Halloween

Nu är det Halloween i helgen och jag har typ inte märkt det. Klart jag har märkt det (mycket Halloweenfester på G) men jag kommer inte vara inblandad i något sånt firande. Känns lite överspelat kanske, jag bryr mig helt enkelt inte. Det enda som gör det påmint om det hela är den urgröpta pumpan som står på receptionsdisken. Den ser lite ledsen ut, den har nämligen börjat tappa formen och färgerna har sakta börjat förändras, att huvet/hatten krympte och föll ner över ljusen igår hör också till sakne. Den får stå där idag tills vi går hem (kl 13.00!! Halvdag!) sen slutar den i papperskorgen. Men tills dess, kolla in detta leendet, är det inte vinnande?



/emma.

Fredag

Idag kör jag casual friday fullt ut, har på mig en stickad omlott väst från Indiska som jag köpte för två år sedan och en svart tröja under. Försov mig hos David i morse till råga på allt, så jag är ganska osminkad också. Men jag kom i tid ändå, att göra sig i ordning på en kvart är ganska bra jobbat + tio min frukost då;)



(Det svarta på min haka är headsetet).

Sen tog jag en snabb titt i min filofax och det är snurrigt må jag säga! Jag kan verkligen konsten att kladda runt, stryka över, skriva om, skriva över... Min bästa vän är nog tip-exen som man bara stryker över kladdet med, alltså ingen sån där flytande, utan ja. Vad heter det egentligen?



Och denna veckan är inte ens klar än...

/emma.

Nice nails

Jag fick som sagt nagellack av min kollega i går och jag målade direkt naglarna med ett av dem. Det är riktigt hett faktiskt, lite mystiskt och våpigt sådär;)





De ser närstan lite röd-bruna ut på bilderna men de är bara åt det bruna hållet egentligen och mörkare.

/emma.

Begynnande träningsvärk

I går tränade jag mitt första Body Pump passSATS som medlem. Nu har jag det magiska svart-oranga kortet. Härligt! Jag är så pepp! Man får tydligen tre PT (personal trainer) tillfällen per år! "Så jag skulle alltså kunna boka in tre tillfällen innan jag åker?" Frågade jag. "Ja, det skulle du kunna" sa tjejen. Sen fick jag mitt alldeles egna hänglås och gick och bytte om! Härlig känsla. Sen tar det nog ett tag att komma in i det igen, t ex vilka vikter man skulle ha var lite kruxigt, kom inte riktigt ihåg vad jag hade förut? Iofs var jag mer vältränad då också så jag drog ner lite på vikterna - vilket jag är glad för! Känner en smygande träningsvärk som är på väg... Ska träna i eftermiddag också efter sminkningen kl 14.00 på The Body Shop, synd att svettas bort en snygg make up bara... Men det få jag ta! Kanske hinner ta ett kort på't i alla fall ;) Ett Box-pass på Odenplan kanske?

Later!



/emma.

Emma SATSar

Nu ska jag snart ge mig av in mot stan och SATS Odenplan. Det är nu det gäller! Har bokat in mig på ett Body Pump pass kl 18.30 - de blir najs! Här ska vi omvandla fett till muskler ;) Sen åker jag hem till David och väntar på honom tills han slutar jobba, kanske kolla lite på Du är vad du äter kl 20.00?!

Ha en fin kväll!


/emma.

Faktum

Jag lever efter principen "allt eller inget" på både gott och ont. När jag bestämmer mig för något (som t ex att inte äta kolhydrater) håller jag på det nitiskt, tills ett svagare ögonblick uppenbarar sig och jag faller dit (började dramatiskt äta MASSA kolhydrater efter en månad). I både måndags och tisdags var jag inte sugen på något onyttigt alls, jag avstod sötsaker och var jäkligt stolt över det, tills igår då flippade jag igen. I morse tränade jag Core men kände mig grymt omotiverad, det var segt och motigt liksom. SATS däremot kommer bli kul, klart det kommer vara seeegt och jävligt ibland det med, men ja. Idag ska jag dit och bli medlem, betala 550kr/månaden och 250kr admin. avgift (bara en gång), månadsavgiften på 600kr slipper jag (annars hade jag bangat). Har nyss proppat i mig ca 5st Riesen-kolor (väldigt goda måste jag säga) så det får bli ett Body Pump-pass direkt efter att jag blivit medlem på SATS tror jag. Ska ringa och höra om hon kan boka upp mig redan nu så det inte blir fullt!

Nu ska jag ta tag i alla fakuror, det är ju allt eller inget som sagt! :)

Puss



/emma.

Zzz

Jag är trött! Varför då? Jag har typ sovit som jag brukar... Eller nja, kanske somna lite senare än vanligt i går men annars inget annorlunda... Fick inte min kopp kaffe som jag brukar i morse eftersom mjölken var helt slut på hela kontoret! Dricker jag kaffet svart får jag ont i magen utan dess lika så det är inget att testa. Mina ögonlock är därför mer tunga än vanligt... Nu är det lunch, det kanske piggar upp lite? Vi får väl se :)

I morgon jobbar vi bara till 13.00 och det tackar man för! Skönt, kommer ta det lugnt på fredagen :) Festen på lördag ser jag också fram emot! Ska ha min klänning så klart.

Puss

Btw, det är bara mycket bättre att inte vara över-hormoniserad! Love it!

The dress del 2 (och inflyttningsfesten)

Eftersom Elina gett mig tillåtelse att låna bilderna hon tog på Davids inflyttningsfest - gjorde jag det! Här får man en lite närmare inblick i hur den underbara klänningen ser ut på, och i ryggen - det är sexigt med ryggar!



Sexy back... Mm.. ;)



Elina och jag!



Mina lööövley shoes med silver klack!



Snyggaste posen (not).



Det var mycke folk i D's lya!



Ego pic.... Ska sluta med den nu.. Lovar!



Sen drog vi oss in mot stan! Här är Älvsjö station om någon inte vet det.



Ett glatt gäng (om man bortser från Robin då;)



Notera den snygga färgmatchningen, rosa klänning och en röd väska som sticker fram UNDER jackan - hade vi bråttom? Ect ect. Ibland hinner man inte tänka igenom allt!

Puss!

 /emma.

Lackert

Fick nyss tre nagellack av min kollega som hon inte vill ha längre och jag målade på mig ett av dem på en gång. Det är riktigt snyggt, mörkt och höstigt. Det är en mörkbrun-koppar-aktig nyans, åt det väldigt mörka hållet, precis lagom om man inte vågar gå all in med svart på naglarna. Grr. Riktigt hett faktiskt :) Har tyvärr ingen kamera närvarande så det får jag ta sen, men trust me its hot!

Nu ska jag snart gå ut och gympa lite Core, skönt att träna direkt på morgonen och vakna till lite! Efter jobbet ska jag vidare till SATS och bli medlem där, de bjuder på medlemsavgiften i dag och 600kr mindre tackar man inte nej till. Kommer bli riktigt kul! Har redan planerat träningspass för tre veckor framåt ;)

Puss å kram




Nästa steg får bli svart! :)

/emma.

Änglavakt

Det är nästan så man får lite kalla kårar av det. Nu är det egentligen inte något allvarligt, Änglavakt är kanske att ta i, men det hade kunnat kosta mig en tusenlapp eller mer. När jag skulle boka flyg till England när jag åker dit den 4e januari kollade jag upp en biljett hos Sterling, Sterling flyger nämnligen till London Gatwick som är närmast Brighton. När jag fick lön och äntligen skulle boka biljetten var den borta! Den fanns inte mer. Jag blev ganska grinig över det och började leta efter en ny resa, men inget annat flygbolag flög direkt till London Gatwick, eller så kostade det mer, men tillslut fick det bli en resa med SAS till Heathrow för 50kr mindre. Jag får alltså åka tåg och sånt för att komma till Brighton. Det har jag varit lite små-grinig över sen jag fick boka med SAS istället för Sterling för att biljetten tog slut... Tills i dag. Sterling har gått i konkurs! Och man får glatt boka om sina resor med Sterling, utan att få tillbaka det man betalat. Helt galet, tänk vilken tur jag hade! Tänk om jag bokat biljetten dagen innan, innan jag fick lön?! Det är så man får rysningar...



/emma.

Det börjar närma sig

I går när vi var hos Homeopaten började jag prata med hans fru om Thailand. Hon berättade massa fint och hur fantastiskt det var och maten som var det bästa av allt typ - hon skulle kunna åka dit bara för maten, och visst blir man ännu mer sugen! Jag fattar nog inte riktigt att jag ska dit, det är nu bara en månad och två veckor tills vi åker - och tiden går fort! Det kommer bli helt fantastiskt. Nä, jag kommer nog inte greppa det alls, kanske när vi väl är där och gräver tårna ner i den vita sanden...

Kommer sakna att inte du är med älskling. ♥



Khao Lak - gör dig redo - vi kommer den 13e december!

/emma.

Yesterday and today

I går hade jag min fina glitter-rosett-tröja från H&M från förra vintern. Tycker den är lite svår att veta vad man ska ha till, den blir för uppklädd med kjol och till jeans ja, jag vet inte riktigt... Men men. Fin är den i alla fall!



Kolla in! Mitt hår börjar faktiskt bli liiite längre än när jag nyss hade klippt mig - tack och lov!



***

I dag är jag lite mer "preppy" och kör fullt ut med både blus och kavaj,  jeans och mina platåstövletter + håret uppsatt i en toffs (den lilla toffs jag får ihop av mitt korta hår). Mjau!



/emma.

P.S. Jag vet att min spegel verkligen är gräsligt dammig - usch.

You & I

En bild säger mer än tusen ord, två säger mer än en miljon. ♥





Paris i somras <3

/emma.

Sminkhörna

Åh, tänk om man hade haft ett alldeles eget sminkbord med super-duper belysning - då skulle make upen vara felfri varje dag! Som det är nu har de tre lamporna över spegeln i badrummet hemma hos oss gått sönder så man står mest och famlar i mörkret efter ögonbryn och kinder... Iofs sitter det spotlights i taket men de hjälper inte så mycket, det blir massa konstiga skuggor och man vet aldrig hur det blir. En sån här sminkhörna hade därför varit så välkommen så hemma hos mig! Åhh...

Bild lånad av: Inspiration & design

/emma.

Norrköping nästa

Om ca en halvtimma kommer mamma och plockar upp mig för att åka vidare till Norrköping. Vi ska på vårt "var femte vecka besök" hos Homeopaten. Jag kanske till och med får köra dit, vet att jag får köra hem i alla fall, mamma tycker vägen är så tråkig. Passar perfekt att jobba lite på körskillsen! När vi väl är hos Homeopaten är vi inte där inne en längre stund, vi vänder bara i princip och åker hem... En lång resa för ett så kort ärende - tyvärr. Men men. Det blir nog sista besöket innan jag åker till England. Skönt med kort dag i dag också, börjar känna mig sömnig ;) Piggnar nog till i bilen på vägen, speciellt om jag kör! :)

Ha en fortsatt bra dag!

Puss

Födelsedagsmaskerad!

Jag och Loijs slår ihop våra födelsedagsfester till en enda, så den 15 november smäller det big time! Det är som ni ser i rubriken en maskerad! Jag och Loijs satt länge och klurade på vilka som skulle få komma, alltså vilka karaktärer vi skulle sätta upp på gästlistan. Innan jag skickade ut inbjudan blev jag dock lite tveksam till om folk vill bestämma själva vad de ska vara. Men men, vill någon hemskt gärna vara något/någon annat kan vi nog ge med oss. Hörde att Robin gärna ville vara Lena PH, helt okej för min del ;)

Det kommer bli så kul att fixa en riktig fest faktiskt! Kul att göra det ihop med Loijs! Jag var på IKEA för ett tag sen och skaffade lite "rekvisita". Emil ska vara DJ och syrran kommer hjälpa till att knäppa kort under kvällen - det kommer bli så bra! Weho! Hoppas vi ses där! :)

Så här ser den urtjusiga inbjudan ut som jag och Emil knåpade ihop, Emil gjorde det jag beordrade honom att göra med andra ord :)




(Har censurerat inbjudan lite;)

/emma.

Inspiration

Nu kommer ett sånt där inlägg, ett sånt där inlägg som jag skriver när jag känner mig 100% inspirerad. Jag tittade på Sex and the City the Movie i går igen, för tredje gången och jag känner mig så glad, tillfreds och helt enkelt inspirerad.

Jag vill leva i den där drömvärlden filmen målar upp, samtidigt som jag vet att den inte är verklig... Jag skulle nog bli tokig efter ett tag att inte kunna skilja på verkliga ting och fantasi - men visst hade det varit härligt. Att äga ett par 525 US dollar skor, springa på stan med Vogue under armen, dricka cosmos med vännerna varje vecka, klä upp mig till tänderna utan anledning, strosa runt i vimmlet och bara andas in atmosfären... Att alltid ha högsta klackarna utan att få det minsta ont, äta cupcakes med rosa glasyr på en parkbänk en solig vårdag, njuta av en brunch med champagne om söndagarna och kyssa min Mr Big god natt varje kväll för resten av mitt liv.

Hur kan en film framkalla sådana härliga lyckokänslor? Hur kan man känna sig inspirerad till max av deras kläder, hur de beter sig och pratar? Jag älskar buskapet i filmen: LOVE. Att man ska tro på kärlek och att man ska tro att den finns där för alla. För det viktigaste av allt det är kärlek - no doubt. Älskar (mycket älskar här nu ;) när Carrie gör om i sin lägenhet och sätter den maffiga "LOVE" tavlan vid dörren. Så fint. En sån skulle jag kunna ha, kärlek är ju allt.



/emma.

Se där ja!

I dag har jag väldigt mycket energi för att ha gått upp en timma för tidigt! Erhm... Jag har hunnit med både det ena och det andra och ska forstätta med de andra tusen sakerna jag måste göra. Jag har varit proaktiv (internt "skämt") och hittat på en helt ny lösning när nya säljare börjar så man lätt kan kolla vad man gjort och vad man ska göra. Schysst! Sen har jag skickat "nej tack brev" till alla stackare som inte fått jobb (ca 40st) och nu ska jag hugga tag i fakurorna som ligger. I morgon ska jag börja skicka ut påminnelser för tennisfakturorna... Jag har minsann att göra!

Detta ska jag också hinna med  i veckan:

[X] Måndag: Jobba, gå ut med Hugo hem och städa!
[X] Tisdag: Jobba, åka till Norrköping - Homeopaten, DH kl 21.00
[X] Onsdag: Jobba, matdag, David kommer över, Greys Anatomy kl 21.00
[X] Torsdag: Jobba, in till SATS Odenplan - signa upp mig på medlemskap! Träna. Till D!
[X] Fredag: Jobbar bara halvdag till 13.00, sminkkurs på The Body Shop, träna SatsBox!
[X] Lördag: Träna SatsDans kl 10.30. Åkes 50års fest kl 18.00! Party all night long!
[X] Söndag: Ta det lungt, återhämtning - Träna yoga kl 10.30 på SATS Älvsjö, laga middag.

Blir nog en bra vecka! Ser fram emot sminkningskursen på fredag! Tyvärr blire inge party på fredagen, så min sminkning får gå till spillo. Men lite lyxigt är det allt!

/emma.

London, baby!

I går bokade älsklingen hotell i London för oss helgen han kommer och hälsar på! Det kommer bli så grymt mysigt :) Tydligen tar det inte mer än 50 minuter för mig att åka till London från Brighton - viket är en klar fördel! Jag har inte speciellt mycket koll på London, men David som varit där några gånger har nog lite mer grepp om situationen. Tror vi bor mitt i smeten nånstans - visst har jag koll? ;) Det fanns både gym och pool på hotellet (hello magrutor!) och jag räknar med te till frukost, och scone med syld och grädde ^^. Mysigt kommer vi få det! En liten love-weekend á la Paris - vi firar ju trots allt vår ettårs dag! Längtar!

Nu ska jag bara fundera ut vad vi ska göra... Jag vill ju så klart göra allt, men typ Madame Tussau har han varit på tre-fyra gånger så det kan vi ju hoppa över, jag ska ju trots allt vara i krokarna ett halvår så jag hinner lätt med det också! Marknaden i Notting Hill på Portobello Road - öppet varje lördag (och kolla in den blå dörren från filmen Notting Hill), Starbucks är givet, "rullande" sushi på Harvey Nichols? Ett besök i Soho (vad det nu är;)? Musikal? Det hade varit lite coolt faktiskt. Typ Big Ben! Bara gå runt och kolla liksom, säkert hur fint som helst på kvällen när det blir mörkt och allt lyser :) Något trevligt museum kanske? Det ska finnas något stort pampigt (gratis!) museum nånstans... Primark måste jag bara besöka! Det är tydligen kaosartat där, frågan är om man ska gå dit tidigt och kanske på någon mindre lokalt liggande butik? Tåls att studera. Älskling, du sa att du gillar att planera, bara att börja jobba nu då ;) Jag fyller på mer mer sen... Don't worrie :)



Vårt hotell! Tack hjärtat <3

/emma.

Måndagens klädval

Det enda jag visste i dag var att jag ville ha på mig mitt nya lååånga pärlhalsband. Så jag tog bara en kofta och jeans till, vet inte om det blev sådär superlyckat men det kvittar. Har man gått upp en timma för tidigt är allt tillåtet... Nu ska jag föna mitt alldeles för torra hår och typ borsta tänderna. Sen ska jag vänta på att klockan ska bli 06.45...


Puss!

The dress

Klänningen med stort K. Man känner sig riktigt snygg i den! Den har en riktigt het rygg, svårt att förklara, men det är riktigt sexigt med ryggar! Hehe. Har ingen bild när jag har den på mig, glömde kameran på inflyttningsfesten... Kanske att man kan sno någon bild från någon annan sen ;) Hittade denna gosak på Gina Tricot när jag var och shoppade i lördags...






Kan ju berätta något som hände i lördags när vi var inne på Marie Leveau för att festa lite. Vi stod i kön för att gå ner till nattklubben och dansgolvet när en tjej puttar till mig så jag får halva champagneglaset i urrigningen (så klart). En amerikansk kille som står bakom oss frågar då "Are they real?" Jag bara glor på killen. "Ehh. Yes of course they are..." och slutar torka bort champagen på urringningen. "Will you marrie me?" frågar snubben. "No sorry, I'm taken" svarar jag stolt ;)

/emma.

If I were a boy

Det här är min nya favorit. Beyonce är verkligen grym! Så bra låt! Bra video och lyssnar du på texten är den riktigt bra den med ;) I love it!



/emma.

Shoe lovin'

Detta inlägg ska jag tillägna mina nya heels. De är absolutely fab. Mer behöver jag inte säga.









Pjäser i satin, med en klack av silver och en rosett över hälen. Det bara smälter i munnen!

/emma.

Hello blondie!

Jag vågar knappt erkänna det här, men jag har gjort ett ganska stort misstag... Här sitter jag med nytvättat hår (har inte fönat det än), fullt påklädd, har ätit frukost och ja, är snart "ready to go" som man säger. Kolla då på klockslaget detta inlägg postades. Mm precis. Klockan är ca 05.45... Jag GLÖMDE ställa om väckarklockan till vintertid! Okej. Min mobil ringde därför nu, en timma senare och jag sitter som ett frågetecken och bara "öhhh???".

Jaja, nu har jag ju tid att både föna håret ordentligt, blogga lite, lägga in dagens outfit, kanske städa lite och filosofera om bättre tider. Eller nåt åt det hållet.

Det är tur att jag inte är blond på riktigt - då hade det gått illa ;)

/emma.

Pure happiness

Jag har shoppat! En superfin klänning, de perfekta skorna och härligaste halsbandet. Åh. Härligt!

Nu ska vi göra middag och sen börjar D's inflyttningsfest! See ya!

Pusss

Torsdagens

I går hade jag på mig den här fina koftan från MQ's rea för förra året :)



/emma.

Piece of cake

Vi har haft aspirantkurs här i två dagar (jäkligt mycket kurser just nu!) och i dag var det dags för filmstjärne-grejen. De ska bli filminspelade på ett "kundbesök" och jag är receptionisten de ska möta först. Denna gången hade de lite knappt om tid så de hade bokat mötena denna gången - vilket är mycket lättare för min del. Jag slipper komma ihåg allt säljaren säger och sen rabbla upp det för personen han/hon ska träffa. Phu. Skönt.

Nu är det inte långt kvar till helgen!


Dave ringde och sa att hans Scout-middagsplaner blev inställda och vi istället ska äta med Frida och Johan (han och Johan är båda scoutledare) i kväll. Trevligt! Egentligen skulle jag gå ut med vovven men det får bli framflyttat ytterligare en gång. Måste hem direkt efter jobbet och packa ner grejer för Davids inflyttningsfest i morgon också (alkoholen får icke glömmas!) och allt annat jag kan tänkas behöva. Hum... What to wear? Får fundera!

Pöss

Mamma säger

Mamma säger att jag är stark och att jag till och med är starkare än hon. Ibland tror jag henne verkligen och andra gånger känner jag mig mest som världens minsta lilla kryp. Just nu känner jag mig stark och relativt resistent mot det mesta, samtidigt är det väldigt nära att brista. Men i går kände jag mig liten och sårbar (har det med mörker, natt och kyla att göra?), vilket jag egentligen under ytan är hela tiden, jag döljer det bara med mitt yttre. Jag vill inte vara rädd, rädd för att bli sårad, rädd för att vara rädd, rädd för att vara stark, rädd för att vara ensam, rädd för att leva...

Hur kan jag förklara? Egentligen förklarar jag jäkligt bra (mamma säger det) vad jag känner och tycker, men varför fick jag inte fram ett ord i går? Eller jo, tillslut gick det, men det kanske inte var allt och det kom kanske i fel ordning...

Jag är rädd för att du vill ha den där personen som är glad och som alltid skrattar och nu är jag inte den personen för stunden. Man har ju många sidor och personligheter och vem jag är egentligen vet jag inte - det är mitt stora problem. Just nu visar det sig en annan person än den jag visade först och den tror jag inte gillas, den är inte lika rolig. Då blir jag osäker. Jag är osäker i ett nötskal.

Nu ska jag försöka dra upp mungiporna - för det är väl det jag ska?



/emma.

Accessoarer

Efter att ha tittat på SATC the Movie i går och sett Carrie (Sarah Jessica Parker) bära ett pärlhalsband titt som sätt och till nästan varje outfit kände att jag också vill ha ett sånt! Ett långt pärlhalsband i vitt bara, det glammar ju upp nästan vad som helst! Känner att jag vill uppdatera mina garderob efter en så inspirerande filmupplevelse - men vem hade inte velat det!? Kanske att det blir en liten tripp till Lidingö Centrum för att kolla lite bara. :)



Ett Chanel pärlhalsband hade man ju inte tackat nej till... :)

/emma.

Repris

Jag gör som jag gjorde i går med onsdagens outfit - jag lånar en bild från när jag senast hade på mig tröjan jag har i dag. Latmask? Mm lite. Men segt att ta kort på en tröja som inte ser ut annorlunda sen sist för att lägga in ytterligare en bild i datorn... Älsklingen frågade faktiskt i morse om jag skulle ta kort på mina kläder ;) "Neee, jag orkar" inte var mitt svar, shit va inspirerande jag känner mig... Aja.

Fin är tröjan i alla fall, kortet är taget för lääänge (över ett halvår?) sen när jag hade långt hår.



/emma.

Friday morning

I morse var det segt att gå upp, lovade därför mig själv sovmorgon i morgon - vilket jag också kommer få - till minst kl 10-11 nångång och det kommer bli uuunderbart! Mm. Tänk, första sovmorgonen på länge, har gått upp till väckarklockan de senaste helgerna nu så att sova läng(re) i morgonbitti ser jag fram emot. Att sömn kan vara så skönt!

I går kväll kom David över, jag höll på att laga mat och han hjälpte mig att räkna på måtten (jag höll på att göra soppa till ca 16 pers). Det blev riktigt gott med den gröna ärtsoppan och GI-brödet jag åkte och köpte på bageriet! Mm. Jag hittade recpetet på den här inspirerande bloggen, mumsigt värre! Soppor är ju så sjukt gott, värmande och bara helt rätt nu i kylan! På den inspirerande bloggen a.k.a. Hälsofreak hittar man massor med goda recept på soppor och annan mat! Efter middagen kollade vi på Sex and the City the Movie som jag fick av Hjärtat i förrgår. Det är verkligen världens bästa film alla kategorier! Ja, Holiday kommer tätt efter... Och Djävulen bär Prada (men den har jag inte!) :) Sååå bra är filmen! Jag vill också ha skor för 525 US dollar och den där walk-in-closeten! Och kläder! Jag måste göra ett ryck med min garderob och börja missmatcha lite tror jag, kan säkert hitta på massa galet med kläderna jag redan har! Mjau! Kul!

Skål för helgen!



/emma.

Jag tror jag vill gifta mig

Bli inte skraj nu (speciellt inte du älskling;) men jag har tänkt på det med bröllop och det verkar bara så fint. Så där vackert, magiskt och speciellt. Jag vill liksom uppleva det själv, planera allt, fixa och komma på alla vackra saker man vill få med på den underbara dagen... Kärlek är givet.

Anledningen till att jag kanske snöat in på bröllop, är nog att jag råkat ramlat in på bloggar där någon gift sig eller ska göra det osv. Det får mig liksom att längta "lite" extra till min sån dag. Hur kommer den vara? När? Kommer jag ha mina drömskor på fötterna och världens vackraste klänningen böljaden omkring mig? Om inte annat märker jag det då, när den dagen kommer. Tills dess kan jag bara drömma och fantisera, för det är vad det är just nu. Men visst kommer det bli fantastiskt!


Skorna jag vill ha på den speciella dagen, i alla fall bestämde jag det för några år sen när jag såg dem i en tidning. När jag gifter mig finns nog inte exakt dessa att få tag på längre, de finns nog inte att få tag på nu heller. Men någonstans finns det med alla säkerhet några andra perfekta skor där ute i världen som väntar på mig och den dagen!

/emma.

Med smak av saffran

En annan maträtt jag och David gjort tillsammans är detta samrriga. Eller ja, det var mest David som lagade maten, jag stod för efterätten - Pannacotta så klart! Det receptet får jag ta en annan gång! I alla fall, jag och David var ensama på Davids landställe för första gången, då lagade David den här supergoda maträtten! Relativt lätt att göra med en ljuv smak. Testa!

Saffranspasta med kyckling och räkor

Ingredienser

4 port

Pasta ca 280 g
1/2 grillad kyckling
500 g räkor med skal (200g skalade)
1/2 påse saffran , ca 0,25 g
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
1/2 dl vitt vin (eller vatten med 1 tsk pressad citron)
1 msk tomatpuré
1 tsk örtsalt
1/2 krm cayennepeppar

Gör så här:
Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Skala räkorna. Fräs saffran och vitlök i smör i en gryta. Rör i räkor och kyckling. Tillsätt créme fraiche, vin, tomatpuré, örtsalt och cayennepeppar. Låt allt koka i ca 2 min. Blanda med nykokt pasta.

Väldigt gott!

/emma.

Mys med min darling

I går spenderade jag min kväll hos David. Väldigt mysigt! Vi gick som sagt i affärer, handlade mat, jag fick min SATC film (ska jag sluta tjata om det eller?) lagade den goda maten (Apelsin- och rosmarinslax). Sen svidade jag om till pjamas, David kokade te och vi kröp ner i soffan framför Greys Anatomy . Det var hur mysigt som helst att avsluta dagen på det sättet. Krypa in i min darlings famn och bara njuta... Det kallar jag quality time! Kärlek ♥

Äsch, jag slänger upp receptet på laxen, det är vrålgott och superenkelt!

Apelsin- och Rosmarinlax
4 port
 
4 bitar skinn- och benfri laxfilé, ca 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
2 msk JO konc. apelsin juice

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Blanda grädde och apelsinjuice. Häll det över laxen. Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Servera med l ättstekta grönsaker och kokt ris.

Svajngott!

/emma.


Edit: Det blev mat kvar i går så jag och David fick varsin matlåda - smaskit!!

Ingen träning?

I dag hade jag ett Core-pass att se fram emot på jobbet kl 11.00, men nu blir det tydligen inget med det... Det var bara jag som var intresserad. Aj aj. Jag som ville röra på fläsket! Får väl ta en promenad eller nåt... Ska bara laga mat till hela familjen i kväll + David (8pers!) så jag blir väl fast i köket efter jobbet. Och sen tvn med Sex and the City the Movie så klart! Kan man tigga till sig en friskvårdstimma nån annan dag istället då? Hum. Hum. Bara en dag kvar och kollegan drar tidigt varje fredag :-S

Fick ett samtal från SATS igår. Det skulle kosta 550kr i månaden för mig att träna där och jag tror jag vill det! Jag sa att jag ska bort i ett halvår och plugga och då kan man tydligen frysa kortet... Hon skulle återkomma om en vecka eller så med något erbjudanden, ingen medlemsavgift på 700kr? Det skulle man tacka för. Men jag vet inte. Är det någon idé att skaffa det innan jag åker? Tydligen kan man komma i ganska bra form på två månader menade hon på SATS. Jag vill! Hum. SATS är ganska lätttillgängligt här på Lidingö också, lättare att komma åt än Friskis - alla gånger! Mamma har börjat träna på ett "mer persoligt gym" här på Lidingö, frågan är vad det kostar och om det inte är bättre med SATS (kan träna var som helst i stan och med både Loijs och Dave:) Jag vet inte!! Hon på SATS kunde inte göra nåt åt de två veckorna i Thailand heller, så de försvinner ju. Men hey, magrutor till beachen hade inte suttit fel!


/emma.

Gårdagens

Jag är lite lat när det gäller att ta kort på dagens outfit, ladda upp kortet i datorn för att sen lägga in det på bloggen. Seegt! I går hade jag på mig något jag hade på mig senast för ca ett år sen (tänka dig) och då snodde jag bara bilden rakt av från min egen blogg. Skönt att slippa krångla! Den enda skillnaden mot då och i går är att jag har mitt långa hår på bilden samt ett långt halsband med ett hjärta som jag inte hade i går. Jag hade mitt rosetthalsband från Ginatricot istället :) En svart polo och en mörkbrun kjol med lite silver i och ett band i midjan. Annars pretty much the same!





/emma.

Ännu ett bloggmoment!

Även denna gången är min Älskling inblandad i detta fenomen (the bloggmoment alltså). I går när vi gått runt i några butiker i Skärholmens shoppingcentrum och sen en sväng på IKEA, kläcker David ur sig att han har en present till mig. När vi sen går vidare till ICA frågar han om jag inte är nyfiken? Och undrar varför jag inte pratar om presenten? Men vad skulle jag säga då? "Vad är det? Berätta! Snäääällla! Berätta, vad är det!" ;) Hehe. När vi sitter i bilen på väg hem till honom säger han att presenten ligger i påsen framför mina fötter och tillägger "Du får kolla om du vill..." Hum"Neee men jag vill ju kolla sen... Eller? Hum. Mjaa..." Sen kan jag inte hålla mig från att kolla i alla fall (nyfiken i en strut) och vet ni vad han har köpt! Till mig! Jo, håll i er:

SEX AND THE CITY THE MOVIE!

Jag dör lite. Vilken hemskt fin present! Jag gick nästan i taket av förtjusning :) Min alldeles egna Sex and the City the Movie! Älsklingen såg den på sitt jobb i går, det var nämligen i går den släpptes i butik, och tänkt på mig! "Det är den med bonusmaterial också" tillägger han. Jag påpekade nämligen att det var den jag ville ha en gång för länge sen;)

I kväll ska vi titta på den jag och hjärtat! Jag är så otroligt glad för den!! Tack älskling <3



/emma.

Jag hittade den!

Jag hittade bilden jag letade efter förra veckan efter Greys Anatomy avsnittet med det bästa slutet ever! Det var ju så otroligt fint det Meredith gjort med alla ljusen...



I kväll är det dags för ett nytt spännande avsnitt! Det bästa är ju att jag ska få titta på det med min Älskling som också börjat gilla programmet! Mys...

Nu närmast efter jobbet ska jag möta upp Dave i Skärholmen och vi ska kolla på lampor till D's lägenhet tydligen. Lampor är kul!

/emma.

Längtar!

Jag börjar smått fatta att jag verkligen ska till Thailand nu... Det går inte riktigt in liksom. Men ack så skönt det kommer bli! Två veckor i ett fjärran land med mig själv, massa böcker, musik i öronen och god mat. Lovely.

I går kväll slog det mig en sak. Jag kommer sakna David så sjukt mycket när jag är i England. Tänkte på det innan jag skulle somna i går, men det gjorde för ont så jag sköt undan den tanken till en annan dag. Klart det kommer funka, det tvivlar jag inte på! Men det kommer säkert bli jobbigt. Tror att jag kommer ha fullt upp i alla fall den första tiden och vi har ju redan bokat in en helg i slutet av januari. Hur blir det för dig då Älskling? Det kommer nog inte gå någon nöd på dig ;) Du kommer om inte annat få ännu mer tid över till allt du vill göra! Jag börjar också bli grymt nervös inför England. Jisses. Klart jag kommer fixa det! Nemas. Men det är läskigt för det....

Tills dess så ska jag drömma om palmer och vit sand...



/emma.

På resande fot

Snart kommer jag bege mig i väg till både Thailand (två veckor) och Brighton (ett halvår) och då kommer jag finnas både här på bloggen och på Resedagboken. Det kommer antagligen stå samma sak här som på Resedagboken när jag uppdaterar, skillnaden är bara att fler kommer läsa på Resedagboken, typ kollegor, känns inte som om jag vill dela ut adressen till allt och alla här på jobbet. Nä. Hittar de min blogg själva så är det så, men jag kommer inte skylta med den... I alla fall. Jag heter emmajohanna87 på Resedagboken och där kommer ni hitta mina kommande resor men även dem jag redan gjort. Laddade upp bilder till samtliga resor i går kväll utom de två första (Paris med farmor och Mauritius med mamma, mormor, mostrar och kusiner), vi hade inte ens digitalkamera på Mauritiusresan! Har inte skrivit några dagboksinlägg till alla resor - orkade inte riktigt - men en dag kanske jag gör det också :) Ett kul sätt att samla alla resor på ett ställe!



Bild egen privat. Tagen vid Godahoppsudden i Sydafrika.

/emma.

Sheer up

Om man ser på saker från den ljusa sidan och är positiv för jämnan tar det automatiskt död på negativa tankar. Visserligen är negativa tankar "starkare" än de positiva, men har man mer positiva saker i huvudet borde de övervinna det negativa. Eller hur? Jag är egentligen en otroligt positiv jäkel som bara kommit av mig, tagit en avstickare från mitt egentliga jag och inte riktigt hittar tillbaka. Visst låter det märkligt, hur kan man tappa bort sig själv? Man är ju med sig själv hela tiden?! Jag tycker också att det är märkligt, att inte veta vem man är eller vad man tagit vägen är ju ett ganska grovt "fel"... Men tydligen så händer det även den bästa gladaste. Märkligt. I morse möttes jag av något som inte direkt fick mig att skratta av lycka. Orkar inte riktigt gå in på vad, men det kör en ända ner i skorna och då kan jag säga att det är jäkligt svårt att resa sig igen!

Positiv skulle jag va! Tjolahopp! Nu ska jag fylla på med koffein.

Puss

DH

Snart, om knappt en kvart, börjar Desperate Housewives! Jag kommer sitta bänkad i mitt blåshål till rum (det drar verkligen kallt, som om fönstret stod på vid gavel!), eller ja, nerbäddad i sängen kommer jag vara. Skulle helst vilja tvätta ansiktet och allt det innan, så det bara är att somna sen. Men någon är i badrummet... Visserligen måste jag packa ett överlevnadskitt till imorgon (ska sova hos Dave), måste komma på vad jag ska klä mig med på torsdag redan nu... Phu. Lika bra att börja! Men närmast blir det garanterat njutning i form av DH. Ahh.

Trevlig kväll!



/emma.

Resedagboken

Nu när mina resor närmar sig (Thailand och Brighton) kommer min Resedagbok väl till pass! För jag vill ju inte riktigt lämna ut bloggen till alla kollegor osv som är intresserade - då vet man aldrig vem som läser. Inte för att jag skriver något om jobbet på bloggen, men det känns liksom lite privat med min blogg, även fast det rakt inte är det. Typ mer tvärtom, ganska väldigt mycket mer offentligt än privat faktiskt... Jaja. Jag ska alltså sysselsätta mig med att uppdatera mitt konto hos Resedagboken med mina senaste resor när jag kommer hem, så det är klart tills dess att jag åker! Kuuuul!

Ses hemma! Puss

Aj aj Emma!

Jag är ju helt otrolig. Här säger jag att jag ska spara och spara, vart enda lilla krona jag kommer över, men vad gör fröken då? Jo hon ser något tjusigt (väldigt tjusig för att vara korrekt) och klickar hem det! Men gud. Man blir ju galen av mindre! Okej. Nu är det i alla fall för sent att göra något åt. Bara att kolla in när avin dimper ner i brevlådan/inkorgen i mobilen och se om det passar. Hoppas det, för fin är den, denna underbara korsettopp från Ellos! Man kan ha den över en skjorta (preppy), under en kofta (casual) eller bara som den till ett par jeans är en festlig partykväll ute (sexy)! Mjauu!



/emma.

Tick tack

Eftersom jag verkar vara helt insnöad på "tickers" (de små filurerna jag har under min profilbild) gjorde jag även en ticker som räknar ner för Thailands-resan med familjen! Satte den över Brighton-tickern eftersom det är lite närmare i tiden. Sååå kul det kommer bli!! *Hoppar upp och ner av glädje*

"Sola och bada med piña Colada! På sommarn I Thailand är livet som bäst!"






/emma.

Jag SKA till Thailand!

Nu är det bestämt, SPIKAT och klart! Vi, hela familjen på sju pers, ska till Thailand över jul! Nu behöver jag inte gå och oroa mig för att det inte ska bli av och inte kunna ta ut glädjen helt. Nu kan jag hoppa av lycka typ stup i kvarten bara för att!

Thailand. Gud vad härligt. Lördagen den 13e december kl 19.40 åker vi till Thailand! Vi ska bo på Sudala Beach Resort i Khao Lak. Yes, yes. Detta kallar jag ett Halleluja moment!

Emma goes Brownie
!



/emma.

Fix-list

Nu är det lite pyssel att hålla reda på igen och jag som älskar listor (och att få stryka det jag gjort) passar på att skriva ner allt punktvis. Håll i hatten!

[X] Fråga om jag får låna ljudanläggningen - till festen - JA!
[ ] Köpa den där adaptern
[X] Fråga om jag får låna discolampan - till festen - JA!
[X] Planera dag för sminkning på The Body Shop - medlemsförmån - 31 oktober
[ ] Börja planera julklappsinköp
[ ] Köpa nagellacksremover
[X] Köpa ansiktsrengöring med 10% rabatt på The Body shop - medlemsförmån
[X] Hitta en present till Emil som fyller 18! - 4e november
[ ] Lämna in telefonen på lagning - Telenor
[X] "Säg upp" fondköpen SEB
[X] Skick ut inbjudningar till festen - 15e november

Oj, kom på att jag redan har en "liten" fix-list inför Brighton. Dubbelt upp med listor med andra ord, dubbelt så kul ;)

/emma.

Isande

Det är så sjukt kallt i mitt rum! Jag har det enda rummet i hela huset som inte vill bli varmt. Det är galet. Men går man in i mitt rum känner man kalla kårar krypa från tårna ända upp över ryggen, kalla kårar som får håret att resa sig på hela kroppen. Burr. Tänk då hur det är på morgonen, att lämna sin varma, sköna sängen och det gosiga täcket för... ja för vadå? Ett islkallt rum? Att stiga upp från något varmt till något kallt (rummet) är inte direkt angenämt. Speciellt inte på morgonen när man har det motigt som det är att kliva upp! Så fort man kommer ut ur mitt rum är det normal-varmt och man fryser inte längre. Helt sjukt. Tydligen ska jag få ett litet element i mitt rum. Hur nu det ska hjälpa? Mitt rum är ju i princip på Antarktis, ett litet element vs. Antarktis någon?



Hugo vet nog också vad kyla innebär... (Bild privat)

/emma.

This week

Denna veckan är det inte speciellt mycket som händer. Lite lagom så där. Har mina tv-kvällar inbokade, någon dejt med min kära pojkvän, träna ikväll kl 18.00 med mamma, laga mat på torsdag osv.

Hur ser din vecka ut?

[X] Måndag: Vaccinera mig, jobba, träna och gå ut med Hugo
[X] Tisdag: Jobba, gå ut med Hugo, Desperate Housewives kl 21.00
[X] Onsdag: Jobba, åka till D och sova över, Greys Anatomy kl 21.00
[X] Torsdag: Jobba, träna, laga mat, D kommer över, Du är vad du äter kl 20.00
[X] Fredag: Jobba, bolaget, gå ut med Hugo, filmkväll hos Lotta?
[X] Lördag: Daves inflyttningsfest! Party, party!
[X] Söndag: Bakis och skakis? Ska i alla fall ta det lugnt! Vintertid börjar!

Verkar jag tråkig som viger mitt liv åt TV? ;) Egentligen är detta väldigt ovanligt för mig och på helgerna kollar jag knappt alls på tv (flänger mest runt). Just nu går det bara så många bra program av det jag gillar så det blir till att hålla reda på alla!

Nu ska jag dra för dagen, hem och byta om till träningspasset! Puss



/emma.

Något att tänka på

Mitt i detta rusk, ruggit väder och kalla vindar finns det något inte alltför långt bort som värmer både själ och hjärta. Det är inte hundra än, men nästan och det känns nästan som om det blir så. Ja, alltså att Thailand kommer hända. Mm. Nästan så man blir galen av lycka. Men jag kan inte riktigt ta ut den glädjen än, innan det är helt bestämt, men snart vet vi :)

Yes. Det dåliga vädret kan fara och flyga! Jag ska (kanske) till värmen! Weho. Kl 18.00 ska jag träna med mor!

Puss!

Burr

Måndag. Lunchtid. Mätt. Frussen. Vaccinerad. Trött. Men glad ändå.

I dag är det ett sånt där ruggit väder utomhus. Det regnar inte direkt, kanske att det duggar lite emellanåt, utan det är mer en slöja av fukt som hänger över marken. Det är rått, kyla som kryper långt in och som dröjer sig kvar, fuktig kyla som man inte riktigt kan skaka av sig. Det är när det är sånt här väder som man vill tända ljus och svepa en stor, luddig, värmande filt om sig. Längtar tills jag får komma hem (efter träningen med mamma) och gosa ner mig i min säng. Tända mina fina ljus och bara andas.





Dessa ljuslyktor värmer gott hemma hos mig <3

/emma.

Söndagsmys

Söndagen är här som vanligt varje söndag. Är hos David i hans lägenhet just nu. Han stökar runt, rotar i lådor och packar upp kartonger, jag surfar. Bra stöd va? Men jag var ju bara tvungen att kolla viljen pendel/buss/tåg jag ska ta till Östermalmshälsan i morgon. Jag ska nämligen fylla på mitt hepatit vaccin där kl nio (wish me luck). Blää för sprutor!

Jag har haft en fin helg, vädret har om inte annat varit lovely. I lördags ringde klockan okristligt tidigt och jag undrade för ett ögonblick om jag glömt stäcka av alarmet jag har i veckorna när jag jobbar. Sen kom jag på att jag och Loijs skulle träna på SATS kl 10.00 och att det minsann var dags att stiga upp. Zzz. Jag ville inget hellre än att sova! Men jag kom upp, klädde på mig, åt något och gav mig i väg. Vi tränade ett Aerobics pass och för att vara första gången var jag riktigt duktig, det är en hel del olika steg varav vissa var rent ut sagt omöjliga! Men det funka tillslut någolunda ;) Sen åt vi varsin ceasarsallad innan vi fortsatte mot lite nödvändig shopping (ansiktskrämer, linsvätska). Efter ca en halvtimma började vi jaga ett fik och hamnade efter mycket om och men, och långa sträckor, på Creme. Jag tog min första latte på flera månader och tillhörande (obligatoriska) morotskaka. Mm. Njutning. Under fikat bestämde sig jag och Loijs för att slå ihop våra födelsedagsfester till en, den 15e november hålls alltså en födelsedagsfest för mig och Loijs! Mer än så säger jag inte, men det kommer bli riktigt skoj! Bara att börja planera...! Till kvällsmat blev det en pizza med Emil i hans rum framför filmen I am legend - spännande!

I dag åkte jag till Älvsjö och träffade Älsklingen, vi har varit på IKEA, Media Markt och Mio. D stod för det mesta av inhandlandet (kan man tänka sig?) och jag köpte bara lite rekvesita till födelsedagsfesten... :P Han köpte bland annat helfestligt fina kuddar på Mio! Man blir glad bara man ser dem!Två turkosa, en vit luddig hårig sak och en ceriserosa! Tro nu inte att jag tvingade Dave till något, han tyckte själv att en rosa skulle va fint - faktiskt! Och det bler riktigt riktigt fint! Ska ta kort någon dag :) Till middag åt vi supergod köttfärssås med tre ton kertchup men, men, så får det va ibland, gott var det ju! :)

Nu hänger David sin första tvätt och snart blir det te och bulle! Mm. Mysigt. Ha en fin kväll!

Pusss

Se där ja

Denna fina skapelse hade jag missat på Halens hemsida. Riktigt bedårande! Dock dubbelt så dyr som klänningen jag klickade hem nyss. Man får väl drömma!



/emma.

"Klick, klick"

Så, nu har jag klickat hem klänningen från Halens. Känns bra. Den kommer bli jättefin till Nyårsafton (med en härlig bränna till)... Oh la la la!

Nej sista rycket nu på jobbet - sen helg! Tänkte bara dela med mig av mitt lite shopping-ryck! Pusss

Denna fredag

Ja, det har minst sagt gått undan i dag. Jag har haft (har fortfarande) massor att göra och det tar aldrig slut. Massa folk i huset som aldrig är här annars, kurser, planering inför stort, stort möte i helgen, beställ 42st mackor osv. Har också börjat skriva listor över allt jag gör här och hur jag gör det så vinkarien vet allt man ska göra när jag befinner mig i England. Tänk att beskriva hela sin tankefunktion hur man gör något - vissa saker går inte ens att skriva ner... Nu har jag i alla fall börjat och det är alltid något!

Rotade fram en mysig kofta som har värmt mig hela dan. Här är en gammal bild.



/emma.

Morrn morrn!

I dag.. förlåt.. i morse ville jag inte gå upp. Jag snoozade hur länge som helst och drömde de konstigaste drömmarna. Bland annat att jag och två kompisar skulle bila runt i världen, vi sa hej då till våra fmailjer och åkte i väg. Det var hur mysko som helst, vi återkom nämligen alltid till samma lägenhet och jag bytte kläder hela tiden (inte så mysko kanske) och sen kom ett ex till mig och var hur creepy som helst. Typ mardröm, eller nja, inte mardröm men olustig liksom. Jaja. Nu sitter jag och pimplar kaffe.

Kollade på Du är vad du äter i går med Anna Skipper. Tänk om man kunde anmäla sig själv till det där programmet?! Kanske inte vara med i tv men i alla fall. Jag har en helkonstig syn på mat och skulle behöva börja om när det gäller det. Jag nästan hetsäter i princip och måste få slut på de jag har på tallriken eller i godispåsen, sen känns det som en ständig tävlig i vem som får mest. Det sitter väl kvar sen man var barn och allt skulle delas lika, in till sista millimetern. Att man aldrig växer upp?!

Fredag. Mm. Smakar på ordet, njuter av smaken och slukar det med hull och hår. I och för sig är det jäkligt många timmar kvar innan jag får gå hem, men det är alltid något. David kan inte bestämma sig, men nu verkar det som om han kommer hem först på söndag istället. Jisses. Ska nog erkänna att jag surna till lite, men jag vet inte om det egentligen är rätt av mig? Svårt sånt där.

Tände ljus här på receptionsdisken i dag. Kändes som det börjar bli säsong får sånt. Luktade snö i luften i morse när jag gick till jobbet och i gårkväll hade jag julkänslor. Att det bara är oktober? Ja se där ja.



/emma.

Två saker

Det första problemet med min "lilla" utlandsvistelse i England på ett halvår är att min mobil bara ligger och kostar pengar. Jag betalat 199kr månaden som jag får ringa eller smsa upp, sen betalar jag nåt för mobilen och en liten summa till för försäkring. Alltså ca 300kr/månaden betalar jag (ringer sällan för mer än 199kr). När jag är i England och ringer från min mobil hamnar den trafiken utanför de 199kr jag får använda upp. Vilket är skit. Jag kan heller inte smsa från hemsidan så det hamnar inom de 199kronorna. Nehepp. Snacka om irritationsmoment!

Det andra problemet är att när jag åker till Thailand och behöver vara ledig i sju dagar får jag ingen semester. Jag har alltså ingen semester kvar att ta ut, de sista gick åt för mina två veckor i Falun när jag tog körkort. Så sju dagar obetalda är inte direkt vad jag behöver... Illa planerat. Men men, å andra sidan betalar jag inte för Thailandsresan som jag skulle ha gjort vilket kanske jämnar ut det... Men jag behöver alla pengar jag kan få till England!

Juste: glömde nämna att jag tydligen är skylldig företaget 4000kr för obetald semseter som jag tog ut när jag precis hade börjat. NAAAAAAAAAAAAAAJS - not.

Jag grubblar vidare...



/emma.

Nyårsklänning

I går kollade jag lite snabbt i Halens katalogen jag får hem. Annars brukar jag slänga dem på en gång för jag vet att jag ligger risigt till om jag kolla i alla dessa kataloger jag får hem. Man rikserar att beställ något om jag säger så. Nu såg jag en väldigt fint kandidat för årets nyårsklänning. Visst skulle den vara fin!? Glittrigt ska det va!



/emma.

Nya bud

Mamma och Olle hittade igår en annan resa för 20 000kr mindre! Vilken tajming att de hittade den samma dag som den andra resan skulle betalas och fyndade en annan billigare resa! Vi ska åka med Apollo istället (som läget är nu alltså, tills vi betalar denna handpenningen) till Khao Lak och kommer bo 50 m från stranden. Mm. Hoppas att det blir det här nu! Så jobbigt att inte veta säkert... Fick veta att vi åker samma datum som med den andra resan - vilket är suuper eftersom vi börjar pilla och fixa med vikarier och måste få ordning på allt! Sen vill man ju veta säkert och dansa segerdansen!! Eller soldansen med för den delen ;)



/emma.

Noooo!

Damn. Snacka om oflyt. Mina jeans för dagen, ett par jag köpte på Vero moda för kanske två-tre år sen som folk fortfarande tror är nya, är numera trasiga! Jag har aldrig haft sönder ett par jeans förut (okej kanske när jag var bäbis/mindre och typ kröp fram)! Men nu har det hänt, på insidan av låret lite för högt upp har det nu börjat spricka upp så fint. Jag som verkligen gillar de här jeansen! Attans. Får kanske bli ett par jeansshorts till Thailand? Men grr, ett par förövrigt felfria jeans som sitter snyggt är numera inget att ha. Lite irriterande att en liten spricka kan förstöra allt, sprickan kommer nog bli större och i slutet av dagen är jag antagligen mer oanständig än jag någonsin varit på jobbet ^^




Mina förut så hela jeans...

/emma.

Extraordinary together

Gårdagens avsnitt av Greys Anatomy var bara så bra och så fint. Speciellt det slutet. Meredit och Derek letar efter varandra och tillslut hittar Derek Meredit på hans mark där hon har ställt ut hundratals ljuslyktor i formen av ett hus. Hon har ritat ut deras hus med vardagsrum, kök, badrum och ett rum där barnen ska leka... Hon säger:

"I'm still mad at you. And I don't know if I trust you. I wanna trust you but I don't know if I do, so I'm just gonna try. I'm gonna try and trust you because I believe that we can be extraordinary together rather than ordinary apart."

Det är bara så fint. Just då ringer min Älskling som också kollar på Greys och säger "I belive that we can be extraordinary together".

...

Missade du det, heter avsnittet Freedom.




Derek hittade champagnen de skulle fira med när deras medicinska experiment lyckades... Ögonblicket orecis innan de kysser varandra...




Kass och liten bild, men man ser typ hur Meredit ställt ut alla ljuslyktor.

/emma. <3

Nästa: brownie

I kväll kommer det alltså bestämmas, om jag kommer bli en brownie eller inte vid jul. I kväll kommer beslutet tas om familjen ska åka till Thailand eller inte, det ska alltså betalas... Och sen är det klart! Helt underbart! Jag kommer bli så brun och fräsch till nyårsafton (nyårsfesten!) och till dess att jag drar till England! Weho! Det här kortet togs efter min semester i somras, helt okej bränna hade jag lyckats få minsann, några dagar vid Farmor och Farfars pool gjorde sitt. Brännan efter Thailand ska vara minst lika fin om inte finare ;)



/emma.

Åh!

Men herregud! Kolla va fint! Dessa urtjusiga örhängen hör ihop med halsbandet jag redan har. Två små prinsesskronor. Dessa önskar jag mig! Önskar mig, önskar mig! De hamnar på listan bums! Finns hos M925.



/emma.

Some plans

I helgen ska jag faktiskt gör en sak (förutom att lata mig), jag ska träna med Loijs på SATS Odenplan (Aeorobics) och efter det luncha, kolla runt lite på stan, köpa det jag behöver och avsluta med en fika... Typ. Visst låter det flott?! Kommer bli en bra lördag! Sen ska jag hem och somna tidigt. Härligt. Sova är bra. Sova bör man annars dör man! Speciellt när det är så mörkt ute behöver man samla energi på bästa möjliga sätt...

Mm. Längtar till helgen!



/emma.

Kunde jag, så skulle jag

Jag har aldrig beställt från Forever 21 som många andra gjort. De har riktigt bra (läs:billiga) priser och väldigt snygga saker! Man måste iofs betala frakt och tull och sånt så det går kanske jämt ut. När jag åker till New York om kanske ett år ska jag lätt kolla in där en eller två gånger! Titta vad jag hittade på hemsidan efter två sekunders tittande. Tänk om man hade lite mer pengar att spendera då hade jag inte tvekat att klicka hem bland annat det här...










Mm. Jag längtar till New York om inte annat!

/emma.

Skolflicka/skolfröken

I fredags (ja jag vet, lite sent ute) hade jag på mig min kära rutiga klänning från H&M förra vintern. Att rutor är inne är ju bara ett stort plus. Känner mig så där härligt duktig och proper i denna outfit. Ibland måste man få känna sig duktig!







/emma.

Hyllprojekt del 2

Mitt lilla hyllprojekt har äntligen blivit klart! Ja alltså, "jag" har satt upp alla fem hyllor jag har tänkt sätta upp! Dock har jag inte fått ut min gamla bokhylla som mamma ska ha, men det kanske kommer till veckan... Eller helgen... Det är i alla fall fint. Så här ser de två sista hyllorna ut, är kanske inte helt klart "inredningen" på det nedersta hyllplanet...





Helt okej eller hur :)

/emma.

Today

I dag lyckades jag ta en outfitbild innan jag gick till jobbet och sen att få in den i datorn innan dagen är slut. Helt otroligt! Förstår faktiskt inte hur bloggerskor/bloggare har tid att ta ett kort, sätta igång datorn, lägga över bilderna på datorn, sortera och rensa, för att till sist ladda upp bilderna på bloggen och skriva några rader? Jag försökte med det en gång innan jag gick till jobbet, två gånger tror jag, varav en jag lyckades. Den ena gången fick jag avsluta det senare samma dag... Men i dag! Så här ser jag alltså ut. En av mina härliga baströjor från H&M i mörk-mörk blå till min svarta "siden" kjol från Indiska med en rosett. Fint. Kjolen är ganska uppklädd så då passade det bra med en casual topp som klär ner den lite! Till det får mina hööga stövletter rycka in!







/emma.

Helgerna börja ta slut!

Jag skojar inte. Mina helger innan jag åker till både Thailand (13e dec)och Brigthon (4e jan 09) är slut! Pratade med Älsklings Anna en stund, kunde inte prata så länge som jag velat, men vi hann i alla fall stämma av liiite. Och hör på det här; hon knep min sista helg! Vi sa att vi bara måste ses innan jag drar till England och då föll det på helgen den 2a advent (tänk - advent!), som är helgen innan jag åker till Thailand. Galet. Helgerna har verkligen blivit uppbokade på olika håll och nu är det i princip slut. Får börja fylla i veckorna med roliga grejer också! :)

Nu i helgen tar jag det mest lugnt, ska hänga med Loijs på stan på lör. Helgen den 25e har D inflyttningsfest, helgen efter det fyller D's mosters man år = 50års fest. Helgen v 45 ska jag och Maja till Uppsala på lör en sväng och fika med vår fd. moster Sofia, helgen efter det fyller jag år = PARTY, helgen därefter det blir det kanske ett besök hos pappa med D och julmarknad på Taxinge slott samma helg. Helgen v 48 fyller Loijs år (- fest?) och D har julmarknad med scouterna, helgen därpå får bli Annas helg och helgen efter det är det avresa till Thailand! Sen är jag borta i två veckor, kommer hem en vecka, nyårsfest, packar och sen åker jag till Brighton! Wow.

Vill gärna göra middag med dig älskling någon kväll, någon helg... I din nya fina lägenhet :)

Ser det ut som om jag har att göra? Det kommer bli en kul höst och den kommer gå fort. Hjälp, börjar bli nervös! Ja inför England alltså... :) Thailand kommer bli en dans på rosor på en strand!



/emma.

Kurr i magen

Har varit hungrig och sugen på lunch i en timma nu! Måste säga att jag var mätt längre på ägg och bacon som jag åt förut under min carb-fria månad! Men men. Nu ska det ätas om någon minut! Det bjuds på fiskgryta med aioli faktiskt - låter inte helt fel eller hur?! Mm. Nu blev jag om möjligt ännu hungrigare. Tur att det är dags för lunch nu då! :)

Puss!

Edit: Nu är jag för mätt! på gränsen till illamående - att jag aldrig bara kan vara lagom!

Det börjar gå uppåt

Det börjar gå uppåt här! Humöret alltså :) Började känna mig gladare redan igår på dagen, började typ skratta utan anledning på jobbet - så som det brukar vara med andra ord. Hade det trevligt hos D's föräldrar, vi åt gott och drack te med äppelkaka till efterrätt. Mm. Och jag som skulle hålla mig borta från socker! Tänkte i alla fall försöka håll igen i veckorna och kanske "unna" mig nåt på helgerna. Så kan det bli, var dag är ju en fest! Sen åkte vi hem till D och han moterade ihop sitt soffbord och la ut en av sina mattor. Det kommer bli riktigt tjusigt i din lägenhet älskling! :)

Börjar känna mig överexalterad över den kommande Thailandsresan också! Det kommer verkligen hända (inte riktigt 100% än... men ändå) och jag kommer bli så brun! :D Innan dess ska jag på Julmarknad med David och hans föräldrar, kanske att man ska ragga med sig min familj också? Kan ju alltid höra i alla fall... Mysigt med julmarknad! Julpynt är fint.

Sen måste jag ju börja fundera på det som ska hända den 15e november. Vad göra? Alltså jag vet, men samtidigt vet jag inte om man säger så.. Hehe. ;)

Åkte för övrigt pendeln från David för första gången på nu morgonen, bytte till tunnelbana på Centralen och sen till Lidingö-banan på Ropsten - info för den som vill veta det. Jaja. Löste i alla fall ett sudoku på vägen i dagens Metro :) Efter jobbet ska jag träna i gymmet här på jobbet hade jag tänkt, lite löpband och sen alla muskelgrupper med en skivstång? Låter det okej? Tror bestämt det. Måste verkligen jobba upp min kondition - den är så jäkla kass just nu alltså! Flåsar som en gammal tant efter att ha sprungit en kort sträcka till tåget! Galet. Dags att sätta igång (igen)!

Ha en fin dag! Puss å hej!



/emma.

Plus: Jag har tre st prenumeranter på min blogg - gillar siffran 3 :) Undrar vilka det är, vet en av dem i alla fall ;)

To do

Denna veckan är inte lika fullspäckad som förra vilket är ganska skönt. Ska till Älsklingen redan i dag då resten av veckan i princip inte funkar, han ska dessutom dra till Lund och sen Småland nån stans för att jaga (!) redan på torsdag efter jobbet. Hans syster som bor i England är fortfarande på besök (hon kom i lördags) så det blir middag hemma hos D's föräldrar ikväll. Alltid lika trevligt! :)

Kommer bli en skön vecka och helgen kommer också bli lugn. Härligt, härligt!

[X] Måndag - Till D, middag hos hans familj
[X] Tisdag - Träna på egen hand efter jobbet, Desperate Housewives kl 21.00
[X] Onsdag - Träna på morgonen på jobbet, kvällspromenad med Hugo, Greys Anatomy kl 21.00
[X] Torsdag - Matdag, Du är vad du äter kl 19.00
[X] Fredag - Njuta av att det är fredag!
[X] Lördag: Börja planera min födelsedagsfest. Boka upp den 15e november redan nu!
[X] Söndag: Hemmaspa kanske? Låter skönt. Gick i affärer med Dave ♥


Shopping-måsten: Sparar nog shoppingen till nästa vecka...

[ ] En adapter - Hej Thailand och England!
[X] Ansiktskräm från The Body Shop
[X] Linsvätska
[ ] Nagellacksremover
[X] Strumpor - alla börjar få hål!




/emma.

99% värme

Jag kan inte hålla mig längre! Jag måste få säga att vi TYP ska till Thailand över jul! Som vanligt är min familj "lite" sent ute och bestämmer sig för större grejer i sista minuten. Fatta härligt?! Jag kommer få det så jäkla bra! Eller rättare sagt, vi kommer få det så jäkla bra! Tänk dig en strand, sol, värme och böcker, inget som stressar och inget som stör, bara lugn och ro. Nu är det ju inte helt spikat ännu, kanske till 99%, men jag tror bestämt det kommer bli två veckors värme över jul för min del! Visst är det väl något som kan skapa avundsjuka? Hehe. Nej nu ska jag inte vara sån. Nu vet jag faktiskt inte vad det är för ställe de har bokat, det har varit olika bud varje dag, men det kommer bli bra vilket som! Vi ska bo på ett lite lugnare ställe med några mil till närmaste större stad, vi kommer åka till någon sagolik ö, göra fina utflykter och bara gotta oss - det kommer bli FAB! Planet lyfter lördagen den 13/12 och jag är åter på svensk mark söndagen den 28e. Ska jobba de två dagarna innan nyår och sen är jag ledig resten av tiden (fyra dar) innan planet till Brighton lyfter den 4e januari! Shit pommes! Fab som i fabulous!




/emma.

Mörka tider

I dag när jag gick till jobbet kvart i sju var det mörkt. Alltså mörkare än vad jag kommer ihåg att det var förra veckan. Lite bitande kallt i kinderna var det också. Burr. Nu är det officiellt här, mökret och kylan, hösten som närmar sig vinter. Det dröjer nog inte länge förrän det blir ännu kallare och självklart mörkare. Och jag som behöver ljus och värme! Nu har jag kanske ett triumfkort för just den biten... Vi får väl se :) Det skulle i alla fall vara enormt skönt!

Ny dag, ny vecka och en ny helg. Visst är det nytt (den här måndagen har det inte varit tidigare), men det känns samtidigt ganska gammalt. Om och om igen, samma sak efter varje helg. Okej, nu ska jag inte börja igen! Ha en fin måndagmorgon!

Puss



Dags att börja klä på sig mer och varmare?

/emma.

Same same

Inte mycket skillnad på humör-fronten är jag rädd. Helgen har varit bra trots det, har som sagt haft ett fullspäckat schema hela helgen. Uggla, Rehborg och Ulveson revyn i fredags var riktigt kul! Ibland skrattade jag tills det inte fanns nån luft kvar att ta av ;) I går besökte vi Hus och Hem mässan och till kvällen blev det middag med D's släkt och syster som kom från England i går och ska stanna nåra dar. I dag mötte jag upp Josefin och Erika för att sitta med i publiken till Sanningens ögonblick. I fyra timmar satt vi där och det var ganska segt ibland, när personerna kom upp i lite "värre" frågor vaknade man dock till. Jag är rädd för att jag kommer synas ganska bra i bild också... Vi satt ganska rakt bakom "vännerna" och ja, när man gäspade och så kanske man inte vill ha på bild... :) Vi fick kanelbullar också, hela tre stycken lyckades vi knipa åt oss, var. Mums. Kom hem vid fem tiden och sen dess har jag legat horisontellt och glott på tv. Som sagt, ingen större energi trots helgen, mest trött! Nästa helg ska jag ta det lungt. Herregud. Måste nog tillägga att jag egentligen inte är så här, just nu funkar det bara inte för mig och jag vet inte vad det beror på. Ta det för vad det är, men jag är en gladare person än vad det verkar just nu.

Jo, en kul sak. På mässan i helgen skulle vi, David, hans kompis Henke och jag "pröva vår lycka" och vinna en tv. Vi skulle gissa antalet ihopknycklade (fejk)sedlar i ett plaströr, ganska stort. Jag tog några siffror som jag gillade, typ 3, sen gillar jag siffran 9 också och stoppade in en 2 i mitten för den gillar jag också. alltså 329st sedlar i det där röret. När David frågade vad vi gissat på vägrade jag säga min gissning. När han sa att han gissade på 329 blev man smärre chockad! "Det gissade ju jag med" Helt galet ju! Hur kan vi gissa på exakt samma sifferkombination?! Skillnaden är att jag tog siffror jag gillade och D faktiskt gjorde en verklig uträkning på hur många sedlar det kunde va i det där röret. Coolt säger jag bara. Coolt.

Nej nu ska jag glo vidare på TVn. Pussss

Edit: Kan ett avsnitt med Linda Rosing i Sanningens ögonblick locka? Nja. Ganska genom-blont kan jag ju säga!

Om jag hade varit liten...

... hade jag bergis blivit glad av det här. Vem hade inte blivit det liksom? Färgglatt med ögon och små fötter. När man blir äldre behöver man lite mer än så här har jag märkt.



/emma


Edit: Okej nu ska jag inte vara sån, men det var i alla fall gulligt :) Nu slutar jag! Puss å hej! Helg, helg, helg!

Mindre än två timmar kvar...

... innan jag får gå för dan. Ska åka direkt till Dave och hans lght. Ska "svida om" till något mer festligt (ser ut som en skolflicka i dag) och kanske sota ögonen mer. Frågan är vad jag hinner, vi ska ju till Cirkus och se Uggla, Rheborg och Ulveson på Cirkus kl 19.30 och de som också ska med kommer till D kl 17.00, samma tid som jag kommer dit. Vet inte riktigt vad som händer kl 17, ska vi åka redan då? Lite tidigt va? Middag? Jaja, det återstår att se. Sen ska det tydligen ut och festas efter Cirkus, men jag är inte direkt taggad just nu. Får väl se om jag blir det senare... Men som sagt. Jobbdagen är snart slut och det är skönt. Helg. Vi får väl se om jag överlever helgens höga tempo!

Puss och ha en fin kväll, det ska jag ha!



/emma.

Två timmar tur retur

Om det tar en timma att åka enkel väg till Älvsjö från Lidingö? Jo men visst. Vi bor i och för sig längst ut på ön och jag tankade vid Lidingöbron i Ropsten. Det började bra, men vid rondellen där man ska svänga till vänster mot Roslagstull ligger jag i höger fil och åker mot Gud vet vad. Vi vänder på första bästa ställe, typ lastbilsparkering, inhägnad, och åker tillbaka in i rondellen för att åka rätt, då lägger jag mig längst till vänster (hade för mig att det var rätt) stannar efter några bilar vid ett stoppljus och ser att den vänstraste filen svänger vänster - Helvete. Det kommer massa bilar i körfältet till höger om mig, men jag hinner kasta mig ut framför en bil innan spärrlinjen tar vid. Phu. Trodde jag ja. Jag ligger kvar i filen länst till vänster och var hamnar man då? Ja inte kan man svänga rakt fram som man ska i alla fall. Så jag åker mot S:t Eriksplan istället - skitbra. Morr och svordommar. Jag vänder på någon parkering och åker tillbaka. "Ring David - NU!" beordrar jag Maja. Han lotsar mig vidare och efter ett tag får jag möjlighet att svänga vänster och åka upp på E4an, jag byter körfält till vänster och hamnar inte på fel ställe för en gångs skull. Jag håller vänster hela vägen, Essingeleden delar sig och jag ligger rätt, Maja gör mig dock nervös när hon säger att Älvsjö var åt andra hållet men vi fortsätter och jag vet att det är rätt, men man blir ju tveksam när hon säger sånt. När vi åker av E4an och kommer till rondellen tänkte vi försöka åka rakt fram och jag lägger mig i den högra filen. Var hamnar jag då? Inte åker jag rakt fram i alla fall. Jag åker nämligen ifrån rondellen och hamnar på E4an - igen! Men jag håller mig kvar till höger och hamnar i korsningen som också går till David, eller ja hans föräldrars hem. Lite tur trots allt. Sen åker jag vägen jag känner till förbi D's föräldrar och Maja ringer David igen för lite närmare beskrivning av vägen. Tillslut parkerar vi och går till D's lägenhet. Det tog oss en timma att komma fram till honom, och det kan ta en halvtimma i vanliga fall? I och för sig körde jag lagligt hela vägen...

Maja och jag hjälper till att skruva ihop lite garderober och så. Vi åker hem vid tio-tiden. Det tog oss nog en timma hem också. Vill ni veta varför? Vi åker samma väg genom Älsvsjö förbi D's föräldrars hus och åker upp på E4an, även denna gången ifrågasätter Maja var vi ska åka och jag blir osäker. Det slutar med att jag svänger av mot Stockholm C istället för att forstätta rakt fram (som jag skulle ha gjort) och hamnar nån stans jag inte vill vara. En rondell senare och ett tips av Maja att åka tillbaka börjar vi åka mot Bromma och Vällingby - toppen. "Maja, ring David". Han lotsar oss även denna gången bort från skiten och efter ett tag är jag på E4an igen. Efter det händer det inga större missöden, jag lyckas byta fil när jag ska och vi kommer faktiskt hem tillslut. Jag har i alla fall lärt mig att när jag är osäker är man grymt påverkad av vad andra säger även fast man vet med sig att man är inne på rätt spår själv. Jaja, ska inte skylla ifrån mig på Maja (^^) men jag skulle ha gjort som jag tänkt istället för att lyssna på henne ibland... ;)

Sen pallar jag inte nederlag, allt måste funka perfekt från första början. Höll ärligt på att börja grina när jag åkte mot S:t Eriksplan...



/emma.


Det är i alla fall fredag!

Hum. Var ska man börja.

Positivt: Fredag, en rolig helg
Negativt: Ingen lust.

Hur in i helskotta muntrar man upp sig själv? Jag har verkligen ingen lust just nu. Ingen. Lust. Jag vet i och för sig delvis vad det kan bero på och det är ju en ganska stor grej dessutom. Men ändå! Jag vill inte. Hur tar man sig upp ur en sån här grop? Jag har ju massor att se fram emot men det gör mig inte lyckligare för stunden. Trist. Riktigt trist. Det finns en hel del här i livet att var glad för och glädjas åt men ändå tar det emot och känns faktiskt skit. Är inte taggad alls, inte för något. Vill typ krypa undan och gömma mig för omvärlden, bara försvinna och slippa allt. Men så lätt är det sällan.

Hej så länge.



/emma.

Btw

By the way, i dag har jag på mig det här:



En kofta från förra vintern, mysig och fin, med hjärtan på.

/emma.

Morr

Don't mess with me today! Jag blir galen över allt och alla nu. Ett ord räcker och det är för sent - jag skojar inte. När jag kommer hem ska jag slänga in den där köttfärslimpan i ugnen som mamma gjort till oss (Maja, mamma och mig). Maja och jag ska till David och hans lägenhet så fort som möjligt efter det och hjälpa till!

Men som sagt. Inte min dag, inte min vecka och framför allt inte min månad.

En dag utan bröd

Faktiskt. Efter några dagar med bröd-frossande, kanske ville jag ta igen min månad då jag hoppade över alla kolhydrater? Kände jag att det får vara nog. Lagom är bäst, men jag kan tydligen inte det ordet, det är snare allt eller inget som gäller. I dag har jag därför inte ätit något bröd, jo okej tre kutonger som var i ceasarsalladen, men annars inget medvetet bröd-ätande. Tror jag kommer klara mig ganska bra bara på det :) Lite mörkchoklad som piggar upp så här på eftermiddagen? Jag tror bestämt det! :)

Puss å kram

Mm...

Nu har man tränat, ätit en ceasarsallad med räkor (smarrigt!) och dricker nu några klunkar bubbelvatten. Visst låter det lyxigt? När man säger det så känner man att man inte har det så tokigt ändå.

En annan sak som inte är helt spikad än men som är otroligt lyxig och är något som sakta tinar upp mig inifrån. Sen kommer det tinas utifrån också ;) Mer säger jag inte. Men det kommer/skulle bli/va fab.



/emma.

Veckans träning

Jag vet. Jag är så kass när det gäller träningen. I går åkte jag ju bil in till centrum istället för att cykla som jag var inne på, men mitt knä hade i ärlighetens namn inte gillat det. Har försökt promenera lite sådär, men har rakt inte kommit upp i 10000 steg om dan... Men nu, kl 11.00 ska jag minsann svettas lite! Ett core-pass står på schemat och det är i alla fall något, kanske inte så jätte konditionskrävande, men ändock. Hehe. Segare människa får man nog leta efter ;)

I dag flyttar ju äntligen Älsklingen in i sin nybyggda lägenhet! Han kör nog flyttlasset just nu. Riktigt roligt! Är självklart avis som 17, men jag får vänta ett tag till... Får kanske snylta lite om jag är snäll ;) Ska dit efter jobbet och hjälpa till, kolla runt och pilla på saker liksom, fixa lite. Mina syskon ska faktiskt också med och sen ramlar det antagligen in en hel del folk som ska vara med och greja. Kommer bli en kul eftermiddag och kväll! Ska nog hem och sova hos mig ändå, antar att det blir lite småfestande in på småtimmarna och jag ska ju jobba även i morgon även om D inte ska det :) Får premiär sova över på fredag istället efter Uggla, Rehborg och Ulveson på Cirkus!

Det jag ville ha sagt är väl att jag kommer lyfta lite saker och sånt när jag är hos D, och det räknas väl också som motion?! ;)

Puss!

Jag dör lite, nej föresten, jag dör jättemycket

Nu så här på morgonen flög en galen idé i mig. Tankarna har kretsat runt en sån där mini-fick-dator i ca en halvtimma. Det hade ju varit så praktiskt! Så fort IT killen gick förbi frågade jag vad en liten mini-dator egentlingen kostar?! Fatta HUR bra det hade varit med en liten sån dator att ta med sig till England och överallt! IT-snubben sa att jag skulle komma bort så skulle han visa mig en sån liten förmåga. En vit sak, inte mycket större än min filofax, lättare än min filofax och med Windows Vista (?) i sig, webbcam för Skype och bara såå söt! Jag hoppades så klart på att den skulle vara JÄTTEbillig, typ 200kr, men sån tur har man ju inte. 3 500kr ska man pröjsa för denna lilla ljuva sak... Det blir inte bättre hörrni, för när jag gick in på hemsidan för Acer (märket på datorn, tydligen det jag skulle ha om jag skulle ha nån) går det att välja en ROSA! En Coral Pink för att vara exakt. Senast här om dan sa jag till Dave att jag någon gång i mitt liv ska äga en rosa dator ;) Herregud. Detta blir nog prio ett på önskelistan - eller?

Jo, jag tror banne mig det. Maja, ser du det här säg till mamma att hon får gå ihop med både släkt och grannar för att ge mig denna lilla sak. Okej? :)



/emma.


Min manliga kollega sökte upp det perfekta tillbehöret åt mig. Han sa att det tog honom två timmar ^^




Härligt höstljus

I dag när jag gick från jobbet kunde jag inte låta bli att ta upp kameran ur väskan och ta lite kort på solen som sken in mellan träden bakom jobbet. Snart får löven ännu mer färg och går mer mot rött - det är så fint. Sådana här dagar vill man ha fler av, såndana här dagar gillar man verkligen hösten. Det är regniga höstdagar som är de trista. Men i dag var det fint!







Bilder: Privata

Nu ska jag kolla vidare på Greys, måste ägna det hela min uppmärksamhet.

/emma.

Kalasfin

I går såg jag ut så här. Hade min "rosa-bandet sponsrande" t-shirt från Lindex på mig som en kollega tyckte påminde om Carrie Bradshaw i Sex and the City. Kul! Kände mig fin :)





/emma.

Bilkörning vs. motion

Jag var ju inne på att cykla till Lidingö Centrum för att köpa det där jag måste köpa (hemlis än så länge) men mamma sa att jag fick långa bilen. Hurray! Inte så bra för min fysiska hälsa kan tänkas men jag ska ju träna i morgon på lunchen (core-pass) så det är nog liiiite ytte pytte okej att ta bilen istället. Måste ju öva på min bilkörning! Sen tar det så förbaskat lång tid att cykla fram och tillbaka och jag vill ju ha lite kvalitetstid i mitt rum + att mitt knä kommer srejka efter tre meter - aj aj. Ska kolla på gårdagens avsnitt av Desperate Housewives också - det första jag gör efter centrum! Härligt.

Men nu blir det till att gå hem snabbt, hoppa in i bilen och svänga in till centrum. Naajs, I like :)



Kommer sitta som klistrad framför DH om någon timma. Njutning!

/emma.

Avprickningslista: Brighton

Jag har mycket att tänka på och komma ihåg vad som måste göras innan jag åker till Brighton i januari! Bara att börja skriva ner och pricka av antar jag :) Hur ska jag komma ihåg allt? Har jag tänkt på allt jag behöver tänka på? Vad har jag missat? Jaja. Det löser sig säkert hur som haver, såå långt är det ju inte (post någon?)!

[ ] Köpa en adapter
[X] Gå till Telenor och klaga på mobilen (trasig) - Bläääää!Harta
[X] Fylla på vaccinet för Hepatit - den 20e okt
[X] Kolla tänderna hos tandläkaren - 905kr senare
[X] Beställ ett nytt VISA-kort
[X] Kontakta A-kassan - ska man betala när man studerar? - Ja tydligen :-S
[X] Skicka in fullmakten till SEB
[X] Kolla upp försäkringar -  TryggHansa eller någon annan?
[X] Skicka in ansökningen om MasterCard - när studiemedelsunderlaget kommer
[X] Växla in pund(huvuden^^)
[X] Boka flyg dit och hem
[X] Kolla upp ansökningsdatum till komvux - för sommaren 09
[X] Ansöka om studie-lån och bidrag - när jag får blanketten från CSN
[X] Sälja fonder, avbryt autogiron - kontakta SEB?
[X] Betala in första delbetalningen till Braheskolan.

Är det något mer jag ska tänka på? Till en viss gräns kommer man inte på mer, så påminn mig gärna om jag glömt något viktigt! Tack på förhand!

Pusss

Make up my face

Make up är kul, att sminka sig är roligt - speciellt när man har tid att exprimentera! Försöker varje månad hålla mig från att köpa något på Make Up Store men ändå slinker man in där och kommer hem med en liten dyrgrip. Senast var det Cover all mix mirakel-concealern och en dyr pensel som fick ett hem hos mig. Något jag väldigt gärna skulle vilja göra är att få en persolig "Make up kurs" på Make Up Store, då man får en sminkning, tips och råd vad som passar en bäst i sminkväg. Sen får man "shoppa upp" kursens värde i smink - hur bra låter inte det? När jag handlade concealern fick jag med en tidning för en tjuga där det fanns en kupong för en gratis gruppkurs med flera personer någon kväll, sen får man handla allt i butik med 20% rabatt. Måste nog ändå påstå att en privat-kurs lockar mest, tänk att få bli ompysslad och snygg av ett proffs! Lägger det på önskelistan! :)



/emma.

Det löser sig

Ibland har man sånna där dagar
Ibland rasar allt på en gång
Då ter sig inget som man behagar
Och vägen känns så oändligt lång

Man tappar både hopp och gnista
Man vet inte hur det ska gå
Det kan bara närsomhelst brista
Och komma tårar från var enda vrå

Man ska tydligen härda ut
Och tro att det ordnar sig en dag
Förundras över ljuset i tunnelns slut
Och helt enkelt börja med nya tag

En dag vänder kanske vinden
När man inte behöver skydda sig mer
Då inga tårar rullar ner för kinden
Och man mot världen ler.



/emma.

Kalaskul

I kväll ska jag alltså på kalas hos D's kusin. Najs najs. Kalas-trevligt mitt i veckan liksom! Man behöver ju inte ha allt sånt kul på helgerna, varför inte sprida ut det trevliga! Så i kväll är det kalas. Jag är kalas-fin (hehe) i min nya t-shirt från Lindex ur Pink Collection, svarta kjolen, bälte i midjan och en svart kofta som värmer lite fint. Får väl slänga upp en bild i morgon vettja!

Ska gå lite tidigare i dag pga det där kalaset, redan en halvtimme innan jag egentligen ska gå - de ni! Nu ska jag jobba och försöka att inte tänka på bröd.

Puss å hej!



/emma.

För mycket av det goda

Varför skulle det finnas kvar kanelbullar i kylen till i dag här på jobbet? Varför var de nästan godare i dag än i går? Jag har alltså "prövat" dem. Jag fattar verkligen inte. Tänkte att om jag skriver det kanske jag slutar med sånt här nånsens? Antagligen hjälper det inte smack, men man kan ju alltid försöka. Attans att det ska serveras och finnas så mycket gott på jobbet! Till fikat blir det "kina-tårtor" vad nu det innebär. Chefen ska åka till Hong Kong för massa månader och vill säga hej-då på det sättet. Why not? Jo för att jäklas med mig så klart! Att det är College i dag och i morgon med med frallor och skit hjälper mig inte direkt heller. Snart fyller säkert någon lycklig person år också och då minsann blir det tårta! Jag som inte ens är sugen (allra minst nu) och ändå kan jag inte förstå att jag egentligen inte vill eller ska ha nåt. Märkligt.

Visste du att man i princip blir spy-färdig av tre kanelbullar? Jo, för det blir man förstår du. Tänkte att någon kanske ville veta det...

/emma.



Tandläkarskräck?

Jaa vi får väl se. Efter alla turer till och från tandläkare i under högstadiet och gymnasietiden. Har ju haft räls big time, dragit ut bland annat två mjölktänder och sen fyra permanenta, sen hade jag rälsen i över två år så jag borde ju vara härdad. Men icke. Man vänjer sig liksom aldrig med att någon främmande person rotar runt i ens mun, de tycks liksom tro att man har hur tänjbar mun som helst när de ständigt säger "Gapa större, säg Ahhh" Galet. Jag har aldrig haft ett endaste litet hål i min snart 21 år-iga mun, trots svårigheter att göra rent ordentligt och slarv med floursköljningen under tandställnings-tiden. Nu ska vi se vad det här två åren i Sthlm har gjort med mina tänder. Spännande. Eller inte. Jaja.

Nu ska jag snart ta bilen som jag lånade av mamma och köra in till Lidingö Centrum, fickparkera och stega in hos tandläkaren.



/emma.


Edit: Ingen skräck här inte, besöket gick jättebra och inga hål som vanligt (har ju aldrig haft det heller!). Det var snarare priset för tandläkarbesöket som var lite skräckartat. När han sa 1100kr höll jag på att falla baklänges! Det var special-röntkenbilden han tog över hela min käke så man kunde se alla fina fyra visdomständer, som kommer sakta men säkert är på väg fram, (de två i underkäken har redan tittat fram) som kostade extra. Nu lyckades min gulliga tandläkare få lite pengar från försäkringskassan så det blev "endast" 905kr i slutändan. Så leendes med fina putsade tänder körde jag rally hem med mammas bil, hämtade matlådan och körde tillbaka till jobbet, parkerade snyggaste parkeringen EVER. Har skrytit för alla kollegor om den snygga, raka och exeptionellt proffsiga parkeringen! ;) Back to work!

Mest trött tror jag

Efter en supergod middag som jag slände (GI stroganoff med fullkornsris) ihop begav sig mamma och jag ut på en längre promenad med Hugo. Härligt att få sällskap, gå och prata, vi gick ganska långt faktiskt, runt "hela skiten"/hela området fast längre, liksom, till vårt gamla hus och en omväg tillbaka hem. Nu sitter jag här och ska sova. Det är hög tid. Vet dock inte vad jag ska ha på mig i övermorgon, måste ju packa med mig det i morgonbitti eftersom jag ska sova hos David till onsdag... Gah. Har högar med ren tvätt i min säng också, skjuter det nog bara mot väggen :) Vill ju sova! Ska bara ta en snabb titt och försöka hitta lite inspiration för onsdagen... Gärna torsdagens och fredagens och helgens med.. Hum hum. I-landsproblem om något! Nej nu räcker det med sömnigt svammel!

Puss och natti

Bulle nr 2

I dag firar vi Kanelbullens dag här på jobbet, eftersom det är måndag och vi "missade" det i lördags. Varför inte muntra upp alla måndagströtta kollegor? Mums. Så en bulle slinker nog allt ner snart. Efter jobbet blir det ICA, om jag kommer på vad jag ska laga för mat i kväll... Något förslag? Vi är ju "bara" sju pers i familjen och den ena är kräsnare än den andra och den tredje vill ha nyttigt och den femte är bara speciell. Hum. Nej nu är det dags för fakturorna och all annan skit.

Puss

Förnya ditt hem

Den 9-12e oktober är det alltså "hem-mässa" på Stockholmsmässan i Älvsjö. Såg reklamen för det i helgen på tunnelbanan och kände att jag verkligen ville gå dit :) Visserligen är det lite väl dyrt med inträde på 140kr, så vi får väl se, men det hade varit kul. Älskar i princip inredning och allt vad det innebär så ja, sjukt kul hade det varit! Lite inspiration till din lägenhet kanske älskling?



/emma.

Fullspäckad vecka

Det kommer också bli en mysig höst innan jag åker, med mycket roligt som händer. Inflyttningsfest hos D, födelsedagar, 50års fest, fika med föredetta faster i Uppsala, julmarknader, fika lite till, en resa (inget bestämt än, återkommer sen:), julklappsshopping, julafton, nyårsfest med Johan och Frida, packa till Brighton... Antar att det kommer dyka upp dubbelt så mycket grejer allt eftersom, helkul! Räknar med mycket höstmys med tända ljus och middagar, dricka te i soffan under en filt med en bra bok...

Vi börjar med denna veckan som är fullproppad med saker!

[X] Måndag: Laga mat till familjen och kvällspromenix med vovven
[X] Tisdag: Tandläkaren på morgonen och kalas för D's kusin (spelar in DH!)
[X] Onsdag: In till Lidingö Centrum på ett ärende, Greys Anatomy kl 21.00.
[X] Torsdag: David flyttar in i sin lägenhet! (Spelar in Du är vad du äter kl 19.00)
[X] Fredag: Fortsatt stök i D's lya och Uggla, Rehborg och Ulveson på cirkus kl 19.30
[X] Lördag: Älvsjömässa, Förnya ditt hem, stöka vidare i lght, middag med D's släkt.
[X] Söndag: Sitta med i publiken till programmet "I sanningens ögonblick" med Josefin.

Ganska mycket att göra va? Men det kommer bli kul! Gillar när det händer saker :) Var ska träningen få rum då? Promenad med jycken i kväll, men det är ju inte direkt så motionskrävande... Hum.



/emma.

London calling

Det börjar närma sig, min termin i Brighton alltså. Har som ni ser en "ticker" till vänster under min profilbild där man ser hur långt det är kvar tills jag åker. I dag är det 2 månader, 4 veckor och 1 dag kvar innan det är dags att åka till flygplatsen. Spännande!! Och jäkligt nervöst. I går bokade (ja nästan i alla fall) Älsklingen en flygbiljett för att komma och hälsa på mig helgen den 30/1 - 1/2 för en helg i London. Den 2 februari firar vi nämligen 1år tillsammans, tänk vad tiden går fort! Känns i och för sig ganska länge sen vi sågs vid Slussen i snö-blasket för att gå på libanesisk restaurang med "gänget". Den där kvällen då jag gled på mina klackar ner längs med hela Götgatsbacken på islagret, tur att jag hade dig att hålla mig i... Kommer bli hur mysigt som helst att få spendera en helg i London med min babe lagom till vår ettårsdag, jag har ju aldrig varit där (ännu) så det finns nog en hel del jag vill se :)

Det kommer bli ett grymt halvår det är jag säker på! Kommer lära mig så mycket, få många nya kompisar och säkert få besök av nära och kära under tiden jag befinner mig i England. Ser fram emot det!




/emma.

Var det måndag nu igen?

Jag har redan två gånger blandat ihop dagarna och trott att det är tisdag i dag istället för måndag. Jobbigt sätt att börja veckan på, en dag i förväg... Ska väl snart komma in i rytmen.

Spenderade en mysig kväll hos David och hans familj med god mat och en bra film. Vi hyrde The Bucket list med Jack Nicholson och Morgan Freeman i huvudrollerna. Den var riktigt bra! Och rolig :) Man kände verkligen att man själv borde skriva en sån där "Bucket list" (livslista) och pricka av allt efter som. Jag har faktiskt redan börjat pricka av, i och för sig mer närliggande saker, sen finns det ju oändligt med saker man vill göra och uppleva. Inte sant?



/emma.

Dagens



Så här myser jag omrking idag. Tror det får bli samma outfit på jobbet imorgon. Mysigt värre :)

/emma.

På språng

Nu ska jag snart gå till tåget, sen tunnelbana och en promend sista biten som ska ta mig vidare mot Älsvsjö. Söndagsmiddag ska det minsann bli! Kommer bli riktigt mysigt. Höstruskväder har det varit hela dan och jag har myst inomhus. Har inte gjort speciellt mycket idag (tyvärr) lite smått sådär. Har nästan fått ordning på mitt rum nu i alla fall, min lillebror måste bara hjälpa mig att koppla in alla kablar och sladdar till mitt sourondsystem (bara 6 olika högtalare inkl subba). Jag skulle nog inte lyckas så bra med det om jag säger så...

Men som sagt, dags att gå till tåget, bara att ta fram paraplyt!



Här är höstlöven jag tog med mig in för att måla i lördags, ville fånga den fina höstdagen på papper. Det visade sig att mina målar-skills har dämpats "aningens", det blev nämligen skitfult. Får med mer tålamod testa på det snart igen! ;)

/emma.

Lyssna på texten

Denna låten fastnade jag för när jag lyssnade på den i torsdags. Jag lyssnade på texten, föstod, kände mig så och föll.

Amy McDonalds låt L.A.





Oh here’s a story about a boy named Jay
Nothing he did would ever get in my way
But there’s still a long long way to go

I’ve only ever seen his face on film
I’ve only ever heard the lines he’d say
But still they won’t get in my way

I’m always told to be the dreamer kind
Wake up one morning and your dreams are life
Never let them bring you down
Never let them tear me down
I always thought that I would follow you
Every place and everything you do
But I’m happy to be by myself
I don’t need no one else

 He’s never ever seen my face before
I’m trying hard cos this I can’t ignore
But there’s still a long long way to go

I’m always told to be the dreamer kind
Wake up one morning and your dreams are life
Never let them bring you down
Never let them tear me down
I always thought that I would follow you
Every place and everything you do
But im happy to be by myself
I don’t need no one else

All my dreams are built around your face
And this place
All the times of staring at the sun
You’re the one
All my dreams are built around your face
And this place
All the times of staring at the sun
You’re the one

I’m always told to be the dreamer kind
Wake up one morning and your dreams are life
Never let them bring you down
Never let them tear me down
I always thought that I would follow you
Every place and everything you do
But I’m happy to be by myself
I don’t need no one else

I’m always told to be the dreamer kind
Wake up one morning and your dreams are life
Never let them bring you down
Never let them tear me down
I always thought that I would follow you
Every place and everything you do
But im happy to be by myself
I don’t need no one else

***

/emma.

Organisering pågår

Här om dan, i fredags, började jag organisera lite i garderoben och byta ut sommarkläderna mot mina mer vintervarma plagg. Det gick riktigt bra och det kändes bra att få mer plats att hänga kläder på. Alla sommarklänningar tar en hel del plats! Nu är i och för sig den ytan upptagen av vinterplagg istället, men det känns i alla fall lite mer luftigt :) Kolla själv, ganska fint faktiskt. "Hyll-delen" är däremot lite mer proppad och överfull med grejer...



Ganska mycket grått och dova färger, men mitt i det, eller ja till höger, finns det lite färg!



Den andra delen av garderoben ser aningens mer o-organiserad ut... Behöver en walk-in-closet!

Nu ska jag fixa med mina hyllor min snälla lillebror hjälpte mig att skruva upp igår. Betongvägg, slagborr och hunger är ingen bra kombination. Men det gick bra och nu sitter de där, fiint så fint. Kommer äntligen få bort min bokhylla som bara tar plats! Yeey.

...

Fick rycka in som chaffis och skjutsa lillasyster Maja till golfen, kul att spela golf i det här vädret... Inte. Men kul att få skjutsa! Ska hämta henne igen kl 11. Älsklingen hörde av sig och frågade hur jag ville göra ikväll med middagen, så jag ska till Älvsjö och äta med Davids familj. Nästa söndag kommer David ha fått sin alldeles egna lägenhet. På torsdag flyttar han efter jobbet. Jag är ganska avis... Får kanske sova över lite? ;) Va kul du kommer ha det i din sprillans nya lägenhet älskling!

Puss så länge.

/emma.

M.U.S.

Jag har långsamt och metodiskt börjat gilla Make Up Store mer och mer. Jag får hela tiden lite tillök i min samlig. Senast var det den där concealern alla pratar om. Den är faktiskt rikigt bra! Tre olika nyanser för olika ändamäl, den gula för att neutralisera det röda, det mer vita och lite röda pigmenten blandar jag och har under ögonen för att neutralisera det blåaktiga. Den ljusare vita har jag också som grund på hela ögonlocket för att ögonskuggan och kajalen ska få bättre grepp. Investerade samtidigt i en pensel för ljust concealern, en jäkligt dyr pensel, men den kommer hålla länge om jag tvättar den och tar hand om den. Mjauu. I like it!



/emma.

Kanelbullens dag

Ja i dag är det bullensdag och jag passar minsann in på "bullbeskrivningen"... Skämt och sido... Hum. Jag och mina syskon gick till Långängensgård och tog en fika. Blaskigt kaffe och en morotstårta, sen gick jag världens omväg hem och kom hem en timma tidigare, skönt med en promenad! Har gått över 12 tusen steg idag - najs. Började med att gå från David i morse till tunnelbanestationen (i vanliga fall tar jag en buss).

Appropå David. Han hade fixat det så mysigt i går! Han ringde som sagt på dagen och frågade om jag var sugen på räkor, när vi möttes hemma hos honom hade han inte bara köpt räkor utan också sniglar! Vänta lite innan ni dör, alltså sånna sniglar man äter i Frankrike. Frysta som man värmer i ugnen, sånna med smör, vitlök och persilja, den underbar kombinationen som man doppar brödet i för att suga upp vart enda droppe. Vi skålade i bubbel och fortsatte med vitt vin, blev lite tipsy ;) Blir nog lätt så när man varit nykter i en månad, toleransnivån ligger på noll^^ Hur mysigt som helst var det! Du ordnade det så mysigt älskling <3 Lite Paris upplevelse med sniglarna som förrätt, räkor och hur mycket aioli som helst, om vi åt upp allt? Javisst, vi åt aioli med bröd inte bröd med aioli;) Sen kollade vi på en film, jag somnade mitt i den nån gång trots att den var bra, får skylla på en lång vecka... Vi gick och la oss efter filmen och sov gott ända tills i morse då David skulle jobba kl 10. Mys.

Nu är jag alltså hemma efter min timmes-långa promenad och funderar på att sätta upp de där jäkla hyllorna, iaf mäta och rita ut var de ska sitta. Hjälp något syskon? Dave Babe kommer ikväll efter jobbet - alltid lika mysigt. Mys, mys, mys.

Nej nu ska jag sluta och återlämna datorn till Emil. Bjuder på nåra bilder från farmor och farfars guldbröllopsdag/fest. Känner ni igen min babe och min lillebror Rasmus? Så fina :)



Innan middagen, för-drink lite mingel och den vanliga posen från min sida.



Söta Rasmus och älsklingen som tittar fram.. :)



Till bords (en galen farbror bakom mig). Vi var så mätta efter den måltiden!

/emma.

P.S. Varför jag inte tog en kanelbulle på fiket? Jo, jag ska ju få bulle på måndag på jobbet och morotskaka står högre i kurs!

For a good cause

Kom nyss hem från min lilla "nödvändiga" shoppingtur i centrum, mixade ihop en hallonsmoothie som jag dricker nu. Ska till David snart och vi ska äta räkor (hoppade och skrek av spontan lycka när han sa det i telefon - galet) så det är ingen idé att äta nåt rejälare. Det jag köpte i centrum var faktiskt bra saker, och speciellt två av sakern är verkligen för en bra sak. I oktober månad pågår varje år en kampanj mot bröstcanser. Man köpter rosabandet och sätter på jackan, många skapar insamlingar osv. Anna som illustrerar och designar egna tryck vilka hon trycker upp på t-shirtar har blivit en av dem som får sälja "sin" t-shirt på Lindex i rosabantet-kampanjen under namnet Pink collection. Avanna heter hennes design och den är riktigt snygg! Köper man en t-shirt á 149kr bidrar man till rosabandet vilket jag tycker är en toppen sak att göra. Därför kan jag inte ha dåligt samvete för min shopping när det helt uppenbart är för en bra sak. Se själva hur fint och rosa den är! Köpte självklart också årets rosaband för en tjuga som ska pryda min jacka, har förra årets på just nu, men den ska bytas ut mot årets band. Inte många kronor, men ack så bra!







Den andra "högen" kommer från H&M, två baströjor av samma modell som jag skulle köpa i dag, men det blev en mörkblå också och de kommer användas flitigt! Inte minst i Brighton! :) En puderborste stog också på listan... Magazinet får man gratis.



Nej nu måste jag skynda mig, ska packa överlevnads/övernattningskittet till David. Puss å ha en fin kväll!

/emma.

Fredagens

I dag var jag "preppy" med rutor på tröjan och allt. Mina 200kr's jeans från VILA fick också rycka in. Kändes lagom casual, annars kan jag lätt klä upp mig, typ mest på fredagar ;) Min trogna följeslagare Mulberry Bayswater fick självklart hänga med.





/emma.

Weekend!

Weho. Inte många minuter kvar nu inte. Först in till Lidingö Centrum för lite "måste shopping", apotek osv. Sen ska jag hem. Packa övernattningsväskan, äta lite middag och åka till Älsklingen vid 19-20-tiden. Najs. Funderar på att promenera från t-banestationen också för lite extra motion i dag. Har faktiskt lite träningsvär sen core-passet igår - me likey!

Puss på er och ha en trevlig fredagkväll!

/emma.

SATSa

Ska man träna och få ut något av det (inte bara muskler utan även glädje) ska det vara roligt. Friskis i alla ära men det är ganska tris i längden och jag känner mig inte alls motiverad att börja där igen innan jag åker till Brighton, men det är det mest plånboksvänliga alternativet. SATS däremot hade varit kul! De har så många olika tränings-klasser och -former som jag skulle kunna kombinera in i det oändliga! Det hade varit kul. Men det får vänta... Kanske när jag kommer tillbaka efter Brighton och börjar jobba igen (läs: och har råd) kanske jag kan lägga de slantarna på min egen hälsa? Skulle vara grymt kul i alla fall! Tror yoga, bodypump, lite box/combat, kanske pilates och spinning skulle sitta fint. Nästan så man får lust att träna jue ;)

I helgen ska jag gå promenader hela lördagen har jag tänkt - bränna allt bröd som jag fått i mig senaste dagarna. Man märker verkligen skillnad mot när jag inte åt något bröd alls under föregående månad mot när jag får i mig en skiva (el 100). Magen svullnar upp på två sekunder och känner sig som en degklump! Bara det liksom, hur kan jag älska bröd när it makes me sick? Aja. Har en ny regel, en skiva (mörkt som i helvetet) bröd om dan max! Förnuftigt.

Det där SATS-kortet får jag drömma om ett bra tag till. Ska till Lidingö centrum efter jobbet och gå på apoteket, kanske att man smiter förbi Friskis och köper kortet till i helgen? Eller så tar jag det i morgon :)

Puss



/emma.

You say you're lookin' for someone

You say you're lookin' for someone
Who's never weak but always strong
To protect you and defend you
Whether you are right or wrong


...

You say you're lookin' for someone
Who'll promise never to part
Someone to close his eyes to you
Someone to close his heart
Someone to die for you and more


...

You say you're lookin' for someone
To pick you up each time you fall
To gather flowers constantly
And to come each time you call
And will love you for your life
And nothin' more




Några rader ut sången "Ain't me, Babe" som Johnny Cash och June Carter sjöng.
(Joaquin Phoenix och Reese Witherspoon i filmen Walk the line)
Lyssnade på den på väg till jobbet, tog bort de rader sin inte stämmer, men behöll det fina. Hör musiken i mina öron när jag läser texten. Lägger kanske in ett ljudklipp när jag kommer hem...

/emma.

Oh my Odd

Jag kom på en till ska jag gärna skulle vilja få, lägger även detta på önskelistan. Odd Molly gör så sjukt fina saker och en kofta med rosetter, hjärtan och fina ord hade jag gärna haft. Gärna exakt en sån här...



I storlek S eller kanske M. Det har öppnats en STOR butik på två våningar i PK Huset med massa OddMolly saker... ;)

Åhh. Den här vill jag också ha!



Eller samma i vit? Vilken är mest jag (den rosa såklart) vilken är mest "praktisk" (den vita?)



Mmm. Gimme, gimme!

/emma.

Tråkiga(re) köp

Det finns saker man vill köpa och det finns saker man måste köpa. Till kategorin med grejer man "vill köpa" tillhör allt det man vill ha som man kanske inte behöver, men de hade gjort vardagen lite roligare om man säger så. Sakerna man "måste köpa" är saker som hudvård, shampo, trosor osv alltså "livsnödvändiga" saker. Nu skulle jag behöva t ex en puderborste, en pyjamas (det är hål och fransar i mina nuvarande ca 6-7 år gamla pyjamasbyxor) och en sån här baströja (se nedan). Köpte denna för ett tag sen på H&M över nätet men det var ett hål i ärmen så den fick åka tillbaka, gillar färgen skarpt (vinröd/plommon) och baströjor kommer alltid till användling. Iofs kanske tröjan mer hör till kategorin "vill köpa" än "måste köpa"... Äsch.


/emma.

Komplimanger

Nu har jag blivit bortskämd här hela veckan, när det gäller komplimanger alltså. Jag har fått åtskilliga fina komplimanger om mitt hår faktiskt! Frisyren jag grät över och hatade första dagarna... Frisyren är ju inte riktigt jag. Men nu har jag ju fått så mycket fina ord att jag kanske börjar tro att det faktiskt är snyggt, eller i alla fall helt okej ;) Vi får väl se. Men det ska definitivt få växa ut något och inte bli så här kort igen... Men tack. Det värmer mina korta toppar ;)



/emma.

Fredag morgon

Uppe tidigt som vanligt. Egentligen går jag inte upp så mycket tidigare på morgonen, jag maximerar bara min effektivitet och hamnar på jobbet ca en timma tidigare än vanligt. Helt otroligt. Är faktiskt ganska pigg också, ville såklart inte gå upp i morse men det är en annan femma - nu är jag pigg! :) Fredag är det också. Kommer bli fab med helg!

Puss på er så länge. (Måste ta bort och röja från konferensen igår och fixa inför samma konferens idag.. + hämta en kopp kaffe!)

/emma.

Magsår

Dubbelbokning av konferensrum och övernattningsrum är inte att leka med. Det tar musten ur en. Maximal tur i dag tror jag allt. Om det hade varit i går hade jag börjat gråta. Faktiskt. Men i dag har jag några nävar mer is i magen så det är än så länge okej... Längtar tills jag får gå hem och sen gå och handla för att laga middag till familjen. Sen ska jag välja morgondagens outfit för att kunna gå till jobbet tidigt (kl 7.00) som vanligt (gick direkt till Coren kl 8 i morse) jag gjort hela denna veckan. Sen ska jag pyssla runt lite i rummet och fantisera om helgen. I kväll är den nämligen närmare än vad den är just nu. Ska till DaveBabe i morgon efter jobbet, eller ja han slutar först kl åtta på kvällen så jag kanske hinner förbi H&M för en baströja och apoteket, kanske också att jag ser de där skorna jag söker med ljus och lykta, de där skorna som är precis lagom, utan klack och skaft och som är alldeles lagom varma att ha inomhus. Det är höga krav och det är inte många som kommer förbi första utgallringen. Så det blir antagligen en slapp och skön kväll hos min Darling och på lördag får vi väl se vad som händer, på söndag kanske jag ska träna - hör på den! Dags att köpa det där Friskis kortet jag snackar så mycket om... :)

Grrr. Kaos över konferensrumsbokningar. This is not my day week.

/emma.

P.S. Detta är magsår på hög nivå. Kan de inte bara fatta och nöja sig? Jag har inte mer än två händer och allas viljor är mer värda en alla andras typ. Alla ska vara högst och bäst. Blir galen. Spräng hela skiten i luften vettja!

Back to school

När skolorna började i slutet av sommaren var jag som jag skrev lite avundsjuk. Jag ville också köpa nya block och pennor, få ett schema för hösten och fylla i alla "att göra grejer" i en helt ny kalender med olika färgpennor. Sen att man ska plugga också (typ till prov) hör inte till saken. Men det där med det nya, att man går till skolan varje dag, att man träffar sina klasskompisar, att man gruvar sig över provresultat tillsammans och skrattar i korridorerna - det är det jag vill ha. Nu kom jag på att jag kommer få exakt det. Jag ska ju faktiskt plugga där borta i Brighton! Och jag har ju faktiskt köpt fina nya block för just det ändamålet! Kalendern blir den samma, gillar den för mycket, bara med ett nytt almenacks-innehåll för 2009. 2009 tänk, jag kommer få plugga och bara ha kul i ett halvår! Helt otroligt. Jag kanske rentav får mer smak och vill fortsätta plugga?! Något tips på vad? Är lite inne på kursen som heter Modevetenskap sen finns det en annan kurs som heter Kroppen, Idealet och nånting som skulle vara trevligt att läsa. Rättskunskap skulle jag också kunna läsa. Får läsa lite om det kanske och söka in när det blir dags och efter det välja hur jag vill göra. Kul vilket som. Ja ja.

Tänk att man ska tillbaka till skolbänken ändå. Lovely som man säger i England.



/emma.

Fullt ös medvetslös

Inte lugnar tempot ner sig när veckan närmar sig sitt slut inte. Nej nej, om möjligt snurrar ekorrhjulet bara fortare. Kändes som fredag i morse. Har haft ovanligt mycket folk här på kontoret denna veckan och två Collegekurser utöver det. Att det mesta inte funkar och att det händer oväntade saker gör det hela inte direkt lättare. Men det är också kul när det händer mycket och man har att göra hela tiden! Dagen går ju fortare! Avverkade ett Corepass i morse också så där försvann ytterligare en timma ;)

En liten instickare...
En kollega sa något fint på lunchen. Tänk att vara inköpare för skor och handväskor. Tänk! Tänk att få be om "varuprover" och få det fina hemskickat för att "kolla om de uppfyller kraven". Sen dödade en annan kollega det fina och sa att skorna i provkollektioner har storlek 37. Jag kommer gråta mig till sömns i en vecka. För mina fötter är inte ens i närheten av en större 37 utan mer en medel till lite större 38. *gråt* Handväskorna är nog mitt enda hopp (ofta endast one size).

I kväll bjuder jag på morotssoppa till middag för familjemedlemmarna, mamma ville ha det och eftersom det är min matdag är hennes önskan min lag...



/emma.

Stressigt som 17

Shit. Det drog på riktigt ordentligt här efter lunch och höll på till bara nån halvtimma till. Allt hände på en gång, allt skulle göras på sekunden och det ringde som mest. Man blir ju galen av mindre. Både jag och min närmaste kollega höll på att få varsitt utbrott av olika anledningar och vi kände båda två "en sak till och det smäller". Men det smällde aldrig och det är lugnare nu (peppar peppar). Lotta hann inte ses så jag ska bara fram och tillbaka till Gärdet och lämna den där grejen i hennes brevinkast. Kanske att Fältan får sig ett besök? Behöver ju fortfarande de där skorna. Hum. Kanske, när jag ändå är nästan där liksom. Annars är det hårda tyglar i ekonomin. Ska hem och byta om till mjukiskläderna sen och bara gosa runt. Äta middag och tillslut sjunka ner i sängen med min Älskling... Kommer bli såå bra. ♥

Jävlar. Nu kommer inte taxin heller! Gaaah. Vi får väl se när jag får gå hem...



/emma.

Vad göra?

Jag är lite fram och tillbaka det här med kosthållningen. Ska jag träna något tuffare måste jag äta någon form av kolhydrater, men jag gillar att äta ägg och bacon till frukost och det finns många goda (enkla) recept utan kolhydrater som jag inte vill släppa. I dag blev det min kära tonfisksallad till lunch och den är inte fy skam den inte. Ska träna i morgonbitti så man måste kanske ladda med lite mörkt bröd till frukost? Skulle vilja sätta igång med powerwalks också, så jag kommer upp i alla fall 10 000 steg om dan, det är så många steg man ska gå minst. Seeegt.

I går organiserade jag min garderob, sommarkläderna åkte ner i boxarna ur vilka vinterkläderna plockades upp, nu har jag lite koll på vilka sommarkläder jag vill ha i Brighton också så det är skönt att ha det lite organiserat. Ska som sagt göra högar på sängen så "folk" som kommer och hälsar på kan ta med sig "rätt hög för rätt månad". Perfekt. Så med andra ord hann jag inte med någon vidare motion i går... I dag då? Ska förbi Lotta och lämna en sak efter jobbet och ett Friskis-pass får det bli i helgen istället för i eftermiddag (träningsvärk så in i). Att det regnar ökar inte direkt mysfaktorn på en powerwalk. Eh. Min babe kommer i kväll föresten! Lagom till Grey's Anatomy säsongspremiären kl 21.00 i 5an! Två av mina favoritprogram som har premiär dagarna efter varandra! Underbart.

Äh. Lagom är bäst, balanserat är rätt. Man lever bara en gång. Motion är bra för att hålla uppe energin och få en stark kropp. Inget socker och överdrivna mängder alkohol så löser det sig. Har iaf haft en vit månad :)



/emma.

Hotellreceptionisten

Nu ska jag googla fram fina, snygga och antaglien jäv*igt (billiga) prisvärda hotelltvålar, loiton osv. Antar att det som är snyggt är dyrt. Illa. Ska maila dem i USA och fråga vad det skulle kosta. Eller är det lite omständigt att ha en leverantör på andra sidan haven? Sen ska en minibar fixas till tre av våra nya (hotell)rum. Emma will fix it! Som sagt, omväxande.

/emma.

Äntligen!

Verkar som ingen kunnat blogga (de som har blogg.se/webblogg.se) på en bra stund så nu är det dags igen :)

Det jag tänkt skriva om var ett väldigt konstigt fenomen. Myggbett. Vem lyckas få myggbett i slutet på september? Vem lyckas då få dem på båda hälsenorna (en på varje ben) på exakt samma ställe? Jo jag. Man kan inte tro att det är möjligt men det var det tydligen. Misstänker att det hände i måndags i gympasalen här på jobbet. En kollega har nämligen fått två myggbett på vardera av hennes knän. Mysko? Är det en mygga som hyser en förtjusning för "dubbelbett"? För övrigt är det ett jäkligt olämpligt ställe att placera ett myggbett på! Skorna gnuggar på dem exakt när man går och då kliar det bara mer och mer. Gaah! Hoppas de försvinner snart... Dumma mygg. Man har klarat sig hela sommaren utan ett bett och då, plötsligt händer det!



/emma.

RSS 2.0