Afternoon tea

Kl 14 ska jag och darling gå "hem" till min familj och fira Maja igen med Afternoon tea, min ena kusin på mammas sida och hans sambo + mormor kommer över - myspys! Tills dess så ska vi plocka lite här hemma hos oss! Har ätit frukost, läst en artikel i Cosmo och nu skrubbar Nils golvet i badrummet (färgstänk...) Sen finns det massa mer att pyssla med, packa upp osv. Får se hur långt vi hinner innan vi ska gå om en dryg timma. Lovely sunday helt enkelt.

Hoppas din söndag blir mys och precis som du vill ha den!

Pussar

Sambo men solo

Ikväll har jag myskväll med mig själv, Nils är ute på bravader och jag sitter mitt bland alla flyttkartonger och lyckades precis koppla in lillebror Emils 3-modem. Min dator vägrade installera skiten så jag tog darlings dator istället! 

Igår gick körde Nils och jag alltså alla mina prylar från mitt rum till lghten, ca fem svängar med mammas bil och sen var vi klara. Det är messy här nu alltså, jag förstår inte hur jag fick plats med alla dessa saker i mitt rum? Nu har jag ju ett vardagsrum som är tre gånger så stor + kök, hall och walk in closet. Galet ju, men jag har säkert en bra förmåga att stuva undan saker - om man tänker på mitt lilla rum och alla dessa saker. Sängarna står i vardagsrummet tills sovrummet bli klart (om 20 månader?) och kartongerna försvinner väl så småning om.
Yes! Igår var vi ute och firade Maja som fyllde 17 på en grekisk restaurang, Cypern, och hade det trevligt. Och sen åkte vi hem, jag och Nils hem till oss och sov första natten i lägenheten. Emil kom över och stannade till ett och sen stupade jag i säng och somnade innan jag hann träffa kudden.



Födelsedagsbarnet på morgonen.



Syskonen på Cypern ♥



Darling och jag mitt emot.



Våra sängar i stökigt vardagsrum...



Sett från sängarna. Mer stök - lovar att nästa bild på vardagsrummet blir den "nästan-färdig-stylade" varianten.



Här sitter jag! En bit mörk choklad och internet.

Hej och natti!

/emma.


Vi flyttar ut/in

Gick upp halv sju och sjöng för lillasyster Maja - GRATTIS GRATTIS - 17år! Tjo! Hon blev glad för presenter (vad man kunde se iaf^^) och nu packar jag mitt rum för att vi snart ska börja åka med det till lghten. HATAR att bära upp 1000 miljoner saker från bilen till lghten, man har liksom bara två armar?! Tur att jag har en karl med mig (Nils). Så... Nu flyttar jag hemifrån för andra gången sen mina tre år i Strömstad under gymnasietiden och in i vår lght som har ett rum kvar att fixa! Tjo för det!

Gäsp! Trötta är vi, men vi känner att vi flyttar allt och sen tar vi kanske kaffepaus och sover en stund mitt på dagen (jag skulle kunna somna ståendes nu...). Ikväll ska vi på grekisk restaurang, Cypern, för att fira Maja. Kalas!

Ha en skön fredag - jag kommer få det!


Det rusar förbi

Igår trodde jag det var typ fredag, och idag är det "bara" torsdag... Förvirrad? Nä inte alls ^^. Träffade mamma på stan efter föreläsningen och kollade runt lite, köpte hemlisar och en jeansskjorta till mig. Känner mig SÅ värd den, så det känns asbra. Tipp! Nu är det middag på G. Har föresten börjat läsa Madame Bovary till seminariumet på onsdag, riktigt bra hitills, tydligen i klass med Hamlet så läs den vettja! Allmänbildande och sånt, handlar om början på 1800-talet och en kvinnas öde (som heter Emma!!) och det som vi haft föreläsningar om hitills - så jäkla intressant! Yes!

Imorgon går officiellt flyttlasset till lghten - typ hela mitt rum. Men först ska vi gratta lillasyster Maja på sängen då hon blir hela 17år! Galet. Men kul! :)

Pusss


Jäkt

Med fukosten uppäten är det dags att börja tänka på kläder... Men! En hel del (den roligare delen) kläder ligger i lghten och jag är ju hemma... Så, vi får väl se om jag hittar något - alltid samma (i-lands) problem.

Hade superkul igår med tjejerna! Såå mys! Mer sånt och mindre renoverande! Funderar starkt på att typ inte åka till lghten efter skolan, känner att jag måste börja plugga och det blir nog så att vi flyttar in helt i helgen istället, jag måste packa det sista i mitt rum och sen ska badrummet skrubbas ordentligt (lite tråkigt, roligare att göra med nån och Nils jobbar hela dagarna) innan vi flyttar in. Ah, det får nog bli så. Hem, packa och läsa. Gött!

Ha en toppen dag! Nu blir det intressant föreläsning!!

/emma.

Jäkt

Med fukosten uppäten är det dags att börja tänka på kläder... Men! En hel del (den roligare delen) kläder ligger i lghten och jag är ju hemma... Så, vi får väl se om jag hittar något - alltid samma (i-lands) problem.

Hade superkul igår med tjejerna! Såå mys! Mer sånt och mindre renoverande! Funderar starkt på att typ inte åka till lghten efter skolan, känner att jag måste börja plugga och det blir nog så att vi flyttar in helt i helgen istället, jag måste packa det sista i mitt rum och sen ska badrummet skrubbas ordentligt (lite tråkigt, roligare att göra med nån och Nils jobbar hela dagarna) innan vi flyttar in. Ah, det får nog bli så. Hem, packa och läsa. Gött!

Ha en toppen dag! Nu blir det intressant föreläsning!!

/emma.

Well...

Eftersom jag inte hinner börja läsa min kurslitteratur så bloggar jag lite till. Kan ju inte skada, känner mig svältfödd på vissa områden i mitt liv. Renoveringsfronten är översvämmad så det skulle jag kunna vila med ett par (hundra) år eller så. Men blogga, ahh. Gårdagens outfit alltså!



Ett stycke Emma (bad hairday ser jag).


Håret blev iaf lite roligare med en inbakad fläta och rosett på ena sidan.



Skönaste tröjan - lätt. Man kan andas utan att det syns och sånt.

/emma.

Första och andra bakslaget

Ja, eller första och andra bakslaget, jag räknar alltså inte med mina mental breakdowns i detta, då når vi ett par hundra (haha). Nej, jag menar alltså bakslag från Förvaltaren. Vi har nämligen fått allt material vi behövt för att måla skiten lghten och de har typ inte sagt nej till något, tills igår. Jag öppnade mailet från Förvaltaren och såg att de inte har utrymme i budgeten 2010 att spray-måla våra köksluckorna (man måste lämna in dem, man kan inte måla själv om man inte är proffs, vilket jag iofs är nu...). Nähä. Men vi ska höra av oss efter sommaren och se om de kanske kan hjälpa oss då (mer pengar efter semestern?).

Det andra bakslaget är att det inte finns några förråd i föreningen (what?!), det finns inte ett endaste, litet, skitet förråd! Inget system, folk roffar åt sig, sliter ner förrådsnummer, sätter egna hänglås på dem och ställer in sina prylar... Suck. Jävla skit. Förvaltaren ska skicka ut nåt till alla och kräva/be om att var och en beter sig som folk och bara har ett förråd var, eller nåt sånt. Tills dess får vi leva med ca 5-6 kartonger i lghten. Men enligt "felanmälningssnubben" så var det en kille i en etta, som flyttat in nyligen, som hade hela lghten full med kartonger då inte han heller får ett förråd. Stackarn.

Nu måste jag se till att läsa lite kurslitteratur och vid sextiden drar jag till Joanna för middag! Yeey! Helt klart gjort mig förtjänt av det, målade klart köket, konstaterade att jag inte kan måla badrummet med mina 1,66 då badkar och toaletten är ivägen om jag ska nå taket med en pensel från stol, så jag dammsög vardagsrum och kök (+ hall och klädkammare igen) innan jag knä-skurade med borste och trasa (old fashion). Men tjusigt blev det. Önskar mig en dammsugare btw, den vi lånat av Olle är KASS - big time.

Äsch, läsa var det ja.
Ha! Jag kom på att jag hinner inte, måste greja här vid datorn lite och sen måste jag ju göra mig någolunda snygg till ikväll! Tur eller otur...



Igårkväll när jag målat klart tak och väggar i köket!



Idag, när jag målat runt skåpen i köket för sista gången (!), det är ju bra att vi kommer ha de omålade luckorna till allt det nymålade, syns ju inte alls... Hurm.



Välkommen till vår pundarlya, som förvisso börjar likna (och lukta som) en vanlig lght.

/emma.

Nu när köket äntligen är klart (gl

0-3cc197e289b4487c10be76254a9fff17.png

Kolla varifrån!

Nu när köket äntligen är klart (glädje skutt/tjut) funderar jag på vilket rum som står näst på tur.. Jag tror det blir en sista omgång färg i badrummet och sen storstädning. Nils kan få äran att slita i sovrummet (bild). Skönt. Nu måste jag gå till ica och köpa lunch! Ha en bra dag! Pusss


Okristligt tidigt

Jag känner mig mycket skeptisk. Det är på tok för tidigt för att gå upp, iaf om man lägger till i beräkningarna att jag egentligen är ledig - ingen skola idag. Men kommer det en "felanmälningssnubbe" till lghten mellan kl 8-9.00. Darling jobbar så jag får la rulla dit snart. Men, ser man det från den ljusa sidan så kommer jag få mer gjort idag eftersom jag kom upp tidigare. Bra det där - fast tröttsamt.

Renoveringsdag 13 folks!

Later babes!



/emma.

Socialt liv?

Jag har under mina 13 dagar av renovering inte haft mycket till socialt liv. Visserligen är det självvalt då jag vill få klar lägenheten så fort som möjligt (kan härligt nog säga att köket typ är klart nu också! Målade andra lagret färg i tak och på väggar idag!!) och flytta in - helst förra veckan. Och då får man omprioritera, iaf tillfälligt.

Efter föreläsning nr 2 idag, väldigt intressant alltid (sen igår), blev det lunchpaus med söta kursare och jag fick veta att det blir middag hos Joanna imorgon! Jag blev så glad och kände att nu är det dags att ge sig ut i det sociala livet igen. Känns himla bra måste jag säga, verkligen. Ska bli kalas-kul! Imorgon har jag ingen skola heller och har därför hela dagen på mig att slita i lghten, det kommer en "felanmälningssnubbe" mellan kl 8-9.00 imorgon för att fixa massa fel och sen gör jag antagligen det sista i köket, målar sista lagret färg i badrummet och skrubbar golven i vardagsrum och de två andra ovan nämnda rum. Sen får vi se om det blir första natten i lghten eller inte, beror på hur stressigt det blir tills jag ska till Joanna och om jag hinner köra över mina nödvändigaste prylar - eller om jag ens hinner klart med det jag ska göra?! Och sen ska jag ägna resten av veckan till att läsa, läsa, läsa. Har grym ångest för att jag ligger så mycket efter med kurslitteratursläsningen - jag som varit så duktig de andra kurserna!

Oj. Jag ska ju laga mat till familjen nu! So long. PUSS!



Föreläsningen igår handlade bl a lite om när denna donnan konsumerade i Paris, fast mest om Ludvig den XIV.

/emma.

Tired, tired, tired

Gick upp si sådär två timmar innan jag verkligen behövde det. Maja ville ha en inbakad fläta och Nils skulle med ett tåg efter sju. TRÖTT. Nu funderar jag lite på om det inte är dumt om jag somnar igen, man blir ju säkert ÄNNU tröttare då.. Eller? Äsch, jag ska nog krypa ner igen :) Lär inte ha tid att skriva nåt här då igen, så jag kan passa på att säga att det blir ännu en föreläsning idag 12-14 och sen blir det lght och till att måla andra lagret färg i köket! Yeey! Sen kan man så gott som säga att köket är klart, håller tummarna för att vi ska få spraymåla köksluckorna och sen är hela köket fresh! Borde städa golvet ordentligt i vardagsrummet idag också - vi får väl se hur det hela slutar :)

Ha en fab dag!



/emma.

Elände

Asså, missförstå mig rätt. Första föreläsningen på nya delkursen idag var toppen och jag känner på mig att det kommer bli en fantastisk kurs! Efter det åt jag lunch med kära kursare och sen åkte jag till lghten och började tvätta köket, spacklade i alla ojämnheter och hål och sen målade jag tak och väggar (första omgången). Nu är jag hemma och ska strax äta middag. Nils kommer över lite senare och det blir mer SATC. Alles good? Ja, det verkar ju så. Men ändå, luften gick liksom ur mig någongång i början av dagen, jag känner mig inte som mig själv, lite ur fokus och ganska bräcklig. Vem fan är Emma egentligen? Och gillar jag verkligen henne? Det är mycket som händer just nu, bra grejer och mindre kul saker och jag vet liksom inte var jag ska ta vägen... Därav eländet. Jag hoppas det vänder snart! Att lghten är mer än 75% klar gör saken 100ggr bättre och när jag väl får tid att läsa ikapp till föreläsningarna denna vecka med mera så kommer det vara/bli bra. Jag vet det. Men nu, ja det är som det är.

Middag! Puss



/emma.

Ny kurs

Idag börjar den tredje delkursen, Modets roll i fransk och italiensk litteratur och kultur och jag är pepp! Jag var ganska missnöjd med förra delkursen så jag ser verkligen fram emot denna och tror att det kommer bli mer jobb den här gången. Vi kommer ha tre seminarium på två och en halv vecka ungefär (oops!) och slutligen en salstenta. Att jag redan ligger efter med läsningen känns ju inte helt bra, men jag prioriterar lghten tills den blir bebolig och SEN ska jag ta igen all läsning, dock har jag tre föreläsningar denna vecka med plenty to read. Wish me luck! Nu ska jag se om jag hittar några kläder... En hel del är redan i lghten och jag har inte helt kolla på vad som är där och vad som är här?!

Ha en superfin dag! ♥



/emma.

Så jäkla skönt!

Vi kan nu stolt säga att klädkammaren, hallen och vardagsrummet är färdigrenoverade! Hur coolt? Känns som att jag inte har haft något liv på veckor, men nu kommer belöningen! Bästa känslan var när vi kunde ställa hyllan på plats i hallen efter att Nils skrubbat golvet ordentligt. Ah. Så himla tjusigt! Sen har Nils möblerat och fixat i klädkammaren som han är så nöjd med. Han blir inte helt glad när man säger att man vill ställa in en kartong eller så... Hehe. Sååå himla härligt är det iaf! Imorgon har jag föreläsning i tre timmar (!) kl 11-14 och efter det drar jag raka vägen till lghten för att tvätta väggar och tak i köket innan det blir till att måla första lagret vit färg. Sen är det bara ett lager kvar och det är klart det med! Overexited!



Köksskåpet är klart! Precis när jag sa till Nils att nu har jag nog inte mer porslin hittade han mer... Oops!



Riktigt tjusigt om jag får säga det själv. Vi kanske till och med struntar i att sätta tillbaka köksluckorna?!



Äntligen - äntligen! - får jag använda mina Filippa K muggar!



Det var liite stökigt i vardagsrummet innan... Notera min Barbie-bil längst bort - haha!



Vår hylla i hallen! Stolta.



Nils stolthet - walk in closeten.



Fikapaus med muggar från Indiska med "solbulle" från ICA.

Bra dag! Pusss babycakes!

/emma.

Later!

Lessen att jag dissat bloggen totalt hela helgen, men det krävs liksom att man hugger in på annat håll om man ska få en bebolig lägenhet snart. Helst förra veckan... Men, vi kan ju säga så här; hallen, vardagsrummet och klädkammaren är klara! Hälften av lghten med andra ord, fast jag började måla fönstrena i köket igår och idag står köket först på listan, måste tvätta väggar och tak innan det kan målas bara och elen är inte urkopplad just i köket av någon anledning... Men fint kommer det bli! Vi hörs förmodligen senare ikväll! Förmodligen... En lite dum sak är att jag måste läsa ca 100 sidor kurslitteratur till imorgon egentligen... Damn!

Ha en skön söndag! Ni vet var ni hittar mig - i en messy lght med färg på näsan (egentligen har jag nog färg överallt). Puss på er!

/emma.

Som vanligt

Nu ska vi till lghten och greja igen. Bara listerna kvar i klädkammaren, hallen och vardagsrummet sen är de rummen klara! Mamma och Olle är på väg till förrådet på Lidingö och hämtar mina kartonger jag har där + min 90 säng. Kommer bli bra det här!

Ha en skön lördag! Pusss

Ännu en dag i mitt liv

Dagen började med att mamma kom och väckte mig (jag var vaken men snoozade) som på den gamla goda tiden. Sen blev det till att lägga på ett kol. Efter många om och men hittade vi dammsugarskaftet och jag gick till lägenheten (med dammsugarskaftet) för att börja dagens jobb där. Jag började med att måla hyllan i klädkammaren för andra gången och sen garderoben för första. Det blir ett till lager färg på den imorgon, den gråa fula nyansen lyser lite igenom...

Därefter slet jag bort pappret på golvet i vardagsrummet och dammsög, sen kom Emil och vi käkade varsin semla som mamma köpt - årets andra - innan vi började slitet igen. Emil målade runt fönstrena i vardagsrummet och jag tvättade (nästan) alla dörrlister - BLÄ - sen började jag maska (maskeringstejpa) runt listerna som ska målas i vardagsrummet, men tejpen tog slut. Då var det tid att möta upp mamma och åka in till stan för att se på bio. Gött! Har ni hört ryktet om Morgans? blev det. Älskar Hugh Grant och hans humor! Härligt att få belöna sig själv med bio och skratt :)

Nu har jag betalt adressändingen och beställt hemförsäkring. Tick tick med vuxenpoäng. Sen borde man typ börja packa ner alla grejer i mitt rum i kartonger va? Tror det behövs om man ska flytta sina saker från ett stället till ett annat. Trevligt!



Jag skrubbade på alla eluttag, telefonjack (?) och tv-plast-lock-grejer idag. Man ser ju vilka som är äldst och vilka som sett bättre dagar. En salig blandning med andra ord! Dock inte jordade? Bara i köket har jag märkt... Hum.



Vårt stökiga kök... Kaos?! Men just nu har vi bara el i köket och därför har vi mest prylar där. Imorgon siktar jag på att börja tvätta alla skåpluckor och måla dem första gången! Hejja för det!



En (numera) vit hylla i klädkammaren (WALK IN CLOSET!!) och garderoben ska få en till omgång med vit färg och sen kan vi flytta in här, eller ja, våra prylar ^^



Kolla vad äckligt det VAR runt fönstrena i vardagsrummet, jag har målat fönsterfodrena och man ser verkligen hur äckligt det var innan på hela väggarna osv.



Men nu är de snart lika fina och vita som resten av vardagsrummet eftersom Emil strök på första lagret S0500-N (vit nyans) idag!

Hej och natti!

/emma.

På det stora hela: riktigt nöjd

Jag kan med väldigt mycket sanning säga att hallen och vardagsrummet är så gott som klart! Hur fantastiskt är inte det?! Jag målade först hela förådet med vanlig vit färg ovanpå nikotinfärgen + takfärg, sen tvättade jag hyllan där inne och smetade på ett lager snickerigrundfärg. Sen kom två snubbar (klart jag öppna dörren utan att titta i titthålet...) och lämnade lite färg, bytte efternamnslappen på min dörr och sa att de fixat lampknappen, brevinkastet och dörren på morgonen - jippie!

... Så jag satte igång med att måla hallen för andra (trejde med nikotinfärgen) och sista gången (härligt att kunna säga sista). Efter det ringde jag lillebror Emil och sa att han måste komma och rycka ner maskeringstejpen i taket i hallen innan färgen torkar helt. Han kom snällt och dessutom hade han med sig thaimat! Det är riktig syskonkärlek det! (Ska inte glömma bort att när lillasyster Maja kom och kollade in lghten första gången hade hon med sig chokladbollar hon gjort kvällen innan <3) När vi käkat och spekulerat lite inför morgondagens göromål i lghten började jag måla vardagsrummet för andra (tredje med nikotinfärgen) och sista gången. Less var jag, men snyggt blev det!

Imorgon ska Emil komma och hjälpa mig på eftermiddagen - skönt. Nils pluggar på med hemtentan (hejja, hejja!) så jag tar i bäst jag kan med mina 166 cm, måste säga att lite längre armar skulle göra susen emellanåt, men jag gissar att jag kommer få schyssta muskler ;) Imorgon siktar jag på att bli klar med hall och vardagsrum, tvätta lister, tvätta lister och måla golvlister, dammsuga golv och så. Sen kan man ju typ flytta in! Eller ja, köket ska göras klart och ett sista lager färg på hyllan i walk in closeten ska på och garderoben där inne ska också få en omgång med vit färg. Sovrummet kan vi ju bara stänga dörrarna till och låtsas att vi har en etta istället ^^

Nu blir det till att sova! En sak bara, mamma tog en sväng på IKEA i Uppsala idag när hon åkte dit idag och fick med sig bl a en möbel till hallen och en stekpanna för 25kr. Härligt!

Go'natt!



Audrey Hepburn Breakfast at Tiffanys - ♥

/emma.

Flitig

Jävla skit! Här sitter man och skriver och ska precis posta ett inlägg och skiten försvinner!? Vad vill kosmos egentligen. Arghhh.

Iaf. Det jag skrev var - typ - att jag har tjänat vuxenpoäng idag genom att jämföra hemförsäkringar. Nåväl, jag jämförde bara två bolag och kom fram till att If kan slänga sig i väggen då jag redan har Trygg Hansa och därför får rabatt och då har 1 000 000 kr lösöre istället för If's 100 000 kr lösöre. Ha! Sen ringde jag fastighetsskötaren för att felanmäla massa saker som är trasigt i lägenheten, typ brevinkastet håller på att lossna, spegeln i badrummet är delvis svart, en lampknapp saknas osv, osv. Så han kommer imorgon och så ska vi gå igenom allt! Tipp! Jag fick också en glad överraskining att studiestödet kommit in på kontot så nu är räkningar mm betalda - de jag fått hitills vill säga ;) Skönt, skönt! Nu känner jag min inspirerad och pepp att börja slita i lghten igen, ska bara slänga på mig nån trasa och gå dit. Yes! Let's renovera, som man kan säga.



Vår hall är snart klar! Eller nja, det ska målas ett lager färg till och sen är det ju bara alla lister och dörrar som ska bli målade. Men ändå! Härligt när det liksom börjar ta form. Färgen i hallen är dessutom jättefin! Det syns inte jättetydligt här, men den är liksom varmt hasselnöt-nogatigt brun. Love it!



Vissa kallar det sovrum, jag kallar det ångestrum. Det är ett evighetsgöra att slita tapet vill jag lova. Men det börjar arta sig och jag målade elementet och fönsterfodrena (för andra gången) igår! Taadaa!

So long,

/emma.

Check, check

Åkte till lghten efter middagen vid nio tiden med mamma, riktigt kul med lite musik och babbelsällskap. Mamma tyckte det var riktigt kul att måla också, nybörjare och allt! Stolt dotter :)

[X] Måla första av två lager vit färg i vardagsrummet.
[X] Måla elementet i köket.
[X] Måla under bänken i köket.
[X] Slänga tre säckar fulla av tapetremsor - haha! Folk måste ha undrat!

Nu kan jag sova gott. Puss å hej!

/emma.

Ett litet steg i rätt riktning

Ett ministeg för lägenheten, ett enormt seg för mig. Idag när jag kom till lägenheten blev jag så glad - det luktade inte lika mycket rök när jag öppnade ytterdörren. Tänk hur mycket det gjorde för mig och min renoveringsinställning! Yes liksom! Vi målade som sagt hallen med första lagret nogatig färg vi ska ha där igårkväll och redan efter det blev det mycket bättre - snygg-snygg färg också!

Idag har jag bara varit där i ca två och en halv - tre timmar och ändå hunnit med en hel del. Jag förberedde för att måla vardagsrummet med vit färg, målade längs med hela taket, alla lister och i hörnen, sandpapprade ner spacklet och så. Så efter middagen ska mamma, Olle och jag åka dit och fixa lite, mamma och jag ska måla väggarna i vardagsrummet med första av två lager vit färg och Olle ska slita lite tapet verkar det som. Tipp! Jag hann också måla elementet och fönsterfodrena (andra gången) i sovrummet samt tvättade elementet i köket med målartvätt så jag kan måla det ikväll. Asså, jag är grym!

Sen sa lillebror Emil när vi handlade på ICA nyss att han är ledig torsdag och fredag och därför kan hjälpa till. Skönt! Vi kanske slipper anlita nåt proffs och köra så det ryker med oss själva istället!? Fab.

Nu ska jag och mamma laga middag. Later!



Söta lägenheter javisst!

/emma.

Klart som korvspad

Ah. Skön känsla. Nyckelord: Help!

Mamma körde lite snabb-coatching med mig och min stress över lägenheten och vi kom fram till att det jag behöver är hjälp. Jag orkar inte ha kontroll och koll på allt hela tiden, så tänk bara vad skönt om jag kan få hjälp av någon som kan mer än jag och som kan ta hand om t ex sovrummet (ångestrum nr 1). Bara det liksom. Ahhh! Mamma ska ringa någon som är målare och som vill ha något att pyssla med, vi får se vad han tar betalt och sen bara köra - tänk vad skönt att få iaf ett rum helt på fötter. Allt känns SÅ mycket lättare! Sen tog jag mig själv i kragen och ringde pappa och frågade om han kanske kan komma i veckan och hjälpa till lite. Låter som något jättelätt, men det är en jättestor sak för mig (hjärtat i halsgropen) och vet ni vad? Det gick bra, jag dog inte av att be om hjälp och pappa ska kolla upp om han kan komma nån kväll eller så i veckan. SKÖNT. Vill gråta av glädje, det kommer gå bra och vi kommer ha en fin lägenhet att flytta in i snart. Ska strax gå till lghten och måla ett lager färg i vardagsrummet eller så hade jag tänkt. Känns bättre.

Hjälp, tänk vad lite hjälp kan göra. LÄTTAD.

Thanks Mam ♥



Glad på Grönan i somras.

/emma.

Jävla skit

Okej, läget är så här: I ena stunden sitter jag och småler och föreställer mig hur fint det kommer bli i lghten när allt väl är klart, hur tjusigt och ljust det kommer bli i sovrummet, hur vitt och fräsht det kommer bli i vardagsrummet och hur mörk (återstår att se) och mysig hallen kommer bli. Ah, det är ljuvligt! Jag vet att det kommer bli bra!

Två sekunder senare får jag panik. Jag började skriva dag för dag vad jag ska göra nu i veckan (Nils gör hemtenta) och jag vet ju att man måste skala ner grejerna och skapa små delmål (dock aptrist). Därför började jag skriva små stolpar under tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag, sen och senare. Det hela slutade med två jäkla A4-sidor av "att göra"- meningar. Vadå att man blir lugnare? Gaaaah! Jag vill ju bara flytta in.

Appropå flytta in, jag har ju inte packat ens en bråkdel av all min skit i mitt nuvarande rum och att få över det till lghten kommer ta en mindre livstid. Äsch. Nu ska jag försöka ta mig tillbaka till "my happy place" och tankarna om hur fint det kommer bli när vi är färdiga.

Jävlar.

***

Edit: Fick precis veta att vi får resten av det material vi behöver för att vår jävla drömlägenhet ska bli klar. Skönt!



/emma.

Renoveringsrygg

Musarm och tennisarmbåge kan slänga sig i väggen - min stackars rygg gör ont efter en dags slit i lghten. Idag var första dagen jag lessnade totalt på allt vad renovering heter. Fy 17 vad segt det är! Känns som att vi ALDRIG kommer bli klara, förjäkligt. Tur att jag har en förstående pojkvän som kan ta mina mood swings och som säger att det visst kommer bli bra när det är klart. Som tur var fick vi hallen målad med den nogatiga-hasselötsbruna färgen vi ska ha där - första lagret. Andra och sista omgången färg kanske jag får dit imorgon och då är hallen klar! Ja, förutom att alla lister och dörrar ska få ett lager vit färg på sig, men iaf!

Okej, jag är sämst på att ta baby steps, jag vill vara klar nu och mitt/mina mål är lite för stort/stora med tanke på att jag inte kan göra mer än jag redan gör. Darling ska jobba på sin hemtenta samt jobba så vi ses nog inte förns till helgen så det blir jag som får måla och greja i lghten. Men inte klagar jag! Kan få bli lite som terapi kan jag tänka mig, rycka i tapeter och låta allt ta sin tid. Suck, suck. Tålamod som en gud? Typ inte alls. Jag kommer däremot sakna Darlings längd - mina 1,66 målar helst inte uppe vid taket med en pensel balanserandes på en stol... Fast, han har maskat (maskeringstejpat) taken i vardagsrummet och hallen - och en himla tur är ju det!

Fortsättning följer hörrni! Natti.



/emma.

Gäsp och sånt

"Oj, är klockan tjugo i elva?!" utbrast Nils igår kväll när vi bestämde oss för att packa ihop våra prylar. Vi hade alltså grejat i lägenheten sen två tiden... Vi var riktigt duktiga som vanligt, jag fick vardagsrums- och halltaken målade med en slutgilitig täckande takfärg. Förut ansåg jag mig kickin' på att renovera, speciellt att måla tak, men jag har en oroskänsla av att de blev ganska randiga... Så jag är beredd att ta tillbaka mitt påstående ;) Vi får se om det är mindre randigt idag när vi går dit.. ^^ Sen stod/satt vi några timmar i sovrummet och försöker slita bort tapeter... Det går iaf framåt! Alltid något.

Nu blir det frukost och sen lägenheten, gäsp, jag är trött - men vill ju bli klar! Seg grej: vi måste spackla lite till uppe i taket i vardagsrummet och sen maska (maskeringstejpa) taket innan vi målar väggarna OCH dammsuga golven innan för den delen. Kul, kul. Sa jag att vi inte fått badrumsfärgen?

Ha en kul dag, ni vet vad jag ska göra!

Pusss



/emma.

Edit: Har inte kommit iväg än... Snart, snart - ?!

Dag fyra

Om jag räknar med att jag var en halv dag och renoverade i lghten igår (Nils sliter med hemtenta) blir det idag, dag nr fyra som vi är där och målar och stökar. Jag ser fram emot det! Visst är det konstigt? Trots att det är mycket slit, skrubbande, onda ryggar och värkande muskler så är det kul! För jag vet ju att det är vår lght och att det är för oss vi renoverar den. Lite orolig är jag för att rök-äckel-lukten inte ska försvinna helt med en gång... Men jag ska vara positiv! Ingen idé att tänka negativt, det blir aldrig bra. Iaf, jag är pepp och jag ser fram emot denna dagen i lghten, blir kanske till att måla något tak med takfärg (över nikotinfärgen), tvätta badrummet och dra ut badkaret, kanske till och med måla hallens väggar?! Vi får se, men bra kommer det bli! :D

Först, nu om några minuter, ska jag ta bilen till Ropsten och åka in till stan och träffa Majki och Hedvig, Majki åker hem till Finland imorgon och avslutar sina studier vid Sthlms Universitet. Snyft! Men vi får hoppas att hon kommer tillbaka snart :) Eller så åker vi och hälsar på! Jag har ju faktiskt inte varit i Finland mer än på Åland ;) Jag föreslog Café NoCo (mitt favvoställe sen jag flyttade hit - till Sthlm - 2006) och så blev det. Mys, mys, mys.

Ha det bäst! Puss puss



/emma.

Alla rätt

Maja föreslog att vi skulle kolla på film tillsammans ikväll. Men alla mina filmer har vi redan sett och inget kul går på tv. Som tur var kastade Maja en blick upp på min översta hylla över skrivbordet och såg Sex and the City boxen. Yes, yes! Länge sen jag fick njuta av dessa avsnitt! Jag blir alltid lika inspirerad och glad. Älskar deras dialoger och minspel - oslagbart! Sen fick jag glass av Maja också så det har varit en riktigt mysig tjejkväll här i mitt rum. Kärlek.



/emma.

Ahhhhh!

Bra saker idag:

1. Jag somnade kl åtta igårkväll och vaknade 12 timmar senare - pigg!
2. Jag har målat sovrumstaket med "nikotinfärg".
3. Jag har spacklat hallen, klädkammaren, lite i vardagsrummet.
4. Jag har skrubbat kylen - blää vad den luktade!
5. Jag målade fönsterfoderna i vardagsrum och sovrum med "nikotinfärg".
6. Jag ska få fika med Majki (och nån mer?!) imorgon!

Mindre bra saker:

1. Kylen kanske inte slutar lukta illa - vore horribelt! - ?
2. Mitt rum är stökigt och jag borde packa allt...
3. Majki åker hem till Finland :(
4. Vi har inte fått våtrumsfärgen till badrummet - suck!
5. Vi måste köpa sandpapper till spacklet (när det har torkat).

***

Men nu ska jag inte tänka en sekund mer på allt (iaf inte det mindre bra), utan jag ska ta det LUGNT! Sitter i sängen nu och kollar på LA ink - älskart! Blir middag om ett slag och sen kommer jag väl somna ganska tidigt ikväll igen. Imorgon blir det, som jag skrev ovan, en fika med Majki mitt på dan innan jag och Nils åker till lghten och forstätter vår renovering. Hejja oss!

Puss å godnatt!


/emma.

Done and done

Jag är trött. Riktigt trött. Har gått upp tidigt hela veckan och sen tänker jag så mycket på lägenheten om nätterna så jag inte kan somna den tiden jag vill somna. I-landsproblem? (Dem som inte ens har en säng liksom...) Imorgon får jag sova längre, någon timma längre iaf, ska till mormor och hjälpa henne lite i nya lghten kl 12 och sen åker jag antagligen hem på eftermiddagen. Längtar verkligen till att få komma hem till Sthlm och till lghten (öppna fönster och vädra ut cigg-stanken) för att få sätta igång och helst måla åtminstone två tak (vardagsrum och hall) för andra gången! Ska nog göra det imorgon ta mig 17! Funderar på att tvätta taket i badrummet också så man kan måla det. Måste däremot hitta nåt smart skaft så man kommer åt att tvätta i taket - annars blir det svårt.  Är riktigt pepp att sätta igång igen, har ju bara fått två dagar där hitills och vi har hunnit riktigt långt för att vara två rookies :) Meen, nu ska jag återvända till soffan, kommer nog somna innan Let's Dance känns det som... Skönt.

Ha en skön fredagskväll!

/emma.

I Uppsala

Är nu hos farmor och farfar (F&F) i Uppsala. Det nalkas middag om ett slag och jag har inte gjort ett smack sen jag kom hit vid ett tiden, och jag som trodde jag skulle få långtråkigt och inte hade tagit med nån kurslitteratur. Ha! Pyttsan. Att åka vidare från Arlanda där jag lämnat av mamma och sen tanka i Knivsta gick ypperligt, inga problem alls. Men sen när jag skulle åka in till Uppsala missade jag alla avfarter då jag inte visste vilken jag skulle ta... Suck. Åkte mot Sundsvall så länge tills jag tog av till Uppsala Norra och sen fick jag äntligen tag på farfar som jag vresigt sa åt att guida mig rätt. Jag skulle ju till IKEA för bövelen! Men det gick bra tillslut och jag kände igen mig. Phu. En timma på IKEA och jag hade köpt allt på listan, köpte ett 17 delars burk set för 39kr som avvek från planen - men det är ju så sjukt billigt och bra att ha! Dörrmattan för 4kr hade utgått så det fick bli en för 39kr istället - a bargain! Känner mig nöjd med inköpen till lägenheten, det allra nödvändigaste helt enkelt. Tror dock att vi saknar stekpanna men det tar vi sen :) 756kr senare och jag åkte hem till F&F. Det gick helt utan missöden och nu är jag här. Imorgon ska jag upp TIDIGT och åka till mormor kl 8.00 och hjälpa henne flytta - phu.

Nu blire käk. Ha det gött. Puss puss

/emma.


Dag två

Nu har renoveringsdag två passerat och jag känner mig mycket nöjd med vad vi lyckats åstakomma jag och darling. Vi började med att täcka golvet i hallen och måla väggarna med den omtalade "nikotinfärgen", sen fortsatte vi med samma färg inne i walk in closeten (love that word!!) Vi spacklade hålen i vardagsrummet, mest efter luftgevärskulorna som hyresgästen innan oss sköt in i väggen, fin fin yta på väggarna vill jag lova! Sen kom mamma, Emil och Hugo på lunchbesök och mamma hade köpt med lunch - thaimat! Himskans gott.

Imorgon åker jag med mamma till Arlanda och därifrån tar jag bilen vidare till Uppsala där jag först stannar till på IKEA för att köpa det viktigaste till Lägenheten, typ diskställ osv. Sen åker jag till F&F och spenderar dagen där. På fredag ska jag upp i ottan och sen hjälpa mormor att flytta till sin nya lght. Ska hjälpa henne även på lördag en stund innan jag åker hem igen. Då väntar mer slit i lghten. Phu. Ingen vila här inte. Jag lär blogga från farmor och farfar (F&F). Ha det gött så länge!



Emil, mamma och Hugo, på plats runt "matbordet" i vardagsrummet. Mys!



Här har det spacklats i vardagsrummet, mest där jag slet bort tapeterna - shame on me...



Här är beviset för luftgevärskul-hålen i väggen i vardagsrummet, detta är alltså bara ena väggen... Vi bor i ett getto?



Det ser lite bättre ut i sovrummet när vi röjde undan tapeten som låg över hela golvet. Mycket kvar att göra!



Skrev rent listorna jag och Nils komponerade ihop för några timmar sen. Skönt att ha lite mer ordning och koll på allt! Jag älskar listor!

Puss å natti.

/emma.

Ond rygg, snygga(re) väggar

Jäklar vad min rygg gör ont nu! Tur att den började göra ont först när jag tvättade rent rollersarna efter att vi hade målat väggarna och taket med "nikotinfärgen" i vardagsrummet. Det var premiär för mig att måla tak! Jag är grym och mäkta stolt. Men innan vi fick göra något så befriande som att måla stod vi i sovrummet och slet i tapeterna... Jag testade att blötlägga en vägg och resten slet vi utan att blöta, blev kanske lite lättare när man blött 15-20 min innan. Så. Sen kom en målare med andra lasset av våra grejer och sa att vi "gjorde onödigt jobb" med sovrummet och att vi kunde börja måla direkt i vardagsrummet istället med "nikotinfärgen". Jaja. Så det gjorde vi. Känns lite bättre att ha fått måla lite och vi behövde tydligen inte tvätta först heller! Grymt. Hoppas det är rätt bara... Men vi får lita på den här målaren helt enkelt. Annars har vi täckt golv och tagit bort lister. Hejja oss! Vi rockar!

Imorgon målar vi hall, förråd och badrum till att börja med. Lessen att det blir bara renoverings-blogg nu, men det är ju det jag pysslar med så så får det bli! :) Här är några bilder.

Hej hej och godnatt!



Nils tar bort listerna runt dörröppningarna, här i vardagsrummet...



Man ser iaf en smakprov på hur väggen såg ut innan den rökande ligisten flyttade in. Sa jag att han tydligen skjutit med luftgevär på väggarna i vardagsrummet? Nä för det har han. Märkligt att han åkte ut kan man tycka...



Vår hall och rakt fram är förråd/klädkammare.



Här ser vi ett smakprov på alla olika tapeter som fanns i sovrummet. Jäkla hästjobb alltså. Till höger är köket.



Här har vi målat klart med den vita "nikotinfärgen" i hela vardagsrummet. Listerna ska bli helvita sen så vi kladdade lite på dem också. Tacka gudarna för Olles lampa, vi stängde av elen i nästan hela lägenheten utom köket när vi tog bort eluttag osv.



Syns inte så bra som i verkligheten, men i fönsterfodrerna är det inte målat eller tvättat än medan väggarna har fått en helt annan färg än innan (rökgul). Åh. Mer vitt på det och det kommer bli såå fint!!

/emma.

Idag börjar vi!

På tok för tidigt att gå upp nu alltså... Zzz. Men ska man renovera en lägenhet så ska man! :D Jag är faktiskt pepp och det ska bli kul att börja, vi gör ju det för oss själva liksom! Typ alla jag pratat med (jag är jobbig, jag har ringt alla som kanske vet något och frågat ut dem om att riva ner tapeter osv...) säger att det är ett jävla jobb att ta ner tapeter, men jag känner att vi måste - det STINKER rök - och dessutom har de redan börjat lossna så det hade nog bara rasat ner ändå om vi målat på en gång. Smart, mycket smart. Nils (trött gissar jag) kommer snart till lägenheten så jag måste lägga på ett kol, hitta några kläder jag inte bryr mig ett skvatt om och sen packa bilen med stege, halugen(?)lampa, hammare och lite sånt. Hur ska vi få i oss energi då? Typ lunch? ICA ligger 5 min ifrån, det får bli räddningen!

Ha en toppen dag! Jag tar med kameran, hoppas att det kan bli nån bild på the "work in progress" - projekt renovera. Yeey!

Puss å hej!

/emma.

Två nya

Jag har köpt två nya linnen från H&M inom loppet av tre veckor, de är likadana i modellen men med olika tryck. Jag gillar dem skarpt! Att de är lite längre passar mig dessutom ypperligt... Mums!



Första!



Andra! Borde jag läggas in på rosett-rehab?

/emma.

Det kommer bli kanon

Var nyss och kollade i lägenheten med Nils. Det luktade mer rök än jag mindes... Suck. Vi kommer få slita ut alla tapeter så är det bara - hej hej värmelampa och allt vad som kan tänkas behövas. Tapeterna hade lossat i taket i nästan hela sovrummet och vardagsrummets tapeter (visade sig inte vara strukturtapet) har ofräscha svarta fläckar på sig. Hua hua. Garderoben/förrådet luktade minst - då kan man tvätta och måla på där inne nästan först och hänga in ytterkläderna. Tipp. En glad nyhet är att kontraktet är på två år så det känns mer värt att lägga ner så mycket jobb på den. Vi får grejerna ikväll eller imorgonbitti och då ska jag och Nils sätta igång och riva tapeter! Hell yeah! Nils var inte helt glad över stanken men sa att det kommer bli kanon så det känns ju betryggande ;)

En annan bra sak är att jag kommer ta tillfället i akt och kolla på IKEA i Uppsala när jag åker hem på lördag. Kommer köpa några av de nödvändigaste sakerna till lägenheten och sen får vi allt leva som små fattiga möss resten av månaden och in på nästan - men vad gör man inte! Fatta att min mamma lyckas fixa en lägenhet - en HYRESLÄGENHET! Det finns inte en chans att det skulle funka egentligen alltså... Men nu är det klart! Kontraktet är skrivet och vi har nycklarna, imorgon börjar allvaret och renoveringen. Den som har några skills och goda viljor över kan ju komma förbi och hjälpa till :)

Puss pusss

Visar inga bilder än, de ser inte allt för bra ut, bättre att ha bilder sen när den är fixad så känns det lite bättre ;)



Fint kylskåp, dock inte mitt :)

/emma.

Ca-t-ssching!

Nu ska jag om några minuter dra till tåget och sen åka till Universitetet för att lämna in min hemtenta och filmanalys! Hur bra är inte det att jag är klar fem dagar innan den egentligen ska in?! Dubbelt så bra är det att jag får mycket mer tid över till att renovera lägenheten vilket minst sagt kommer ta sin "lilla" tid... Fast det ska ändå bli väldigt kul! Någon gång måste man ju få tillfälle att jobba på sina renoveringsegenskaper - både jag och Nils. Sen ska kontraktet äntligen skrivas på lägenheten och sen ska vi fara dit och kolla in spektaklet, det stinkande spektaklet...

Nesch, nu drar jag! Ha en toppen dag!




/emma.

Sex and the City 2

Kolla här: Sex and the City 2 - trailern!!!!!

Jag dööör. Längtar som bara den till denna filmen, jag kan bara inte få nog! Punkt.

Natti!

Stök och bök

Åh, satte mig för första gången på länge framför datorn. Ah! En paus! Har rivit runt och packat om grejerna under trappen och i mitt rum sen ett-tiden med Nils. Det börjar arta sig! Dock ser det ut som f-a-n både utanför mitt rum och i det, men det är sorterat och iordninggjort ganska bra nu. Ska bara packa grejerna i mitt rum också, det under trappen var nog värsta momentet... Eller? Ska fortsätta nu tänkte jag, måste ju få fram sängen under alla grejer så jag kan sova sen om inte annat:) Och imorgon får vi lägenheten! Kontraktet skrivs vid ett och sen måste vi nog vänta lite på målar-prylarna innan vi kan sätta igång. Jag måste erkänna att jag är lite nervös inför renoverings-momenten... Jag har max målat en spånskiva tidigare och nu ska vi riva tapeter osv. Fick nyss tips om att inte riva ner tapeterna - men vi måste nästan det, de är förstörda och trasiga + att de STINKER rök. Vad göra? Hum. Rookie som sagt. Fast, det kommer bli väldans bra! :)

Puss å hej så länge!



/emma.

I'm done!

Nu är hemtenta-jäkeln klar och färdig! Iofs blev jag klar typ kl 21, men jag tog en välförtjänt paus på sängen (djupandning och sånt). Mamma och syrran ska bara korr-läsa och sen ska jag printa och lämna in den på måndag - yes! Så jäkla skönt att den är klar! Den blev dock lite för lång men det skiter jag i, så är det och jag kan inte banta ner den, kanske ytte-pytte men iaf. Jag är så lättad!

Annars så hade jag en strålande förmiddag och lunch med Nils och en del av hans familj. Väldigt mysigt! Råkade köpa ett linne på H&M och en liten randig topp som gjorde mig såå glad, tänker fortfarande på det och ler ;) Nepp, nu ska jag nog crasha på sängen med darling och förmodligen somna på en gång. SKÖNT. VÄLFÖRTJÄNT. Som sagt...

Puss å natti.



And the winner is...

/emma.

Rise and shine

Enligt somliga som fortfarande kräver "10 minuters snooz då!" och tycker att man inte ska gå upp än på ett tag, ligger och snusar tyst brevid mig nu. Snart ska jag se till att vi får i oss lite frukost innan vi drar in till stan och möter upp Nils pappa och två av hans syskon. Jag fick en request att gå till Monki och sen får vi se vad som händer! Egentligen kommer jag inte vara helt nöjd förns jag kommer hem och börjar med tentan - och sen göra klart den innan jag går och lägger mig ikväll. Mitt mål är stenhårt att den blir klar idag! Basta. Men innan jag kommer hem ska jag tänka på annat roligare och ha det trevligt på stan :)

So long!



Frukost: ägg och bacon. Suck.

/emma.

Tipp topp

Har haft en superbra eftermiddag och kväll med Nils och "en bit" av hans familj! Vi åt först jättegod mat på söder någonstans (jag var utom mina referensramar - som visserligen är jäkligt små - och vilse) innan vi gick till Boulevard Teatern. Att jag kom på att jag varit där förut var ju lite festligt, sån där amatör stand up grej i slutet av förra sommaren tror jag bestämt. Sen att jag sa det ca tre-fyra gånger till samma personer i sällskapet är en annan femma. Det var alltså en 97 minuter lång teaterföreställning av alla Shakespears sammlade verk. Hur kul som helst! Skrattade en massa. Hur skönt sätt som helst att avsluta en redan så trevlig kväll :)

Lite ändrade planer till imorgon, det blir stan med Nils och "biten" av hans familj innan dem åker hem vid två tiden. Efter det är det raka spåret hem till mig för HEMTENTAPLUGG. Jag har lovat mig själv att bli klar imorgon för sen vill jag börja packa! :D

Sleep tight!



/emma.

P.S. Börjar få lite onda aningar gällande renoveringen av lägenheten. Nils sa att vi kan väl googla hur man gör (eller nåt sånt)... Får nog ringa nån som är gammal i gemet imorgon. Så får det bli. Hej hej.

I'm so exited!

Äsch då, det var tydligen imorgon kl 13.00 som det blir ristat i sten. Så skit samma, jag säger det ändå - jag ska få en lägenhet! Det är en hyresrätt som jag fått tag på för att min mamma är så grym! Det är en 2:a på 50kvm, STORT vardagsrum och stort sovrum med köket emellan och ett badrum med badkar (dock fula svan-klsitermärken på det som jag måste pilla bort - suck). Tyvärr hade det bott en rökare där innan så det luktar ciggarettrök - BLÄ - men som tur är bekostar hyresvärden allt material för att måla om alla väggar och tak i lghten och förhoppningsvis ska lukten försvinna när vi slitit bort tapeterna och målat fint. Det blir alltså jag och Nils som flyttar in där, skönt som tusan att det är en tvåa så man inte sitter på varandra ;) Jag är så pepp! Vi får nycklarna och färgen på måndag och då ska vi börja! Inte för jag har några som helst hantverkar-skills men ändå. Att slita bort äckliga tapeter och spackla (say what?) + lite färg i tak och på väggar kan väl inte vara så komplicerat?! Hoppas det finns några dugliga karlar (någon?) i min närhet som kan ställa upp :) Därför ska jag snart dra och kolla in olika färger, lutar mest åt vitt i vardagsrum, nåt "latte" färgat (den mest ovanliga färgen på fondväggar i Sverige?) i sovrummet och i hallen vet jag inte? Åh jag är så glad!

Hemtentan då? Den har ju tyvärr blivit lidande idag, kommer antagligen inte hinna göra ett smack på den idag. Ska göra det imorgon istället. Punkt. Som en morot är ju att jag måste börja packa så fort den är klar, så då MÅSTE jag ju göra den innan måndag. Hihi. För då får vi börja fixa i nya lyan. Tänk va? Härligt. Äntligen ska jag få flytta hemifrån - igen - för andra gången!

Just! Händer med trevligt ikväll förresten! Nils pappa + hans ena syrra + bror har kommit till Sthlm idag. Splendid! Vi ska ses inne i stan och gå på teater (Boulevard Teatern på Götgatan). Hur jäkla nice som helst! Kultiverat it is. Like it. Men nu måste jag stöka vidare, måste få mamma att åka till färghandlarn snarast!

Puss å hej på er!



/emma.

Det är inte sant, det är inte sant!

Om ca en halvtimma är det klart. Wow, wow, wow. Att jag kommer få ta i för kung och fosterland att få det att bli snyggt och lukta någolunda är en annan sak - kryptiskt va ;) Men jag lovar att berätta så snart det är klart, vill inte riiiktigt, riktigt ta ut något än... Men fan va bra det kommer bli!

Hej hopp så länge!

/emma.

Kurr och sånt

Fan hörrni! Det går framåt! Med lite allt möjligt faktiskt. Med tentan (den ska lätt bli klar imorgon eller senast lördag!) hoppas på en lägenhet, hoppas på ett jobb, har kanske massa möbler till lägenheten jag hoppas på och jag ska gå på bio med sötisar! Finemang! Men nu är jag HUNGRIG. Åt en sallad med ägg och bacon (istället för till frukost) till lunch så det blir lätt en rejäl sallad innan bion med Loijs och Eva. Gött de. No carbs, no carbs. Hitills har jag varit exemplarisk också - stolt.

Puss å hej så länge!



/emma.

Edit: Den var så JÄVLA bra!!! Tycker lätt ettan (Män som hatar kvinnor) och trean (Luftslottet som sprängdes) var mycket bättre än tvåan (Flickan som lekte med elden). Var lite besviken när jag sett tvåan faktiskt, men denna var fantastisk! Jag hade hjärtklappning konstant för att det var så spännande.

Huh?

På plats i bibblan på SU. Här ska det skrivas hemtenta! Hallelulja (vem fan bryr sig om stavning? Ni fattar ju vad jag menar)! Kom i sista sekund på att mina böcker jag lånat på biblioteket i Lidingö Centrum skulle in senast idag, så jag fick ta mig en omväg förbi Centrum innan jag äntligen kom till SU. Här väntade Lovisa! Åh, så mys att ses igen! Härligt att ha datorn med sig också, inte för att jag borde sitta här vid internet meeen, att kolla mailen då och då är ju ganska vitalt - eller?

Äsch, hej på er!



Snygg!!

(Parantes: kul att jag drömmer att jag hetsäter bröd. Börjar de knappt fyra dagarna utan kolhydrater göra mig mad?)

/emma.

Thursday - to do

Idag kommer jag vara "Miss Busy and Important", hemtentan står högst upp på listan och jag tror jag ska fixa det med stöd från Lovisa och Majki på SU's bibliotek. Hell yeah!

[X] Lämna tillbaka två böcker på bibblan i Lidingö Centrum.
[X] Till Universitetet och skriva hemtenta kl 9 - 16.00
[ ] Hämta ut biobiljetter till Luftslottet som sprängdes kl 16.30
[ ] Fika/tidig lunch med Loijs och Eva <3
[ ] Luftslottet som sprängdes från kl 17.40 och i 2 tim och 27 min framåt.
[ ] Möta upp Josefin ca kl 20.00 och mysa lite alla fyra!
[ ] Sen får jag åka hem och sen är även denna dagen slut.

Packar med mig dator och sätter på mig min feta röda dunjacka och sen ska hemtentan bli så gott som klar! Målet är klart, nu ska jag bara nå det. Att få avsluta med ett biobesök sitter inte helt fel det heller! Loijs fick det i födelsedagspresent och nu ska den inkasseras innan hon flyttar till Örebro. Tror det minst sagt kommer bli spännande att se tredje och sista delen i Millenium triologin av Stieg Larsson. Yes!

Hoppas ni får en superbra dag!



/emma.

Fet jacka - check

Åh äntligen har jag en dunjacka! Jag bet i det sura äpplet och hostade upp 1999kr för att få den. Mamma erbjöd sig snällt att köpa den i Uppsala när hon var där igår och fin är den! Den är knallröd - jävligt röd - och lyser upp som bara den! Jag är väl inte den mest röda tjejen på jorden, men det var den enda färgen som fanns och jag tror den kommer muntra upp i mörkret. Big time. Den är ganska stor i ärmarna och så och jag ser mest ut som en "liten" michelingubbe i den, men en stor och VARM jacka är vad jag behöver så jag är HAPPY.

Äntligen, nu ska jag minsann inte frysa mer. Ha!


Ljuset i tunneln?

Hur svårt kan det vara att skriva en hemtenta på sammanlagt fem sidor? Om jag bara suttit och stenhårt bara ägnat mig åt hemtentan skulle jag säkert vara nästan klar nu. Och det hade ju varit skönt kan man tycka. Nu ska jag snart börja med fråga tre, Analysera och problematisera representationer av mäns relationer och manliga ideal (med fokus på mode/kostym/uniform) i filmerna Lives of a Bengal Lancer och Midnight Cowboy på tre A4 sidor. Asså egentligen, hur svårt kan det vara? Tycker nästan fråga ett var mer luddig...

Ska nu se vad jag har läst och inte för att börja i den änden, kanske skriva ner lite idéer och vinklar (låter väldigt proffsigt iaf). Imorgon ska jag till Sthlms Universitet med Lovisa och Majki från kursen och hemtenta-plugga. Känns faktiskt som om jag kommer få till det sista då. Och visst vore väl det underbart?! Annars kommer jag säkert dras med den längre, i helgen ska Nils bo hos mig och då lär motivationen ligga strax under 0 för plugg. Och nästa vecka ska jag hjälpa mormor att flytta i Uppsala så det är nu det gäller! You can do it!

Sen fick jag en trevligt nyhet igår, vågar inte helt ta ut det men snart, snart är vi där :) Röd dag idag, så kanske först i morgon är vi ett steg närmare! Är lite orolig vad ordet "sunkig" kan ha för betydelse i sammanhanget, men det kan väl lite vit färg råda bot på? Tänk! Snart har ännu en affirmation blivit sanning :)

Men hemtentan ja! Pusss!








/emma.


Förnuft och känsla

Ska kolla på andra delen av Förnuft och Känsla på tvåan nu kl åtta. Trevligt! Har laddat med en stor kopp rött te så jag är all set. Ha en mysig kväll! För ja, jag älskar sånt här!



/emma.

Mer mode

Okej, jag måste erkänna något. Jag har inte börjat med tentafråga nr två... än. Men än finns det tid kvar av dagen! Kan alltid börja spåna och skriva ner lite idéer - det ska jag minsann! Rummet ser hyffsat ut faktiskt. Har förberett högar med tvätt, men någon envisas med att ockupera tvättstugan, golvet är relativt fritt från saker och skrivbordet är täckt av organiserade högar. Good. Vem fasen vill veta hur mitt rum ser ut? Eh.

Anyway, jag hämtade min kurslitteratur till nästa kurs igår och det är inte lite böcker vi ska läsa! Fem stycken för att vara exakt och kursen heter Mode i fransk och italiensk litteratur och kultur på 15hp. Visserligen har nästan varje kurs hitills bestått av 5-6 böcker... Iaf, ska det bli intressant! Har inte varit helt nöjd med denna delkursen så jag hoppas mycket på nästa kurs.



4 av 5 böcker till nästa kurs.

Fick en tjusig bok i julklapp av pappa och hans fru. Love it! Det är massa urtjusiga modebilder i den, hela 1900-talet igenom och olika kända fotografer. LOVE som sagt.



Bilden av modet.



Tjusigt, tjusigt. Vill ha alla bilder inramade på väggen!



Classy - ja minus för ciggen - men åhh!

/emma.

Paus i städningen

Jag är så mogen. Men jag behövde en paus i mitt städande - eh - och en "liten" lista var det ju länge sen jag knåpade ihop. Denna har jag däremot snott. Men svaren är allt mina! Enjoy.

***


Namn: Emma Johanna Sonesson

Kallas för: Ems, Empem, Älskling, gumman och darling.

Stjärntecken: Skorpion

Höger eller vänsterhänt: Högerhänt

Piercingar: Ett hål i höger öra och två i vänstra.

Tatueringar: Två, ett hjärta och en rosett!

Längd: 1.66

Skostorlek: 38

Hårfärg: Mörkblond?

Fräknar: Några små söta rackare när jag får sol på näsan.

Motto: Det kan bara bli bättre!

Kär? Oja, i min fina Nils! ♥

Önskar du att du bodde någon annanstans? Ja, i min alldeles egna lägenhet, gärna stax utanför stan...

Tycker du att du är attraktiv? Ja för 17! :D Speciellt när jag har en bra dag!

Dricker du? Det händer väl ;)

Röker du? Nej nej, aldrig ens testat - usch och fy för rökning!

Vilket schampo använder du? Olika, det som står framme.

Vilken parfym använder du? Noa Pearl

Vad är du rädd för? Naturkatastrofer

Gillar du att tvätta? Inte det roligaste man kan göra, men rena kläder är "ganska" vitalt.

Gillar du berg- och dalbanor? Mja, men jag blev positivt överraskad på Grönan i somras.

 

Senaste…

Filmen du hyrde? Såg Sherlock Holmes på bio! Räknas det?

Filmen du köpte? Twilight! I know, I'm a nerd.

Låten du hörde: Bad romance med Lady Gaga.

Låten du laddade ner? Minns knappt, I got a feeling med Black eyed peas?

Personen du ringde? Mamma

Personen som ringde dig? Mamma

TV-program du såg? CSI NY

Person du tänkte på? Nils ♥

 

Favorit…

Låt: Just nu är det nog För kärlekens skull med Ted Gärdestad.

Sak att göra: Pyssla!

Sport: Box och Body Combat - SATS

Dryck: Mineralvatten

Kläder: Kjol eller klänning - klackar är givet!

Film: Borta med vinden

Bil: Nån BMW kanske?

Serie: Greys Anatomy

 

Har du någonsin…

Gråtit över en pojke? Klart.

Gråtit över en flicka? Om man gjort en nära vänn ledsen kanske?

Ljugit för någon? Har väl hänt, men bara någon oskyldig vit lögn i så fall.

Varit i slagsmål? Nepp

Blivit arresterad? Aldrig

Träffat någon från internet IRL? Yes.

 

Antal…

Gånger du varit kär? Två, och då var/är det på riktigt-riktigt.

Gånger ditt hjärta brustit? Ingen?

Hjärtan brustet på grund av dig? Kanske... :(

Tjejer du kysst? Hehe, några när jag var liten och tyckte det var ett kul partytrick? Pinsamt.

Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Ett par sötnosar!

Gånger ditt namn varit med i tidningen? Håller inte räkningen ;) Max 5?

 

Senaste…

Boken du läste? Stella Bruzzi - Undressing Cinema (obs; kurslitteratur).

Personen du fick e-mail av? Farmor.

Personen du fick brev av? Alina.

Personen du fick sms av? Mamma (hehe verkar som jag är värsta morsgrisen^^).

Gången hela din familj åt middag tillsammans? Med mamma och syskonen 21 dec, pappa bor i Uppsala.

Saken du köpte? Kurslitteratur från Adlibris. Blä...

Vad har du gjort idag? Börjat städa rummet...

Brukar du svära mycket? Ja tyvärr ibland, men det går i perioder.

När stiger du upp på morgonen? Olika, men helst vid 9 om jag inte ska nånstans.

Vad har du på dig? Pyjamasbyxor och stooor tröja.

Vad ska du göra ikväll? Plugga och äta middag.

Vad är du allergisk mot? Pollen, hö, en hel del färsk frukt, pälsdjur och elaka människor.

Var har du ont? Ingenstans just nu.

Använder du hårspray? Om jag för en gångs skulle skulle locka håret, ja.

Kan du stå på händer? Knappast!

Håkan Hellström eller The Ark? The Ark? Har nog hört mer av dem iaf :)

Salt eller socker? Salt

Gillar du ketchup? Ja, fast bara tills vissa maträtter - ganska få.

Är du glad nu? Självklart!

Var du glad igår? Med alla säkerhet - typ alltid glad :)

Vad dansar du till? Bra musik! Sån där party-pepp musik som får det att rycka i kroppen om man inte får dansa.

Stockholm är… ? Staden jag bor i just nu.

Göteborg är… ? En mysig stad jag kanske flyttar till en vacker dag?!

Kan du sjunga? Vissa säger det, själv är jag inte helt övertygad.

Spaghetti eller makaroner? Spagett får det bli.

Land du vill besöka? Italien!

 

Eh. Läs det eller inte. Hej hej!


Shut up, just shut up

Jaaaha. Somnade halv tio eller så igår kväll - SKÖNT. Var så trött att jag inte kunde hålla ögonen öppna en sekund till. Vaknade kl 9 av alarmet, men snoozade till kl 11 istället. Skönt det med. Första tanken när jag vaknade: "Inte ägg och bacon, inte ägg och bacon... Eeekh" Men käkar man inte kolhydrater finns det ingen återvändå. Måste komma på nåt annat jag kan käka till frukost imorgon, har nog tröttnat på ägg - efter två dagar?! - och yoghurt är inte okej än vad jag vet. I-landsproblem big time.

Vidare. Jag har som mål att svara på en fråga till på hemtentan innan dagen är slut. Basta. Men mitt rum ser ut som en knarkarkvart (mammas sambos uttryck - pyttsan!) så det är väl dags. Och det känns faktiskt jäkligt bra om man tänker på att plugga är alternativet. Jupp. Kaffet har nog kickat in så jag är PEPP! En dusch på det blir tipp.

[ ] Städa i garderoben och hitta nya kombinationer och outfits - orka!
[ ] Tvätta - upptaget i tvättstugan
[X] Damma av hyllor och fönsterbrädan
[X] Vika min rena tvätt (snark!)
[X] Gömma saker under trappen (funkar tills man öppnar dörren)
[X] Dammsuga
[ ] Flytta in i en lägenhet med alla mina fina prylar - dream on - snart!
[X] Gå igenom lite leksaker från 90-talet - fasen vad mkt skit jag har!
[X] Betala en räkning för kurslitteratur
[X] Köpa en jäkla dunjacka - hoppas!
[ ] Allmät städa rummet - grundligt - en annan dag...

vs.

[X] Plugga

Jag tror jag börjar med rummet, för mamma säger att hon inte kan förstå hur jag kan koncentrera mig i ett stökigt rum, och hon har kanske rätt? Kanske kommer motivationen och inspirationen flöda efter att mitt bombnedslag till rum fått en ansiktslyftning och min hemtenta kommer skriva sig själv? Feng shui om inte annat. Jaha, vi börjar väl med den "lite" längre listan då. Bye, bye.

Nostalgi på MTV, Shut up med Black eyed peas. Ibland funkar det bara!


Hej hej.

/emma.

Nyårslöften

Jag har en hel hög med löften detta år, jisses, så här mycket har jag inte tänkt ut till andra nyårsaftnar (?) tidigare! Så, här är ett axplock, eller det jag kommer ihåg vill säga. Kommer säkert komma på mer saker om ett slag. Förövrigt börjar mitt nya år idag, för att det är en ny vecka och det känns bra att börja på en måndag. Säg, börjar dem flesta inte sina nya liv på måndagar? Jobbigaste dagen i veckan enligt många? Smart. Kanske inte. Men idag börjar/slutar jag med det här:

♥ En vit månad (piece of cake)
♥ GI-mat (inga kolhydrater alls ett tag framöver)
♥ Max 1 onyttigt tillfälle i veckan (godis/fika)
♥ Fixa Beach 2010-kroppen till sommaren (SATS min vän!)
♥ Torrborsta (hej, hej släta ben!)
♥ Dricka MASSA vatten (dricker på tok för lite nu)
♥ Skriva ner 3 positiva saker jag gjort varje kväll (självkänsla-boost)
♥ Le så mycket som möjligt (det gör om inte annat andra glada:)
♥ Ta hand om och vara snäll mot mig själv

Tick tack, detta kommer bli ett bra år. Men det visste jag redan innan!



/emma.

Nu du jäkla hemtenta

Nu är det hög tid och dags. Ska först fixa klart min uppsats om Josephine Baker och sen ska jag hugga tag i hemtentan. Det är i alla fall min förhoppning så här på morgonkvisten. Åkte med Nils från Tyresö imorse när han skulle till jobbet. Skönt att komma hem ändå, jäkligt tung väska att släpa på från tåget men nu är det lugnt. Sitter i soffan med en kopp kaffe, inviger min Starbucksmugg jag fick av mamma i födelsedagspresent (i november!) och känner - ah nu är det banne mig dags. Gör jag klart hemtentan och uppsatsen denna veckan kan jag slappna av nästa och lämna in det så snart som möjligt. Vore ju strålande.

Puss babycakes!



/emma.

Gravt sidospår. Jag känner mig sjukt inspirerad just nu. Sitter i soffan, tittar ut genom de stora fönstrena och ser vattnet, träd och massor av snö. Solen skiner och det känns ljust, friskt och krispigt. Man kan inte annat än förundras. Det kommer ordna sig, det gör det alltid. Jag kommer få en lägenhet snart och ett jobb, det är jag bombis på. Sen kommer jag hitta någon utbildning som jag ska börja med till nästa höst och som jag trivs fantastiskt bra med. Jag saknar sötnosar till vänner som befinner sig lite var stans i landet - jag ska verkligen försöka träffa så många som möjligt nu i vår - måste! För ni är så fina och jag saknar er. Tiden går så fastligt fort och jag hinner inte alltid med, men jag tänker på er. Det är ju fantastiskt, mitt liv är rikt på allt möjligt fint, saker som gör mig lycklig. Lycklig, lycklig.

Dags än?

Jag suftade runt på H&M's hemsida för att stilla mitt shoppingsug. Tyresö Centrum stängde för tidigt för att jag skulle hinna dit, lika bra det... Sen är jag ju inte helt kompis med utbudet i butikerna heller - finns inget jag vill ha! Så ett rosett halsband (nähä?!) och en kofta senare och jag lämnade H&M's webshop nöjd (?). Fick prata lite med mamma nyss också, uppdatera lite, hänger inte med på allt när man inte är hemma ju ;) Men imorgonbitti drar jag hem igen för att börja ordentligt på hemtentan. Tänkte faktiskt redan nu börja fixa min uppsats om Josephine Baker jag skrev i början av kursen och som ska in samtidigt som hemtentan. Yes. Då kan jag ju iaf anse mig något närmare målet! Känner också att det är hög tid att börja söka kurser och program till nästa höst. Har inte tagit mig i kragen och kommit på något bra än... Kanske ska kolla lite nu?

Tills dess, have fun! Ses mer imorgon :)



Jag när jag skulle till Sickla köpcentrum och slira i onsdags.



En julklapp av darling, en blus-tunika (typ), himskans fin tycker jag!

Lite armband och svarta naglar.

Närbild på mitt "bling".

Puss å hej.

/emma.


Andas, andas, andas

Jag är världens tönt men jag är sååå shoppingsugen... Tyresö Centrum? Hum. Fortsättning följer...

/emma.

Biodags

Nu är det dags för årets första biobesök (känns som att det kommer bli en hel del "årets första" här...) och det blir Sherlock Holmes. Nils fick det egentligen i födelsedagspresent i slutet av november men han har inte riktigt fastnat för något att se förns nu. Nice. Tror det kommer bli spännande! Såg trailern för ett bra tag sen och det är nog en väldigt märklig film. Men det ska bli kul! Sen är det bara ett stort plus att både jag och Nils diggar Jude Law så mycket ;)

Sen tycker jag det är hög tid att rycka upp sig från denna dvala! Ska sätta igång på riktigt med hemtentan snarast också. Har inte riktigt haft någon motivation på sistone, men det finns ännu gott om tid! Yes. Det blir bra det :)

Ha en fin dag!

 

 

/emma.


2010

1 januari 2010. Grejer det. Har typ inte gjort ett skit idag. Så det ska vara vissa dagar - skönt. Hade det supermysigt med Nils igår, vi lagade tre rätters och drack gott. Jag gjorde pannacotta till efterrätt och den är bara sååå god. Kom precis på att vi har kvar lite från igår - mm. Tänkte att jag skulle försöka ta mig ur denna dvala till imorgon, ska nog dra med darling på bio. Sounds good. Exellent actually.

Ha en underbar evening everyone och jag hoppas första dagen på nya året varit förträfflig!

Pusss

RSS 2.0