Aj aj aj

Anledningen till att jag är krasslig är att jag har så sjukt ont i magen. Why, why? Det funkar så länge jag är stilla, sitter eller ligger. Men nu när jag gick ut med Hugo ville jag mest lägga mig ner hela tiden... Aj aj aj. Hoppas verkligen inte det hänger i sig till imorgon då jag ska till skolan. Kanske inte är optimalt att träna heller, beror lite på hur jag mår imorgon I guess.

Nu ska jag snart krypa upp för trappan och borsta tänderna, sen tror jag jag call it a day. Sov gott!



/emma.

Lite love

Kärlek.

 

/emma.

Krasslig

Oj, hela dagen försvann bara sådär. Men det hela har den enkla anledningen att jag inte mår speciellt bra. Fasen vad sånt suger. Som tur är lyckades jag släppa tankarna på plugg och blev ompysslad av N istället, vi kollade på en riktigt tjejfilm (undrar om N verkligen ville se den?! Iofs äger jag bara "tjejfilmer";) och först nu känner jag att det är dags att rycka upp mig något. Måste se till att få läst något idag till imorgon. Eller? Kan inte riktigt ta mig för... Blev lite ändring i schemat för imorgon också, det blir Frescati kl 13-16 istället för film på Filmhuset vid 10 och efter det föreläsning på Frescati. Kanske ska passa på att åka till skolan tidigt och plugga där innan - liite mer motiverande än att plugga hemma. Samtidigt som jag då måste släpa på all litteratur i så fall... Vi får helt enkelt se! Bara jag mår bättre!! Så bra att jag kanske kan få in lite träning också. Hoppas!

Puss å kram så länge!



/emma.

According to me

Mina ben har denna helgen mest prytts av mörkblå sammetsleggins, eller plysch enligt N. Riktigt skönt måste jag säga. Sitter och smeker (!?) mina ben när jag inte tänker på det, för det är ju så lent. I alla fall om man drar medhårs. Mys, perfekt för lite glöggmys, soffmys eller lite på-stan-mys. Mys helt enkelt!



/emma.

Från igår

Lite bilder från igår helt enkelt. Dock var mer än hälften fruktansvärt fula, så det var inte många bilder som överlevde selekteringsprocessen. Här är det som blev kvar. Från Loijs farföräldrars lght, innan vi gick och åt på Freys (Loijs jobb). Det var en väldigt trevlig kväll, med grymt mycket prat och en hel del vin... Ni är bäst tjejer!



Jag lyckades fixa bag in boxen (kollade nog in instruktionerna på undersidan av boxen). Nu är jag en riktigt kvinna enligt Josefin.



Josefin (en riktig kvinna) sitter som en riktigt kvinna!



En glad kvinna.



Oj oj ännu gladare - om möjligt! Fick en suuuperfin bok från Book binders av Josefin. Hon jobbar alltså där och har stansat något personligt till mig på denna skönhet. Åhhh!



"I heart you and stuff" samt "EmmaJohanna" under. Josefin - du rockar!!

Puss å hej!

/emma.

Första advent

Ah, tänk att det är första advent nu... Ingen snö på backen men väldigt mysigt i alla fall. Spelar klyschig julmusik enligt N, Do they know its christmas med Band aid eller vad de heter. Men hey, det hör till! Big time. Mysigast så ju. Kl tre ska vi bege oss till Eva och glögg, kanelbullar och lussekatter. Bästa sättet att spendera första advent tycker jag.

Skriver lite mer ikväll, om gårdagen osv, massa najs har det varit! Massa puss å kram

/emma.

Skoporr

Jag vet inte, men högklackade skor får mig helt enkelt knäsvag. De ger en så snygg siluett. Kollar lite halvt på Efter tio med Malou von Sivens som intervjuar en svenska stylist (som håller till i Hollywood) har designat en av de där julgranarna på Berns. Det sitter bilder på dem han stylat och som har hamnat på omslag på stora tidningar i hans gran samt Christian Louboutin skor. Ahhhh! En dag ska jag ha ett par svarta pumps med röd sula. Så är det bara. Mellan 6-10 000kr, bara att börja spara! ;)



Drömskorna.



Älskar siluetten. Enkelt är nog snyggast ändå.



Kedjor är hett har jag hört ;)



Grrr.



Yummy!!! Come to mummy ;)



Love.



Sammet. Skulle matcha mina nya mörkblå sammetsleggins jag har på mig idag...

Nu måste jag nog sluta. Blir så himla sugen på att bara gå omkring i högklackat, men det gillar mina fötter inte helt. Tänkte spara på dem tills imorgon då det blir en hel del dansande i mina älskade kilklackar. Oh yes. Nu ska jag strax åka, vill se klart på Efter tio bara, de har nån typ at "make over" grej snart och sånt bara ÄLSKAR jag. Jag är bara så tjejig - och gissa vad? Det passar mig perfekt, älskart.

Puss på er!

/emma.

Sviktande karaktär

Jag borde verkligen inte skriva när jag ska träna här på bloggen, för ofta - alltför ofta - leder det ändå till att jag bangar eller kör något annat. I helgen kommer jag inte heller ha möjlighet att träna mer så det blir först på måndag i så fall. Känner mig så DÅLIG! Men, vad kan man göra, klaga hjälper faktiskt inte! Får väl springa extra fort till tåget sen istället. Nu släpper jag det. Släpp. Det.

Okej! Nu då? Då kan man ju ta och sminka sig och fixa sig helt och sen dra raka vägen till N (med mindre grejer då träningen inte blev av... Släpp det!). Kommer bli myspys ♥ Yes, nu har jag inget mer att skriva för tillfället. Kommer antagligen bli lite snålt med blogginlägg i överhudvudtaget i helgen är jag rädd. Men den som väntar på något gott...

Ha en fab dag darlings! För nu är det helg!



/emma.

Hurtigt, verkligen

Tvivlar starkt på detta. Men måste man så måste man :) Inte direkt pigg och nu ska jag iväg och träna. Hua. Kl 9.30 och en timma framåt, Power Step och sen drar jag iväg till N och däckar. Kommer bli en skön helg som sagt, ska läsa klart det jag kan i kompendiet och sen kan jag slappna av helt! Med paus för utekväll med girlsen på lördag och sen en ganska avslappnad glöggmyseftermiddag på söndagen. MYS!

Puss

Edit: Jag hann inte! Helt plötsligt skulle jag vara på väg till tåget och jag stod i morgonrock! :O Så himskans jobbigt att släpa på träningskläder också...



/emma.

T-R-Ö-T-T

Ikväll SKA jag somna tidigt. Jag SKA även inte banga att träna imorgonbitti - Power Step - , måste få in tre träningstillfällen denna veckan, varav inget av de första två varit speciellt konditionskrävande... Jag SKA även läsa klart texterna vi skulle ha läst till idag - innan helgen är över. Nu då? Är för mentalt utmattad för att kräva att min intelligens ska väckas till liv. Faktiskt.

Sen planeras det inför lördagkväll med Loijs, vi ska ut och slira lite till ära av våra födelsedagar (min har varit och Loijs är på söndag). Ändrade lite från vad vi tänkt egentligen, blir fördrink/fest i Loijs farföräldrars lya i stan och sen ska vi ut och käka, antagligen på älskade Vapiano! Sen har jag fixat upp oss på listan till ett ställe på Stureplan också. Riktigt bratkväll någon? Länge sen sist nu faktiskt ;)

Oj. Sitter och nickar till med huvudet hela tiden. Får se till att fixa i ordning träningskläder osv så det är klart i morgonbitti och sen är det nästan fritt fram att tuppa av! Halv sju? Det är iaf bäcksvart ute.

So long sweeties <3



Helt okej, speciellt sängen. Soooova!

/emma.

In desperate need of caffein

Oj fy 17. Trött som en liten rackarunge var jag när jag skulle gå upp. Jag övervägde ungefär sjuttioelva gånger om jag inte skulle skita i dagens föreläsning och film. Men hallå! Det är ju inte så att man kan få tag på filmerna hur lätt som helst och man får ju veta en hel del på föreläsningen efteråt. Aj aj Emma!

Idag ska vi först se på filmen Sunset Boulevard från 1950. Spännande! Ingen mer stumfilm nu alltså? Ganska skönt. Fast förra filmen vi såg nu i veckan var APSEG, hello - killar i uniform med storhetsvansinne och som har lite "feminina" tendenser lite hit och dit... Hoppas att denna blir lite mer glammig på nåt sätt :) Filmen följs av en föreläsning som ska handla om "Filmstjärnor och lyx: 1920-tal". Kommer bli kalaskanon!

Nu blir det lite frukost. Sen tar jag tåget till Universitetet och köper första bästa stora kaffe! Längtar!

Puss! Ha en nice dag!



Lite folk ur Sunset Boulevard.

/emma.

Ett sent ett

Vad gör fröken Emma uppe nu? Det kan man fråga sig. Hög tid för sömn... Verkligen hög tid. Jag som lovade, heligt och dyrt, att somna i TID ikväll. Tji fick jag för det ;) Har film och föreläsning imorgon och på fredag är jag ledig - då blir det till att träna och plugga. Snart helg med andra ord! Det går framåt här! Blev inte mycket av plugg-varan idag. Men hey! Jag var värd det :)

Sov så gott!



Easy huh? Hum. ♥

/emma.

Hej onsdag

När jag går upp så jag har ganska mycket tid på mig blir läget ofta mer kritiskt. Jag fastnar framför datorn istället, med tanken att jag ska komma på vad jag ska ha på mig (vilket aldrig händer) och sen blir det bråttom, bråttom. Funderar på att ta tag i det här nu, när det fortfarande finns lite tid att ta av ;)

Var riktigt, riktigt trött imorse också (pågående tröttnad) så det ska bli skönt att komma hem ikväll och SOVA massa mer. Sen när är sömn det enda man längtar efter?

Seminarium, stan och mys och sen hem för att laga middag. Och läsa allt till imorgon. Sova när? Jodå. Nu ska jag inte vara pessimistisk. Det kommer bli fantastiskt!

Nu: hitta kläder.

Ha en fin dag!




/emma.

Good morning to you









/emma.

Trött i ögat och lite kärlek

Hög tid att sova - igen. Minns faktiskt ganska bra för väl hur trött jag var i morse när jag vaknade... Trist. Imorgon har jag bara seminarium på en timma innan jag är fri. Eller fri och fri, jag ska träna en timma (måste - pepp, pepp) Afro (gillar det egentligen inte - men enda som fanns och funka). Sen ska jag träffa N för fika och lite present/julklapps/övrig-shopping! Kommer bli kalas och mys! :) Måste hem och laga mat också... Vad ska jag laga? Och läsa till föreläsning och film på torsdag - nalkas det stress? Hoho. Jo jag säger å det.

Sen kommer det bli en myshelg förövrigt! Ser fram emot den - mycket. Spendera massa tid med N, ha födelsedagsmiddag för Loijs och mig på lördagkväll med utgång på det (yeeey!) och på söndag blir det som sagt glöggmys med massa darlings ♥

Sa jag att jag har träningsvärk sen Body Pumpen igår? Jo för det har jag - rysligt. Blir till att sova snart för att göra det liite bättre! Hoppas. :)

Puss å natti.



/emma.

Fina stunder

Som i lördags, jag och Eva i en soffa på ett ställe på söder - tydligen inte uppskattat av dem brevid - "ursäkta kan ni dämpa er?" Eh what?! Varför kan man inte komma på något dräpande svar som: "Det går inte, vi försöker överrösta er" eller nåt sånt. Varför? Iaf. Här är vi. Suddiga bilder från i lördags - ett finger på linsen?



Jag och Eva-Babe.



Oj, get a room?!



Puss från mig.



Som sagt nåt på linsen. Här har vi en glad skara, Mathias, Eva och Anna!

Sen hade jag inga mer (bra) bilder från i lördags - sorry ;)

Puss!

/emma.

Nya ting

Fick en väldigt fin födelsedagspresent av pappa och Jenny i helgen - en till Thomas Sabo berlock till samlingen! En "förlovningsring" som är så fin, synd att den inte går att använda på nåt lillfinger ens... Kolla bara!



Tjusigt, tjusigt!



En miniatyrring helt enkelt :)



En ny flammande förmåga (kuvertväska) från Ginatricot. Love! Kickar igång vilken outfit som helst.

/emma.

Tisdagens

Idag såg jag ut ungefär så här.



/emma.

Nu så!

Har precis sagt hej då till min "fd ingifta faster" Sofia och hennes lilla son Benjamnin på tre månader. Asså, gud va de små söta bebisarna är söta. Bebisdoft liksom! Men samtidigt, mysigt för en stund men sen känner man att det allt får vänta en hel del år innan man själv är där... Vad som nu händer ;)

Nu ska jag sätta mig och skriva kommentarer på mina tre kursares arbeten till imorgonbitti då vi har seminarium kl 10. Suck. Att jag dessutom ska skriva tillräckligt med feedback för att snacka i hela 10 minuter till ett av arbetena känns lite väl. Det är ju så bra skrivet från början, Hedvig ;) Sen är det Desperate Housewifes också så det är lika bra att sätta igång!



Ur filmen; The lives of a bengal lancer. Tråkigast hitills måste jag säga, bruden på bilden var med i två sekunder typ, annars bara "matcho" män i uniform som ville kriga. Kul ja...

/emma.

Done and done

Nu har jag läst klart allt jag skulle läsa till idag. Eller ja, en text somnade jag nästan av och skummade mest igenom den, så jag läste inte klart allt, ingen idé. Kommer inte ihåg ett smack av den men desto mer av de andra texterna jag läste! Får duga bra det :)

Nu: hoppa i ni duschen, hitta några passande kläder, käka lite lunch (kl nio?!) och sen får jag väl dra till skolan!

Ha det nice idag, är tillbaka senare ikväll. Btw, så trött jag känner mig! S-O-V-A.



/emma.

Godmorgon sunshine!

Okej, inget solsken utomhus - än - svart och mörkt snarare, MEN, solsken har vi ju inom oss också! Gick upp kl sju fast jag inte behöver, men jag hade tänkt läsa klart mina texter till dagens föreläsning här hemma så jag slipper ta med böckerna till skolan och läsa allt där istället. Dags att börja då! Tänkte hinna käka något "lunchigt" innan jag drar till tåget också, har film 12-14 och sen föreläsning 14-16... Lång dag!

Mors' och ha en bra dag! Puss!



/emma.

Innan...

... jag går och lägger mig måste jag städa rummet. Vi får besök av Majas gudmor Sofia (och vår "fd ingifta faster" kan man säga) direkt efter att jag slutar skolan imorgon. Jag kommer visserligen komma hem en timma senare än de andra men vad gör man när man har föreläsning till kl 16 :) Ska bli mys att få träffa henne! Såg henne som hastigast i fredags och sen ska hon ha med sig sin tre månader gamla (lilla!) bebis imorgon! Myyys. De är ju så söta de där små liven!

Men först nalkas det filmvisning av filmen The Lives of a Bengal Lancer från 1935 (jag tror inte det är ännu en stumfilm) följt av en föreläsning vid namn: "Homosocialism och eskapism" det kommer med andra ord bli en intressant dag! Sen ska jag även hinna kommentera och ge feedback på de andras analyser tills på onsdag då vi har seminarium. Måste skriva ut arbetena imorgonbitti i skolan - oj! Såg först nu att min föreläsning börjar först kl 12. Men det skadar ju inte att vara där i tid iaf, får använda den tiden till att kommentera analyserna! Yes! Toppen ju.

Godnatt på er!



/emma.

New Moon

Ja, nu har jag sett den, filmen med stort F. Vad jag tyckte? Vi säger så här, mina förväntningar var skyhöga, jag har läst alla böckerna och jag blir skakis bara vid åtanken av Edward Cullen. Filmen var riktigt bra, kanske inte lika bra som första, Twilight, men ändå. Mycket bara överkroppar på både Jacob och Edward (och några fler) - inte mig emot. Ibland fnissade man för att vissa repliker var så klyschiga och att det kanske var lite.. Ja.. Man visste inte var man skulle ta vägen helt enkelt. Men jag gillart, jag är en sucker för kärlek och kunde inte låta bli att forstätta vara kääääär, käääär, kääär när jag kom ut ur biosalongen. Sen kan jag inte mer än ÖNSKA att de nästa två filmerna blir klara bums så jag får se allt - NU NU NU! Tålamod är en dygd har jag hört.

Kan också säga att är du ett troget "Twilight-fan" och har läst böckerna blir du inte besviken - oavsett vad kritikerna säger måste man älska det. Man måste.



/emma.

Bloody monday

Avskräcks inte av titeln till inlägget! Jag är HAPPY! Har läst två av fyra texter till föreläsningen imorgon, blir läsa, läsa lite senare idag också. Har även gått ut en sväng med Hugo (nu kan mamma andas ut) och snackat med söta Eva. Det vankas massa härligheter till helgen, bland annat lite glöggmys med tjejerna! Kommer bli kanon!

Något som också anspelar på "bloody monday" är att jag ska se New Moon ikväll med Josefin! Fasen vad nice! Som jag har längtat! Har som bekant läst alla fyra bäckerna och jag är frälst. Säkert töntigt som tusan kan vissa tycka, men jag bryr mig inte - det är bara så bra!

Nu fick jag bråttom som alltid, ska packa ner träningskläderna och dra in till stan och träna en timma, blir Body Pump, väldigt skönt om man inte orkar konditionsträna ;) Sen ska jag som sagt möta upp Josefin och senare bänka mig i biosalongen framför höstens biohändelse. New Moon. OMG. Happy!

Puss!



/emma.

Good night Sunday

Nu säger jag godnatt för den här helgen och den här söndagen. Är helt färdig, både i huvudet sen analysen men också sömnmässigt. Ska bli skönt att få sova ikapp lite. Imorgon är det måndag, en ny vecka och en ny dag. Kommer bli en fantastisk måndag!

Godnatt på er ♥



Pinsessan på ärten. För min egen del skule jag inte känna ärtan, jag sover för tungt :)

/emma.

Resultat av pyssel

Detta ägnade jag åtskilliga timmar åt att pyssla ihop för ett par helger sedan. Om det var värt det? Alla gånger! För det första älskar jag att pyssla och fixa med något sånt här, för det andra fick jag ju ge bort det till världens finaste och för det tredje är jag jäkligt nöjd.



Jag gjorde en Sthlms guide såklart!!



Med ett tunnelbanesystem - snacka om att hålla tungan rätt i munnen!



Ett uppslag för shopping - vad annars när vi är lika shoppinggalna båda två?!



Fika också, det måste man ha! Kolla in mina tjusiga illustrationer - stolt som sagt :)



Lite kultiverad måste man låtsas vara också, right Mona Lisa?



Äta bör man annars dör man.



Och dricka lite vin.



Uteliv, javisst!



Som nyinflyttad får man alltid en massa erbjudande, här är ett!



Tillhörande kontaktuppgifter.

Snipp snapp snut, så var pysslet för stunden slut.

Puss!

/emma.

Frihet!

Nu kan jag andas ut! Iaf för tre dagar, för på onsdag ska vi ge varandra feedback på varandras utkast på seminariet. Men tills dess! Inget jag kan göra åt min analys nu, den är på fyra sidor och har massa fotnoter och litteraturlista. Säkert behöver jag ändra lite på strukturen och ha en mer intresseväckande början, men jag orkade inte börja om med det nu. Så jag blundade, höll andan och tryckte på "send" till tjejerna i min grupp. Utkastet betygssätts ju ändå inte! Skönt, skönt. Nu blev jag så trött. Ska bli skönt att krypa ner under täcket och sova. Funderar på lite sovmorgon för att fira. Ska träna 16.30 innan jag ska på bio med Josefin så jag har helt okej med tid på mig för sovmorgon och städa rummet... Gissa vilken film vi ska se? Ja men visst: NEW MOON. Älskart, älskart, älskart!

Oj, nu kom jag på en annan sak jag kan blogga om, nämligen mitt kreativa skapande för ett par veckor sedan. Idag gav jag nämligen bort den i födelsedagspresent så det är helt okej att visa upp skapelsen här! Fantastiskt. Är grymt stolt :)

Puss!



/emma.

Glad nyhet

Jag hittade äntligen var man ändrar radavståndet i Word. Det skulle vara 1,5 i radavstånd på förra uppgiften så jag antar att det skulla vara samma nu - vilket resulterar i att jag har nästan 5 sidor istället för drya 3! Happy, happy! Nu ska jag skära ner på det jag inte tror är relevant samt fixa ett schysst avslut. A och O det.

Tillbaka om ett slag!

/emma.

"Sista rycket"

Tänkte att jag skulle göra slag i saken och skriva klart den här jäkla analysen. Det har ju inte tagit hela helgen alltså... Eh. Att det ska vara så bökigt och svårt att hitta motivationen (och orden) för en sån här sak. Det bästa är ändå att när vi skickat utkastet till våra Peer-review-grupper imorgon ska vi inte lämna in det slutgiltiga resultatet förns i januari tillsammans med hemtentan - dock ska jag självklart göra klart den helt på en gång. Men, trots att det är "bara" ett utkast är det desto bättre att ha det så klart som möjligt för att få mer feedback och så mycket hjälp som möjligt. Bara å skriva nu då.

Två hela underbara sidor kvar att skriva. Det blir bra. Målet är att det ska vara klart ikväll och sen skickar jag iväg det till min grupp redan ikväll istället för imorgon. Då kan jag ju till och med känna mig ledig hela dagen imorgon OCH se till att åka till ett SATS center och träna för en gångs skull. Hela veckan får det bli! Minst.

Ska berätta mer om gårdagen och helgen i överhuvudtaget sen, men först när analysen är klar!

Puss å hej så länge! Ge mig motivation. Snälla.



/emma.

P.S. Grattis finaste N på födelesdagen ♥

@ Tyresö

Nu befinner jag mig på/i Tyresö hos boysen och dricker lite vin och så innan vi ska åka in till Söder och Söderhof (att jag av misstag sa Sturehof är en annan sak). Medborgarplatsen iaf. Kommer bli en kul kul kväll med massa nice folk. Är inte heller lika stressad nu, har fixat håret och maken så det är luuuugnt!

Hej hå, klackarna i taket!

Later,

/emma.

Stress, stress, stress

Vad är det med mig egentligen? Jag har under de senaste dagarna känt mig JÄTTEstressad hela tiden. Och när jag blir stressad kan minsta lilla bli ett vredesutbrott som heter duga. Vad händer? Stressad över vad? Kan inte ens tänka på det utan att bli ännu mer stressad - om det är möjligt.

Kom hem för typ en kvart sen, ska ner i rummet, packa om lite, se till så jag får med allt (stress!!) och sen dra till tåget igen för att åka till Tyresö (N & N-"Permobilen") och sen ska vi dra in till Söder och möta upp en hel del folk för öl. STRESS!!

Men jag vet att det kommer bli en kalasbra kväll när jag väl stressat klart och fått i mig några klunkar alkoholhaltigdryck (lät det lite väl mycket "alkoholistiskt"?). Shit the same. Jag drar nu. Hoppas kvällen blir great!

Pusss!



/emma.

Till mamma: Jag hinner inte dammsuga, men jag har bara varit i mitt rum två gånger och sen drog jag, fixar det imorgon okej? :)

Jag säger: panik!

Sitter nu och försöker komma på något vettigt att skriva i min filmanalys om Josephine Bakers film La sirèn des tropiques från 1927, stumfilm - hejja! Haha. De säger ju ganska mycket för att vara stumma ;) Jisses. Så det ska jag göra nu i en halvtimma innan pappa, hans fru och min lilla lillebror Rasmus på 2½ år kommer hit till Farmor och Farfar för lite frukost :) Borde t ex klä på mig... Får skriva en massa idéer på tåget till Sthlm och sen lite i eftermiddag. Ska visserligen ut till Tyresö innan pubrundan på stan med massa mys folk! Kommer bli en kalaskväll! Ja, om jag känner mig hyffsat i fas med filmanalysen vill säga. Men det fixar jag!

Ha en fin dag!

Pusss


/emma.


Sonessonska residenset

Sitter just nu vid Farmor och Farfars dator i Uppsala och ska alltså skriva en filmanalys. På bloggen? Ehh... Fasen vad dåligt man kan vara då. Inte nog med att jag tagit i princip hela dagen ledig och gjort annat mycket roligare, jag sitter och uppdaterar mig på Facebook och nu skriver jag ett blogginlägg...

Har precis blivit firad av F&F också, käka en bulle (trots mättnad sen fikan för nån timma sen inne i stan, men farmors bullar är bäst) och liten kopp kaffe, fick en make up kurs på Make Up Store så jag är ASGLAD! Har alltid velat gå på en sån och nu är det dags - hejja!! :D

Träffade som sagt Karin inne i Uppsala på en fika som var så mysig så! Vi sågs ganska precis för ett år sen och det var lika mysigt som alltid! Fick i mig både en god, god macka och en suuupergod cheescake, verkligen bästa jag ätit på något café någon gång - och största bitarna av alla bakverk! Sen var det också sjukt mysigt där inne, finns inte riktigt så mysiga ställen i Sthlm, iaf inte som jag hittat. 2-0 Uppsalas caféer. Café Linné hette det tror jag. Rekommenderas starkt!

Men, analys av stumfilm står näst på schemat och det är bara att görat! Har jag hört.

Puss å hej!

/emma.

On my way

Nu måste jag skynda mig som vanligt, (lika bra att blogga då?) måste packa ett överlevnadskitt till Uppsala då jag ska sova över hos F&F till imorgon då jag kommer hem Sthlm igen. Lite surt att jag måste släpa på mina träningskläder till och från Uppsala bara, hade kunnat släpa på så mycket roligare saker! Typ vanliga kläder och kurslitteratur och kollegieblock. Men jag är inte den som är den :)

Ha en fantastisk dag! Puss!



/emma.

Det är ju tur att det inte är tvärtom

Shit alltså. Jag är fantastisk på alla möjliga vis. Jag vet knappt vad det är för veckodag, denna veckan har jag legat en eller två dagar före hela tiden. Idag trodde jag att jag ställt väckarklockan fel. Fast inte som jag brukar, utan att jag tänkt gå upp en timma för tidigt. Fasen! Jag missar träningen tänkte jag, satte på datorn avbokade snabbt som attans. Men nu har jag studerat klockan en stund (vi snackar minuter - trött?) och kommit fram till att det faktiskt är en timma kvar innan jag ska gå till tåget, och inte en kvart. Så jag hinner ju träna. (Eh. Kul! Bara det att jag redan hunnit vänja mig av med tanken... Men!) Därför bokade jag passet igen och förundrades över hur virrig jag "verkar" vara. Att kunna klockan är pretty basic, lärde man sig inte den i ettan eller något sånt?

Fantastisk var ordet. Ordet var fantastisk.

/emma.

Dubbeldate

Kom hem för en stund sen, (halv tio?) efter en dag på Universitetet och sen stan. Hade en intressant föreläsning kl 14 och sen drog jag lite spotant in till stan för att träffa N (♥) och N (aka Permobilen;) för att "hänga" lite, vilket i sin tur ledde till att jag inte tränade (shame on me!). Vi käkade alla tre Mongoliskmat (första gången för mig, kuliga grejer!) på Sveavägen och nu är jag jättemätt. Det var jättetrevligt! :) När jag kom hem hade Mamma bakat en supergod chokladig kaka också så det var bara att hugga in när jag kom hem :) Det var massa choklad i den, med hallon på toppen och grädde till. MUMS! Frossardag med andra ord! Och ingen träning, hej ja...

Imorgonbitti kl 9.30 ska jag upp och träna iaf, PowerStep igen. Det är så jä*la jobbigt och man får liksom varför-har-jag-gett-mig-in-på-det-här-igen-tankar varje gång när man står där och hoppar som mest. Hujedamig. Tur att Loijs också ska träna så jag inte bangar!

Sen drar jag direkt till Centralstationen för att åka till Uppsala. Ska nämligen äta middag hos Farmor och Farfar (F&F) med alla kusiner imorgonkväll och sen sova över (Maja och jag) till lördag. Men det första jag gör när jag kommer till Uppsala är att jag ska träffa söta Karin! Vi gick i samma (musik)klass i 7-8an i Strömstad och nu pluggar hon till stordjurs (?) veterinär i Uppsala. Man måste passa på! Ska även skriva min fyra sidor långa analys imorgon innan middagen tänkte jag. Har inte tid att göra det sen i helgen. Bara att göra det! Just do it.

Nu, packa lite till imorgon eller sova? SOVA. Hoppas dagen varit fantastisk, det har min :)

Pusss å natti!



Borde köpa Breakfast at Tiffanys på DVD snarast!

/emma.

Status: trött

Känner mig väldigt trött i förhållande till vad jag har gjort idag. Har med andra ord inte gjort mycket men är trött som tusan iaf. Skönt att man kan ta det lugnt och inte göra många knop nu till kvällen då :) Annars? En bra dag helt enkelt, men nu tar jag ledigt för resten av kvällen :)

Ha det mys och sov gott!



/emma.

Filmhuset

Snart, eller ja om en timma ska jag gå till tåget och sen bege mig till Filmhuset Gärdet, det nalkas ännu en film (igår såg vi Josephine Bakers första film La sirèn des tropiques/Siren of the Tropic - stumfilm från 1927 som förövrigt hade premiär i Sthlm och inte Frankrike - där hon upptäcktes! - Sthlm/Sverige var ett STORT fan av Baker.) Idag ska vi se nåt som jag tror har en kvinnlig huvudroll eller hjältinna som räddar män istället för vice versa eller iaf en kvinna som har en framträdande roll. Det var vad texterna jag läst handlade om, men vi får se! Det vi ska se idag är Hans engelska fru från 1927. Ännu en stumfilm alltså (Gösta Ekman är tydligen med såg jag nu!), antningen är den 101 min lång eller 150 (eh "liten" skillnad) antagligen är den bara 100 eftersom vi bara har två timmars filmvisning.

Jupp. Sen blir det mys!

Ha en bra dag!

Puss



Hon slog igenom över en natt, då hon uppträdde i juvelprydda bananer i Paris.



Senare in i karriären, framställde sig själv som mer och mer elegant (och vuxnare?), tittade inte längre direkt in i kamerna som tidigare (som tidigare, då hon tittade rakt in i kameran "rullade med ögonen", log som bara den med huvudet på sne, på ett lite barnsligt sätt - enligt dåtidens skribenter), intog vad man ansåg mer graciösa poser och inte längre lika "primitivt djuriska". (Man skämms lite när man såg filmen igår då hon framställer sig själv stereotypt för hur man trodde Afroamerikaner var, eller som man trodde att det var i Afrika, för att göra den Franska (Europeiska? Hon mottogs på olika sätt beroende på var hon kom, många ansåg att hon var ett hot mot den Västerländska kulturen) publiken nöjd. Galet.

Nu måste jag rusa lite!

Puss igen.

/emma.

Love is...









/emma.

Jäkla dag!

Dagen har varit lite motsträvig - minst sagt - först glömmer jag mobilen hemma (gaaah!! nr 1), sen går det ganska bra tills vi har ätit lunch och jag glömmer min matlådepåse i cafét och sen kommer tillbaka och då är den borta - min eftermiddagsmacka! (gaaah!! nr 2) När föreläsningen är klar kl 15 drar jag till biblioteket för att hitta Loijs, och plugga tills träningen 19.30. Inte en endaste liten, pyttig plats för mig där - massa dumma studenter som pluggar (gaaah!! nr 3). Går en sväng förbi "Hittegodsavdelningen" men de har inte fått in nån jäkla vit Lindexpåse (gaaahh!! nr 4). I det läget säger jag till Loijs som försöker hålla skenet uppe "Jag är ASFÖRBANNAD!!" Hon säger lugnt "Jag märker det". Farligt läge, farligt stumpan! Men. Jag köper en macka (istället för min snodda/slängda medhavda macka) och slår mig ner på en bänk i "gången" mellan D och E huset. Som tur är vänder det lite och jag lyckas läsa klart texterna till på torsdag! High five till mig! Ska bara svänga ihop en sammanfattning imorgon på det jag läste och sen är saken biff.

Imorgon alltså, filmvisning på Filmhuset Gärdet kl 10-12. Sen ska jag möta upp söt ♥ och dra hem till mig. Ska även laga middag till "lilla" familjen till kvällen så det blir ett inköp av diverse middagsprylar innan jag äntligen kan slappna av efter dagen. Iofs inte någon direkt jobbig dag imorgon - är nog mest trött nu och eftersom jag skriver om det nu så. Ehh.. Fokus borta!

Drar nog till sängen snart som katten. Ett rykande färskt Gossip Girl avsnitt innan jag somnar kanske? Missade Desperate Housewives men det är inspelat till nån annan kväll :) Imorgon kommer bli en mycket gladare dag än vad denna dagen blev, även fast den var bra, inga gråa moln alltså - snarare rosa!

Puss å gonatt!



/emma.

Drömmar

Man drömmer alltid så mycket konstigt på morgonen mellan alla slag mot väckarklockan och snoozknappen. Hehe. Vem plogar en motorväg på arbetstid med kollegorna och kommenterar om det ska vara ett !-tecken på en vägskylt så man ser järnvägsspåret, samtidigt som chefen riggar upp ett DJ-bås vid vägens krök och en liten unge försöker spela fotboll med mig. Hur liksom? Det var nog bara en del av mitt konstiga drömmande i morse ;)

Har gjort matlåda och massa sånt - tar sån tid! Så nu har jag en halvtimma på mig att välja kläder (svälj) fixa håret, packa träningväskan och skolväskan, borsta tänderna och dra. Borde jag hinna till 8.30!

Film och Föreläsning, plugga lite och sen blir det SATS för fösta gången på (alltför) länge! PowerStep.... Hua. Men det är bra har jag hört! Ha en strååålande dag!

Puss!



/emma.

Knaggligt

Just nu: Sitter och försöker skriva en artikel om en designer på engelska för en kul grej jag kanske har möjlighet att delta i. Vad händer? INGET. Jag är trött, noll fokus, känner att jag måste fixa det här nu. Vill bara skjuta upp det och gömma mig. Vill inte, vågar inte. Men varför? Det här är ju "världens" chans! Bara gör det och släpp det sen, sen får vi se om det är bra nog eller inte. Men kom inte och inte försök först! Helst vill jag bara strunta i det och tänka att det aldrig hänt. Vad är det med mig?! Världens roligaste grej ju!

Idag: Har haft en kanondag! Vände helt på schemat och träffade N imorse istället för på eftermiddagen, myspys, sen åkte vi in mot stan och jag vidare till Universitetet. Käkade lunch med Loijs (morotssoppa!) innan jag gick till "syo-tanten" för min instutition och snackade om min framtid. Känns lite positivare nu! Jag behöver inte lägga mig ner och dö för att jag inte vet PRECIS vad jag ska göra nästa höst liksom. Det är okej. Ska däremot börja bläddra i utbildningskataloger och snacka med examinanämndet (?) om hur man kan plocka ihop olika kurser till en Fil. Kand. på det sättet. Så kanske jag kan gå den vägen och få det bästa av allt jag gillar och är intresserad av. Mm. Det ska jag filura ut!

Sen när jag skulle dra hem tog jag en sväng på stan för att fixa en grej, gick förbi Bookbinders i Sture Gallerian för att se om Josefin-fin-fin jobbade och det gjorde hon! Kom precis när hon slutade också så vi fick oss trevlig kvalitétstid över en smoothie (jag) och morotskaka (hon). Mys! Älskar spontana saker, speciellt när det blir så bra liksom :)

Imorgon: Är det filmvisning och föreläsning som står på schemat, ska även träna efteråt, innan jag drar hem hade jag tänkt. PowerStep. Dör redan nu vid tanken av det... Kanske för att jag känner mig dödstrött. Ska nog gå upp och göra mig iordning så jag bara kan sova sen när jag pratat lite i telefon och bläddrat i utbildningskatalogerna. Så får det bli. Skönt!

Hoppas din dag varit fantastisk! ♥



Ett steg i taget. Eller flera små tassar fram...

/emma.

I'm off, monday morning

Nu drar jag snart iväg, blev lite ändring i dagens planering, (till det bättre såklart!) men dagen kommer innehålla nästintill detsamma för det ♥

Ha en toppen dag alla fina!




/emma.

M-Ä-T-T

Den här helgen alltså, känns som att jag har ätit mest hela tiden (hela tre tårtor har jag varit med och ätit av!) och jag har dessutom inte tränat sen i torsdags. ILLA. Men på tisdag, då jäklar! Imorgon blir det plugg på Universitetet innan jag har min syo-tid (hoppas hon kan lösa min framtid - hade varit skönt att få det gjort liksom) och efter det ska jag träffa N som precis flyttat till stan! Idag närmare bestämt. Myspys!

Känner nu att jag lika gärna kan gå och lägga mig! Aa faktiskt. Ska bara bädda sängen med nya, rentvättade underlakanet (ett som inte är för litet för min 1,20 säng) och sen krypa ner. Känner mig dödstrött! Sicken helg. Men som sagt, sängen!

Ha det bäst!

Puss

/emma.

B-day outfit

Okej, middagen var pretty much all set. Så jag drog ner till nedervåningen igen med lite aptitretare och (alkoholfri) cider till oss "barn" (hey nu kan jag lätt kalla mig ännu mer vuxen!). Så väl vid datorn igen. Mer bilder kanske? Typ dagens outfit, eller egentligen gårdagens fast jag tycker det var så fint att jag satte på mig det idag igen (shit vad o-emmigt - men, jag har kanske mognat ändå, så pass att jag kan ha samma kläder två dagar i rad.. Hum. Vi får väl se;)



En stor svart t-shirt med paljettränder på tvären, en fin sak.



Det gistrar och skiner mer än vad man kan fånga på bild (tydligen).

Helt i min smak!

/emma.

Trubbel i paradiset

Kom nyss hem från bion med samma namn som titeln till inlägget. Den var rolig, rolig! Fick mig många goda skratt - haha!

Nu ska jag kila upp i köket och hjälpa till med maten. Födelsedagsmiddag på G. Kalas! Har fått så otroligt många fina gratulationer på Facebook också, samt att så många sötnosar har ringt, bl a från Schweiz och Österrike! Sen även från samma land, stad och kanske från ett tåg, så klart. Kärlek :) Tack så mycket!

Ha en underbar kväll alla!

/emma.

Överraskningsmys

Igår kväll beordrades jag att ha pyjamas och rosa på mig. Check! Sen kom Loijs och hämtade mig och vi åkte iväg, ganska snart anade jag att vi var på väg till Eva... Så sant som det var sagt. Vi kom till Eva som nyss kommit hem från jobbet - vilken kvinna - hon hade satt upp rosa hjärtan-post-it lappar lite överallt och de beordrade mig att gå ner till tvn.

Där satt jag och fnittrade medan Loijs stökade i köket och Eva tog sig en dusch. Sen kom de ner med en tårta! En tårta med rosa grädde, massa bär och non stop på! Och ljus, varav ett spelade "Happy Birthday" med sån där syntetisk tonart. VÄRLDENS SÖTASTE TJEJER! De hade fixat med rosa godis, rosa servetter och rosa tårtan då. Finast! Jag fick sötaste presenten också, fyra små göggmugar (med hjärtan på!) och glöggte, så snart ska vi har julmys! :)



En väldigt rosa skapelse fylld med vaniljkräm och chokladmoussefyllning!



Titta så glad jag var, kände mig som ett litet barn, fnissade och apploderade typ ;)



Eva babe och jag.



Alla vi tre, älskar er tjejer! ♥



Mina fina presenter! :)

Tack för en oförglömlig kväll mer er bästa sötnosar. Ni är så söta som tänker på mig :)

Pussss!

/emma.

Mer blomster

Fick en bukett blommor till igår eftersom blomsterbudet strulade till det och skickade buketten förra helgen istället för nu. Men lika glad var jag för det - man dör ju lite när man får fina blommor. Det är ju så fint! Kolla bara.



Rosa, rosa och massa mer rosa!



Jag och bukett nr 2.



Det som är kvar av bukett nr 1.



Mitt sängbord.



Min tv-bänk. Mitt rum har nog rekord i blomsternärvaro för tillfället ;)

/emma.

Födelsedagssång

Hett insider/undercover repotage.

Ungefär så här såg det ut i morse när jag blev uppvaktad. Ursäkta mitt nattlinne från 1999 och sen måste jag säga att både mitt moronruffsigahår och glasögon ger mig ett ganska sömnigt intryck ;) Men blir man väckt av skönsång strax efter tio så hör det till :)



Gomorron!



Här skulle det zoomas ja. Ehh. Nej tack.



Mamma agerade fotograf, notera det tjusigt rosa pappret med fjärilar på! Gissa vem som tänkt till där - sötaste Mam!



Vad är det med folk och att ta kort på nyvakna stackars födelsedagsbarn - sekunden efter att man väckt dem?



Titta så fint (och gott!).



Min morotskakemuffins ♥ (Glasyren kickade ass!)



Min fina "skylt" jag fick av Mam som hon köpte i Covent Garden i London nyligen. Den hamnar på min dörr! - Älskar att jag är så barnslig ibland, men är man en prinsessa så är man ;)

Pusss!

/emma.

22

GRATTIS till mig! Hela 22 år har jag hunnit bli nu. Galet! Men än så länge är jag ung, pigg och numera förståndigare(?) Jorå, det går allt åt rätt riktning!

Har blivit uppvaktad nu på morgonen av halva familjen, mina två söta syskon jobbar just nu - men de kommer ju hem sen! Åhh! Fick så mycket fina saker, bl a en Starbucksmugg (samma som den jag snor av mamma varje dag och som hon sa att hon inte hittat när hon var i London - hon lurades!!), mer Matteus-proslin till min ökande samling, en "Hot Stone Massage" (sjukt spännande!) en passande prinsess-skynt mm. Fick en så god frukost på sängen också! Fil med hallon och flingor och valnötsbröd som jag är så barnsligt förtjust i samt en morotskakemuffins! Åhh. Jag känner mig så ompysslad så :) Det vankas kanske bio nu mitt på dagen och senare mysig middag! Vilken dag va, bättre söndag får man leta efter!



/emma - (moment/catch 22?)

Vilken pärs

Från huset fullt till stillhet på några minuter. Skämt och sido. Det var alltså lite släkt här på födelsedagsfika från kl 14 tills nu, mammas sambos yngsta fyller också år i morgon, samma dag som jag (!), så det var även släktingar till henne här. Nu har vi precis beställt pizza som för att toppa alla kakor och tårta med - sunda grejer. Sen väntar även en liten "surprice" med Loijs och Eva ikväll, vet bara att jag ska ha på mig pyjamas och "rosa", annars vet jag bara att Loijs ska komma och hämta mig vid åtta tiden och sen får vi se. Tippar på något mysigt i alla fall :)

Ha en fin fin kväll!



Kate Moss.

/emma.

Födelsedagskalas

Okej, jag "fick" inte träna imorse pga att vi skulle fixa till kalaset - ganska skönt att inte behöva gå upp åtta om man säger så. Yes! Så, om ca en timma kommer gästerna och då blir det gott hemmabakat (så mycket bättre än köpt!), själv gick jag ut med Hugo och nu ska jag fixa det sista på rummet. Jag har som sagt (ungefär 1000:e gången) en tendens att sprida ut alla mina miljoner prylar (och kläder) överallt i mitt rum. Antingen har jag för mycket grejer eller för lite plats, jag röstar för det senare. Tur att man har ett "föråd" (utrymmet under trappen som man bara når från mitt rum) som redan är fullt men som man med lite mycket våld kan trycka in lite mer skit i - jag har testat förut. Nice.

När rummet är fint ska jag fixa till en knut i håret, dra en ny svart t-shirt-klänning med lite paljetter på över huvudet och kanske tända lite ljus uppe i vardagsrummet/köket. Good, good.



/emma.

(Hoppas det går bra och att ni kör försiktigt:)

Franska filmer

Tittar just nu på En långvarig förlovning med bl a Audrey Tautou (love), som utspelar sig i frankrike under nåt krig (hahah hej allmänbildning! Men jag vågar inte chansa, modet är svårt att läsa av, ganska simpelt just i denna film, men jag tror hon sa nåt år med 17, som 1917...?? Well. Låter det vara osagt.) då soldater stympade sig själva för att få en anledning att åka hem, vilket var ett brott och dem blev avrättade. Hum. Sen är det såklart en kärlekshistoria i det hela. Den är lite udda men ändå fin, gillar den faktiskt. Den är inte slut än så om slutet är bra eller inte får jag återkomma om. Om jag blir för trött (vilket jag borde vara) så somnar jag nog innan jag hinner uppdatera. Så godnatt på er!

Puss



/emma.

En detalj bara

Dagen blev som planerat - utom just det att jag och Loijs hoppade över träningen. Känns jäkligt skönt faktiskt. Riktigt skönt. Var inte ett dugg pepp - även om jag vet att man blir det efteråt. Meeen, jag är inte en dålig människa för det. Loijs och jag har lovat varandra att träna imorgonbitti istället - två pass bara för sakens skull. Bra. Pluggandet då? Jovars, fick läst en artikel/del ur bok idag och den var lång - 52 sidor! - men nu är det klart, ska sammanfatta det sista bara. Sen är det bara en text kvar att läsa till på tisdag - skönt. Känner att jag måste ligga före - grymt!

Kl 14 imorgon kommer lite släkt för att fira mig då jag fyller hela 22 på söndag. Ska bli lugnt födelsedagsfika med gott och trevligheter. Inte varje dag man träffar moster S, kusin D och mormor! Shit, att det har gått ett helt år sen sist alltså. Hela 22 år gammal är jag snart. Bara 1½ dag kvar som 21-åring då. Coolt? Vemodigt? Fast som farmor säger, om man tänker vad som är alternativet så är det väldigt bra! Håller med. Helt.

Just! En spännande sak hände på vår väldigt långa "fika" (jag fikade inte), kul kul! Kanske berättar mer sen ;)

Nu ska jag landa i nuet och andas. Fredag. Det blir räkor till middag med mamma och fina syskon. Underbart gott - ja shit vad gott! Kärlek!

Pusss



/emma.

Mums

Sko-godis. Nu ska jag rycka upp mig och komma iväg. Mors!




Bara söta!! (Hallå -  rosetten.)

Cheers!

/emma.

Bara gör

Imorse när väckarklockan ringde funderade jag seriöst på att vara "sjuk" och sova minst tre timmar till istället för att gå upp, hoppa in i duschen och åka till Universitetet. Ja för bövelen. Det tog åtskilliga "snoozeningar" innan jag verkligen gick tvingade mig upp och inte hittade på en sjukdom som jag kunde smsa till Loijs och beklaga mig. Inte schysst liksom. Det är fredag, jag gick upp strax efter sex och jag är TRÖTT. Så nu sitter jag här, med frukosten uppäten och väntar på att nagellacket ska torka. Ska hitta på nåt kul i klädväg att dra över huvudet, packa träningskläderna och göra matlåda för att sen i princip gå till tåget. Känns som att det är ganska kallt ute nu, på med varma luddiga stövlar minsann!

Ha en fantastisk dag!



/emma.

My day - oh, what a day

Dagen har spenderas på Universitetet och SATS idag. Jag säger å det. Fick se min första - hela - stumfilm av Mauritz Stiller (en av de tre största filmmakarna på 1920-talet), Erotikon. Bra ändå! Jag var inte ett dugg trött (iofs klunkat en stor kaffe strax innan) och vi skrattade faktiskt en del åt filmen. Sicken grej ändå. Som sagt, kul att få se en hel stumfilm, speciellt när man just läst om den och på så sätt förstår mer. Verkligen intressant!

En annan intressant aspekt också var att de på 1800-talet "kom på" att kvinnan var ett "eget" kön och inte en underutvecklad man som man trodde på 1700-talet. Ha! Det framställdes bilder av den farliga, djuriska kvinnan för att varna mannen att falla i hennes fördärv. Kvinnan skulle bli mannens undergång förstår ni. Ve och fasa.

Vi fick självklart veta massa mer intressant och en del om moderniteten som vi är överfödda på. Men ändå, väldigt pleasing. Sen plöjde jag igenom en text innan träningen om Josephiné Baker som också var mycket intressant. (Har jag sagt att jag älskar min kurs?!) Det var en artikel som handlade om när Baker kom till Sthlm för sin premiär av La Sirène des Tropiques (1927) och hur Sverige/Sthlm såg på det hela, hur hon kritiserades och hyllades. Baker var alltså mörkhyad som ansågs väldigt exotiskt på 20-talet speciellt i filmsammanhang, hon slog igenom som mest med sin dans i banankjolen. Osv, osv, osv. Kul, kul!

Yes, yes. Körde ett Step-pass på SATS och sen fick jag dra hem - finally! Snart dags att sova igen, blir en lång dag på SU imorgon igen med träning på det - Body Combat - sen ska jag hem och däcka! Gött de.

Puss å godnatt!



Lite glitter i vardagen är bara bra har jag hört.

/emma.

Mamma bäst

Se bara vad som stod på mitt sängbord när jag kom hem! Tre rosor och ett kort som kort och gott sa att jag är fantastisk och att mitt tentaresultat ska firas, samt att jag ska glädja mig åt min framgång. Man blir så glad ända in i själen. Sen hade hon satt i en ny glödlampa i min ickefungerande sänglampa (fatta jobbigt i morse när det var bäcksvart) - vilken kvinna! Älskar dig mamma ♥



/emma.

A bun

Knut i håret idag alltså. Blev faktiskt en bra knut för omväxlingsskull. Brukar få kämpa för att få till det - och ge upp - men idag sörrni! Dock ser jag nu att den ser olika ut beroende på vilket håll man tittar från. Nödvändigt vetande när det är som bäst!



Från ena sidan...



Och från andra... Shit. Borde börja på nästa inlägg, det här spårade...



Dagens färger iaf. Vinrött och grå-melerat.

Puss!

/emma.

Hej du torsdag!

Fick lite hjälp att inse att det faktiskt inte var tisdag igår - utan onsdag. Bra där. Men nu har jag fått det rätt! Ska upp till köket och göra en sallad till lunch och sen ska jag ta mitt pick och pack (träningskläder och böcker) och dra till tåget. En dag på Universitetet står alltså framför mig, en film - Erotikon - en timmas lunch och sen fortsätter vi med en föreläsning om Sekelskiftet & Konsumtionskultur. Har en aning om att det kommer bli ännu en föreläsning om 1800-talet och Moderniteten fast med en vinkling åt filmens håll. Stumfilmer med andra ord. Erotikon är en svensk stumfilm och jag blev lite förvånad när jag fick veta att Sverige var stora inom filmen och bl a Stiller prövade lyckan i Hollywood - och fann den vad jag förstod. Kommer bli intressant som vanligt med andra ord!

Loijs kommer befinna sig på SU, så henne joinar jag efter föreläsningen för plugg innan det blir ett Step pass på SATS. Härligt!

Later!



/emma.

Åhhh!

Insåg att avsnittet av Greys Anatomy som gick på tv ikväll hade jag redan sett, så jag klickade mig till ett avsnitt på internet istället - abstinenes ju! Och. Åhh. Så. Fint. Kände för att fälla en liten glädjetår i slutet precis. Kärlek.

Nu ska jag sammanfatta klart det sista jag läste i kurslitteraturen för att sen sova. Kommer nog dröjan ytterligare en stund innan jag somnar (i vanlig ordning) men det ska iaf bli tidigare ikväll än alla andra nätter på sistone. Good.

Puss å gondatt.



/emma.

Lite, lite till

Har ätit middagen jag lagade, sen diskade jag undan, sprang ner och la mig på sängen. Känner mig lite "knepig". Nu ska jag bara se till att läsa det allra sista i kapitlet i MODE - en introduktion och sen är jag färdigpluggad för idag! Det bästa är att den är på svenska och riktigt intressant, går fortare då!

Tillbaka om en stund då - Greys Anatomy också! :D

Puss!

Läsa bör man

Att det kan ta så fruktansvärt lång tid att läsa 16 sidor? Visserligen på tung akademisk engelska som är skrivet av en författare som är en av de segaste. Breward någon? Men ändå?! Har spenderat åtskilliga timmar med att läsa, upprepade gånger har jag läst om samma mening ca 20 gånger, strykit över massa med överstrykningspennan och sammanfattat - allt. Yes. Det är nog det som tar mest tid och denna gången ska jag minsann vara duktig med sammanfattandet så jag inte sitter där innan tentan och inte riktigt kommer ihåg vad de babblade om. Bra där. Tycker det är lite svårt att få till allt med engelskan, orkar inte kolla upp vissa ord som kanske kan ha en stor betydelse i slutändan. Äsch. Vi fokuserar på det bra istället!

Väntar för tillfället på att mamma och syrran ska komma hem med grejer från ICA så jag kan sätta igång med middagen, iofs kanske först om en och en halv timma... Lika bra att läsa kapitlet i boken MODE - en introduktion då. Sen har jag läst allt till morgondagens föreläsning. Tipp!

Puss å hej så länge!



/emma.

Wednesday morning

Morgon och morgon, snart eftermiddag ju. Har iaf ätit frukost och kollat på senaste avsnittet av Gossip Girl - me like! Dags att ta upp en kurslitteraturbok och läsa lite tror jag bestämt! Ska se till att läsa det jag ska i Fashion Culture så Lovisa kan låna den imorgon över helgen. En grej som kommer bli lite tight i nästa vecka är att jag ska skriva en 4 sidor lång analys från torsdag till måndag kl 14. Segt! Den helgen ska jag bl a till Uppsala och äta middag hos Farmor och Farfar, kanske träffa lillebror Rasmus och pappa. Hur ska jag hinna? Klart jag hinner, får strukturera om mina planer lite bara. Yes, yes!

Fortfarande happy, happy över tentaresultatet!!

 

Have a nice day!

 

/emma.

D-Ö-D

Isch!! Det var den dagen det. Och jag kan säga att jag var duktigt trött när jag kom hem från träningen. TVÅ timmars träning. DanceAerobics är inte jättetufft, men PowerStepen är desto tuffar. Phu! En introduktionsföreläsning och fortsatt plugg i skolan, dock gick det jättesegt att läsa just den texten jag läste, men jag lyckades öndå sammanfatta och var duktigt :) Men nu är det gjort! Imorgon ska jag läsa Christopher Brewards stycke i Fashion Culture. Hoho!

Sen att jag fick tillbaka min tenta också!! Jag fick ett B! På en poängskala A-E som godkänt. Fick en extra poäng från Övningsuppgiften vi skrev tidigare och det resulterade alltså i 55,5 rätt av 60. 58 var gränsen för A. Och jag som var så orolig när jag lämnade in tentan att jag uppfattat allt fel... Ack så fel jag hade! Wow!

Men nu är det HÖG tid att sova, för länge sen, var trött som tusan redan när jag kom hem ju. Äsch. Get over it. Sov sött!

/emma.

Shit! Jag menar woha :-D Jag klara

15c1e0d95f231598fe62fbc9a702a449.png

Kolla varifrån!

Shit! Jag menar woha :-D Jag klarade tentan! Fick tom ett B, näst bästa betyg, E är gränsen för godkänt, fick 55,5 av 60 med ett bonus poäng från skrivuppgiften. Jag som var så sjukt orolig att inte ens klara det:o Men klart jag gjorde! Jag är så grym! Pepp inför nästa kurs om man säger så! Sitter och pluggar på universitetet nu. Somnar typ. Bara två timmars träning sen då;) Puss från en glad emma:*


Och det går?

Vad jag sa om att somna innan midnatt? Det ser mörkt ut... Har vilket som städat undan på sängen. Är egentligen att bara krypa ner under täcket och blunda. Ja, enkelt va?

Gonatt på er!



/emma.

Allt.

"Stryka, diska, tvätta, resa, älska, gråta, skratta. Allt."



9e november.

/emma.

Beach 2010

Loijs tvingar mig att träna två pass på raken imorgon, DanceAerobics och PowerStep (som är ett av de tuffaste passen). Herrejäklar. Wish me luck. Har hört att det är bra om man vill komma i bikinin till sommaren dock, denna gången känns det som om jag har en realistisk tidsuppfattning iaf. För man kan inte gå ner ca 10kg på en månad. Faktiskt. Så att börja innan jul känns bra. Då är det faktiskt lite möjligt. ;)

Känns det som om jag bokat in mig på lite för många pass nu i veckan och nästa tisdag månne? Sova skulle jag göra också ja. Snart, snart.

Puss!


/emma.

Kvällens låt

Här har vi den.

Muse med Uprising. Love. Hur kan man inte, inte sitta still liksom. Kör bara, kör!

/emma.

Frukostmöte

Ska jag försöka mig på att somna INNAN tolv ikväll då? Måste verkligen vända tillbaka på dygnet. Nu börjar skolan igen och då blir det andra bullar (åh vad gott egentligen) med tidiga(re) mornar och mer plugg - mycket mer -, en hel del i skolan och lite hemma. Mys. Diggar det verkligen och nästa delkurs verkar minst sagt lika lovande - Flärd och Film - man hör det bara på namnet om inte annat! :D

Ska med mamma på ett frukostmöte imorgonbitti kl 8-9 där de ska föreläsa om Twitter, hon fick ta med en vän och tänkte på mig. Visserligen Twittrar jag inte - men ändå! Kommer bli myspys. Sen ska jag direkt till skolan och min föreläsning kl 10-13, Introduktion till Flärd och Film, och direkt efter kommer alla 150 pers springa upp för att hämta ut den beryktade tentan. Nervöst! Sen har jag planerat att sitta kvar i bibblan och börja läsa ur mitt feta kompendium. Yeey för det!

Stora frågan, vad ska jag ha på mig imorgon? Börjar med att packa träningsväskan (PowerStep imorgon kväll) och vika lite ren tvätt (som ligger över halva sängen - trångt för mig om inte annat) tror jag. Jupp, så får det bli.

Dagen imorgon blir kalas! Hoppas din också blir det :)

Godnatt på er!



Tror dock det blir mindre sötsaker till frukosten imorgon ;)

/emma.

Someone is coming to town

En viss fin person ska flytta till Sthlm. Det är vi glada för! :)



/emma.

Mys-måndag

Skön dag ändå! Har i vanlig ordning inte hunnit med riktigt allt jag ska i plugg-väg... Men! Dagen är inte slut än, känns bara så eftersom det börjar bli mörkare ute. Ska ut med Hugo nu en sväng och sen ska jag läsa! Upptäckte att vi ska läsa mest i kompendiumet till en början så jag behöver inte ha panik att jag inte fått två av mina böcker än heller. Phu!

Som sagt, nästa: promenix med vovven HugoPugo :)

/emma.

Cruisar iväg

Nu ska jag åka in till Lidingö Centrum en sväng (får låna mammas bil - yeey för det!) för lite ärenden, på vägen hem ska jag slänga en kartong och köpa duschtvål på ICA. Sicken måndag va?! Värsta ju. Sen måste jag läsa till imorgon då andra delkursen börjar, Flärd och Film, har iofs bara två av kurslitteraturen och jag känner redan att det kommer bli mycket läsning att komma ikapp med då böckerna säkert inte kommer än på ett tag. Suck. Får läsa det kan kan läsa så länge helt enkelt!

So long, ha en trevlig lunch/förmiddag!



Älskar vi inte skorna (och bilden såklart)?

/emma.

<3



Godnatt!

/emma.

Jag säger "aj"/There will be pain

Jag vågar redan nu påstå att jag kommer ha en fet jäkla träningsvärk imorgon när jag vaknar. Men det är det värt! Körde alltså ett svettigt Body Combat pass för första gången på riktigt länge. Lite segt bara när man inte kan koregrafin lika bra som förut när jag var stammis där varje söndag. Men det ska jag bli bättre på! Kollade på en chick flick jag sett minst en gång förut men ja, en dansfilm alltså, rår inte för att de får mig så glad, lite nördigt I know. Men ändå ;)

Vad mer? Nja, inte mycket. Tror jag call it a night så ses vi imorgon :)

Puss!



/emma.

Tar mig i kragen

Eller? Ja för tusan! Jag har i vanlig ordning hunnit avboka mitt Body Combat pass, bokat in mig på DanceAerobics på Lidingö istället, för att sen ändra mig igen och bokat Body Combat. Yes. Det får bli det! Var för tok på länge sen sist jag körde just det passet och det är ju så jäkla kul! Vad ska jag annars göra? En timma till då jag bara slappar? Nej, skärpning!

Så, ska rota fram träningskläderna, slänga i mig en macka och sen dra till SATS Stadion. Pepp, pepp!

Fick prata med söta Anna nu också, mys - hoppas vi ses snart vännen ♥




/emma.

Late sunday morning



You wake up late, and you don't care that it's almost two o'clock in the afternoon...



You might have some coffee and perhaps a morning kiss... or three...



You try to figure out what to do next... There's no rush.



Maybe you...



Or you might get started with something new...



Maybe you go back to sleep...



Whatever you do, you know it's been a lovely morning.

/emma.

Sov gott

Nu är jag upp sent - IGEN. Antar att jag kommer få en chock på tisdag när jag ska upp tidigt och ha första föreläsningen på nästa kurs. Lucky me. Fast. Söndag imorgon och den enda tid jag måste passa är träningen 16.30 - Body Combat - länge sen sist nu så det kommer bli kanon!

Natti, natti ♥



Le Love.

/emma.

500 days of Summer

Såg nyss filmen med samma namn som rubriken till detta inlägg. Gud. Vad. Fin. Först trodde jag den utspelade sig "förr i tiden", typ 50-60-tal, men allt runt omkring de två huvudpersonerna var så modernt (Nintendo Wii och flat-screeniga datorer typ). De hade liksom en annan stil och ljuset i filmen var lite sådär dovt (kanske för att det var dålig kvalité då jag såg den direkt på internet) och mysigt. Älskar Summers stil. Och det var verkligen en fin, fin, fin film. Älskar killen också, Tom, han är bara för söt. Oväntad och inte alls förutsägbar som man kanske kan tro. Musiken var himla fin också.

Tror bestämt den går att se på bio nu också, för den där extra speciella känslan man inte får av en lite suddig bild på datorskärmen hemma en lördagkväll. Fast å andra sidan, filmen är lika bra för det. Om inte bättre.

Här är ett underbart klipp som inte är i filmen, utan mer som ett kompliment. En dans. Gud så tjusigt.

Notera när hon spelar piano på hans näsa. Älskart.



"This is a story of a boy meets girl"


"You should know up front, this is not a love story."

500 days of Summer ♥

/emma.

Dagens andra och tredje

Blir två  till Youtube-klipp upplagda på bloggen idag. Är bara tvungen. Hade MTV på hela förmiddagen och de visade bland annat EMA Music Awards som var nu och sen lite "Best of..." Då fick jag se detta framträdande av The Killers och låten Human. Kärlek. Grymt framträdande med de där ljudeffekterna. <3

Här är den.

Sen gjorde überkvinnan nr 1 - Beyoncé - ett läckert framträdande med sin Sweet Dreams nu då årets MTV EMA Music Awards hölls. Hon är nog min idol alltså. Verkligen. Hur bra får man vara?! Sen vann hon tre priser som för att skriva under på detta, bästa kvinnliga artist, låt och video. LOVE!

Här hittar ni hennes sexiga framträdande.

(Förstår inte varför jag inte kan lägga upp Youtube kippet direkt på bloggen längre? Sjukt störande iaf. Dagens i-landsproblem though.)



Bästa!

/emma.

Det var den dagen det

Shit, dagen sa swish. Slut! Har ätit och är mätt, mätt. Ska se vad jag kan tänkas hitta på för trevlig underhållning till kvällen :) Ska luta mig tillbaka och pusta lite, inte för att dagen varit direkt betungande (jag har inte bara stirrat i taket direkt), men ändå.

Puss så länge.

/emma.

Gott för själen

Saker som får mig att må förträffligt bra helt enkelt.

En sushilunch med bästa Mam en helt vanlig måndag eller så ♥


Verkar som mat gör mig glad, men vem blir inte glad av god mat?! Mamma gjorde superdupergod förrätt när Emil fyllde år i onsdags. Räkor, mango, avokado och annat gott! Slurp!

Emils tårta, behöver jag säga att den var god?

 

/emma.


Red

"You took something perfect and painted it red..." - Red by Daniel Merriweather - bra skit!

Repeat, repeat, repeat...


Homestyling (?)

Jag fick många "ryck" igår, förutom pysslandet, så städade jag ur mina hyllor på alla pocketböcker för att få det lite mer luftigt och dekorativt. Typ. Nu är jag inte helt nöjd i alla fall, det känns inte hundra med allt, de två hyllorna över tvn speciellt, känns så tomt och färglöst. Får väl möblera om lite allt eftersom och känna efter. Men, jag bjuder på före och efterbilder iaf!

Före:



Haha! Denna bilden stämmer inte heller! Så här såg det inte ut innan jag gjorde om... Suck. Länge sen jag gjorde om ju, fast så är det när man inte tar kort på riktigt allt ;)

Efter:


De tre hyllorna över skrivbordet alltså. (Högtalaren är min femte i sammligen, enda stället jag kom på att ha den...) Svårt att se, men jag har lite koppar och grejor till pennor mm på nedersta hyllplanet. Samt mitt fin fina smyckesskrin-plåt-låda jag fick förra året när jag fyllde år. Har bara framme mina "fina" böcker, pocketböckerna är minst lika fina, men lite väl många...


Före:




Såg iofs inte ut så här när jag gjorde om heller, allt på nedersta hyllan var i princip inte där, en svart hattlåda, lite andra tavlor och inte den rosa lådan. Sämsta före-efter bilderna någonsin? ;)


Efter:



Lite kalt kanske? En början iaf :)

Äsch, vilken fail. Dessa bilder är ju inte helt sanningsenliga eller något sånt what so ever! Jag postar det iaf. Nån jäkel kanske blir glad. Skärpning till nästa gång!

/emma.

Kreativitet

Jag älskar att pyssla, när jag var liten beskrev jag ofta mig själv genom att säga till allt och alla att "jag gillar att pyssla och måla". Jag skrev alltid "pyssla och måla" på raden efter frågan "Fritidsintressen" i alla otaliga Vännerböcker man fyllde i när man var mindre. Jag var den där storasystern som gjorde matteböcker till sina småsyskon (och för all del deras vänner) när vi lekte skola (jag skulle bli lärare på den tiden). Jag kunde stå i tvättstugan i Strömstad (när jag gick i 6-8an) och kladda med oljefärg på en liten duk i timmar, eller så ritade jag i mitt skissblock (det med den skissade bananen på - trots att jag avskyr banan). Pysseltjej ja. Kreativ - alltid.

Var den tjejen tog vägen kan man inte säkert veta, mer än att när man minst anar det kommer hon fram igen. Igår kväll kl halv tolv på natten väcktes hon till liv igen. Jag tvingade mig att gå och sova vid två och nu är jag klar för några timmar sen. Antar att den största skillanden idag från förr är att man inte kan sitta hela dagar och bara pyssla, pyssla, pyssla. Nu när man är äldre har man annat att göra också - för det är inte kreativiteten det är fel på, snarare bristen på tid. Inte för att jag tänkte för en stund stanna upp och göra något annat nu, är jag inne i något går det inte att stoppa mig. Allt eller inget.

Jag ska nog inom en snar framtid pyssla igen, ska sätta mig och klippa i mina tidningar och sen åstakomma en liten (eller stor) Inspirationstavla. Gjorde det för över ett år (ett och ett halvt?) sen nu, och det är högtid att inspireras igen! Längtar redan, men nu emellan är det dags att läsa lite. Lite kurslitteratur kanske?



Vad just detta resulterade i får ni se först om ett par veckor...

/emma.

Glädjeämne

Jag fick blommor idag! De kom lite tidigare än tänkt - men lika glad är jag för det! Kan inte sluta fnissa, inte varje dag man får blommor direkt! De är hur fina som helst och jag kan inte låta bli att le varje gång jag ser dem, för att sen lukta lite på buketten - de perfekt rosa rosorna doftar bäst. Tack så mycket fina du ♥

Glad, glad, glad.



På sängen med rosa silkespapper runt.



På sängbordet.



På skrivbordet. Så tjusigt, så tjusigt.

Överallt ♥

/emma.

Morrn, morrn

Gick upp en timma tidigare än tänkt imorse, men det spelar ju ingen roll. Förstår dock inte hur jag har lyckats vända på dygnet något så fatalt. Jag kunde inte somna förns strax efter tre (tror jag). Jag vill kunna sova på en gång när jag lägger mig - annat är bara onödigt.

Nu ska jag pyssla vidare, fick ett ryck igår kväll halv tolv och sen fortsatte jag bara. Vad det är jag pysslar med är hemligt tills vidare :) Let's get back to it then.

Puss å hej på er!



/emma.

Husmusen

Japp, shit - jag kan ju! Har tvättat hela dagen och nu dammsög jag av hela nedervåningen (utom folks rum då). Tipp! Nu ska all bråte som jag öste upp på sängen ner igen, eller ja det ska väl till dess rätta plats iaf (slutar nog på golvet tids nog...). Jaha, vad gör du en fredag som denna? Säkert något mer exalterande och flashigt än att leka hemmafru. Men det är skönt, ibland behöver man en sån här fredag också! Känns grymt bra om inte annat :)

Puss!

/emma.


Word



/emma.

Ärenden

Så, nu har jag gjort något av denna dagen också, pratat i telefon två gånger (mys), lagt över alla nytagna bilder i min hårddisk från datorn så att jag inte blir helt utan bilder om min dator skulle få för sig att krascha. Smart, smart.

Sen när det visade sig att jag hållt mig hemma i onödan lånade jag mammas bil till Lidingö Centrum, tankade, lämnade tillbaka ett underlakan på Hemtex, lånade två engelskaböcker (läsa, läsa, läsa), shoppade upp mina 50kr på H&M, drog förbi Sabis och hämtade ut mina linser - nu hemma! Allt detta under drygt en timma - grejer det.

Har dessutom tagit upp något som jag var mer sysselsatt med förr i världen, skriva dagbok. Allt kan man faktiskt inte skriva här på bloggen ;) För några år sedan var jag jätteduktigt på att skriva i min dagbok. Men sen bloggen kom in i mitt liv för drygt tre år sen har det liksom avstannat. Men som sagt, allt kan man ju inte skriva här och då passar en hemlig liten bok ypperligt!

Nu ska jag läsa inledningen i mina två kurslitteraturböcker och kanske även något i kompendiet till som vi ska ha läst till på tisdag. Lika bra att börja eftersom jag måste läsa fyra engelskaböcker till... Gaah! Apropå det, måste förbi Komvux på måndag. Kom ihåg, kom ihåg.

Puss å hej!



Ljuvlig bild, och färg ;)

/emma.

Lugna takter

Undrar om man kan bli van vid det här? Har lugna dagar mest hela tiden (de senaste två veckorna då jag haft lov), visst jag har att läsa en del och så småning om ska jag sätta mig i köket och leta engelska artiklar. Så det får bli en flitig fredag! What else, ganska trist att läsa om vad jag gör vart eviga minut kanske?! Blir andra bullar när skolan rullar igång på allvar - det vill jag lova!

Nästa vecka på tisdag har vi vår första föreläsning för delkursen Flärd och Film villket kommer bli kalas! Tre timmar dock (?) Och direket efter det kommer (antagligen) alla 150-200 pers att springa upp till vår instutition för att hämta tenorna! Shit, jag börjar bli nervös. Jag MÅSTE ha fått godkänt! Håll tummar och tår!

Nu ska jag ägna mig åt den storslaget underhållande sysslan att spara massa bilder i min hårddisk. Eh. Roligare har jag nog varit med om, men min dator är segare än segast så det är dags! Sen vill man ju inte bli av med alla bilder man lyckats ta på sistone.

Puss ♥



/emma.

Late - again

Shit, vad gör jag egentligen?! Håller mig uppe sent, sent om kvällarna... Åh. Jag ska ju iväg och träna kl 9.30 imorgonbitti - kommer vara allt annat än PIGG, PIGG om jag känner mig själv rätt (var död kl 11 i morse). Äsch, vet ni vad, jag skiter i träningen! Haha! Tränade ju två timmar idag och sen kör jag en omgång Body Combat på söndag istället :) Så får det bli, fasen vad skönt! Kanske att jag kostar på mig att bädda sängen nu då, lite gosigare än att sova utan sängkläder... Btw, fick min väska idag från SATS idag när jag var där och tränade! Jag har i 12 veckors tid tränat minst två gånger i veckan och alltså fått två stämplar/vecka vilket resulterat i en träningsväska! Coolt. Har nog snittat på 3-4 ggr/veckan iaf. Kul, kul! Beach 2010 kommer bli rock hard/fit (förhoppningsvis några delar av kroppen, typ underarmen eller nåt).

Men men, sov gott på er!



Rosetter, rosetter!

/emma.

Anyone else but you

Såg som sagt filmen Juno i lördags och den är bara bra. Hon är en tjej med skinn på näsan hon. Grym! Har precis suttit och lagt till nästan alla låtar från filmen i Spotify och de är riktigt bra musik dessutom. Win-win liksom.

Här är länken till låten när Juno och hennes kille spelar och sjunger i slutet av filmen Juno. Egentligen är det The Moldy Peaches som ligger bakom den, anywho - great!

"You're a part time lover and a full time friend..."

"We're sure are cute for two ugly people..."

Puss!



/emma.

Faktum kvarstår

Jag kan (tydligen) inte klockan. Jag kom alltså en timma för tidigt till SATS. My god liksom! Det händer ju hela tiden, senast i oktober... Tur att jag är en timma tidig och inte sen då! Så, jag körde en timma Yoga innan jag öste på Stepen. Två timmars träning, känns stabilt :) Imorgonbitti ska jag och Loijs köra en timma PowerStep (så sjuuukt jobbigt pass!) och sen funderar jag på att slira in till Lidingö Centrum och lämna tillbaka en sak, samt sätta sprätt på mina 25kr (ohh!) i värdecheck på H&M och kanske använda mina 25% rabatt på tidigare nämnda butik. Sounds good.

Sen är det fredag också! Har inga direkta planer för helgen, kommer nog ligga lågt, börja läsa kurslitteratur och jag måste se till att läsa ännu en bok på engelska till muntliga provet i Engelska A. Gaaah! Hur ska jag hinna läsa ytterligare tre böcker till Engelska B muntliga sen då? Innan nyår...

Nu ska jag koncentrera mig på middagen! Känner förövrigt hur glad och pigg jag blir av att träna!

Puss å hej.



/emma.

Work it

Ska minsann få tummen ur och verkligen träna idag. Step kl 18.30. Det är dags nu efter två dagars vila - shame on me. Ska se till att jag fixar ett pass imorgon också och varför inte även lite Body Combat på söndag - för länge sen nu. Pepp!

Sen slog en tanke mig. Jag är avis. På mamma - som ska till London imorgon. Jag saknar England och Brighton på sätt och vis, New Look och deras skor (LOVE!), en latte på Starbucks (dricker kaffe ur mammas Starbucks mugg as we speek), en promenad längs med Brighton Sea Front, alla små konstiga hus i härliga färger, West Street och dess uteliv, pubar och "one pint of Fosters please", alla små söta byar vi reste till och ja, alla otroligt söta lärare på Loxdale Centre. (Här kan man läsa mer om mitt halvår i Brighton/England)



Jag och min kjol som en vindpust tog tag i strax innan vi skulle ta gruppkortet utanför skolan, några dagar innan hemfärd till Sverige. Engelsk sommar när den är som bäst - saknar!

/emma.

Done!

Boken är utläst! Nu ska jag sätta på hög, hög musik, riva ur lakanen, jazza runt i rummet och städa liksom. Det behövs. Inget mer dvala nu på en stund! Bädda nytt i sängen, pocka upp grejer på golvet, titta in under trappen och antagligen bara stänga dörren igen - en annan dag.

Let's do it!



/emma.

Lugna takter

Det är ju inte direkt så att jag stressat ihjäl mig dessa två lediga veckor (min engelska bok är iaf snart, snart utläst har dock en kvar...) men jag känner liksom att jag borde vara lite stressad...? Som när jag väcktes av väckarklockan nu kl 11, tycker det är liiite sent att gå upp egentligen men jag är såå trött ås jag var tvungen. Iaf. Varför ska man bli stressad över det liksom? Lite knas. Svårt att varva ner och slappna av på allvar? För att dra det till det yttersta ska jag kolla på nya Gossip Girl avsnittet till frukosten.

Later!

/emma.

Mam

På fredag åker mamma till London för att gå en coachkurs. Toppenkul för henne! Kommer sakna dig nutt ;)




Bild tagen på Ulla Winbladh på Djurgården när vi precis ätit lunch för att fira mormor förra sommaren. ♥

/emma.

Fin fin dag måste jag säga

Har haft en riktigt mysig dag, inga större krav och måsten - tiden har bara stilla tickat på. Skönt! Åkte till Universitetet och mötte upp Lovisa för att köpa kompendiet och då stötte jag på Ida som skulle möta upp Joanna för att göra samma sak. Vilken grej! Vi köpte vårat "lilla" kompendium (tjock som en bok - om inte värre) och sen åkte vi mot stan. Lovisa hämtade sin syrras hund Gucci och jag åkte in till stan för att fixa lite, gick till Gallerian dit också Lovisa kom efter en stund och så lunchade vi. Ahh! (Note to self: Sluta med dyra luncher ute!) Efter en stund går Hedvig förbi, helt random, sjukt kul! Vad världen är liten! Sen, ytterligare stund senare, joinade även Ida och Joanna. Helt klart bästa sättet att spendera en eftermiddag på! I like. Och sen åkte jag alltså hem och firade lillebror Emil! :)

Nu ska jag, eh, ta undan allt på sängen och kolla på ännu ett avsnitt Greys Anatomy (missade bedrövligt nog dagens avsnitt på tv, men kollade på nätet istället och då upptäckte jag att det fanns ännu ett avsnitt att spana in... Yes!). Tar nog undan allt på sängen sen istället... Blir nog så. Eller imorgon, man behöver ju inte sova på alla 180 centimetrarna ;)

Puss å godnatt!



/emma.

Grattis lillebror!

Idag, den 4e november, blir min lillebror Emil 19år! Det ska vi fira nu, så jag får skriva mer om min dag lite senare (som förövrigt varit strålande).

Puss på er så länge!



Hehe, kanske inte den tårta Emil hade valt i första taget ^^

/emma.

Tomorrow

Imorgon fyller min lillebror 19år! Tänka sig. Innan vi får möjlighet att gratta honom ska jag ner på stan och sen till Universitetet för att köpa ett kompendium till nästa kurs, Film och Flärd, som börjar nästa vecka. Struntar i morgondagens planerade träning, tycker inte Afro är roligt alls och det var det enda "roliga" kl 12 runtom i stan. Så, kör hårt tors- och fre- och möjligen söndag också. Tummis på det (host).

Tills dess, dags att sova typ. Puss å gonatt på er <3



/emma.

Wish list 2009

Kandelaber - en sån där stor man ställer på golvet - Tips: Lagerhaus el liknande
♥ Berolcker från Thomas Sabo - denna, den här, denna, den, (den här), eller, och denna.
♥ En rosa digitalkamera från Canon
♥ En rosa iPod nano
♥ Smink kurs på Make up store
♥ Borta med vinden på DVD
♥ En spegel med fet guldram (som dem på Font i Brighton)
♥ Säkert mer, men kommer inte på det nu ;)

♥ En lägenhet



/emma.

Kvällsunderhållningen

När jag lagat middagen och vi satt och åt slog det mig plötsligt: Tisdag - Desperate Housewives - JAA! Så kl 21 har jag en timmas nöje att se fram emot - det slår aldrig fel.

Puss på er!

Now what?

Impossible or possible. You might say I'm a bit confused about the situation, this situation, my situation. And then it hits me - don't think so much, just don't. Well, I guess we'll see then.



/emma.

Typ trött

Tvärdog på sängen efter en god sushi-lunch med mamma (vardagslyx eller vad). Somnade, vet inte hur länge jag sov men visst är det den märkligaste känslan när man vaknar, har hjärtklappning och man undrar var man är, vad klockan är och hur länge man sovit. Panik typ. Som tur är går det över ganska snabbt :) Behövde verkligen sova också kände jag... Riktigt skönt att kunna göra det bara sådär utan att få ångest (iaf tills den går över och man inser att man är ledig). Skönt, skönt!

Nu ska jag ut med Hugo igen, mamma kom in och sa det och sen drog hon. Snacka om pedagogiskt överlämnande.

Puss

Mest skönt faktiskt

Skulle ju träna nu kl 12 men min kompis ringde och frågade om jag verkligen var sugen på det? Ehh, om jag ska vara ärlig: nej. Så inget mer med träning idag då, ja om jag inte åker iväg till ikväll då... Stor riskt. Not. Det dumma är att imorgon hittar jag inget träningspass som passar bra, måste till Univeristetet och köpa ett kompendium mellan 13-15 och till kvällen ska jag fira min lillebror som bli hela 19 år! (Jag börjar känna mig gammal...;) Kommer bli en dag fylld med mycket verkar det som, men denna dagen: LÄSA. Inte mycket mer, kanske en promenad med Hugo, och det känns fin, fin. Att ligga och läsa en rolig bok hela dagen för att man måste - I like.

Ha det gott så länge!



/emma.

Det var den dagen det

Har varit borta hela dagen i vanlig ordning (iaf innan min lediga tid började förra veckan), har lägrat på Universitetet med Loijs, läst och läst i min engelskabok som dessvärre inte är helt utläst än, men ge det lite mer tid så! Avslutade helt enkelt med ett träningspass (Body Pump) och nu kom jag nyss (nåra timmar sen nu iofs) hem. Hela dagen är borta känns det som. Vilket är deprimerande på ett sätt, men å andra sidan, det är ju så det är. Dagar avlöser varandra. Livet, livet.

Nu ska jag käka lite soppa till middag och kolla mailen innan jag läser vidare :) Tänkte bjuda på bilderna från lördagens pyjamasparty med tjejerna - så himla mysigt!



Fina tjejer, jag och Josefin var på plats hos Eva först. Här bäddar vi våra sängar och Eva öppnar paket.



Ni är bäst!



Att få en anledning att bo i sin pyjamas för en hel dag - älskart!



Hela gänget, syns dock inte på mer än mig att det är pyjamasparty... Aj aj tjejer, var det inte pyjamasparty eller?



Systrarna Killander är kungar i köket. No dubt.



Evas pappa är kung han med, speciellt på att baka bröd... GUD VA GOTT!



Gissa hur glad jag blev när Eva svängde ihop American pancakes till frukost?!



Himmelskt gott.

Sen åkte Josefin hem och jag och Eva placerade oss ännu en gång i soffan och kollade på två filmer på raken. För tjejiga för att säga vilka ;)

Puss å hej!

/emma.

Drar till Universitetet

Egentligen är jag ledig denna veckan också, men rutiner och rätta takter är vad som behövs för att man inte ska bli helt förslappad. Ska alltså spendera dagen med Loijs på SU i en soffa i bibblan. Ska läsa engelska böcker för fulla muggar tills mitt Engelska A nationella i muntliga och det har inte hänt än, dags att läsa idag då! Satsar på att läsa riktigt mycket i den jag börjat på, läsa ut kanske? På det ska vi förbi SATS på Lidingö och köra ett Body Pump pass i eftermiddag. Tillbaka till rutinerna ja! :)

Ha en toppen dag!

/emma.


Djävul the second turn

Hallooweentema indeed. Utklädd till djävul i fredags och Djävulen bär Prada på tv nu. Härligt. Jag och syrran sitter i min säng och kollar på söndagsfilmen på 4an. Kan knappast bli bättre. Har spenderat dagen på liknande vis. Sov över hos Eva och vi åt en god, god frukost i morse. Jag stannade kvar när Josefin åkte till jobbet, så Eva och jag kollade på två filmer till innan jag drog mig hemåt. Minst sagt en perfekt söndag!



/emma.

Make up your mind



Ser lite skelögd ut här - svårt att fokusera blicken i kameran utan att stirra rakt i kors ;)



Klassisk sotning. I like.

/emma.

What a night!

Maskeraden ja. Fina grejer. Kolla bara in!



Le girls, vi käka middag hemma hos mig! Stillsamt det ser ut va? En vinare var - check.



Systrarna Killander, Helena och Eva - snyggon! "Läskig" vs. GLAD!



Trion! Loijs kom direkt från flygplatsen, typ. Vi var sex brudar i mitt lilla rum - mysigt värre!



Jag bjuder på denna, jag stylar Josefins ruffs helt enkelt.



Josefin stylar mitt - såå skönt att slippa locka mitt tjocka hår själv för en gång skull!



Multitasking, Josefin fixar mitt hår och jag Loijs, sen skötte jag musiken och volymen, sprayade lite hårspray då och då osv. Snacka om simultan kapacitet!



Här var det uppassning, hon stormade in från sin utlandsresa och vi ställde självklart upp!



Att sminka och fixa hår ligger mig varmt om hjärtat...



Kolla in min kompis snygg-Eva liksom!



No comments!? Nu ni, snart dags att dra!



Puss hemifrån mig, nu drar vi till tåget!



Väl vid Talludden och i väntan på Lidingöbanan. Hej hej allihopa!



Fett med cool som man säger. Typ.



On our way!



En sista touch.



Almost there.



Favorit i repris. Strike a pose på kanonen utanför Karlberg slott!



Jag försökte mig också på en fotosession.



Men jag va inte riktigt lika hajj på det som Eva så jag hoppa ner.



Inne i värmen om man säger så! Love it.



Mingel, dans till liveband och sköna människor <3



Babe, babe!



Hej hej!



Sötnosar!



Allt för denna kvällen det!

/emma.

RSS 2.0