GI-lasagne

Denna lasagnen tillagade jag för några dagar sen.  En kanonlätt middag och perfekt att ha som matlåda dagen efter. Att den är supergod och tillagas snabbt (om man borser från tiden i ugnen) ger den många pluspoäng!

4 portioner


1 stor squash
1 tsk salt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
500 g nötfärs
1 burk krossade tomater
1 lagerblad
2 tsk torkad basilika och oregano
salt och svartpeppar
smör
1½ dl grädde
1 paket mozzarella

Sätt på ugnen på 225ºC. Skiva squashen på längden. Lägg upp skivorna på en handduk (går bra med hushållspapper också) och strö över salt för att dra ut onödig vätska. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en stekpanna i någon minut. Lägg upp på ett fat. Bryn köttfärsen i olivolja. Tillsätt den stekta löken, krossade tomater, lagerblad och örter. Smaka av med salt och peppar. Låt koka i ca 10 minuter. Smörj en ungsfast form med smör och lägg i ett lager med squashskivor på botten. Varva med köttfärssås, ett lager squash, köttfärsås och ett sista lager squash på toppen. Häll på grädden. Riv mozzarellan och strö över gratängen. Gratiner i ugn 20 - 30 minuter eller tills gratängen fått fin färg.

Et voilá! Smaklig måltid!



Bild tagen ur kokboken GI dag för dag.


Tips: Du kan krydda köttfärsen med dina favoritkryddor och få den extra god!

/emma.

Fina kommentarer
Postat av: Emma

Hej lilla Hjärtat!

Det vattnas i munnen när jag läser Ditt recept! Måste göra det snart. Lycka till med Ditt "nya liv", jag tror att Du kommer att må jättebra.

I kväll skall vi ha vår krabbpremiär. Gott det också.



Puss och kram från Din Fajmoj


Skriv något sött här! :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback