Förr förr förra helgen

Dessa bilder har jag helt glömt att lägga upp här, de är från första helgen här på lördagen. Några stycken ur klassen åkte till en pub i Portslade för att lyssna på ett band. En kille i bandet var son till en av mina klasskompis värdfamilj (hängde du med?), så varför inte? Vi samlades iaf där ganska tidigt och satt mest och snackade. Musiken var relativt övronbedövande och inte alls så angenäm, men sällskapet kan man inte klaga på ;)



Min öl i mitten, vadå jag ska ju lära mig dricka öl ju!



Lisa och Sofia i soffan.



Jenny och Maria!



Danea, Rikard, Jennifer och Anton.



Bahar och moi.

/emma.

Fina minnen - Thailand

Det är härligt att se tillbaka på härliga händelser. Här är några fina bilder från Thailand som min bror Emil tagit.



Ett stycke Emma på stranden.



Fina mamma joinade.



Testade på gungan i trädet på stranden.

Samtliga bilder är tagna på Similian Island. Längtar tillbaka!

/emma.

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Elina!

Reglerna kring denna utmaning är att svara på dessa sex frågor. Länka till utmaningen i den blogg ni har fått den och de ni skickar den till.

Favoritstad: Stockholm (för att jag bor där just nu) och Strömstad/Västkusten sommartid.
Favoritdrink: Rosa Pantern och Cosmopolitan.
Det galnaste du gjort: Åkt till England helt själv för att bättra på min engelska - jag är stolt! Har säkert gjort massa galna grejer, men de kommer jag inte på just nu :)
Inom 10 år: Är jag 31. Är antagligen gift med mina drömmars kille ;) kanske har ett barn eller två? Läskigt att tänka så långt fram... Har ett jobb jag älskar, bor i en stad jag känner mig hemma i och har massor med skor i min Walk-in-closet. Fullkommligt lycklig!
Favoritplagg: Nån söt kjol eller klänning - skor!
Sjukaste drömmen: Att jag skulle föda barn eller nåt sånt - creepy!

Jag utmanar Alina och Anna - och alla andra som känner sig hågade!

/emma.

Händelser och dagens middag

Jag börjar visst komma av mig lite med bloggandet, tycker ni inte? Iofs är det ganska skönt att inte känna sig "tvingad", har man tid och inspiration så har man, har man det inte är det inte värre än så. Skönt. Dagarna bara susar förbi här, snart är det helg och London med David! Har åkt in till Brighton en del på sistone, lämnat tillbaka de underbara skorna, köpt strumpor, leggins och sånt boring - men nödvändigt. Idag åkte vi (Bahar, Nils och Sinan) in till Brighton igen, kollade in en butik som säljer typ märkeskläder men till nersattpris. Jag hittade inget men killarna shoppad loss lite ;) Sen tog vi en fika på ett mysigt fik (dock lite för stark belysning/ljus) men morotskakan var det bästa hitills i England (LOVE)! På vägen hem åkte vi till Sinans lägenhet - väldigt fin! Låg i ett sånt där tjusigt högt vitt hus, stora fönster och vita väggar. En sån jag skulle kunna tänka mig - utan heltäckningsmatta och alla andra engelska inredningsdetaljer, men det är aboslut nåt att bygga på ;) När jag kom hem för någon timma sen hoppade jag in i duschen och naglarna är nymålade, väldigt bra kan man tycka, men inte om man tänker på att jag ska lämna in en Essay imorgon... Suck. Jag är verkligen hopplös! Men när jag ändå är här och pillar kan jag ju lägga upp lite bilder! :)







Hur sjukt snygga är inte dessa underbaringar? Och jag var tvungen att lämna tillbaka dem - det kallar jag brustet hjärta!



I söndags hade jag på mig denna softa outfit, stor t-shirt med leggins och mysiga koftan. Perfekt att gå på bio i :)



I förrgår var jag glad som vanligt...



Lyckades till och med sätta upp mitt korta hår till något som liknade en frisyr.



Jag hade prickig kjol och mattanten i skolan diggade min outfit ^^



Det var också i förrgår jag köpte min bedårande vårkappa, det är nästan som en klänning! ♥

Nu ska jag skriva vidare på min Essay, låta nagellacket torka och försöka ignorera mitt sötsug... Gaah! Detta hade jag till middag idag: En skiva grovt-grovt bröd med Philadelphia och gravadlax på - mumsigt! Och nej, det är inte lite mat om man tänker på MEGA morotstårtan jag knäckte tidigare...



Mer sånt här!

Hoppas ni har en fin kväll där hemma - tänker på er <3
/emma.

Godafton!

Nu sitter jag i skolan in the Pavilion och fryser - sjukt kallt! Varmen maste vara helt avslagen eller nat, skulle ha haft torgvantar pa mig. Lanar en dator av Sinan (han ar en elev har men jobbar lite for skolan med att oppna Pavilion om vardagarna osv.) och gor lite laxor. Fattar mig inte riktigt pa laxorna dock... Killarna spelar fotboll inne i gympasalen och jag ar smatt uttrakad, far nog ga in och kolla pa dem nar de spelar fotboll eller nat. Sen ska jag hem och sova for att vara pigg o glad imorgon! :)

Hoppas ni dar hemma har haft en bra dag! Manga pussar a kramar /emma

I bought it

Berlocken som jag skrev om förra veckan, berlocken med stort B. Jag köpte den! Ajabaja. Men den är ju bra fin! Dock måste jag skaffa en längre silverkedja till den, just nu är den på tok för kort! Har verkligen älskat min berlock från H&M, men den har sakta men säkert ändrat färg (ganska mycket oäkta). Så nu har jag den!

Snart middag! Sen blir det bio i marinan :) Love it! Älskar verkligen att jag är här(i England)! Underbart :)

The man who can't be moved

Favoritlåten just nu: http://www.youtube.com/watch?v=FW6F_g3upKA The Scripts låt... Mm. Man kan bara älska det.

Hittade tyvärr ingen video att lägga in här, tyck bara på länken om du vill lyssna!

/emma.

Detaljerna som gör det

Jag hade premiär för svarta naglar här om veckan, köpte ett svart lack på H&M för att testa hur det såg ut på mig. Jag tycker andra är så snygga i det och kände att jag skulle vilja testa själv också! Måste säga att jag diggade resultatet, nu var H&M lacket lite gråaktigt, det var lite glitter i det, så jag fick inte den där nattsvarta looken. Men det får duga! Kan köpa ett annat svart lack när detta är slut. Gillar det skarpt vilket som!



Gillar min svarta uggla också - mycket!



Förra måndagens outfit - black is the shit!

/emma.

Let's study

Jo, jag borde verkligen börja med det nu! Att göra läxorna alltså. Funderade på att ta tag i min essay till på torsdag också, men jag var ju sjuk förra torstagen så jag vet inte vad vi fick för tips på teman. Man får ju skriva om precis vad man vill så jag kan ju hitta på nåt annat. Men det kanske fanns något bra tips liksom, så man kunde få lite inspiration. Jag har tänkt pluggat sen tolv i dag, men istället sminkade jag mig länge och väl, satte in lite papper i en pärm oav. Allt för att slippa plugga - och nu sitter jag här och bloggar! Herregud.

Det är ruggigt som 17 i mitt rum nu, måste sätta på mig en till kofta över fleeströjan. Kanske att man skulle inhandla torgvantar också? ;) Igår tog jag det väldigt lugnt hela dagen, kollade på alla Desperate Housewives- och Greys Anatomy avsnitten - bara åtta stycken! ;) Hehe. Skönt att ta det lugnt, känner mig inte helt hundra än, fortfarande snuvig och lite hostig. Hoppas det går över snart! Ska ju till London nästa helg och träffa Älskling och då får man ju inte vara hängig och sjuk! Satt och kollade på tågbiljetter till nästa helg nu men sidan ville inte funka och jag vet inte riktigt vart jag ska... London Euston stationen låg närmast hotellet, men tänk om det är värsta gettot där ingen vill vara? Och så kommer jag där med en rullväska och ser allmänt lost ut. Illa. Funderar på att gå till Portslade station här och boka biljetten och fråga lite vad som är bäst. Får bli så! Kommer bli superkul vilket som :)

Ikväll ska alla från skolan på bio i Marinan efter middagen. Vet inte vad vi ska se än, men det ska bli mysigt! Bio är verkligen myspysigt. Sätta sig där i mökret och kolla på en film, låta tankarna försvinna iväg och bara vara här och nu. Underbart. Men tills dess måste jag göra läxorna, äta middag så småningom och klä på mig mer passande kläder (pjamasbyxor och flees går nog inte hem;)

Hoppas alla ni där hemma har haft en undebrar helg!



/emma.

Lost in translation

Vet egentligen inte vad jag menar med den rubriken, har faktiskt inte sett filmen heller (tror jag). Men jag känner mig lite lost i bollen, kanske beror det på att jag stannar uppe sent (som igår) när jag borde vara hemma och återhämta mig och bli frisk nån gång... Jaja, man måste väl få vara olydig nån gång i livet :)













Nu ska jag kanske stiga ur sängen, äta frukost, snygga till mig och gå ut i det jag tror är fint väder! :)

Puss å kram /emma,

Bästa medicinen

Mår man lite småkasst måste man ha underhållning på hög nivå. Min underhållning består av Sex and the City the Movie boken. Den där boken jag sååå gärna ville ha! Och nu har jag den! Såg den stå ensam på en hylla i bokhandeln i Southwick. Kollade på måfå i en annan bok och där stod den! Jag började nästan gråta av lycka :) Så idag när jag legat på sängen har jag kollat igenom mästerskapet:







Underbart är bara förnamnet.

/emma.

Battle and Hastings

Nu har jag laddat in lite bilder i datorn igen, man drar sig lite för att göra det emellanåt. Men är man sjuk så är man, då kan man göra sånt här.

I fredags förra veckan åkte vi alltså på utflykt i Sussex, för att kolla in Battle och  Hastings. Bahar och jag satte oss längs bak i bussen med några killar från klassen.



Nils ville inte vara med på bild, men det ville Sinan!



I Battle kollade vi in detta:





Pampiga grejer.



Massa små krypin...



"Smått" fuktig promenad.



Bahar överlyckig! Dörren passade hennes längd perfekt ;)



Vi inne i ett av rummen, framför ett fönster...



Abbey.





Abbey.





Labyrinten.



Bahar övar balansgång!



En tapper liten blomma i januari!



Jenny.



Jag.



Mot Battle!



Hittade en rosa-rosa butik!



Ännu mera rosa - ett hus!



Härlig varmchoklad...



Är det möjligt? ÄNNU mera rosa! (jag = överlycklig;)



Hastings. Lite ruggigt och regnit! Minst sagt.



Mina Puma sneakers - redan använts flitigt!



Till kvällen hamnade vi först på puben King and Queen. Jenny och Maria.



Sofia, jag, Anton och Ahmed.



+ en glad Rikard!

Det var den fredagen det! Denna fredagen ska bli så mycket lugnare hade jag tänkt. Man vill ju inte gärna bli sjukare. Snörvel. ;) Det var minst sagt en fin dag, denna fredagen!

Puss/emma.

/emma.

Stackars sjukling

Det är jag det. Är till och med hemma från skolan idag... Man hör knappt vad jag säger märkte jag när jag ringde skolan för att prata in ett meddelande att jag inte skulle komma idag. Har sovit till och från tills nu. Kanske att man ska ta sig lite frukost? Tror tanten har någon där nere hos sig, nån som ska laga nåt, så jag väntar lite... Så jag får väl passa på att skriva ett mail till mamma och kanske ladda upp lite bilder från förra veckan? Vi var ju skolutflykt = massa bilder! När skolan är slut kommer nog någon kompis komma med lunchen från skolan till mig :)

Hoppas ni har en fin dag, var ni än befinner er!



/emma.

Status just nu

Hallå där hemma! Sitter i skolan och göra absolut ingenting alls. Har egentligen idrott eller liknande men jaja. Kan ju gå hem istället. Ska skaffa ett bibliotekskort nu tänkte jag, så man kan låna böcker och sånt (nähä). Äsch. Men jag tänkte mest titta in och säga hej här! Bloggade ju inte igår :-O 

Juste, nu vet jag typ vad jag ska göra på "Activity Weeken" jag och Bahar ska åka till Scotland med några andra! Yeey. Skönt att ha det avklart. Ikväll ska vi ses in the Pavilion här på skolan för att söka lite på boende och sånt i Edinburgh.

Ha en fortsatt najs (nice som det stavas) dag!
Puss /emma.

Finnes?

När jag loggade ut från internetbaken (inlägget nedan) kom denna bild upp med ett par av de mest fantastiska skor! Någon som har lust att leta reda på dem och skicka i ett paket hit till Brighton? Bara att säga till! Har storlek 38.

Tack på förhand!



/emma.

611

Glad överraskning när jag loggade in på min internetbank! Jag har samlat de flesta av mina mynt i en liten låda under nåt år eller så, aboslut inte alla mynt jag haft men lite gran och det blev tydligen 611kr! Wow. Man ska nog spara överblivna mynt ändå - tacksamt i slutändan! Välbehövligt med lite extra klirr också efter ja... Partykvällar och sånt. :)

/emma.

Långt och mörkt

Kollade på lite bilder på mig från "förr" när jag hade långt hår. Och just nu när jag inte direkt har en frisyr eller orkar bry mig kan jag sakna mitt långa hår. Här var det nyfärgat mörkt och härligt, glänsande och nyklippt. Ja. Det hade varit fint!



/emma.

I take it back

Okej, jag lever knappt - faktiskt. Igår gjorde jag något jag förmodligen aldrig kommer göra om, har aldrig gjort något liknande... Okej, det är inget allvarligt alltså ;) Men, jag och massa skulle ut, det slutade med att vi var fyra som åkte vidare till Brighton för att festa. Det blåste som f*n, nästan så man lättade från marken! Efter diverse runt springande efter ett bra ställe kom vi in på ett ställe som stänger sju på mornarna. Killarna bara eeeyhh! Vi stannar till sju - lätt! Och så blev det. Men vi gick vidare efter det stället till nån soft bar kl fem på morgonen. Där satt vi till åtta då de stängde och gick raka vägen till Starbucks där jag avnjöt en latte och en macka. Efter mackan gick vi till The Royal Pavilion som hade gratis inträde bara idag. Vi hade känt att när klockan närmade sig fem var det ingen idé att åka hem och sova liksom. Och vi skulle ju till The Royal Pavilion så det var bara att hålla ut. Men fy sjutton va jag mår dåligt nu alltså ;) Haha. Kom hem ca tolv, tvättade ansiktet och borstade tänderna - stupade i säng. Men eftersom tanten har bjudit över massa människor på kalkonmiddag redan nu vid tre fick jag inte så mycket sömn som jag hade velat... Galet.

Kommer kanske in senare igen och mummlar något. Eller inte, jag kan ju ha somnat med huvet på tallriken, eller nåt.

/emma.

Hoj hoj!

Jomenvisst lever jag! Jag har bara inte tagit mig tid framför datorn idag! Kom hem halv fyra i natt och somnade ganska omedelbart, smygde runt som 17 och lyckades faktiskt inte väcka tanten! Grattis till mig ;) Ställde som tur var klockan på 10 - annars hade jag aldrig gått upp! Fick ett sms av Jenny att jag skulle höra av mig när jag var på väg till henne 10.16 (snoozade lite) så jag gick upp och tog mig lite frukost och hoppade in i duschen. Kände mig lite halvbakis måste jag medge, trots att "bara" blev ett glas vin, en Corona och en Smirnoff under kvällen. Hum. Jaja. När jag var klar satte jag på mig mina nya sneakers, sa hej då till tanten och gick till Jenny. Hon bodde jättemysigt med sin tant i ett litet gulligt hus. Väldigt litet, man kom rakt in i vardagsrummet och rummet därefter var köket lika litet och gulligt det. Men det var tre våningar högt och hade allt man behöver, gulligt som tusan faktiskt. Mitt hus är grymt mycket större om man jämför! Smalt men djupt om man säger så. Sen gick vi för att kolla in en rea i en bokaffär i Southwick, vi gick förbi mig och hämtade upp min packed lunch och gick sedan vidare till Southwick centrumet. Jenny shoppade loss på bokhandeln och sen åt vi vår packed lunch på en bänk. Tog en buss mot Boundary Road, hoppade av på ett stort shoppincentrum, Sainsbury, typ som OBS, de hade allt, kläder och mat mm. Köpte M&M's - mm! Sen gick vi hem och sen dess har jag kollat lite på P.S. I Love You som är den enda filmen jag har i datorn, suck. Har sett den så många gånger! Var nyss nere i köket och åt middag med Helen. Fick en het kycklinggryta, jättemycket var upplagt på tallriken! Phu. Till efterrätt blev det honungsmelon! MÄTT! Ca kl 21.00 ska vi åka in till Brighton och svänga våra lurviga - funderar på att skippa klackarna ikväll. Men det är ju inte lika kul! Mindre problem, måste ju sminka mig och komma på vad jag ska ha på mig också!

Summan av kardemumman blir att jag haft en skön dag! Hoppas din dag har varit lika bra
Pussar å kramar
/the brittish gal

Klassresa och utgång

Idag har man alltså varit på klassresa - alltid lika spännande :) Hehe, iaf för att vara första klassresan på åratal (typ). Vi åkte till Battle and Hastings, i Battle ägde det berömda "battlet" om vem som skulle styra England år 1066. Vi kollade in området där slaget ägt rum, kollade in den gamla katedralen som mest bara var väggar utan tak. Maffigt. Sen kollade vi i de små söta butikerna och hamnade på ett mini fik som en liten tant höll i typ. Jättelågt i tak, rosa väggar och svarta bjälkar i väggarna och i taket. Gulligt! Där tog jag en kopp choklad och de andra te och kaffe. Sen gick vi mot bussen igen och åkte vidare till Hastings. Hastings är lite större än Battle och vi gick omkring i lite butiker, kollade in liksom. Riktigt gulligt, men inte riktigt lika gulligt som lilla Battle. Jag köpte ett par seakers från puma för £19.95, behöver verkligen ett par sneakers att kunna gå omkring i - stövlar är inte optimalt - och när de var så billiga kändes det verkligen värt. Är ju inte direkt en sneakersperson...

Kom nyss hem och om en och en halv timma ska vi åka in till Brighton för att äta på en Italiensk restaurang och sen gå vidare. Måste alltså börja sminka mig och komma på vad jag ska ha på mig... Blir det kanske de nya klackarna, gamla fina blå klänningen med jeans under + mina svarta naglar? Måste testa!

Ha en skön fredagskväll på er där hemma!
Pussar /emma.

Blivit med nya grejer

Idag var det skola som vanligt, ställde kl på tidigt, för tidigt, trodde jag skulle dö när klockan ringde. Fick ett sms av Jenny att hon kände sig sjuk och att hon skulle hoppa, fick ett sms av Bahar där hon frågade vad vi skulle göra. Jag svarade - SOVA! Vilket vi också gjorde en timma till - skönt! :) Efter skolan åkte Jenny, Bahar och jag in till stan. Vi kollade i lite bokaffärer, jag köpte en engelsk synonymbok och två nagellack på H&M. Ett svart och ett genomskillnigt. Testade det svarta redan ikväll...


Inte så svart-svart som jag vill ha det men det får duga för den billiga summan! Lite gltter i det... Ser att jag har lite för långa naglar för så mörkt lack, blir lite våpigt liksom...

Vi försökte sen leta reda på ett lämpligt fik att äta/fika middag men hittade inget. Så vi bestämde oss för att åka hem och äta istället. Hum. Jag som ville fika! Dock köpte jag mig en alldeles egen mugg på Starbucks! Himmelriket! Kolla vad fin den är!


Oj oj så bedårande!


Den har till och med sånna där "take away rutor" på sidan! Dessa ska man samla på :)

På bussen hem stötte vi på Sinan som sa att vi kunde hänga med till skolan, till the Pavilion, där man kan hänga på vardagskvällarna. Visst - men bara om vi får mat. Jepp - pizza blev det - och god var den! Satt där till cirkus åtta och sen gick vi hem. Jag skulle duscha och sånt, så jag ville inte att det skulle bli för sent. Så nu sitter jag här. Trött som vanligt och funderar på att börja kolla på den enda filmen jag har i datorn - P.S. I love you. Men jag har ju sett den så många gånger! Hum. Sova ska jag i alla fall.

Juste! Köpte ju ett pluttinuttigt engelskt hålslag här om dagen. Vi har fått en pärm i skolan och för att kunna sätta in papperna vi får i den behövs ett hålslag, och de svenska funkar inte direkt. Inte för att jag har ett hålsag från Sverige med mig, men om jag tar med pärmen hem måste jag ju kunna använda den med. Detta söta lilla (billiga) hålslag kunde man ju inte låta bli! Användbart är det också, har redan använt det flitigt!


Har på mig understället söta Farmor och Farfar skickade till mig så nu ska jag minsann somna sött:)



God natt på er där ni nu befinner er! Imorgon ska jag på klassresa! Efter det blir det partaj i Brighton - tjo!

/emma.

Natti

Nu har jag varit duktig och skrivit, enligt mig, en helt okej essay! Hann inte skära ut mina stenciler med kniven men man kan inte hinna allt! En ny dag imorgon, en ny power walk kl 6.45 -hua! Med andra ord: jag behöver sova nu!

Puss å godnatt på er!

Motivation

Appropå träning i förra inlägget, jag tror inte att det blir ett träningskort i alla fall... Jag måste inse att jag inte kan göra av med 2220kr bara sådär, jag är ju student nu! Det finns faktiskt andra sätt att träna - gratis! Redan i morse gick jag upp tidigt som tusan (ångrade mig ganska direkt när klockan ringde) för att gå en power walk med Jenny och Bahar. Fy, var känslan till att börja med, men sen när jag kom hem igen ja, helt okej känsla. Vi måste dock hitta något bättre ställe att gå på, det är så himla traffikerat här där jag bor. Men imorgon bitti är det dags igen (lär vilja skjuta mig själv då med), yeey! Aja, det regnade iaf inte i morse och det är alltid något!

För övrigt försöker jag plugga (funkar ju bra som vi märker), har ritat av lite bilder, lagt ett genomskillnigare papper över motivet och ritat av, till screen printingen imorgon - ska börja trycka på t-shirts snart hoppas jag! Jag gör alltså mycket hellre det än att skriva uppsatsen till imorgon, som typ är viktigare. Det är bara så segt att komma igång och faktiskt skriva... Lättare att skriva på svenska! Men nu är man ju i England för att göra allt på engelska så jag antar att det är det enda rätta...

Börjar bli lite hungrig, kanske ska äta nåt först och börja sen! Hum. Nej, jag måste börja nu i alla fall - komma igång. Sen blir det lite grovt-grovt bröd som låg gömt på någon hylla i affären med keso och rökt makrill. Kanske en varmakoppen också så det blir lite mer, "matigt".

Om jag är så flitig att jag pluggar som jag ska lär jag inte skriva något mer här ikväll, så god natt! Om inte, ses vi säkert snart igen ;)



/emma.

Fit for Emma?

Idag var jag, Jenny och Bahar inne i centrumet här nära där skolan ligger, längs med Boudary Road helt enkelt. Vi skulle handla lite mat (middagar) och kolla in ett av gymmen, Fit for all, för ska man vara här i fem månader till behöver man syssla med något och ha en aktivitet! Oavsett om det är att gå med i en kör eller ett fotbollslag måste man hitta på något. Hemma har jag inte direkt en hobby utom att typ träna och massa andra (onyttiga) saker. Så varför inte joina ett gym och få en fit kropp till sommaren! Oavsett om det är ruskigt vädern nu kommer vi hem lagom till badsäsongen i Sverige - det gäller att hålla igång med andra ord! Vi gick alltså in där och pratade med en tjej som heter Sarah. Fick lite priser och så och jag bokade en tid till imorgon när jag ska komma in och snacka med henne själv om vad jag vill uppnå och om det är något jag kan tänka mig. De är tydligen ganska måna om sina kunder och man får "gratis" instruktioner och hjälp med att lägga upp program osv om man blir medlem. Jag som aldrig gillat att gymma kanske kan få lite hjälp och inte känna mig så missanpassad! Sen har det massa klasser som tur är - det jag gillar mest! Till och med pole dancing hade de! Det måste jag testa! Okej, omröstning, ska Emma bli fit till sommaren för sammanlagt £185 för fem månader? Eller vill vi se henne i bikini till sommaren med ölmage? Känns som ett självklart val faktiskt.  Det blir 2 220SEK. Visst det är en del pengar, men för fem månader - ja?! Om jag inte tränar måste jag pyssla med något annat, man kan inte bara drälla runt i skolan och åka till Brighton att shoppa, det håller inte i längden - något måste göras!

Tror det blir ett träningskort! :)

/emma.

This shoes are made for walking

Jag kan inte hjälpa att bara älska min nya saker (I know Bahar, I know:) men mina skor är bara helt fantastiska!





/emma.

I have to make some plans

Än så länge känns det mest som man är på semester här i England. Man lallar mest runt, pluggar lite på dagarna, slutar vid två-tiden och är inte direkt sönderstressad (som man kan vara där hemma...). Men sen då? Kommer vardagen? Känns nästan som om den redan är här. Man har börjat hitta en del både här i Southwick/Portslade och i Brighton. Nästa steg blir att söka sig utåt från Brightons centrum till North Lanes (mer alternativa butiker, second hand, ex the vegetarian shoe shop). Måste också komma på ett sätt att aktivera sig fysiskt, så man inte åker in till Brighton och små-shoppar varje dag liksom ;) Ska kolla in ett gym i närheten och se vad de har att erbjuda. Själv behöver jag klasser, som body pump, step osv. Hoppas de har det där!

Sista lektionen idag gick ut på att vi ska komma på något att syssla med under vår "Activity week" i april. Vi ska alltså under en vecka hitta på något att forska inom, kanske åka till Scottland, Wales eller Irland, kolla upp pubarna eller smaka engelsk mat osv osv. Man ska alltså komma på något man känner för att göra, åka nån stans, forska om det, planera hela sin vecka och komma fram till massa bra saker som man senare redovisar. Men vad ska man egentligen hitta på? Jag skulle kunna tänka mig att åka till Scottland, annars kommer man säkert inte komma dit liksom. Men vad är meningen med att åka dit, vad ska jag ta reda på? Jisses, man blir ju knäpp av mindre. Man får ca £100 som ersättning för mat och boende den veckan om man väljer att inte stanna i Brighton. En shoppingguide för London kanske?



Utsikten från bussen (2a våningen).


Idag regnade det föresten. Första gången sen jag kom hit. Det har antagligen blivit lite varmare, annars hade det väl snöat. Känns som om jag är i England nu med andra ord. Vill hellre har sol och frostigt kalla dagar än blöta klibbiga.Men men. Typiskt oss svenskar att klaga. Gjorde i alla fall något smart direkt efter sista lektionen, gjorde läxorna i skolan till imorgon för att sen åka direkt in till Brighton så Bahar skulle få shoppa lite. Jag köpte med andra ord inget! Eller jo, ett engelskt hålslag för £1,49 så jag kan sätta in alla papper vi får i min pärm vi fick och blyertspennpr + ett par strumpbyxor. Alltså, bara nödvändiga saker!



Hittade denna tjusiga sak på Debenhams, vill verkligen ha exakt en sån här berlock i silver! Men kedjan var lite kort (visserligen kan man byta) och jag borde verkligen tygla mig - verkligen! Någon som vill ge mig en tidig födelsedagspresen eller nåt? ;)


Nu ska jag... Hum. Chatta lite kanske. Kolla upp hotell och tågbiljetter, känna efter vad jag vill göra på activity week. Skulle helst kollat på en film och ätit godis, men jag har ju ingen film i datorn! Buhu.

Föresten detta hade jag på mig idag - älskar mitt nya nitbälte á la Carrie i Sex and the city the movie!



Lite dum bild, men man ser ju båltet iaf :) Nej nu ska jag gå. Måste göra nåt. Vill kolla på film men jag har ju ingen. Men det har jag sagt. Aja. Later!

/emma.

Miss you

Idag kom Älsklingen hem från Idre och vi snackar på msn. Saknar honom riktigt mycket! Kommer bli så underbart mysigt när vi ska till London om tre veckor, bo på hotell, flanera runt och gå på Phantom of the opera! Kommer bli minst lika magiskt som Paris

Älskar dig.



/emma.

Mary had a little lamb...

Hehe. Skämt och sido (eller vad säger ni mamma och Maja?), jag fick lamm till middag idag! Riktigt gott, hela lilla "familjen" samlades, Judys andra dotter var också med, Kate tror jag hon heter. Så nu är jag lagom mätt och belåten, men lite Ben & Jerry's hade ju inte suttit fel och krypa ner i sängen framför en film. Måste köpa min första Ben & Jerry's nu när jag är här! Det är ett av de där målen, som t ex att fika på Starbucks (lycka!).

Lyckades faktiskt plugga lite innan middagen, läste texterna jag skulle läsa högt för mig själv (lät jätteroligt - haha) nu måste jag bara få in alla ord och uttryck ordentligt till imorgon!

Skola imorgon alltså, helgen har gått fort, men jag har inte direkt någon söndagsångest som jag brukar ha att gå till jobbet igen. Det ska faktiskt bli kul med skola imorgon! Jag och Bahar planerar att åka in till Brighton så hon ska få shoppa lite nödvändigheter. Jag skulle behöva blyertspennor och leggins/strumpbyxor iofs... ;)



En lite snebild på min skola - omöjligt att få med hela byggnaden, kunde inte backa mer heller...



<3

/emma.

Luften gick ur mig

Vad hände med alla energi jag trodde jag hade? Innan jag gick ut var jag sjukt pepp över promenaden vi skulle ta! Men när jag kom till skolan och mötte upp de andra, Bahar, Jenny och Lisa, blev jag jätteseg och trött. Men vi gick en liten sväng i alla fall, ner till the sea front, satte oss på en bänk och åt vår packed lunch i solen. Sen tog vi en buss hem, jag fick gå från skolan som vanligt (buss nr 1 går inte förbi mig). Men men. Nu har jag suttit framför datorn sen dess och kollat bloggar. Ibland känner jag att jag ska strunta i alla bloggar medans jag är här, men nånstan kan det vara lite avslappnande att kolla igenom dem lite snabbt - även om man typ får ångest för att se skriver så mycket och man missar grejer hela tiden. Aja. Jag gör alltså allt annat än läxorna om man säger så! Hum. Jag behöver en grammatikbok om det är någon som har en över!

Så, ska bara kolla igenom de sista bloggarna på min lista på Bloglovin'... SEN måste jag faktiskt plugga! En bra grej är att Bahar och jag (och kanske fler) ska börja göra läxorna direkt efter skolan istället, i skolan eller på biblioteket för att slippa skjuta upp det och spara det till sista dagen. Låter riktigt smart tycker jag!

Later folks!



/emma.

Sunday!

Idag är det söndag, en hel vecka har gått sen jag för första gången satte min fot på engelsk mark, måste säga att det är helt otroligt! Fab och lovely! Igår kände jag verkligen att det här kommer bli något av det roligaste jag gjort! Jag kände det verkligen. Dock har jag en hel hög med läxor till imorgon som jag måste göra nu... Hum.

Efter att jag fixat med läxorna, har massa ord och fraser om vädret jag ska plugga in, samt läsa några texter. Ska jag klä på mig något varmt och gå ut i det fina vädret! Solen strålar minst sagt. Iaf vad jag kan se från mitt fönster. Ska ta en promenad med Bahar och Jenny mot Brighton hållet. Denna gången ska vi ta med våra packed lunch och äta det på någon bänk längs med vattnet i solskenet - mer ekonomiskt än Starbucks. Och ganska mysigt! Dags att klä på sig kanske...

Ha en riktigt bra dag där hemma! Här förmedlar jag dagens känsla via Emils foto taget på mig på en strand i Thailand, Khao Lak. Härligt!



/emmaSunshine

A Saturday walk and a latte at Starbucks!

Dagen har varit strålande bra! Först väcktes jag vid 8.30 av Älsklingen som ringde min mobil (vi i England ligger ju en timma efter er i Sverige), vi pratade bara en kortis, har inte pratat med honom sen jag åkte faktiskt, bara skickat nåt sms när jag fick ett engelskt nr! Naaw, saknar dig hjärtat <3 Var nog fortfarande halvt sovande när han ringde plus att jag inte ville prata för högt och väcka tanten i rummet brevid. Vi ska prata mer sen när han kommer hem från Idre! När vi lagt på somnade jag om och vaknade vid tio av väckarklockan men var så trött att jag ställde om den till kl 11, vaknade av röster nere i köket halv 11 och bestämde mig för att gå upp och ta en dusch. Åh! En dusch på morgonen är det bästa som finns, även denna lika skållhet som de andra duscharna hitills, min hud måste ju få men eller nåt... Jag satte på datorn och började chatta med Bahar om promenaden vi skulle ta runt kl 12. Perfekt, en timma kvar, jag gick ner till köket och tog mig lite frukost (mjölk med flingor och två kritvita rostade bröd med smör och lite lite marmelad. Helen (tanten) kom ner och började laga maten till ikväll, vi började snacka och det visade sig att Helen ska till Australien, Nya Zeeland och Bankok en sväng i april i en månad. Jisses vad häftigt! Sen blev klockan jättemycket märkte jag när jag äntligen gick upp till mitt rum så jag fick slänga på mig kläder, skita i att sminka mig eller fixa håret och bara kasta mig ut! Phu.

Mötte upp Bahar och Dannea vi skolan och vi började promenera ner till the sea front genom Baountary Road (shoppinggatan i Portslade) rakt ner till havet. Häftigt. Vi började gå mot Brighton längs med vattnet, det var en liten dam som frusigt till is där det åkte runt folk på skridskor (eller på skorna) och massa svanar stod vid kanten och tiggde lite mat. Vi fortsatte gå och gå och gå, tog massa kort och gick ännu mer tills vi kom till första piren (West Pier) som är ett vrak. Den stängdes för flera år sen och det disskuterades om de skulle bygga upp den eller inte, tills någon satte eld på den. Sen dess har den bara stått där ute i havet som ett skelett och ingen bryr sig. Lite häftigt ändå.

Nästa pir är Brighton pier som har ett litet nöjesfält längst ut (burr att åka karusell nu!), vi gick ut på den och kollade lite, massa spelautomater mitt i, helt galet, massa människor som spelade faktiskt! Riktigt kyligt var det längst ut på piren, så vi vände och siktade in oss på en fika istället! Vi glömde vår "packed lunch" hemma dumt nog, annars hade vi kunnat sätta oss på en bänk och äta den, får bli så nästa gång! Vi gick in på Starbucks! Första gången för mig! Jag är så lycklig nu ;) Måste köpa en sån där mugg också med Starbucksloggan på innan jag åker hem - jag MÅSTE det! Åhh. Den upplevelsen kommer jag leva på länge. Vi tog varsin latte och jag tog också en morotskaka - bara för att! Kaffe har jag inte druckit på jättelänge men en latte på Starbucks är ju bara ett måste!! :) Sen köpte sig Bahar ett engelskt sim-kort och vi kollade in New look igen, jag hade nämligen fäst mig vid ett par otroligt tjusiga pjäser för £20. (men mamma jag lovar, ska inte shoppa på länge nu!) Hoo, de är sååå fina! Ska ha den ikväll, att de har en så förträffligt tjusig färg gör ju väldigt mycket det med :) Sen tog vi bussen hem och jag slank upp till mitt rum för att sätta mig här. Åt en av mackorna i min packed lunch och smuttar på vattnet i vattenflaskan - det jag saknar mest med sverige än så länge (jag saknar självklart babe och min familj också!) är svenskt vatten! Jisses, fatta att vattnet i England smakar klor - fiii fan. Så detta vatten i flaskan ska jag suga på länge! Nu hör jag Helen slamra med tallrikar, dags för middag snart. Chiliconcarne tror jag det är! Efter middagen ska jag göra mig fin och möta upp friends vid skolan och åka till en pub åt Shoreham-hållet för att lyssna på ett band (en värdfamiljs son spelar i det bandet). Najs! Mina nya pjucks åker på!



Portsdale train station på Bountary Road.



Bountary Road i motljus.



Ohh, havet! Ja, bakom dammen eller vad det är där folk åkte skridskor.



Svanar som käkar och en frusen liten damm eller nåt.



Lite småkyligt, men väldigt fint!


Det var massa färgglada små hus längs strandpromenaden, här har Brightonborna sina sommargrejer på sommaren.



Låång promenad - javisst! Den svarta pricken mitt på himlen är min trasiga kamera - nån som vill skänka mig en ny? :)




West Pier - mest ett skelett.



Tre flanerande brudar, Danea, Bahar och jag! West Pier bakom Danea.


West Pier, sett rakt fram i från.


Brighton Pier från strandpromenaden sett.


På väg ut på Brighton Pier.


Ute på Brighton Pier, Bahar i ena hörnet, fiint!


Spelaoutomaterna i Brighton Pier, galet.


Åh, åh! Latte och morotskaka på mitt första Starbucks besök ever! Loved it!



Första latten på länge - ljuvligt! På Starbuscks!!



Åhh mina supercoola och trendy shoes, de är mörkare lila än vad de ser ut här!


Delicious!

Nu har jag precis ätit, dags att sätta på sig lite välbehövligt smink bara! Och kläder såklart:)

Puss på er och ha en fin lördagkväll!
/emma.

Shopping! Yeey!

Ni har hajjat rätt - bruden har shoppat! Big time! Inte för att jag vet om det är positivt eller inte (antagligen det senare) men det är fasligt kul! Weho. Hrm. Alltså, efter skolan åkte jag och några till in till Brighton, nästan alla skulle skaffa busskort osv medan jag bara skulle "kolla lite butiker". Så jag satte igång med att "kolla lite butiker", typ Primark (första gången!) New look, Next och massa skobutiker. Det där med att "kolla" blev sen till SHOPPA! Jag har idag köpt detta:



Primark, det är schaser billigt (som de säger på Media Markt)! Detta fick jag för £8,32! T-shirten ska jag trycka på har jag tänkt!



Denna är min favorit! Hur fin är den inte!! Lagom size (dock inte för skolböcker) och sååå tjusig! £28 - men det är den värd!



Denna fin fina uggla fick också hänga med från Miss Selfridge (där jag köpte väskan).



Det efterlängtade nitbältet köpte jag på Zara (not very exotic...) men jaa!! Äntligen har jag ett nitbälte!



Ett par billiga tygskor från H&M fick också följa med hem - perfekt till varmare tider (a.k.a. spring), har inga sånna skor med mig alls!

Nu ska jag slänga på mig nåt kul innan det är dags att möta upp Bahar, Dannea och Jennifer vid bussen och vidare ut på en pubrunda i Brighton! Ska bli riktigt kul! Första ölen i England för mig! Återkommer imorgon :)

Pussar å kramar på er!
/emma.

Homework

Nu är jag hemma en sväng efter skolan och "middags"-shoppingen på Tesco (£5,5), ska göra läxorna till imorgon hade jag tänkt innan the quiz evening in the Pavilion at school. Vet inte alls hur det kommer bli eller vad vi ska göra, men det kommer nog bli trevligt! Ska vara där kvart över sju så det är bara att sätta igång med plugget I guess. Måste ju komma in i det har med att plugga igen, var ju ett tag sen sist!

Måste också komma på något bra, lätt, billig (och allt sånt) mat som jag kan tillaga utan att tillaga den - lite knepigt måste jag säga! Micron får jag ju använda och lillasyster Maja skickade mig massa micro-mat recept men ändå! Funderar på couscous som man bara häller lite kokande vatten i och låter det dra under lock, vad har man till det då? Skinka och andra grönsaker? Ett annat alternativ är ju att börja med raw food, men nej, tror inte det är något för mig!

Later!



/emma.

Today

Idag hade jag på mig denna t-shirt som jag köpte i Thailand, läraren på första lektionen kallade mig därav "Little miss sunshine" :) Känner mig som det så why not?



Första lektionen alltså, vi kollade in the notice board och såg vilka klasser vi blivit indelade i, jag visste inte då vilken nivå jag hamnat på men men, lika bra att inte veta I guess. Vi skulle upp till Rum 10 som låg rakt upp för massa små trånga trappor (måste ta kort någon dag). Vi fick reda på att vi skulle köpa en bok hos Karen (£20) och sen började lektionen. Det roliga med läroboken är att den vi ska köpa står det "Advanced" på och läraren sa att det betyder att vi är riktigt bra - öh? Jag - bra? Hum. Undrar hur detta ska gå... I alla fall, det obligatoriska att presentera oss själva inför varandra, vi började prata böcker, läraren skrev upp nya ord på tavlan och vi fick en liten läxa till nästa gång (när det nu var?). Vi hade en liten rast innan nästa lektion som vi själva valt, vi fick välja mellan Keep talking, Drama and practical writing. Jag tog Keep talking - lika bra att ta tjuren i hornen! Det gick bra, även här en lära känna varandra övning, lära oss varandras namn och prata, sitta i en ring, byta plats och snacka helt enkelt. Gick bra det med! Sen var vi alla vrålhungriga som vanligt och tur var väl det att vi fick gå ner och äta! Quiche, chips and "something I don't remember" stod på menyn, alltså quiche paj och pommes frites och sallad med fetaost. Pommes frites vet jag inte, men pajen var god och fetaosten likaså. Åt massor för att hålla oss mätta! Vi har mer än en timmas lunchrast så man kan sitta där lugnt och snacka länge, länge. Pratade om busskorten, the International Student Card osv. Väldigt bra att ha! Bara på busskortet fick vi £38 rabatt och kortet kostar £9 så det var ett klipp! Sim-kortet, busskortet och ISC kortet är ju relativt tråkiga utgifter men bra i längden!



Visst är jag bedårande på korten? Man fick nämligen INTE le eller någonting, så jag ser riktigt grinig ut ;)

Kl 13.00 var det dags för kurserna vi valde redan hemma i Sverige, jag hade valt screen printing och den lektionen skulle hållas i Room 12. Vi gick upp för den smala, trånga, långa trappan och satte oss tillrätta i ett varmt (!) rum. En lärare som heter Kate gick igenom vad alla verktyg heter och sen fick vi sätta igång att göra stenciler och sen trycka det på tyg. Så småning om kan man sätta trycken på kläder! Hur coolt är inte det - att designa sina egna t-shirts! :) Yeey.



Sofie tittar rakt in i kameran och Jennifer undviker den nog helst... På Café Costa.

Sen kände både jag och Sofie att det ryckte ganska hårt i shopping-nerven! Vi ville in till Brighton igen och shoppa! Erhm. Iaf lite! Lite, lite bara. Ja. Först hängde Sofie och Jennifer hem till mig, jag skulle hämta pengar och lämna lite skolgrejer - onödigt tungt att släpa runt på. Och sen tog vi buss 49 utanför mig. Tyvärr strulade det lite med att Jennifer skulle möta upp Gabriella som inte hade någon telefon så vi fick spendera tid på ett fik (åt en chokladkaka)...



Min otroligt mastiga chokladkaka och vatten som smakar klår - blääää för det!

...och sen stod vi och frös innan Gabriella hittade oss. Dyrbar shoppingtid gick till spillo! Men men. Sofie och jag fick i alla fall köpa varsin tröja på H&M. Not very exotic, men något! De har typ fått in en hel del av vår- och sommarkollektionen redan! Och den där pälsen som gick åt som smör i Stockholm finns kvar! Men jag ska ju inte ha någon... Hum. Tröjan jag köpte är stooor och mysig :) Lite som om man lånat den av pojkvännen (very trendy)!



Sofie och jag åkte hem direkt efter att affärerna stängde och jag kom hem för en stund sen. Eftersom jag blev väldigt mätt på den gigantiska och mäktiga chokladkakan var jag inte så hungrig. Så jag tog mig en dusch - tog mod till mig - och sen gjorde jag havregrynsgröt, en kopp av mammas te (det hon gav mig i goodie bagen samma dag jag åkte) och skalade en appelsin. Tog med apelsinen och teet upp till mitt rum för att sätta mig framför datorn. Mysigt och apelsinen smakade ljuvligt!



Snygg bakgrund på datorn va? Stenarna på stranden längs kusten i Brighton.

Sov gott sen alla! Jag ska snart sova tror jag - trött!

/emma.

A trip to Brighton

Idag började skolan kl 8.50 och jag kom precis i tid, har inte riktigt koll på hur många minuter det tar att gå - det är inte speciellt långt i alla fall.



Det här är mitt hus! Mitt fönster är på övre våningen till höger.



Detta är Helens trädgård på baksidan - stor!



Längs denna gatan, Old Shoreham Road (som är sjukt lång), går jag till skolan varje dag.

Det var meningen att vi skulle bli indelade i våra klasser men det blev inte så då det kom ca 10st nya personer i morse så vi får vänta till imorgon istället! Vi delade oss på tre grupper och fick en första lektion. Vi lekte en mingellek och fick lära känna varandra lite mer, typ var vi var ifrån och vad vi gillar att göra. Sen gjorde vi en övning med hur vi ska prata med alla i england - det där med please, thank you, sorry och allt annat. Man måste tänka till ganska bra! Och typ överarbeta allt med artiga fraser och ord! Jisses. Har kommit på massa tillfällen då jag sagt fel... Sen gick alla till The Pavilion (andra huset) och fick lite information om Brighton och viktiga datum. Har massor med datum när det händer saker nu! Efter det blev det lunch (thank God - vi var såå hungriga) rostad potatis med två olika röror, en på tonfisk och en på ägg - gott faktiskt! Tog en yoghurt med mig till senare - man vet ju aldrig. Därefter skulle vi alla åka med en buss in till Brighton på en liten sight seeing tur längs the sea side. Väldigt fint! Vi åkte ner Bountary Road (shoppinggatan här i Portslade där vi bor och skolan ligger) rakt ner till havet och åkte längs med vattnet hela vägen till Brighton. Vi åkte ännu längre bort, förbi marinan och vidare. Vet inte riktigt vad det hette men vi hoppade av bussen och gick ner till vattnet. Kallt som tusan! Men solen sken och den värmde i alla fall lite. Riktigt fint var det! Stor stenig strand och solen som sken rakt över havet mot oss...







Ser varmare ut än det är!

Sen fortsatte vi in till Brighton via Brighton University som var som en egen liten by med pubar, affärer osv på skolområdet. Vi åkte förbi fina gröna fält, hästhagar och massa gulligt! Kändes som man var på semester - men jag ska bo här i 5 månader! Galet. Snart kom vi till Brighton och de som ville fick hoppa av och ta sig hem på egen hand de andra fick åka hem igen (och dem som inte gjort testerna än). Jag var självklart en av dem som stannade kvar! Det var ju en hel del som skulle göras, köpa busskort, skaffa ett International Student Card och ett sim-kort till mobilen! Sånna där stora tråkiga kostnader - men som är väldigt nödvändiga. Bara att ha varit utan telefon har gjort en vimmelkantig! Typ. Först skulle vi skaffa studentkortet och gick dit, tyvärr skulle man ha kort med sig så hälften av oss fick vända och leta kortautomat. Vi hittade en, tog kort (man skulle inte le eller någonting, snarare se sur ut, så detta måste nog vara ett av de värsta korten ever!) och gick tillbaka. Efter att vi fått våra studentkort för £9 gick vi till busskortsstället, där blev vi £100 fattigare och tillsist spenderade vi £20 på ett sim-kort. Phu. Men nu är det gjort och jag har ett mobilnr igen! Vill du ha det är det bara att maila mig!

Väl hemma var det dags för "the evening snack", fick bli havregrynsgröt med pyttelite socker och kanel, två tallrikar senare och en hel del småprat med Rachel som också satt i köket hamnade jag här. Ska gå och lägga mig snart! Går nog fortfarande på Sverigetid, vill sova nio och vaknar kl sex..

Hemläxan är gjord så det är bara att realxa, kanske läsa några rader! Imorgon är det skola igen - kul!
Puss på er!

Första-dagen-i-skolan-outfiten

Okej, för det första var min första skoldag igår, men jag hann/orkade/ville inte ladda upp bilderna då så det får bli idag. Detta hade jag alltså på mig igår - första skoldagen!



/emma.

Ny header!

Nu har min lillebror Emil bror varit duktig (igen) och pysslat ihop en alldeles ny header till min blogg! Urtjusigt! Kollar man noga ser man att stämpeln är daterade med datumet jag kom hit! Festligt. Kan du inte se den nya headern trycker du på F5!

Puss

Det där med engelska duschar

Efter min otroligt utsökta måltid på tortelinis (det enda jag kände igen i affären - nästan) och lilla pratstund med Helen och Judy, tänkte jag slå till på en dusch! Har ju inte duschat sen jag kom hit (obs! jag luktar inte) - har liksom inte funnit något tillfälle - så jag tänkte att det var dags att fräscha till mig. Helen har gett mig tydliga instruktioner (de jag drömde mardrömmar om igår natt), mattan på badkarskanten ska ner på golvet, man ska veckla ut duschskyddet och inte stänka ner på golvet. För att få rätt temperatur på vattnet ställer man in den på det hetaste först för att sen sänka värmen sakta. Easy peasy! Ack vad fel jag hade!

Jag satte på duschen enligt instruktionerna, väntade tills det blev varmt och hoppade in, började sakta sänka värmen till en mer duschningsbar temperatur. Jag stack in huvet under duschstrålen samtidigt som det blev isande kallt igen. Öhh? Jag vrider upp värmen igen och väntar på att istapparna till vattenstråle ska bli någolunda angenäma. Men icke. Jag börjar om, stänger av duschen, vrider den på full värme och sätter igång den. Väntar tills det blir skållhett och börjar sakta sänka värmen. Gissa vad som hände då?! Jo det blir iskallt igen. (Frustrationen kommer) Där står man i ett land man inte har bott i mer än en och en halv dag, halft nerblött, hår som droppar och ett fönster som är öppet pga kondensen som bildas när man duschar varmt. Jag försöker igen men denna gången blir det inte varmt. Jag ger upp. Torkar av mig det lilla blöta jag lyckats bli och knackar på hos Rachel... "Ehh Hi, could you help me with the shower please?" Vad skulle hon tro. En svensk tjej knackar på hennes dörr med halvt blött hår och en orange (I know) handduk runt sig. Visst hjälpte hon mig! Jag vågade dock inte sänka värmen så jag halft skållade mig istället - men ren är jag!

Phu. Nu ska jag föna håret och sen sova hade jag tänkt... Men det händer nog inte än på ett tag... Sov gott!

/emma.

At home - at last

Burr burr. Kallt är det minst sagt ute! Tydligen ska det också bli den kallaste natten på länge länge här i Brighton. Looking forward to it? No, not really. De har ju inte värmen på om nätterna till att börja med.

Gick med alla andra (nästan i alla fall) för att shoppa lite "evening snacks" på en supermarket a.k.a. Tesco. Gick in där och kollade runt, köpte schampo, balsam, havregryn, kanel och två förpackningar pasta - 8,66 £ = 103,92SEK. Helt okej - tror jag. Just nu sitter personerna (Helen, Judy and Rachel - I think) nere i köket och äter. Helen and Judy are going to work soon. Jag gör nog min mat när de är klara. Jag frågade om hur jag använder spisen och hon sa att "Errrhm... Normally I don't let the students use the stove". Det ingår tydligen inte i kostnaderna - det jag betalar. Vad får man för 34 000kr? MYCKET! Jaja. Men hon sa att det var okej med pasta, jag sa att det är snabb pasta också så det var inget problem. Microvågsugnen kan jag använda hur mycket jag vill! Yeah!

Börjar bli hungrig, men jag väntar tills de inte är kvar så jag kan göra mig lite pasta eller gröt... + te, teet mamma gav mig blir det - vitt te med saffran och ros - mmm. Det kommer nog värma upp mig.

Appropå värme, farmor och farfars underställ är efterlängtat! Min mössa jag lämnade hemma hade jag gärna haft här. Webcamen hade varit trevligt det med - kan du ta med den hjärtat?

Nej nu ska jag läsa igenom skolans papper, fick schema och grejer. Imorgon blir det mjukstart!

Puss puss
/emma.

At school

Som ni kan ana av titeln till detta inlagg ar jag i skolan just nu. Har en liten haltimma pa en timma att gora lite vad vi vill. Gick till skolan halv nio i morse och var har kvart i for att sammlas upp och fa lite info om dagen. Vi blev indelade i tre grupper och fick ga till olika klassrum. Min grupp skulle vara med nagon som heter Sue och vi hamnade i ett JATTEKALLT kalssrum, Sue kunde knappt skriva pa tavlan ;) Hon gick igenom lite saker som busskort och mobilkort, vad det kostar osv. Man kan ocksa hyra cyklar (nar det blir lite varmare) sa det ska jag nog gora langre fram. Efter det fick vi en rundvandring, vi fick se de olika klassrummen, datorsalen (dar jag sitter nu) dar det ar varmast! Slipper ha jackan pa mig! Det finns ett relaxrum mitt emot datasalen och ett hus pa garden som kallas Pavilion dar ar gympasalen och ett annat relaxrum med soffor, tv, filmer och ett litet kok. Kommer bli riktigt bra det har! Sen var det dags for testerna och vi fick alla sitta i gympasalen. Det gick bra tror jag, hoppas jag inte ar samst av alla iaf. Vi fick lunch (det ingar for min del, men middagen ska jag betala for sjalv), lasagne och te eller kaffe pa det. Sen var det dags for intervjuer, jag och en kille (Kristoffer) skulle traffa Sue, vi pratade lite om vad vi gor och vad vi gillar och vad vi vill gora i framtiden. Bara kort lite sadar. Nu har jag alltsa haltimma och om en kvart ska min grupp ses pa lite info.

Forsta natten hos Mrs Gretton gick bra, vaknade redan vid fem och sen sex och sen sju nar jag skulle upp. Var orolig att jag skulle forsova mig, dromde typ mardrommar att jag snodde min vardinnas bil och korde i vanstertrafik, skvatte vatten over hela golvet i badrummet och allt jag inte far gora hysteriskt! Hua. Men men. Sen gick ju elen av pa natten och det var ju kallt BURR! Tur att farmor ska skicka mig ett understall! Sov i feestroja och raggsockar. Till frukost fick jag mjolk och flingor tog ocksa en skiva vitt vitt brod med smor och sylt... HUM. Jag vill typ ha grot istallet! Far se om jag kan hitta det i nagon butik. Ska ju kopa middag till ikvall ocksa.

Det blir bra! Nu ska jag borja rora mig nerat, det ar minst sagt klurigt att hitta ratt har i skolan! Den ar jattefin, kall och snirklig. Manga trappor och gangar, flera 100 ar gammal. Riktigt fint! Ska ta kort langre fram!

Det lag sno pa backen forut ocksa, jatteovanligt for Engelsmannen men ganska vanligt for oss Svenskar. Snoade lite till nyss. Hoppas dock pa mildare klimat snart! Har ju inte med dunjackan!

Nee, nu ska jag ga. Puss puss

Tantan har WIFI (Framme i Brighton!)

Hejsan hoppsan. Jisses vilken dag. Jag är alltså framme i Brighton, eller egentligen Southwick som denna delen utanför Brighton heter. Åkte hemifrån vid åtta, släppte av David vid Ropsten (han skulle till Centralen och sen vidare till Idre) sa hej då och kramades... Sen var det raka vägen till Arlanda som gällde! Farmor och Farfar var mycket riktigt där, mormor stod vid bagage in checkningen - kramkalas. Jag checkade in mitt bagage som vägde 20,6kg - inte illa med tanke på att det är för ett halvår! Iofs ska ju David ta med en del när han kommer i slutet av januari... Hum. Jaja. Vi fikade allihopa innan jag skulle gå till Gaten, tidig lunch för min del.



Fick fin fin present av mamma!



Som innehöll massa vitaminer och nyttiga saker! Här ska det bli nyttigt!

Sen gick det fort, fort, det var dags att gå genom säkerhetskontrollen och säga hej då. Vi sa hej då och jag gick in med alla min grejer, skulle ta av mig bäljte, öppna datorn och visa, sen pep det självklart när jag gick igenom metalldetektorn - gaah - fick ta av mig skorna, gå igenom igen - det pep igen - fick sträcka ut armarna, killen gick över hela mig med en metallpinnegrej. Ja, sen fick jag äntligen gå. Vinkade en sista gång till mamma & Co och svassade vidare till Gaten. Köpte en Ramlösa och lite choklad till Mrs Gretton. Flyget blev självkart lite försenat så jag kom fram mer än en timma senare än tänkt, missade bussarna jag tänkt ta och fick ta en ännu senare. Kampen till busstationen var ju bara den ett äventyr. Att ena hjulet på min väska pajade underlättade ju inte precis, fick i princip släpa väskan hela vägen till bussarna (bara 5 minuters promenad under jorden) svetten rann...

Väl på bussen gick det fort, jag somnade och vaknade till vid London Gatwick och tittade ut på omgivningarna sista biten till Brighton. Bussen körde in bakom nåra hus som på en ödslig bakgård och där skulle alla av. Spooky. Såg som tur var en Taxiskylt och hoppade in i första bästa taxi, jag och chaffören småpratade lite och tillslist hittade vi rätt hus. Jag bor numera i ett gulligt litet hus längs med huvudgatan (inte i Brighton, detta är ca 7km utanför) med en tant som heter Helen och hennes vän Judy med dottern Rachel. Helen började prata på på en gång och visade mig mitt rum en trappa upp. Hon visade var jag kan ha alla grejer och att elen/lampan ska vara avstängd när man inte är i rummet. Badrummet ligger mitt emot mitt rum (ej heltäckningsmatta!) och det fanns lite regler kring det också... Det gäller bara att jag kommer ihåg allt nu! Helen bjöd på jättegod middag av kalkon, rostad potatis, morötter och selleri, potatismos, rotmos, ärtor, broccoli, stuffing (det man har i kalkonen) och sås. En riktig festmåltid alltså! Fick en citron-pudding-maräng-paj till efterrätt så nu är jag MÄTT!



Mitt fönster.



Mitt skrivbord och mina lådor.



Mycket kläder va?! ;)

Helen och jag åkte ut på en liten sväng för att hon skulle visa var skolan ligger och var man kan handla mat osv. Tar väl ungefär 15 minuter att gå till skolan här i från. Helt okej!

Nu ska jag krypa till kojs och smälta dagens intryck. Helt otroligt bra att Helen har trådlöst internet också! Nu kan jag ju hålla kontakt med alla er där hemma utan att gå till nån typ av internetcafé ideligen!

Juste, min mobil är kvar i Sverige så det är ingen idé att ringa den med andra ord - om ni inte vill prata med mamma förstås. Måste skaffa ett nytt simkort bara, tydligen kanske man måste köpa en ny mobil också för att det inte funkar i de svenska - mysko. Får forska i det!

Puss och godnatt!

/emma.

Väskan packad

Nu har jag packat klart (hoppas jag) för ett halvår (!) sjukt mycket man vill ha med sig och jag har verkligen reducerat en hel del - endast 20kg får det väga! Snart är det dags för middag, Mamma har stått i köket ett par timmar nu och det börjar lukta riktigt gott! Hungrig är jag också. Nu ska jag mysa med David, kommer ju dröja en stund till nästa gång (en månad)...

Imorgonbitti åker vi till flygplatsen, David ska till Idre så han åker till centralstationen direkt från mig, men mamma och Maja ska vinka av mig på Arlanda. Farmor och Farfar ska tydligen också komma och vinka av! Har en hel liten komité med mig med andra ord :)

Jag kommer antagligen inte blogga något mer nu från Sverige. Nästa gång blir från Brighton! Men det kanske dröjer några dagar - så ha tålamod - jag måste ju komma in i allt innan jag börjar surfa! :) Jag ska också skaffa ett engelskt mobilnummer, så vill du ha det får man maila mig på min hotmail.

Nu ska jag som sagt återgå till Älsklingen! Ha det så bra här hemma i Sverige!


/emma.

Sista hela dagen i Sverige

Jag kan ju inte annat än påstå att det känns konstigt att detta är min sista hela dag hemma i Sverige på ett halvår. Att jag fortfarande ligger i sängen i morgonrock borde ju förvåna de flesta. Ska snart, snart ta mig i kragen och borsta tänderna eller nåt ;) Ångest! Råkar dock ha fanstnat framfor "Tjejen som gjorde lumpen" på 5an... Hum. Okej okej.

Dags att göra det bästa av den sista dagen hemma på ett halvår I guess (som man säger i England), min väska går för tillfället inte att stänga så det kan ju vara något att börja med...

Puss!

2 januari

Hejsan. Jag är inte så aktiv här som det kanske märks. Går mest och funderar på allt jag måste göra och komma ihåg. Spenderade hela gårdagen med Älsklingen. Båda lika bakis och sega men desto mysigare! Vi såg Australia på bio och jag tycker den var riktigt bra! Hugh Jackman är en riktig hottie ;)

Men nyårsafton då! Vi kom till Frida och Johan vid 18-tiden. Fick rosé - mousserat och till det tilltugg, crusader med skagenröra, tunnbröd med pepparot och kött samt laxsnäckor, bröd med lax som var gratinerat i ugnen. Vi fick olika uppdrag som vi skulle hålla hemliga under kvällen. Jag skulle t ex äta mat från andras tallrikar (glömde bort det och vågade inte), David skulle påpekan någon han inte kändes klädsel under kvällen, en annan kille höll tal hela tiden osv ;) Till förrätt var det toast skagen, gravadlax fylld med någon örtcremè och rom på en toast till det fick vi vitt vin. Som mellanrätt serverades det limesorbet och huvudrätten var supergod: rostbiff provensale (stavning?) med sprittsat potatismos (små bakelser typ?!) och rödvinssås. Till det avnjöts rött vin. Efterrätten var den lika så smaskig som 17, vitchokladmousse med halongéle och till det dessertvin. Vid tolslaget skålades det självklart i bubbel! Hade en kanonkul kväll alltså :) Jag tog inga bilder själv men det kanske dyker upp något så småningom!

I morse åkte jag hem från David när han åkte till jobbet och var hemma strax efter åtta - gäsp. Satte mig i köket och pratade med mamma innan jag smsade Lotta och Lovisa om fikan idag. Min mobil ringde men jag hann inte ta det utan såg att det var skolan i Brighton som ringt mig. Någon Karen hade pratat in ett meddelande på mitt telesvar att hon fått faxet jag skickat om när jag anländer på söndag till min värdfamilj. Det enda jag undrade över var när skolan börjar på måndag så jag tog mig själv i kragen och ringde upp. Huhu. Läbbigt. Men Karen var jättegullig och sa "dear" hela tiden. Jippie! Sen körde jag in till Lidingö Centrum och träffade Lovisa och Lotta på en fika för att ta ett "sista" snack innan jag åker... Snyft. Kul att få träffa girlsen! Sen växlade jag in alla mynt jag sparat ihop och åkte hem. Så jäkla kallt!!

Om en timma ska vi (mamma, Maja och jag) åka till Davids föräldrar och äta middag! Sweet. Ha det så bra så länge och ha en fin kväll!

Puss puss
/emma.

010109

Jag mår som jag förtjänar. Men det är det värt - var kanonkul igår kväll hos Johan och Frida!

Nu ska jag äta frukost med Älsklingen. Sen ska jag hem till D's föräldrar och sy upp mina pyjamasbyxor (äntligen). Efter det blir det Australia på bio!!

Puss på er och ta hand om baksmällan ;)

RSS 2.0