Bowling at the Marina

Ho ho i stugan. Sitter fortfarande i skolan och sitter av tiden tills vi ska aka in till Brighton och vidare till Marinan for att bowla. Kommer bli helkul verkligen! Var saa lange sen jag bowlade! Weho! I ovrigt ar jag helkrullig i haret idag, Julie satte ju papiljotter igarkvall och jag lyckades faktiskt sova i det (nagorlunda bra) sa i morse nar jag tog ut allt blev det helgalet, eller helfestligt (eller bara hellockigt)! Borde ha sprayat i mer harspray men det har hallt sig riktigt bra anda. Hoppas det haller i sig nagra dagar till - alskar att ha lockigt har! Sen har jag en ny vaska som jag fyndade igar pa Boundary Road - aaalskar den! (Marks det att jag drar ut pa vokalerna nar jag ar exalterad?) Anywho... Kanske ska gora nat intressant innan det ar dags att ta bussen in till stan, typ kolla in bloggar :)

Ha en lovely kvall!

Pusss och kram!

Lite snabbt sådär

Hemma i soffan efter Boxningen. Trött, nöjd och glad! Ska kolla på film med Rachel nu och Julie ska papiljotta (?) mitt hår! Hoppas på värsta lockarna :D Så... Dagen har varit bra och solen har skinit som bara den. Skönt med lite slappt avslut på den, här i soffan. Miss Potter bjuds det på, har inte sett den tidigare faktiskt. Hoppas på det bästa :)

Ha en fin kväll! Puss å kram.

/emma.

Vilken tisdag

Denna tisdagen har varit ovanligt lång, hade först skola som vanligt, en lektion, en lecture och sen lunch. Efter lunchen drog alla i British Culture-gruppen till Portslade station för att åka till Lewes. Solen sken men det var riktigt mörkt en bit bort på himmelen, men som tur var slapp vi regn! Tyvärr är det inte riktigt så varmt i luften som man är van vid, man varför klaga när solen ändå skiner? Det kunde ju ha hällregnat som igår... I alla fall, vi tog tåget till Lewes och spenderade hela eftermiddagen där, kom hem för kanske en timma sen, eller ja till Pavilion i skolan där jag sitter nu :) Känner mig helt slut! Har gått ca 15000 steg idag också såg jag, antar att det är därför, ska bara göra läxorna här och sen gå hem i hyffsad tid, somnar allt för sent om kvällarna! Zzz...

Imorgon är det onsdag (lillördag) med allt vad det innebär, skola, Boxing och sen en eventuell utgång! Nice. Ska dock inte dricka något (lite?) hade jag tänkt så jag är pigg och fräsch på torsdag, utan bara ha kul och dansa! + att det är mest ekonomiskt så. Låter som en bra plan :)

Nej om man ska börja på sin Essay eller bara surfa vidare helt enkelt :) Ha en fin kväll!

Puss o kram



/emma.

Film + regn = bra grejer

Åh, nu har jag tittat på två filmer sen skolan slutade med Evelina och Emelie hemma hos mig. Det blev Twilight för andra gången och Crossroads (bara för att den är såå corny och dålig och mest för gamla tiders skull;). Bästa sättet att spendera en måndagseftermiddag måste jag säga. Nu dejtar jag min dator, snackar med Anna på msn, ska se om hon kan komma och hälsa på! Hoppas, hoppas! Vad mer? Nja, vet inte så noga...

Jo! Jag ska till Lewes med British Culture - gruppen imorgon och knata runt. Kommer bli riktigt nice! Lite annat än att inte göra något vettigt till eftermiddagen... Det blir bra.

Livet är underbart förövrigt (fastän det regnar)!



Hjärt-sol-glajjorna gör mig alltid lika happy!



Outfit från förra veckan, New Look t-shirt och kofta samt nya jeanskjolen från Oasis!



Här är den! Jeanskjolen med stort J, behöver jag säga att jag älskar den? :)

/emma.

Måndag och regn

Men vad är detta? Regnar det? Det kanske behövdes, har ju varit grymt fint väder på senaste. Kanske är lika bra för mina röd-brända axlar :) Gick upp en kvart tidigare idag av någon anledning, och nu fick jag "massa" tid över, visserligen vet jag inte vad jag ska ta på mig än men det ska väl gå relativt snabbt att fixa! Tänkte bara önska alla en underbar dag!

Massa kramar



/emma.

This (fab) weekend

Oh well. Jag kan inte hålla mig, nu kommer en kavalkad med bilder! Helgen har ju varit strålande bra :)



Grillning i torsdagskväll i skolans trädgård, Amanda ligger på gräset i solen. Älskar den här bilden! Ser ut som en drömblid...



Jag shoppade hårvård i fredags, tag 3 betala för 2, sen är det billigare med Toni&Guy här! Love it.



I lördags åkte vi till Eastbourne, här Eastbourn Pier, vi satt och frös i den kalla vinden och åt packed lunch.



Denna liraren ville ha vår lunch. Tji fick han!



Vi trotsade vinden och gick ut på piren, schysst wiew!



Riktigt fint i Eastbourne, liksom prydligare och renare än Brighton. Lugnare och så, verkligen värt att åka dit!



Efter lite shopping tog vi oss en välförtjänt latte!



Lite lagom trötta var vi allt, sen tog vi bussen hem igen, och snyggade till oss till utekvällen!



Tillsnyggade och fixade hos Amanda! Nya (nåra veckor sen) klänningen på :)



Sofie och jag var på G! Skönaste brudarna <3



På Casablanca, Emelie till vänster (nytt sött ansikte här på bloggen;).



Här har vi Ida, en helskön tjej med sin öl :)



Oj va härligt livet kan vara!



Idag gick vi in till Brighton längs med Sea Front. Alltid lika härligt! Underbar värme och underbara människor!



Vi supportade "vårt" volleyboll lag till 100%, P3 på armarna! Power three står det för. Support nr 1, Ida.



Supporter nr 2, jag. (nu när jag tvättade bort färgen var fina vita märken kvar, man har ju fått färg runt...)



Avslutade dagen med en latte på svenska cafét. Bästa latten i stan! Mm. Nice färg jag fått va ;)



Evelina satt mitt emot oss och njöt av sin cappuccino. Sen var det dags att åka hem och äta middag! Precis som jag sa, underbar dag!



/emma.

Facebookstatus: singel

För alla er som har Facebook är det gamla nyheter, men för er andra stackare så kan jag säga att jag numera är singel (för första gången på åratal). Det känns bra, det känns rätt, det gick inte att lösa på annat sätt. Dags för ovärderlig egentid och flummiga saker som att "hitta sig själv", jag har en hel del att lära mig och fixa på egenhand. Jisses. Har inte varit singel sen ettan på gymnasiet så det är hög tid! Wow. Det känns bra!

/emma.

Fantastisk dag

Shit vilken underbar dag det har varit idag! Skulle inte velat göra det annorlunda någon stans! Vid tio ringde väckarklockan och jag kände att snacket om en promenad in till Brighton kändes lite jobbigt. Men efter att ha fått ett sms från Evelina om det fortfarande skulle hända taggade jag till! Så Ida, Evelina, Amanda och jag promenerade in till Brighton och la oss på stranden när vi kom fram i vanlig ordning. Solen riktigt gassade! Underbart väder! Åt vår packed lunch och bara njöt av solen! Sen gick vi till volleybollplanerna för att titta på volleybollmatcherna. Vi snackade med några killar igår på Casablanca där vi var (oj måste berätta om det med!) och då sas det att några av dem skulle spela volleyboll. Kul tänkte vi. När vi var på väg bort till volleybollen stötte vi på en av killarna, så vi tog följe och hängde på beachvolley stället hela dagen! Festligt. Vit sant mellan tårna och MASSA solsken. Sen drog vi oss in till stan för att åka hem några timmar senare, stannade på det svenska caféet för en latte och sen hoppade vi på bussen. Nu kom jag nyss hem från Amanda, hämtade datorn där, den blev kvar sen igår när vi hade förfesten.

Åh, igår också. Var jättetrevligt hos Amanda innan och sen drog vi alla in till Casablanca där vi dansade och hade det bara trevligt, åkte hem vid tre tiden nånting och somnade bums. Lovely, lovely! Dit måste vi gå på fredag igen! Men innan det blir det tjejkväll igen hos mig och mys i trädgården och kanske nån öl på en bar i Hove med volleyboll-killarna! Weho. Vill ha helg igen...

Nu ska jag kolla på film, kanske blir Twilight igen eller Bride Wars... Nice vilket som.

Btw jag har "fin fina" röda märken efter mitt linne... Sen fick jag P3 målat på min arm i illgrönt och nu när jag tog bort den färgen visade det sig att det är ljusare där så det står ett stort fett P3 på min ena överarm! Illa ;)

Bilder kommer sen! Orkar inte ladda upp dem nu. Ha en skön kväll! Återkommer antagligen senare.

Puss!



/emma.

Nyss Eastbourne, snart tjejkväll, sen jazz

Nu är jag hemma igen, nyduschad och nysminkad och redo för kvällen! Har spenderat dagen i staden Eastbourne, en annan kuststad öster ut från Brighton sett. Vi åt vår packed lunch på en bänk vid Eastbourne Pier och sen gick vi in till stan (centrumet). Vi gick runt där ett tag och jag köpte mig lite fint, testade att betala med kortet och då funkade det! Igår trodde jag att det blivit avmagnitiserat och idag funkade det igen, rejält mysko. Innan vi åkte hem tog vi oss en välförtjänt latte på Coffee House eller vad det heter. Solen sken men det blåste tyvärr men på det stora hela - en riktigt mysigt dag!

Nu ska jag gå ner i köket och se om Julie lämnat något meddelande till mig, varken hon eller Rachel är hemma och jag undrar när middagen ska ätas... Nu kom dem hem! :) Ska nämligen till Amanda och ha tjejkväll/förfest innan Jazz-baren/klubben, vill ju inte komma sist! :) Ha en riktigt fin kväll där hemma (eller var du nu befinner dig)!

Massa kramar!



Ikväll är det fest! Varje tillfälle man får är värt att fira. :)

/emma.

Gabriellas sång

Hittade denna på en blogg. Så som i himmelen är en otroligt bra film och denna låten är fantastisk. Kunde inte låta bli. Lyssnar, känner, vet.

"Det är nu som livet är mitt..."

"...jag vill känna att jag levt mitt liv."



/emma.

Något att le åt

Åh, nu har min lillebror Emil äntligen lagt upp bilder på sin blogg från när de var på besök hos mig här i Brighton! Riktigt kul att få se alla fina bilder som blev tagna, din kamera kan ju åstakomma det mesta om man säger så lillebror :) Så nu innan jag går och lägger mig efter myskvällen med tjejerna (såg på en sjukt lång och "aningens" seg film. Zzzz, den med Benjamin Buttons ni vet? Somnade typ. I alla fall...) bjuder jag på denna bild som Emil tog i London på Maja och mig i en telefonkiosk som luktade kiss. Mys. Not. Men vad gör man inte för klassiskt, typiskt, Engelskt-fotomotiv?! Mycket. Typ som att andas genom munnen och samtidigt se "cool" ut. Hehe. Ja, men det är väl för härlig :)

Sov gott (om du inte redan gör det), imorgon blir det Eastbourne med tjejerna (någon som börjat tröttna på det uttrycket? Orka rabbla namn hela tiden ;) och fortsatt glatt humör för min del. Jag är ju oslagbar! :)

Älskar er Maja och Emil, ni är det bästa syskonen ever <3



Maja och jag i en röd telefonkiosk i London - ett måste!

/emma.

Tjejmys

Åh, har haft en strålande dag. Åkte in till Brighton med Amanda efter skolan och kollade runt lite. Köpte solskyddsfaktor till kroppen och en kräm till ansiktet med SPF 15 + shampo och balsam. Bara massa nödvändiga saker med andra ord! Sen åt vi nyttigt, nyttigt på stan på ett ställe på North Street (tror jag), Foodilic. Buffé (eat as much as you like) med bara massa nyttigheter! Mums. Är fortfarande proppmätt! Men nu är det myskväll med girlsen här hos mig! Sofie joinade oss på Tesco och snart kommer Bahar förbi :) Ska måla tånaglarna och peela ansiktet + ansiktsmask på det. Mys. Film så småning om också såklart! Ska bara välja nån film först. Tjo!

Imorgon är det också tjejkväll först med förfest hos Amanda och en del nya tjejer (kom massa nytt folk förra veckan) innan utgång till Jazz-klubb! Nice.

Pussar å kramar!



/emma.

P.S. Mitt VISA-kort har blivit avmagnitiserat! Hjälp! Måste ringa banken eller nåt... Mamma? :)

Fredag - och det ar nice!

Jepp, liten rast har i skolan och jag passar pa att titta forbi har. Har hant lite grejer sen igar och det kanns faktiskt bra. Kanns ratt och jag ar glad aven fast det kanske ar lite motsagelsefullt. Men jisses, nu ska jag alltsa vara nagot jag inte varit pa ar och dagar. Spannande. Tills dess, ha en fin dag! Nu ska jag kolla kontot och sen blir det info for nasta vecka.

Puss och kramar :-*

/emma.

Det rullar val pa

Sitter i skolan, darav inga prickar over a, a, o. Hum. Har slutat dagens lektioner, satt ute en stund i solen och gjorde det sista pa laxorna till imorgon. Skont att ha det klart! Tyvarr ar det lite kyligare vindar idag sa jag ska strax ga hem och kla pa mig nagot mer varmt (byta capribyxor mot jeans och linnet mot langarmat), kan ju bli (det blir sa) kallare till kvallen. Smart tankt maste jag saga. Asch. Gillar inte att blogga utan prickar over de vesantliga bokstaverna, sa jag ska nog dra nu. :) BBQ kvall har i skolans tradgard snart!

Puss och ha en fin kvall!

/emma.

Lite lätt ont i kroppen

Aha, här ändrar man sina rubriker vitt och brett som det kanske märks (se inlägget nedan). Har nämligen en sån där välbekant träningsvärk i kroppen idag, men det är ju angenäm smärta som vi kommit fram till! Nu ska jag strax springa iväg till Boxen och det kommer antagligen resultera i ännu mera träningsvärk och antagligen kommer det kännas att träna i överhuvudtaget. Aj aj. Idag har solen skinit som bara den igen, har solat på lunchrasten och nu efter skolan. Passade också på att göra läxorna till på fredag, skrev min essay och sånt, så nu behöver jag inte tänka på det längre! Imorgon kväll ska vi nämligen grilla i skolans trädgård och då lär jag inte ha någon lust att göra läxorna. Jag tror allt jag känner mig själv :)

Appropå ont, funderar lite på en tatuering, hum. Julies dotter Kate vet ett bra ställe och ett litet hjärta (konturerna av ett hjärta) skulle kosta ca £20! Tåls att tänka på :)

Nu ska jag kolla mailen lite snabbt bara innan det är dags att springa till bussen. Efter boxningen ska jag till Amanda och kolla på film, Sofie ska också vara med såklart, vi ska se The Dutchess - najs! - och äta natcho-chips - mums!

Puss å hej.



/emma.

Lite lätt trött i kroppen

Hoho. Känner mig lite matt i kroppen har sprungit omkring mer eller mindre hela dagen, från kl 13 efter lunchen och till kl 18 har jag spelat volleyboll, legat i gräset och gjort lite läxor i en timma, sen bollat lite med en fotboll. Tiden går fort när man har roligt! Det har varit riktigt fint väder idag också, solen har skinit (?) hela dagen non stop! Underbart! :) Hoppas det blir så i morgon med! Ska Boxas som vanligt vid sextiden! Lovely! Vet inte vad jag ska skriva mer, har ingen inspiration att bara babbla (skriva) massa ord. Lämnar det till en annan dag!

På återseende imorgon!



En sak vet jag och det är att det ska bli skönt att sova ikväll.

/emma.

Power me happy

Hej hopp! Jo se nu är energin på topp igen, iofs går det upp och ner precis hela tiden men just nu efter en uppfriskande (hettande!) dusch är man på G igen. Amanda, Sofie och jag tog oss en power walk in till Brighton efter skolan idag efter att vi handlat lite på Tesco. Kände mig "måndags-uttråkad" innan så det vara riktigt bra att jag gjorde nåt! Nu måste jag se över mina läxor, ska ta med mig en del till Pavilion i skolan men för att jag ska slippa kånka med mig datorn ska jag googla min person. Fidel Castro fick jag, ska berätta inför klassen imorgon lite kort om honom. I övrigt fick vi veta att vi ska ha en Food Project Week i skolan om ett tag. Vi ska forska lite i mat på något vänster och det är massa lectures och lektioner med matinriktning. Amanda, Sofie och jag (den omnämnda trion) ska kolla (äta!) närmare på Cream Tea. En sann favorit! I slutändan ska vi ha en presentation, men inte så stor som den vi hade om Edinburgh - phu. But still... Det kommer gå kanon! :)

Nu ska jag knapra lite russin och solrostjärnor innan jag går ner i köket och gör mig en smoothie. Mumsis. Puss å hopp!



/emma.

Love.

Nu efter att jag sett på Sex and the City the Movie för femte eller sjätte gången är jag lika förälskad som alltid efter att ha sett den. Det är verkligen något speciellt med de där fyra tjejerna på Manhattan. Jag känner att jag verkligen vill åka till New York, jag vill bara vara där, andas atmosfären, bara känna på känslan liksom. Underbart. Men framför allt. Temat för filmen är ju kärlek, eller Love. Som Samantha säger till Smith, "Jag har haft ett förhållande med mig själv i 49 år och det är det förhållandet jag måste jobba på." Mer eller mindre, kan inte exakt vad hon sa i huvudet. Så sant, så sant. Man glömmer någonstans bort (eller jag gör i alla fall det) sig själv och sitt eget. Hur ska jag kunna släppa in andra helt till hundra procent i mitt liv om jag inte ens släpper in mig själv? Mm. Den som visste det.

I övrigt, jag är förälskad i kärleken. Och det kommer jag aldrig sluta vara.



Det är fab med Love.

/emma.

Fab söndag

Åh, vilken fin dag det blev tillslut! Åkte in till stan med Amanda och Sofie, Sofie köpte sina jeans och ballerinaskor hon "tjatat" om, men har man inte köpt jeans på två och ett halvt år är väl det acceptabelt. ;) Jag köpte faktiskt inget! Woho. Framsteg. Solen sken väl lite från och till medans vi gled runt på stan en stund innan vi gick till det svenska cafét Scoop (nånting) och fikade. Supergod latte för bara £1.70! Dit ska jag gå fler gånger. Lätt. Dock var morotskakemuffinsen (längsta ordet idag?) inget att hänga i granen. Snart är det middag, blir lamm! Mums. Doftar riktigt gott i hela huset! Vid sju-tiden kommer Amanda och Sofie över på filmkväll! Det blir SATC the movie dels för att Amanda har inte sett den än (hua mig!) och dels för att den får en att må så bra! Fab, fab.

Snart middag! Ha en fantastisk kväll. Kan också säga att jag är gladare nu :) Tänk vad mys och fina, fina vänner kan göra! Att jag kanske ska få hit min gullunge Anna gör mig också fruktansvärt glad! Hoppas, hoppas!

Pussar å kramar!



/emma.

Det blir stan!

Ja, nu tog jag tummen ur och ska minsann åka in till Brighton nu. Har satt på mig nya jeanskjolen, funderar på om inte mina Converse passar bra till?! Har själkvlart leggins under (inte såå varmt idag). Ska bara hämta min packed lunch nere i kylen och ge mig ut på äventyr/gatan. Bussen in till Brighton nästa!

Puss!

Söndagsmusik

Mycket låtar just nu. Men denna är värd att lyssna på. Snow Patrol med Run. Riktigt bra.



Och nej, jag har inte bestämt mig för vad jag ska göra än... Om jag tvättar ansiktet med kallt vatten kanske jag piggnar till och kommer på något! Wish me luck.

Puss!

/emma.

Mja

Just nu har jag ingen vidare energi eller lust att göra något. Sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra heller... Solen ser ut att skina liten (det som kommer in genom fönstret), men det är nog inte sådär toppen-varmt. Hum...

Igår åkte jag in till stan och träffade upp Amanda och Sofie för att kolla lite i butiker och sen äta vår packed lunch på stranden (lördagstradition?). Jag hittade äntligen en jeanskjol! Har varit ett av mina mål (liten överdrift) denna vår/sommar att ha en sån där jeanskjol. Men antigen är de fula eller så är de fula på mig, så kampen har varit svår. Okej, kanske inte tårdrypande men ändock en kamp. Öh. Jaja. Vi tittade in på Oasis i Brighton igår och jag som aldrig köper något där (okej tre par örhängen i Edinburgh) förväntade mig inte att hitta jeanskjolen med stort J där. Oj, så fin den är! Premiär imorgon? Eller kanske redan idag :) Beror ju på om jag kommer ut eller inte. Kanske ska sminka mig i alla fall... Snart.

Ikväll ska jag titta på High School Musical med Amanda och Sofie, ingen av oss har sett någon av de filmerna och nu när de är uppe i tre stycken så känner vi att det tillhör (den fåniga) allmänbildningen. Till och med Nils har ju sett dem liksom, så vi känner att det är något att göra innan vi dör, eller innan vi åker här i från i alla fall. Vi börjar nog med bara en film. Man vill ju inte ligga inne när det är fint väder. (Försöker få mig själv att gå ut.) Fint väder, fint väder, dåligt samvete, dåligt samvete... Kanske ska ringa nån av girlsen...?!

Ha en förtjusande härlig dag!



/emma.

... nr 2

Att titta på dessa får mig att må lite bättre. Kolla på dem liksom! Inget kan jäklas med dessa! Tänk om man vore ett par YSL...



YSL.

/emma.

...

Det har ju varit bättre, men det måste lösa sig. Det bara måste det.

Vet inte riktigt hur dagen kommer se ut men det visar sig. Vädret är inte att hurra för (än) men det fixar sig väl det med!

Puss så länge. /emma.

Kvällens andra låt

Kings of Leon är verkligen grymma. Ännu en härlig låt att lyssna på ikväll. Enjoy! Nu ska jag och Amanda till henne innan vi drar vidare vid sex-tiden. Puss!



/emma.

Kvällens låt

Let's go nuts. Inget annat är tillåtet. Och det är för min skull det. Ha! Sug på den. Ha en fab kväll alla andra!



/emma.

Fredag!

Önskar entusiasmen varit på en lite högre nivå än så här men nu är det ju som det är... Ska i alla fall hitta på något och göra det bästa av situationen. Det är ju inte värt det liksom. Verkar inte så i alla fall. Jaja. Blir nog Font som vanligt typ kl sex och sen får vi se, är inte helt taggad som sagt. Men det är ju fredag och något ska man göra! Det regnar och det sänker helhetsintrycket lite men man kan ha kul även när det regnar har jag hört :) Ska hem och svida om och sen ska det bli äventyr!

Pussar å kramar

/emma.

Changeling

A true story. Åh herregud vilken bra film. Såg precis klart på Changeling med Angelina Jolie och det var verkligen gripande. Om inte annat blir jag riktigt förbannat på hur det verkligen var förut. Fortfarande? Korruption. Verkligen gripande och oförutsägbar. Jag kan inte ens föreställa mig vad den verkliga Christine Collin gick igenom. Har du inte sett den - se den! Det är inte direkt en "feel good" film, dem finns det tillräckligt många av ändå, men jisses vad bra den var, se den. Inte ett öga är torrt efter en sån här film.



/emma.

Ingen dans

Min trötthet tog överhand och jag stannade hemma. Somnade på sängen och kände ingen större lust att gå till skolan. Så nu har jag kollat på Snakes on a plane. Vidrig film. Ska nog kolla på något lite mer lättsamt nu istället. Oja. Ha en fin kväll! :)

/emma.

Dans på engelska är dance

Nu har jag lagt mig raklång på sängen, kom hem aldeles nyss. Är helt slut faktiskt. Det kan nog både bero på pollenalergin och medicinerna jag tar för det och det faktummet att jag var ute ganska sent igår... ;) Skola idag som vanligt, tröttare än vanligt men ändå en bra dag. Solen skiner till och från, fast det blir lite kallt när den går i moln. Amanda, Sofie och jag hängde vid fotbollsplanen i Hove en stund efter skolan, Nils och Sinan spelade fotboll och vad gör man inte? Dock vet jag inte om jag är något vidare stöd, känner mig lite felplacerad och att klappa händer och tjoa när de gör mål känns väl också inte riktigt som jag. Men det var kul ändå :)

Ikväll ska det dansas i skolan! Livemusik och nån som ska lära oss dansen såklart. Nån traditionell engelsk dans av något slag. Ska minst sagt bli intressant! Men nu ska jag slötitta på en film innan jag stoppar i mig lite mat! Puss å hej.

/emma.

Time to make a change

Ja, nu var jag där igen. Personlig utveckling eller inte. Nånstans inser jag i alla fall att jag står och trampar i gamla hjulspår - igen. Var är den där personen som bara var glad hela tiden? Jag vill ha henne tillbaka. Jag gillar henne. Jag gillar inte den hon är just nu, så kom tillbaka och stanna föralltid! Hur tar man sig tillbaka då, eller framåt för den delen? Kanske så här:

♥ Inse mitt eget värde
♥ Ta hand om mig själv
♥ Skratta mycket
♥ Omge mig med människor jag tycker om
♥ Fatta att det i grund och botten bara handlar om mig.

Som i ett första steg mot mitt gamla jag ska jag packa ihop träningsgrejerna och bege mig till Boxningen om en stund. Dags att slå av sig lite aggressioner (sist svimmade jag nästan iofs...) och sen blir det Pavilion och middag + vin för en utgång till ett studentställe, Loft nånting. Ses där!

Fan vad jag är grym.



/emma.

A Converse kind of girl?

Ni förstod det rätt, jag köpte mig ett par Converse i påskveckan när mamma och syskonen var här. Min syrra uppmärksammade att det typ är halva priset på Converse här om man jämför med Sverige där de kostar 6-700kr. Så, hela familjen tryckte in sig i en skobutik med redan för mycket folk. Jag fick panik och väntade utanför. Efter att jag ätit lite på min packed lunch tog jag mod till mig och gick in i butiken igen, jag bad om att få pröva ett par 38 i vit modell utan skaft och de satt bra! Jag nickar och säger att de ska jag allt ha, tar fram mitt stackars Visakort och matar in pin-koden. Done. Emma har numera ett par Converse! Är det något för Emma? Är det Emmas stil? Jo, det känns ganska bra ändå.



Mm.



Nu ska jag traska till skolan i dessa! Mjau!

Puss å hej!

/emma.

Ännu en senare morgon

Ja, idag hade vi gamla elever sovmorgon igen! Börjar 10.40 idag med Wednesday Skills, tror det är Stories som står på menyn för min del. Eller är det måndags skillsen? Aja. Jag är i alla fall klar nu, väntar på att tiden ska gå så jag kan gå till skolan. Ska möta upp Nils på vägen också! Vad mer? Vädret är lite som igår antar jag, grått och lite kallare än hur man helst vill ha det. Blir jeans idag. Och Box sen i eftermiddag. På det ska vi till nån student-bar-aktig-sak och ha det trevligt med de nya eleverna! Blir nog en festlig kväll! :)

Ha en fin dag! Många kramar!

/emma.

Aningens gråare

Tyvärr höll solen i morse inte ut så länge. Det blev molnigt och dant, nu är det nästan lite kyligt. Själv struntade jag i jackan i morse och det fick jag ju ångra sen ;) Nu har jag lagat mat, eller ja gjort en sallad. Använde spisen för första gången igår och stekte ägg och champinjoner (skulle bli omelett men det gick inte så bra, för mycket svamp och för lite ägg+mjölk, aja livet går vidare). Nu ska jag snart gå till Pavilion har jag tänkt, ska njuta av min sallad där i sällskap av Rickard kanske? Han började på sitt jobb idag, han hoppade av skolan och klippte sig och nu knegar han. Så glad för hans skull! Men vi kommer sakna dig i skolan ;) Så det står på listan nu. Visserligen ska de nog kolla på någon fotbollsmatch också och det vet jag inte om jag pallar iofs. Imorgon har jag sovmorgon till 10.40! Vilket är wow. Härligt med nya elever som måste ha info och sånna grejer så vi "gamlingar" får lite mer tid för oss själva! :)

Puss å ha en fin kväll!



Nya sjalen som visserligen är grå men väldigt fin! Måndagens outfit btw.

/emma.

Solig Bank Holiday

Igår var det alltså en Bank Holiday här i UK, solen sken riktigt mycket, nästan ett hån till hur dåligt väder det varit i veckan när alla var och hälsade på... Men men. Jag åkte in till stan och låg på stranden med Sofie och Amanda en stund, med mig hade jag min första Frappuccino ever. En mocca Frappuccino som består av både choklad och kaffe. Från Starbucks såklart!



Åhh så gott!



Åh så härligt!



Åhh vilka härliga brudar! ;)



Frappuccinon tog slut och vi drog oss från stranden många konversationer senare...



Vid Churtchill Square spelade detta bandet sina tunes - hel nice!



Det tyckte Amanda och Sofie (dansar?) med! Sen åkte tog vi bussen hem.

Nu ska jag kuta till skolan, att det alltid ska bli kort om tid när man sätter på datorn på mornarna! Första skoldagen sen påsklovet då + att det kommer ca 40 nya elever till skolan idag. Hoho. Ha en toppen dag! Behöver jag säga att solen strålar här? Jag kör på capribyxor och linne :)

Puss!

Ett djupare sådant

Att se en film som får en att känna, känna på riktigt, är riktigt bra. Ikväll såg jag Twilight med Amanda och Sofie och jag kan säga att den verkligen fick mig att känna. Känna så som man vill känna, få en att längta efter att känna så, få en att vilja känna så för evigt. Man vill krypa in i den känslan och inte röra sig mer, man vill bo där och aldrig behöva lämna dess trygga famn. Att en film kan få en att känna så, känna att man vill få vara med i filmen och få den känslan i sig själv är ganska imponerande. Det finns fler filmer som får en att känna sig på det viset, men det är lätt att glömma bort hur man kan känna sig när man inte precis har sett den. Så nu när jag såg denna filmen som fick mig i just de tankebanorna känner jag fortfarande vibrationerna av den där känslan.

Känslan att vara kär, helt bortom all räddning, kär upp över öronen, så kär att man inte vet var man ska ta vägen, kär i någon som man aldrig vill lämna eller vara ifrån mer än några outhärdliga sekunder. Kär. Själv kan jag känna att kärlek är något läskigt och något man kan göra sig illa på, men efter en sån här film vill man inget hellre än att kasta sig ner för "stupet" utan en ångrande tanke i bakhuvutet. Det är ju så det ska vara. Kärlek.



/emma.

Sommar-ångest

Visst är det typiskt att vädret varit ganska uselt nu när familjen varit här och idag är det strååålande solsken och klänning-utan-leggins-varmt?! Väldigt typiskt faktiskt. Det andra typiska är att jag är kvar hemma, sov länge iofs, och jag vill ut men jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Sofie och Amanda är nånstans ute det vet jag, men jag orkar liksom inte riktigt ta mig för att gå ut. Nu kommer alltså sommar-ångesten. När solen skiner SKA man gå ut, man är dålig om man är inne. Men om man vill vara inne då? Ja då skäms man. Så jag skäms nu. Ska bara kolla runt lite på nätet sen ska jag väl ta mig ut på ett eller annat sätt. Jag. Måste.

Så, ha en fin dag och hoppas vädret är minst lika bra där du befinner dig! Puss å kram!

/emma.

Time to say goodbye

Iofs är det Rikard och Nils låt, men nu är det snart dags för mig att säga hej då till min lilla familj som har varit här sen i onsdags eftermiddag. Vi ska snart gå och kolla in skolan utvändigt och sen blir det lunch med Julie och Rachel. Vi hade det riktigt trevligt igår, middag med Julie och Rachel och sen gick vi som har åldern inne till St George, Stags Head och till sist Stanley. Riktigt kul! Sen fick mamma, Emil och Maja gå hem och jag satt uppe en stund med Julie och snackade - riktigt trevlig kväll helt enkelt!

Men nu ska vi sticka till skolan! Puss så länge <3



Maja och Mamma på tåget till London.



Jag och Emil på samma tåg.

Jag kommer sakna er massor mina små sötisar! Men tiden går fort så snart är jag hemma igen :)

/emma.

Glad Påsk!

Oj, nu har jag varit helt off här på nätet ända sedan mamma och syskonen kom i onsdags eftermiddag. Helt otroligt faktiskt. Vi har haft det riktigt fint, varit i London, inne i Brighton, i Rottingdean (Cream Tea), Shoreham Farmers market, gått längs med Seafront, snackat, fikat, nån öl på en pub och ätit gott. Nu har vi nyss ätit middag med Julie och Rachel, riktigt gott och trevligt! Julie skjutsar Rachel till hennes kompis nu och sen ska vi till en local (pub) i Old Village för nåra pint kan tänkas. Nu smuttar jag på rödvin :)

Ha det så bra! Och ha en riktigt mysig påsk :) Jag återkommer imorgonkväll efter att jag vinkat av mamma, Emil och Maja. Blir kanske en tröst-öl med Sofie innan middagen hemma...

Fin, fint har vi i alla fall haft det! ♥



Bild tagen på väg till Boundary Road nån gång förra veckan, eller förr förra kanske?

/emma.

Världens bästa påskägg

Snart, eller ja om några timmar kommer jag få besök av mamma, Emil och Maja! Bästa påskägget ever! Oja. Det kommer bli så himla kul att få träffa dem igen! Känns ju hur länge sen som helst när jag åkte hit. Till England. Nu har det gått mer än halva tiden här och solen skiner. Ja, det går helt enkelt inte att beskriva hur bra det kommer bli att få krama om dem kl 16.45 inne i Brighton. Lovely.

Först ska jag klä på mig och städa det sista på rummet, sen ska jag in till stan och lunch-fira Jenny som fyller år idag! Hurra, hurra för dig Jenny! Sen ska jag nog stanna kvar inne i stan och vänta på att de mina ska komma. Kanske passar på att fundera ut vad vi ska hitta på i London och under tiden här i Brighton. Åh. Kommer bli så bra!

Nu ska jag lägga på ett kol och klä på mig! Massa pussar!

/emma

Härligt trött

Nu är jag hemma igen efter min power walk in till Brighton, gick väl på en dryg timma hela vägen från mig, effektiv tid längs Seafron var rekord tiden fyrtio minuter! Oh la la. När jag kom fram till Brighton la jag mig på stranden i tio minuter och andades havsluften sen tog jag mig till bussarna för att åka hem. På Churtchill Square stötte jag på Sinan som skulle på samma buss hem så vi joinade en bit. Han sa att ett gäng personer skulle till Font ikväll och undrade om jag skulle med? Varför inte, en hamburgare (eller nån annan mat) på Font efter träningen med Amanda sitter ju inte helt fel! Jag hoppade av bussen efter en kort bit för att köpa mig en Smoothiebästa smoothie-stället (det enda stället jag testat) och gick sen en bit för att hitta något till Jenny som fyller år imorgon! När det var fixat och klart tog jag bussen hem. Nu ska jag läsa lite hade jag tänkt, samt "skala" mitt granatäpple - allt detta kanske avnjuts i trädgården?! Solen skiner ju! :)

Ha en fortsatt fin dag! Puss ♥



Smått trött i Fredags på Font :)

/emma.


Oväsen ute, sol inne

Nog skiner solen ute, det är bara jag som väntar på att jag ska gå ut också. Har ju sagt att jag ska ta mig en power walk in till Brighton, eller en bit i alla fall och denna gången ska träningskläderna på - inga undantag! Något som väckte mig halv nio imorse är vägarbetarna nedanför mitt fönster, de håller på att hacka sönder asfalt med en sån där grej som hoppar upp och ner mot marken ni vet. Tjikkikikiki eller krakarkakrakiii låter det, nä jag kan inte beskriva det så bra, men vaknar av det - det gör man!

Något annat kul är att pollenallergin har tagit skruv nu, det är väl det minsta man kan förvänta sig när solen bara skiner ute... Suck. Att man inte ska få njuta av våren till fullo som alla andra (opollenallergiska) lyckliga människor. Ja, jag antar att man inte kan få allt.

Till något roligare, jag köpte de störtsköna röda hjärt-solbrillorna i helgen när jag var på stan med Amanda. Vi åt vår packed lunch på stranden i solen också - fab! Sånt kan man inte bli annat än glad och harmonisk av.



Amanda på stranden med latte från Starbucks.



Jag var också där med: latten, solbrillorna och leendet. Notera West Pier i bakgrunden (ett vrak efter bränder och stormar).



Packed lunch, roll med skinka och tomat + egeninköpta latten från Starbucks.



Njöt av solskenet efter lunchen, låg på stranden nån timma och bara njööt.



Man blir glad av solsken och trevliga luncher på stranden, men också av solbrillor formade som röda hjärtan <3

Ha en fantastisk dag
, nu ska jag dra på mig träningskläderna och sätta på iPoden för att sen ge mig iväg ut i solskenet in till Brighton! Tillbaka senare, efter lite solning i trädgården må hända? Eller efter Body Pump-en!

Puss å kram

/emma.

Film gånger två

Åh, jag är stum. Har precis kollat klart på The Green Mile med bland annat Tom Hanks. Tre timmar fastklistrad vid filmen. Förträngde till och med att jag inte ätit någon ordentligt middag, ingen som helst hunger what so ever = BRA film. Den var verkligen jättebra, undrar varför jag inte sett den tidigare... Riktigt, riktigt bra film.

Tidigare idag var jag och Amanda i/på Marinan och kollade på bio. Vi såg The boat that Rocked och den var över förväntan bra den med! Absolut inte på samma nivå som The Green Mile, men se värd, rolig och bra musik! Måste appropå det ladda ner lite av låtarna från filmen!

Sammanfattat har det varit en fin dag, solen har skinit och jag har ändå hittat på en hel del. Vaknade upp av solskenet brevid en söt Nils, var seg till en början men till slut kom jag iväg och mötte upp Amanda för äventyr (bio och lunch) vid Marinan. Riktigt bra dag med andra ord. Nu ska jag rensa och städa i mina lådor innan det är dags att sova. Funderar på att ta en power walk in till Brighton längs med Sea Front med min kära iPod och sen ta bussen hem och duscha för att efter det hitta på nåt skoj! Juste, jag ska ju på Body Pump med Amanda kl 18.00!

Bästa av allt: mamma, Emil och Maja kommer på onsdag! Åhh, det ska bli såå kul! Hoppas vädret blir strålande hela veckan ut! Så ni hinner få lite färg på näsan :) Love you <3



/emma.

Ja, detta kunde jag inte publicera förns nu morgonen efter!



Påsklovs måndag

Klockan är ca halv tolv och jag har precis ätit frukost. Här är vi lata och sega. Nils gick för en liten stund sen (ännu en fördel med att tanten är i Australien nu, Nils slipper gå upp kl sex-sju för att gå hem innan tanten kommer hem från jobbet). Igår satt vi nåra stycken i tantens kök, några drack öl, jag och Amanda drack nån konstig bubbel saft med 7,5% alkohol (tunga grejer), vi lyssna på musik i min dator och Rickard spelade lite på sin gitarr. Skön kväll, men vid elva blev jag trött och då fick folk gå hem ;)

I dag skiner solen igen, jag ska rycka upp mig (a.k.a sminka mig och klä på mig) för att sen träffa Amanda och hitta på något, vi kanske ska till Eastbourne och kolla läget. Vi kommer nämligen dit på våra busskort så varför inte? Men som sagt, jag måste städa rummet och sånt innan jag kan ägna mig åt roligare saker... Men att ligga kvar i sängen känns ganska lockande det med...

Nu är det inte långt kvar innan mamma och syskonen kommer heller! På onsdag är de här! Kommer bli så himla mysigt!! Saknar er som aldrig förr! London på torsdag också! :)

Pusssar så länge idag :-*



/emma. (Inte lika glammig med klack-ludd-tofflor dock).

Oh maj gadd!

Nu fick jag se nåt som fick värmen att sprida sig i min kropp... Åh. Den 28 maj nästa år kommer Sex and the City The Moive 2 ha världspremiär! Ohhhh... Vissa saker blir man bara allt för lycklig av.

Åh.



/emma.

Tänk om...



/emma.

Saturday sunshine/Hallå, hallå

Kan ni tänka er att det först är nu jag "surfar" mig in på internet? Det kan ha enbart att gör med att tanten envisas med att stänga av modemet och rutern... I alla fall, nu är jag här. Har precis ätit middag, lite senare än vanligt för tanten ska åka till Australien och sånt imorgon och vara borta i en månad så hon har en hel del att tänka på. Känns lite elakt att säga det, men det ska bli skönt ;) Vi hade ett trevligt samtal, snackade släktingar och sånt och massa annat. Jag fick mig en bit chokladtårta också! Mums.

Idag har jag varit duktig (om man borster från en Magnum mandel, en pint med öl och chokladtårtsbiten) och power walkat in till Brighton med Amanda, Sofie och Hilda. Jag var lite låg på energi till en början (var ju ute igår, riktigt god mat på Toppolino där vi åt och allt för hög musik på pubaran/barerna och jag var allmänt för otaggad men annars.. Aja.) men tillslut ryckte jag upp mig och njöt av värmen. Kunde gå i enbart mitt linne (och jeans) och jag tyckte det var varmt. När vi kom in till Brighton satte vi oss vid strandpromenaden och lyssnade på två snubbar som spelade musik vid en uteservering, riktigt nice. Nils kom in till stan han med och tjejerna åkte hem. Nils och jag tog oss en öl på uteserveringen och sen gick vi mot bussarna hem vi med. Skön dag ändå, på morgonen regnade det och sen blev det strålande sol! Imorgon blir det väl lite samma, kanske inte promenad in till Brighton men en lite mindre med Nils nånstans (hans förslag!) ;) På eftermiddagen åker tanten till flygplatsen så det blir film med Nils. Det bästa är väl att på måndag är det ingen skola som vanligt utan Påsklov! Tjo. På onsdag kommer mamma och syskonen också. Can't wait! <3

Nu ska jag kolla klart på Vänner avsnittet och sen blir det kanske en film, eller sova så småning om? Mm. Slött och gött.

Godnatt (eller godpartynatt)!



/emma.

Time to tagga till!?

Nu har jag Påsklov! Tjoho! Det trodde jag inte att jag skulle få igen, men se hur bra det blev! Just nu ligger jag på sängen med datorn på magen och äter choklad-påsk-ägg. Mm. Var inne i stan förut och köpte nytt busskort och tågbiljett till London till nästa vecka. Ganska stor miss av mig att ta nya kort i kortautomat för att sen få reda på att jag kunde återanvända mitt gamla kort till mitt gamla busskort. Gaah. Aja. Kan säkert vara bra att ha fyra små hemska kort på mig... Jättebra. I alla fall. Ikväll blir det klackarna i taket, funderar dock på att strunta i just klackarna för att kunna dansa ordentligt och länge. Jag och Rickard ska käka nåt och sen blir det bar/pub runda hela vägen in till West Street där jag hoppas på lite dans där jag ska dansa. Jag behöver fylla på danssektionen! Men först ska jag ta det lite lugnt här på sängen och kolla på några avsnitt av Vänner. N som i nice.

Ha en fin fredagskväll!



/emma.

Hurry, hurry!

Nu har jag (nästan) precis kommit ur duschen, kände att en uppfräshning var på sin plats. Är riktigt varmt här idag, gick i tunna, kortärmade vita blusen hem idag från skolan och det var varmt! Att duscha bort sol-värmen från huden var alltså riktigt skönt :) Nu ska jag bättra på sminket och sen vidare till skolan igen. Vi har en Easter Eggstravaganza-grej där idag, med aktiviteter och middag. Det brukar vara riktigt bra så det ser jag fram emot! Imorgon är det sista dagen innan mitt Påsklov också! Att jag skulle få påsklov kunde man ju inte tro. Härligt att gå i skolan ibland :) På onsdag kommer mamma och syskonen och det ska bli grymt! Kramkalas i kubik. Men först är det fredag imorgon, slutar efter lunch, in till stan och fixa tågbiljetter till London på torsdag när vi ska dit (mamma och syskonen) och sen ett nytt busskort, tror det blir ett till tremånadersbusskort... Tjänar nog allt på det. Aja. Till kvällen ska vi till Oceana och dansa, senast (andra helgen sen jag kom hit i januari) var det svin kallt där, satt och frös mest hela tiden. Men denna gången ska jag hålla upp värmen på dansgolvet - så sant som det är sagt! Tjo för det. Nej nu måste jag sminka mig!


Puss å kramar! + kärlek <3

/emma.

Mer sånt

Nu sitter jag hemma på sängen, har mailat mamma för andra gången idag och ska snart ta tag i min Essay som ska mailas till Gill innan jag drar till Boxningen kl 18.15. Phu. Onsdagar är alltid lika hektiska. Med tanke på att jag är en sån välplanerad person som "aldrig" lämnar saker och ting till sista stund så är det ju märkligt. Not. Jaja. Nu är jag som jag är det är inte mycket att göra åt :)

Solen skiner idag med (hurra!) så mitt humör skiner i kapp med solen. I alla fall nu när man fått gå hem efter en lagom seg International Studies lektion. Imorgon är det sista tillfället med Steve och Globalisering eller vad det nu var vi pratade om idag ;) Närå, skämt och sido. Sen får jag ju lov nästa vecka, Påsk Lov! Känns på den, ska blir riktigt skönt. På onsdag kommer min söta mamma och mina fina syskon också! Saknar er så sjukt mycket! Ska bli hur underbart som helst att få krama om er på onsdag!

För en vecka sen exakt, när jag och Jenny var busiga nog att skolka från denna underbara ovan nämnda International Studies lektion, hamnade vi på ett trevligt ställe. Vi tog oss varsin vitamin- och antioxidantfylld smoothie. Åhh. Jag vill ha mer sånt, mer smoothies och mer spontana busiga grejer. Men framförallt smoothisar, de är ju för goda!



En glad Jenny med sin smarriga (dock med banan - uäk) smoothie.



Jag med min förträffligt goda rasberry-mango+massa-annat-smoothie.

/emma.

RSS 2.0