God Jul, med mera

Okej, ska total ignorera i alla fall tills du "ignorerat" mig klart. Vilket du kanske inte gör men det som är (eller snarare inte är) är ganska irriterande! Men nu ska jag inte lägga mer energi på det! Nu är det Jul-mys hos mamma, lite julplock och gott.

Till er som jag har sådär varmt om hjärta: Ha en riktigt God Jul och ett underbart Gott Nytt År!


    

Och det glädjer dig?

Är för tillfället dunderförskyld (ett tips: ring inte till växeln, det kan bli svårt att höra vad jag säger) och ganska irriterad över det. När jag sa till dig igår att jag är förskyld gjorde du en segergest/yes!!, för du är också förskyld och önskade mig alltså samma öde? Ganska taskigt... Aja, kanske känns bra att nån annan har det lika jäkligt och att man inte är ensam om det? Hum... Det ska jag komma ihåg, skorpioner har en förmåga att vara långsinta och inte glömma nåt. ;)

Snart lunch. Snart är dagen slut och ja... Sista julklappen måste köpas, kolla mammas gran och sova av mig förskylningen - innan planet lyfter på söndag!

Snörvel å puss/emma.

Ville ju så gärna

Träffa dig innan jag åker... Bara lite, lite, en liten stund. Nån annan stans än där, lite mer speciellt. "Det kanske blir en lucka".

Kanske ska packa och tänka på något annat...

/emma.


Withe christmas

Igår föll snöflingorna tätt till marken och jag förväntade mig att möta ett snötäckt landskap när jag öppnade ytterdörren i morse. Men till min besvikelse så har snön försvunnit och lämnat kvar en isig och frosig mark. Snacka om att ta ministeg hela vägen till jobbet i 180km/h (längre steg medför risk för fall på rumpan).

När jag öppnade ytterdörren till jobbet igår eftermiddag för att gå till gympasalen så virvalde det snöflingor från ovan och jag skattade, skrek och hoppade av förtjusning. Jag vet inte vad det var som flög i mig men jag blev helt överlycklig!

Sen slog det mig att jag ska åka utomlands om... (räknar efter)... 5 dagar från och med idag! Helt otroligt vad skönt det ska bli! Ska hinna med en del nu innan bara. Sista julklapparna, träffa nån speciell och äta middag med vännerna ikväll... Klä lilla granen, gå ut och slira runt på fredag med samma tjejer som jag ska skratt och stoja med ikväll. Lotta som för tillfället jobbar i Österrike kom hem igår kväll och det ska bli super kul att få träffa henne igen, senast var på Nice resan v. 29 i somras... Oj va länge sen det var! Dags att boka en ny resa nu då:)

Nu ska jag ta tag i röran som just nu hägrar i receptionen.
Pussar å kramar/emma

Oförglömlig kväll

Vilken kväll jag hade i går! Snacka om outstanding :) Först var vi på "gala" premiären av den nya Göta kanal 2 på Rigoletto med vin och blixtrande kameror (jag kom inte med på nån bild vad jag vet, men kolla fredagens bilaga ifall att). Jag har inte sett Göta kanal ettan och det hade inte han heller, men filmen var ur kul! Vi ska se ettan nån gång framöver, tydligen hör det till uppfostran att ha sett den...(?) Regissören och två skådisar från filmen pratade lite innan och berättade lite. Det var säkert hur många kändisar som helst där men jag är lite "kändis-blind" och har väldigt svårt att se "sånna". Men några fick jag utpekade...

Sen skulle några tusen pers trava vidare till Café Opera för Italiensk buffé och dricka vin i mängder, vi kom bland de första och det är jag glad för! Oj, vilken kö det blev tillslut! Massa gott, mozzarella och pesto och mums! Många kändisar och stureplans folk, och vi + underbar pannacotta! Sacka om att se stjärnor! (I dubbel bemärkelse). Jag hade aldrig varit inne på Cafét innan och det var faktiskt lite tjusigt, med stora takkronor och takmålningar. Och toaletterna! Speglar överallt! Det gillade jag, sorry att du fick vänta. ;) Vi får gå dit nån annan gång, en fredag eller kanske en lördag...

Kan ju också säga att jag var otroligt fin i nya klänningen :) Tyckte du med... Jag ville inte gärna att kvällen igår skulle ta slut så jag har bara sovit fyra timmar i natt, morgon möte nyss och det innebär att man ska ta sig ur sängen vid fem. (snark). Dagen kommer ändå gå som en dans och det är bara att lägga sig på sängen när jag kommer hem.

Många kramar/emma.

Opera tak

Café Operas tak

Överraskning

Kom på en annan sak. På söndag kommer jag bli överraskad av något du har hittat på, som min mamma vet om. Hur otippat är egentligen inte det? Jag tror jag hade kunnat få sanningen ur mamma om jag velat och det är klart jag är nyfiken till tusen! Men det är mer spännande så här och jag längtar verkligen till söndag... Frågade mamma om min diet kommer falla sönder och hon nickade lite tyst. Aha.. Men det är inte bara mat inblandat det är nåt annat. Annars hade mamma inte uttryckt sig så här: "Vilken kille Emma!"

Jag väntar med förväntan på söndag, det jobbiga är att den följs av en måndag och en mycket tidig sådan. Det är nämligen frukost möte på jobbet och då ska Maria och jag vara där för att fixa och trixa med "jul-frukost" kl 06.00.

Men oh, va jag längtar!
Pusssar

Mamma Mia!

Och nu menar jag inte uttrycket "Mamma Mia" som hör hemma på Italienska pizzerior eller liknande. Utan Mamma Mia musikalen. Hela familjen (nästan) var och såg föreställningen igår på Cirkus här i Sthlm och den var enormt bra! Alldeldes, alldeles underbar och fantstiskt bra!

Först var jag tvungen att sitta helt själv högre upp på läktaren på en mobbad plats brevid ett par (det var bara tre stolar just där). Detta på grund av att mamma bokade biljetterna innan jag flyttade till Sthlm och hon trodde jag skulle stanna i Strömstad. När vi ringde för att boka en extra biljett fanns det ingen tillgänglig plats precis brevid resten av familjen, så jag fick en annan plats nån stans på Cirkus... Men efter första akten och första pausen träffade jag familjemedlemmarna ingen och de sa att det fanns två lediga platser brevid dem. Så jag fick sitta med dem i slutet och det var mycket trevligare! De satt närmare så nu kunde jag se mer av personerna på scenen.

Den är verkligen en sevärd musikal och ja, helt underbar! Se den det säger jag bara.

Ha en fantastisk dag och lyssna lite extra på ABBA!
/emma.



Lucia!

Oh midvinternatten i denna ljuva morgonstund...

För det första finns det inte ett spår av snö, vare sig på marken eller på väderprognosen. För det andra så regnar det och marschallerna slocknade nästan. För det tredje så är det faktiskt Lucia idag.

Som tradition på företaget Eric Rahmqvist AB så ska alla nyanställda lussa för övriga här på kontor och lager. Det är väldigt obligatoriskt och man är i princip tvingad. Som tur var är det inte bara jag som är ny sedan förra årets Lucia så vi skrapade ihop fem stycken tjejer och en inhoppare i sista stund + Hugo. (maskott eller nåt). Jag blev Lucia och det är kul! Men... Då till kommer det en del uppgifter, jag slapp sjunga solo men jag skulle hälsa alla välkomna och stå längst fram. Scary.

Det hela gick bra och Hugo var också duktigt, han är en ganska valpig och busig hund som inte alltid gör som man vill. Men idag var han fenomenal! Mamma var också med och tog hand om honom när vi skulle göra lite aktiviteter i vårt Lucia-tåg. Ja, det var ett ganska annorlunda Lucia-tåg, minst sagt, men det tänker jag inte ge er några detaljer om :)

Ha en fortsatt bra Lucia och mys allt vad ni kan... I detta regnrusk och alla plus grader... Men snart är det jul och jag har inte köpt en julklapp. Detta måste nog vara rekort - eller nej föresten inte...

Puss å kram

/er Lucia

När energin tryter - ta en frukt

Vilken måndag jag hade igår! Jag och Maria började med den där dieten och det var enbart frukt att kalasa på den dagen. Efter min helg så kanske det var lite väl mycket rivstart att börja med något som detta så här på en gång. Men skam den som ger sig!


Det är helt sjukt vad man blir fokuserad på mat när det för tillfället är en "bristvara". Man går och längtar till nästa mål mat eller mellanmål (som i regel är en frukt). Är inte helt klar i huvudet heller, känner mig lite seg och frånvarande ibland - oj va mat är viktigt ändå!

Snart är det lunch....


Okej

Då var det visst färdig ältat! Det känns redan långt borta och då kan jag börja "snacka" om det...

Här kommer det: Jag sov bort hela lördagen, då menar jag verkligen hela lördagen!

Var ute med jobbet på fredagen direkt efter arbetsdagen och den långa arbetsveckan. Mamma tycket jag såg trött ut när hon tittade förbi (hum). Men vem bangar bara för att man ser trött ut? Mer dricka än mat, mer prat än tystnad och mest dans än stillastående. Man kan ju undra varför jag åkte hem relativt mycket tidigare än de andra? Jag mådde nog inte så bra. Kroppen sa "nej, nu åker du hem", logiken något annat, och för en gångs skull följde jag det logiska...

Vaknade upp kl 17.01 på lördagen den 9 december. Panik! Vad har jag missat? Ställde jag om mobil-klockan av misstag? Satt på datorn för att se om jag råkat ställa om den med?! "Fan, jag kan inte nummret till fröken ur!" Kan jag ringa mamma, tänk om den är 05.01 och jag kanske väcker henne? Ringde henne och hon höll med min felinställda mobil och dator. Det är inte sant.

Jo, men visst. Jag hade sovit nonstop till kl fem (dagtid) till lördagen. Sen det bäsa av allt. Jag somnade om. Var sammanlagt vaken kanske en timma i lördags, jag var nog sjuk egenligen. "Emma, du måste nog varva ned lite nu..." (mammas citat).

Nu är det måndag och det känns som att jag har missat något... Mm... Men snart är det semester i en vecka med familjen på Teneriffa och det ska bli så härligt att få komma bort och vila upp sig. Hade aldrig orkat åka på en party semester med kompisarna nu! (minimal vila), vi tar det till sommaren tjejer :)

Ha en toppen dag på er alla (och sänd mig lite energi)!
/emma.

P.S. Tydligen passerade 2:a advent denna helgen...

Inte än!

Varför är det så att när man upplevt eller varit med om något mindre kul, så tar det ett tag att snacka om det som om det inte har hänt?

Därför tar vi det här om en dag eller två...

Intensivt veckoslut

"Helan går... SKÅL!!!" och så vidare. Hela kvällen lång igår var det snaps visor och nubbe i mängder! Jag höll mig borta från nubben men inte vinet :) I morse vill man inte annat än sova vidare... Det första jag tänkte var "Hur ska jag orka gå ut ikväll?" För ikväll händer det grejer! Först styla sig lite och sen till Zuzanna (kollega) för att äta lite onyttigt och ta några fördrinkar innan vi ska vidare ut. Men hur pigg jag kommer känna mig vid fyra efter jobbet, när jag vet att dagen på långa vägar inte är slut, det vågar jag inte svara på.

Lördag morgon betraktas redan med längtan. Ska bli så härligt när jag äntligen får krypa ned i sängen och sova länge på morgonen...

Snart är det lunch med massa julmat från igår kväll. Catering firman skickade mat till 50 personer, vi hade bara beställt till 25. Ganska mycket mat kvar!

Ha en skön kväll och en bra början på din helg!
/emma.


Ovillig väntan

Jag och min kollega Maria ska tillsammans testa en diet, vi har båda samma mål och det är lättare att göra en sån sak tillsammans. Roligare om man är två om det, istället för en! Dilemmat för oss är att det vankas jul och det innebär julbord i mängder och fester i överflöd. Vi tänkte att ja, ska vi ta och satsa efter nyår? Fast nu går vi bara och väntar på att vi ska få börja med den här dieten!

I morgon är det julmiddag här på kontoret och då kan man ju inte ha några strikta matregler att följa, jag tror inte det finns någon julmatsdiet. På fredag är det julfest (också med företaget) och det innebär nog inte enbart sallad...

Så vi går och väntar, nästan längtar, efter att få börja med våra nya vanor. Kanske nästa vecka? Innan jul...? Hade nog varit ganska praktiskt i och med att jag ska till Teneriffa och där solar man inte med kläderna på.

Nu åter till jobbet...    

Bristande karaktär?

Nja, ibland kanske jag har det, bristade karaktär alltså. Speciellt när det gäller goda saker som man bara måste ha! Men nu på senaste tiden har jag kunnat stå emot min inre (ganska irriterande!) röst som bara vill ha mer...

Så till dem som en gång sa att jag inte har någon karaktär alls: släng er i väggen. Jag har mer karaktär än ni anar.

Pusss




Se men inte röra

Första advent

Inga riktiga julkänslor ännu, hade det för en månad sen när det var snökaos och kallt här i Stockholm, men idag vill de inte infinna sig. Kan det bero på att jag inte tänt ett eget förstad-advent-ljus?

Mamma, Olle och nästan alla barn var på julmarknad i Älvvik, jag hängde inte med... Var lite upptagen på annat håll, så julkänslorna kanske inte kom idag, men julkänslor är inte det ända man kan känna.

Puss på dig och en god första advent till er andra!
/emma.

Julfests strejk

Nu händer det grejer här på kontoret! Vi fick för knappt en månad sen fick vi en tjusig inbjudan till Julfest på Husby Säteri som ligger lite utanför Norrköping. Det är tydligen ett trevligt slott som företaget äger och där hålls det mycket konferenser och fester! Det hade blivit hur kul som helst! Att äta julmat och dansa, tjoa och ha sig, sova över och åka hem dagen efter. Men förra veckan ställdes detta event in på grund av bristande intresse och det gjorde många upprörda. Slottsmiljön och festen byttes till julmiddag i matsalen här på företaget, på en torsdag. (En uppföljning av Från slott till koja?) De som hade bokat om andra saker för att kunna vara med på Husby, blev minst sagt irriterade och det var ett hett samtalsämne i korridorerna och vid kopiatorn. Så nu har de på ekonomiavdelningen skapat sig en egen julfest för oss alla på företaget, inte lika fancy som julmiddag på ett slott men i alla fall!

Vi ska vara hos någon, ej bestämt ännu, och sedan gå vidare ut till Aladdin. Vad åldersgränsen är där är det ingen som vet men det gick ju bra sist! :) Några "där uppe" på ekonomiavdelningen ska till och med inte närvara vid företagets julmiddag som en protest. Så ja, det är mycket som diskuteras här om kring och många är lätt upprörda och irriterade. Det kanske inte kan mäta sig med en dålig såpa som går på tv men vem vet, en dag kanske. ;)

Jobba lugnt och disskutera mer...

P.S. Kolla in slottet och dess möjligheter (bland annat julbord...)
www.husbysateri.com


RSS 2.0