Valborg var det ja

Valborg är ganska överskattat. Samma sak gäller midsommar och nyår. Man bara ska ha det så där JÄTTEKUL och man bara ska vara på den bästa festen. Man har jättehöga krav och förväntningar på att det ska hända något och att det ska bli en dag/kväll att minnas för all framtid. Sällan blir det just så, att det blir något halvdant och inte alls så lyckat som en vanlig spontan utekväll med girlsen kan vara. Nåväl. Förra midsommaren träffade jag ju David och det är ju något väldigt positivt:) Det var en över förväntan bra midsommar om jag säger så, innan har det inte alltid klaffat rätt med allt, andra högtider alltså. I alla fall. Det jag vill få fram är att man alltid har stora förväntligar och höga krav och att det tyvärr ganska ofta faller platt som en pannkaka ner på marken igen... I år har jag inga speciella förväntningar, hade egentligen inget planerat förrän igårkväll. Halva famlijen är hemma så de ska grilla, jag och Loijs hänger på och nu ska David också komma så det blir trevligt! Sen ska vi kanske leta upp lämplig kase (brasa för de som inte kan Uppländska) bara för att. En kase är ett måste om det ska kännas som Valborg. Tror det kommer bli riktigt lyckat!

Snart ska jag stänga växeln. Har pratat in ett (tre) nytt röstmeddelande på svenska, engelska och svenska, eftersom det är helg nu och vi har långledigt. Inte mig emot :) Kl 13 ska jag gå raka vägen hem (skiter i att träna) för att ta en promenad med mamma (och Hugo?) i solskenet... Sen ska det väl handlas och jag ska städa mitt rum... Erhm..

Blir en bra dag! Att solen skiner som bara solen kan är helt underbart! Att pollenet gror och trivs som bäst är fortfarande skit. Men jag är en tuff en, så jag klarar av det, så som jag klarat av det alla andra vårer...

Ha det finast och njut av vädret! Våren är här!! :)

image2253

/emma.

När man prickar rätt

Jag är stolt över mig själv. I dag har jag lyckats få in ganska många rätt. Rätt när det gäller klädsel och mode alltså. Jag har en t-shirt med tryck - skotryck, massa pumps ritat i svart över hela framsidan av t-shirten (love it) - över det har jag en kavaj av kortare modell med trekvartsärm. Jag har också gjort en inbakadfläta av luggen och resten av håret är uppsatt i en toffs. Till detta är det slitna jeans och svarta ballerinas som gäller. Nu kan du förstå att jag är stolt va? ;) Hehe. Bild kommer senare.

Nu är det halvdag som gäller, jag jobbar till 13.00 sen springer jag hem - nysandes, jag HATAR pollen. Damn.

image2252


/emma.

Färdig!

Nu har jag varit duktig och rensat klart i röran i datorn. Alla bilder ligger fint i respektive mappar. Känns bra. Nu är det röran i rummet jag ska jobba på... imorgon... eller nån annan dag.. Det nalkas ju långhelg också - för tusan! Imorgon jobbar jag bara till 13.00 och sen är det tight schema hela dagen/natten lång! Jag och Loijs ska till bolaget (vi tänkte ha en drinkkväll imorgon, bara hon och jag.. hehe kan bara sluta på ett sätt: fullt), sen ska vi handla mat och efter det träna. Sen ska vi tillaga och äta maten vi handlat och dricka drinkar. Najs najs :)

Nu, eller snart, är det Desperate Housewives och efter det kommer jag somna bums! Har redan sovit en omgång sen jag kom hem från jobbet. Man blir verkligen sömnig och trött av både att vara allergisk (pollen-fan) och att äta medicinen mot pollen(skiten). Riktigt kul.. Eller inte.. Det blir en tidig kväll med andra ord! Imorgon är det som tur var bara jobb till 13.00 och HUR skönt är inte det :D

image2251

/emma.

Städar man så hittar man

Nu är det inte rummet jag städar, utan på skrivbordet - i datorn. Jag har en förmåga att ta massa kort med kameran och sen skapa en ny mapp varje gång jag lägger in bilderna i datorn... Nu tänkte jag vara duktig och städa upp i röran så man inte får ångest varje gång man ser alla ikoner. Då hittade jag en del outfitsbilder bland annat denna, de första är anigens mörka, det är kjolen från H&M, den är fin, men jag har svårt att hitta en tröja som passar till.. Hum..



En annan outfit, tröjan är från Lindex... och det komplimangsvänliga halsbandet med rosett från LeShop.se



Hittade även denna favorit(kjol) i högen med försenade outfitsbilder (förra torsdagen). Denna kjolen piggar verkligen upp!

image2246



Love that skirt :)

/emma.

En glass hjälper va?

Ett ord: Pollen.

Ett till ord: Allergi.

Ett annat ord: Förjävligt.

Alltså. Jag är pollenallergisk och det är förjävligt. Jag har tagit två "puffar" nässpray i vardera näsborre samt knaprat ett piller av värsta sorten. Nu undrar jag varför, jag säger det igen, varför jag fortfarande nyser, vill klia vettet ur ögonen samt att jag får allmänt krupp på omvärlden? Herrejissus. Detta är inte kul. Det är rent ut sagt ett litet H.E.L.V.E.T.E.

Vad har jag gjort för att förtjäna detta?

För att muntra upp mig själv och kanske lugna ner min pollenöverkänsliga näsa tog jag en glass. Det kyler liksom ner och svalkar på ett mysko sätt. Kanske att jag ska ta en till? Jag tränade trots allt på engen hand i morse (första gången på över en vecka!) och ska träna igen sen med Loijs i eftermiddag... En glass till var det! Vad gör man inte för att bli mindre allergisk?!

Vad fan har jag gjort för att förtjäna detta? Ingen borde få känna på detta lilla helvete på jorden... Våren ska ju vara härlig! Tipsen man får är att "inte vara ute, inte öppna fönster eller dörrar och vädra, inte vädra kläder ute, inte inte inte..." Det är ju när solen tittar fram för första gången efter de mörka månaderna som man allra mest vill vara ute! Det blir lätt en glass till! Hum...

Pöss

image2240

/emmaProsit&Nys


Shopping (igen, igen och igen...)

I'm The no. 1 Shopaholic. BIG time. Hur många dagar har det gått sen jag fick lön? It never ends...

Igår fick jag med mig detta hem från min lööver Fältan. Fyra skålar och fyra muggar från Indiska, jag och D såg dem i söndags när vi var på stan, men jag köpte dem inte då. Efteråt kände jag att jag verkligen ville ha dem så jag slog till på fyra av skålarna och fyra av muggarna. De är vita och laserade/lackade (säger man så?) med ett blommönster i som inte riktigt syns på bilderna. Det är en ros i botten både skålarna och muggarna och de har en perfekt size! Härligt härligt. De kommer göra sig riktigt bra i min kommande lägenhet! (Den jag drömmer om men inte har än) Älsklingen kommer också köpa några sånna skålar då han också tyckte de var superfina! Kul va?! :) Den galet rosa necessären köpte jag på H&M i lördags, då jag behöver en större necessär där man får plats med alla prylar en tjej behöver för en sleepover. Ett skärp fick också följa med hem då det jag har är helt utslitet, tycker det är lite trist att köpa skärp... Även fast det kan vara en riktigt snygg accessoar! Ett par svarta shorts för 98pix kändes som en bra investering till sommaren! Riktigt bra grejer med andra ord :)




Min lilla familj "Make up Store" fick tillök med en ögonskugga och ett mineralpuder igår. Minderalpudret var lite av ett impulsköp, eller nej, jag har velat ha ett sånt under en längre tid. Man har det i hela ansiktet och det ger ett naturligt resultat och skimmrar en aning. Det är inte täckande men jämnar ut hudens nyanser och ger en frisk look helt enkelt. + att det ska vara vårdande. Spännande att se resultatet sen när jag fått in tekniken :) Vad det kostade säger jag inte. Då kommer jag bara må dåligt... Men fina grejer är det! Mitt mål är att min lilla familj från Make up Store ska växa och bli större :) En produkt i månaden?



/emma.



Lite blandat, lite Uppsala

I fredags gjorde jag som sagt middagen, fick bara lite hjälp... Anyways, min sallad bestod av massa gott men framför allt chévré - mums. Kolla in, visst ser den god ut?!

image2225

I lördags åkte jag och mamma till Uppsala. Jag hade på mig detta: Nytt linne från H&M, har det även i svart, jeans från H&M... Sen hann jag inte slänga på mig några smycken eller nåt.. ;)



I Uppsala (efter all kaos, eller när man försökt sluta tänka på den) åt mamma och jag varsin ceasarsallad och mormor tog en kaffe. Moster Stina var också med en stund. Mamma köpte årets första - och riktigt goda - jordgubbar som vi satt och åt av i solen... (Bilder nedan fr vänster: Jag, mormor, mamma, Stina, jordgubbar)



/emma.

P.S. Det var jävligt segt att ladda upp bilderna! Tog cirkus 100 år eller så. Dags att sova! Bums.

P.S.2 I dag har jag shoppat igen och denna gången mer än i söndags.. Får se om jag orkar ladda upp biler imorgon :)



Oro

Det finns det något som oroar mig fruktansvärt mycket. Jag ryser. Jag mår illa. Det är inte sant. Snälla lilla du. Jag hjälper dig! Det behöver inte vara så här. Det är inte rätt. Det kan bara gå illa. Du mår inte bra. Det gör ont. Jag kan bara föreställa mig hur ont det gör i dig.

:(

Upp och ner, ner och upp

Om jag ska beskriva den här helgen tänker jag först och främst på att den varit fin. Den slutade så fint. Men där någonstans i mitten gick det lite snett. I fredags var det grillning (jag stod för matlagningen;) och sen gick jag och Lollovisa til Loijs för filmkväll. Det blev P.S. I love you (den där uuuunnndeeerrbbaaaaraaa filmen jag såg med mamma på alla hjärtansdag), just denna version var från Bali så kvalitén var inte helt strålande. Men filmen var minst lika bra som sist! Även fast jag somnade på slutet :) På lördagen blev jag väckt av mamma som kom in och hoppade på mig av iver (ja typ). Första frågan var om vi ska åka till Italien - hon och jag. Den andra var om jag ville hänga med till Uppsala över dan och hälsa på mormor, kanske gå på IKEA och sånt. Det tredje kom av bara farten och det var om jag skulle hänga med in till centrum (Lidingö centrum) och äta frukost på Konditori Prinsess. "Men vi måste åka nu, om knappt tio minuter..." Sen går hon. Jaha. Men vet du vad?! Jag lyckades! På knappt tio minuter har jag duschat snabbt, sminkat mig och klätt på mig. Att jag springer ut till bilen barfota (barfotapremiär för i år) och med kläder jag inte hann ta på mig är en annan sak. Jag är stolt.

Efter en mysig frukost i centrum med mamma (gravadlax på grovt mörkt bröd och massa gott + latte) gick vi till Intersport (eller var det Teamsportia?) för att jag skulle köpa nya gympaskor. Hoppas att det hjälper mot min ömma benhinna - som by the way är bättre nu! Ränkar med ett styrkapass på onsdag... Sen gick vi vidare mot H&M (mamma skulle köpa ett likadant linne som jag köpt (bild sen). Halvvägs kommer någon springandes efter oss. "Lugnt går hon därifrån?!" Mm. Jag glömde alltså påsen med skorna jag precis köpt. Shit, här har vi tjejen som inte kommer ihåg det hon precis köpt, Miss BigSpender drar bara kortet, signerar, ler och går? Haha. Sen var det snabba ryck, hem, röja i köket, bla bla bla, tills vi kom i väg till Uppsalasslätter. Nu börjar det tråkiga... Det ständinga dilemmat pappa. "Mamma och pappakonflikten" kanske man ska säga... De är skillda alltså, med allt vad det innebär. Dan börja bra men blev skit där nån gång på mitten. När mamma och jag väl var på väg hem till Sthlm igen ringer min älskling och frågar om han kan komma över. Ja! Så dan slutade bra i alla fall :) Räkor, vin, mys, glass och jordgubbar - kan inte bli mycket bättre! ♥

På lördagen vad det shopping på schemat, Shopping med stort S. Dave skulle också med mig och Loijs + Loivsa lite senare. Stackars honom ;) Det hela slutade med att D shoppade mer än mig! Jag är stolt över honom :) För min del blev det en t-shirt med skor på (yeey) och ett par linnebyxor som var mer än en dm för långa (ska sy upp dem) riktigt nöjd! Ville shoppa mer, typ ett par skor.. Det sugiga är att jag hittade ett par, eller D faktiskt, som var perfekta. Med rosett, svarta, inte-skavsårs-benägna och i skinn. Yes. När priset blev 650 tvekade jag lite och när hon sa att jag inte kunde använda dem när det var fuktigt eller blött ute pga av skinnsulan, sa jag nej. Damn. De var ju så bra i övrigt! Efter shoppingturen och lunch på stan åkte jag och D till hans moster för att umås och äta lite. Vi spelade guitarr-hero (andra gången i mitt liv - men jag vann en del ändå :o) åt gott grillat - så somrigt! Sen kollade vi på filmen Walk the line som är sååå bra! Sen var klockan mycket (många "sen" nu...) så vi åkte hem till D och sov. Han är så fin. D alltså :)

Måndag. Trött. Pollenallergisk. Bad-hair-day. Skoskav. Men dock väldigt kär. Det överväger allt. ♥

Puss på er!

image2224

/emma.

***

Huvudsaken är att det är bara du och jag.

Älskar dig.

Du är vacker.

Vi ska ju till Paris!

Vad mysigt vi har det.

....... och massa mer...

***

"Han är verkligen en fin kille! Verkligen." sa mor.

Favoriten just nu

Mitt dyra fina OPI nagellack i färgen Passion är en nyfunnen bästa vän. Drog på ett lager i morse precis innan jag skulle gå, inga problem - lacket torkar riktigt fort och nu har jag fina naglar på studs! Love it! Lite dyrt, men det är drygt, hållpart och det blir riktigt snyggt!

image2223

/emma.

Är jag brun eller röd?

När jag äntligen fick gå hem var det fortfarande väldigt varmt vilket jag uppskattade mycket! Jag nästan sprang hem för att få sätta på mig mindre kläder (bikini och shorts) och lägga mig i en solstol på balkongen. Helt. Underbart. Nu håller jag på att laga fredagsmaten, ska grilla kyckling och jag har gjort en smarrig chévresallad till det + quinoa. Mums!

Nå, har jag blivit lite brun nu då? Börjar dock gå lite mod det röda hållet... Fast jag bara suttit ute en halvtimma mitt på dan och kanske knappt en timma nu efter jobbet kl 16... Syns inte på bilderna lika bra som live ;)



Nu ska jag återgå till matlagningen! Iklädd detta mysiga:



Later! /emma

Jag vill hem!

Solen är ju helt jävla fantastisk - där ute. Och här INNE sitter jag. Anar man en frustration? Eh - milt sagt. Älsklingen ringde nyss och sa att han ska ut på sjön och fiska nu och det varken haglade eller regnade enligt honom när jag frågade. Nehepp. Var ute en kvart på min rast  för ett tag sen och var sååå skönt. D sa att hos honom var det 17 grader. Wow. Nu är det i alla fall bara en timma kvar av arbetsdagen. Sen ska jag springa hem till vår balkong och sooooola! Förstår inte varför det kryper så dant i kroppen när det är fint väder ute och jag befinner mig inne. Men jag får sjukt dåligt samvete för att jag inte är ute när solen skiner. Måste. Ut. Lite knäppt att jag ska vara jäkla hysterisk, men jag har väl saknat solen så pass mycket den senaste tiden att när den väl tittar fram vill jag inte missa en sekund...

Men snart, snart går jag hem med jackan på armen och solbrillorna på näsan...

image2218

/emma.

Fab

Fab som i fabulous. Solen skiner fortfarande och det ser ganska ljust ut på solfronten (haha) till helgen! För det andra så är det löning idag (trumvirvel och tjoho) och för det tredje så är jag bara allmänt glad :) Som vanligt. Haha. Börjar nästan lessna lite på mig själv, jag är så hopplöst glad för det mesta! Underbart :) Hur mår du i dag?

Glömde nästan det viktigaste: fredag. Det är fredag i dag!! Fredag betyder helg och helg betyder vila och ledighet. Och i helgen ska jag ta det lugnt, planerar en liten sovmorgon i morgon till exempel... Shopping står självklart på schemat och även lite mys med D. Låter som en skön helg om jag får säga det själv! Funderar på om jag ska gå till jobbet på lördag (nej nej inte för att jobba) för att utnyttja gymmet och träna lite styrka. Eftersom min benhinna förpestar min tillvaro med att jag inte får träna. Känner mig totalt förslappad! Ska jag köra lite styrka då det inte tar så mycket på just benen (konditonen). Låter hurtigt va?

Juste! I går hade vi en liten reunion vi "Sydafrika gänget" hemma hos min roomie Ullis. Jag är grymt impad av hennes hus kan jag säga! Där hade jag kunnat bo! Det är ett äldre hus som de har totalrenoverat, de blåste ut hela huset kan man säga och renoverade och gjorde om rubb och stubb. Verkligen min stil måste jag säga! Eftersom huset är äldre har de behållt den stilen men fräshat till rejält och moderniserat lite, på ett snyggt sätt, utan att ta bort husets äldre charm. Förstår nån vad jag menar? :) Det var mycket snygga detaljer, från häftiga tavlor till alla Iittala grejer. Ullis är en samlare som samlar på allt möjligt, men fortfarande på ett snyggt sätt. Hennes jäkligt coola vitrinskåp innehöll en del av hennes samlarobjekt. Jag är stum. Det var så jäkla läckert hennes hus! Så vill jag ha det när jag blir stor och skaffar mitt drömhus :) Mitt i prick.
Förövrigt så var vår Sydafrikaträff mycket lyckad, vi åt tacos, kollade på ett litet bildspel, åt Ullis chokladkaka hon bakade kl tolv kvällen innan och snackade minnen... Jättekul! Vi hade också fått kort på oss själva som bordsplacering och bilden på mig gillade jag inte riktigt... Vet inte ens om jag vill visa den här ;) Hum... Men okej då!

image2209

Voilá! Denna bilden togs precis efter att vi blivit anfallna av elefanten och jag har ganska nyss torkat mina tårar. Jag gråter alltid när jag blir rädd, alltså riktigt rädd, chockad kanske man kan säga. Anyways. Jag gillar inte riktigt min obefintliga hals och väldigt (i bildögonblicket) osmäckra haka (den är ganska utsmetad). Men jag bjuder på det! Nej nu måste jag kontra med en snyggare bild för att väga upp tror jag...

Första dagen ute i bushen på en klippa i gryningen...

image2211

Whaterbuckens "tass" avtryck. Ett hjärta! What else?

image2212

Underbara solnedgångar.

image2215

Våra tappra PH's (Personal Hunter) som ser ner över floden (med krokodiler) som gränsar till Botswana.

image2213

Denna bilden tog jag och jag är faktiskt riktigt nöjd med den. Den är tagen innifrån bilen när vi är på väg till ranchen... Så häftigt!

image2210

Farshinerande grottmålningar...

image2214

Strawberry daquiris i Cape Town, jag och kollegan som åkte stand-by hela resan.

image2216

Utsikten från utkiksplatsen vid Godahoppsudden. Helt underbart!

image2217

Foto: jag själv, och två av dem en kollega.

Hum. Jag hitta ingen FANTASTISKT bra bild på mig faktiskt.. Men detta får duga. Det var i alla fall en fab resa, som man verkligen borde göra om man får chansen! Ska börja framkalla bilderna tror jag och sätta in i album. Åh så fint. Det är kul att resa, riktigt kul. Jag tror jag ska resa riktigt mycket i mina dar... :)

Puss!

Sommar i april?

Det är varmt. Riktigt, tryckande varmt. Ute alltså. Cyklade hem en kort sväng för att hämta "sydafrika kläderna" jag ska ha på vår Sydafrika-återträff idag efter jobbet. Yes, vi ska nu (efter ett bra tag) äntligen ha en liten reunion sen jag och några kollegor var i just Sydafrika. Ska bli riktigt kul! Kolla på alla bilder (hoppas någon har rensat lite för bara jag tog ca 3-400 bilder själv och vi var 10 pers), äta tacos, snacka, babbla och bara minnas allt kul vi var med om! Ska bli riktigt kul. I alla fall. Jag lånade kollegans cykel och trampade hem, och det GASSADE verkligen! Helt jävla underbart! Tyvärr tog cykelturen sluta och nu sitter jag inne igen... Men minnet från den ljuvliga solen hänger kvar.

Shit, att jag verkligen är en sån sucker för solsken trodde jag inte! ;) Nu ska jag ut på rast!



Värmande lunch

Jag är en blek liten kontrosråtta är jag rädd. De enda gången jag får vara ute är på lunchen och hela denna veckan har jag därför suttit ute och avnjutit min lunch. Det är verkligen varmt när solen står på och det är helt vindstilla där vi sitter! Helt underbart... Hade velat spendera hela dagen ute i det vackra vädret (har hört att det ska bli sämre mot helgen) men sån tur (eller sånt jobb) har man inte...

Mamma kom och åt lunch med mig också föresten! Vi satt och åt god (GI)mat och snacka. Trots den korta lunchen hann jag ändå bli lite röd på bröstet :)

Nu ska jag kämpa vidare och svepa filten om axlarna - det är så förbaskat kallt här inne!

image2208

/emma.

Framtidssnack



Igår åkte jag som sagt till David och bara myste. Vi snackade en hel del om framtiden också, alltså vad man vill göra här i livet och så. Inte "villa, volvo, vovve" snacket alltså ;) Lät nästan så. Nää det är på tok för vuxet - än... Det är grymt svårt det här med framtiden! Vad man vill bli, vad man vill vara med om och vilka vägar man ska välja. Jag kom på en del grejer jag skulle kunna tänka mig igår Vill du höra? Orkar inte vänta på svar så här kommer det :) Bröllopsfixare - HUR kul skulle inte det vara?! Tänker på filmen med Jennifer Lopez när hon är just Bröllopsfixare. Hur blir man det? Hade varit, eller det låter skoj i alla fall :) Just my style, kreativt och romantiskt. Haha. Typiskt mig actually. Sen skulle jag ju kunna skriva krönikor i nån modeblaska?! Stylist känns jätteskrämmande att bara tänka sig att bli det, känns som om man verkligen måste sticka ut och ja, vet inte riktigt vad som krävs? För att man ska lyckas? Men det verkar skoj... Kruxigt va? D nämnde något om att vi skulle åka utomlands och jobba både han och jag. Ja ja ja! Yes! Jag har hittat en resekompis :) Hehe. Sen vill jag åka till England också och lära mig snacka engleska utan hämningar! Jepp. Vad mer? Personlig shopaholic hade varit det ultimata!

Han är fin han, min pojkvän.

image2207

/emma.

Smeknamn

En liten ädelsten - det är jag det! Nu är jag sådär fånigt glad igen :)

Que?

Jag bara gapar. Vad ska jag säga? "Inga nya inlägg" Vad ska det betyda? Jag har aldrig varit med om att det stått så på Bloggkoll.se! Klart det står så när jag precis kollat alla nya inlägg, ibland inte ens de då nästan alla upptaderar sina bloggar om vart annat. Men idag, efter att för nåra, nån timma sen kollat igenom min listan av bloggar, är det ingen som helst aktivitet i bloggvärlden. Det är som ett vakuum, ett eko? Var tog alla vägen?

Jag vet svaret på den frågan: alla har ett liv. Ett liv som innebär att de sitter utomhus i den skinande solen och ger blanka fan i allt som kallas jobb och måsten. Här sitter jag och svarar i telefon - inomhus...

Jag säger inget mer.

image2206

/emma.

Happy day

Solen skiner (som vanligt) börjar nästan bli tjatigt, eller hur? ;) Imorgon ska det dock mulna på lite har jag hört och det är ju inte lika kul. Att helgen inte ska bli strålande fin heller, som förra, är ju inte direkt något att hurra för. Jag vill ha sol! Basta.

Morgonen började bra. Riktigt segt att gå upp i morse dock, men jag vaknade till lite i duschen. Sen var det den vanliga proceduren med smink, vad f*n ska man ha på sig?, äta frukost i sängen, klä på sig, gäspa, kolla på tv.... osv. Denna morgonen satte jag upp lillasyrrans hår också! Det är så kul att hålla på med sånt tycker jag :) Maja (syrran) stackarn har fått stå ut med många håruppsättningar i sina dar.. ;)

I överhuvutaget är jag glad, positiv och sånt där uppmuntrande. Jag är nog en ganska glad typ ändå, på det stora hela alltså. Alla har sina up and downs, men den glada överväger lätt ändå! Undrar om det kan ha göra liiite med den där Homeopatmedicinen jag fick för ca en månad sen? Känner mig ganska mycket gladare faktiskt. Livet leker för tusan! Nu ska jag bara hitta på nåt åt det som är mindre skoj...

Jag har en kort dag i dag, på jobbet alltså, eftersom jag ska till körskolan och göra några datatester, mina sista två actually. Sen ska jag hem till Dave och mysa. Myspys. Nåt mer? Vi får väl se... :)

image2205


/emma.


Edit: Tydligen har Engla döpt sitt första inlägg för dagen till just "Happy day". Sicken härmapa jag blivit på senare dar;) Faktiskt så såg jag det inte förns nu!

Today I'm wearing this

Idag var det ännu en sån där fin vårdag då solen sken, från morgon till kväll. Efter jobbet satte jag mig på tåget in till stan för att möta upp Lollovisa och Amelie för en fika. Amelie som jag inte träffat på över ett år var det jättekul att träffa igen! Vi tre babblade på som vanligt och vips så var det dags att åka hemåt... Lovisa och jag satt och snackade lite om sommaren och om vi ska åka till Visby några dagar på semestern. Låter riktigt kul, så vi ska se lite längre fram när det kan tänkas bli! Mamma och Olle funderar även dem på om vi ska dra nånstans i sommar, denna gången lutar det åt en utlandssemester på två veckor! Säger jag inte nej till :D Vi får se hur jag ska få det att gå ihop... Kanske måste åka en sväng förbi väskusten också! + att jag och min darling ska till Paris! Appropå Paris ska jag och Dave Babe antagligen gå på en föreställning på Moulin Rouge - hur coolt är inte det på en skala?!! Min syrra och farmor ska dit innan oss, både till Paris och Moulin Rouge alltså, så vi får höra vad de tyckte sen! I midsommar veckan ska jag och hannibanni hitta på något! Yeey! Nåt tips på vad vi kan göra?

Anyways, idag hade jag på mig det här:



Ute har jag numera min beiga trenchcoat och favorit sjalen med rosor... (dock måndagens klänning under)



Lyckades förra veckan uppbringa denna inbakade fläta i luggen, den är inte så snygg som den kommer att bli med lite träning, men det är ändå en bit på vägen! Perfekt sätt att göra nåt kul av en tråkig lugg :)



Nej nu ska jag sova! Imorgon bär det av till Älvsjö och min kära David ♥ Natti!

/emma.

Den där jävla solen

Skoja bara! Hehe. Lite i alla fall. För just nu gillar jag den inte speciellt mycket med tanke på att jag får sitta innomhus och iaktta den genom dubbelglasade fönster (eller vad det heter). Alla kollegor som går förbi säger något i stil med "flexar" eller "ses imorgon" eller "oj har jag inte skrivit in det i planeringen..." eller varför inte kort och gott "hej då". Nu sitter jag här själv. Igen. Helt ensam (nåväl) är jag och väntar på att klockan ska bli kvart i fem. Då ska nämligen jag också få gå ut i det fina vädret! Jag ska in till stan faktiskt. Ska träffa Lollovisa och Amelie som jag inte träffat än sen hon kom hem från sitt år i Australien! Ska bli jätteskoj att få träffa henne, äntligen, vi har nämligen bara sprungit om varandra sen hon kom hem!

Vi ska fika, ta en latte i solen (om den är kvar tills jag slutar vill säga) och bara njuuuta! Sen vill jag komma på vad jag ska göra också, med mitt liv alltså! Känner mig riktigt peppad faktisk! Tror jag ska göra nåt galet.. Dags att börja spara lite money måntro? Haha. Vilket skämt tycker du. Nej faktiskt inte säger jag. Denna gången ska jag minsann lyckas och hitta på nåt skoj av det jag får ihop! Tjoho :) Kan börja med att skriva en lista, sätta ett mål osv. Som med körkortet, det är också ett mål om något jag måste uppnå innan året är slut, eller varför inte innan sommaren är slut? Ska i alla fall ha hunnit en bra bit på vägen i sommar! Yeah!

Puss å kram /från tjejen i recpetionen som snart också får gå ut och njuta av solen!

image2195

/emma.

Märks det tydligt?

Att det närmar sig löning för min del? Allt detta fick mig att bli extra sugen på shopping (om det är möjligt), allt detta fina bara från Indiska! De har blivit riktigt duktiga på att ta in tjusiga kläder i sitt sortiment! Hoppas extra mycket på den där korta och vippiga (rätt ord för att beskriva den?) kjolen! De där svarta capribyxorna hade inte varit helt fel de heller om de sitter bra vill säga, sånna är så lätt att använda på somrarna, speciellt på jobbet!



/emma.

Något klickbart

Jag såg en hel del fint i en Elloskatalogen som damp ned i brevlådan här om dan. Det första fina var en bikini som jag funderar på att klicka hem, men även en klänning hade ju inte varit helt fel att utöka garderoben med. Vad tycks om denna, med ett bälte i midjan, kanske leggins innan det blir riktigt varmt ute och ett par ballerinas eller platta sandaler? Funderar faktiskt på den beiga, men också den svart vita, vilken skulle bli bäst månne?

image2185image2186

Lutar lite åt den beiga, har så mycket svart-vitt i garderoben redan... Eller?

/emma.


P.S. Ojoj, denna var ju också ruskigt söt!


P.S. 2. Ojojojoj, (igen) denna var ju också skitsöt, fast jag vill nog ta bort fickorna (?)

P.S.3. It never ends...

P.S. XXX. Btw här är bikinin jag vill ha ;)

Kollegorna försvann men solen var kvar

Den sista halvtimman var det väldigt lugnt på kontoret, det ringde inte speciellt mycket och ingen rörde sig i korridorerna. Nu sitter jag visserligen inte i "centrum" längre, då alla flyttat bort mot de nyare kontorsdelarna. Ensam (nåväl min kollega sitter i "rummet bakom"), sitter jag kvar och ska vara "spindeln i nätet" som har koll på allt och alla. Liite svårt med tanke på att alla håller till flera, flera meter bort. Att solen nu har börjat skina som aldrig förr, som tyder på att våren har satt igång på allvar, bidrar inte direkt med att jag ser fler kollegor borta hos mig. Tvärtom faktiskt. Någon ringde och sökte en person, personen var inte kvar, namnet lyste bara rött i mitt närvaroprogram. När jag kollar lite närmre på listan är det väldigt mycket röda namn och desto färre som lyser grönt. Våren är ju här, vem vill då sitta instängd på ett kontor, när man istället kan vistas ute i solskenet på en balkong eller en altan? Det som gäller alla utom mig på jobbet är "jobb under eget ansvar", jag kan alltså inte börja jobba en halvtimme tidigare för att sen få sluta lite tidigare och ta tillvara på solen... Det hade varit nåt det!

Det jag vill ha sagt är att ett annat tecken på att våren och värmen är när kollegorna försvinner lite tidigare om dagarna och närvaroprogrammets favoritfärg är röd.

Nu kommer snart D och Maja har lagat mat :)

Puss å kram

P.S. Jag hann njuta lite av solen precis när jag kom hem. Hade fått en ny Glamour och vad passade inte bättre än att bläddra i den i eftermiddagssolen!?

Ute skiner solen

...och inne sitter jag. Men jag är glad för det ändå! Känner ett sug efter att få sitta på en café ute i solen med brillorna på näsroten... Känner också ett sug efter att få shoppa lite. Behöver ett par vårskor, ballerinas eller stilrenare sneakers? Vet inte riktigt vad jag är ute efter. Alla ballerinas ger i princip skavsår, har ett par på mig nu som redan ger mig känningar om kommande skavsår (inge bra). Det känns liksom fel att ha stövlar på sig nu (med foder i) när solen skiner och man är "vårig" i övrigt... Mina galet knallrosa knyt-lågskor (?) är liksom lite för galna i vissa sammanhang. Hum. Snacka om problem va! ;)

Hoppas solen håller i sig och skiner senare när jag slutar för dan, så jag får njuta lite av den då. Kanske att det blir middag på balkongen? Med hela familjen och D, om vi får plats!? Hehe.. Ja det är just det.

Vill flytta hemifrån nu också. Sen vill jag ut och se världen. Och vet du vad, D kommer och hälsar på i så fall :) Krisen är tillfälligt löst... Känns bra! Mycket bra. Love you...

image2184

/emma.


Sol i hjärta, sol i sinne

Igår var det en underbar dag, i bemärkelsen "fint väder". Att jag var slö som f*n är en helt annan femma! Vaknade av Davids mobil som skrek ut att det var dags att gå upp, ja för honom ja. Kände av festen i lördags (som var mycket trevlig och jag blev i vanlig ordning avis på i det här fallet Sophie som fått en sån fin lägenhet) Den tidiga timmen (kl.9.00) berodde på D som skulle till sin andra flickvän a.k.a SATS för att pumpa upp musklerna ännu lite mer. Jag var såå trött, men satt där och knaprade på min macka, sörplade lite te och höll god min. När D åkt gick jag och Maja ut i solskenet på en promenad med Hugo, underbart väder som sagt, men jag var slöö. När vi kom hem igen efter den promenaden på kanske en halvtimma - fyrtiofemminuter, la jag mig raklång i sängen och sov i säkert två timmar eller så. Kl 14.00 vaknade jag och funderade en stund på om man skulle ta och gå upp ändå.. Lagom till fikat visade det sig, nybakade muffins stod på spisen för att svalna och balkongen invigdes i vårsolen. Det var riktigt varmt där uppe på balkongen när solen stod på, så både fleeströjan och sjalen åkte av illa kvickt. När vi fikat klart gick jag ner till mitt rum för att byta ut de långa svarta mjukisbyxorna och t-shirten till skjorts och linne. Lite färg fick jag allt! Satt med körkortsboken och läste och kände mig riktigt duktig! Jag kände mig ännu duktigare när Loijs ringde och sa att hon hade känningar av att jag inte skulle träna. Vilket jag redan hade bangat i mitt huvud om jag ska vara ärlig. Var så himla seg! Fick skjuts av snälla söta Emil till Friskis då jag missat sista tåget och då ingen cykel hade luft i hjulen. Skönt var det att komma iväg! När jag kom hem stod det grillad entrecote (stavas?) på bordet.. Mmm.. Mumsfilibabba.

Det var min söndag det.. Det bästa var det härliga vädret och hannibannis kramar såklart:)

Puss å kram

image2183

/emma.

Gårdagen

Igår, fredag känns som en vääldigt lång dag. Från att gå upp vid sex på morgonen, jobba en hel dag, sen till centrum, hem, duscha, snygga till sig bla bla, springa till tåget (som vanligt och ständigt) och sen ansluta mig till D och lite peeps. De var och spelade boule och jag kom precis när de var på väg att dra. Vi skulle till Sankt Eriksplan till en spansk tapasrestaurang, Caliente nånting. Jag och D har varit där tidigare och även denna gången var det underbart god mat. Sisst beställde jag in fyra rätter till mig själv, denna gången blev det bara tre men jag var grymt mätt i alla fall! Ojoj. Sen gick vi vidare tillbaka till Odenplan (där boulebaren var) och till en liten "hörn pub" The doors. Där satt vi och babbla, drack öl/cider.. Josefin hade en "Biblel", en vännerbok med lite roligare frågor än vanlig vännerböcker, alltså inga frågor gick i stil med "favorit ämne i skolan" eller "favorit djur" snarare "favoritställning" och "den ultimata sexfantasin" osv. Ja du kan tänka dig! Jag var den enda som skrev i boken, de andra hann inte.. Jag var ju tvungen att svara ordentligt! Hehe. Sen skulle David såklart kolla igenom mina svar... Hum.. Han hann inte till de smaskigaste sidorna kan jag säga ;) Kvällen var lyckad och när klockan närmade sig ett satte vi oss i en taxi hem...

Imorse sov vi länge - skönt! Gick upp kanske elva och åt frukost, sen kolla vi på de två sista avsnitten av Carnevale som vi började se för ett tag sen.. Den slutade lite, ja.. Vad händer sen liksom? Tror det finns fler säsonger än den vi nu såg, kanske något att ladda ner?

Snart är det 30-års kalas hos D's kompis, sen middag, sen hem till mig, svida om och sätta sig på Lidingötåget mot Shophies inflyttningsfest! Ska bli riktigt kul :) Känns som om det kommer bli små tidsmarginaler, så vi lär ju springa till tåget som jag alltid gör :P Nu ska jag se om D har någon bra musik, Sophie ville att jag skulle ta med min iPod med musik.. Inte liten press inte! Jag kan inte riktigt stå för min musiksmak i alla lägen om jag säger så ;)

image2182


Ha en bra lördag!

Puss å kram

Invalido

Fan. F - A - N. Jag har faktiskt riktigt ont i vänstrabenets benhinna = ingen träning för Emma. Buhu. Och jag som bara tränat en gång denna veckan :-S Detta underlättar ju inte direkt om jag säger så! Beach 2008 är ju fan snart här... Nu måste jag börja tänka på vad jag stoppar i mig istället ;) Snyft. Jaha. Så Loijs ska träna nu i eftermiddag och bli fit, medan jag ska sitta och bara bli fat pga träningsbrist. Kanske att jag ska ta mig en promenad eller nåt istället? Men hur seriöst är inte det liksom... För seriöst.

Lid med mig. Nu är mina fem träningstillfällen från förra veckan inget att skryta om längre, om det var det som gjorde att min benhinna kajkade. Dumma!

Snart, om en halvtimma, är jag befriad! Ska ta en latte i solen soim tröst för träningsbristen...

/emma.

Fredagar is the shit

Nu är det fredag - igen. Hurra för det! Sitter och fryser för tillfället och ute skiner solen fint! Hoppas den kommer skina hela helgen så jag hinner ta till vara på solstrålarna (lite svårt att ta till vara på dem inomhus på jobbet liksom...) ordentligt. I dag blir det mycket aktiviteter utspridda över hela dan, först är det jobb, sen är det ett svettigt pass på Friskis, köpa nåt till Sophie med Loijs, sen kanske nåt alkoholhaltigt också ska införskaffas (?) till morgondagens bravader... Efter det, ja då ska jag hem, gå ut med vovven, gå direkt till tåget och åka in till stan för en middag med "gänget" (D's gäng) på en Tapas restaurang D och jag har varit på innan...Mysigt och gott! Nice nice. Lutar åt min nya klänning (ja nu snackar jag kvällens outfit;) för den som är intresserad... Sen då? Hem till D, sova ruset av sig, vidare på ett 30-års kalas på lördagen, sen till Shophie och kolla in hennes nya lya! Najs najs.

Nej nu ska jag ta tag i filten och värma upp mig! Tror någon har öppnat dörren - borde vara förbjudet :) Puss så länge!

I löv fredagar, speciellt efter kl 16.00 ;)

image2181

/emma.

Vill nån se mitt rum?

För ett tag sen kom jag på att jag inte visat det "slutgiltiga" resultatet av mitt rum. Jag har redan hunnit möblera om en gång, se de bilder du får se nu är inte på hur det såg ut förut, innan jag möblerade om. Jag har inte fått upp några tavlor eller vägghyllor så helt klart är rummet inte! Och som jag nämnde tidigare har jag MASSA småprylar, allting betyder något speciellt, så jag kan liksom inte plocka bort grejer... Jag har väldigt svårt för att slänga grejer, du anar inte hur jag kämpade med att ha så här relativt lite grejor i hyllorna :) Eh. Det var en hel del i hyllan såg jag nu, ska försöka få undan lite grejer, kanske att man kan gömma det i utrymmet under trappen? Sen har jag tänkt sätta upp TVn på väggen vart det lider, samma med alla högtalare och skit, ska också upp på väggarna... Byrån skulle behöva sig en omgång den med, kanske något att byta ut mot en snyggare byrå? Hum. Tåls att tänka på!


image2176

Pssst! Mina nya lakan gör sig väldigt bra i mitt rum tycker jag :)

Nu ska jag sova. Sov bara fyra timmar natten till idag och det har jag känt av idag om inte annat. Ska bli skönt att krypa ner i min säng och de fina lakanen.. Sov sött!

/emma.

Det är insidan som räknas

För att känna sig fin (hör och häpna, man känner sig inte 100% nöjd varje dag) kan man behöva det där lilla extra en vanlig trist vardag. Mitt trix är: underkläder. Fina underkläder. Ingen annan ser det (om man inte har pojkvän villsäga eller ska besöka ett gym med omklädningsrum... Nåväl.), men man känner det och man vet att man är snygg även under kläderna... När jag såg detta lilla "set" på H&M för ett tag sen blev jag lite så där kär och vad skulle inte muntra upp mig mer en grå dag om inte dessa?! Att de är tillverkade av organisk bomull gör ju inte saken sämre direkt...



Köpte även bomullsboxertrosor som är sköna att sova i + de där underbartsköna strumpbyxorna jag använder upp på löpande band.. Tråkig utgift, men nödvändig... + Ögonbrynspennan som är för mörk för mig, måste köpa en ny nu.. Gaah.. Orka. Imorgon blir det definitivt fint under, så man klarar sig genom en ferdag på jobbet innan helgen!



Det jag vill ha sagt är i alla fall att fina underkläder kan göra mycket för humöret de dagar allt känns trist och säkert höjer det självkänslan en aning de dagar man är lite tveksam på sig själv. Så är det för mig! Är man fin inne, känner man sig fin utanpå med. För det är ju insidan som räknas! :)

/emma.

Tjugofyra - sju

Ett av de bättre dygnen har passerat nu, enligt mig. Det var ju bra helt enkelt! Klädmässigt hade jag två outfits igår (jobb-, födelsedags- och party-outfit) och en idag, alltså på ett dygn har jag haft på mig detta:



Rekvisita på fjärdebilden är min egna tandborste, på mornarna måste man vara effektiv i alla bemärkelser även om det krävs att borsta tänderna samtidigt som man tar outfits/frisyrbilder ;) Koftan hade jag över den nya vita toppen på jobbet (kallt där!) sen tog jag av den när det nalkades födelsedagsfest... Till detta mina darlings till stövletter! Röda naglar har jag haft sen förra lördagen och jag tror jag ska bättra på det imorgon igen för att ha det även denna helgen. Det är lite läckert ändå :) Grr...

Sen var det studentskiva, jag bangade det galet rosa-glittriga linnet och körde det neutralare gråa. Det gick hem (hos D;), tillsammans med min nya väska som också fick höga poäng. Tur att jag bara drack två drinkar den kvällen, de problemen jag hade med mina axelband utan fylla (de åkte ned pga den djupa ringningen i ryggen) hade nog förvärrats en aning om jag druckit mer ;)



Imorse var det bara att skutta upp och klä på sig det jag råkat packa ner dagen innan.. Min lila, lite transpareta blus... Frös gjorde jag efter fem minuter på jobbet, så koftan från onsdagen åkte på över - inte den snyggaste kombinationen!



Det var mitt dygn, klädmässigt... Imorgon är det fredag och det innebär en ny outfit, antagligen efter temat "Casual Friday" som råder på företaget :)



En parantes: Förra fredagen hade jag på mig detta, á la casual, med inbakadfläta och alt!



/emma.

Hysterin löper amok

Herregud. Det är det enda jag kan få fram just nu. En glad nyhet är i alla fall att det hela är "över". Ja, för denna gången alltså...

Sen att jag inte orkat med Bloggkoll.se på ett tag innebär att man har exakt 777 olästa inlägg att ta tag i. Hur sjukt är inte det?! Haha. Eller nåt sånt.. Hum...


Men jag är ju kär så det är lugnt. Snart slutar jag och då ska jag hem och laga mat, sen ska jag däcka i sängen innan 21.00! Punkt. :)

Pöss å hej.

Vilken kväll!

Igår var den en lång, men väldigt trevlig dag! Först var det jobb för hela slanten, min kollega har varit sjukskriven i en vecka (tillbaka idag) så min buddie Loijs har ryckt in och lärt sig växeln här i receptionen. Jätteskönt att hon var här så jag har kunnat vara sekreterare (a.k.a. slav), konferensvärdinna, "hämta grejer på lagret i high heels-idiot" (speciellt var det väldigt lätta (not) 20 pärmarna... Vad har jag mer sysslat med? Ekonomiassisten är jag redan, vad mer? Rama in diplom-person.. You name it! Efter en "sån dag" då jag lärt mig en hel del om härskartekniker mm åkte jag raka vägen till David för att åka vidare direkt till hans mormor som fyllde år. Där fick jag träffa D's mormor, mormorns sambo, och de "vanliga gänget" + en kompis till mormorn. Mycket trevligt! Mosserat vin bjöds det också på, nån fyllde på mitt glas så det var aldrig riktigt tomt... D kördeså han avstod - duktigt! - jag fick alltså stå för galenskaperna helt själv ;) Sen efter MASSA mat åkte vi vidare till Söder och D's kompis lägenhet där vi "hängde" ett par timmar innan vi skulle vidare till studentskivan. Mätta och lite sega glider (åker vi bil) vi vidare till Götgatsbacken - Hornstullsvägen (?) till studentskivan.

För det första kände jag mig riktigt gammal om man jämförde med alla små studenter (skiljer det sig vadå, 2 år?), för det andra blev det riktigt skoj, jag dansade som en GALNING! Hehe. Darlingen kommenterade att det var härligt att se mig dansa för jag såg ut att ha så kul ;) Men det är sant, igår var det grymt kul att dansa! I mina multi-höga-med-platå-heels och allt! Kände inte av det så mycket som man kan tro efter den omgången på dansgolvet. Yeah! Sen var dem hem till D och sova de där knappt fyra timmarna innan man skulle upp och iväg till jobbet... Hoho så jäkla skoj :D Satt och plugga lite körteori på tunnelbanan, men på Lidingötåget somnade jag nästan. Det är sövande med tåg, spciellt efter en "vild" natt och tidig morgontimma... D ringde mig när jag var halvvägs och frågade om allt gått bra, sötnos :) Love you..

Dags att vara seriös på allvar då!

image2157

Puss /emma.



P.S. Tydligen fixa jag släktmiddagen med "Bravur". 1 poäng till mig! Eller ska vi ta till med 10 på en gång?! ;)

Förbjudet med trådsmala modeller

En lite intressant grej är att jag numera kollar på nyhetsmorgon på mornarna (känner mig redan mer allmänbildad) och idag fick jag veta att de förbjudit trådsmala modeller på catwalken, tror det var i USA Spanien och Italien (enligt D) eller nåt (har inte blivit så bra på att plocka upp det viktiga än, är ju fortfarande nybörjare när det gäller nyheter) och att de ska gå efter BMI:t. Alltså en modell som är ca 175cm lång får minst väga 55kg (vilket fortfarande är liiiiiiite för liiite enligt mig och mina korta cm och flera kilon), det blir alltså ett BMI på18. Vi tjejer ska ligga på ett BMI mellan 20 - 25 för att må bra och vara sunda. 18 är lite lite tycker jag nog. Vet inte de exakta siffrorna men på ett ungefär. Om någon skulle anlita en modell som väger för lite kan man få tre års fängelse och/eller massa böter! Hur sinnes är inte det.. På ett bra sätt så klart. Haha. Detta för att stoppa den rådande anorexi-hysterin. Vilket är bra! Men 55 kg och så lång.. Det är fortfarande i underkant. Men ändå ett framsteg! Tummen upp!

/emma.

Min första skiva

Studentskiva alltså! Det trodde ni inte va? När jag gick gymnasiet bodde jag i Strömstad och där vet typ ingen vad en studentskiva är. Självklart hade vi fester (bakfyllan från dem sitter fortfarande kvar) men inte med teman och på samma sätt som en studentskiva. Ärligt så vet jag inte riktigt vad en studentskiva egentligen är... Men det kommer jag förmodligen få veta kväll :) Vi ska på efterinsläppet och temat var tydligen Carneval, så man behöver inte spexa allt för mycket.. Packade ner ett röd/rosa galet linne med lite plajetter på som kan tänkas passa med skivans tema, men rynkar D på nästan har jag ett grått - mindre carnevaligt - som backup. Uträknat va?

Innan skivan ska jag på middag hos Daves mormor som fyller år idag! Undrar hur många av hela "tjockasläkten" som verkligen är där? Har inte träffat fler än typ hans mamma, pappa, syrra, moster och mosterns man + två kusiner... Oopsi! Men det ska nog gå bra:) Har klätt mig propert och lockat håret idag för ända målet. Bild kommer kanske sen - är ju lite seg på att uppdatera med outfitsbilder... Den som lever får se! Späckat schema var ordet :) Alltid kul när det händer saker!

På fredag händer det också grejer, först jobb, sen träna, sen hem, sen ut med vovven, sen ut med gänget och äta på restaurang. Ett tapas ställe jag och Dave var på för ett tag sen med hans mor och far, moster och mosters man (har sååå snygga förklaringar;) Ska alltså dit med D och hans (mina?!) friends och ha det trevligt! Najs najs. På lördag är det först 30års kalas(?) hos en av D's kompisar, efter det är det inflyttningsfest hos Sophie och innan detta ska jag och Loijs köpa present till Sophie.. Hoho, fullt upp var ordet. Söndag? Träna kanske... Eller bara återhämta sig ;)



Klicka för att stänga bilden

Jag och Sara innan det bagav sig på en studentfest. Btw det är det där linnet jag kanske har i kväll (carnevaltemat)... Btw 2, I know I look like hell... Eller som en liten slampa - you deside :P

/emma.

P.S. Träna igår, både på körkortet och på gympagolvet! Kredd till moi :)


Im in deep truble

Jag har nog fallit. Ganska stenhårt till och med. Handlöst och utan livlinor. Inget skyddsnät och inga vingar kan hindra mig från att inte slå i marken. Nu finns du där och du är orsaken till att jag faller handlöst. Eftersom du finns där är det meningen att du ska ta emot mig precis innan jag tar i marken. Nu är det inte fallet som är det mest läskiga, utan att jag kan slå mig hårt på marken när fallet väl "tar slut". Det jag inte riktigt kan lita på är att du verkligen tar emot mig. Nu vet jag med intellektet att du kommer ta emot mig när jag faller, du har sagt det själv. Men på grund av tidigare fall då jag åkt rätt ner i marken med huvet före utan att någon tagit mot mig blir det svårt att lita fullt ut på någon. Jag behöver kontroll, har jag inte kontroll kan jag inte hindra mig från att jag gör illa. Samtidigt så är det ju det här som är tjusningen med att vara kär. Man faller, det pirrar i hela kroppen, det susar i öronen, man kan inte låta bli att skratta, det kittlas, och det enda man vill är att det ska gå fortare så man snabbare kommer fram... Men jag är inte van. Jag kan inte sånt här, jag brukar vara så pass kontrollerad att jag hindrar mig från att falla, vilket också betyder att någonstans hindrar jag mig själv för att bli riktigt kär.

Den här ska jag våga falla. Den här gången ska jag våga släppa kontrollen. Den här gången ska jag våga lita på någon annan än mig själv - dig.

Jag är kär.



/emma.

Skadeglädje?

I morse sken solen, tanken på att då gå in och sätta sig på ett mörkt kontor var inte alltför lockande. När D ringde och sa att han satt på en brygga i solskenet och käka korv (kanske inte just korven jag är avis på - men ändå) blev det ju inte direkt roligare. Nu har det spöregnat och jag menar verkligen S-P-Ö-R-E-G-N-A-T. Mohaha. Nu känns det mycket bättre ;) Hehe. Mitt karmakonto är nog ganska övertrackasserad (som jag så fint uttrycker det) för tillfället. Men tanken på att någon annan får njuta av solskenet är liite åt det avundsjuka hållet...

Nu ser det ut att lätta igen, så solen kanske vinner kampen i alla fall... Lyllo dig då! (Karmakontot är dock fortfarande övertrasserat). Men verkligen, jag menar det när jag säger att alla som är lediga från jobb är värda det! Hrmf...

/emma.

Drinkar och åldersgränser

Anna och jag skulle ut och festa i lördags, vilket vi också gjorde. Efter shoppingturen, lunchen och ännu mer shopping på stan, var det dags att snygga till sig inför kvällens utgång. Vi började med att måla naglarna, Anna bättrade på sina cericea naglar och jag målade min blodröda (grr), kände att rött skulle lyfta outfiten (min ursnygga klänning) ytterligare. Tänka sig vad man filosoferar ;) När vi målat naglarna var det dags för fejset. Sminket skulle på, eller det smink som redan fanns där från morgonen skulle bättras på och förstärkas. Vadå, är det mörkt ute så syns det ju inte om man inte kletar på ordentligt?! Efter det var det håret kvar och jag lånade Annas plattång kvällen till ära för att testa på det för en gångs skull. Annars är min kära locktång väl använd när det nalkas utgång, men denna gång fick den snällt ligga kvar i lådan och vila upp sig. Sist men inte minst var det klädvalet för kvällen som stod på schemat. Jag hade så klart min nya fina klänning från H&M och den nya väskan. Anna anammade body-modet och adderade en svart kjol med hög midja till detta - fina var vi! Drinkarna vi lyckades fixa till var mycket goda om jag får säga det själv. Den första drinken bestod av Baccardi Apple, 7up, färsk mynta, is och citronkoncentrat. De två andra drinkarna var uppbyggda på exakt samma sätt men vi tog Aboslut Pears istället för Baccardin. Mums. Att vi fick "restaurangmat" serverat var inte helt fel det heller. Sen ringde Lovisa och vi fick i vanlig ordning bråttom till tåget.



Redo för party!!



(På sista bilden härmar jag en bloggerskas lite bistra uppsyn ;)

Inne i stan skulle vi ansluta oss till Lovisa & Co. Men Sturehof vägrade släppa in oss! Shit vad förnedrande. "Nää det är 21 här och inte en dag under..." Jahopp. Anna och jag gick därför till Fridays och drack goda drinkar istället. Mums mums. Efter en stund kom Lovisa och vi gick in på East - UTAN ATT DE KOLLADE LEGG - och satt där och snacka ett tag. Sen orka vi inte mer, blev lite antiklimax på det hela i och med de snorkiga (manliga) vakterna.
Väl hemma kl tre på natten, efter en stor 7 - 11 (seven eleven) brownie och lång busstur, sov Anna och jag gott i våra sängar. Imorse när jag vaknade var klockan tjugo i ett - Va? Men det var skönt att sova ut lite också :)

Helgen med Anna

Helgen har i vanlig ordning susat förbi och denna var inget undantag. Anna kom i fredags kväll och vi har haft kul från första stund! Vi har snackat, vi har fnissat, vi har druckit te, vi har flamsat, vi har ojat oss över smink och kläder, shoppat, fikat ceasarsallad, festat (blev ingen dans, men goda drinkar och lite flirtande;), bytt kläder säkert hundrafemtioelva gånger innan vi tillslut fick rusa (läs: springa) till tåget. Vi har pratat om stora och små saker, livet, framtiden, klädval och vilken maskara som egentligen är bäst - ja, allt.

Anna åkte hem vid fem-tiden och jag har hunnit med ett skivstångspass till. Jag är riktigt stolt över att jag hunnit/orkat träna hela FEM gånger denna veckan! Shit. Det måste vara personligtrekord eller liknande. Riktigt stolt är jag :)

I lördags shoppade vi. Först var vi sega och sugna på nån mat eller fika, men kämpade oss igenom en hel del butiker i alla fall - vi ville ju hitta något fint! Tillslut bestämde vi oss klokt nog för att fika eller käka lunch innan vi ens satte foten i ännu en butik. Vi hamnade på Coppla precis vid ingången till Gallerian och åt en riktigt god ceasarsallad! Efter en stund ser jag Lovisa och hennes kompis genom glasrutorna och vips så var de vid vårt bort med varsin latte och wrap. Anna och jag går vidare efter en stund för att kolla i fler butiker och "pröva vår lycka" (snarare våra plånböckers). På Åhléns hittar jag en superfin vit sjal med rosa rosor på och en liten väska med långt axelband (så man kan ha den över axeln). Till min stora lycka hittade jag också den "om-bloggade" axelbandslösa klänningen på H&M och norpade åt mig en sån på en gång. En mörkblå fin liten sak... Åhh... Juste, en ögonskugga från Make Up Store fick också följa med hem... Underbar ting! Men köpförbudet har aldrig varit mer tydligt...



Min lover till klänning... Åhh så fin du är!

image2143

Mer om Annas och min utekväll i nästa inlägg :)

/emma.

Shit va skoj vi har haft det!

Detta är bara ett exempel på hur kul vi har haft det :P



Haha. Vi har skrattat så vi fick ont i magen ;)

Helgen har gått fort och snart ska Anna åka.. :( Men vi kommer ses snart igen!

/emma.

Det ska bli så kul!

Snart är Anna här i Sthlm och mitt rum har aldrig varit så fint som nu... Typ. Jag har dammsugit vart enda liten vrå, vikt kläder, plockat undan. Trots att jag plockat undan massor har jag det ändå "plottrigt". Jag fattar inte hur vissa människor kan klara av att inte ha massa småsaker överallt. Jag kan liksom inte få den där stilrena, avskalade looken på mitt rum. Hur mycket jag än plockar undan... Jag behöver ju allt! Hehe..

I alla fall. Det jag ville säga var att: Snart kommer söta Anna!! Det ska bli så grymt kul! Weee. Måste ta kort i helgen också för att föreviga vår andra (nåväl) träff på snart två år! Herregud vad tiden rinner i väg... Appropå tid måste jag äta middag! Ska steka på en hamburgare typ... Har inte ätit sen lunch.. Eh och mitt mina wienerbröd. Erhm. Jag erkänner det i alla fall! + att jag tränat bort dem nu, med ett svettigt pulspass 17.30 - 18.30 idag. Sug på den!

Ha en härlig kväll! Det ska jag :)

image2132

/emma.

Paris - Oh la la!

Läget är lite bättre än igår, fortfarande myllrar det av tankar i huvet men inte lika påtagligt. Något annat har tagit min uppmärksamhet! Nämligen:

Jag ska till Paris! Jag och min babe Dave! Fy fasen va skoj det ska bli!! Vi åker den 11 juli och stannar till söndagen den 13. Bokade flyg och hotell nyss, det kommer gå på bara knappt 2000kr - hur bra är inte det! Sen tillkommer så klart mat och SHOPPING. Tur att jag hinner spara lite tills dess ;) Hihi. Jag är ganska uppspelt! Ska bli grymt kul och mysigt! Jag och min älskling, tillsammans i Paris! Tjoho :)

Ska ringa Lovisa så hon får lära mig lite franska. Var nåra år sen jag försökte mig på det, bara att försöka var traumatiskt nog att glömma alla ord och fraser. "Parle vous fransaise? Oui, un petit peu". Sen kan jag "Je t'aime" som betyder "jag älskar dig" och "je ne c'est pas" som betyder "jag vet inte".. Mer då.. Hum.. "Voulez vous ...... avec moi, c'est soir?" Och det betyder... "censur censur censur" Jag kan fråga hur någon mår och tacka och svara typ så här: "Ca va? Ca va bien merci et toi?" Jag kan självklart hälsa "Bonjour" och hej då "Au revoir/Ciao" Sne ingår även Monsier, Madame och Mademoasell i kunskaperna. Tror jag kan nåra fler ord och fraser, men jag behöver ju inte stila med det här! Nödvändigtvis... ;)

Shit vad det ska bli roligt! Yeey. Tjoho! Och alla såna glada ord :)

image2131

/emma.

Urk

Just nu är det mycket tankar som snurrar runt bakom pannbenet + att jag mår lite illa... Ingen bra kombination. Urk är rätt ord. Framtiden. Gillar inte det ordet. Det är för mycket som står på spel.

Ringde Anna (som kommer imorgon - weii!) för att lätta mitt hjärta och förska få ordning på "saker och ting". Ärligt så är jag nog lite sur på mig själv egentligen. Sur och sur, men irriterad liksom. Svårt att förklara. Nu har "nån" en plan och gjort slag i saken, det är osäkert, men ändå ett steg i den riktningen. Men jag då? Var är jag med i bilden? Har nån tänkt på det? Varför sa du inte det till mig? Okej, det är nu det kommer - jag är lite sné på mig själv. Varför gör inte jag de valen jag egentligen vill göra, utan väntar på att det ska komma från annat håll. Jag blir irriterad för att jag inte tänkte på mig själv först och att jag bara väntar på att någon ska ta beslutet åt mig. Det sårar mig om jag ska vara ärlig. Men jag förstår, jag vill inte säga något om det, eller stå i vägen. För omvänt vill jag inte att någon ska "stå i vägen" för mig och det jag vill uträtta här i världen. Men ändå är det så. Jag gör det till det, ingen annan har sagt något om det eller beter sig som om jag inte får göra vad jag vill eller göra mina val. Kruxet är att det är JAG som gör det till det. Gaah. It don't make sense. Det svider. Är det här sista ordet och sen är det inget mer? Det är ju det jag inte vill. Det svider och det gör ont. Fan. Varför ska jag göra det så komplicerat för mig själv?

Ibland är det knepigt, ibland är det svårt.
Då behövs din hand att hålla hårt.
Men var tog du vägen?
Skulle inte du vara där i alla lägen?
Med stolteheten står jag ensam kvar
Och inget är som det nånsin var
Fan, det är inte rätt
Skulle inte livet vara lätt?


Jaha. Då blev det en dikt mitt i allt också. Nej. Jag ska släppa detta för en stund nu. Jag kan verkligen få till de mest galna takar när jag väl kommer igång. Men känner jag som jag gör, är det väl inget att förneka? Tänk på mig då! Jag tänker ju på dig... Men nu ska jag sluta med det, i alla fall när det gäller framtiden. Jag kan inte hålla på så här. Fan, Emma. Du är smartare än så. Och det är det som irriterar mest, att jag borde veta bättre. Jag vet vad som är bäst för mig och ändå gör jag något annat. Nu är det dags. Kugghjulen i huvet jobbar för fullt och en plan håller på att arbetas fram.

Det var på tiden!

/emma.

Då var man här igen

Ja, nu har man ännu en gång fått veta att man lever. Ett avklarat bodypump/skivstångs-pass och jag är riktigt stolt över min instats. Det är aldrig så att det blir lättare om man säger så! Visserligen har jag bara laggt på några mer kilon på "ben-blocket" men armarna och de är det samma vikter som förut... Musklerna svider fortfarande + att jag inte vill se ut som Hulken till somaren ;)

Nej nu ska jag sova snart. Imorgon är det ett core-pass på jobbet - kämpa kämpa käämpaa!!

/emma

Ännu något att dö för

Mytheresa.com har mycket fint när jag kollade efter, innan har jag inte riktigt brytt mig, som ett sätt att skydda mig mot att vilja ha saker I guess. Nu råkade jag klicka in på "coctaildresses", kollade bara lite snabbt, tillräckligt snabbt för att upptäcka denna lilla sötnos. Varför ska det vara så förbannat dyrt! Kanske för att vi vanliga dödliga ska ha nåt att sukta efter... Fin hade den varit att äga, ja det hade den.

image2130

/emma.

Jag tror jag dör!

Åhhh. Åh. Åhh. En rosa väska av självaste sko-designer-guden Christian Loubotin. Man vet på en gång att det är han som ligger bakom desigen när man ser hans signum. Skorna med de röda sulorna! Jag har sagt det förr och jag säger det igen - det kan inte bli bättre!

image2128

image2129

/emma.

Trött

Jag är trött och jag borde gå och göra mig i ordning så jag bara kan däcka i sängen sen... Jo det är nog det förnuftigaste.

Var på körskolan i dag direkt efter jobbet, gjorde syntestet, fyllde i alla papper bla bla bla. I morgon ska jag skicka in alla papper till Vägvärket och få ett förnyat körkortstillstånd. Det jag skaffade när jag var 16 gick ut i januari och det är hög tid att ta tag i det där som kallas övningskörning... Kommer nog gå finemang, speciellt med tanke på att både mamma och Olle har automatväxlade bilar. Anyways. Jag kommer ruinera mig på körlektioner i alla fall!

Tröööött. Seg. Blää.

Alla de där tankarna om vad man egentligen ska ta för sig här i livet tar en hel del på krafterna... Sinnes. Har inte tänkt så mycket på detta som jag gjord de senaste timmarna under hela mitt liv. Så typiskt mig att vara ute i sista minuten...

Vill åka utomlands också, på en lång lång resa till något varmt ställe och bara njuta, ta det lugnt och samla kraft. Det gäller att välja rätt om jag ska kunna göra det jag vill om kanske ett år... Man kan bli galen av mindre!

Nu ska jag gå mot badrummet och göra mig "redo för sängen", ska läsa i körkortsboken till nattlektyr tänkte jag... Har inte läst nåt i den sen i lördags. Måste skärpa mig! Loijs läser nästan varje dag... Jag vill också vara ledig! ;)

Puss och natti

image2127

/emma.

Lunchdating

Kom tillbaka från min lunchdate med Dave Babe med ett leende på läpparna. Jag blir som bekant ganska galen efter jag har ätit mat, fått i mig nåt socker eller druckit kaffe. Efter lunchen var det inget undantag (både mat OCh kaffe - andra koppen) Att jag träffat min lilla drog Dave så var läget ännu "värre". Jag kan verkligen fnissa och roa mig själv i sånna stunder! Men D verkar ju inte tycka det är störande, tvärtom, vilket är en fördel! Hehe.. I'm high on love! I'm high on you darling!

Blir du också törstig av choklad? Det blir jag! Två dumle och två klunkar vatten. Tre geisha och fem munnar vatten.

Tjo och hej!

image2126

/emma.

Träning - check

Nu var det svettiga träningspasset avklarat - känns väldigt bra! Jag gav gärnet som vanligt och nu efteråt känns det toppenbra! Yes! Jag kommer bli så jäkla fit om jag fortsätter så här och det tackar inte beach 2008 nej till. Nej nej. Nu ska vi slimma :)

image2125


En annan eneriggivande sak är att jag ska på lunchdate med min älskling idag! Vi ska till Jernet här på lidingö som sisst och avnjuta lite lunch. Tydligen stod det bl a Lax med limebladssås på menyn och det låter inte fy skam det inte! Ska bli så kul att få luncha utanför kontoret och med min darling ♥

Pratade med Anna Älskling igår också och det ska bli grymt kul när hon kommer i helgen! Kanske en utgång på lördag, antagligen shopping på söndag - kanske lördag med - och en MASSA (skit)snack, nej skämt och sido många vettiga disskusioner kommer det allt bli! Can't wait! Åhh va kul!

Har en tanke i huvet också, plugga? Jag? Verkligen? Hum. Vi får se hur livet artar sig I guess...

Nu ska jag jobba så det ryker! Puss å tjo!

/emma.

Träning!

Nu ska jag träna häcken av mig och det är helt underbart att börja morgonen på det sättet!

See ya later!

Puss

A skirt

Denna lilla sötnos hade jag gärna ägt. Frågan är om min rumpa hade varit med på noterna. Volanger mitt på rumpan framhäver nog mer än döljer. Trots det så är det väldigt inne med korta kjolar med volanger, gärna blommigt får sätter jag P där. Jag har redan mitt eget svar på blommig kort kjol och det får nog sluta där. Kanske att jag kommer pröva en söt skapelse som denna med volanger, men jag vet redan att det inte kommer se så bra ut på mig... Jag ger alltså upp volangerna och drömmer vidare!

image2124
/emma.

Lunchen i solen

Nu ska jag berätta om gårdagen, min och Loijs duktiga-dag. Vi skulle träna kl 11.00 på Odenplan så jag siktade in mig på att gå upp ca 8.30. Istället gick jag upp kl 6. Hör och häpna. Kl 06.00 på en LÖRDAG går jag upp. Inte så frivillt om jag ska lägga till det. Min babe kom nämligen på fredags kvällen och sov över till lördagen, dock skulle han iväg och åka stritsbåt (visst låter det coolt) med hemvärnet så han var tvungen att gå upp 6. Jag med tydligen... Man måste ju utfodra sin man för tusan! ;) När han åkte cirkus 7 gick jag och la mig för att sova i en och en halv timma till, när jag vaknade till väckarklockan trodde jag att jag skulle dö. Zzzz. Men det var värt det! Vi såg ju på den braiga serien Carnevale som vi började titta på förra helgen, nu är det bara en cd kvar... Spännande! Sen fick jag ju kramas också :)

Kl 09.54 samma morgon, efter att ha vaknat för andra gången, står jag vid Talludden och väntar på Lidingötåget. En pratglad farbror börjar snacka om sin son som tydligen klottrar i busskurerna på ön. Ookej. Och nu skulle han få böta... Bla polisen.. bla.. men han spelar ju fotboll.. bla bla. I Käppala (en station senare) kommer Loijs på tåget och räddar mig. Kl 10.26 är vi på SATS vid Odenplan för ett boxpass - trodde vi. Det var inget boxpass den dagen, istället var det muskel. Vi ryckte på axlarna, tog våra biljetter och oj va vi fick kämpa! Muskel var som en kombination av Core och Bodypump/skivstång så det var riktigt ansträngande. Friskis och SATS har verkligen olika upplägg på sin träning och jag är grymt sugen på att hoppa över till SATS, synd att det är så förbaskat dyrt... Härligt var det!

Sen, nyduschade, påklädda och klara gick vi vidare mot vår lunch. Först tittade vi in på apoteket, jag har nämligen börjat känna av vårens baksida - pollenet. Jag köpte därför upp mig på ett litet lager med tabletter och nässpray. Äntligen lunch! Solen sken och var helt underbar (jag invigde mina nya solbrillor), vi satte oss på ett café på solsidan av gatan och beställde varsin Ceasarsallad (dock var den en liten besvikelse) och jag en latte. Åhh. Det där var något jag längtat efter! Sitta på en uteservering i solskenet och bara N.J.U.T.A. Vi pratar på om allt och inget, njuter, skrattar, och filosoferar. Då ser jag någon jag känner igen, "men oj, henne känner jag ju!" Hej hej och en peppande pratstund. Du är verkligen helt otrolig! Du kan ge så mycket inspiration och nu ska jag ta till vara på den och ta tag i "det här". Basta.

När vi "tröttnat" på solen, alltså när det var dags för oss att bli seriösa gick vi till Stadsbiblioteket för att plugga körteorin. Vi kanske var effektiva i två timmar stängde biblioteket och vi gick till Ginos coffie NoCo där Lovisa, Loijs och jag brukar hänga. Jag tog en morotskaka (också lite av en besvikelse...) och vi babblade på, läste i teoriboken i ca en kvart innan vi begav oss hem. Sen vidare på drinkkvällen hos Lotta! Sancka om en intensiv dag!

Summan av kardemumman är att dagen var klockren och helt underbar! Hoppas det blir lika fint väder nästa helg så jag och Anna kan sitta på en uteservering och njuta då med :)

Lite pics från mobilen när Loijs och jag satt och åt.

image2121



Ha det gott!

/emma.

Många dagar, några veckor

"Dagens outfit" som jag så fint kallar det har inte hänt på länge. Ibland har jag inte tyckt att det jag dragit på mig varit "snyggt nog" eller så har jag haft det så många gånger förr att jag inte orkar ta en bild (eller 15). Men nu har jag skrapat ihop lite olika outfits som jag haft under ett par veckor, eller mest denna veckan tror jag... Hum. Minnet är inte det bästa en seg söndag som denna :)

Nya tröjan från MQ jag köpte för halva priset - love it! Så jag och så skön! Rosa och stor rosett - kan inte bli bättre!


Nya rutiga blusen med svart kofta i fredags. Hade allt hår i ett hårspänne - det kan jag bara när jag är nyklippt, annars är mitt hår för tjockt för att ha i ett sånt här hårspänne... Kul! :)


Nytt halsband med hjärtan ♥


Lite classy med väst på jobbet, klädde ner den med jeans och långt halsband.


Gammal topp, nya svarta jeans (assköna!!) från MQ


Nu tror jag inte att jag har något mer på lager?! Skönt att få "bli av" med lite :)

/emma.

Nostalgi

Här hemma har mamma varit duktig och röjt, fejat och fixat i helgen. Vårt enda och lilla föråd vi har här i huset har varit fullt med kartonger, de kartongerna har stått i tv-rummet här på nedrevångingen i ca två veckor. Igår fixade mamma klart bland hyllorna och krokarna i förådet, så när jag kom hem var det stort och luftigt i tv-rummet istället för klaustrofobiskt som det var innan. När hon rensade så hittade hon leksaker och minnen från förr, bland annat mina första skor. Små, mörkblå skor som mormor köpte till mig i Spanien (mormor hade en lght där förut). Man ser att de är äldre och köpta för länge sedan, men själva grejen bakom liksom. Min första skor! Jag fick dem innan jag ens kunde gå, och min mormor var tydligen jätteglad när hon fick sätta på dem på mina små (då) fötter.

Jag ska spara dem som minne.

Här har vi en "då och nu" bild, ett par heels - dem jag älskar mest just nu - och mina allra första skor... Man kan säga att man lugnt ser att det har hänt grejer sen jag hade mina första små spanska skor...

image2103

/emma.

Vilken ska jag välja?

Igår skulle jag och Loijs vara lite sociala på kvällskvisten. Efter en dag med både träning och körkorts-plugg, lunch i solskenet och annat kände vi att det var läge för en drink med tjejerna hos Lotta. Why not liksom? Har man kört en hel dag i 180 kan man lika gärna fortsätta?! Vi fick skjuts från Ropsten av Loijs föräldrar som passande nog passerade bron just då. Vi blev avsläppta hemma hos mig där jag bytte om och sen huvudsyftet: plocka med lämplig alkohol. Dock uppstod dilemmat "Vilken ska jag välja?" i ca en halv minut innan vi bestämde oss för att den osmaksatta vodkan (smirnoffen) hade mest alternativ när det gäller drinks.

image2102

/emma.

P.S. I den där gula "påsen" har jag mitt välförsedda barskåp ;) Vinflaskan med det röda presentsnöret runt om fick jag förra julen av mitt jobb. Haha. Jag förbrukar inte i samma takt jag får/köper om man säger så.. :)

Kul idé

Åhléns har ganska roliga idéer på deras hemsida. För ett tag sen ägnade jag en ledig stund till att inreda en lägenhet! Det fanns möbler, tapeter, kuddar, prydnader och massa annat, som man bara "drog in" i rummet och sen möblerade, stylade bäst man ville. Kul! Älskar att inreda :) Nu har Åhléns hittat på något nytt och denan gången är det ett annat av mina intressen inblandat. Kläder. Man väljer kläder ur två garderober och skapar olika outfits som man sätter in i en scrapbook. Det är så kul! Har suttit och pillat med det nu en stund. Det jag undrar är om man kan spara det och gå tillbaka senare? Är faktiskt lite stolt över vad jag har lyckats åstakomma :)

Gå in och kika själv vettja! Länk.

image2101

/emma.

Time to work

Mitt sätt att ligga som i dvala under helgerna bidrar till en hel del uppdateringsjobb. Tänk alla bloggar som uppdateras varje dag och tänk alla bloggar jag följer dagligen. Ja det blir en del att jobba sig igenom! När det gått nästan tre dagar utan att jag gått igeonom min lista på bloggkoll.se kan man drabbas av en smärre chock när man ser hur många uppdateringar som gjorts! Idag när jag loggade in på bloggkoll.se hade jag inte mindre än 311 inlägg. Alltså, 311 nya blogguppdateringar på de bloggar jag valt att följa! Det är helt sjukt!

Haha. Man kan bara skratta. Det finns alltså, som vi nu fått bevis på, bloggerskor som är värre än jag! Och det vet jag nåra som har tvivlat på. Men det är inget att tvivla på längre - bevisligen :)

Som sagt har jag en del att jobba mig igenom nu så see ya later!

image2100


/emma.

Som vanligt

Som alltid är jag relativt frånvarande på helgerna. Vad gör jag egentligen? Nja, det är olika. Jag sätter knappt på datorn och om jag ändå skulle göra det är det för att fixa igång musiken i mitt hifi-system. Jag sitter framför "burken" hela dagarna på jobbet så jag orkar liksom inte när jag är ledig, samma sak gäller när det ska svaras i telefonerna här hemma. Jag vill inte svara, om jag inte vet att det är till mig...Gäsp!

Det jag ville säga var att jag återkommer med mer matig info om hur min helg varit. Den har varit jätteskön, duktig och härlig! Idag är jag segheten själv... Men jag ska stoltsera med att badrummet skiner som aldrig förr, och spegeln där inne har aldrig varit så ren som nu! Alltid nåt! Intresseklubben antecknar...

Snart är det dax för träning igen! Tjo!

Puss så länge!



Finally friday

Veckorna går som bekant i en rasande fart, när väl måndagen är förbi, susar det på i en himla fart. Dumt nog går helgerna i samma hastighet - om inte snabbare. Nu är det fredag igen och jag ser verkligen fram emot att få ha några lediga dagar. Jag och Loijs ska direkt till Friskis efter jobbet (vi cyklar dit i solskenet) för att känna oss sunda och förnuftiga. Loijs och jag har nämligen en förmåga att tjata ganska mycket om våra överflödiga kilon. Vi gillar dem inte, de där man kan kalla trivselkilon. På det sättet är vi nog inte så bra för varandra att bara tjata om träning och att man ätit så mycket godis och skit under dagen... Hehe.. Men att vi triggar varandra att träna tycker jag bara är positivt! En glad överraskning är att jag ska träffa hannibanni i dag en stund, liten bonus tills vi ses på söndag också :)

Skulle mest av allt vilja sitta på en uteservering just nu i solskenet, sörpla (kul ord!) på en latte med solbrillorna på näsan och bara njuta, ta in allt ljus. Jag är nog en liten nörd när det gäller solljus, eller bara ljus i överhuvutaget. Jag klarar inte av mörka rum (om man inte ska sova eller så) utan vill bara tända hela tiden och nu när solen strålar och det blir ljusare och ljusare stortrivs jag. Att sitta på en uteservering med kompisar och den där latten hade varit pricken över i:t!

Sitter kvar här en stund till... Men sen bär det av mot nya äventyr! Helgens äventyr. Vi får se vad som händer :)

Puss på er!

image2099

/emma.

Living in a fariy tale

Vem vill inte leva i en saga? Leva lycklig i alla sina dar (att det redan är fixat i förväg liksom), vara kär, sväva på rosa moln, vara med om äventyr utan dess like, kyssa grodor (bara prins-grodor såklart!), magi och trollkonst, oändliga blomsterängar, djur som kan tala, förtrollade sjöar och skogar, goda féer, vida oceaner, enhörningar, land i fjärran, riddare, drakar, prinsessor och ljuva damer, sagolika slott och storslagna palats, kläderna ska vi inte gå in på.. Listan kan göras lång av fantaskiska ting som händer i sagornas värld.
Nu tror jag att jag kommer leva lycklig i alla mina dagar och en hel del av det andra kommer också slå in, eller har redan slagit in, trotts att jag inte lever i en sagovärld. Med mitt barnasinne kommer jag alltid tro på magi och förtrollade platser.

En liten sak som fick mig att färdas till denna magiska värld en stund, var ett nytt smeknamn min älskling gav mig i går. Min lilla ängel. Inte bara det, det är allt. Jag är ofta på det där underbara, förtrollade stället numera. Du får mig så glad hannibanni ♥ Saknar dig... Var så länge sen (sen i söndags) vi såg nu, men nu på söndag - då blir det kramkalas! :)


image2098

/emma.

P.S. Nu blev det ett Min lilla Prinsessa också... Tillbaka till den förtrollade världen...

Lagom

Något som inte kräver mycket hjärnkapacietet är nog att föredra en fredag efter en lång arbetsvecka. Skönt med bara två alternativ, som i denna lista - enjoy :)



Kaffe eller Te (te är mysigare än kaffe)
Flats eller Heels
Vår eller Sommar
Storstad eller Landet
Mysig hemmakväll eller Röjjig utekväll
Komedi eller Skräck (film)
Kött eller Vegetariskt
Förhållande eller Singel
Marc Jacobs-väska eller Louboutin-skor
Elin Kling eller Ebba von Sydow (inte för att jag bryr mig)
Cosmopolitan eller Glamour
Nytt eller Vintage
Armband eller Halsband
Rachel Bilson eller Mischa Barton
Lipstick Jungle eller Cashmere Mafia
Kenza eller Blondinbella
Vin eller Sprit
Björn Gustafsson eller Magnus Betnér
Läppstift eller Läppglans
Öl eller Drinkar
Bok
eller tidining

/emma.


Träning på schemat

I går tränade jag på ganska bra, först ett puls-pass och sen promenaden hem som tog över en timma. Kände mig stumm i hela kroppen redan i går kväll. Nu, efter ännu ett core-pass i morse, är jag fortfarande seg och stumm i kroppen och musklerna... Inte så konstigt iofs! Imorgon ska jag och Loijs cykla (förutsatt att jag får låna en cykel hemma) till Friskis för ett svettigt pulspass. Sen ska vi ut ett gäng tjejer för en "chill" drink eller två på en bar. Ska bli kul! Hoppas bara jag inte blir för trött efter träningen :) Vidare med träningen då! På lördag har Loijs två prova-på-biljetter till SATS på Odenplan, så vi är inbokade på ett Box-pass kl 11.00 - ska bli spännande att se vad det är! Och på söndag kanske det blir ett skivstångs-pass, men det vet jag inte än. Ska träffa David någon gång efter kl 16 så det kanske blir en vilodag istället :)

Det är kul att träna! Och jag är en person som behöver oväxling och nya utmaningar hela tiden. Ska jag göra samma saker hela tiden tröttnar jag lätt. Nu är jag som sagt medlem på Friskis och det är 100 gånger billigare (mer ekonomiskt) än t ex SATS, grejen är att SATS utbud av pass/klasser tilltalar mig mycket mer. SATS har allt jag skulle vilja få ut av min träning, bodypump (som Friskis också har), yoga, pilates, spinn, gymma (nån enstaka sällsynt gång) självklart något konditionspass. Men sen kan man ju variera med step, aerobics eller dans-inspirerade klasser, eller som nu när jag och Loijs ska gå på Box. Synd att det är så rackarns dyrt... När jag blir rik! Då jäklar.

image2097

/emma.

P.S. Jag proppar i mig dumle och 70% choklad just nu... Dessa träningpass behövs! :)

Jag är slut

Vilken intensiv dag! Jobba, till körskolan 16.30 - 17.30. Kl 17.30 gick jag direkt till Friskis och tränade skiten ur min kropp... Svett! 18.30 var plågan slut... Loijs var också med och hon (hurtigbullen) hade cyklat till Friskis (en braa bit hem därifrån - vi bor ganska nära varandra) och eftersom vädret var fint frågade jag om jag fick med henne hem (hurtigbulle nr 2). Över en timma senare, ca 20.00 kom jag hem. Slängde i mig mat, in i duschen, ut ur duschen, in i morgonrocken och nu sitter jag här. Ska sova snart, mycket snart... Men för tillfället lägger jag till bloggar på Bloggkoll.se. Det verkar vara en förträfflig sajt där man lätt kan hålla koll på de bloggar man vill läsa och sen får man ett mail/inlägg (?) när de har uppdaterats - om jag har fattat rätt. Har bara varit medlem i fem minuter så jag vet inte än... Än så länge bådar det gott!

I morgon är det jobb igen, men jag börjar dagen med ett core-träningspass, sen är det fix och trix, ska ordnas till College och så (fortfarande jobb-snack), sen ska jag hem och laga mat... Jisses...

Nej sängen var det!

Fast föresten... Denna låten är en av mina favoriter. Vissa minnen som knytits samman med den... Kanske inte minnen jag egentligen vill ha, men man förknippar lätt låtar med vissa känslor och de är svårt att "ta bort det" sen i efterhand... Nu har den spelats två gånger på MTV två mornar i rad... En gammal låt som fått nytt liv igen? Kanske att jag även ska skapa nya minnen... Man kan inte sluta älska den! Så fin.



/emma.



Produktiv dag

Jag har gjort en väldigt proaktiv grej nyss och känner mig riktigt stolt. Ska rida på den vågen ett bra tag nu...

Annars så har jag fullspäckat schema hela dagen. Jobb, sen vidare till körskolan med tåget 15.45. Ska göra några datatester samt syntest till mitt körkortstillstånd. Direkt därifrån ska jag till Friskis och svettas lite! Ge mig energi! Zzzz. Sen är det tillbaka hem, röja?, äta, ut med hunden. Sova. Shit, känner mig stressad bara av tanken på dagen... Men jag kommer fixa det! Yes I will.

En lite tråkig grej är att Anna inte kommer nu i helgen. Det roliga är att hon kommer nästa! Så jag har inte riktigt samma panik med att städa och fixa på mitt rum ;) Dock måste jag göra något åt det ändå... Om inte för hennes skull, för min egen!

En annan sak (känner du hur målinriktat effektivt jag förmedlar mig?). Jag och Loijs har bestämt oss för att sätta upp mål gällande körkortet. Om en månad ska vi göra teoriprovet... Grejen är att hon kan plugga hela dagarna, då hon just nu inte har något jobb. Men jag då? Jag jobbar ju bara! I helgen får jag nog börja, eller hey, redan idag ska jag ju plugga teori på körskolan! :P

Puss... Nu måste jag vara ännu mer proaktiv om det nu är möjligt ;)

image2096

/emma.

Summer feelings

Jag vill verkligen ha sommar... Idag var det vårfint väder när jag slutade jobbet - helt underbart! Åh, kan knappt bärga (stavning Sara?) mig tills sommaren - nåja våren - verkligen är här! Mysigt värre och massa solljus! Jag köpte ett par solbrillor på H&M i fredags som får mig att se ut som ett litet små kryp á la bug. Men lite fina är de allt, med fjärilar på sidan av "karmarna" (?) och allt!

Nu ska jag sova och drömma om sommaren ♥

image2095

/emma.

För en prinsessa

Jag ser mig lite som utav en prinsessa. Utan att verka märkvärdig alltså :) Detta prinsess-halsband skickade jag efter i förra veckan från Modemecka.se och igår fick jag ett litet paket på posten!



Så här ser det ut, i silver, en prinsesskrona som hänger lite på sniskan i perfekt lång kedja... Passar mig ypperligt!

image2094



/emma.

Shoppaholic - allt annat är en lögn

Jag är verkligen helt otrolig. Visserligen har jag lite mer koll denna månaden och jag har bestämt mig att satsa på aningens dyrare saker, men grejer jag verkligen vill ha istället för massa billig skit som i slutändan blir mycket pengar ändå. Make sense? I think so. Nu har jag alltså spenderat saker "live" men också hämtat ut en kartong - ja du läste rätt, en KARTONG - med kläder och skor från Halens.se. Skorna i modellen "Mary Jane" som ursprungligen designades av Manolo Blahnik. Jag älskar dem! Sköna, känns inte som klacken är så hög fast den är det - har jag blivit van? Och helt lovely! D gav dem högsta betyg :) Den ljusrosa klänningen var ett billigt fynd att strosa omkring i i sommar och den mer cerisa blusen är precis rätt! Sen skickar jag tillbaka en del grejer också som inte alls var bra (på mig) och det är skönt att allt inte var så snyggt - annars är det personlig konkurs som gäller ;) Allt detta är alltså från Halens:



Jag shoppade loss lite på H&M i fredags och kom hem med detta, den kornblå klänningen funderar jag på att lämna tillbaka, samt den vit-röd randiga t-shirten med rosett. Men jag vet inte?! Hur ska jag göra? Den vit-svart rutiga är redan en favorit! + ett par solbrillor med fjärilar på hörnen... Bild kommer sen!



Sn var jag och Maja på stan i lördags och då inhandlades det också fint! En rosa tröja med rosett från MQ för halva priset! Yeey. Tror jag ska ha den på mig imorgon... Ett dyyrt nagellack från OPI i färgen Passion köpte både Maja och jag. Vi har drömt om det länge nu och kände att det var dags att investera i varsin liten flaska á 140kr. Dock tänkte resten av Sthlms trendiga tjejer samma sak och vi fick leta länge innan vi tillslut hittade varsitt exemplar på NK! Jag köpte också en partyklänning i VILA-butiken i Gallerian, vid första anblicken ser det ut som ett nattlinne men då jag satte mitt svarta bälte i midjan - voilà - redo för party! Den ska jag ha om vi går ut nu på fredag, eller så sparar jag den...





Åh, jag gillar den klänningen skarpt!

/emma.



Edit: Här är ett klipp ur Sex and the City när Carrie "träffar" Mary Jane skorna... Man måste älska den serien!



The hair cut

Var tusan ska man börja? Ska jag gå i kronologiskordning som man gör när det gäller bokföring? Ska jag börja med de gamla grejerna först eller de nya? Hum. Svårt svårt... Eller inte kanske, men jaja. Kan säga att jag klippte mig idag och det känns skönt! Ingen större förändring och luggen blev aningens kortare men inget märkbart sådär - förutom att jag redan stör mig på när det hänger ner i fejjan! Tyvärr fick jag inte till nån bra bild, jag såg bara allmänt osnygg ut. Här kommer några av de "bästa" bilderna iaf.



Eh okej, det blev ju verkligen bilder... Det jag mena var att ingen "fångade" frisyren speciellt bra :)

/emma

Plenty to do!

Exakt! I helgen kommer söta Anna på besök och det ska blikul! Längar ihjäl mig ;) Tiden går ju så rackarns fort och jag har en hel del att ta tag i hemma, precis - mitt rum är stökit igen!

Detta ska jag ha fixat innan fredag:

♥ Röja i utrymmet under trappen (fungerar nu enligt kasta-in-prylar-stäng-dörren-fort-principen)
♥ Bädda med de nya lakanen i sängen
♥ Dammsuga för 17!
♥ Städa i garderoben (kan vara bra att kunna urskilja kläderna i röran)
♥ Organisera smyckes-högarna...
♥ Skicka tillbaka Halens-returen
♥ Damma? Fixa, feja?
♥ Tvätta -!
♥ Göra snyggt helt enkelt!

Shit! Vad fint mitt rum kommer bli efter denna omgången! Ett stort plus är att jag kommer hitta massa saker i högen av grejer under trappen - en bonus om inte annat! Sen ska jag såklart blogga i kapp när rummet är fint... Frågan är vilken dag jag ska ta tag i det...? Idag ska jag klippa mig, imorgon ska jag till körskolan och sen direkt till träningen. Hemma halv åtta tidigast. Torsdag = matdag + en eventuell fika med Amelie som är nyhemkommen från Australien. På fredag ska jag träna med Loijs och Maja ett puls-pass på friskis. Sen kommer Anna (som sagt) och vi ska dricka nån drink för att sen forsätta in till Sthlm för en utekväll med girlsen! Efter det får vi se vad helgen har att erbjuda... MASSOR med skvaller, snack och uppdatering på alla fronter så klart, en och annan promenad i fint vårväder (?) och liiite shopping kan tänkas! Yeey :)

Visst låter det bra! Nu ska jag bara hinna med allt som står på listan :)

image2066

Det har stått stilla

Riktigt så här dramatiskt trodde man väl inte "uppdateringen av bloggplattformen" (nånting) skulle bli. Hela, eller ja nästan hela, bloggvärlden har stått stilla. Ingen har kunnat uppdatera eller skriva några rader och snacka om trist att inte kunna läsa något nytt! Vissa bloggar har dock undkommit detta lilla dilemma, de har då inte tillbört blogg.se eller webblogg.se. Men nu är det klart(?)! Hoppas vi. Så det är bara att börja uppdatera igen då! Jag kan redan nu säga att det kommer handla en hel del om shopping (löning förra veckan för den som missade det), men också ett och annat upptåg samt att jag ska klippa mig idag! Resultatet kommer senare  - håll ut!

Puss så länge!

RSS 2.0