Looking good

Vilket lyft! Än så länge är jag helnöjd med resultatet, klart man kanske kommer styla sig lite annorluna än frisören. Klippte till och med snelugg för att göra nåt nytt... Får se hur lång tid det tar innan jag dampar på att luggen hänger ner i fejjan. Hårspray it is! Men ja, snygg färg blev det också! Dock enbart toning, färgen kommer alltså succesivt tvättas ur... Nästa gång kanske jag vågar mig på att färga eller i alla fall slinga det, så färgen växer ut istället :) Det är kanske inte en jätte skillnad mot hårfärgen jag hade innan, kanske att jag skulle våga mig på ännu mörkare?!

Nå?

image1804

Innan/före:



/emma.

Första tävlingen

Som den sko-sucker jag är kände jag mig nästan tvingad att delta i denna tävlingen när den dök upp. Annars skulle jag bara tänka på de där skorna och undra om jag faktiskt vunnit om jag var med och tävlade?! Därför hoppar jag på första blogg-tävlingen i mitt liv. Spännande. Tjejen som håller i tävlingen hittar du här. Kul tjej och en skoj blogg + denna underbara chansen att få drömskorna!

image1803


Önska mig lycka till! :)

/emma.

Klipp, klipp och en toning

Jag är "inte" lite snabb i vändningarna. Förra veckan funderade jag på att klippa mig och ringde mammas och syrrans frissa för att boka en tid.. Men eftersom det är ont om "efter-jobbet-tider" så skulle jag få vänta till mars! OMG liksom. Nä tänkte jag och sa att jag skulle återkomma. Men icke. Jag rinde därför stället jag gick till senast, förra året i september, och fick en klipptid redan imorgon! Ska också passa på att tona håret igen. Gjorde det för kanske i november eller nåt sånt och den färgen är spårlöst försvunnen (kanske inte butik men i mitt hår) så nu vill jag göra ett litet lyft. Vem njuter inte av nyklippt och glansigt hår med en ny fräsh färg?

Me likey!

image1802

Fast en rosa toning blir det inte!

/emma.

Duktigt Emma!

Lite stolt måste jag väl ändå få vara, så här kommer det: Jag har tränat nu på morgonen! Inte världens konditionspass men ändå! Känns bra. Jag har legat lite på latsidan på sistone i och med att början av mitt nya år inleddes med en hejdundrande förkylning och diverse krämpor så har mitt nyårslöfte legat på hyllan nån månad. Dags att börja lite försiktigt igen då! Måste köpa det där friskis&svettis kortet också så att jag kommer igång ordentligt.... Jaja, det jag ville säga var att jag har varit duktig idag (i alla fall) och tränat! Bara det är en bragd! :)

Ha en härlig dag!

image1801

P.S. När vi ändå är inne på träning vill jag bara påpeka det stundande dielmmat: Beach 2008. Hua hua och magknip! Men som nån smart brud uttryckte det: Beach tvåtusenaldrig. Jag är beredd att hålla med henne! Go girls!

Satsa

Om du är beredd att tro
Kommer du finna livets bro
Om du är beredd att hoppa
Kommer inget att dig stoppa
För det är nu livet tar nya tag
Och du kommer finna ditt sanna Jag



image1800


/emma.

Det är dags

Det är dags att sola sig i glansen
Och ta första bästa chansen
Det är dags att ge sig ut på nya äventyr
Innan en ny morgon åter gryr
Det är dags att ta ett stort stort steg
Och sluta vara sådär väldigt feg
Det är nu det är tid att satsa
För att du på prispallen ska platsa


image1799

/emma.

En beundransvärd person

Du är en minst sagt beundransvärd person, du är stark, du är driftig och du ger inte upp i första taget. Du är inte rädd för att misslyckas och ger sällan upp i strid, du står för din sak men kan också erkänna att du har fel. Du kommer gå långt här i livet, det sa du också själv. Du säger så fina saker och du menar verkligen det du säger, jag tror på orden du säger och det gör mig rörd. De träffar långt inne i själen de fina du sagt och jag kommer aldrig någonsin glömma det du sa idag. Du sa att jag ska lyssna på min inre röst och utestänga allt oväsen och muller. Du sa att jag ska komma ihåg att jag är "den bästa rekryteringen" du någonsin gjort och att jag inte ska glömma att jag är fantastisk.

Man borde säga mer fina ord och klappa varandra på axeln oftare, man borde visa att man finns där för varandra och att man inte är rädd för att ge beröm. Det är när det går dåligt som man får uppmärksam och skäll, men när det går bra går det obemärkt förbi. Det är riktigt dumt, då känner man sig kanske inte riktigt uppskattad. För man ska känna sig uppskattad och att man gör ett bra jobb (här i livet). Jag känner det nu att jag borde ha sagt till dig att jag verkligen uppskattar dig och det jobb du gör! För det gör jag. Verkligen.

Vi ses i framtiden och lycka till med alla dina mål!


image1798

/emma.

Maja 15år!

Min lilla, lilla systeryster MajaLaja (märks det att jag är mogen för min ålder?) fyllde 15år idag! Lilla tjejen är inte så liten längre och om jag ska vara ärlig har hon varit längre än jag ganska länge nu också... Hon är så snygg också, ja, där har vi en blivande modell om nån, lång och ståtlig :) Hehe. Ska inte skämma ut henne och lägga upp en bild från imorse trots att hennes ansikte inte syns ändå eftersom hon gömmer sig bakom händerna... Men sanna mina ord, hon kommer bli en riktig hjärtekrossare ;)

I alla fall... Det är Majas dag idag och vi ska fira det med middag ikväll på Restaurang J här nere i Gåshaga, nära och bra! Gångavstånd och man behöver inte tänka på nån bil, bara att dricka på alltså ;) Grattis stumpan!

image1797

/emmaStoltStoraSyrra

Waiting for a sunny day

Vädret är ett bra konstigt fenomen här i Sverige. Ena dagen regnar det, sen kommer "våren" och solen tittar försynt fram några timmar, sen kommer det helt plötsligt snö (!) som ligger kvar på backen max en och en halv dag innan det regnar bort, igen. Imorse fick jag den där vårkänslan. Det har blivit ljusare ute (alltid en bra början) och gatulamporna släcktes när jag var halvägs till jobbet och det om något är ju ett bevis på att ljusare tider närmar sig! Något jag också märkte var att fåglarna kvittrade! Trots att iPoden var inkopplad på högsta volym kunde jag höra kvittret från några pigga små fåglar och det är absolut ett vårtecken! Hoppas bara det håller i sig bara!

Något annat som också får mig att längta till våren är att jag kanske ska åka på en liten weekend till Paris när det blir lite varmare! Jag har varit där en gång tidigare med farmor, Tessa och Tessas mamma när jag precis gått ut ettan på gymnasiet. Dock missade jag två ganska viktiga saker/sevärdheter, så dem kanske jag kan ta nu istället :) Kanske att jag tar och åker till England också när jag ändå är igång liksom (en annan helg alltså), skulle vara så kul! Hälsa på Tessa i London! Ja vi får se, hoppas det blir av :) Min resa-och-se-saker-i-världen-nerv har väckts till liv, bara att ta tillvara på det och SPARA pengar!

Ha en riktigt skön dag!

image1796

/emma.

Day and night

Idag var jag hos optikern för första gången på år och dagar. Det var dags att börja se bra igen! Lite annan förändring, än att se bra såklart, är att jag nu har day and night linser som jag kan ha i ögonen, precis som det låter, i 30 dagar dygnet runt! Så nu ska jag testa detta och se om det funkar och om styrkan är bra eller ej... Tjo!

Nu ska jag och Maja kolla på en av de fyra filmerna jag köpte i lördags, Stolthet och fördom, en mysig film och en typisk "Emma film" om jag får säga det själv :)

Gonatt å sov gott!

image1795

/emma.

Lets dream

Fredagen spenderade jag hemma i lugn och ro. Slötittade på min tv och råkade zappa mig in på Lets dance, det jag föll för på en gång var programledaren Jessicas klänning! Den var helt enormt fantastiskt underbar! Mitt ha-begär väcktes omedelbums och jag såg nästan stjärnor. Den var så perfekt! Vill ha, vill ha, vill ha! Bilden nedan gör den inte rättvisa... Klänningen är från Betsey Johnson och hon är The God när det gäller fantastiska klänningar och för all del kläder och skor! Mitt i prick vad jag gillar! Det jag vill få fram är: I adore

image1794

Min våta dröm just nu...

/emma.

P.S. Jag råkade länka hela inlägget med massa fiiiina känningar av Betsey :)

En början

Jag vet inte riktigt hur jag ska ta "det här". Det va ju något jag ville, men det är ju inte kul för det... Dags att gå vidare. Vidare ut i livet. Jag kan göra precis vad jag vill och vad jag tar mig för. Det är bara att börja någon stans... Har varit lite sugen att dra långt bort, typ ja. Kanske börjar i england och lär mig engelska :) Vem vet. Det gäller bara att börja någon stans, typ med räkningar och att rensa i röriga lådor och sen ta tag i allt annat som är lite rörigt i tillvaron. Man ska inte ta det mest övergripande först, bättre att börja i liten skala och jobba sig utåt... Tidsnog klarar man av vad som helst!

I längden tror jag på glädje, skratt och allt sånt man mår bra av. För tillfället befinner jag mig kanske under ett moln, men det kan bara bli bättre och jag tror mig redan skymta något ljust där framme i horisonten... Jag vet att jag är på väg, på väg mot min ljusa framtid. Inget kan stoppa mig, för denna gången vet jag vad jag vill.

image1793

Efter regnet kommer solsken. Dags att gå själv en bit i regnet för att kunna uppskatta solens värme när solen väl dyker upp.

/emma.

Sorgligt

Ja, nu blev det så här ändå och trots sista "satsningen"... Sorgligt och ledsamt, men för min del var det nog ändå nödvändigt... Tror inte jag hade kunnat vara som tidigare, så som jag kanske borde varit. Jag kommer sakna det och dig. Klart sånt här aldrig är kul, fast det var nog bäst, i alla fall för mig... Men som sagt, sorgligt, sorgligt. Ledsen darling... Kommer aldrig glömma.

image1792

/emma.

Förtrollad

Helgen är här nu. Snart ska jag packa ihop mitt pick och pack och åka till stan för att se på bio. Det blir filmen Förtrollad och jag har hört att den ska vara gullig :)

Hoppas ni får en mysig lördag!

image1791
/emma.


Teaterapa

Hoho. Haha. Hehe. (Om jag börjat bli positiv igen? - För tidigt att säga, men igår var det "svacka" som gällde). Det är bara så komiskt allt. Man kan nästan bara skratta åt det. Herregud.

Vi har haft Collegekurs här i två dagar och det är ett himla springande vill jag lova! Nyss hade de fejkade spontana kundbesök, för att öva (de är helt nya säljare), alltså jag skulle "spela" receptionist. De ska komma in genom dörren, presentera sig för mig och fråga efter inköpsansvarig. Jag ska då ringa upp vederbörande och framföra att det är någon där som vill prata "business". Den "inköpsansvarige" spelar svår och jag måste fråga säljaren frågor, vad det gäller, om de har bokat tid osv. Efter mycket om och men får säljaren äntligen träffa den inköpsansvarige. När som hellst kan också min telefon ringa och då är inte lite påfrestande att sitta och argumentera för en säljare till en t ex rektor som inte har tid och spelar svår. Tjo! Allt detta filmas med en videokamera, så de senare kan kolla på skiten och disskutera vad säljaren gjorde som var bra vs. mindre bra. Så idag har jag visat mina skills när det gäller skådespeleri. Kan säga så mycket som att det är ett omväxlande jobb.

By the way
så har jag en egen vilja, jag ska bara lära mig att använda den. Jag har också ett stort mod men som jag måste våga använda. Jag har många åsikter, men vågar ännu inte uttrycka dem. Jag vet vad jag vill, men kan inte riktigt sätta de rätta orden på det. Lite utav av en marionette, men det ska det bli ändring på!

image1790

De vet i vilka trådar de ska rycka...

/emma.

The sky is the limit

Jag vet inte riktigt var jag befinner mig här i livet, någon stans jag inte befunnit mig förut, that's for sure. Jag vet vad jag inte vill, men vad vill jag då? När jag letar och kollar runt lite känner jag en stor motvilja mot allt. Det måste finnas något mer där ute?! Jag vill så mycket. Men det som "finns" att erbjuda lockar mig inte alls. Snacka om återvändsgränd. Mer än någonsin känner jag att det är galet och jag har hamnat fel... Är det här verkligen vad folk gör och nöjer sig med? Jag är inte nöjd, jag vill något annat, något annorlunda och som passar mig perfekt och framför allt något jag inte tröttnar på...

Om the sky is the limit vad är det då som stoppar mig?

image1789

/emma.

Förnedring

Utmaningen för dagen var en så kallad löneförhandling. Kul och vilken möjlighet tycker många, rena terrorn tycker jag. Det gick inte som jag ville och när "deras" förslag på lön kom upp sa jag inte emot och sa varför jag skulle ha högre lön... Kaos. Jag blev stum och visste inte vad jag skulle säga. Jag börja till och med gråta, okontrollerat. Pinsamt. Och jag känner mig förnedrad, det är nog det värsta av allt. Och jag tänker fan aldrig göra om det där (inte inom en snar framtid i alla fall)! Jag blir grymt ledsen bara jag tänker på det... Jag har ingen dålig lön så för att vara i min ålder och vaa "grön" i arbetslivet. Men det är själva grejen, jag kunde inte säga att jag är grym och att jag minsann ska ha mer än så. Jag hade hjärtklappning från första stund och det kändes som om jag rodnade konstant och jag kan inte rodna. Från och med nu ska jag anteckna vart enda liten grej jag gör och visa att jag minsann inte är "bra" utan TOPPEN! Ta. Mig. Fan.

Denna dagen var lätt en av de sämsta hitills. Eller är det ett tecken från någon/något där upp (kosmos?) att jag ska ta en annan väg, göra en usväng, tänka om och byta riktning? Det är mycket sånna tankar som rör sig i mitt huvut just nu, den senaste tiden, när det gäller allt i mitt liv, vad vill jag göra, vad som är rätt för mig, hur ska jag uppnå mina mål? Jag är (vanligtvis) en positiv person och jag tror att jag (och alla andra människor) har massor med möjligheter att göra det jag vill här i livet.

Kanske var denna dag en hint?! För visst vill jag inte stanna kvar i ekorrhjulet, det är bara en fråga om när jag jag vill hoppa av.

image1788

/emma.

Stor (personlig)utmaning

Imorgon smäller det. Jag ska visa var skåpet ska stå och vad jag är värd. Det är jag dålig på, fast jag inte borde tycka det. Jag måste vända på steken och visa vad jag går för! Men attans va svårt, sånt är jag inte bra på... Men nu ska man INTE tänkte inte, därför lägger jag om strategin och säger istället: Jag kan, jag kan, jag kan. "Jag lyckas och har strålande argument när det väl gäller! Jag är toppen och jag lyckas!" :)

Inte läge att drabbas av panik. Inte läge att stoppa huvudet i sanden. Ett läge att sätta ner foten och kämpa!

image1787

/emmaMorr

Att handla på kredit

Det där med kreditkort var något jag länge tabubelagt. Jag har heligt lovat att aldrig skaffa kreditkort - tänk bara hur det skulle gå! Men igår, när jag skulle inkassera tvn för 6 papp var jag tvungen att skaffa ett sånt kort/konto för att i över huvudtaget kunna köpa den (lön först den 25:e du vet). Fakturan dimper väl ner så småning om och sen har jag 60 dar på mig att pröjsa... Men det känns mer ok att ha ett Elgiganten- eller OnOff-kort än t ex ett kreditkort på nån klädbutik eller så - för det hade gått illa! Fast jag har en föraning om att jag kommer vilja använda mitt elektronik-kreditkort eftersom min bror Emil är väldigt insatt i mina tekniska-inköp (ligger väl i killars natur att älska alla tekniska prylar) och han har hittat en rosa mobil som skulle passa mitt rosa-jag ypperligt! Visst är den fin! Den har inte ens kommit in i butik än, och jag är låst till min Telenor mobil ett tag till + att jag trivs ganska bra med det abonnemanget, kanske att man bara kan byta mobil när den väl kommer till butikerna!

Inte använda kreditkortet, inte använda kreditkortet, inte använda kreditkortet...

image1786

"Hey lover!"

(Citat från Sex and the city (gällde visserligen skor i det fallet) av Carrie Bradshaw.)

/emma.

P.S. Ser du hur bra mobilen matchar min bloggs färger ;)

P.S. 2. Kunde man köpa en lägenhet på kredit månne? Ska nämligen kolla på en idag! :D

Monday

Dagens, du vet, outfit :D



Enjoy...

/emma.


Det kallar jag karma

Oj oj oj. Du kan inte ana vad som nyss hänt! Alltså något positivt och fantastiskt! Jag och honey har sprungit som dårar och köpt tv, lämnat tillbaka tv och hemmabiosystem. Att jag var ägare till två dyra tv-apparater under ett par timmar gav mig hjärtklappning och att inte säkert veta om jag skulle få byta min "gamla" 26' tv i överhuvudtaget... Med hjärtat i halsgropen och tio minuter till godo, sprang vi genom Fältan med tv och tre kassar högtalare och dvd. Vi satte i princip foten mellan dörrarna innan de skulle stängas för dagen. Inga problem att lämna tillbaka (trots att jag använt tvn en vecka - den funka ju inte) och ja, det var som en sten ramlade från bröstet. Tänk om man suttit där med två tv apparater, den ena större än den andra men med samma pris. Hua. Men som tur är så har jag numera en tv och inget hemmabiosystem. Hemmabiosystemet ska jag ta lite senare när jag hunnit kolla runt lite!

Det bästa av allt. Jag fick inte den tv jag egentligen betalat för! Jag fick VÄRSTING tvn, 32'' men den senaste (och inte att förglömma: dyraste) modellen av Samsung. Värd mer än 10 000kr! Jag betalade 5990kr! Bli inte avis nu :) Men jisses, det kallar jag karma. Något bra måste jag alltså ha gjort i tidigare liv, eller kanske denna vecka :P Hoho!

Nu ska jag alltså kolla på min nya tv och bara njuta av att jag faktiskt kan ha tur, jäkligt mycket tur! Jag bjuder på före och efter bilder, se nedan!

Före:
image1780


Efter:

image1782

Tjoho!

/emma.


Uppdrag granskning

Tv hit och tv dit. Hemmabio hit och hemmabio dit. Jag har inte varit helt nöjd med min tv, vad det beror på vet jag inte... Nu har jag "tvingat" darlingen att göra grovjobbet för att lämna tillbaka både tv och hemmabiosystem, min bror har nämligen hittat en 32'' LCD Samsung för samma pris som min 26'' LCD i samma märke. Mitt storhetsvansinne väcktes till liv och nu ska jag ha den istället. Punkt.

Det känns nästan inte som jag gör av med pengar när jag bara lämnar tillbaka och "byter"... Vi får se hur dagens äventyr går. Hoppas eller jag vet att jag får den större tvn för samma pris OCH att mitt hemmabiosystem går att byta - bums. Yeey!

Later!

/emmaShopaholic

Efter stormen kommer solsken

I lördags var det storm. Tror ingen missade det. Man märkte det minst sagt nedanför vårt hus längsmed vattnet, när man gick där med hunden kom man knappt fram... Så lördagen var en ruggig dag!

På söndagen vaknade jag av ett sms. Avsändaren var Mam snutt (mamma) och hon undrade om jag ville ta en prommenad i solen på Djurgården. (smart sätt att kominucera i vårt stora hus;) Ja, varför inte? Solen lyste minst sagt in genom mitt fönster... Tänkt att solen lyser när det varit storm, regn och rusk dagen innan?! Det regnade ju från alla håll, uppifrån, höger, vänster och nästan från marken + att det blåste. Hua. Så denna promenad i solskenet såg jag minst sagt fram emot!

Tyvärr försvann solen ganska snabbt, men vi tappade inte modet för det. Jag körde till och med hela vägen till Lidingö-bron (övningskörde alltså) och fick tvinga mig själv att gasa på 70-sträckorna. Tror faktiskt det bara var en bil som körde om mig. Annars inga kärringstopp motorstopp, bara allmän hjärtklappning, speciellt i rondellen vid Willys ;) Men det gick bra! Jag bangade att köra över Lidingöbron - det kändes för stort liksom, så jag tar det nästa gång istället :) Fick visa mina skills och tanka åbäket också! "Det ingår i att köra bil" sa min kloka mor.

Promenaden med mamma var härlig, men det var sjukt mycket folk på Djurgården. Alla hade tänkt samma tanke: fint väder med sol och söndag = MYCKET folk. Jag gjorde jämförelsen att det var lika mycket folk där som på Drottninggatan en lördag ("shoppinggatan" i Sthlm). Haha tyckte mam. Hugo drog som en galning i kopplet för alla intressanta dofter och skällde på en och annan hund. Efter ett varv hann jag och mam bli hungriga så vi gick in på Ulla Winbladh vi har nämligen läst i boken O.S.A. av Denise Rydberg att man får ha med sig hundar in där! Det lönar sig verkligen att läsa mycket böcker :) Vi njöt av verkligen god mat och satt och skratta mest hela tiden! Helt underbart att bara umgås så med mamma, blir inte så ofta av annars... Så vi ska införa nån dag i månaden när vi har lite seriös kvalitéts tid med varandra, mina syskon är såklart också medräknade då! Mys pys.

image1779

Väl hemma, tvn på, lite Sex and the City (sorry, men jag var tvungen hun) och sen filmen Hur man blir av med en kille på 10 dagar, med hunken Matthew MacConaughey (ett av världens mest svårstavade efternamn?) och sötnosen Kate Hudson (man måste bara älska henne). Jag och Maja låg och kved av skratt i min säng, även fast vi sett filmen en miljard gånger, man skäms så mycket för allt pinsamt Kate utsätter Matthew för! Men ack så roligt. Mamma kröp ner brevid mig och Maja efter en stund och strax efter det kom Olle och kollade han med. Jag har nog aldrig haft så många personer + hund i min säng :P Ganska skoj. Sen när filmen var slut tipsade Olle om att denna sköna Matthew även var med i en film på 3an, så jag zappade snabbt över och kollade även på slutet av Bröllopsfixaren, han är ganska fin att titta på liksom :) Sen var det dags att sova!

Här är ett (foto)repotage om Kate Hudson och Matthew Mac(whatever), de är kompisar och verkar ha så roligt ihop :)



/emma.

Torsdag, fredag, lördag

Kör ett sånt där kombinerat inlägg för tre dagars outfits. Dessa tre dagar bjuder på en blandad kombott med preppy, och koft-casual. Fredag = casual friday och på helgerna går jag helst omkring i mysiga koftor och sköna byxor. Om det inte är party då förstås :)

Torsdag: Vit långärmad tröja (H&M) och väst från VILA med mitt älsklings halsband (skon, fjäriljen och glittret).


Fredag: Casual-koftdag, en vinröd kofta från GinaTricot, samma fina halsband som ovan, och långt svart linne.


Lördag: Mer koft-mys, vit stickad kofta från M&Q (förra året...) och långt svart linne + jeansen så klart.


Nu ska det bli lite sushi till lunch!

Puss å ha en skön lördag!
/emma.

Energi-kick

En sån här klänning från Dolce & Gabbana som Caroline Winberg har på sig hade jag gärna haft. Min typ av färger och favorit modell på klänning... Drömma kan man ju. Caroline ger också en härlig sådär pigg känsla på bilden! Yeah! Snart är det helg...

image1765


Kunde inte låta bli att låna bilden av Lolita... Tack :)

/emma.

En fröjd för ögat

Miu Miu's kampanj med Kirsten Dunst är helt otrolig. Jag älskar den. Det är verkligen något vackert att lägga ögonen på!

image1760
image1761
image1762
image1763
image1764

Tänk, jag tänk om man ägt några av dessa ting. Helt och hållet lovely.

/emma.

Ömtålig

Jag är liten men tuff
Jag slår tillbaka om jag får en knuff
Men ibland när jag är sårbar
Är mitt hjärta allt jag har

Då gäller det att skydda sig noga
och minsta lilla skarv duktigt foga
Men bara för det är jag inte kall
Det är mitt skydd mot livets alla fall

Om du ändå skulle komma mig nära
Kanske de är mer än vad jag kan bära
Då är ett stort tålamod en dygt
Tillslut rasar muren, fast den är varsamt byggd.

image1759



/emma.




Iakttagelse

Något sent, kommenterar jag detta faktum. Det är år 2008, allt 08. Det är med andra ord stockholmarnas år! Jag är nästan stolt över att kunna kalla mig stockholmare detta år ;) Haha. Vet inte om jag är en "tvättäkta" stockholmare än efter min korta tid (1½ år) här i Stockholm, men i år blir jag nog det automatiskt. Det är nog ett tecken... Hum..

2008 here I come!

image1758

/emma.

Status

Ja, snacka om kaos. Men just nu är det okej, så min status är någolunda naturell. Är i och för sig trött som få, ville inte gå upp i morse, snoozade och snoozade och snoozade... Kände mig ganska utvilad efter att jag varit sjuk (sov hela dagarna, om än inte så bra, men ändå) och jag sov mycket den helgen... Nu är jag trööött igen. Kan bero på att jag somnar lite sent om kvällarna? Går trotsallt upp kl sex varje morgon. Halsen är som den är, det vill säga inte bra. Men annars är väl läget okej. Visst låter jag fruktansvärt positiv? :P

Det skulle vara härligt att somna om, kanske i denna dröm till säng...

image1757

Hoppas allt är bra med dig!

/emma.

Svordommar ( %&#¤¤%&[{@?%#& )

Jag är så jävla sur! Är det inte det ena så är det det andra. Mest hemma för stunden. GE dig för fan. Snart drar jag. Långt bort.

Har en massa fula och hemska ord på lager som bara väntar på att få användas... Morrr och Grrrr!

image1756

/emma

P.S. Lånade bild av Lolita.

Uppmuntran i mörkret

Jag har ju inte visat min fina tv! Nu funkar den inte riktigt som den ska så jag måste ringa OnOff och kolla vad det kan vara... Men fin är den i alla fall, min alldeles egna Samsung tv som skiner på grund av "pianolackningen". Sen kom tre postorder kataloger igår och det är ju alltid lika kul att kolla igenom dem och vika hörn när man ser något man vill ha :)

image1749

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra av hemmabiosystemet, asså den stora klossen som ligger brevid tvn. Tvn kommer jag antagligen sätta på väggen...

Sen var vi ju på IKEA i lördags och här är några av mina inköp, mest smart förvaring, ett sängbord och nåra "tavelhyllor" som jag inte satt upp än!



Nu ska jag slö titta på min fiiina tv :)

/emma.

Mitt rum just nu

Mitt rum är minst sagt något att skratta åt och denna gången är det inte mitt fel och det är ju alltid något. Vi har fortfarande hantverkare som springer omkring och fixar, igår fick vi rätt toalettstol i vårt badrum... Sista trappsteget sattes fast idag (innan var de snea och fel monterade) sånt händer här hemma hela dagarna. Jag har ett litet utrymme under trappan där jag har mosat in alla mina tillhörigheter som jag inte packat upp än. Fyra kartonger (halvfulla), några plastbagar, trådbackar och skor, massa prylar med andra ord. Hantverkarna behövde greja i det utrymmet så när jag kom hem igår stod jag bara och glodde på röran, är inte ens säker på om jag skulle kunna åstakomma denna röra på egen hand. Hummf... Låt oss inte besvara den frågan :)

I alla fall, så här såg det ut i går och så här ser det ut idag. Kanske ska stoppa tillbaks det i utrymmet under trappennu, det är nog dags, hoppas bara de är klara där inne så de slipper dra ut allt igen...

image1747

image1748

OMG. /emma.

Måndag, tisdag, onsdag

Då har det rullat igång igen, och snart är även denna vecka slut. Det går verkligen fort. Tänkte överraska (åh va glada du blev nu ;) med dagens outfit för tre dagar. Har haft lite mer inspiration när det gäller garderoben på sistone (i alla fall i tre dagar...) så då är det bara att passa på och ta nåra kort och publicera här. Så varsågod!

Måndag: Nya cerisea blus/skjortan från H&M (enda fyndet på mellandags rean).


Tisdag: En lila (stickad?) tröja från VILA med kjolen från Ellos - kände mig fin :)


Onsdag, idag: Ny kofta som jag köpte igår på Lindex, använde den som klänning och
satt ett rött skärp i midjan. Har inte bestämt mig riktigt om det var lyckat eller ej. Kanske lite sött iaf :)


/emma.

I huvudet på Gynning

Är det någon bloggerska där ute som inte har nämnt tv programmet I huvudet på Gynning? Det gick på kanal 5 igår och handlade om barn. "Barn - Vad fan är grejen?". Carolina är verkligen one of a kind och man visste inte riktigt om man skulle skratta eller skämmas i vissa lägen. Hon vågar vara som hon är och det ska hon ha credd för, men man kan inte låta bli att undra om hon verkligen är som hon är och inte tänker på vad hon säger eller om hon gör det med filt? Alex Schulman var med på ett hörn och kommenterade ämnet barn; " Det värsta med barn är att de är dumma i huvet" jag kunde inte låta bli att skratta ;) En skön lirare är hon i alla fall och det var ett väldigt underhållande program! Samma tid, samma kanal, nästa tisdag kl 21.00!

image1733

/emma.

Höst 2008?

Visst är jag ute i ganska god tid när jag börjar disskutera hösten 2008, men först ska vi minsann ha sommar! Kickade in på Amandas blogg och hittade hennes lilla kollage av Zac Posens höstkollektion, eller i alla fall tre av hans outfits ur kollektionen och jag blev kär! Var tvungen att låna hennes bild och visa. Älskar de fina färgerna, vinrött/plommon-lila och rosa, romantiskt, kjol, klänning, fenimint, fina detaljer och alldeles, alldeles underbart! :)

image1732

/emma.

Det gör ont, det gör ont

"det gör ont en stund på hela natten men inte också på dan..."

Jag var sjuk förra veckan och var borta från jobbet. Det har inte blivit bättre, skillnaden är att jag jobbar för fullt och det måste jag. Har SJUKT mycket att göra... Men min hals gör skit ont, den svider och jag kan knappt svälja, det gör till och med ont när jag pratar. Att prata råkar vara mitt jobb så det är inte alltför angenämnt. Hoppas det vill ge med sig snart! Jag som aldrig brukar vara sjuk så här annars ("peppar, peppar")!

Hoppas din dag blir bättre :)

image1727
"Mamma, pyssla om mig när jag är sjuk."

/emma.

Ska det inte vara bra nu?

Jag tycker det borde vara bra nu. Kan jag inte bara låta allt vara och ta det som det kommer? Att jag bara i lugn och ro kan låta allt ha sin gång... Så varför hetsa och och springa runt hela tiden? Kan ju säga att det är lite påfrestande...

Är det inte dags att det blir bra nu?

image1726
/emma.

Change of stuff

Klart jag köpte en TV och hemmabiosystem! Men det blev inte det jag från början tänkt köpa... Det blev en tv som tydligen var dubbelt så bra som LG's 32''. Det blev en Samsung 26'' istället - snyggare är den också! Inget LG hemmabiosystem heller, utan ett SONY som tydligen ska ha bättre ljud :)

Hitta Nemo går nu på tv och vad passar väl inte bättre än att kolla på den färgglada filmen i min sprillans nya TV!

So long, ha en mysig söndagskväll!

image1725

Pussar/emmaTVägare

Shopping

När jag inte shoppar kläder på stan så shoppar jag annat, denna gången blev det IKEA i Kungenskurva. Åkte dit med mamma, Olle och lillebror Emil för att köpa grejer till nya huset. Jag hade aldrig varit på den IKEA:n förr och jisses vilken krånglig butik, enorm och man tappade bort sig titt som tätt. Trots detta hittade jag en hel del och knäckte mig budget med 65kr, köpgränsen var 1000kr så jag klarade mig ganska bra ändå :) Var uppe och fixade i rummet till kl ett igår, när man väl kommer igång vill man inte sluta!

En liten miss var lådorna jag köpte som jag tänkte ha ovanför garderoben... När jag kommer hem och har "monterat" ihop dem (tänk: blod, svett och tårar) får dem inte plats över mina garderober! Resten av huset (utom jag) har högre i tak (de skulle utan problem få plats med två sånna lådor på varandra och lite till över sina garderober) så de kan minsann unyttja utrymmet där. Men inte jag, snacka om irriterande! Aja, jag stoppade in lådorna inne i garderoben istället, fyllde dem med sommarkläder, så lite nytta gjorde dem :)

Nu ska jag till OnOff med la familla och köpa mig en LCD tv 32'' samt ett hemmabiosystem (min stereo har ju krashat så why not?!). Jag blir lite nervis, det är ju en hel del pengar! Men jag vill ju ha det... Woho! Emma ska bli med tv och grymma högtalare! Tjo! Dags att hoppa ur pjamasen och åka iväg då!

image1723

image1724

Pussss!

Miss Messy

Evertyting is a mess right now... I'm Miss Messy. Varför egentligen? Jag har inget bra svar på det... Eller jo, nånstans inom mig har jag det, jag måste bara hitta dit. Men just nu vilar allt i mörker och jag får gå med händerna utsträckta framför mig för att inte stöta i något.

Jag vet att det är svårt. För jag känner också saker. Bara för det vill jag inte från säga mig känslor, jag vill vara mäsklig även om det gör jävligt ont ibland.

Det största jag har att jobba på är mig själv. För att kunna höra mina egna röster i allt oväsen måste jag få vara ifred.

image1722

/emma.


Nya favoriter

Jag har varit lite dålig på att skriva om mina julklappar, inte för att världen går under eller nåt sånt, men i alla fall! Jag fick väldigt mycket fint, som rosa mysiga tofflor och fint fint proslin av "märket" Matteus, det är handmålade stora fina tallrikar i keramik. Fick två st stora platta, två små assietter och två djupa i färgen rosa, såklart. Har inga bilder på dem då de ligger kvar i sin skyddade inpackning, kan lika gärna ha de nerpackade tills jag skaffar egen bostad! Det fick jag av mor. Av pappa och Jenny fick jag denna "bling-blingiga" lampa från mio, mitt exeplar är dock lite snett och nött så jag måste byta den mot en ny, sånna grejer är jag dock seg på att göra så det kommer väl dröja ett år innan jag kommer på att det är försent att byta... Av darlingen fick jag en berlock, alltså ett tillskott till mitt Thomas Sabo armband! Ett hjärta i silver som det står LOVE på, love it om jag säger så ;)





 
Kan också meddela att jag målade naglarna röda i lördags, bättrade på det idag (dagen till ära liksom) och det är faktiskt lite glassigt med rött lack på nailsen (töntigt att jag slänger in lite engelska och snudd på swengelska ord här och där?!)

Nää, nu är det hög tid att jag enrar sänge och får mig lite skönhetssömn, ska trotsallt jobba imorgon... Har dock lite att ta tag i, det ligger en del prylar på sängen som inte låg där i morse. Att jag lyckas!

image1721

Puss å natti!
/emma.

Nå?

Jo, läget är stabilt och lite bättre känner jag mig allt. Ska tillbaka till jobbet imorgon, mitt samvete svider och skaver, trots att jag har varit sjuk och inte bara ledig under denna veckan - jag vet hur mycket jag har att göra. Saker som borde ha gjorts förra veckan... Om man vaknar hela natten av att man hostar eller inte kan svälja för att halsen är för svullen känner man sig inte helt pigg på morgonen. Men imorgon ska jag tillbaka till jobbet, det får bära eller brista!

Träffade Alina idag, på skakiga ben, hamnade vi på ett fik och försökte uppdatera varandra om våra liv. Alltid lika mysigt att träffa dig! Det blir inte ofta, men när det händer så behövs det inte många sekunder innan vi börjar där vi slutade sist. Imorgon bitti åker hon tillbaka norrut, men hennes framtidsplaner tar henne snart tillbaka till västkusten... Åh, västkusten!

Det där med framtiden är en lurig sak och jag har funderat extra mycket över den dessa dagar då jag legat i sängen och yrat. För några klara ögonblick har jag allt haft mellan dimmorna. Vad vill jag göra då? Vad är det meningen att jag "ska" göra? Jag tror på ödet och jag trormig, det finns MASSOR som jag kan ta för mig. Frågan är bara vad... Jag tror inte att det finns några hinder på vägen som jag inte kan ta mig över, kanske är det inte så lätt alla gånger att ta sig förbi dem. Men kanske finner man en väg runt hindret, om man letar och försöker riktigt länge. Så möjligheterna finns där, frågan är bara vilken möjlighet jag ska välja och var jag ska börja.

Igår gjorde jag massor med listor, på saker jag vill uppnå med detta år, allt från vad jag vill köpa för "större" saker och att jag ska hitta mitt kall. Passade på att göra en budget för varje månad, dags att bli riktigt vuxen och vettig! Har fixat autogiro så att pengar varje månad förs över till mammas konto. Dags att börja betala hemma och göra rätt för sig, det sved ordentligt ibörjan men nu känns det okej. Rätt ska vara rätt.

Det är mycket som far omkring i mina tankar just nu, ibland vet jag varken ut eller in. Ibland tänker jag "äh det ordnar sig alltid" (klart det gör det!) och ibland får jag panik över att jag måste ordna upp så mycket på en gång. Vad vill JAG? Det borde ju jag om något veta! Snacka om att slå knut på sig själv...

Ska jag våga satsa och klättra högt, med risken att jag kanske tappar greppet och faller? Om jag skaffar mig en säker livlina faller jag kanske inte lika hårt. Synd bara att jag är höjdrädd... Även det är något att övervinna! Så dags att börja klättra, om det så ska ske i höga klackar kommer jag nå mina mål!

image1716

/emma.

P.S. Kom och tänka på en dikt jag skrev för ett tag sen som passar in ganska bra här.

The Golden Age of Couture

Något som just nu pågår i London är något jag väldigt gärna hade tagit del av. V&A's utställning The Golden Age of Couture. Hade varit helt underbart att få se alla underbara klänningar av kända designers och vad couture egentligen är... Drömma kan man ju alltid!

Update: Hum. Måste erkänna att jag missade att denna utställning numera inte "finns". Sista dagen var i söndags. PINSAMT. Men jag erkänner fortfarande att det hade varit underbart att få se den...

image1715

/emma.

Nämen åh

De där skorna jag suktat över åtaliga gånger. Ja, först var de för små och gjorde ont trots att det var min vanliga storlek, 38. När jag skulle beställa om dem i 39 fanns de inte längre kvar. *gråt* Sen som i ett mirakel fanns de där igen (det måste vara ett tecken tänkte jag) och beställde dem illa kvickt! Nu är de här, de ligger på golvet och hånar mig. 39 var för stort. Jag är alltså någon stans emellan storlekarna 38 och 39, så har det varit nu på sistone, ibland har jag nästan 37 också. Snacka om schitzo fötter! Kosmos (tar det en annan gång) vill inte att jag ska ha dessa underbar skor! Sablans. Får kolla efter nya då!

image1714

/emma.

666

Förra inlägget var mitt 666:de. Känner jag mig eeviil? Mja. Inte mer än vanligt.

Idag bestod dagen av lite självömkan. Jag hinkade te för mina svullna halsmandlars (nästan äckligt ord) skull, hann somna på soffan två gånger, vaknade till efter andra omgången bland molnen och kom på att jag att ruskigt bråttom till tåget om jag skulle hinna till Ö-hälsan i tid. Tur och retur till Ö-hälsan. Nee det var ju inte halsfluss enligt doktor Floom (jag misstolkade det för From, men det är ju en annan femma), i och för sig är inte svalgprov (ännu ett äckligt ord) hundra procentiga "men vi avvaktar". "Okej..." kraxade jag fram. Bara att springa till bussen igen då. Hann med den precis! + att jag fick åka på samma sms-biljett på tillbaka vägen - det kallar jag flyt! Hemma kollade mamma just på slutet av Love actually och jag slog mig ner brevid henne (trots att jag såg den senast igår - absolut en av mina favvofilmer) med min obligatoriska kopp te... Nu sitter jag här. Min hals är kajko (hur det nu stavas) så jag blir hemma imorgon med, man kan inte prata längre stunder med denna halsen, så att jobba i telefon hela dagen är nog inte optimalt. Thank god for MSN, mycket snack men minimalt slitage på stämbanden :)

Nu äre mat. Som ni kanske ser har det hänt något med designen på bloggen, det är inte klart, men den är på G (igen) och det tackar vi lillebror Emil för, tackar och bockar!

Föresten! Jga glömde nästan bort det som har lite med 666 att göra, lite långsökt kanske, men i alla fall nåt. När jag satt på Lidingö tåget hem pratade jag i min kära mobil och berättade precis för personen jag pratade med att jag var sjuk. Personen som satt mitt emot mig reste sig upp på en gång när denne hörde första stavelsen i ordet sjuk och satte sig lååångt bort ifrån mig. Eh? Okej. Jag skulle ha sagt att jag hade nån mycket smittsam sjukdom som typ.. hum.. Böldpest? Lite 666 (a.k.a eeviil) var det allt att hon reste sig från sin plats och gick, jag ville ju inte smittas med flit om hon trodde det. Hallå liksom.

Anyway, mat var det. Har trotsallt bara ätit lite fil och två mackor idag (känner mig redan smalare;) nerå. MAAAT!
Puss på er och lycka till med tentan lilla Sara!

image1711

/emma.

Tyck synd

Jepp, det är dags (igen) att tycka synd om Emma. Jag mår verkligen kasst kan jag ju säga, kunde inte somna igår på grund av min irriterade hals. Kan inte svälja eller knappt prata utan att det gör sviiin ont. Vilket suger. Ska till Ö-hälsan snart och kolla om det är något som kanske halsfluss? Jag är ingen enkel match när jag är sjuk, jag är värre än värsta killen om det vill sig illa... Nu ska jag dessutom åka Lidingö tåget samt buss till Ö-häslan, ser inte fram emot att visa mig bland folk. Om du skulle skymta mig, eller tro att du ser mig någon stans mellan Gåshaga och Stadion, ignorera det helt, det är ingen idé. Fast det är klart, få människor skulle känna igen mig i glasögon och inget smink ;)

Hoppas ni mår bättre och att jag får nån jäkla dunder medicin! Dags att ge sig ut i regn rusket...

Kramar /emma.

P.S. Sen har vi det där med jobbet, OMG säger jag bara...

Julen för 17!

Jag har ju inte sagt speciellt mycket om min jul i år, och lite bilder måste det ju absolut bli. Ganska mycket bilder blev det... Så frågan är om det inte är ett för stort projekt att ta tag i nu...

Som skilsmässobarn har man dubbletter av många högtider, som t ex jul, nyår, påsk, födelsedagar och you name it. Därför firades lilla julafton med mamma på lördagen innan julafton, därav tändes bara tre ljus i adventsljusstaken... Mormor, moster Stina, mamma och mina syskon hade det jätte mysigt med god god mat i vårt nya hus :) Det var premiär för mig att göra revbensspjäll (de blev väl inte sådär super duper goda - men ändå) och jag brände inte gröten! Riktigt stolta kunde vi syskon vara för vår insats med julmaten!


Sen på söndagen bar det av till Uppsala för att fira jul hos pappa, bjuder på en outfit bara för det... Ääälskar denna underbar kofta med små hjärtan (!) och små rosetter och de perfekta färgerna :)



I Uppsala möttes vi av en superglad lillebror Rasmus och en wishey drickande tomte och så klart ännu fler fina julklappar :)



image1702

Rasmus första julklapp...

En favorit bland mina alla julklappar var denna väska som min farbror gav mig :)



När bilderna ändå bara "rullar in" kan jag visa ännu en outfit, den sista innan det bar av till Åre(fredagens)!



Nä nu får det räcka, jag behöver nog lite "lunch", resterna från gårdagens thai mat blir det nog.

Puss å kram /emma.

Sjuker

Det är inte kul alls. Jag gillar inte att vara sjuk. Men vem gör egentligen det? När jag vet att det är nu jag som mest behövs på jobbet (eller i alla fall att det är mycket att göra) ja då ska jag gå och bli sjuk. Inge bra. Ångest. Jag är fökyld och vart enda ord som jag försöker få fram gör ont, jag hostar och känner mig skakig, trots det fokuserar jag mer på att jag borde vara på jobbet just nu... Så ska man inte tänka. Ska kanske försöka samla krafter nog att packa upp Åre-packningen?! Vi får väl se. Kanske att jag råkar lägga mig på sängen.

Alla dessa "måsten" gör mig lite smått galen, undra på att man blir helt hyper och stressad...

image1689

/emma.

Back to business

Igår kom jag hem från min underbara vecka i Åre! Hoppade direkt in i duschen hos Jonas och Erik för att på mindre än en timma göra mig i ordning för Sarahs fest! Hon ska åkta till Australien och denna kväll var hennes enda chans att få ha en fest innan hon åker... Snacka om intensivt! Festen var lyckad och vi gav oss hem inte alltför sent. Eller det var ju tanken innan polisen kom för att hjälpa oss med nåra fulla typer. Ehh. Ja det var ju i alla fall första gången jag åkt polisbil hem. Någon gång måste ju vara den första eller hur?

Imorgon är det jobbet som gäller igen och jag är verkligen inte upplagd för det... Jag har gått och blivit förkyld. Halsen gör ont, mina halsmandlar är stora som två vattenmeloner (känns det som) och näsan är snuvig. Blä. Me not likey. Så jag är inte hundra procent peppad att sätta mig i receptionen imorgon igen...

Dags att packa upp lite av alla skit jag drog med mig till Åre då? Nja.. En dusch först kanske..? Ja.

image1678
Nej, så här ser det inte ut när jag jobbar... Fast lite champagne i vardagen hade inte varit helt fel!

Jag lovar att berätta mer om min Åre-vecka imorgon eller så, samt ladda upp lite pics! Men just nu hägrar duschen och annat viktigt. Som t ex att Victoras Secret fashionshow går på tv idag kl 20.00?!! Emma kommer sitt bänkad framför tvn så det är bara att sätta fart nu då!

image1687

Hoppas ni haft en underbar nyårsafton och att ni får en härlig söndagskväll!

/emma.

RSS 2.0