Min prins

Du får mig att stråla, du får mig att le
Det är ganska lätt att i mina ögon se
Du ser mig, du tycker jag är fin
Jag sparar dina ord i mitt dyrbara skrin
Jag vet vad jag funnit, jag vet vad jag har
Frågan jag haft har nu fått sitt svar
Det jag undrade är något jag verligen minns
Det var frågan om det riktiga prinsar finns
Nu vet jag svaret och det gör mig glad
Därför skriver jag det nu på nästa rad

Prinsessan sökte sin prins
och nu vet jag att han finns.




image1490

/emma.

Nr 7


Juligt värre

Lite smått och gott á la julpynt kanske?



Härliga bilder med ting från Sia... (nedan)




image1482

Gissa vad jag skulle vilja äga på denna bilden? :)

/emma.

Myspys

Skoja inte, jag är trött och det kommer nog inte bli bättre. Nej, nu ska jag vara positiv! Jag ångrar inte min spontanitet igår, inte alls, men när jag satt på pendeln imorse kl 06.37 undrade jag vad jag höll på med :) Nu har jag pumpat mig med koffein och jag ser lite ljusare på tillvaron. Det är ju bara party på jobbet ikväll också. Hoho! Kl 16.00 stänger jag växeln sen får jag rusa hem och fräscha till mig, svida om till partystassen och efter det är jag förhoppningsvis laddad till 120% för fest och inte ett spår av trötthet finns att skåda i mina ögon (haha - kul mening). Imorgon blir det lite sovmorgon och resten av helgen blir bara mys med stort M. Underbart och fantastiskt... Jullåtar spelas för jämnan och snart, snart får man tända första adventsljuset! Jag är heltriggad med julkänslor just nu, hoppas de håller i sig för det är ju så mysigt :)

Mys, mys och åter mys - jag tror jag har fått det på hjärnan, men det är ju perfekta årstiden att mysa! Jag kommer säkert nämna ordet mys mycket framöver också så det är bara att vänja sig :)


image1468
Myspys...

Ha en toppen dag!
/emma.

P.S. I ♥ U darling

Filippa K

Efter ett stressat litet maraton på Fältan bytte jag mina Filippa K muggar jag fick av pappa och Jenny till samma mugg men med ett annat mönster, det svarta mönstret som syns lite mer än det beiga... Najs! Jag blev också haffad av en engelsktalande kille som demonsterade en mirakelfil för naglarna och som gav dem en otrolig lyser i en månad - minst. Wow. Men jag gick inte på det! Trots alla försök att ge mig "discount". Hade dock lite svårt att ursäkta mig, jag skyllde på julen och alla julklappar som ska inhandlas, alltid är det ju nåt. På knackig engelska så klart :)

Underbar kväll...

Före:


Efter:




Godnatt! /emma.

I did it

Läskigt som tusan, men jag har gjort det. Jag la nyss mitt livs första bud på en lägenhet! Snacka om vuxenpoäng, kaffe, surströmmig, systembolaget och allt det som ger vuxen poäng - släng er i väggen! Emma har lagt sitt livs första bud på en lägenhet!

Jag ångrar mig och ändrar mig, sen ändrar jag mig igen och tycker det är bra. Snacka om velig! Men tydligen är det så första gången, det blir lättare sen säger de "kloka". Hoppas det, för detta var fasen nervigt!

Sen är jag stressad, behöver en kram... Men det är lugnt, kommer med alla säkerhet få en sen :)

image1467

/emma.

Tjo!

Jepp, det är som det låter, Emma är lite mer uppåt än typ i tisdags. Tjoho! Det är gammalt och glömt nu! Fortfarande inget nytt på Lägenhetsfronten, får väl veta snart om jag ska lägga ett bud eller inte... Spännande! Tänk om jag får den då? Min första reaktion blir nog: hjälp! Om jag inte får den, jag då blir jag besviken, men att få den... Reaktionen är fortfarande: hjälp! Har jag sagt att jag vill till IKEA? Nej, men det vill jag. (Snacka om sidospår).

Igår var jag och mammas sida av släkten på en Italiensk restaurang i Uppsala som jag inte kan komma ihåg namnet på, därför blir det "den italienska restaurangen", get use to it. I alla fall. Jag fick träffa min kusin Tove som bor i Östersund och som jag inte träffat på väldigt länge. Hon ska idag klockan 15 åka ner till Thailand för att sen åka vidare genom Asien till Australien. Hon kommer hem i april nästa år! Snacka om en häftig resa! Hon var lite nervös men jag tror det kommer bli toppen, vilken upplevelse! Jag har inte gjort "den" resan som många andra gjort. Många jobbade på och sparade för att kunna åka på sin drömresa kanske ett halvår efter studenten. När alla andra sen åkte iväg stannade jag kvar hemma i Sverige på mitt relativt nya jobb... Vem ska jag åka med nu då? När jag väl bestämmer mig för att göra den resan? Jag vill absolut se Australien det verkar väldigt häftigt, och Asien hade inte varit dumt det heller. Sen har jag en idé om Italien att verkligen få se HELA Italien. Om man åker dit en vecka eller två på semester blir det inte riktigt samma sak som att kanske vara bort en månad (?) och åka runt och se allt! Pompeji, byn som blev överraskad av ett vulkanutrbrott och som nu är ett muséum med gipsfigurer. Det lite läskiga: människorna "smälte" när de fick askan över sig och därför blev det formar kvar som man senare kunde hälla gips i och skapa ett muséum med hur det verkligen såg ut i det ögonblicket vulkanutbrottet ägde rum. Häftigt va? Venedig, Rom och massa mer som jag med all säkerhet inte ens vet om! Vingårdar? Oja. Sen finns det många fler resor att uppleva så det är väl bara att börja. Hette det "spara pengar"? I guess so...

Om jag ska återgå till restaurangbesöket med släkten så var det jätte trevlig, jag fick inte chans att prata så mycket med alla då det var ett långt bord och alla hamnade så långt ifrån varandra... God mat och trevlig sällskap! Kom hem väldigt sent bara så imorse var jag minst sagt trött... Startade med ett Core-träninspass på jobbet och det var skönt, jag blev mycket piggare! Juste jag har inte druckit något kaffe (än) idag! Och ändå är jag pigg - wow...

Bla bla bla...

image1466

Jag vill se världen...

/emma.

Buda, budat, budade

Nu snackar vi inte budning i mode-synvikeln, alltså på Tradera eller så, utan budning på en lägenhet. Mamma ringde nyss och sa att hon snackat med sin bank och att det skulle vara möjligt. Jag snackade en annan bank igår också och det är möjligt, men det kan bli lite dyrt i månaden tyvärr... Skulle ha haft en bamsing till kontantinsats. Det jag har är mer en buffert om det skulle hända nåt, alltså en oväntad utgift. Men för tusan, jag ska fasen göra det! Men jag har satt min gräns på vad jag "vill" låna och det känns skönt. Det är rätt tid att köpa en lägenhet, så man ska nog ha is i magen och vara lite cool, om inte annat dyker det upp fler lägenheter, hela tiden! Tjolahopp!

image1465

"Jag har lägenheten, jag har lägenheten, jag har lägenheten..." (mer affirmationer)

/emma.

Pink rock

En rosa sten till Emma och hon släpper allt vad "undangömd illska" heter :) Denna ringen fick Jennifer Lopez när hon förlovade sig med Ben Affleck... Why not liksom?

image1464

/emmaBlingBling

I need some drama

Igår var inte min bästa dag kanske, att dömma inlägget nedan... Men jag kunde inte riktigt hjälpa det, ibland har man väl sånna dagar också. Mm tydligen. Grejen är att jag egentligen inte har någon större anledning att vara småirriterad... Eller jo, en stor anledning finns det men inget jag kan ta tag i, eller jo jag har väl alla möjligheter att göra något åt situationen men det skulle inte falla mig in. Visst är jag klurig nu? Haha. Den där lägenheten jag vill ha, vill jag egentligen ha den? Just nu är det två till intresserade utom mig och ingen har lagt något bud än så det är fritt fram att lägga ett bud under begärt pris. Jaha. Men sen då? Jag orkar inte och jag vill inte, fastän jag vet att jag vill så vill jag inte. Man kan ju bli galen för mindre! Kanske är det en liten drama-queen innom mig som vill ut. Men det passar sig rakt inte, sånt kan inte jag hantera! Jag visar hellst inte känslor och alldra minst när jag är lite sne på allt. Morr. Aja, nu vet jag att jag har en drama-queen i mig, ska bara jobba på min konflikträdsla, sen blir det liv i luckan! Haha.. Va snackar jag om? Vet inte. Det positiva med det hela var att jag gick och la mig tidigt igår, direkt efter Desperate (kl 22.00 för att vara exakt) kröp jag ner i sängen för att få slut på muttrandet. Så jag vaknade piggare än vanligt, fortfarande med horn i pannan, men de syns inte lika tydligt idag - som tur är. Nu ska jag göra någon nytta hade jag tänkt.

Ny dag och nya tag. Ska till Uppsala sen ikväll för ett restaurangbesök med släkten på mammas sida och en kusin jag inte träffat på länge, ska bli kul!

Blää.. Nej nu måste jag sluta innan jag börjar muttra igen...

image1463

Mina inre drama-queens?

/emma.

Less

Gaah. Även fast inte allt suger egetnligen så gör det det. Och det i sig suger.

Nu är det DH och det är ju kul. Men jag är fortfarande frustrerad och bored. Behöver förändringar och något att sätta tänderna i, alltså att jag måste få tänka och få nåt att klura på. Och sen det där också... Gaaah.

Nej, nu har jag inget mer vettigt att säga. Hej.

Absolute Christmas

Julen är snart här och det går som alltid lika fort... Det är första advent nu på söndag och det ska bli jätte mysigt! Igår snöade det igen, så det var vitt (och halt) på backen när jag gick till jobbet imorse. Kallt var det också! Det är mysigt när det är vinter, när snön ligger kvar och är sådär krispig och frostig, när man kan tända alla ljus som man inte använt på länge. Min fina ljusslinga av änglar bidrar också till mysfaktorn. Det jag inte gillar är att det blir mörkt så fort om dagarna och det är bäcksvart, redan nu, när man går hem från jobbet... När man väl är hemma gör det inget att det är mörkt för då lyser alla de där ljusen upp tillvaron och man kan gosa ner sig under en filt med en kopp te och en bra bok, eller kanske en film. Eller bara sitta tyst och andas.

Kanske julskivan spelas i bakgrunden, den där julskivan jag har lyssnat på sen jag knappt kunde krypa. Den där skivan mamma och pappa brukade jazza loss till i julstöket, den där julskivan som stod på när vi bakade pepparkakshus och knäck, den där skivan som spelades när jultomten knackade på dörren och frågade "Finns det några snälla barn här?" . Just den skivan med de låtarna kommer alltid att bidra med julkänslor för mig. Det är samma låtar varje jul, i samma ordningsföljd och på samma enkla vis. Mammas Absoulte Christmas dubbel-cd är ganska medtagen efter alla år och varje gång jag ser den och lyssnar på den, blir jag så där nostalgisk. Nu har det kommit ut en "ny" Absolute Christmas och när jag såg reklamen spelades alla de där låtarna som finns på vår gamla julskiva. Antagligen är det exakt samma skiva men i ett nytt format och en ny upplaga. Jag ska köpa min första egna julskiva, som jag ska ha med mig i alla mina år och som ska fortsätta ge mig de där julkänslorna. Snart bor jag kanske inte hemma längre och då ska jag skapa mina egna jultraditioner. En jultradition som jag aldrig kommer att ändra är just den julmusiken, det är jul för mig och utan den skivan blir det inte det samma.


image1461image1462

Den gamla och den nya, samma innehåll men i nytt format.

/emma.

Jag skulle aldrig

Jag skulle aldrig låta det gå så långt att jag med min rosa-mani skulle köpa en hel gran i rosa. No way. Jag skulle på min höjd sätta en rosa kula eller nåt i granen, i en vanlig hederlig grön gran alltså. Annars hör inte rosa hemma på julen, mer än i julklapparna kanske ;) Det kan vara rött, guld, silver, blått, grönt osv, men inte rosa. Nej nej. Inte ens jag skulle vilja ha en rosa gran...

image1460

/emma.

Today

Idag letade jag fram en gammal tröja från förra vintern. Den dög så det fick helt enkelt bli den och nya halsbandet jag fick av F&F. Naajs. De nya stövlarna blänger jag frotfarande argt på så fort jag går förbi dem i hallen. Snacka om hån.



Sen har jag fyra små ord att säga: Jag. Vill. Ha. Lägenheten. Den var fin, kändes stor (visserligen är den på 44 kvm) framförallt fräsch och nyrenoverad. Jag kan verkligen föreställa mig själv när jag bor där. Thats right, nu ska jag affiremera att jag redan bor där. Vaddå affiremera? Läs eller se filmen The Secret och allt kommer att falla på plats.

"Jag har lägenheten, jag har lägenheten, jag har lägenheten..."

"Jag bor i lägenheten och stortrivs, jag bor i lägenheten och stortrvis, jag bor i lägenheten och stortrivs..."

"Jag betalar 1 000 000 kr för lägenheten och har toppen låg ränta, jag betalar 1 000 000 kr för lägenheten och har toppenlåg ränta, jag betalar 1 000 000 kr för lägenheten och har toppenlåg ränta..."

image1458

You get the point.

/emma.

Späckat schema - igen

Måndag: Jobba, hem, plocka undan på rummet (ja det är dax igen), lägenhetsvisning med mam, körteori!
Tisdag: Jobba, körskolan 16.30 - 17.30, träffa dig ♥, lägenhetsvisning (?) Desperate Housewives
Onsdag: Jobba, HIMLA outlet? Vidare till Uppsala på kusin- och släktmiddag på Italiensk restaurang!
Torsdag: Loijs 20 år!! Jobba, träna (Aerobics 18.00?) el. shoppa julklappar?
Fredag: Jobba, direkt till Jul/Invigningsfesten på jobbet - party, party!
Lördag: VIP inbjuden till Anna Holtblads utförsäljning, ska jag gå dit en snabbis? :) Mysa.
Söndag: Adventsmys! Tända första ljuset av de fyra... (Träna kl 18.00, skivstångspass?) Spela julmusik! ♥

Det där med att shoppa julklapparna... På torsdag istället för träning? Det är ju ändå en alternativ sorts träning... Man släpar runt på massa påsar och trängs med andra galna männinskor i överfulla butiker + att man går omkring en hel del (alla butiker är inte benägna på samma ställe)! Vi får se... Jag skulle egentligen vilja hinna med tre träningspass denna veckan men det blir nog lite svårt att få till. Sparar det till nästa vecka istället! Helgen är inte helt planerad heller men det blir nog inga problem med att hitta på nåt! :)

image1456

/emma.

P.S. Appropå shopping, mina nya svarta stövlar utan klack. Ont är bara förnamnet, jag gick i dem till jobbet och efter en prommenad på 10-15 minuter, sitter jag nu barfota utan skor. Ajaj. Hoppas de töjer ut sig annars får de med mig att göra!

Elefantattacken

Här har vi videobevis på när elefanten attackerade oss i Sydafrika sista dagen på vår vistelse på ranchen... När alla grips av panik och säger "kör kör... drive drive!" hör ni också hur elefanten trumpetar. Hua. Snacka om läskig upplevelse! Men i efterhand spännande!



/emma.

The Rasmus - live

Här har vi den söta lilla solstrålen!



/emmaStoltStorasyster


Inne eller ute?

Det jag vill ha sagt med rubriken till inlägget är att jag är osäker på lördagens outfit (se nedan). Jag drog nämligen på mig en oversize vit skjorta jag inte haft på mig på länge, samt ett brett svart skärp i midjan. När jag såg resultatet i spegeln kändet det lite passé och gammalt, trots att det egentligen inte är något fel på kombinationen. En vanlig vit skjorta i en storlek lite för stor + ett svart brett skärp, kan väl inte bli fel? Eller? Jag vet fortfarande inte exakt vad jag tycker, men jag vet i alla fall att jag inte hade tid att byta kläder innan jag skulle med tåget till Uppsala.


Precis, jag spenderade lördagen och en del av söndagen i Uppsala och såklart en liten stund i några butiker som bara råkade dyka upp på vägen... Men gissa vad?! Jag köpte en födelsedagspresent till min lillebror Emil som fyllde år den 4e november (även här bättre sent än aldrig?) och en julklapp! Visserligen är det bara cirka hundrasjuttioelva julklappar kvar att inhandla, men det är en liten bit på vägen!

Stövlar, utan klack och helt okej. Jag slog därför till direkt! 20% rabatt också!! Köpte den söta lilla plånboken med en rosett också, men den var för liten (massa kort och kvitton är min grej) så jag ska lämna tillbaka den...


Så lite shopping på stan med alla andra galna människor på stan en lördag efter löning, vad gör alla "normala" människor på stan en sån dag? Jag har då ingen aning, men jag ska lätt övergå till att shoppa eller vistas på stan max på söndagar, annars efter jobbet på vardagar. Anyway, jag åkte till Uppsala med min syster Maja och blev upplockade av pappa och plastlillebror Jonathan på stationen. Vi åkte vidare till farmor och farfar för lite födelsedagsfika och tårta för mig, jag fick ett jättefint halsband av F & F, som jag sa innan "Bling Bling" men i lagom mängd. (Vi svenskar gillar ordet lagom, jag älskar det). Min farbror Peter kom förbi och gav mig en present, en Astrid Lindgren CD skiva med Pippi Långstrump på de sju haven, "för att behålla barnasinnet" eller något åt det hållet, jag blev ganska fundersam. "Öppna för att kolla om det är rätt skiva" sa Peter. Jag öppnar och där i fodralet bakom skivan ligger det pengar. Haha. "Jag hade ju inget kort" förklarar han. Haha, Peter i ett nötskal det! Sen kom min andra farbrors föredetta fru Sofia förbi med en present hon med, ett presentkort på MQ (folk vill uppenbarligen att jag ska shoppa! Inte mig emot;)! Så jag är helnöjd! Hemma hos pappa, Jenny, Emil och lille Rasmus väntar ytterligare en födelsedagspresent! Jag fick sex stycken kaffe/te muggar designade av Filippa K! Jag har kollat på dem tidigare och de är verkligen snygga! Tror dock att jag ska byta dem till svart mönster istället, då mönstret kanske syns lite bättre! Får kolla på stan nån dag (läs: ej lördag).


Rasmus hade växt en hel del, jisses va han blivit större sen jag såg honom... Kanske en hel månad sen, jag kommer inte riktigt ihåg... Fem månader blev han i lördags, stora killen! Världens underbaraste är han! Fick den stora äran att mata honom idag med nappflaska :)



Dagens outfit på Rasmus: svart body med långa ärmar i organiskbomull med matchande adidasmjukisbyxor i mörkblå samt mörkblå små strumpor. Addera en schysst frilla med en ostyrlig lock och du är hel rätt ute! Vilken IT-kille!


Vi åkte en sväng förbi MIO innan de lämnade av Maja och mig på stationen idag och jag fick för första gången gå och kolla in MIO's sortiment. Tro det eller ej men jag har faktiskt inte varit där tidigare! Jag fick ett samtal, lika underbart som vanligt att prata med dig. Men det fick mig att sakna dig ännu mer, om nu det är möjligt... Inte långt kvar nu! Tisdag it is! :)

Imorgon ska jag kolla på lägenheter med mamma igen! Tusan va jag babblar (i skrift)! På onsdag ska jag föresten kanske till Uppsala och gå på restaurang med alla kusiner och släktingar på mammas sida. Min kusin Tove från Östersund är i Uppsala för att åka vidare mot Asien om några dar och det var ett bra tag sen man såg henne, så det ska bli kul! Nu ska jag inte skriva mer... Sova snart tror jag.. Godnatt på er!

image1455

Rasmus gillade tydligen att suga på min hand, en alternativ napp?

/emma.

P.S. Sa jag att jag tränade ett skivstångspass idag? Duktigt Emma!

Böcker

Ganska mycket tjat om böcker nu förtiden, i alla fall från mitt håll :) Jag har precis avslutat boken Vänninan av Denise Rydberg och den var minst lika bra som de andra jag läst av henne! Jag kan inte välja en favorit... Man vill aldrig att en bra bok ska ta slut, men det gör dem tydligen ändå, trots att man inte vill det. Och när man läst sista sidan, ställt tillbaka boken i bokhyllan... Ja vad gör man då? Börjar man på en ny bok med det samma? Eller ska man vänta några dar? Personligen tar det emot att börja på en ny bok på en gång, även fast jag kanske egentligen vill det, så tar det en liten stund att komma in i en ny bok och det där mamma säger om att man ska "smälta boken" kanske stämmer? Nu är frågan hur jag ska göra, börja på den enda boken jag har kvar i hyllan som jag inte läst än (o.s.a också av Denise Rydberg) eller komma ifatt med min Cosmopolitan- och Glamour-läsning som minst sagt har blivit lidande på sista tiden? Förtillfället är jag ganska trött så det blir nog lite lättsmält tidingsläsning... Jag har ju trotts allt uthärdat ett Power Yoga pass - det är grymt mycket svårare än vad man kan tro - testa innan du säger nåt!

image1441

/emma.

Frukostmöte

Tänkte bara säga att jag gjorde i ordning för frukostmötet på jobbet imorse. Det betyder att jag gick upp vid fem och fixade frukost till ca 50-60 kollegor. Heja! Jag är med andra ord trött... Någon som kommer sova djupt om inte allt för länge är nog jag... Tror du mig inte? Lita på mig: gör det.

image1440

Hade hellre sovit till kanske elva tolv och avnjutit en stilla frukost på sängen...

Två outfits och några skor

Det där med "dagens outfit" har legat lite på is på sistone, men två av veckans outfits kan jag bjuda på nu! Onsdagens och torsdagens looks kommer här! Jag ställde in mina high heels på en hylla i garderoben, dem får du också ta del av :)



Onsdag:
♥Svart polo från H&M
♥ Brun ballongkjol med band i midjan från Halens
♥ Långt silverhalsband med hjärta från Lindex
♥ Svarta tights från H&M
♥ Mina älskade svarta Wedins stövlar med klack



Torsdag:
♥ Nya cerisea blusen från VILA (love it)
♥ VILA jeans

image1437

Några av mina darlings...

/emma.

Jag skulle älska att städa om...

...jag städade med en sån här! Det skulle lätt höja tjusningen med städningen om jag fick sig en rosa och smidig liten dammsugare, addera lite musik och städningen kommer gå som en dans! Hörde du det mamma?

image1433

/emma.


P.S. Jag är fortfarande besviken när det gäller drömskorna (se inlägget nedan) :( Kaaanske att denna dammsugare kunde göra det liiite bättre... Hum. Nja, skor är ju alltid skor!

Damn!

De där skorna jag beställde för ett tag sen från Halens, fick jag igår och de var helt fantastiskt underbara, kruxet var dock att de var för små. Igår förseglade jag därför förnöjt förpacknigen igen och fyllde i retursedeln samt skrev i att jag ville byta till en större storlek. Nu kollade jag snabbt på hemsidan för att kolla upp artikelnummret, då visar det sig att varan är slut! Whaaat?! Är mina skor som var helt underbart ljuvliga slut?? Det är inte möjligt. Frågan är nu om jag ska plåga mina fötter i för små skor och typ aldrig orka använda dem eller om jag ska ge upp drömmen om dem och istället hitta ett par andra drömskor?! Ångest. Fan va jag är töntig, men de är faktiskt underbara...

image1086


/emmaSnyft

Sydafrika del 2, Kapstaden

"Bättre sent än aldrig" heter det visst, passande tycker jag. Här är alltså resten av bilderna från min Sydafrikaresa, när vi var i Kapstaden och åkte runt till vingårdar, besökte Robben Island (mitt egna home made uttryck för fängelseön var att "det var en fängslande upplevelse") vi var på Godahoppsudden och såg en massa annat sevärt!

På Godahoppsudden fick man passa sig för babianer, som ni ser på en bild har en babian just tagit en kikarväska med kikare i av en engelsk dam. De är farliga djur och man skulle släppa om de försökte ta något, tänderna är kanske upp till en decimeter långa... Hua! Jag gillade också hotellet som var fyrstjärningt och helt i min smak - lovley frukostbuffé och en papegoja i receptionen! Restaurangbesök med god och billigare mat, framförallt drinkarna var det bra priser på. En Cosmopolitan kostade 30kr, i Sverige kostar en Cosmo på t ex Cafét 140kr! På vinprovningen lärde man sig en hel del, hur man skulle titta på vinet (tårarna för er vinkunniga), lukta på det och smaka av det på rätt sätt! Sen ängnade vi en del tid åt shopping både på Green market och i Waterfront (gallerior), jag hittade massa "lull lull" som någon uttryckte sig ;) och en fin fin skarf! Massa grejer med andra ord... Jag älskar att jag hittade saker som jag verkligen ville ha och var nöjd med! När vi var på Zakynthos i somras hittade jag inte ett skit och var jätte sur för det när jag kom hem. (Jag tog igen det hemma sen, men det kanske jag inte behöver säga?!) I alla fall, en helt fantastisk, otrolig resa!



Afrikansk konst? (Mannen på cykeln (enbart gjord av läskburkar, mest colaburkar och kapsyler) aktionerades ut två dagar efter att vi åkt hem...



***

image1432


Wow viken resan, nu förstår jag nästan att jag verkligen har varit där!

/emma.

När vi ändå är inne på...

...saker man skulle kunna tänka sig att äga...

I somras köpte jag en present till mig själv iform av ett Thomas Sabo armband med en sko-berlock och när jag fyllde år nu fick jag ännu en berlock av mamma. Jag älskar verkligen det armbandet och det roliga är att det verkligen är personligt och att man själv kan välja vilka och hur många berlocker man vill ha! Två berlocker till på mitt armband och det är perfekt! Sen kan man ju alltid byta och ha sig om man vill ha ännu fler... Nejdå jag lider inte av storhetsvansinne! ;)

Kanske ett hjärta av rosa sten... Eller ett silverhjärta det står LOVE på? Eller...

image1362

/emma.

I wish for...

Jag gillar böcker och jag är en liten bokmal när jag lägger den sidan till, så varför inte önska sig en bok eller två i julklapp? Några har jag länge spanat in, men i väntan på att de ska bli pocket har jag inte beställt dem än... Jag skulle vilja lägga vantarna på Alla var där av Lauren Weisberger, Är det någon där av Marian Keyes, Tillsammans av Denise Rydberg, Yvonne Rydings Skönhetsbok (det dock inte om den är bra), när vi ändå är inne på sköhet skulle jag kunna tänka mig boken Stil av Camilla Thulin vet inte hur den är heller men det låter intressant! När Den sista shamanen av Barbara Wood blir pocket måste jag läsa den (jag har läst alla hennes böcker!) När det gäller serien En shoppaholicsbekännelser saknar jag böckerna "En shoppaholic i New York" och "En shoppaholic säger ja" av Sophie Kinsella. Adele Parks har skrivit Livet är en fest som också verkar vara litteratur i min smak, samt Läppstiftsdjungeln av Cadance Bushnell. Det finns säkert en massa mer böcker som skulle passa mig perfekt, det här är bara några av dem, mest chick-litt om jag ska vara ärlig :)

image1361

Carrie i SATC kollar in sin bok i ett skyltfönster i Paris.

/emma.

Emma kan!

Igår övningskörde jag och mamma. Det gick jätte bra! Jag kör fortfarande inte speciellt fort så vi höll oss till 50 vägar och sista biten hem blev det 70 (inte för jag körde i 70, snarare 50 som mest)! Det gick bra och ibland ökade pulsen i lite stressade situationer, men överlag gick det toppen! Jag backade en del också och det gick lika bra det! När vi kom hem var jag tvungen att hoppa runt och sjunga lite när jag klev ur bilen. Jag kramade om mamma och studsade hela vägen från grinden fram till dörren, ropade att jag var grym och sånna saker. Haha, skojjigt! Det är underbart när man kan glädjas åt sånna saker här i livet :)

image1359

/emma ♥

Stoppa sötsuget

Igår låg min påse med choklad som jag fick i lördags framme på vardagsrumsbordet efter Desperate Housewives. Olle kommer upp och säger "Åhh kan jag ta en?" Jag ger chokladpåsen en dyster blick och säger "Gör det du, jag har redan slängt den påsen en gång."

Jag har alltså slängt påsen i min provisoriska "papperskorg" på mitt rum och när jag blev sötsugen tog jag upp den! Precis som Miranda i Sex and the city när hon använder choklad som ett substiut för sex (vansinnigt om du frågar mig), hon bakar därför en jätte chokladkaka och kommer på sig själv med att nästan äta upp allt på samma gång. Hon lägger in den i kylen, fem minuter senare tar hon ut den ur kylen och tar en till bit och så håller hon på tills hon upptäcker vad hon håller på med. Hon slänger det som är kvar av kakan i sophinken och går därifrån. Snart står hon brevid soptunnan igen och tar en liten bit med fingarna. Hon tar då diskmedelsflaskan och häller på chokladkakan och ringer Carrie, vars telefonsvarare går på. Miranda pratar in: "Din kära vän Miranda Hobbs åt nyss chokladkaka ur soporna. She need help"

Jag säger det samma: I need help!

image1358

/emma

Medaljong och kitchigt

Jag kan inte sätta ett ord på vad jag har för stil, varken när det gäller kläder, accessoarer eller inredning. Mitt rum är nog en salig blandning av det mesta med en röd, eller ska jag säga rosa, tråd av just rosa. Jag gillar den lantliga stilen, lite romantiskt så där med mjuka färger och härliga material, samtidigt som jag gillar den moderna, lite avskalade och raka stilen, jag gillar starka färger och är inte rädd för udda prylar. Ni kan förstå att jag känner mig lite splittrad! För tillfället gillar jag medaljong-mönstret (har gjort det ett tag), på porslin och glas, på väggar (max en fondvägg), på sängkläder, dekorationskuddar, dörrmattor, på kalendern, på ljus ect. Man kan ha det mönstret lite var stans, bara det inte blir för mycket! Det är något kitchigt över medlajong-mönstret, speciellt om man adderar starka färger och kanske blank svart i olika fomer. Här har vi lite saker som jag skulle gilla, inte allt på en gång i samma rum. Det blir för mycket! Men några av dessa saker på utvalda ställen skulle inte sitta helt fel!



/emma.

Klart jag inte glömde!

... Att det var Desperate Housewives igår! Edie Britt är verkligen en liten häxa! Snacka om att hota sig till kärlek! Hur ska det här gå? Väntar med spänning till nästa tisdag!

image1338

/emma.

Overslept

Jag gör det sällan, mycket sällan. Men idag hände det: jag försov mig! Grejen är att när det väl händer är jag inte medveten om det. Samma sak när jag typ går upp en timma för tidigt och går iväg till jobbet, undrar varför ingen är där och varför det är så lugnt. Jag och klockan är nog ingen bra match trots allt, jag har nog aldrig riktigt lärt mig hur den fungerar och tiden kan alltid tolkas på olika sätt - uppenbarligen. Så imorse när jag vaknade till efter otaliga tryck på snoozeknappen kände jag mig inte trött och jag skulle fortfarande hinna till jobbet. Trodde jag ja. Tio minuter senare kollar jag på min väggklocka, som fortfarande inte är inställd efter vintertid, som närmade sig nio. Men VAD? Då innebär ju det att klockan egentligen snart är åtta! OMG och F*n! Jag kastar mig på telefonen och försöker ringa till folk på jobbet för att någon ska öppna växeln! Då kom mitt minne när det gäller allas aknytningsnummer (ca 50-60st anknytningar) väl till pass, för de första personerna svarade inte... Jaja. Det händer inte ofta men idag gjorde det det.

image1337
Bråttom, bråttom...

/emma.


P.S. Jag har träningsverk i ryggen från igår - lovley!

P.S. 2. Du kommer på tisdag istället för onsdag! Weej! ;)

P.S. 3. Det gick okej på körlektionen igår, måste öva!

Smart att vara efterklok

Varför är man så förbaskat knäpp egentligen? Nej, jag har ingen vettig förklaring alls. Inte en enda. Nu handlar det inte om något allvarligt, bara något störande. Jag är trött, T-R-Ö-T-T och det suger. Vad gör jag åt saken, sova? Nej absolut inte. Jag är uppe till minst tolv och pysslar med diverse saker som jag borde ha gjort tidigare, kollade nämligen på Greys då istället när jag kom hem. På morgonen tänker man "Varför gick jag inte och la mig tidigare?! Trööött" och på kvällen tänker man "Äh, så trött var jag ju ändå inte i morse? Det gör inget om jag är uppe en liten stund till!"  Det är alltid samma sak. Haha. Att man aldrig lär sig! Fast jag är lite stolt när jag tänker på vad jag åstakom igår... Man kanske ska se det positivt: jag är trött och mina ögon svider, men garderoben är i alla fall utrensad och städad! De ni! Det kan bara bli bättre som jag brukar säga, så nu lämnar vi det och hinkar kaffe!

Efter jobbet ska jag ha en dubbel körlektion, som vanligt har jag inte övat något hemma... Har inte så många lekitoner kvar så det kanske är dags att sätta igång och öva! Teorin borde jag också ta tag i, varför är jag så seg? Beror det på tidigare nämnda trötthet? Äsch. Sen att det inte alls var så kort som jag trodde innan du kom hem igen är ju också segt... Är det som det sägs, "nyttigt" att få sakna varandra? BS (bull shit). Haha... Blää! Det är inte som det låter, egentligen är jag glad som en lärka och pigg som en mört! Yeah! Ska träna för första gången på länge efter körlektionen också, nu är det dags att komma igång igen och ta tag i allt! Lite struktur liksom. Ska somna tidigt ikväll också för att börja på rätt sätt! Jisses va pigg jag kommer bli! :)

image1336

/emma.

Flower power

Jag har en hel del blommor just nu, mest på grund av att jag har fyllt år :) Jag är inte direkt van vid att ha så mycket blommor i mitt rum kanske mest i åtanke för att jag inte har någon plats för dem. Men inte mig emot: I löv blommor! Så här är lite pix på mitt blomster och tröjan jag "fick" idag. En svart tröja med rosett från H&M! Jag diggar den (ignorera det faktum att jag har mina gråa mjukisbyxor till)! Rosetter och paljetter är min melodi ända ut i fingertopparna, så den behåller jag lätt! Sen bjuder jag på en bild av min ganska fullproppade hylla, men ljusslingan iform av små änglar är bara för söt! Notera de fina coctailglasen i rosa som står i hyllan, helt enligt min melodi de med, tack darling! "Folk" har som sagt lärt sig att läsa av mig ganska bra, speciellt när det gäller den där rosa biten. Inte mig emot! Tack babe :)


/emma.


Kan man få för mycket kläder? Nää... Eller?

Neeej sluta nu, jag har inte shoppat något nu, i alla fall inte sen i lördags. Och det var... Två dar sen? Holy shit. Skämt och sido, jag bode kanske göra upp en liten buget för hur mycket jag ska spendera på vad. En budget för kläder, en för skor, en för heminredni... Äh, det blir ju typ bara sånna saker jag vill ha i den budgten. Men kanske att man kan lägga undan lite mer varje månad än det jag lägger undan redan? Till typ viktiga saker som... Mat? Eventuell handpenning om jag ska köpa lght? Eller bara en buffert för eventuella utgifter.. Typ... eh... Ja massa viktiga saker! Fick nämligen ett litet "wake-up call" när nån undrade om jag hade fler garderober någon annan stans i huset än de två jag har i mitt rum och hur jag egentligen har råd med allt jag köper? ;) Denna bloggen avslöjar mig ganska bra tydligen. Oops! Haha! När mamma säger att jag har för mycket kläder bryr jag mig inte, för det är sånna kommentarer som är obligatoriska för mammor... Men om någon i min egen ålder börjar undra kanske det är dags att kolla upp hur mycket jag handlar och se efter var alla pengar egentligen tar vägen. För ärligt vet jag inte vad jag bränner alla tuselappar på (!) Jag skulle inte våga kolla efter heller för den delen!
Föresten kanske jag numera ska ha ett systembolags-konto? En maxgräns för hur mycket jag får gå på bolaget? Haha. Nejdå, jag lovar att inte bli alkoholiserad. By the way har jag alkohol hemma som är över ett år gamla (jag dricker med andra ord inte så mycket - hemma) :)

När jag kommer hem idag ska jag städa rummet - en gång för alla nu! Sen ska jag skriva ner en budget för nästa månad, har dock lite mer utgifter eftersom Åre ska betalas och sparas till. Därför är det extra bra att skriva ner vad allt får kosta! Julklapparna kommer nog göra sitt i plånboken, så det är lika bra att fundera ut vad man ska ge alla. Shit va svårt! Sen ska jag packa upp väskan från Sydafrika, jag vinner nog i seghet när det gäller att packa upp väskor efter en resa (lång som kort). Jag är ju makalöst! På ett aningens gulligt sätt... Hoppas jag :)

image1324

Money, money, money...

Pusssar /emma.

P.S. Innan jag kommer hem ska jag förbi Brevik och hämta ett paket med prylar från H&M. Jaaa, jag vet. Men jag visste ju faktiskt inte att jag skulle göra en shopping-budget då, när jag gjorde beställningen!

Födelsedags-coctailparty

Hade det super kul i lördags! Jag, Linnéa, Gustav och Henke fixade lokalen och all plockmat under hela dan... Så man blev lite trött när klockan närmade sig tre på morgonen. :) Vi fick lokalen jätte snygg med alla grejer vi köpt (Linnéa hade bland annat rånat IKEA) vi blandade Cosmoplitan till fördrink och var allmänt glamoriga! Jag var på systemet två gånger den dagen (de hade inte det vi skulle ha på första stället) när vi kom till det andra stället var det stängt (konkurs?), så vi gick till ett tredje ställe och hann precis innan tre då de stänger. Phu! Nu har jag varit på systemet tre gånger och alla gånger visat leg. Jag ser det nästan som ett nederlag - jag är ju faktist 20 nu!

Jag tog inte så många bilder på festen men här är några! (Bordet var finare uppdukat ibörjan av kvällen och vi hade gjort cupcakes som stod på kakfatet i trevåningar. Det röda kladdiga var jello-shots:)



Idag fick jag säga hej då för ännu några dar, färre denna gången dock, det gillar vi! Love you...

Kramar /emma.

Idag och imorgon

Åhh, ni anar inte vad jag hittade på stan! En helt underbar klänning och såklart ett par skor (rosa)! En tunika-tröja och lite stay-ups. Härligt! Jag är redo för fest!

Idag hade jag en lite "beig" dagens:



Jag älskar dagens fynd iform av en axelbandslös (valfritt) klänning med band i midjan, jag gillar fortfarande den andra klänningen jag köpte igår, kampen blev hård! Sen ett par rosa skor till den lilla svarta! + ett par handskar och pärlarmband. Nog sen? Less is more... Mjaa... Min rosettväska ska såklart få komma med!



Fick dessa fina presenter av Emil och Maja nyss, såå fint smyckesträd som min syster "pyntat" med lite av mina smycken. Sötnosar! Fick ett hjärta också, ett svart med vida mini-mini rosetter på. Glömde fota det... Nästa gång! Tack så mycket!

image1313

Fick denna klockrena present av Loijs också när vi fikade! En tårtspade som är formad som en höglackad sko! Alla börjar lära känna mig! Hjärtan, rosetter, skor och rosa... Nämen!



Nu ska jag ladda ner den sista musiken till festen och sen sooova!

See ya! Puss å natti /emma.



Sail away with me honey...

"... put my heart in your hands. Sail away with me honey now, now, now. Sail away with me. What will be will be. I wanna hold you now..."

(David Gray)

Nu ses vi snart, imorgon närmare bestämt... Längtar!

image1303

/emma.

Grooming

Ikväll efter att ha sprungit på stan efter jobbet, fikat med söta Loijs i stan (hon är hemma över helgen)ska jag ha lite Beauty Salong hemma. Jag ska putsa och slipa på mitt yttre, måla naglarna, peela ansiktet och sånt! Vet inte om jag har någon ansiktsmask på lager men allt jag får tag på i skönhets-väg kommer jag ta till. För imorgon ska jag och Linnéa ha vårt Coctail/vuxen-partaj! Ska bli sä jäkla skoj! Har lite problem med musiken fortfarande... Jag har en del musik men inga riktigt PARTY Party music liksom... Har du något låttips så bring it! Men i alla fall. När jag kommer hem ska jag pyssla om mitt utseende :) Och tydligen gå ut med jycken...

image1302

/emma.

P.S. Röda naglar kanske?

Bolaget experience

Inlägget igår, ja lite på kanelen var jag allt efter tre små yka glas. Snacka om att vara "billig" :) Anyway.

Jag var på Systembolaget igår! Jag var typ nervös redan när jag gick förbi första gången på Fältan a.k.a fjärilar i magen, jag skulle nämligen kolla av alla klädbutiker först innan jag (äntligen) skulle in där. När jag väl skulle gå in blev jag ganska pirrig och varm. Tänkte att alla måste undra vad lilla jag gjorde där, att de tittade på mig och höjde ögonbrynen. Ja, sånt trams. Haha... Är man nybörjare så är man! Väl i kassan frågade kassörskan om leg och jag halade fram det, hon kollade datumet på leget och sen kollade hon på datorn, tillbaka till leget. "Ja, då får man ta och grattulera!" sa hon. "Ja, nu var det dags..." svarade jag. "Jag kan bjuda på påsen, men inget mer tyvärr..." Haha! Jag är så grym!

image1301

En hellyckad födelsedag och jag lever fortfarande på min underbara dag igår! Kl 13.15 idag ska jag på visning igen med mamma. Hoppas lägenheten är något att ha, den är på 29 kvm och bra månadsavgift. Hoppas, hoppas!

Kram å puss /emmaHappy

2 + 1 blir för mycket

Två glas bubbel och ett glas rött senare vinglade familjen hem från Bryggan. Vi var på supertrevlig födelsedagsmiddag i Gåshaga och ja, ibland behövs det inte mycket för att det ska bli kul :) I skrivandets stund är jag liiite "kul" fortfarande kan jag påpeka... Så kan det bli ibland! Ska ladda ner lite mer musik och bränna en CD till min kollega till imorgon. Mycket viktigt för mig så här på kvällen!

Sen ringde jag dig och fick verkligen mycket vettigt sagt, verkligen... Humf. Imorgon ska jag och mamma på en visning på en 29 kvadratare och vi hoppas att den ska vara fin. Mamma kan mer om lghter än jag så jag är tacksam att hon hänger med. Hon ställer de där seriösa frågorna om hur föreningen ser ut och om golvvärmen är facklig eller nåt. Massa smart med andra ord. Min mamma är smart.

Nu ska vi visa lite bilder på min fina blombukett jag fick av jobbet och min klänning jag köpte idag på Indiska. Klänningen har jag bloggat om tidigare och nu är den min! Tror den blir perfekt till lördag :) Sen gick jag på systemet med pulsen på HÖG nivå. Hon frågade såklart leg och kollade två gånger på datumet. Sa sen grattis och att "jag bjuder på påsen, mer kan jag tyvärr inte bjuda på" Haha! Nu känner jag mig vuxen!



Sov gott, de ska jag! Pöusss

Födelsedag nr 20

Jag är numera 20 år! Är det för tidigt att säga att jag har 20års-kris... redan igår? Mm antagligen! Jag är ju så jäkla gammal! Haha. Men inte mig emot! Mamma och Maja kom och sjöng för mig imorse, jag fick en prinsesstårtbit med ljus i, macka, yoghurt med flingor, mandarinklyftor och russin, rött te, ett ljus till och sveriges flagga :) Jag tog den mörka bilden på det hela då jag inte såg speciellt charmg ut med blixten på :) Kortet med skorna och handväskan är typ det bästa! Mamma är världsbäst på att hitta bättre och bättre kort för varje år som går! Jag fick en berlock till mitt Thomas Sabo armband - en shoppingkasse som det står Shopping Victim på! Klockrent. Mamma undrade om jag tog illa upp men jag bara garvade. Haha... Sen fick jag en tavla som mamma specialbeställt av en konstnär nere i Skåne som hon upptäkte i somras. Hon hade sett en tavla som det bara stog "Emma" på och hon frågade konstnären om hon kunde göra en alldeles egen till mig, med andra färger? Det kunde hon så här är resultatet, en mest rosa tavla med klänningar på! Vi ska fråga om hon kan fylla i klänningarna lite då de inte syns så tydligt. Hängde upp tavlan på en gång och den är urläcker man blir så glad av den! Annars är jag helnöjd med mina presenter och ikväll ska vi ut och äta någonstans, var vet jag inte än... Först ska jag såklart till bolaget! By the way är det nog första gången jag har snö på min födelsedag...




Födelsedags outfiten; kjolen med rosett från Ellos och en gamal (förra året) tröja från BikBok, mina älsklings stövlar + nya berlocken på armbandet!



Tack för alla fina sms jag fått nu på morgonen och ditt samtal darling!

/emma.

P.S. Fick världens sötaste små örhängen av min fina kollega när jag kom imorse, små guldfärgade rosetter med stenar! Hon har själv likadana och när jag blev överförtjust i hennes la hon kanske det på minnet?! :) Taack!

Nya favoriten

Idag premiäranvände jag min nya kjol och jag älskade den från första stund! Jag adderade en gamal luddig tröja från H&M i någon blå nyans. Ovanligt för mig att använda blå men den färgen gillar jag :) + nya hårfärgen, inte så kul frisyr men ibland har man bara bad hairday.



/emma.

Maxat schema

Om Emma har att göra. Man tackar!

Idag:
Städa upp i rummet - hyffsat iaf.
Laga mat á la Viktväktarna - vad?
Handla maten jag bestämmer mig för att göra
Gå ut med hunden (kväll) Jag slapp det!!
Fixa musik till festen och till en kollega. Ladda ner WMA omvandlargrejs
♥ Minska tvätthögen?
Packa upp väskan från Sydafrika (kom trotsallt hem den 4 nov...) till hälften gjort
Ringa Loijs!
Hämta paket från postorder i Brevik! Undrar vad jag "fått"?! (en lila blus från H&M)

Imorgon:
SYSTEMET
Kolla efter lämplig klänning när jag ändå är på stan (se ovan)
Tårta?! x 3
Mys med familjen :)
♥ Projekt minska tvätthögen fortsätter...

Övermorgon:
♥ Pilates på friskis? I så fall första träningen sen Sydafrika... - Nepp
Köpa philadelphia - hur mycket?
Köpa drink-essenser - hur mycket?
♥ Köpa röd karamellfräg - nepp
Ev. panik-köpa klänning
"Packa" utvald outfit till lördagen
Packa locktång och hårspray!
Måla naglarna
♥ Peela ansiktet, ansiktsmask? - nepp

Innan veckans slut:

♥ Få min mys-dos av dig darling :)
♥ Ringa Sara!
♥ Betala Halens fakturan
Stryka en kjol och kanske en skjorta - eller?
♥ Plugga lite körteori - kommer dock inte hända

Andra "måsten" med ingen egentlig tisdaspekt:
♥ Organisera Sydafrika- samt Zakynthos-bildern för framkallning
♥ Rensa och packa kartonger - innan 14 december!
♥ Julklappar - helst innan jul
♥ Köpa skidjacka, långkalsonger och sånt Åre-aktigt

***

Jag gillar listor egentligen, speciellt när man får stryka över det man gjord!

Köpte något...

...igår. Fast det har jag redan erkänt ;) Jag kom hem med en svart kjol med svagt mönster i som man kan se i rätt ljus (den är kortare än vad det ser ut som) och svarta långa fin-handskar - kanske att jag har dem på lördag, eller kanske nyår? Bara att vräka på med en bling-bling ring och nåra pärlor så är man redo för värsta galafesten á la glamour! Frågan är bara vilken klänning jag ska ha till... Ska leta klänning imorgon tänkte jag, när jag ändå åker in till stan för att gå på systemet för första gången i mitt liva (helt själv alltså)! Tjoho!

image1285image1284

/emma.

Grattis vännen!

Idag fyller min söta Anna år! Vi har känt varandra hela livet, ja utom just idag då kanske eftersom jag föddes först imorgon... :) Pratade med henne i söndags och vi har bokat in en helg nästa år efter nyår då vi äntligen ska träffas! Trots att vi numera inte bor långt ifrån varandra är det svårare än vad man tror att ses! Nu ska det äntligen bli av!

Grattis, grattis stumpan!

image1283

/emma.

Måndag, tisdag och färgat

Lite snabbgenomgång av veckans outfits än så länge. H&M klänningen + polo och håruppsättning igår och idag blev det en stickad kofta från MQ som jag fyndade förra hösten...



Sen har jag tonat håret idag! Min söta lilla syster yster Maja hjälpte mig gärna. Jag var ganska bestämd och Maja sa högt att hon hade mitt liv i sina händer. Bara det var oroväckande! Jag är än så länge nöjd med resultatet, det är fortfarande lite blött så imorgon kan jag granska det närmare :) Här har vi en bild på nya hårfärgen och en osminkad Emma - de du!

image1282


Vad tycks?

/emma.



Sex and the City 4-ever

Man kan inte låta bli att älska dem...



D.H. tonight

Bree is back! Nu tjuvkikade jag på dagens avsnitt redan förra tisdagen, så ikväll har jag egentligen inget att se fram emot... Om jag inte busar och kollar på nästa veckas avsnitt redan nu, igen. One step ahead som man säger. I förra veckans avsnitt kom alltså Bree tillbaka med en gravid mage, en fejk mage, det är hennes dotter som är gravid egentligen men det hemlighålls med stort hysch pysch. Och sen det där med Edie, jag vet ju vad som händer, men jag ska inte säga något - lovar :)

image1278

Bree is pretty hot.

/emma.

Halka, halkat, halkade

Aj och fy. Idag snöar det. Mycket. Jag hämtade upp vinterjackan från källaren dagen till ära. Jag hade sådär "lagom" bråttom till jobbet då jag försovigt mig, stängde av väckarklockan istället för att snooza - smart. Så när jag med små och snabba steg gick ner för en av de branta backarna druttade jag i backen, hasade ner på knä och rumpa - AJ. Förutom att det gjorde ont är jag nu också blöt på tidigare nämnda ställen. Det rann ner vatten i stöveln från knät så jag blev sådär härligt jämn-blöt. Toppen skoj! Det är alltså sliskig, blöt och hal snö ute på vägarna... Tänker på att att du inte bytte till vinterdäck som du kanske borde ha gjort i söndags... Hum... Det fixar sig nog!

Förutom att jag är blöt och öm på diverse ställen efter min kaning ner för backen är jag förvånandsvärt glad. Det håller i sig - inget kan stoppa mig :) Igårkväll snackade jag med Linnéa som också fyller år nu och vi ska hitta på nåt på lördag tillsammans! Ska bli jätte kul med lite "Vuxen party", coctails och klänningar (för tjejernas del alltså, killarna måste inte ha klänning;) och en massa skoj. Något tips på bra musik? Jag är musikansvarig ;) Pratade med dig igårkväll också...Tur att det inte handlar om mer än fem dagar! Miss you.

Sen den där grejen som hände i söndagsnatt... Jag fick en ursäkt igår och läget är väl inte längre lika "kritiskt"... Men men... Vi får väl se. Vi åt i alla fall överbliven underbart god morotskaka, drack te och kollade på film igår - myspys!

Jag funderar allvarligt på att tona/färga mitt hår också... Får se om jag gör slag i saken, nu, nästa vecka eller nästa månad?! Måste ragga upp lämplig person som kan färga mitt hår också - syrran kanske? :)

Något mer? Ja, jag ska till körskolan idag och göra ett datortest för att öva inför kommande teoriprov - som jag inte har bokat än... Jag ska! Snart... :)

Så. Nu har jag babblat mycket om lite, när jag främst ville betona att jag halkat i den första snöyran - det har inte slutat snöa än - så ett helt kritvitt landskap kanske väntar mig när jag ska gå för dagen...

En sak till! Vad ska jag ha på mig på lördag? Måste nog kolla efter något nytt att ta på mig! En LBD (Little black dress) kanske? Jakten kan börja!

image1277

/emma.

Dubbel lycka, delad besvikelse

Det första jag kan säga om mig helg är att den var underbart mysig. Det andra är att den inte slutade så bra som den börjat. Egentligen är det helt skilda saker, med olika personer inblandade, man ska ju inte som ordspråket säger blanda päron och äpplen eller ränder och prickar. Anyway. När jag var som mest är uppe bland molnen drogs jag ner fort och plötsligt, ner platt som en pankaka på marken, det smällde till rejält. Som ordspråket säger Upp som en sol ned som en pannkaka. Whatever. Visserligen var detta ingen "blixt från klar himmel", jag visste att under locket på kastrullen där det länge bubblat lite lätt och att det snart skulle börja (storm)koka. Nu blev det tydligen för mycket, så igår när jag kom hem efter min härliga helg, drog du luften ur mig. Jag ska flytta, jag vet inte var, jag vet inte när, men jag ska göra det. Det är egentligen vad jag vill och har velat länge, men att höra det på det sättet var kanske inte det mest optimala. Det känns som ett svek, samtidigt har jag inte vilja att göra allt som jag "borde" göra, det som skulle göra dig glad. Jag vet egentligen inte varför men jag har en sån otrolig motvilja att göra det jag borde, vad nu det är jag borde göra. Jag har ingen aning. Får se hur det blir, tigande tystnad och arga blickar från och med nu?

Över till det roligare, orkar inte tänka mer på det ovan... Kanske är lite känslokallt och att "stänga av" men så gör jag. I helgen i fredags tog jag det lugnt på hemmaplan. Städade lite på rummet, kollade på tre avsnitt Grey's Anatomy, njöt av att jag bäddat nya lakan i sängen - det kallar jag vardagslyx! Fick några räkor av mam och Olle som jag avnjöt med bröd och aoil - mums. På lördag morgon "hoppade" jag ur sängen, slängde i mig lite frulle frukost (jag säger inte frulle) sen gick jag ner i källaren och började rensa i mina kartonger. Blev lite vemodig när jag skulle slänga min suddigummssamling, gick upp till mamma och sa det. "Men behåll den då." sa hon. "Jaaa!" Så sprang jag ner i källaren igen och räddade min samling från ett dystert öde.

Sen blev det bråttom och jag fick slänga på mig kläderna och rusa till tåget. Jag skulle nämligen på båt-, vin- och spritmässan! Där mötte jag min darling och en del av dem som ska med till Åre - vilket gäng det kommer att bli :) Med bara frukost i magen började vi pröva champagne, viner, sprit (kamouflerad i drinkar) och lite plockmat. Det blev bara roligare och roligare kan jag tillägga! Haha... Sen bar det av hem till dig och vi åt jätte god trerätters middag! Efterrätten levde vi länge på, hela helgen närmare bestämt - mums ;) Jag däckade vid elva tiden och det var bra motigt att gå upp efter att ha slumrat till en stund för att ta ur linserna. Hua.
Söndagen var en stillsam och skön dag med film och mys, lite släkt på besök - men jag börjar bli van nu :) Klockan-ganska-sent-uppe-för-att-vara-söndag-och-för-att-man-ska-upp-och-jobba-tidigt-dan-efter åkte vi in till stan, du skulle vidare på uppdrag och jag hem till mig. Ännu en vecka... Men det är bra mycket bättre än när det är tre veckor tills vi ses :) Miss you...

Thats it. Vi får se hur livet ter sig härifrån, på ett plan är jag lyrisk, på ett annat plan är det kaos. Du kan ju gissa var jag helst skulle befinna mig.

image1276

I ♥ U

/emma.

Snö

När jag tittade ut nu på "morgonen" såg jag att det var lite vitt på backen, snö? Mycket riktigt, det har snöat lite i natt och en del ligger kvar. Minus grader och snö - i november! Fast nu förtiden är väl det inget, det var ju snöstorm och snökaos den 1a november förra året, när alla körde av vägen och sånt otrevligt. Misstolka mig rätt jag älskar snö! När jag tittar ut får jag jul-känslor och mysfaktorn höjs rejält! Slask är inte kul, men sån där frasig och knastrig snö som bäddar om hela omvärlden har jag inget emot. :)

Nu ska jag göra dagens goda gärning och gå ner i källaren för att rensa bland mina kartonger, vi ska snart flytta till nya huset och packningen måste börja i någon ände. Fy bubblan för att packa kartonger på heltid från och med nu... Har ju bara gjort det hundrasjuttioelva gånger förr... Men överlevt alla gånger så jag ska nog fixa denna gången med! Sen ska jag iväg på Stockholmsmässan så det blir snabba ryck!

image1275

Ha en bra dag!
Puss/emma.

Veckans

När jag kom hem blev jag så himla trött, jag la mig på sängen och somnade i samma ögonblick huvet landade på huvudkudden. Vaknade nästan tre timmar senare och kände mig allmänt förvirrad. Jag började tänka "Åh imorgon är det fredag" och "jag orkar inte jobba imorgon" efter några minuters funderande över morgondagen "fredag" kommer jag på att det är ju fredag idag. Man blir lite knäpp när man somnar på dag och sen vaknar och inte fattar någonting!

Nu ska jag ladda upp lite pix på "dagens outfit", min speciella Sydafrika-blomma, min Prinsess-parfym och vinglaset jag fick på vinprovningen när vi var Kapstaden. I vinglaset står en piggsvins-tagg, jag hittade den när vi var och klättrade i berg!

Onsdag, torsdag och idag - fredag + nya stövlar som är OK, inte perfekta men nåt måste man ju sko sig!





***

Nu måste jag städa mitt rum så det blir beboligt - igen. Sen kan jag passa på att säga att jag aldrig åkte in till Lidingö Centrum. Jag blev som sagt lite trött :)

/emma.

Purple

Lila är en av mina favvo färger, näst efter rosa för att vara exakt. Här har vi en underbar klänning från Asos, synd bara att det kostar för mycket. Perfekt och klassisk modell och alldeles, alldeles underbar... :)

image1267

/emma.


P.S. Jag ska till Lidingö Centrum sen = affärer att handla i.

Nyårs glitter?

Det där jag sa om att jag skulle försöka hålla igen på shoppandet och istället spara - glöm det. Jag har nu shoppat loss på H&M! Hittade ett par fantastiska skor, dock inte de pumpsen jag tjatat om länge, utan ett par andra totalt oergonomiska och ovintriga men ack så fina - rosa "pumpsaktiga-sandaletter"! Passade på att köpa matchande kuverväska om man vill snittsa till det :) Sen råkade jag köpa en tröja med en rosett på och en lila blusaktig sak. Jag är lessen om jag helt snöat in på rosetter, rosa och hjärtan, men jag kan liksom inte hjälpa det :)

Här är mina "fynd" för dagen. Allt enligt Stil á la Emma. Lite glitter och glamour, kanske om jag hittar en svart klänning till nyår så kan jag kanske ha de rosa accessoarerna till? Frågan är om jag inte kommer frysa fötterna av mig i en snödriva... Tåls att tänka på.

image1261image1262
image1263image1265

/emma.

Spara? Nja, snarare slösa

Jag har hittat två aboslut jätte söta saker på Fredflare de hade båda passat mig perfekt (se nedan), frågan är om jag kan beställa dem och om jag verkligen borde göra det. Nej antagligen inte... Jag borde börja tänka lite på vad jag köper nu då det med stora kliv börjar närma sig jul och nyår. Ska ju till Åre och då lär det gå åt liiite pengar, med betoning på lite, så det är bara att börja planera ekonomin då. Lättare sagt än gjort - som vanligt. Kan ju tillägga att jag bara köpte två saker igår, en concealer (tappade min sprillans nya nån stans på flygplanet till Johannesburg) och en fleeströja - min enda fleeströja. Jag har nämligen inte ägt någon flees sen jag vet inte när. Men med tanke på Åre så var det dags, så en rosa-vit flees inkasserades igår! Kollade runt lite på skidjackor också, får se vad jag väljer för någon när det närmar sig...

Sen åt vi sushi igår också, 30 bitar beställde vi! Jag fick i mig ca 12st och sen fick jag inte i mig en bit till. Nästan så att jag är stolt :) Efter det gick vi på bio, Solstorm med Isabella Scorupco och Mikael Persbrandt, det handlade om en frikyrka i Norrland, ett mord som begåtts med lite "Knutby-vibbar". Den var bra, ganska hemskt hur människor kan vara, eller blir... Ja, nu ska jag väl inte säga för mycket så någon kanske tar illa upp. Helmysig dag på stan alltså! ♥

Här har vi prylarna som väcker ha-behäret: En rosa-röd måttsats formad som hjärtan och en ring med en rosett/knut på! Jag vet jag är tokig, men ibland måste man vara det också :)

image1260 image1258

/emma.



En svaghet

Du skojar. Jag är svag för massor av saker! Skor, lakris, choklad, rosa, inredning, Sex and the City, hjärtan och dig så klart, och massa mer! En av dem är wienerbröd och det har just serverats i Cafét. Min rumskompis i Sydafrika och kollega här i Sverige, fyllde x-antal år förra måndagen och nu var det dags att fira henne. Kunde de inte fixat någon äcklig bakelse eller tårta så jag inte ville ha? Nejdå, det köptes in massvis med wienerbröd för att fira henne. Vad gör Emma? Hon tar två bitar (små) men i alla fall! Gaah.

Om någon skulle ge mig ett wienerbröd vet jag att denne försöker knäcka mig ;)



/emma.

Torsdag

Torsdag. Jobb.

Något som jag verkligen ser fram emot är att jag ska in till stan efter jobbet! Finns en del saker jag "behöver" köpa så det ska bli skoj! Var länge sen jag sprang runt på stan... Typ flera veckor... Hum. Sen gör ju sällskapet sitt :)

Kanske att man tittar in på en H&M butik för att kolla in Rorberto Cavallis kollektion, riksen finns att det är fler än jag som tänker den tanken. Grejen är att jag inte har sett något i hans kollektion hitills som fallit mig i smaken så jag hamnar väl på de vanliga avdelningarna, typ vid skohyllorna... Finns ett par pumps som jag vill ha! Hoppas de inte kom till butik när jag var i Sydafrika och att de redan är slut - då blir jag ledsen ;) Ett sedvanligt besök i min favvo butik VILA är givet och sen ska vi kika på skidställ, alltså skidjacka och skidbyxor + skidglasögon! Viktigt att vara snygg i skidbacken, om inte annat kanske det döljer mina missar när det gäller manövrering av skidorna, haha... Nejdå, så illa är det inte när jag åker skidor! Don't worrie! Nåt mer? Ja, om jag hittar något snyggt är det bara att slå till :)

image1256

/emma.

Lite av allt

Vardag, vardag och sen kommer helgen. Det är redan onsdag och det har gått ovanligt fort sen jag kom hem i söndags natt... Har jag ens varit i Sydafrika och upplevt allt det där? Imorse var jag riktigt trött men nu efter lite kaffe har pigghetsnivån åkt upp lite! Nu avnjuter jag en kopp te, rosen-och-nånting-te för att vara exakt.

Annars mår jag nog bra, konstigt att "må bra", jag väntar på att det dyker upp något som får mig att på "mindre bra". Varför gör man så? När allt är bra så börjar man undra vad som är fel och går nästan och väntar på att det ska hända nåt. Varför kan jag inte stanna kvar bland de rosa molnen och sluta vänta på att det ska bli oväder och åska? Människan är konstig (eller är det bara jag?).

Längtar till helgen också! Har lovats massa mys och tid med dig :) Ska bli helt underbart att varva ner och bara ta det lugnt, inte stressa runt och bli jagad av fakturor, eller för all del elefanter! Ska förbi Stockholmsmässan där det tydligen hålls både vin och sprit mässa + båtmässa, vin till Emma och båtar till dig, kan det bli bättre? Fast det kanske finns hopp om att det kan bli "båtfolk" av mig, eller hur var det? Vill att det ska bli helg nu!

image1255

Visst är bilden söt? :-*



/emma.

D.H.

Jag missade förra veckans Desperate Housewives när jag var i Sydafrika (det gick ingen nöd på mig med andra ord) och ikväll har jag tagit igen det. Råkade dock se dagens avsnitt direkt efter och nu ska jag sa avsnittet efter det, alltså nästa veckas D.H. Men oj, så spännande! :)

image1253

Eva Longoria som spelar Gabrielle Solis är ganska het :)

Sov gott sen!



Sydafrika del 1 - Vhembe

Vi kan ju börja lite smått med "några" bilder från min resa! Jag kommer antagligen få flera bilder från alla kollegor, men vi kan ju nöja oss med mina och några av mina kollegors bilder :)

Här är bilder från safari-biten av resan. Dagarna var maxade och de varade från morgon (5.00) till sena natten - inte mycket sömn, men massor med upplevelser! Då börjar vi :)




***

image1243

Här har vi elefanten som "anföll", han kom i fullfart som ni kanske ser och jag siktade inte så bra med kameran på grund av skräck-faktorn.

For so long, puss!

Skibum - jag?!

Oja, nu ska det på med pjäxor och långkalsonger (den sexiga varianten - om det finns nån) samt lite solkräm på näsan! Emma ska till Åre över nyår! Tjoho! Det ska bli hur mysigt som helst och skidstilen måste jag nog slipa lite på... Äh, det blir ett senare problem! Hur kul som helst ska det i alla fall bli! Jag visste inte vad jag skulle hitta på på nyår och nu har jag värsta planen! Tack för att jag blev medbjuden darling :)

Se upp i backen, tusen hål i nacken!

image1252

/emma.

Blomma till mig

Kungsprotea är namnet på Sydafrikas nationalblomma, det fick jag lära mig på den guidadeturen i Kapstaden. Guiden berättade att man importerade denna blomma till andra länder och att den är ganska eftertraktad... Någon som också tagit reda på det var min darling! Så igår fick jag en stor rosa blomma av det Sydafrikanska slaget! Tack :)

image1251

/emma.

Cape of good hope

Här är gänget på utkiksplatsen på Godahoppsudden, sydvästligaste punkten. Ser det inte härligt ut?

image1161

/emma.

Dagens & konsten att pruta

Jepp, länge sen sist men här är den: dagens outfit. Eftersom man inte ställt om sig efter Sveriges kyla än, det var ju i alla fall 38 grader i skuggan på Vhembe, så har jag kjol och rosa trekvart-ärms tröja...



Sen kan jag ju visa lite av det jag köpte i Kapstaden, det fanns inte dirket några shoppingmöjligheter på ranchen, så jag passade på i Cape Town! Först har vi favorit girafferna som jag köpte på marknaden, söta va? Resten har jag köpt på antingen marknaden eller i nån butik i Waterfront... Det där med att pruta är en konst! Jag fick rådfråga mina kollegor hela tiden! ;)

image1151




Sjalen är som sagt en favorit redan, vinet köpte jag på vingården när vi var på vinprovning, ena flaskan är min roomies (hon och jag bodde ihop hela veckan), jag fick ta dem i min väska då hennes väska var mjuk. Sen en superfin nyckelring, armband i stenen malakit (en av skorpionens stenar - stjärntecknet). Två skålar, två par salladsbestick (ett par gav jag till min kära kollega och avbytare i växeln) två hjärtan (köpte ännu ett till men jag hittade det inte i väskan då), en låda i mahogny och sen en parfym av Vera Wang som jag köpte i London på Heathrow. Den parfymen är perfekt, det är ett hjärta till formen, med prinsesskrona på toppen och den heter Princess så det kan inte bli bättre! + att den luktade gott såklart! Sen fick man denna fina låda med hudlotion för samma pris som en stor parfym (39.95 £) så jag slog till på en gång! :) Sen har jag köpte lite mer som jag inte har på bild, nämligen lite små-presenter. Mamma och Maja fick sina redan i morsen...

/emma.

P.S. Från och med nu har jag ytterligare några saker som jag samlar på: hjärtan, skålar och giraffer!

Goodbye Africa, Hello Sweden!

Nu är jag hemma! Har haft det helt fantastiskt och har upplevt massor! Gick upp vid fem-tiden varje morgon när vi var på Vhembe (safari) och kom i säng tidigast tolv... Vi sov under impregnerande myggnät och det ville man helst inte nudda, så man låg som en liten boll mitt i sängen och ja, bara det gjorde så man inte sov så bra. Tanken på att det kunde krypa skorpioner, ormar och spindlar på golvet, under sängen när man sov gjorde en liiite nervös. En annan sak som var aningens frustrerande var att vi inte fick vårt bagage, förns vi skulle åka från Vhembe vidare till Jonahnnesbrug och Kapstaden. Vi var alltså utan bagage från lördagen till tisdag kväll! Ganska bra teambuilding, man lånade deo, underkläder och ja - you name it! Det var ju skönt att alla var i samma båt, ingen fick bagaget, därför var alla lika äckliga :) Inte äckliga kanske, vi fick de kläder vi hade tvättade viket var en himla tur!

Ja, den har vi sett massor med vilda djur! Vi har åkt på jeepar, med säten uppe på pickupen liksom, safari-bilar helt enkelt. Den coolaste upplevelsen (så här i efterhand) är när vi blev "anfallna" av en elefant. Vi skulle åka och se på grottmålningar som var flera tusen år gamla. Vanligtvis så åkte vi inte alla tillsammans, men just idag gjorde vi det. Helt plötsligt ser vi den andra bilen framför oss och de pekar på sidan av vägen. Där står en elefan (och dem är inte små) de försöker köra förbi försiktigt och elefanten springer mot dem, backar sedan och trumpetar. (Nu var man inte såå kaxig). När den andra bilen hade passerat elefanten fick vi uppmärksamheten (inte så glad för det) och den viftade (?) med öronen, trumpetade, sprang emot oss, var ca 10 meter ifrån oss och ja... Hjääälp! Vår P.H. (Personal hunter) sa att vi skulle hålla i oss om han skulle köra fort. Vi satt och höll i varandra för glatta livet. Elefanter är stora djur - för dig som inte vet. I alla fall. Vi backade och elefanten fortsatte att frusta och trumpeta, sen körde vi förbi den, vi ville att P.H:en skulle köra fortare så vi viskade och bankade lite på taket "Drive faster, drive faster" vilket han inte gjorde. Elefanten sprang efter bilen några meter och sen stannade den som tur var. Om en elefant lägger öronen bakot och springer har inte bilen en chans. Om du inte förstått det traumatiska i denna upplevelse kan jag intyga att så var läget. Nu i efterhand känns det ganska coolt, elefanter är maffiga djur, helst ska man se dem på lite avstånd...

Sen har jag sett giraffer (mitt favvo djur) med giraffunge, en flock zebror på ca sju djur, Impala, buffel, Waterbuck, Klifspringer, baboons, Kudu, häftiga stora fåglar, och massa mer jag inte kommer på nu! Har ca 4-500 bilder och det är bara mina, sen ska vi få allas bilder så man kan välja ut de bästa och kanske framkalla!?

Skönt att vara hemma och vilka upplevelser jag varit med om! Sen ska jag ju få träffa dig! Helt lovely! Hoppas ni har haft det bra här hemma!

image1146


Många kramar /emma

P.S. Såklart har jag shoppat lite också, men höll mig till de 3000 (typ 3000 SEK) randh jag växlat! Massor med fina saker :)

RSS 2.0