Det suger

Jag känner suget, det sliter i mig och jag bara måste gör nåt åt saken och följa impulsen! Jag måste bara åka in till stan efter jobbet och kolla lite och (antagligen) komma hem med en eller annan grej. Fan. Men det är ju så grymt superkul att köpa saker! Eller att hitta riktiga fynd och ibland inga fynd alls som bara är dyra men som man bara MÅSTE ha! Ohhh... Det sliter och drar och ja, slutdisskueterat: Emma goes shopping!

See you there or be fyrkant! (Såå dålig humor, men jag har ju abstinens!)

image2065

/emma.


No I didn't!

Jag som lovat och svurit heligt att jag inte skulle nätshoppa något denna månaden, för att sen - som på posten - få en faktura månaden efter. Inte så kul just den där faktura-biten... Men, jag säger men, detta kunde jag inte låta bli! Ett helt underbart halsband från Modemecka.se som passar mig perfekt. Silver är det minsann och åh så fint!

Snodde en bild från Käthes blogg då produkten tog slut när jag köpte den! Visst passar det mig, så säg :)



/emma.



Det ska bli skönt

Snart helg. Riktigt skönt. Har haft en kort vecka, bara tre dagar lång har min vecka varit. Idag har jag också varit extremt duktig så jag är faktiskt glad och nöjd med min insats på jobbet! För övrigt har jag lagat mat till familjen, en home made chiliconcarne med fullkornsris. Måste säga att jag är grym;) Sen har jag betalat räkningar och bestämt mig för att denna månad ha koll på pengarna. Har skrivit ner vart enda litet uttag och så. Det ska bli minsann bli ordning på denna tjejen! Hum.. Vi kan ju hålla tummarna i alla fall :)

Men som sagt, det ska bli skönt med helg! Ska ta det lugnt på fredag och på lördag ska jag gå på fest/middag med D till hans kompis som nyss flyttat hem från norr (Luleå el Umeå? Är det någon skillnad? Sorry Alina;) Sen ska jag väl sega på söndag som vanligt? Kanske träffa Amelie som kommit hem från sitt år i Australien? Träna lite body-pump? Allt detta på min "sega söndag" ojoj. Vi får se hur det går senare... Sweet Loijs kommer hem på lördag också, hon lämnar Jönköping för ett tag och gör mig sällskap på södra delen av ön! Lovisa är i France och kommer hem nästa vecka på fredag... Anna Älskling (lulli-gull-namnet på henne i min mobil) kommer hit nästa fredag och det ska bli galet-grymt-skoj!

Ja, vad vill jag ha sagt? Helger är sköna och det kommer fler helger framöver att verkligen se fram emot :)

Sleep tight! Miss you to hun

image2063

/emma.

Majas

När jag var i Uppsala i Påsk åkte jag in till stan för att träffa Johan G en sväng. Passande nog hade Maja köpt en tunika dag-dagen innan som jag bönade och bad om att få låna. Jag lyckades och här är den. Riktigt fin! Hittade den i VILA butiken i Uppsala men till ordinarie pris... Att jag bara hade 12kr på kortet har inte med saken att göra ;)



Lite svårt att fånga hela alltet på en bild ;)

/emma.

En liten detalj

Solen skiner (älskart), jag har tränat (på egenhand, men dock ändå tränat), jag jobbar på riktigt duktigt (ärligt talat!) och jag är allmänt positiv. Tänka sig! Fick en dos energi igår av D (saknar dig redan;) och ja, sen känner jag mig glad över det mesta vilket underlättar en hel del. Härligt va?!

Det som gör det hela en smula "udda" är att jag glömde packa ner bhn i träningsväskan... Jag sätter nämligen på mig träningskläderna redan hemma så jag slipper byta om igen på jobbet. Men den lilla missen som att glömma bhn.. Ja det märks ju om inte annat, alltså ingen annan lär ju märka det (har en kofta över linnet) men jag gör det. En sån liten detalj som kan göra så mycket... Snacka om ännu ett av mina klassiska i-landsproblem! Haha. Kanske ska sätta punkt här då så jag inte svävar ut och skriver ännu fler fåniga saker...

Mm.

Nu är det lunch snart!

image2058

/emma.

Gårdagen - Våffeldagen

Igår var det fullt upp kan jag säga. Mamma och jag åkte till Norrköping vid 13-tiden och vi kände oss lagom stressade när Annas mamma ringt och sagt att det var snökaos. Den lilla detaljen att mamma har dubbfriadäck gjorde oss inte mindre stressade... Solen sken i Sthlm och en bra bit ner mot Norrköping, mamma och jag undrade just var den där så kallade "snöstormen" skulle vara, när en vägg dyker upp. Tre mil innan Norrköping kommer alla snöflingor, minusgrader och alla kör i 70 på motorvägen efter varandra - ingen vågar köra om. Det var en bil som krockat också, så bara det gjorde alla mer försiktiga. Hua. Riktigt läskigt att se en helt ihoptryckt bil stå mitt på motorvägen...

Väl framme i det insnöade Norrköping parkerar vi bilen och går till Homeopaten. Jag var faktiskt lite nervös, hur ska det här gå? Vad kommer hända? Vad kommer han att fråga? Ja. För att göra en lång historia kort kan jag säga att i homeopati går man på det psykologiska och ger en "alternativ medicin" som sedan botar sjukdomen och inte bara symtomen som vanligt penicilin eller kortison gör. Det är naturligt extrakt från blommor, växter och så, som sprutas på små piller, det kan också tas i form av droppar, eller piller varje dag. Jag fick två små rör med "pärlsocker" med någonting på som jag sög på i går kväll och i morse. Detta är verkligen intressant och jag vet inte så mycket om det, men jag är inte rädd för att testa. Jag tog en broschyr hos honom igår där massor med folk berättar om sina tidigare problem som Homeopati har fixat. Då tänker man kanske "det är nog bara skräll, man får säkert bara sockerpiller och så blir man bra för att man tror på det" Då har jag mitt motargument: Det funkar även på djur! Och djur vet ju inte ens om att de får i sig nåt piller eller så i maten, och de har inte samma tanemönster som vi människor. Hur ska de kunna tro att ett sockerpiller gör dem bättre när de inte ens vet om att det äter ett?! Jag ska dit om fem veckor igen - spännande!

När vi var klara där skulle vi åka till söta Anna och hennes mamma för ett glatt återseende :) Kruxet var att få fram bilen, det var inte lite snö som hade fallit, och vi gled i stort sett bara in i en parkeringsficka när vi skulle parkera. Tur att det var två luckor brevid varandra.. Vi fick hjälp av en liten tjej att putta på bilen, men det gick inge vidare. Istället haffade vi två poliser som kunde hjälpa oss med lite snabb "putt putt" som han så fint sa på Norrköpingsdialekt. Och de lyckades ganska mycket bättre än jag på mina high heels. Du skulle ha sett mig! Höga klackar, korta bubbelknäppta jackan, skinnhandskar - pimpinetthet i ett nötskal - puttandes på en bil i meterhöga snödrivor. Kan säga att jag halkade x-antal gånger och föll pladask ner på ansiktet (typ). Hahahaha. Iaf. Poliserna fick ut oss på vägen med hjälp av deras "putt putt" och vi rullade sakta hem till Anna. Det var sånna köer och överallt slirade bilarna omkring och hoppades få grepp med däcken innan det blev rött igen eller nästa bil ville komma fram. Tillslut fick jag äntligen träffa Anna igen! Vilken lycka :) Tyvärr hade vi inte ungefär en månad på oss att updatera oss om allting, snarare några timmar... Så vi bokade in nästa helg! Inte nu i helgen, men nästa helg kommer hon! Ja ja, yes yes, oj va roligt! Kanske blir det så att vi drar ihop det till lite party på fredag, softa och snacka på lördag och shoppa på söndag?! Visst låter det bra! Om det är fint väder drar jag ut henne på promenad till Långängen :) Var var jag? Jo, vi snackade lite, åt god mat och sen undrade Annas mamma om vi var sugna på våfflor?! Ja juste, det var ju våffeldagen igår! Why not liksom? Så jag käka våfflor för kung och fosterland, kände mig allt annat än liten och smal efter det kan jag säga ;) Men gott var det!

En liten rolig sak som inträffade ständigt igår var att så fort jag berättade något sa Anna "Mm jag vet" eller "Jag läste det!" eller "Jag såg det!". Där mina vänner, har vi en trogen läsare av min blogg. Hon har alltså stenkoll på mig och jag ligger verkligen efter när det gäller henne om jag säger så. Haha. Men vissa hemligheter vet hon dock inte... Mohahaha. För jag skriver ju inte riktigt allt här. Lite måste jag ju hålla för sig själv... Så man kan berätta det senare ;)

Kl 21 igår kväll bestämmde mamma och jag oss för att det var hög tid att åka hem. Äventyret hem började redan på parkeringen, då jag ännu en gång fick ställa mig och putta ut bilen ur en parkeringsfickan. Herregud. Med samma high heels, skinnhandskar och pimpinetta jacka, står jag där framför bilen med händerna på motorhuven och försöker rubba bilskrället. Haha. Fy vad jag skrattade. Mamma skrattade. Och jag skrattade mer. Tillslut får jag bilen i gungning, men det hjälper inte så mycket. Jag står och puttar och mamma sitter i bilen och lutar sig fram och tillbaka för att hjälpa till. Hahaha. Då halkar jag igen och ramlar raklång ner i snön. Haha. Då kommer det någon och frågar om vi behöver hjälp. Hahahaha. "Ja tack, det går inte så bra med högklackat" fnissar jag fånigt. Då, med lite manlig hjälp, kunde vi putta ut bilen och köra i väg hem mot Sthlm.

Vilken dag! Från gråt (grät som aldrig förr hos Homeopaten, när man tar upp allt jobbigt) till as-garv inom loppet av några timmar. Bara det får en att älska livet :)

Hoppas din våffeldag var lika lovely! Nu är det en ny dag att ta tillvara på - njut av den med! Det ska jag! Juste, D ska komma hem till mig ikväll, vi ska äta Emils mat (det är hans mat-dag) och bara kosa oss (som man säger på Norsk)... Mm ännu mer lovely! ♥

Puss!

image2057

/emma.

Min påsk

Imorgon är det vanlig dag igen, inget mer påskledigt för detta år. Men jag är ledig ändå! Ska till Norrköping, besöka en Homeopat, hälsa på Anna (var år sen, senast i början av september 2006) och bara ha skoj! Ska blir ruggit kul att träffa Anna igen, var som sagt länge sen, så det ska bli hur kul som helst! Kan inte beskriva riktigt som du ser ;)

I lördags träffade jag Johan G (som jag så fint kallar honom) då han var hemma några dagar från det kalla norra UK. Vi har säkert inte setts på några år. Länge sen var det! Vi uppdaterade varandra på ett fik i Uppsala och det var mycket trevligt :) Jag lånade Majas tunika hon fyndade i torsdags... Bild senare!

Lite idolbilder på Rasmus - the one and only - min lillebror. Nio månader gammal och född "charmtroll". Han kryper omkring, skrattar, morrar, säger "da da". Söt söt. Jag såg honom senast i julas så det var på tiden att vi fick träffas igen!


Idag när jag kom hem från Uppsala låg det ett påskägg på sängen (thank god), jag fick nämligen inget påskägg av pappa och ja. Måste säga att jag blev lite ställd. Ett påskägg hör liksom till! Så när jag kom hem och såg att min säng var bäddad och fixad med ett påskägg på kudden blev jag sådär varm inombords. Det var från min söta mamma såklart! Innuti det låg det mammas svar på påskgodis, den nyttiga sorten alltså. Anthon Berg choklad med hög cacao-halt och krisp i, pumpakärnor doppade i mörk choklad och pistachnötter. Mm. Gillade speciellt pumpakärnorna! De smakade som M&M's fast är 100 gånger nyttigare! Detta knaprade jag i mig till Dirty Dancing, ville liksom se en bra film innan jag var tvungen att bli seriös och städa på rummet...



Innan jag kom hem idag var jag hos Dave. Åkte till honom igår direkt från Uppsala, vi myste, rusade i väg på bio, lagade god mat och drack vin tills vi fnittrade i kapp. Vi såg filmen 10 000 BC och jag gillar den skarpt! Verkligen en bra film! Fällde en liten försynt tår i slutet... Det var ingen snyftare alltså, långt ifrån, den var häftig helt enkelt. Se den! Åh, jag saknar dig redan.. Blir så glad av dig älskling ♥

Väl hemma, efter godisfrosseriet, "städningen", montering av skrivbord gick jag och Maja till jobbet för att träna. Ja du hörde rätt, jag gick till jobbet frivilligt på en röd dag och tränade. Jag sprang lite på löpbandet, sen gick jag loss med skivstången och tränade alla muskler jag kunde komma på, sen hoppade jag lite till, och lite till, gjorde nåra situps och typ tre och en halv armhävning. Nu är jag mör i benen och mätt, Maja ställde sig nämligen och gjorde mat direkt när vi kom hem. Det är strongt.

Nu ska jag röja undan i sängen och kanske få mig lite skönhetssömn innan det är en ny dag och jag ska åka till Norrköping! Kul, kul!

Älskar dig honey.


image2052

Micke, när jag kom hem satt Theo och Lucky-Lakrits så här.. Fråga mig inte vad de gör?! Det må vara ett verk av mamma, men jag är rädd att jag måste ta ett snack med dem ändå...


/emma.

Min nya arbetsplats

Jag är så lycklig. Jag har fått ett skrivbord! Nu när jag har det kan jag inte förstå hur jag klarat mig utan det. Hur? Hur var det möjligt? Nu får jag så mycket mer inspiration att sitta och greja, så som jag gjorde mycket förut. Jag kan plugga till mitt körkort på ett mer vettigt sätt, blogga utan att få gamnacke, skriva dagbok utan att få musarm.. Du fattar :) Skrivbordet gjorde dock att mitt rum blev ännu mer svårmöblerat än innan - om det nu ens är möjligt - men nu har jag fått till det någålunda (fin stavning va Sara?;). Visar bara min nya arbetsplats nu, resten av rummet får jag ta kort på en annan dag (när det är städat) och visa då. Åhh. Jag är kär i mitt skrivbord från IKEA för 200pix, hel-imponerande om jag får säga det själv!

image2048

Status - Uppsala

Igår kom jag och syrran efter en lång och lite väl invecklad resa fram till Uppsala, staden jag föddes i. Mer än så är det väl inte med denna stad. Nästan hela släkten är bebodd på Uppsalas slätter och de är nöjda med det. Jag själv vet inte om jag någonsin mer kommer bo här permanent...

Hos Farmor & Farfar (F&F) var det som vanligt en fördrink, eller denna gången "förmingel" då det inte fanns sittplatser för alla. Jag tog för mig av söta Rasmus, en fotölj och ett glas påskmust, där satt jag och iakttog skådespelet som utspelades framför mig. Tänk om man vore nio månader igen (som Rasmus) så man inte fattade vad alla babblade om, man hörde bara konstiga ljud som ibland går upp i falsett. Ja tänk om. Jag åt god mat och drack påskmust, fick många kommentarer om att jag inte drack nubbe, öl eller vin. "Men vad vill du ha då Emma?" Grejen var att jag inte alls var sugen på något med en enda ynka procent alkohol i. Visst, hade det stått en rosa pantern, cosmopolitan eller en strawberry daquiri hade det varit en annan femma, men nubbe - nej tack.

Sen drabbades jag utav trisstes utan dess like. Jag sms-trackaserade Dave, fick svar men sen avstannade de med... Då ringde jag upp honom. "Heeej vad gör du? Vad händer sen? Vad händer efter det? Vad tänker du?" osv osv. Jag var verkligen uttråkad och säkert väldigt uttröttande att ha att göra med ;) Sen vände det och kvällen fick ett bra slut. Jag och syrran började snacka med vår älsta farbror och han sa att han kunde köpa väskor till oss när han åker till Hong Kong nästa gång! Vi lyste som solar hela kvällen efter det uttalandet! Redan samma kväll satt Maja och jag och googlade på dyra väskor vi vill ha... Vi ska bara maila honom önskelistan sen så är saken biff :) Vi snackade också om framtiden (för min del) och vilka möjligheter det finns! Jag fick ny energi och nytt hopp om att framtiden har massor att erbjuda mig. Sen att vår farbror nämnde en "Hong Kong resa" om ett år när han fyller 50, gjorde en inte liiite uppspelt. Hoppas det blir så nu! Hoppas hoppas. Gu va häftigt! "Ta i trä".

Nej nu ska jag återgå till påskgodisskålen i storlek XXXXL som står på vardagsrums bordet och min nya bok. En shopaholic i New York av Sophie Kinsella, jag har redan drabbats av 569 skrattanfall och jag kunde knappt lägga ner boken för att skriva detta... Det känns också bra att Rebecca Bloomwood (som boken handlar om) är ett mer extremt fall än jag! Phuu. Det finns hopp!

Pusss

image2047


P.S. Längtar till imorgon sunshine ♥

Påsk-outfit

Nu ska vi snart åka till Uppsala för att träffa hela tjocka släkten (även om den inte är tjock nu kommer vi bli det efter påskbuffén hos F & F). Jag tänkte bara visa hur fin min nya kjol är och hur outfiten för dagen blev! Ska addera mina stövletter med killin' heels och ett halsbans + armband...

image2046

Puss och ha en mysig Långfredag!

/emma.


Edit: Jag bytte den vita BHn jag hade under till en svart, såg att den lyste igenom när jag tog kortet... ;)

Glad Påsk förresten!

Micke, här kommer den där outfitbilden du längtat efter ;) Skämt och sido, detta är det där enda gula klädesplagget jag äger. I from av en korsett liknande topp som jag köpte våren i ettan på gymnasiet. Den är tight, speciellt om man sitter ner, så jag var tvungen att knäppa upp nåra hakar på jobbet (sitter bara hela dagarna). Jag bjuder på det! :)

Här är den, korsett-toppen jag hade på mig sista dan på jobbet innan mitt "påsklov" och som en hälsning med Glad Påsk till er bjuder jag på en two-in-one bild!

image2045

Påskpuss /emma.

Det sa bara "klick"

Jag är, som säkert alla vet, flitig när det gäller att internetshoppa. Det är så lättillgängligt om jag säger så... På vinst och förslut också för den delen. Jag ska inte göra en enda till beställning på ett bra tag framöver har jag bestämt mig för. Räkningarna som kommer varje månad är inte alltför mysiga när det kommer till kritan. I alla fall. Detta är vad jag klickat hem på sistone. Har säkert glömt något ;)







Det vita linnet och de svarta byxorna längst ner här, fick jag gratis när jag beställde från H&M den gången... Linnet högst upp har en djup urringning i ryggen vilket resulterar i BH-problem, eller bristen av en BH kanske jag ska säga? Vid nästa partytilfälle ska jag invida denna! Linnet i mitten är ett bra bas-linne som man alltid kommer få användning för. Som imorgon till exempel!

Puss /emma.

Dagen i bilder

Idag var jag ledig! (Tjoho för det!) Dagen spenderades på följande vis:

Jag blev väckt 8.27 av att mobilen ringde. Tänkte att det var bäst att kolla vem det var, "Mamma snutt" stod det på displayen (jag och mina gulli-gullnamn du vet) jag svarade, men allt som hördes var rassel och prassel. Huh? Lägger mig på kudden igen. SOVA! TRÖTT! Då ringer någon som skulle kunna haft torettssyndrom på dörren ungefär 15 grr/sek, och lägger till några illskna knackningar samtidigt. Då ringer Mamma på mobilen igen. Prassel och rassel även denna gång. Jag bestämmer mig för att gå till dörren, drar på mig pyjamasbyxorna (se på den Maja!) för att visa hänsyn mot personen med de grava torettssyndromet som står vi dörren, glömde glasögonen, så halvt blind går jag till ytterdörren. Där står mannen som orsakat oväsendet: Olle, med Mamma bakom sig. Dörren hade gått i baklås! Jag fick öppna fönstret till Emils rum och de klättrade in den vägen. Haha.
Jag avlägsnade mig från problematiken och gick och la mig igen, var trött efter nattens uppesittar kväll framför datorn om jag säger så. Vid elva sätter alarmet i mobilen igång och jag snoozar, och precis när jag återvänt till min udda och konstiga dröm (jag piercade båda bröstvårtorna, funderade på att pierca naveln också. Jag letade efter en bankomat och gick vilse, samtidigt som jag skulle träffa nåns släkt och sen höll jag på att missa bussen osv...) stormar Mamma in och frågar om jag har något rosa som ska tvättas. Det slutar med att all min rosa tvätt är i fel nyans och hon tvättar sin enda tröja själv ändå.

Jag äter frukost, sminkar mig och sätter upp håret, allt detta sittandes i sängen. Jag försökte på mig den "berömda" rosettfrisyren men misslyckades ganska bra. Se själv: Jag blir frusterad över mitt misslyckande (hate it) och försker mig på en knut istället. Nej inte det heller. Så det blev en gammal hederlig toffs och dem vet i hur de ser ut så det blir ingen bild på den...



Det som åkte på i klädväg var detta:
Ett två-tre år gammalt halsband jag inte riktigt gillade, men nu funka det fint till den vinröda sjalen och vita linnet + de gråa jeansen. På med jackan jag fått så mycket beröm för och sen satte jag av till tåget.

Sen skulle jag möta upp Maja på Ropsten för att shopp..hrm..köpa present till Olle. Han fyller nämligen år imorgon! Vi siktade in stegen på Biblioteksgatan där det ligger nåra trevliga butiker. Alla butiker med fina (läs: dyra) saker fick mig att må dåligt. Tänkt va mycket saker jag inte får en chans att köpa liksom (med risk att låta odräglig). Jag sa "Tänk om man kunde köpa allt man vill ha" Maja sa "Tänk om jag hade massa pengar" Det märks att vi är systrar :)

På Urban Outfitters hade jag spanat in en kjol för ett tag sen, som inte fanns i min storlek, nu var den helt borta. Snyft. Istället fanns det en annan ljuvlig skapelse som bara skrek: EMMA! om. Jag grabbade tag i en sån och sätte av mot provrummen. Jag har aldrig prövat kläder där förut så jag fick mig en liten överraskning när en kille tar mina galgar och låser upp ett provrum. Oookej..? Jag var i alla fall säkert inlåst :) Kjolen satt bra och I loved it. Den är småblommig (stor trend i vår) och vippig, sitter i midjan och åhhh. 555kr fattigare och 555kr lyckligare går vi vidare mot Gallerian. Jag får i mig en bagel på Espresso House som höjer humöret och vi fortsätter vår lilla soppin..hrm..jakt efter present till Olle... By the way hittar nåt skit bra till honom! Maja hittar en fin fin en tunika. Just det jag köpte ett halsband på Ginatricot också, det jag blev tipsad om! Kolla in mina darlings:



När vi kom hem skulle jag rakt upp till köket för att tillaga en måltid värdig en kunglig. Min köttfärsås som jag egentligen skulle göra, blev thaiköttbullar med jordnötssås istället. Mamma ändrade tydligen... Visst låter det mycket enklare? Höhö. En lång stund senare var det klart och OJ VA GOTT det blev. Jag är verkligen en mästerkock om jag ska vara blygsam :) Kanske att jag till och med lägger upp receptet sen!? Mycket godare än vad det ser ut! Mums. Det bästa av allt är att jag fick mig en rejäl matlåda till.. hum.. onsdag nästa vecka!



Nu ska jag packa lite till imorgon då jag åker till Uppsala vid 12-tiden. Men mitt rum ser ut som f-a-n (igen) så jag undrar i vilken ända jag ska börja... Kanske att jag tar hjälp av påskgodiset som ligger i ägget gjort helt i choklad...? Fick det av jobbet, och vadå det är ju till för att ätas! Har provsmakat alla bitar, känt och klämt på dem för att försäkra mig om att det inte är nåt likör-slisk-äckel i dem innan jag goffar i mig dem. Med hjälp av en hårnål! Ahh, smart smart Emma.


Nu måste jag bli seriös och packa! Puss på er ♥

Juste! Jag har inte sagt något om vädret... En bild säger allt, utsikten från mitt fönster, man ser vattnet bakom träden. Lyxigt va? :)





/emma.

Change of plans

Förutom att sockerbullen D ställde in vår lunchdate för hans andra flickvän SATS (det svider) är det väl bra här på ön. Klockan är 00.17 och jag sitter upp senare än på mycket länge en vanlig vardag som denna, men det har däremot en bra orska: jag är ledig imorgon!

Har chattat lite med Tessa och nu är det bestämt, dock inte bokat, att jag ska åka och hälsa på henne i London i maj! Har hittat ett hotell som verkade okej, mailade dem på knackig engelska för att boka ett rum. Sen hitta jag toppen flyg! Men tro inte att det var klart för det... Tydligen måste man ha pengar på sitt VISA-kort för att kunna köpa de nedrans biljetterna, och en shopaholic som jag har knappt ett öre på kortet några dar innan löning. Om jag ska vara ärlig tog pengarna slut två dagar efter löning. Lönen som kommer på tisdag har jag redan i mina tankar shoppat upp... Känns lite snopet. + alla fin fina räkningar som trillat in på grund av mina flinka fingrar när det gäller kategorin nätshopping... Var ska detta sluta?

Orka bry sig. Imorgon är jag ledig! Det kommer jag leva på hela dagen! Och jag ska till London och göra av med ännu mer pengar... Men det skulle jag ju inte tänka på! Kul kul.. Synd det där med lunchdaten också.. Inte skulle jag tänka på det heller.. Om jag borde gå och lägga mig? Tror bestämt det.

Godnatt och sov gott!

image2024

/emma.

P.S. Damn... Jag har glömt att jag måste hänga tvätten! Fasen va skoj!

Begär

Jag känner ständigt begär efter olika saker. Igår var de lakanen från Hemtex som hägrade, vilka jag också köpte. De väntar på att bli tvättade innan jag bäddar om sängen med mina våriga lakan. Va mysigt! Sen köpte jag en kjol från H&M, väldigt fin, vardagsfin och klassisk liksom. Bild kommer väl... Köpte också en tröja på Lindex som var nersatt i pris - sånt gillar vi! Fan. Jag är en riktig liten narkoman när det gäller shopping... Nu har jag blivit besatt av tanken att köpa mig en skinnjacka, det är inne och hett även ivår och jag är riktigt sugen på att inhandla en. Frågan är om det är min stil? Skulle jag passa i en skinnjacka? Jag leker med tanken.. Fan va cool jag skulle se ut ;) Haha.. Sen är jag sugen på en "vippig" kjol från Urban Outfitters som bara fanns i stl L när jag var där och kollade sist. Tänkte ge den en chans till efter den 25e... Åh.. Vill ha! Vad vill jag mer ha... Jo ett sånt där id-mineral-puder hade inte suttit fel... Eller en make-up kurs på Make-up store där man sen får produkter för priset man betalar för kursen (ful mening?)... Jag är en riktigt liten "vill-ha-apa" just nu märker jag. Ska kanske avrunda..

Juste! Något som också kittlar lite extra i maggropen är tanken på att köpa en alldeles egen symaskin. Tänk att kunna sy egna kjolar, klänningar av enklare modeller! Jag har sytt en hel del tidigare i mitt (unga) liv, bland annat jeans, en kavaj, flera klänningar, kjolar, kuddfodral, överkast, gossedjur, skjorts osv. Allt jag sytt har jag också kunnat använda, så jag måste påstå att jag var duktig :) Fick dock lite hjälp av farmor med svårare saker som t ex gylfen till jeansen... Ett litet problem i köpa-symaskin-och-tyg-och-sy-som-en-gud-projektet är att jag inte har någonstans att ha symaskinen, eller allra minst en syateljé. Skulle också vilja börja måla igen som jag gjorde förr, men även en målar-ateljé blir svårt att fixa fram. Jag har för guds skull inte ens plats med ett skrivbord i mitt pygmerum!

Idag är jag påsk-gul dagen till ära. Har mitt enda gula plagg på mig, en gul korsett-topp-aktig-sak som jag köpte när jag gick i ettan på gymnaiset. Ser ut som ett uppstoppat påskägg då den är liiite tight numera ;)
Idag är det också min sista dag innan mitt alldeles egna "Påsklov", då jag fick ledigt imorgon när det är halvdag och även på tisdag nästa vecka då jag ska till Norrköping! Är helt exalterad om jag ska vara ärlig :) Imorgon har jag lunchdate med min älskling och det är inte helt fel det heller! Efter jobbet åker jag till Brevik och hämtar grejer jag beställt från H&M. Vilket flyt! På fredag är det Påskbuffé hos F & F med massa god mat.. Åh.


Ha det bäst och Puss på er!

image2023

/emma.

Något rosa

Detta bäddset från Hemtex vill jag ha! Så fint. Hoppas det är lika fint i verkligheten och att det finns i Hemtexbutiken i Fältan! Håll tummarna :) Det får bli min påskpresent till mig själv!

image2022

/emma.

Snö?

Det var då ett himla sjå med det här Svenska vädret! Är det inte vår så är det vinter, är det inte regn så skiner solen osv. Vad som helst kan hända! You never know... Som igår när jag skulle lämna tillbaka filmen D och jag hyrde i söndags, hade jag, såklart, glömt paraplyet hemma... Jag åkte med tåget två stationer, men efter det var jag helt utlämnad de stora, blöta snöflingorna. Snöflingorna var stora som asietter - jag ljuger inte! De snöade snett, från höger, sen från vänster, sen rakt ner och till och med nästan nerifrån. Jag fick ett fint litet snötäcke över hela mig, i håret såg det väl ut som om jag hade en lite vit mössa. Näsan hade också ett fint litet snötäcke och jackan ska jag inte tala om. Hua. När jag kom innanför dörren hemma rann det vatten (snö blir tydligen vatten när det värms upp) från huvudet och i hela ansiktet. Kan säga en sak: Jag hatar att få snö/regn (you name it) i ansiktet. För det första havererar sminkningen, för det andra måste man kisa med ögonen (ännu mer fösämrad sikt), för det tredje är det allmänt obehagligt. Idag snöade det vidare men idag glömde jag inte paraplyet! En poäng till Emma.

Ska in till Fältan och lämna tillbaka mina krokar jag köpte på Indiska efter jobbet. En vändligt smart idé faktiskt, en massa krokar man hänger på en dörr men nackdelen var att dörren inte gick att stänga när man hängt upp krokanordningen... Dumt och onödigt. Jag hade behövt krokarna! Men livet går vidare... Funderar på att köpa ett litet påskägg också. Frågan är vad jag ska lägga i? Tips?

image2021

Trots kylan är jag varm.. ♥

/emma.

...

Okej, okej. Fjärde inlägget för kvällen och jag lovar, det är det sista! Iaf för stunden. Om jag pausar i tio minuter, räknas det då? Hum.. Jag får nog stänga av datorn så fort jag är klar med detta.

Måndag: Ja, vad har jag gjort idag? Jobb, lämna tillbaka filmen, gå hem i snöstorm utan huva el paraply. Städa. √
Tisdag: Jobba, Fältan (lämna tillbaka en sak), hem. Boka kör-teoriprovet - Nu jävlar! (Rent ut sagt).
Onsdag: Träna, jobba, till Dave. Fira D's kompis som fyller år och D's namnsdag! Paaarty!
Torsdag: Ledig - UNDERBART! Träna vid 18.00. Packa till Uppsala.
Fredag: Träffa D? Direkt till Uppsala? 16.00 Påskbuffé hos Farmor & Farfar + tjocka släkten. Träffa Rasmus! ♥
Lördag: Uppsala slöerier... Träffa Johan G?
Söndag: Hem från Uppsala?


Så, nu får det räcka, har sagt godnatt till min darling... Bara att borsta tänderna, ta ut linserna och tvätta ansiktet innan jag kan krypa ner mellan de nytvättade lakanen (ännu något som går under kategorin vardagslyx)..

Sov gott!

/emma.

En sak till

Jag vet. När jag väl får för mig att blogga blir det inte bara ett inlägg som normala människor skulle hålla sig till. Utan kanske tre eller varför inte fem st blogginlägg? Detta blir mitt sista och tredje för kvällen... Tror jag :)

Sex and the City the Movie hägrar i mina tankar och efter att ha kollat på denna lite längre trailern blir jag bara ännu mer sugen att se den! Hoppas verkligen SATC håller som film och inte bara som serie... Åh jag är kan inte låta blir att vara förväntansfull!! Sara, egentligen skulle det vara du och jag som satt i biosalongen på premiären den 21 juni... Vem vet? Det är ju ett tag kvar, vad som helst kan hända :)

Tills dess, njut av detta:



/emma.

Känsla

En bild säger mer än tusen ord.

image2020

Lucky-Lakrits och Theo förstår vad jag menar ♥

Lay like this forever



Beroendeframkallande. Tre små ord. "David-plåster". "Säger du det". Surface=porren. Te. Havregrynsgröt. Måålvakt. Skratt. "Just can't get enough". Chili- och paprika-creméfraiche med tortelini/tagliatelle, champinjoner, vitlök och tomat. Bio. Utö. Alarmsignalen. "Ses snart". Älskling. Guitarr-hero. Leende ögon. Mysigt. Saffran. Tein. Pannacotta. Fröken Blåmärke. Paris? SATS. Söder. En-gång-i-månaden-en-ny-restaurang. Första home made rosapantern med dl-mått. Film. Tovor. Sushi. "Okej, tack hej". Schlager/Slager. Ekologisk mjölk. Landet (i två bemärkelser). Puss. Subba. Hålla handen. Debaser. Telefonplan. Lokalsinne. Knäppis. Energiknippe. Kysser...

Lite av mycket. Lite av allt. Mycket av allt.

Glädje. Lycka. Kärlek.

Jag lever!

I helgen gick jag mest omkring som i dvala. Mina planer på Uppsala ställdes in, då jag intog horisontellt läge hela helgen. Åker ju till Uppsala denna helgen över påsken, så det jämnar nog ut sig :) Rasmus är tydligen jättestor nu, väger mycket mer än när han var en plutt. Nähä? Han kryper omkring överallt, "pratar", ställer sig på knäna och vill komma åt saker på t ex soffbordet (nu är det dags att ta undan allt småplock i "barnhöjd"). Tydligen har han blivit lite blygare också, så man kan nog inte bara ta tag och krama om honom som förut när han var en liten degklump (sötare än det låter)... Naaw, cant wait!

Alltså, helgen. Fredagen gick i slöhetens-tecken, så som lördag men också söndag - dock bara till en viss del. På lördagen stökade jag ner rummet om möjligt ännu mer och det tog jag hand om på söndagen, då jag fick energi och började städa rummet, efter att jag sett de två filmerna 27 dresses och Juno. Båda filmerna var bra, Juno var nog snäppet bättre, fast det är två helt olika filmer... Aja. Känner du för lite good-mood filmer - se dem! Anyways. Jag höjde volymen på mitt Hifi-system och dansade runt i rummet medans jag städade. Visst blev inte städningen effektiv med allt dansande och hoppande samt sjungande, men städat är det i alla fall. Och det var liksom det som meningen. Sen drog jag och brorsan för att workouta med skivstängerna på Friskis. När vi väntar på tåget ringer min Babe som är på väg hem från Karlskrona, och undrar vad jag skulle ha för mig på kvällen. "Inget... Vad ska du göra?" "Inget.." Givande konversation va? Hehe. Det slutade med en film, mys och frukost på sängen i morse. Är inte det vardagslyx om något? Sånt måste man göra oftare! Jag tassade upp till köket, satt på te-vatten, brädde (?) fixade några mackor till D och fil till mig. Tyvärr hittade jag ingen bricka, men det hade kanske blivit lite väl storstilat?! Väcker min älskling med en puss och "Jag har fixat frukost på sängen..." (stolt) "Nähä?" (förvånad). Jajamensan. Sen lägger jag till med "Ska vi se på nyhetsmorgon?" Det senare höll inte så länge när Latjolajban (stavning?) satte igång. Istället blev det Bondi beach block som jag kollar på varje morgon. (Handlar om fyra par som ska totalrenovera varsin fallfärdig lägenhet och tävla om vem som säljer sin egen designade lght för mest pengar... Typ.) Där låg vi och myste i en halvtimma eller mer innan jag skulle bli seriös och krypa ur pjamasen och ner i jobb-outfiten. Med massor av enerig entrade jag jobbet... Får så mycket energi av dig Honey ♥

Denna veckan blir en kortis vecka - helt lovely om du frågar mig. Är ledig torsdag, fredag men även måndag och tisdag nästa vecka! På tisdag ska jag till Norrköping över dagen och gå till en så kallad Homeopat, återkommer om vad det är, vet nämnligen inte 100% än vad jag gett mig in på :) På onsdag fyller Daves kompis Fredrik år (grattis i förskott) och då blir det fest! En himla tur att jag är ledig på torsdag!! Phu. Annars hade jag varit d-ö-d på torsdag morgon på jobbet. Men nu är jag L-E-D-I-G!!

Nej, back to work! Har massor att göra!

image2019

Vill ha sommar...

/emma.

P.S. Det där som jag nämnde förut (<--länk) om min ömma punkt (en av dem?;) är längre inte något problem! Gissa vad jag heter nu?! Något mycket bättre!! Tänker inte säga vad, det får bli min och din hemlis ♥

Usch och fy

Jag är inte bra alltså. Igår gick jag till jobbet, mådde bra på onsdag eftermiddag så jag tänkte ge torsdagen en chans. Men ack så fel. Igår var ingen kul dag på jobbet. Från morgon till kväll hade jag skärande ont i magen. De vildaste tankarna satte igång, om blödande magsår ect ect. Nu är det nog inte riktigt blödande magsår, vet inte vad. Men jag gick omkring som en halvt ihopfälld fickkniv hela kvällen efter att jag (äntligen) kom hem från jobbet. Illa mådde jag också.. Vilken pärs! Var till och med och handlade mat för att laga mat till de små odågorna hemma... Tänk dig det uppdraget! Min söta lillebror Emil hjälpte mig dock så folk fick mat i magen, jag klarade knappt att ställa kastrullen på spisen. Disken lämnade han... Suck. Men han var till hjälp ändå :)

Idag då? Bättre? Ja lite, men emellanåt känns det som en kniv letat sig tillbaka... Aaaahhhgg. Blir galen! Man blir ju helt handikappad av sånt här trams. Igår när jag låg och grät (jo faktiskt) för min dumma mage undrade jag hur jag skulle kunna ta mig till jobbet idag. Jag kan inte vara sjuk. Tomult redan som det är och kollegan är i Tyskland. Inge bra om jag skulle ha varit sjuk idag. Alla hotade mig igår innan jag gick för dan, att jag inte fick vara sjuk idag - under inga omständigheter. Mamma! Hjälp mig... Aja. Nu är jag här i alla fall. Pendlar upp och ner mellan "okej" och fruktansvärt.

Apoteket nästa!

Ha en fin dag :) Det är ju fredag! Tyvärr njuter jag inte så mycket som jag borde.. Njut för mig!! :)

image2018

/emma.

Miss you

Saknar dig redan. Fånigt va? Vi sågs senast imorse när du gick till jobbet vid 4:a tiden (okristligt tidigt). Hur mysigt är det inte att kramas när man är alldeles nyvaken och trött. Det är riktig vardagslyx det! Nu åker du iväg i eftermiddag och blir borta hela helgen... Kommer sakna dig. Men det gör jag redan så det behöver jag ju inte säga igen kanske :)

Igår efter att jag piggnat till lite efter min ospecificerbara sjudom (var helt sänkt, ont i huvet, blä blä blä) åkte jag till Älvsjö för att sedan åka vidare till D's moster, morbror och kusiner som bor nånstans... Jag har verkligen noll koll på Sthlm, Lidingö, innerstan visst, men sen börjar kanterna suddas ut ;) Väl framme (första komplimangen för jackan - har tagit fram min höstjacka och dissat dunjackan:) vankades det middag och Gutiarr-hero. När det gäller Gutiarr-hero har jag aldrig spelat det förut och var beredd att strunta i det helt - jag pallar inte att vara dålig på något, jag måste vara bäst på en gång! Men efter en "test spelning" kände jag att jag fått en hum om grejen och började "battla" på lägsta svårighets nivå (easy). Jag gjorde inte så bra ifrån mig första gångerna men sista låten som jag spelade mot D's kusin vann jag!! I rock! Som jag också skrek ut några gånger ;) Haha. Nu gillar jag Guitarr-hero! Men jag måste nog köpa mig spelet och öva i hemlighet :) Efter det tar jag vem som helst! Mohahha! Okej...

Hade en kanonkväll igår, att jag vann över proffset till kusin i Gutiarr-hero har inget med saken att göra... Haha. Det kommer jag leva länge på :) Blir så glad av dig hannibanni också :) Himskansk va många smilies jag gör! :D:D:D

Nej nu ska jag komma ur min rosa bubbla ett slag, eller måste jag? Äh, jag stannar kvar här bland molnen och längta efter dig ♥

Juste, andra komplimangen för jackan fick jag i morse :) Tihi. Skärp dig Emma!

Puss å hej

image2017


/emma.

P.S. Darlingen har köpt biljetter till ett jippo med tre roliga typer den 7e oktober. (Framförhållning någon? :) Uggla, Rhemborg och Ulvesson ska stå för underhållningen på Cirkus! Ska bli hur kul som helst, han är för go min älskning


Inge vidare

Just nu mår inte jag bra. Vet inte alls vad orsaken kan vara. Känner mig varm, har mått illa hela dagen, allmänt sänkt, ont i huvet... Varför? Jag behöver inte vara sjuk! Jag har inte tid och mitt jobb kräver att jag är där. Alltså ingen kräver det av mig, men jag kan i princip inte vara borta. Min närmaste kollega som också är min avbytare i växeln skulle till tandläkaren kl 14 och då mailade vi ut i två omgångar att (första mailet) jag kanske skulle behöva gå hem och (i det andra) att jag kunde stanna en timma till och sen gå. Inget svar. Inte på något av mailen. Det håller inte... Jag gav upp och ställde in mig på att sitta där sista två timmarna. Då kom en räddande kollega som sa att hon inte kan sitta två timmar - men gjorde det i alla fall. Bara det får man dåligt samvete av. Det gick så långt att jag började undra om jag verkligen mådde dåligt! Usch. Mitt jobb ger mig stress och stress är inte bra, undra på att jag inte mår bra...

Ligger fortfarande i sängen sen jag somnade vid 15-tiden då jag kom hem. Vaknade för kanske en halvtimma sen... Jag kan inte komma på någon anledning att jag mår skit. Bara försvinn!

Hopps din dag har varit bättre :)

Att göra

Även denna vecka ska jag hinna med en hel del grejer, träning framförallt!

Måndag: Jobba, åka till Fältan och lämna tillbaka kjolen och pumpsen. Hem, slöa - röja på rummet.
Tisdag: Jobba, träna själv i gymmet på jobbet, hem, slöa... SJUK! Gick hem tidigare och sov från 15.15...
Onsdag: SJUK, till D's moster, mostersman + kusiner för middag och guitarr-hero - jag = nybörjare! :)
Torsdag: Jobba, laga mat hemma. Ipren är min räddning! Plåga hela dagen, men jag käpade på.
Fredag: Däcka.
Lördag: Däcka. För att förklara "däcka", detta sker inte på grund av fylla som kan tros, denna förklaring gäller även ovan.
Söndag: Däcka, två filmer, städa rummet och sen träna skivstångspasset kl 18.00, hem, mys med D och film. - Kom ihåg: Henke fyller 25!!

Som du ser blir det lugna gatan i helgen, oavsett om jag åker till Uppsala eller inte. Har inte varit där sen i julas, då min lillebror Rasmus var bara ett halvår. Nu har han växt massor vad jag vet! Synd att jag inte träffar honom oftare... Helgen blir nog ett ypperligt tillfälle att dra dit och kolla läget, för att sen åka hem antingen lördag eftermiddag eller söndag mitt på dan, det återstår att se. Kan vara skönt att bara vara hemma en dag också!

Känns som om jag missat något, och jag vet med mig att det säkert dyker upp en hel del grejer under veckans gång, uppdaterar då i så fall :)

image2016

/emma.

En öm punkt

Kom på en annan sak. Något som jag är väldigt känslig för är vad jag heter i folks (eller ska jag säga D's?!) mobiler. Ganska värdelöst irritationsobjekt - jag vet. Men jag rår inte för det. För mig betyder det jättemycket! Mina närmaste kompisar, familj och så, heter nått med puss, sweet, mys, xxxx älskling, bästa, fina osv och min D har så klart sin variant på gulli-gull-namn. I helgen tog jag mod till mig och frågade krävde få veta vad jag heter i hans nalle. Vilken besvikelse! Nää. Fyyy. Detta poängterade jag noga och väl. Han har dock inte ändratproblemet som grundar min snarstuckenhet. "Vadå det betyder ju inget... Det spelar väl ingen roll... Annars vet jag ju inte vem du är.. haha.." mycket lustigt du. Inte.

Varför det betyder så mycket för mig är att jag har mitt sätta att markera vad personen är för mig genom att döpa om folk i mobilen till vad de betyder för mig. Exempel: Om nån heter Söta Snuttis Pluttis (grov överdrift på namn, men principen är den samma) och jag helt plötsligt blir osams med denne eller så, ja då döper jag om personen till dess "ursprungliga" namn och efternamn för att ja, som jag sa, markera. Det är min grej. Punkt.

Så snälla! Döp om mig till nåt gulligt! "Emma Utö Sonesson" GÅR INTE FÖR SIG. Undar hur länge jag kommer få strida för detta? Men jag tror jag är liite envisare än D... Hoppas det. Och jag kan ju inte döpa om honom som i protest, det är emot mina principer och lika med att jag inte gillar honom längre (typ)... Och han skulle inte bry sig ett dugg heller för den delen. Damn.

image2014

/emma.

I natt jag drömde

En underbar dröm. Massa kärlek och helt fantastisk.

/emma

En smaksak

Just nu har jag ingen riktig koll på vad jag har för stil. Jag vet vad jag gillar (rosetter, rosa, hjärtan - ja du fattar.) men inte vad som är rätt eller fel just nu. Iofs finns det väl inga rätt och fel när det gäller mode! Iaf på senare tid har jag börjat kolla in lite andra grejer, lite andra snitt på kjolar, andra färger ect. Jag är själv osäker på om det är rätt för mig och om det är en stil som är snygg eller inte - på mig. Något jag i och med detta också har kommit i kontakt med är att killar och tjejer har olika syn på mode - eller helt enkelt vad som är snyggt i klädväg.

Som t ex nu i helgen. Jag och Lotta var som sagt på stan och jag hade ett presentkort på MQ (alltså sabbas inte shoppingförbudet). På MQ hittar jag en söt kjol, den är "vippig", hög i midjan och har knappar som en kul detalj. Alltså principen är bra! Lotta och jag peppar mig att köpa den och att den är snygg och passar till "det och det och det". Du vet hur det är när man ska övertala sig själv till att köpa nåt :) Jag var inte helt 100 kan jag säga, men jag köpte den ändå - vadå presentkortet kan ju gå ut!? Sen kommer jag tillbaka hem till D och visar mitt fynd. "Eh fin?!" får jag som respons. Jag sätter på mig den för att göra mig iordning för kvällen (vi skulle ut och äta tapas med D's mor, far, moster, mosters-man) och D frågar lite försiktigt "Ska den sitta så högt upp?" Tystnad. "Ja!" säger jag. Sen tar jag av mig den på en gång. "Vad gör du? Nej men du.. Du kan ju ha den..." säger D. Jag ignorerar. Fortsätter med att av-kjola mig och sätter på mig jeans och en svart topp med band i midjan istället. "Den var fin!" säger D med mer inlevelse. Okej? Tack? Så sa han att jag får ha på mig vad jag vill bla bla bla.. Men inte vill jag ha på mig nåt han inte gillar när jag är med honom? Nej nej, jag vill ju vara übersnygg då!

Vad vill jag ha sagt? Jo, killar och tjejer ser olika på mode. Jag kanske vågar mig på annorlunda saker, eller det som helt enkelt är "trendigt" just nu. Killar kan behöva lite tid på sig att vänja sig med vissa saker, som t ex en kjol högt upp i midjan eller så. När en kille upptäcker att alla tjejer ser ut så är det mer ok, än om man råkar vara först med en "modegrej". Killar klarar inte av för "extrema" eller annorlunda grejer när det gäller kläder. Tjejer däremot är ju lite mer update på trendigt-or-not-fronten så därför kan man klä sig mer trendigt om man ska umgås med brudarna och lite mer "normalt" i killars närvaro. Och det vet jag ju! Nu har jag i alla fall testat mina (och D's) gränser... Får neutralisera mig lite med my guy tror jag. Inget illa menat hun, jag konstaterar bara! :)

Det kluriga är att jag inte själv vet vad jag vill ha för stil för tillfället, det klassiska går alltid hem (hoppas jag) och de mer "galna" får jag spara till galna dagar och galna tjejer då. Deal?


image2015

/emma.


Edit: Fan. Förut sa D alltid att jag alltid klädde mig så snyggt. Att jag hade bra klädsmak och så. Fan. Jag måste ändra tillbaka detta! Liiiten törn fick sig egot allt. :)

Återblick

Helgen har varit toppen! Jag spenderade den nästan bara på "borta plan", så när jag kom hem i söndags (visserligen vid ett-två tiden på dan) kändes det som jag varit bortrest, fast jag hela tiden varit i Sthlms-trakterna. Nu har jag kommit in i en sån där period igen när jag hittar på massa saker hela tiden! Jag spenderade mest tid med hannibanni, men på lördag drog jag in till stan för en fika med Lotta! Hon och jag "råkade" såklart kolla in lite i affärer innan vi väl kom till skott med den planderade fikan. Hehe. Det var jätte mysigt! Hon och jag har aldeig riktigt shoppat eller så på egen hand någon gång :) Helgen bjöd också på middagar, fest, mer middagar, boule och ännu mer festande! Jag är ju verkligen ute i svängarna nu för tiden.. Jisses. Nu till helgen kommer inte D vara hemma och jag ska nog passa på att köra en alkoholfri helg ;) Inte för att jag inte gillar att festa, utan för att man blir lite slö och seg av det. Min lever gråter nog också en hel del om jag ska vara ärlig. Haha. Men men, man lever bara en gång och jag är ju faktiskt bara 20 :)

Något jag är stolt över är att jag kom i väg och tränade ett skivstångspass/body pump igår! Helt otroligt. Jag smsade min bror när jag satt och väntade på Lidingötåget på Ropsten, hade väl ett ögonblicks energi och kände för att träna. När jag kom hem ändrades denna lilla energi jag hade till "det hade ju varit skönt att ta det lugnt..." har numera officiellt "sega söndagar" om man säger så. Men tillskillnad från tidigare "sega söndag" kom jag i väg till Friskis denna gången! Min bror sa att han minsann ville göra nåt och då var det ju bara att hänga på! Härligt! Nu sitter jag här med najs-najs träningsverk i rumpa och lår och lite var stans! Love it!

Hur var din helg?

image2012

/emma.

Det skulle inte vara helt fel

Att äga en (eller 14) klänningar av märket Marchesa. Man blir ju helt lyrisk av deras design! Nedan en bild på dem, de två till vänster står för det fina och tjejen till höger är modell - jag tror att jag har fattat rätt när det gäller vem som är vem.. :)

image2009

Sen dessa är två av allt det underbara jag sett. Kunde inte välja, men dessa två... Marchesa, marchesa... Ojoj.. I den vita till vänster skulle jag typ kunna gifta mig i ;) Den ser så sagolik ut, man skulle se ut som en liten älva :)



/emma.

Revolutionerande bantning

Haha! Jag döör! Detta var så grymt klockrent! På radion säger de plötsligt "Nya Revolutionerande bantningsmetoden som FUNKAR" Alla blir knäpptysta och jag och mamma lyssnar extra noga.

"Strunta i att tänka på vad du äter, sluta motionera och börja shoppa isället. I följd av att du spenderar pengar och går på stan blir du lätt fattig. Då får du dra ner på andra kostnader, som till exempel mat och det i sin tur leder till att du äter mindre och går ner i vikt."

Hahaha.. Föst gör jag en segerdans då jag ändtligen får tummen upp för mitt spenderande av pengar. Pengar är runda för att de ska rulla som man säger (klockrent). Men sen kommer själva poängen att man då inte kan köpa så mycket mat = du går ner i vikt. Hahahaha.

Sen kan jag också tillägga att jag är CP, Dampbarn, en mupp osv. Haha. Ingen skulle tro min familj om de berättade hur jag egentligen är... Nu finns det tyvärr filmbevis på att jag är ett mongo, men det tänker jag inte lägga upp på Youtube, min syrra hotar dock med detta... Tror jag ska ge henne tillgång till min garderob som muta ;) Haha. Jag är helt knäpp!

"Jag behöver käääärleek" var en av mina brilianta kommentarer.

Dags att röra på fläsket till friskis? Hum.. Den som lever får se! Hoppas ni hade en härlig helg, ska berätta mer om min sen :)

Puss å tjoho

A guy thing

Solen skiner här i Älvsjö och jag har de senaste dagarna börjat nysa allt oftare och mer. Först nu slog mig tanken att det kan vara pollen dags... Fan. Det är liksom det som tar ner tjusningen av våren, min nedra allergi! Snörvel, kli, nysningar och röda ögon är min vardag när björkar, gräs, gråbo - och gud vet allt - blommar för fullt. Atttscchoo. Prosit. Tack.

Om vi bortser från nysningar några minuter, kan jag ju berätta lite om gårdagen! Jag åkte som sagt direkt från jobbet till Dave. Vi droppa in på bolaget för lite.. ja du vet det man vanligtvis köper på bolaget... Vidare hem till D och "svida" om till partyoutfiten (det hjälpte ju inte att jag inte visste vad jag skulle ha på mig), locka håret och svära lite över att jag glömde partyväskan hemma. Håret blev bra (alltid något), sminkningen också, massa svart på ögonlocken och saken va biff så att säga, klädvalet blev nåt gammalt, men jag orka inte bry mig. Sen fick vi skjuts till Viktor där jag slurpa i mig en Breezer och två Smirnoff ice. Mer behövdes inte ;) Den timman gick fort, trots allt snacka om bilar... Är man ensam tjej med (denna gången) tre guys så får man nog räkna med bilsnack. Bilar i all ära, men det jag har att komma med i sånna disskutioner är mest färgen på bilen och bilmärken, thats it. Sen är jag helt lost när de går in på modeller, hästkrafter, turbo och motorljud och sån skit. Visserligen kan jag skillanden på fälgar och navkapslar också (har jag sagt att jag trodde det hette narkapslar förut? Lärde mig det för några månader sen typ;) vilket alltid är något...

image2007


***

Nu är Dave på vift, så jag får underhålla mig själv här i Älvsjö... Jag har dock inga av mina leksaker här, som typ kanske skor, nån tidning, eller... eller.. ja men mina saker! Här är det ju bara hans saker, killsaker.. Funderar på att åka in till stan och "roa mig" med fönster shopping och att tråna efter saker jag itne får köpa.. Kan sluta illa... Med tanke på att min syrra precis talade om vad jag hade på kontot. Mindre än vad jag tänkt. Detta shoppingförbud borde inkludera nöjen av annat slag, som festa och restaurangbesök, det om något äter ju upp pengaran! Nästa månad? :)

Ikväll ska vi ut och äta igen, Dave, hans mamma och pappa, moster + mosters man och jag då. På nån spansk tapas restaurang nånting. Ska bli trevligt! Fast jag har ganska bristfälligt med kläder här.. Kanske blir en visit in till stan då.. Har ganska mycket tid på mig om man säger så, innan D kommer tillbaka så jag kan gott ta det med ro, som norrmännen säger. Seeegt.

Jaja, vi får se vad dagen har att bjuda på, kanske att man ska försöka på sig en såndär rosett-frilla alla svassar omkring i nu förtiden. Känns lite B numera dock, den är kanske lite uttjatad? Äh. Vi får se om jag fixar den först innan jag säger nåt!

image2008

Två nöjen i ett, skor (shopping) och fest :)

Puss å hej leverpastej!

/emma.


TGIF!

Thank God It's Friday. Ännu en vecka har gått och nu är det de bästa dagarna av veckan återstår. Ledighet!

Ikväll, eller direkt efter jobbet, ska jag åka till D och lasta av min packning (jag kan ju verkligen konsten att packa lätt) innan jag ska styla mig inför kvällens "aktiviteter". Det blir som sagt Thaimat med 8 pers och senare dans - även det med 8 pers! Jag vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig! Jäklar. Men med D's hjälp (?) kanske jag finner något att dra över huvet. Håll tummarna!

Kikar säkert in här något mer under helgen... Men man vet ju aldrig. Tänkte passa på att önska dig en trevlig/fartfylld/lugn fredag!

Puss å hej!

image2006

Arbetsskada

Klackar + trappa (med hål i) = katastrof. Vi börjar där så kan du tänka dig...

Jag skulle ta mig en tur ner på lagret och vila mina stackars trumhinnor. De bygger och renoverar fortfarande där uppe på fd. ekonomiavdelningen. Det rivs väggar, sågas i metall, mhz-en går upp way över jetplansoväsen (visste du att barnskrik ligger tvåa på listan över höga ljud, högst upp ligger jetplanen) och det är allmänt svårt att svara i telefonen. Jag är ju receptionist som sagt och telefonen är sällan tyst mer än max två minuter i sträck. Igår var det mer intensiva korta och höga ljud som följde varandra, idag är det mer jämna höga ljud, men som håller i sig i typ timmar. Och det känns som sagt på trumhinnorna! Jag tog mig en ljudfri "promenad" till lagret för att införskaffa några memofix-rullar (en av våra alla produkter). När jag kom till spiraltrappan gjord i metall i ett härligt rutmönster tvekade jag en aning och tog ett djupt andetag. Höll i mig för glatta livet med ena handen, ställde mig mer på tå (som knappt är möjligt i mina heels) för att inte fastna i dessa håligheter på vägen ner... När jag skulle tillbaka var det samma procedur som gällde, men denna gången lyckades jag inte lika bra. Jag fasnar med klacken på sista trappsteget (jag trodde pärsen var klar liksom) och ramlar fram och snett. Haha. Kul, kul. Aj, aj.

Nu sitter jag här med öm ankel och ler och är sådär jäkla trevlig bara jag kan vara.

image2005

Det kunde ju ha varit värre...

/emma.


Edit: Efter en skön paus från oväsendet på ca fem minuter började dem igen, denna gången är det ett ihärdigt skärnade högt ljud... Lovely. Men en glad nyhet är att det är fredag!


Psykologi

Måste inflika med en liten grej. Jag är som sagt söt suuugen så jag nästan klättrar på väggarna. För att råda bot på detta, eller i ett försök att råda bot på sötsuget, fixade jag en kopp te till mig. Valde nån "rose and herbs" - tjossan, som jag druckit nåra gånger tidigare och gillade. Färgen är kärleks-röd också villket passar mig utmärkt! Då säger en kollega i kritisk ton "Gillar du det där téet?" Jag nickar. "Gillar inte du det?" Hon rynka på näsan "Jag gillade doften men inte smaken".

Jaha. Nu är det jag som sitter här med mitt te och rynkar på näsan. Gillar jag verkligen smaken? Är det äckligt? Haha. Allting är verkligen psykologiskt! Fan. Jag som gillade det där téet...



/emmasCupOfTea

Fröken sötsug

Nu när mina löften om "ingen shopping" och "gå ner i vikt" råder, är det mycket att tänka på. Som speciellt nu, den där "gå ner i vikt" - biten... Just nu knaparar jag Läkerol som en å annan tant. Men jag MÅSTE ha något! Är så jäkla sööööt suuugen! Läkerol är i alla fall sockerfritt... Överallt ser jag frestelser (som när jag var på stan i tisdags och såg skor, fast godis nu då) som innhåller antingen choklad eller flera säckar socker. Suck. Varför kan jag inte få äta vad jag vill och bli "skinny" iaf? Det är taskigt alltså. Kollegor köper godis och jag får inte smaka! Fy va orättvist alltså. Men jag får ju igen det sen (förhoppningsvis) med en najs liten body till beatch 2000-aldrig. ;)

image2002


Om det en dag kommer choklad som man blir smal av och pizza som tar bort celluliter - då är himlen nära! ;)

/emma.

Edit: Vet någon varför det egentligen står ett "A" på Läkerol tabletterna? Det står ett "A" på asken också för den delen... Hum...

Lunchdate

Nu kom jag precis tillbaka från min lunchdate med D. Måste säga att det var mycket spännande att ge sig ut på lunchen, till en restaurang istället för matsalen på jobbet! Jag fnissade nästan hela vägen in till Lidingö Centrum bara på grund av det :) Vi avnjöt en lunch på restaurang Jernet (där jag praoade i 9an faktiskt) med solen inskinandes (dagens ord?) genom fönstren... Det är helt underbart med vårsolen alltså! Imorse var det snö på backen som snabbt fösvann med hjälp av regn, slaskit värre... Men det är en annan historia! Min lunchdate med D var väldigt mysig! Sånt borde man göra oftare, eftersom man sällan kommer iväg här på jobbet då det är långt till närmaste lunch-ställe. Kanske blir det en favorit i repris, eller vad säger du honey? Mys pysigt värre! :)

Imorgon är det fredag (igen) och då blir det middag med D och gänget på Naviya, någon thai-restaurang i stan. Fasen va skoj! Lite ändrade planer på lördagen dock... Men det bjuds med all säkerhet på något annat! Hem och packa väskan till imorgon då?! Och vad ska man ha på sig? Snacka om problem á la Emma, typiskt mig!

"Puss på dig" ♥

image2001

/emma.

Romantisk

Romantisk? Jag? Det var i alla fall de första ordet en kollega sa till mig imorse :) Det som kan vara orsaken till att jag ser "romatisk" ut är att jag "brottades" med locktången imorse och satt upp lockarna med lite hårnålar samt att jag har fina kjolen med rosett och lila söt tröjan. Jag gillar min look ;) Till detta har jag såklart mina nya stövletter jag använder flitigt!



(Bilderna snodde jag från senast jag hade denna outfit, innan jag färgade håret som synes...)

/emmaAmore

På önskelistan

Denna klocka från Tritoni att jag gärna ägt... Kanske en vacker dag? Den klockan jag har nu fick jag trots allt när jag fyllde 16 eller nåt.

image1997



/emma


Frestelser

Idag åkte jag som sagt till stan för att lämna tillbaka grejer jag inte vill ha. Jag måste säga att det gick väldigt bra, men överallt gjorde sig shoppingbehovet påmint. Jag såg klänningar, färger, klackar och kjoltyg vart jag än vände mig! Det var nästa plågsamt att gå omkring mellan alla grejer som jag inte fick köpa eller ens röra vid (annars var nog risken att jag skulle börja shoppa). Något jag däremot köpte var ett par skor för 199kr, men jag tänkte att eftersom jag lämnade tillbaka lite grejer bl a ett par (dyrare) skor så kunde jag få köpa ett par andra (billigare), eller hur? :) De är till i sommar, praktiska, lekfulla och pigga!




Sen bytte jag de svarta pumpsen till ett par utan skada...



Dessa söta små ballerina från H&M har jag glömt att visa! Köpte dem låångt innan shoppingförbutet;)



/emma.

Ajöss med det

Som jag skrev i min to-do-list ska jag idag åka in till stan och lämna tillbaka lite prylar jag inte behöver, som inte passar eller som tär på plånboken. Dessa gråa pumps från H&M kommer jag nog inte få användning för och de gör lite ont att ha på sig en längre stund... De svarta pumpsen jag köpte på Wedins måste bytas då de hade en skada på ena sidan. Tightsen jag köpte på H&M var trasiga så de ska bytas de med... + en kjol från Ginatricot som inte sitter bra på min feta lilla rumpa.

Nu är frågan om jag får köpa nya grejer för de pengar jag får tillbaka eller om de ska sparas lika hårt som de andra pengarna jag inte gjort av med än. Vad är regelrätt i mitt lilla no-spendig-mars projekt? Jäkla löfte.

Ses på stan då!



Citat

"Att kriga för fred är som att knulla för att bli oskuld."



Detta ursköna citat är från boken PS Jag älskar dig - och som du märker är den boken är helt underbar!

Tack för påminnelsen om detta citat Evelina :)

Dagens rosa

Ojoj, hittade detta på en blogg... Smeg har skapat en rosa kollektion i 50-tals stil, med kyl, frys, diskmaskin och även något för de trångbodda, kombinerad tvättmaskin och handfat!

Jag kan inte låta bli att älska detta! Det finns i andra färger, men just rosa är mitt självklara val!

image1990

/emma.

Hur startar man sin morgon bäst?

Om du vill få en bra början på dagen, gör inte som jag. Jag snoozar längre än vanligt och får ganska bråttom. Trots det kommer jag tidiagare till jobbet än jag gjort på sistone, hann till och med gå bort till inköp och återlämna en borste jag lånade av en kollega förra torsdagen! Sen går jag till kaffemaskinen för att ta min sedvanliga kopp kaffe, vidare till receptionen där jag öppnar växeln prick kl 8.00. Efter ca tio minuter gör jag det man inte vill göra kl 8.10 på morgonen. Jag välter ut hela kaffekoppen över skrivbordet. Jag placerar "pölen" precis på ena halvan av tangentbordet, vidare under underarmsstödet, under dokumenthållaren som står under datorskärmen och ner i en plaskskande vatten kaffe-pöl på golvet. Lovely!

Det positiva med detta missöde: Jag fick det städat under tangentbordet, telefonen, dokumenthållaren osv, det var ganska rejäla dammråttor där om jag ska vara ärlig. Mitt underarmstöd har numera klädsamma fläckar, och jag fick öva min simultan-kapacitet (hör på den Maja!) då telefonen ringde non-stop och jag samtidigt skulle torka upp kaffet!

Nu ska jag försöka återuppta ordningen! Jag ska skicka alla tennisfakturor jag gjorde klart igår, skriva över nyckeltalen från RSR till Navison. Vad mer? Jo, de där Eurocarden ska göras och jag ska skriva upp namn på "svarta listan". Självklart tillkommer prövningar på psyket i form av stress i spridda skurar under dagens lopp.

image1989

Istället för att hälla kaffe över tangentbordet på mornarna skulle man börja dagen med kärlek ♥

/emma.

The pianist

Det där med att röja och rensa på rummet i röran har jag skjutit upp sen jag kom hem. Jag har precis kollat klart på filmen The pianist och jag är helt stum. Den handlar om en man vars passion i livet är att spela piano, berättelsen (som också är sann) äger rum i Warszawa under förintelsen. Det är verkligen så grymt och omänskligt. Det finns inga ord som kan beskriva hur overkligt hemskt det kan ha varit. Därför är jag stum. Filmen var otroligt verklig och väldigt gripande. Jag fick se "hans" berättelse. Filmen är baserad på en pianists liv, allt det han fick uppleva under alla år med död, svält, krig och förintelse och hur hans räddning blev en Tysk soldat, som hörde honom spela piano och därefter gav honom mat och kläder. Denna filmen fångade mig. Trots att jag trodde mig veta att jag sett det som går att se när det gäller förintelsen. Jag hade fel. Oavsett hur många gånger man får höra saker om förintelsen kommer den vara lika hemsk som första gången man läste eller såg dokumentärer om den. Man kan inte glömma det hemska som hänt och man kan aldrig förstå hur de stackars människorna hade det. Det går inte. Men vi kan tänka på det, vi kan försöka att att möjligtvis tänka oss hur det kan ha varit och som nu, genom att se den här filmen, verkligen känna för alla som fick gå igenom det. Jag fick upp mina ögon igen, jag trodde jag sett allt, men det hade jag inte, långt igrån, detta är bara ännu en bit av det hemska som skett. Det var verkligen en bra film, en hemsk film, en sån där film som får en att förstå hur jäkla bra man egentligen har det.

Med glädje ska jag nu städa min garderob... Det är nästan så man skäms.

image1988

/emma.

Veckans to-do-list

En tjej som jag behöver mycket struktur och regler. Imorgon börjar allvaret med mitt vikt(iga) löfte att inte äta onyttigheter och socker mm. Dags att få lite ordning på sig! Kan lika gärna göra ett schema så jag vet vad som ska göras och se till att jag håller mig till det!

Måndag: Jobb, hem och rensa i röran! Kolla på en film innan sängen kallar?
Tisdag: Jobb, till stan och lämna tillbaka grejer jag inte ska ha - och inte köpa något nytt!
Onsdag: Träna på morgonen, jobb.
Torsdag: Jobb, luncha med D, jobba, hem och laga mat - fick mat - mums
Fredag: Jobb. Middag kl 20.00 på Naviya med D mfl och dansa hela natten lång!
Lördag: Bakis och skakis? Middag på spansk tapas restaurang med D's folks, boule och fest!
Söndag: Hem, träna ett skivstångspass, slöa.

image1987

Jag behöver mer tid...

/emma.

Två löften

Just nu arbetar min hjärna för fullt. Jag funderar på att ge två löften. Frågan är om jag vågar det och om jag kommer kunna hålla det?! Fast det är lite grejen med mig, jag måste göra något drastiskt (allt eller inget) om jag ska lyckas. Antingen är det "ät inget onytt och träna som en idiot" eller så är det "ligg i soffan och ät godis hela dagarna", jag kan inte göra något halvdant eller mellan-aktigt. Har jag godisförbud måste jag hålla det, inte en enda godisbit, för då förfaller allting. Min karaktär är nämligen inte tillräckligt muskulös för att kunna tackla sånna frestelser.

Nu är alltså frågan, kan jag lova och hålla löftet, att inte äta godis och börja tänka på vad jag äter? Det andra löftet är (håll i dig nu): Ingen mer shopping nu i mars! Det senare löftet är det som kan bli svårt att hålla. Men jag fick lite inspiration av en bloggerska som ska ha "No Spending Mars" Hon får endast använda 1/10 av vad hon brukar spendera under en månad, 1050kr alltså. För min del ska jag nog endast hålla mig till att inte köpa kläder, skor - you name it, dock ska jag tillåta mig att köpa det som är nödvändigt, typ schampo och hudvård mm. Men just shopping för "nöjes skull" som kläder jag kanske egentlingen inte är i desperat behov av. Ska t ex ut och äta på fredag så det kommer jag tillåta mig att göra, men allt annat "lull lull" måste jag sätta P för. Ja, jag är nog inne på att lova detta i alla fall... Hum...

Vågar jag lova detta? Gå ner i vikt och inte shoppa något? Shoppingförbudet ska i så fall gälla under mars månad, sen kommer jag antagligen lida av grav shoppingabstinens och min talförmåga kommer vara minimerad till noll och endast innehålla ord som "skor" "måste" "kläder" "rosa" "köpa" "hjälp" "klackar" "lack" "klänningar" osv.Jag kommer också lida av skakningar och kronisk värk i fingarna av brist att få på "ta på kläder och skor i butiker". Ajaj. Ojoj. Det smärtar nästan redan...

Det kanske är lätt att lova detta när jag precis har stillat min "shopping hunger" med postorder, skomissbruk och gud vet allt! Men jag måste nog lova detta då mitt konto redan har börjat sinat på pengar... Inte bra, inte bra. Vill ju börja spara en hel del också inför kommande resor jag vill göra!

Tror ni jag klarar detta? Håll tummarna!


image1986

/emma.

Something fancy

Min nya dropp-färgade kjol från H&M gillar jag mer för varje dag som går. Den är hög i midjan, rosa-lila, dropp-färgad som är hett i modevärlden just nu. Jag köpte ett smalt lackat kroko, svart färgat bälte att ha i midjan över kjolen. Well, avgör själv. Men jag gillar min nya kjol! :)



/emma.

P.S. Mina nya stövletter (med lilla insida) passar utmärkt till, I love them, speciellt den moderiktiga platån :)

Sega söndagen

Jag tror jag har infört ett nytt uttryck i min personliga ordbok. Alla söndagar senaste tiden har varit så kallade "sega söndagar", mest har det väl berott på så kallade blöta-lördagar, eller fredag med för den delen, som har innehållit lite för mycket rosa drinkar. Nästa helg blir nog inget undantag... Haha, jag är omöjlig! Om inte annat är det pengar som rullar, min energinivå med för den delen... Äsch, jag har i alla fall sädat hela huset idag och städat badrummet här nere - det är grejer det! Sen har jag ju pockat ur diskmaskinen en hel del...

Så här har jag såsat omkring idag, myskläder it is, inget annat borde vara tillåtet!



/emma.

The weekend

Igår kom några av girlsen hem till mig för lite drinkar, snack, musik och premiär-visning av huset! Familjen har varit i Sälen sedan i torsdag så jag har kunnat ta det lugnt och så helt själv. Fast mitt schema har varit fullspäckat och jag har inte riktigt kunna ta till vara på min lugna tillvaro i huset... Snart kommer hela familjen hem med allt vad det innebär så jag ska väl njuta av de sista minutrarna :)

Nu kom dem hem...

Igår var vi Faching någon jazz-soul-aktig klubb, ligger på Kunsgatan långt ner mot Drottninggatan (alltså inte mot Stureplans-hållet). Har aldrig varit där tidigare och det var en salig blandning på folket och musiken bra. Alltså bra musik att lyssna på men inte att dansa till. Inget drag-drag liksom, snarare lite seeegt att dansa till. Någon gång måste väl vara den första för seg-soul-dans också ;) Både jag och Lovisa var ganska trötta redan innan vi åkte in till stan, speciellt jag då jag har festat tre nätter i rad! Vi kämpade på en stund tills vi gav upp och gick mot tunnelbanan. Kl halv tre sov jag gott. Vaknade av väckarklockan vid tolv. Dags att börja dagen! Jag fick ett ryck och städade HELA huset - är inte det imponerande så säg! Jepp, duktigt. Tänkte träna också, men där stannade min hurtighet och jag fastnade i soffan istället :)

Bjuder på en bild från igår, Lotta, jag och Sophie dansade loss med Lovisa bakom kameran. Visst rockar vi?!! ;)

image1977

/emma.

Lets party!

Snart kommer girlsen och vi ska drinka, snacka och festa! Detta blir tredje natten i rad som jag festar och jag vet inte hur bra det är egentligen... Men va fan, man lever bara en gång och jag är bara barnet.. Eh. Kanske mer vuxen ändå.. Är ju i alla fall 20 ;)

Ha en skön kväll! Imorgon är det sega-söndagen. Men nu är det lördag night och party nalkas! Tjoho! Kanske att vi ses där ute på dangolvet!

image1976

/emma.

Catfight

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag läser hur mycket skitsnack det är mellan bloggerskor/bloggare! Det är helt sjukt vad vissa människor känner för att tracka ner andra. Visst jag erkänner att vissa bloggar kanske inte är de bästa (enligt mig) och man får en viss bild av personen som ligger bakom bloggen. Kanske får negativa åsikter. Men inte skriver jag taskiga och elaka kommentarer för det! I så fall är det väl bara att sluta läsa den bloggen man irriterar sig på och se om sitt eget liv istället? Eller har jag helt fel?

Varför kasta ur sig fula ord och elaka kommentarer när människan man trackar ner inte gör annat än är sig själv. Visst man gillar inte alla personligheter i världen, alla har ju sina olikheter och värderingar, men man ska inte behöva ta emot skit för man råkar vara "fjortis", "anorektisk", "har skumma åsikter" osv.. Det är en sak om man själv tar upp en debatt och vill ha handras åsikter, men att oprovocerat få skit är inte rätt!

Så till er som känner hornen i pannan och bara inte kan hålla koll på fingrarna när de kommer i närheten av ett tangentbord - skulle du vilja få samma kommenater? Är du mycket bättre själv? Och gör du aldrig några fel?

Exakt. Ingen är perfekt, alla kan göra fel, alla är olika, det är bara att acceptera. Inse dina egna brister och fel innan du går på någon annan!

image1975

/emma.

Bowling

Igår var det Afterwork med jobbet och ett gäng glada kollegor. Vi började på Restaurang Bryggan (andra dagen i rad och idag ska jag dit igen!) med lite vin och sen bar det av till Ldingö-tåget och vidare till Baggeby. Där bowlade vi ett bra tag och jag fick till hela fem skrikar!! Dock två stycket "Miriam" (internt skämt) då jag tappade klotet bakåt ;) Haha. Fy fan va bra liksom.. Inte. Haha. Ja det var i alla fall skitkul och jag lyckades ragga lite skjuts hem mitt i natten, mitt sätt att förhandla mig till skjuts är verkligen imponerande! :) Thankts D! ♥

Lite bilder från igår kväll då:



Sen var det gonatt! Och är inte jag grimasernas-mästare så säg?! Fanns mest grimas-bilder när jag var med på bild från denna kvällen. Haha. Jaja, jag bjuder på det!

Nä nu måste jag få upp energin, det är ju fest ikväll! Tjoho... Ehh.. Tredje dagen irad.. Hoho. Wish me luck!

/emma.

RSS 2.0