Paris is coming up!

Det är helt fantastiskt vad tiden går fort! Snart ska jag och mitt hjärta till Paris! Hur grymt är inte det? Jo, helt fullkommligt underbart grymt! Jag längtar, oh, så jag längtar. Samtidigt som jag inte gör det... Mitt teoriprov ska passera på onsdag den 9e och jag ska förhoppningsvis godkännas! (Klart jag ska!) men sen är det fritt fram att längta och njuta!! HELT LJUVLIGT FANTASTISKT!

Vi kommer få det så fint min älskling och jag ♥



/emma.

Du är så söt min kära lilla... ponny?

OM jag är uttråkad? Haha. Kan man ju säga. Typ inga på kontoret just nu, nästan alla är på semester och jag sitter mest och oroar mig för mitt kommande teoriprov nästa vecka på onsdag... Det kommer gå bra! Yes, yes! (I hope). Ska hem direkt efter jobbet och köra igenom teori-testen jag "laddat hem" *visslar*, sen ska jag ut med vovven på promenad och efter det vidare till min älskling och grillkvällen. Det regnar som 17 just nu... Åskade till och med en sväng. Hua. Hoppas man kan grilla inomhus ;) Nåt mer just nu? Nä. Lite trött kanske. Men jag älskar min skinnjacka :)

I ♥ U.



/emma.

Abstinens utan gränser

Sex and the City the Moive har länge varit på tapeten och det känns nästan lite uttjatat nu. Trots att jag är ett inbitet fan som nästan skulle offra sina bästa skor för fenomenet, har jag ännu inte sett filmen! Men, nu är det spikat till 99%! På onsdag ska jag och min SATC-vän Henke äntligen se filmen! Jag ska ha klänning, high heels (funderar på att locka håret?) och gud vet allt! Filmen är tydligen underbar och Sara har hotat att ringa och skvallra om filmens slut om jag inte ser filmen denna veckan! Oj oj. Om inte det är skäl nog att se filmen så vet jag varken ut eller in. OM jag ska se den! Jag ska insupa vart enda intryck, vart enda smak, vart enda klädesplagg och vart enda klack. Det kallar jag njutning. Bättre än sex? ;) Hum.. Bra kommer det i alla fall bli :)

Åhhh....



Mr Big & Carrie.

/emma.

Versaler?

Om man läser min blogg i Explorer och inte Firefox (som förövrigt är bästa webbläsaren) kan det se ganska galet ut. Alla bokstäver är versaler, vilket gör det mycket jobbigare att läsa och ser allmänt fult ut. Jag ska rådgöra med min bror vad som kan göras åt problemet. Till dess är ett tips att trycka på aktuell månad till vänster under rubliken Arkiv, då blir texten som den ska med versaler och gemener på rätt ställe!

Over and out!

/emma.

Back in town

Då var man hemma på Sveriges framsida igen då (inget emot västkusten, framsidan är där jag befinner mig;) och jag har haft det riktigt bra i Göteborg. Jag och Sara har hunnit uppdatera oss på varandras liv, funderingar och äventyr. Saras senaste äventyr var nog att renovera hennes och Leos lägenhet och den blev jättefin! Min längtan efter ett eget place växte om möjligt mer... Att renovera och greja har nog också sin charm, man får det precis som man vill ha det, men man måste nog stå i en hel del slipdamm för att komma dit :) Har man sällskap är det nog bara kul :)

Vi hann med tre party-nätter, ingen av de vildare slaget, bara trevligt och lagom! Inflyttningsfesten i lördags var väldigt najs, det kom mycket folk, kände typ inte en enda så jag höll mig till dem jag träffat i alla fall en gång tidigare. Kanske boring och osocialt, men jag orkade liksom inte, trivdes väldigt bra där i ena soffan :) Riktigt bra. Ja, det har minst sagt varit en strålande helg! Saknade min älskling en hel del... Speciellt när Leo och Sara skulle pussas ;)

Igår var det en fem timmar lång tågresa mot Hufvudsaden, jag sov och pluggade, sov lite till och försökte förstå det jag läste, men jag började bara tänka på annat.. Ett riktigt orginal satt brevid mig nästan hela tågresan. En tant på 70-75år med fjällräven hatt (typ fiskarmössa) nerdragen över ansiktet, STOR fjällräven jacka i en sån där grön färg, STOR grön rutig skjorta och STORA jeans + en sliten gammal fjällrävenryggsäck med stål-ställning (sån som kan stå själv typ) från 1800-talet (typ), sen var ju (gång)stavarna icke att förglömma. Haha. Jag höll mig i fem timmar för hon såg för skakig ut för att kunna resa sig ur stolen för att låta mig gå förbi. Tågresan hade i övrigt varit väldigt varm, det var ca två tågvagnar för mycket folk, då de obokningsbara plaserna blivit bokade ändå, shit. När väl någon öppnade ett fönster var det som att komma till ett bättre ställe, tyvärr stängdes fönstrena för snabbt då det lät en hel del. Min älskling sa att han skulle möta mig på Telefonplan, fotbollskväll du vet. Så när någon knackade mig på axeln på perongen och blev jag väldigt förvånad av att se honom där. Vilken överraskning :) Han ditchade fotbollen för mig :D Åhh. <3 Värsta filmscenen, "Nämen?! Är du här? Åhh"  värsta smällkyssen och en sån där underbar kram!

I kväll är det grillkväll hos Robin så jag ska mot David igen mot kvällningen. Ska hem först och packa om lite, plugga teorifrågor i mina nerladdade program och försöka att inte dö av nervositet inför provet! Jag måste ändå säga att jag är ute i väldigt god tid, hade det varit i gymnasiet hade jag börjat plugga dan innan provet :)

Puss så länge!



/emma.

Goa Göteböörg

Nu är jag här i Götet och har det toppen bra! Har redan lagt på lite göteborska i min dialekt och pratar väl lite mer som när jag bodde i Strömstad. Fick kommentaren ganska tidigt att jag pratar med Sthlms-dialekt och det går då rakt inte för sig ;) Jag är ju ganska bra på att härmas så nu är jag en sån där galen Göötegöörgare. Typ.

När jag kom till Gbg på torsdags kväll gav sig jag och Sara ut på stan för lite middag och drinks. Det slutade på Barbar, samma ställe där vi drack oss redlöst sist jag var här i Gbg. Denna gången stannade det vid två glas vin och en öl innan vi fick skjuts hem av Saras snälla kompis Stefan. Vi tog fina vykort med trevliga buskap så som, "Sur?" eller "Blåsor på rumpan? Herpes??!" eller det där kortet "Har du vaknat i fel säng?". Vi har en ganska låg humor när vi lägger den sidan till. Men ibland ska man ha kul för lite också :) I går fyllde Sara 21 år! Hurra hurra! Hennes mamma kom förbi och vi firade henne med presenter och sen en lunch på stan med hennes syrra, moster och mamman såklart. Sen fortsatte jag och Sara med att springa ut och in i affärer, tröttna, fika och shoppa vidare. Vi köpte båda varsin SKINNJACKA!! Najs asså. Tjoho! Som vanligt köpte vi likadana, vi gör alltid så! Tur att vi bor i olika städer :) Hade den igårkväll med mitt tighta fodral á la AA-kläning. Fy fan vilken rumpa jag har, den syns om inte annat och skinnjackan slutar lämpligt nog precis över putet. Im booodielischus! (hur det nu stavas). Sara övertalade mig om att det var snyggt  och jag bestämde mig för att våga testa något nytt! Så, igårkväll var jag, min rumpa, Sara och Saras pojkvänn Leo + två andra kompisar på Grekiskrestaurang. Drack kåda (vin som smakar kåda, Retsina?) och fick varsin Rosa Pantern i en bar nån stans. Sen gick jag och Sara hem för att vara fräscha idag, medan killarna festade vidare och Leo är minst sagt bakis nu ;)

Nu kom Sara och jag nyss hem, vi ska göra lite Tacos och sen börjar väl fixingen till Födelsedags-inflyttnings-festen som börjar kl 19. Ska blir riktigt najs, vi blir typ 26-30 nåt sånt. Najs indeed. Har lite galna bilder att bjuda på när jag kommer hem sen :)

Puss puss
/emma.

P.S. Saknar dig min älskling. Tack för den fina dikten :) Du är så söt! L-skar dig :) Vi ses i morgon kväll!

Nu drar jag!

Nu skriver jag de sista raderna innan jag och bloggen tar lite "time-off" för en weekend i Göteborg. Ha det så trevligt så "ses" vi nästa vecka igen :) Hoppas nu jag fått med mig allt i väskan - den är förvånandsvärt lätt alltså :) Teoriboken är i tryggt förvar i väskan jäklar vad jag ska plugga! Jag måste om inte annat. Innan tåget går ska jag ta en fika med goa Elina som varit i Spanien i 2,5 vecka. Ska bli himla kul att får träffa henne igen! Behöver en up-date om inte annat :)

Sen kommer det bli så jäkla kul att får träffa Sara Sweet igen! Yeey! Vad vi kommer snacka! Som vanligt :)

Puss och hej!




/emma.

P.S. I will miss you baby ♥

And off I go

I dag kl 15-nåtning åker jag till Göteborg. Jag ska åka ett Intercity tåg som är allt annat än X2000 vilket betyder att jag är framme på västkusten ca fem timmar senare. Vilket är ett ypperligt tillfälle att plugga till körkortet! Appropå körkortet laddade jag ner några tester igår och när jag kommer hem ska jag sätta igång på allvar med dem, klicka, klicka, klicka och förstå lite :)

Älsklingen hämtade mig på Fältan igår när jag shoppat Saras present, leggins och en t-shirt/topp (som jag har på mig idag). Hittade inget paraply så vi får hoppas på en regnfri helg i Götet! Dave hade investerat i en sprillans bärbar dator som han sen satt och klappade resten av kvällen (typ), han kanske är lite lik mig ändå? :) Jag sprang omkring hemma, försökte packa, var lite hysterisk, pratade stup-i-ett och höll låda. Att han står ut med mig är ett under ;) Neeej nu ska jag inte vara sån, jag är ju en väldig okomplicerad person... Eh. Fel ordval kanske? ;)

I morse blev jag klar ovanligt fort med skönhetsbestyren eller så var det för att jag klev upp så fort väckarklockan ringde (halv sex?). Vi åt frukost i hundra år typ, och pratade en del. Om var vi vill resa och så, eller var Dave vill resa, för jag kom inte på något vettigt att säga. Jag vet ju typ, men varför kan jag inte säga det då? Why, why? Orden fastnar i halsen utan anledning. Jag vet att jag vill se HELA Italien, varför jag hakat upp mig så på just Italien vet jag inte, men det känns så fint. Sen vill jag se det där stora på andra sidan havet, USA, tänk va mycket att se där! Det där med att back-packa, Asien, Australien, alla de där underbara små öarna man bara har hört talas om... Har jag lagt ner det? Jag vet att jag inte vill åka själv på en sån resa i alla fall.. Roligare att ha någon/några att dela alla minnen med och slippa bli kidnappad.. Typ. Har ju fortfarande tid på mig, är bara 20! Men jag känner mig lite stressad i allt det jag "måste göra". Vad jag vill är en annan sak, för det vet jag inte. Sen att jag är ganska lätt påverkad är svårt att höra från annat håll. Men varför ska man skämmas för det? Det är inte direkt något man ändra på en dag heller...

Okej, nu blev det ett "litet" sidospår här.



/emma

Dagens

Så här ser min luriga kjol ut, den både blåser upp så man visar allt man äger från midjan och neråt plus att man inte kan andas i den. Najs kjol va? Mycket. Jag gillar den skarpt! Den åker ner i väskan till Sara :)





/emma.

Min (luriga)kjol

Kjolen jag har i dag (den som framkallar andningsnöd) har även en annan liten förmåga. Den lilla rackarn överraskade mig på lunchen när en liten vindpust tog tag i kjoltyget och i stort sett åkte upp över huvet. Alltså kollega nr 1 såg min rumpa. När jag insett vad kjolen var kapabel till, eller snarare inte kapabel till att dölja det som dölja skall, höll jag hårt i tygkanterna. Dock lurade vinden mig igen och åkte upp där fram istället vilket betyder att kollega (en manlig sådan) nr 2 såg... Ja ni fattar, privata områden. Tur att jag tog mina "största" trosor idag då, de svarta små stringtrosor med lite spetskant, ja för vem vet när man måste "visa upp sig" liksom?! Bra att man "inte" ska in till stan en sväng och bra att det "inte" blåser ute..

Hujeda mig.



/emma.

Midsommar - ett axplock

Haha. Haha. Haahaa. Johan hade kameran redo alla (o)lägliga tillfällen i midsommras. Jag har en hel del bilder jag med, men eftersom jag ligger på latsidan när det gäller att lägga in bilderna i datorn och sen ladda upp dem får hans bilder duga så länge. Kan inte säga att det var så mycket snyggt (just på mig), men det bjuder jag på :)



Ett tappert gäng innan kl 11-nånting som ska börja fixa inför dagens festligheter.



Dave (min alldeles egna spännis:) och Johan åkte vattenskidor innan resten kom...



Frida och jag tittade på, mycket roligare och varmare :)



Solen tittade fram innan lunch, jag och Frida solade och drack drinkar. Här övar jag på min icke existerande flirtings-teknik. HAHA! (Jag har i alla fall snygga naglar!)



Vi äter mat och dricker gott, just här ska jag nog dansa (i partytältet) och då blir ju fleesen lite för varm. Älsklingen hjälper så gärna till :) Låt mig skratta åt mig själv! Hahahahaa.



Ännu mer dans (nu hade vi avancerat och var innomhus).

Haha. Lovar att kompensera med lite fina bilder från min kamera sen!

/emma.

Något fint

Denna lilla sak för både ögon och ansikte är så otroligt tjusig. Den kommer från YSL och reas just nu ut på Söderfin, rea och rea, den är fortfarande dyr i mina ögon. Man kan ju alltid drömma :)



/emma.

What to say?

Har inte så mycket på hjärtat just nu tror jag. Har kjolen jag inte kan andas i idag (kunde de ha korsetter på 1800-talet ska väl jag klara av 5 cm av åtsittande tyg?!), bytte kläder i sista sekunden innan jag gick till jobbet. Skulle ha haft jeans, min sko-tee + korta kavajen men eftersom solen sken kunde jag inte låta bli att ta en kjol istället. Jeans är ju så omöjligt tighta när de är nytvättade! Appropå tighta jeans så hatar min våg idag. Men jag känner mig ändå förvånandsvärt snygg i förhållande till de höga siffrorna på vågens display. Hum... Sa nästan "How you doin'" á la Joey i Vänner till min spegelbild i morse;)

Efter le work ska jag till min andra lover Fältan (på första plats har vi Älskling) för lite seriös spendering av lönen som trillade in i på kontot idag. Dock dras alla räkningar idag också, de jag registrerade i förrgår... Ska rikta in mig på att bara köpa Saras present, kanske nåt från Make up Store, typ en trippel-grejsimojs med primer och stuff, (måste ju köpa iaf en sak från M.U.S. i månaden;) ett paraply (mitt gav upp i förrgår) och ett par leggins hade inte suttit fel (de gav upp igår). Sen var det nåt mer men det kan jag inte för mitt liv komma på nu... Juste (var det detta jag inte kom ihåg?) nya tidningen Chic för endast 10kr! Det är ju löjligt billigt och köper man inte det är det nästan pinsamt. Vad är 10 spänn liksom? Men den får inte följa med på tågresan till Gbg för då jäklar ska det ju pluggas (ångest)!

Sen (trumvirvel) kommer Älskling och plockar upp mig på vägen till Lidingö. Väl hemma på ön ska jag packa ner allt i väskan (den jag får låna av lillebror Emil) och känna mig någolunda redo för att åka till Göteborg! Hoho. Använder iofs en outfit för helgen idag (kjolen som ger andningsnöd).. Måste klura lite :)

Då fick jag en del nerskrivet ändå, som syns ovan. Ska sätta fart med lite introboxes nu I think. Lika skoj som det låter. Kul att jag mixar in lite english? Nej nu ska jag definitivt avsluta det här!

Puss



/emma.

Grattis lillplutten!

Idag fyller min lilla söta lillebror Rasmus 1 år! Tänk vad tiden går alltså. Kommer ihåg det som igår när jag och mamma satt på Terassen på Foresta och åt middag när det ramlade in ett sms om att en liten snutt kommit till jorden... Grattis grattis och hurra!



/emma.

Lockande

Jag är som sagt sugen på en skinnjacka då mitt hår behöver det (mer edge liksom). Nu hitta jag en på La Redoute.se som verkar lovande. Frågan är om jag verkligen ska beställa en... Nej. Jag sa ju att jag inte ville ha några räkningar nästa månad! Nej nej. Hittar jag en i Gbg och den sitter bra är det ju en annan sak men att beställa och skicka tillbaka osv är ju bara segt och kostsamt!

Så här ser exemplaret på La Redout ut, men jag vill ha en i svart i så fall.





/emma.

Packningslista till Gbg

Jag är lite inne på listor och älskar att få pricka av det som är gjort. Därför gör jag en liten packnings kom-ihåg inför Gbg.

[X] Sminket och en parfym (är grymt dålig på att använda parfym..) --> Glömde le parfym
[X] Hårfönen (Björn Axén rocks!)
[X] Hårspray och värmeskyddande-sprayen
[X] Krämer, deo, schampoo mm.
[X] Svarta ballerinaskorna (+ några festligare heels el bekväma sneakers?)
[X] Undies och strumpor
[X] Ett par jeans
[X] Svarta tunikan + vita 3/4 ärmade tröjan
[X] Blåa, korta klänningen + vitt linne + leggins (<--köp nya)
[X] Nya blommiga linnet (matcha med jeans och kofta)
[X] Svarta och vita H&M koftorna + den rosa
[X] Vita linnet med "volangen" + nya kjolen (som ger andningsbesvär)
[X] Plats för lördagens outfit innan festen... Förslag? Klänning? Nån kul topp? --> Lite allt möjligt.
[X] Smycken: Berlock-halsbandet, Bocla-klockan, Thomas Sabo armbandet + det stela
[X] OPI - lacket
[X] Tandborste!

Var det allt? Självklart ska Körkortsteoriboken med för att plugga in på tågresan! Om jag inte somnar efter tjugo minuter som jag brukar vill säga ;)



/emma.

Edit: I vilken väska ska jag packa då? Har ingen "mitt-emellan-bag"... Kanske att jag kan flirta mig till Emils bag igen? ;)

Lite piggare

Just nu går jag på sparlåga när det gäller energi och jag undrar varför. Så här trött behöver jag inte vara. I dag har jag inte tagit någon pollentablett och jag är faktiskt inte lika trött, i och för sig gav jag järnet på gympa-golvet i morse så det kan ju också ha en uppiggande effekt. Härligt att få svettas ordentligt alltså! Jisses vad jag tog i! :P

Denna veckan är en kort vecka för mig, jag är ledig helt på fredag och några timmar på torsdag för att åka till Göteborg! Ska bli himla kul att få träffa Sara igen! Det blir ju en liten stund mellan varven men när vi väl ses har vi det lika kul som alltid. Hon fyller år på fredag och på lördag blir det inflyttnings- och födelsedagsfest i hennes och pojkvännens lägenhet som de har fixat till och renoverat. Ska bli kul att få se den! Måste börja planera vad jag vill packa ner, gummistövlar eller korta kjolar...? Kommer bli en riktigt kul helg det vill jag lova, och jag får inte shoppa mycket alls! Vilket kommer bli svårt att hålla.. Ni känner mig. Men jag måste spara till Paris! Har jag sålt lite fonder så det löser dig nog ;) Betalade alla räkningar igår så det är i alla fall klart, nästa månad har jag i princip inga räkningar alls och det ser jag fram emot!

Nu ska jag försöka hålla mig borta från trötthetskänslorna så att jag inte riskerar att somna ståendes som igår :) Kaffet kanske har kickat in för just nu är mina ögonlock allt annat än tunga!

Puss på er


Kan inte bli mer trött

Idag har jag varit helt otroligt trött, vilket inte är riktigt rättvist. Varför är jag så här trött? Make no sense... När jag kom hem slocknade jag på soffan och sen gick jag ner och slockan på sängen också.. Fick rullgardinen idag också, så i natt blir det till att sova i totalt mörker, kommer nog kännas konstigt. Men fint blev det! Loijs och Lovisa kom förbi en sväng och jag var tvungen att städa rummet innan det - dammsög till och med! Sen tog jag Hugo på en promenad och nu har jag betalat denna månadens räkningar och sålt lite fonder. Jag behöver fondpengarna till Paris om jag säger så ;) Min lilla syrra Maja har varit där i förra veckan med Farmor och hon berättade allt nyss så.. Ja liiite shopping och en hel del mat kommer det nog bli, därav fondsäljningen!

Nu ska jag äntligen få sova.. Fan. Gick nån in i badrummet nu? Preciiis när jag ska in där. Gaaah. Aja, godnatt på er!

Puss

Det skulle vara fint

Jag skulle bli (ytligt)lycklig av en skinnjacka! Jag tror verkligen jag skulle passa i det, nu när jag har min nya frisyrs attityd att tänka på + att det är kallare ute just nu också. Frågan är bara var man hittar en sån när det typ är passerat i butikerna + att jag verkligen inte borde lägga pengar på en sån sak nu då jag har en STOR räkning, en helg i Göteborg och Paris-resan att tänka på... Måste hem och planera budgeten och hålla tummarna för att jag inte spårar ur som jag brukar... 500kr för midsommar har jag också att tänka på! Kanske kan lägga in alla räkningar redan idag så de dras samma dag lönen trillar in. Kan vara smart, eller göra en gråtfärdig ;)

Nåt tips på en skinnjacka som skulle passa mig?

/emma.

L-skar dig

Visst är jag lite löjlig, men det går rakt inte att låta bli. Jag är kär, så kär, och visst är väl det fantastiskt! Känner också att jag öppnar mig mer och mer, att jag håller tillbaka mindre och mindre. Jag helt upp över öronen i en fantastisk person. En person som är min pojkvän. Min hunk och min vän.

Du är ständigt i mina tankar
Mitt hjärta för dig bankar

Saknar redan dina kyssar...

Jag <3 dig!




/emma.

Packnings-tankar

Nu kom jag in i tankarna runt min och älsklingens Paris-resa. Och jag kan inte låta bli att tänka på vad jag kan tänkas vilja packa i väskan.. Kanske detta... Och lite massa till...



Detta är bara ett axplock av det jag vill ha med! Länge sen jag använde min guldiga kuvertväska och det är ju synd. Ska packa ner nya kjolen jag inte kan andas i också.. Och självklart en topp till den korta vita kjolen (det är ju varmt där mitt i sommaren). Skor! Både bekväma och otympliga - Moulin Rouge kräver KLACKAR om jag säger så :) Mums. Det kommer bli så bra! Min knallrosa sjal med silvertrådar i kommer självklart med :)

/emma.

Bra fest?

Om bandet till kameran är indränkt i Vodka-RedBull och luktar därefter, var det en bra fest då?

Dags att sätta igång?

Det lutar nog åt det ja, att sätta igång alltså. Har en del grejer på min "att göra lista" och jag vet inte riktigt var jag ska börja. Kan väl skriva upp allt så man får sig en översikt, för en översikt kan inte vara helt fel iband!

[ ] Plugga så in i helvete till körkorts-teori-provet (den 9 juli) - ladda ner tester! (ikväll!)
[X] Skicka Grattis-sms till lillebror Rasmus som fyller 1år! (På tisdag.)
[X] Måla om naglarna med bästa nagellacket i finaste färgen innan Göteborg!
[X] Köp present till Sara! (Onsdag - löning;)
[X] Ha myskväll med Lollovisa och Loijs (ikväll)
[ ] "Shoppa" på apoteket (idag?) Linsvätska mm.
[ ] Se SATC the moive på bio med Henke? (när, när, när? Tisdag??! Nästa vecka..)
[X] Packa till Göteborg (åker på torsdag).
[X] Ladda iPod med musik inför Gbg
[X] Träffa min älsklings-darling (på onsdag) ♥
[ ] Ringa Visingsö Folkuniversitet...
[X] Betala alla räkningar innan Göteborg! --> Gör en budget (Paris is comming up!)
[X] Gör något åt rummet (läs: kaos)
[ ] Lägga upp lite midsommarbilder på le blogg!
[ ] Sooooooova.... När nu det hinns med?! På tåget till gbg - när jag borde plugga? Mm.

Var det allt? Säkert inte. Men det är i alla fall en början!



/emma.

Liten instickare

Hallå folks! Jag är tillbaka från skärgården sen igår och idag ska vi ha kalas för David som fyllde 24 igår! Grattis grattis älskling! Jag har haft en riktigt mysig och skojj midsommar med 13 andra på en ö i en stuga utan vatten :) Vi (Johan, Frida, David och jag) bodde i en annan liten stuga med de sötaste tapeterna ever! Åhh, vill ha! Jag kan berätta mer sen! Nu måste jag nämligen föna håret och sånt innan Daves familj kommer inramlandes :) Hoppas din midsommar också har varit fantastisk!

Pusss

Glad midsommar!

Nu är det faktiskt midsommar! Nåväl klockan är 00-nånting, men ändå, midsommarafton är det allt! Älsklingen springer runt och packar, det klirrar (sprit?) och springs i trappor. En annan är redan färdig-packad vilket är skönt, måste ändå erkänna att jag var sådär lite lagom stressad innan jag skulle åka till David, men det är en annan historia. Jag kan också säga att det minst sagt blir lite svettigt när man klipper en stor gräsmatta!

Jag fick skjuts av mamma till Ropsten och där fortsatte jag min färd mot Älvsjö med packningen. Fick låna en lagom stor bag av min lillebror Emil som jag proppade full. Men jag är ändå ganska stolt över min instats då halva utrymmet innehåller Älsklingens födelsedagspresenter! Okej då, jag har en påse med skor i på sidan av - men that's it! Visst blir man lätt impad? :P Jag och hjärtat åkte sen till D's moster & co. för middag, sjösättningen av deras båt och lite jordgubbar och te mot kvällen. Fick en hel del falshbacks av den båten...

Nu sitter jag som sagt här hos David medan han springer omkring, målade nyss naglarna i den finaste färgen, jag känner mig halv utan mina rosa naglar! Kanske dags att hjälpa honom lite? Eller så plockar jag ur linserna... ;)

Puss på er och ha en ljuvlig midsommar!


Ganska duktig faktiskt

Hallå hallå! Ni skulle aldrig kunna gissa vad jag gör idag på min lediga dag! Jag städar, hör på den! ;) Jag gick upp kl 10 något tröttare än någonsin och började ta tag i mitt liv. Gjorde klart Älsklingens ena present som nu bara ska slås in och packas ner i väskan på lämpligt sätt tillsammans med den andra. Ska ta lite bilder på den bara innan jag slår in den, är lite stolt ;) Så ja, sängens ena halva som förr var ett berg med kläder och diverse prylar är nu borta. Tur att jag har en 1,20 säng alltså! Så jag kunnat sova brevid högen med grejer, bara att skjuta den mot väggen när det är dags att sova - mycket praktiskt ;) Jag har städat lite i garderoben för att få bättre plats med det som låg på sängen. Sen har jag börjat röja i utrymmet under trappen med.. Phu. Allt står i rummet, mest skor och skokartonger + lite smutstvätt. Skrivbordet har fått sig ett ansiktslyft och räkningarna ligger i en hög brevid datorn, i väntan på att lönen ska komma in på kontot för att sedan betalas. Lite skönt att ha lite koll på sina prylar om jag säger så. ;)

Inte nog med att mitt rum blir fint, jag ska också klippa gräsmattan (dagens träningspass) så den blir kortare i växten :) Det är min tur att fixa badrummet så det ska jag också polera upp! Herre gud. Jag ska ju packa inför helgen också! Kommer vara borta från ikväll till söndagkväll. Kanske att jag hinner säga hej här innan jag drar... I och för sig kan jag inte garantera något, så jag säger redan nu: Glad Midsommar på er!



Jag ligger inte direkt på latsidan idag som söta Hugo ;)

/emma.

Energisvacka?

Igår när jag kom hem (förbannad) hade jag verkligen NOLL energi. Hade inget till övers och helt ut-och-in med mig själv. Lite smått jobbigt när det blir så. Jag la mig på sängen, slog på tvn, la datorn på magen och började kolla runt lite på nätet. Det dröjde inte länge förns jag somnade precis sådär, halvsittandes med datorn på magen. Vaknade en stund senare med dåligt samvete, sånt där dåligt samvete man kan få om man somnar mitt på dagen, i alla fall när det gäller mig. Jag var hungrig, men någon mat skulle det inte bli på länge = ännu mindre energi. Snark. Zzz. Jag fortsatte mitt slötittande på tvn och såg sista avsnittet av Vänner som gick på femman. Sen då? Då skulle vovven ut på en promenad och måndagar är min promenad-dag. Kommer hem och tar äntligen tag i middags-faktorn. Det blev toast med ost och skinka, typ tre stycken... Eller var det fyra? Emil kom hem och vi började greja lite i PS (photoshop) med en av mina bilder och det blir riktigt fint. Fick dagens samtal från min älskling som höjer min energi något som i sin tur ger mig energi att sätta igång med pysslet. Satt med Emil i köket till ganska sent och pysslade, snackade och fixde lite. Tror jag är lite piggare idag, får se när jag kommer hem. Har lite att fundera på och planer också... Midsommar närmar sig som sagt! Hoppas min energi som jag brukar ha kommer tillbaka snart!

Puss å kram



/emma.

My new books

Jag gjorde en liten beställning på Adlibris för ett tag sen. Paketet kom som på posten (haha) och nu har jag många härliga böcker till i sommar. Men, jag får som sagt inte läsa en rad i dem förns jag gjort teoriprovet. Nu fick jag ångest för det med.. Måste plugga NU! Orkar inte. Var var jag? Juste, mina nya böcker. De är väldigt fina och jag längtar efter att få hugga in på dem! En av dem kommer definitivt hänga med till Paris (helgen efter provet). Tror dock det inte kommer hinnas med vidare mycket läsning den helgen;)




/emma.


Preppy sailor

Sailor-stilen är riktigt snygg och stilren. Dock tycker jag inte att den passar mig. Eller jo det är klart den gör det, men det är inte riktigt jag. Jag är mer rosa, rosetter, hjärtan och gud vet allt. Den enda tröjan jag äger som är sailor-inspirerad är tröjan jag köpte på Ginatricot förra sommaren. Jag adderade ett par city-shorts et voilà! Nån gång i förra veckan gästspelade jag alltså som tvättäkta-preppy sailor!



/emma.

Kalas- och partyoutfit

I förra veckan var det kalas för Becca och då hade jag det här. För att vara ännu roligare tog jag exakt samma outfit till lördagens partaj! Vadå omväxling förnöjer? Har man ingen fantasi ibland får man ta till enklare metoder. Nackdelen med klänningen är att den åker ner hela tiden, men i övrigt är den riktigt flott!





/emma.

The new thing

Idag hade jag mitt nya linne. Det känns bra :)



/emma.

(Not) in my bag

Jag må ha mycket i min väska men idag när jag stressade till Lidingö-tåget sakade väskan en viktig sak... Som tur var kom jag på det och hoppade av stationen efter. Morr. För det första hade jag fått jobba över så jag kom inte med första tåget och stressen var bara förnamnet. Men att inte ha den där lilla papperslappen i väskan ja, det var droppen. Så jag gick morrandes hem och hittade den på skrivbordet.



/emma.

Midsommarplaner

Midsommar som sagt. Närmar sig med stora kliv! Redan denna veckan är det dags för midsommarfirande på fredag! Jag har tagit ledigt på torsdag också så det kommer bli en superskön helg! Från första början skulle vi ut till Äventyrernasö med värsta gänget men det blev inställt. Då lutade det åt en midsommar på Daves landställe med hans släkt vilket inte är fy skam det heller! Igår fick vi ett annat bud och nu blir det det. Vi ska ut till en ö som ägs av två familjer ute i Skärgården och ha det trevligt med 15 andra! Jag känner två personer sen en gång tidigare, men jag har inte direkt problem med nya människor - det är snarare hur kul som helst - så det kommer bli toppen :) Frida och jag (tjejen jag känner sen innan) ska träffas imorgon och lägga upp taktiker och strategier till midsommar. Våra killar (Johan och Darlingen) verkar nämligen ha nån sorts överrenskommelse gällande vår alkoholkonsumtion... Det gäller liksom att ligga steget före! Appropå det måste man kanske inhandla alkoholen... och mat... och ja.. Dags att föra över pengar igen kanske? ;) Haha.

Det kommer i alla fall bli hur trevligt som helst! Kanske att man ska fixa fram en sovsäck hemma... Och pyssla färdigt.. Appropå det, hur ska jag göra med D's födelsedagspresenter? Ska jag släpa med dem ut till ön...? Nja... Del 1 är ju lite känslig(t)... Vi får se. Har typ en vecka på mig att klura ut nåt.. Kanske tar med mig hälften? Mja.. Svårt... Kanske får höra med min snutt :)

Puss



Hur blir din midsommar?

/emma.

Då var det måndag igen

Helt otroligt. Helgen sa swisch som vanligt och det var dags att vara seriös igen. Helgen har bjudit på mycket, mycket dans och fest med tillhörande bagrus (som man säger i Strömstad). I fredags var det personalfest men det har jag redan berättat om i förra inlägget så jag går direkt till lördagen!

Efter lite intensiv "packning" och lite till-fixning åkte jag in till stan för att möta upp Josefin. Jag han gå både till H&M och Ginatricot (det var en osynlig kraft som styrde mina steg) innan Josefin hann i fatt mig. På Gina hittade jag ett fin fint blommig linne som jag slog till på (jag drog av det på kvällens drink-budget) och sen fortsatte vi till Gallerian. Josefin köpte en fin klänning i samma modell som både hon och jag har sen innan, fast i en annan färg. Sen mötte vi upp DaveBabe som var på jakt efter en present till sin syrra och vi begav oss till Gamla stan där vi hittade ett väldigt fint armband till syrran :) Sen var det bara att bege sig hem till D och svida om till party-stassen för att åka vidare, beställa pizza, plocka upp diverse polers (Viktor och Josefin för att vara exakt) och tillslut bänka oss framför fotbollen. Jäkla röta det där sista målet alltså... Sen skulle jag och Josefin möta upp Lovsia, Loijs, Lotta, Sophie, Eva, en annan Josefin (missat nån?) vid Hotellet för en liten fördrink. Söta David skjutsade in mig och Josefin fram till Hotellts dörr så vi behövde inte röra en fena :) + att vi slapp visa legg och bara gick rakt in! Hurra för oss! Jag och Josefin hade bestämt oss för att köra på en vit kväll, så vi körde vitt hela vägen (inga pengar + att det är nyttigt att vara duktig ibland) tills vi kom på att vitt betyder vitt vin. En vitt-vin-kväll blev det alltså :) Efter hotellet droppade vi in på Donken innan vi gick vidare till Ambassadeur där de inte hunnit få listan än så vi gick upp till 1900 (ett loungeit hak) precis ovanför Ambassadeur. När vi senare gick ner till Ambassadeur var det fritt fram, dock fick vi betala inträde... MEN vi visade inget legg här heller!!! Tjoho för oss! Där inne dansade vi alla girls loss på diverse dansgolv, lite slager och tranche/dance eller va det nu heter. Kul var det i alla fall! Jag och Josefin som hade samma klänningar på oss (dock olika nyanser av blå/grön) körde samma dance moves nästan hela natten igenom. Vi fick nämligen dra upp klänningen HELA tiden, som tur var hade jag ett linne under när klänningen hamnade under brösten stundvis ;) Men de där nypa-tag-i-kanten-på-klänningen-och-rycka-upp-så-långt-som-möjligt-dansen var kvällens röda tråd. Vi är stolta. Sen skulle vi hem och vad passade inte bättre än en sväng in på Donken igen för en cheesburgare och Cola. Jag lever verkligen nyttiga livet just nu... NOT! David-snutt ställde snällt upp på att komma och hämta på mig vid tunnelbanan, så jag kom hem i tryggt förvar vid...? Vad var klockan... tre? Sen sov jag som ett barn ända till morgonen därpå.



På Hotellet...



På Donken? (Brat)Peace-tecknet var ett återkommande faktum under kvällen.



Definitivt Donken. Första stoppet för kvällen kl 23.06?



På loungen/baren 1900... Gick in utan att legga här med - woho! Tror det är min vuxna frilla som gör det!! :D

På söndagen skulle jag och David gå på visningar, för min skull, inte för vår skull alltså. Många mäklare trodde det ;)  Hehe.. Det är nog bra att kolla runt lite grann och se vad som finns. Jag fastande inte riktigt för någon sådär hundra procent, men den första är lätt favoriten och om den stannar på det priset kanske det är en möjlighet?! Helt otroligt om man tänker på det... Men som sagt, jag skulle ju inte ha någon lägenhet... än... Eller? Vi får väl se hur det blir! Men att kolla runt är minst sagt nyttigt, det har jag inte gjort innan och hur ska man då veta vad man ska kolla efter eller vad man själv vill ha?! Svåra grejer! Vi får väl se som sagt... Vi åkte en sväng till Lidingö och Villa Söderås där lite av Olles (mammas sambo) släkt befann sig. Bella jobbade just den dagen så jag och Dave fick fika och kaffe for free (gratis är gott och min plånbok gjorde vågen;). Sen åkte vi förbi hemma hos mig, jag lämnade lite prylar och plocka på mig nåt nytt innan vi begav oss hem till Älsklingen igen. Vi åt god söndags-sallads-middag med D's föräldrar och sen gick vi på bio. Vi såg The Happening och jag gillar inte sånna filmer... När man tänker på den så här i efterhand är den inte direkt läskig, men just när man satt där hoppade man till av minsta lilla. Hade hellre sett Hulken som vi var inne på först ;) Maybe next time!

Pöss på er så länge!

Idag gör jag det här

I dag är det full rulle som vanligt och det underlättar inte direkt att jag är bakis... Det var sommar fest på jobbet igår med temat fotbolls EM. Vi pyntade och gjorde jättefint om jag får säga det själv! Vi hade ordnat en tipsrunda, det var god mat, mycket prat och jäkligt mycket spring när man är festarrangör! Men kul var det och det blev lite vin mellan varven.. Dansade gjorde jag också, i mina guldsandaletter, aj aj idag. Sen spelade jag fotboll också i mina guldsandaletter och har i princip slagit av båda stortånaglarna, inte fint! Sen har jag skrapat armen på asfalt. Det var en kul kväll! Nu sitter jag här och längtar efter kaffe och alvedon.

Ska snart lägga på ett kol och fixa mig då jag ska in till stan och träffa Josefin vid 12, vi ska fika eller luncha = mysigt! Sen ska jag åka med min älskling hem till honom och senare göra mig snygg inför nattens bravader på stan. Lovisa ska firas och vi börjar på Hotellet innan vi fortsätter till Ambassador där vi ska dansa! Tror dock jag ska ha en relativt vit kväll då jag känner mig ganska skakis och bakis (+ att plånboken ekar). Men det kommer bli kul för det? Måste man dricka hela tiden? Nej precis.

Nu måste jag framkalla ansiktet (sminka mig) och hitta kläder + kläder till ikväll.. Ojoj. Kommer ta tid!

Ha en fin dag!




/emma.

Det mullrar

Något jag inte gillar är åska. Fy bövelen. Usch. Det kryper i hela kroppen och jag vill bara gömma mig. Oftast är det ju ingen fara... Men det är otroligt läskigt för det! Förra året slog åskan ner i byggställningen till det nya lagret och lamporna blinkade till och det blixtrade till på övervåningen (jag sitter nedanför). Behöver jag säga att jag skrek sådär fjolligt? Tänkte väl det.

Buhu. Hoppas det slutar mullra snart!


/emma.

Det går fort när man har roligt

Nu är det snart midsommarafton (igen)! Helt otroligt va fort tiden går! För ett år sen den 21a juni, dagen innan midsommarafton, (D's födelsedag) träffades jag och min Dave Babe för första gången. Tänk att det gått ett år...

Varken jag eller Loijs hade några planer på midsommar och i sista minuten bestämde vi oss för att åka till Utö med en kompis till Loijs som jag bara träffat en gång innan. Vädret var inte det bästa, men det var grymt skönt att glida omkring i myskläder! Båtens närmaste ägare var David som också fyllde år samma dag vi åkte ut. Loijs och jag hade köpte en present till honom, egentligen som tack för att vi fick hänga med ut med båten, men vi ändrade det snabbt till "födelsedagspresent". En fin grön uppblåsbar badring fick han och den lovade han att använda redan morgonen därpå - vilket han också gjorde! I alla fall, som ni kanske förstod uppstod det "lite" flirtande under midsommar... Jag kan ju säga att jag fick bästa sovplatsen i båten ;) Det blev en väldigt mysig helg... Men precis som alla helger tar dem slut så jag och Loijs åkte hem till oss igen. David hade fått mitt nummer men inte jag hans, vilket var lika bra så man inte skulle "råka" skicka i väg nåt pinsamt sms... Som tur var hörde han av sig redan dagen efter och sa att han gärna ville träffa mig igen! Det blev en hel del dejtande under sommaren men på höstkanten stannade det upp och rann ut i sanden... Vi hördes av en hel del ändå, han kom t ex ihåg när jag fyllde år och ringde mig på nyårsafton för att önska mig gott nytt år! :) Vi började träffadas igen den 2 februari (vårt datum) och aldrig har det känts bättre. Jag är kär i en underbar person.

Nu har det alltså snart gått ett år sen jag träffade honom med stort H för första gången. Fantastiskt. Vi har inte varit ihop ett år, men vi har känt varandra i ett år. Det går som man säger väldigt fort när man har roligt!



Midsommarafton för ett år sen...

Pluss på dig älskling! ♥

/emma.

Längtan

Igår fick många (mer kända) bloggernskor gå på galapremiären av Sex and the city the Movie... Tyvärr är inte jag lika prioriterad när det gäller att få en sån där fantastisk inbjudan med allt från små rosa kristaller, sidenband, kartonger osv. Tyvärr är vekrligen rätt ord. Har redan sett några recensioner av filmen som många såg i går och det bådar gott, mycket gott. Den var tydligen över förväntan, rolig, hög modefaktor och såklart kärlek med allt vad det innebär. Jag kan knappt bärja mig! Jag vill också se den omtalade filmen och det snart! Tyvärr är preniären för oss dödliga den 21 juni vilket är dan efter midsommar + att min älskling fyller år, så det går helt bort! Men efter helgen är det ett måste att se filmen så fort som möjligt. Jag och Henke kommer bänka oss, med popcorn och höga klackar (för min del alltså) och jag ska klä upp mig i min ultimata SATC-klänningen jag köpte förra sommaren (modell á la Charlotte). Det kommer bli så bra och mina förväntningar är skyskraps-höga och av det jag läst kommer jag inte bli besviken!






/emma.

Dagens i-landsproblem

I morse var det högt tempo redan från början, jag skulle både duscha, tvätta håret, raka benen, föna håret, sminka mig, äta frukost, komma på lämplig klädsel till ikväll (EM-sommarfest på jobbet), om jag fick kort om tid? Ja, det kan man ju säga. Till störst del berodde det på det där med klädseln till ikväll. EM-tema liksom, vad tänkte dem? Iofs är jag med i festkomitéen men jag blev lite nerröstad när det gällde att sumpa fotbollstemat... Tills jag kom på den brilianta idén att vara fotbollsfru! Klockrent! Då får man ju klä upp sig till tänderna och glamma runt bäst man vill! När jag stod och glodde in i garderoben var det ganska svårt att komma på vad fotbollsfrun Emma skulle klä sig med kvällen till ära... Tänkte först ta nån klänning, men alla var för söta och absolut inget Victoria Beckham skulle sätta på sig. Nej, jag fick tänka om. Så istället blev det tighta mörkblå stuprörsjeans med en svart t-shirt från Hong Kong, det är bokstäver på hela framsidan i lite paljetter och grejer, ordet det bildar är märket Moschino. Jag slängde ner mina guldsandaletter också för att förhöja glamour-känslan ytterligare. Tror ni jag kommer gå hem som fotbolls fru? Min Mrs Beckham frilla hjälper mig allt lite på traven ;)

Nu till i-landsproblemet: varför rakade jag benen om jag ändå skulle ha jeans? Åhh. Så onödigt! Med tanke på att håret på benen växer ut på typ tre timmar (okejdå, liten överdrift) känns det onödigt att lägga tid och energi på benen en stressad morgon som denna om jag ändå skulle ha jeans! Det kan ju inte bli mer täckande liksom... Aja. Jag överlever nog! ;)



Oksana Andersson är en riktigt het fotbollsfru (ihop med Christian "Chippen" Wilhelmsson). Hennes garderob hade jag inte tackat nej till!

/emma.

Nej, nu går jag vidare

När det gäller det här säger jag "nej" för en stund framöver. Alla dessa lägenhetstankar har gjort mig förtvivlad och ledsen istället för upprymd och glad. Det ska inte kännas obehagligt eller som om man har 345 knutar i magen. Det ska inte kännas fel och jobbigt, det ska kännas bra. Man ska fira att man spenderar den där miljonen, inte sörja den. Jag lyssnar på "alla andra" istället för mig själv. Att jag borde gör si eller göra så, att man i min ålder ska tycka så osv. Tyvärr biter alla de där rösterna från omgivningen ganska bra och min engen röst försvinner någonstans långt där inne, dit jag inte alltid hittar själv. Man säger att man ska lita på magkänslan och nu ska jag lita på min. Jag ska inte köpa en lägenhet nu, tajmingen är fel och jag har inte bråttom som jag får mig själv att tro. Jag har redan bott själv i tre år och vem har det vid 16-17 års ålder? Inte många. Så jag ligger inte efter även om jag själv känner det så, jag ligger före, före mig själv... Man ska inte jämföra sig med andra och kämpa i andras strider, vinna andras lopp eller tro att alla strävar mot samma sak. Varför ska jag jämföra mig med andra när det är bara är mig själv jag rår över? Nej precis.

Nu ska jag släppa det här, gå vidare och känna alla 345 knutarna i magen lösas upp och försvinna. Jag ska inte stressa mig själv och skynda på saker som inte behöver hända än. Framtiden som sagt, den finns där och allt kommer ske i sin takt, i min takt, när jag väl är redo för det.



/emma.

Det kunde man inte tro

Nej, inte ens Älsklingen kunde tro det, när han utbrast "Oj du har ju städat... Va fint det blev!" Jag dammtorkade till och med! De du ;) Att jag dammade fönsterbrädan som hade en hel del damm på sig var också chokerande! Jisses. Tjejen kan ju om hon vill!

Mycket pyssel hann det tyvärr inte bli, men idag tänkte jag försöka hinna med desto mer... Får ju så mycket energi av att pyssla - älskart! Älsklingen var så söt igår när han kom, först knackade han på dörren som för att inte storma in och se något han inte får se (pysslet). Hehe sötnos! Btw ska jag leta efter ett T nu när jag tänker efter. Hum. :) Åh längtar tills jag får gå hem och pyssla, först måste jag laga middagen tyvärr... Juste! Ska till Brevik och hämta ett paket med böcker jag har beställt från Adlibris och det ska minst sagt bli kul att få läsa alla böckerna! Dock ska får jag inte läsa en enda rad i dem innan jag pluggat ordentligt på körkortsteorin och klarat provet. Börjar jag läsa på en bra bok är jag hooked och då är det kört (haha) när det gäller körkortsprovet. Appropå det står det plugg högst upp på min lista, tråkigt men sant. Måste nog börja avsätt en hel del tid åt enbart plugg framöver... Segt. Men jag måste, annars sitter jag där dagen innan och gråter... ;)

Yes, nu har jag fixat ledigt dagen innan jag gör teoriprovet, känns bra! Då kan jag plugga som fan hela dan!



En av de fina böckerna jag beställde... Jag känner bra vibbar av denna... :) Inte läsa, inte läsa, inte läsa. Plugga. plugga, teori, teori. Brumm brum. Eh.

/emma.

Att bo ihop

Mitt i allt igår sa älsklingen så fina saker. En sak var att jag skulle kunna flytta in hos honom (när jag förtvivlat tog upp att lägenheter är ju omöjligt (dyrt) och att det inte kommer gå.. buhäää.. typ). Då sa jag faktikt: njaa. Missförstå mig rätt. Jag vill bo med David, men inte än. Det är hans första lägenhet han får nu i höst och då är det klart han ska få njuta lite av att bo själv och inte behöva ta hänsyn till någon annan. Jag har bott själv i tre år redan så jag vet ju hur skönt det kan vara och visst, ibland blir det ju ensamt, speciellt om man är 50 mil hemifrån, men underbart är det! Jag vet inte om han sa så för att vara snäll och för att trösta mig eller om han verkligen menade det? I vilket som så vill jag spara det. Det skulle vara supermysigt och jag slår vad om att det skulle bli jättebra att bo ihop med min älskling. Men varför ha så bråttom? Om man gör allt på en gång har man inget kvar sen... Och vi har ju gott om tid på oss :) Samtidigt som ja, jag vill ju allt på en gång! Men jag tänker vara lite smart och avstå just nu, i alla fall en stund. Det är ju så skönt att ha ett eget place där man kan gå undan när man behöver/vill vara ensam. Ja, vi ska nog vara smarta en stund till jag och David. Eller vad säger du honey? Men självklart kommer jag och hälsar på, ofta :)



/emma.

P.S. Vi ska gå på vinsingar på söndag och en lght kanske man har en möjlighet att "få", fin var den också! Lägenhetsvisningarna är för min del alltså och genast kommer den där knuten tillbaka i magen, den där som undrar hur fan allt ska gå ihop? Men jag vill ju samtidigt ha en egen lägenhet att sprida mina grejer i... :)

Framtids grubbel

Framtiden kan betyda mycket, det kan förknippas med något posivivt och ibland med något mer negativt. Hur man än väljer att se på framtiden som kommer den att inträffa tillslut och det är inget man kan göra något åt. Man kan längta efter den och hoppas tiden går fortare, eller så önskar man att man hade förmågan att stanna tiden och få framtiden att stanna kvar där borta så man slipper ta i tu med den.

Just nu vet jag inte vad jag tycker om framtiden, igår gillade jag den inte alls, jag gillade den så lite att jag var tvungen att ha sönder alla mina fördämmningar och låta vattnet forsa ut. Jag kom att tänka på när jag bodde själv i Strömstad, gick i tvåan på gymnasiet och kände mig ensamast i världen. Då drabbades jag av samma panik gällande framtiden. Jag visste varken ut eller in, var jag skulle ta vägen eller vad jag skulle tänka. När jag gått klart gymnasiet vad skulle hända då? Skulle jag vara tvungen att klara mig helt själv, skaffa ett jobb, flytta till Göteborg, skulle jag kunna flytta hem igen, ville jag det? Var skulle jag börja och vad skulle hända? Allt det där kunde jag ligga och grubbla över i timmar. Jag saknade mamma och ville bara hem, jag ville vara en liten flicka igen och inte behöva ta något ansvar eller några stora beslut.

Jag är mitt emellan allt just nu känns det som. Det är nu jag ska ta ett kliv rakt in i framtiden, en framtid jag inte vet något om eller som jag kanske inte kommer att gilla. Om jag kommer gilla den eller ej vet jag först när jag väl befinner mig där, men jag vill veta nu, innan, hur det kommer bli med allt. Vissa saker är jag inte osäker på alls och andra har jag noll koll på och inget som helst grepp om. Som t ex, ska jag köpa en lägenhet? Tänk om jag vill åka till England och plugga engelska i några månader, vad gör jag då med lägenheten? Ska jag börja plugga? Har jag en lägenhet när jag pluggar kan jag inte betala den... Kan inte någon bara "ge" mig en miljon så hade allt löst sig. Okej, inte allt, men det hade underlättat lite. En hyresrätt hade kände underlättat en hel del, inte samma allvar och inte lika krävande.

De där människorna som vet vad dem vill göra från stunden dem ser dagens ljus för första gången gör mig bara mer förvirrad. De vet och det gör inte jag. Jag vet inte vad jag vill och det gör mig otroligt frustrerad, för jag vill vet och jag vill ha kontroll, det är mitt sätt att klara mig med huvudet över ytan. Släpper jag kontrollen och låter allt bara vara är jag inte säker på att jag kommer klara mig. Klart jag klarar mig, men jag kan inte lita på att någon fiskar upp mig när det är dags. Jag vet att man måste kunna lita på andra människor, men tänka om man inte kan det eller har svårt för det? Jag har litat på folk förut, men vissa händelser gör att det blir svårt att lita till hundra procent på någon igen. Det är inte så att jag inte vill kunna lita på folk i min närhet, det sker automatiskt och jag vet inte riktigt hur man tar bort den spärren...

En annan sak, varför gör jag inte det jag säger att jag ska göra? Jag har mycket idéer, men där tar det stopp, jag slutar där nånstans. Är det för att jag är bekväm och lat? Eller för att jag inte tror att jag skulle klara det. Nej, precis jag tror inte på mig själv. Ser hinder där andra ser möjligheter och jag tror på alla i min omgivning och på att de kan lyckas, men varför tror jag inte på mig själv?

Framtiden är stor, läskig och okänd. Men inte när det gäller dig älskling. Du sa så mycket fint igår och du höll om mig. Ibland är det lite svårt att förklara vad man känner eller vad det är som gör en ledsen, kanske detta jag skrev nu förklarar lite mer. Att skriva är mitt sätt att förklara för mig själv och få av mig det jag har att säga för att sedan kanske kunna släppa det eller se det svart på vitt hur jag känner och trassla ut alla trådar.

Jag vill tror att framtiden kommer ha det bästa att erbjuda mig när jag väl tar det där klivet och jag vet att allting kommer att ordna sig. Jag vet det. För jag är posivit och jag tror på alla möjligheter som finns där ute och bara väntar på mig. Jag måste bara öka min tro på mig själv, för utan tro på sig själv kommer man inte lika långt som med den.


/emma.

Walk-in-closet-drömmen

Jag vet att det är lite orealistiskt, i alla fall just nu, men någon gång i mitt liv ska jag ha en sån där fantastisk dröm-walk-in-closet - det lovar jag! Såg för ett tag sen på diverse bloggar bl a Elinas att det är väldigt fint att skriva ord med betydelse på väggarna i hemmet. Hittade något som hade varit perfekt att sätta på en av väggarna i just den där walk-in-closeten... För visst hade det varit fint?!



/emma.

Jag vill ha ett vuxet rum

Precis. Jag vill ha ett vuxet rum. Alltså inget sånt där gulligt flickrum, med massa småskit och plåtter (som jag typ har nu), utan mer smakfullt och stiligt, dock bannlyser jag inte rosa för det. Men man kan ju göra det snyggare liksom! För jisses om jag har mycket saker! Små skålar och fat med smycken i drivor, tidningar lite överallt, överfull bokhylla med allt från böcker (vuxet) till korgar, parfymer och smyckesträd samt alla smyckesskålar och inramade fotografier. Att allt får plats är ett under... Funderar starkt på att ta en kartong (en stor en) och packa ner det jag egentligen inte behöver?! Frågan är om jag kommer lyckas ens fylla halva... Jag har svårt att skiljas från mina pinaler nämligen. Men det känns som om det är dags + att det kanske inte hinner bli lika stökigt om jag har mindre prylar att hålla reda på? Mm, jag städade aldrig klart rummet sist när jag skulle det och nu har jag stökat till det ytterligare lite. Jag är helt otroligt. Men en lägenhet (= större yta) hade inte skadat! Vet iofs att jag lyckades stöka ner min 44 kvadratare ganska bra med... Haha.



Inte helt fel!

/emma.

Inget kaffe?

Jag har nu två mornar i rad hoppat över kaffet, båda gångerna ytterst ofrivilligt. Jag har ju för vana att dricka en kopp kaffe precis när jag börjar jobba kl åtta på mornarna, som för att piggna till. Ofta dricker jag inte ens upp hela koppen. Men igår när jag kom in senare hanns det inte riktigt med och idag fanns det ingen mjölk inne så mitt upphällda kaffe fick stå och kallna bäst det ville. Nu sitter jag här med tunga öggonlock och funderar på om kaffe inte är enda utvägen ur detta sega ögonblick. Eller ska jag ta tillfället i akt för avvänjning helt från kaffe? Jag vet inte jag. Är inte direkt beroende då jag inte dricker något kaffe alls på helgerna eller hemma, men att piggna till hade inte varit helt fel just nu...



Edit: Nu går jag och tar mig en kopp för att VAKNA. Zzzzz...

En kompis till min bästis?

En trogen följeslagare en kort tid tillbaka är min Mulberry Bawyswater som verkligen är helt rätt! Nu skulle min bästis behöva en liten kompis i form av en matchande plånbok, och varför inte matcha helt och hållet med en Mulberry Long Wallet? Har haft en plånbok som passat i alla lägen i flera år nu, en likadan plånbok som Anna-söt i Norrköping har. Jag köpte den när jag var och hälsade på henne när jag gick i tvåan på gymnasiet - och det var länge sen! Nu har jag bytt till en mindre förmåga i rött, knallröd är den, från Louis Vuitton (ej äkta) i lack och ska jag vara helt ärlig är den lite för liten för alla mina kort och pinaler. Därför hade en lite större plånbok som matchar min Mullberry oak suttit perfekt! Något att önska sig kanske :) Skulle den inte passa bra så säg?



Bilden har jag lånat av Thereze. Jag vill dock ha en i färgen oak och inte svart, annars matchar det ju inte :) Eller i rosa lack? ;)

Något annat att önska sig från Mulberry till sin Mulberry är denna ursöta nyckelring, självklart i rosa!




To die for...

/emma.

Halleluja moment

Jag kommer aldrig lära mig stava till halleluja, nu klippte jag in det i texten t ex, efter att ha Googlat det för att kolla stavnigen. Det finns inget hopp.

Till den verkliga orsaken med dagens rubrik: Kolla in min nya ultrasnygga design på bloggen! Är det inte snyggt? Det ska finputsas lite i hörnen och så, men i övrigt är det riktigt riktigt najs! Min fina lillebror är det som står för kalaset! Helt otroligt, eller som jag hade stavat det, ett Hallelullija moment!

Puss så länge!

/emma.

(Kan du inte se det snygga tryck på F5 så uppenbarar sig det vackra:)

Ser fram emot...

... att få komma hem och fräscha till mig! Ska som sagt på kalas hos Becca, och att fixa håret, måla naglarna och sätta på sig något annat lite finare, ska inte bli helt fel. Funderar på t o m på att tvätta håret så jag slipper göra det i morgonbitti och fixa mina ostyrliga toppar med min superb-bra-hårfönsborste. Naglarna ska bli fina igen också, mitt OPI lack sitter riktigt bra sen i fredags, men att fylla på lite i kanterna skadar ju inte! Åh, ser verkligen fram emot det... Det kommer bli så bra! Ska nog passa på att fixa till sminket också innan jag travar iväg till tåget och Becca, kanske att man ska köra på den fantastiska klänningen (<-- OBS! Kolla in mitt långa hår på länken!)?  Fast med ett vitt linne under och ett annat bälte? Det blåser ganska rejält ute dock så den lär ju flyga upp en bra bit utan vidare ansträngning;) Jag skippar iaf att åka till Fältan, hinner inte det om jag ska hem och snygga till mig, tar det imorgon när jag har tid istället! Shit va skoj, efter den lilla vändan på stna kommer jag kunna sätta igång med pysslandet på allvar! Hemlisar, hemlisar... :)



/emma.

Same same but Lövley

Hitills idag har det regnat och molnen skymmer solen. Några har skolavslutning och får gå på sommarlov idag, andra får vänta några dagar till och vissa (läs: jag) har inte sommarlov längre. Men jag sörjer inte för det, jag har ju så mycket att vara glad för :)

Var hos Älsklingen igår, vi åt middag, tjötade lite (som man säger på västkusten), kollade på filmen Charlie Wilsons War som var mycket bra! Det var en politisk film och man lärde sig faktiskt ett och annat. Var har jag varit liksom? Julia Roberts var med och henne gillar jag skrapt! Det sitter nog i sen Pretty Woman... :) Sen var det tydligen fotboll, hum. Behöver jag säga något mer? Nej precis. Det var faktiskt lite kul att driva med fotbollen och sitta och muttra lite lättsamt, drog dock kanske ner stämningen för dem som faktiskt gillar skiten?! Aja. Dem kommer över det. I morse skulle Dave börja på sitt "nya" jobb, han har alltså bytt jobb, fast han har redan jobbat på det nya jobbet en tid... Eh.. Ja, alltså första dagen på det gamla-nya jobbet :) Han slipper därför numera gå upp kl 4 på mornarna, utan istället gå upp en mer "normal" tid som kl 6 med mig :) När klockan var halv 7 kom jag på att jag inte hade bråttom till jobbet (började kl 9) började jag läsa i körkorts-boken och trackaserade David med massa frågor (Vadå 3,6 liksom? Hehe) . När det var dags att dra åkte jag med David en bit och hoppade av i Fruängen för att ta tunnelbanan därifrån. Somnade i vanlig ordning på både t-banan och Lidingötåget... Zzz. Det är så sjukt sövande att åka just Lidingöbanan som skramlar, bullrar och har sig.

I eftermiddag ska jag och Loijs på grill- och tårtkalas för Becca som fyllde 21 år i lördags. Hipp hipp Hurra! Vi har köpt en ganska cool present faktiskt :) Ska hem emellan först efter jobbet innan jag åker in till stan, byta kläder, fixa till värsta utåt-locken på höger sida i håret (hade ingen platttång med till D) och sen bege sig mot Odenplan. Just nu är jag grymt opepp, men det ska det nog bli ändring på! Jag är ju som sagt en glad en:)



/emma.

P.S. Kanske ska passa på att köpa det sista till diverse presenter på Fältan? :)

Lite fix och massa kärlek

Efter jobbet ska jag en sväng förbi Lidingö Centrum för att ställa in armbandet på klockan jag köpte i torsdags och ta en sväng förbi en annan butik... :) Ska bli kul att äntligen få använda den fina klockan! Yeey! Efter det ska jag raka vägen till Älsklingen i Älvsjö och vi får väl se vad vi hittar på. Att bara mysa står högt på prio-listan så det blir det definitivt, men vad mer eller "vad inget" återstår att se :) Känns länge sedan vi sågs han och jag men ändå har det bara gått en dag... Okej, jag ska sluta nu ;)

Igår när jag pysslade utbrast jag "Titta vad jag gör för honom mamma!" Mamma log. "Ja du är ju kär." sa mamma. Okej, nu är det inget speciellt allvarligt i just det jag gjorde, snarare tvärtom, dock är det värdefullt för mig... Säger jag för mycket nu? ;) Jag och hemlisar alltså, så kul och kittlande spännande!

Längtar tills snart då jag får kyssa de där fina läpparna igen ♥



/emma.


Still my favourite

Jason Mraz. Han är min no. 1 (bortsett från min älsklings Dave såklart:) - alla kategorier. Låten I'm Yours spelas fortfarande varm i min iPod och jag kommer nog aldrig tröttna! Hade en paus på några veckor från låten och kände att det var något som saknades, därför började jag lyssna på den igen, om och om igen. Att jag missade hans framträdande i Kungsan på RIX FM festivalen i början av sommaren svider fortfarande långt in i själen (jag visste inte om att han skulle uppträda). Började nästan gråta för att jag inte fick se honom.. Buhu. Men men, att lyssna på hans ljuva stämma dagligen funkar det med!



/emma.

You said what?

Nu anar jag ugglor i mossen. Det är något lurt på gång, visserligen ska man "inte hoppa högt innan man säger Bä" som mitt egna ordspråk säger. Men när det gäller min skatteåterbäring är det definitivt något lurt och det stör mig något enormt. Om jag har fått den, som jag också har enligt kontoutdraget, innebär det att jag knappt fått hälften av vad jag egentligen skulle ha fått. Undra på att mina siffror på kontot var lite för låga för min smak. Nu vill jag såklart slänga mig på telefonen men det kan ju ta sin lilla tid att komma fram, kanske ska ta det på lunchen då... De stänger nämligen växeln kl 16.00 varje dag. Hum, hum. Jag vill ha mina pengar bums! Så här får de ju inte göra?! Eller är det jag som gjort något fel? Nej jag tror inte det. Jag hoppas inte det i alla fall.



Edit: Är det jag som är blond? Enligt skatte-tanten stämmer den lilla netta summan som ramlat in på mitt konto. JAG VILL HA MER! Får se när jag kommer hem och det är jag som varit helt ute och cyklat eller om det faktiskt hänt något knasigt... Jävla skit.

/emma.

Some summer shopping

I torsdags efter jobbet shoppade jag lite nödvändiga saker, bland annat köpte jag och Loijs en present till på tisdag då Rebecca ska fira sin 21:a födelsedag. Men också hårfönen av Björn Axén jag behövde, en shimmering body lotion från Åhléns som verkligen håller vad den lovar + att den doftar ljuvligt, en frysväska till i sommar och alla picknicks jag kommer att ha! Och den där solhatten såklart:)








Nä, nu måste jag verkligen städa i mitt bombnedslag till rum!

Pluss på er!

/emma.

Presenten

Jag har tidigare nämnt att det är svårt att köpa presenter till killar, speciellt pojkvännen faktiskt. Iofs är det ingen nyhet att killar är kluriga, men vänta bara... :) I dag fick jag värsta braiga idén tillsammans med mamma och Maja. Det är oslagbart + att jag får göra det jag tycker är roligast - pyssla. Mer än så kan jag nog inte säga om han skulle titta förbi här, eller hur älskling? Har del 1 redan, nu ska jag bara fixa del 2 som kommer bli bäst! Synd att det mesta är stängt på stan nu, kan knappt bärga mig tills jag får köpa det jag behöver... Det kommer bli så bra! :)



Du och jag älskling.

/emma.

I lördags

I går, lördag, ägnade vi oss åt andra aktiviteter, mest volleyboll. Jag, David, Fredrik och Anton åkte till en liten strand i Huddinge och lirade en match (jag och David förlorade bara med två poäng, jag har inte spelat på lääänge) som idag ger sig tillkänna i båda skinkorna on my ass... Jao, vi begav oss som sagt vidare till Kärsön för ännu mer volleyboll men jag hoppade det, det kostade pengar och vem vill betala för att förlora ;) Det var så skönt i solen på filten att jag somnade en stund... Det gick med andra ord ingen nöd på mig :)



Min babe längst till höger ;)

Sen skulle vi grilla hos David innan alla skulle dra in till stan för lite soft barhäng. Anton och David gick till Fridays på Stureplan och vi tjejer tog Fridays vid Kungsan. Vi drack supegoda Strawberry daquiris och såg i ena ögonvrån att Portugal vann...



Josefin på Daves altan.



Smile Anna!



Emma does what?



Josefin är skadad! Foten i hög-läge och plåster-patrullen är på plats (tacka min stora handväska!) Notera hennes mycket vakna intellekt trots tillståndet, då hon skyler sig med en Pressbyrån-servett på lämpligt ställe.



Så här såg det ut från Josefins perspektiv på saken. Anna och David (den sanna scouten) "opererar".



Jorå, för 17, hon lever trots skadan!



Back in business på Fridays (notera drink-boken).



Sommarens måste-drink! Isig, svalkande och supergod!



Mumsis... Smarr... Mumma!



Som sagt, jordgubbar är flott!



Fråga mig inte.

/emma.

Picknicken på Djurgården...

...Började med en båttur från Lidingö med Loijs föräldrars båt. Min lillebror Emilj följde också med.



Min hatt har flera användningsområden, här som mag-täckare. Vad täcker du Josefin? ;)



Vi tog kort... Här är söta Elina och hennes (kära) pojkvän Johan (som ser ut att kisa mot solen:).



Josefin (till höger) hade besök av sin kompis Anna från Göteborg



Min fina lillebror Emil!



Jag drack en Bacardi Breezer.. Ljuvligt gott!



Älsklings Dave och Fredrik kom lite senare.



Jag och min David myste lite...



...och pussades...



Lotta och Sophie kom också förbi vårt glada picknick-gäng!



Jag, naken? Endast klädd tidning och solhatt...?



Sen drog vi tjejer vidare till Josefin, vi klädde ut oss lite... Anna var Pippi och Elina the devil...



Jag var glamour-tant.



Vår gourmet-middag framdukad på soffkudden utan kudde...



Projekt-slöa/dricka vin pågår...



På tunnelbanan, en glad Elina och Loijs.



Vi mötte upp Lotta i Kungsan.



Man blir glad av öl.



Jag och Lotta ville pussas...



Här slutade lördagen. Vi drog oss alla hem åt olika håll för att vara redo att möta nästa dag...

/emma.

Jag bodde i det här...

... hela helgen. Det har varit gassande hett och annat än kort-kort kjol och linne har varit näst intill omöjligt, i alla fall dagtid. Så mina vita korta kjol jag fyndade förra året för en tjuga har använts flitigt, bikinisarna lika så. Åh vilken helg jag har haft!



/emma.

Jo för tusan, jag lever

Som vanligt ligger bloggandet lite på is (fel uttryck i denna värmen kanske?) under helgerna, speciellt när det varit så fint väder som det varit. Det är fint idag med men moln som ligger och trycker... Helgen har i alla fall varit underbar och lång (halvdag i torsdags, ledig i fredags) så jag har inget att klaga på! I torsdags åkte jag in till stan efter jobbet och träffade Loijs och Lovisa för lite shopping. Köpte bland annat en fin fin solhat som använts flitigt i helgen! "Det ser somrigt ut" som älsklingen uttryckte det. I stan fick man fick se upp för flaken som var fullproppade med studenter som hällde öl över alla stackars gångtrafikanter...

Hela fredagen spenderades på Djurgården med fina vänner, jordgubbar, glass och champagne, helt underbar dag det med! Jag hade gjort egen kycklingsallad med massa gott i, bland annat sockerärtor som jag tror är boven i dramat när min hals svullnade upp och jag knappt kunde andas, att prata var heller inget att rekomendera. Ganska läskigt faktiskt! Men det försvann efter ett tag så det gick bra :) På kvällen åkte vi tjejer till Josefins nya lägenhet (som vaar jättesöt) och tillagade en gourmet-middag med fläskfile, färsk tagliatelle och kall vitlöks- och limesås (á la moi). Efter middagen och sminkningen åkte vi in till stan och Kungsan där älsklingen och resten av killarna satt och drack öl. Vi var där en stund men kom inte så långt sen... Jag och David åkte hem en stund senare och soooov!

...tills vi vaknade av solen och värmen i rummet kl 6, då bytte vi säng och rum och sov i tre timmar till... Sen gick vi upp och åkte till en liten strand vid vattnet i Huddinge (typ), där solade vi, spelade volleyboll (har träningsverk i rumpan idag) badade och åt glass. Sen blev det lunch på vägen till Kärsön där vi skulle lira mer volleyboll vid Brostugan med gänget. Jag bangade volleybollen och hängde med Elina på en skön filt i solen istället :) Sen badade vi igen! Mm skönt (efteråt)! Jao, vidare hem till Dave efter några vändor över stan för grillning, grillspett, potatissallad och tzatziki (bröd med smör var också en hitt eller hur tjejer?) Jag var grymt trött och seg då men taggade till efter ett glas vin och hängde med Josefin och Anna på Fridays vid Kungsan över en Strawberry Daquiri och lite natchochips och guacemole (många konstiga ord här med alternativ stavning). Efter det softa "bar" hänget drog jag hem till mig och var hemma strax efter tolv.

Ja, min helg har verkligen varit toppen! Nu vill jag bara fixa mitt band på min nya klocka så att jag kan använda den också.. Kanske imorgon i Lidingö-centrum?! :)

Berättar kanske mer när jag lagt in alla bilder i datorn!



Ursäkta benens konstiga pose, jag står med fötterna innåt, och Loijs kapade fötterna precis ;)



Najs i solhatt :)

/emma.

Time to sleep

Det är dags att gå mot sängen, sitter i och för sig i den, men jag ska ta ut linser, tvätta ansiktet och gud vet allt innan jag äntligen får lägga mig under täcket. Är riktigt redigt trött, har varit det nästan hela dan faktiskt... Har en hel del att organisera till imorgon också, jag ska bland annat göra kycklingsallad till mig och älsklingen, packa både picknickkylväskan, alkoholen, övernattningskittet (ska sova över hos David), nåt finare att ha på sig på tjejkvällen imorgon... Vad mer? Jo, bikini, solkräm, rubb och stubb. Det som gör det bökigare (speciellt att hitta kläder) är att mitt rum är ett bombnedslag - som vanligt. Phu. Undrar om jag ska gå upp tidigare och göra det imorgon istället? Jag ska gå till ICA imorgon bitti också för att inhandla allt till kycklingsalladen.. Zzzz.. Fan! Jag ska ju raka benen också... Dööö trist...

Nu ska jag ta tag i min rosa eltandborste, så det i alla fall går i rätt riktning - raka vägen till sängen... Godnatt!



/emma.

Vårrusa i shorts och ryggsäck

I tisdags var det alltså Vårruset och vädret var underbart. Jag satte på mig mina svarta shorts och det där vit-svart-randiga linnet + nummerlappen då såklart! Jag lämnade aldrig in mammas ryggsäck eftersom jag skulle gå/power walka alla de 5km-trarna. Men när vi väl började småspringa från och till var den däremot bara mest i vägen om jag ska vara ärlig... Lite extra tyngd kan ju inte skada så nu släpper jag det! ;)

Så här såg det ut och medaljen med illgrönt band!





/emma.

Rosa pjäser

Något annat fint och rosa är mina espandillos från H&M. Åh de är fina och bekväma... Hum. Ja om man bortser att jag fick konstigt ont under fötterna av dem, bortsett från de är de väldigt bekväma faktiskt!





/emma.

UR-snygg!

Den är helt fantastisk min nya klocka. Det mindre fantastiska är att jag inte kan använda den än... Jag måste gå till en urmakare och ta in armbandet. Förutom det är den fulländad! Shit, är det här himmelriket? Okej, nu ska jag inte överdriva, men fin är den! Kolla själv:







/emma.

Vill ni se många dagars outfits?

Kolla hit i så fall. Nu är det dags at försöka komma ifatt när det gäller vad jag haft på mig på sistone.. Blir en del bilder tillslut kan jag ju säga! Här har vi några favorit från de veckorna som varit...





(Denna blåa vitprickiga sötnos har jag bara använte en gång än så länge, köpt på Rut mfl i Gbg)





Jag frös lite förra lördagen när vi var på Värmdö och grillade, snyggt va? Vita shorts och svart-vitt randigt linne passade perfa för dagen på sjön förra söndagen.



I måndags åkte denna gamla trasan på...



Åh så fint!





Jag gillar verkligen mitt nya linne, det vita med den stora rosetten fram på... Oh likie, likey :) Bilden längst ner är outfiten för idag på jobbet, sen bytte jag till mina svarta shorts när jag skulle in till stan!

/emma.

My new best friend

Jag (och Josefin) är lite smått besatta av rosa nagellack, speciellt ett rosa nagellack. Vi har letat med ljus och lykta efter Malavas La Paz nr 71 utan framgång. Jag gav upp och gick in på dyrare alternativ, alltså mitt favvonagellacksmärke OPI. Jag testade lite rosa nagellack på en nagel för att sedan ta bort det, allt detta för att testa om färgen smetar av sig över halva handen när man ska ta bort det med aseton. (Har ett rött nagellack som är katastrof när man ska ta bort det - inte kul). OPI lacket klarade testet och jag är numera lycklig ägare av OPI nr 141 som har det fantastiska namnet "I'm Indi-a mood for love". OPI har verkligen fina namn på sina lack... I alla fall. Här är min nya bästa vän, som inte bara klär fingernaglarna utan även tånaglarna - det kan inte bli mer sommar än så här!








/emmaPinkie

Det börjar närma sig

Snart är kl 13! Inte mig emot :) Jag struntar i att gå hem emellan och åker direkt in till stan och Östermalmstorg där Loijs och Lovisa väntar på Norrmalmstorg. Vi ska direkt till Kungsan och "smaka på Stockholm". Najs. Kommer bli schysst! Sen ska jag och Loijs köpa något att dricka till fredagen (till picknicken och kvällen hos Josefin) + en liten gåva kanske ;) Därefter ska vi möta upp klock-mannen och jag ska köpa min klocka! Najs :)

Puss på er



See you in the city!

/emma.

Härlig gårdag

Igår när jag träffade David och hans friends i Älvsjö för att kolla in hans lägenhet fick jag en av hans berömda kramar och en sån där fin kyss. Sen gick vi vidare och kollade på hans lägenhet och den kommer blir riktigt fin! Man fick sig en bild av hur den kommer att se ut lite mer, vilka väggar som står var osv. Där kommer du trivas älskling :) Jag får tydligen komma och hälsa på om jag vill ;) Hehe sötnos. Sen drog vi hem till D och satt i solen en stund innan vi begav oss mot Telefonplan och åt middag i eftermiddagssolen. Härligt! När maten var uppäten och jag började bli riktigt trött åkte D och jag hem till honom för att kolla på en film. Vi hyrde Love in Manhattan och jag säger bara en sak: Den var riktigt bra! Och som jag grät ;) Nu kanske man kan tycka att gråt inte är ett tecken på en "bra" film, men så är det visst! Kanske inte i bemärkelsen "upplyftande komedi" men det var riktigt fin, och att låta bli att fälla en tår var omöjligt. Åhh... "Vi ska bli gamla ihop" David gillade den också och funderade t o m på att bränna den (så det så killar) ;) Sen däckade vi vid 22-tiden. Vaknade när D skulle upp vid 4 och kysste mig hej då.

Nu är dagen i full gång och den kommer gå fort eftersom jag slutar redan kl 13.00! Tänkte kuta hem direkt efter kl 13 och byta kläder till något mer otäckande och mindre varmt, dags att inviga min korta vita kjol månne? Sen blir det raka vägen in till stan och tjejerna för "lunch" i Kungsan och "Smaka på Sthlm" (tror det heter så). Najs, I like :)

Btw fick jag många fina ord av Älsklingen igår... "Du är absolut med i mina planer"  Älsklingen har tydligen läst mig blogg mer flitigt och funnit ett och annat under vissa stenar...

Han är fantastisk han, min pojkvän. Älskar dig ♥


/emma.

Min matdag

Jag har alltid samma problem med att komma på vad jag ska laga för mat till familjen. Något lätt, något nyttigt och något som inte är alltför dyrt (vi är ändå sju pers). Klurigt va? Jag har riktig torka när det gäller att komma på recept! Alla säger typ, "men det är ju bara att gå in på recept.se eller arla.se och söka nåt! Jättesimpelt!" Tycker dem ja. Själv har jag som sagt problem. Så hjälp mig vettja! Vad ska jag laga för mat ikväll?

Please... :)



/emma.

Men...

... det jag tänkt göra för mina skattepengar var att spara dem till Paris lämpligtvis. Längtar tills jag och Älsklingen åker dit! Ska bli hur mysigt som helst :) Två saker som också kommer inhandlas är en hårföns-grejs från Björn Axén som mamma har, visst kan man låna den av henne men det är skönt att ha en egen så man slipper springa upp till henne och be om den varannan dag... Sen den där klockan som jag troligtvis köper idag för 295kr! Mm najs. Jag ska alltså åka in efter jobbet (kl 13.00 - halvdag!!!), möta upp Loijs och Lovisa för att besöka "Restaurangernas dag" i Kungsan (Kungsträdgården) och ha det trevligt, köpa den där hårföns-borsten och klockan, sen ska jag hem och laga mat till la familla. Kommer minst sagt bli en trevlig dag :)


I can't stop this feeling deep inside of me...

/emma.

Skatteåterbäring?

Det är många i min omgivning som fått tillbaka (eller fått betala) pengar av skatten... Frågan är nu om jag också har fått det? Ringde och kollade saldot över telefon och vad jag kan tyda tror jag bestämt att jag fått pengarna, skulle få typ 3000 eller nåt, dock var det typ 3000kr och nåra hundralappar på kontot vilket betyder att jag redan bränt nästan allt jag hade denna månaden på det kontot?! Alltså den summan jag egentligen skulle ha klarat mig på? Herregud Emma. Jag lever verkligen ett lyxliv som inte direkt är till min fördel. Vad gör jag med pengarna? Hur fan lyckades jag klara mig på 1000kr på nöjen och kläder förut när jag bodde i Strömstad (visst det var en liten håla)? Jisses. Jag är beyond hopp. Hum...

/emma.

Ursäkta röran jag bygger om

Nu är jag (läs: Emil) där och rotar (läs: jag) igen! Jag var inte hundra 100%-igt nöjd med min bloggdesign då jag hittade en ännu tjusigare bild att ha i headern. "Åhh, snälla rara Emil vill du hjälpa mig, snälla snälla, snälla" lät det då. Så nu har jag satt stackarn i arbete igen och hoppas att den nya looken snart kommer upp på bloggen. Bara att hålla ut så länge :) Det kommer bli så fint.. Mm najs.

Om cirkus en timma far jag till Älvsjö för att kolla på Davids lght, snarare lghtens väggar då den inte är inflyttningsklar förns i oktober. Ska bli riktigt kul att se hur det ser ut! :) Sen får vi se vad som händer resten av kvällen, men mys blir det alltid :)

Puss puss för idag



/emma.

Sommarplaner

I morgon är det sista hela dagen för denna veckan och på torsdag slutar vi kl 13.00 och det ska bli såå lovely! På fredag gjorde jag och Loijs upp planer på picknick på Djurgården! Vi ska (tydligen) cykla dit och sen ligga där hela dagen och bara slöa och bli bruna (yeey). Älsklings David ska också med och Elina (+ Johan?) ska också hänger på, kanske att man skulle höra med Frida och hennes Johan med om de är sugna på lite picknick? Och Lotta och Sophie? Lovisa och alla? :) Det ska i alla fall bli så himla mysigt! Nu börjar sommaren på allvar och alla de där små utflykterna hör verkligen till! Förra sommaren blev det inte så mycket sånt, men denna, ja denna sommaren kommer minsann bli en av de bästa sommrarna hitills!



/emma.

Min fina lördag

Lördagen var minst sagt en faboulus dag! Helt fantastiskt... Den började på Tynningö, vaknade tidigt och gosade med Dave innan det var dags att gå upp. Sen begav vi oss hem till David där vi packade om alla grejer innan vi åkte till tunnelbanan, David hoppade av vid Hornstull och begav sig till Skrattstock på en gång, medan jag fortsatte in till stan för att möta upp mormor, mamma och syskonen + Hugo. Sen efter skrattstock åkte vi till Värmdö där Josefins och Erikas grillkväll ägder rum - fantastiskt mysigt! Jag invigde min fina Ellos klänning och jag mäste säga att jag är kär i den. Så skön, sval och fin! Mm mums. Så här såg dagen ut i (några) bilder!



En mamma och två systrar...



En bror och en söt mamma...



Maja och jag får nåt gratis reklam godis, gillar bilden!



Ostindiefararen Göteborg kunde man besöka om man ville köa...



Vi åkte spårvagn från Norrmalmstorg till Djurgården.



Min fina bror och jag.



Dagens outfit bestod av Ellos klänningen, förra årets solbrillor från Indiska och förra sommarens sandaler i silver från Nilson + mina underbara Mulberry Bayswater såklart! Den nya berlocken från H&M åkte också på... Mm I like.



Maja och jag går mot Ulla Winblad...



Mina väldigt söta syskon!



De underbart goda köttbullarna restaurangen Ulla Winblad är känd för!



Gruppkort!



Strike a pose!



Då var det dags att dra sig in mot stan igen, möta upp Sophie och åka till Skrattstock! Jag kan också tillägga att jag själv sprang Sthlms marathon tre gånger i lördags! Jag var nämligen tvungen att korsa spåret tre gånger och fick bara fint springa med en bra bit innan jag kom över till andra sidan.. Haha, tänk hur det såg ut!



Tappra springare på Strandvägen.



Sophie och jag på en filt framför scenen på Långholmen. Grymt mycket folk!!



Det var riktigt kul med stand-up!

Det var min lördag det, kommer mer om söndagen sen och kanske en (eller hundra) utfitsbilder jag missat att publicera.. Nu måste jag verkligen sova... Ska bli skönt!

/emma.

Glad

Jag har många saker att vara glad för, massor av saker man inte tänker på dagligen och andra saker som kan ta upp tankarna en hel dag. Ja. Jag är helt enkelt glad :)

Kom hem från Vårruset för en liten stund sedan, det var jättekul! Fint väder och Elina som snackis-promenads-kompis, mamma och syrran var också hack i häl så det var riktigt najs! Jag "sprang" hela sista km och innan dess var det power-walk blandat med spring, det gick ganska fort, ca 40-45 min, och enligt min mobil har jag gått 18538 steg i dag - inte illa pinkat! I år fick man en medalj med grönt band, förra året var det knallrosa, jag gillar grönt också (var älsklingfärgen för ett tag sen) så inte mig emot :) Vi åt picknick i kvällssolen och drog oss hemåt åtta-halv nio. En skön kväll helt enkelt!

När jag kom hem hade min blogg fått väldigt fina kommentarer från en väldigt fin person, vilket gjorde mig ännu gladare... Längtar till imorgon honey!

Nej nu ska jag kanske sova... Eller är det dags att lägga upp alla bilder som inte ens kommit i närheten av att hamna här på bloggen. Jo för tusan! Jag delar med mig av en glad och kul bild från i helgen när jag diskar. Ja du hörde läste rätt! När vi var ute med båten och hade ätit vår lunch blev jag diskansvarig, älsklingen skulle skölja disken men det var liksom lite överflödigt... Anyways, han tog kort istället som för att föreviga det som inte kommer hända igen ;) Haha. Vi hade ganska kul åt det kan man säga! Bra att man kan bjuda på sig själv... Klart jag är en liten prinsessa men min mamma är lätt drottingen av bekvämligheter, så kom inte och snacka lilla mamma!



Titta så fint och rent det blir!



Hur man diskar "sexigt"?

/emma.

Jag är lite galen

En kollega kom förbi med en sån där stor plastklocka som jag vill ha, helst av märket Tritoni, helt i rosa eller att bara "ringen" runt urtavlan är rosa. Hon hade en Bocla som då är ett Italienskt märke och har Swarovskykristaller runt om urtavlan. Jag smalt på en gång och googlade klockan - och voliá! På blocket fanns det en fiiiin fin sån plastklocka med ROSA Swarovskykristaller - kan inte bli bättre! Den kostade endast 295kr också exkl. frakt på 22kr så jag mailade annonsören och sa att jag var intresserad. Tycker du jag ska köpa den? Har aboslut ingen erfarenhet hur man betalar på nätet osv? Hur funkar det med Blocket.se?




VS.



Vilken blir det? Den ovan kostar 798kr/898kr och den nedre 295kr... ( Tror Bocla är ett mer najs märke...)

/emma.


Edit: Killen som säljer Bocla-klockan frågade om jag bodde i Göteborg så jag kunde hämta den där, jag sa tyvärr jag bor i Sthlm. Nu ska han tydligen till Sthlm torsdag-fredag så jag kunde kolla på den då - läskigt! Ska försöka få med mig Loijs eller så som stöd, tänk om jag inte vill ha den liksom?! Eller om han är en läskig och skum typ? Aja. Den är i alla fall mycket billigare än Tritoni-klockorna så varför inte? Då gör det inte lika mycket om man tröttnar på den! Hum.... Om han ringer innan jag hunnit snacka med Loijs dissar jag bara det samtalet! ;)

Afterwork med tjejerna

Juste! Igår hade jag en härlig eftermiddag men Loijs och Sophie på stan!

Efter jobbet (slutar numera kl 16.00 - sommartid - jippie!!) åkte jag in till stan för att möta upp Loijs och Sophie för ett glas vin. Jag var först inne i stan så jag passade på att kolla lite i affärer, främst på present till Dave Babe (han fyller år vid midsommar den 21a, framförhållning, framförhållning!). Skälvklart råkade jag även kolla på "present" till mig och hittade ett par omtalade kil-klacks-espandillos-peeptoes-rosa-skor på H&M för 149kr - vilket är nästan gratis - så det är okej! Sen hittade jag "del 1" i Davids present också så det känns bra! Att köpa presenter till killar är nämligen bland det svåraste jag vet! Jisses... Undrar vad mer jag ska hitta på?! Hum hum... I alla fall, efter det mötte jag upp Loijs och sen Sophie vid Svampen och vi gick vidare till Kungsan (Kungsträdgården för de som inte är Sthlm-are ;) där vi satte oss i solen och tog varsitt glas vitt + ceasarsallad! Mm. Att vi blev lite små-tippsy efter det glaset med vin är en helt annan historia - men kul hade vi! :) Tog tyvärr ingen bild på kalaset men tro mig, det var sommar feelings igår...

En annan sak! Helt sinnes alltså. Kanske ska börja med att säga att jag har ett grymt minne när det gäller detaljer, speciellt kläder. Jag kan komma ihåg vad jag hade på mig vid speciella tillfällen flera år tillbaka och ibland även andras kläder, smycken, skor osv. (By the way, undrar hur jag ska tjäna pengar på mitt (kläd)minne?) Och just på den "restaruangen" vi var igår har jag varit bara en gång innan och jag hade på mig exakt samma klänning då som jag hade igår! Hur sjukt är inte det? Samma klänning för nästan ett år sen på samma ställe som igår! Jisses. Den enda skillnaden var att jag hade sällskap av Henke-Penke (han och jag ska gå på SATC-the Movie tillsammans) istället för tjejerna. Men ändå. Ballt!

Peace out!



Appropå Desperate Housewives (bilden ovan) missar jag det anatgligen ikväll.. :( Men vi har en digitalbox som kan spela in tv-program och filmer! :D

/emma.

Vårruset!

Idag smäller det alltså! Efter jobbet är det nämligen Vårruset och jag ska gå (power walka) de 5km med Elina och det ska bli skoj faktiskt! (Att ha (snack)sällskap gör vilken promenad som helst roligare!) Förra året sprang/joggade jag mig runt på 30 minuter vilket är väldigt bra om man tänker på att jag var rejält otränad, hade inte sprungit en meter innan loppet. Hoppas det går bra denna gången med, även fast jag ska gå vill man ju inte att det ska ta ett år! Att jag har träningsvärk i ljumskarna (?) också underlättar ju inte direkt. Haha! Att man kunde få träningsvärk där trodde jag inte, men att åka vattenskidor väckte tydligen muskler jag inte visste att jag hade! Imorse kl 6 var jag faktiskt ute på en power-walk på min friskvårdstimma! Duktigt va? Gick omkring ute i sommarsolen i en timma innan jag gick hem igen och fräschade till mig :) Skönt!

Anyways. Så ser min eftermiddag/kväll ut, blir nog inga bilder från helgen idag heller tyvärr och imorgon ska jag till Älvsjö och titta på Davids lägenhet (bara väggar än så länge) som han får i oktober! Kul :) Jao, det lär väl bli ny helg innan bilderna kommer upp är jag rädd... Vi får hålla tummarna tills dess :)

Puss puss



Tror inte Vårruset går av stapeln i en hotellkorridor som på bilden, tror också inte att varken Mr Big eller Carrie kommer medverka och jag kommer garanterat inte fälla någon (med flit)!

/emma.

Litet dilemma

Jag har ett världsligt litet problem, löjligt litet egentligen. Jag är ju som sagt inte singel och jag påstår absolut inte annat. Men jag kan ha svårt att säga att jag har pojkvän. Missförstå mig rätt nu, t ex i den här situationen: Låt oss säga att man är ute på krogen och festar med sina tjejkompisar. Då kommer det fram nåra killar och man kanske börjar snacka. När är det läge att säga att man är upptagen? Jag tycker nämligen det känns så jäkla fånigt att haspla ur sig JAG HAR POJKVÄN det första man gör, tänk om killen bara vill snacka och kanske själv är upptagen? Är inte det grymt svårt att avgöra? Pinsamt om man utgår från att killen stöter på en också, så det verkar som om man går omkring och tror att "alla vill ha en" hela tiden. Haha. Samtidigt som det är sjukt svårt att avgöra när man gått förbi den "gränsen" där man borde ha sagt att man faktiskt har en härlig pojkvän som man älskar över allt annat nån annan stans i stan. Alltså när man märker att killen man snackar med gått över till lite mer tydliga "flirtningstekniker". Till mitt försvar nu då; jag märker inte om någon skulle flirta med mig! Jag är aboslut sämst på att avgöra det! Vilket problem va? Självklart märker jag det när det blir mer uppenbart, men att som mina tjejkompisar, kunna avgöra det redan innan killen ens öppnat munnen kan jag då rakt inte!
Nu har det uppstått en liten sån situation faktiskt, mer än så kan jag inte säga, mer än att det är dagligen närvarande och att jag inte vet hur jag ska säga att jag faktiskt har pojkvän utan att såra/får någon att ta illa upp. Varför ska jag alltid ta på mig det och vara så jävla snäll hela tiden? Jag vill inte ses som elak eller dum, bara snäll och vara omtyckt av alla, fånigt må hända men det är sån jag är. Så vad kan man göra åt det här? Jag vet inte jag... Sätta en förlovningsring på ringfingret kanske? Hehe. Ja för vem vet vad som händer i Paris ;) Right baby? Hehe... Tro inget nu! Det är så att säga ett interntskämt. Aja. Vi får väl se om jag en dag lär mig hur det går till det här med "flirtandes alla regler" och om det faktiskt finns gyllene regel när det är dags att lägga korten på bordet.

Puss puss från den grön blå-ögda Emma.



/emmaBlueEye

Saker jag älskar

Jag älskar när du kysser mig i tinningen och luktar på mitt hår. Jag älskar när du tar min hand och ser på mig så där speciellt. Jag älskar när du ger mig en jordgubbe utan att jag bett om det. Jag älskar ditt sätt att ta på mig och väva in dina fingrar långt in i mitt hår. Jag älskar att lägga armarna runt dig bakifrån, ställa mig på tå och kyssa din nacke. Jag älskar att du tror på mig och vet att jag kan mer än jag själv tror. Jag älskar att höra dig skratta och se dina ögon le. Jag älskar ditt sätt att kyssa mig och hålla om mig så som bara du kan. Jag älskar att krama dig och försvinna i din famn. Jag älskar att ställa mig på tå och lukta på din hals. Jag älskar alla våra interna skämt, uttryck och ord som bara vi förstår. Jag älskar att jag kan vara mig själv med dig och att jag inte behöver låtsas. Jag älskar så mycket med dig, med oss, och jag skulle kunna hålla på i en evighet. Låt mig säga det så här: Jag älskar dig.



/emma.

Fab helg

Som jag förutspådde har min helg varit fantastisk! Den har innehållt mycket, kompisar, grillning, solsken, skratt, kärlek och mycket mycket mer. Just nu är jag på tok för trött för att dra hela redogörelsen och visa alla bilder. Tar det i morgon! Måste dock dela med mig av detta: Jag har åkt vattenskidor - och jag lyckades (efter femte sjätte försöket)! Jag är mäkta stolt över mig själv alltså :) Tjoho! Måste visa en bild på det! Och så klart min bränna, med betoning på bränna.. Syns inte hur röd jag är här;) Den osminkade sanningen!





/emma goes vattenskids-brud!

RSS 2.0