"Lugn och ro"

"Lugn och ro"

Jag kan inte påstå att jag exakt vet vad som menas med "lugn och ro". Jag skulle i och för sig kunna veta vad det betyder för mig, för det betyder sällan samma för alla människor. Men vad beyder det då för mig?

Att vara helt avslappnad och bara ta in nuet och inget annat, känna att man har mycket energi att ta av. Men man behöver inte ta av all energi, man vet att den finns där och det räcker. Spara på det man har för man ska inte behöva gå på reserven för jämnan. Är det inte energi man får av att slappna av och ta vara på sig själv? Det tillsammans med att äta rätt, motionera och allt det andra viktiga vi ständigt får höra.

Men vad är det som gör dig lung? Hör det ihop med att vara lycklig? Kan man vara lugn och tillfreds om man är olyckling, fast det kan man heller inte vara om man är väldigt hungrig. Jo kanske, det kan jag inte svara på, men jag har svårt att tro att det skulle vara möjligt att sova lugnt eller slappna av om man ständigt är hungrig och utan trygghet.

För mig är att vara lugn samman kopplat med lycka och harmoni. Livet runtomkring är det det är, oavsett om det finns brister så finns det mycket man inte kan ändra på. Man har valt det liv man lever och personerna man lever med, varför inte bara försöka acceptera det och på det sättet få harmoni. Också harmoni med sig själv, att jag är den jag är och älskar mig själv (i korthet). Alltså harmoni, samtidigt lycka och lugn.

Hur ska man då känna allt det här och på så sätt känna lugn? Hum.. Vi tar det en annan gång :) Jag får jobba på att känna så här...

Fina kommentarer

Skriv något sött här! :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback