Ytligheter

Först och främst; slut i dag med! Men det gick bra på jobbet, visserligen är det ganska lugnt men jag stötte inte på några större problem ;) Var VRÅLHUNGRIG när jag kom hem, illsket hungrig och jag-äter-vad-som-helst-superduperhungrig. Efter två äggmackor är jag lite nöjd. Blir nog en skiva av mitt goda bröd också...

Imorgon är det en tidig morgon igen, ska öppna repan och då blir det till att gå upp och åka en timma tidigare. Fint det. Dessutom - taaamtatataaa! - ska jag och Josefin gå på bio imorgonkväll, och inte vilken som helst utan: ECLIPSE! Det kommer bli sååå bra! Åh, jag är så glad about it! Det blir sena bion så jag kommer vara trött som jag vet inte vad på fredag men det är det värt - lätt!

Till en ytlig sorg jag bär på. Suck. Jag får inte köpa den här superfetcha och asballa tekanna för Nils (shame on you!) och jag är sad, sad, sad. Den är helt perfekt och i rätt storlek - precis en sån jag vill ha. Jag behöver inte muggarna (som visserligen var fab de med) bara jag får tekannan! SNÄLLA!



ALLA färger man kan tänka sig och en "gnutta" guld - perfekt!



Hur underbar?! Denna going finns iaf på Stockhome... Åh!

/emma.

Flitiga "Lisa"

Direkt när jag kom hem ställde jag mig för att laga middag, GI lasagne (<--bilder) MUMS! (<-- länk till recept) för att vara noga. Skiva squash, steka köttfärs, krydda, smörja form, riva mozzarella och hälla på lite grädde. Gott som sjuttsingen blev det och jag (vi, om Nils är sugen på lite nyttomat) har nu fyra portioner att käka upp/frysa in. Duktigt!

Är helt slut efter ännu en lärorik och många gånger frågvis dag på jobbet. Det kommer alltid nya saker att lära sig och att det kommer folk som ska skicka saker (paket/gods) är ännu kneeepigt. Men det kommer väl det med :) Att det dessutom var lika varmt inne i repan som ute bidrog till segt huvud och lite klibbia tankar (?). Nu ska jag försöka sova tänkte jag, eftersom jag gick upp "typ" en timma för tidigt imorse behöver jag sömn. Imorgon får jag dessutom lite extra sovmorgon eftersom jag börjar 8.30 och sen stänger kvart över fem. Finemang!

Hej och hå på er!



/emma.

Jag blir sååå trött på mig själv ibl...

Jag blir sååå trött på mig själv ibland alltså... Jag har ÄNNU en gång snurrat till det med tider och klockan och gått upp en timma för tidigt! Tåget jag ska ta 5.48 går inte 4.48 med andra ord. Jag är heeeeelt väck ju! Tur att solen skiner och jag har en bok iaf. Om jag kommer bli trött sen? Pfffh!


My midsummer weekend

Så här såg min midsommarhelg ut, med början på fredag kl 11-12. Underbar helg!



Jag började dagen i de här kläderna...



Med det här håret (lockat med plattång hos Eva).



Ameile fyllde år och fick paket - asroliga paket!



Vi gick till Grönsta gärde för att lira brännboll, bolla med en volleyboll, klä vår mini-midsommarstång och dansa runt den. Men framförallt för att tricka bubbel och äta jordgubbar!



Joséj och jag på glada-grod-filten.



Ja se bara, bubbel och jordgubbar!



Det pysslades med midsommarstången.



Jag njöt av solen. Livet!



Färdig mini-midsommarstång!



Sen dansade vi så klart, bland annat till "små grodorna".



Efter dans och lek gick vi hem till Eva igen, bytte om, la på lite smink och peppade inför middagen - vrålhungriga var vi!



En annan liten skara redo för middagen.



MAT!



Vi tyckte alla det var smaskigt värre.



Jag var klädd i randigt, sommrigt och färgglatt!



Två bitar tårta och lite kaffe på det och man var mer än nöjd!



Josefin, Loijs och jag blev lite trötta så vi gick och la oss och pratade lite efter maten. Vad vi pratade om är hemligt.



Josefin, och vi andra passade på att kolla våra kort i kamerorna som vi tagit hitills.



När vi vilat klart joinade vi resten av gänget ute på gräsmattan där det var ett jäkla drag på dansgolvet, Evas brorsas kompisar hade slutit upp och det var fullt ös, både hos oss gamlingar och lammkötten.



På lördagen, efter fem timmars dans och ca tre-fyra timmars sömn åkte Josefin och jag hem till mig för att kolla på film, baka cheesecake och bara ha det bra.



Gud vad gott det var!



Lördagen passerade och det blev söndag, vår frukost, jordgubbar i mjölk, mitt hembakta bröd och lite kaffe på det innan vi åkte till Södergarn.



På Södergarn mötte vi upp resten av brudarna, och ja Mathias och Oskar.



Ett fin fint slut på en underbar helg helt enkelt!

/emma.

Summer is... Randiga långa linnen, leggins...

20100628289 (MMS)

Summer is... Randiga långa linnen, leggins och sandaler på fötterna. Har nu ca en timma kvar på jobbet och sen ska jag hem, laga mat och fixa lite. Har varit en kul dag! Trots megamiss imorse från min sida som sen löste sig sjukt bra! Phu! Har annars klarat mig fin fint! Är inte lika nervig nu med andra ord - jag är ju helt enkelt GRYM! Ha en fortsatt fin dag:) Puss å hej!


Jag har haft en helt underbar Midsommar-he...

20100627287 (MMS)

Jag har haft en helt underbar Midsommar-helg! Spelade brännboll, volleyboll, drack bubbel och åt jordgubbar och sen dansade vi runt vår mini-midsommarstång. När vi kom tillbaka käkade vi MASSA gott och till natten dansade i typ fyra timmar på Evas gräsmatta vi gick och la oss (Josefin och jag i en 90-säng - hehe) kl fem-sex sov några timmar innan vi gick upp igen. Igår efter att Josefin och jag kommit hem till mig bakade vi en feeeet cheesecake och vanlig matig paj, vi kollade på flera filmer och bara åt en massa gott med andra ord. Idag mötte vi upp tjejgänget vid Södergarn och solade oss ett par timmar. Nu har jag bränt bröstet, har ett rakat ben (tappade rakhyveln bakom badkaret - Nils var är du när jag behöver dig?!) och ska nog sätta på en film som ska avnjutas med sista biten cheesecake - livet är fantastiskt! Puss på er!


Trevlig midsommar hörrni

Om ca tjugo minuter har klockan passerat tolv och det är officellt Midsommar. Jag kommer spendera den med fina vänner hemma hos söta Eva. Vi börjar med Champagnefrukost kl 12 och sen slår jag vad om att eftermiddagen och kvällen kommer bli fortsatt stråååålande! Mysigt värre. Dessutom ska jag (och många andra) sova över hos Eva så av mig kommer ni nog inte höra ett smack från förrän lördag någon gång. Förhoppningsvis ska jag vara flitig med kameran men jag lovar inget ;)

Ha en fab midsommar nu! Puss å kram ♥

Off duty

Nu har jag haft mina tre upplärningsdagar på Schenker och fick ledigt resten av veckan för att smälta allt och vila upp mig inför nästa vecka då det börjar på allvar. Jag ska då kunna stänga och öppna och hjälpa kunder utan problem (eh). Det är så jäkla mycket undantag hit och dit, men jag har nog lyckats skriva ner det mesta så det ska nog gå :) Gissa hur många olika system jag ska kunna kolla i? Extremt många och många som skiljer sig mycket åt vad gäller knapptrycknignar hit och dit.

Däremot, det första jag gjorde efter att jag gick upp (typ) var att ringa 3 och undra varför min faktura blev så jääääkla hög. Jag har mitt mobilabonnemang hos 3 och dessutom vårt internet, kunde inte se internetfakturan = confused. Men allt löste sig till min fördel så det blir nog bra. Måste säga att jag är helt nöjd med vårt mobila bredband iaf! Vad Nils tycker är nog en annan sak ;)

Solen skiner och jag har planer på att vistas ute i solskenet, men jag känner mig redan rastlös. Frågan är var jag ska ta vägen? Har ingen tomt, dock ett smutsigt plåttak, och att vistas på gården i bikini kommer nog inte ha en så bra effekt är jag rädd. Varken på småbarnen eller alla konstiga kufar som bor här. Får se vad jag lurar ut!

Ha en sunny torsdag everyone!



/emma.

Multitasking

Oj vad det snurrar i huvet på mig! Har spenderat dagen på mitt sommarjobb, Schenker, jag tar emot kunder som vill hämta ut paket eller gods, lossa pallar och hit och dit. Massa nummer i huvet och undantag ibland och ibland inte. Mycket att hålla koll på måste jag säga! Lite lossnade allt idag men imorgon och på onsdag blir det till att ligga i för att känna sig helt trygg inför sommaren. Visserligen kommer vi vara två som jobbar tillsammans, men jag ska ju fixa att vara själv och lösa problem så; hejja Emma och jo, visst 17 är jag grym!

När jag kom hem var det bara att ta tag i disken (roligt moment nr 1) och samtidigt baka ihop en deg som jag sen stoppade in i ugnen för att få bröd till imorgonbitti (roligt moment nr 2) därefter, när brödet var i ugnen, började jag skära upp kyckling och paprika och koka pastavatten till middag (roligt moment nr 3). Min rygg värker! Jag är inte gjord för köksarbete verkar det som ;) Nu ska jag tidsrapportera och sen kallar sängen och en film - och en skiva nybakt bröd såklart!

Hoppas dagen var fin!


Imorgon börjar allvaret

För imorgon börjar jag på mitt sommarjobb! Det blir till att gå upp i ottan, tåget går 6.33 och det tar en dryg timma att komma fram (inte illa det inte!) dock är det först Lidingöbana, sen tunnelbana och sen pendeltåg och tillsist buss som gäller.. Phu. Många byten! Men det ska bli skoj, de är så gulliga där och jag fick ett mail där det stod att de tycker det är kul att jag ska börja och att jag är varmt välkommen på måndag (imorgon). Känns toppen!

Nu borde jag kanske klura ut hur fasen jag ska bära mig åt imorgonbitti för att hinna med allt utan att gå upp kl fyra... Ska nog avsluta med att läsa vidare i min bok Åse av Dennise Rudberg som jag började på idag. Fint det.

Hej på er!

Mer bröllop

Fy 17 vad jag var fängslad av bröllopet igår alltså. Förundrad satt jag där och tyckte det var vackert, vackert. Både för allt folk på stan och sen framför tvn stundvis. Tidigare har jag aldrig följt kungahuset på det viset, ingen direkt koll på någon och ingen uppfattning om alla personer. Men oj vad jag diggar Victoria! Och Daniel, såg ni hans tal till Victoria?! Åhhh...

Nu ska jag jobba! Ha en fin söndag! Pusss



Ja ni ser ju! Hon har glimten i ögat - love it!

/emma.

Efter regnet kommer solsken

Filmtittandet är över för idag. Nu ska jag sätta på musik på hög volym (nåja, inte för hög, bor ju trots allt i lght) fundera över vad jag ska ha på mig ikväll, om jag inte ska ta och dricka några glas vin till kvällen eller om jag ska vara förståndig (så jag inte måste ligga och vara bakis heeela morgondagen)?! Jag ska ju trots allt bli fotad med Loijs på nåt "modell för en dag ställe". Vad ska man ha på sig då? Funderar på min svart-vit-rutiga klänning och bitiga skor. Classy. Och massa andra alternativ såklart!

Nu skiner solen in genom fönstrena (inkorrekt I know) efter en grå och regn-tunga-moln-morgon, dags att peppa lite med andra ord. Jag och solen. Och musik, och smink och hela garderoben - jag måste ha heels idag, allt för länge sen sist! Let's do it.

Ha en förtjusande eftermiddag och kväll babes!



/emma.

Bröllopsbilder

Min lillebror Emil har nu skickat lite bilder till mig från bröllopet, min kusin Daniels och hans Birgitthas bröllop. Tjusigt va?



Intåget i kyrkan :)



Gifta!



Kyss!



Utanför kyrkan.



På festen ^^



Puss pusss...

Nä nu ska jag kolla på film - perfekt väder för film! Det regnar ju bara! Ikväll ska Hedvig firas och innan dess ska jag nog få träffa Makki och Lovisa. Fina grejer det!

/emma.

Workin' kind of gal

Nu i eftermiddag ska det jobbas på Cohn&Wolfe/Grey. Blir bra det. Mjukstart inför nästa vecka då jag börjar jobba på Schenker - mitt sommarjobb i repan - och efter midsommar är det måndag till fredag hela vägen till 19 augusti. Heja vad bra det kommer bli! Ska försöka spara så mycket som möjligt, både till New York, Toscana och annat! Jag är pepp! Nu borde jag gå in i garderoben (vår knökfulla mini-walk-in) och försöka komma på vad jag vill ha på mig innan det är dags att dra in till stan och jobbet. Jag känner mig redo att återvända till världen, dessa slöa dagar på hemmafronten har gjort mig gott :)

Puss å hej och ha en fin dag!



/emma.

Trotsig

Trots att solen skiner in genom mitt fönster titt som tätt och sen går i moln några sekunder har jag inte varit ute mer än att jag stuckit näsan ut genom fönstret ett par gånger. Liksom för att känna om det verkligen är varmt, om det inte blåser och om det skulle vara onödigt att gå ut. Trots att jag är ganska säker på att det är mer än tillräckligt varmt ute för att gå en promenad har jag vägrat gå ut. Istället har jag läst lite i en New York guidebok - tills jag tröttnade - och började surfa på nätet istället. Nu har jag stor, stor, stor lust att kolla igenom några SATC avsnitt och snappa upp New York där igenom istället. Låter väl förträffligt? En bra syssla en solig dag som denna!

Föresten, Anna: jag är sjukt sugen på SATC-turen i NY alltså, ca 348sek? Helt klart värt :)

Puss på er cupcakes!



/emma.

P.S. Ang det där att vägra gå ut en solig dag. Känns onödigt att ligga ute och pressa för att få lite färg när jag sen ska jobba hela sommaren. Jag får vara en stolt blekfis helt enkelt!

Nearly new ones

Igår pysslade jag i ca tio minuter i köket med de där tre blasburkarna med knäpp-lås på locket. Köpte dem förra sommaren när Anna var på besök och nu äntligen kommer de till användning. Tycker det blev himla trevligt med lite kryddor i glasburkar istället för de vanliga tråkiga plastburkarna!



Vårt proppfyllda skafferi...



Egen design på etiketterna dårå ;)



Slänger man ett snabbt öga på (den obäddade) sängen ser man ett minst sagt heltjusigt örngott på min sida. H&M har riktigt bra grejer på sin Home-avdelning ibland måste jag säga och denna klickade jag hem för nån månad sen. Den erbjuder skönhetssömn på högsta nivå. För visst sover man gott på detta chicka örngott!

/emma.

Read like never before

Och nu är det inte kurslitteratur jag plöjer, utan skönlitteratur! Hejja vad det är bra! Har läst ut En Shopaholic får en syster och idag läste jag klart Elsas Mode. Fina grejer faktiskt. Precis i min smak. Dessutom klickade jag mig in på en internetsida där man kan streema tvserier osv och upptäckte ett sprillans avsnitt av True Blood. Tummen upp för det med!

Fortfarande lite semester-ångest. Frågetecken. Varför? Men idag har jag haft en skön dag! Fick sms av Loijs, drog in till Centrum en trekvart efter att jag gått upp och sen blev det en sväng om på flera timmar hemma hos Loijs över scone och kortspel. Drog hem cirkus fyra och läste ut Elsas Mode. Vinst också när jag äntligen lyckades hitta mina fyra små glas-burkar med sånt där knäpp-lås på locket. Fyllde dem med kryddor och annat, visar eventuellt bild imorgon :)

Nu är frågan om vilken bok jag ska läsa på härnäst, Lyckans hjul av Kajsa Ingermarsson eller Åse av Denise Rudberg? Tror det blir Åse! Snart kommer karln hem också och då blir det popcorn i soffan - tisdagsmys!

Puss puss



/emma.


New York pepp om man säger så! Hämtade böc...

20100614272 (MMS)

New York pepp om man säger så! Hämtade böckerna jag beställt och ett mail från syrran med NY-tips trillade ner i inboxen Härligt! Dagen har varit grymt slö, promenad till Brevik, läst ut en bok och börjat på nästa samt käkat upp godiset från igår. Imorgon ska jag rycka upp mig hade jag tänkt;) Puss på er!


Du är allt

Var på min kusins fina bröllop igår i Uppsala. Vigsel i Uppsala Domkyrka och middag och fest i Botaniska, Orangeriet. Hur fint som helst var det!



Utanför kyrkan i blåsten.




När min kusin Daniels numera fru Birgittha sjöng den här låten till Daniel var inte många ögon torra och håret reste sig i nacken. Hur fint som helst. Sen ska de få sitt första barn i oktober/november också. Kärlek ♥

Du är allt av Sonja Aldén

Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

Lalala…

När som klockorna har stannat
Och tiden tycks stå still
Och man inte vågar säga
Det man längst i hjärtat vill
Då ska vi ta varandras händer
Då ska vi minnas denna dag
Och förstå vad som än händer
Är det alltid du och jag

För du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
All min längtan vill jag ge

Ja, all min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

Skräll

Skräll att jag ska ha min konfirmationsklänning på bröllopet i helgen! Jag konfirmerade mig när jag gick i åttan, 14 bast var man och nu, när jag är "snart" 23, ska jag ha den igen. Om vi säger så här: det är en jäääkla massa stretch i den. Haha! Satt ett sidenband i midjan och hängde ca 7-8 rader pärlor runt halsen så det bir nog fab. Dessutom, de enda skorna som matchar den ljunglila, ljuslila nyansen i klänningen är skorna jag hade på studentbalen. Gosh. Helst hade jag velat ha ett par mer uppdaterade pjäser, men vi får väl se! Ska åka in till stan snart och hjälpa mamma lite med bröllopsoutfiten, köpa bröllopspresenter osv. Sen ska jag träffa Rickard och Sofia (som jag träffade i Brighton) klockan one-ich. Fab fredag! Trots regn alltså :)







/emma.

Ny bibel

Jag beställde en ny kalender för några veckor sen och i förra veckan kom den äntligen på posten! Den jag har haft i ett år är också en personligare almanacka som jag beställde från en annan sida. Den här är lite större vilket bara är bra och dessutom kunde man lägga in lite bilder på de första sidorna :)



Le framsida!



Bläddrar man lite ser man det här...



...och det här...



Sen blir det lite mer seriöst. I rosa och pastelliga toner såklart. Åh, I can't wait until jag får börja använda den! Men det måste bli augusti först, då går min andra ut!

/emma.

Home details

Det har tittat fram lite nya detaljer här hemma i lghten. Bland annat har vi äntligen fått upp "tavellisterna" inne i sovrummet där L-O-V-E bokstäverna numera är så fint är uppställda, tillsammans med en tavla jag målade för typ 100 år sen och två ljushållare. Ganska tjusigt tycker jag. Dessutom har två fina, fina, fina koppar från Indiska designade av Lisa Björklund fått flytta in. Jag älskar'om!



På Nils sida av sängen syns numera alltså detta. Mjau!



Kärlek på engelska så att säga.



De omdebatterade kopparna (Nils var inte riktigt lika övertygad som jag om man säger så).



Färg och galna mönster.



Kristallkronor och elefanter behöver vi alla i våra hem. Tycker jag.



Och tänk, det är en fjäril på insidan av koppen! Den försvinner när man fyllt koppen med kaffe, men sen när man druckit lite dyker den långsamt upp igen. Himla fint.

/emma.

Sofies goda bröd

Idag ägnade jag en dryg timma med att baka bröd. Brödet som Sofie tog med när hon och Amanda besökte mig över kristihimmelsfärd för nån månad sen. Det var så sjukt gott och nyttigt - nåväl, hyffsat nyttigt - att jag tiggde och bad om receptet för att idag äntligen göra slag i saken och röra ihop alla 150 (typ) ingredienser och låta det gräddas i ugnen i ungefär en timma. Nu har jag därför ätit typ 15 skivor av det utsökta brödet. Gör mig, och dig, en tjänst och baka det bums!

Ger två limpor

3 dl vetemjöl
3 dl grovt rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågkross
2 dl vetekli
2 msk bikarbonat
3 msk brödkryddor
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap
lite nötter, aprikoser, linfrön, solroskärnor efter smak

Blanda ihop alla torrvaror i en bunke och blanda därefter i fil och sirap samt eventuella nötter och trokad frukt. Häll därefter ner smeten i två avlånga formar (1½ liters formar, standard liksom). Grädda på 175 grader i ca 1 timme. Låt stå i formen i ca 5 minuter innan de ska svalna på galler. Skiva upp när det svalnat lite och ät som det är eller med en skiva ost och gurka. MUMS!



Tadaa! Alla ingredienser!



Hacka, hacka! Jag valde att ha i aprikoser och nötter + solroskärnor och linfrön.



Håll tungan rätt i munnen när alla olika mjölsorter, bikarbonat och brödkryddor ska måttas upp!



Blanda alla torra ingredienser...



...innan filen också blandas ner i bunken.



Och sirapen!



I sista stund, efter att nötter och aprikoser och solroskärnor åkt ner i smeten häller jag i lite linfrön också.



Ner med den kletiga och rinniga smeten i formarna (Lagerhaus 49kr/st!), lite linfrön på toppen och in ungen, den nedre delen av ugnen, och grädda i typ en timma!



Och så här fina blev dem!



Jag norpade två rykande färska skivor av brödet illa kvickt.



De fick svalna under en kökshandduk...



...medan jag högg in på de här goingarna!



Så, vad väntar du på? Spring ner till affären och köp massa mjöl vettja!

/emma.

Mitt i veckan

Har haft en fin dag! Åkte med Nils och Gunnar in till stan där jag shoppade två bröd-formar som det ska bakas bröd i och sen träffade jag Hedvig i Rålis. Inte störtbra väder tyvärr, men lite sol fick vi i alla fall se. Nu är jag trött, känner dock att jag borde fixa med lite saker ändå och inte "bara" däcka i sängen. Vi får väl se vad som händer ;)

Ha en fin kväll! Xoxo

P.S. Gillar skatteåterbäringen som kom idag! Anna ska få pengar för flyget hon bokade i går och sen ska det sparas till nästa månad! Hejja!

NY fix

Okej, jag beter mig som om jag redan vore där, i New York alltså. Lovar (?) att det kommer lugna ner sig så småning om... Kom på lite grejer som måste fixas, och även det som är fixat hamnar på listan - älskar att kunna bocka av saker!

[X] Boka hotell
[X] Boka flyg (händer närsom helst!)
[ ] Fixa nytt pass Mitt pass går inte ut förrän juni 2011 tydligen, eh.
[X] Beställ guideböcker (I'm such a nerd)
[ ] Spara så mycket som det bara går!
[X] Leta fram adaptern
[X] Anmäl visum-grej på nätet (nåt nytt man måste göra)
[ ] Uppdatera musiken i iPoden - big time!
[ ] Annat (kommer säkert på massor tids nog)

Hej hej så länge!

Update: Nu är flyget också bokat! HERREGUD, nu händer det!

In Yew York...

I och med mitt sommarjobb så kunde Anna och jag spika New York! Äntligen! Jag är så glad, både för mitt sommarjobb och för att jag ska få åka till New York i höst (samtidigt som jag inte kan ta in det eller fattar ett dugg!) med bästa Anna. Kommer bli så himla kalas! Jag bokade hotellet nyss och vi ska bo på Upper West Side väldigt nära Central Park (parkhäng!) Imorgon bokar vi flyget och skatteåterbäringen kommer innan fredagen (sa Nils). Kan det bli bättre? Tror knappast det alltså.

Natti!




Hotel 99. Vårt hotell!

P.S. Tänk att hotellet har iPod dockningsstationer i varje rum och tillgång till Wi-Fi. Spännande! Då kan vi peppa till musik!

Vinnande outfit

Idag när jag fick sommarjobb hade jag på mig det här. Fint tycker jag. Sjukt najs.



/emma.

Happy news

Jag har väntat med att blogga in i det sista märker jag! Dagen har swischat trots att jag var klar ute i Spånga strax efter klockan två idag. Har ägnat mig åt att kolla hotell i New York, ringt och stalkat Anna 100 gånger på en timma, typ. Sen stekte jag pannkakor och Loijs kom över en sväng och så gick vi en promenad innan det var dags att gå hem igen och surfa fler hotell.

Men the BIG happy news är alltså: JAG HAR FÅTT SOMMARJOBB! Tjena mittbena vad skönt det känns! Jag ska alltså sommarjobba som receptionist på Schenker! Fick hälsa på lite folk och typ efter några minuter frågade hon om jag kunde jobba tre dagar i midsommarveckan som upplärning. Öh, ja?! Fick jag jobbet nyss eller har jag missat nåt tänkte jag. Det var en skön stämning mellan den jag träffade, vi skämtade och jag hängde med i jargongen. Härligt! Sen var jag superglad och hoppade lite polkasteg när jag gick till bussen. Ringde SC och sa vad de sagt, hon lät själv förvånad och sa; så de vill anställa dig då alltså? Grattis! Hehe. Vem vill inte anställa mig liksom, jag är ju grym ;) Skämt och sido.

Happy Happy!



/emma.

Idag

Idag har jag försökt ta tillvara på lediga stunder. Gick sådär.

Började läsa i Camilla Läckbergs "Tyskungen" i fredags och nu är jag hooked. Det var som tusan! Jag som inte gillar däckare, iofs en kriminalroman. Kul att vidga sina vyer om man säger så :)

Imorgon ska jag jobba som visningsvärd på Söder. Nice. På måndag blir det sista steget till anställning som receptionist och sommarjobbet och sen får vi se när upplärningen ska börja. När jag får jobbet kommer jag och Nils samåka på Lidingö-banan de veckor han jobbar förmiddag. Visserligen brukar han tydligen missa det tåget och ta det senare - vilket inte jag får göra... Men ett par mornar kan jag nog allt sova mot hans axel de första tjugo minutrarna av resan till jobbet. Mys.

Sov sött!

Vi har en ny blomma i vårt vardagsrumsföns...

20100604252 (MMS)

Vi har en ny blomma i vårt vardagsrumsfönster. Fint tycker jag! Jag hade en blomstercheck att handla upp så jag passade på när jag var i Lidingö Centrum igår. Jag bad om något som inte behöver vattnas så ofta (jag har verkligen inte gröna fingrar), som klarar konstant solljus (vi har sol hela dagen) och som ändå är lite färgglad! Jag vet inta vad den heter men det är mörklila blommor iaf. Ser nästan ut som en tistel?! Eh. Starbucksmuggen där bakom drack jag mitt morgonkaffe ur:) Just nu är jag trött, trött och vill bara hem och sova! Nu! Pusss


B eller C

Det känns ju inte helt fel att Matilda och jag har chans att få ett B på vår vetenskapliga uppsats (B-nivå). Fy farao vad bra det känns! Bara ett C är ju grymt när både Matilda och jag maxat våra lediga stunder med skrivande (jag har jobbat lite för mycket för heltids studier så att säga...) Men nu är det över! Jag har sommarlov från skolan, men om ett par veckor ska jag jobba, jobba, jobba och slita för att få lite ledigt (förhoppningsvis) i New York och sen i Toscana med Nils familj! Kommer ju bli så sjukt bra :D

Dock känner jag mig väldigt slö när det kommer till träningen. Tänkte ta tag i det nästa vecka när jag är ledig. Huh. Just nu måste jag fokusera på att slappna av. Jag känner mig helt nervig och inte ett dugg avstressad. Hur skakar man av sig det? Jag har ingen press vad gäller plugg, så jag borde vara lättad. Men jag känner mig inte så lättad och lugn som jag trodde att jag skulle vara. Det tar väl ett par dagar att komma ner i varv antar jag. Skönt med "ledigt" i nästan två veckor, så jag hinner coola ner lite :)

Pussen!

Sista dagen i skolan

Sorry! Sämsta blogg-uppdaterings-perioden ever?! Till mitt försvar går nästan hela min tid ut på att jobba och plugga, plugga lite till och sen jobba ännu mer. Men idag efter seminariet kl 13-15 är skolan över. Ö-V-E-R! Iaf för den här gången. Först ska vi bara genomgå persen att opponera våra arbeten. Öh. Vi ska ge varandra feedback och konstruktiv kritik och ifrågasätta varandras arbeten. Typ. Det finns bara ett problem, jag tycker inte om att kritisera andra (jag vill ju att alla ska tycka om mig!) och om det inte finns något positivt att säga då?! Linda in orden bara Emma, gört! Ha.

Btw, New York hägrar! På måndag när jag skrivit på ang sommarjobbet så ska det bokas både flygbiljetter och hotell! Så det så. Älska!

Ha en fantastisk dag vettja!

/emma.

1a juni

Sommar nu ju! Juni = sommar. Maj passerade och nu är det juni. Galet. Och vi håller såklart tummarna för mitt sommarjobb (om inte - gör det!). Det visade sig att det inte blir något visningsvärds-jobb i sommar om jag jobbar i veckorna, eftersom visningarna tydligen infaller på måndagarna - synd! Jag gillar det jobbet! Får återvända med sammlade krafter i höst igen... Kommer bli jäv*igt mycket jobb i höst vid sidan av studierna (hum) om jag ska jobba i kundtjänsten hos företaget jag ska sommarjobba. Money, money, money och plugg då.

Ikväll ska jag syssla med exotiska saker så som; tvätta, laga mat och plugga. Haha. Mitt liv är ta mig tusan underbart!

/emma.

RSS 2.0