Liten gäsp

Trött mest varje morgon ja. Men det är nog inte så konstigt med tanke på att det är på tok för tidigt (egentligen) att gå upp halv sju... Dags att vakna till känner jag... Gäääsp! Dagen kommer bjuda på föreläsning och fortsatt fix i sovrummet. Nils monterade den första byrån igår - ett sängbord och en byrå kvar bara (och hatthylle-skohylle-anordningen)! Och som vanligt när jag målat listerna och skulle ta bort maskeringstejpen åkte massa färg med - arghhh - så jag fick ligga på golvet och dutta i, i efterhand utan att nudda golvet med penseln (eller väggarna för den delen). Det blev hyffsat iaf - himskans skönt att det är klart med måleriet i lghten! Nåväl, förutom några missar som ska rättas till :)

Ha en skön dag så länge!



Frukosten i förrgår (?).

/emma.


My new baby

Här är min nya mobil! En Nokia E71 om det säger er någonting?! Jag har alltså ärvt den av min lillebror Emil, tog över hans abonnemang och hela kittet så nu är den helt enkelt min. Har inte riktigt vant mig än, som inbiten Sony Ericson användare måste jag lära om en del. Men kul är det alltid med nya grejer, speciellt mobiltelefoner :)



Et voilá!



Ha en fin kväll nu!

/emma.


Ljus

Solen skiner in genom fönstret och när jag åkte till SATS var det vår-varmt i luften. U-n-d-e-r-b-a-r-t. Det känns faktiskt lite som om en sten lyfts bort, både pga ljuset och att lghten snart ska komma i ordning. Det känns som om jag ska få börja leva mer som jag vill leva (inte i kaos), jag ska ta tillvara på ljusa stunder och göra sånt som gör mig glad.

Nu ska jag in i sovrummet igen och måla andra och sista gången med vit färg på listerna - sen ska jag dra bort maskeringstejpen! Nils monterade ena sängbordet igår, så vi har ett sängbord och två byråer kvar att bygga. Men det är jäkligt mycket annat att plocka ordning på också så jag tror jag tar tag i nåt sånt :)

Livet är fantastiskt!



Så här såg jag alltså ut igår. Fin i håret och nya kavajen :)

/emma.


Vårt nya sovrum

Efter att äntligen ha hittat kameraladdaren så kan jag visa hur fint sovrummet hunnit bli! Det är alltså bara en gång kvar att måla listerna och sen kan vi flytta in helt :) Jag ÄLSKART! Fråga mig vad ni vill om renovering - jag kan allt.

Före: när jag höll på att spackla HELA väggarna. Jävla slit. Men ack så fin yta det blev (för att vara rookie)!



Efter: Tadaaa! Två lager nougatig-färg på väggarna och en omgång vit färg på listerna gjord - bara en tur till med penseln och sen är det KLART!



P.S. Nils är så stolt över lampvalet btw, glöm inte att berömma honom om det när du träffar honom nästa gång ^^

PUSS!


Felaktigt

Det verkar som att jag inte alls fått E på tentan utan att det bara var inlämmningsuppgiften? Alla verkar ha fått E nämligen och om tentan skulle vara rättad skulle vi få ett mail eller så för att gå dit och hämta den. Attans! Jag som skulle få sluta oroa mig... Vi får hålla tummarna tills den dagen kommer helt enkelt!

Något som däremot inte är "felaktigt" är att sovrummet börjar ta form! Jag kollade upp torktiden på väggarna och det verkar som om det skulle vara OK att dra på maskeringstejp runt listerna och sätta igång med dem nu! Funderar t o m på att göra första omången nu innan jag ska till SATS och gå på Step (peppar, peppar). Tänk om vi skulle kunna sova där inne redan ikväll? Fast IKEA-möblerna ska ju upp och lite sånt, vi kanske helt enkelt väntar till imorgon när färgen torkat helt :) Kan verkligen säga att det är en happy-feeling det här! Att lghten ÄNTLIGEN börjar bli helt klar! Tänk att få sprida ut lite av vår skit på två rum istället för ett... Och tänk om vi kan bli av med iaf några kartonger - så kommer det bli ännu bättre.

Mot sovrummet då! Ha en skön början på dagen!

Puss!

(Jag tänkte lägga in blider från min mobil men sladden är borta!? Jäkla röra.)

Update: Jag har målat listerna första gången av två, samt fyllt i med lite vitfärg i taket (slant med rollern). Sen hittade jag dessutom kameraladdar-sladden! YES! Så när jag kommer hem från träningen ska jag visa lite bilder på hur det ser ut i sovrummet just nu - bara ett lager vit färg på listerna kvar!! :D

Välfärd

Saker som har fixat sig liksom:

♥ Jag fick E på tentan! Och jag är SÅ HIMLA GLAD! Trodde jag skulle få underkänt!
♥ Vi har numera en taklampa i vardagsrummet - skönt!
♥ Snubben som fixade vår lght sa att han har plats över i sitt förråd - så jäkla värt!
(Jag har massvis med kartonger i lghten för att vi inte har något förråd just nu...)
♥ Jag handlade 1,666kg nötfärs på extrapris.
♥ På onsdag tar jag över lillebrors najsiga mobil!
♥ På onsdag SKA vi sova i sovrummet för första gången!!
Hedvig-söt har erbjudit oss deras tv-bänk! Kan man ta den på tuben månne?
♥ Josefin och Loijs (kanske Eva) kommer över på fredag! :)

Flyt. Love it.

Sen var jag tydligen så snygg idag att nån utländsk kille ville betala min lunchmacka, men jag sa snällt nej. Och HAN bad om ursäkt?! Hum. Skulle jag ha sagt ja alltså? Haha. ^^

/emma.

Oh yes!...

0-18ba65894407e89490ef0d6392a71dd0.png

Kolla varifrån!

Oh yes! Jag känner mig smokin'! Eftersom jag hade väldigt mycket mer tid i morse innan skolan passade jag på att leka med plattången samt fixa fram kläder som passar min nya kavaj med 'puff'ärm. Kolla in mina nya solbrillor också;) Tänk att man kan bli så glad över småsaker! Ha en underbar dag babycakes! Nu drar jag till skolan. And I love the look! Pusss


Min i juni?

Eftersom jag får tillbaka en hacka på skatten vid midsommar undrar jag inte om jag inte ska köpa mig en Marc Jacobs som jag suktat efter i en liten livstid? Vad säger ni? Detta är exakt den väskan jag vill ha. Marc Jacobs gör en massa fina pjäser men det är just denna jag har fastnat för, en väska man kan ha alltid antar jag. Sen tänkte jag köpa en ny digitalkamera så vi får väl se :) Nu blev jag om möjligt ännu mer glad!



Mitt första Polyvore.com kollage btw :)

/emma.


1-0 till mig

Nils och jag hade en livlig diskussion igår som angick våra väggar i sovrummet som är helt täckta med spackel (sen vi slet ner alla tapet etc etc). Innan målning skulle vi sandpappra för att få bort alla utbuktningar jag kanske missade när jag spacklade. Nils tyckte det inte behövdes "det ska ju på två lager färg" men jag stod på mig och gissa om det blev snyggt eller?! Man ser tydligt var vi missade så det var riktigt bra att vi försökte vara noggranna med sandpappret ;) Ikväll ska jag måla sista lagret, imorgon står listerna på tur, sen ska golvet skuras och vi kan flytta in! Med alla våra nya IKEA-möbler! :D

Skola kl 14-16. Borde läsa lite, ligger efter typ två böcker eller så ^^

Ha en tipp dag! Min dag började bra med mina nymålade sovrumsväggar kan man säga. Bäst!



/emma.


Kill me

Jag är helt fantastiskt sjukt trött! Först jobbade jag och var visningsvärd i drygt fyra timmar (det kom 47 sällskap på visningen!) sen kom jag hem, käkade en macka och började i sovrummet. Nils och jag sandpapprade väggarna och sen började jag måla första omgången med "latte"-färgen (som nog blir mer nougatig än "latte"...) Det tog inte lite tid det inte - helt jävla slut är jag nu. Skönt att föreläsningen börjar lite senare imorgon så jag kan sova en timma extra och plugga lite i lugnt och ro. Imorgon ska nästa lager färg på och därefter är det "bara" listerna kvar att måla två ggr. Nils ska få äran att montera alla IKEA möbler under tiden ^^

Nu är det slappa på sängen dags. Vilken dag, ja vilken dag... Natti, natti!


Som alla andra idioter

Jag och Nils åkte till IKEA idag... På en lördag. EFTER löning. Hejja oss kan man ju säga.

Kvällen igår hos Josefin var toppen mysig, jag köpte med mig en pizza (men det säger vi inte till nån), Josefin och Malin sushi. Vi satt där och kollade på Let's Dance finalen (buhu att Claudia inte vann) och direkt därpå satte vi på New Moon (åhhhhhh!!! Jag vill se nästa film!!). Jisses alltså. Sen drog Malin hem och jag och Josefin var trötta - därför gick vi och la oss! Smart. För att stå upp halv åtta igen och mig att dra hem till Lidingö och åka till IKEA.

Jag och Nils har verkligen kämpat med alla shopping glada (och mindre glada) typer på IKEA Kungenskurva. (Lite impad av mig själv också måste jag säga, körde inte fel en enda gång varken på dit vägen eller hem - och det måste vara den första...) Vi fyndade byråer, exakt dem vi tänkt oss fast vi fick en låda extra för 100kr - yeey för förvarningsutrymme - kap! Sen köpte vi massa annat som vi behöver och som nu står överallt i lyan. Ska bli kul att plocka upp allt.. eh...

Vi somnade en stund av utmattning men nu är jag på G igen (Nils är fortfarnade i koma), känner dock att kolla på tv i sängen - låter som en vinnare. Vi kör på det!

Ha en myskväll hörrni :)

Hej svejs

Har precis försökt få i mig en sallad med (för mycket) fetaost, sallad och nåra tomater. Tror dessutom att balsamvinägern gjorde sitt med den lite sura-nånting-smaken. Så blir det när det ska gå fort! Har faktiskt fått läst en hel del idag (erhm), siktar på att bli klar med boken imorgon nångång och då får jag börja på nästa! :) När salladen är uppäten blir nästa procedur att packa övernattnings-kittet och träningskläderna. Är faktiskt lite fnissig med tanke på att jag ska på bortamatch hos bästa Josefin (sist mutade hon dit mig genom att erbjuda scone morgonen efter - jag är lättövertalad om man vet vad man ska ta till med om jag säger så;) och det kommer bli så himla mys! Pyjamasbyxorna är redan nerpackade så ni kan ju tänka er!

Ha en fin fredagkväll!

Puss puss



/emma.


Hitills

[X] Snoozat i en halvtimma
[X] Druckit en kopp kaffe
[X] Betalat hyran
[X] Deklarerat
[X] Ringt mäklaren som jag ska jobba för på sön.

Nu har jag tänkt plugga. Det är dags att lägga på ett rejält kol när det gäller plugget! Sen vid ca kl 16 ska jag åka in till stan och träna BodyCombat 17.30 för att sen gå till Josefins jobb och hänga med henne hem när hon stänger (typ en tio min). Vi ska nämnligen ha en "girls night" hemma hos henne! Hur mysigt!? Vi ska köpa med oss nåt att äta hem, kolla på finalen av Let's Dance och sen toppa det med New Moon (aaah jag döööör av förtjusning), dessutom ska jag sova över där - alla rätt helt enkelt! Perfekt planerat också, för Nils pappa kommer på besök och då kan de ha grabb-kväll i lghten ;)

Plugget då! Marknadsföring - kort och gott, The sociology of consumption och Märken och Människor finns med på dagordningen. Fun, fun.

Kisses and hugs!

Jomentjena

Haha! Happy news hörrni! Fick hem deklarationen och jag kan säga så här jag är GLAD och ska få tillbaka pengar på skatten :D Kommer ihåg att jag förra året tolkade siffrorna helt fel och fick tillbaka typ 3000 mindre än vad jag trott, ringde till och med och frågade (läs: dum blondin) varför jag fått tillbaka för lite. Haha. Men nu har jag förhoppningsvis kollat rätt och detta är nog rekord mycket för min del sen jag började jobba första sommaren efter 1an i gymnasiet. Att jag får mig en hacka beror kanske på att jag bara jobbade under sommaren förra året så det kan ju vara det, antagligen inte - men hey jag är inget ekonomisktgeni. Nog med skryt!

Hade vår förträffligt fina redovisning av vårt underbara arbete (marknadsanalys) om Gina Tricot idag. Shit. Men det gick bra, vi fick presentera vårt först (bra bra), sa vårt och höll tiden. Sen var det bara att lyssna på de andra och sitta ut tiden i princip (taskigt, jag vet). Jag och Matilda drog till stan för att gå på Nationalmuséet, gratis för oss modevetare, men tog en avstickar i lite butiker, bland annat Gina Tricot - bara för att kolla om vi tolkat det hela rätt liksom ^^ Eftersom min kameraladdare är borta är det inte mycket egna bilder här, men jag kan säga att jag köpte två fina saker - jag är värd det. En kavaj med "puffärm" i grått och ett par oversized pilotbrillor, jag har bestämt mig för att det får bli min grej ändå (annars tycker jag att jag ser ut som en ledsen hundvalp i pilotsolbrillor).

Har fixat med räkningar och snart ska det hackas rotsaker för att göra soppa till min och Nils (not) förtjusning. Men nyttigt är det ju.

Hej på er! Puss å sånt.



/emma.


Just do it.

Det är oftare lättare sagt än gjort det där. Typ; sluta snacka och bara gör. Jag är nog ganska bra på att tjata om saker som jag måste göra eller för all del borde göra. När jag har tjatat och ältat i ca 100 år kan jag äntligen ta tag i saken och göra något åt det. I bästa fall alltså. Vill jag inte, så gör jag det aldrig. Enkelspårigt och bra. Alltid bra att veta, tänkte jag

Idag har jag tagit tag i det här:

♥ Föreläsning 10-12.
♥ Ringt Emil och snackat om att jag tagit över (ett av alla) hans 3 abonnemang.
♥ Ringt 3 och beställt överflyttning av mitt nr.
♥ Ringt Telenor när det inte gick att genomföra...
♥ Ringt 3 igen och beställt överflyttning igen --> fick sms att det sker den 30/3-10.

Toppen. Nu ska jag tjata om en sak jag tjatat (och haft ångest över) i ca 15 månader, eller egentligen snart tre - alltså lghten. Sovrummet bara SKA bli klart innan påsk. Så är det bara. Och jag vet, jag tjatar om det där jäkla sovrummet hur länge som helst nu, men det är dags. Vet ni vad, jag ska inte säga ett knyst om allt jag måste göra i sovrummet förns det är klart! Jag kommer säkert skriva att "nu ska jag måla i sovrummet" men det är tabu att skriva typ "åhh jag borde verkligen måla nu..." Solklart.

Ska nu ta tag i mitt pluggande, ska läsa i den fin fina boken Marknadsföring - kort och gott och som hitills verkat ganska lättläst - älskar numera att läsa okomplicerade böcker på svenska, nästan allt annat har ju varit på engelska! Imorgon är det presentation av vårt marknadsföringsarbete om Gina Tricot mellan 10-12 och till eftermiddagen är tanken att jag ska träna för första gången på länge (igen - I suck).

Hare gött. Hej hej.

Edit: Har precis fått mer jobb!! På en reklambyrå! Det börjar med tre dagars jobb i deras reception och sen efter det får vi se :) Jippie!!


Bra där

Idag har tre trötta töser skrivit sin del av inlämningsuppgiften till på torsdag. Vi fick se Hedvigs nya lya - mys pys - och hälsa på hennes lilla vovve Alva - himla söt! Men om jag var slut efter en hel dags (okej då, inte helt) fokuserande på en skrivuppgift. Hejja Joanna som kunde skriva ner våra osammanhängande påståenden :)

När jag kom hem dog jag lite på sängen, himla märkligt det där. Men efter ett Desperate Housewives avsnitt och ett (laggande - galen blir man!) avsnitt Gossip Gril kändes det bättre. Skön att få slappan av lite på egen hand (Nils ramlar väl in när som).

Imorgon blir det skola och plugg, ska komma överrens om vad vi ska prata om på seminariet (utifrån inlämningsuppgiften) och på torsdag är det bara att köra! På torsdag (pengar!!) ska jag dessutom boka biljetter ner till Göteborg och denna tösabit. Saknar!



Augusti 2008. Var det här nästan senast vi sågs? Galet länge sen i så fall!

/emma.


Trötthet och utmattning

Åker till Hedvig och hennes nya lght för att skriva seminarieuppgiften på ca 5 sidor. En god nyhet är iaf att jag gjort matlåda! Såå mycket mer ekonomiskt!

Och igår var Jenny på en liten kort visit - himla mysigt! Riktigt länge sedan vi sågs nu ju! Vi ska se till att ta någon promenad i vårsolen nån kommande lördag eller så - det ser jag fram emot :)

Dags att dra nu typ. Puss å ha en fin dag!


One hour

En timma kvar tills tåget går, jag sov nästan en halvtimme extra i morse - var så himla trött! - men det ser ut som om jag hinner fin fint iaf (jag är expert på att gå upp ca tre år tidigare än jag måste), bara lite smink och kläder kvar! Eftersom jag intog horisontellt läge hela lördagen pga festligheterna kvällen innan var jag tvungen att ställa in med Jenny (tabu jag vet! Men det var inte nådigt...) så i eftermiddag ska jag får träffa henne istället! Hon ska få kommer hem till oss och se hur vi har det (erhm...) och ja, det är ungefär som förut fast nästan stökigare ^^

Sovrumsnytt: målade taket i förra veckan och igår tejpade Nils maskeringstejp i taket så nu ska vi "bara" sandpappra väggarna, skrapa bort skit som fastnat på golvlisterna sen vi ångade bort tapeterna och till sist måla och sen är vi klara! :D

Nepp, nu är det dags! En föreläsning står först på dagordningen, sen plugga i kapp (good luck chuck) eftersom vi ska skriva en uppgift på 5 (jäkla) sidor till torsdag då vi har seminarium och ska presentera detta "papper". Hoho. Plugga var det ja!

Puss å hej.



/emma.


Två sanningar

Sanning 1: ska jobba idag!

Sanning 2: jag var bakis igår ^^

Nu ska jag precis avsluta frukosten fixa frisyren och kolla upp lite info om lghten jag ska visa idag. Tredje jobb-passet nu alltså! Lite nervig ändå, måste ju hitta dit osv :)

Ha en fin dag!

Ey hey!

At the Matilda-residence och har fått i mig några glas (vitt) vin - hejja! Jag vill gå ut! Jag vill, jag vill!! Och jag har en känsla, en liiiten, liiiten känsla att jag kommer få med mig Matilda ut (yaaayy!). Dessvärre har jag ingen aning om saldot på kontot... Ujujuj. Låt oss leva lite farligt! Bye bye!

Pössss

Friday!

Jag är inte riktigt lika exalterad när det blir fredag längre, eftersom jag nästan är mer "ledig" i veckorna än under helgerna. Men ändå, fredagar är något speciellt! :) Ska strax ringa mäklaren som är ansvarig på söndag (yes jobb igen!) och stämma av, sen blir det föreläsning och efter det ska jag hjälpa mamma med lite jobb. Kul! Hellre det är att plugga (tyvärr). Ligger redan efter, men jag får fixa det ikväll och i helgen. Det fixar jag! :)

Gårdagen var jättetrevlig! Vi mötte upp Nils mamma, åt gott och sen blev det teater! Jag var typ överlycklig, tänk, teater liksom, jag är inte direkt en stammis med sånna saker men det är ju riktigt kul! Borde bli bättre på att vara kulturell helt enkelt - det är ju så trevligt :) Så tack, tack för en trevlig kväll!

Ha en fin, fin dag!

Idag ska jag få vara kulturell! Ni

1c747445cd8e256fc0a21f6f8b4ad4e9.png

Kolla varifrån!

Idag ska jag få vara kulturell! Nils mamma är i stockholm och det nalkas många trevligheter! Är det inte märkligt att man bor i sthlm och aldrig går på teater och liknande, utan att det är först när någon kommer på besök som det kanske händer? Men jag klagar inte. Kommer bli en jättetrevlig kväll:) Först ska jag ha föreläsning! Ha en trevlig dag. Hej hopp!


Apsvårt

Tentan var mycket svårare än jag förväntat mig och det man verkligen trodde skulle komma på tentan (som man pluggat på) kom inte med, istället kom allt det där andra man inte trodde var såå viktigt. Aja. Nu kan man inte göra mer åt saken så det blir till att börja läsa till nästa kurs som börjar imorgon och se tentaresutlatet om ett par-tre veckor. Först ska jag ta en liten paus innan läsningen, har dessutom tänkt måla taket i sovrummet ikväll - ett riktigt sovrum hägrar ständigt i mina tankar... Åh!

Hej så länge.

Allt eller inget

Allt eller inget. Det uttrycket är "Emma" personifierat. Ännu en dag med, "äsch vem orkar plugga egentligen?!" Ärligt, det känns som om jag kan det, men samtidigt får jag lite, lite, lite dåligt samvete att jag inte tar tillfället i akt och verkligen pluggar?! Jag är verkligen en fantastiskt knepig liten personlighet. Har passat på att ta tillbaka min sociala sida och ringt och smsat sötnosar för att kolla upp läget. Passade på att ringa min söta Sara i Göteborg - åh saknar! Vi ska se till att ses i vår, på tok för länge sen sist nu! Var det augusti 2008 kanske? Man hinner ju bli gråhårig på så lång tid - så nu är det dags! Yeey! Ska dessutom träffa Jenny i helgen som sagt, det blir en lunch-fika på stan på lördag istället för utgång på fredag, känns ganska skönt faktiskt. Förslog lite casual vinkväll för Mathilda så jag tror det kommer lösa sig! Min comeback till det socialalivet alltså :)

Hejja hejja friskt humör, tenta imorgon - ladda, ladda!

/emma.

Dan före "dopparedan"

Dagen innan tentan. Scary. Eller? Icke sa Nicke! Ska dra in till stan och möta upp ett gäng kursare för en kopp kaffe och genomgång av allt. Vi går väl efter föreläsningarna helt enkelt och sen imorgon får vi se hur det går! Sist fick jag B på salstentan, C på hemtentan och denna gången? Vi får se, är nöjd om jag får godkänt och det är huvudsaken (gränsen går vid E)! Nepp, nu ska vi se vad jag sätter på mig och sen ska man dra ut, känns som att solen kommer skina fint idag med! :)

Härligt, härligt!

Puss!



/emma.


Bästa på länge

Åh gud vad skönt! Jag har alltså, sen jag bestämde mig, spenderat dagen helt UTAN studier och njutit för fulla muggar! (Ironiskt nog intar jag nu en kopp kaffe i Starbucksmugg - fantastiskt!) Det känns som om det var det bästa besutet på länge - skit i't liksom! Skulle jag ha pluggat hade det ändå inte fastnat - att skumma genom böcker på knasig engelska hjälper inte direkt. Jag funderade på att greja i lghten - men gissa vad - jag har ingen som helst lust och därför tar jag det easy peasy och det är så skönt. No pressure! At all. Fab. Bästa beslutet på länge, så är det bara.



Åh, jag vill ha en liten "ninis" igen! Eller iaf två månader :)

/emma.


Jag gör revolt! Jag vägrar plugga

0-5f41d6be435d021003bc4242318b5bb3.png

Kolla varifrån!

Jag gör revolt! Jag vägrar plugga mer idag, jag vill liksom inte och då kan jag inte göra något åt saken. Svårt att tvinga sig själv. Därför har jag nu laddat med lunch, keldasoppa och favorit cibatta från ica. Köpte ost: lycka! Fick order av Nils att kolla på film el så, älskar honom! Nu blir det därför Desperate housewives. Härlig måndag or what!
Pusss


Vill tillbaka

Det här vill jag ha tillbaka:

♥ Min förut så positiva inställning till allt (nu det ganska grått emellanåt).
♥ Sluta bry mig så jäkla mycket - och bara köra mitt race!
♥ Tankar som att jag inte räcker till och att jag har dåligt samvete att jag t ex inte hör av mig till alla fina människor jag har runt omkring mig!
♥ Sluta ta ansvar för allt - men det är svårt som fan!
♥ Göra som jag vill och hitta på saker som gör mig glad.
♥ Göra saker för MIN skull.
♥ Sluta känna mig låst (det är bara upp till mig ju!)
♥ SKRATTA MASSOR!

Fördelar:
♥ Det är typ vår och mycket, mycket ljusare ute!
♥ Jag har snart ett sovrum också!

HA! Ett första steg till mitt "gladare jag"; ringde Jenny som jag träffade i Brighton för över ett år sen och bestämde dejt! Hahahaha! Jag ska ut på fredag och jag är bara SÅ PEPP! Ett Ställe på Söder annordnar ett event med nån dating-firma (lugn, lugn jag ska inte leta date - har ju lilla Nils!) och jag blev invitad på Fejjan av en kursare. Gratis inträde och rabatt i baren! Klackarna på och hell yeah! :D Nu måste det bara styras förfest!

PUSSSSS! Måste plugga nu ja. Haha, vad roligt!



Jag i Brighton, strax innan jag åkte hem till Sverige igen i början av juni - brunbränd och glad!! (Skaffa kortare hår igen?!)

/emma.


Två dagar kvar

...till tentan och jag sitter här och försöker komma på var jag ska börja? Var, var? Är för trött. Känner mig helt färdig i kroppen. Kan nån komma hit och peta på mig? Och se till att jag börjar plugga (hur man nu gör)?

En bra sak är iaf att det är ljust typ kl sex om mornarna numera. Det älskar jag. Ljusare tider = ljusare sinne? Lätt. Mörker är så mastigt, men ljus däremot är så luftigt!

Äh. GÅ OCH PLUGGA!

Lghts-jobb

Alltså, inget jobb i vår lght... (efter tentan, efter tentan). Utan det är en lägenhet som ska visas idag! Det är alltså jag som ska stå och visa en lght på Söder! Inte långt ifrån den förra lghten jag visade (rolig grej: utgångspris på den första lghten jag visade var 2 200 000kr men den gick för 3 400 000 och säljarna hade köpt den för 1 500 000kr - helt fantastiskt ju!) så jag kommer iaf hitta dit :) Ska dessutom både hämta och lämna materialet den här gången - lite extra $.

Sen den där tentan alltså... Sammanfattade ALLA föreläsningsanteckningar och det tog seriöst två dagar - ! Jag borde kanske anteckna mindre? Iofs lär jag mig genom att skriva om så det är helt enkelt effektivt plugg! På onsdag smäller det (tenta) och ärligt är jag inte ett dugg stressad, det jag kan, det kan jag och det jag inte kan - vem bryr sig? Är det fel att vara cool-lugn?

Nej nu måste jag fixa frisyren! Ha en skön söndag :)



Den här visar jag idag!

/emma.


Var är hon?

Ja, jag undrar också det. Var är den här tjejen? Var har hon tagit vägen? Jag saknar henne bittert.



/emma.


Tidig lördagmorgon

Yes, här får man inte slacka efter inte, ska nämligen ägna hela dagen till att sammanfatta klart mina föreläsningsanteckningar - hann med ca fyra igår - jag skriver så SJUKT mycket på föreläsningarna, sanslöst. Måste ha världens roligaste liv för tillfället, tenta, tenta, tenta och sånt. 

Ha en fin dag alla ni andra!




Fortsätter...

Liten lunchpaus och sen ska jag fortsätta med att sammanfatta och gå igenom alla min antecknigar sen föreläsningarna. Har knappt slutfört den andra föreläsningen - jag skriver så sjukt mycket! Men jag vet också att jag lär mig av att skriva, och nu när jag skriver det igen fastnar det med all säkerhet ytterligare lite bättre!

Ska dessutom träna i efter middag, Body Combat igen. En klar favorit och en jobbig en. Tar det ganska lugn med träningen ändå, har inte gått över två gånger i veckan än, dels för att jag får en sån jäkla träningsvärk efter varje gång som sitter i flera dagar och dels för att jag känner att jag inte hinner. Men när den här tentan är klar kan jag köra, både med träning och sovrummet! Längtar så tills tentan är gjord på onsdag morgon...

Ska stå på en visning nu på söndag dessutom! Mäklaren ska ringa mig idag och så ska vi stämma av lite, det är samma mäklare som förra helgen (som ville ha mig igen;) och det ska bli kanonkul! Denna lght ligger också på Söder och i princip på samma gata som förra söndagen, lite mindre och bättre planlösning! Kommer bli superkul faktiskt.

Men nu, fortsätter tentaplugga!

/emma.

P.S. Lite stolt, gick upp kl 7 och började plugga på en gång! Hejja mig!

90

Jag har bestämt mig. Jag SKA läsa ut den här boken ikväll om det så är det sista jag gör (antagligen innan jag somnar). 90 sidor av 172 är lästa och det ser lovande ut. Snart kommer Nils hem och då blir det middag och där efter får jag fortsätta! Som tur är är den här boken mer lättläst än den andra, annars hade det gått mycket segare.

Sen är jag glad över en sak. Jag gjorde pannkakor till lunch idag! Vispade ihop en liten sats med smet och sen stekte jag så det stod härliga till. Sååå fina och goda dem blev också! Nils är inget fan av (han hatar) pannkakor så jag får väl passa på när jag är hemma själv. Mums!

Back to the serious stuff, like tentaplugga.

 

Nu blir det plugg

Igår hade jag en jättetrevlig dag, tyvärr inte så mycket plugg... Men sitter man ett gäng tjejer på liten yta måste man uppdatera sig! Nu har jag iaf ca 5 sidor kvar i Fashion under Facism och sen ska jag gå på nästa italienska bok, Reconstructing Italian Fashion och jag har hört att den ska vara lite bättre. Hoppas det - för jag tänker läsa ut den idag!

En kopp kaffe är på G och sen blir det till att läsa, läsa, läsa, läsa, läsa! Ska jag jobba på söndag går nästan hela dagen bort bara där, så det är bara att köra!

PUSS!


One week

Idag är det exakt en vecka var tills tentan. Vi fasar. Därför åker jag till Universitetet för att plugga hela dagen! Tar med mig två Italienska böcker (handlar om Italienskt mode/facism osv) som ska läsas ut och hoppas jag lyckas någolunda. Det blir hårda bud hela vägen fram till nästa onsdag - så är det! Inte mycket action framöver här med andra ord. Eller massor, det vet man aldrig. Men det är nu jag ska fokusera! 

Ha en härlig dag! ♥ 

Jab, cross, jab, hook, hook, uppercut

Ska boxas ikväll för första gången i år med Eva (vi gör ett nytt försök helt enkelt) på SATS. Och det kommer bli GRYMT! Kommer antagligen ha andningssvårigheter redan efter uppvärmningen och antagligen kommer jag tigga om nåd - eller inte. Antar att jag kör tills jag svimmar och spyr. Som vanligt när det gäller mig och boxning helt enkelt. Kommer bli kalas!

Hade en superbra föreläsning om "Modejournalistik" idag, kul att få en liten insikt, eller knappt det antar jag men iaf. Föreläsaren har dessutom skrivit boken jag fick i julklapp, samt en annan "modebok" jag köpte för ca tre år sen och som jag inte läst än (dags nu då!) Visades massa tjusiga modebilder i samband med modemagasin, Vogue etc. Riktigt bra föreläsning!

Nu måste jag få i min nån kolhydrat så jag kommer orka boxas ordentligt! Ha en skön kväll!

/emma.

4

4 månader idag. Tiden går fort när man har roligt!



Mina fina tulpaner som jag fick av Nils i söndags efter min första jobbdag som visningsvärd. Han är söt han ♥

/emma.


Margareta

Jag har för första gången i mitt liv ordnat med en "Margareta-fläta" på huvudet! Jag är stolt. Visserligen är jag inte helt 100 om det är snyggt eller inte, det är liksom lite fulsnyggt. Typ. Eller? Den är väl inte direkt perfekt heller, men för att vara första gången så är jag proud! Sydde in ett svart band i den också för att gömma hårsnoddarna och lite sånt :) Kolla in + dagens outfit. (Min kamera-laddare är borta så dessa suddiga bilder är från mobilen).



Det är detta som är lite fulsnyggt, bakifrån... Och vårt stökiga vardagsrum då :)



Bättre!



För att göra den "snälla" och "gulliga" frisyren lite mer edgy, hottade jag till outfiten istället ^^



Body (under) och "myskofta" (över).



Ganska flott ändå.



Premiär för min randiga nya favorit från Sonia Rykiel pour H&M.

Nu ska jag till skolan, hej hej!

/emma.


Kruxet med vår

En grej ang oss vårlängtande svenskar som tar varje chans man får att njuta av lite solsken, är att det kan vara svårt att bedömma hur varmt det verkligen är ute. Hur många gånger har man inte gått på en nit och klätt dig för kallt? Men hur ska man kunna veta det innan man gått ut och känt lite på vädret, både i solen, skuggan och med lite vind? Det är faktiskt omöjligt. Därför råkar man varje vår ut för att vistas ute i på tok för lite kläder (alltså för lite värmande kläder). Jag erkänner, jag gör det varje, varje vår. Och då skäms man lite, för det syns ju ganska väl att man är lite tunt klädd när man springer omkring och huttrar med en sån där blick i ögonen som skvallrar om att man vet om att man var lite väl optimistisk imorse. Men lika härligt är väl det, man måste vara modig när det gäller våren, hur ska man veta när man kan ha t ex en tunnare jacka eller vara barbent till kjol om man inte testar? Sen är människan ytterst finurlig, vi glömmer nämnligen tråkiga saker som t ex att frysa ganska fort - speciellt när det blir ännu lite varmare och man faktiskt kan gå i linne och solbrillor utan att frysa det minsta. Härligt.

Tar solbrillorna på näsan som en "uppvärmning" till varmare tider till skolan idag. Fint det.


Inte vardagslyx

Idag får det bli en riktig "husmors-eftermiddag/kväll", vet inte hur mycket Nils kommer gilla det när han kommer hem, men är det stökit så är det. Slängde nyss in de två första maskinerna med tvätt och nu återstår bara resten av lghten och när jag säger resten så menar jag ALLT. Jag längtar verkligen tills sovrummet är klart (som jag inte kan börja med förns efter tentan känner jag) så vi får ett rum till så att all vår skit inte är centrerat till endast ett rum... Sängkläderna borde åka ur eftersom vi ändå tvättar - älska nya sängkläder och nydammsuget golv! Hata vardags-problem och vardags-tråk!

Pratade med Anna innan tvättiden och det var så trevligt så! Vi är så lika ändå, vi vet alltid var vi har varandra - skönt! Det är tänkt att vi ska ses lite längre fram i vår, min tur att hälsa på hos Anna så det blir Linköping för min del! :)

Nu ska jag tillbaka till det mindre roliga och i natt hämtar jag mamma på Arlanda!

Puss å hej.


Vardagsgöra

Eftersom jag jobbade igår kändes det lite som fredagkväll, men så var det ju inte. Upp och hoppa på måndagmorgon helt enkelt! Har en föreläsning och skulle ha läst ut en bok tills idag, men det har inte riktigt hänt. Imorgon har vi sista föreläsningen och sen är det ca en vecka tills tentan. Buuuhuuuu! MASSOR att läsa. Men, en dag i taget.

Har också upptäckt en dum tabbe jag lyckats åstakomma, måste fixa det under dagen och ringa ett samtal imorgon så löser det sig förhoppningsvis! Herregud Emma...

Nu måste jag styra upp mig, ska trots allt snart åka till skolan och ikväll ska vi tvätta - hejja ^^

Puss!

P.S. Idag har vi haft Interantionella Kvinnodagen i 100 år!


Beröm

Mina premiärtimmar som visningsvärd för Erik Olssons Fastighetsförmedling gick förträffligt! Jag var nervös som 17 innan, men sen hade jag inte tid att vara det så jag struntade i att vara nervös och satte igång att ta namn på alla spekulander som kom. Det kom massa folk! Och lägenheten var riktigt fin! Ska bli så kul att få vara visningsvärd och se en lägenhet varje söndag, bara det liksom! Perfekt till sen när man ska börja kolla själv ;) Mäklaren sa redan efter en knapp timma att hon vill jobba med mig igen och mailade på en gång till min chef för att önska att jag ska vara visningsvärd på alla hennes visningar på söndagar. Hon kunde inte förstå att det var min första visning och tyckte att vi kompleterade varandra mycket bra. Jättekul! Blev så himla glad! Därför firade jag med att köpa en STOR Morotskake-muffin från Muffins Fabriken på vägen till tunnelbanan. Gott, gott.

Nu lagar min man Tacos kvällen till ära och jag fick dessutom tulpaner. Vilken bra söndag alltså! ♥

/emma.

The very first time

Nu sitter jag och laddar! Cirkus halv elva ska jag åka in till stan och sen stå visningsvärd till kl fyra i en tjusig lght på Söder. Jag har drömmt mardrömmar nu på morgonen, typ att jag inte hittar lägenheten, måste simma över en sjö för att komma rätt, smutsar ner mig, kommer för sent, att lägenheten är KAOS och jag måste städa, försöka hitta bra lampor att tända med i mörkret osv. Allså, en första dag som inte går så bra. Men så fort jag vaknade kände jag ändå att "det här fixar jag" och att "det kommer bli kanonkul!" Finliret kommer ju lösa sig efter hand! Det är ju bara första gången för bövelen!

Visningsvärd-checklista:

[X] Håret prydligt i ballerinaknut
[X] Diskret och prydlig make up
[X] Struken skjorta och pressade kostymbyxor (som är perfekt upplaggda - älska skrädderier!)
[X] Bra frukost
[X] Packa "mäklar"-handväskan och alla intro-papper
[X] Hinna med tåget :)

Yeey! Det ska bli så kul!! :)



Enkel sminkinig - check √



Kostymen redo - check √

/emma.


Gånger två

Idag ska två födelsedagar firas, min "låtsas syrras" och Evas. Fullt ös tills vi ska på första firandet! Det blir middag "hemma" hos mamma, utan mamma, med låtsassyskon, Olle, Maja, Nils innan vi skuttar vidare till Evas lilla mingel. Eftersom det blir första jobbtillfället för mig imorgon ska jag ta det lugnt hos Eva ikväll, åka dit och träffa lite folk jag inte sett på år och dar (känns det som).

Nu ska darling och jag åka till Willys och vara lite duktiga ^^ Ska hämta upp mina uppsydda kostymbyxor i samma veva och har jag tur, även köpa en liten valnötsfralla från bageriet... Det plus en kopp kaffe hemma skulle göra min dag :)  Kommer bli en toppen dag! Om jag lyckas dämpa mina nerver till imorgon... Har kollat när jag ska åka och vart så jag hittar allt och sen ska jag bara läsa på lite om alla "självklara och trevliga saker vi visningsvärdar ska göra". Kommer bli kul, kul! Och nervöst, nervöst :)

Hej så länge.

Eller?

Om man ändrar sig men kanske inte kan medge det i efterhand? Tig, tig.

Gnabb

Blev nyss uppringd av mäklaren vars visning jag ska vara visningsvärd på, på söndag. Kul! Tror jag gjorde bort mig lite, blev inte alls som jag planerat (vad jag skulle säga), "det är din första gång eller hur? Läs på på webben om bostadsförmedlingen, så kan jag berätta mer när vi ses" Meeen, allt som allt kommer det bli kanon, men varje första gång är ju lite nervig, som sagt.

Diskade nyss och grämer mig över att jag inte alls har lust att träna idag. Men jag vet att jag kommer tycka det är asskönt efteråt och det är ju ett pass jag tycker är kul (BodyCombat). Det dumma är väl att det inte är på Lidingö utan inne i stan och då blir det lite extra segt. Men jag måste. Annars blir det till att gå upp imorgonbitti och det kommer antagligen inte hända, så därför måste jag träna idag. Någon måste peppa mig!

Får ångest över att det är stökigt och att vi inte är klara med sovrummet. Men jag måste ju först och främst plugga? Är det bara jag som blir galen över sånt här? Undrar ja.

Nu blir det till att läsa lite om Fashion under Fascism och se om något går in. Låter strålande!

Pusss

Bort

Det slog mig nu. Jag vill inte vara i Sverige just nu. Trots att solen skiner och fåglarna kvittrar (?) så är det massa snö på marken. Jag saknar Brighton som mest just nu, för där är det vår. Jag invigde nya vårjackan redan den andra februari när jag var där förra året. Sakna! Sen vill jag åka till New York och shoppa men det är antagligen ett helt annat begär. Syrran skickar massa kollage till mig med snygga (och dyra) outfits. Vi har kommit överens om att vi vill ha en varsin Mulberry Alexa Bag. Och en Marc Jacobos. Och en MiuMiu. Och minst ett par Louboutins. Vi har det svårt som ni kan förstå.

/emma.


Hey, I'm the best

Försöker köra lite pepp här på morgonkvisten! Jag känner mig pepp! Kan också bero på kaffet i kombiantion med att jag försöker få tag på mäklaren vars visning jag ska vara Visningsvärd på, på söndag. Mitt allra första jobb som Visningsvärd! Ska hämta kostymbyxorna idag eller imorgon och sen är det bara att köra! Alla "första gånger" är alltid lite nervösa, så är det bara, men är jag bara normal och trevlig kommer allt gå fint! Det stod till och med på schemat att jag var "ny" och jag ska varken lämna eller hämta material och jag får sällskap av mäklaren första timman. Toppen ju! Lägenheten är dessutom jättefin och ligger på Söder. Tänk vad flott att bo där! Kommer nog drabbas av stora ha-begär av allt lägenhetsvisande...

Dagen kommer ägnas åt plugg. Massor att läsa som sagt. Men det är bara att börja i en ende, inga konstigheter. Kl 17.30 har jag tänkt träna, har haft träningsvärk sen i måndags så nu är det dags! BodyCombat får det bli.

Åh jag är nervös inför söndag! Måste försöka få tag på mäklaren igen. Ha en fin dag!



/emma.


Bad dreams

Gillar inte alls känslan av att vakna arg eller upprörd över någonting. Drömmer man att man är asförbannad, sur och irriterad vaknar man inte direkt i gladaste laget. När det är tvärtom är det underbart, man vaknar glad med ett leende på läpparna, man kommer ihåg drömmen och ler lite till. Sånna drömmar vill jag ha mer av! Bara dumt att vakna lite på fel sida - inte alls min stil.

Så, back to the positive thoughs. Det var mys pys att "hänga" lite med Maja igår, plugg blev det ju inte så mycket av... Sen gjorde vi god, god köttfärspaj - mums! Käkade upp typ hela när Nils kom hem. Idag ska jag skjutsa mamma till Arlanda en sista gång på eftermiddagen efter mitt fantastiskt roliga Seminarium jag ska ha kl 11-13. Känns som att det kommer bli en pinsam historia, vi har en engelsktalande lärare och de flesta har nog skummat boken som var den tråkigaste på länge... Spännande att se!

Ha en riktigt bra dag. Puss å hej.

Systerplugg

Lillsyrran är hemma hos oss för att plugga. Första ca två timmarna gick väl åt till snack (länge sen vi sågs nu ju!) och sen har vi kanske pluggat någon timma utöver det. Bra där! Nu ska vi spela kort en halvtimma innan vi börjar med middagen. Köttfärspaj! Mums det. Ha en fin kväll ♥


Note to self: köp aldrig mer en la

0-1bf86e7b55f51730c0a301e34813b2ae.png

Kolla varifrån!

Note to self: köp aldrig mer en latte på Pressbyrån av tre anledningar. Ett: den kostar 4kr mer än på 7-11. Två: den är mindre än den på 7-11. Tre: den smakar skit jämfört med den på 7-11. Jäklar. Im stuck with bad coffee. Puss


Vårcravings

Igår ångrade jag mig lite att jag inte satt nya solbrillorna på näsan innan jag stack till skolan. Hade varit passande i och med att solen sen rakt i ögonen hela vägen till tåget. Man tar som sagt varje chans man får att närma sig våren något. Inte för att det direkt går att säga att snön överallt är ett tecken på vår, men iaf! När jag var i Brighton för ett år sen satt vi ute i linne på rasterna och solade nu... Åh, nu fick lite jag-vill-vara-i-Brighton-igen-känsla. Fantastiskt var det! Mamma ska dit en sista gång nu till helgen och jag är jätteavis! Vill också åka bort lite och speciellt nånstans där krokusarna blommar.

Vaknade lite senare än planerat men är man trött så är man. Ska med tåget 8.35 och har alltså föreläsning på SU. Tänkte genast skriva att jag inte läst till idag, men då blir man bara mer stressad, right? Jag måste lära mig att coola ner. Det går liksom inte att stressa upp sig så man inte får något gjord och sen bli ännu mer stressad?! Vi människor alltså!

Nu blir det till att gå in i garderoben och hitta några kläder och sen drar jag (typ)! Ha världens bästa onsdag hörrni! Jag får pluggbesök av Maja i eftermiddag när jag kommer hem från skolan och vi ska tillsammans hitta motivationen - tipp!




Hon är så söt hon på bilden, hon är bl a med i 500 days of summer.

/emma.


Pain don't even cover it

Ett ord: träningsvärk.


Vakna, vakna, vakna!

Sitter och försöker vakna, har ätit lite frukost näst på dagordningen är sminkning. Slappt liv ändå ;) Om jag är trött när jag går upp åtta, kan jag bara föreställa mig hur trött Nils var som åkta ca halv sju till jobbet. Men måste man så gör man det bara. Har med andra ord föreläsning idag 12-14 och har tänkt läsa en hel del, är även sugen på att måla taket i sovrummet, men vi får se hur det blir när jag kommer hem. Mer pyssel att fixa innan man ens kan ta fram rollern. (Jag låter som ett proffs!)

Känner mig lite för slö för att babbla mer här (ingen kvalitét på det heller) så vi hörs väl senare!



/emma.


Tror mig ana hunger

Men. Inte har vi något hemma som jag är sugen på inte. Katastrof. Iofs ca tre minuter til ICA, om inte mindre, men det snöar och sånt bök + att jag inte borde. Kul liv. Har vilket som läst halva boken till Seminariet på torsdag, nu är det bara ca 600sidor kurslitteratur att läsa ikapp då, känns optimistiskt. Hellre att jag börjar måla taket i sovrummet, men det kommer liksom inte bli mer tid att läsa då. Logiskt.

Bra sak: har adopterat en av Nils hood-tröjor (lugn darling, du vet den jag "fick":) som matchar ypperligt till rutiga pyjamasbyxor. Älska sambolivet!

Bye, bye.



/emma.


Måndag hela veckan

Just nu skulle jag behöva en pausknapp så man kan stoppa upp tiden och göra allt man ska för att sen starta den igen och känna att man är i fas. Det hade varit något det! Men nej då. Fick ett SMS från Student Consulting (där jag är anställd som Visningsvärd) och undrade om jag ville jobba som receptionist tillfälligt och omgående. Hinner inte! Annars hade ju pengarna inte suttit fel.

Plugg står först på dagordningen, är dock väldigt sugen på att flytta in i sovrummet, men det är en del att pyssla med innan målning så det kommer ta sin tid det med. Bara kolla in min lilla lista:

[ ] Sandpappra lite lätt på spacklet (alla väggar).
[ ] Skrapa bort torkat tapetklister och tapet + torkat spackel som fastnat på golvlisterna.
[ ] Täcka golvet med papp igen (slängde den gamla - skönt!)
[ ] Maska lister, fönster osv.
[ ] Måla taket en andra gång med vitt (sista gången).
[ ] När taket torkat; maska taket.
[ ] Måla väggar första gången med en fin fin nyans a.ka. "caffe latte".
[ ] Måla väggarna andra och sista gången.
[ ] Maska runt golvlisterna.
[ ] Måla listerna två ggr
[ ] Klart!

Så det är ju lite pyssel. Men vi får tänka så här; det absolut värsta är över! All tapet är borta och hela väggarna är spacklade. Det kallar jag ett riktigt jobb det. Vi är bäst helt enkelt! Men idag är huvudfokus detta:

[X] Plugga
[X] Plugga
[X] Plugga
[X] Äta nåt
[X] Plugga
[ ] Plugga
[ ] Plugga
[X] Träna Body Pump 18.30
[X] Äta middag

Ha en skön dag alla ni andra! :)

/emma.

RSS 2.0