Nu är det dax


Nu kommer taxin strax och jag ska skynda mig att byta till mina svarta mjukisbyxor, jag strutar nämligen i allt vad jeans heter, comfort kommer före sån nånsens. Jag pallar inte blodbrist i benen (tighta jeans) eller att vart enda liten söm gör ont efter tre timmar (typ 13 timmars flygresa) så man knappt kan sitta rakt. Därför är mitt självklara val: mjukisbyxan. Oki... Hur kom jag in på det här? I alla fall. Min väska kom nyss (mamma-gull skjutsade hit den så jag slapp dra den hela vägen hemifrån) och den väger eller ska jag säga vägde inte så mycket. Folk har uppskattat det till 17 kg nånting (max vikt är 23kg) men nu ligger det en platta med machaller i väskan också, på cirkus 3,5kg. Tydligen går det inte att köpa machaller i Sydafrika, så vi kära anställda får dra vårt strå stacken... Hum..

Nu ska jag ut på äventyr! Ha det så bra här hemma och håll ställningarna åt mig :) Kommer tänka på er när jag klappar lejon eller eventuellt springer från spindlar och skorpioner!

I miss you... ♥

Massa kramar

image1145


/emmaResefeber

Berör mig

Berör mig stilla och samtidigt hett
Ta i mig hårt men svepande lätt
Vind som viskar, vind som viner
Moln med åska och sol som skiner

image1144

/emma.

Nr 8

Vhembe

Imorgon efter att vi har landat 9.00 i Johannesburg och åkt 50 mil till ranchen kanske jag ser några sånna här schyssta lirare!? Vhembe eller Mapungubwe som de numera heter, de har "döpt om" stället till dess ursprungliga namn, där är jag till onsdag... Fy fasen va härligt det ska bli! Mycket kort kommer jag att ta med min rosa digitalkamera! :)

image1143

/emma.

Cape Town from above

Hit åker jag på onsdag, Kapstaden...

image1142

D day

Det händer och det händer idag! Det är inte sant, det är inte möjligt - jo det är det ju! Klart som korvspad (är det klart?), jag åker ju idag och det ska bli hur kul som helst! Jag kan inte föreställa mig vad jag kommer att få se och uppleva och det kanske är lika bra så jag är helt öppen för nya vyer... Eller nåt... :)

Sjukt spännande och sjukt kul, snacka om resefeber!

image1141

/emma.

Hjärta av sten

Du tror att mitt hjärta är av sten
Men jag är ändå förvånandsvärt len
Om du tittar riktigt nära
Så kan du mer om mig lära
Syna mina sömmar
Och du hittar många drömmar
Drömmar av ädlaste sten
Som lyser starkare än månens sken

image1140

/emma.


Nr 9

Sista...

...blogginlägget för ikväll. Kanske blir nåt mer imorgon på dan :) Förutom att jag är sönderstressad på alla plan och allmänt utmattad så ser jag ljuset i tunneln. Det är ju imorgon jag äntligen åker till Sydafrika! Den resan disskuterade vi redan i januari någon gång i år och det är länge sen! Men nu är snart den dagen här... Helt otroligt.

Här har vi de sista självtagna-sverige-bilderna med lite färdlektyr - Väninnan av Denise Rudberg - och mina nymålade naglar (det ska bara på ett topp-lack sen är de klara), min ganska fullproppade väska (jag ska börja min urgallring strax) och sist men inte minst dagens outfit! Outfiten bestod av en vanlig vit långärmad bas tröja från H&M, förra vinterns kofta från MQ och ett par jeans - VILA? Ganska mycket myspys över mina kläder idag, men det var så jag kände mig :) En trött Emma på sista bilden dock...

Sen återstår ett dilemma... Vilken liten "partyväska" ska jag ta med? En svart vanlig eller nya rosett-svarta-kuvertväskan?





Ha en mysig kväll, nu ska jag packa och stressa vidare!

Pusss/emma.

Nu

Du och jag, här och nu
Jag är här och även du
Viska nu stilla i mitt öra
Och jag ska förevigt på dig höra



/emma.

Nr 10

I broke

Ballongen sprack. Det rann över och jag kunde inte stoppa det. Jag pallar inte mer känns det som. Att fortsätt på det här sättet kommer göra så att det brister igen. Jag vill inte vara svag och ha svaga punkter, jag gillar inte att jag ibland faller handlöst. Visst, jag ställer mig upp igen, men den där stunden när jag faller vill jag helst inte vara med om.

Jag är stark. Men även de starkaste människorna måste få vara svaga ibland, på så sätt blir man väl ännu starkare... Det måste jag få mig själv att förstå. Just nu är jag kanske mer sur än ledsen, blir nog lätt så när det ledsna har passerat. Arg för att jag lät mig själv bli ledsen? Who knows.

Jag är stressad, det är för mycket...

image1130

/emma.

Många bollar i luften

Du skojar! Jag har tusen tankar i mitt huvud och jag vill inte glömma eller missa något! Visserligen jobbar jag bättre under stress, när det kommer sådär ibland och lite lagom. Men det är helt otroligt vad med smågrejer det är som ska fixas innan Stydafrikaresan - imorgon åker vi!!  Jag vet varken ut eller in och min väska som igår var väldigt ekande tom är nu överfull. Och jag måste försöka skära ner lite på innehållet ikväll, efter teorikursen som håller på till 19, är väl hemma innan 20 nån gång. DET är ett stressmoment om något! Nej nu ska jag jobba så in i vassen!

image1129

Många kramar /emma.

Underskattat?

Indiska är klart underskattat, eller ska jag säga var? Nu börjar de börjat växa till sig. Själv har jag alltid gillat Indiska, ibland har man kunnat hitta riktigt fina saker som jag alltid kommer att ha som speciella favoriter i garderoben. Nu har de fått in denna fina klänningen och jag kan knappt vänta tills jag får kolla in den, känna på det och prova den :) Hoppas den inte hinner ta slut innan jag kommer tillbaka!

image1127



***

/emma.

Packnings-status (och annat)

Kan ju börja med att säga att jag snart går i taket, jag har ju inte åstakommit något på Sydafrika-fronten och det blir inte direkt fler dagar kvar ju längre man väntar(!) Först ska jag andas lite, har inte suttit ner på hela dagen förns nu (ja på jobbet så klart, men inte hemma). Först for jag iväg till körskolan och fick mig en dubbellektion och jag blir faktiskt bättre, jag växlar numera upp till 3an! Att jag råkade lägga i 5an istället för 3an en gång är en annan femma... Läraren körde oss till Mosstorp och sen släppte han ut mig på större vägar och jag fick svänga, kolla, väjningsplikt hit och enkelriktat dit. Jag fick t o m köra tillbaka till körskolan alldeles själv! Jisses vad det är mycket att hålla koll på! Men det gick bra, det tyckte även läraren :D

Nu tänkte jag redogöra dagens look, vad jag shoppade igår, hur det ser ut i reseväskan och vilka sandaletter/fest skor med klack jag ska ta med... Nåt mer? Ja, mitt nya favvo te, rött te med Sydafrikanska öreter (roobios) passande om inte annat, dricker jag just nu... Gott och utan koffein så jag kan somna sen! (T-shirtens text stämmer verkligen och jag älskar den, allt är bara rätt! Bilden bakom téet på "te-bilden" är från Tessas studentbal i mars i år, jag blundar typ och vi gjorde värsta poseringen - var vi lite på kanelen månne?:)



Nu ska jag försöka åstakomma något med packningen, kolla lite i körkortsboken (teorikurs imorgon efter jobbet), måla naglarna och ja... Massa mer!

Ha en riktigt skön kväll!

/emma.

P.S. Nu ska jag stryka massa på "att göra" - listan och känna mig duktig!

Shoppat

Mm... Jag åkte ju in till stan igår efter jobbet för att lämna tillbaka en tröja på VILA som inte smickrade min kroppstyp. Sagt som gjort. När det var avklarat tog jag en sväng om i lite andra butiker... Kanske skulle jag hitta något safariinspirerat!? Det var i alla fall syftet, från början. Att jag råkade komma hem med en partyväska formad som en rosett och en mörklila tröja med text och en guldsko är något helt annat. Bilder kommer kanske ikväll :)

Sen ska jag övningsköra med trafikskolan efter jobbet.. Hua! Se upp i trafiken (som vanligt)!

/emma.

Vårt pussel

Vårt pussel är oändligt stort
Vi börjar lägga bitarna i hörnen
Jag lägger dem långsamt, inte för fort
Så jag inte sticker mig på törnen

image1119

/emma.

Nr 11

DH next

Nu är det inte långt kvar innan Desperate Housewives börjar! Dags att springa ner i köket och fixa efterrätten (som jag blev påtvingad)... Åhh, jag älskar tisdagar! Kommer våndas när jag är i Sydafrika och missar ett avsnitt ;) Jag får fixa det på annat sett sen när jag kommer hem!

Bråttom, bråttom!

image1118

Sötast och (går)dagens

Nu ska det bli bilder! Jag tänkte ladda upp dem medan jag röjer på rummet, äter och försöker greppa Sydafrika-resan + att jag måste kolla upp vad det står i körteoriböckerna - imorgon ska jag övningsköra med trafikskolan! Kan vara bra att vara lite påläst ;)

Här har vi söndagens besök hos min lilla lillebror Rasmus! I ♥ U!



Jaa, en bild säger mer än tusen ord sägs det... Rasmus ser verkligen olika ut på alla kort man tar och det är svårt att få till det ibland, som t ex bilden på mig och Rasmus - vi ser lite muppiga ut om inte annat :)

Sen har vi måndagens och dagens look nedan. Stövlarna ser nästan gråa ut på sista bilden och det stämmer inte + att klacken är högre i verkligheten - I know! Idag blev det en lite trist outfit, men i brist på annat ja...




Från oss alla till er alla, en riktigt trevlig kväll!

image1110

/emPem och The Rasmus

***



Sötnosen har upptäkt att han har en "röst" och skriker, skrattar och har sig om vart annat! :)

Mina dagar är räknade

Innan jag åker till Sydafrika! Weho! Fy f*n va skoj det ska bli! Men som sagt: jag fattar fortfarande INGENTING! Jag måste börja planera vad jag ska göra för nåt varje dag innan jag åker, sånna där nödvändiga saker som att t ex packa m.m. Jag tror jag har köpt allt jag behöver köpa allt från ett "mini-apotek" till långa strumpor (man ska ha strumpor som är lite längre och byxor över det så det inte kryper upp något djur i en eventuell glipa mellan byxa och strumpa - gud förbjude!). Jag har fortfarande inte inventerat min garderob efter kaki- och beigefärgade kläder, men det fixar sig nog. Vitt ska man inte ha när man är ute på safari, då skrämmer man djuren, vitt = fara, tänk på rådjur när de blir skrämda då visar dem sin vita rumpa och det signalerar fara. Jamenvisst, Emma kan om hon vill :)

Så planering var det överst på "att göra listan", bara att sätta igång och klura lite då!

Planera veckans "måsten"
Inventera garderoben, jakten på safarikläder fortsätter...
Hämta reseväskan från källaren
Planera reseoutfit, x 3
Packa lämplig neccesär
Fyll på miniflaskorna med schampo, balsam och tvål
Manikyr och pedikyr, och andra skönhetsbestyr
Planera handbagege-innehåll, packa handväska/ryggsäck (jag äger ingen)?
Växla pengar, 2000 Rand (2000 SEK) - får bli på Arlanda el på flygplatsen i Johannesburg
Tvätta!
Hitta solkrämen
Välj färdlektyr (+ körkortsboken? -absolut inte!)
Pröva Loijs vandrarkängor
Be mamma hitta kikaren och den sexiga rese/turist/under-kläderna plånboken.
Kopiera passet och biljetten
Bädda nya lakan i sängen... (kanske inte det viktigaste)
♥ Städa rummet... (ännu mer oväsentligt)
Köp ett nytt SL-kort
Välja ETT par sandaletter med klack att vara fin i :)

Det är vad jag kan komma på nu.. Kommer säkert på massa mer sen! Hare bra så länge!
Pusss /emma.

P.S. Lägenheten var mini-tiny-pytte-liten och tyvärr inget för mig + att det var jätte många som var intresserade så den kommer säkert komma upp i pris (a.k.a budgivning). Nej, jag lägger hellre lite mer pengar och får något mysigare och finare!

Liten men tuff

Jag är ansvarsfull och ganska mogen
Men samtidigt rädd att allt ska gå åt skogen
Jag vill ha så mycket; allt eller inget
Och jag ska aldrig nånsin tappa stinget
Jag ska ge ödet vad det tål
Och livet kommer finna mig nya mål

image1099

/emma.

Nr 12



Dagens ord

Muppast. Henrik och jag är varandras Muppast för alltid! De du ;)

Pigg och trött

Visst är det konstigt om man känner sig både pigg och trött på samma gång? Samtidigt om jag känner mig pigg och vaken så känner jag mig trött... Är det på olika plan, mentalt och fysiskt? Eller är det den halva koppen kaffe som har gjort sitt på "pigghets-fronten"? Än så länge är jag i alla fall mer pigg än trött... Hum. Imorse kl sex var jag inte dirket sprudlande av pigghet (grishet? Het som en gris eller grisighet - ?) och att gå upp var inte såå lockande. Men det var inte så farligt som det brukar vara att gå upp på mornarna, imorgon bitti kommer det väl.

Nu har jag fått min biljett till Sydafrika! Fick ett kuvert nu på morgonen med ett litet brev, ett häfte med info och lite sånt. Jag fattar fortfarande inte! Sen har vi beställt taxi så jag kommer att komma både till flygplatsen och hem. Denna vecka kommer vara maxad (som vanligt) när det gäller att strukturera Sydafrika resan... Jag måste in till stan och lämna tillbaka en tröja som jag köpte i lördags (den framhävde inte mitt bästa jag om man säger så) och det måste ske idag om jag ska hinna allt. Innan dess, efter jobbet idag, ska jag på lägenhetsvisningen (lghten jag nämnde nedan) med mamma så det blir bråttom in till stan sen innan affärerna stänger! Ja, vad mer, imorgon måste jag till centrum och köpa det sista, nåt safari-inspirerat I guess. Onsdag: körlektion, Torsdag: Teorilektion och panik packa! Fredag: Avresa! OMG, det går fort! Nej, jag fattar fortarande inte. Nyp mig i armen och skaka om mig, jag sover nog... Långt ifrån pigg med andra ord, men samtidigt inte...

Ibland är jag knas ;)

image1098

Jag i morse? Fast kvinligare :)

Pink

Igår var jag och åt på Restaurang Bryggan med Loijs, efter en liten shopping- och fikatur på stan! Helt underbart mysig dag! Jag får berätta mer sen... Nu ska jag till Uppsala och hälsa på min mysiga lilla lillebror! Nedan, lördagens shopping- och fikalook. Rosa is the shit, helt klart! + ett big hjärta :)



/emma.

P.S. Det känns att det blev sent igår och att man tog sig en drink ;) Jag gick ju trots allt upp åtta!!

Barnasinne

Jag vill vara barn igen
och du ska va min bästa vän
Jag vill leka kull och dig jaga
och lyssna på en söt liten saga
Jag vill hoppa i vatten och lera
och inte tvätta mig mera
Jag vill ha godis var dag
och säga "frukt gör en svag"
Jag ska skratta tills jag kiknar
och du ska se att jag dig liknar
Jag ska nu vara äldre och klok
Men jag vet, innerst inne är jag en tok
Jag ska därför låta i mig barnet sova
och det är för mig en riktig gåva


image1095

/emma.

Nr 13

Sakta men säkert

Sakta men säkert närmar sig helgen. Det går inte speciellt fort, men ändå märkbart. Minuterna tickar på i sin takt och om inte alltför lång tid får jag stänga växeln och gå för helgen. Solen skiner för fullt utanför fönstret. Det ska bli så skönt att få komma hem, lägga sig på sängen i några minuter, andas in och andas ut, blunda och bara slappna av... Risken finns att det är så skönt och avslappnande att jag somnar :) Kanske att jag ska unna mig det i så fall?! Sen är det mycket att stå i på lördag, både övningskörning med Olle och shopping med Loijs (båda mycket roliga händelser), sen blir det kanske mys kväll med Loijs efter det? På söndag måste jag upp relativt tidigt för att hinna med en buss till Uppsala för att vara där över dan... Det är min enda chans att få träffa Rasmus på länge, så vad gör man inte! Sen ska jag tillbaka till Sthlm direkt till Friskis för lite svettig workout á la skivstångspass! Oh my. Jag kommer behöva ta det lugnt ikväll med andra ord!

image1094

/emma.

Licens to buy?

Jag vet, jag vet och jag borde inte säga ett knyst. Men jag har just "fyndat" en lägenhet till ett pris som jag inte förväntat mig (en positiv överraskning alltså) och har precis fixat en f"örhands-visning", eller vad det heter. Jag är nämligen i Sydafrika när den ordinära visningen äger rum, så jag ska kolla på denna lovande lght på måndag kl 17.00 med mamma. Ja, hon är faktiskt förvånandsvärt positiv och snackar om lån, kontantinsatser, banker hit och banker dit osv. Hyran är löjligt låg också! Åh, hoppas den är bra och att det kanske kanske kan vara nåt... Samtidigt har jag precis börjat trivas med att bo hemma (ibland, ytterst sällan dock, typ...) så det kanske kommer bli ensamt? Fast nej... Väldigt nära hem om det skulle vara så :) Den ligger i samma område vi bor nu och när vi flyttar är det bara tio minuter genom skogen och så är man framme vid det nya huset! Men fasen, det nya huset då? Jag kommer känna mig utanför om inte jag får bo där jag med, med resten av familjen, i ett sprillans nytt hus! Vissa kollegor säger "Ja, men va kul Emma!" en annan säger "Jag skulle bo hemma ett tag till om jag var du, i det nya huset!" Men hallå? Mitt privatliv då?!

Attans!


image1093

En liten nackdel är att lghten är ganska svårmöblerad, i alla fall vad man kan se på ritningar och bilderna... Rumsavdelare? Sängen som soffa? "Barbord" som köksbord? Kylen och frysen är ju lite konstigt placerad, men var ska den annars stå? *sliter sig i håret och undrar hur det här kommer att gå*

Hur skulle du möblera?

/emma.

P.S. Är klädkammaren stor nog att agera som min första walk in closet? :D (Taget!)

P.S. 2. Om jag ändå ska betala för mig hemma snart kan jag väl lika gärna lägga de tusenlapparna på en egen lägenhet? Make sense... Or does it? I need help!

Update

Yes! Så rätt, Emma har lekt i photoshop! :)

Nu ska jag uppdatera lite om vad som hänt på outfits, men också smyckesfronten, dock bara tisdagens och onsdagens klädval... Jag ska bättra mig, lovar! Mina älskade mörkbruna stövlar jag köpte förra våren (rea!) står och väntar på att jag ska använda dem för andra gången denna höst... Imorgon kanske? Jag har som sagt fått mina smycken jag skickade efter för ett tag sen. Om sanningen ska fram så hittade jag kuvertet med dem när jag städade förra lördagen... Appropå städningen i lördags, jag tog ett glas vin och sen gick det som en dans att plocka undan, städa och feja! Jag brukar aldrig ta ett glas vin eller så när jag är själv, men då gjorde jag det och ja, det blev ju mycket roligare ;) Så det är alltså några bilder även på min nybäddade säng, orkidéerna i badkaret (?) och mitt vinglas, men också mammas, Hugos och min prommenad till det nya huset. Dörren var låst så vi hoppade in genom ett fönster och gick omkring och kollade runt. De har fått upp väggarna inne i huset och man kan nu verkligen föreställa sig hur rummen kommer att se ut, det är ju trotsallt inte så långt kvar till den 14 december när vi ska flytta in... Lite dåliga bilder på grund av mörkret som lägger sig allt tidigare om kvällarna numera, men lite kan man ju ana hur det kommer att se ut!

image1091image1092


/emma.

Enkelt

Inte enklare än så
Är det du och jag kan få
Vi kan få så otroligt mycket
Nu när vi har om varandra fattat tycke


image1090

/emma.

Nr 14

Still my favorite

Jason Mraz everyone!

Nu ska jag somna till denna låten... Natti!



Miss you... ♥

The new look

Som det kanske märks så håller min blogg på att få ett nytt utseende! Jag är lite smått galen i förändringar och har nu tvingat min stackars bror att hitta på något nytt, jag styr och ställer med järnhand för att det ska bli som jag vill. Emil är snäll nog att inte vilja blocka mig från msn (han bor inte i Sthlm) och gör precis som jag säger. Love ya bro'! Så vad tycks om min nya look på bloggen? Skorna hänger med, fast i svartvitt denna gången!

Så här såg den ut förut...

image1088

/emma.

Beställda

Jag tryckte på "Godkänn köpet" och gjorde i samma ögonblick av med en dryg tusing. Känns bra... Alltså jag köpte lite mer grejer än skorna i inlägget nedan.. En klänning, en kofta och en söt liten kjol. Yeah! Emma is back to business/shoppoholismen! (Inte för behovet någonsin avtagit men jag har varit liiiite lugn på senaste tiden...Eller? Nja, köpte ju en kappa och fula skor här om dan:)

/emma

Beställas?

Kolla in dessa! Är ganska sugen på dessa skönheter med rosetter(!) Ska jag beställa dem? 399 SEK på Halens. Helt okej pris för schyssta heels, är dock lite tveksam om jag behöver ett par guldiga skor till (har redan ett par guldiga sandaletter) men det har inte hindrat mig förut... ;)

Nå?
image1086

/emma.

Skvaller

Juste, för 17! I helgen kommer min älskade söta Loijs hem igen! Hon åker redan idag och stannar till söndag! Ska bli hur kul som helst att få träffa henne igen! Det går ju en stund mellan gångerna, men rätt vad det är så kommer hon hem och hälsar på. Egentligen skulle jag till Uppsala fredag till lördag men det passade inte så bra, så jag åker dit över dagen på söndag istället (sen direkt till skivstångspasset på Friskis på söndagkväll). Därför kan jag rå om Loijs nästan hela helgen. Hon skickade ett mess och sa att hon behöver hjälp att uppdatera garderoben - klart man ställer upp :) Fick hem lite rabatt-checkar med posten igår, samt lite kataloger, så jag är 100% inspirerad att "göra stan" och shoppa lite "nödvändigheter". Helst ska sakerna jag köper vara lite safari-vänliga med tanke på kommande resa... Men nja... Kanske något mer? Något tips på vad jag kan behöva? :)

Något annat jag också ser fram emot att göra med Loijs är att prata, prata, prata, prata och uppdatera sig lite när det gäller livet. Vad händer i Jönköping? Någon ny flirt på G? Ja, jag har också en del att berätta, så det kommer minst sagt bli "mycket snack och liten verkstad". Kanske en fika på stan med alla shoppingkassar och babbla in i det oändliga!?

Miss U.

image1085

/emma

Snark

Nu är jag sådär trött igen... Vad gör jag egentligen? Jag måste verkligen bli bättre på att lägga mig i tid... Lätt att säga när man går upp på morgonen men svårt att praktisera när man ska gå och lägga sig på kvällen. Man vill ju hinna göra så mycket och vadå, trött kan man ju vara imorgon istället... Humf.

Efter jobbet idag ska jag till körskolan som vanligt varje torsdag, skit kul, verkligen. Speciellt om man tänker på det "käcka" läraren. + Att det är mörkt och dålig belysning, + att det är kallt så man fryser + att man somnar efter fem minuter... Gaaah! Man har överlevt värre och det är inte så många tillfällen kvar nu (missar sista gången när jag är i Sydafrika - ohno!). Det är kanske dags att sätta upp ett lämpligt mål när jag ska ha tagit körkortet eller när jag ska skriva teoriprovet... Men jag orkar inte bli seriös riktigt än och verkligen plugga... Inte än... Ska jag sätta upp ett mål i typ januari? Måste också förnya mitt körkortstillstånd som jag skaffade när jag fyllde 16 (har kört ca 3½ gång sen dess), det håller i bara fyra år. Som tur är behöver man (mamma och olle - pappa?) inte gå någon handledarutbildning när man ska förnya tillstånden! :D

Bla bla bla...

Har jag sagt att jag har fått en kickin-as snygg rosa Filofax? Jo, men det har jag! Såå fin och stor, nu kommer jag få plats med massa strunt på alla rader! Snygga va?

image1084


With Love /emma.

P.S. Sydafrika närmar sig... Resefeber? Nja.. Ska det bli kul? JAA!

Once more

Nu har Greys Anatomy varit framme igen, det var på tiden! När man inte har tid för Greys då har det gått för långt! Det var på tok för länge sedan, men nu är återigen läget stabilt. Än så länge ;) Nu måste jag sova... Jag som klagar på att jag är trött! Vad gör jag åt saken? Sover? Nej det verkar inte så va...

Vill också säga hej då, det var dags...

Natti!


image1083

/emma.

Kom hem

Jag tror jag är kär
Men varför är du inte här?
Jag vet vad du måste göra
Och jag ska absolut inte störa
Men du måste förstå
Det är brevid dig jag vill gå
Och med dessa känslor i mig
Vill jag bara vara nära dig
Snälla kom snart tillbaka
Så jag dina läppar får smaka
image1082

/emma.

Nr 15

Bli med kappa

Igår åkte jag lite impulsivt in till stan för att "kolla" lite. Speciellt på en lila kappa från H&M som jag köpte i Göteborg men lämnade tillbaka dan efter (felsydd). Igår gick jag därför in på första bästa H&M (i Gallerian brevid favvo butiken VILA) för att leta upp denna kappa. Jag köpte den! Fast i svart istället för mörklila, känns som en mer användbar färg och man kan lättare byta halsduk, vantar osv för att förändra looken. Svårt med lila när man inte kan matcha med precis alla färger, inte lika lätt som med svart i alla fall. Så jag är hel nöjd och superglad för min långa svarta kappa! En live-bild kommer kanske sen, så länge får det duga med bilden från hemsidan.

Förövrigt har jag varit ganska dålig på att lägga in "dagens outfit", jag vet inte varför, brist på tid, brist på ork, brist på lust? Kommer kanske en uppdatering på den fronten snart! :)

image1081
Fin va?



Dille

Snacka om att få dille på dikter, jag tänker bara i rim och jag är rädd för att det blir fler och fler nödrim ;) Stå ut, det är inte så många dikter kvar till 21... Om det blir fler vet man aldrig, så jag ska väl inte säga något om den saken...

Imorse var jag jag SJUKT trött och somnade nästan på stället om jag stod stilla mer än en minut. När jag satt på sängen och åt frukost, blundade jag mer och mer, längre och längre stunder... Zzzz... Tänkt att bara få ha lagt sig ner och blunda i en minut... Underbart! Nu var ju inte läget så bra att jag kunde göra det, jag hade t o m lite bråttom!

Snart dags för lite eftermiddagsfika (utan fika dårå - jag måste bli av med sockerberoendet!) och sen direkt efter jobbet ska jag till Friskis för att träna lite... Har gått över två veckor sen sist, fy skäms.

Nu är det slut-diktat för idag!

image1078

/emma.

Horisont

Med horisonten i min hand
 Ska jag knyta framtidens band
 Jag ska finna min egen lycka
Och mitt liv åter smycka

image1079

  /emma.

Nr 16

Håll min hand

Jag vill förevigt hålla din hand
För du mitt hjärta har satt i brand
Håll mig hårt i din famn
Och upprepa långsamt mitt namn

image1074

/emma.

Nr 17

Drömmar

Jag vaknade med ett ryck
Jag väcktes av ett tryck
Vad är det som ömmar?
Det är bara mina drömmar

Drömmar om mer
Som växer och blir fler
Drömmar om inget och allt
Om sött och salt

Drömmar om stort och smått
Det onda blir ett minne blott
Drömmar som virvlar och viner
Om sol som skiner

Drömmar om äventyr
Innan morgonen gryr
Kanske drömmar om dig
Ja, om dig och mig

image1073


/emma.

Nr 18

Four stars in Cape Town

Nu är hotellet i Kapstaden/Cape Town bokat och jag ska pröjsa 1403kr för de fyra nätterna på fyrstjärnigt (!) hotell! De ni :) Det börjar närma sig...! Har sagt det hundrasjuttioelva gånger men jag säger det igen! Nästa söndag lyfter planet! :D

OMG, jag fattar det ändå inte!

image1072

/emma.

Frågor

Det ramlar in frågor lite från var stans just nu, ungefär samma fråga också. "Hur vill du bli firad när du fyller 20?" Det börjar närma sig alltså... Det går ju himla fort! Sen när jag har fyllt år är det snart första advent och efter det är det typ jul. Vad händer i jul då? Pappa eller mamma eller någon annan stans...? Många frågor att besvara och mycket att klura ut (alla frågor har faktiskt inte svar).

Hur vill jag fira min födelsedag? Vill jag ha en 20 årsfest á la grande? Eller ett litet cocktailparty med närmaste friendsen? Jag vet inte och nej, jag vet inte. Sen hade det varit roligare att ha festen i det nya huset (vilket mamma och Olle också påpekade - jag skulle alltså få ha det :-D) när allt är ordnat och nytt, fräscht och helt enkelt bara snyggt. Men då måste man vänta... Och om man ändå väntar kanske man vill ha ett poolparty i sommar?! Weej! Det hade inte varit fyskam det inte! Kanske kan ha det också ;)

Så vi får se var, när och hur jag blåser ut det 20e ljuset på min tårta. Prinsesstårta såklart...

image1071

/emma

Desperat hemmafru?

Desperat? Nej nej. Hemmafru? Långt ifrån, om inte annat är jag ju på jobbet nu t ex och så klart: jag är ganska ogift ;) Men ikväll händer det, som varje tisdag kl 21.00, det är DH på tapeten tv och det är obligatorisk närvaro i soffan (för min del)! Jag ska dock iväg en sväng efter jobbet så jag hoppas att jag hinner hem innan det börjar. Annars finns det en stor risk att jag kidnappar en tv med kanal 5!

Alltid lika snygga Eva Longoria (Gabrielle Solis i DH)!

image1070

/emma.

Vingslag

Flyg högt med dina vingar
Lika högt som skrattet klingar
Sikta högre än ögat kan se
Då kommer ödet att mot dig le

Ta sats och flyg högt, högre än du vågar
Vill du ha svar är det himlen du frågar
Plocka stjärnfall, ta vara på dem bästa
Letar du stjärnor finner du mig bakom nästa


image1069


/emma.

Nr 19 (en dag för tidigt men orden bara kommer...)


Vi två


Två mot världen är starkare än en
Det vet du mycket väl min vän
Jag kan vara en av oss två
Då blir vi mycket större än så



image1067

/emma.

Nr 20/20 dagar kvar.

Dikter och rim

Just för tillfället tänker jag bara i rim och dikt, det jag tänker vill jag skriva ner och det blir något som man skulle kunna kalla dikter. Jag har suttit och bara skrivit ned alla rader, kanske kommer det att bli 21 st, en för varje dag... Så ja, en har jag redan publicerat idag så vi får vänta med nästa till imorgon...

Sov så gott!
/emma.

21 dagar kvar.

Till dig


Jag kommer aldrig att tveka
På det jag känner för dig
Jag ska inte heller förneka
Den känsla som finns i hela mig


image1065

/emma.

Nr 21

Becoming Jane

"En ung Jane Austen" som den heter på svenska, såg jag på bio idag. Den var jätte bra och Anne Hathaway är en väldigt bra skådespelerska! Den var sorglig och ja, man kände verkligen hur det måste ha varit. Att hon inte fick sin Tom på grund av pengar rätt och slätt. Då slog det mig att det är mycket lättare idag, man får vara kär i vem man vill och pengar hindrar en inte att vara tillsammas (generellt, det finns säkert sådan fall även idag). Släkten skulle inte stöta ut en, man skulle inte behöva fly och man har inte ett rykte att tänka på... Man är inte tvungen att gifta sig med någon som har det bättre ställt för att överleva... Jag gillar filmer som utspelar sig "förr i tiden", med klänningarna, håruppsättningar, sättet att tala och sättet att vara. En fin film helt enkelt!

Just fenomenet bio är något som varit på kartan hela denna veckan! I måndags, i torsdags och idag, egentligen skulle jag på bio igår också men jag bangade. Hade bättre saker för mig och ja, mamma blev ju sur men jag ångrar inte mitt val (enligt mig)... När filmen var slut vill jag träffa dig, bums. Var helt enkelt tvungen. Lucky me, för du befann dig bara runt hörnet, exakt runt hörnet faktiskt. Helt otroligt, måste ha varit ödet ;) Jag fick säga "hej då" för dessa 21 dagar då vi inte kommer att ses, men om 22 dagar så gör vi det igen!

Har någon tänkt på att jag snart ska till Sydafrika?! Nej, tänkte väl det. Jag har typ glömt bort det och det är ju nästan skamligt. Fy Emma, Sydafrika som är något så stort! Har inte ett enda kakifärgat klädesplagg! Äger bara ett par shorts, för jag är ju mer än klänning-kjol-och-högklackat-tjej, vilket jag fick medhåll om alldeles nyss.

Nu ska jag borsta tänderna och krypa ner under täcket för att läsa några rader och sen somna. Imorgon är det en ny dag, en ny måndag och det ska bli bra... Det är ju en dag mindre på de 21 :)

Många godnattkramar/emma. (Yours)

image1064

Is this me?

Jag i den rosa klänningen.

Tack, du är så fin.

image1062

/emma

Rosa is the shit

Nu när jag har snöat in på rosa kan jag ju fortsätta denna mani hela dagen! :D Kul va?! Här har vi massa smått och gott när det gäller rosa tekniska prylar. Kanske något för er killar också? Vissa saker är kanske lite överdrivna men nåra av dessa skulle jag ju kunna äga! Gissa vilka...! (Äger redan nanon.)

image1053
image1054

image1055
image1058
image1056
image1057
image1059

image1060


image1061

Nu ska jag ut på äventyr igen, så fort klockan slår 16.00! Ha en skön fredagskväll!
/emma.

När vi ändå är inne på...

...lägenheter, kan jag ju visa ett exempel på när det blir lite för mycket. Jag må gilla rosa, men i rätt mängd. Jisses, bara att se det här får en att vilja konvertera från rosaismen... Eller? Njaa... Jag gillar ju rosa! Men kanske inte fullt mycket...

image1052


/MissPink

P.S. Ser ni den zebra-randiga soffan i bakgrunden? Så långt skulle jag ALDRIG gå!

Eget

Just för tillfället är jag ganska nöjd med att bo hemma, det funkar relativt. Jag måste dock plocka ur diskmaskinen ibland (ja jag vet, jag är lat) och sakta men säkert ska jag säkert göra en massa andra saker också. Fnys. Bara det gör att det rycker i jag-vill-flytta-hemifrån-nerven. Det jag har lite svårt att acceptera det faktum att jag måste ta lån, bli ännu mer vuxen, betala räntor, fixa egen hemförsäkring, hemtelefon, tv-licens (betalar någon den?), starta upp mitt matkonto igen, dra ner på rörliga kostnader (shopping - det säger allt) och massa annat. Allt detta för att flytta hemifrån! Visserligen vet jag redan allt det där, men denna gången får jag inga inackorderingsbidrag eller underhåll som när jag gick i skolan i Strömstad, nu ska jag klara mig själv. En annan grej är ju att jag har ganska mycket mer pengar nu än när jag gick i skolan. Grejen med det är att man tydligen börjar man leva efter vad man tjänar och hittar ganska snart "lösningar" på att göra av med pengar. No shit. Det är de där lånen och räntorna som skrämmer mig, att låna typ en mille (läskigt att pengar inte har något värde längre, en miljon är ju "ingenting" idag) innan jag ens är tjugo (34 dagar kvar) och inte ens får gå på systemet än! Jag har ju massor med år på mig att binda upp mig med sånt... Tyvärr finns det inte mycket andra val och en hyresrätt kan man se sig om i stjärnorna efter. Snyft.

Tänkt att ha en fin, ljus lägenhet som är min alldeles egna, med mina saker och min personlighet i atmosfären. Som jag får göra vad jag vill i (det kommer med andra ord bli stökigt fort), laga mat när jag vill (aldrig) och ta hem folk utan att behöva trängas i soffan med resten av familjen. Om man då vänder på det ska jag ju passa på att bo hemma och SPARA (förhoppningsvis) pengar till massa äventyr! Vi får ju snart flytta in i vårt sprillans nya hus! Det är inte fy skam det inte!


image1051

En lägenhet som Carrie har i Sex and the City månne?

/emma.

Obsessions

Skor och åter skor. Jag gillar dem, jag diggar dem och jag kan inte få nog av dem. Punkt. Sen har jag ett annat slags beroende, choklad. Hitta den ultimata lösningen på mitt "problem" att vara tvungen att bara välja ett av dessa beroenden. Two in one kallar jag denna lösning.

Gott folk: Skor i choklad - himmelriket

image1050
/emma.

I made it!

Oh yeah, jag har fixat det! Nästförsta körlektionen är numera avklarad och det gick faktiskt bra! Jag fick bara "kärringstopp" som det så fint heter en gång och det var för att jag släppte alla eventuella pedaler som höll bilen i rullning. Oroa dig inte, det var ingen trafik, bara en liten vändzon med lutning och körskoleläraren sa något som jag inte hajjade och då släppte jag allt bokstavligt talat. Men men..

Sen hämtade mamma och Maja mig och vi gick på bio och såg Underbar och älskad av alla, den är baserad på en bok av Martina Haag och hon var också huvudskådespelare i filmen! Kul film, och vi skrattade en hel del - så det flög popcorn! ;)

Nu ska jag strax sova... Har precis druckit mitt dryck-vaccin inför Sydafrikaresan - uhäää! Inte my cup of tea direkt. Bara ett sånt glas till om en vecka och jag är fit for fight!

Sov gott alla!

image1049

/emma.

It's missing

Mina "dagens", outfiten för dagen alltså, är spårlöst borta! Eller egentligen inte... Men hela jag har gått på sparlåga denna veckan så det har inte blivit mycket gjort. Finns faktiskt viktigare saker (!) att ta tag i, som t ex mitt rum som är förjäkligt stökigt, bombnedslag rentut sagt, nästan värre än ett atombombnedslag om jag ska vara ärlig. Mamma undar hur jag kan andas där inne. Eh? (Hon tål inte stökighet, hon måste ha det fint för att kunna slappna av.) Sen var jag på teorikurs igår kväll och det blir man inte speciellt pigg av, så när jag kom hem la jag mig i sängen för att kolla på Greys Anatomy. Jag kollar på alla avsnitten från början för att jag har missat så mycket så jag är bara på säsong två än så länge och ja, det sista avsnittet jag kollade på var ganska gripande och sorgligt... Jag fällde en tår eller två av det avsnittet. Fy. Sen var det lite svårt att släppa den känslan... Fick en kram av mamma och sen var det lite lättare att somna :)
Idag ska jag smita lite tidigare från jobbet för att ha en körlektion, jo ni hörde rätt, Emma ska köra bil! Så mellan 16.30 till 17.50 - SE UPP! Men det ska nog gå bra, dissade allt vad klackar heter idag för att inte fastna med foten på gasen eller så... Kan vara en fördel. Sen är det ju snart helg också! Weho! Tänkte bara poängtera det.

Nu ska det jobbas!

image1048

Känner mig lite så... Konstigt, konstigt, och lite ledsamt. Jag är inte van...

/emma.

Kaffe Latte

Nu är jag tillbaka på jobbet och ska försöka ta tag i allt som finns att göra... En glädjande nyhet är att vi har fått vår sprillans nya kaffemaskin nu! Den installerades igår men eftersom jag inte var här då fick jag pröva den idag. Åhh, så gott kaffe det blir! Det är riktiga kaffebönor och man kan själv välja styrka på kaffet och det finns massa olika kaffesorter. Än så länge har jag bara prövat kaffe latte (ovanligt) och den är MUMS! Nästan som godis och ändå tog jag utan socker, tänk hur det smakat med socker?! Gott, gotti, gott, gott!


image1047

Sjuk

Idag har jag spenderat hela dagen i sängen, med att sova och försöka andas genom näsan alltså ;) Mindre kul, men det var nog vad jag behövde - sova och återhämta mig lite. Har flängt runt ganska mycket på sista tiden, Göteborg och annat kul som man bara måste göra och som är så roligt! Tydligen blir man lite trött av roliga saker också... Imorgon ska jag tillbaka till jobbet och göra lite nytta igen, jag får så dåligt samvete att vara borta från jobbet... Juste har avklarat ännu en lektion på körskolan, med en knasig lärare som man helst vill ska vara tyst. Suck. Tur att jag inte har så många lektioner kvar! (Nej nu var jag taskig... Men ändå!) Nu ska jag försöka värma upp mina fötter (det var hur många minus som helst ute) och kolla på ett avsnitt Grey's Anatomy... Vardagslyx det!

***

Jag kan konsten att virra in mig.

/emma.

Kill-sjuk

Jag har bomull i hela huvudet känns det som! Åhh, vill hem och lägga mig under täcket och bara sova. Kan knappt andas genom näsan - ganska störande! Men vadå, man har väl varit med om värre... Jag råkar dock vara lite utav en kille när jag är sjuk. Jag tror seriöst att jag ska dö. Haha. Okej, alla killar kanske inte lider av tyck-synd-om-mig-jag-avlider-syndromet men många gör det och jag är definitivt en av dem när jag väl blir sjuk, trots att jag är en tjej. Mönstret måste ju ha sina avvikelser nån gång! När jag är sjuk kan jag ligga och yra i sängen och skrika "Jag dööööör! Hjäääälp mig!", mamma skriker alltid tillbaka: "Emma skärp dig och håll käft!" Jahapp. Tack för den liksom. Riktigt så illa är inte läget just nu men NÄSTAN. Jag ska åka till Söder efter jobbet om det så är det sista jag gör, vadå shopping mår man ju bara bra av?! Jag kanske rentav blir frisk! (Man kan ju hoppas).

/emmaYnklig


image1046

Söt vovve i Hugo-hundsformat

I'm Yours

Well, you done done me and you bet I felt it
I tried to be chill but you so hot that I melted
I fell right through the cracks and I'm trying to get back
Before the cool done run out I'll be givin it me best test
And nothin' gonna stop med but divine intervention
I reckon It's again my turn to win some or learn some

I won't hesitate no more, no more,
I can not wait I'm yours

(... Flera verser mer...)

image1045

Jason Mraz



Stardust

Jag gillar det namnet, Stardust, gillar filmen också! Var och såg den igår kväll. Jag gillar fantasy :) Absolut sevärd! Är vääääääldigt trött idag OCH förkyld! Så jag orkar inte skriva speciellt långa rader at the moment... Hur tajmar man in sånt egentligen? Är grymt avis på vissa som får sova till halv elva, elva eller hur var det? Efter jobbet är det Söder som gäller... Kanske att man kommer vilse? Sweet :)

Vi behöver alla lite Stardust...



image1044

Pirr

Gissa antalet fjärilar i min mage just nu! (Det går inte ens att räkna efter!)

image1042

Make my day

Jag var på tok för trött imorse, men jag höll ändå modet uppe och "hoppade" upp i rätt tid för en gångs skull. Ska man se fantastisk ut får man jobba lite för det... ;) Valet och kvalet föll naturligtvis på vad jag skulle klä mig med, kläder såklart, men vilka? Hittade tillslut ett någolunda bra alternativ som kan likna en outfit, men inget speciellt... Diggar dock min nya vinröda sjal som höjde humöret rejält när jag travade (gnägg) till jobbet i mina nya foxy (grr) stövlar! Yeah! När dagen är slut ska jag träna, var länge sen nu eftersom jag bara hann träna en gång förra veckan... Andra bullar denna veckan! Minst tre träningspass ska det bli! Punkt. Hur jag ska hinna vet jag inte riktigt, jag ska nämligen ha både teori- och körlektion denna veckan. Ett tips är att se upp på torsdageftermiddag om du inte vill bli kvaddad! Efter träningen ikväll ska jag in till stan! Man kan verkligen bygga upp förväntningar och det skaverkligen bli mys :)

Måste bara visa en söt bild på en alldels "ny" bebis som såg dagens ljus för inte så många dagar sedan. Hon heter Maja och "tillhör" bloggerskan Girle visst är det en helt underbart söt bebis?! Att hon heter Maja som min lillasyster är också ett plus! :) Välkommen till världen Maja!

image1041

/emma.

Love it

Min älskningslåt just nu, jag "hittade" den idag och nu är den min. I'm Yours med Jason Mraz

image1040

Goa Göteborg!

Nu har jag kommit hem från Göteborg för några timmar sedan. Oj, jag har haft det riktigt bra och ruskigt kul! Sara är verkligen min Sara och kommer alltid att vara det! När jag kom i torsdagsnatt började vi babbla på som vanligt och fick tillslut försöka hålla tyst så vi kunde sova. Sara skulle upp sex på fredagen, kan vara bra med lite sömn då, även fast jag skulle upp nån gång mitt på dan ;) När Sara kom hem från skolan åkte vi in till stan för lite shopping! (Vad annars liksom) Vi köpte i vanlig ordning liknande saker, denna gången främst ett par svarta högklackade stövlar i skinn, för 995pix. Jävlar va snygga och jag ångrar inte köpet en sekund! Dem ska jag använda väl! (Bild kommer sen) Köpte en vinröd sjal också, + en sommrig klänning (bra att ha)... Vi fikade och kollade lite mer i affärer innan vi begav oss till Avenyn och Babar för att hänga på After Work och det var ju billigt, slutade med sju drinkar och två glas vin. Naaajs! Vi gick inte rakt efter det kan jag ju tillägga. Dan efter var det mer shopping, men vi var aningen segare än beräknat så vi hamnade på en uteservering med, för min del, en latte och morotskaka. Solen gassade verkligen och det har varit strålande väder hela helgen! Vi begav oss hem efter att jag köpt en kappa på H&M i lila, men den lämnade jag tillbaka idag, den var felsydd. Bla bla.. Trist läsning. Men vi var ute och festade med Saras pojkvän och hans kompis på lördagen. X-antal drinkar då med, men de var inte så smärtsamt för plånboken den gången, man ska tydligen känna en bartender. Mer behöver jag inte säga!

Jobb- och tågrese-outfit:



Fredag, shopping och afterwork-outfit:



Lördag partylook (Lila, guld och lite konstiga miner + min nya vinröda sjal!)



Sara! Tack för denna helgen, vi ses snart igen! Love you :)

image1039

/emma.

Bröllop?!

Nu finns det såklart nya bilder på SATC the movie att finna på nätet. Vet inte om det är så himla skoj, man vill ju inte veta vad som kommer att hända i filmen men samtidigt kan man inte låta bli att kolla...

image1027

Så hon gifter sig? Med Mr Big?! Jisses! :-O

image1029

Paljett-kostymen, här för att stanna? Standfords bröllopsoutfit.

image1028

Sötare klänning, och framför allt sötare Carrie, får man leta efter! Här med kompisen (syns det att han är gay?) Standford :)

Åhh... Längtar tills filmen kommer!!

Kanelbullensdag

Nämen tänka sig! Känns inte som om det var så länge sen kanelbullensdag var här, men det är det! Ett år har gått sen jag "moffade" kanelbullar på jobbet... Tänk vad tiden går fort! (bla bla bla klyscha.) Nu är den här, så vid fikat idag på jobbet ska Emma äta kanelbull! Mumma!

image1026

/emma.

Packat och klart

Det börjar närma sig, "snart" är jag i Göteborg och får träffa kära västkusten återigen (och Sara så klart)! Västkusten är det verkligen något speciellt med... Lite blåsigt kanske (det glömmer man bort när man bor på denna sidan av landet) så man blir lika chockad varje gång man kommer dit och blåser bort inom fem sekunder, när det egentligen inte är någonting jämfört med vad det kan blåsa! Snacka om att komma in på ett sidospår! Jag diggar väsktusten det är väl det jag vill få fram!

Igår hade jag ingen större framgång med att leta reda på den röda bagen mamma har i sin ägo, den hade varit perfekt för denna lång-weekend i Göteborg, precis rätt storlek. Men icke, den kunde inte hittas! Så jag fick ta min MINI- beig-rutiga väska, som man max har för en eller möjligtvis två nätter (närmare hem om det trotsallt skulle krisa sig), men nu är det TRE nätter och de... Ja, jag är impad att jag fick plats med allt i den lilla väskan! Har en datorväska på sidan av och såklart den obligatoriska handväskan i XXL som också väger några ton (kanske jämnar det ut sig ändå). + en påse med stövlar utan klack (jag kör hårt på mina stövletter med snörning bak) samt Saras present... Jo, det blev väl en del, men det hade varit mer praktiskt att samla all bråte på ett och samma ställe, i samma väska! Mamma då...

Jag gillar min dator, extra mycket idag (för dig som vill veta) för jag ska njuta av Grey's Anatomy på tåget - hela tre avsnitt hinner jag nog med! Om jag inte somnar vill säga... Sov inte sååå många timmar i natt pga diverse anledningar... Smart att vara efterklok. Men inte mig emot! Och ja, det är mer oskyldigt än vad det låter! :)

image1025

Hejdå Sthlm, hej du goa Göteborg (med dialekt-touch)!

Ha en fortsatt bra dag!
/emma

Skolflicka

Kände mig mycket riktigt som en liten skolflicka idag i min rutiga söta klänning från H&M. Fick många fina komplimanger :) Börjar nästan tro att jag trots allt kan rodna.. Hum...



Flummerier på sista bilden, i mammas garderob...

Nu måste jag packa! Jäklar!

/emma.

Mr McDreamy

Oja, det kommer bli massor med Grey's Anatomy när jag kommer hem, fick hem säsong två igår och ska nu plöja igenom de avsnitten med innan jag efter det hugger in på säsong nr tre och så vidare... Vi snackar riktig underhållning! Så om någon timma sitter jag med ögonen fastklistrade på Mr McDreamy :) Och såklart resten av alla duktiga skådespelare! Det kallar jag vardagslyx! Att jag ska packa till Göteborg och städa rummet - äh, tar det sen!

image1019

/emmaDreamy

Det svider

Det är en grej att hitta fina saker som man bara måste ha men ändå känner en viss diciplin till att inte beställa hem. Men det är en helt annan femma när man inte kan beställa det man vill ha. Man hittar något fint på en internetsida och man vet att man inte "borde", men kollar ändå in möjligheterna att beställa. Då upptäcker man att man typ bor i fel land eller så, tanken att det finns något man vill ha, trots att plånboken avlider, som man INTE kan beställa är ganska svår att ta. Det är en grej om det går, men man hoppar det för att man har en stark (sen när har du det Emma?) karakträr är något helt annat. Men att det inte ens är ett alternativ - det suger och det svider! Som typ klänningarna jag har lekt med i Photoshop de senaste inläggen, dem VILL JAG HA, speciellt den senaste rödaktiga. Men nehepp. Jag får flytta till ett land inom området de  "shippar" varor till, vi snackar dollar, vi snackar prylar/kläder/skor från USA. Vi snackar Delias.com. Till vilket land ska jag flytta? Nåt tips?

(Hur långt kan man gå för några tygstycken egentligen?)

(Önske)Outfit

Den här klänningen hade jag mer än gärna ägt! Den är så enkel, söt och ja... Mysig! De där stövletterna hade jag inte tackat nej till heller! Ohh... Addera ett par svarta tights och min morgondags önskeoutfit är fulländad!

image1016


***

Nu är det DH, bara att bänka i soffan!

/emma.

Guldjakten fortsätter

Precis, jag var inne i stan och hittade något guldigt! Nämligen en party-kuvert-väska i guld, en sån som jag har letat efter med ljus och lykta hela sommaren. Så nu passar det va? Aja, den fick i alla fall följa med mig hem och den kommer nog bli flitigt använd då den med all säkerhet kan lyfta vilken outfit som helst! (Känn ingen press väskan) (Pratar jag med väskan? Tydligen. Weird.)

image1014

Dagens ganska stiliga, den nya vit bas-tröjan från H&M och västen från VILA + gråa VILA jeansen. Det blev great de! Såklart lite bling bling i silver, ett långt halsband med en urtavla och stela, smala, silverarmbandet...



/emma.

Rättelse

Jag ska INTE gå och lägga mig kl nio ikväll som jag skrev i inlägget nedan (fast jag kanske skulle behöva det). Nej nej, det är DH, som i Desperate Housewives ikväll! Att missa det - no no - ve och fasa! Jahopp, först ska jag till stan efter jobbet och jaga present till sötnosen jag ska hälsa på i helgen, sen ska jag också lämna tillbaka två par skor. De platta stövlarna, kom på att jag har ett par nästan likadana och jag gillar dem inte ens. Hum. Så dem lämnar jag tillbaka, tillsammans med stövletterna från H&M. Det finns bättre skor där ute som bara väntar på att jag ska hitta dem! Kanske finns dem i Gbg? I hope.

Så vem kommer döda vem i kvällens avsnitt av DH? Det återstår att se...

image1013

/emma.

Sött och trött

Det är dags för en cupcake-bild och det blir en sömnig sådan, för att tillägna min sömnighet. Jag får nästan skylla mig själv, jag somnade för sent. Zzz... Jag ska somna vid nio ikväll! Punkt slut.

image1012

/emma.

Mer PS

Jahopp, då var man fast?! Sista pysslet för ikväll, nu måste jag göra mig i ordning för att sen gå och lägga mig. Tyvärr är det någon som ockuperar badrummet... Morr...

Party outfit! Jag skulle lätt kunna äga den klänningen...

image1011

Godnatt och sleep tight!

LBD in PS

Ja, nu ska ni få se! Jag har försökt få ihop en liten outfit i PhotoShop och detta är resultatet. Little Black Dress är ett måste i garderoben, bara att byta accessoarer och så ändras hela karaktären på klänningen. Här har vi svarta och guldiga accessoarer till en enkel svart axelbandslös klänning. Fiiint va?

image1009



Tack Emil för assistansen!

Måndag

Idag har jag ansträningt mig och tränat IGEN! Tills jag mådde illa IGEN. Om man bortser från det har jag ju varit duktig och tränat ;) Ska träna på onsdag igen och på torsdag åker jag som sagt direkt till goa Göteborg. Nu har jag satt mig ner på sängkanten (som vanligt) och provar samtidigt kläderna jag fick hem från H&M idag! Hade beställt mest basic kläder, vanliga toppar i svart och vitt, en polo (enda jag nu äger) och den mysiga klänningen!

Här är klänningen och polon + mina favvo (och högsta) stövlar, minus mina vita ben - tänk bort dem!

image1006



Sen har vi dagens ganska avslappnade:



Nu ska jag lägga mig raklång och vänta ut min träningsverk... Eller nåt. Hej hopp!

/emma.

Posta mig

Brev är väldigt underskattat i en värld av sms och mail. När skickade du senast ett brev till någon? Precis. Själv kommer jag inte ens ihåg när jag gjorde det sist. Så här har vi den ypperliga ursäkten att äntligen få skicka brev! Svenska Designers som Lars Wallin, Gunilla Pontén, Nakka, Ann-Sofie Back pryder numera frimärken som är illustrerade av Stina Wirsén. Är det inte väldigt inspirerande? Färgklickar i höstmörkret blandat med mode! Det kan inte bli mycket bättre! Dax att börja sätta orden på pränt och skicka ett brev eller två.

image1004

/emma.

Give me some gold

Jajamensan, jag som tidigare var silverfrälst (nästan lite i underkant) har nu suddat ut mina gränser lite och accepterar faktummet att guld också passar bra till vissa klädesplagg (och mig). Jag har därför varit ute på nätet och beställt hem lite bling bling. Dessa två halsband samt ett par örhängen föll jag pladask för. Rosetthalsbandet speciellt - du förstår nog varför! Och Carpe Diem är ju inte helt fel ord att bära omkring på! Behöver jag säga något om fyr tre-klövern? Nej precis :)

Jag skulle vilja addera ett par små örhängen med rosetter också, en kollega hade sånna här om dan. Så sött... Det lägger jag till på önskelistan!

image1001
image1002
image1003


/emma.

Sweet monday

Jag är glad, pigg och har en positiv inställning till denna dag! Inget kan stoppa mig känns det som och jag bara flyter med! Kan det bero på den stora koppen kaffe med koffein som jag nyss intagit? Vem bryr sig, jag är happy och det är huvudsaken!

Ha en skön dag!

image1000

/emma.

RSS 2.0