Jag klarade det! (utan att dö)

Jag har klartat det! Första dagen på jobbet och jag dog inte, som jag förutspådde.. Nu har nervositeten lagt sig och det känns jätte kul! Det var ingen som gav mig telefonen direkt på morgonen och sa att nu får du klara dig själv. De tyckte jag var modig som sa att mitt mål för dagen var att ta i alla fall ett samtal. Så det känns bra, jag har nog ganska stora krav på mig själv. Det är allt eller inget, typiskt för skorpioner vad jag vet. Eller vad säger du? :)

Jag tog emot två samtal strax innan jag skulle gå, det gick bra, jag sa kanske inte exakt det jag hade tänkt mig och fick lite hjärnsläpp hur man kopplar vidare samtat.. Men det gick bra för att vara första gången!

På onsdag morgon är det första friskis och svettis passet på jobbet 8.00! Det vill jag gå på! Jag tror det här jobbet kommer ändra på mycket i min vardag, på ett positivt sätt. Jag kommer upp i tid (kanske liiite tidigt, sex på morgonen!), jag får lära mig gå å lägga mig i tid och samtidigt träna lite..

Det känns som sagt jätte skönt och jag kommer trivas bra med mitt jobb, jag får se till att sätta upp delmål på vägen istället för att kunna allt första dagen. Det är jag som sätter kraven på mig själv, ingen annan på jobbet har gjort det. All kunskap kommer med tiden!

Nice nice, puss emma.

P.S. Vi har en kändis i företaget, en kille på kontoret har varit med i såpan "Nya tider", fick reda på det idag, tänkte väl att jag kände igen honom :P

Lite ljusare

Efter att ha haft ett litet mini-marathon med "Bridget Jones Dagbok" filmerna känns det lite bättre. Jag menar Mark Darcy (Colin Firth) är så mysig, gillar hans sätt mot Bridget (Renée Zellweger) och det slutar så bra, ibåda filmerna. Ni som inte känner mig kan tycka att jag är, ja, kanske lite lustig, kanske ännu mer lustig om jag erkänner att jag kan fälla en tår eller två i slutet av Disneys Pocahontas film. Det får du avgöra själv.

Men ja, känner mig lite muntrare nu, eller? Jag kan inte bestämma mig...

Någonting jag vet är att jag är JÄTTE nervös inför första jobbdagen i morgon. Jag suger på engelska! Mitt utal är allt annat än exotiskt. Tänk dig att alla kommer lyssna på mig de första dagarna så jag sköter mig. Ännu mer nervöst!

Nu ska jag sluta tänka negativt, jag är ju positiv! hehe.. Stoppa mitt svammel, någon! :)

Pusss

Lägre än lägst

Ibland förstår jag mig inte på mig själv, fast när gör man det ordentligt? Jag vet inte ens om jag kommer bli smartare av att skriva ned det... Vi får se.

Var ute på stan igår och dansade, festade och hade kul med kompisarna. Det var premiär för mig att gå ut i Sthlm, så förväntan var hög. Dansgolvet blev snabbt fullt och snart hade man inte mycket plats att göra sina dans- moves på, men spelas det en bra låt är det bara att knö (bohuslänska för trängas) och försöka svänga lite med kroppen i alla fall. Klockan tickade iväg och det blev lite segt att stå mitt i smeten på dansgolvet. En känsla kom närmare, en känsla som jag har lyckats undvika att känna, hitills. Ja, jag vet jag är lite väl mycket fixerad vi det här, det är inte så allvarligt, folk överlever värre. Men för mig så tog det skruv i går kväll (eller ska jag säga i morse).

Jag blev väldigt medveten om att jag är singel nu och jag kände mig ensamare än någonsin. Okej, tog kanske i lite mycket där. Men just då, i den stunden hade jag ingen att komma hem till, eller skicka ett sms till. Sen dess har jag tänkt på det här och va fan, jag ska väl inte vara så här, att jag blir deppig för att det är som det är just nu. Jag borde skärpa mig eller nåt, det här är ju bara början och min "dröm prins" finns. Det är jag helt hundra på, om inte en så kanske flera! :)

Men hur kontrollerar man denna känsla? Jag vill inte känna den, det gör ont. Har klarat mig tills igår kväll och nu helt plötsligt gick det upp för mig. Ska jag aldrig mer kunna gå ut och dansa, för att jag kanske börja känna så? Så kan man inte tänka! Jag är abslout inte "ute efter" vem som helst, det kanske lät fel. När man går ut dansar många, man kanse träffar någon eller så har man redan någon. Det är den känslan att veta att det finns nån, jag vill inte ha något tillfälligt, jag vill ha mer, men ikväll blev jag medveten om att jag vill ha något jag för tillfället inte har.

Jag vill släppa det och rycka upp mig, och jag vet att jag ältar. Är jag otålig? Vad ska jag lära mig av det här, massvis antagligen! Det är bara jag som kan påverka hur låg jag vill känna mig, så här är det just nu, face it! Äh.. Säg den som blev klokare av det här?! Kan vara skönt att skriva ned sånt här ibland, för att kunna släppa det lite och kanske få lite distans. Vi får se.

Kram

Mingel på J

Nyss var jag och familjen på "loftet", uppe på restaurang J här i Gåshaga. Mingel med vin och tilltugg, det var i sambad med invigningen av affären "Terassen" vid Gåshagabrygga. Hela grannskapet var där, men även speciellt inbjudna. Det var trevligt, vinet och allt smått tilltugg var gott. Så nu kan man nästan hoppa över middagen... :)

Snart ska jag och Lovisa gå hem till mig och ha lite "mini mingel" för att sen åka vidare till stan. I kväll ska vi ha kul och dansa så golvet gungar :P

Puss på er alla

Duktig flicka

Nu har jag gått ut gymnasiet, pluggat hårt, bott själv i tre år och jobbat under tiden. Jag är vad många i min omgivning säger en "duktig flicka", jag har fått höra det mycket och jag har nog aldrig tagit in det och känt mig så himla duktig. Jag menar, alla är duktiga på olika sätt och man gör saker mer eller mindre bra. Nu har jag ännu en sak att lägga på listan över mina "duktiga" saker. Jag är numera anställd på ett stort företag! Var där idag och skrev på, kollade vad mina arbetsuppgifter ska vara och träffade alla. Inte riktigt alla kanske, eftersom de har 50 anställda och det blir en del handskakande, 51 med mig? :)

Redan på måndag börjar jag och alla har välkommnat mig och säger att jag behövs och att det kommer gå jätte bra! Så positivt! Men jag är väldigt nervös också, jag ska svara i telefon (sitter i receptionen och växeln) och koppla vidare samtal. Och massa andra saker, spindeln i nätet så att säga. Det är klart det är nervöst först, fast det mest nervösa är samtalen på engelska som kommer tittsom tätt, även franska...

Men jag kommer att klara det och jag är stolt att jag kommit så här långt! På två och en helv vecka har jag sökt jobb, gått på anställningsintervjuer och blivit anställd! Vilket flyt jag har!

Att bli kallad "duktig flicka" kommer jag nog bli kallad även i fortsättningen och kanske en dag kommer jag förstå vad det betyder. Tills dess ska jag leva i nuet och göra det som är bäst för mig, så jag känner mig nöjd. För det handlar i första hand om mig och de val jag gör.

Puss o kram /"duktiga Emma" (Mormors citat)

Gladare kan ingen vara!

För tillfället befinner jag mig i ett lyckorus. Var på andra anställningsintervjun på ett företag idag, det gick bra och sen jag gick hemåt. Fem minuter senare ringer killen som intervjuade mig igen och undrar om jag hunnit långt. Han undrar om jag skulle kunna komma tillbaka och träffa en till person. Visst visst jag går dit träffar honom. Den nuvarande receptionisten undara nog varför jag springer förbi där hela tiden (har varit där ett X antal gånger innan också).

Så nyss (kl 10.40 för att vara exakt) ringde personen jag snackade med allra första gången (på mitt spontanbesök).

"Vi vill gärna att du jobbar hos oss, vill du det vännen?"
"Ja, absolut!" (Ler  hela tiden, så jag håller på att dö!)

Sen kan man nog förstå hur jag hoppade och hade mig! Mamma och jag skrek ikapp :P Detta är så kul att jag inte fattar någonting!

Mamma och jag ska fira med lunch på restaurang J snart, med lite vin och allt vad det innebär! Ska trots allt träffa ekonomiansvariga i morgon vid 9.00 och diskutera lön. Måste vara liite slipad :)

Mega puss från den överlyckliga EmmaPemma.

Listat

Ja, jag har verkligen mycket att göra.. hehe.. Underhållt mig med denna lista i alla fall tio minuter :P

(X) snott den här listan från nån
( ) rökt en cigarett
( ) rökt en cigarr
(X) varit full
(X) varit kär
(X) blivit dumpad
(X) dumpat någon
( ) fått sparken
( ) varit i knytnävsslagsmål
(X) rymt hemifrån ( i typ 15 minuter)
( ) blivit arresterad
(X) hånglat med en främling
( ) gått på en blinddejt
(X) ljugit för en kompis
( ) varit kär i en lärare
(X) skolkat
(X) varit förälskad i nån internetkompis
( ) varit i England
(X) varit i Tyskland
(X) flugit
( ) spytt i en bar
( ) sett en del av dig själv brinna
(X) ätit sushi
( ) crowdsurfat under en konsert
( ) varit i ett våldsamt förhållande
( ) tagit smärtstillande
( ) älskar eller saknar någon just nu
(X) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(X) gjort en snöängel
( ) haft ett te-party
(X) byggt ett sandslott
(X) hoppat i en vattenpöl
(X) lekt uppklädd
(X) hoppat i en lövhög
(X) åkt släde
(X) fuskat när du spelat spel
(X) varit ensam
(X) somnat i skolan/på jobbet
(X) använt ett falskt id
(X) tittat på en solnedgång
(X) varit med om en jordbävning
(X) rört en orm
(X) sovit under stjärnorna
(X) blivit kittlad
( ) blivit rånad
(X) blivit missförstådd
(X) tagit hand om ett råddjur/en get
(X) vunnit en tävling
(X) gått mot rött
( ) blivit avstängd från skolan
(X) varit i en bilolycka
(X) haft kramp
(X) kännt dig som en utstött
(X) ätit ett helt glasspaket på en natt
(X) dansat i månljus
(X) hatat dig själv
( ) varit vittne till ett brott
(X) ifrågasatt ditt hjärta
(X) varit besatt av post-it lappar
(X) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(X) varit vilse
(X) varit på andra sidan landet
(X) simmat i havet
(X) kännt som om du håller på att dö
(X) gråtit dig själv till sömns
( ) lekt polis och rånare
(X) sjungt karaoke
(X) betalat för mat med bara mynt
(X) gjort något med dig själv som du inte borde gjort
(X) busringt
(X) fångat en snöflinga på tungan
(X) dansat i regn
(X) skrivit ett brev till tomten
(X) tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om
(X) blåst bubblor
(X) gjort upp eld på en strand
( ) förstört en fest
(X) åkt rullskridskor
(X) fått en önskan inslagen
(X) burit pärlor
( ) hoppat från en bro
( ) ätit hund/katt-mat
( ) sagt till en främling att du älskar honom/henne
(X) pussat en spegel
(X) sjungt i duschen
(X) burit en svart klänning
(X) drömt att du gift dig med någon
( ) limmat fast din hand i något
( ) fastnat med tungan i metall
( ) kysst en fisk
( ) varit en cheerleader
(X) suttit på ett tak
(X) skrikit så att du inte fått luft
( ) byggt en kärra
(X) pratat i telefon i mer än sex timmar
(X) stannat uppe hela natten
( ) inte duschat på en vecka
(X) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(X) klättrat i träd
(X) haft en träkoja
(X) är rädd för att titta på skräckfilm ensam
(X) tror på spöken
( ) burit fula/annorlunda kläder i skolan, endast för att höra vad folk säger
( ) spelat kyckling
( ) blivit puttad i en pool med kläderna på
(X) blivit tillsagd av en främling att du är het
( ) brutit ett ben
(X) fångat en fisk och sen ätit den
(X) fångat en fjäril
(X) skrattat så mycket att du grät
(X) gråtit så mycket att du skrattade
(X) fuskat på ett prov
(X) glömt någons namn
(X) sovit naken
( ) svimmat
( ) gråtit på tunnelbanan
( ) haft sex på offentlig plats
(X) snattat. (liten o dum var ja då när ja tog smågodis)
(X) drömt att jag haft sex med nån vän
(X) pratat med en främling i mer än fem minuter
( ) gett en uteliggare mer än 50 kronor
( ) spottat på någon jag ogillat
( ) hoppat bungyjump eller något annat riktigt äventyrligt
(X) haft sex i en IKEAsäng
( ) haft sex i en IKEAsäng inne på ett IKEAvaruhus ;)
(X) supit en vecka i sträck
(X) varit svartsjuk
(X) jag kan skriva utan att titta på tangenterna
(X) strippat
( ) dykt bland koraller
( ) färgat håret svart
( ) slutat röka en gång för alla
( ) fått barn
(X) förnekat sina känslor
( ) gift mig
(X) hittat nån man aldrig kommer glömma
(X) sårat någon/flera
( ) skaffat körkort
( ) haft sex på ett tåg
( ) kört bilrace
( ) tattuerat mig
( ) piercat mig ett antal ggr
(X) använt linser
( ) kängat på nån
( ) åkt vattenskoter
(X) förlorat nån som verkligen ligger en varmt om hjärtat
( ) stört folk på en fullsatt bio

Orkade du läsa enda hit ska du ha kred! Puss

Lyxig vardag

Kunde inte låta bli att skriva ännu en gång idag:)

Just nu har jag det ganska lungt, inget jobb (fast det är i och för sig väldigt stressande) och inga speciella måsten jag måste göra. Så vad göra jag?

1. Går upp efter tio någon gång efter att ha snoozat några gånger.
2. Äter frukost och läser i någon tidning (DN eller Cosmo - ofta det senare)
3. Funderar på om man ska göra något under dagen...
4. Kollar mailen ett X antal gånger, innan jag tar tag i dagens göromål.

Alternativ på aktiviteter:

°Fika i centrum/på stan
°Läsa en bok hela dagen
°Gå till mamma och äta lite
°Söka ett jobb eller två
°Ringa mkt viktiga samtal till kompisar (slår hål på några timmar)

5. Efter att ha gjort något (eller flera) av ovanstående aktiviteter kan jag sova gott om natten.

Ja, man kan ju sammanfatta det hela med att jag inte gör så mycket och det är skönt, men frustrerande ibland. Lite lyx problem kan många tycka. Detta är min riktiga semester på hela sommaren och då är det väl bara att njuta :)

Puss till er alla som sliter

Hur uppfattar du mig?

Hur man uppfattar någon och bedömmer en person kan vara raka motsatsen till hur personen verkligen är. Det kan nog dem flesta hålla med om. Det kan vara ganska jobbigt och ibland skapa missförstånd som egentligen inte existerar. 

Jag vet hur några av mina vänner uppfattade mig innan vi lärde känna varandra. T ex en väninna uppfattade mig som ja, snobbig, divig mm, men sen när hon lärde känna mig märkte hon att jag var någon helt annan. En annan tjejkompis uppfattade mig först som en plugghäst och fotbollstjej. Någon uppfattade mig som kall och ytlig. Och det är aldrig kul att höra om det är något negativt, när det är så fruktansvärt fel!

Så hur kan jag påverka hur andra uppfattar mig? Man kan omöjligt veta vad alla tycker och tänker om mig, föresten så tänker inte alla på mig bara för att jag gör det hela tiden... Det är nog lätt att tänka för mycket på vad andra tycker, när det inte är det som är det avgörande. Om du känner att du kanske inte uppfattas som den du verkligen är, då är det bara du som kan ändra på det och visa vem du ÄR.

Det finns en person som alltid har uppfattat mig på "rätt" sätt. Hon har egentligen inte hunnit få en förutfattad mening om mig. Hon är än dag äldre än jag och vi har umgåtts från att vi var bäbisar och det har skapat fina band. Vi har fortsatt att träffas med jämna mellanrum och är lika nära varandra nu som vi var när vi var mindre. Vi har helt enkelt inte hunnit tänka fel om varandra, för när man är liten vet man nog inte vad som menas med kall och ytlig.


Puss alla fina vänner (som gillar mig för den jag är).


Jag o Anna - underbart

Jag o Anna - underbart


Vanligt civiliserat folk

Det är helt otroligt vad en del människor kan trycka ned och vara taskiga! Man bjuder till fest och det man får veta är att man är labil på det ena eller andra sättet. För man kan omedvetet ha sått ett frö som kan få en naturvetare att vackla.

En diskussion där ingen har varken rätt eller fel, tar tre timmar och skapar allt annat än vänskap. Ibland kan man undra vad folk tänker med, världen är fakitskt större än vad man själv tror. Va lite "opend- minded" så att säga.. hrm. Nej, det är en besvikelse och det är helt otroligt att man kan hacka vidare trots att någon försöker lägga ned ämnet, för visst är det viktigt att få sista ordet?

Man ska helt enkelt vara öppen (oöppen om man vill) och se en spegling/reflex/ljussken/spöke för vad det verkligen är!



Vad ska jag göra egentligen?

Nu är det en ny dag och en ny "morgon", om man kan kalla det morgon efter 12..?

I kväll är det kräftskiva och det ska bli kul och gott, men det saknas något.. Okej, ut med språket! Jag har varit singel i (tamtata!!) i exakt två veckor nu och det är faktiskt på tiden! När var jag singel senast.. Svårt att säga. Har redan börjat bli rastlös och vill ha någoting mer. Fast kanske någonting mer av livet, man behöver faktiskt inte ha pojkvän! (försöker intala mig själv det här nu..) Alltså inte på en gång, mitt mål kan väl va att vara singel i alla fall någon månad.. Hehe..

Äh, nu vänar alla äventyr och det är bara att ta för sig.. Var ska jag börja? Det återstår att se..

Gott folk! Trevlig helg och kram.

Emma.

"Lugn och ro"

"Lugn och ro"

Jag kan inte påstå att jag exakt vet vad som menas med "lugn och ro". Jag skulle i och för sig kunna veta vad det betyder för mig, för det betyder sällan samma för alla människor. Men vad beyder det då för mig?

Att vara helt avslappnad och bara ta in nuet och inget annat, känna att man har mycket energi att ta av. Men man behöver inte ta av all energi, man vet att den finns där och det räcker. Spara på det man har för man ska inte behöva gå på reserven för jämnan. Är det inte energi man får av att slappna av och ta vara på sig själv? Det tillsammans med att äta rätt, motionera och allt det andra viktiga vi ständigt får höra.

Men vad är det som gör dig lung? Hör det ihop med att vara lycklig? Kan man vara lugn och tillfreds om man är olyckling, fast det kan man heller inte vara om man är väldigt hungrig. Jo kanske, det kan jag inte svara på, men jag har svårt att tro att det skulle vara möjligt att sova lugnt eller slappna av om man ständigt är hungrig och utan trygghet.

För mig är att vara lugn samman kopplat med lycka och harmoni. Livet runtomkring är det det är, oavsett om det finns brister så finns det mycket man inte kan ändra på. Man har valt det liv man lever och personerna man lever med, varför inte bara försöka acceptera det och på det sättet få harmoni. Också harmoni med sig själv, att jag är den jag är och älskar mig själv (i korthet). Alltså harmoni, samtidigt lycka och lugn.

Hur ska man då känna allt det här och på så sätt känna lugn? Hum.. Vi tar det en annan gång :) Jag får jobba på att känna så här...

En vanlig dag?

Jag har inte riktigt hunnit landa, kom till Sthlm i lördags, flyttade hit då. På söndagen var jag på min första riktiga jobbintervju (fick det tyvärr inte), sen på tisagen kom underbara Anna och hälsade på. Idag for hon hem och jag ska återvända till min "vanliga vardag". Men vad är en typisk dag för mig? En vanlig dag, vad händer då? Jag har precis flyttat tillbaka hit, behöver ett jobb/sysselsättning... Hur länge dröjer det tills jag vill ha en annan vardag än den jag kommer att få? Känner mig helt uppskruvad och jag har ännu inte hunnit pausa sen jag kom hit... Vad händer då när jag äntligen pausar?

Men än så länge, ta det som det kommer, försöker iaf... Ska skapa min egna vardag och vara nöjd med det, eller ständigt sträva efter något annat bättre. Vad är bäst för mig? Herregud vad man kan snöa in sig...

Puss

RSS 2.0