Det var den helgen det

Ja, efter en helg mest slöandes i sängen, läsandes en bok eller tittandes på en film kan jag säga att jag är på bättringsvägen. Jag är inte riktigt lika förkyld längre (peppar peppar) och ska släpa mig till jobbet imorgon... Tänker hoppa över den där roliga träningen (vad jag hört) två personer håller efter jobbet, sista gången man får pröva på det gratis imorgon, men jag vill ju inte falla dit igen och blir sjuk. Tänkte spara mig till den Afrikanska dansen på tisdag istället, för det vill jag ju inte missa! Inte när det är första gången och allt, sen v 37 och 38 kommer jag vara i Falun och då missar jag två tillfällen (som jag får ta igen senare). Kul kommer det bli! :)

Nu ska jag rycka upp mig och städa ur det sista ur hyllan som står och skräpar tänkte jag, kanske att jag bestämmer mig för vilka kläder som får åka på imorgon också... Köpte den där marinblå kjolen på Lindex (du vet vilken jag menar Josefin, den fanns på Lidingö Centrum om du också är sugen;) i fredags och den är riktigt najs! Juste, jag åt kräftor till lunch idag också, hehe, ska det va så ska det va!

Saknar dig honey, vi ses imorgon. ♥

Ha en härlig söndagkväll!

/emma.

Sjuk :(

Jag är verkligen kinkig när jag blir sjuk, jag är typ som en kille när dem är sjuka och då är det illa! Jag vaknade av att jag inte kunde andas genom näsan vid åtta så jag gick upp, åt frukost och la mig sen på sänge för att läsa. Då somnade jag igen och sov till tio. Idag skulle egentligen Emil och jag åka in till stan så jag kan få äta min den där nacho-tallriken - men icke. När man är sjuk och förmodligen har feber är kanske inte det roligaste (läs: bästa) att trängas med folk på stan en lördag efter löning. Nä. Så jag är tvungen att hoppa över det och bli frisk istället. Jag vill ju kunna träna på måndag och dansa på tisdag nästa vecka! Annars blir jag ledsen... Aja. Nu ska jag kolla på Stepford wives, hoppas den är bra, det var den enda film jag kom på igår. Btw såg jag The family stone med Sarah Jessica Parker igår kväll och den var väl okej, ingen dunder hit kanske men okej :)

Som sagt, sängen ropar och jag kan inte stå emot det. Kurera, kurera... Måste bli frisk, frisk.



/emma.

Finally friday

Snart, snart får jag gå för dan och för veckan. Denna veckan har gått väldigt fort om man jämför med förra som var olidligt seg faktiskt. Men som sagt, nu är det helg igen! :) Ska ta det mest lugnt och kurera mig, är ganska snuvig nu. Hoppas det inte blir värre, så trist att vara sjuk + att nästa vecka verkligen är olägligt att vara sjuk då min kollega är ledig. Nu ska vi inte var sånna och negativa, jag ska självklart bli frisk! :) Sen börjar ju den Afrikanska dansen på tisdag och veckan efter det åker jag till Falun på intensivkursen. Hujeda mig! Kul kommer det bli :)

Puss på er och ha en trevlig fredag eftermiddag och kväll!



/emma.

Home stylingen fortsätter

För ett tag sen fick jag och min närmaste kollega i uppdrag att styla om ett av våra övernattningsrum och det blev faktiskt riktigt bra. Nu har (främst) jag fått uppdraget att även styla de andra rummen (glädjerop!) i samma stil. Därför sitter jag mest på IKEAs hemsida och kopierar bilder, klistrar in i ett word-dokument och matchar färger osv. Väldigt kul faktiskt :) Precis sånt jag gillar! Det kommer bli två övernattningsrum till i andra byggnaden och sen ska det även köpas garderober och lite annan blandad skit till de tre andra övernattningsrummen i kontorsbyggnaden. Kul är det minsann! Weho!

Fredag är det också :)



/emma.

P.S. I löv U

Igår kom älsklingen förbi nåra timmar (han hade sovmorgon i morse och ville inte sumpa den genom att sova över hos mig;), vi drack te, smakade några av mammas blåmusslor (hon äter annan middag, igår musselsoppa) och kollade på P.S. I love you. För min del är det nog hundrasjuttioelfte gången jag ser den, men det gjorde mig inget - älskar den filmen! Älsklingen tyckte också den var bra faktiskt :) Mys pys. Sen åkte D hem och jag läste lite i boken Läppstiftsdjungeln av Candance Bushnell innan jag somnade. Imorse när jag vaknade var jag som vanligt trött, men ändå - det är ju fredag! Åhh vågen!

Efter jobbet ska jag ta en snabb sväng "förbi" Lidingö Centrum och Lindex, känns som om jag måste ha nåt där, som en osynlig hand drar mig dit... Typ leggins?! Sen ska jag hem och hjälpa mamma med pajen till kräftskivan ikväll med "grannskapet" på Nautilusvägen. Gott gott. I övrigt blir nog helgen lugn. Mamma och Olle ska ha kräftskiva med deras friends på lördagkväll, så jag och Emil ska äta Thaimat från Super wok i Bervik och häcka på våra rum ;) Sen är det ju den där Taco-tallriken som måste ätas nån dag innan måndag... Om inte annat drar jag in till stan själv - måste man så måste man! :)

Åter till fina filmen, man blir ju så kär i den och det var perfekt att se den med sin kärlek. By the way är att kyssas så fantastiskt ljuvligt. ♥



/emma.

Den nya

Godmorgon! Bloggar hemmifrån faktiskt, ska alldeles strax gå till jobbet - börjar bli hög tid för det. Men jag ville smälla iväg en "dagens outfit" först. Tänkte att jag skulle hinna det :)

Självklart blev det liite knappt om tid så jag fick stänga ner och kuta till jobbet istället :) Men här är den: Dagens Outfit! Trumvirvel ;)

Nya blusen från H&M - riktigt skönt och svalt material! Jag har mina VILA jeans, skinn pumps, Bocla-klockan, ett par vita större örhängen till den. Känns bra. Inte så "casual friday" som egentligen råder här på företaget, men jag har förmågan att alltid klä upp mig mot veckosluten snarare än klä ner mig. Sen ville jag ju så gärna inviga nya blusen!





/emma.

Fördröjt mms

Ojdå, nu kom mitt mms-inlägg fram. Inlägget nedan är alltså från igår, inte från nu :)

Dagens vidriga: echinagard. Fy fan

MMS

Dagens vidriga: echinagard. Fy fan. Fick det av söta älsklingen så jag inte ska bli sjuk (har ont i halsen och är nog på väg att bli förkyld). Tanken var ju god men smaken är som sagt vidrig. En ''tablett'' att suga på i timmen. Uäk. Är ganska känslig för äckliga smaker.. Nu ska jag halsa vatten! Puss


Den sista måltiden

Eftersom jag ska sluta med kolhydrater och socker för ett bra tag framöver måste jag ju äta en "sista måltid". Jag fick en invigelse av att äta på Taco Bar, en sån där nacho-tallrik. Mm. Mums. Visst låter det gott!? Nu ska jag bara ragga sällskap... Nån som också är sugen? ;)

Edit: Nu har jag raggt upp min lillebror Emil på naco-tallriks-lunch på lördag innan han drar till Uppsala!

/emma.

Sjukling

Jag är sjuk. Det är inge kul. Älsklingen gav mig nåra tabletter Echinagard innan jag åkte från honom i morse och det är det äckligaste på länge! Han påstod att de smakade lite jordgubb, men det var ju rena rama lögnen! Om man borser från 50 månader gamla och ruttna jordbubbar vill säga. Har fått i mig tre sånna där klibbiga tabletter nu, tre kvar... De ska tydligen vara bra mot förkylningar och sånt vilket i och för sig är bra! Men ändock - äckligt. Jag hostar, har ont i halsen och snörvlar. Vill mest bara hem till sängen och sova i hundra år. Att det är min matdag idag också underlättar ju inte direkt läkningsprosessen...

Önska mig lycka till vettja. Eller skicka ett recept på riktigt tung medicinering.



/emma.

Min babe

Jag kan verkligen säga att jag har världens finaste pojkvän, utan att tveka eller försöka skryta. Så är det bara. Du är finast <3

Tänkte bara säga det.


/emma.

Barcelona också?

Milano, Rom, Prag och Barcelona. Det är bara några av de ställen jag vill besöka. Såg på en blogg (konstigt - not) att en tjej skulle åka med sina tjejkompisar till Barcelona nu. Jag är A-V-I-S! Jag vill också åka dit! Om inte annat är det varmare där än här...



/emma.

Not good Emma...

Jaha. Nu skickade jag precis iväg en beställning till H&M. Den där blusen jag så gärna ville ha var nämligen slut i butikerna (de två jag och Josefin kollade i) i min storlek och eftersom jag har gett mig katten på att jag ska ha den klickade jag lite på hemsidan och vips! Beställningen är på väg hem till mig om några dagar :) Råkade också klicka hem detta:

Satsade för en gångs skull på lite röda detaljer, har inte mycket rött i mina gömmor, inte för att det inte är snyggt utan för att det lätt skär sig med allt mitt rosa ;)




/emma.

Otålig

Snart, eller ja om en kvart tio min ska jag äntligen få gå för dan. Det har varit segt här nu sista tiden av dagen, det ringer inte så mycket vilket i och för sig är skönt, det finns inte så mycket som måste göras på minuten och ja. Ligger jag i fas? Shit. Det är ju nästan historiskt! Snart ska jag alltså få sätt mig på Lidingö-tåget och åka in till stan där jag ska möta upp Josefin. Försökte flirta mig till lite flex så jag kunde gå tidigare men kollegan var lite svårflirtad idag ;) Aja. Jag hinner nog med det vesäntliga i de störe butikskedjorna, typ H&M (vill verkligen ha den där blusen!), Lindex mfl. Josefin ska ju "inte-shoppa" så då blir det mer tid för mig att bossa runt! Hehe. Weej! Shopping, shopping!

Så nu sitter jag och räknar minuter och är minst sagt otålig att få komma iväg!

Suck.



Klättrar nästan på väggarna ;)

/emma.

Vissa personer

Vissa personer från förr som jag ibland kommer i kontakt med har jag en förmåga att störa mig fruktansvärt mycket på. Det kan i och för sig ha att göra med historian bakom och vilken typ av relation man haft, men ändå. Det är grymt tydligt i alla fall och jag börjar koka nästan på en gång. Visserligen är det ganska befogat just med denna personen, men det är jobbigt att lägga (negativ) energi på det. Det är ju bara jag som förlorar på det. Vet att jag var i princip rasande på just denna personen när jag flyttade hem hit till Sthlm efter Strömstad-åren och gick mest omring och var förbannad. Väldigt onödigt kan man tycka, men det var sjukt svårt att stränga bort det. Aja. Nu fick jag det sagt. Ska försöka hålla huvudet kallt... Andas!



/emma.

För checkarna

Jag fick för nåra dagar sen hemskickat några penga-checkar från H&M på 550kr (inte illa pinkat!) och nu tänkte jag BRÄNNA (härligt ord) dem! Kanske på bland annat det här...



/emma.

Riket vid vägens slut

Ikväll ska jag på bio! Väldigt trevligt faktiskt :) Ska gå med Älsklingen, hans föräldrar och några kompisar på Arn - Riket vid vägens slut. Såg den första Arn-filmen ganska nyligen när jag och Älskligen var på hans landställe och jag tyckte den var riktigt bra! Ibland kan det kännas lite överspelat med just svenskt tal och så, men om man borster från det är det väldigt bra! Ikväll ska jag alltså få se den andra filmen och jag ser verkligen fram emot det! Perfekt sånt bio-väder också, regn i luften, kyligare och mörkare. Ska bli riktigt najs! Innan ska jag ju som sagt shoppa lite med Josefin också och det ser jag fram emot! :)

Puss så länge.



/emma.

Cool enough?

Nu har jag det där dilemmat igen att jag måste klä mig i samma linje med mitt hår, alltså inget gull-i-gull till denna frilla, det funkar nämligen inte. Det måste vara något mer med edge som jag pratade om tidigare när jag klippte av de där första 30 centimetrarna i maj. Så jag hade lite problem i morse med vilka kläder som skulle vara cool enough och passa mitt hår. Det är knepigare än det låter faktiskt! Ska på stan en sväng med Josefin i eftermiddag och då kanske jag hittar nåt rivigt i klädväg ;)

Tills dess får vi hålla till godo med dagens klädval som föll på blåa, lite slitna jeans, svart kofta, vitt linne och en grå-svart sjal, lyckades jag med en hyffsad fräsig-look?





/emma.

The mad-hair

Nu har jag fått åtskilliga komplimanger för håret här på jobbet. Alla (nåväl, nästan alla, har inte träffat alla än) har sagt att det är jättefint och att det passar mig. Det är kanske okej ändå? Börjar nästan tro det själv... Syrran sa spontant när hon såg det igår "åhh va gulligt" och mamma kom in och väckte mig och sa att det var gulligt hon med, "va sött". Frågan är nu om jag vill se gullig och söt ut? Aja. Vräkte på med ögon-make imorse för att kompensera det "gulliga" :)

Här kommer lite bättre blider på frillan än de jag tog i går. Håret är alltså klippt i en mer rak page, håret är inte längre fram utan mer "inne" som frisören sa. Ser ut lite som Katie Holmes nya frilla fast utan luggen.







/emma.

Jordens alla svordommar i denna rubrik

Fy. Fan. Jag har inte mycket hår kvar alltså. Jag ska aldrig mer klippa mig där, visst bra pris men åt helvete med den frisören. Hitills har jag blivit nöjd men detta är det värsta någonsin.

Jag kommer dit (fortfarande hoppfull och glad) och för första gången är det en manlig frisör som ska klippa mig. Det kändes lite konstigt mot att bli klippt av en kvinna. Jag märkte ganska snabbt att han var lite tafatt och att dömma sättet han torkade mitt hår (som en femåring skakar en skramlande burk) var han ganska ny i gemet. Det var bara början. Sen verkade han lite mer säker på sin sak och sa att frisyren jag hade sist "är ute" och att jag skulle få nåt "mer trendigt" lite mer "slätare, inte lika flikit bla bla bla" Visst tänkte jag, why not. När han visade hur kort han tänkt sig såg det okej ut, det "okejet" skulle jag bittert få ångra. Bara hans sätt att föna mitt hår gjorde mig nervös, samma princip där som när han torkade håret efter tvätten, skaka runt håret och huvet med galna, plötsliga, hetsiga rörelser. Hjälp.

Nu sitter jag här och gråter. Storgråter. Jag har aldrig gråtit över en dålig frisyr förut. Aldrig. Frisyren kanske inte är så dålig i sig, men längden på det är åt helvete för kort! Det känns väldigt barnsligt att gråta över en sån här sak, en frisyr. Men det är verkligen förjävligt jobbigt när det misslyckas så totalt och man känner sig allt annat än snygg. Det sitter så mycket identitet i håret och detta var inte alls vad jag förväntat mig.

Det "bästa" var när han skrev ner sitt namn på ett sånt där kort i fall att jag vill klippa mig hos honom ingen, NOT gonna happen.

Nu ska jag platta håret, dra i det, slita i det och försöka göra något bra av det. Mission impossible.






/emmaMadHair

P.S. Varje gång jag ser en bild på mig själv med längre hår (läs: innan jag klippte mig) börjar jag gråta igen...

No carbs?

Jag tror banne mig det. Tror jag ska sluta med kolhydrater helt nu (igen). Då kommer det hända grejer med midjan! Inget socker heller för den delen. Njuter av ett av mina "sista" bröd här just nu, en nybakad fralla... Mums. Bröd är nog det jag kommer sakna mest, det är ju så förbaskat gott! På måndag gäller det då. Måste försöka lova mig själv det här! Och försöka hålla det :)



/emma.

Moviestar, oh moviestar

Då var det aspirantutbildningar här igen på jobbet och jag ska "agera" receptionist till det spontana kundbesöket som filmas. Måste säga att jag säkert är mer nervig än asprianterna, hehe. Första omgången tagningen gick i alla fall bra! Ett - noll till mig!

Edit: Andra omgången säkrad, två - noll till mig!

Edit nr2: Tre - noll.



/emma.

Time to cut my hair

Idag efter jobbet ska jag klippa mig igen, det var över tre månader sen sist och mitt hår har verkligen växt som ogräs! Det har ju den förmågan - vilket inte är något att klaga på. Nu tänkte jag därför korta av topparna och få till frisyren igen, det blir svårare att forma till topparna när håret växer ut och blir tyngre, tjockare och sånt. Nu är det alltså dags igen. Älsklingen tyckte inte jag behöver klippa det alls, men för att få till frisyren jag har nu krävs det tyvärr darling :) Kanske att jag klipper till det lite annorlunda, får se vad frisörskan säger :) Alltid kul med lite förändring! I love förändring actually, hoppas det blir bra :) Alltid lika trevligt att pyssla om håret!



/emma.

När vi ändå är inne på...

... koftor var det va? Så kan jag väl slinka in med att denna färgglada kofta från H&M ser ganska skön ut. H&M har btw fått in lite nytt fint på hemsidan! Tur att jag ska in till stan imorgon och shoppa lite "nödvändigheter" med Josefin (hon ska tydligen bara vara moraliskt stöd;) så inte abstinensen blir alltför svår! Weej. Mitt mål är främst attslippa frysa i höst :)



/emma.

Lite Lindex

Lindex har fått in riktigt fina grejer, kan tänka mig att köpa en eller två saker där i alla fall. En sån där lång kofta jag skrev på höst-shoppinglistan hade inte suttit helt fel, kanske just denna...



Spets är något som sägs vara "inne" i höst, så varför inte satsa på en skir spetstopp att ha under en kofta eller kavaj?



Ett litet bälte i en härlig färg hade inte heller suttit fel...


/emma.

Tattoo or not?

Nu kom den där frågan upp på tapeten igen, ska jag tatuera mig eller inte? Det var Elina som sa att hon snart ska åka och göra en till i höst och undrade om jag ville följa med. Men jag har ju inte riktigt bestämt mig! Jag vet ju vad jag vill göra, den där fjärilen från ett av mina örhängen och jag vill inte ha den i färg. Ett litet hjärta hade jag också kunnat pränta in, men hur ska jag komma på två ställen att sätta tatueringarna på? Inte i svanken iaf, det gör skitont (massa nerver) och sen har jag hört att man inte kan få ryggmärgsbedövning om man gör en tatuering där... Att skriva en liten textrad som betyder extra mycket hade jag också kunnat tänka mig, frågan är vilka ord man kan stå för och gilla resten av livet. Love kanske? Definitivt Love, det är ett fint ord.

En annan sak är att jag är lite skraj för nålar också... Smärta är ju också en faktor, beror kanske var på kroppen man sätter den. Stället jag i princip alltid tänkt mig är ena skulderbladet, men tänk om jag typ gifter mig en dag i den klänningen jag tänkt mig, då skulle det innebära att den syns ganska bra... Vill jag det? Jag tror inte det och då måste jag placera den någon annan stans, någon stans där huden inte förändras genom åren. Och hur många sånna ställen finns det? Sen finns det ju så mycket extremt fula tatueringar också, vissa förstår man inte alls hur de har tänkte när de gjort det. Hallå liksom? Vill du ha en tecknad kaktus över hela vaden när du är 50? Eller den där döskallen över hela ryggen?

Jag är lite smått besatt av att kolla på Miami Ink när tillfälle ges, där görs det kanske mest fula tatueringar, alltså enorma, med massa hemska gubbar, svarta, färgsprakande, smaklösa, blaffiga osv. men ändå så är det lite ja, kittlande lockande.

Sen det där med identiteten, är jag en snäll flicka eller en bad girl? Kan inte riktigt bestämma mig för vad jag är ;) Tattoo eller inte är alltså frågan.



Är det där ett bra ställe? Om jag "råkar" bli gravid en dag, hur kommer den då se ut sen? Hum.

/emma.


Ja tack

En sån här fin rosa cykel hade jag inte tackat nej till. Här är en Kronan-cykel som blivit ommålad till den mycket tjusiga rosa nyansen. Snodde bilden av Sandra som fick denna cykeln i födelsedagspresent för ett tag sen. Kom bara att tänka på den och letade reda på bilden - man måste ju dela med sig!



/emma.

En sån där liten

Vi har en massageterapeut här på jobbet och nu har hon precis blivit mamma så hon har fixat en vikarie till oss. För att visa vikarien var hon ska vara och så kom vår mammalediga-massör hit och med sig hade hon sin lilla söta dotter Olivia på 7 veckor. Hon var verkligen bara sååå liiiten. Helt galet. Såg ganska skönt ut att ligga där mot sin mammas bröst under filten och sova. Tänk om man var så liten igen och bara kunde krypa ihop på små-små, mysiga ytor och sova. Det hade varit riktigt skönt det :)



Nicole Richies och hennes killes (namn?) lilla bebis.

/emma.

29

I fredags hade jag hela 29 unika besökare - najs. Förstår dock inte riktigt varför ;)

/emma.

Måndag (läs: LÖNING!)

Weho för löningen, inte för att det är måndag. Men men. Dagen började med lite övningskörning till jobbet, skjutsade Sara till tåget och mig till jobbet, thanks mom :) Full rulle på en gång och så fort någon frågar hur helgen varit visar jag stolt upp mitt gigantiska blåmärke på vänster underarm och säger ordet "Kräftskiva". Hehe. Det talar för sig självt om man säger så :)

Hela dagen igår tog jag och Sara det väldigt chill, först städade vi såklart undan allt efter kräftskivan på Tynningö (en hel del skit blev det!) innan vi tog en båt hem vid 14.35. Sen åt vi lite lunch i form av omelett med potatis, paprika och skinka för att efter det ta en promenad till ICA och köpa godis (mmm). Vi såg både Bridget Jones på spaning (alltså tvåan, ettan såg vi i torsdags) och Walk the line (såå bra, måste ladda ner alla låtarna!) och åt oss mätta på godis. Vi hade en helt lovely bakis-söndag alltså, dock utan baksmälla, vi var bara lite sega om man säger så. :)

Efter jobbet ska jag till DaveBabe (saknar honom redan) vars mamma fyller år idag:) Ska bli trevligt! Skulle egentligen ha testat på en ny träningsform gratis idag efter jobbet, men kakor och sånt gott tackar man inte nej till! Får testa på den tärningen nästa måndag istället. Imorgon ska jag nog klippa mig... Välbehövligt!

Ha en fin dag!

Puss puss

/emma.

Kräftskivan - ocensurerat

Hej hopp! Visst överlevde jag helgen ;) Med nöd och neppe som man säger. Närå, men mycket kräftor och dricka blev det! Det började droppa in folk vid två-tre tiden och sen dess var det ganska bra ös :P En hel-kul helg med andra ord! Weho, party party! Najs najs :)

Här är lite pics som jag snott av Dave Babe och Johan, vet att man typ inte får göra så, men jag känner dem ju! :)



Gänget som missade både bussar och båtar, men tillslut kom de äntligen fram och började genast med tältet.



Sara, Elina och jag var grymma på kubb (jag tog ner två på raken) och vi var inte liite kaxiga efter första vinsten efter bara två rundor för vår del ;)



DaveBabe och Sara till bords.



Dags att hugga in på kräftorna!



Fina och goda kräftor! Mums!



Shotglasen fick ett alternativt användningsormråde; på Jonas nyrakade huvud.



Du är fin du älskling <3



Det var bra röj på dansgolvet!



Let's shake some ass!



Visst ser det kul ut!!



Fullaste killen av dem alla, min David ;)



Är det därför jag hade ont i nacken? Jag headbangar alltid på fyllan av nån konstig anledning ;)



Någon som vurpar ganska rejält där bakom David?



En typisk Sara-kommentar till denna killen:
"Jag trodde ni var socialt inkompetenta men du är ju faktiskt riktigt trevlig"
Haha! Klockren stumpan!



En konstig kuf. Jag blåste stenhårt i flytvästens visselpipa i hans öra bara för att ;)



Johans mycket skickligt tagna kort på mig och mina "slick'a moves". Johan, jag förstår dock inte vad "slick'a moves" är för nåt? (Hjälp.)



Jag och Sara on the dancefloor!



Josefin och Johan rockar loss...



"Snyggo-minen" på mig och hey fel kamera Ludvig!



Älsklingen forstätter att korka upp (han ser nyktrare ut än han var) :P



Det finns säkert en anledning varför jag räckte ut tungan... (Inga kommenatarer.)



Det ser i alla fall jobbigt ut :P



De från början så rena och vita skorna var bara ett minne blott.

Nu ska jag tona ner med "fyllo-bilderna", jag är ju trots allt en mycket seriös person. Eh. Inga kommentarer där heller.

/emma.

Nu sitter jag och sara och väntar

MMS

Nu sitter jag och sara och väntar på david vid bryggan på tynningö. Vi kommer få det så enormt kul! Weho. Party! :-D Puss


Kräftskiva

(Snart är det helg!) NU är det helg! Tjoho - jag drar! :)

Imorgon lördag är det alltså dags för kräftskivan vi alla väntat på! Jag och Sara åker med en båt direkt till Tynningö här ifrån Gåshaga kl 18.00 i eftermiddag. Vi ska då ha hunnit handla lite, packat klart och inventerat spritförådet. Att min fleeströja och eltandborste-laddare inte går att hitta är ett litet oväntat dilemma... Men vadå, vi har i alla fall två timmar på oss innan båten går ;) Mamma sa i morse att hon skulle kunna skjutsa oss till båten, men jag ändrade det snabbt till att jag skulle köra! Yeey.

Ikväll blir det till att testa musikanläggningen Älsklingen hyrt, fixa i ordning lite och ta det ganska lugnt. Kanske att vi smakar på vinet också för att se om det är smakar bra. :P

Imorgon är det "the D day", alltså, Kräftskiva står på schemat. Det kommer en hel del folk med kräftor, sprit och tält och mot kvällen kommer trädgården vara full med partytält, kräftlyktor och glada nyllen (kul ord, nylle - hehe). Att kräftor är något såå gott är ju inte helt fel det heller. Vi kommer minst sagt få en oförglömlig kväll och enligt SMHI ska det i alla fall inte rengna!

Ha det så bra alla ni andra som inte ska parta med oss ;)



/emma.

Vad är det med mig?

Jag är verkligt, riktigt uttråkad nu förtiden. Kan det bero på att jag vet att jag ska iväg i januari? Kommer ihåg när jag skulle flytta till Sthlm igen efter min tid i Strömstad och de sista dagarna på jobbet innan jag skulle åka var outhärdliga. Det var bara såå segt och jag räknade i princip minuterna. Är det så det känns nu? Kul att det bara är typ ett halvår kvar ;)

Idag är det också sista dagen med "sommartid" på jobbet, så mina dagar när jag slutat kl 16.00 är förbi och ersätts utan vidare till kl 16.45. Och de 45 minutrarna känns vill jag lova, det är skillnad på 16.00 och 16.45! Kommer dock fortfarande sluta kl 16.00 varje fredag vilket är bra :)

Whatever. Puss.



/emma.

Testar en sak

Måste kolla vad detta är för nåt... Följ min blogg med bloggkoll Edit: Jasså jaha. Förstår nog inte riktigt grejen med det hela? Ska jag göra så här varje gång numera alltså? Aja. Nu har jag testat i alla fall! Ha det fint! /emma

Thank God Its Friday

Denna veckan har i mitt tycke varit lite väl seg, annars brukar veckorna rulla på ganska okej, men just denna veckan har jag ständigt legat en dag före vilket inte är att föredra. Nu är det i alla fall äntligen fredag - som jag har längtat!

Helgen kommer bjuda på massa skoj, skoj och raj raj så det kommer minst sagt bli en helfestlig helg! Sara kom igår, jag hämtade henne på stationen och det var nog lika bra ;) Vi åkte hem till mig via Lidingö Centrum och bolaget för att köpa lite dricka till helgen. Det slutade med en bag-in-box med vitt vin och två päroncider var! Ni kan förstå att vi hade det lite kämpigt på vägen hem med alla tunga grejer, Sara med sin blykloss till väska och sen bolagspåsarna... Men hem kom vi! Strax efter att vi kom innanför dörren började det regna, och kort efter det SPÖ-regnade det rejält. Skönt att vi slapp det om jag säger så... Det var min matdag och mamma hade röstat ner min önskning till middag och ersatt den med grillning. "Det är ju kanske sista gången vi får möjlighet att grilla! Sommaren är ju snart slut..." sa mamma. Okej, okej. Att grilla i regn är ingen hit kan jag säga! Vi stod under parasollet på altanen och gjorde röksignaler till alla på södra delen av ön. Haha. Ett tips är också att inte lägga på locket... Maten blev i alla fall SUPERGOD, jag testade på att göra marianden David brukar göra och lyckades ;) Sara komponerade ihop en vitlöks och sweet-chillisås som också blev smaskig, så vi njöt i fulla drag. Kan också tillägga att vi "bara" var 9pers igår. Ha! Sen bäddade vi extrasängen, planerade packning inför helgen för att sen lägga oss i min säng och kolla på Bridget Jones dagbok, men vi somnade efter kanske halva, så vi forsätter med den på söndag istället :)

Det ska bli så kul med helg! Weho för det.

Puss puss



/emma.

Idag

Vaknade upp brevid my love imorse. Började dagen på samma vis som alltid och snart var man på jobbet igen. Sara sitter redan på tåget hit till Sthlm och kommer vara här vid 15-tiden. Då ska vi mötas upp i Lidingö centrum och gå på bolaget - i alla fall jag ;) Man kanske ska köpa med sig vin eller nåt sånt till kräftskivan, så man inte behöver dricka Passoa hela helgen :) Efter det drar vi hem till mig, jag ska marinera köttet som vi ska grilla ikväll (min matdag). Fick receptet på Älsklingens goda marinad, hoppas bara jag är lika bra på det som han ;) Senare ikväll ska vi kanske packa om väskorna med varma, sköna - men snygga - kläder till kräftskivan. Vi kommer befinna oss på en ö (iofs är Lidingö en ö också...) så man vet ju aldrig, men vädret verkar ju lovande! Det ska bli 19-20 grader och solsken på lördagen, samma på söndagen men med lite mer moln - tipp topp!

Kommer bli så kul att få träffa dig stumpan! Snart ses vi :)

Puss så länge



Sara och jag för länge sen (ursäkta min galna uppsyn). Typ i tvåan eller trean innan en utekväll... Var det den där gången vi frös ihjäl när vi väntade på färjan till Hönö? Vi skulle få vänta i 40 minuter på färjan så vi betalade en 5a och gick in på toaletten för att det kanske var några grader varmare där. Uhäk. Vi kom i alla fall hem tillslut - kl 8.00 på morgonen. Helt sönderfrussna och undrandes, om det verklgen var värt att missa sista bussen hem halv tre?

/emma.

Min plan

Jag har gjort upp en plan i mina tankar över den närmaste tiden. Känns ganska bra att ha det lite mer strukturerat, innan har jag mest gått och väntat på att jag ska komma på något. I och med mitt beslut att åka till Brigthon har det kommit igång! Så skönt. Jag behöver struktur och jag älskar att skriva listor som jag allt eftersom bockar av. Så nu har jag listat, stukturerat och sånna saker, så nu kan jag gå vidare :)

Så här ser min plan ut:


HT 08 - Jobba. Ta körkort. Spara pengar.
VT 09 - Plugga engelska i Brigthon
Sommar 2009 - Jobba, jobba. Spara...
HT 09 - Jobba! Spara slantarna till:
VT 10 - Ut och resa! Måste, måste, måste, vill, vill, vill!
Sommar 2010 - Jobba! Spara.
HT 10 - Plugga! Vad? Var?

Så, vad tycks? Ser det ut som en bra planering? Jag tycker det. Det enda kryxiga är vad och var jag ska plugga?! Har en liten stund på mig att lista ut det så det ska jag väl försöka komma på så småning om... Helt okej :)



/emma.

Jag vill åka till New York

Nu. Helst nu.

Kollade på Elin Klings blogg och läste att hon är i New York just nu. Hon har precis vinkat av en tjej på flygplatsen som vann en "Shopping-weekend i New York med Elin Kling". Tänk att få shoppa i New York! Jag får typ skakningar i alla muskler jag äger bara vid tanken av det. Vill också! De har shoppat lyx, second-hand, fyndat, ätit och druckit gott, sett stan, fått manikyr och pedikyr ect ect. OM jag är avis och smått sugen på hela grejen! Det är bara förnamnet. Åh åh.

Jag ska lätt åka dit en dag! (Gärna nu...)



/emma.

Rött lack

OPI är mitt absoluta favoritmärke när det gäller nagellack. Den knallrosa nyansen jag köpte för kanske tre månader sen har jag använta varje dag sen jag jag köpte det. Och det är inte ens i närheten av att ta slut! + att det är lika bra som när jag införskaffade det, lätta att applicera och aboslut inte segt och kletigt som gamla/äldre nagellack kan bli. De 140kr man får punga ut för de färgrika dropparna är så värt. Som sagt, att innehållet bara minskat med några millimeter efter att ha målat naglarna två gånger i veckan med samma naggellack är VÄLDIGT bra. Nu skulle jag vilja ha ett rött OPI-lack att "kladda" på mina naglar i höst. För vad mutrar väl inte upp mer än lite fin lyxig färg på naglarna i höstmörkret? Nu gäller det bara att hitta den rätta nyansen - låt jakten börja!



Vilken färg vill du ha på naglarna i höst?

En sak till

Nu ska jag alldeles strax sätta igång med alla grejer jag ska göra. Såg att badrummet måste putsas på också, så det är bara att dra upp ärmarna och börja! Ikväll kommer David hit (mys mys mys) och imorgon kommer Sara Sweet så ja, det gäller att hålla röran presentatibel (dagens ord?). Yes. Lets do it!

Juste! Fick hem penga-checkar av H&M idag, har tydligen samlat på mig en "guldbonus". Vilket inte är bra om man ser summan jag handlat för. En liten nätt summa på 14 495kr (!). Jag måste nog sluta helt ett tag... Ska bara använda upp mina checkar ;)

Puss å hej!



/emma.

Dagens outfit

Idag hade jag på mig samma fodral som igår, med en mörkblå kjol från Indiska över och ett smalt kroko-präglat bälte, (fodralet är lite i kortaste laget att ha på jobbet). Nu är det dock dött i huvet på idéer vad man ska ha på sig resterande dagar i veckan. Måste fundera på det...





/emma.

Mer inredning

Jag bytte som sagt ut den där hursten mot denna:



Har skrivit lite passande ord med olika färg på etiketterna som följde med hurtsen.



Måste också visa resultatet av att tvn åkte upp på väggen istället för att ta plats på tv-bänken. Riktigt schyssta grejer!



Alla mina DVD-filmer, CD's och annat intryckt i tv-bänken...



/emma.

"Projekt hylla"

Mitt lilla projekt "sätt upp nya hyllor" blev så här:

Innan: En överbelamrad hylla och ett aningens övermöblerat rum...



Efter: Hyllorna är uppsatta brevid garderoberna till vänster längst in i rummet.




Detta ska alltså bort, men jag behöver åtminstone två hyllplan till att sätta över tvn för att få bort det som återstår...




Jag har också satt upp mina smala hyllplan, som tavellister, det blev så här, riktigt tjusigt om jag får säga det själv:



Oh la la la! (och ja jag har bytt lakan mellan korttagningarna, "innan kortet" är taget i typ mars) :P

/emma.

Tisdagens klädval

I går hade jag min nya skjort/blus-klänning i mörklila från H&Mpå mig! Det kändes riktigt fint :) Fick som sagt kommenataren av en (kvinnlig) kollega att jag såg "ärtig" ut :) Hade lack-skorna till. Hade min tighta kroppsstrumpa/fodral (hehe) från Gina Tricot under.





Ser att det är dags att damma av den där spegeln!

/emma.

I'm off

Nu drar jag snart hem. Ljuvligt. Ska hem och greja, städa, måla naglarna, planera lite, fixa låtlista osv. Kanske att jag lägger mig på sängen i fem.. tjugo minuter och slö-tittar på tv. Måste också visa hur fint det blev med hyllorna Älsklingen hjälpte mig att sätta upp (sicken karl man har!). Lite pyssel med andra ord :)

Som sagt, I'm off for today!



/emma.

Okej, jag erkänner

Jag blir nervös. Framtidsplaner. Stort ord med stor betydelse. Jag och David. David och jag. Vi.

När framtiden kommer på tal är det kittlande nervöst, alltså mest på ett bra sätt. Jag älskar egentligen att prata om det men vet inte riktigt var jag ska ta vägen eller vad jag ska säga. Sen vågar jag kanske inte tro det heller. Tänk om jag tror på det och det inte händer? Då blir jag ledsen. Men nu ska jag inte vara sån, så ska det nämligen inte bli! I alla fall. Älskar när David säger de där sakerna som inte händer imorgon eller om en månad, utan kanske om några år. Det behöver ju inte heller vara stora saker, utan även de där små sakerna. De stora sakerna är självklart mer nervösa än de små... Men varför blir jag just nervös då? Eller som David sa igår att jag får "Stora skälvan". (hehe) Men det är så stort liksom! Samtigt är jag nog rädd för att jag kommer vilja allt "det där" tidigare än jag tänkt, tidigare än jag planerat, tidigare än jag borde osv. I samma stund känner jag också att jag inte vill vänta så länge ändå, så det är minst sagt rörigt i tankarna och det är väl det där såkallade förnuftet jag ska försöka lyssna till... Eller? Herregud. Så det är med blandad tjusning och svårt att hålla tillbaka ett leende när ordet "framtid" uttrycks. För visst är det spännande! Okej, nu ska jag sluta. ;)

Allt har sin tid och framtiden är vår.



/emma.

Sommaren är kort

Shit, det är tragiskt det där med att somrarna är korta, kostiga och ja, korta. Vädret är boven i dramat. Det har inte direkt varit hel-fint väder hela sommaren igenom. Det har varit ett par tre veckor med värmebölja och sen resten regn. Regn - vilket trist ord. Jag hade som tur var det fina vädret på två av mina semesterveckor (det tackar vi för). Men nu då? Visserligen jobbar jag, men vädret påverkar mig ändå. Det luktar höst ute och det är råare i luften. Det är inte alls de där svala, ljumna sommarkvällarna som det ska vara i augusti. Nu närmar sig hösten med stora kliv och det jag gillar minst är att det också blir mörkare. Jag är en sucker för ljus och slukar helst vart enda liten ljusglimt jag kommer över, mörker är inte lika aptitretande om man säger så.

Var tog de där sommardagarna vägen?

Edit: Nu sken solen såklart på lunchen vilket är fantastiskt ;)



En av de där kokheta soliga dagarna i juni i en park på Djurgården.

/emma.

Gårdagen

Igår var jag "ärtig" sa en kollega, ska visa varför när jag kommer hem...

Jag åkte som sagt in till stan för att i första hand lämna in mobilen men det glömde jag visst (ops). Istället tog jag en sväng i Gallerians trevliga butiker och faktiskt hittade jag inget jag ville ha. Utom den där omtalade brownien med mjukglass för 35kr. Ganska skönt faktiskt att jag inte hittade något. Hoppas det håller i sig få på det sättet sparar jag pengar :) Sen gick jag i mina höga klackar till Dramaten där David snart skulle dyka upp. Han mötte upp "sin" högtalar-systems-uthyrar-kille och de började lasta in stora tunga saker i bilen. Kan ju säga att det kommer låta en hel del på lördag! Sen åkte vi till Antons lägenhet som han nyss flyttat in i och åt middag. Gott gott. Och snart skulle vi iväg igen eftersom David ville åka till landet och dumpa av högtalarsystemet redan samma kväll. Mina muskler blev ratade och ersattes av en kompis manliga muskler. Jag fick en skön promenad hem till David där jag drack te med hans föräldrar, åt bull-skorpor (mums) och sen ringde Anna. Fick en liten snackis med henne och det var kul! Nåra timmar senare kom min darling hem och sömnen tog över.

Ny morgon! Upp och hoppa kl kvart i sex! Åkte från Älvsjö kl 6.49, läste i boken Läppstiftsdjungeln av Candace Bushnell och lyssnade på musik. Efter jobbet ska jag hem och fixa, städa göra spellistor i iPoden till kräftskivan på lördag och sånt. Hugo ska promeneras till kvällen och sen kommer min babe över. Imorgon kommer Sara och det ska bli såå kul! På fredag ska jag jobba och Sara åker till sin moster över dagen, sen ska vi nog köpa lite vin... Och till kvällen åker vi ut till Davids landställe! Tjo! Party party helg kommer det att bli :)

Back to reality.



/emma.

Shopping i höst

Snart är det lön igen och denna gången ska jag (försöka) hålla hårt i slantarna! Men (det finns ett men) jag skulle ändå behöva göra några enstaka inköp. Typ det här:

♥ En stickad längre väst hade varit flott
♥ Kjolar, gärna en i klassisk modell och en roligare (vippigare?)
♥ En lång stickad kofta i svart eller nån kul färg
♥ En eller två vardagsklänningar
♥ Något hössko-aktigt utan allt för hög klack
Edit: Ett rött OPI-lack

Sen får jag nog ge mig :)

/emma.

Jag syndar! Men va fan, är det tis

MMS

Jag syndar! Men va fan, är det tisdag så är det:) har inte gjort av med ett öre heller:p bara 35kr för denna omtalade goding. Mm. Puss puss


I sånna här fina skor trippar jag

MMS

I sånna här fina skor trippar jag omkring i idag! Love them. De är på skinande och fina! Nu är jag på väg in till stan för att så småning om möta upp älsklingen:) Han ska hämta ljudanläggningen till kräftskivan på lördag och jag tänke passa på att klaga på min mobil vars knappar spruckit... Sen kanske jag måste kolla LITE i affärer också;) ha en fin kväll! Puss


Evening plans

Igår kväll frågade min Älskling om jag ville hänga med på middag hos Anton som har fått en egen lägenhet (wee för honom, bu för mig - jag vill ju också ha en lägenhet!). Det ska bli trevligt :) Så det bär alltså av mot söder om söder efter jobbet! Får träffa min babe igen, var ju typ fyra timmar sen sist nu ju! ;) Så det kommer bli en trevlig kväll!

Imorgon ska jag försöka hålla mig hemma, gå ut med vovven på kvällen och fixa inför att Sara Sweet kommer på torsdag eftermiddag! Ska bli så kul att du kommer stumpan :) På fredag ska vi ut till Daves landsälle och preppa inför kräftskivan på lördag! Jisses va kul det kommer bli! Tror jag tar med min oöppnade  Passoa jag köpte förra sommaren på Zakynthos, att jag inte öppnat den förvånar mig :-O Ska googla lite drinkrecept med Passoa i så jag vet var som kommer ta mig in i dimman... :P Kanske ska köpa lite vin också :)

Kul kommer det bli i alla fall, den saken är säker! Kul att Sara kommer ända från Göteborg också! Sen kommer det självklart massa annat härligt folk till kräftskivan, så det kommer minst sakt bli fullt ös (medvetslös)!

Men först kommer ikväll! Längtar...



Sara och jag när jag var i Gbg, näst senast (hehe känn på den Sara;)

/emma.

I really need to screw

Nu snackar vi alltså SKRUVAR och inget annat.

Igår när jag kom hem skulle jag ju egentligen slänga mig på sängen, men istället började jag skruva ihop min hurts. Precis, mamma har inom loppet av en vecka köpt två hurtsar till mig ;) Den ena ville jag verkligen ha och den andra var väl okej... Hur som haver så är den slutgiltiga hurtsen den jag vill ha! Yes. Sen kollade jag lite på tv i alla fall och somnade några minuter innan det var dags för middag. David kom efter en stund och han fick på en gång rycka in och skruva upp mina hyllor ;) Stackarn... Men fint blev det :) Behöver nog två hyllor till att sätta över tvn, där jag kan ha massa skit, allt i min golvhylla fick nämligen inte plats på de tre hyllplanen vi satt upp igår. Men fint blev det!

Måste erkänna att jag inte har ett dugg tålamod när det gäller att sätta upp hyllor och sånt. Jag har liksom inget sinne för det! Alla tavlor jag satt upp själv har hamnat snett eller i olika höjd, hyllorna ska vi inte tala om... Jag fattar inte hur de bär sig åt i typ Äntligen hemma? Gör Martin Timell som Mat Tina och "förbereder" innan kameran sätts igång? Typ "... så var smeten klar och bara att sätta in i ugnen på 225 grader, men för att spara tid har jag redan gräddat (?) kakan och titta så fin den blev!" Erkänn Martin att det är så du gör! Du kämpar också med en hylla i en halvtimma och det tar inte alls bara tre sekunder att sätta upp den själv! Ha. Jag visste det. Tur att jag har en pojkvän som kan saker om skruvar och att man inte ska ge upp bara för att det skiter sig. Det brukar ju faktiskt ordna sig tillslut!

Så, det var min kväll igår, mycket skruvande alltså! Och kramar såklart.



HELT okej tapet, fint med skor...

/emma.

P.S. Anna snutt hade ju börjat skolan, så jag får ringa henne en annan dag! :)

Fy bubblan!

Jag är less på't. På det här jag "gör" hela dagarna. I say no more. Snart ska jag i alla fall hem och inta "tycka-synd-om-mig-själv-positionen-liggandes-i-sängen-med-dosan-i-högsta-hugg". Längtar. Sen kommer mitt lilla hjärta och då blir det andra bullar, inte kan man deppa då inte! Omöjligt. Måste ringa dig också Anna stumpan! Tror jag gör det när jag ligger i sängen helt enkelt. Låter skönt.

URK så in i bängen. Järnspikar är också en sån där "gammaldags svordom". Sen kan jag inga fler.

Over and over.



/emma.

Svårt att acceptera

Hur mycket jag än vet att jag faktiskt inte borde kolla på lägenheter just nu, så gör jag det i alla fall. Jag har ett sug värre än mitt sockersug (och då är det illa) att ha ett eget litet hem i form av en ljus söt lägenhet. Men jag VET att jag inte ska köpa nåt sånt nu, speciellt inte eftersom jag ska till England! Det är ju inte direkt en "liten" sak att köpa en lägenhet heller den saken är säker... Men trots detta går jag dagligen in på hemnet.se för att "kolla läget". Man kan ju bli galen av mindre. Hur ska jag kunna tygla mig? Hittade såklart en lägenhet som var väldigt söt i mina ögon. Vill ha, vill ha. Men icke. Klickade bort sidan snabbt som attans! Får glädjas åt att Älsklingen får sin lya snart :)



Fint, ack så fint...

/emma.

Trött men glad

Igår hade jag en mysig dag. Vaknade med ett ryck kl 9.00 och gick upp, varför inte börja dagen på en gång? Jag ägnade morgonen åt att städa (skulle ju få besök av Josefin!), kan säga att det var ganska (läs: underdrift) dammigt under sängen... Eh. Har liksom fuskat lite när jag dammsugit... Men denna gången lämnade jag inte en enda liten yta orörd! (Stolt.) Vid två-nångån ringde Josefin och meddelade att hon satt på Lidingö-tåget, jag mötte henne i Käppala med orden "Welcome to the island!". Vi köpte godis och hyrde en film (Good luck Chuck) på ICA och traskade sen hem till mig i regnet. Vi kröp ner under min filt (eh... inte menat att det skulle låta så.. ja.. whatever) och började kolla på filmen, åt ton-vis med godis - i alla fall jag - och skrattade. Det var en kul film, lite överdriven och förutsägbar kanske, men ja den var kul ;) Efter le movie begav vi oss mot tåget igen och in till stan, jag skulle till min Babe och Josefin hem till sig och peppa inför första skoldagen (idag!)/städa/äta/göra matlådor. Bra summerat va? ;)

Jag och my babe hyrde en film, Awake, som faktiskt var riktigt bra! Den var annorlunda mot filmer man brukar se, väldigt oförutsägbar. Jessica Alba två gånger igår alltså (hon var med i Good luck Chuck också). Sen åt vi god middag också, Jambalaja (stavas?) och jag har aldrig varit mer mätt + en kaka. Viken dag!

Åhh vad det var mysigt att träffa dig igen Älskling! Det kändes så bra :) Så mysigt att sova med sitt ♥ liksom och vakna brevid sin älskling... Kommer aldrig få nog av det! Ska jag sluta dravla kärlekskranka ord? Kan tyvärr inte lova nåt. ;) Tur att vi ses redan ikväll igen!

Love, love, love!

Som sagt, trött men jäkligt glad! Ha en fin måndag!



/emma.

Lite inköp

För några veckor sen köpte jag detta, en praktisk grej man hänger på en dörr med krokar från Lagerhaus. Eftersom jag har lite brist på förvarning och sånt till mina prylar (läs: kläder) passade den perfekt! Köpte två fina block på Akademibokhandeln och för att hitta en orsak att köpa dem, ska jag ha dem i Brigthon! Kollegeblock avsedda för studier är lätt en giltig orsak till köp ;) Sen den där hurtsen jag snickarade ihop... Den ser okej ut men är ganska plastig... Mamma gillade inte den i metall + att den skulle göra fula märken i golvet sa hon... Som om inte denna gör det?! Aja, jag överlever ;)



Min dunväst, skinnjacka och lilla väskan får pröva krokarna...



Mina fina block...



Le hurts.

/emma.

Veckans

Vi börjar logiskt nog med måndag!



Som följs av tisdag:



Onsdag såklart!



Torsdag...? Tog tydligen inget kort...

Fredag, sköna casual-friday!



***

Det var min vecka det! Igår var det mjukiskläder hela dan och det blir nog liknande idag!

/emma.

Nu har man varit duktig igen

Nu har jag städat riktigt ordentligt! Jag har dammsugit överallt (brukar fuska liite) och röjt undan! Har fortfarande lite projekt kvar, som att sätta upp hyllorna mamma byter idag och sånt. Utrymmet under trappen är inte alltför organsiserat nu igen... Men det ska fixas med lite smarta lösningar om ett tag!

Josefin kommer faktiskt hit idag! Det ska bli very nice :) Men hon kommer inte än på en stund så jag kan allt ägna mig åt att blogg ifatt när det gäller outfits och sånt! Yeah. Så gör dig beredd på en faslig massa inlägg, ska försöka hålla nere alla ord, men jag kan inte lova nåt! ;)

Fortsättning följer...



/emma i slappnings-position

Ganska skönt

Ligger i sängen, fast nej, jag halv sitter/halvligger mest. Det är något Madonna-marathon på 5an för att hylla hennes 50års-dag eller nåt. Just nu är det filmen Who's that girl som verkar lite, ja. Kolla själv så förstår du vad jag menar. Ska kanske ta mig lite lunch nu eller städa rummet, blir nog lunch.

Ha det gött så länge!

'

/emma.

Nedräkning pågår...

Snart ska jag äntligen få gå för denna veckan och inta min helg! Jag ska raka vägen hem, ta mig en chokladtårtebit (daglig tradition numera) och lägga mig på sängen. Kanske reprisen av Top Model går idag med, eller That 70ths show? Mm låter ljuvligt tycker jag. Bara cirkus fem minuter 1 minut kvar nu. Lovely. Jag ska hem och DÄCKA, på middag med grannarna, sen ska jag däcka igen, och senare däcka lite till. Ska bli skönt. Fortfarande lovely!

Om jag inte tittar in mer ikväll få du ha en fortsatt skön fredag!

Puss puss



/emma.

Jag tänker mycket ibland

Huvet är ständigt fullproppat av tankar, ibland betydelsefulla och ibland meningslösa. Just nu har jag inte så mycket att säga kanske, men jag känner ändå att jag har det. Skulle nog vilja prata om det och berätta för någon. Älsklingen kanske... Men han får komma hem först, det blir inte samma sak på telefon. Kanske nån annan. Men det finns inte riktigt "tid" för det där hemma. Synd. För jag måste ju få disskutera och reflektera lite, jag har ju så mycket att tänka på! Prata är ganska skönt ändå. Och ja, som sagt mitt huvud är översvämmat med tankar och de bara väntar på att få göra sig hörda. Kanske att man ska ta upp den där dagboken igen och skriva av sig? Det är så skönt att skriva ner allt för att sen skjuta undan det och tänka på annat. Om man vill komma ihåg det finns det ju nerskrivet!



Kom hem nu...

/emma.

Något saknas

Jag vet vad som saknas! Mina outfitsbilder! Kanske inte för att någon egentligen bryr sig om dem, men jag märker att dem saknas. Bilderna kommer i helgen var så säker, får köra ett sånt där "hela veckans outfits i ett inlägg"- inlägg. Ska passa på att slänga in bilder på mitt lite nyinredda rum också! Har ju smällt upp tvn och lite hyllor! Mm det ska fixas lite till innan det är helt klart, men finare kommer det bli! :)

Sen börjar jag känna att jag vill shoppa också vilket inte är så bra... Att jag måste åka in till stan för att fixa min trasiga mobil (två knappar har spruckit) bådar inte gott. Men om jag gör det innan jag får lön kanske jag lyckas! Precis. Man ska tänka positivt :)

Okej, lunch!

/emma.



Addering till önskelistan

Åhh! Åhhh. ÅHH! Denna typen av halsband såg jag för länge sedan i en tidining och föll pladask för budskapet. Det är ju bara så fint! Både halsbandet och betydelsen alltså. Det är två skedar på ett halsband, som hyllar just "att ligga sked". Och hur fint är inte det? Därför lägger jag till det till min önskelista!



Lånad bild av Eleonore.

/emma.

Let's move that ass!

Du hörde rätt! Jag ska skaka rumpan hela hösten faktiskt. Josefin, Elina och jag ska gå på Afriksanskdans en gång i veckan hela hösten! Det ska bli såå kul! Här kan du läsa mer. Det dumma är att jag kommer missa två gånger i september när jag är i Falun på intensivkursen... Undrar om man kan lösa det på något sätt.. Hum. Jaja. Det kommer bli superkul! + att det pajjar min ekonomi totalt... Vadå budget inför England? Men som sagt, det kommer frigöra många av mina endorfiner, så det kommer väga upp!

Weho! Let's move our asses!



/emma.

Ack du ljuvliga fredag!

Först måste jag säga det här: jag saknar dig FÖR mycket älskling!

Okej, nu kan jag gå vidare :) Det är fredag gott folk! Och det är underbart! Imorgon planerar jag att sova länge, länge! Drömde om det i morse när väckarklockan ringde och lovade mig själv att stå för mina ord. Det är en principsak.

Igårkväll kom mamma och syskonen hem från IKEA med lite grejer. Jag fick bland annat en hurts som var lite i plastigaste laget kanske, mamma ville inte att jag skulle köpa den i metall så jag gjorde som mamma sa (duktig flicka). Sen köpte de tre hyllor till mig, som inte passade konsollerna visade det sig. Jag skulle nämligen ha ett par svarta konsoller från början, men då tyckte mamma att det inte skulle bli snyggt, okej då tar jag de andra då sa jag. Sen ringder dem och säger att de svarta visst är snyggare till de vita hyllorna, okej ta dem då tycker jag. Och även fast jag sagt det ändrar de sig och köper de andra ändå! Jag fick alltså andra konsoller som inte passar till hyllorna, för hyllorna hade de inte bytt så de passade rätt konsoller. Hängde du med? Nej inte jag heller. Jag ägnade i alla fall en tid åt att montera ihop hursten som nu är full med grejer jag vill gömma - skönt! Vi får väl se när vi orkar med IKEA igen nästa gång!

Ikväll är hela famlijen på sju pers minus hund (han är hos dagmatte) till en granne i området och äta middag. Det ska bli trevligt! Hoppas jag får komma hem efter jobbet och däcka på sängen en stund först bara. Det är skönt att däcka!

Nu ska jag leta reda på sängstommar för jobbets räkning, "intredningsexpert" som man blev kallad ;)

Puss på er!



/emma.


När jag var på konferens i helgen

MMS

När jag var på konferens i helgen öppnade jag en Ramlösa samtidigt som jag sa alfabetet för varje ''vickning'' och kom till D! D som i David:) he is mine;) Saknar honom och tycker han borde komma hem nu.. På söndag! Då äntligen:) puss puss


Inget mer drogande

Jag har glömt att berätta något! Jag har slutat med kaffe faktiskt! Inte för att det är direkt svårt för min del, då jag dricker mest för att det är gott då och då. T ex när man fikar, då måste man ju bara beställa en latte för att det är så himmelsktgott! På jobbet tar jag kanskte tre-fem klunkar kaffe på morgonen och sen glömmer jag bort kaffet och det blir kallt. Så varför dricka det i överhuvudtaget? Nu är det en kopp te på morgonen istället och till kommande fikastunder blir det nog te... Billigare också! Koffein kanske är uppiggande till en början men i längden torkar det bara ut kroppen och man blir segare. Jag ska alltså vara riktigt pigg istället för fejk-koffein-pigg! Så sant som det var sagt :)

Puss på er!


/emma.

Lite seg sådär

Imorse hade jag min friskvårdstimma. Jag tänkte ta mig en "power walk" runt området där jag bor på nån timma. Det jag inte hade räknat med var kampen mot sömnen när väckarklockan ringde. Jag ville INTE gå upp! Helt galet. Jag fick ligga och motivera mig i drömmarna och försöka förmå mig att stiga upp. Efter tjugofem minuters snoozning kom jag äntligen ur sängen. Att sätta på sig träningskläderna och ge sig ut, (i det förvånandsvärt fina morgonsolskenet) kändes helt fel just då. Men jag kom ut! Det kunde jag aldrig tro. En dryg halvtimma senare var jag hemma igen, hoppade in i duschen och fortsatte med resten av skönhetsbestyren. Gäsp.

Igår var det min matdag och jag gjorde Risotto för första gången och det blev riktigt bra, typ tre matlådor kvar av det jag lagade också. Glömde det såklart idag, men imorgon kan jag ju ta med det! Najs najs. Måste spara pengar på det sättet också + att jag vill bojkotta mat-"kärringen" som gör mindre och mindre portioner + att det inte längre är färsklagad mat! (Har aldrig fått utlopp för den aggressionen här på bloggen).

Efter jobbet blir det till att åka till Brevik med H&M returerna jag har dragit ut lite väl länge på att lämna tillbaka. Hoppas det fortfarande går! Sen ska jag hem och städa (städar bara lite åt gången... sen stökar jag till igen!) Dammsuga ska jag också göra - ordentligen denna gången! Sen ska jag soooova! Måste försöka lägga mig någolunda tidigt! Men jag är ett hopplöst fall!

Let's go!



/emma.

Det funkar! Weho! Förra inlägget var

MMS

Det funkar! Weho! Förra inlägget var ett kallat mms- bloggning! Så grymt att det äntligen funkar:) jag kan numera dokumentera överallt ifrån! Just nu på jobbet, med headset och allt. Nu ska jag gå hem. Anderbart med mobil bloggning! Räkna med mig;) puss på er


BLOGG Denna bilden tog jag hos min ä

MMS

Denna bilden tog jag hos min älskling när hans familj ''målat'' om huset. Har den som bakgrundsbild i mobilen. Tänker på min älskling varje gång jag ser den:) puss


Chocolate cake

När jag kommer hem ska jag få smaka chokladtårtan Maja bakade igår. Den kakan har jag bakat sammanlagt tre gånger och varje gång tar det fem timmar! Första gången med Lovisa, andra gången till mammas 40års fest och tredje gången till min födelsedagsfest (16år - tror jag). God är den! Det är typ ett halvt kilo smör i den och massa choklad! Mums. Den ska jag alltså få smaka när jag kommer hem! Sen ska jag laga mat åt familjen vad nu det ska bli...

Som det stod i receptet, "12 portioner eller till en person med brustet hjärta." Utsökt!

Receptet finns i en av Nigella Lawsons receptböcker.



/emma.

P.S. Blir nog en rask promenad till ICA sen...

Brighton here I come!

Nu har jag gjort det! Jag har precis berättat för chefen om mina planer att åka till Brighton efter nyår och plugga engelska i ett halvår! Jäklar va grymt! Jag var lite nervös när jag skulle säga det men det gick ju bra och kanske blir det tjänstledigt :) Va fan, jag måste lära mig att inte hetsa upp mig i onödan - ingen kommer ju bita mig så fort jag säger nåt liksom. Men men. Nu är det i princip klart, nu kan jag skrika ut det från hustaken om jag känner för det! Nåja, i alla fall balkongen ;) Jag har alltså sökt en engelskakurs i Brighton, eller ja tjugo min utanför Brighton, genom ett tips av en kompis. Hon var där för något år sen och gillade det skarpt! Jag kommer bo inckorderad hos en engelsk familj, plugga i en skola hela dagarna med andra svenskar, vi får dock bara snacka engelska i skolan. Jag ska välja lite olika kurser under halvåret och lära mig så mycket jag bara kan! Är ganska nervös nu när man tänker närmare på det men samtidigt är det något jag verkligen vill och har tänkt på en längre tid. Jag vill få bättre självförtroende när det gäller min engelska och kunna snacka skit (på engelska) obehindrat! När jag kommer hem kan jag kanske tenta upp mina engelska betyg från gymnasiet som inte var alltför lysande. Jag ska alltså plugga här och har sökt genom Visingsös Folkuniversitet, Braheskolan som verkar vara ett riktigt bra val! Utbildningen kostar ingenting, enbart boende och maten vilket blir nästan 31 000kr för 23 veckor (vårterminen är längre). Får ta lite studielån och så, samt spara massa av min lön! Det kommer bli så bra! Yes, yes, yes! Därav blev det pund och ett engelska lexikon på önskelistan :) Så nu kommer en av mina "måsten" bli avklarade! I samma veva kommer jag får se London och shoppa i butiker som bara finns där :) Min kompis hade tydligen massor med tips på shopping och saker värda att se! Yeey!

Kommer sakna min älskling sjukt mycket, men han ska komma och hälsa på :) Mamma och Maja har också bokat in ett besök och det kommer bli såååå sjuuukt braaa!



"Min" skola i Loxdale.







/emma.

P.S. Nu fick jag kommenataren "Hur ska vi klara oss?" (utan mig alltså) av chefen - känns bra :)

Önskningar

Okej, jag fyller ju typ snart år... Eller kanske inte. 15 november är ju inte riktigt än liksom. Till mitt försvar känns det som om det redan är höst tragiskt nog. Varför inte muntra upp med en liten önskelista då?! :)

♥♥♥ NO. 1 på listan: En Acer Coral Pink, Aspire one - minidator! Gimme, gimme! Min bror har övertalat mig att en sån här är mycket bättre: ASUS EEE 904HD

♥ Ett *censur* (snart åker censureringen bort...) Engelska lexikon
P**** (kan snart skriva i resten av bokstäverna...) PUND!
♥ En Kumkum ring i silver med pärlor - mums
♥ Sånna där söta plåtlådor med fina bilder på, en sylåda, en för tvättmedel och en teburk hade inte suttit fel, låt fantsin flöda! Jag är inte petig ;)
Prinsesskronor
Skedhalsband - NY!
♥ Svarta hattlådor från Åhléns - NY!
Odd Molly kofta - NY!
♥ En Make up kurs på Make Up Store! - NY!
Prinsesskroneörhängen! - NY!

Önske-önskningar (än så länge):

♥ En egen lägenhet
♥ En walk-in-closet
♥ En Betsey Johnson klänning
♥ Christian Louboutin heels
♥ Resor!


Hum... Sen kom jag inte på nåt mer just nu! Konstigt när man blir äldre att man köper det man vill ha och inte väntar på sin födelsedag :)



/emma.

Rubriklös och bildlös

Kom inte på nån bra rubrik som fick mig att tända på alla tio (finns det uttrycket?), men men. Kanske kommer på något senare.

Jo! Juste. Nu kom jag på nåt. Igår kämpade jag med mina hyllister som man kan ställa ramar på och sånt, ingen i familjen var villig att hjälpa mig och mina armar skakade efter träningspasset... Jag höll på att bryta ihop! Väggen eller hyllan var lite ojämn så den ville inte ligga plant mot väggen, vattenpasset var tugnt och udden på pennan för kort för att kunna komma genom skruvhålet till väggen. Gaah! Just då ringde Älsklingen och fick sin beskärda del av mitt utbrott och fula ord. "Jag kan hjälpa dig!" sa han. "Men du är ju inte här!" suckar jag. "Jag kommer ju hem snart..." svarar han. "Men jag vill ha hjälp NU! Jag vill ha upp hyllorna och tvn NU!" Om jag har tålamod? Nej inte när det väl gäller om man säger så. Efter middagen fick jag hjälp av Emil att mäta upp hyllor, hål och tv-hållaren och Olle tog till slagborren för att banka skiten ur väggen. Det lät så i alla fall. Nu har jag därför fått upp min tv på väggen (dock fick vi inte loss foten så det sticker ut en liten bit av den under tvn - liiite B) och mina två hyll-tavellister som nu pryds med tavlor och nåra ljushållare :) Riktigt tjusigt!

Förhoppningsvis ska mamma till IKEA snart och köpa hyllplan till mig som jag kan sätta på väggen + en hurts som kan svälja alla kontrospapper och prylar. Ska bli kul att få lite snygg ordning på röran! Bara att få upp tvn på väggen gjorde mycket! När jag kommer hem ska jag bätta nya lakan också :)

Puss å hej

Dax att börja igen då!

Träningsvärken sen i helgen har inte släppt helt. Men den gav mig ett "wake up call" som mest menade att jag borde ta tag i träningen igen. Jag tränade seriöst senast den 4 juni då Vårruset gick av stapeln och det är inte direkt mycket att hänga i julgranen midsommarstången (?) Därför ska jag nu gå ut till företagets gym och damma av skivstängerna och löpbandet. Börjar nog med lite uppvärming och sen blir det till att jobba igenom hela kroppen med skivstången. Tur att jag kommer ihåg allt från Friskis-skivstångspass! Bara att repetera allt! Önska mig lycka till :)

Hej hopp!

/emma.

Lite avundsjuk faktiskt

Snart så börjar skolan för många, bland annat (nästan) alla mina syskon och jag kan inte låta bli att vara lite avis. Det var något magiskt med att börja skolan efter ett sommarlov, man fick köpa nya block, pennor och kalender. Jag älskar det där pyssliga med det, ett block för varje ämne, olika färger på pennorna när man skriver... Själv är jag också lite kalendertokig och brukar vilja köpa minst tre nya kalendrar varje år och fylla i med fina färgennor och sånt. Jag vet jag är lite knäpp. Ska försöka hålla mig till min rosa filofax... Men det är svårt och jobbigt. För det är ju kul med en fin ny kalender att fylla i helt från början! I alla fall, sidospår, jag är lite avundsjuk på det pysslet och pirret att börja skolan och träffa alla kompisar igen. Jag menar, när man jobbar har man semester i nåra veckor sen är man tillbaka, utan den där första dan i skolan då man får schema och pratar med alla kompisar. Det är verkligen något speciellt med den första skoldagen... Sen kan jag nog tycka att resten är ganska trist, läxor, prov och sån skit. Men det där första skoldagen, den är speciell den.



/emma.

Hujedamig, sicket barn man var

Blev taggad (Facebook) på en gammal, gammal bild innan första studentfesten i Uddevalla en onsdag endast några dagar efter att jag fyllde 18. Vilken fest om man säger så! Inte det att den var minnesvärd i ett positivt syfte, utan mer i ett negativt... Jag och Sara (längst till vänster) drack en kvarting vodka innan vi ens satt på bussen och på bussen fortsatte vi... Det första jag gör när jag kommer in på GG's i Uddevalla är att ta min livs första tequila - vilket jag snart skulle ångra. Den slår till och jag börjar må ganska (läs: fruktansvärt) dåligt. Ett ex kommer till undsättning vilket jag helst inte vill veta av, men det var nog lite tur ändå.. Jag placeras utomhus i kylan (november) på en staty en bit från klubben. Jag har en hel del "otrevligheter" för mig pga illamående, ramlar rakt ner i en rabatt med huvet före och kommer inte upp. Ex:et drog upp mig i jackans luvan och där stod jag med jord i ansiktet, tårar som sprutade (självömkan) och ja, allt var allmänt fel. Sara och Dennis sprang fram och tillbaka mellan klubben och "min" staty med jackor och support. Fy fan vilket ståhej. Om jag mådde dåligt? Så jävla dåligt. Ex:et ringde min dåvarande och sa att det nog var bäst att jag blev hämtad, inga hurrarop hördes inte direkt efter det utlåtandet. En hemsk resa hem senare (med stopp på motorvägen för... ja...) och jag önskade att jag aldrig druckit allt det där. Alltid lika smart att vara efterklok. Sara kom med bussen lite senare, då hon skulle sova över hos mig i Strömstad. Dan efter var ett litet helvete det med. Sara gick tappert upp på morgonen medan jag inte ens kunde lyfta huvet utan att vilja dö, så jag skolkade. Pinsamt men sant, hela dagen. Mamma ringde och skällde på mig "Hur kan man gå ut och festa när det är skola dan efter? Va, va?" Mitt stackars huvud.. Efter detta kunde jag inte komma i närheten av alkohol utan att få kvälvningar, så till alla julbord den julen drack jag bara julmust. Det tog många månader, kanske ända till sommaren tills jag var helt återställd.

Hujedamig. Har hört att man lär sig av sina misstag :)



Sara, jag och Dennis på bussen till Uddevalla en onsdag i november, rejält på kanelen om man säger så.

/emma.

Att älska som en porrstjärna

Boken med samma titel som rubriken är skriven av Jenna Jameson. Jag sträckläste bokens 605 sidor vid farmor och farfars pool. Den var verkligen bra! Man blev generad när boken var så rakt på sak och detaljerad (t ex filmning av en porrfilm), man kände igen sig ibland medan andra situationer var ljusår från sin egen verklighet. Den hade allt, både bilder och djup ;) Tycker du om verklighetsbaserade böcker med ärlighet, vasshet och humor har du hittat rätt bok. Jag sträckläste den som sagt och ångrar det verkligen inte!

Mina damer och herrar, här har vi porrstjärnan: Jenna Jameson



/emma.

Innan jag dör

Vill jag:

Resa jorden runt och uppleva magiska platser. Lära mig poledancing. Gå en Make-up-artist utbildning. Operera bort min närsynthet. Bygga ett eget hus. Äga (minst) ett par Christian Louboutin skor. Gifta mig. Rida på en svart häst längs med en strand i solnedgången. Lära mig magdans. Hitta mitt drömjobb. Ha en alldeles egen walk-in-closet. Uppleva en graviditet. Ha en liten vit sommarstuga med kornblå ytterdörr nära havet. Aldrig mer vara allergisk. Lära mig engelska ordentligt. Äga alla DVD - Disneyfilmerna. Lära mig att hålla ordning/städat i mer än i en halv dag. Ha sett Sex and the City the Movie minst 53 gånger. Äga (minst) en Betsey Johnson klänning. Lära mig tyda mina tarotkort. Hitta den perfekta lägenheten. Åka på safari (igen) och se leoparder, lejon, jeparder, krokodiler, noshörningar och tigrar i det fria. Gräva med tårna i vit, mjölig sand i ett land långt bort...



The sky is the limit.

/emma.

Homestyling

Idag fick jag ett annorlunda och väldigt roligt uppdrag på jobbet. Min kollega och jag började morgonen med att kolla runt på IKEAs hemsida efter prylar att fylla ett av företagets övernattningsrum med. Vi ska ha besök av en kinesiska i fem veckor och för att hon ska trivas ordentligt fixade vi till rummet så det blev mysigare. Vi valde en fin matta, kuddar, en filt, blomma, ett sidobord (som visade sig vara för stort så vi bytte till ett annat), en fotölj med fotpall och ja, jag måste säga att resultatet blev riktigt bra! Chefen instämde :) Weho! Jag ägnade alltså sista (svettiga) timman på jobbet åt att montera ihop alla möbler en annan kollega köpt och styla rummet, bädda rena lakan och lägga på överkastet. Sååå fint!!

När jag kom hem forsatte jag och har därför rivit ut allt ur garderoben för att stoppa ner en del i en kartong och snygga till lite, en bild kommer senare! Mamma sa att hon ska köpa lite hyllor åt oss (jag och syskonen) för att snygga till i rummet, det är lite ihopklämt i dagsläget och några hyllplan över skrivbordet hade inte varit helt fel och då ryker den vita hyllan. En hurts som kan svälja kontors-grejer skulle inte heller vara helt fel. Nåra hyllor till utrymmet under trappan hade också varit att föredra :) Kul att fixa till det som inte riktigt är tip-top än!



Ett skoställ kanske?

/emma.

Något att köpa

Eftersom jag hädanefter måste ha stenkoll på mina utgifter gäller det att väga det man vill köpa på en guldvåg. En liten finurlig uppfinning som trippel concealern från Make Up Store (MUS) känns som ett bra val + en pensel från billigare H&M. Tror att en lång kofta hade varit helt okej att investera i också till hösten och lite längre fram en klippning (håret växer som ogräs!). Beyond Retro på Åsgatan 144 hade jag också gärna besökt, en tyllkjol känns ju värt (maybe not). Attans! Slår vad om att jag kommer få krypningar i musklerna vad det liver av att jag inte får köpa det jag vill.. Buhu. Men det är ju för en bra sak!


Miraklet från MUS.

/emma.

Måndag it is!

Jisses, jag har fortfarande ont i vart enda en av mina muskler (även i dem jag inte trodde jag hade)! + att det är måndag... Känns inte som om man haft någon helg eftersom jag "jobbat" i helgen, att konferera, vara uppe sent och gå upp tidigt är inte vad jag kallar helg. Men det var ju kul också :)

Skrev en liten "to do"-lista igår för veckan så det är väl bara att sätta igång när jag kommer hem! Skulle vilja få upp tvn på väggen också (väggfästet ligger och samlar damm under sängen) och nåra lister som man kan ställa tavlor på... Kanske den där hyllan som ligger och skräpar också får komma upp på väggen och fyllas med ramar och prylar? Min nya grej är att rama in alla fina kort och ha dem överallt ;)

Hoppas du får en fin start på din måndag! Nu ska jag ta tag i det som ska göras... En hel del med andra ord!

Puss å hej



/emma.

Ledbruten

Att jag glömt att nämna detta förvånar mig, det gör sig nämligen ständigt påmint. Jag pratar naturligtvis om min träningsvärk. Igår gav jag gärnet på brännbollsplanen (kohagen) och sen lika mycket energi, om inte mer, på dansgolvet, vilket idag har resulterat i att jag är stel som en 90-åring och knappt kan röra mig utan att skrika av smärta. Haha. Man kan ju ha större problem, men att inte kunna resa sig ur sängen/en stol utan att grimatisera är faktiskt lite väl. Jaja. Så är läget och imorgon blir väl inget undantag! Att sitta still i åtta timmar i en kontorsstol ökar nog inte på smidigheten heller om man säger så. Haha.

Nu är det snart middag och jag har skrivit budgetar (budget i plural) och knåpat en stund. Det är mycket pengar som ska sparas om det ska funka någolunda bara och bara intensivkursen går på 12 460kr exkl. mat i knappt två veckor. De ni! Nu ska jag försöka städa lite om min stela smärtande kropp tillåter det (tveksamt).

Ha en skön kväll!



/emma.

KumKum

KumKum gör smycken och jag vet några som har riktigt fina ringar från just KumKum. Om jag är sugen på en egen? OM jag är! På sistone har jag inte använt ringar särskilt mycket, mina favoriter blev stulna och sen dess har det liksom inte blivit av, har ingen riktigt favvis. En sån där fin KumKum-ring med lite mindre vita pärlor i hade jag mer än gärna burit på mitt finger var och varannan dag! Visst är dem fina?!



/emma.

Vill ha

Det finns finfina burkar lite var stans i gulliga butiker, har sett dem på två ställen i Lidingö Centrum och jag är kär. Kär, kär. Det är små eller stora plåtburkar med fransk text på med gulliga motiv, har sett bland annat en burk för sytillbehör (vill ha nr 1) och en som man ska ha tvättmedel i (vill ha nr 2), sen finns det en för te-grejer (vill ha nr 3) ect ect. Det finns ingen hejd på alla urgulliga burkar som innerst inne vill bo hos mig - allihopa!



/emma.

Ett projekt

Under trappan i vårt hus finns det ett litet förvaringsutrymme som jag snott åt mig (dörren till utrymmet är i mitt rum). Där har jag högar med prylar och pinaler! (Inte att rekommendera.) När jag skulle leta fram en sak jag trodde att jag hade där inne nånstans, typ längst in bakom allt, var jag tvungen att ställa mig mitt i röran och höll på att inte komma ut. Detta är ett projekt att ta tag i och det ska jag försöka mig på nån gång i veckan. Ska hämta in en kartong och fylla upp med grejer så det inte blir massa småskit överallt utan vara en kartong (eller tre) att hålla reda på. Make sense doesn it? Sen skulle ett schysst hyllsystem till alla mina skor och sånt vara en smart lösning, jag ska bara komma mig för det med.. Nångång...



/emma under trappen

En outfit

Detta hade jag på mig i måndags (och i tisdags efter ett impulsivt övernattande hos D) på jobbet och på kräftskivan hemma hos Älsklingen senare på kvällen. När det gäller kräftskivan kan jag tillägga att hjärtat köpt en hummer till oss två att festa på innan kräftorna! Wow. Sicken kille va! Blev knäsvag en stund.





/emma.

P.S. Vad ska man ha på sig i morgon då? Alltid lika svårt...

Något att bära

Detta plagg är ett av de plagg jag fick hem från H&M, två av tröjorna skickade jag tillbaka, den ena vinröda gillade jag riktigt mycket men den var trasig! Osis. Får kanske köpa den när den kommer ut i butik. Den randiga var lite tight i ärmarna så den hoppade jag över. Men denna blus-klänning i mörklila kommer blir urhärlig i höst när mörkret börjar lägga sig!





/emma.

P.S. Jag ser att spegeln skulle behöva putsas ;)

Pyssel

I veckan började jag pyssla ordentligt! Jag har köpt ett fotoalbum på Lagerhaus som jag börjat fylla med alla de 475 bilder jag framkallat (har tagit bort över hälften!), behöver dock ett till album för mitt 2007! Jag hittade små klister-"diamanter" som jag fått av söta Sara på posten en gång och komponerade ihop dem på framsidan...

Ser du vad det står?



Eller med blixt...





Ganska tjusigt va? Jag diggar det skarpt. Av de "diamanterna" som blev kvar kunde jag skriva 2007 en gång till, som ska sitta på det andra albummet jag ska köpa så småning om!

/emma.

Presenter

Jag och älsklingen utbytte presenter när han kom hem från västkusten och sin Road-trip. Kanske att man kan säga att det var en sexmåndaers-/halvårspresent?! Han hade med sig sin present redan i lördags och min var inte riktigt klar då, så han fick den innan kräftskivan måndagen därpå. Jag fick i alla fall två väldigt fina muggar att dricka te, kaffe eller annat gott i. Att det var fjärilar på var nog själva grejen - löv butterflies! Sen står det några glada ord på dem också, perfekt att börja morgonen med! Tack älskling!



Av mig fick David ett stort svart fat med vita blockljus på som jag köpte på HIMLAs lagerutförsäljning. Antingen har man det som just ett ljusfat eller så kan det användas som uppläggningsfat - finurligt va ;)



/emma.

Enkel ekonomi

När jag ändå ligger i sängen med datorn i knät tänkte jag ta tag lite i betalningar och sånt som ska göras. Jag har därför betalat de första 2000kr till intensivkursen för körkortet i Falun och en faktura till Glamour på 70kr (har nu avslutat prenumerationen - onödig utgift, hinner aldrig läsa tidiningarna ändå). Jag bokade tågbiljetterna till Falun då jag ska åka dit första gången den 8/9 och sen hem den 12e för att åka tillbaka efter helgen den 15e och hem igen den 19e. Sammanlagt 389kr vilket är helt okej för fyra resor... Utgifter är tråkiga men det kommer ju bli något bra av den intensivkursen!

Nu ska jag göra en budget över kommande månader då jag måste spara rejäla slantar för både teorin och de andra planerna som ska gå i lås. Har inte shoppat några kläder sen innan semestern och hitills har jag inte känt något större sug. Visst har man köpt andra prylar, men inte kläder som är den största utgiften. Får väl se när det bli löning om det inte kommer dra lite. Hoppas inte! Annars är det ju tyvärr annat som kostar pengar som kanske är svårare att avvara, typ sociala saker som fikor osv. Hum. Som sagt en budget it is! Och till er som inte tror jag kommer klara det, kan jag bara be att dra dit pepparn växer!

Bye bye.



/emma.

Trött

Helgen har varit väldigt intensiv och nu är den över! Det känns inte som om man har haft helg riktigt, då jag har gått upp runt sju varje morgon. Jag har hållt till utanför Söderköping vid kusten (S:t Annas kust) i företagets slott. Vi kom dit i fredags eftermiddag efter jobbet - vårlhungriga - middagen startades inte förrän kl 19.30. Ojoj. Tror vi var nåra hundra pers i ett stort partytält brevid slottet (idén om att sova i stora militärtält sumpades pga regn), det hölls tal och delades ut diplom. En trevligt och regnig kväll! Jag och min roomie (en ny kollega som börjar på måndag - imorgon) gick och la oss vid tolv tiden för att spara på krafterna. Några dårar var uppe till fyra - fem! Vi gick upp halv sju i lördags för att käka frukost och se ge oss ut i en kohage (lerigt, blött och ojämn mark att springa på) för brännboll. Jag var väldigt nervös inför brännbollen då jag inte rört vid ett brännbollsracket (?) på hur många år som helst, men jag kom snart in i det och fick iväg nåra tjusiga bollar. Tyvärr vann vi inte trots min insats, vi typ förlorade ganska hårt ;) Men det var kul! Sen bytte vi om, åt frukost och åkte in till Norrköping där det blev konferens i två timmar innan vi skulle "hem" igen, ladda batterierna och byta om till kvällens middag! Jag läste en halvtimma och somnade den andra halvtimman, klockan ringde och jag ville över allt annat bara somna om. Men icke! En klänning åkte på och lite mer smink fastnade i ansiktet och vi gick upp till slottet och fördrinken. Lite champagne senare och vi satt vid borden i partytältet igen. Tal, godare mat och lite alkohol senare (två vinglas och en baileys) stod (hoppade) jag på dansgolvet i slottets foajé/entré, där högtalarna dunkade och discolamporna roterade. Det blev mer och mer folk på dansgolvet och jag dansade för kung och fosterland. Många undrade var jag fick all energi ifrån och det kan man ju fråga sig! Efter en sista vals åkte säljarna in till Norrköping och sitt hotell medan jag sa tack för mig och gick och la mig (ca kl 02.00) Kl halv nio i morse gick vi upp, min roomie och jag, packade (knölade ner allt i väskan igen) och gick upp till slottet för en sista gång, för att äta frukost. Hela bussresan hem sov jag med musik i öronen. När jag kom hem däckade jag på sängen och läste ut den väldigt bra boken Matildas sista vals av Tamara McKinley. Kan berätta mer om den en annan dag:)

Puss på er och hoppas helgen varit bra!



Det ska bli skönt att somna i sin egna säng ikväll... Mm..

/emma.

Busy weekend

Nu drar jag på konferens över helgen! Bussen går nu 14.30 och jag kommer hem först på söndag mitt på dan. Lite trist att en ledig helg försvinner i konferens (typ tre-fyra timmar seriöst konfererande) men det ska bli kul! Alla säljare (nästan alla) och admin ska vara med så vi blir kanske 200?! Här kommer jag att vara: www.husbysateri.com

Hoppas du får en fin helg!

Puss å kram

/emma.

P.S. Saknar dig stjärnstopp älskling ♥

080808

Woho! Vem bor inte i Sthlm en dag som denna? Precis. JAG och alla andra 08-or! Säg mig, vad är Sveriges framsida? Precis. STHLM!

Okej, ska inte dryga mer nu ;) Men det är en hel del som händer i Hufvudstaden idag! Och jag missar allt pga konferensen i helgen, åker kl 14.30... Så om du ska ut på bravader i stan - festa för mig med!

So long!



Kärlek

Jag har spenderat några mysiga dagar med mitt hjärta, därav min frånvaro. I tisdags hämtade Maja och mamma upp mig hos David för att forstätta mot Norrköping. Där besökte vi Homeopaten, fick nya "mediciner" och var klara ganska snart. Vi åkte då vidare till söta Anna och hennes mamma Caroline för lite middag och snackis. Anna kom in på sin utbildning i Linköping så hon var glad! Alltid lika kul att träffa dig gumman! Sen begav vi oss hem och var hemma ganska sent mitt i natten.

På onsdag morgon (nåväl, kl 12.05) skulle jag ta båten till Davids landställe direkt från Gåshaga. Jag övningskörde till Gåsdahgabrygga med mamma och sen stod vi på bryggan och kollade i trevliga papper jag fått på posten :) Molnen sprack upp och solen värmde riktigt bra! På Tynningö hämtade David upp mig och vi fortsatte mot hands landställe för att lämna grejer och sen ta deras båt till Waxholm. I Waxholm åt vi en smarrig lunch i hamnen, varsin ceasarsallad med räkor, kräftor och scampi - mums! Efterrätten bestod av en glass :) På vägen hem köpte David en citronpeppar-rökt makrill (och en makrill;) och lite rökta räkor som vi senare åt innan middagen bestående av kroppkakor - mums nr 2! Vi kollade på film och bara myyyyste! Efter middagen gick jag och Älsklingen ner till bryggan och fiskade! Jag fick hur många abborrar som helst! Behöll två och slängde i typ fyra som var för små + en mört. Mamma föll nästan av stolen när jag berättade att jag trätt på mask själv och brutit nacken av en firre. Jisses. Jag är stolt.

Igår regnade regnade det mest hela dagen. Vi vaknade och gick upp för lite frukost. Sånna mornar är så sköna, man går upp när man vaknar (relativt tidigt vid 9-10 tiden), dukar fram frukost, med te, fil, mackor och sånt gott. Sen sitter man där och äter långsamt, njuter läser några rader i den där boken man gillar... Efter frukosten kollade vi på Arn, jag hade inte sett den tidigare och den var riktigt bra! Snart kommer väl nästa ;) David började med lunchen bestående av gårdagens fångst - abborre - och jag hittade några blåbär, så vi gav oss ut i blåbärsriset med två koppar. De resulterade i en smulpaj som blev himla god! Mums mums. Abborren var också riktigt smarrig :) Sen åkte vi hem till mig på Lidingö och åt middag, jag klistrade in lite bilder i mitt fotoalbum och packade väskan till helgens konferens.

Thats pretty much it!

Blir kanske borta i helgen om jag inte får igång mms-bloggningen :)

Puss puss så länge!

Tillbaka till verkligheten

Yes. Nu var man tillbaka till verkligheten (jobbet). Det känns faktiskt bra! Började direkt med fakturor och sånt, högen har faktiskt minskat och jag har lite småpyssel kvar att uträtta! Imorgon ska jag åka till Norrköping och Homeopaten, onsdag och torsdag tar jag också ledigt för att spendera lite tid med min Älskling innan han åker till Vässarö (?) för att vara seglarinstruktör. På fredag blir det lite jobb igen innan vi åker på konferens till Norrköping/Söderköping (igen för min del;) där företaget har ett slott. Ganska skön vecka att mjukstarta med va?

Jag har precis bokat in mig på en intesivkurs i Falun! Nu jävlar ska jag ta det där körkortet! Weho! Det är två veckors övningskörande med två körlektioner per dag (25 lektioner) + halka, jag ska bo en lägenhet med andra (hum) och ja.. Det kommer bli en hel del slötid eftersom jag redan har gjort teoriprovet... Får ladda med massa böcker och komma hem på helgerna! Kanske att nån vill hälsa på i Falun? Inte? Nähe.

Efter jobbet idag ska jag till min Älskling och det kanske blir en lite minikräftskiva med hans road-trip-kompisar (de som var på västkusten i två veckor nu). Gott gott. Kommer  bli en bra dag det här!




/emma.

P.S. Vaktis sa att jag var smal, "va smal du har blivit" - score!

Happy Saturday

Hallå hallå! Kom nyss hem från stan!

Imorse vaknade jag med min älskling vid min sida - kärlek - han tassade upp och försvann en stund för att komma tillbaka med en frukostbricka till oss! Han hade fixat te och fil (precis som jag vill ha den med lite jordgubbar:) som vi åt till filmen Into the wild vi började se på igår. Den var bra! Konstig, men ja, innehållsrik! En kille som ger sig av, bränner upp (med tändstikor) sina pengar och bara börjar vandra och ta sig runt i landet, för att tillslut hamna i Alaska nånstans... Jo men det var bra, konstigt bra. När filmen var klar vid tolv tiden tog vi tag i våra liv och begav oss in till stan, eller i alla fall jag, älsklingen skulle hem och packa upp allt. Jag ringde Lotta och undrade om hon ville ta en fika vilket hon inte bangade på! Vi fick oss ett riktigt tjejsnack, jag en ceasarsallad och Lotta en blåbärspaj, och jag känner mig riktigt positivt upplyft! Jag har ju bland annat klurat ut vad jag vill göra inom det närmaste - ingen enkel match - tro mig! Härligt är det när alla bitarna faller på plats!

Jag hoppade av tåget i Brevik för att hämta ut paketet från H&M med grejerna jag beställt, det mesta verkar riktigt bra! Shoppade lite grejer på Lagerhaus också! Bland annat ett fotoalbum, en ram och nåra krokar att hänga på en dörr. Om jag har nåt kvar av lönen? Mja.. Det är snart lön igen va?! ;)

Nu ska jag börja pyssla och sätta in bilderna i albumet! Yes! Hoppas du får en fin söndag!



/emma.


P.S. Att det är sista dagen av semestern... Suger, men det är väl livet I guess! Jag får se det positivt att jag kan göra av med så mycket pengar på jobbet liksom ;)

Upp och städa

Minst sagt! Efter mitt senaste inlägg satte jag lite fart och mitt rum är numera städat och fint (nåja, så gott det går). Ska bara dammsuga var det lider... Nu väntar jag på att Älsklingen ska komma tillbaka från grillfesten så vi kan kolla på en film och mysa mysa mysa! Jaaa :) Jag fixade hem Into the wild som jag hört ska vara bra! Baksmällan är ett minne blott, har dock hjärtklappning av allt städande och hoppande runt i rummet. Diggar alla låtarna från Mamma Mia på högsta volym! Yeah!

Puss å ha en skön kväll!



/emma.

B-A-K-I-S

... är bara förnamnet! Igår var jag på en spontan fest på ön och ja.. Det var ett tag sen jag "festade till" vilket jag tydligen ville råda bot på i går. Hum. När jag vaknade var det okej, men att gå upp. Fy fan. Det var som om något tryckte ner mitt huvud och levde rövare i magen. Illamående! Trots det kravlade jag upp på övervåningen för lite frukost. Jag skulle möta upp Elina och Johan i stan för att kolla på Pride-tåget. Jag sminkar mig och sätter mig på tåget. När jag kommer till Ropsten skriker kroppen åt mig att lägga mig raklång nånstans, att sitta på ett kvavt tåg med dålig luft och 100 människor var inte att föredra. Blä. Jag ringer Elina och förklarar att jag inte kommer palla med och sätter mig på samma tåg hem igen. Klent kan tyckas men jag ville ju inte spy mitt bland folk...

Väl hemma intog jag horisontellt läge och kollade på två filmer. Jag såg Den bästa av mödrar som handlar om när finska barn kom till Sverige under kriget. Riktigt bra och gripande! Kort efter att den tog slut (kravlade upp till övervåningen och tog mig lite fil och snackstund med mamma) satte jag igång en till film; Little Miss Sunshine som också var bra :)

Sen ringer min mobil och självaste älsklingen stod utanför dörren! Jag hade inte hört honom ringa på dörren i de fem åren han stått där;) Hehe. Grabbarna bestämde sig för att lämna västkusten då regnet börjat falla och återvända till Sveriges framsida :P Weho! Min älskling is back in town! Just nu är han på en grillkväll hos en kompis, jag bangade, är inte helt återställd om man säger så ;) Nu ska jag städa mitt rum då det ser ut som HELVETE (var inte beredd på finbesök liksom, David kommer aldrig vilja bo ihop med mig;)

Här är de fina rosorna Älsklingen hängde på dörrhantaget den där kvällen han överraskade mig. De har stått vid min säng sen han åkte... Nu är det lite smått vissna... Han är så fin han min pojkvän!



/emma.

Mamma Mia!

Filmen var otroligt bra! Såg musikalen för snart två år sen och den var också hur bra som helst! Helt otroligt! Musik och härliga skådespelare kan göra så mycket!

Här är en favvolåt, tyvärr får man inte se den scenen, fanns ingen med hela klippet.. Mm mums! Har du inte sett filmen så ger jag ordern att GÖRA DET!



Puss på er :)

RSS 2.0