Slätterna kallar

Ja så rätt, jag ska till Uppsalas slätter. Ännu en gång? Ja men visst, (oj, vad jag har lätt att ta efter folk! När det gäller uttryck alltså.) Igår efter after worken... Ja den måste jag ju berätta om! Hur trevligt som helst... Tar det från början:

Igår hade jag på mig min blommiga klänning som jag egentligen inte alls gillar, men vad gör man inte när inspirationen sinar? Fick kommentarer om att den var söt, så numera gillar jag den! :) Klockans sista minuter innan stängning av växlen gick ganska seg, men tillslut fick jag ansluta mig till de övriga som satt i Cafét och hade de trevligt. After worker är otroligt kul alltså! Man sitter och snackar om allt möjligt å lite till (beror på mängden alkohol). Jag kan säga så mycket som att jag var "lite på kanelen" när jag skulle dra mig hemmåt, via ICA och handla. Jag fick min fil (mil naturell lätt yoghurt för att vara exakt) och det var huvudsaken, sen ringde jag ett långt samtal. "Du är rolig att prata med när du är berusad" fick jag som kommentar. Och i "fyllan och villan" kom vi fram till att jag ska till Uppsala efter jobbet, ska hem imorgon igen, en liten kort visit... Men oj va trevligt! Nice stuf :) Me like... Är nog fortfarande lite på örat;) Hehe, det är kollegan också! Hehe trevliga saker det där med after worker!

Nu börjar det närma sig, ska snart hoppa på ett tåg, byta till buss, och sen bil... Åh va roligt! Längtar!

Mega PUSS/emmaCrazy

Pollen

Vilket underbart väder! Verkligen, satt ute och åt på lunchen, som igår! Helt underbart! Dock kliar det i ögonen å i näsan. Ja men visst, jag är grymt pollenallergisk! Måste in till centrum nu och köpa ett helt lager av pollentabletter annars överlever jag INTE. Än så länge är jag glad, men den dagen jag ska nysa hela dagen igenom kommer jag inte vara lite överförtjust att våren äntligen är här. (hum) Även fast det är fantastiskt!

Ska hem om en stund, byta jacka, åka in till centrum köpa vart enda kartong och förpackning med pollentabletter å ögondroppar. Vad mer... Juste, köpa ett busskort. Ett par solbrillor vore bra. Nja, jag har egentligen köpstopp nu. Borde ha det i alla fall. Detta kan aldrig sluta bra :)

Pusss/emma - Inget fan av pollen

Våfflor

I natt sov jag kvar hos mamma, skönt att slippa gå hem mitt i natten när man helst vill sova. Så efter filmen kröp jag ner i dubbelsängen å somnade vips. Mamma belv väckt vid fem tiden av några fulla fjortisar som höll på att klottra lite var stans i området. Så hon ringde polisen (här vaknade jag av att hon pratade med någon, orka bry sig - så jag somnade om)... Aja, när jag väl vaknade så var det en timma senare än vad jag tänkt mig. Ingen var kvar i lägenheten, lite kusligt att vakna inte fatta var man är, eller var alla befinner sig. Vad är klockan egentligen? Snacka om att få bråttom sen när man märker att den klockan man kollat på inte är omställd än!

Jag var lite dubbelbokad, var nämligen bortbjuden kl 14.00 till två ställen. Valde den inbjudan som kom senare... Amelie som imorgon bitti åker till Hong Kong, vidare till Australien hade ett våffel/te/scone - "party". Var jätte mysigt att äta scone, dricka te med mjölk i och äta frasiga våfflor med sylt och grädde, blåbär å hallon. Mums! Jag har faktiskt blivit riktigt förtjust i te så här i efterhand, när jag inte får dricka kaffe pga koffeinet. Verkligen hur gott å mysigt som helst!

Efter den lilla sammankomsten och avskedet (hon ska vara borta i sex månader!) åkte jag raka vägen till Friskis för ett träningspass. (Nu så här efteråt har mina skuldkänslor, våfflorna, stillats lite;) Dock stannade vi på vägen hem vid ICA för att köpa "Frasvåffelmix" och vispgrädde (laktosfri - alla vanliga vispgrädde var slut), Maja har ju inte fått nåra våfflor än idag. Kommer det slinka ner en till månne?

Många pussar & ha en skön söndags kväll!
/emmaFrasvåffla

Dvala

Nu har denna veckan passerat i en rasande fart. Det var ju inte länge sedan det var måndag, hann inte fatta att det var måndag innan det blev fredag. Bara så där hux flux! Veckan har varit seg, mentalt alltså, men ändå gått fort. Jag har känt mig dystert men verkat glad. Jag kanske är glad egentligen? Allt händer runt om mig och jag är ytterst närvarande men samtidigt inte alls. Snacka om att haka upp sig... Acceptera istället.

Ikväll, eller ja om en liten stund, ska jag och några kollegor göra oss snygga för en salsa kväll! Det kommer börja ganska tidigt så jag däckar väl strax innan 12 :) Nejdå, men jag har lovat mamma ett "mindre nyktert" telefonsamtal. ;) Eller inte, men i alla fall det ska bli jätte kul! Dansa är ju aldrig fel! Hoppas jag får dansa med någon som är aningens bättre på det än jag så det blir någon dans utav det. Vägrar också bli en "panel höna"! Men nej då, det kommer bli en toppen kväll! Frågan är om jag ska ta klänningen? Panik i morse när det gällde vad som skulle ner i väskan eller inte och en bad hairday, till råga på allt! (Ja, jag vet, dagens I-lands problem.)

Mega puss å en liten kram/emmaSlim

Hum

Eller föresten man kanske ska prata om det? Kan ju alltid vara ett bra förslag, men jag tänker inte höra av mig... Så kommer du göra det? Inte vet jag, snacka om att jag är bra på att "stänga av", men samtidigt inte, inte alls. Mitt sätt att hantera situationen, som alltid. Jag börjar lära mig, duktigt!

Sen en annan sak, ska du komma in bilden nu igen? Men jisses, var ska det här sluta? Pallar jag verkligen det här? Det verkar faktiskt som att jag kommer att "klara mig", trots allt. Är nog ganska stark egentligen. Jag är det.

"Åh, jag vill gråta! Äh, det är ingen idé, läs boken istället!"  (Inre dialog.)

Ta inte ut något i förskott

När ska jag lära mig? Fasen, hoppas det inte är "tredje gången gilt" som ordspråket säger. Två gånger räcker, gott och väl! Hur kan man reagera så starkt? Det är märkligt, denna gången var det värre. Fast det beror väl på att omfattningen var större under kort tid och detta ville jag egentligen. Eller i alla fall vad jag vet?! Men det är helt otroligt! Att det i överhuvudtaget kan ske. Ska jag tillåta mig att svära, skrika, slåss å gråta? Det vill jag inte, det vill jag inte att det ska vara värt. För det gör ondare att veta.

So long.... /Emma

Ur funktion (out of order)

Helgen har passerat i ett himla fart och just nu sitter jag och fösöker greppa situationen. Vad har jag varit med om egentligen. Om jag tänker på det måste jag bara le, det går inte att stoppa mitt leende idag och jag tror inte att något skulle kunna sänka mitt humör. (Nu sken solen in genom fönstret!)

Min mobil blev bortglömd och kvar i Uppsala, jag kommer alltså inte att finnas där om du försöker ringa eller skicka ett sms... Eller föresten du kan ju alltid skicka ett sms så får jag det sen när jag får tillbaka min kära ägodel. Får den tillbaka tack vare posten :) Även fast jag är helstressad och känner mig halv utan min mobil så känns det också ganska skönt att inte ha den. Inte kolla den hela tiden, eller bli nådd hela tiden. Men det är ovanligt, även fast jag sagt till några att den befinner sig på annan ort så har de försökt ringa i alla fall :) Skönt skönt...

Men ja, jag känner mig lite "borta", lite små "knäpp" efter helgen, tänker liksom inte riktigt på det jag engetligen ska. Eller jo det är klart jag tänker och jag är ju med hela tiden, men det sker en liten fördröjning. Allt detta på ett bra sätt, ett mycket bra sätt. Som sagt, jag bara ler hela tiden! Nästan som att vara lite berusad, man reagerar aningens senare än normalt och man har aldrig långt ifrån skrattet. Härligt härligt, kan till och med säga ordet underbart tre gånger i samma mening. Över-positiv och glad? Jo det kan jag nog hålla med om. Allt går som en dans! En dans på rosor, by the way så har jag bra skor på mig så jag sticker mig inte på några taggar!

Så jag känner mig som sagt lite bakom, men ändå fullkommligt närvarande. Alldelses alldeles underbart, och ja. Vet inte vad jag ska säga mer. Förutom att det snart svämmar över.

Massor med brus och bubbel!/emma

Att vara eller inte vara

Underbart, mysigt och ja. Vad kan man säga? Vad ska man säga? Vad innebär det här? Är vi det eller inte? Vad är vi? Ska bli spännande att ta reda på...

Vill du?

Fartfyllt

Nu var det ett tag sen jag skrev här. Men allt går så ruskigt fort och jag hinner inte med! Som nu innan helgen ska jag ha hunnit med ungefär tusen saker, jag har hunnit med... Hum... Vet inte riktigt, men jag har mycket kvar att fundera ut! Som nu på fredag (imorgon!) så är det bal-dax, min kompis i Uppsala ska ta studenten i vår och hennes studentbal går av stapeln. Jag får hänga på! Har införskaffat en helt okej klänning till ett mycket bra pris, beställde skor i god tid, men fick en brun väska (?!) Så mina silversandaletter får jag klara mig utan, även fast de varit så fina till min mörklila klänning! Nehä, jag får nöja mig med mina "gamla" bal-skor, som är i typ exakt samma nyans som klänningen, inte vad jag hade tänkt mig men det funkar väl! Mamma har varit en ängel och tvättat klänningen också! Love you :) En sak mindre att pressa in i dagens schema!

Juste, min kompis Lotta som är i Österrike och jobbar, kom hem i tisdags och jag spenderade ett par timmar med henne igår. Det var jätte kul att träffa henne igen! Vi har ju inte träffats allt för ofta den senaste tiden :) Fick en pratstund med Jenny som pluggar i Uppsala också, kul att få höra allt om student livet! Det kanske skulle vara något för mig i alla fall?! Ska bara komma på vad jag skulle vilja läsa, och det tar säkert ett år eller två att komma på det... Wish me luck!

Helgens innehåll kommer bli intressant, först en "bal på slottet", sen fortsätter nog helgen i sakta mak med dig. Härligt att ta det lugnt och inte stressa vidare till nästa sak man bara måste göra. Snart är det fredag och jag har nästan packat klart redan, fick hjälp på traven redan igår och väskorna står och väntar på att få komma till andra platser. Ser fram emot denna helgen.

Ta det lugnt och om du är ledig så gå ut i solskenet! Jag hade gärna gjort det. Det är så otroligt lyxigt att vara ledig en helt vanlig vardag och kunna gå upp i hyffsad tid och sen spendera dagen på altanen eller ute någon stans, där det är lä, och bara läsa en bra bok. En sån dag hade inte varit helt fel att avnjuta. En sådan dag kommer att komma, dagarna blir längre och framförallt ljusare och under helgerna får man passa på att vila upp sig och lapa sol...

Många pussar/emma

Härlig dag i solskenet

Igår var det ett riktigt vårväder när jag vaknade! Perfekt. Det kunde ju inte vara bättre planerat, eftersom det var bestämt sedan innan att vi skulle strosa på stan. Det var så varmt att jag försent upptäckte att jag tagit en på tok för tjock jacka! Köpte en trenchcoat, bytte jacka och kände mig flera kilo lättare! Solen försvann efter ett tag, men då var det bara att sätta sig på ett café med en värmande kaffe och en god macka. Dagen gick väldigt fort och det var väldigt trevligt :)

Vi ses snart! /emma

Pissed of

Varför denna humörssvägning? Är ganska grinig om jag ska erkänna det själv. Mamma sa att hon blir "rädd" å ledsen när hon märker att jag är grinig och arg. Va? Det är ju jag som känner så när hon är sur! Aja, inget att hänga upp sig på. Dan har varit lite seg men det har funkat och kaffe har verkligen stor inverkan på mig, fast nu ska jag sluta med det. (aaahh!) Ska käka nåt grönt-te-piller och man ska inte dricka kaffe eller nåt med koffein i när man äter dem. Om de ska funka som de ska... Till och med när jag skriver det här låter det surt å tråkigt... Vad är det med mig? (Väger 100000 ton just nu också) Nej, lika bra att jag går å lägger mig för att sova och vakna lite gladare.

Hummm/EmFat

Pigg o Gald (kexchoklad)

Nyss inkommen till sin plats. Gympade kl 8 och fick energi! Sen seg, men nu pigg å gladare än någonsin! (Kanske liten överdrift). Är man pigg så är man och sms har aldrig varit roligare. Ja, är man glad så är man :) Det kan bero på mycket och samtidigt inget alls och det är ganska speciellt. (Är det här "hög-som-ett-hus-på-koffein" symtoms-svammel?) Who knows.

Have a nice day!

Puss/emPem


Äntligen!

Nu är det så. Det är inget mer och det har aldrig varit något heller. Skönt att det i alla fall är utrett. (För min egen skull). Det jag kommit fram till: tid har mycket att göra med saken. Om ingen har viljan att ge tid så funkar det inte. Men nu ska jag ge mig mer tid och absolut dig. :)

Puss igen/emma


Kind of sweet

Ja. Väldigt sött. Mycket roligt och väldigt spännande. Bara en helg emellan.

Pusss/emma

Dreamgils!

Igår var jag på bio (igen), värst vad jag håller igång! Såg musikalen Dreamgils! Den var väldigt bra! Många härliga låter med mycket mycket känsla i. Gillar speciellt "Listen" med Beyonce. Den är så bra. Sen var det många fina låtar som Jennifer Hudson sjöng - hon kan verkligen sjunga! Sammanfattningsvis så gillar jag verkligen den här filmen! Se den.

































/The Dreamgirl :)

RSS 2.0