Happy birthday

Grattis Maja!

Idag fyller min lilla, lilla systeryster 14 år! Jag var uppe i ottan för att sprinta över till mamma strax efter sju i morse, så vi skulle hinna sjunga, fixa frukost på sängen och ha paket öppning! Mysigt att vara hemma igen så man kan göra så, även om jag måste gå från ett hus till ett annat för att göra det...

Men so long, happy birthday too you, happy birthdag! (Balooo balo balooo - internt)

/em

Salsa

Igår svängde jag om riktigt ordentligt! Jag å tre kollegor åkte in till gamla stan för att försöka oss på lite salsa steg och svängande med höfterna. Till en början var det inte så mycket folk och vi ville att bandet skulle börja spela. Eftersom det är jobb (på samma allvar som annars) idag, skulle vi inte stanna så länge... När bandet började spela så var det inte salsa, det var lite latino inspirerad jazz. Det var kul att lyssna på det, jag har aldrig direkt lyssnat på jazz så det var nice... En trappa ned var det salsa musik och bara man kom ned för trappan tog någon tag i en och så var det bara att försöka hålla takten.

Ett par dansade hur bra som helst, de var så synkroniserade (tänk att jag använder det ordet så här tidigt på morgonen) och det var otroligt att titta på dem. Sista dansen var med just den killen som dansade så otroligt bra och när han frågade om vi skulle dansa (jag blev uppbjuden!) sa jag att jag inte var så bra... Äh, sa han och oj vad det gick undan! Jag lättade från golvet stundvis och jag hängde med riktigt bra! :) Vilken kick, jag vill lära mig dansa salsa! Hade varit sååå kul. Någon som vill hänga på?

Idag skulle jag vara på jobbet 7.30 vilket innebar ganska få timmars sömn... Men en kopp kaffe och man är back on track! Ha en toppen dag! Snöa inte in och bort...

Puss puss

Lugn som en filbunke?

Just nu har jag väldigt mycket energi och använder verkligen mina dagar, både på jobbet och på fritiden. Jag träffar kompisar, tränar, fikar, springer hit och dit - jobbar så klart, större delen av min tid... Jag är pigg och ganska glad, eller jo det är bra. Vissa saker kan förvirra, men det är väl alltid nåt. Trots min energi så orkar jag inte riktigt med vissa saker och jag känner att jag måste varva ned. Lägga energin på "rätt" saker... Känner dåligt samvete över vissa saker som bara ligger och får mer och mer damm på sig och vissa samtal man kanske borde ta sig tid att ringa. Men när jag väl kommer hem efter jobb och övriga aktiviteter är det sent och jag har egentlingen inte haft någon "egen" tid på länge. Då är det extra skönt att få lägga sig på sängen, sova, läsa, lyssna på musik, fundera eller något annat som kan kan klassa som egen tid.

Men den gnagande känslan av alla måsten finns hela tiden med i bilden. Jag orkar inte. Är det dags att jag accepterar den känslan och bara inte orkar (för en gång skull)? Hur mycket ska engagera sig i att hinna med allt? Just nu orkar jag inte, så därför ska jag strunta i det?! Klarar jag det, att koppla bort ångesten över vad "alla ska tycka"?

Detta är egentligen en perfekt månad och årstid att bry sig om sig själv och vad man verkligen orkar med. Det börjar bli ljusare, det har äntligen kommit snö på marken och det fortsätter falla lätta snö flingor dag som natt. Det är kallt, men otroligt klart och friskt. Det är stilla och det är vackert - vitt. Är inte det en perfekt miljö att lyssna på vad man verkligen vill och orkar? Att det är ljust och klart ute måste vara perfekt för att få det lika ljust och klart inne.

Så, ta inte illa upp. Emma måste samla sin energi för att hinna med sig själv. Jag finns här, alltid, och du tar inte min tid om du känner för att ringa eller hitta på någon. (Vem du än är.) Det är jag som måste kolla i min "personliga kalender" innan jag lovar något jag inte riktigt kan hålla. För min egen skull och ork.

En perfekt start på det nya året, att samla energi som kommer räcka hela livet.

/emma.

Vad förväntade du dig?

Är jag drabbad ändå? Av det där jag trodde jag inte kunde känna, den där känslan av att inte känna något. Som att det inte har hänt, inte nu och inte någonsin. Att träffa dig där av alla ställen, visst någon gång hade det väl hänt men ja. I mina snyggaste kläder (NEJ) och en riktigt snygg tight hår uppsättning (NEJ) och ja, det var inte mycket som var snyggt då. Jag hade undvikt att handla igår, skulle inte ha hunnit med det men iaf, för att jag inte var snygg nog. (Inget höjande på ögonbrynen - jag erkänner det i alla fall!)

"Är det tjejen som försvunnit ur mitt liv?" 


/emma.

Konstigt...

Jaha. Det känns jätte skumt och konstigt. Som om det inte ens har hänt. Det som varit utspritt över nästan hela den tiden jag bott här, (nästan fem månader!) är nu totalt frånvarande och borta. Men jag känner inget speciellt, nada, tomt, vadå? Det är kanske det som känns konstigt att jag inte känner något. Borde jag det eller var det inte mer än så, för mig alltså. I och för sig är jag väldigt bra på att "stänga av" och skjuta upp eventuella känslor eller att i alla fall känna nåt. Fast varför klagar jag egentligen? Vem skulle inte vilja vara i mina kläder och inte känna så mycket som en sinnesrörelse?

Det är bara skumt, det är som en dimma, det har inte hänt eller inträffat, det har gått upp i rök och det är inte mer med det. Är det det som känns så tomt? Att det som kunde ha varit något, var förutbestämt redan från början (från din sida) att inte bli något  och sen är det stopp - inget har hänt. Nähä.

Well - adjöss då

Radering pågår

Jag trodde verkligen inte det här. När jag fick svar på min fråga fattade jag ingenting. Vaddå? Va? Hallå? Vad i helvete? Varför? Men det är ditt val och nu har jag gjort mitt.

Jag gjorde det du kanske inte väntat dig, men jag är starkare än så och det känns sköt att jag gjorde det som är värdigt mig (och alla andra för den delen). För varför ska jag gå med på en halvdan lösning, en kompromiss, som inte är värdigt mig på nåt sätt. Ganska dålig ursäkt från din sida också, vadå krav och en stämpel? Det blir ju precis det man gör det till! Det är allt eller inget och det där mitt emellan kanske smakar sött till en början, men tillslut kommer det att bli svårare och svårare att ta sig ur något så destruktivt. Och det är därför jag har valt bort detta och gått medan det fanns möjlighet till det. För att fortsätta att följa ogemensamma kompromisser gör mig bara arg och jag kommer aldrig få det jag vill ha. 

Vad hade du egentligen trott om mig och jag var villig att följa dina krav och dina lösningar? Att jag gör "vad som helst" för att få vara nära dig? Vilken mesig tjej som inte kan stå för vad hon tycker och gör något under sin värdighet, bara för att annat inte är möjligt. Och ja, jag är stolt för att jag har tagit avstånd från denna "lösning", som inte hade tagit mig längre än ner på botten (botten av ingenting).

Det är din förlust inte min och du anar inte vad du missar. Det du erbjuder är inte nog, inte nu och inte sen.

/så mycket mer än så.

Uppsala by night

Hade en underbart kul kväll ute i lördags!
"Dyk inte i poolen" - eh? Ja, mycket riktigt, de hade beachparty på Seven, både fredag och lördag. Vi trodde de skulle släpa ut alla 4 ton sand (eller vad det var) till lördagen men icke. Så vi pulsade runt i sand och spanade in bartenders i shorts och insmorda med babyolja. (Helt okej). Att dansa i sand har jag inte testat tidigare och man blev lite seg i benen efter ett tag :) Tack tjejer för en hel kul kväll! Det gör vi om snart!


Tessa, jag å Sofia


/emma


En parantes - det citatet du har "tjejer är onda" håller jag inte med om. Snarare "killar/du är ond". Eller är jag hård nu? Fast det var du som sa det först.

Interesting - tydligen

Ja, det är väl det minsta man kan säga och det som är glasklart är att det inte duger för mig. Kalla mig pretentiös eller prinsessa, men jag är värd mer än så. Det ordet klingar inte fint och matchar inte mig det minsta. Synd för dig, för du anar inte vad du går miste om.

/mer än så

U-a

I helgen bär det av till Uppsala (också kallad U-a), ska bo hos farmor å farfar och kolla läget på stan, dagtid som nattetid. Juste jag ska ju fixa håret också - ska med andra ord klippa mig :) Mitt hår är inte så som jag vill ha det och då passar det utmärkt att utnyttja klippnings-presentkortet jag fick när jag fyllde!

Nej nu ska jag i en himla fart avverka alla (och då menar jag kanske 25 st) Eurocard som ska vara klara idag! Dock så har inte alla säljare och FC skickat in sina kvitton än - så allt ansvar är definitivt inte mitt och det är en fördel :)

Pussar i massor/chica tjejen i växeln


Blir jag tjatig om jag säger att:

The Holiday var en helt otroligt bra film! Helt otroligt underbar! Jag bara måste älska den och jag mår så bra! Detta har många sagt innan mig som har sett filmen och jag säger det gärna ingen (med risk för att bli tjatig) det är definitivt en må bra film och det ger så otroligt mycket! Cameron Diaz är verkligen en störtskön skådespelerska och Jude Law är störtskön att se på. Mm vilken kille! :)

Jag och Sophie såg den igår kväll och det är så mysigt att gå på bio, det blir extra extra om man gör det en vardag! En bio- film i månaden från och med nu då?!

Jag säger bara en sak: se den! Även ni killar! (Trots kommentaren från biosalongen igår: "Men Stina det är bara tjejer här!" )






Nå, vad mer?

Hur knäppt är inte det! Alldeles precis kom ett samtal från Strömstad, min "förra" stad :) Ganska kul! Fast det hade kanske inte passat att säga "Jag har bott i Strömstad!! Vet du vem jag är?"

Igår var jag extremt populär! Jag hade en ganska slö och härlig dag, läste min bok, kollade på ett X-antal Sex and the city avsnitt och njöt i fulla drag av min stillsamma söndag. Sen börjar mobilen ringa, och då snackar vi inte om ett samtal utan... Låt mig se (räknar). Sex samtal från olika personer som ja, hade lust att snacka helt enekelt, måste säga att det är ganska ovanligt, speciellt när telefonen går het inom några få timmar. "Vad ska vi göra denna söndag? Hum.. Ringer nog Emma" hehe.. Nejdå.. Men det var kul!

Sen hade jag en väldigt trevlig fredag! Först slutade jag vid ett (halvdag pga trettondag jul= röd dag på lör) Sen trändade jag med Maria och kände mig mycket nyttig! Efter det skulle jag och Lovisa ta en lugn kväll på stan, fika lite och ja eventuellt gå ut men absolut inget "röjande". Visst blev det fika och vi kände oss lite sega (trots kaffet) men sen hittade vi ett ställe som tillät oss att komma in utan att visa legitimation, typ 23 där :P Det blev väldigt mycket folk och vi dansade konstant från halv tolv tolv till tre. Så mina fötter var allt annat än oömma efter all intensiv dans i högklackat, men ska man vara fin får man lida pin! Sov igen kl fem, efter att ha skickat ett mess...

Dagen efter, närmare bestämt lördag! Härlig dag det med :) Mys... Men vad mer?

Många pussar/emma.

Shopaholic - söker hjälp?

Okej, nu har det verkligen gått upp för mig att jag är en riktig shopoholic, det är nästan så jag behöver hjälp;) Än så länge har jag pengar att spendera... Men när jag inte fått shoppa på väldigt länge känner jag en riktigt (plågsam) abstinens!

När jag var på Teneriffa hade jag tagit ut en hel del Euro och hade planerat Shopping! Men det fick jag äta upp ganska fort. I närheten av hotellet fanns Zara (med snorkiga biträden som tittade på en med höjda ögonbryn när man kom i sandaler å strand "kläder") och Mango (med ganska taskigt utbud). Vi skulle ha åkt till huvudstaden Santa Cruz, men det fanns inte tid till det och jag fick våndas resten av veckan...

Nu är jag hemma igen och det jag lyckades shoppa på Teneriffa är ett linne och en kjol (som får vänta ett halvår på att användas) + en hel del sprit. Min garderob fungerar just nu som barskåp :) Och det jag tänkte komma till då: Jag ska få shoppa idag! Äntligen. Sen ska jag fika med Lovisa i stan och det ska bli mysigt!

Men tills idag har jag ägnat en del tid åt shopping på internet. Idag beställde jag tre små väskor från www.asos.com och igår beställde jag ett par stövlar. Höll på att köpa två CD's också men då hade jag glömt mina inloggningsuppgifter - var det meningen kanske? Rädda mig från att gå i personlig konkurs? hum.. Juste! Jag var på IKEA (äntligen) i tisdags! Mamma har lovat mig i evigheter att vi ska dit, men har backat ur i sista stund, så jag ville inte riktigt tro henne när jag fick frågan om jag vill hänga med!? Mitt rum blev flera snäpp tjusigare:) Ska bara måla om nu, trots allt ska jag bo där i ett år till...

Men ja. Håller med jag är ett shopping freak och just nu ser jag bara kläder, skor och väskor framför mig. Vill ha, vill ha, vill ha! Erhm... Ja jag erkänner det i alla fall! 

Många kramar/lättare plånbok


 





Teneriffa

Här är ett litet urval från bilderna som togs under den underbara semesterveckan på Teneriffa!


Bilder på Emil och mig på flygplanet och bussen. Jag utanför hotellet, med min lillasyster Maja och mamma. Och inne på hotellet. Ganska bleka och trötta efter den sex timmar långa flygturen.


Efter första middagen på väg hem till hotellet, mätta och belåtna. Från vänster, jag och Maja. Sen är det övriga familjen (minus mamma och Emil - bakom kamerna).


Fortsättningsvis, andra dagen med sol och bad och ännu ett restaurangbesök. "Emma goes crazy" i sängen innan vi skulle ut och äta ;)

 
Tredje dagen på nästan samma, underbara vis :)


Denna dagen åkte vi till en djurpark som tydligen är tredje generationen från Sea World i Amerika. Såg späckhuggarshower, samt sjölejon och delfin shower. Jätte kul! Verkligen värt att se! Bilden på mig med det gröna i bakgrunden var påväg tillbaka till bilen.


Det var dags att åka till Spaniens högsta punkt, som råkar befinna sig på Teneriffa. El Teide. Vi åkte på serpentin vägar upp i det oändliga, många snäva svängar och lock för öronen på vägen upp (samt på vägen ned). På den andra bilden syns linbanan som tog oss ända upp till toppen, 3 718 meter upp var jag! Sen ni som undrar varför jag hade handduken på mig, hade inte direkt packat varma kläder och uppe på Teide kan det vara ganska kyligt, ett X-antal minusgrader. Sista bilden är tagen på Teides topp, bara 50 meter kanske upp till kratern, men man skulle ansöka om tillstånd för att få gå dit upp. Luften var tunn och det var väldigt ansträngande att andas!


Sista dagen innan vi skulle åka, pressa på stranden och äta en middag i stadsdelen El Cristianos. Underbart varm dag och en capuccino på ett strandcafé innan vi vandrade tillbaka till hotellet för att packa i ordning och göra oss snygga för middagen.


Innan bussen kom låg vi vid polen och lapade sol, innan vi gick på bussen. Första bilden; Emil o jag på bussen. Sen vi syskon på flygplanet och en skadad mamma. En (manlig) flygvärdinna hällde kaffe på mammas fingrar, så hon fick till föjd av det tröstande champagne och två lotter (nitlotter dock)

Det var min vecka mer eller mindre. Kom hem med en härlig brun färg och ett ganska stort barskåp;) Härligt härligt! Hoppas ni som hållt till hemma har haft en toppen Jul och ett Gott Nytt År!

Massa varma kramar/emma.

Borta bra men hemma bäst

Nu har jag landat på Arlanda i Svergie för inte så många timmar sedan. Väldigt skönt att vara hemma igen, men jag kommer sakna min och mammas power walks på mornarna i solen längs med stranspromenaden. Det låter inte helt fel va?

Har haft en fantastisk vecka med väldigt mycket sol, har lyckats bränna mig ganska bra och har några fina linjer att stoltsera med :) Detta kan jag berätta mer om någon annan gång! För nu är det sent och efter att ha suttit på ett plan i fem - sex timmar, skålat in det nya året vid Gåshaga brygga med Teneriffisk/Canariansk skumpa, är det dags att blunda och äntligen få sova i min egna säng. Otroligt skönt att få ha vilat ut nu, visserligen har jag gått upp tidigt var eviga morgon men ändå! Inget jobb på en vecka och nu har jag väldigt mycket energi att göra av med, både när det gäller jobb och den sociala biten! Har många att träffa efter denna veckan!

Nej, nu är det god natt! Men först och främst Gott Nytt År! Ha en toppen början på detta nya år 2007! Tänker på er alla ;)

PuSs/emma - brunbränd och utvilad

RSS 2.0