Grey's Anatomy

En orsak till att jag varit lite avstängd från allmänheten är det faktum att jag har haft ett maraton med den underbara serien Grey's Anatomy! Jag har missat ganska mycket och har nu tänk att fylla igen alla luckor, började med att kolla på säsong ett och imorgon blir det nog säsong två! Lovely...

Nu ska jag lägga huvet mot huvudkudden, kanske läsa några rader i nästa boken som står på tur. (Storlek 37 av Denise Rudberg) Hoppas den är lika bra som de andra böckerna jag läst av henne!

image999

Härlig serie med skådespelare jag gärna lägger ögonen på... Mr McDreamy någon?


Puss och natti

Efter-träningsmonolg

- Kan man träna så man mår dåligt?
- Jo.
- Träna så hårt att man tillslut mår illa?
- Ja, jag kände det.
- Träna tills man spyr?
-

Nu mår jag bättre, vet inte varför jag höll på att svimma efter träningspasset... Jobbigt var det! Men en ny dag imorgon... Jobba, jobba, jobba. Tanken slog mig dock att jag ska till Göteborg i helgen som kommer! Jag ska få hälsa på min favvo Sara! Åker redan på torsdagen efter teorikursen på trafikskolan... Yejh!

Pussar och ha en skön söndagskväll!
/emma.

Träning!

Nu ska jag boosta energin lite och åka iväg till Friskis för lite seriös träning! I need it och jag kommer älska träningsverken jag får efteråt :) Har inte rikgit bloggat som vanligt, kanske är det skönt? Haha... I'll be back dont worrie!

Puss och hej du ljuva skivstångspass!

/emma.

Fredag

Åh, jag njuter! Det är fredag! Och jag har helg :D Jag handlade en snabbis innan jag tillslut kom hem och då la jag mig på soffan för att läsa ut min härliga bok Stjärnfabriken den var verkligen toppen! Verklighetsbaserad och underbar chicklitt. Frågan är vad jag ska göra nu? Äta något kanske... Njaa. Det är väl lite överskattat? Hehe. Nejdå, men vi får se. Mer te kanske? Jag tog en stor härlig kopp rött te när jag läste i mammas STORA kopp. Får passa på när hon inte är hemma och lägger beslag på den. Sorry mam... ;)

image995


Dagens: Nya klänningen från Indiska + ett lila (höstens IT-färg) band i midjan. Skorna jag har på bilden hade jag inte, jag ska nog lämna tillbaka dem. Hade mina andra varianter på "ankelboots". Ha överseende med de lite dåliga bilder, samt fläckarna på spegeln, jag hade bråttom till jobbet ;)



Nu ska jag mysa ännu mer, mer te, mer läsning, eller tv, eller ja. Bara vara!

/emma.

Memories

En galen bild på mig och Loijs (igen). Jag tappade balansen i pumpsen och vi skulle precis provsmaka våra Strawberry Daiquiris som Robin gjort, allt detta hände på denna bilden, utom provsmakningen - det väntade jag med tills jag stod rak. Drinkarna var för övrigt var jätte äckliga och med stora isbitar i som man fick tugga = ilningar och illamående. Behöver jag säga att det var sommar då? Åhh.. Värme! Jag fryser så klart som vanligt...

image994

/Mem

P.S. Ser ni att min klänning matchar skorna på header? Emma = 4-ever PINK

Jag är så blond

Ta inte illa upp alla "riktiga" blonda, då jag är brunett/mörkblond. Men blond ja. Jag fick 1rätt av dessa 11 frågor. Haha. Testa själv här!

Haha.


Årstid: Höst

Det är officiellt, vilket det har varit långt tidigare och det känns ganska late att säga det nu, men hösten är här. Igår när jag gick från diverse bussar, mellan körskolan och hem, fick jag "pulsa" genom löv som låg på marken. Det var frostig och sval luft och löven prasslade när jag gick på trottoaren... I say no more.

image993

/emma.


Rise and Shine

En ny  morgon, en ny dag och en ny fredag. Varje dag som kommer är ny och man kan bäst man vill påverka dagen och allt nytt med för den delen. Det är ju trotsallt lättare att påverka det som komma skall än det som redan varit, som t ex igår eller förra veckan.

Det jag skrev om i förra inlägget har väl ändrats lite, men ännu är det inte klart hur det kommer att bli. Men det är ändå förjäkligt.

Igår hade jag min första teorilektion (körkortsteori kan man kanske kalla det) och det gick bra, lite basic grejer första gången. Och jag kände mig ganska mosig efter en timma i den ganska mörka och kalla lektionssalen (lektionen är två timmar lång). Jag vill heeeem! tänkte jag mest. De hade en kaffemaskin men jag saknade en femkrona så jag fick klara mig utan uppåttjack, ska komma ihåg att ta med MASSOR med femmor nästa torsdag! Det var så klart skit kallt ute så när jag väntade på bussen hem frös jag nästan fast på bänken vid busshållplatsen. Väl hemma fick jag assistera Maja lite och sen poppade vi popcorn och åt framför Heroes. Jag hade aldrig sett den serien förut men den verkar lovande!

Längtar tills jag kommer hem igen i eftermiddag och får krypa ner i myspys-kläderna, kanske att jag hyr en film. Eller så ägnar jag mig åt lite seriös, men ack så underhållande, läsning! Familjen flyr huset nu i helgen så jag får göra (nästan) vad jag vill och bara kosa (Strömstad-uttryck) med mig själv. Mmm mumma kadememumma. Nu lägger jag ner detta skrivande innan det spårar totalt - risken är stor just nu.

image992

Pussar

...

Du är så bra och ändå blev det så här. Fy. Fan. Det är äckligt.

Fys och mys

Jamenvisst, idag morse kl 8.00 ägnade jag en timma åt lite svettig träning. Ibland kände jag att det var dags att tuppa av mitt på golvet men jag höll mig ståendes, lite förvånande med tanke på att hela rummet snurrade till slut. Kan tillägga att jag fortfarande har träningsverk i armarna sen mitt skivstångspass i söndags(!) Men jag ska dit igen på söndag och anstränga mig! Kom på att jag lassade på tyngder som blev 7,5 kg och att lyfta med var inte helt lätt, det tyckte i alla fall inte mina armar. På jobbet när vi har styrka har jag en stång på 4 kg så det är lite skillnad!

I eftermiddag är det första teorikursen och efter det är jag kanske hemma först strax innan 20.00 om man ska ha de ganska dåliga komunaltrafiks-komunikationerna i åtanke. Då ska jag sätta på vatten och göra mig en härlig stor kopp te och avnjuta det till min härliga bok!

Nu ska jag jobba så det står härliga till!

image991

/emma

P.S. Härlig och glad bild va?

Teoretiskt och home made

Imorgon har jag min första teorikurs! Gott folk: jag ska ta körkort (någon gång i alla fall)! Det kommer bli spännande att se hur det blir och jag kommer förhoppingsvis lära mig något! Det dumma är att jag missar kräftskivan som hålls på jobbet :( Jag kan inte komma senare heller eftersom jag misstänker att det roliga(ste) är över om jag skulle komma vid 20.00. Men ja, kräftor är ju så jäkla gott! Vill ha, vill ha!

En lite händig sak som inträffade i måndags grundades på glömska men slutade bra med lite uppfinningsrikedom. Jag glömde min linsvätska! (För er som inte vet har jag glasögon men använder alltid linser) Medans jag suckar och undar vad jag ska ta mig till är någon annan lite mer fyndig och googlar och hittar ett alternativ till min linsvätska. Man kokar vatten och har ett halvt kryddmått salt i en deciliter vattnen. Voilá! Prima homemade linsvätska!

Idag såg jag ut så här, väldigt mysig klädsel! Invigde koftan jag beställde från Ellos, varm var det allt!



Här är koftan jag köpte, den är mer lilaaktig än på bilden, samt blomman mina söta kollega gav mig igår på 1-års dagen! (Klänningen blev inte snygg på bild så det får bli en bild när jag har den på mig istället...)




Ha en lovley kväll!

/emma.

Ibland blir man bara så.. Morr!

Ja, förbannad är ordet jag sökte. Jag har varit på Fältan och shoppat ytterligare lite, såklart bara nödvändigheter även idag. Hörlurar till iPoden, med undies, en kofta till och hum... Ska kolla. Juste! En klänning från Indiska som jag fick 50kr billigare eftersom en knapp åkt bort, 149kr pröjsade jag för den! Det gillar vi :)

Nu till det som suger. Jag kommer hem och sätter på datorn, ska logga in på Msn när det kommer upp en ruta där det står att "en nyare version av msn finns att hämta", jag trycker nej, men då kan man inte logga in, så jag trycker ja istället. Några instalerande-sekunder (dagens ord?) senare finns det inte ett spår av msn-ikonen, vare sig i nere i högra hörnet eller någon annan stans på skrivbordet. (Okej Emma, andas!) Jag söker i datorn men hittar nada. Gaaaaaaaaaah!

Update: Fick lite hjälp och lyckades hitta den sabal ikonen. Nu är jag happy igen.


Rosa bandet

Lars Wallin är formgivare av Rosa bandet i år och kampanjen pågår för fullt. Runt om i världen tänds rosa byggnader upp i världen i oktober. Här har vi några kända byggnader som blir rosa! Om du vill ge ett bidrag kan du göra det här.

Här är rosa Nan Pu bron i Kina, Operahuset i Sidney och Nelsons Column i Storbritannien.

image985image986image987

/emma.

Solo i helgen

Mamma är i France, Olle tror jag ska åka utomlands han med över helgen, Maja kanske åker till Uppsala?! I helgen kommer jag alltså ha kalitétstid med mig själv! Helt underbart! Tänk att få göra som man vill, spela hög musik, hasa runt i pjamas (gör jag i och för sig även när huset är fullt) äta när jag vill, tvätta eftersom ingen är hemma och ockuperar tvättmaskinen (du skulle se min tvätthög), läsa en bra bok, "organisera" (alias städa) lite i rummet kanske... Sen har jag minst ett dussin kartonger nere i källaren som ska gås (?) igenom/jag ska gå igenom innan vi flyttar till nya huset. Det finns nämligen inget förvaringsutrymme, utom några få kvadrat under trappan, dela det på ca 6½ pers och man kanske får några centimeter var att förvara tillhörigheter på. Dröm läge (ironi). Förutom att rensa, slänga, packa om får vi nog planera smart förvaring á la IKEA om vi ska få plats och att ha kartonger som inredning är inte helt 100% snyggt...

Sen om man råkar få besök eller åker till Uppsala en sväng, kommer hemma vara min bas, det är ju inte varje dag man har F.F. ;)

Denna sköna bilden beskriver ganska bra hur jag vill ha min helg, skön avslappnad och livsnjutande!

image984

/emma.

Dagens vänliga

Dagen har varit lång, trots att den egentligen borde kännas kortare eftersom jag var på Ö-hälsan och kom till jobbet vid tiotiden idag och då har ju halva dagen redan gått! Men det blev något omvänt med det där och det har varit lite seeegt.

Åkte som sagt in till Lidingö Centrum och köpte denna gången bara nödvändiga och lite smått tråkiga prylar, typ strumpor, linsvätska, en klädklisterrulle (vad de nu heter) m.m. Inget klädesplagg (om man inte räknar underkläderna då) utan vara "viktigheter" - de ni! Köpte linsvätska i småförpackningar som är anpassade till lagarna kring att ta med sig vätska på flygplan, perfekt för Sydafrika trippen! Köpte nya special-öronproppar som hjälper till att tryckutjämna när man flyger, samt våtservetter. Allt det är till resan och det känns skönt att ha betat av lite på listan som jag redan knåpat ihop.

Min klocka har inte varit sig själv på några dagar nu, det är en skruv som inte vill vara kvar på rätt ställe. Så jag tittade in på urmakaren i centrum för att få hjälp. Hon skrivade fast skruven och jag skulle precis fiska upp plånboken när hon skakade på huvet, log och sa att det inte behövdes. Jag kände mig så tacksam! Sa "tack tack" och log stort, ja det blev jag glad över! Ett trevligt och hjälpsamt butiksbiträde - de finns allt för få av dem! Det lyfte min dag!

Nu ska jag bläddra igenom min nya Glamour som dampner i brevlådan idag! Lovely! Det kallar jag vardagslyx.

image980

Dagens...



Den nya koftan kommer inte till sin rätt - den är vinröd till färgen inte brun-ful-aktigt-blek-röd - nåt.

Nu är det DH nästa! Ha en mysig kväll!
/emma.

Frussen

Oja, nu är jag sådär frussen igen, eller frusen som det korrekta ordet lyder. Solen skiner utomhus och det är faktiskt ganska många plusgrader på termometern, men det kan inte jag ta del av tyvärr, då jag sitter inomhus med aircondition rakt på mig -burr- Så jag får föreställa mig att solen värmer, mer än så är det inte just nu. Snart är denna dagen slut och jag ska som sagt åka in en sväng till Lidingö Centrum och bränna några spänn. Måste dock tänka lite på var jag köper (eller hur mycket) eftersom jag har både SA-resan att tänka på och min weekend i Götebrog inte denna helgen men nästa. Hur detta ska gå skriver jag en uppföljare om när det närmar sig... Tamtamtamtaaa (kuslig bakgrundsmusik)!

Ikväll är det en sak som kommer värma mig och det är DH (Desperate Housewives)!! I cant wait! Här är en bild på Terri Hatcher alias Susan Mayer - en desperat hemmafru, hon ser ut att frysa (hon med) vad jag kan se. Mycket passande bild, mycket!

Ajöss!

image979

Skönaste låten

Just nu älskar jag denna låten: Hey there Delilah med Plain White T's den är så underbart skönt, jag mår så bra när jag hör den! Kanske är det vår låt? ;) Aja, jag gillar den ändå och det tog ett tag innan jag fick veta vad den hette! Var överlycklig i söndags när jag äntligen fick tag på den! Imorse spelade vi just den låten följt av julsånger kl halv åtta på morgonen (!) Nejdå, det var inte planerat med julsången och jag vet det är ännu långt kvar till jul, men lite julkänslor fick man allt. Värmeljus kommer det gå åt nu när det blir mörkare och det framkallar lite julkänslor... Myspys!

Länk till den absoulta favorit låten här!

Kisses to you...

25 gånger 2

Igår hade jag 25 besökare och idag är det den 25e september, vilket innebär att jag har varit anställd på Rahmqvist i ett år! Jag firar alltså ettårsdag på min arbetsplats och återigen måste jag säga att tiden går jäkligt fort! Att jag har jobbat här ett år nu?! Jisses säger jag bara det är helt sinnes, känns mycket kortare, för ett år är ju så långt, eller ja man tycker ju att det borde vara det. När jag kom till jobbet stod det en söt blomma och väntade på mig, min kära kollega och "ordinära/första" avbytare hade köpt mig en rosa gullig blomma som har en liten hink till kruka. Tar bild sen! Hon är bara för söt! Där har vi ett guldkorn om något!

Åkte direkt till Ö-hälsan imorse (utan att passera gå/jobbet) för att ta den farliga sprutan med vaccin mot gulsot/hepatit och det gick över förväntan, det är klart det gjorde lite ont och var allmänt obehagligt men jag överlevde, är lite bortdomnad i armen och det pirrade lite ett tag men som sagt - jag kommer hämta mig även från denna traumatiska upplevelse. Min plånbok med, jag gick därifrån 985kr fattigare. Sprutan 450pix, något drick-vaccin och ett "Mygga" stift mot myggen på savannen summan av kademumman blev en knapp tusenlapp... Mindre shopping denna månad då alltså?

Ja, det är ju LÖNING idag! Weho! Ska fira att jag överlevde sprutan idag med en liten shoppingtur i Lidingö Centrum (som det så fint heter) så vem vet, man kanske hittar något lämpligt att investera pengarna i, eller en del av dem. Det är t ex en massa saker jag behöver ingör Sydafrikaresan typ tunna långa byxor, öronproppar (till flygplanet så man kan sova) samt special-öronproppar eftersom jag har svårt att tryckutjämna och sitter och gråter när planet ska landa för att det gör så ont i öronen, t-shirts, ett par shorts (äger only ett par - som inte ingår i kategorin "hotpants"), solhatt m.m. lite of-season att köpa sånna saker dock. Får använda mina välutvecklade detektivkunskaper när det gäller shopping för att hitta allt, men det är en enkel match, förhoppningsvis :)

Tack för ännu en mysig kväll igår! Det blev nästan ett Beck maraton, en film till och ja, tre filmer på raken räcker väl för att det ska bli ett maraton? Riktigt bra är Beck-filmerna och jag har sett långtifrån alla så det är dags att börja beta av listan! Om jag kommer ihåg vad alla filmer jag sett hitills heter vill säga...

Många spridda saker i detta inlägget men ja det är det som har hänt senaste, nu är'e "back to business" för min del.

Hej hopp & Grattis på mig ;)

image978

Ha en skön dag!
/emma.

P.S. Smulpaj räknas väl inte som sockerintag? Man måste ju ta en bit när man är bortbjuden, annars har jag inte ätit något med socker (medvetet) sedan i måndags ;) Duktigt Emma, en och en halv dag utan kakor och godis! + pajen då men det räknar jag bort.

43 minuter

...tar det att åka till Älvsjö (Liljeholmen) kommunalt, tur att jag har börjat läsa på en av mina nya böcker som faktiskt verkar riktgit lovande! Jag längtar  tills jag sitter på tåget och tunnelbanan om några minuter för att avnjuta flera sidor chiclitt som det så fint heter.

Mm.. Lovley, allt av det!

image977


/emma.

Ompyssel

Ompysslad hade det ju inte varit helt fel att bli. Just nu när jag känner mig frussen och lite kall. Det behöver inte vara något storstilat á la Marie Atoinette, räck mig en filt, en bra bok, kanske lite massage för min nacke (fick jag iofs igår men man blir lätt bortskämd:) Skulle inte säga nej till lite choklad och några bakelser som på bilden nedan, men jag ska försöka med mitt godisförbud nu igen. Hua. Har bara gått kanske en dag, knappt. Men nu ska vi inte tänka så. Nu ska vi affirmera positiva saker! Njut om du kan, solen skiner så jag hade vistats ute om det varit möjligt. Solen får hålla i sig så jag kan njuta av den påvägen till Älvsjö...

image976


P.S. En fördel med hösten: Mandariner/Satsumas/Clementiner - en av de få fruker jag tål! Nu börjar de smaka bra igen efter en smaklös sommar ;) (Vi får fruktkorg på jobbet och jag prövade en satsumas - eller vad de heter)

Vhembe

Så här ser ett av husen som man kan bo i på ranchen, kolla in poolen! Där kommer jag ligga och sola mig mitt på dan! Yeah!

image975

/emma.

Åh, du ljuva måndag!

Jag var så trött imorse, om jag var! Men jag har en känsla av att jag skulle kunna vara ännu tröttare, så egentligen var det inget ;) Fick mys sällskap igår och det är bara mysigt. (Intelligent.) Kollade på film och vi fick assistera mamma när hon skulle Vilket uppvaknande by the way. Haha... *blink-á-la-fjortis*

Idag ska jag till Dave efter jobbet och det ska bli najs :) Något mindre kul är att jag imorgon bitti ska åka direkt till Ö-hälsan och vaccinera mig mot gulsot/hepatit - SCARY! Jag gillar inte sprutor. Fyy. Ringde nyss dit för att höra om de kan kolla vilken bodgrupp jag har, men de kunde det tydligen inte kolla upp det på Ö-hälsan. Då får jag gå till någon blodcentral eller sjukhuset på Lidingö. Men bara ordet blodprov gör mig darrig. Tror att jag har blodgruppen O+, Noll/"o" positiv, men helt 100 är jag ju inte. Man ska tydligen ha koll på det innan vi åker till Sydafrika. (Weho för Sydafrika - det ska bli jäkligt skoj! Bara fyra veckor kvar!!)

Kan tillägga att jag har samma klänning på mig idag som jag hade igår, till mitt försvar hade jag på mig den i kanske tio minuter innan jag fick beskedet att min "kompis" inte skulle komma, så det blev offentlig premiär idag istället :) Därför blir det ingen dagens-outfit-bild idag, blicka ner på inlägget nedan så får du vet vilken klänning jag menar :)

image969

***

Pussar och ha en bra dag!
/emma.

image974


P.S. Det blev några kärleksfulla muffins dagen till ära!

SA (Sydafrika)

SydAfrika. (Tror att jag har fått dille på förkortningar.) Satt för en stund sen ute med mamma och syster i solskenet på altanen och berättade om min kommande Sydafrika resa. När jag berättade allt slog det mig hur häftigt det egentligen är! Helt sjukt vilken upplevelse det kommer att bli, jag kommer att få uppleva allt (det mesta) som finns att erbjuda och till ett bättre pris än om jag gjort det själv. Själva flygresan får vi själva pröjsa med det kommer dras på bruttolönen lite varje månda och det landar på lite drygt 10 000kr. Men tänk vad mycket jag kommer få se och uppleva! Vi ska till Kapstaden också och det får vi bekosta själva med boende och mat m.m. men det är också värt det!

Den 26/10-07 kl 18.35 lyfter planet från Arlanda och vi mellanlandar i London 20.15, därifrån åker vi 21.15 till Johannesburg och är framme 9.00 dagen där på, lördagen den 27. På flygplatsen väntar två bilar som vi hyr som vi själva ska köra till Vhembe Game Reserve, ranchen som företaget äger. Jag ska inte köra eftersom jag inte har körkort än, lite skönt - för det är vänstertrafik och sånt. Det är ungefär 50 mil till ranchen och det är tydligen bra vägar men ganska fattigt längs med vägarna. Johannesburg för övrigt är ingen stad man vill gå ensam i, "mord på öppen gata", men vi ska aldrig åka in i stan, vi åker utanför direkt på "motorvägen". Vi kommer fram till Vhembe (som ligger precis uppe vid grensen till Botswana och Zimbabwe) på eftermiddag/kväll. Dagen efter ska vi upp vid 5.15 för att äta frukost och ge oss ut på morgon safari. Vi kommer tillbaka vid 9 till ranchen och äter en stadigare bruch, sen kan man slöa, bada i poolen och relaxa. Med lite mellis i magen åker vi ut på safari på eftermiddagen också. Vid 19-20 tiden äter vi middag som kokerskan Flora lagat.

På det sättet kommer dagarna flyta på och vi åker vidare till Kapstaden/Cape Town på onsdag, vi kör bilarna tillbaka till Johannesburg flygplats och flyger till C.T. (Cape Town) där vi är framme på kvällen. Dagen efter det på torsdagen tar vi det lugnt på förmiddagen, går till Wather Front och shoppar lite, det ligger vid Victoria Basin, i hamnen, där är det murar runt området med vakter och det finns finare gallerior och restauranger - säker shopping med andra ord. På eftermiddagen åker vi till Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad och får en guidad tur av forna fångar (!) På fredagen hyr vi minibuss med chafför/guide som kör oss längs med kusten ner till Godahoppsudden som är Afrikas sydvästligaste punkt. Påvägen dit får åker vi förbi en bukt där det kan finnas valar och när vi varit längst ned vid Godahoppsudden åker vi tillbaka på andra sidan via Simonstown där det finns massa pingviner, efter det åker vi till en av alla fina vingårdar och får se hur det går till när de gör vin, samt vinprovning (ca 60 Rand - samma i SEK). Kanske köper man med sig en vinflaska eller två ;) Sen åker vi igenom kåkstaden, det får man inte göra utan guide och det har vi ju! Sen blir det restaurang på kvällen. Dagen efter på lördagen blir det Taffelberget det är en bergsplatå som är 1000meter hög, man åker linbana upp på toppen som är helt platt, en platå. På eftermiddagen shoppar vi lite och äter sedan sista middagen ute. På söndagen går planet ham 8.15 och vi är framme innan 24 samma dag.

Jag får rysningar bara jag tänker på denna resa, vilka upplevelser! På tisdag ska jag vaccinera mig mog gulsot/hepatit och få nån sörja att dricka en vecka innan jag åker eller nåt i den stilen. Jag ska investera i myggmedlet "mygga" att smeta på på kvällarna. Samt bearbeta mig mentalt när det gäller alla spindlar, skorpioner, ormar och annat ohygg. Man ska aldrig bara gå rakt in i ett rum, man ska "öppna dörren, speja/scanna av rummet och sen kliva in". Scary! Men jag får försöka intala mig själv att jag överlever, annars kan jag ju inte slappna av och bara njuta av alla intryck. Hum... Man ska inte lämna fönstret öppet när man inte är där, då kan apor hoppa in och ta saker, man ska ha myggnät för på kvällarna, skaka ur skorna på morgonen.

Dags att börja planera packning kanske? Jag äger trotsallt inte såå många kakifärgade byxor och vandrarkängor :)

image973

/emmaOnSafari

P.S. Visst lyckades jag få ihop en ganska fin Sydafrika-inspirerad bild? Jag kan inte photoshop speciellt bra, jag är en färsk nybörjare, novis om man säger så. Så detta är jag nästan stolt över :)



Stood up

Det var sista gången jag litade på henne. Att jag aldrig lär mig, en gång mytoman alltid mytoman. Något åt det hållet i alla fall, det suger och jag känner mig störtlöjlig att jag gick på det eller ens hoppades att hon talade sanning denna gången... Det värst är att jag egentligen inte bryr mig om henne så, hade varit kul med en fika bara och utbyta lite artighetsfraser eller nåt sånt och jag hade fått mina pengar. She ows me 500SEK, vi vann 3e pris "Bästa årsredovisning" med vårt UF företag för över ett år sen. (Tydligen är hon aldrig på ett ställe där det finns en bank?!) Morr.

Jaha, det blir en lång och mysig fika med mamma och syskonen istället, sånna är det ingen idé att lägga enerli på.

Over and out.

Nya

Premiär för min nya klänning jag köpte i fredags. Det är meningen att jag ska åka in till stan och fika med en kompis som gick i min klass på gymnasiet, vi hade UF företag tillsammans. Hon ska vara här i Sthlm denna helgen, men nu får jag inte tag på henne. Hum. Aja, nya klänningen är ju i alla fall fin! ;)




Här är böckerna jag beställde, garanterat härlig höstläsning!



Nu ska vi ha tidig födelsedagsfika för mamma, hon åker till Frankrike nästa vecka och är borta när hon fyller år.

Ha en skön höstdag i solskenet!
/emma.

Myspys

Efter promenaden till Brevik för att hämta (och lämna) paket fick jag upp energin lite. Sen tog jag mig lite mat som syster yster lagat, kollade på några avsnitt SATC och strax efter ringde älskade Loijs. Hon kom upp till mig och vi gick en promenad till Gåshaga och via ICA på tillbakavägen. Vi köpte lite mat samt onyttigheter (har jag sagt att jag har godisförbud på måndag nästa vecka på obestämd tid?) och gick sedan hem till henne. Vi kollade på Åter till Cold Mountain och det är verkligen en sorglig film - no dubt - så det kom nästan en tår. Jag hade sett den förr, men det var kanske fyra eller tre år sedan. Snyft. Sen har Loijs och jag såklart snackat massor och uppdaterat oss när det gäller äventyr, killar och andra strapatser :) Loijs påpekade att det bara gått ungefär en månad sen vi sågs sist, men det känns mycket längre! Det måste nästan vara längre... Jag ska i alla fall ta och åka till Jönköping och hälsa på henne snart!

image964

image965image966

Jude Law är ju inte helt fel att lägga ögonen på...

***

Dagens... Jag trog på mig min enda polotröja som jag äger och gick en rask promenix till Brevik, det var ganska varmt ute och solen sken så polon/"kragen" blev ganska jobbig och varm efter ett tag. Thats why I dont like polotröjor! Haha.



Sen har jag lite taskigt tagna bilder på det jag köpte i fredags, klänningen i mörkgrått (dålig bild nedan) med mönster greppade jag först av allt på VILA, resten bara kom med... Hum. Tröjan är från Ginatricot och ska vara vinröd, på bilden har den någon annan konstig färg. De svarta stövlarna (Wedins) är mitt svar på vinterstövlar, ska gå lite i dem och se om de passar, tror jag ska behålla dem! Skorna med klack ska/borde jag lämna tillbaka, ungefär den modellen har jag ju redan. Eller? Nej, attans jag vet inte... Ska nog sova på saken!



Sweet dreams!

Powerwalk?

Lördag, oh du ljuva lördag! Jag sov till kvart över tolv idag - jag tror jag var trött - inte för att jag somnade sent igår men men, behöver man sova så gör man det! Har precis ätit frukost och den var något bristfällig då både flingor och müsli saknades, bröd hade vi tydligen inte heller hemma?! Man har dött av värre. Nu ska jag fräscha till mig och gå till Brevik hade jag tänkt, ska skicka tillbaka lite postorder prylar från Ellos Och La Redoute, t ex de kornblå pumpsen, en kjol och en fuuul party väska. Sen kanske det är dags att få träffa Loijs, som stackarn pluggar - säkert just nu. Oh, det ska bli så kul att få träffa henne!

Först denna raska/power walk till Brevik då? Frågan är bara var jag ska göra av påsarna och paketen? Jag är en stark motståndare till ryggsäckar, i alla fall när de sitter på mig...

Puss

Tre systrar och en mamma

Eller "Because I said so" som filmen egentligen heter, där har vi ännu ett exempel på taskig överättning på filmtitlar! Jag såg i alla fall denna film med mamma, mammas kompis, min bror igår kväll. Den var kul och bra, vi satt och skrattade riktigt ordentligt! Diane Keaton kanske var lite too much ibland, men överlag var filmen aboslut bra och om du vill ha en mysig film att titta på någon kväll rekommenderar jag verkligen denna. Ett annat stort plus var den extremt söta killen! Mmm.. Mums! ;)

image957

/emma.

Green

Idag var jag grön till färgen, i alla fall på koftan jag hade på mig och vinterjackan använde jag för första gången. Säger bara en sak I love it!

 Skönt att det är helg nu! Jag är verkligen jätte trött! Sprang på stan för att lämna tillbaka "rosett-koftan" och skulle byta mot en ny men det fanns inte... Köpte istället en annan billigare kofta i vinrött. Råkade såklart komma hem med skor, två par för att vara exakt ett par med klack och ett par stövlar utan - det var egentligen prio ett med de "klacklösa" men vadå! Why not. Sen kom jag hem med en klänning/tunika från min favvo butik VILA - vad annars!? Och ja, det var nog allt för denna gången...




Nu ska jag ner och hjälpa mamma med maten och sen vill jag soooova! Ha en skön fredagskväll!

/emma.

SATC The Movie

Detta kommer bli årets happening, om det händer i år vet jag förstås inte, men senast nästa år! Jag pratar såklart om Sex and the City the Movie! Det ska göras en film av serien och ja, den serien har jag sett flera gånger om, maraton efter maraton och jag får aldrig nog! Är nog omättlig i just SATC kategorin! Hoppas filmen är lika strålande bra som serien!

image954

Mr Big och Carrie

På önskelistan

Jag älskar böcker som handlar om mode och stil, fullmatade med tips på vad man kan göra med kläder och accessoarer för att framhäva sina bästa drag och former, vad stil egentligen är och hur man skapar en egen m.m. Har boken Chic - den kompletta garderoben redan och den är verkligen super bra! Många bra tips och underbara bilder! Verkligen glamour, att den är glansigt rosa gör det mycket bättre! Tycker du om mode är Chic verkligen ett tips! Jag har nyligen fått nys om en bok skriven av Camilla Thulin som heter Stil och den skriver jag genast upp på önskelistan! :)

image951 Min nuvarande favvo!

image952 Kommande favvo?!

Update: Hittade en annan bok som ser lovande ut, mer självskapande kanske men pyssel är något som ligger mig varmt om hjärtat så varför inte! Fynda fixa och sy om av Anna Öhrnberg.

image953

/emma.


Stickat vs Siden

Jag är ganska kluven när det gäller klädstil, eller i alla fall min egen klädstil. Var dag är den andra olik i mitt fall. Som igår då var det lite uppklätt och "kontorsmässigt" idag är det i och för sig "casual friday" med allt vad det innebär, så en mörkgrön kofta åkte på. Känner mig lite trist i klädväg när jag var mer genomtänkt igår, men vadå alla har väl sina up and downs. Men stilmässigt kan jag inte riktigt bestämma mig. Kanske är det det som är så bra med dagens mode, man behöver inte "bestämma sig" hur man ska se ut dag ut och dag in, utan man kan variera hej vilt. Jag ska nog se det på det sättet!

Något jag skulle behöva köpa idag är en mössa med tillhörande halsduk och eventuellt vantar i vitt, det passar nog bäst till mina korta höst/tidig vinterjacka som är svart, mörkbrun-aktig. Hittade en mössa på hm.se men den är i svart, tror att den finns i vitt, det är fint med den där blomman på sidan (100% moi!) Får se vad jag hittar på stan! En sån där lång cardigan från H&M hade jag inte tackat nej till heller, frågan är bara om den passar min kroppstyp (my as), får testa på stan! Mys pys faktor vill jag definitivt uppnå i höst och vinter!

Min stil just nu är kanske "mys med dressad feeling"?!

image950     image949

/emma.



24

Besökare alltså :) och många fina kommentarer!

***

Nu är det fredag och jag har stora (eller ska jag säga många?) planer för helgen som jag skrev i inlägget nedan. Ska bli väldigt kul, dock sa mamma i morse att vi kunde ha haft myskväll bara vi, mamma och mina "riktiga" syskon. Så när jag sa att jag skulle bort åkte mungiporna ner... Jag som väntade med att bestämma mig för att känna efter om jag verkligen orkade... Och när jag väl bestämde mig säger hon det! Planering mamma, planering! Ikväll blir det i alla fall tacos hos Lotta! Jag ska bidra med ett salladshuvud och mjuka tacoskal (jag kallar det "pannkakor" - men då förstår kanske inte alla).

Men först ska jag in till stan och lämna tillbaka koftan med rosetten jag köpte förra helgen, det var ett hål på sidan som jag inte såg förns i måndags. Vill nog ha en ny av samma modell, den var ju väldigt söt :) Vad tycker du?



Sen finns det en ytte-pytte-liten chans att jag råkar köpa något mer. Den risken tar jag! Weho! Helg och shopping på G nu då! Längtar :)

/emma.

Godnatt!

Nu är denna dagen till enda och snart ska jag lägga mig horisontellt i sängen och sova, men läsa kan man ju alltid ägna sig åt först! Sen har jag precis planera min helg, igår fick jag ett sms med inbjudan på Taco kväll hos Lotta imorgon kl 20. Så där kommer jag befinna mig då! Hela lördagen ska jag och Loijs hänga och det är tabu att göra något vettigt - i princip. Chattade nyss med Sandra (som gick i min klass på gymnasiet och vi hade UF företag tillsammans) och hon kommer till Sthlm i helgen så vi ska ta en fika på söndag mitt på dagen någon gång. Kl 18.00 på söndag ska jag ha ett styrka pass på Friskis! Yeah! Jag är laddad inför helgen!

Nu en sommarbild som får en att längta till varmare årstider och sen är det gonatt! Puss på er!

image948

Jag på Restaurang Bryggan en varm sommarkväll med en Cosmopolitan i handen - inte fy skam!

Väldigt sekreterare

Idag var jag väldigt genomtänkt, i alla fall om det gäller outfiten, jag premiär-använde kjolen jag köpt på Ellos samt adderade en skjorta, multiplicerade några skor, men sen subtraherade jag dem och adderade andra, dela detta på några smycken och summan av kademumman blir detta:



image947

Jag prövade min kornblå pumps till denna outfit och det hade passat, men jag är forfarande osäker på om jag ska ha dem eller inte. (Du kan se något blått i hörnet på några av dagens bilder;) Istället tog jag mina favoriter, stövletterna med snörning bak!

Sen kan jag tillägga att jag var väldigt ambitiös i morse, jag ställde mig nämligen att stryka kjolen när jag skulle gå inom fem minuter - har man bestämt sig så har man! :)

Snart ska jag glida ner i mina träningskläder för att åka till Friskis och pröva på ett Aerobics pass, har inte testat det än, men det är nog mer koordination och "dans likande". Ska bli skoj!

/emma.

Yesterday

Igår var jag på restaurang och föga uppklädd, ganska mer "myspys" var det allt över outfiten, men det duger det med! Hottade upp med ett par stora örhängen istället :)



Sen var jag såå nära att ta min vinterjacka igår morse (lite varmare än trenchcoaten) men den ser lite för vintrig ut. Jag är inte redo för det än... Blev dock några "idol-bilder" på fröken Emma ;)



Ännu mera bilder? Ja, vadå måste dokumentera nya klippningen ;)



Sen på Thaiboat (den flytande restaurangen) improviserade jag en alternativ håruppsättning med rekvisita. Nämligen orkidéer som låg på någras tallrikar samt ätpinnar (som ingen ätit med alltså).



image940

/emma.

Hot hot hot

Jag snackar het mat. Igår åkte vi ett gäng kollegor till Thaiboat för att ha det trevligt och "tacka av" en x-kollega. Vi hade förbeställt maten innan så allt gick smidigt och bra, jag drack till och med öl (thailänsk öl) Singha! TVÅ flaskor! Visserligen var det små flaskor och så, men det stora är att jag egentligen inte är någon ölfantast. Jag kan dricka en öl - om jag är riktigt sugen, men annars så blir det hellre något annat. Det var sjukt gott med öl igår till den starka maten. Ja, styrkan på maten ska vi inte ens snacka om! Jag är lite "klen" när det gäller stark mat och hade därför valt en maträtt utan en liten chili i ena hörnet. Antog att den skulle vara mild. Vadå, grön chili är väl mildare än röd? Oj, så fel man kunde ha! Jag var relativt bortdomnad i hela munnen, gommen, tungan, läpparna - allt var bedövat och jag blev "förkyld" ganska snart. Det var jätte gott men lite mindre starkt skulle det nog ha varit. I alla fall för att passa min smak :) Annars var kvällen lyckad och trevlig!

image930

***

Ännu ett sött sms damp ned i inkorgen i går kväll, lika oväntat även denna gång, men därför ännu roligare ;)

/emma.

Fakturorna flyger

Snart gör dem banne mig det! Jag har suttit i över en timme nu med Eurocardfakturor och vissa är långt ifrån lätta och man sliter sig nästan i håret efter ett tag. När man sitter och bara knappar konton och summor, försöker lista ut vad det är för kvitton man håller i handen och vilka som matchar vilken faktura, får man lätt ont i huvudet. Eller man känner sig i alla fall lite utmattad av ansträninng, ont i huvet har jag ju inte. Fick som tur lite avlastning med växeln, så jag kunde jobba ostört i "rummet bakom".

***

Nu är dagen snart slut och då ska en bunt kollegor åka in till Söder och gå på resaturang för att "tacka av" en kollega som slutade för ett bra tag sen - det är dags nu! :) Ska bli väldigt trevlig och gott! Thai mat blir det om jag inte missminner mig, restaurangen ligger på en båt också. Thai boat? Ja så hette det nog.

Vi hörs!

/emma.

P.S. Flåt!

Hemma till Emma

Min absoluta favvo-Loijs kommer hem i helgen! Hon släppte nyss nyheten på F.B. (F.B. = Facebook som alla snackar om - men hallå, jag var lätt först med den comunityn!) att hon kommer på fredag och att jag får träffa henne på lördag! Jag ska gå upp i ottan och hänga på låset/hennes dörr för att börja umgås hela dan igenom! WEHOO! Hon kommer inte få det lätt, för nu är det kvalitétstid som nalkas - många gånger om!

image929

Puss snuttan!

Bättre sent

...än aldrig. Nu tänkte jag ta tag i att lägga upp dagens och gårdagens outfit. Igår fick jag inte mycket vettigt gjort, utom en god middag och däcka på sängen ;)

Måndags-looken:



Nya koftan, som det dessvärre var ett hål i - så den ska lämnas tillbaka och förhoppningsvis bytas mot en ny (och hel). Svart, veckad kjol från H&M som jag premiäranvände, trots att den hängt i garderoben i några veckor. Nyyya skorna (jag älskar dem!), nya armbandet, samt mitt "gamla" med sko-berlocken. Sen slängde jag på mig trenchen, adderade en sjal och sen bar det av till jobbet. Det börjar bli riktigt kallt så snart börjar jag använda vinterjackan!

Tisdagens klädval:



Mys outfit, skön kofta, nya jeansen, nya armbandet + favvo skorna så klart (de firade sin tvådagars dag idag).

Nu ska jag gå och plocka ur diskmaskinen innan mamma kommer med maten från Super Wok, det blir något hett och starkt för smaklökarna! Smaskens!


Over and out! /emma.

P.S. Jag glömde mobilen hemma idag och när jag kom hem hade jag ett sms från någon jag inte trodde :) Glad överraskning!

Det är klippt!

Håret alltså. Weej! Jag känner mig som en helt ny människa och för en gångs skull blev det bra! Ännu mera: weeej!! Frisörskan var bra också och gav mig tips, som t ex "Tvätta håret två gånger i veckan... Max tre!" Själv är jag liiite tveksam till att jag skulle kunna hålla mig borta från att inte tvätta det oftare. TVÅ gånger?!! Shit. Ja, sen höll hon på att svimma när jag sa att jag aldrig borstar håret. Vadå? Jag har i alla fall inte gjort det på över ett halvår, reder ut det västa med fingrarna. Men nu ska jag tydligen föna (man ska inte låta håret självtorka - eftersom jag har så tjockt hår tar det lång tid innan det blir torrt i hårbotten - typ - och då kan det klia... bla bla bla) inte låta det självtorka. Och jag som är expert på att självtorka mitt hår, hum, kanske är det av lathet jag gör i princip inget med håret? Utom när jag sätter upp det. Nu har jag köpt en värmeskyddande-volym-vårdande-spray som jag ska ha i blött hår innan jag fönar det.

Här är den; frisyren vi alla väntat på. Nejdå, men jag är nöjd än så länge! Hon tog ungefär en decimeter på längden för att det var så slitet, sen kortade hon luggen ganska rejält. Så vi får se hur länge det dröjer innan jag dampar på att den faller i ögonen hela tiden ;)

image917



Nu kommer det inte se ut såhär sen, lite mindre "lockighet" i topparan och säkert mer ostrukturerat, men förhoppningsvis massa volym med min nya multispray!

Pöss

Nedräkning

Snart är det dags! DH börjar snart igen! Så jag har längtat!!! *hoppar av förtjusning*

Skoja bara.

Nej för 17, klart jag är glad till tusen! Weho! Vad du än gör - stör inte kl 21 ikväll! (fniss)

Fasen va jag är töntig.

Bara för den här gången då...

(Inre dialog?)



image916

Självaste Eva Longoria (som karaktären Gabriell Solis) - måste säga att bilden är grymt fin.

Ja eller nej?

"Har jag chans på dig?" - Nej, jag vågar inte fråga... Inte än. Men kanske? Jo. Lite. Eller? Jadå. Jag tror det. Vågar jag tro det? Njaa. Inte än? Joo. Det är nog så. JA! Äh, va neutral. Orka!

(Nu blev det "personlig rebus" igen, sorry. Men jag var typ tvungen.)

Tack för igår :)

image915

/emmaCupCakeConHearts (lite engelska med spansktwist;)

En ny passion

Jag har upptäckt en helt ny värld! Nepp, det handlar varken om skor eller väskor - den världen har jag redan upptäckt och håller på att utforska för fullt. Jag har hittat cupcakes! (På svenska: muffins.) Nu blir det en egen kategori här på bloggen. Jag gillar dem inte (att äta) speciellt mycket, men de är ju så fina! Har hittat massa söta och rosa och gulligulliga muffins och därför publicerar jag nu Dagens Cupcake!

Dagens muffins blir lite "värme" inspirerad, för som i vanlig ordning är jag lite frusen och dessa muffins skulle nog värma både inne och ute :)

image914


Snart är dan slut och jag ska gympa mig varm! Härligt! Sen ska jag komma på lämlig mat till ikväll också... MYS!

/emma.



Jippie!!!

Nu börjar det igen! Wehoo! Det är dags att boka upp sig (obligatiorisk närvaro) i soffan kl 21.00 på tisdagar framöver! Imorgon börjar Desperate Housewives, a.k.a DH och jag ser fram emot det! Oootroligt mycket (t o m så mycket att jag drar ut på stavelser - då är det illa.) Nej, men spännande ska det bli, jag missade de tre sista avsnitten förra säsongen men de tog jag igen på "olagligt" sätt ;) Så nu är jag redo att krypa upp ett soffhörn med filt och en kopp te!

Hösten är räddad!

image913

/emma.

I'm Carrie

image912

You are Carrie. You know what you want out of a relationship and you're not afraid to keep moving until you get it. Wit and charm are your biggest turn-ons, and you like guys who appreciate you for your mind as much as your body. You have fun playing the dating game, but secretly you just can't wait to find the guy who sweeps you off your feet and carries you into the sunset.

Gör testet här.

/emmaAliasCarrie

Dagens ord

"Glimmande!" i sammanhanget "Tack/strålande" nån som ringde sa i alla fall det när han fått nummret till en av våra säljare. Annorlunda och kul!

/emma.

Dubbelt upp

Grattis grattis! Farmor blir 68 och Micke 23 idag! Det ska vi fira! En muffins kanske? :)

image911

Söndag feelings

Ja, nu var det slutet på denna veckan (och ledigheten) men det har varit ett bra veckoslut. Jag har fått träffa Rasmus och det är inte fy skam det inte. Sen har ju shoppingen också spelat sin roll i det hela, men Rasmus är absolut mysigast!

Imorgon ska jag få middagssällskap och det ska bli mys!

Så det var allt för denna veckan! Avslutar med lite idol-bilder på The Rasmus! :)





image906

Sleep tight darling(s)!

/emma.

Zzz

Jag känner mig seg och grymt trött. Men jag har ju sovit, fick till och med sovmorgon! Men det hjälpte tydligen icke... Sängen jag sover i är inte den mest ergonomiska om jag får säga det själv. Man vrider sig hela tiden i hopp om att få det bekvämare. Men det var ytterst svårt och efter en timma gav jag upp och steg ur sängen för att ta mig lite frukost. Har sminkat mig till hälften, men jag tröttnade på det så jag satte mig här istället... Kanske ska slutföra det innan jag glömmer bort det ;)

Snart ska jag åka till farmor och farfar för att fira farmor på hennes födelsedag (hon fyller år i morgon, som också du gör Micke!). Sen ska jag förmodligen ta mig hem med Maja i hyffsad tid till Sthlm. Imorgon är det en ny dag och det är måndag. Aha. Kan lika gärna gå och lägga mig igen! Äsch, nejdå, jag ska joina mina syskon i soffan, sminka mig klart och disskutera viktiga saker - mycket viktiga saker.

Nu lägger jag nert, jag bara babblar massa...

/emma.

Fredagens

Glömde redogöra det otroligt raffinerande och spännande: fredagens outfit! Ja, mycket mer än så blir det inte i kväll. God natt och sov gott sen! Jag har tittat klart på The Bourne Identity nu - den var bra, så man kanske ska se tvåan och trean med... Men sömning är bara förnamnet på mig just nu!

image904


Pussar å natti

Hum

Jag säger det mycket motvilligt, och det känns som om det inte är någon nyhet. Men hon har gjort det igen: shoppat. Det som kanske är lite mer different än annars är att jag har shoppat i Uppsala. Hum. Det är bra shopping i Uppsala, mycket på liten yta och det bästa av allt: det har öppnat en VILA butik i St:Per Gallerian! Jag trodde jag kommit till paradiset! (Typ.) Åt min Ceasarsallad med Maja på Chagall och jag hade VILA precis framför mig, så därför kastade jag i mig salladen för att få komma in genom himlens portar. Okej, jag vet, jag är ganska överdriven i min beskrivning! Köpte trots allt bara ett par jeans (för 199kr) - i alla fall där. Sen köpte jag också:

Underbara skor, med knyt bak som har perfekt höjd på klacken så jag kan gå flera mil i dem! (?) En söt kofta från Gina med en silverrosett fram (åhh) ett armband från Hallbergs Guld (Maja fick ett likadant när hon konfirmerade sig och jag har varit så avis, nu har jag ett eget!) Ett najs halsband i silver med svarta hjärtan (no shit) och slutligen ett skärp att hålla uppe de nya jeansen från VILA med! Loooove!

 
image895






Söta Rasmus som sov på soffan i sin söta pjamas med gulliga spöken :)

image903

/emma.

Ville bara säga

image893

Med doft av baby

Nu har jag fått min "dos" Rasmus, i alla fall så det räcker i tio minuter till. Han har en urgullig pjamas med spöken på och man luktar bäbis när man hållt honom. Han skrattar och kan titta på en hur länge som helst! Helt underbar är gullungen!

Annars är jag lite uttråkad, äter glass (favoriten vanilj med chokladkross) och funderar på vad som händer här näst. Imorgon ska jag å MajaLaja (syrran) in till stan och kolla i affärer. Eventuellt kan jag råka komma hem med nånting. Behöver höstskor aktigt. Kanske en kjol? En kofta hade ju inte suttit fel och ett par örhängen skadar ju ingen. Tåls att tänka på!

Morsning och godnatt sen alla fredagsglada människor!

/emma.

Klippnings dags

"Blää" tänker jag när jag ser mitt hår i spegeln. Det är ganska trist numera, om man precis har tvättat det är det okej, då blir det lite självfall i det och så, men dagen efter hänger det bara. Blää. Så jag tog tag i saken och bokade in en klippningstid och de frågade om jag kunde komma redan idag! Men jag ska ju som sagt till Uppsala så det får vänta till på tisdag efter jobbet. UNDERBART! Jag klippte mig senast när jag var i Strömstad på Valborg, och den frisörskans metod var minst sagt tvivelaktig. Jag fick panik i ögonen ett x-antal gånger då hon gick lös med saxen. Nu blev det trots allt bra den gången, men ordentligt genomklippt blev det inte. Så nu är det dags! Weho!

Den stora frågan är hur jag vill ha håret? De senaste två åren har jag inte blivit 100% -igt nöjd, vet inte riktigt var felet ligger men nu vill jag (frisören/frisörskan) få till det! *hoppas hoppas*

image892

Det behöver ju inte se ut just så här, men mer volym än nu vill jag ha!

***

P.S. Nu fick jag en bit prinsesstårta av en kollega som "slutar" idag! Tack! Mums! Det kallar jag fredags mys på jobbet! :) Prinsesstårta är min absoluta favorit! I Löv marsipan! Den är tingad på min födelsedag :D


Träningsvärk?

Jo, man tackar. Armarna gör ont så fort jag lyfter den för att trycka på knappen som gör att jag svara i telefon. Då är det illa!

/emma.

Do you speak english?

No. Not very well.

Men det ska jag ta tag i det! Tydligen finns det fin fina möjligheter och jag ser verkligen fram emot att få se om det går!

image891

/emma.

Uppsalas slätter

Nu är det helg (behöver jag säga igen?) och jag ska till min födelsestad Uppsala! Hälsa på släkten och mysa med lilla plutt lillebror på knappt tre månader a.k.a Rasmus! Ska bli så roligt att få se honom igen, det blir bara fjärde gången sen han såg dagens ljus... Typ.

Just nu klistrar jag massa etiketter, lite skön pyssel aktivitet så där på en fredag som denna, ganska avkopplande faktiskt... Kommer kanske säga annat efter 300 etiketter - men i alla fall! Sen har vi ju ett antal College deltagare här idag också, dukade nyss fram grejer till deras lunch... Pyssel tant nr 1 - c'est moi!

Efter jobbet kl 16.05 för att vara exakt ska jag med Lidingötåget till Centralen för att hoppa på en buss som går till Uppsala. Jag får sällskap av Maja och det är ju inte helt fel! Sen hämtar väl pappa oss, förhoppningsvis, och jag ska vara hos honom hela helgen. Kanske hinner med ett varv på stan? ;)

En liten miss var ju att du inte visste om att jag inte skulle vara hemma... Får bli en annan gång då!

Uppsala here I come!

image890

Postorder

Oja, nu har hon varit där och klickat lite igen, alltså på H&Ms hemsida. Det jag beställde hem denna gången är en sööt klänning, svarta strumpbyxor (osexigt namn jag vet, men faktum kvarstår: de är värmande), två långärmade tröjor i svart och vitt, en polo i svart (inte min grej egentligen - men bra att ha) och nåra string. Voilá! Liten basgarderobsuppdatering med andra ord :)

image887image888image889

När vi ändå snackar om "klickning", blev jag förvånad för ett tag sen att det kunde klicka så självklart. Nu vet jag inte om det är ömsesidigt - det var i alla fall häftigt! Haha... Flummeri flummera...

Torsdag

Full rulle som vanligt! Det är ju kul när det händer något, men samtidigt att det inte går till överdrift! Jag tränade som sagt i morse och sen jäktade dagen på, jag förberedde konferensrummet till Collegekursen som hålls i kväll och imorgon (måste komma ihåg att vara på jobbet innan åtta och plocka undan i konferensrummet innan de börjar) sen var det den sedvanliga rengöringen av kaffemaskinen som gärna strejkar. Hade passande nog ett möte med Selecta som hyr ut kaffemaskiner och sånt, de tipsade om drömkaffemaskinen! Med den behöver jag inte göra mycket annat än att fylla på! Wow.

Innan jag kom hem åkte jag till Brevik och hämtade ut ett paket från Ellos, jag kom inte riktigt ihåg vad jag hade beställt så jag var ganska ivrig när jag öppnade paketet/plastpörpackningen! Det var en kjol som var väldigt söt och ett par kornblåa pumps, jag vet inte om jag ska behålla pumpsen men det lutar åt det. Man ska ju våga färg så, why not?



image885


Hugo ville hälsa och ja, jag har mycket hår...

***

Nåja, mamma vill ha hjälp med maten som jag handlade innan jag kom hem... Så jag får lite snabbt lägga upp bilden på dagens kläder. Jag plockade dagen till ära (?) fram min kavaj jag fyndade på MQ förra året, jag gillar den skarpt, lite "satinkänsla" och välsydd! Klädde ner den med ganska ljusa jeans och mina lila ballerinaskor.

image886

/emma.


Moi

När man fyller år i november är man ofta skorpion vilket jag då är. Nejdå, jag följer inte slaviskt mitt horoskop och tar det inte på speciellt stort allvar. Men lite spännande måste jag medge att det är - i alla fall de positiva sakerna ;) Jag tog precis reda på vilka stenar som är mina, topas och malakit. Jaha. Ingen diamant här inte.. Hehe... Sen vet jag också vilka yrken som skulle passa mig; "Allt som har i uppgift att hjälpa andra; ex Psykolog, kirurg, polis, forskare, detektiv, lärare." Fysiska kännetecken är genomträngande blick och skarpa ansiktsdrag (?) Om jag blev något klokare på det där vet jag inte, bara bra att veta liksom - eller inte.

Har man kul så har man! Sen står det massa annat skoj (och mindre skoJ) om skorpionen, men det ska jag inte skriva om här... Lite... Ja... Pinsamt kanske ;)


image879

Malakit.

Flitiga Lisa

"Godmorgon, godmooorgon! Hör fåglar sjunga..."

Nu har jag fått upp energin för dagen! Jag har precis intagit min plats på jobbet (kaffekoppen står brevid) efter ett  styrkaträningspass! Vi använder hantlar och sånna där stänger... som är tunga... men utan tyngder ute på... Eh... Aja, jag står i alla fall för att jag inte kan vad alla redskap i gymmet heter! Men ett jobbigt träningspass var det! Känner mig riktigt nöjd med dagens insats och ja, det finns nog hopp om att bli riktigt fit - kanske beach 2015 blir min snyggaste "bikini-sommar" ;) Haha... Man ska ju ha ett mål har jag hört!

En annan kul träningsrelaterad grej är att vi ska få en PT (Personal Trainer) på jobbet, han redan ställt in alla sina träningsmaskiner och redskap i gympasalen här på jobbet, bytt ljudanläggning, ställt in fotöljer och en liten reception! (Är det där jag ska extraknäcka?) Det blir lite billigare för oss på Rahmqvist att träna med honom och kostnaden dras direkt från bruttolönen. Det ska bli skoj! Då kan man ta en "lektion" och gå igenom maskinerna och sen kan man gå hit till jobbet och utnyttja gymmet efter hans instruktioner på egenhand! Det bästa är ju att jag bor tio minuter här ifrån också! :D

Nu ska jag göra fem introboxar - weee!

image878

Ciao bella!

Nja den var inte så bra som vi trodde. Får bli en satsning på En ung Jane Austin sen istället - den verkar lovande :)

Jag är väldigt trött så jag ska bara snabbt lägga upp dangens look här och sen vill jag helst sova. Tydligen måste jag hämta tvätt nere i tvättstugan... Hade tydligen glömt något i torktumlaren... Humm...


Annars hade jag en jätte trevlig kväll med Sophie och ja, det ska vi som sagt göra om snart! :)

Pussar

P.S. Jag fick många fina komplimanger för mina örhängen! Verkligen kul! Den första kommentaren var dock "Har du gem i öronen?" behöver jag säga att det var en manlig kollega? ;) "Ja, det är vår senaste produkt!" kontrade jag. (Rahmqvist säljer olika typer av kontorsmaterial.) Örhängen var jag världsbäst på att variera förut, jag har säkert 70par örhängen liggandes lite var stans! Men nu på "senare tid" har jag bara använt små stenar eller pärlor, så det kanske är dags att damma av mitt förråd av glitter;)

Dagens citat

"Det man inte har i huvet får man ha i handen"

Låt mig förklara, vi har en utlänsk städare här och han sa lite fel, "handen" i stället för "benen". Just det uttrycket fast på "rätt" sätt får jag höra några gånger varje dag. "Det man inte har i huvet får man ha i benen", det säger alla som springer förbi flera gånger och som uppenbarligen har glömt något. Idag sa städaren just det, fast lite fel. Hehe... Det kallar jag intern receptionisthumor (om det finns något sådant - dagens ord!).

Pusss

Kyla

Nu är det sådär kallt igen. Har i och för sig inte tjockaste koftan på mig så det kanske är dags att hämta filten... Är ganska trött också, håller mig uppe längre än jag borde på kvällarna. Man lär sig aldrig att man är grymt trött när det väl är dags att gå upp! Och varje morgon lovar man sig själv att gå och lägga sig tidigare för att det är ju rena rama plågan att gå upp när man bara sovit sex timmar... Vad smart man kan vara då!

Nu tittade mamma förbi här med Hugo, hon hade beställt lunch. Hon berättade också att hon kom in på en projektlednings utbildning! Grattis!!

Nu massor av pyssel!

Pusss

Ny kofta, ny färg

Idag vaknade jag med inställningen: det kan bara bli bättre. (Om man jämför med igår.) Bara att ha den iställningen gör det lättare att få en positiv syn på den kommande dagen. En kopp kaffe kl 8.00 när jag öppnade växel och dagen var igång! Kom hem från Friskis ett svettigt puls-pass för en stund sen... Hoppade träningen igår, men man får ju inte tappa greppet helt och bli en soffpotatis ;) Även fast det är skönt att ligga i soffan - inget ont om det - kan man behöva frigöra lite tränings-endorfiner också!

Idag hade invigde jag två nya plagg! Jeansen är nya från H&M och koftan likaså! Gillar verkligen koftan, den är färgstarkt rosa med små små gula prickar. Me likey! Jeansen är grymma för att ha kostat 198pix! Ett extra plus för guldtråden i sömmarna.



Sen har vi dagens humor klockan halv åtta i morse - att jag orkade!



Måste också få stoltsera med min fina garderob (den är det för stunden i alla fall). Här är en bit av den och som du tydligt kan se har jag vikt allt! :)

image871

God natt och sov gott, imorgon är en ny dag!

/emma



Längtar efter dig

Jag längtar riktigt mycket efter min lilla söta lillebror nu! Fick ett mms igår på honom och han har verkligen växt massor! Han rabblar säker matematiska termer och hämtar tidningen till pappa på mornarna! Kanske får han tiden att gå genom att googla eller läsa tungviktare som Fred och Krig? Nej, riktigt så gammal är han ju inte! Han föddes den 24 juni så han har ju inte hunnit lära sig läsa än... Men till helgen får jag äntligen träffa honom igen på väldigt länge!

På fredag ska jag nämligen åka med mamma och Maja till Uppsala för att gå på restaurang och fira min moster och mamma som fyller år nu i september. Ska bli mysigt att få samla lite släkt, som jag inte träffar alltför ofta, och ha det bara trevligt! Sen åker jag antagligen till pappa och sover kvar där till söndag. På söndag är det födelsedagskalas för Farmor som fyller nästa måndag och innan det ska jag träffa Tessa som lämpligt nog bor granne med Framor och Farfar. Då snackar vi maxad helg! Kommer antagligen hem sent på söndag... Men det ska bli kul! Som sagt: att träffa lilla Rasmus igen ska bli så mysigt! Han är ju ändå min lillebror! Snacka om sladdis by the way, 20 års skillnad är det på Rasmus och mig! Jag kommer typ vara pensionär när han är tonåring. Liten överdrift - är ju trots allt grymt bra på matte.. Haha..

image861

Det är inte Rasmus på bilden :)

Typisk måndag

Dan har varit ganska tris. Seg och jag har lidit av ont i magen pga min överkonsumtion av godis. Sen fick jag ett ganska ledsamt mail... Ska försöka svara på det ikväll när jag känner mig "mentalt" stark... Eller nåt... Nej nu får jag rycka upp mig! Det är ju en ny dag imorgon :)

Dagens ganska klädsel...



Ganska preppy med både "golftröja" (eller vad det heter) och hästsvans. Men vadå, saknar man inspiration så gör man ;) Lätt hänt kl 6 - 7 på morgonen!



Nu laddar jag batterierna med lite kul läsning som kom med posten idag. Men jag är lite frusen så jag fick ta fram mina dunsockar (eller vad man kallar det).

Innan den riktiga avkopplingen ska jag fixa grönsakssoppa (eller nåt åt det hållet), ska hacka massa grönsaker! Wee! Hum...

Ha en härlig kväll!

/emma.

Jag är här




Är du?

Syndaren

Jag har betvivlar starkt att jag ens har någon som helst karaktär. Vem f-n börjar dagen med godis? Strax efter åtta, sitter framför skärmen och ska börja jobba. Ja då kommer en urgullig kollega som varit i Tyskland med en kartong godis och det råkar vara en godissort jag gillar... Så jag hann få ont i magen innan lunchen pga godisfrosseri. Jag är inte ensam om att äta godis och det är ju skönt! Det är endast ett par stycken som kunnat gå förbi receptionen utan att ha tagit en godis eller två. Jisses! Jag borde leta fram den där karaktären... Måste bara veta var den har gömt sig!

Denna söta kollega glömde ge mig mina guldiga sandaletter - så de fick se Tyskland när de egentligen skulle sitta på mina fötter när jag skulle göra dansgolvet osäkert förra helgen. Ja. De skorna fick jag nu, tillsammans med en liten present! Jag ääälskar presenter (no shit) när man får en liten sak bara, när det bara är måndag och man vet att hela veckan är kvar... Mm du vet. Men nu fick jag alltså ett jätte gulligt armband, i rosa (vad annars) med små små fjärilar mellan de rosa pärlorna. "Det stod Emma på det" kom förklaringen (no shit nr 2) Jaa.. Min måndag blev räddad i och med detta! Tack söta du... (Jag tänker dock inte säga tack för godiset.)

image854

/emma.

Parfymen

Helgen som var innehöll det mesta och nu är det måndag igen. Man får inte snöa in på det - då blir man fasen deppig. Alltså att helgen går fort över och att det nu är början av fem dagars jobb innan en ny helg dyker upp. Om och om ingen, upprepning, upprepning och ja tiden går ju verkligen fort. Bla bla bla...

Igår vaknade jag vid elva (av väckarklockan) men jag var inte mentalt redo att gå upp då så jag ställde om den till kl 12 istället. När tiden var mogen att bli 12 och jag var lite starkare, gick jag upp ur sängen, bara för att upptäcka att det var kö till badrummet. (Emil duschade och Maja stog utanför i morgonrock) Nu har vi ju två badrum, men jag ville ju åt mina linser och krämer! Skulle jag gå och lägga mig igen liksom? Nee, när man väl är uppe ska man inte lägga sig igen... Som jag nämnde tidigare åt vi goda goda frallor från Högberga Bageri - de frallorna med valnötter i är min absoluta favorit - ever! Bla bla bla... Sen fick jag ett ryck, gick ner i källaren hämtade upp massa koftor och varma tröjor jag lagrat där nere i väntan på kallare tider. Så jag hitta massa jeans också, vissa passade inte längre och de kommer nog inte passa nångång ingen. Men vadå?! Jag köpte vissa par när jag gick i 7an och 8an. Någon måtta får det ju vara! ;) Maja fick massa kläder och det är nog inte fy skam - inte för henne i alla fall. Det är ganska jobbigt att se att saker passar bättre på henne för att hon är så lång och smal! Morr.. Man kan ju inte alla vara lika - så det är bara att acceptera! Acceptera. Denna rensning resulterade i en urtjusig garderob med fint vikta högar och jag ska försöka hålla den ordningen mer än en kvart denna gången! den är ganska fullproppad - men jag har ändå lite kläder... Hur nu det går ihop, äh jag har ingen rimlig förklaring.

Sen fick jag filmsällskap och vi såg Parfymen, den var bra! Missade slutet lite, men man kunder ju spola tillbaka! Lite äcklig var den allt och alla var så skitiga! (Typisk mamma kommentar, man jag är ju inte hennes dotter för intet). Den utspelar sig i Frankrike och mest i Paris och nån liten by där man gjorde bäst parfymer. Annorlunda film och killen var verkligen helt vrickad! Trevligt sällskap :)

Underbart, snygging!

Back to work eller nåt!

Puss

image852

Grattis!

Glömde nästan det viktigaste idag! Vi har två födelsedagsbarn idag! Den ena är Matilda i Uppsala som fyller 20 år! Hon och jag är barndomskompisar, vi har kanske inte setts så mycket de senaste åren... Men vi ska ses om några veckor! Grattis stumpan!

Sen har vi det storslagna: Bloggen fyller 1år! Och jäklar vad jag har skrivit mycket skit! Om man jämför de första inäggen är de lite annorlunda, och färre, än vad de är idag. Men det är väl den del av min personligutveckling?

image851

Grattis igen, och nu SKA jag sluta blogga, i alla fall för tillfället!

/emma.

Inflyttningsfesten hos Lotta

I går kväll var jag hos Lotta på hennes inflyttningsfest! Det var helkul! Hon hade bjudit kanske 40 pers (hennes lght är på kanske 40 kvadrat) så jag fick träffa en hel del nytt folk. Lotta pluggar på KTH sen några veckor tillbaka så det var en del "sånt" folk närvarande ;) Jaa.. Kvällen flöt på bra och det var vädligt trevligt! Speciellt efter lite vin.. Hehe... Träffade en kompis kompis som jag tydligen träffat men ingen av oss kom ihåg det... Efter kanske tjugo minuter så kom han på vem jag var. "Är du tjejen i den rosa klänningen?" Haha, jag gjorde intryck då alltså, på Lovisas och Davids 20års fest i sommras ;) Naajs... (Jag kommer fortfarande inte ihåg att jag sett honom alls dock...) Åkte hem nån gång vid halv tre eller nåt, låg i sängen halv fyra och nu sitter jag här!

Mamma köpte nybakade frallor på Högberga bageri så jag har i princip nyss ätit frukost. Vad var klockan? Aha bara tre snart... Kanske dags att röjja lite i rummet (som vanligt), ställa sig i duschen och bli en hel människa igen... Lite smått och gott helt enkelt. Söndags pyssel! Kanske att man ska måla något idag? Måste ju hålla igång min kreativitet som uppstod igår!

Ha en hel najs dag!

/emma.

Klippa och klistra

Igår så hade jag en sån där skön dag, vaknade av mig själv vid tio och gick ner till köket för att äta min sedvanliga tallrik mild naturell lätt yougurt med hälften müsli och hälften K-special (det är inte så svårt som det låter). Sen hoppade (nåja - gick) jag in i duschen och kände mig genast som en hel människa igen, fräschare alltså ;) Jag kröp ner i mina relativt nya mysbyxor med sidenband från Ginatricot och satte på mig en t-shirt jag hittade långt in i garderoben. Sen skulle jag och mamma sätta igång med ett litet projekt.

Det är ett annorlunda projekt och man måste tro på det för att det ska funka, egentligen vill jag inte förklara men det känns som att det kanske behövs i alla fall... Visst låter jag kryptisk? Det är ganska simpelt egentligen, det handlar om The law of attraction. Familjen såg en film som handlade just om det. Man kan säga kort: Det man vill ha kan man få, om man tänker på rätt sätt. Alltså tänk positivt, visualisera bla bla bla. Det är svårt att förklara och det är helt förståligt att man är skeptisk till detta. Men jag tror på det, någon stans, och jag vill helst inte förstöra det genom att berätta om det och kanske mötas av negativa kommentarer. Fast nu har jag ju berättat?! Hehe... Aa men typ...

Det mamma och jag gjorde i går eftermiddag var alltså att klippa ut bilder ur tidningar och sen klistra på stora papper. Vi klippte ut de vi vill ha och vad vi vill uppnå. Man ska alltså kolla på bilderna/planscherna vi gjorde och visualisera, tänka på det man vill ha och tro att man kan få det. Typ...

Vi satt i flera timmar och bara klippte och klippte, limmade upp samtliga utklipp på stora papper och ja, pratade om allt och inget. Det var verkligen helmysigt! Det bästa av allt var att jag kom på hur mycket jag brukade pyssla förut. Jag är en kreativ person och har tidigare målat mycket, tecknat och skapat, alltså varit väldigt kreativ och tyckt det var kul. Sen har det avstannat och igår kom jag i kontakt med min kreativa sida igen :) Jag var helt lyrisk! Eller jag är helt lyrisk! Tillslut handlade mina plascher inte så mycket om vad jag vill ha, eller jo på sätt och vis, men det blev mer ett försök att få till något snyggt av utvalda bilder. Jag är helnöjd och har satt upp alla tre pappersark på insidan av min garderobsdörr...

Det jag vill säga är att jag kanske ska ta tag i min kreativitet igen, något man tycker är så kul ska man absolut inte glömma bort!

Här är mina tre kreativa skapelser:

image847


image848


image849




Nu kan du ju klura på vad jag egentligen menar med alla dessa bilder. Bara jag vet den verkliga innebörden ;) Den sista bilden gjore jag mest för jag gillade bilderna, färgerna och ja... De två övre kanske innehåller med det jag vill ha... En Rolex med rosa urtavla säger väl ingen nej till? Ja, så känn på den!

/emma.

Friday night

Jag är sååå trött... Men ändå är jag kvar uppe. Why? "Dono".. (som nån säger;)

När jag ändå håller på med denna galenskap kan jag ju lägga upp dagens outfit och tre fina blommor vi har här hemma. Två av buketterna fick mamma förra helgen när hon och Olle hade kräftskiva och en orkidé. Jag är svag för just orkidéer och liljor, de är ju så fina! Så officiellt kan mina favvoblommor få vara orkidéer och liljor från och med nu. Fast rosor är ju också fina... Rosa nejlikor... Och... Vi kan ju säga så här: det mesta som råkar vara rosa.



Dagens bestod av de nya jeansen från VILA (199kr) och en gammal tröja, samt "skohalsbandet". Kan tillägga att jag inte hade pumpsen på dagen. Jag avancerade till mina höst/vinterstövlar med rejäl klack. När jag tog fram kartongen som jag haft under sängen hela sommaren blev jag kär igen. De är ju så snygga! Har tyvärr ingen bild nu... Det bästa av allt är att jag fick dem på halva-halva-reapriset! 250kr! 1000kr från början - där snackar vi kap!



Ovan alla fina blommor som pryder vårt hem och nedan: kvällens godnattpuss - Maja pussar Hugo och vice versa.

image846

Natti! /emma.

Fredagsfika

Nu slutar jag alldeles strax, plus minus tio minuter för att vara korrekt... Räknar? Nej inte jag inte.. Oj, ett samtal nu. Vänta! Så, Im all youres :) Det ringer i princip ingen just nu, fredageftermiddag och alla vettiga personer har gått hem för helgen. Utom jag då såklart. Nej - Gud nej - jag är inte bitter. Hrm...

Mamma ringde mig till jobbet och klagade på att jag inte svarade på mobilen, men vadå? Jag jobbar ju! (Jag hörde inte att den ringde). De var utanför mig alldeles nu men skulle gå och kolla lite på huset. Sen skulle hon Hugo och Emil (som var med på promenaden) gå och fika i Brevik eller nåt sånt. Det bangar jag inte på! Träna får jag göra på söndag. (Ett samtal ett ögonblick). Så... Dags att dra snart!

Vi "ses" med all säkerhet mer igen, antingen ikväll eller imorgon. Man är ju inte bloggoholic för intet. :) Nu blir det alltså fika med Mam, Memil och Pugo (eh).

image838

Pussar

Hiva hit nr 2!

När du (vem du nu är, med vänlig själ) ändå är igång, kan du ju beställa dessa från Delias?! Yes please!

image837
/emma.

Hiva hit!

Dessa darlings från Asos, tack! Har du någon bra anledning att inte göra det? Nej precis. Storlek 38 - det är allt du behöver veta!

image836

/emma.

Veckan slutar med helg

Ja, nu är den här igen, helgen! Efter en jobbvecka belönas man med en välförtjänt helg och det är inte fyskam det inte! I helgen ska jag ta det lugnt... Åh va skönt att få sovmorgon imorgonbitti (nja närmare elva blir nog klockan innan jag stiger upp) och bara relaxa. På lördagkväll ska jag i och för sig på en inflyttningsfest hos Lotta - det ska bli skojjigt! Får se om man går ut efter det eller inte... Har ju trots allt fått ge min plånbok HLR-räddning några gånger redan och det finns en stor risk för hjärtstillestånd om jag utmanar ödet och drar kortet en gång för mycket på krogen...

Idag kommer min bror Emil från Uppsala, det var ett tag sen jag såg honom, så det ska bli mys. Mamma, Maja, Emil och jag (lilla familjen) ska gå på bio någon gång i helgen. Kanske redan ikväll? Emil får säkert gå på någon "tjejfilm" för han råkar vara av minoritet, när det gäller manliga hormon. Han har i och för sig kanske vant sig vid det här laget, att alltid vara omringad av tjejer och tjejiga saker. Som t ex en romantisk komedi för mycket på bio :)

Nu äre lunch!

So long: Puss å kram /emma.

Mazarin

Ska Per Gessle få döpa en CD till Mazarin, ska minsann jag få döpa ett blogginlägg till det. Jag har trots allt ätit typ 30st mazariner idag - urk - att jag kan med det! Sluta Emma, sluta... Helst nu.

Jag åkte in till stan efter jobbet för att lämna tillbaka skoletterna samt byta ett par jeans jag köpt utan att pröva. Det var ju faktiskt samma modell av ett par jeans jag köpte förr och jag frågade om storleken var den samma. "Ja" sa biträdet. Men så var det icke, min rumpa platsade inte i den mindre storleken. Fnys. Sen "råkade" jag köpa ett par till jeans á 198kr, samt en kofta för samma nätta summa. Inte så farligt!

Här är dagens klädsel, som var ganska blommig och koftan är såklart från VILA. Nu ska jag gå upp till sängen (sitter vid köksbordet just nu) för att varava ner med en tidning... Kanske Cosmo? Den som är vaken får se :)


Godnatt och sov gott!

Överraskad? Nepp

En liten instickare: Jag har beställt en kjol från La Redoute nu... Med rabatt och inkl frakt blev det endast 174kr! Sicket fynd! Den kommer bli ett lite festligare inslag i jobboutfiten i höst! Kommer dock dröja kanske 5-10 veckor innan den kommer :(

image832

/emma.

Felsökning pågår...

Telefonlinjen är kaputt! Man kan inte ringa till oss och vi kan inte ringa ut, vi kan heller inte få fax. Men, jag säger men, nu har vi kopplat alla samtal så de går till en skruttig gamal Nokia. Du vet den modellen som var en av de första: Nokia 3330! Det är grejer det! :D Att den har börjat brusa konstigt dämpar inte misstankarna mot att den kommer dö när som helst, en gång för alla... Plus att jag kommer bli helt strålningsförsörd i örat, känner redan att det brusar och är sådär varmt det kan bli när man pratar mycket i mobilen. Vill ha ett headset! Men det finns ju typ inga sånna för denna uråldriga mobilmodell. Ok, then I just have to deal with it. Lot of fun - yepp really - I think so...

image831

Tänk om det var som förr?

/emma.

Hurtiga Emma

Trots en ganska seg dag på jobbet så var jag ganka hurtig efter kl 16.45 (när jag stänger växeln). Jag sprang in på en toalett och bytte om till träningskläder, sprang till tåget och glömde nästan att stämpla ut mig. Nemas problemas, jag hann i god tid till Friskis och förlängde mitt medlemskort ett halvår till. 450kr fattigare, jag är som tur är under 21, då man måste betala fullpris - dubbelt så mycket! En av de fördelarna att fylla sent på året. Det var väldigt mycket folk som skulle träna så man fick se upp för viftande armar och okooridinerade ben - vissa kan verkligen inte röra både ben och armar samtidigt! Nej, nu var jag taskig, kan dock inte låta bli ;) Hur som helst, jag ska nu komma igång och träna som aldrig förr, eller jo som förr, fyra gånger i veckan tränade jag som mest i våras. Det går tyvärr åt så mycket tid att transportera sig till och från Friskis, då det ligger på "fel" sida av ön, jag måste åka tåg och byta till buss samt gå... Fast å andra sidan får jag killer muskler!

image825


Som sagt seg dag men en annan outfit!



Nu sitter jag återigen på sängkanten och ska snart krypa till kojs. Hittade ett gammalt nattlinne jag fick av Farmor för typ 100år sedan, det är vääldigt sexigt - tycker du inte? Nu ska jag packa upp min träningsväska och sen ska jag drömma om dig... :)



/emmaFit&Slim





Ops!

Behöver jag säga mer? Svar: nej. Men dessa skor i mörkblått beställde jag nyss, samt en kjol och en liten liten (mindre betydelse om den är liten?) guldig partyväska. Så, nu har jag erkänt det. Punkt.

image824


/emma.

P.S. Nu funkar inte telefonen i växeln! Kanske blir det en halvtimme av "telefontystand", en halvtimme innan jag slutar... Surt om det inte kommer funka innan jag stänger växeln, då jag bara suttit och glott! Måste boka en taxi nu också. Hum...



Olika lika stress

Nu är jag stressad. Igen. Efter semestrarna var jag också stressad men det var en annan typ av stress. Då var det mycket att göra och jag visste inte i vilken hög jag skulle börja. Nu är det "oros-stress" eller något liknande. Jag har återigen börjat må illa efter lucherna, och det är inte så kul eller bra heller för den delen. Så kände jag för kanske nåt halvår sedan också, alltid efter att jag ätit lunch blev jag grymt illamående och kunde knappt tänka. Nu börjar historien upprepa sig och det är inget positivt. Stressen is back och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det.

Jag är ansvarig för lunchbeställningarna (ett av mina ansvarsområden) här på jobbet och det kan lätt bli fel, eller i alla fall en del förut. Nu flyter det på ganska bra och inget missöde har (ännu?) inträffat, men jag oroar mig ständigt för att något ska ha blivit fel. Och jag tror det är det som är en stressfaktor i det hela. Det knyter sig i magen och jag blir helt kall när någon frågar om de har beställt, även om de inte frågar mig direkt. Jag lyssnar efter "mat-problem" och äter under denna stress... Fy, jag måste verkligen sluta tänka på det! Sen kan folk fråga jobbrelaterade saker under lunchen och jag måste dra igång en utläggning för det. När jag har lunch! Ska jag inte få vara ifred någon gång? Alltid tillgänglig och ständigt leende? Det är mitt jobb de.

/emma.

"Koftaholic"

Jo, jag har investerat storartat i just koftor. Om inte annat så är anledningen att jag fryser ihjäl i receptionen! Försökte få mamma att förstå det idag också...

"Gud va många koftor du har köpt!" sa mamma i ogillande ton.
"Mamma, jag fryser. Okej?!" säger jag till mitt försvar.

Aja, hon tycker, och har alltid tyckt, att jag shoppar för mycket. Men sanningen när det gäller koftor är att jag fryser och en annan sanning är att jag aldrig sätter på mig samma kofta två gånger på en vecka. Det ska helst gå två veckor mellan varven... Thats me!

Här har vi gårdagens kofta/klädval:

Idag blev det den nya(re) koftan jag köpte i lördags på VILA, den är väldigt söt, speciellt med alla de små rosetterna - ni förstår hur det hade gått om jag inte fick ta med den hem. Det hade slutat i kris och världen hade gått under - en mindre överdrift som alltid ;) Hugo var ivrig på att få gå ut i morse så han tittade bävjande på mig i hopp om att jag skulle ta med honom ut på morgonpromenix. Sorry vovven, men Emma hade ett jobb att gå till.



Pratade med Sara för en stund sen och nu har jag bokat tågbiljett ner till Göteborg för att kolla in hennes lägenhet och bara umgås. Det var ju en stund sen sist, minst sagt! Så det ska bli jätte kul! Längtar till den 4 oktober då jag får träffa min stumpa! ;)

Ha en skön kväll!

/emma.

Lovisas avskedsfest

Här är en bortglömd bild från Lovisas avskedskväll, när vi var på Stures (Sture Compagniet) och drack rosé Moët vid ett VIP bord :) Inte helt fel - ganska mycket min melodi för att vara exakt:! Trevligt var det verkligen! Saknar dig redan Lollovisa! Du åkte till France idag och kommer hem några dagar innan jul... Hoppas allt löser sig för dig stumpan!

image817

Blixtar och dunder

...magiska under. Nej inte direkt. Jag gillar inte åska! Så när åskan slog ner i taket på kontoret blev jag inte direkt strålande glad. Det blev svart och blixtrade till och jag fick hejda mig så jag inte skulle skrika i högansky. Shit, om jag varit ensam hade jag säkert flippat ur totalt (mild underdrift). Tänk att svara i telefonen när det blixtrar och åskar rakt över huvudet på en!! Lääskigt :(

Jag vill heeem... Fast nej, då måste jag gå ut i spöregnet och då ska man tydligen inte ha paraply om man inte vill bli grillad. En svår nöt att knäcka. Ska man kanske jobba över? Eller varför inte bosätta sig i denna trevliga kontorsmiljö?

Tåls att tänka på!

image816


Update: Bara för att jag är helt skärrad och skraj för den här åsk-grejen, visst får jag ta mig en lugnande kaka då?
 
"Ja Emma, det får du!"
"Tack"

Diss

Nej jag ger upp, i alla fall när det gäller mitt försök att köpa skoletter/stövletter. Fösts köpte jag dessa men de var inte så fina framifrån sett, när jag prövade dem hemma. Jag åkte därför in till stan och bytte tillbaka till dessa istället (de paret jag köpte från början) men nu vill jag inte ha dem heller... Jag är nästan omständig! Köper kanske hellre ett par pumps eller stövlar... Dumt att köpa "korta" stövlar när man egentligen behöver stövlar med längre skaft nu när det blir kallare... Skit samma, känns ganska värdsligt, oviktigt att ens disskutera.

Nu är det back to work!

Pusss

Sockerråtta

Veckans big no no är socker. Jag tänkte ändå vara stark nog att erkänna att jag råkat ta en liiiten kaka. Till mitt försvar är det en liten kaka av den "nyttigare" sorten. Jag ska träna idag med så det jämnar nog ut sig! (Snälla förkasta mig inte för detta lilla mänskliga misstag - det är faktiskt mänskligt att fela - och jag kan ju alltid skylla den dåliga karaktären på generna?! - Hoppas det i alla fall)

***

"Ehh... Stäng dörren!" personen stänger inte dörren...
"Stäng DÖRREN!" fortfarande ingen respons...
"STÄNG DÖRREN!!!!" personen stänger dörren efter en liten stund.

Haha!

Haha skrattar fortfarande när jag tänker på den lilla incidenten i lördagsnatt! Men det kanske är lite svårt att förstå varför detta är så kul, man måste kanske till att börja med vara där personligen och morgonen efter blev det ännu roligare, när alla pusselbitar föll ner! För personen som öppnade dörren tog fel dörr och han var ganska trög i sin uppfattningsförmåga (alkohol någon?) att man fick säga till ganska rejält innan han tillsist stängde dörren. Det roliga med det är att han antagligen fortfarande tror att han gick rätt men blev utslängd/utskälld och personen han sökte är nog numera klassad som bitch i hans ögon/öron. Nej, det låter fortfarande tråkigt... Jag behåller det nog som internt skämt :)

När det gäller sockret - denna veckan är nog körd... Hjälp mig den som hjälpa mig kan! Pleeease!

image815

/emmaSockerråtta

Ett år!

Nu har jag glömt något igen! (nejdå jag glömmer inte saker ofta) Det är nämligen så här: igår, den 2 september så var det ett årsdag för mig. Alltså det var ett år sedan jag flyttade hit från Strömstad. Det är helt sjukt vad fort tiden går! Helt sinnes. Men ja, nu har det gått ett år och jag ångrar verkligen inte att jag flyttade hit! Tänk om jag bott kvar i Strömstad, nej det hade inte varit det roligaste... Jag stortrivs ju här! - Vilket ju är alltför väl :)

image814

Jag vet, denna muffins är ganska ful och äcklig. Men det var den enda jag hittade med ett ljus i. Föresten så är det ju tanken som räknas!

/emma.

Helgen

Nu är även denna helg snart över, officiellt, inofficiellt så har jag alltid lite söndagsångest. Det än nämligen sista lediga dan och imorgon är det jobb igen. Men det är nog fullt normalt med lite små-ångest så... Eller?

I fredags var det party för kollegorna F och M, då de slutade då och på måndag är de inte längre kvar. Kommer kännas jätte konstigt, det är ju på jobbet man är mest av sin tid, man är mer där än hemma och de relationerna man skapar på arbetsplatsen är minst lika viktiga som de man har med sina vänner. Bra kollegor att ha trevligt med är verkligen A och O, att man har många vänner på sitt jobb hjälper en att tänka positivt på måndag morgon...

Så i fredags efter jobbet, när jag bytt om till en partytopp, gick en handfull kollegor ner till Restaurang J för att ta ett glas innan vi skulle tillbaka till jobbet och "matsalen" för att äta och dricka gott med kollegorna och, soon to be, de två X-kollegorna. Jag drack ett glas vitt på J och ja, efter två klunkar kände jag att jag hade fått min dos, men vem bangar då? Det är ju bara att dricka upp! Sen gick/vinglade jag tillbaka till jobbet igen och fick i mig ännu några glas vin. Klockan var cirkus halv fem, fem men det är ju inget hinder ;) Det var jätte trevligt! Sakta men säkert tunnades folkmängden ut och jag hade dansat, sjungit och "skrikit" mig hes när klockan närmade sig evla. Jag kunde knappt få fram ett ljud! Och tro mig, när man har något mycket "viktigt" att säga är det jobbigt att man inte får fram ens en ynka stavelse! Jag gillar nog att babbla... (no shit) Vid 12 tiden så hade jag dansat klart och jag visste att jag inte ville åka vidare in till stan, när jag hade sängen 10 minuters promenad därifrån... Jag sprang (ja faktiskt, jag var helt anfådd när jag kom hem) och när jag kom hem hade jag lite problem med att tvätta ansiktet och ta ur linserna, jag såg nämligen två, ibland tre, ansikten i spegeln - konstigt. Halv ett låg jag i sängen och försökte få slut på snurrandet, kändes som jag låg i en centrifug - sträckte ut armar och ben för att hindra snurrandet men det funkade inte riktigt så. Försökte hålla stilla huvudet med händerna men det var också lönlöst. Men tillslut tog sömnen överhand och jag sov snart gott...

Morgonen efter var jag förvånandsvärt pigg och inte ett dugg bakis. Kände dock ganska snart att nacken inte var vad den varit. När jag drog mig till minnes så headbangade jag ganska rejält på "dansgolvet" kvällen innan, med kollegorna. Det skulle du inte tippa om mig i första hand va? Haha. Men det var bara att sätta igång, för lördagen hade mycket att erbjuda! Jag skulle bland annat städa rummet, för kära mor skulle ställa till fest och kräftskiva på kvällen, och mitt rum var ganska pinsamt (som vanligt) så det vara bara att sätta igång. Det gick förvånandsvärt fort att städa och efter det drog jag med mig hunden ut, nej föresten - tvärtom han drog med mig ut på en promenad jag lovat mamma. Efter det åkte jag in till stan för att lämna tillbaka lite saker, samt "råka" inhandla nya (bild kommer säkert sen;), jag bytte också mina skor... Jag drack en kopp kaffe med Robert och snackade en del, tills jag kom på att jag hade ganska bråttom hem till min locktång och pratyklänning. Det var bara att hoppa in i duschen och försöka göra det bästa av utseendet. Resultatet kommer nedan... Hos Lovisa (där kvällens förfest var) var det jätte trevligt och jag träffade en del nytt folk. Bland annat en göteborgare och jag kunde ju inte låta bli att bli lite nostalgisk över den välbekanta dialekten... Det var förbokat bord åt oss på Sturecompagniet och det var premiär på det stället för min del. Inte helt fel om jag får säga det själv :) Vi beställde in rosé champagen a.k.a Moët - rosa skumpa alltså - det är grejer det - Just my style! Jag blev hämtad av sweet Dave vid halv två...

Morgonen efter (idag, söndag) ja, inte bakis då heller, bara glad i hågen. Frukost med folk man inte äter frukost med varje dag. Inte så dumt :) (Åhhh myyyys - va bara tvungen - men ingen vet varför - bara jag! Hihi! ;) Massa skratt och snack vid frukosten i alla fall. Tåflirtande? Sen gjorde jag en insats med köket och plockade i ordning efter mammas party - uppskattades!

Idag
har jag hunnit med en del, gått en promenad med mamma och Hugo, hyrt film, kollat på film. Ätit överblivna kräftor (enmanna kräftskiva är underskattat) och räkor med aioli och baguette. MUMS! Ja.. Njuter i fulla drag det gör jag allt! Nu ska jag sluta skriva snart tänkte jag... Snart... Kanske göra en insatts för rummet och kolla på ett eller två avsnitt av Sex and the city innan det är dags att hugga in på en bit överblivet Västerbottenspaj. Mums nummer 2.

Det var min helg det! Jag hoppas din helg har varit lika kul och upplyftande, för att imorgon ta tag i en ny vecka med nya utmaningar och äventyr. Min vecka ska först och främst vara sockerfri... Vi får väl se hur det går, ska leta reda på karaktären och damma av den lite bara.

Ha en lovely söndagskväll & Pussar!

***

P.S. Bilder nedan från fredagens very casual friday, jag hade munktröja på jobbet - första gången i världshistorien! Shit pommes! Sen partylooken från igår, + en blid med min 25-nånting mamma och jag! ;)





image813

/emma.

RSS 2.0