Finporslin

Jag och farmor var på HIMLAs utförsäljning och shoppade loss och jag fick en hel del! (6st tallrikar, 6st assietter, 6st skålar, en salladsskål, 6st servetter i linne och D's present) och jag är riktigt nöjd! Just nu står allt på Farmor och farfars vind och väntar på att jag ska komma och hämta det :) Jag behöver det ju inte än + att det hade blivit problematiskt att ta med det hem på tåget i ett stycke... Men så här ser det ut! Fint va?!





och salladsskålen...



Fin fint om jag får säga det själv... :)

/emma.

Hemma igen

För några timmar sen kom jag hem till Lidingö igen. Har haft riktigt härliga dagar i Uppsala! Bara slappat och sånt fint :) Farmor och farfar har som vanligt fixat och grejat en hel del när jag var där. Vi hade kräftskiva, åkte till HIMLA där jag köpte fina saker och fikat under parasollet, dödat getingar, ätit mycket gott och druckit vin på Åkanten i stan.



Så här ser jag ut idag, utan smink och med skönaste klänningen...



Här har jag badat hela veckan! (Björkpollen i hela poolen.)



Fina farmor i en av de sköna solstolarna :)



Vi hälsade på min lillebror Rasmus som nu är över ett år :)



Han är bara såååå söt!

Som ni ser har jag haft en härlig vecka och ännu är den inte slut!

/emma.

Lugna dagar

Kan kort säga att jag lever :) och att jag njuter i fulla drag av värme, bad i poolen och ikväll kräftor! Det går minst sagt ingen nöd på mig! Idag var jag och farmor på utförsäljningen av HIMLA och vi köpte massa fint. Jag gick därifrån 570kr fattigare men 570kr lyckligare ;) Fick 6st vita tallrikar med en fin "pärl" bård (?), 6st ljupa, 6st assietter, 6st servetter i linne och bomull i fin färg, en lite större fin skål och en present till David. (Kan naturligtvis inte säga vad det är;)

Nu ska vi äta lite glass till efterrätt. Min bror kom ikväll för att vara med på kräftorna så det är kul! Imorgon åker jag hem till Sthlm igen efter lite snabb shopping i Uppsala (enklare att shoppa här)! Sorgligt det där med att jobba igen men det kommer man nog snabbt in i igen :)

Saknar dig älskling! Snart är du hemma igen :) Hoppas ni har en lika fin kväll som jag!

/emma.

Till dig

Jag älskar dig min prins
Du är det finaste som finns

Jag älskar att försvinna i din famn
Och när du tyst viskar mitt namn

Jag älskar vem jag är med dig
Och är inte det meningen så säg?

Jag älskar dig tills inga ord finns kvar
Jag kommer älska dig alla kommande dar.






/emma.

Inte så tokigt

När jag gick på semester, torsdagen den 11e juli om jag inte minns fel, gick jag ner till Restaurang J för att träffa Lovisa en sväng. Vi tog oss varsin alkoholfri drink och satte oss i solen. Drinken var fantastiskt god, med mynta och annat som vi inte kunde identifiera. Jag skulle åka till Paris dagen efter, men först skulle jag till Sophie för att äta middag med henne innan hon drog till Australien. Vad tiden går fort! Det är helt otroligt! Då hade min semester inte ens börjat och nu är det bara en vecka kvar av den...

By the way så hade jag på mig min vita blus med svarta hjärtan som jag missfärgade i tvätten här om dan. Jag tvättade den igen nu och det fis-rosa gick bort! Hur glad? Jätteglad! :)



Lovisa på bryggan vid J.



Jag med min drink och den fortfarande vita blusen :)

/emma.

Miss you honey

David har varit borta i ja, vad blir det, två dagar?! Och jag saknar honom som aldrig förr! Hua. Det var lättare när jag var bortrest och han hemma, men är man hemma hör det ju till att man ses liksom... Han ska vara borta i typ två veckor så jag bävar för hur det kommer kännas i morgon och i övermorgon... Har hört att det kan vara bra att sakna och jag vet hur glad jag kommer bli när jag äntligen får träffa honom igen! No doubt. Min fina prins... ♥

Jag vet, jag är löjligt kär.



Bild tagen på Champs Elysées framför Triumfbågen.

/emma.

Nygammal

I torsdags när jag skulle åka till Älsklingen för middag och mys innan hans semester på västkusten skulle börja, hittade jag en gammal "trasa" i garderoben. En blus från H&M med fjärilar på och band i midjan som jag använt max två gånger. Hum tänkte jag, vad ska jag ha till den då...? Efter många om och men tog jag den väl använda vita korta jeanskjolen från VILA. Det blev faktiskt riktigt bra :)





/emma.

Den sista shamanen

Barbara Wood har skrivit många många bra böcker och jag har läst dem alla. Farmor hade en hel del bäcker i sin samling som jag senare fick och de andra har jag lånat på bibliotek eller köpt. Den sista shamanen är hennes senaste bok som jag klickade hem för ett tag sen. Jag älskar verkligen Barbara Woods sätt att skriva på och de blir aldrig tråkiga. De handlar mest om kvinnor i olika kulturer, miljöer och tidsåldrar. Ofta får man följa en kvinna för flera hundra år sendan och sen vidare till nästa generation osv tills berättelsen vävs samman och blir en helhet. Svårt att förklara men det är riktigt bra! Min favoritbok heter Domina och är skriven just av Barbara Wood. Vill du läsa något om gåtor, främmande kulturer och platser långt bort, magi, kärlek och mycket spänning, ska du läsa hennes böcker.

Jag längtar redan till nästa bok...



/emma

Fina dagar

Dagarna flyter ihop för mig eftersom jag är en sån där semesterfirare. Jag är inne på slutet av min andra vecka och har bara nästa vecka kvar. När man säger det så är det nästan sorgligt... Att tiden går så fort! Och att börja jobba igen suger faktiskt. Vädret har varit strålande från den dagen jag kom tillbaka från västkusten. Jag har hunnit få en ganska bra bränna alltså! Ska se om jag hittar lite före och efter bilder;) I fejjan får jag dock aldrig färg och att visa upp andra kroppsdelar ska nog tänkas över - noga;) (Vad räknas som porr?)

I går blev jag hembjuden till fina Elina som jag mötte upp vid Gärdet och sen fortsatte vi resan till Spånga. Jag har aldrig varit där, så det var helt nytt för mig! Jag fick se Elinas lägenhet som var jättemysig och perfekt size på. Genast fick jag lust att ha ett eget palce, men det är väl inte det optimala just nu... Vi började genast med maten då magen började kurra (i alla fall för min del, semesterfiraren). Elina bjöd på "Hotta räkor" som består av räkor (nähä) i en sås av vitlök, curry, cremé fraische och sånt + ris. Riktigt gott! Vi laddade med baguett också som vi doppade i såsen plus mumsigt rödvin! Blir nästan hungrig nu... Sen gjorde jag riktigt goda Cosmopolitans av de tre gyllene ingredienserna Vodka, Cointreau och tranbärsjuice. Vi avnjöt första Cosmon på balkongen, sen förflyttade vi oss till soffan med en ny Cosmo och en Sex and the city DVD. Rabarberpajen blev klar och vi åt oss ännu mättare om det i överhuvudtaget var möjligt. Jag kunde knappt sitta utan halvlåg mer ;) Klockan tickade iväg och det var dags att ta sig hemmåt. Jag måste säga att det var SKITläskigt. Jag åkte buss, sen hittade jag inte tunnelbanan och ringde Elina i panik, men då hittade jag den. Det var massa gäng som stog och hängde, kollade på mig i min (alldeles för) korta kjol. Jag var helt ensam där nere på perongen och sen kom det en utlänsk snubbe på typ 28 år som fråga massa frågor. Hua. Men jag kom hem! :)

När jag besökte Elina hade jag på mig detta... Nästan för varmt!



Ser ni vilket färgtema balkongen har? :)



Vi drack ur stora coctailglas i färgen blå..



Jag var inte sämre - såklart!



Söndagen, idag alltså, spenderades på Långholmen med söta Frida i den gassande solen. Visst låter det bra? Jag kunde inte ens gå till tåget som skulle ta mig in till stan och vidare till Långholmen innan jag smälte bort. Att hoppa över shoppingen som var planerad för solning och mycket bad kände som ett riktigt bra val! Vi snackade oss igenom dagen och badade stup i ett, tog senare en välförtjänt sallad i Tantolunden, en ceasarsallad såklart:) Sen åkte jag hem till min lillebror, smörjde in min solbrända hud och läste ut ännu en bok och den är inte tunn direkt och texten är nog den minsta på länge - bra var den också! Ännu en fin dag med andra ord!

Nej, nu ska jag nog röja lite. Man måste ta tillvara på inspirationen när man får den! :)

/emma.

Back on-line

Nu är jag tillbaka, dock bara för en kort stund. Internetet, telefonen och tvn la nämligen av i går (?) så jag kunde inte skicka iväg ett litet blogginlägg innan jag drog till Älvsjö och min darling. Nu har jag legat ute i två timmar med en bok och solat min redan lite röda hud.. ;) Orkade inte mer så jag gick in och tog mig lite lunch. Mums. Emil och jag ska nog gå och ta ett dopp nu - det är tryckande varmt!

Ikväll ska jag till Elina och ha en tjejkväll med god mat, rabarberpaj och Cosmopolitans! Underbart om ni frågar mig! :)

Nej, dags för bryggan!!



/emma.


P.S. Saknar redan min älskling som ger sig ut på Roadtrip just nu... Han ska först till västkusten och blir borta i två veckor (snyft). Han kommer få det väldigt kul med sina grabbs ;)

Jag är en nöt!

Åh. Ja jag kan ju säga att det är första gången jag gör detta misstaget. Man kan ju bli galen för mindre. Jag tvättar så det står härliga till här hemma. ALLT ska tvättas. Jag tvättar sånna saker man bara kan tvätta för sig och som man lätt skjuter upp för att det finns viktigare saker att tvätta, typ trosor. Nu slängde jag i princip in det sista så det skulle bli klart. Man tackar för det. En ny, aldrig tvättad förut, tröja med rosa inslag tillsammans med lite annat. När jag tar ut tvätten är min (läs: förr) vita skjorta med svarta hjärtan: ROSA. Va i helvete! Visst jag gillar rosa, men inte när det inte är meningen att den ska vara rosa och att det blivit sådär OJÄMT fördelat blekt fisrosa. Som sagt - sliter sig i håret!

Nej. Nu måste jag ha mat.

I'm taking a walk

Nu ska jag gå till ICA med lillebror Emils matlåda som han glömde hemma. Vilken syster jag är va :) Så här ser jag ut när jag strosar till ICA. Har inte varit ute än men det ser varmt ut! Tar med en tröja ifall att... Tror inte jag kommer behöva den! Resten av dagen kommer spenderas ute på gräsmattan i bikini... Förlåt om jag gör er stackare som jobbar avis ;) Men nu är det min tur! Yeah!

So long!



/emma.

Oopsi...

Jag bara råkade göra en beställning på H&M nu... Man kan ju alltid skicka tillbaka lite grejer sen ;)

Bland annat detta... Bara bra saker! Lite bas grejer liksom :)



/emma.

En vecka på västkusten

Jag åkte som sagt till västkusten förra veckan på måndagen. Väldigt smidigt gick det! X2000 hela vägen till Tanum där mamma och Olle hämtade upp mig. Jag spenderade lite tid i Strömstad, träffade fina kompisar och röjde på vinden där jag har alla prylar sen min tid i Strömstad. Alina och Karin fick jag en dos av onsdag till torsdag. Vi ses inte ofta men vi har det alltid lika kul för det! Alina och jag "gjorde stan" i vanlig ordning på fem minuter, fikade lite och pratade om livet. Sen mötte vi upp Karin och tog oss varsin gratinerade natchos med massa gott på Park. Mums! Efter att vi proppat magarna fulla gick vi till f.d. Tobaksvalvet (kommer inte ihåg vad det heter nu) och köpte godis och hyrde en film (Ett öga rött). Vi hade det helfestligt! Jag sov över hos Alina och fick ett par timmar med henne på torsdagen också...



Alina och jag på Park...



Karin också :)

På torsdag kväll, efter lite seriöst strandhäng på Capri och besöket på tippen med en del av mina grejer åkte vi till Resö. Det ligger en bit ifrån Strömstad, kanske en halvtimma bort. Mamma drömmer om en sommarstuga där... Vi köpte med oss räkor, baguetter, aoil och cider att avnjuta på klipporna vid havet. Det är sommar för mig det!



Resö, på väg till klipporna...



Jag tar täten följt av Maja och Mamma..



En suddig bild på Emil som ska fiska lite.



Dags för räkor! Muummms!

Efter en vecka i lugnet, med böcker, fisksoppor och lite halvtasktigt väder åker vi vidare mot Göteborg. Familjen fortsätter söder ut medan Emil åker hem och jag stannat kvar i Gbg för att besöka Sara och Josefin. Sara var lite små krasslig så hon hade bunkrat upp med massa godis, glass, kakor, choklad - you name it! Alla mina favoriter :) Vi kollade på filmen Rainman som alla sett utom vi och filmen Kissing Jessica Stein. Riktig segardag med andra ord! Underbart:)



Film-mys-slöar-menyn i Sara och Leos kök...



Sjuklingen Sara i soffan med allt godis framdukat, ett lakan för fönstret och vi är redo för en eftermiddag med filmer!

Tyvärr tog jag inga bilder hos Josefin (skämmes!) men jag kan säga att det var riktigt najs där i Kungälv... Hehe. Närå, Kungsbacka ;) Vi åt ju glass och promenerade lite i det fina vädret + att vi gick på bio och såg Handcock som faktiskt var riktigt bra! :)

Det var lite ur min vecka det :)

/emma.

Godmorgon!

Det kunde ni inte tro va? Att jag gick upp kl 6.30 med min pojkvän och inte gick och la mig igen. Strålande. Vädret ser lovande ut och lite solning idag med står på schemat. Läste precis ut min bok En shopaholic säger ja av Sophie Kinsella. Alltid lika underhållande de böckerna! Det är den tredje boken i serien "En shopaholic..." i hyllan. Såg att det har kommit ut en till, En shopaholic får en syster, men jag väntar tills den kommer på pocket istället:) Vilken bokmal jag har blivit på sistone! Bara på en vecka avverkade jag tre böcker och som tur är har jag några fler olästa böcker i hyllan! Risken är stor att de snart tar slut det med... Så är det när man har semester!



/emma.

Här ligger jag

Tog mig en tur inomhus när det blev lite för varmt där ute på gräsmattan. Har ätit lite flingor med mjölk till lunch (hälsan själv;) och kollat runt på lite bloggar. Det hinner ju bli en del att uppdatera när det går några dagar! Elina ringde också och jag ska till henne på fredag för middag och drinks. Jag föreslog Cosmopolitans och det var helt okej ;) Ska bli himla kul på fredag! Nu ska jag återvänta till min handduk (som förövrigt är väldigt fin, köpte den innan sommaren på Hemtex) och bok för att jobba lite på brännan. Mm. Man kanske hinner bli lite brun på sin så kallade semester ändå! :) Funderar på att klippa gräsmattan också, motion och sol! Tip top!

Puss så länge!



/emma.

Presenter till mig själv

Jag har inte shoppat kläder på väldigt länge och jag känner inget större sug faktiskt, vilket är strååålande bra! Måste dock erkänna att jag hittade ett och annat jag skulle vilja beställa ur H&M katalogen... Hum. Jaja. Det jag istället har köpt har varit av det lite mer materiella slaget. Jag köpte bland annat en lite låda med skor på som det ligger fina kort i, med skor, väskor och klänningar. Sååå fint. Som namnsdagspresent till mig själv på Johanna dagen liksom! Köpte den i Gbg på Raglady i Kompassen.





Sen köpte jag mig en Prinsesskrona som man kan sätta ett värmeljus i, i går när jag var i Kungsbacka med Josefin. Kunde inte låta bli. Tror det ska bli min nya grej. Förut samlade jag på små sälar i keramik. Nu ska jag samla på Prinsesskronor istället! Och hjärtan såklart :) Prins-grodan fick jag av Mamma och syskon i namnsdagspresent. Vi syskon köpte en sån till mamma i namnsdagspresent och jag sa att jag också skulle ha velat ha en sån. Så söt ju! De överraskade mig och jag fick också en sån söt grod-prins! Happy :)



/emma.

Namnsdagsbarn

Det är jag det! Lala la laa! Jag har då två namn Emma (tilltalsnamn) och Johanna. Mina syskon fick sammanlagt tre namn var, men jag fick bara två. Lite snålt faktiskt. I och för sig vet jag inte vilket mer namn som skulle passa mig... Anyways. Jag hade Johanna-dagen i måndags. Den firade jag med Josefin i Onsala, fick till och med en glass av tösabiten! :) I dag är det Emma-dagen och Älsklingen var först med det grattiset (i natt) och det har redan trillat in en del sms :) Jag gillar namnsdagar!

Nu ska jag sätta in linserna och klämma mig ner i bikinin för att gå ut och sooola! Hur najs liksom! Semester! Mm. Ikväll kommer hjärtat igen och det blir myspys. Kanske att man ska packa upp väskan också.. Mja. Solar nog först! :)

Puss puss på er!



/emmaJohanna.

Home sweet home

Först måste jag bara säga en sak med risk för att skryta. Men för 17! Jag vill nog skryta :) Jag har en underbart fantastisk pojkvän! Ni anar inte...

Igår åkte jag från Gbg och några härliga dagar i metropolen på västkusten. Jag fick både träffa söta Sara och gulliga Josefin och det var inte helt fel det inte :) När jag satte mig på tåget till Sthlm kl 18.02 som skulle vara framme kl 22.53 (suck och stön) visste jag att det skulle bli en lång resa. Tänk dig själv! FEM timmar på ett segt, varmt tåg med massa folk. Känns nästan som att åka i en boskapsvagn... Okej då. Kanske inte. Jag ringer och trackasserar Dave Babe några gånger, närmare bestämt en gång på intercity-tåget runt 9-tiden och en gång igen när jag står och väntar på tunnelbannan på T-centralen. Jag var sjkut irriterad på min alldeles för tunga väska som grävde sig in i mina axlar, och jag var varm och trött. Morr. Sen saknade jag ju David också... Jag sa till honom att jag inte hade kunnat låta bli att kolla efter honom på perrongen, eftersom han en gång tidigare bara dykt upp där oanmäld. Då sa han att han inte kan göra så varje gång ju, och ja visst. "Du ska ju jobba tidigt imorgon också!" Visst är jag en förstående flickvän? Nästan så man storknar;) Jag ringer min bror som sa att han skulle kunna hämta min väska när jag kom med Lidingö-tåget, men han sov typ och sa att han kanske inte skulle orka eftersom jobbet kallade kl 6 nästa morgon. Okej okej. "Jag förstår!" När jag äntligen ska hoppa av Lidingö-tåget på Talludden med alla mina grejer ser jag min spegelbild i en av rutorna och gör lessen mun till mig själv, bara för att det var så grymt synd om mig helt enkelt! När jag går av tåget står Emil där! Lycka! Jag skulle ha kunnat börja gråta ;) Emil tar väskan och jag börjar gå hemåt. Jag skickar ett sms till Älsklingen att "Emil kom och tog väskan. Lycka. Natti min skatt"

När jag äntligen kommer hem lyser ett ljus i en lykta och det är två rosor på handtaget. Jag börjar fnissa, går in och möter Emil. "Vilken romantiker du har blivit då!" Emil ser lite frågande på mig. Sen ser jag Älsklingens flip flops i hallen och säger "Har han glömt dem här? Vad virrig han är!" (Vid det här laget skulle nog vem som helst lagt ihop ett och ett...) Efter nån sekund säger Emil "Men David är ju här" Jag bara gapar. "Näää det är han väl inte!" En paus. "Såg du inte hans bil där ute?" Emil tittar kostigt på mig. "Jag trodde det var nåns grannes..." Jag fattar fortfarande inte, men styr stegen mot mitt rum med de två rosorna i handen. Och mycket riktigt i mitt rum, i min säng ligger han! Han har tänt ljus och bara är där. Jag dööör typ av lycka. Ja faktiskt. Hoppar upp i sängen och utropar gång på gång "MEN ÄLSKLING DÅ! Men äääälskling då!!! Vad gör du här?? Meeen ÄLSKLING!!" Så håller jag på en stund. Pussar på min prins och fattar fortfarande inte. Min fina finaste pojkvän hade varit hemma hos mig sen tio tiden då Emil förvånat öppnade dörren. Han är ju makalös! Underbar och massa sånt mer! Åhh. Jag blev så glad att jag utbrast "Det här är ett blogg-moment!"

Nu ska jag äta frukost och kolla runt på nätet lite :) Och vet du vad? Hemma är lätt bäst!



/emma.

Chicago

Jag tror bestämt jag ska lätta lite på alla tankar och se en film istället. Maja fick filmen/musikalen Chicago med i en tidning och varför inte bara stoppa in den i datorn och försvinna bort en stund... Låter bra!

Puss på er!



/emma.


P.S. Jag är så glad att jag har dig älskling ♥

En rosa morgonrock

En bortglömd morgonrock. Nej föresten, inte direkt bortglömd men för tillfället bara inte där.

När jag stod där på vinden och rotade bland alla mina saker kändes allt lite avlägset. Det var saker från ett annat liv, en annan tid och en helt annan människas prylar. Har jag levt det livet? Har jag använt de här sakerna? Ätit på de tallrikarna, sovit i de lakanen och läst de böckerna? Det känns så långt borta, som ett annat liv jag nu begrundade på avstånd. De luktade annorlunda, kändes på ett annat sätt under fingrarna, det kändes gammalt.

Vem var den där personen som bodde i Strömstad under alla de åren? Speciellt de tre sista åren, när jag bodde själv i olika små lägenheter, gick i skolan, umgicks med kompisar, pojkvänner och undrade vad jag skulle göra när det hela var slut. Över. Finito. Var det så här livet skulle vara? Skulle jag bo i den där lilla staden och nöja mig med det, hur länge då? Skulle jag vara tvungen att reda mig själv efter gymnasiets slut, skaffa ett bättre jobb och se över mitt eget hus? Var jag så ensam, utsatt för väder och vind utan riktiga, stabila väggar som skydd? Det kändes åtminstone så.

Trots de, utåt sett, skydd jag samlat på mig, som pojkvänner, fasader eller vad det nu kunde vara, var jag inte alls säker. Jag hade aldrig känt mig mer osäker i mitt liv. Hur fina vänner man än har kan de inte hålla en över ytan längre stunder. Vad behöver man då? Kärleksrelationer? Åtminstone trodde jag det och höll mig fast vid någon jag egentligen inte kände eller var sådär riktigt kär i. Tragiskt men sant. Det var fina personer, men ingen fick någonsin grepp om mig eller mitt hjärta. Tidigare, inte lika fina, erfarenheter skyddade mig från att låta någon komma riktigt nära. Det skedda undermedvetet och instinktivt. Jag kunde kanske ses som känslokall och känslomässigt frånstötande, men det var mitt sätt att klara mig helskinnad. Människan fungerar så, jag fungerar så, att har man blivit sårad, utelämnad, försökt igen men fått kalla handen en gång för mycket, lär man sig att aldrig mer blotta strupen eller sina känslor. Jag antar att det var det som speglade mina relationer de tre åren. Ingen kom mig riktigt nära, jag kände en inbillad trygghet och höll fast vid den känslan tills det inte gick att fejka längre. Då var det dags att byta, släppa det som var och gå vidare. Egentligen kom jag ingenstans alls och det var väl det som sved. Jag försökte väl undgå mig själv och slippa känna efter för att klara mig. För visst är det lätt att fly. Men någon gång hinner man ifatt sig själv och då hjälper det inte att springa.

Jag tycker om att vara själv, med mig själv kan jag ju göra precis det jag känner för. Bara för att jag gärna är själv betyder inte det att jag är osocial, tvärtom. Jag har många fina vänner runt om kring mig. Jag hade många vänner under min gymnasietid, några som var närmare än andra. Jag minns t ex alla de stunder när jag och Sara stod i matbutiken för att välja middag och lämplig efterrätt till kvällen, vi hade alltid samma problem med att välja vad vi skulle äta. Vi skulle säkert plugga till ett prov, men ofta flöt samtalen in på annat. Killar, kläder, jobbiga familjer och drömmar att förverkliga… Sådana minnen minns jag gärna och med ett leende på läpparna. Vad är man utan sina vänner?

Trots de ypperligt fina vännerna så behöver man något mer. Sig själv. Visst har man hört det många gånger förr, att man måste jobba på det allra närmaste och bli trygg i sig själv innan man kan gå vidare. Men hur svårt är inte det? Samtidigt borde det ju vara lätt, man borde ju känna sig själv bättre än någon annan. Vad är man rädd för? Gömmer det sig något långt in som man inte vågar se för vad det verkligen är. Vågar man inte stå för dem man är? Alla dessa ”jag vet inte” eller ”kanske” osv. Vad speglar det om inte osäkerhet. Jag behöver mer tid på mig att tänka. Tänka om. Men tänk om du inte gillar den jag verkligen är då? Vad har det med saken att göra! Jag är den jag är, jag tycker som jag tycker och känner som jag känner. Varför värdesätter jag det inte så mycket som jag borde. Borde inte jag bry mig om vad jag själv vill mer än någon annan? Utan att vara självisk alltså. Och hur ska någon annan veta vad jag vill om jag inte säger något. Helt ologiskt. Det säger sig självt. Så vad tusan håller jag på med? Fasoner. Skärpning. Men… Det är inte så lätt! Är det någon som tycker det? Jag undrar jag.

När jag hittade den där rosa morgonrocken i röran på vinden kändes det långt där inne. Vissa dagar bodde jag i den där morgonrocken, jag läste böcker i den, satt framför tvn i den, åt frukost i den… Allt. Den morgonrocken har varit med en hel del. Jag har varit utan den sen jag flyttade från Strömstad och det är snart två år sedan. Det var två år sedan jag packade ner mitt liv i kartonger för tredje gången under de tre åren. Jag kommer ihåg att jag grät. Det var skitjobbigt rent ut sagt. Det kändes som om jag svek mig själv. Jag fick bara med bråkdelen av mitt liv till Stockholm. Eller i alla fall det jag trodde var mitt liv. Det jag trodde var ett liv. Jag ångrar inte mina år när jag bodde själv i Strömstad, jag ville det och det valet står jag för. Jag känner att jag har kommit längre dessa två år i Stockholm än de tre åren i Strömstad. Utvecklas man mer och lättare med familjen närmare? Eller har jag närmat mig det man kan kalla att ”lära känna sig själv”? Jag vet inte om jag någonsin kommer finna svaren på alla mina frågor. Men jag vet i alla fall att min rosa morgonrock får följa med mig tillbaka till Stockholm. Jag ska tvätta den, få den att lukta gott igen, lukta som jag, och inte gammal vind, den ska bli en del av mitt nya liv och inte längre vara bortglömd.

***

Ta det för vad det är, mina tankar. När jag väl kommer i kontakt med gammla minnen är det svårt att sätta punkt för tankarna. Då är det skönt att skriva. Som för att släppa det och gå vidare. Som meditation. Allt detta på grund av en rosa morgonrock. Jag kan inte mer än förundras över mig själv.

/emma.

Love in Paris

Jag och min stora kärleks resa till Paris. Städernas stad. Där har vi har njutit av lena smaker, godis för ögonen, Mona Lisas mystiska leende, Notre Dames storhet, Sacre Coeurs lugn och Moulin Rouges glittrande show. Vi visste att det skulle bli fantastiskt, men hur fantastiskt det verkligen blev kunde jag bara drömma om.

På avresedagen, fredag den 11 juli 2008, vaknade vi och hoppade ur sängen trots den tidiga timman (kl 3.15). Väskorna var packade och klara, det var bara att sätta på sig kläder, äta frukost och ge sig i väg till Skavsta flygplats. När vi satt i bilen började det kännas verkligt på riktigt, det var dags, vi skulle åka till Paris. När vi bokade resan för flera månader sen kunde vi aldrig ana att det skulle gå så fort innan vi var på väg. Nu var vi på väg. Med bilen parkerad och väskorna i händerna gick vi för att checka in bagaget, vi gick igenom bagagekontrollen och för första gången i mitt liv pep metalldetektorn… Det gick bra, jag skyller på smyckena och äntligen satt vi vid Gaten och väntade på att få boarda. Vi hade inte så mycket att säga, fulla av förväntan (i alla fall jag:), böckerna plockades fram och tiden gick snabbt. Flygturen gick obemärkt förbi och först när vi satt på bussen från flygplatsen kunde jag greppa att vi äntligen var i Paris. Wow.

Helt fantastiskt! Älsklingen hade varit där relativt nyligen så han hittade snabbt Metro-nedgången och vips hade vi köpt tredagarskort och var på väg till vårt hotell i Montmartre. Hotellet låg intryckt mellan husen längs med en gata med många söta kvarterskrogar. Rummet var petitt och charmigt. Vad behöver man mer än en säng om man är i en stad med så mycket att upptäcka? *blink* ;) Vi bytte kläder, fräschade till oss och gav oss ut på stan. Vi gick till Sacré Coeur som låg fem minuter från vårt hotell, såg den stora byggnaden resa sig ovanför oss på en höjd. Trappstegen försvann snabbt under fötterna och strax var vi uppe vid den stora kyrkan. Älsklingen hade varit där innan men för mig var det helt nytt. Det var stilla, fridfullt och vackert. Dramatiska färger och händelser utspelade sig i takmålningar. Fönster gjorda av tusen, miljontals färgglada glasbitar. Vi satte oss i en av bänkarna framför altaret och bara andades, tittade och förundrades.






















Mitt hjärta framför Sacré Coeur.



Magen började kurra och gick runt hörnet på Sacré Coeur för att hitta konstnärstorget Las Terte där uteserveringar var uppställda på torgets mitt, med konstnärerna runt om kring. Älsklingen såg någon äta en stor skål med blåmusslor och blev med ens sugen på en likadan. Jag var inte sen att haka på; tänk dig varma blåmusslor i mängder i en god sky/soppa, med baguette, vin och hjärtligt sällskap. I musslorna låg det små fripassagerare i form av mini-mini krabbor, jag och älsklingen tävlade om vem som fick flest. Jag vann med sju mini-krabbor i mina musslor!























Mums med vin och bröd!

När vi ätit upp gick vi in i en liten butik i utkanten av torget för att köpa vykort till nära och kära där hemma, precis sekunderna efter att vi ställt oss under markisen för att välja kort, börjar det hällregna och det regnade inte lite. Vi stod kvar under markisen tills det värsta lagt sig och går ner till Metron för att åka till Champs Elysées och Triumfbågen. Vi gick upp vid Place de la Concorde där obelisken från Egypten är placerad. Vi fortsatte mot den berömda gatan och strax befann vi oss på Champs Elysées, solen sken och det var mycket behagligt att sakta strosa gatan upp. Trots det stora antalet butiker kliade det inte i min(a) shoppingnerv(er) och jag köpte faktiskt ingenting. Hör på den! Men är det rea, kläder överallt (läs:stökigt), mycket folk och man inte vet vad man vill ha, ska man inte lägga energi (eller pengar) på nåt man inte verkligen vill ha.



Moi et mon chéri (på?) Champs Elysées.

Det blev dags för lite socker och en fika skulle ju inte sitta helt fel. Älsklingen har gjort sin läxa och kollat upp vilja caféer som är värda att besöka. Ladurée på Champs Elysées var ett såndant café och ni kan tro att lyckan var fullkomlig när jag upptäcker att det är den Ladurée, som säljer Macarons. En ”trendig” liten kaka i olika smaker gjord av bland annat maräng, som har slagit igenom stort i bloggvärlden och hos medvetna fashionistas.(Intresseklubben antecknar.) Jag klappade nästan händerna av förtjusning och beställe in två små Macarons och Cappuccino till mig, te och någon maffig jordgubbs-pistage-bakelse till Älsklingen. Efter den välbehövliga fikan fortsatte vi gatan upp mot Triumfbågen. När vi tagit några kort inser vi att klockan har tickat i väg och eftersom vi hade en tid att passa till kvällens storslagna restaurangbesök styrde vi stegen mot Metron (vi hade nu blivit riktigt grymma på att hitta rätt i den galna djungeln som utgör Paris Metro-system).





Söta små kakor...

Efter ett litet missöde med tiden, (jag trodde Paris låg en timma efter oss…) bytte vi om och tog Metro till La Coupole. Lyckorus. Det är en enorm restaurang fullsatt med folk och med ens kände jag mig inte för uppklädd (en liten lila, glansig sak med guldsandaletter). Vi får vårt bord och menyn. Vi beställer in skumpa, vin och skaldjursplatån min farbror tipsat oss om. Vi ser några andra få in den där platån och undrar om det verkligen är för bara två personer. Den var enorm. Och ja men visst var den för två personer. I väntan på skaldjursplatån skålar vi med Moët. När vi fick in platån kunde jag inte sluta le. Det var hummer, krabba, ostron, scampi, mini-min-räkor, havskräftor och andra snäckor mm. Vi bad om en lektion i hur man äter ostron och började med en varsin sådan. Det var riktigt gott! Man hade på någon vinegrette med bland annat scharlottenlök i som gav den mesta smaken på ostronet. De råa blåmusslorna var ingen hit, bättre som kokta! Om vi blev mätta? Oja! Kladdiga också, efter allt pillande i hummrar och kräftklor. Vår servitör skämtade och sa att vi var på vår ”honeymoon”, vilket han också sa till kineserna vid bordet brevid som blev alldeles till sig. Haha. När vi ätit oss proppmätta och druckit upp det goda vinet (samt tvättat händerna) gick vi vidare mot Ritz där Älsklingen hört talas om The Hamingway bar. Vi sträckte på oss och gick mot Ritz stora dörrar, portiererna lyfte på hattarna och sa ”Bonsoir”. Ah oui! Vi kom in! Och det var verkligen helnajs! Vi frågade efter The Hamingway bar och fick en "vägbeskrivning", vi gick genom en enormt lång korridor tills vi kom fram till baren. Damen i dörren till baren sa att det var fullt men föreslog baren mitt emot. Det var inte riktigt vad vi tänkt oss så vi avböjde och gick ut bakvägen och fortsatte mot Buddah bar istället som erbjöd soft barhäng, skön musik och loungekänsla. Där tog vi en varsin drink, jag en champagnedrink och Älsklingen en drink med tequila. Då började vi känna oss ganska trötta och med tanke på att vi gick upp kl 3 den morgonen var det inte så konstigt. Vi tog en Metro hem till Montmartre och somnade innan huvet hann nudda kudden.



Jag höll på att spricka av skratt, hur mycket klarar en vanlig tjej av på en kväll? Det var för mycket. Bubbel, skaldjur och romantik i överflöd... Jisses.





Lördagen började relativt tidigt med frukost längst ner i hotellets källare, det var som ett valv med murade tak och väggar, väldigt mysigt. Några pain au chocolate, croissons och lite te senare begav vi oss mot Metron för att åka mot Louvren. Vi kom in i Louvren underifrån och såg den där glaspyramiden som är vänd upp och n er och går ända ner till golvet. Både jag och Älsklingen tänkte på boken Da Vici Koden som till störst del utspelar sig runt Louvren och dess mystiska budskap. Jag säger bara en sak: Enormt. Louvren var verkligen enorm! Vi gick igenom hela faktiskt, från ena ”benet” av byggnaden till det andra! Kanske inte på alla plan som fanns, men vi såg det vi ville se, Mona Lisa, någon Napoleons lägenhet som var bevarad i ena delen av byggnaden, massor med maffiga målningar, takmålningar, skulpturer, statyer och någon Ludvigs kungakrona med x antal diamanter. När vi gått omkring där i en dryg en och en halv timma var det dags för lunch. Vi letade en stund, det regnade såklart just då, och tillslut hamnade vi i en mysig liten hörnkrog där vi beställde in crêpes med skinka och ost plus en chévrè chaud sallad.



Vi framför Louvrens entré.

Med magarna mättade gick vi över floden Seine för att besöka Notre Dame. Jag har varit där innan men för Älsklingen var det första gången. Det sprack upp och solen tittade fram. Perfekt väder när vi skulle se Notre Dame i sin storhet. Det är verkligen en pampig byggnad! Vi gick in i katedralen, satte oss på en bänk och tittade, viskade fina ord i varandras öron och insöp atomsfären. När vi gått ett varv och tänt varsitt ljus, gick vi ut i solskenet, tog en glass och fortsatte tillbaka över Seine. Vi gick ner mot Place de la Concorde, kollade i lite butiker och Älsklingen köpte två fina tröjor, jag köpte inget nu heller – hör och häpna. Klockan var ca tre och vi tog Metron till vårt hotell.

Vi tog en powernap för att sen snygga till oss och gå ner till någon kvarterskrog för middag. Vi satte oss ute på ett ställe där Älsklingen åt sist också, beställde in en flaska rött, sniglar till förrätt och den oförglömliga ankan som Älsklingen tipsade om. Jag som aldrig testat sniglar innan tyckte det var riktigt gott, smakade bara vitlök i princip. Mums. Jag hade dock lite svårt att titta på dem så jag blundade och stoppade in dem i munnen ganska snabbt. Hehe. När vi var fyllda till bredden av utsökt mat gick vi upp till vårt rum igen och satte på oss Moulin Rouge stassen, Den Lilla Svarta, höga klackar för min del, skjorta och kavaj för min Älskling. Vi var riktigt stiliga när vi gick ner runt hörnet för att sätta oss i en bar innan showen, O’sullivans (baren) låg precis vägg i vägg med Moulin Rouge. När det var dags, gick vi in genom Moulin Rogues stora portar på den tjocka mattan och väntade på att få bli visade till vårt bord. Det var makalöst, ett jättestort rum öppnade upp sig framför oss när vi blev visade genom dörrarna och vi fick riktigt bra platser, lite högre upp nästan mitt framför scenen. Vi fick in vår skumpa (Moët denna gång med) och efterrätter Älsklingen flirtade till sig. Mums. Fantastiskt. Sen började Showen med stort S och det var storslaget! Sång, dans, glitter och väldigt lite kläder på tjejerna (mest string och topless). Älsklingen gillade det verkligen, behöver inte ens fundera på exakt varför ;) Det var så lyxigt! Bubblet, dansen och sången, trolleritrix och massa massa mer. Det fanns ingen gräns för fantasin på den scenen! Vi gick där ifrån vid elva tiden till samma bar som innan, vägg i vägg, och tog oss en drink där. Dansade lite, pratade lite och förundrades över kvällens show. Vi började känna oss trötta och började gå hemåt, men först tog vi ett kort på Moulin Rouge, med belysningen och kvarnen på taket av byggnaden. Otroligt. Med varsin crêpe i handen gick vi till hotellet för en sista natt i Montmartre.



Enda kortet på oss utanför Moulin Rouge - och jag blundar! Låtsas inte om det! :)

Söndag, sista morgonen på hotellet med frukost nere i källarvalvet. Vi packade ihop våra saker, skrev vykorten och sa hej då till hotellrummet. Ner i den kvava luften i Metron och vidare mot bussen till flygplatsen. Vi checkade in vårt bagage, åt en pizza till lunch och gick igenom passkontrollen. ”Hej då Paris, vi ses nån gång igen!”

Denna helgen varit magisk och jag kommer aldrig glömma den. Det är vår första lilla kärleksresa och den kommer ligga mig nära hjärtat. Fina minnen att plocka fram och värma sig med en kylig vinterkväll... Minnen som är bara våra och som bara vi känner till. Jag och min stora kärlek.

”En helg med Emma i Paris är nog det bästa livet kan erbjuda”.

Finast. ♥

Alla var där

Läste klart min bok Alla var där av Lauren Weisberger i eftermiddags. Har legat och läst hela dagen - non stop. Gick upp vid tolv för att äta frukost, läste medans jag åt och sen klättrade jag upp i sängen igen (stolen var för hård) för att fortsätta läsandet. Jag blev avbruten för ett lite lunchaktigt mål mat, tog med mig boken och läste vidare på verandan. Solen sken ganska bra ändå, blåste lite mycket men att sitta där när jag läste ut de sista sidorna var helt okej. Ni kanske förstår att boken var bra eftersom jag i princip sträckläste den?! Mm den var bra! Lauren Weisberger har även skrivit boken Djävulen bär prada som senare blev filmatisering och denna boken var minst lika bra den. Lättsmält, glammig, chicklitt och mycket mer. Vill du ha en skön bok att fly tillvaron med är denna perfekt! Att det finns lite kärlek med i bilden (boken) är givet.



/emma.

Hej och godnatt

Sitter i sängen med datorn i knät och håller fast datorsladden med tårna. Ligger i överslafen/den övre sängen, och sladden med batteriet envisas med att vilja åka ner, därav knipandet med tårna ;) Min älskling ringde nyss och sa godnatt... Dags för mig att säga godnatt också... Har haft fina dagar i Strömstad med söra Alina och fina Karin! Saknar er redan girls :)

I kväll åt vi middag i form av massa räkor på Resö på en klippa, efter strandbesöket (fin fint väder idag faktiskt) på Capri i Strömstad. Mums. Välbehövligt efter en tur på vinden och tippen med allt jag skulle slänga! Sicken dag! Oj. Aj. Har jag bränt mig på ryggen?

En ny dag i morgon! Tänkte ta och blogga om min och älsklingens fantastiska helg i Paris då! Fick nämligen lite pics av honom igår på mailen :D Jaa! Förstår att ni knappt kan hålla er tills ni får se/läsa det?! Hehe. NOT - that much maybe ;) Jaja. Jag tror bestämt jag måste sova nu! Som kanske märks... :P Hoho.

Puss så länge!



/emma.

P.S. I'll love you for ever...

Strömstad tur - retur

I dag vaknade jag kl 12. Skönt skönt. Gick upp, åt frukost som Maja dukat fram redan kl 10 och sen suttit och väntat på oss andra.. Vi bestämde oss, med tanke på det blåsiga (kuling varning) vädret, att åka till Strömstad och röja på vinden där jag har alla grejer. Efter mycket om och men kom vi äntligen i väg. Vi åt lunch på Torskholmens kiosk, hamburgare som är deras specialité och som vi starkt förknippar med Strömstad. Fredrik mötte upp oss där och efter lunchen drog vi till hans vind... OM jag har mycket skit där! Jag började rensa och sortera men hann inte så mycket på de timmarna jag fick där. På torsdag ska vi till tippen med det som ska slängas. Hua. När vi äntligen var på väg hem igen kände jag mig så kär att jag var tvungen att skicka ett sms till min älskling.

Väl hemma började vi laga fisksoppa med musslor, lax, havskatt, räkor, saffran och massa gott. Behöver jag säga att det blev en succé? Mm. gott. Kan också säga att det är jäkligt mycket liv här i Fjällbacka. Sen i morse, nåja, kl 12, började festandet. Tisdagsklubben kallas det tydligen. Dunka dunka musik och ungdommar överallt! Det är inte lugnare nu inte. Folk ramlar av båtarna som står uppställda mot varanda och det är mer fulla ungdommar (visst låter jag vuxen?) här än jag sett på länge! Känner mest att jag vill gå och lägga mig nu. Ja. Jag är nog vuxen ändå.

I morgon ska jag till Strömstad igen och träffa sötaste Alina och till kvällen också fina Karin. Vi ska gå ut och äta! Mysigt va? Sen ska vi snacka, uppdatera och snacka lite till. Jag ska sova över hos Alina i Strömstad för att sen sätta igång på vinden igen på torsdag! Kanske får jag hjälp med moppen också och får den såld.. Najs!

Nu ska jag som sagt göra mig i ordning och sova :) Mamma sa nåt om en morgongympa kl 9 i morgonbitti. Hua. Kanske kanske..

Så här såg jag ut idag. Snyggt poasat (?) i stugan!




Puss på er!

/emma.

Innan jag säger godnatt...

... visar jag den enda bilden jag för tillfället har från vår Paris-resa. Glömde minneskortet hos Älsklingen så jag är bildlös :( Men denna på Sacre Coeur har jag i alla fall. En bild från vår fina resa <3

Älskar dig.



/emma.

Fjällbacka

I morse gick jag upp samma tid som när jag brukar jobba, strax innan kl 6. Jag skulle med Lidingötåget som gick 8.20 och innan det skulle jag förbi ICA som öppnade 8.00. Bra planerat va? Min väska är tung, trots mina försök att plocka ut nåt enstaka klädesplagg var det fortfarande som en solid stenbumling, några kilo för tung. Konstigt. Jag gillade läget och tog den på ryggen som en ryggsäck och styrde stegen mot ICA där lite matsäck skulle inhandlas. Jag dumpade bage, datorväskan och påsen i ett hörn och hittade rätt på en räksallad (tyckte det passande eftersom jag skulle till västkusten) och en Loka citron. Man blir ganska matt av att bära mycket tunga saker kan jag säga... Phu. När jag väl satt på tåget kunde jag slappna av lite. Tog fram datorn och började skriva om helgen i Paris med min älskling. Jag vill inte glömma någonting och jag ska fortsätta skriva och fylla ut med fler fina ord och mysiga saker. Nu har jag i alla fall skrivit allt vi gjort och det blev några A4:a! Det var så mysigt. Saknar dig redan älskling. När jag skrivit ner det mesta började jag kolla på P.S. I love you för femtioelfte gången. Den är sjukt bra plus att det är den enda filmen jag har i datorn :)

Mamma och Olle kom körandes nån minut efter att tåget släppt av mig i Tanum (två stationer innan Strömstad) och vi åkte in till Grebbestad för att köpa middag. Vi köpte färsk makrill i en fiskbutik, färskpotatis, lingonsylt och crémé fraiche. Åhh. Det är västkusten för mig! När vi handlat klart åkte vi till Fjällbacka där pannkakssmet, nyvispad grädde och jordgubbar stod redo. Olle, mamma och Maja turades om att steka alla pannkakor och jag frossade som aldrig förr. Det var allt för länge sen jag åt pannkakor! Oj så mätta vi blev! Eftersom jag inte sov så mycket på tåget passade jag på att ta en tupplur på nästan två timmar efter pannkaksfrossan. Mm. Vaknade lagom till middagen :)

Här sitter Emil (i mammas flees) och mamma på altanen med pannkakor och grädde i högsta hugg!



Utiskten från vår balkong...



Inte så tokigt!



Söta mamma och fina Hugo <3



Nu ska jag dricka en kopp te med syrran. Och bara vara. Kanske ta fram den där boken.. Kan tillägga att middagen på färsk grillad makrill var lika himelsk som det brukar vara. Åhh. Sånt får en att längta tillbaka hit...

Massa pussar och godnatt!

/emma.

Next stop: Västkusten

Får mina bilder av älsklingen i morgon (glömde minneskortet till kameran hos honom) så snart kommer det uppdateras med bilder och allt fint vi varit med om i Paris! Ni anar inte. Vi har njutit av god mat, godis för ögonen och lena smaker för tungan, champagne, viner, sniglar, crêpes, Moulin Rouges show, Skaldjursplatå på La Coupole, Mona Lisas mystiska leende, Notre Dames storhet och Sacre coeurs lugn...

***

I morgon börjar alltså min första semesterveckan och jag åker direkt till västkusten till resten av familjen i Fjällbacka! Ska vara där en vecka, bara ta det lugnt, läsa massa böcker (som jag beställde för ett tag sen) och bara ha det gott! Det blir kanske ett besök i Strömstad där det finns massa fint folk, samt ta en titt på vinden där alla mina Strömstad-prylar finns sen Strömstad-åren.. Eh. Kan behövas rensa lite, så blir det kanske lättare sen när jag ska tömma den på mina grejer i höst... Senare problem! ;) Tror jag lämnar datorn hemma. Kommer ändå inte ha nåt internet och det blir bara mer att släpa på! Det fanns internet i stugan! Så datorn får hänga med :) Dags att ersätta Paris-packningen med Västkusten-packning då! :)

Ha en skön vecka så skriver jag snart igen! :)


Puss puss

/emma.

Magiskt

Mm jag säger bara det.

Paris, baby!

Nu slutar jag snart, dags att plocka ihop och snygga till innan jag går på semester! Weho! Äntligen, imorgon bitti, ska jag och min älskling åka till Paris! Vi flyger kl 07.40 tror jag och vi ska bege oss till Skavsta i ottan där flyget ska ta oss direkt till Paris. Städernas stad. Det kommer bli så fantastikt att få spendera helgen där med min kärlek! Mm. Njutning. Fantstiskt var ordet. Romantiskt är bara förnamnet.



Detta kortet är taget i Paris av den franska fotografen Robert Doisneau som räknas som en av världens främsta fotografer. Detta är hans mest berömda verk vid namn Le baiser de l'hôtel de ville, som visar ett par som kysser varandra framför Hotel de Ville i Paris.

Du och jag älskling.

/emma.

"Ehh.. Bonjour, my name is Emma, and I'm calling från Sweden..."

Jag var bara tvungen att kontrollera om min bokning på La Cupole jag gjorde tidigare idag var okej. Har inte riktigt vågat ringa tidigare idag med risk för att tjata ut dem där borta, men nu gjorde jag det i alla fall. Och allt skulle vara okej vilket är great! Phu. Nu är jag redo! Shit va kul vi kommer få det jag och min darling, vi kommer sitta och försöka förstå vad alla ord på menyn betyder och prata om folk som inte fattar vad man säger. Vi kommer få det sååå bra!! :D



(När Carrie i SATC är i Paris i de sista två avsnitten av den underbara serien, sitter hon på fina caféer och äter bakelser. Här i sällskap med en förstående hund. Åhh Paris!)

/emma.

"Hello, Im calling from Sweden..."

Ringde nyss till France och bokade bord för mig och my sweetheart på La Coupole på fredag (imorgon!) kl 20.00! Hon babblade massa franska först och jag bara: "Ehh... Good morning, my name is Emma and I'm calling from Sweden. I would like to do a reservation for two on friday..." Hon blev lite "Jaha vad vill hon då som inte snackar franska" Närå. :) Men jag tror att allt blev rätt och att vi får äta där imorgon kl 20.00. Hum. Hoppas hon inte menade nästa fredag? Vågar inte ringa och dubbelkolla. Hum...

Det börjar närma sig nu älskling...



/emma.

Middag hos Sophie

Här är det tight schema som gäller! I dag efter jobbet ska jag direkt till Sophie som åker till Australien innan jag hinner tillbaka till Sthlm från semestern. Sophie, Lotta och jag ska alltså äta middag tillsammans ikväll hemma hos Sophie och det blir sista gången vi ses innan hon åker... Snyft. Hon kommer få det så jäkla kul! Jag och min babe har sagt att vi kommer och hälsar på! Lycka till på resan och ha det finast!!



Jag och Sophie förra sommaren på Zakynthos.

/emma.

Det börjar närma sig

Nu är det sista dagen innan jag får gå på min efterlängtade semester! Det börjar med en fantasisk resa i Paris med mon chéri! Min väska är redan packad och klar och befinner sig just nu i de södra delarna av stan (David tog med sig den när han åkte i morse). Den vägde 14kg i morse så jag måste nog packa ur något (typ två klänningar och nån/några topp/ar?) då max vikten är 15kg.Jag ska nog klara det! Vi är ju trots allt bara där i några dagar :) Min packningslista är nu förprickad och jag hoppas att allt är med!

På fredag när vi landar på förmiddagen ska vi ta buss till hotellet som ligger i Montmartre väldigt nära Moulin Rouge och Sacre coeur i de äldre kvarteren. Tydligen (enligt David när han var där med Viktor ;) så ligger det ett x antal strippklubbar lite längre bort, nähä?! Haha. Killar alltså! Vi ska äta middag på La Coupole på fredagen, skaldjursplatå blir det - min farbror Thomas tipsade om det! Det ligger en bit bort på andra siden floden Seine från där vi bor. Jag ska få testa på Paris Metro som tydligen är ganska galet ologiskt och kanske att man provar sig på att äta sniglar? :) "Kanske" lite shopping på fredagen, skulle tydligen vara lite sämre väder då, så vad passar väl inte bättre än att vistas inomhus emellanåt, Champs Elysees får stå för le shopping! På lördagen, ja vad blir det då? Jag vill väldigt gärna se Sacre coeur och det ska jag få göra! Hum. Kolla runt lite, fika på mysiga caféer, dricka vin och bara mysa! På kvällen blir det kanske middag runt "våra" kvarter och kl 21.00 börjar showenMoulin Rouge! Jag ska klä upp mig till tänderna i min svarta axelbandslösa klänning med band i midjan med lila sandaletter och en guldväska (lutar det åt). Jag och älsklingen kommer "få" en flaska champagne och vi kommer minst sagt att få det riktigt riktigt trevligt! Min syrra har lovat en hög nivå av underhållning när det gäller Moulin Rouge! På söndagen åker vi hem vid 14 - 15 tiden, men nåt kanske vi hinner med innan bussen till flygplatsen? Visst låter det härligt!

Åhh. Snart sitter jag och min kärlek på planet till Paris!!



/emma.

Packningen (nästan) klar!

Jajamensan. Nu ska min packning i stort sett vara klar. Neccessären (stavas?) ska i också och sen får vi hålla tummarna för att det inte överstiger 15kg... Hum. Inte så mycket packning ändå! Lite stolt över min insats :) Nu ska jag måla naglarna också (tånaglarna är redan fixade) och sen ska vi upp (till vardagsrummet) och se på filmen 21. Precis min älskling är här idag :)

I morgon är det sista jobbdagen innan semestern! Kunde inte kännas bättre! :)

Puss och natti på er!



/emma.

Teoritest-outfiten

I dag åkte en gammal trasa på, det är nog över ett år gammalt det här linnet/tunikan. Hade det på midsommarafton för ett år sen och senast när jag var i Strömstad förra sommaren närmare bestämt. Vilket minne jag har va? ;) Minns exakt vem jag träffade och vilken dag det var, regnade gjorde det visst också... I alla fall. Detta har jag på mig idag!



Jag är fortfarnade GLAD, GLAD!! (Teoriprovs-lyckandet!)



Happy as can be! :)

/emma.

Paris, Paris mon chéri

Nu när jag har klarat mitt teoriprov kan jag helt och hållet rikta in mig på min och älsklingens Paris-resa i helgen. Jag måste först och främst packa när jag kommer hem, väskan står oturligt nog längst in under trappen och jag har verkligen inte lite prylar i vägen! Jag ska också förbereda min packning till västkusten så att det bara är att packa om när jag kommer hem, åker på måndag redan till västsidan av Sverige. Kommer bli sjukt skönt med lite semester! Men först är det Paris med min darling! Shit va kul det kommer bli! Jag och min älskling i Paris. Det kan inte bli bättre! ♥




/emma.

P.S. Tjoho igen för att jag klarade teoriprovet!!

Jag klarade det!

Jag klarade teoriprovet! Fy fan va jag är bra! Weeeehooo! Man fick ha minst 52 rätt, max 65 och jag fick 61 poäng. Jag fick alltså bara 4 fel! Jag är så sjukt grymt bra!

Glömde mobilen hemma så jag kunde inte ringa och skrika att jag klarade det till alla jag känner, utan jag fick vänta tills jag kom hem, alla måste ha undrat vad jag satt och toklog åt! Det var väldigt jobbigt att inte på en gång kunna ringa runt och tjoa. Lite antiklimax, och när jag kom hem hade jag 7 meddelanden och 3 missade samtal! Ringde upp älsklingen på en gång och skrek av lycka, sen smsade jag alla som önskat mig lycka till och var nyfikna om jag klarat det. Vilket jag gjort!

Shit va bra gjort! :D



/emma.

Håll tummarna!

Jag är faktiskt lite stolt över mig själv. Jag har pluggat nästan non-stop hela dagen! Paus för lunch och middag såklart, kanske lite ordutbyten med syskonen men det är pretty much it! Jag har gått igenom boken, antecknat lite, försökt memorera och just nu känns det faktiskt OK. Ska testa mig lite på skyltarna nu och läsa anteckningarna, sen ska jag nog lägga mig eller kolla på en film som belöning och för att inte stressa upp mig. Sitter det inte nu så sitter det inte i morgon, det jag kan nu kan jag i morgon, så att säga. Jag ska fixa det här! :)



Håll tummarna för mig!

Puss å gonatt /emma.


P.S. Återkommer till omvärlden i morgon efter provet!

Jodå

Just nu pluggar jag faktiskt lite mer än jag gjort tidigare. Somnade en stund på soffan men då ringde älsklingen och piggade upp mig :) Har gjort tre datatester nu varav två fick jag godkänt på. Kommer på mer och mer jag kanske inte kan sådär djupt utan mer ytligt. Ska försöka skriva ner alla sånna saker och repetera, repetera. Har laddat upp med en stor kopp te nu, sitter i köket i min gosiga kofta, lyssnar på Michael Bublé, Duffy och Moby. Dagens middag var lite fil med müsli och glass.. Hum. Dags att börja med testerna igen då! Sen kanske man ska sova tidigt och gå upp tidigt imorgon bitti för seriöst plugg av körskyltarna! Hua... Gud hjälpe mig (om jag ska vara religös för en stund). ;) Skämt och sido. Let's study!



/emma.

Dags att lägga i en högre växel

Det är väl ändå nu jag borde börja satsa lite?! Men jag känner (som vanligt) noll i motivation och angagemang när det gäller att plugga... Jag vet vad jag måste och att det är nu det gäller. Men istället hittar jag på undanflykter och till och med städning och matlagning är högre upp på listan. Att jag bara somnar så fort jag börjar plugga är ju också en intressant vinkel av det hela.

Hur det går med mitt teoriprov på onsdagmorgon får vi väl se. Men jag vill klara det! Är ledig hela dagen imorgon, ska gå upp i tid och verkligen PLUGGA! Inga undanflykter... Helvete. Jag blir så less. Orkar inte, vill inte, måste.

Jag. Ska. Klara. Det.



/emma.

Min söta mamma

När jag kom hem i lördags låt det fina meddelanden på köksbordet som mamma "skrivit" innan de åkte i lördags morse. Hur fint är inte det här och får det inte vem som helst att bli glad?!

Älskar dig mamma <3



/emma.

I fredags...

... befann vi oss till en början i Älta. Vi grillade, tjötade och drack lite.. Jag och Elina var de enda tjejerna så vi ägnade oss åt mycket skitsnack och liten verkstad om man säger så. Vi åt och blev som vanligt sådär proppmätta, Elina fyllde på mitt vinglas hela tiden och det resulterade i lite berusning. Helt plötsligt skulle vi åka in till stan (Älsklingen körde) och vi hamnade på Kungsholmen och Trädgården där det snabbt blev mycket folk. Hela mitt lilla gäng kom förbi så det var kul att få träffa alla igen! Sophie stackarn hade gjort en rotfyllning samma kväll och bedövningen hade inte släppt än, men hon stod tappert ut ändå! Jisses. Det är strongt! Jag hade en väldigt kul kväll! Åkte hem med Älsklingen relativt tidigt för att vara "pigg" till lördagens bravader :)



Älsklingen, Elina (vad gör du?) och Johan står vid grillen.



Fiiint...



Naajss... :P

/emma.

Dagens outfit

I dag känner jag mig lite lagom preppy sådär. Kanske det är något att packa ner till Paris? Capri-byxor, vit stor skjorta och svart lackbälte i midjan. Ute regnar det, så skinnjackan åkte på tillsammans med den knallrosa sjalen. Fint! :)



/emma.

Andra gången gilt

I lördags var det äntligen dags, för andra gången, (Jag behöver väl inte säga mer angående "floppen"?) att se mästerverket Sex and the City the moive på bio! Jag och Elina träffades inne i stan för att hämta ut biljetterna i tid och dubbelkolla att vi verkligen visste vilken bio vi skulle till. Jodå. Till och med tjejen i kassan dubbelkollade med oss. Hon kom ihåg mig och Henke från i torsdags och skämtade att vi visst hade bokat biljetter för "Hulken". Haha. Skitkul! Not. "Samma biograf, ny tid och annan klänning" sa jag. När vi (läs: Elina) fått biljetterna gick vi för att få en "glamorös" lunch i magen... på MacDonalds... Eh. Inga kommentarer. Tydligen (enligt Elina) har de en god ceasarsallad där :) Måste varit lite underhållande för dem som satt där när två tjejer uppklädda till tänderna kommer in på Donken. Elina hade en superfin svart klänning med gråa och vita prickar på och jag tog min klänning jag köpte i Nice för två sommrar sen och rosa heelsen + en lika rosa clutch. Väldigt genomtänkt med andra ord. Jag lockade till och med håret lite, kände mig som Carrie faktiskt :)



Så här glada var vi efter mästerverket, om inte gladare! Men vi stod i toalettkön och korsade benen så det var aningen svårt att visa hur glad man var just då! ;) Men tro mig glada var vi!



Att trippa omkring i högklackat har sina baksidor. Skavsåret var ett faktum och jag haltade mig mot Älvsjö där den nalkades middag med Viktor och hans tjej, Älsklings D och min lillebror Emil. Det blev en fin middag och vi var hemma runt 1 - halv 2 på natten (Emil och jag) om jag minns rätt. Och skavsåret? Ja, det var lätt värt det, att få trippa omkring i de fina skorna en SATC-dag som i lördags.





/emma.

Skratt

När jag gick till jobbet i morse i regnet med mitt trasiga paraply hände nåt ganska kul. Jag går alltid igenom en byggarbetsplats med massa byggarbetare och precis när jag är på väg ur arbetsplatsen säger nån "Öhhw!" och busvisslar på mig! (Jag var den enda civila personen i närheten) Haha. Jag ökade på stegen och försvann utom synhåll :) Kunde inte låta bli att skratta! Kom att tänka på det jag och älsklingen pratade om igår. Det där med att jag inte märker om någon flirar med mig :) Hehe..

Puss


Plugga då!

Jag måste verkligen ägna hela dagen åt att plugga idag... Men vad gör jag istället? Jo jag sitter här, bloggar lite, kollar runt och allmänt skiter i att plugga. Blir så less på mig själv!! Men snart, snart och jag menar egentligen NU måste jag börja!

Puss

Total tillfredställelse

Nu har jag sett den. Filmen med stort F. Andra gången gilt säger man va? Om den var magisk? Helt rätt. Den var fantastikt otroligt underbart magisk. Grät jag inte så skrattade jag så jag inte fick någon luft. Det var bara att förundras och njuta. Precis innan filmen började fick jag nästan hjärtklappning - så som jag har väntat på den filmen (höll också tummarna att jag var på rätt bio)! Jag visste inte var jag skulle ta vägen! Men sen började Den och hjärtat nästan stannade.



/emma.

Dags för helg

Nu är det snart helg igen och jag hurrar! För det första är vädret tipp-topp, för det andra kommer det bli en trevlig kväll i kväll och för det tredje (bästa grejen) jag ska ÄNTLIGEN få se SATC the moive (igen) och denna gången ska jag lyckas! På söndag blir det filmkväll hos Älskling och vi ska se Arn :) Mys. + att jag ska hinna PLUGGA massor! Måste, måste - ja ja ja!

Men först står det fredag på schemat och jag ska åka ut mot Älvsjö först för att bli upplockad av min D innan vi åker vidare mot Anton för en grillkväll med vännerna! Efter maten ska vi vidare in till stan för lite seriös-dansgolvs-moves och möta upp resten av gänget! Loijs, Lotta, Sophie och Anna kommer finnas på plats och vi ska alla göra dansgolven osäkra! Weho!

Visst låter det som en bra början på en fantastisk helg!! Det tycker jag :)

Puss på er så länge!



/emma.

Ingen beach 2008?

Eftersom det inte ska bli så där strålande fint väder i helgen, som det är typ idag när man jobbar, kanske man inte kommer behöva vistas på stranden i bikini trots allt? Det är ju till sin fördel eftersom att jag lagt ner tränandet helt just nu. Iofs måste jag plugga mest och det är så mycket roliga saker som händer på sommaren! Är det inte grillning eller (vilda) fester så är det mysiga fikor eller bio med när och kära = no time for work out. Men eftersom jag inte har bokat en utlandsresa denna sommarn som de senaste två åren, får jag nöja mig med svenskt sommarväder... Vilket betyder att jag kommer slippa visa upp min otränade kroppsvolym! Yeah. Visste väl att det skulle finnas något possitivt med kasst väder!

(Okej, jag menar det inte riktigt.. Vem fan har inte vett nog att vilja ha en riktigt sommar för en gångs skull!?!)



/emma.

Flopp-outfiten

Jag hade ju som sagt klätt upp mig igår för SATC the movie, vilket jag inte hade behövt...





/emma.

Premiär för this one

Min röda klänning (den enda jag äger) har premiär idag. Jag har inte haft tillfälle att använda den tidigare och just denna vecka verkar vara "klänningarnas vecka". Känner mig lite tjusig faktiskt! Fick användnling av min axelbandslösa BH idag också för första gången. I like :) Har alltid hittat på en ursäkt att inte köpa en sån, för det första sitter de aldrig bra och de är allmänt skumma så jag ger alltid upp. Men i Gbg intalade jag mig själv att "nu jävlar" ska jag ta tag i det och köpa mig en axelbandslös en! Vilket resulterar i att denna klänningen blir snäppet bättre på, en vanlig BH går då rakt inte!





Kan stolt tillägga att jag hann stryka klänningen OCH en skjorta i morse.. Bra jobbat om man säger så :)

Edit: Ja jag vet att jag gör en "fjortis-min" på sista kortet ;)

Pusss /emma.

Videoblogg - Innan floppen

Henke spelade in en mycket smickrande film på mig och min Cosmo (som börjat ge effekt) innan vi gick mot vår undergång fel bio...



/emma.

Floppen

Ja, nu ska ni få höra på med alla säkerhet tidernas största flopp! Jag och Henke har laddat i ett år för att se mästerverket SATC the movie. Men vad händer? Svarade du "ja" på det? Läs bara vidare...



Henke och jag träffas på Stureplan för en drink/vin på Utecompaniet - är det SATC permiär så är det - ska det va så ska det va som man säger! (Jag var uppklädd i SATC - klänning och högsta klackarna!) Redan efter två (minimala) klunkar av den SATC-relaterade rinken Cosmopolitan kan jag inte riktigt stå rakt, vilket Henke fint fångar på bild. Så blir det när man inte ätit sen 12 skyller jag på... Henke är impad (?) att det inte tog ett halvt glas vin som sist denna gången, utan bara två sippar av en Cosmo innan jag börjar tappa ord, stavelser och fotfäste...



Som Henke sa, 10 000kr-frågan: vilken är Emmas favoritfärg? Du får fem gissningar... Ledtrådar finns på mobilen, nagellacket, iPoden, kameran och drinken... Han hade lite svårt att klura ut det... NOT! ;)



Henke uttryckte sin förtjusning för iPods - dock inte rosa... Minuspoäng gullet!



Henke var lite stressad (uppspelt?) och hade druckit halva sitt glas vin när jag var inne på tredje sippen av min Cosmo, han ville ju hinna i tid och "trycka den där korv-jävlen" för att citera. (Allt detta på norrländska.)



Tjoho! Kul med drinks tycker Henke och snart bär det av mot bion...



Sista lilla droppen ska ner enligt mig, kostar det 112kr ska inget förspillas! Henke tycker jag var snål. Kan förövrigt säga att min premiär på Utekompaniet (har aldrig varit där innan) har skämt ut mig. Så mycket turistkort-tagning och trams som alla fick genomlida på grund av mig och Henke där är nog svårt att överträffa. Vet inte om jag vågar visa mig där igen, varken jag eller min tunga...



Nu jävlar är det nära! Sitter i biosalongen med popcorn, stänger precis av mobilen (som ni kan se) och ser ni bredden på det smilet?! Men vänta bara... Efter att ha suttit där en stund och kollat på reklam, klockan tickade en bra bit efter 18, och vi noterar att det är ovanligt många killar i publiken. Vad trevligt att de insett SATC storhet konstaterar vi. Då kommer tre pers och säger att våra platser är deras platser. Nej nej. "Vi sitter ju på rätt rad och rätt platser och i salong nr 1!" säger vi. "Vad ska ni se?" undrar ena tjejen. "Sex and the city såklart" säger jag stolt. "Eh... Det här är Narnia..." säger tjejen. Pinsam tystnad. Eh? Haha?... NEeeeeeeeeeeeeeeeeejjjjj!! Faaaaan! "Ni är på fel bio!" säger den andra tjejen i sällskapet. OMG! Fan vilken FLOPP! Jag och Henke sitter på fel JÄVLA bio och väntar på vårt livs-mirkel till film ska börja och vad hamnar vi på om inte fucking-jävla-kuk-Narnia?! På fel jävla fucking-kuk-bio! Vi hade redan då missat en halvtimma av vårt livs filmögonblick! Jag börja nästan gråta... :(



Utan för fel bio-jävel och äter popcorn. Besvikna. Henke och jag disskuterar om vi ska se en annan bio eller skita i allt och gå hem och supa huvet av oss på varsitt håll...



Jag tröstäter under tiden. Jag är bra på det. Efter ett x-antal popcornnävar beslutar vi oss för att se en annan film. Jag ville se "Brudens bäste man" och så blev det. Henke accepterade. (Efter att han sett mig äta popcorn så aggresivt vågar han väl inte annat!)



Vi sätter oss på en bänk i tio minuter innan filmen börjar, jag ringer Älskling för att berätta om floppen. Jag skrattar så mycket att ingen hör vad jag säger och det låter nästan som jag stryps. "Andas!" sa David i telefonen. Men det är ju lätt att säga! Jag skrattar tills jag får tårar i ögonen och tror för ett ögonblick att jag verkligen gråter. Sen får jag kramp i magmusklerna och försöker avrunda samtalet... Vilket är svårt när man inte får fram ett ljud!



Men då får jag ännu något att skratta åt. Henke köpte en ny Cola för att han trodde han glömt den andra han köpte inne i biosalongen, vi fick ju lite bråttom ut om man säger så.. Han köper en ny Cola som prompt skulle ha Sex and the fucking-city etikett på sig. Han öppnar ryggsäcken och vad är inte där om inte hans andra Cola. Två Coka color rikare och en SATC the movie fattigare... Jag gör "klasen med "fuck you"" (internt) till muggen med SATC layouten. Jag skrattar så jag håller på att dö och det låter nog så också för älsklingen säger "Andas!" igen :) Sen var det dags att gå till rätt biosalong och rätt film (gissa om vi kollade extra noga denna gången!).



Så vad tycker vi då? Hur summerar vi intrycken av kvällen? Över förväntan om man säger så! Filmen "Brudens bäste man" var faktiskt riktigt bra! Förtutsägbar men vägen dit var riktigt kul och bra! Hade ändå velat se den så det blev ju en bra kväll trots allt. Dock hade ju SATC varit att föredra...



Henke är också positivt överraskad av "chick-flicken" :) (och nej han är inte drogad).



Två relativt glada själar som ska börja dra sig hemmåt, summan av kardemumman är ändå en helkul kväll med Henke som jag träffar max en gång i året om inte mer sällan, har iofs bara träffats en gång innan.. :) Tack för igår Mr A***!



Innan vi lämnar (kuk)bion passar jag på att peka "fuck you" till SATC affischen i ren desperation. Tänk dig att vara så nära miljon-vinsten och bli snuvad på den mitt framför näsan! Det svider kan jag säga.

Om jag ska försöka se filmen en till gång? Självklart. På lördag kl 15.00 gör jag och Elina-sockerärta ett försök. Jag litar på dig Elina! :) Fortsättning följer...

/ermma.

P.S. Ha överseende med alla svordommar - är man besviken så är man!

P.S. 2. Tack för Body Buttret Mr A :) Super-gulligt! :D

Schysst hylla

Haha. Shit va roligt! En kollega kom förbi efter lunchen och sa att jag "verkligen har en schysst hylla" för att citera. Haha. Det var alltså en kvinnlig kollega som sa det om du undrar ;) Hon hade spanat in den vid lunch och jag kan nog tacka min push-up BH ;) Måste nog också hålla med om att denna klänningen framfäver det jag har ganska bra :P

Skratt.



Dagens klänning, men bilden är inte från idag... Långt hår mm ;)

/emma.

Nästa sommar kanske?

Nu kom jag på en sak jag vill göra som gjorde att jag ville hoppa högt av gladhet! Hur mysigt hade det inte varit att åka ner till Skåne och bo på olika vandrarhem, besöka små mysiga byar och städer, uppleva på vackra Österlen. Jag har spenderat många somrar i Skåne, varje sommar när jag var mindre, både för att besöka morfar, men också för att åka runt och se mer av Skåne. På senare tid har jag däremot inte haft möjlighet att åka till Skåne, man har jobbat, varit uppbokad på annat eller helt enkelt hellre spenderat tid med vänner istället för familjen. ;)

Jag tror jag har varit nästan överallt i Skåne, i fina Barsebäck på västsidan med alla söta hus där morfars särbo bor, längs med hela Österlen, Kivik, Simrishamn, Ystad och alla andra små söta städer. Åhh. Jag får nästan rysningar när jag tänker på det, det är ju så fint där! Jag har så många fina barndomsminnen från sommrarna nere i Skåne! De vita husen med hallmtak och stockrosor i alla möjliga färger som klättrar på husens väggar. Jag skulle kunna tänka mig att bo i ett sånt där litet hus eller torp med hallmtak och rosor i hela trädgården, potatis och gräslök i ett litet hörn av tomten och ett körsbärsträd (som jag bjuder andra på då jag inte tål körsbär). Rabarber skulle också finnas och smultron som man kan plocka och ha i filen på mornarna när man sitter i de fina utemöblerna i morgonsolen... Vilken idyll!

Österlen är favoriten av alla fina ställen som finns i Skåne. Ett välbesökt ställe är Kronovalls slott som ligger i Tomelilla kommun som byggdes på 1890-talet i fransk barockstil. När vi är nere i Skåne åker vi i regel alltid dit, där också Åkesson som gör fina viner håller till. Då sitter vi ute och ser över det fina området och äter deras berömda pizza, bakad i stenugn med bara massa godsaker på. Sist var det godis som parmaskinka, mozzarella, pesto och ruccola på pizzorna på pizzan. Mums. När jag var mindre sa jag att jag skulle gifta mig där. I en av de söta kyrkorna som ligger nåra minuter runt "husknuten" och sen ha festen i slottets salar. Precis som i sagornas värld, precis som en prinsessa ;)



Slottets framsida...



... och baksidan med trädgården.

Nu var det riktigt länge sen jag var i Skåne och i sommar missar jag det igen. Men kanske nästa sommar? För visst hade det väl varit mysigt? Att åka ner och uppleva de söta små fiskebyarna, alla små söta hus och den fina naturen. Det hade varit precis som när jag var liten - helt fantastiskt! Följer du med älskling? :)


/emma.

Äntligen, äntligen

Nu är det riktigt nära, så nära att man nästan kan ta på det! Jag ska ÄNTLIGEN få se Sex and the City: the Movie på bio! Får nästan svårt att andas vid tanke på det. Ojoj. Helt jäkla unbelievable! It's fabu-fucking-lous eller nåt sånt som tjejerna i SATC hade sagt. Mmmmmm....

Henke och jag ska mötas i stan för ett lugnande glas vin innan bion börjar, för att få den rätta känslan liksom! Jag ska ha en klänning och high heels för att spä på ännu mer. More is More! Kl 18.00 kommer jag och Henke att sitta i biosalongen fulla av förväntan! Jag ska lätt ha popcorn för att festa till det lite (kvällens middag?)! Jag vet redan nu att jag kommer ge den 12 av 10 poäng!







I'm so exited and I just can't hide it!

/emma.

I går var det inte riktigt lika varmt...

... så jag valde lite "mer" kläder än idag. En svart kjol med beiga detaljer och beig nederkant från H&M + en ny bas-tröja från Rut mfl som jag köpte i Göteborg i helgen + espandillos (stavas?) från DinSko eller nåt förra sommaren. Kändes bra :)



/emma.

Kläder efter väder

Är sommaren på ingång nu igen? Hoppas verkligen det. I dag är det i alla fall solsken och det lovas upp mot 25 grader! I morgon blir det ännu lite bättre! Tjoho! Tyvärr ska det nog regna på lördag vilket iofs är bra eftersom jag måste plugga till mitt nedrans prov... Yes, yes. I dag använder jag en klänning jag köpte för flera månader sen (innan sommaren ens var påtänkt) och som liksom är vääldigt somring.

Så här ser jag alltså ut idag! Bytte ut skorna mot ett par silvriga sandaler utan klack:)



Vilken biffarm jag ser ut att ha ^^. Bjuder på det! ;)



Edit: Halsbandet jag har på mig är från Pilgrim och jag suktade länge efter det
när jag bodde i Strömstad. 500kr för en fattig student är ingen femöring inte.
Men tillsist köpte jag det som en studentpresent till mig själv :)

/emma.

Dags att sova...

Resten av familjen är ute med båten och jag bangade på grund av pluggandet. Bangade också grillkväll hos Anton med ca 15 andra... Vad gör man inte för att lyckas på ett prov som kan förändra ens vardag... Mamma beordrade mig att laga mat till mig själv, men jag åt ciabattabröd istället. Nybakat och varmt, direkt från ugnen som lillasyster Maja bakat. Nu har jag druckit massa rött te och har gjort säkert 4-5 tester i datorn. Tyvärr känner jag mig mer och mer tomm i bollen ju mer jag övar och försöker trycka in, när det gäller trafikregler, undantag och skyldigheter i trafiken. Måste ändå skryta med att jag alltid (utom en gång när jag somna hela tiden) får 100% rätt i kategorin "personkännedom" (eller nåt sånt)! Vad nu det betyder... Hum.. Sängen var det ja! Ska bli skönt att komma i säng tidigt idag med, somna innan tio igår och det gör nog mycket i längden :)

Natti natti!



/emma.

Ah oui!

Nu börjar jag känna av att det inte är långt kvar tills jag och Älskling ska flyga till Paris! Tjoho. Resefeber? Neej, det ska bara blir roligt!! Det jag undrar över är vad jag ska packa i? Har bara en BAUTA väska på 105 liter och det känns ju lite överdrivet för två nätter, men jag vet i och för sig inte hur mycket jag hinner shoppa... ;) Skulle behöva en mellanväska. Hum.

Detta ska jag i alla fall packa ner, ej i rangordning:

[X] En bok (efter teoriprovet är jag fri att läsa vad jag vill - förutsatt att jag blir godkänd!;)
[X] Le make-up, le beautiserare, nagellacket!
[X] Le schampoo et le balsam (najs med lite fransk tutch på orden va?:)
[X] Klänningar! Denna, denna och denna till Moulin Rouge? Denna favorit?
[ ] Ska jag vräka på med handskar till Moulin Rouge?
[X] Vita capri-byxor kanske kan vara bra... Eller de svarta?
[X] Kjolar! This one, kanske denna korta variant och nån mer?
[X] Minst ett par högklackade skor, ett par ballerinas och ett par sneakers
[X] Linnen, ett vitt och ett blommigt och nåt till, svart?
[X] Min älskade hårfön såklart!
[ ] Fodralet kanske...?
[X] Vita, svarta och cerisa koftorna! Man ska inte frysa.
[X] Trenchcoat är också en fördel om det blåser lite :)
[X] Underkläder och strumpor :)
[X] Assecoarer; klockan mm.
[X] Mulberryn och partyväsk(or)
[X]En cool t-chirt
[X] Sjalen
[X] Min kärlek ♥  - Självklart!

Äsch. Nu orkar jag inte lista mer. Finns säkert mycket mer som vill följa med till France, och jag kan säga att jag är ganska lättövertalad. Lutar kanske åt väskan på 105 liter ;)

Pusss



/emma.

Fina Sophie

Min fina kompis Sophie ska flytta till Australien i ett och ett halvt år för att plugga. Vilken grej va?! Jisses. Sophie ska befinna sig på andra sidan jorden i ett år och plugga det hon gillar allra mest! Jag kommer sakna dig vännen! Innan du åker ska vi se till att ses! Nu på fredag blir första stoppet innan hon åker om två veckor... Måste träffa henne minst en gång till om det hinns med... Åker som sagt iväg på semester direkt efter Paris helgen :( Har dock lovat att komma ner och hälsa på! I Sidney! Hur coolt är inte det på en skala?! Kan ju passa på att se lite mer av Australien när jag ändå är där också... Varför inte liksom? ;) Kanske ska börja spara till flygbiljetten redan nu! Hänger du med älskling? :)


/emma.

Hårigt

Tittade på en bild från förra året i Juli och i januari och jag säger SHIT vad mycket hår jag hade då... Gillar fortfarande mitt korta hår nu så jag klagar inte :) Bara kul att det är en sån förändring! Kolla in liksom:



VS.



/emma.

Snart semester

Tiden går som bekant fort och snart har jag faktiskt semester! Nästa vecka på fredag är jag ledig för att åka till Paris med älsklingen över helgen och efter det har jag tre veckor att bara relaxa! Kommer åka till Västkusten och Fjällbacka på måndag v 29, en vecka som ska spenderas med familjen. Jag ska ta med massa böcker, musik i iPoden och bara ta det lugnt. Kanske att jag tar mig en tur till Strömstad och hälsa på (Fjällbacka är relativt nära Strömstad) en sväng - på sin höjd. Övriga tiden ska jag bara slappna av. Visst låter det najs? Innan jag åker hem efter veckan i Fjällbacka ska jag hälsa på i Göteborg igen hos Sara men även Josefin som bor där i krokarna. Annars går det ju på tok för lång tid innan vi ses igen efter sommaren, eller hur Josefin?! Jag åker tillbaka till Sthlm på tisdagen den 22a juli för att spendera nåra dagar hemma och med Älskling som ska ut på roadtrip med grabbarna grus i två veckor. Funderar på att vistas några dagar i Uppsala också, hälsa på lillebror Rasmus som fyllde år den 24 juni. Farmor och farfar har en pool som kan vara väldigt trevlig att vistas vid vid solsken :) Tessa kanske är hemma? Man kanske får träffa Sofia, föredetta fru till ena farbrorn? Det hade varit trevligt tycker jag :) Mm. Kommer bli en mycket trevlig semester - minst sagt!

Puss puss



/emma.

5 månader

Som jag skrev igår, är det i dag fem månader sen jag och mina älskling blev ihop. Det känns för kort, det känns som om vi varit ihop längre! Visserligen har vi känt varandra längre än så, men ihop har vi bara varit i fem månader och det har varit fem fantastiska månader! Att vi ska till Paris snart känns också fantastiskt! Det kommer bli så mysigt :)

My love grows stronger every minute... ♥



/emma.

Godnatt skatt

Nu är det dags att säga godnatt efter att mina ögonlock fallit igen x-antal gånger. Sitter och försöker pressa in kunskap om körkortets alla undantag och regler. Känner mig helt tom i skallen! Hujedamig. Ska änga hela dagen imorgon (nåväl, efter jobbet) åt att plugga hemma - dock inte sittandes i sängen då risken att somna är för överhängande! Får sätta mig på en obekväm stol och trycka in informationen. Jag måste klara det här! Jag ska klara det här!



Mina gröna ögon ska få vila för i kväll.. Mm sooova ska bli skönt :)

/emma.

Soft outfit

För några veckor sen invigde jag mina svarta, ganska pösiga, linnebyxor på jobbet. Jag adderade en lite stiligare blus för att inte klä ner mig för mycket. Måste säga att det var en skön outfit :)




/emma.

Davids present

Jag har ju helt glömt att visa min present jag pysslade ihop till min Älskling. Är faktiskt ganska nöjd med resultatet. Jag gjorde alltså en receptbok till honom. Klippte ut bokstäver, framkallade ett kort, skrev en dikt och skrev ner alla recept vi lagat tillsammans och små minnes anteckningar till dem på färgglada papper...







osv. Med en hel del smarriga recept! Sen ska vi allt eftersom fylla på den med nya smakupplevelser :)

/emma.

Min midsommar

Nu ska jag ladda upp mina bilder från midsommarafton! Vilken mysig helg det var :)



Bardisken ;)



Fina dukningen!



Frida och jag laddar innan gästerna kommer (rosa pantern).



Riktigt fin utsikt där på klipporna...



Och med en drink i handen kan det inte bli mycket bättre!



Middag och snappsvisor med sväng i!



Puss!



Johan och Frida!



Älsklingen fyllde år vid tolvslaget och då korkades Rosé-bubblet upp.



Söta Caroline från London :)



Mycket dans!

/emma.

En söt handling

När vi skulle åka hem från Robin igårkväll (grillkvällen) var jag tvungen att "pudra näsan" som det så fint heter. David visade mig var toaletten var och jag drog av mig skorna med en kommenar att det kommer ta hundra år för mig att sätta på mig dem igen... När jag kommer tillbaka står skorna där jag lämnade dem fast med skillnaden att de var uppknytna. Då har min söta pojkvän knutit upp skorna och lossat lite på skosnörena för att jag lättare skulle få på mig dem :) Hur gulligt är inte det på en skala! Det kommer jag le för i en hel vecka!



/emma.

Eko eko eko...

Nobody would notice if I died out here. Typ. Eller nja, om jag inte svarade i telefonen ideligen kanske någon skulle undra vad som hänt.. Helt ensamt och övergivet är det här. Ett enda stort eko eller vakuum är vad det är. Det är ganska taskigt att jag är placerad här egentligen, jag som ska ha koll liksom, ofta att det händer när inga är i närheten av mig! Men snart, snart befrias jag, måste en liten stund till kämpa för att inte somna... Vill bara hem och lägga mig. Måste plugga också men om jag sover en stund först kanske det inte blir lika sövande att läsa om hur man kör bil... Mm sängen...


/emma.

You swept me off my feet

Darling you. I morgon är det fem månader. Känns mycket längre... Hur gick det till innan? Hur klarade jag mig utan dina underbar kyssar? Nu vet jag i alla fall att det är helt omöjligt att klara sig utan dem. Vilket jag heller inte kommer behöva göra. Någonsin. :)

Det finns inte någon som är så fin som du,
med dig är allting som i himmel nummer sju.

Jag älskar dig mer för varje dag och minut,
och känslorna kommer aldrig någonsin ta slut






/emma.

Vilket meck!

Jag och Henke sitter äntligen och planerar vår biokväll med Sex and the City tjejerna! Men vad stöter vi då på för problem?! Det är FULLBOKAT! Helt otroligt. Filmen har ju haft premiär ett bra tag nu, så folk borde ju redan ha sett den! Vilken stil asså. Både idag, imorgon och på torsdag! Efter mycket om och men har vi äntligen bokat biljetter! På torsdag kl 18.00 fanns det helt okej platser kvar till oss, så vi kommer bänka oss framför miraklet! Åhhh...

(Problemet med min matdag på torsdag kvarstår. Måste byta bort den!! :)

PUSSSSSSSSSSSSAR av lycka!



/emma.

Min helg i bilder

Nu ska jag vara duktig och lägga upp bilder från helgen i tid (när det fortfarande är aktuellt liksom). Här är i alla fall min helfestliga helg hos Sara och Leo i Göteborg!





När jag kom i torsdagskväll gick vi ut och åt middag jag och Sara, + nåt/några glas och de fina vykorten!



Kvällens outfit och val av vykort.



Mitt nyinköpta tighta, väldigt tighta fodral... Hum.



Tripp, trapp, trull kollar in buskaget.



The look, nya skinnjackan!



och min Put-rumpa ;)



The gang.



Min drink på bordet och Sara don't give a damn.



Trodde det stod Fullmakt, men så blond var jag... Fulmakt is the shit!



Lördag, inflyttnings- och födelsedags-festen. Värdinnan och gästen för helgen.



De glada ägarna av lyan.



Typ dem jag kände, Astrid (längst till vänster) hade jag inte sett på år och dar! Riktigt kul att träffa henne igen!



De andra tre jag kände.. :)



Skål i köket.



Johan fick i sig nåra turkiskpeppar-shots för mycket ;)



Saras söta lillasyrra Alice längst till höger!





Söndag, dags att åka hem mot Sthlm igen. Just for the record, I löv my new skinnjacka! :)

/emma.

Just ja

Igår kväll var det grillning hos Robin i Spånga och vi (Babe, Anton och jag) kom dit vid nio-tiden. Jag hade redan ätit lite hemma så jag var inte vrålhungrig, men inte kunde jag låta bli att äta mig till matkoma för det! Det var ju så gott :) Det var jag och en tjej till, resten var grabs, och alla hade/har jobbar på IKEA. Hehe.. Var riktigt kul att höra alla historier, hade dock inte så mycket att säga själv eftersom jag inte vet mycket om att "lossa konteinrar" eller "hyllplans-hyllplans-grejs" mm. Ganska skönt att bara lyssna, var sjukt trött.. :)

Alltid lika mysigt att vara med älsklingen och vi slocknade ganska snart när vi kom hem till honom. I morse var det upp som vanligt 5.40 för att ta bussen 6.39. Trodde jag ja. Suck. Som vi disskuterat kvällen innan inträffade en buss-strejk vid midnatt och det tänkte jag rakt inte på när jag traskade till närmsta busshållplats... Konstigt, det står inga andra här.. Konstigt att den bilen tutade på mig.. Hum.. Hum. Som tur var kom jag på det med buss-strejken i tid och ringde min snälla pojkvän som skjutsade mig till t-banan. Phu. Hann precis med tåget och inga fler missöden inträffade. Vilken morgon :)



Dags att skaffa bil?

/emma.

RSS 2.0