Svullo

Jävlar. Nu har jag ätit tårta igen (senast i helgen) och det var gott men nu är jag uppsvullen som ett hus eller liknande. Elefant är ett annat alternativ. Inga kolhydrater på några veckor igen eller? Funderar på om jag inte vill träna istället och äta lite kolhydrater (fasen va jag tjatar om det!). Funtar på ett skivstångspass redan imorgon och ett till på söndag eller ska jag ta Ki/yoga? På torsdag morgon kl 8.00 blir det i alla fall Core för hela slanten, lite lugnare träning men ändock. Kan ju vara snyggt med lite muskler också ju. Inge mer socker och bakverk i alla fall, svårt bara när någon råkar fylla år och det placeras ut fem olika tårtor ca 5 meter från receptionen...



/emma.

Ett kommande dilemma?

Jag har redan nu börjat fundera över hur det egentligen är möjligt att få ner hela sin garderob i en 105 liters väska? Kolla själv, väskan är inte stor och garderobsinnehållet har säkert växt en hel del sen nästan ett år tillbaka då bilden är tagen. Bilden tar också bara en bild på ca hälften av det jag har i garderoben. Hur ska det gå utan alla mina prylar i Brighton? Hjälp!



Väskan VS. Garderoben - vem vinner?



/emma.

Go och glad

Jo faktiskt. Det rullar på, jag har en hel del att pyssla med och jag är faktiskt glad! Weho. Livet håller sig flytande om man säger så. Det där med maten, kommer nog göra så att jag ska börja lite med kolhydrater igen av de nyttigare slaget (bulgur, linser, bönor, råris, quinoa, mörkt bröd med korn men inget godis och sött osv.), annars orkar man ingen träning alls! Och motion mår man ju också bra av. Det extrema är nog inte det bästa i längden. Lagom är bäst.

Vidare blir det ceasarsallad till lunch, liten specialbeställning just i dag vilket gör mig överlycklig - jag älskar verkligen den salladen!

I kväll ska vi bänka oss framför Desperate Housewives vilket gör det hela ännu bättre! Hoppeli hopp, nu fortsätter jag!




/emma.


Uppe med tuppen

Igen! Jisses. Grejen är att det är riktigt skönt att vara på jobbet kl 7.00 på mornarna, inga irriterande samtal som ringer och stör och man kan jobba undan i lugn och ro. Riktigt skönt. Jag går bara upp en halvtimme tidigare ungefär och är klar efter tre kvart och då går jag till jobbet, där ser ni som betvivlat att jag är världens segaste som behöver två timmar på mornarna för att se någolunda acceptabel ut att jag kan vara riktigt snabb också ;) Som sagt. Nu ska jag väl jobba undan det jag tänkt!

I morse åt jag faktiskt inte ägg och bacon (det fanns inget av det hemma) utan yoghurt med lite olika frön i och ca tre flingor + ett grovt grovt mörkt bröd med skinka. Tror faktiskt jag ska börja med kolhydrater igen, alltså bra sådana som verkligen innehåller massa korn och sånt, inget vitt bröd här inte! Jag måste passa mig så jag inte faller dit och frossar bröd bara ;) Jag vet inte än, men lagom är nog bäst så en bra balans med nyttig mat och motion är nog det ända rätta. Utan kolhydrater kan man inte träna vidare hårt som jag märkte igår... Och träna behöver man också om man ska få extra energi och må bra. Lagom är lagom.

Puss så länge!



/emma.

P.S. Har lite skön tränigngsvärk från igår, trots att jag svimma efter 5 minuter, jag tränade iofs igenom hela kroppens muskelgrupper med en skivstång medan de andra sprang runt. Så lite träning fick jag allt!

Blodsmak i munnen

Fy. Fan. För träning utan kolhydrater. Man orkar inte ett piss! Jag mådde illa och var spyfärdig, trodde jag skulle svimma och hjärtat bankade uppe i halsen efter bara tio minuter på träningspasset. Att det smakade blod i munnen var inte heller så trevligt... Det är inte speciellt kul med cirkelträning heller för den delen. Men usch, så har jag aldrig mått när jag tränat tidigare, visst lite kanske men inte så mycket och den gången åt jag inga kolhydrater heller. Att ge gärnet från första stund är inge bra, att jag har jäkligt dålig kondis är väl inte direkt bra det heller. I den stunden lovade jag mig själv kolhydrater för resten av livet - nyttiga sådana. Tror fan det alltså, jag kan definitivt inte träna vidare hårt utan kolhydrater i alla fall, det fick jag verkligen reda på idag. Så vad göra? Vi får väl se. Yoga?

Nu ska jag minsann däcka i sängen, bara borsta tänderna och krypa till kojs. Mmm. Ses i morgon!



/emma.

Lite pepp tack

Skulle behöva lite pepp, ett litet pepp-talk. Yes! Ska träna i eftermiddag och det enda jag känner för är att krypa upp i soffan med en bra bok... Det hade varit fint! Har ätit några bitar 70% choklad nu, vill liksom ha nåt hela tiden... Den där lite illamående känslan finns tyvärr närvarande i det undermedvetna och då känns det bättre att äta lite hela tiden som för att tvinga bort det - på något sätt. Säkert ren inbillning. Så, det gäller att få upp tillräckligt med energi för att orka med träningen (den ska tydligen vara jäkligt svettig/jobbig) sen och även orka gå hem ;)

På tisdag är det premiär för Desperate Housewives kl 21.00 - det ska inte missas! Redan dagen därpå är det premiär för Greys Anatomy som definitivt inte heller ska missas! Rena rama lyx-veckan när det gäller tv-serier. Kollar typ aldrig på tv i vanliga fall med dessa två serier är verkligen värda att följa - maniskt!

Måste få upp mina hyllor som bara står och skräpar också. Vill ju har ordning i mitt liv! Ska bädda rent ikväll också hade jag tänkt, har ett för smalt underlakan för min 120 säng. Min älskling storknar på mig och tycker jag borde köpa en bäddmadrass som passar, men det kostar ju pengar! Kollade på IKEA och det är 600kr jue! Vem har dem, inte jag.. Får sova hos dig då Älskling :)

Pepp, pepp.



/emma.

Irriterande

Kollade med Telenor om man kan "frysa" sitt mobilabonnemang under tiden jag är i Brighton men det gick inte. Jag har nämligen en bindningstid på 18 månader i och med att jag bytte till en nyare mobil som innebär att jag måste betala min månadsavgift tills bindningstiden är slut. Det "fina" med det hela är att jag betalar 199kr/månaden (fast) att ringa/smsa/mmsa upp men utlandstrafiken ligger utanför den avgiften så jag kan inte använda de 199kr under ett halvår utan är bara tvungen att betala det rakt upp och ner. Jag tjänar ju lätt på att skaffa ett engelskt kontantkort när jag är i Brighton men det suger att behöva betala för två telefoner när man inte ens använder det ena abonnemanget! Gaah. Någon som vill ha mitt abonnemang i ett halvår tills jag kommer hem? Hör av dig.





/emma.

Godmorgon!

Morrn, morrn i ottan! (Ja men typ.) Tog mig till jobbet en timma tidigare än vanligt för att jobba igenom högarna lite och få upp min flextid som står på tvåsiffrigt minus. Rotade fram mina höööga mörkbruna stövlar från Scorett som jag fyndade för snart två år sen, ut garderoben så de pryder nu mina fötter. Hittade inga skor utan för hög klack, som har rätt form och färg i fredags. Lite besviken över det faktiskt... Men jakten fortsätter - skam den som ger sig!

Direkt efter jobbet blir det lite seriös träning för omväxlingsskull, nu är det dags (igen) att komma igång... Ska köpa ett klippkort på Friskis tänkte jag också, så jag kan träna där i alla fall en gång i veckan - skadar ju inte direkt :) Jag ska ju som sagt inte fortsätta med den afrikanska dansen vilket mitt konto hurrar för, men något måste man ju göra åt kroppsvolymen, så några pass på Friskis blir perfa! Men först blir det ett svettigt cirkelträningspass i eftermiddag! Phu. Återkommer med muskelkrämpor!

Puss och kram hel dan!



Frukost på sängen är typ det mysigaste i världen (en av alla mysiga saker i alla fall).

/emma.

Då och nu

Innan jag och David åkte hem från Uppsala svängde vi förbi mitt gamla barndomshem i Vreta, huset ligger längst bort, där vägen tar slut, där åkrar tar vid och där man ser vattnet några hundra meter bort. Vi gick ner till huset en snabbis men det rörde sig folk i trädgården så vi vände ganska raskt. Jag har inte varit där på hur länge som helst... Bor man inte i Uppsala har man inte riktigt vägarna förbi och då åker man först dit man ska och har inte tid med en "avstickare". Men det är riktigt fint där, perfekt väder med solsken och höstfärger i löven. Nästan så man kan sakna det som varit. Man glömmer lätt bort saker från förr när man är så fast i nuet, visst ska man leva för stunden och inte genom gamla minnen (fina som dåliga). Men det är kul att minnas och komma ihåg det som var mysigt och det som var bra. Det fina med att vara barn och inte behöva vara vuxen och tänka vuxna tankar hela tiden...
Sen åkte vi till pappa för att titta in och säga hej, fick pussa lite extra på Rasmus och sen var man på väg hem igen (jag körde ^^). Vilken helg! Den har verkligen varit maxad och nu är den slut. En ny vecka ska börja och det är massor att ordna med!

Ser man framåt så köpte jag en enkel flygbiljett till Storbritannien i går. Biljetten jag hade tänkt boka med Sterling till London Gatwick existerade inte, det fanns ingen dagen innan heller (?) så jag fick välja en biljett till ungefär samma pris men som landar på Heathrow istället vilket är längre bort från Brighton. Jag får helt enkelt ta tåget till slutdestinationen. Med bara 20 kg's packning och en datorväska + handväska i högsta hugg. Hur ska det gå? Måste verkligen packa bra (läs: lätt) så jag får med mig allt, det värsta som finns är att konka runt på för mycket grejer, bland massa folk, samtidigt som man har för mycket kläder och svettas ihjäl - inte kul - man blir ju om inte annat bara mer uppstressad! Ska lägga fram högar på sängen så folk som kommer och hälsar på kan ta med sig en hög för varje tillfälle, sen får de med sig en hög hem också ;) Men det kommer bli kul! Riktigt kul. Jag kommer lära mig sjukt mycket! Jag ska liksom till Brighton!! Har lite man ska boka in innan jag åker, pappa föreslog en middag hemma hos dem någon helg, jag och syrran ska träffa Sofia, min farbrors föredetta fru, en annan helg, jag ska träffa Karin som pluggar i Uppsala, jag måste köpa en varm pyjamas (kallt där borta har jag hört;) och massa sånt, finns tusen saker jag inte ens kommit på en som jag måste göra! Sen ska man fylla år också mitt i allt (weho), Julafton kommer också att hända, nyår och den POFF! Den 4 januari mitt på dagen lyfter flygplanet.

På sitt sätt var det skönt att vara liten, men det är roligt att vara vuxen och få göra det man själv vill. Det är nu man ska göra det man alltid drömt om som barn, det är nu man ska förverkliga sina drömmar man samlat på sig under årens lopp, det är nu man ska göra verklighet av sina vildaste fantasier.




/emma.

Som en liten dam

I helgen har det varit ett högt tempo! Mamma fyllde år i går vilket skulle firas! Maja och jag for in till centrum vid åtta på morgonen för att handla allt till brunchen vi skulle fixa till mamma. Vi hämtade tårta och ja allt gick i ett. Sen kom vi hem, vi sjöng för mamma och satte sen igång med brunchen. Swisch sa det och sen satt jag och körde oss till Uppsala och farmor och farfar. Färden gick bra och vi kom fram i ett stycke! Jag hade min relativt nya klänning på mig och smycken jag fått av farmor och farfar i julklapp för några jular sen. Såg ut som en liten dam ser jag nu när jag kollar på korten jag tog... Hehe. Med den där frillan, pärlliknande smycken och den klänningen. Vi hade en bra dag igår! Kalas för mamma och sen kalas på kvällen. Älsklingen fick träffa nästan hela släkten på pappas sida så han har nog fått sin dos nu ;) Men det gick bra! Eller vad tycker du babe? ;) De var ganska rumsrent igår om man tänker på hur det brukar bli, men det märker du kanske på julfesten den 27e ;)



Damen för dagen.



Och presenten till F & F såklart. Ett kollage med bilder på Emil, Maja och mig en solig dag på Djurgården. Med ett kort som det stod 50 på mitt i. Tog tyvärr inget kort på det...



/emma.

Fokus

Nu gäller det att hålla fokus! Jag vet vad jag ska ha och jag vet vad jag inte ska ha. Dessa fina pjäser är nog något som faller bort ganska hårt... Förövrigt fin fina höjder från Bianco.



/emma.

Det är i alla fall omväxlande

Har ju som sagt kurs här i dag och i går. Nu är jag filmstjärna igen, det ingår liksom i min tjänst som receptionist. I förr går stylade jag våra övernattningsrum så lite inredningsarkitekt är jag minsann också! Ibland använder de mig till att fota produkter också, så man kan lugnt säga att jobbet är omväxlande!

Snart får jag dra, eller ja om några timmar och det ska bli så skönt. Det har varit en verklig omställning att komma tillbaka till jobbet efter två lata (nåja) veckor i Falun (jippie för körkortet!). Phu. Kommer bli mycket släkt och kalas i helgen, på söndag kommer tydligen mormor och Moster S till Sthlm för att gratta mamma också, så det blir maxat med släkt i helgen! David ska få träffa pappas sida av släkten nu i morgon lördag för första gången, spännande och kul! Nu har jag nån som håller mig sällskap (i min ålder alltså) vilket gör det ännu roligare ;) Att få fira farmor och farfar på deras stora dag och kommer vara jättekul!

Längtar tills jag är på stan och får köpa ett par skor, de där jag behöver... Sen ska jag köpa lite annat pyssel som är hemligt än så länge! Längtar efter mitt hjärta också som är världens finaste <3 Vi ses snart!

Pusssar



/emma.

Fredagar är fina dagar

Äntligen fredag, igen. Ska bli skönt med helg! I dag ska jag in till stan så fort jag slutar för att köpa ett par skor utan klack och som inte är stövlar (=blir för varma att ha inomhus). Vid sju ska jag träffa Älsklingen inne i stan och vi ska ta oss något att äta innan bion vid nio-tiden. Vi ska se Wall • e - äntligen! Lillasyrran ska också med och vi får se om Lillebror Emil hinner han med. Riktigt trevligt! I morgon ska jag och Maja åka och hämta tårtan på bageriet till mamma och handla det sista till brunchen vi ordnar till hennes ära och födelsedag! Kommer bli riktigt fint och kul! Ser fram emot att duka fint och göra god mat :) Sen ska jag köra till Uppsala och Farmor och Farfars 50års dag som gifta, Gulbröllopet. Kör på lite soft stil idag, casual friday som det är. Min stora sköna kofta åkte på över mitt svarta tighta fodral - lite mer klätt så ;) Sitter mest ner hela dagarna ändå så det är nog lugnt!

Bjuder på tisdagens look istället för dagens eftersom den vet ni redan hur den ser ut (se länken ovan).. Men det är en kofta i alla fall, från i tisdags alltså! :)



/emma.

Shine on me

Solen skiner riktigt ordentligt idag också! Så härligt när jag gick hem, att känna solstrålarna i ansiktet och andas in den friska höstluften... Var tvungen att ta lite kort på det hela.









Älskade Mulberry.



Älskade platåstövletter.



Detta är fin höst för mig. Solsken, klar luft och lite varmt sådär. Hoppas helgens väder blir lika fint!

/emma.

Inte så bra faktiskt

Mår riktigt illa. Efter lunchen var det så illa att jag gick iväg flera gånger för att ja... Det man gör när man mår illa alltså. Som tur var slapp jag det, men illamåendet hänger kvar. Tog lite Samarin nu och har ätit mörkchoklad lite hela tiden sen lunch för att tränga bort illamåendet. Funkar inte så bra. Blä! Huvudvärk kan man ta tabletter emot med illamående är värre, man kan inte göra nåt åt det! :( Hoppas det går över snart inge kul att må så här.

... La la la... Pausmusik... La lo laa lii laaaa! (Öh? Skyller på illamåendet.)

Till nåt roligare. Allra helst vill jag sätta upp mina hyllor ovanför tvn när jag kommer hem, men jag ska laga mat till hela familjen och frågan är om min karl (a.k.a. Dave) är up for it efter sin arbetsdag... Måste medge att jag behöver hans tålamod och muskler (jobbigt att stå och hålla upp hyllor i flera år) när det gäller det. Får fråga snällt *blink* Hade varit kul att få ordning helt i rummet, har bott där snart ett år (i jul) och det är inte helt färdigt än!

Illa illa illa. Urk. Hatar att må illa!

Puss på er som mår bättre (och er andra med såklart!)



/emma.

P.S. Visar mitt körkort för vart enda stackare som kommer förbi ;) Det är så fiiint!


Ska faktiskt erkänna en sak. Mitt i allt detta illamående, som ett försök att göra det bättre, åt jag ett bröd. Första brödet på snart en månad! Det känns faktiskt lite bättre (just nu) hoppas det går över på vägen hem.. Lite frisk luft ska göra gott som mamma säger. Puss!

Till krims-kramset

Städade som sagt lite i helgen och tog bort lite av alla grejer jag har framme. Har en ovana att köpa mycket nytt och inte ta bort de gamla, men det finns ju så mycket fint i affärerna och jag älskar alla mina grejer lika mycket! En svart ljushållare på fot har fått bli ett litet smyckesfat - riktigt fint faktiskt - med svart mot silver. Me likey!



(Ursäkta de ganska dåliga bilderna...)

/emma.

Dagens vuxna

Vi fortsätter med "vuxentemat" här idag och visar upp dagens lite mognare (?) outfit. Midjekortkavaj, berlockhalsbandet och mörka jeans från H&M, det blommiga linne är från Ginatricot. Håll med om att det är lite lekfult vuxet i alla fall :)







/emma.

Nu är jag vuxen!

I dag när jag åkte in till Lidingö Centrum för mitt verkliga ärende passade jag på att hämta mitt körkort också - kändes nästan viktigare! Att kunna låna bilen och åka till centrum, skjutsa syrran till skolan och sen att hämta det där rosa kortet - vilken känsla! De har ändrat designen lite på körkortet  så det ser lite annorlunda ut. Det är tunnare, annat typsnitt, har ett litet "titthål" så man ser rakt igenom, en annan lite annan rosa nyans och sånt. Känns så jäkla konstigt att ha det där kortet i handen! Jag har liksom lyckats med en av de där "milstolparna" här i livet. Det är galet, det är stort!

Kolla in mitt inträdeskort i vuxenvärlden:



Har censurerat lite, så man inte "skyltar" med allt liksom ;) Den röda fyrkanten mitt i är titthålet, man ser min röda plånbok igenom det. Helt okej kort på mig också! Hade mitt lite längre hår då, inte så snyggt stylat just på kortet kanske (nervös inför teoriprovet en stund senare), men ändå lite längre hår än jag har nu! Skönt :)

EDIT: För er som har skrämt och lurat mig med att prövotiden är på hela FEM år kan ni slänga er i väggen! För på mitt körkort står det att det bara är två år som det alltid har varit. De ni! Nu behöver jag alltså inte vara nervös i fem år utan bara två ;) Yes!

/emmaGrownUp

Sova tidigt

Tror faktiskt jag ska krypa till kojs nu. Ska bara låta naglarna torka lite, satte på det andra lagret av OPIs Indian - a - mood for love, dags att bättra på, det har ändå suttit sen i lördags! Har varit en lång dag i dag och det ska bli skönt att sova. I morgon har vi kurs på jobbet och det kommer väl ta lite på nerverna, samma sak på fredag - men sen är det helg! Jag och Maja har planerat vad vi vill ha till vår brunch på lördag, mamma fyller ju år och hon ska firas ordentligt! Vi funderar på lite bubbel till, det har man ju på bruncher! Lyx.

Fick en avi om att mitt körkort har kommit nu! I morgonbitti när jag ändå ska in till centrum tar jag det i samma veva - wow. Det är nu det blir verkligt:)

Men som sagt: sängen. Ska kanske skriva ett litet brev också innan jag sluter ögonen...



/emma.

Jobba sig svettig

Jag har verkligen jobbat intensivt och hårt de senaste timmarna! Har gjort i ordning övernattningsrummen här på jobbet, har packat upp högen med grejer som jag beställde från IKEA för ett tag sen. Shit. Att packa upp kuddar, bäddmadrasser, samt att montera ihop småsaker tar på krafterna till flera rum tar på muskelstyrka, speciellt när det handlar om ca 19 kuddar och typ 7 sängar! Att lyfta sängar i små utrymmen är inte heller något att rekommendera! Men tiden går i alla fall fort!

När jag kommer hem ska jag fixa skrivbordet, ska koppla in skärmen och tangentbordet jag fått låna i min bärbaradator. Sen ska jag klippa och klistra tänkte jag, vill göra kollage, har nog inget stort papper hemma bara... Får bli små kollage! Ska ut med vovven ikväll också, min dag förflyttades, och matdag i morgon. Vad ska man laga till familjen Kräsen? Som jag och mamma också kan äta. Ska kolla kokboken där hemma. Pust, pust!

Nej sista rycket, hundra (typ) fakturor som väntar. I morgon och på fredag är det kurs här som innebär stress - alltid lika kul. Mentalpepp!

Nu är jag barnvakt resten av dagen... Ja självklart har jag mina andra uppgifter att ta hand om också!




Puss på er.


/emma.

217

217 kr är vad jag har på kontot just nu. Det är ganska förståligt eftersom jag betalat ett körkort på 11 850 + 700 kr för uppkörningen mm. Maten i Falun har jag också betalat, men de pengarna får jag tillbaka nu den 25e. Jag som hade tänkt åka in till stan idag och köpa ett par bra skor istället för på fredag... Antar att det får vänta till fredag helt enkelt. Kommer faktiskt hoppa av den Afrikanskadansen också, den kostade multum och ändå är det för mycket folk så man kan knappt röra sig och eftersom jag missade två gånger nu när jag var i Falun frågade läraren om det var min första gång. Kommer lägga de återstående pengarna som jag inte betalat in till kursen än på ett Friskiskort istället och kanske nåt annat ;) Hoppas du inte dör utan oss Elina, men du kan ju stegen och det sen innan! Det känns bra, har inte riktigt de där återstående 1690 kr eller vad det var kvar att betala. Känns bra.

Appropå pengar drömde jag att jag köpte en alldeles egen lägenhet. Det var en underbar känsla och jag ville inte vakna ur drömmen! Den var så fin. Har verkligen fått dille på en egen lya och faktiskt en egen bil - tänk vad flådigt. Men det får vänta en stund till. Tills jag kommer hem efter england, eller kanske ännu längre... Lägenheten känns ändå viktigast. För tänkt, när jag får min lägenhet ska jag göra smoothies varje morgon att ta med till jobbet och smutta på som mellanmål, härligt va?



Skulle mitt kylskåp se ut så här månne?

/emma.

Projekt

Det är kul med sånna saker. Projekt att fixa med och komma på massa roliga idéer! Kan ju börja filura redan nu liksom :) Mer säger jag inte, allt har sin tid!

Ett annat pyssel-projekt jag vill sätta igång med är klippa och klistra ihop kollage! Ta fina bilder ur tidningar och sånt fint. Men när ska jag göra det? Inte ikväll och inte imorgon. Torsdag? Matdag... Fredag? Shoppa skorna och gå på bio... Lördag? Mammas födelsedag och 50års bröllopsdagen hos F&F (farmor och farfar). Söndag? Ja, kanske en kortis innan jag ska sova. Hum. Vi får väl se om jag hinner åstakomma något!

Borde köpa ett till fotoalbum också och klistra in återstående foton av mitt 2007. Snart ska man ju framkalla 2008 också! Jisses.

Gillar projekt! De kommer lysa upp min höst. Gillar inte att det blir mörkt och fuktigt ute, solen känns som ett minne blott. Men idag skiner den faktiskt för omväxligsskull - inte helt fel! :)



/emma.

Vuxenpoäng

Jag har nu hunnit samla på mig en hel del vuxenpoäng. Eftersom jag tog körkort i fredags kan jag lika gärna fortsätta att samla poäng och bokade en tid för ett tandläkarbesök v 41. Det var över ett år sen jag kollade gaddarna och nu börjar det kosta pengar. Det kostar att vara vuxen I guess. Lika bra att kolla upp så allt är okej innan Brighton.

Appropå vuxenpoäng och Brighton, kollade jag upp var jag ska när jag åker till Brighton i januari. Kommer boka flyg söndagen den 4 januari. Så där har vi deadlinen, efter det dröjer det ett halvår, eller 23 veckor, innan jag är hemma igen. Boka in en exklusiv dejt med mig redan nu om du värdesätter kvalitétstid innan jag drar - hett tips! ;) Det börjar närma sig! Jag ser verkligen fram emot det, samtidigt som det kommer bli scary-scary! Men jag kommer va jävligt grym på engelska sen! :D



Ganska kass karta, men man ser typ var jag ska! Kommer bo 7 km utanför Britghon i Loxdale, Portslade, där skolan också är benägen.

Edit: Nu har jag beställt ett nytt SEB Visa kort då mitt går ut i januari. Kommer få en ansökan till ett Mastercard också, kan vara bra om det händer något oväntat där borta. Fixade också en fullmakt till mamma så hon kan kolla mina konton osv när jag är borta - jäkligt mycket vuxenpoäng på kort tid nu!

/emma.

Must haves

Något jag är i desperat behov av (faktiskt) är ett par skor. Inte vilka skor som helst för den delen. Inga klackar (även om ett par röda lackade pumps inte suttit fel), inga höga ben, inga rosetter eller hjärtan, inget sånt. Jag behöver ett par vanliga skor att gå omkring i på jobbet som inte blir för varma som vinterstövlarna blir och som inte ger mig skavsår. Ballerinas är för kallt nu, då måste man ha strumpor i dem och hur ser det ut?! Ja, så nu sätter jakten igång efter ett par skor - rätt och slätt.

Vad tror vi om något sånt här? Ett par klassiska skor som passar till det mesta. Frågan är om det är "jag"... Men samtidigt detta är nog det bästa som går att finna till det priset och de kraven (jag har). Får gå och testa dem efter den 25e! :)




/emma.

Work, work

Jag känner mig typ ganska rejält stressad och veckan har bara börjat! Kanske inte över jobbet utan allt som händer runt om och utanför jobbet. Inte för att det är mycket direkt kanske men ändå. Känner man sig stressad så gör man det! I kväll är det Afrikanskdans för fösta gången på länge, missade de två senaste gångerna pga av veckorna i Falun, hoppas jag inte missat alltför mycket.

I går åkte vi som sagt till Norrköping och vår Homeopat. Mamma körde dit och jag fick köra hem. Blev ganska stel i nacken av den färden - sitter och spänner mig en hel del tror jag ;) Körde om en massa långtradare och när jag kom upp i 120km/h pep mamma i baksätet. Att köra på essingeleden för första gången och sen vidare in i stan med alla filer och skit var också en upplevelse - men det gick bra! Sen var man hemma igen vid halv åtta. Gjorde matlådan till i dag (min mumsiga tonfiskssallad) och sen var det middag. Jag fick rycka in som bilförare när Maja kom på att hon glömt att hämta moppen på skolan, så Emil och jag åkte och hämtade den, alltså han tog moppen och jag bilen hem. Kul att köra bil! Ingen match med automatiskt växlad bil dock... Men bättre än inget! :) Älsklingen hade kommit när jag kom hem från den lilla bilturen, vi drack te och sånt. Jag köpte Emils externahårddisk för en hundring innan vi gick och la oss, han skulle köpa en ny och jag behöver en - skönt, nu slipper jag lägga 800kr på en ny! :) Vi sov gott... Zzz.

I morse förklarade jag krig mot mitt hår. Det går inte att göra något vettigt med det! Förut när jag hade längre (läs: 30 cm till) hår satte jag upp det titt som tätt för att variera liksom. Men försök att sätta upp mitt korta hår! Omöjligt. Såg ut som en igelkott med massa spret, Älsklingen förslog att jag såg ut som ett vårtsvin som sen blev ett piggsvin. Ännu bättre. Men jag lyckades tämja skiten med en locktång och nåra hårspännen. Sen cyklade jag snabbt till jobbet. Phu.

I morgon ska jag till DaveBabe och på torsdag blir det träning på jobbet samt min matdag (what to cook?). På fredag blir det kanske bio, äntligen ska vi få se Wall • e! På lördag fyller söta mamma år och det ska firas med brunch! Senare på eftermiddagen ska vi till Uppsala (jag kör!) och fira farmor och farfars 50år som gifta! Guldbröllop med andra ord. "Det är inte många som hinner dit" som farfar sa. Jag och David ska bo i deras bastu (bekvämare än det låter, de har byggt till lite så det blir två sängar att sova i). Kommer bli kul! Äntligen ska David få träffa min galna sida av släkten och söta lillebror Rasmus! Har inte sett honom sen i somras, han måste ha växt massor!

Som sagt. Måste göra massa saker nu! Puss.



/emma.

Wish for...

Dessa ypperligt finurliga och tjusiga "hattlådor" hade jag inte tackat nej till (man får två st). Raka vägen från Åhléns kommer dessa vrålsnygga förvaringsboxar - hem till mig?!




Mm. Mumsigt. Dessa åker direkt med på önskelistan!

/emma.

Dags att bli seriös igen då

Nu är man tillbaka till jobbet efter sina två veckor i Falun, nåväl, var ju här och jobba häcken av mig förra fredagen. Säger mest till alla jag ser att jag har tagit körkort och fortsätter babbla på, man måste ju fånga upp de viktiga som har hänt och uppdatera!

Shit. Det rullar på kan jag säga, skrev de första meningarna för en halvtimma sen eller mer!

Ang. vikten kan jag säga att det inte hänt någoting på vågen sen sist. Nåra hg ner och sen tillbaka, så jag har inget roligt att meddela där! Trots att jag varit så duktig! Kanske beror på den där grattis-till-körkortet-browniesen och kanske det där glaset champagne i fredags när vi skålade för samma körkort. Men men. Jag har verkligen varit duktig och lagat mat varje dag i Falun. Inte ätit godis eller socker eller kolhydrater. Jaja. Jag ska kämpa på! Är inte less på ägg och bacon heller utan det är riktigt gott och man är mätt länge! Mums. Så jag ska lätt fortsätta! Är väldigt pigg och glad av denna kosten så varför sluta?! Rör på mig minimalt just nu tyvärr, ska väl köpa ett klippkort på Friskis hade jag tänkt trots att det är smått boooring, men man måste ju röra på sig lite! Sen har jag ju den afrikanska dansen på tisdagar att se fram emot!

Kl 13 ska mamma, Maja och jag till Norrköping och Homeopaten igen och JAG ska köra hela vägen dit och hela vägen hem :) Ganska skönt med automatväxlad bil alltså. Men måste lätt hålla igång växlingen så jag ska få köra till Uppsala på lördag med Babes bil :) Undrar om det kommer bli bråk på vägen, alltså det där med kärlekspar i trafiken ;) Man har olika åsikter och sånt. Men jag är ju så pass grön än så länge så det blir nog mest nervositet... Hum. Börjar med körningen till Norrköping idag! Yeey! :)

Puss på er! Jobbet kallar som aldrig förr!



(Minus för ciggen!! I hate that shit.)

/emma.

Tårar

Lätta,
Ledsna,
Glada,
Många,
Sura,
Torra,
Bittra,
Söta,
Ensama,
Ljusa,
Blöta,
Tunga,
Tysta,
Fina,
Lidande,
Leende,
Mörka,
Dröjande,
Rinnande,
Fula,
Dystra,
Självömtgande,

Någon annans...

Salta är dem alla.

Take a bow

Nu ska snart familjen, som åter igen är samlad, gå till Restaurang Bryggan för att äta middag. Lite lyxigt kan tänkas, men det är nog mest en nypa lathet. Olle kom hem från en golftävling han varit på i helgen (och vunnit allt! Flådigt!) och Maja och Mamma har varit på långpromenad med Hugo så ingen orkar ställa sig i köket, allra minst jag. Därför blir det en cheddarburgare på Bryggan (utan bröd och pommes för min och mammas del då). Mums!

Här är mina underbara örhängen som jag köpte till mig själv i present för att jag klarade uppkörningen! Visserligen skulle jag ha köpt dem i alla fall, som tröstpris om jag inte klarat det - en win win situation! Tjusigt värre.


Appropå rosetter, bows, här har vi en skön tune att lyssna på en söndag som denna. Rihannas "Take a bow". Enjoy!



/emma.

Min nya stil

Som jag skrev tidigare idag testar jag en "ny stil". Den där softa lite ja. Vette fan. Men det är skönt. Glider runt i min over-size t-shirt och blommiga sjal nu. Här har vi bilder på't! Koftan är en dröm från Lindex som jag kommer bo i hela vintern!





Igår fixade jag till en spontan inbakad fläta i min lugg. Vad tycks om den bedriften?



Puss på er!

/emma.

Fint av mamma

När jag kom hem i fredags (med körkortet) hade mamma gjort så fint! Jag hade fått vackra blommor och ett roligt kort :)

Titta så fint det var på mitt sängbord!





Shit, what a feeling!

Detta kortet togs direkt efter jag tagit körkortet.



Om jag var (är) glad! :P (Notera min nya och mycket snygga sjal!)

/emma.

Söndag, igen

Slut på även denna helgen. Det säger bara swish! Men det känns ändå bra. Jag ska äntligen får träffa min darling ikväll när han kommer hem från Småland. Har städat idag med, putsat, dammat och rensat lite. Ska försöka få ut hylla idag eller i veckan, måste ju sätta upp de där två hyllplanen också. Måste nog be om hjälp i form av muskler och en stor dos tålamod! (Har inget av det) ;)

Myser omkring i min big-size mörkblå t-shirt jag köpte på rean på Gina tricot i Falun. Testar en ny stil förstår ni. Stor t-shirt och en lång kofta över med leggins och stövlar (utan klack) hur låter det? Har bilder i kameran men jag laddar batteriet just nu så det får vänta. Hittade mina tofflor under sängen också och de värmer skönt mina stackars fötter, har så ont i dem efter igår kväll! Jag och Josefin mötte upp resten (typ en hel skolklass), vi gick omkring en stund i stan (i mina högsta heels - inte att rekommendera) innan vi äntligen gick tillbaka till stället där vi stod på listan. Vi hamnade alltså på Grodan på Grev Turegatan. De hade "gjort" ett dansgolv en trappa ner men musiken var inte direkt toppen, sällskapet var det inget fel på men motivationen försvann nån gång vid midnatt, så vid halv två tog jag tunnelbanan och sen nattbuss hem. Halv tre låg jag äntligen i sängen. Vilken dag!

Sista rycket nu då, diggar Mamma Mia soundtracket som jag också försöker bränna av men jag lyckas inte direkt. Får fråga lillebror om råd när han kommer hem från jobbet. Nu ska jag föna håret innan det är helt tort och oformligt!

Ha en fin söndag!



/emma.

Hallå i stugan!

Oj, dagen har bara susat förbi! Gick upp halv nio för att skjutsa syrran till golfen, ja nu när man har körkort kan man ju det! ;) Sen kom jag hem en stund för att vända och åka tillbaka och hämta henne igen. Då tog vi en tur till Lidingö Centrum och köpte lite lunch och bomullsrondeller på Apoteket (har en årsförbrukning av det nu!). Jag har städat mitt rum noga, rensat på skrivbordet, städat badrummet och tvättat lite. Känner mig riktigt driftig! Nu sitter jag i Josefins lägenhet och kollar runt lite på nätet medans hon duschar. Mötte henne i stan tidigare idag, hon skulle köpa lite till sin lägenhete och jag va inte sen att hänga på! Fick hem lite penga-checkar på posten så jag köpte två ljus-hållare med prinsesskronor på för min 50kr's check på Åhléns. Helt LOVELY! Sen fikade vi. Och vet ni... Jag syndade med en brownie! Men har man tagit körkort så har man! Det gör man bara en gång i livet (förhoppningsvis). Så det känns värt det.

Juste! Mamma och syskonen hade gjort så fint när jag kom hem igår. Mamma hämtade mig vid tåget och jag körde hem - utan den gröna skylten! (weho!) Lillebror gjorde mat, mamma hade köpt fin-fin äkta champagne som vi fick ett glas av och skålade med + jordgubbar. Sen åt vi laxen med romsås och en stor sallad med röbeter och lite chêvréost i. Mums! Mamma hade ställt in fina blommor på mitt sängbord tillsammans med ett roligt kort (en bil som kör rakt över en rondell. hehe) Visar bild sen! Ja vilken dag.

Nu verkar Josefin vara klar, vi ska laga lite mat och sen hänga (hehe). Är så avis på hennes lägenhet! Vill också ha ett eget krypin som bara är mitt! Grymt. När jag börjar plugga kanske?! Helt okej. Bara nåra år kvar tills dess;) Ska kanske möta upp lite folks senare ikväll och då får vi se vad vi hamnar eller vad det leder till... Är lite seg och min vana i Falun var att somna kl 21... Hehe. Kanske inte ikväll :) 

Ha en skön kväll, detta var min dag det! Imorgon ska jag hem och pilla, fixa, mäta upp var jag vill ha mina hyllor över tvn och göra fint. Slänga ut min nuvarande golv-hylla som mamma vill ha. Kommer bli så fint! Sen är mitt rum i stort sett klart. 

Puss på er!

P.S. Kollade i en kartbok här hos Josefin och nu vet jag exakt var Brigthon ligger! Helt otroligt :) 

Gissa vem som har körkort!

JAG. Fattar ni?! Jag - Emma - har från och med idag KÖRKORT! Jag har inte fattat det. Förstår det inte riktigt än. Jag har en papperslapp som tillsammans med mitt id-kort blir mitt körkort - än så länge. Det är insane! GALET. Tjejen har körkort ta me fan! Grattis till mig! Nu ska jag bara våga mig ut på vägarna i Sthlm. Mjukstartar nog med Lidingö ;) Och sen den där turen till Uppsala nästa helg med min babe! Vågar du det älskling? ;)

Jag var faktiskt inte så nervös som jag trodde att jag skulle vara, utan tog det lugnt. Jag var faktiskt coollugn om jag ska vara ärlig :) Jag gjorde det jag skulle kollade överallt och körde försiktigt fram. Nervositet hade jag inte tid för. När jag kör bil fokuserar jag mer på körningen, så jag hade inte tid eller utrymme att bli nervös. Grymt. Vilken förmåga!

(Det är faktiskt okej att skryta i det här läget!)

Om en vecka får jag hämta ut mitt körkort på posten och då kanske jag fattar. Då kanske jag fattar att jag faktiskt har grejat och fixat det! Att jag är grymmast i världen (just nu i alla fall) och tog mitt körkort idag fredagen den 19 september 2008 kl 9.45.

Grattis till mig! :D



Puss på er!

P.S. Den enda som visste om det här var min mamma, er andra ville jag överraska! Mindre press om inte alla vet om det liksom :) Darling, jag vet att du också ville veta, men jag ringde dig i alla fall först! På sekunden efter jag klev ur bilen! :)

Näst sista

Nu är det snart dags för dagens enda dubblelektion här i Falun, det är den näst sista innan jag åker hem till Hufvudstaden igen. Det är skrämmande vad fort dessa två veckor har gått och nu är det snart dags att lämna denna lilla stad. Om jag har lärt mig något? Massor! Jag är verkligen helt annorlunda i trafiken nu (på ett bra sätt) än mot när jag kom hit. Shit pommes. Den dagen jag har mitt körkort kommer jag inte fatta det... Och att sen våga ge sig ut i Sthlms-trafiken känns ganska långt bort. Det funkar ju med nån som sitter brevid (mamma var inte lika panikslagen på vägen till Uppsala, som på vägen tillbaka...) och säger var man ska, annars är man ganska lost om man inte direkt hittar i stan... Den första halkan kommer nog också bli en "intressant" upplevelse. Äsch. Nu ska jag inte fokusera på det! I dag är det torsdag och i morgon kl 15.32 går mitt tåg hem. Hjärtat ska till Småland (tydligen inte samma sak som Skåne;) och jaga vilt. Jag ska nog mest ta det lugnt, smälta alla intryck och... Hum. Juste det kanske nalkas utgång på lördag med lite girls och på lördag ska jag även hooka up med Josefin. Tillbaka till verkligenheten då med andra ord! På ett bra sätt :)

Kl 11.30 har jag dagens första och enda dubbellektion. Imorgon en enkel kl 8.15... Håll tummarna! :) Innan dess ska jag städa min säng och göra fint i min reseväska som ser ut som en vilkanutsbrotts-krater - eh. Finns det nåt som heter så? Fint kommer det bli iaf!

Puss

P.S. GRATTIS på födelsedagen Sophie! Hoppas du har en fantastisk dag där i Sidney! :) Grattis-Puss på dig!

Fika i Falun

Idag har jag faktiskt fikat! Eller fikat och fikat, jag har lunchat med Hanna på Café pralinen eller vad det hette. Jag får ju inte äta bröd eller bakelser (storgråter) så jag tog mig en parma- och mozzarella-sallad medan Hanna tog sig en god fralla och ett wienerbröd (gråter fortfarande). Men men. Sen "gjorde" vi stan på några minuter. Jag köpte en ny ansikts-peeling på The Body Shop eftersom min gamla är slut. Det bästa är att den är rosa! :) Hanna har under dessa få timmar fått bilden av mig att jag är väldigt "tjejig". Hur kan hon få för sig något sådant? ;)

Vi har disskuterat ganska mycket Hanna och jag, resor (har fått en sjukt stor reselängtan, Hanna kom hem från sju månader i Australien och några veckor i Thailand nyligen - avis), killar (du behöver inte oroa dig Älskling;), relationer och massa sånt. Härligt att ha någon i sin egen ålder att hänga med. Ursula (tanten som också bor i lägenheten) är inte direkt i min ålder eller målgrupp om man säger så, inte heller Elin på typ 30 eller hårdrockaren Alex. (Hoppas de inte läser min blogg... Ingen risk kan jag tänka mig...)

Så. Resa. Hade inte varit helt fel. Jag skulle kunna ge mig ut länge och långt bort! När jag kommer hem från Brigthon får jag jobba häcken av mig och försöka spara pengarna (suck) för att kanske kunna ge mig ut i massa månader! Weho. Måste bara ragga resesällskap... New York får jag nog fixa in där också, eller vad säger du darling? Australien, Asien och sånt där blir det lätt. Men som sagt, jag åker inte iväg själv. Det är ju inte lika kul... Men OM jag ska resa! Lätt att jag ska. Hade gärna dragit iväg redan nu till något varmt ställe, det är kallt nu, typ höst ju. Burr..

Nej nu ska jag ta min rosa peeling och gå upp till lägenheten. Är typ hungrig igen så det blir väl något lättare mål mat, ett kokt ägg kanske. Ikväll ska jag göra ungsgratinerad blomkål med grädde och chorizo. Mums!

Puss å hej igen.

/emma.

En ny dag i Falun

Godmorgon (eller något sånt) på er. En ny dag har grytt här i Falun och om cirkus en halvtimma är det dags för dagens enda dubbellektion. Det börjar kännas ganska bra faktiskt och jag kommer nog greja min uppkörning! :) Weho. Det som skrämmer livet lite ur mig är att jag sen ska börja köra i Sthlm... När vi åkte från Uppsala i söndags var det inte kul sista biten på E4an, en panikslagen mamma och bilar som körde om mig både på insidan och utsidan (låg i mittenfilen). Mamma ville absolut inte att jag skulle hålla iaf 100km/h, hon tyckte jag var osäker. Som om inte det gör en mer osäker! Det slutade i alla fall bra, inga skador, varken på bilen eller mentalt och vi kom fram till Älsklingen på en fika. (Premiär att våra familjer träffas btw). Idag ska jag få öva lite på landsväg (bad om det) och "faliga" vänstersvängar på landsväg, sen får vi se vad Annika (körskoleläraren) hittar på i övrigt. Kul, kul!

Det kom två till till lägenheten igår, en hårdrockare med långt svar hår och skinnjacka osv (you get the picture) + en kvinna i 30 års åldern (jag är usel på att gissa åldrar!). Vi har det så mysigt så alla fem... Hum. Veckan är snart slut, redan onsdag och på fredag åker jag hem igen... Juste! Micke i Karlstad fyller år idag - Gratis igen på dig!

Ha en fin dag, nu ska jag kolla igenom alla bloggar och tillsist bli seriös, plugga in säkerhetskontrollen (man ska ju kolla bilen på både utsida och insida) och tillslut köra min körlektion kl 10.45.

Puss på er!

Nämen va trevligt

Nu visar det sig att det faktiskt går att "surf the net" på ett smidigt sätt här på körskolan. Hittade en dator med Windows XP och en nyare variant av webbläsare. Så jag är helnöjd. Igår kom jag alltså tillbaka till Falun, åkte 8.55 på morgonen och var framme 11.16 (typ). Gick till körskolan istället för att ringa och be om skjuts, tänkte att jag skulle fixa det galant. Men min väska var oförklarligt tung även denna gången och jag förstår det verkligen inte! Jag har ju inte packat mycket alls. En tröja för var dag och ett par jeans (hade ett par på mig), måste vara neccessären som vägde mest och ändå har jag försökt rensa ur det jag inte behövde. Bara på grund av det glömde jag två viktiga saker. Aja. Det är ju bara en fyra dagar kvar...

Idag fick jag inställt lektionen på morgonen kl 8.15 till en tid kl 13.00, inte mig emot med sovmorgon! Blir dock bara en enkellektion sen i eftermiddag... Men Annika (min nuvarnade körskolelärare) tror jag kommer fixa det! :) Weho. Kan också säga att jag "storhandlade" för veckan igår, tror inte jag kommer behöva köpa något mer nu under denna veckan. Gjorde GI-lasagnen igår och hälften sparade jag till ikväll och nu till lunch blir det taco-sallad. Mums.

Det kom en "ny" tjej igår också till lägenheten, hon heter Hanna och är 21 hon med. Riktigt trevlig tjej! Det ska tydligen komma en kille senare ikväll och ytterligare en tjej idag. Ganska mysko egentligen att bo i den här lägenheten med massa olika folk av olika slag. Man är verkligen udda liksom. Hehe. Kollektiv?

Funderar en hel del också. På Brighton. Jag fick antagningsbeskedet när jag var hemma i helgen och jag har nu betalat in anmälningsavgiften på 500kr. Nu händer det! Det känns väldigt nervöst! Men jag kommer bli grym på engelska (mitt mål). Yeey! Ska nog kolla på kartan var Brighton ligger egenligen, har fakitskt inte stenkoll på det...

Sen det där med "måndags-vägningen", sov hos David söndag till måndag och deras våg var knäpp så jag får ta det nästa måndag istället! Tror inte det handlar om så många hg denna gången så det gör inget ;) Kör på även denna veckan om jag säger så!

Nu ska jag gå och fixa lunch! Ha en fin dag :)

Puss å hej /emma.

P.S. Hittade ingen karta över UK som gick att visa så jag tar det en annan gång!

Uppsala nästa

Så, nu börjar det dra ihop sig. Har inte dit att hänga här längre och bara vräka ut blogg-inlägg. Vi ska nämligen till Uppsala idag, Maja, Emil och Mamma (+ Hugo såklart) och hälsa på mormor. Söta David har varit gullig och lånat ut sin bil till oss (mig) så jag kan få övningsköra till Uppsala, vi har ju bara automatväxlade bilar och jag ska helst inte köra det nu när jag ska lära mig att växla ordentligt. Ska bli riktigt kul att få köra till Uppsala faktiskt! Har lite mer koll nu sen min första vecka i Falun. Måste packa om min väska också, blir nog så att jag hoppar av hos David och sover över där tills imorgon då jag ska till Falun igen. Lite närmare till Centralen mm :)

Igår hade vi en jättemysig kväll! Vi åt på Libanesisk restarunga, Sahara på Olofsgatan, och sen gick vi på bio och såg Wanted. Den var riktigt bra, ganska blodig emellanåt, men lite annorlunda story och en sensomoral på slutet... Se den om du får möjlighet! Föresten fick jag beröm för min klänning från VILA jag hade igår av servitrisen :) Helt okej liksom! Maten var fantastiskt god och jag kunde sleva i mig det mesta utan att behöva tänka på kolhydrater, bara att hoppa över brödet och det med bröd runt om. Mums!

Men som sagt, nu har jag inte tid att sitta här längre! Vi ska vara hos mormor kl 15. Skynda, skynda. En sak bara, det här är den fina rosen jag fick av min älskling när jag kom från Falun i torsdags. Love you. ♥



/emma.

Tacosallad

En perfekt mättande lunch att slänga ihop på ett naffs! Allt som behövs är köttfärs, tacokrydda och lite sallad!

1 portion

100 g nötfärs
smör
1 msk tacokrydda
1 msk vatten
isbergssallad
gurka
tomat
riven ost
tacosås
gräddfil

Bryn köttfärsen i lite smör. Tillsätt tacokrydda och vatten och låt steka i 5 minuter. Fördela isbergsallad, gurka, tomat och riven ost på en tallrik. Toppa med köttfärsen och en klick tackosås och gräddfil.




Mm. Blir riktigt smakrikt med tacokryddan och är väldigt gott. Gör gärna lite egen guacemole till av avocado, vitlök, lite tacosås, lite gräddfil och fin, fin hackad tomat + lite finhackad rödlök kanske. Supergott och enkelt!

/emma.

Lyan i Falun

Tog lite bilder på "min" lägenhet i Falun där jag bor under mina intensivkurs veckor (en vecka kvar) - vägen till körkortet. Trapphuset är nog det "finaste" av allt, receptionisten varnade till och med innan vi kom in i trapphuset att jag inte skulle låta mig avskräckas. Ja, se själv...



Så här ser det ut från hallen, och vidare in i köket. Bjuder också på en utsiktsbild från köksfönstret.



Sen har vi ju vardagsrummet med ett ihop-plock av möbler, bland annat en spinning-cykel (?).



Badrummet matchar trapphuset och går i orange. Duschkabinen är dock grön.



Och till sist, här sover jag om nätterna.



Helt okej, 170kr natten - taget!

/emma.

Här om dan

Igår och i fredags hade jag faktiskt samma outfit (!) det är något som i princip aldrig händer då jag inte kan tänka mig att ha samma kläder på mig två dagar i rad. Men i brist av tid igår innan jag skulle in till stan och möta upp Loijs satte jag på mig samma klädkombination eftersom det var ett säkert kort. Ganska snyggt faktiskt.

En t-shirt med heels på från Lindex, brett skrärp i oak (haha Loijs!) från H&M, kjolen är också från H&M. Halsbandet som hänger på spegeln till vänster är min nya favorit - från Gina tricot i Falun. Stövletterna är från Wedins förra året.





/emma.

Dinner plans

Snart ska jag ta tåget in till stan för att gå på restaurang, libanesiskt på Sahara och bio, Wanted, med min Älskling. Det kommer bli som en riktig dejt! Kommer bli så mysigt så! Köpte en klänning idag på VILA när jag var på stan med Loijs som får premiär idag, tillsammans med knästrumporna med rosen jag också köpte idag och ett nytt halsband från Ginatricot (köpte det i Falun). Klänningen är riktigt fint med ett litet glasigt mönster i tyget. Den är sådär lagom liksom, valde att klä ner den med en cerise kofta.Tog fram mina favorit stövlar och höst/vinterjackan för att matcha till, det är inte direkt varmt ute längre! Tillsammans med mina skinnhandskar med rosett kommer jag hålla mig någolunda varm!

Känner mig riktigt fin och redo för min dejt med min darling!





Ha en fin kväll!

Puss /emma.

Busy day

Hallå i stugan! Jag är alltså hemma nu igen, kom faktiskt igår, men jag har haft så fullt upp att jag knappt hunnit med att andas! Eftersom jag inte hade någon körlektion idag bokade jag en ny biljett hem (hade bokat en oombokningsbar biljett, men tjänade 20kr på att inte bo en natt i lägenheten), tåget var såklart föresenat en timma, men väl på stationen möts jag av min Älskling och en vacker röd ros :) Vi åkte hem till mig och åt sen middag... Trött, trött! Men upp i morse kom jag, redo för att möta dagen och jobba igen. Hade sjukt mycket att göra! Har inte suttit still många minuter idag inte, har flängt runt som en galning om jag ska vara ärlig. Ont i fötterna har jag också, hade såklart premiär för mina platå-skoletter idag - vilken miss! Hehe. Men de ska nog återhämta sig tids nog.

När jag nästan var hemma möter jag mamma i bilen, hon är på väg in till stan för att träffa moster Stina och Lasse och jag hänger på, bara att hopp in i bilen liksom! Moster S fyller år idag (grattis igen!) så vi tog oss ett glas (mineralvatten och ceasarsallad - utan cutonger - för min del) på Tures i Sturegallerian. Väldigt trevligt! Kom hem ganska nyss. Nu ska vi äta räkor framför filmen Arn, har sett den tidigare men mamma vill se den innan bion imorgon då hon ska se uppföljaren. Såg den nyligen men den är ju bra! :)

Puss så länge



/emma.

Live från Falun

Hej hopp på er! Nu sitter jag i Faluns bibliotek och uppdaterar mig sen.. ja igår. Datorerna i körskolan och deras webbläsare är typ 100 år gamla så det är ingen idé att sitta där och försöka komma nån stans. Iställt gick jag hit och betalade 10kr för en halvtimma av anständigt internet. :) Hitills har jag bara haft en körlektion och det gick jättebra! Fick fint beröm av läraren och han sa att det märks att jag kört tidigare - vilket jag inte riktigt håller med om. Jag fick backa runt hörn, göra sax-, tre- och fyrkorsnings-vändningar och annat. Det är en skön stad att köra omkring i! Inte direkt rusningstrafik och mycket att tänka på. Egentligen skulle jag ha haft en körlektion nu kl 13.00 men den blev framskjuten till 14.30, kommer i princip ha två dubbla körlektioner på raken nu!

Lägenheten vi bor i (en tjej som bara sov en natt och tog körkort idag - grattis! En ung kille med sugmärken på halsen och en tant, ja hon har gråahår och är allmänt gammal och hon ska vara här i två veckor som jag...) är ganska märklig. Eller nja, den är gammal. Trapphuset är helt oragne - jag skojar inte - från golv till tak! Fint blom-mönster i plastmattan som täcker golvet också. Resten av lägenheten är också 70-tals inspirerad med udda möbler. Badrummet är lika orange som trapphuset och det är plast-brunt-kakel i köket. Men jag överlever! Jag knep åt mig sängen närmast fönstret i "tjejrummet" och jag kan säga att fönstrena inte direkt är ljudisolerade (gata precis utanför). Jag hade som sagt sovmorgon idag, men de andra två tjejen/kvinnan skulle minsann upp tidigare. Att stänga och öppna en dörr stup i kvarten som gnisslar utav helvete är inte direkt ett sömnpiller. Hua. Imorgon ska jag i alla fall upp tidigare och ha en körlektion kl 9.00. Halkan har också blivit framflyttad till på torsdag istället förr nästa  vecka på torsdag... Håll tummarna!

Jag måste också säga att jag är duktig när det gäller matlagningen, har lagat ordentlig mat varje dag sen jag kom... Igår? Hehe. Var och handlade det mesta jag behöver för den här veckan så jag kommer inte behöva handla mer än en gång till. Skönt. Gjorde en supergod (och enkel) coleslaw igår till min grilladekyckling och baconen jag stekte på - mätt! (Btw borde det komma ett mms-inlägg snart, skickade det igår!)

Funderar på att åg på bio ikväll också, biografen ligger bara runt hörnet. Ska se The dark knight som alla sett utom jag. Blir nog ikväll, resten av mornarna här ska jag gå upp tidigt, tidigt! Gäller att passa på :)

Nu går snart tiden ut här, tänkte bara titta in och berätta lite! Har föresten hittat "centrumet" och butikerna. Köpte inget! (Applåder för det!) Ska se vad jag hittar på timman som är kvar nu innan körlektionen... Går väl hem och läser lite kanske.
Ha en fortsatt skön dag! Saknar er <3

Puss å kram

090908 - 2 års bloggande!

Grattis, grattis bloggen! Idag fyller du 2 år! Tänk vad tiden går fort! Det går ju som man säger fort när man har roligt! Dessa två år med bloggen har minst sagt varit roliga och jag tänker definitivt inte sluta, jag har tvärtom bara mer inspiration att fortsätta! Hoppas du förjer med mig på färden :)



/emma.

Innan tiden går ut

Nu går snart mitt internet ut. Ska bara säga hej så länge, vi får se om vi "ses" mer idag... Beror på om det finns trådlöst internet i Falun på körskolan!

Ha en fantastisk dag!

Pussar från mig.



/emma.

Om jag skulle...

... tatuera mig skulle det antagligen bli en fjäril. Den här fjärilen närmare bestämt.



Jag köpte detta örhänge (det är en fjäril till på det) för flera år sen för att formen på den stämde så bra in på ett perfekt tatueringsmotiv - för mig. Den är alltså så som jag vill ha den om jag skulle skaffa en tatuering. Nu är frågan fortfarande om jag verkligen vill ha en tatuering... Vilket som så har jag inte råd just nu så det får vänta och det är ju bara bra, då hinner jag tänka på det och fundera på hur jag vill ha det! Men så här ser min fjäril ut!

/emma.

Lite onödigt kanske

Nu sitter jag på tåget till Falun. Har köpt internet för en timma. Varför? För att jag kan? För att jag ville? Jag vet faktiskt inte riktigt varför jag köpte internet, det är ju lite onödigt och dyrt! Kände dock för att uppdatera mig lite innan det stora allvaret börjar i Falun! De finns tydligen en dator med internet att låna, men det är ju alltid skönt att ha sin egen dator, så man kan kolla på filmer och sånt! Undrar om de har trådlöst nätverk, det hade varit toppen! I alla fall. Nu sitter jag här, uppkopplad, i 60 minuter för 69kr. Det är dyra minuter det! Dags att börja använda dem kanske! :)

/emma.

Måndag den 8 september

Godmorgon! Nu har det gått en vecka sen jag började med GI och inga kolhydrater. Ställde mig på vågen i morse och visst hade jag gått ner! Inte så mycket kanske men ändå, det funkar ju! Man kan inte visa decimaler i min lilla "ticker" under profilbilden, så egentligen har jag gått ner lite till, men hellre att jag skriver för lite än för mycket så jag inte blir ledsen sen - Visst gick det att visa decimaler som Elina sa, så nu är "tickern" korrekt!

Jag kommer att lyckas! :)

Nu ska vi göra frukost och sen går tåget till Falun! Håll tummarna för att det kommer gå bra för mig!




/emma.

Falun next

I morgon bitti åker alltså jag till Falun för att lära mig köra bil. Jag ska vara där i två veckor och ha massa körlektioner varvat med dötid. Eftersom jag inte har någt teoriprov att plugga till kan jag mest lalla runt, läsa böcker, kolla på film och kanske kolla i teoriboken igen för att friska upp minnet. Det kommer bli kul :) Har skrivit ner alla recept jag behöver för att fixa matlagningen, packat ner lite kläder och ja, det jag tror jag kommer behöva. Har bockat av i checklistan och hoppas att allt är med. Yes. Nu ska jag och min babe upp i köket för efterätt. Det vankas äpplen med marsipan och kolasås för alla andra, men för min del blir det hallon, mörkchoklad som jag smält i micron och med grädde - mums!

Sov gott!

/emma.

Otur

När jag åkte hem från David imorse råkade jag ut för det jag fruktat sen jag fyllde 20år i november förra året. Jag har åkt på reduceratpris fast jag inte får i ett x-antal månader och kommit undan med det. Tills idag, idag åkte jag fast och tro mig det hjälper inte att ljuga - uppenbarligen. Med en fin böter på 1200kr åkte jag hemåt. Jag höll nästa på att börja gråta. Det är liksom inte direkt bra timing! Jag ska spara alla mina pengar (så gott det går) och åker till Falun imorgon - vilket inte är direkt gratis. Gaaah. Men som tur är räknade jag ut att jag under den här tiden när jag köpt 30-dagars kort för reduceratpris tjänat på hela kalaset. Varje månad har jag sparat 270kr och 270 x 9 månader blir 2430kr och 2430 - 1200 (bötern) blir 1230kr. Jag har alltså tjänat 1230kr på dessa månader, men från och med nu ska jag vara en ärlig medborgare och köpa tågbiljetter och SL-kort till helt pris. Är man vuxen så är man. Men en jäkla otur var det allt!



/emma.

Veckan som gått

I måndags klädde jag mig i detta: Ny kjol från H&M som sitter i midjan, härligt med prickar!



Tisdag: Ny kjol från H&M med bred resår i midjan och mycket vidd.



Onsdag, tog inget kort...

Inte på torsdagen heller...


Fredagens såg ut så här: gammal blus från VILA och svarta jeans från samma.



Ikväll lutar det åt någon av de två nya kjolarna jag hade i måndags och i tisdags med andra linnen till. Kanske den röda väskan från H&M som jag ska hämta nu? Vi får väl se.. :) Ha en skln eftermiddag!

/emma.

En liten snabbis

Snabba ryck här! Åkte hem från David i "morse" vid tio då han jobbar idag. Jag har hunnit skriva ner en hel del recept ur kokboken GI dag för dag till mina veckor i Falun. Det finns massa enkla, lätt och nyttiga recept i den boken som jag kommer tillaga i Falun. Det är en perfekt kokbok med ett 30 dagarsprogram med en meny för varje dag, nu följer inte jag dag för dag till punkt och pricka, men det är en perfekt inspirationskälla! Den sista veckan tillkommer det quinoa, bönor mm för att man ska komma in i sina nya vanor med GI i vardagen som inte är så strikt. Vill man gå ner några till kilon när man kommer till sista veckan kan man utesluta kolhydraterna ett tag till. Det är faktiskt väldigt lätt!

Nu ska vi äta en GI lunch, ska ta bild och skriva receptet här sen! Sen ska jag, mamma och Maja + Hugo gå en promenad till Brevik och hämta ut mitt H&M- och Ljuva Ting-paktet som kommit. Måste hinna dit innan kl 16.00 tror jag. Hum. Det borde vi hinna! Innan jag åker tillbaka till Älsklingen ska jag fixa håret, packa ner lite kläder till ikväll och imorgon och förbereda packningen till Falun. Har inte bockat av mycket på min "Falun- checklist". Dags att klara av vart enda punkt! Jag åker ju på måndag morgon! Ska faktiskt bli kul!



Den härliga kokboken.

/emma.

GI-lasagne

Denna lasagnen tillagade jag för några dagar sen.  En kanonlätt middag och perfekt att ha som matlåda dagen efter. Att den är supergod och tillagas snabbt (om man borser från tiden i ugnen) ger den många pluspoäng!

4 portioner


1 stor squash
1 tsk salt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
500 g nötfärs
1 burk krossade tomater
1 lagerblad
2 tsk torkad basilika och oregano
salt och svartpeppar
smör
1½ dl grädde
1 paket mozzarella

Sätt på ugnen på 225ºC. Skiva squashen på längden. Lägg upp skivorna på en handduk (går bra med hushållspapper också) och strö över salt för att dra ut onödig vätska. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en stekpanna i någon minut. Lägg upp på ett fat. Bryn köttfärsen i olivolja. Tillsätt den stekta löken, krossade tomater, lagerblad och örter. Smaka av med salt och peppar. Låt koka i ca 10 minuter. Smörj en ungsfast form med smör och lägg i ett lager med squashskivor på botten. Varva med köttfärssås, ett lager squash, köttfärsås och ett sista lager squash på toppen. Häll på grädden. Riv mozzarellan och strö över gratängen. Gratiner i ugn 20 - 30 minuter eller tills gratängen fått fin färg.

Et voilá! Smaklig måltid!



Bild tagen ur kokboken GI dag för dag.


Tips: Du kan krydda köttfärsen med dina favoritkryddor och få den extra god!

/emma.

Live från kräftskivan på jobbet. C

MMS

Live från kräftskivan på jobbet. Citat ''Ska det va bra så ska det va bra!''


Köra så det ryker!

Nu ska jag köra så det ryker! Har skitmycket att göra idag och jag hoppas jag slipper jobba över... Ska ju vara ledig de två kommande veckorna då jag befinner mig i Falun på intensivkursen (körkort) så det gäller att ligga steget före på jobb-fronten! Man blir ju svettig bara man tänker på vad jag ska göra idag. Inga små grejer heller. Ett kruxigt översättningsjobb (massa IT-ord och uttryck, konstig meningsföljd), 21st fakturor som ska skrivas (ändra adressen osv) och postas i resp. kuvert, typ 50 "nej-tack brev" ska skickas, en lunchfaktura som inte går att göra ska göras (?), skriva en instruktionslista till min kollega som är tillbaka nästa vecka med viktiga saker att komma ihåg och förbereda college-kursen som kommer inträffa v 38. Phu. Var det allt? Det kommer ta sin lilla tid. Bara att sätta igång då!


Först måste jag bara säga att det var en trevlig kväll igår på skaldjursaftonen. Vi blev inte så många tillslut, men några tappra själar var det som kämpade med kräftor, räkor och några korv med bröd! Riktigt trevligt! Det värsta (för min del) var den underbart goda (såg det ut som i alla fall) äppelkakan en kollega bakat, som serverades med vaniljsås. Jag höll faktiskt på att stryka med! Där satt jag och knaprade på två bitar 70% choklad och ostbitar om vart annat, samtidigt som jag hinkade bubbelvatten. Jag har inte riktigt kommit över det än kan jag säga!

Ha en fin dag!

/emma.

P.S. Konstigt, mitt mobil-inlägg från igår på kräftskivan verkar inte ha kommit fram än?! Det kommer väl så småning om :)


Edit: Ikväll ska jag till min Babe igen och ha det mysigt. Det blir bio - Wall - e - och sånt som hör fredagkvällar till (inget vin eller godis dock - you go girl!!) Kommer bli så trevligt så :) Sen jobbar Dave i helgen så jag drar mig hemåt imorgon för att umågs lite med mamma (hon saknar mig;) och sen gå ut på lördagkväll med "gänget"! Vi ska träffas upp hos Josefin först och sen fortsätta till 1900 och till slut "svänga våra lurviga" på Ambassadeur! Weho. Appropå det ska jag höra med Lovisa vem jag ska kontakta för att bli uppskriven på listan ;) Vi ses där!

Tick tack

Som ni ser till vänster under min profilbild har jag en liten "ticker" (eller vad det heter) som kommer röra på sig varje vecka på måndagar - förhoppningsvis i rätt riktning ;) Jag tog den idén från Elina som också har skaffat sig en ticker som ett sätt att hålla koll på det vi försöker uppnå med vår lilla "diet", då vi utesluter kolhydrater helt (till en början). Jag tog i och ska alltså försöka gå ner till 58kg, det är en bra vikt för mig (enligt en kostrådgivare) och i alla fall sex av dem kilona har jag gått upp på mitt jobb de senaste två åren(!). Fikor och i princip bara stillasittande är inget att rekommendera dag ut och dag in! Ny vanor är alltså på G och jag ska inte ge mig förns jag nått mitt mål! Att sötsuget också kommer försvinna är ett stort, stort plus!




P.S. Visst är det en söt sko? :)

/emma.

Nu vet jag något jag vill ha

Vad konstigt, för jag vill ju inte ha nåt ;) Hrm. I alla fall. Denna lilla nätta DVD med årets bästa film alla kategorier vill jag ha! Den går att förhandsbeställa och släpps först den 22 oktober. Men jag känner att det räcker med internetbeställningar nu (för idag) så jag väntar... Kanske man ska önska sig den ;) Det finns en fin fin, specialutgåva med extramaterial och grejer och den hade ju inte alls varit så tokig att äga!

Mm. Smakar sött som socker faktiskt.



/emma.

Jag vill ha dig Marc

Åh, åh. En sån här liten rosa clutch designad av självaste Marc Jacobs hade jag verkligen inte tackat nej till. Det är lite utav en drömmväska faktiskt. Du vet den där listan man har på alla väskor man gärna vill äga... Kanske en Miu Miu och nån liten Chanel och varför inte en Birkin Bag av självaste Hermés? Mm.

Här är i alla fall Marcs lilla söta skapelse.



/emma.

Dagens mål mat

Idag har jag dagen ganska överblickad när det gäller matintagen, det är nog en fördel att veta exakt vad man ska äta så man inte faller dit och småäter nåt fel. Jag har nu klarat mig utan kolhydrater i tre dagar och några timmar. Så här kommer min "mat-dag" se ut:

Frukost: Makrill i tomatsås och två kokta hackade ägg och en kopp te.
Mellanmål: En avokado med rom (efter träningen i morse) och en mini-kopp kaffe.
Lunch: Matlåda från Älsklingen, blomåls-, broccoli- och falukorvs-gratäng + en grillad kycklingklubba
Mellanmål: Kokt ägg el. makrill i tomatsås (kommer jag tröttna på makrillen tro?)
Middag: 1kg kräftor och en avokado med rom (skaldjursafton på jobbet).
Efterrätt: En bit mörk, mörk choklad - faktiskt okej ibland!

Nå? Det kommer jag fixa :) Igår var jag som sagt hos min Babe och då hade hans mamma varit gullig och gjort mat som även jag kunde äta. En jättegod gratäng i ugnen med blomkål, broccoli, morötter (fick jag dock inte äta) och falukorv med cremé fraiche och ost på toppen - riktigt gott! Älskar sånt, speciellt när det blir så där smarrigt med cremé fraichen! Mm. Fick med mig det som blev över till matlåda idag vilket jag tacksamt tog emot :) Blev helt grymt sugen på massa (onyttiga) saker igår en stund efter maten, babblade bara om en massa gott jag inte får äta non-stop. Jag och Älsklingen tog oss en promenad in till Älvsjö centrum (?) och jag köpte mig en mörk chokladkaka som jag ska ha ikväll (bara en bit) om jag känner mig sugen. Sen la sig sötsuget som tur var och vi tog en kopp te till en film. Det var en fin film, The Mistress of spices hette den. Den var annorlunda och faktiskt lite häftig, tänk alla de där kryddorna som man kanske aldrig använder och som bara finns där ute i världen liksom...

Nu ska jag dricka en halvliter vatten innan lunchen! :)



Tänk dig en (eller 15) voffla...

/emma.

Att jag aldrig lär mig!

Nu har jag trillat dit igen - internetshopping! (Jag erkänner det i alla fall!) Och jag som ska spara pengar som mest just nu! Men men... Det var för gulligt för att kunna motstå! Sånna här saker växer ju inte direkt på träd (hum) och det är ju något jag verkligen vill ha! Kanske mer nödvändigt när jag flyttar hemifrån (igen) men ja, man ska ju spara grejer under tiden så man slipper köpa allt sen :)

Beställde två av varje av dessa. Den lilla kronan kommer passa jättebra till den lite större jag redan har och muggarna ska man dricka gott ur, sånna där muggar man blir glad av bara att titta på dem :) Det gick faktiskt inte att stå emot! Köpte dem på Ljuva Ting.





/emma.

Recension: Afrikansk dans

Igår var jag, Josefin och Elina på Afrikansk dans. För mig och Josefin var det första gången och det var verkligen svettigt! Jag var inte direkt utmattad konditionsmässigt efter den där 1½ timman i källarutrymmet, klart det var svettigt, men det var mycket folk (prova-på vecka) så det kanske var den varma luften som gjorde sitt också? Men det var kul! Svårt att komma ihåg att tänka på allt, antingen tänkte man på armarna och överkroppen och då glömde man benen och vice versa. Kände på en gång i mina ryggmuskler att de fått kämpa, träningsvärk på en gång (?) och idag är det minsann där träningsvärken sitter. Får se under dagen om träningsvärken kommer på fler ställen. Men kul var det!

Kommer tyvärr missa två gånger på raken nu när jag är i Falun, och senare i november (tror jag) när brorsan fyller år den 4e. Men det får jag ta igen senare, på annat vis! Ska bara planera in det också :)

Nej, jobba, jobba, jooobbaa!

/emma.

Hur man inte ska börja en dag

Den här morgonen var en sån där morgon när allt bara vill gå fel och inte funka. Jag hade ca 1000 saker att göra innan jag kunde gå till jobbet, och ingen av dem krävde direkt lite tid, utan snarare mycket tid och en hel del tankefunktion. Jag skulle för det första göra matlåda till lunchen idag (grilladkyckling och sallad med en majonäs och örtsås), sen skulle jag ju få i mig frukost också (två kokta hackade ägg med majonäs och lite smör och ½ paket bacon) Jag skulle också komma ihåg att plocka med mig de frysta kräftorna till jobbet eftersom jag ska till David i kväll och inte hinner hem i morgon mellan jobbet och skaldjursaftonen på jobbet (Skaldjursaftonen är direkt efter jobbet på jobbet). Sen ska jag ju träna imorgon på lunchen, Core, vilket betyder att jag även skulle släpa på träningskläderna till jobbet. Jag skulle också komma ihåg att ta med ett kokt ägg, avocado och makrill i tomatsås till mellanmål, hinner ju som sagt inte hem mellan varven... Jisses. På detta skulle jag även packa ner kläder för imorgon, necessärerna, sminket och gud vet allt, för min övernattning hos David. Allt detta sker under en enorm tidspress (att gräddfilen gått ut och att jag inte upptäcker det förns jag hällt den över min halvfärdiga ört-majonässås var varken bra eller välplanerat.) och till råga på allt har jag duschat och tvättat håret vilket kräver seriös föning och formning i minst tio minuter. Att jag inte vet vad jag ska ta på mig för dagen är också ett bekymmer. Trots detta kom jag iväg hemifrån i tid (hör och häpna) med allt jag behövde (tror jag) och att det i princip spöregnade när jag öppnade dörren var väl bara det som saknades. Jag meckar ytterst omständigt upp paraplyt ur väskan (har också en stor papp(såklart!)påse med gympakläder och övernattningsgrejerna, en plastpåse med 1kg kräftor, en påse till med matlådan, ägget och avocadon som riskerar att bli mos + handväskan med sitt innehåll.) Det är inte lite jag har att bära på och att det blåser från olika håll hela tiden gör det hela inte direkt lättare att styra paraplyt så det inte går sönder. Jag är faktiskt redo att explodera bara några meter hemifrån, och då börjar det regna ännu mer! Och blåsa. Såklart. Hela vägen uppfylls jag av irriterade tankar och jag är faktiskt vid bristningsgränsen hela promenaden på tio minuter till jobbet, konkandes på alla prylar och paraplyet som inte vill lyda. Precis innan jag kommer innanför dörrarna till jobbet tänker jag "säger någon något dumt till mig nu så får jag ett utbrott! Jag skämtar inte." Nu hände det som tur var inte, så alla slapp mitt raseriutbrott.

Nu sitter jag här och torkar långsamt. Det vi har lärt oss idag är att man inte alltid kan ha bra dagar, och att början på dagen kan avgöra hur resten av dagen kommer bli, sorgfri eller bara helt fel. Slutet gott allting gott.



Kan lugn påstå att hon är lite gladare över regnet än jag var i morse...

/emma.

Afrikansk dans i eftermiddag

Nu äntligen är det premiär för Elina, Josefin och mig att få börja den Aftikanska dansen i kväll kl 18.35! Kommer bli så kul! Hoppas det inte är för svårt så man blir lite skrämd... Men att skaka på allt man har kan väl inte vara så svårt?! Det är ju bara att skaka gärnet liksom! Weho för det!

Innan ska jag och Elina ta oss en sallad eller nåt sånt på ett lämpligt café, känner att jag måste äta något innan dansen och en sallad lär man inte få håll av! Så fort jag formade ordet "café" i min mun tänkte jag på morotskaka och sånt jag inte får äta. Finns det nåt på caféer som man får äta tänkte jag då? Jo, en sallad med massa grönt, kanske parmaskinka, mozzarella, kanske till och med en ceasarsallad (man får ju äta dressingen!) osv men utan bröd och bönor, dinkel eller pasta är ju okej! Härligt :) Det finns hopp!

Som sagt, det börjar i alla fall näma sig dagens slut och kul kommer det bli kl 18.35!



/emma.

1 + 1 = en ny livsstil

Kom på det nu faktiskt att jag började med "no carbs"-grejen måndagen den 1 september! Nu kan man ha stekoll på när en månad har gått osv. Hehe. Inte för det gör nån större skillnad kanske men det är ju lite kul, första dagen (1) av dieten den första (1) september och nu har det gått två dagar (1 + 1 = 2). Visst har jag skills när det gäller mattematik? Måste ju stila lite med vad jag kan liksom ;)

Kan berätta att med den lilla kost där man kan äta det mesta, utom kolhydrater då vill säga. Ibörjan utesluter man även rotfrukter och "nyttigare" kolhydrater som quinoa och dinkel mm, som man kan börja äta senare i dieten. (Gillar egentligen inte ordet diet, för det här är mer en livsstil...) Frukosten består till störst del av ägg med bacon (hitills dessa två dagar iaf) sen kan man göra äggen på olika sätt som t ex omelett, ägghack med majonäs (godare än vad det låter enligt mamma), med avokado eller makrill i tomatsås osv, om några veckor kan man ta lite fil med bär och linfrön, pumpakärnor osv. i om man vill. Till en början ska man alltså undvika alla rotfrukter, frukt (som innehåller fruktsocker vilket höjer insulinnivån som i sin tur bildar kortisol som gör att man går upp i vikt - kortdraget) och mejeriprodukter (utom fetgrädde i matlagning). Så egentligen får man ju det bästa, man får proteinet (kött, fågel, fisk) och de smarriga såserna (man ska inte vara rädd för fett!) med en stor och härlig sallad. Visst låter det bra!

En dag kan därför se ut så här (igår t ex):

Frukost: 2 st ägg och ett ½ paket bacon med en tomat.
Mellanmål: Avokado med skagenröra*
Lunch: Kycklingfilé med hommus och stor sallad
Mellanmål: Vitkålsblad att knapra på (osäker på om det ska undvikas just nu i början?)
Middag: GI-lasange på squash - supergott och enkelt! (Min matlåda idag!)

*Som mellamål kan man äta en hel del, t ex oststavar, brieost, en avokado med skagenröra (med stenbitsrom är också en hit) och massa annat gott. Ät sparsamt med nötter! De innehåller väldigt mycket (nyttiga) fetter, men lagom är bäst!

Mamma har en bok som heter GI - steg för steg (tror jag) som innehåller ett 30-dagarsprogram som maximerar förbränningen och hjälper en på vägen. Den är riktigt bra och innehåller många, många, goda recept! Jag kanske ska ta och publicera lite recept här allt efter som. T ex på Squash-lasanngen jag gjorde igår, det var mycket lättare än det låter också + att det var smarrigt. Att jag fick den som matlåda idag var ju inte fy skam det heller :) Perfekt!

Nu ska jag svepa lite vatten innan jag får gå på lunch och avnjuta min goda lasagne!



/emma.

P.S. Hehe. Såg först nu att du gjort lite liknande Elina ;)

Checklist - Falun

Nu börjar det närma sig på allvar! Det känns som om det var månader och veckor sen jag bokade min intesivkurs i Falun, men nu är det knappt en vecka kvar innan jag åker dit! Som jag förstod har jag inte kört mycket hemma alls, att köra en automatväxlad blir är faktiskt lite väl lätt också (inte för att jag direkt är ett proffs på det heller, men ändå) och jag hoppas jag inte har glömt helt hur man växlar manuellt... Nervigt! Tills att jag ska åka är det ju lite grann att tänka på, så jag har skrivit en liten "checklista".

[X] Ringa körskolan och kolla att allt är ok med boende osv.
[X] Snacka mat-pengar med mamma - vi tar det allt eftersom
[X] Ladda upp med pocketböcker - har några i alla fall.
[ ] Kolla karta på eniro.se så jag går rätt på måndagen
[X] Fråga vilken buss jag ska ta till körskolan - Jag ska ringa och så hämtar de mig!
[X] Ladda ner massa filmer som jag kan roa mig med på kvällarna
[X] Ta med lite "husgeråd" till matlagningen
[X] Packa ner block och körskoleböckerna (kan vara bra att fräscha upp kunskaperna).
[ ] Sälja lite fonder (ev. råna en bank) för att betala körskolan - gör det i helgen
[X] Packa ner kläder och andra atteraljer
[X] Ta med "körvänliga" skor, typ sneakers
[X] Packa med sängkläder och handduk
[X] Ladda upp med no-carbs-recept, jag ska inte fuska! - satt flera timmar med block och penna!

Det var nog allt... Sen ska jag ju bara göra det också :)

/emma.

Sparlåga?

Jag kom på det i morse när jag och Älsklingen gjorde frukost (egg and bacon för min del - no carbs, no carbs!) att jag bara bloggade ett ynka litet inlägg igår! Det är ju inget fel med det, lite skönt att man inte har press på sig att hela tiden skriva nåt. Hellre att jag skriver mycket när jag har någon att säga, än att jag skriver lite meningslösa rader när jag inte har någon inspiration, ofta blir det inte så bra när det är krystat heller. Nu brukar jag ha väldigt stor lust att skriva massa skit helst hela tiden, men igår hade jag helt enkelt inte tid! Så där ser ni som tror att jag är bloggarnas nörd, att jag faktiskt är ganska normal ändå. (Hurra för det!)

Nu över till något mer intressant! I eftermiddag ska jag pröva på Afrikansk dans för första gången! HUR kul är inte det!? Eller ja, nu vet jag ju inte det än, men enligt säkra källor tror jag minsann att jag kommer digga det! Kl 18.35 entrar alltså Elina, Josefin och jag dansgolvet! Det innebär att jag kommer ha god tid på mig att uppsöka ett Apotek och Make Up Store, ska köpa linsvätska (inte så kul) och en trippel-concealer (mycket roligare - och dyrare). Egentligen borde man äta något innan också, tog med lite makrill i tomatsås, men man kanske ska passa på att äta nåt mer? Hum. Man vill ju inte riskera att få håll heller, om man äter för mycket innan dansen alltså. Det hinner bli väldigt sent också innan jag kommer hem för att äta middag.. Hum. Tips?

Weho till mig och Elina by the way, vi har klarat oss i två.. eh mer kanske en och nåra timmar på andra dagen, utan kolhydrater och socker! Lite stolt faktiskt ;) Nu gäller det bara att vi håller i det och inte fuskar, helger är ju en allmän risk... Men det fixar vi lätt! :) Tummen upp för oss!

Puss så länge!



P.S. Jag och min Babe kollade på en fin film igår, Things we lost in the fire tror jag den hette. Den var fin och ja, fin är nog bästa ordet att beskriva den. Vill du se en fin film, de denna :)

/emma.

Måndag, 1 september

Är sommaren officiellt slut nu? Det har visserligen känts som höst ett bra tag och det blir allt kallare om dagarna... Lite sorgligt tycker jag allt, jag är en sucker för ljus och solsken så att vi går mot mörkare tider gör mig lite ja... Nedstämd? Men fyller man dagarna med skratt och roliga saker ska jag nog fixa även denna hösten! ;)

Idag har jag rent ut sagt jobbat häcken av mig och först nu andas jag ut (lite). Jag är ganska tjock i halsen och näsan fortfarande så jag låter nog lite små kul i telefonen kan jag tänka mig. Men men. Har slitit med listan över prylar vi ska beställa från IKEA till övernattningsrummen här på jobbet och nu äntligen ska jag beställa det som går att beställa. Det gäller att hålla tungan rätt i mun!

Så, vi hörs kanske senare :)



/emma.

RSS 2.0