Solsting

Ja, i alla fall nästan. Låg på stranden ett antal timmar idag åkte hem vid tre tiden för jag kände att jag skulle bli kalas-röd om jag stannade längre (sket i att smörja in mig ^^) Har haft en underbar dag på stranden med massa kompisar och Evelinas Host-brorsa som snällt hämtade upp mig idag vid skolan när vi skulle åka in - sånt gillas! Ikväll snackas det om eventuell grillning på beachen men jag ska jag äta hemma i vanlig ordning men efter det kanske man kan sticka in och hänga lite?! Mycket möjligt! Nu har jag precis duschat och tvättat håret och ligger utslagen på sängen. Skönt! Livet kan jag ta tag i senare. Eller juste, det var det här som var livet :) Brun är jag också!

Ha en kanonkväll!



/emma.

Mot beachen

Yes, ännu en ny morgon, en söndagsmorgon och inte vilken söndag som hellst, precis - Morsdag! Glöm inte att pyssla om era mammor extra mycket idag eller skicka ett litet sms för att göra henne glad! Lite kan betyda mycket. Älskar dig mamma!

Igår var nice! Vi fick skjuts in till Brighton av Evelinas ena Host-brother, där vi först satt på Font och sen drog till Casablanca. Bandet började spela vid tolvtiden - riktigt bra musik! Men min värk i  fötterna (blåa heelsen) och min trötthet kom krypandes. Så jag dog hem vid ett snåret tror jag. Tog i alla fall en buss hem med Simon och Jens och sov gott inte alltför sent :) Idag är det nya tag! Ska snart gå ner till köket och fixa lite frukost innan det är dags att dra ner till beachen igen och lapa solsken! Underbart sätt att spendera dagen på tycker Emma!

Massa pussar, speciellt till dig mamma. ♥



/emma.

Vi ses i vimmlet!

Oh yes. Nu ska jag snart sticka fötterna i heelsen och dra till bussen för att möta upp lite brudar! Det kommer bli en kanonkväll vad jag vet! Tjo för solsken och sköna människor!

Btw, Casablanca - jag har höga förväntningar! Det kirrar nog livebandet ;) Vilket som är jag sjukt pepp!

Pusss



/emma.

Livet är lovely

Nu är jag nyss hemkommen från Brighton och stranden. Helt ljuvligt varmt är det! Har legat på stranden hela dagen mer eller mindre, smörjde klokt nog in ansiktet med SPF15 (ansiktskräm med inbyggd SPF) för att slippa bli kräftröd... Jag badade också! Så nu har man badat i Brajjan :) Inte nog med det, en fotograf kom och frågade om hon fick ta kort på oss tjejer i vattnet när vi skrattar och skvätter vatten. Haha. Visst! Så imorgon är vi förmodligen med i någon blask-tidnings söndagsbilaga :P Skratt. Vi var en himla massa folk på stranden ett tag och sen försvann typ alla, så jag hängde med grabbsen för att kolla in en fotbollsmatch, men man såg typ inget så jag hämtade ut mina skor jag lämnade in på omklackning igår och tog bussen hem. Phu. Duschade av mig saltvattnet och snart är det middag. Ska ut och härja även ikväll (iofs var det inte mycket härjande igår...) först på Audio och sen Casablanca! Sweet.

Ha en underbar kväll! :)



Jag, Ida och Manda på Font i veckan (tisdags). Najs!



Mina nya gladiatorsandaler som jag älskar btw.



Anna-Mia (från skolan) och hennes kompis Anna spelade på Audio den tisdagen!



Glada brudar i soffan på Audio :D



Söta Sofie och jag igår på Donatello <3

/emma.

Känsloöverflöd

Jag vet inte om det finns något sådant ord. Men det rinner liksom bara över. Jag såg precis ett avsnitt av Greys Anatomy och det var så otroligt fint och sorgligt på en gång. Jag vet inte om detta har visats i Sverige än så därför ska jag inte säga något. Men shit vad med tårar jag hade på lager - för en tv-serie. Det går inte att beskriva, det måste ses, men detta påminner om den gången jag grät senast för Greys Anatomy, när Izzies Danny dog. Då kunde jag inte heller sluta gråta.

Det är så det ska vara, det är det jag vill ha, även om det ska bli på det sättet. För det är det som betyder något och inte allt det andra... Herregud. Jag har då inga problem med att känna, för känslor har jag massor...

Bara ett avsnitt kvar att titta på, sen fanns det inget mer att ladda ner... Ett avsnitt med arabiska undertexter...

/emma.

Imorgon blir det crazy curls

Jepp! Julie har ännu en gång (andra gången) rullat upp mitt hårt på papiljotter så imorgon blir det LOCKIGTvärre! Riktigt roligt med lockar tycker jag, älskar det completely! Well, nu var det nog dags att sluta snacka om lockigt hår ändå. Det är ju en dag imorgon också! Läxan är gjord, bara två lektioner och lite info för nästa vecka och sen är det helg!

Fab, fab. Natti på er!

/emma.

Time to recover

Nu ska jag ha lite egen-mys-tid här på hemmaplan. Träningsvärken sitter i sen volleybollen i tisdags (pinsamt, jag vet) och jag mår lite smått illa. Varför vet jag inte, mest oskönt sådär. Nu ska jag äntligen få kolla på ännu ett Greys Anatomy avsnitt (älskar verkligen den serien!) och till kvällen får vi se vad som händer. Kanske att jag pallrar mig bort till Pavilion i skolan eller så stannar jag helt enkelt hemma. Låter ganska skönt faktiskt.

Peace out! Pusss




En vanlig (?) söndag

I söndags var det stråålande solsken! Jag spenderade några timmar liggandes på Amandas host familys gräsplätt med Sofie (och Manda såklart). När Brian kom med varsin öl till oss vid 2-ich var livet riktigt skönt ändå.



Snygg Amanda och Snygg Sofie med sina öl och solskensleenden.



Mitt lilla arrangerade kort, öl, boken jag läser just nu och solbrillor. Det är nice!

/emma.

Här går det undan

I dubbel bemärkelse, det är bara 16 dagar kvar här i Brighton för min del + att jag är klar att gå till skolan, HELA 40 minuter för tidigt! Vad är det som har hänt? Har precis målat ett tredje lager svart nagellack på naglarna till råga på allt! Torsdag idag, skönt, ska bli väldigt trevligt med helg måste jag säga! Appropå att det inte är direkt lång tid kvar, jag måste verkligen börja samla ihop grejer jag ska skicka hem nu! Måste kolla upp vad det kostar och skaffa en kartong, borde nästan "prövopacka" min väska inför hemresan också... Mycket att tänka på! Aja. Ska nog passa på att kolla mailen innan det är dags att dra till skolan.

Ha en prima dag!



En av mina tre vofflor jag intagit på svenska cafét här i Brighton. Himmelskt gott.

/emma.

Natti, natti

Vilken dag! En kavaj rikare och en voffla mättare :) Tillbaka imorgon!

/emma.

Kiss, kiss, baby

Nu drar jag ut i solskenskvällen! Jag och mina rödmålade läppar. Kör på vit-röd randigt långärmat och tiiight svart liten kjol. Mjau! See you :)



/emma.

Volleyboll-slut

Himmel och pannkaka. Spelade volleyboll från halv två till halv fyra (mer eller mindre) och jag är död i mina lår m.m. Huaa. Ikväll ska jag minsann få se Anna-Mia spela för första gången på Audio! Kommer bli topp! Ida och Manda ska med vad jag vet :) Nu vill jag kolla mer på Greys men jag har inte nåt nytt klart i datorn... Tålamod är en dygd!

Puss på er <3

Lycka!

Oj vad glad jag blev nu :) Det visade sig att jag minsann ska fa tillbaka pengar fran kursavgiften pa 34 000kr. De beraknade kursen som 13 pund men den har legat pa 12 sa jag far tillbaka ca 3400kr 2400kr (har aldrig påstått att jag är bra på matte;)!! Lycka! Har redan borjat fundera pa vad jag ska gora for pengarna (saklart.. erhm), formodligen ska jag spara (forsoka gar ju!) det tills jag kommer hem for att kunna "leva" lite da :) Tjo! Idag blir det volleyboll och sen till kvallen ska jag formodligen aka in till Brajjan for att kolla in en tjej fran skolan spela och sjunga. Jag har sagt typ 1000ggr att jag ska gora det men det blir aldrig av... Hoppas att tonight is the night!

Later!

/emma.

Slö-bank-holiday-måndag

Idag sov jag länge (skönt!) och sen kollade jag på Slumdog Millionare (sjukt bra!!!) och sen åkte jag in till stan för att joina Emelie och Ida för diverse göromål. Ida drog hem när jag kom in och Emelie var hungrig så vi gick till Wokmania (?) och åt oss MÄTTA. Shit, vi återhämtade oss inte riktigt efter det så vi gick omkring med ont i magen och var slöa som tusan. Trots detta blev det en öl på Providence, men sen gav jag upp. Jag drog till Portslade och joinade killarna på Victoria för en öl och sen drog vi hem allihopa åt olika håll. Nu sitter jag här i sängen, en säng utan lakan för tanten inte hade något rent. En fågel bajsade tydligen på mitt underlakan och hennes extralakan är instängda under Julies säng... Jaha. Och jag som ville sova! Ska kolla lite på Greys Anatomy hade jag tänkt. Så underbar serie! Laddade ner lite avsnitt nu. Vilket avsnitt är vi på hemma i Sverige btw?

Ha en fin kväll!

/emma

P.S. Tack för mailet mamma <3 Svarar imorgon :)

Ljuvlig dag

Idag vaknade jag (av väckarklockan) ca 11 för att tillslut ta mig upp och äta lite frulle. Ringde Sofie och hörde vad som hände där uppe i Mile Oak för att bli invitad till lite solskens-häng på Amandas lilla gräsplätt. Jag kom dit ca halv ett och satt/låg där ett par timmar. Vi snacka, solade, läste, blev bjudna på en öl av Mandas värd-pappa och sen fnissade vi nog lite efter det. Öl + gassande solsken = fnissande. Jag tog sen en buss in till Brighton för att köpa ett par skor jag hittade igår, gladiatorsandaler i brunt. De skulle kosta £20 och det var väl lite i överkant för min budget men när jag stod i kassan kostade de £15! Och inte nog med det, jag visade upp mitt studentkort som gjorde att det blev ytterligare avdrag! Detta gillas starkt! Tänk att komma hem med ett par skor man trodde kostade mer än vad de sen visade sig göra. Lovely.

Nu har jag duschat och smörjt in benen samt beundrat min begynnande solbränna. Ahh. Blir middag snart hoppas jag och sen till kvällen, mja, man vet ju faktiskt aldrig! Nåt kul ska jag lätt hitta på :) Ha det fab! Puss å kramar



/emma.

Dags igen

Nu sitter bönorna hos mig och förfestar :) Allt kan hända! Ses imorgon :P

/emma.


Hej hopp!
Ja diggar o göra lite inhopp på folks bloggar så nu gör jag ett försök på Emmas fiina sida! Btw jag är Ida Berit Schramme, 20 år gammal, 38 i skostorlek...ajjaaa jag träffade iaf den underbara bruttan Emma Sonesson här i Brajjan. Hon är bra skön o som ja sa en gång i tiden.. hon fyller mitt liv med en massa heeeelt onödigt vetande!:P Som sagt ikv blir det utgång och aaalllllt kan hända... hmmm Emma blir för dragen o springer iväg vid 12 typ *host host.. har ju verkligen aldrig inträffat:) I like her! Puss!

Tisdagsutgången

Har ju glömt att visa alla läckra bilder från i tisdag (när jag var askalas). Ida och jag hitta på en hel del knäppa grejer ändå ^^



Ida och jag på bussen in till Providence.



Jag har inte en blekaste vad vi ville uppnå på tjejtoan?!



På Yates.



Innan det begav sig? Haha. Fett kul.

/emma.

P.S. Åhh, nu ringde Farmor och Farfar + Emil, Maja och Rasmus från deras veranda i Uppsala och berättade att de hade ätit ribs, grillat och nu var de inne på melonen. Åh saknar!! <3

Fika-runda!

Idag har jag och Ida uppfunnit något nytt, nämligen "fika-runda" istället för det mer välbekanta "pubrunda". Ganska mysigt tycker vi. Vi började på The Mock Turtle där Ida tog te och jag en latte, sen gick vi ca sju steg och hamnade på Scoop & Crumb där Ida fick sig en latte och jag mig en kula Melba Peach nåntign (mums!). Sen härjade vi runt på stan ett tag, Ida shoppade födelsedagspresenter till sin värdfamiljs barnbarn (eller nåt sånt) och vi kom båda hem med varsitt knallrött läppstift vid namnet "Alarm". Vi kommer vara classy som bara den ikväll! Pinsamt nog funkade inte mitt kort på Tesco när jag skulle inhandla lite vin så det är väl kosmos som försöker säga något till mig, typ inte drick. Får se om jag orkar gå till macken och köpa mig nåt drickbart, på det stora hela ska jag nog ta det lungt ikväll (vilket jag dock sagt förr, men ändå).

Måste också säga att jag hittade ett par tjusiga gladiatorsandaler på New Look som jag är ganska sugen på. Känns som om jag vikt mig för det modet nu, förra sommaren ville jag inte ha det, men denna somamren känns det typ som ett måste. Eller så vill jag bara göra av med pengar... Attans.

Men, städa rummet kanske? Eller bara surfa vidare. Eller sminka sig kanske. Eller inte bry sig än på ett tag - låter bra.

Puss å hej!

/emma.

P.S. Saknar faktiskt Lindex lite ändå. Galet.

Brajjan beach nästa

Oh yes! Har ätit mig lite frulle och ska snart hoppa i (trycka mig ner i?!) bikinin och lite kläder för att träffa Sofie och Amanda (kanske några fler?) vid skolan halv elva. Vi ska promenixa in till Brighton och sen blir det till att strippa av sig kläderna och visa sina bleka kroppsdelar för solen på stranden. Allt i syftet bli brun såklart. Lovet it! Ska bara komma på nåt bra sätt att täcka över tatueringen när jag solar, viktigt, viktigt! En av fördelarna med detta arrangemang är att de spelas lite livemusik just där vi brukar placera oss på stranden - ännu mer pluspoäng!

Åh. Nej nu ska jag minsann gå ner i köket och se om tanten fixat min packed lunch än :) Ha en underbar dag! Juste, solen STRÅLAR där utanför mitt fönster! England is the shit!



/emma.

En dag i London

Kom hem för en dryg halvtimma 1½ timma sen efter en heldag i London med skolan. Helt fantastiskt egentligen att vi fick göra det här helt gratis! Vi åkte åtta i morse med buss till London, vi hoppade av vid Tate Modern och man fick välja om man ville gå till en marknad eller kolla in Tate. Jag valde Tate (har jag sagt att jag vill gå dit ett tag nu) och jag uppskattade det massor! Trodde jag skulle tycka det var trist och konstigt (modern konst mest) men det var riktigt intressand, det bästa var ändå att jag kunde en hel del konstnärer och fick se min första riktigta Claude Monet tavla IRL (jättestor och vacker). Åhh. Sen åt vi vår packed lunch på gräsmattan utanför där nåra DJ's rockade loss, efter lunchen och solen på näsan gick de som skulle till Parliament längs med Themsen till Westminster. Vi fick en guidad tur av en svensk (!) guide som måste ha bott i England en massa år, lite kul ändå med en svensk person där av alla ställen! Vi gick väl omkring där i en och en halv timma, fick se House of Lords, House of Commons och massa annat. Riktigt intressant! Efter det var vi "lediga" en knapp timma och jag köpte mig en pannkaka på samma ställe som alltid (tradition) och sen hoppade vi på bussen, plockade upp folk vid Shakespear Globe och sen åkte vi hem. Vilken dag!



Jag, Gill (absoluta favoritläraren!! Kommer sakna dig!) och Sofie tog oss en latte/cappuccino på Tates egna café. Himmelskt god latte, typ bästa hitills.



Tittade man upp från gräsmattan där vi satt och åt lunch fick man se Tates skorsten, lokalen var från början en sockerfabrik och nån gasstation (Johanna sa det, är inte helt 100 själv...). Konstig byggnad, men den passade perfekt med allt konstigt innehåll! :)



Detta lilla arrangemang satt jag och tittade på när jag åt min macka. Det står Love Chance i de små träden. <3



Vi passerade London Eye när vi gick mot Westminster och Parliament, stod rakt under det STORA snurrande hjulet. Galet egentligen, men mest maffigt.



Ett mörkt foto på Westminster Hall (enda stället man fick ta kort), den älsta delen av byggnaden, det som överlevde under årens lopp, denna del byggdes år 1097. Typ lite gammal. Även detta var mäktigt!

***

Ikväll ligger jag lågt och vilar upp mig till imorgon, ska gå in till Brighton med Sofie och Amanda för att sen ligga på stranden i bikinis och soooola! Packed lunch också såklart. Precis, vi är lovade strålande solskens-väder! :)

Godnatt och sov sött! Nu ska jag se om jag har nån film att se på. Puss puss.

/emma.

London imorgon!

Yes box. Imorgon far vi till London allihopa med skolan. Jag ska få ta mig en titt på Tate Modern (äntligen!) och sen blir det Parlamentet - fina grejer! Kommer komma hem 20.00-ish och jag tror inte det blir utgång på det. Ska spara mig till lördag hade jag tänkt :) Kommer minst sagt bli en fin start på denna helgen!

Ha en fin, fin fredag!



Emils bild tagen på Westminster, underground/tube. Här ska vi av imorgon för Parlamentet, om vi inte går dit från Tate vill säga...

/emma.

P.S. Detta blir femte gången för mig i London, när jag kom hit hade jag aldrig varit där och nu börjar jag nästan tröttna. ^^

Found it!

Hittade låten som spelades i slutet av Twilight! Fightless Bird, American Mouth med Iron & Wine. Den är fin.



/emma.

Morrn, morrn!

Jisses, jag blir bara snabbare och snabbare varje morgon! Visserligen hoppar jag över mer och mer eftersom jag inte orkar hålla på så länge med allt. Typ sminkningen, numera orkar jag inte puder eller rouge (vadå? det kanske blir solsken och läge att sola!) Iofs gick jag upp lite tidigare eftersom tanten jobbade i natt och då vill jag äta frukost innan hon kommer hem. Strategisk är vad man är!

Idag är det torsdag. En tjej i skolan ska ha spelning på ett uteställe, Audio, jag har inte varit där än heller, så det är ju lite lockande. Men jag vette f*n om jag orkar. Självklart somnade jag inte speciellt tidigt i går heller, var ju tvungen att kolla mailen 450 ggr och blogga lite och läsa lite osv osv. Segt. Hellst vill jag nog inte annat än gå hem och sova efter skolan, som jag känner nu, men efter skolan är jag rastlös och MÅSTE göra nåt. Typ åka in till stan och lämna tillbaka en grej. Shit, jag är en omständig person!

Juste! London hela dagen imorgon! Tate Modern och Parlamentet - nice stuff!

Men men. Snart dags för skola ändå! Puss på er!



Mitt lilla "gulligullhjärta", eller hur var det Maja? ♥

/emma.

Pianomusik

Kollade på Twilight för tredje gången. Behövde en stor portion av kärlek och det fick jag. Laddar just nu ner musiken från filmen, det är så otroligt mycket fint som spelas i den. En av de sista låtarna när de dansar på balen och Bella står på Edwards fötter (man bara dör!!!) hittar jag dock inte... Men här är en av de underbara tonerna:




Denna somnar man gott till.

/emma.

Mer levande än död, eller var det tvärt om?

Ja, var ska man börja. Sitter i skolan just nu missade de två första lektionerna... Men den sista missar jag minsann inte! :) Snart är det lunch så jag ska väl rulla ner till matsalen så småning om. Igår blev det ganska bra ös ändå! Vi satt på Providence ganska länge innan vi åkte vidare till Yates och efter det Pasha (premiär för min del). Jens köpte oss varsin Samboca shot - inte bra! Nej fy, Samboca är inget för mig alltså... Men ja, det går i alla fall framåt, jag känner mig mer och mer stabil för varje minut som går - och det är ju inte fy skam det inte!

Later! Pusss

Tisdagsutgång

Galen dag!

Först var det lektion som vanligt i skolan och sen efter första rasten var det dags att promenera (!) till Devil's Dyke. Typ ASLÅNGT dit. Well, det tog oss en timma och en kvart att vandra dit över kullar, upp för branta backar och ner igen. Sen att det blåste som f*n där uppe också var ju bara en "liten" krydda. Väl framme fick vi vår packed lunch, vi satt oss och smaskade på den i blåsten. Efter lunch skulle vi tydligen ha en lecture, nån snubbe i gröna, skitiga och trasiga kläder snackade om lite grejer och vi gick runt på kullen (en av dem) i, ja precis, blåsten. Sen var det klart. Trodde vi. Det var alltså dags att gå hem igen! Galet. Men det gjorde vi, skulle ta en kortare väg men det var typ lika långt om inte längre (klagar?) tyckte jag, sen började det regna ganska fint + att det blåste på som 17 (klagar!). I alla fall. Vi kom tillbaka till civilisationen så småning om och jag satte mig på en buss in till stan. Skulle hämta mina heels jag lämnade in för omklackning igår. Appropå igår, Amanda, Ida och jag gick in till Brighton, fikade voffla på svenska caféet och sen lämnade jag in mina heels. Ida och jag åkte förbi Pavilion på vägen hem och kände oss ändå lite pepp för lite pub-häng. Nils och hans kompis Dejan hängde på så vi satt på Providence nåra timmar och snackade över en öl eller två. Riktigt trevligt! Vi åkte hem strax efter elva och jag sov väl vid tolvtiden. Gäsp i morse.

Ikväll alltså, har precis kommit ur duschen, börjar bli sugen på lite middag (gröt) och sen ska jag väl fixa till mig lite innan det är dags att se var kvällen börjar. Vet i alla fall så mycket som att det blir Audio med Ida och massa andra peeps från skolan. Har inte varit där innan så det kommer bli kalas! Phu. Det var mycket info på en gång. Nu måste jag styra upp sminkningen!

Ha en fantastisk eftermiddag/kväll! <3



/emma.

Slutligen...

... Det är definitivt dags för mig att säga godnatt nu, innan jag bara bloggar fler rader med gåtfulla undertoner och antydningar som inte ens jag vet om jag kan stå tillsvars för...

Jag har i alla fall organiserat min röra något, sorterat papper, haft sönder alla skokartonger så det blir lättare att slänga dem osv. Men det är hög tid att sova nu! Ska bara tvätta ansiktet och krypa till kojs (älskar det uttrycket). Imorgon är det en ny skoldag med två lektioner, lunch och sen fritid (vad jag vet än så länge). Kanske ska promenera in till Brighton imorgon? Om det är bra väder vill säga. Nej, jag lovar inte för mycket. Får se vad de andra ska göra helt enkelt!

Vad vore jag utan er? Alla mina små solstrålar där ute! Ni gör mig så glad! :)


/emma.

Make someone notice

Jag värdesätter att få veta, att det ska synas, att det ska kännas. Vad är annars meningen med det hela?



/emma.

Så rätt

Som Robert beskriver det i sin dikt, det är så fint det ska vara. Och jag vet att det är sant och att det lätt är värt att vänta på den kyssen.



Vill vara där.

/emma.

Film eller organisering?

Nu är jag fullkommligt stuffed med mat. Åt med tanten för en stund sedan, Sunday Roast Dinner, kyckling med allt möjligt + gravy (såklart) och efterätt (såklart). Frågan är om jag ska börja röja lite i mina grejer och se vad jag kan slänga (alla skokartonger) och vad som ska skickas osv... Nä, det blir nog en film istället. Känner mig inte helt pepp på att ta tag i mitt liv rum just nu... Det är ju trotsallt 27 dagar kvar tills jag kommer hem nu. Och faktiskt, det ska bli skönt att komma hem till Sverige igen. :)

Puss å godnatt sen så småningom.

/emma.

Edit: Jag börjar nog organisera istället!

Sommarklänning

Åh, kollade igenom lite bilder (det går bra med min organisering av prylarna på mitt rum...) och stötte på denna från Majas konfirmation för några sommrar sen. Den klänningen måste jag använda när jag kommer hem!



En Emma i långt hår i Sala, strax innan vi gick in i kyrkan...

/emma.

Mer nostalgi

Emelie påminde mig om något som gräver upp en hel del minnen. Skärgårdsdoktorn och låten Mot Skärgården. Lyssna på detta, man får ju rysningar och minnen från förr som bara den! Så fint, så fint, nästan så man vill fälla en tår...



/emma.

Emma-dag

Idag ska jag ha en riktig "Emma-dag", jag sov länge, jag sitter här vid datorn och slö-läser bloggar, har inte uppdaterat mig på alla jag brukar följa på riktigt länge. Sen ska jag börja röja i mitt rum, det är till synes städat men jag måste rensa och slänga och organisera. Måste kolla upp vad jag ska skicka hem och kanske rent av provpacka min väska och se om allt kommer få plats (troligen inte, absolut inte) osv. Sen kanske jag ska läsa lite, men viktigast av allt - jag ska gå runt i pjamas hela dagen. Åh så skönt. Var ett tag sen jag hade en sån här dag utan alla "måsten". Iofs brukar jag inte ställas inför speciellt svåra "måsten" men i alla fall. En helt ledig och slapp och lat dag helt enkelt!



En söt sak jag köpte på Velvet för läänge sen. Kärlek ska man omge sig med!

/emma.

I fredags då?

Men visst, i fredags hände det ju grejer! Galna upptåg som vanligt. Det hela började "normalt" med skoldag och bussresa till ett slott ute på vischan på det blev det vinprovning som fick mig att "se lite suddigt i kanterna". Skön skoldag om inte annat ^^



Ett slott för en prinsessa som mig :) Dock lite dragit i och med dess fallfärdighet.



Amanda och jag uppe i ett av tornen, jäkligt många trappsteg upp...



Amanda, Eve och jag inne på slottsgården eller vad man ska kalla det.



Innan vi kom till Sinan, Ida är på G, på Providence.



Mina nya heels från Zara. De är så sjukt sköna pga resårbanden som går över foten. Dessa var ett riktigt, riktigt kap. Men nu har jag shoppingförbud för alltid... :-S



Le chicas; Amanda, Sofie, jag och Johanna <3 hos Sinan.



Sinan, Evelina och Simon på andra sidan rummet.



Okej... Typ världens hemskaste bild på mig. Men det kan beskriva fredagskvällens tillstånd ganska bra. Det syns ju att jag kände mig snygg i alla fall ^^

/emma.

Eurovision, heels och två öl

Vaknade för en halvtimma sen (chockerande jag vet) efter en lugn utekväll som slutade fyra-fem i natt... Drack bara två öl så det känns riktigt bra ändå! Tror jag behövde sova. Det dumma är ju dock att jag missade Heros Run idag kl 11.30... Sofie mfl skulle ju springa utklädda till superhjältar! Illa, illa. Men jag stängde liksom bara av väckarklockan och somnade om! :( Anyway, vi såg Eurovision hemma hos mig och vi tyckte alla (Emelie, Ida, Evelina och jag) att Norge var bra ändå, kille var ju söt för 17! Efter Eurovision drog vi in till stan, Ida och jag, de andra skulle hem och ta det lugnt. Vi träffade upp några andra och tog samma buss in till stan, det tog sin lilla tid eftersom bussarna nästan slutat gå... Vi kom i alla fall till stan till slut och efter att vi hälsat på Nils kompis som kom direkt från Stansted gick Ida och jag på jakt efter en pub. Efter att ha traskat runt i våra heels ett tag går vi till Font, det är bäst där ändå! Efter en öl där gick vi till Oxygen för att joina killarna på en öl, när det var klart gick vi till Entourage och hängde nåra minuter innan det blev pizza och sen en taxi hem. Har bara en bild från igårkväll faktiskt (mitt minneskort hålls ju gissland i Cecilias dator och jag kan ta typ tio kort åt gången - gaaah! Iaf, här är Ida och jag på Oxygen igår...



You go girl! :D

/emma.

Eurovision-mys

Kl 20.00 ikväll börjar Eurovision song contest! Den ska ses hemma hos mig med lite tjejer som kommer över! Nu måste jag laga lite mat, tanten är borta så jag får klara mig själv för en gång skull. Hur gjorde man nu igen? ;) Ha en strålande kväll!

Puss!

/emma.

Vad rimmar på kastrull?

Jo, full.

Igår var vi hemma hos Sinan på en förfest, jag sexade till mig med svart-sotade ögon, min svarta fodralklänning (lät bli att andas och höll in magen) och nya heelsen! Jag var smokin' hot! Sinan hade vin, jag fick vin osv. Åkte hem när de andra gick ut (inga pengar + vinglig i nya heelsen) vilket var ganska skönt ändå. Så jag var hemma vid ett tiden tror jag. Nu sitter jag i sängen, solen skiner där ute så jag ska snart ta mig upp och möta Evelina och eventuellt Emelie för lite ligga-på-gräsmattan-och-äta-packed-lunch-häng. Helnajs! Ikväll blir det melodifestivalmys hemma hos mig (Julie jobbar och tanten är i South Hamptons och ser på teater) och eventuellt utgång, mina heels har ju inte fått dansa i natten än!! Skamligt nästan.

Hurry, hurry! Måste klä på mig liten nu! Ska ju iväg snart :)

Puss å kram



Bild från förra onsdagen (ej full!) och jag är på G som vanligt!

Puss! /emma.

I got the love <3

Oh yeah. Om jag har kärleken. Här kommer bildbeviset på mitt lilla hjärta. Nu kommer jag alltig gå runt med kärlek, för att påminna mig om att jag ska älska mig själv vart ena liten sekund!



Jag ritade det helt själv eftersom tatueraren inte riktigt fick till det enligt mig :) Men tillslut blev det precis som jag ville ha det! Han var jättebra han som gjorde den, inte piercad, med långt svart hår och tatueringar upp på nacken, han var en vanlig medelålders man, vi skrattade, pratade om svenskar osv. Jag frågade hur det var med att dricka alkohol och han sa att jag borde ta en shot direkt efteråt... Haha. Det gjorde jag naturligtvis inte! Men titta så fin, så fin den är!



Dessa bilder tog jag igårkväll och då var den fortfarande lite svullen. Redan nu är den finare :) För £20 blev den alltså min, mitt egna lilla hjärta.

Nu ska jag ta på mig lite kläder (eller massor!) och gå till skolan, vi ska åka till ett slott och till kvällen blir det vinprovning! Kommer bli en skön, skön fredag! Ha det fint <3

/emma.

Guess what!

Jag besökte tatueringsstudion idag som Julies äldsta dotter tipsade mig om. Jag tänkte gå dit och kolla och se vad det kostade osv. Vilket resulterade i att jag skaffade en tatuering! Jäklar! Jag visste att jag skulle göra det om jag åkte dit! Varför dra ut på saker och ting? Det är konturen av ett hjärta som jag ritade själv (killen fick inte till det enligt mig, jag ville ju ha den perfekt och så som jag tänkt mig!!) på handleden (insidan) och den är sååå fin! Jag trodde jag skulle dö när jag fick se nålen, tjock som fan och skitläskig, men det var inte farligt! Det var som att bli stucken av en geting eller nåt men så fort han slutade tatuera slutade det göra ont också, nu känns det inget tex och det hela var över på under en minut. Yeey! I love it! Visar bilder imorgon, om det går vill säga, stoppade in mitt minneskort i Cecilias dator och nu får vi inte ut det - oops! Så förhoppningsvis blir det bilder imorgon! :)

Åhh. Såå kul! Den är så fin, så fin!

Btw, sitter i Pavilion nu och kollar på Hitta Nemo - bästa filmen förövrigt! Ska väl snart dra hem. Presentationen om Cream Tea gick bara fint och det är så skönt att det är över! Imorgon ska vi besöka ett slott och efter det blir det vinprovning på en vingård :P Sen är det helg! Utflyttningsfest hos Sinan och grejer. Mjau.

/emma.

P.S. Detta är inte ett skämt! :)


Scrambled eggs och corn flakes

Nu är jag hemma från Boxningen och jag är helt färdig i armarna, de darrar! Har precis satt i mig tre ägg i formen "scramblade" (tanten jobbar = ok att använda spisen) och nu är det corn flakes i mjölk som gäller (snor av frukost ransonen). Mat är som godast när man har tränat :) Ska nog kolla på en film eller nåt... Eller så ska jag öva presentationen, men det känns helt okej ändå så det kan jag ta sen!

Ha en mysig onsdags kväll!

Puss!

Softar i skolan

Sitter i soffan i biblioteket i skolan i skräddarställning med min dator och bara har det bra. Helt okej liv ändå ;) Ska snart "intervjua" några gamla människor om krigstiden sen blir det lunch (krigstids-paj typ). Efter det blir det seriöst jobb med vår presentation om Cream Tea imorgon. Ska tajma med power point presentationen osv. Dags att gå upp till klassrummet!

Pusss

Tänker på dig mamma

Jag fick ett ryck och skrev in "Lisa Ekdahl" på Youtube. Klickade på första låten som kom upp "Öppna upp ditt fönster" och redan när första tonerna fyllde mitt rum tänkte jag på mamma. Hon hade en period för en del år sen, då hon bara lyssnade på Lisa Ekdahl, på kvällarna spelade hon denna skiva om och om igen. Så mamma, jag tänker på dig och jag älskar dig. Känner mig lite närmare hemma, hemma hos dig. Tiden går fort, så varför inte börja lyssna på denna skiva igen lilla mamma? Man får inte glömma vem man är och vad man vill. Strömstad, måsar, vackra solnedgångar, Hattmakaregatan, vi fyra mot världen. ♥



Bondgårdsbesöket

Nu är jag nyss hemkommen (till skolan) från bondgårdsbesöket! Värsta grejen. Vi åkte buss en bit från skolan till en bondgård för att äta lunch och kolla in stället liksom. Efter lunchen fick vi sätta oss på flak efter en traktor (på höbalar) och åka upp på kullarna för att titta på får och kossor. Skumpigt, blåsigt, dammigt, men ändå ganska festligt :) När det var klart var vi klara, vi kikade in i en gammal kyrka och sen tog vi bussen hem. Så nu sitter jag här. Är inte helt säker på varför men men. Ska nog ta och gå hem nu.

Puss å hej!

/emma.

Nicest thing

Lyssna på denna, lyssna på texten. Oh så fint. Sånt här smälter man ju bara av! Mer kärlek säger jag bara.



/emma. ♥

Det ska vara gött att leva, annars kan det kvitta

Nu ligger jag hemma i sängen med datorn på magen (känns nästan som standardprocedur) och ska snart sova. Tänkte bara titta in och säga hej! Har haft en strålande fin måndag! Först skola, lektion som vanligt, på det var det en "food lecture" som en kock höll i, samtidigt som han grillade ett helt lamm ute i trädgården (!). Jag behöver nog inte säga att det var en riktigt smarrig lunch! Sen gjorde Amanda, Sofie och jag våran power point presentation, riktigt snygg ;) När den var klar drog Amanda och jag in till stan, jag skulle byta min randiga tröja som hade fått ett hål under armen och Amanda skulle ha busskort. Vi käkade lite middag och sen droppade vi förbi Odeon-bion för att se om 17 again gick kl 18.00, och gissa vad! Det gjorde den. Så kl 18.00 satt vi i en biosalong och kolla på film! Mys pys. Filmen var förövrigt bra och riktigt rolig! Till skillnad mot High School Musical 3 som vi såg igår. Jag DOG när jag såg den, snacka om plåga - hua! Nej usch, det ska jag inte behöva gå igenom igen den saken är klar. Iaf, Manda och jag tittade förbi Pavilion direkt efter och nu är jag hemma! Sicken dag. Imorgon är det lektion, jobba på presentationen, lunch på en bondgård och sen lecture på en (samma) bondgård! Helnice.

Sov sött!



/emma.

Inte och bara

Inte tänka, bara känna
Inte tiga, bara säg
Inte tveka, bara agera
Inte undra, bara veta
Inte blunda, bara se
Inte gömma, bara visa

Inte hata, bara älska.

Lev.



/emma.

Trött, så trött

Kom hem från stan för ca en timma sen, har duschat och ligger ni i sängen med datorn i knät, är så förskräckligt trött alltså. Amanda, Sofie och jag träffades inne i stan och kollade runt lite, sen gick vi till ett café vi länge kollat in. Vi beställde varsin relativt dyr latte och började spåna på vår presentation till på torsdag. Efter det ät jag min packed lunch och sen gick vi hela vägen tillbaka hem från Brighton. Jag blev verkligen helt slut av det! Håller nästan på att somna just nu... Tror det blir kyckling till middag idag också och det är inte fy skam det inte! Läxor också... Usch. Ska i alla fall bli riktigt mysigt att gå hem till Amanda efter middagen och kolla på film (Sofie är också med såklart). Imorgon är det måndag igen, men som sagt så är det Food Week så det blir lite annan undervisning, lectures och presenationer mot slutet av veckan. Kommer bli fab.

Puss å kram så länge!



En glad och pigg(are) Sofie.



Söta Amanda (aningens blek pga min dåliga kamera)!



Min latte ♥

/emma.

Cream tea - möte inne i Brighton

Oh yes. Man ska ju inte hålla igen när det gäller viktiga saker som "Food Week" i skolan, därför krävs det en fika på ett fancy ställe för att disskutera Amandas, Sofies och min presentation nästa torsdag om Cream Tea. Vi har inte börjat med något alls direkt så det är hög tid att sätta igång! Jag ska därför åka in till Brighton snart och joina tjejerna för en fika på ett fik som vi länge velat gå till. Ska man disskutera viktiga saker krävs det ett riktigt möte på ett snyggt ställe. Rätt? Så rätt, så rätt.

London igår var helmys! Jag kan stolt säga att jag inte shoppade en ända pryl! Enbart en latte, en brownie och en pannkaka vid Big Ben (men det är ju tradition nu). Vi var på Victoria & Albert (V&A) muséeumet och kollade in deras utställningar, det var riktigt fint! Bästa muséeupplevelsen på länge! En sjukt häftig byggnad också. Vi hade riktigt kul på teater-avdelningen där vi prövade kläder och skojjade runt ett bra tag - skrattkramp! :D Ska visa bilderna sen! Men nu måste jag klä på mig och rulla in till stan. Tjejerna väntar ju :)

Pusss



/emma.

Dagens fråga: är det dumt-dumt att tatuera konturerna av ett litet hjärta på insidan på högra handleden? Sugen! :)

London ringer

Nu ska jag snart springa ner till köket och äta lite frukost. Kl 9.00 ska jag stå vid skolans busshållplats och åka in till Brighton med tjejerna (Amanda, Ida, Evelina, Bahar, Emelie) för att ta tåget till London! Vi ska gå på ett eller två muséeum och dricka en och annan kopp kaffe. Jag ska inte shoppa. (Måste intala mig detta). Sen ska vi röra oss till Camden och Camden Market. Det ligger lite utan för stan men ska tydligen vara värt ett besök! Lite nitbälten, man kan skaffa sig en tattoo ganska lätt och massa skor har jag hört?! Lite rockigare marknad... Ska bli en helkul dag! Weho!

Ha en toppen dag alla ni andra som inte ska med oss till London, tänker speciellt på dig Sofie ♥



En fin fin bild Emil tog när familjen var och hälsade på!



Ännu en bild Emil tog! Jag har dock ett stort och ett litet öga ^^

London here I come!

/emma.

I'm off!

Jepp, nu smäller det. Jag ser ut lite som en lyxhora med "snällt" hår. Svart runt ögonen, lite mycket glitter-bolero, svart kjol, blåa tubtoppen, gulringar i öronen, guldväska, guld-svart-vitt armband, mina lila älsklingar på fötterna och massa svart runt ögonen men det har jag redan sagt. Haha! Kommer bli riktigt skoj det här :D

/emma.

Murder Mystery Evening

Ikväll händer det grejer här på skolan. Det är ännu en sån där aktivitet för alla som vill, men denna gången är det liite mer än så. Det är värsta dramat, eller ja det kommer bli det i alla fall! Alla har fått en roll, man ska klä ut sig och spela sin karaktär, det utspelar sig i casinomiljö och jag ska vara en sångare och dansar, en underhållare helt enkelt. Någon har eller kommer bli mördad under kvällens gång... Spännande! Jag ska som sagt vara lite av en underhållare och jag ska klä mig så folk ser mig! Men jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig! Skickade typiskt nog hem en perfekt klänning... Vet att min glitter-paljett-bolero ska åka på, men mer då? Man kan ju inte bara ha en sån. Iofs skulle jag väl väcka uppmärksamhet som tänkt i så fall, men det är väl inte riktigt den typen av uppmärksamhet jag ska väcka. Pratar jag fortfarande om detta? Jisses.

Nu ska jag skriva min essay hade jag tänkt, måste göra det idag och nu. Sitter i skolan så vi får väl se hur mycket som blir gjort... Men i alla fall, kommer bli helkul ikväll!

/emma.

P.S. Gårdagen avslutades 02.40 när jag kom hem! Riktigt kul :D

Casablanca one more time!

Oh yes, som rubriken skvallrar om, det blir en utgång ikväll på jazzklubben Casablanca! Trots att jag i morse ville skjuta mig själv för att jag läst så länge natten innan och jag var tröttare än tröttast så ska jag banne mig ut och svänga mina lurviga (obs! inte lurviga i verkligheten, bara talesätt!)! Jag och Amanda ska vara smarta och dela på en flaska vin och sen blir det MAX en öl väl ute. Det bästa av allt är att det bara är £1 i inträde idag, på helgerna är det £7 och det hade jag aldrig haft råd med! Jepp, jag börjar allt fatta att jag är en student nu, innan har jag liksom inte fattat. Det var allt på tiden, med bara sex-fem veckor kvar i England ;)

Snart är det dags att göra sig klar för Boxningen kl 18.15. Yes, yes. Är inte vidare pepp just nu men det kommer! Känner mig lite mör efter dagens eftermiddagssolning på gräsmattan bakom skolan och läxorna? Äsch kan skriva essayn imorgon! Iofs är det Murder Mystery Evening på kvällen och vi ska alla vara utklädda och försöka lösa vem som har dödat någon och vem som kommer bli mördad. Spännande! Men det är ju först kl 18 så innan dess ska jag väl hinna skriva min Essay!

Dags att rulla vidare! Hej hopp och ha en strålande kväll!



Jag och Sofie, när vi skakade rumpan senast på Casablanca! Love, love! Notera bilen bakom oss, där stod DJ:en. (Emelies bild!)

/emma.

P.S. Jag läste ut boken idag. Såå bra!

Inte ett moln...

... så långt ögat kan se...

Så sant, så sant. Okej, det kanske är lite blåsigt och nåra ulliga moln där på himmelen men det är vart för det. Sen har jag inga moln på "min" himmel just nu för den delen. Jag kom att tänka på det idag när jag låg på gräset med Amanda för att jobba på vårt collage till imorgon (British Culture grej), jag har inga bekymmer just nu! Jag har inte ett endaste livsviktigt problem just nu! Okej, ska man gå in på detaljer som, studentpank, kunde ha varit smalare ect ect. Men det är ju inget jobbigt-jobbigt, snarare störande. Jag menar alltså sånna där problem som gör att man inte kan sova om nätterna eller sånt man går och våndas över varje vaken sekund. Typ som, relationsproblem, framtidsbekymmer, sjukdom, familjen osv. Oftast har det alltid varit något som gjort att man inte riktigt kan glädjas till 100%, men nu så har jag inget sånt problem att tänka på. Jisses, jag har ju inte ett bekymmer i världen! Visst är det underbart att kunna tänka så? Hoppas det håller i sig, antagligen inte eftersom världen runt omkring mig ändras hela tiden och jag antagligen har en hel del beslut att fatta osv. Men på det stora hela, livet är gött!



/emma.

Chi Chi Chichester

Oh yeah. Nyss hemommen från liten tripp till Chichester med British Culture-gruppen. Slut som artist. Ska "slå upp" lite engelska ord på datorn nu (läxan) sen ska jag läääsa min bok! Måste. Läsa. Nu. Dock har tanten kommit hem och jag känner att jag ska socialisera lite till med henne men telefonen ringer non-stop. Måste tacka för den "fina" nyckelringen... Nej nu ska jag inte vara en otacksam liten barnrumpa, det var ju sjukt gulligt av henne att köpa mig en nyckelring på New Zealand med glitter och en flagga som flyter omkring. Gulligull. Måste springa ner till henne när jag får en chans (när hon lägger på) och tacka för den - sen ska jag minsann läsa! Eller ja, göra läxorna var det va?

Återkommer imorgon! Pussss

The Undomestic Godess

Jag har helt glömt bort att introducera er för boken jag läser just nu. Ett nytt verk av allas våran favorit Sophie Kinsella, you gotta love her! I alla fall, jag har kommit ca halvvägs in i boken och so far I like it! En riktigt liten humörhöjare om inte annat! Det blir allt några rader idag med innan sovdags :)



Koncentrerad min och helt inne i mitt läsande.



Ooh så bra den är!

/emma.

Seven sisters - check

Phu. Nu är jag äntligen hemma efter en dag på vift. Fick ta mig upp kl nio imorse för att möta upp tjejerna (ni vet vilka ni är:) vid busshållplatsen i skolan för att åka till Seven Sisters. Det är alltså ett fint ställe öster ut sett från Brighton, det är sju berg/kullar/grejer som är vita (består av kalk) som ser ut över vattnet. Självklart var det jättefint väder... Not. Typ blåst och regn och sånt mysigt. Men nu har vi varit där! Flummade en massa och tog "hopp-kort", vi avslutade med en fika i Rottingdean, äckligaste morotskakan på länge och en god latte. Mm. Det var vi värda! Nu när jag kom hem sa jag grattis till Julie och gav henne min lilla present, ett mobilsmycke med ordet Love i guld, som det i Sex and th City fast inte nyckelringen (den fanns inte), vi snackade om den för ett tag sen nämligen. Hon blev så glad så! Hon fick veta att tanten kommer hem redan i morgonbitti kl 10, så Julie stod och städade för fullt när jag kom hem. Stackaren! På sin födelsedag och allt... Det innebär att jag har en hel del att ta tag i jag också. Men först ska jag nog läsa lite... Eller sova :)

Ha en mysig måndagskväll! Själv får jag nog besök av en Emelie för film i vardagsrummet en sista gång innan tanten kommer hem. Ljuvligt!

Pussar!



/emma.

Hurmf.

Då var jag här igen! Tänkte bara säga att det ser ut att bli en drink på stan med Emelie och Ida i alla fall! Sova kan man göra när man är död. :)

Ha en fin kväll! Nu måste jag hoppa in i duschen! Puss!

/emma.

It's all about the bag

Okej, sista blogginlägget för ikväll då (dock lovar jag inget). Men jag måste bara få introducera min nya väska. Den är fab. Och lovely. Och helt enkelt fantastisk! I väntan på min Chanel clutch får jag hålla tillgodo med denna från Peacocks (£8!!!!), men den är bra fin för det. Hjärt-quiltad och allt. Mjau. Detta är äkta kärlek det ♥



LOVE IT!

/emma.

Herrejävlar

Nu har man minsann skrattat ihjäl sig en stund. Kolla in vad som har hamnat på fejjan. Jag är ju för rolig jag. Hahahaa.



You said what?



Skelar gör man också! Stackars Evenlina får en rejäl close up - asg.



Innan vi ens kom på bussen. Snyggaste posen ever? Jag är villig att håll med ^^

/emma.

Fredagens galna upptåg

Bilder, bilder, bara massa bilder!

Vi hade tjejförfest hemma hos mig i fredags. Det blev galet! Det var sjukt kul och vi hade bara roligt! Jag sa tydligen ett och annat kul + att jag störtdykte ner i heltäckningsmattan och gned min kind ganska hårt mot golvet. Aj aj. Haha.



Fullt ös medvetslös!



Oh yeah.



Sofie och Bahar i ena soffan, söta som få!



Fina Amanda och gulliga Jenny i andra soffan!



OM vi rockar! Sweet Emelie!



Vi rockar till Ida's välvalda tunes på Youtube. Dj Ida!!



Sötnosen Evelina i ännu en soffa!



Vi gjorde "läppen" vad det nu innebar... :P



Det var bra ös och bra musik!



Tjo!



Emelie visade var skåpet ska stå när det gäller dans!



På bussen in till Brajjan (som Amanda hade sagt). På G!



Såå pepp och såå på G! Minst sagt :)

/emma.

Håret då?

På de senaste bilderna har jag haft lockigt hår och det är minsann resultatet efter papiljotterna i onsdags! Älskar verkligen att ha lockigt hår! Före- och efterbilder någon?



Ganska hemsk bild egentligen, men det bjuder jag på, detta ska man allts åsova med för att få det så här fint:



Et voilá!



Och där bak var det minsann galet lockigt!



Detta måste jag göra om innan jag åker hem! Yes, yes.

/emma.

Bowlingen

Jisses vad jag laddar upp bilder, men jag har minsann en hel del att ta igen! Kul med bilder så varför inte ösa på :)



Sofie och jag redo med våra klot!



Pepp inför kvällens spel! Sofies min är ju oslagbar!



Mina på tok för små skor, men de en storlek var för stora, gled bara ur dem. Dilemma om något!



Emma in action, jag var inte direkt grymmast på vår bana, men kul hade jag! :)



Sen kollade vi in lite båtar innan vi åkte hem! Alla glada och nöjda efter en kul kväll!

/emma.

Fotbollen i Portsmouth

Okej, nu måste jag ju visa bildbevis på fotbollsmatchen jag var på i lördags (igår)! Min första match ever. Shit, det var ju riktigt kul :) Juste, det var Arsenal mot Portsmouth/Pompey!



Så sjukt peppade! Not. Bakis som fasen var vi alla tre. Men jag håller minsann god min ändå! :)



Nu är vi pepp på riktigt! Matchen ska strax börja...



En överlycklig Nils + en annan glad en i "ofotbolls-match-iga" solglasögon. Men hey, varför frångå ett vinnande koncept?



Ahmad och Jens satt nåra rader upp!



Det var sjukt kul att sitta så nära och verkligen kolla (att kolla på tv är inte alls lika kul).



Summan av kardemman, jag kan kan lätt tänka mig att gå på en fotbollsmatch igen, men står jag i valet och kvalet, skor eller fotbollsmatch blir det skorna ;) Fab var det i alla fall.

/emma.

En tisdag i Lewes

Förra veckan åkte British Culture gruppen till Lewes och kollade läget. Så här såg det ut.



Eller ja, det här är Portslade station i väntan på tåget.



En alltid lika cool och världsvan Amanda väl framme i Lewes.



En annan glad rackare vad också där!



När vi inte gjorde kulturella saker jämförde Claire och jag färgen på våra Converse, mina är de aningens  vitare :) Som Amanda sen spillde en droppe kaffe på bara för att jag var så skrytsam... Är det nån där ute som försöker säga mig något?



Vi kollade in slottet.



Och traskade runt...



Vi fick se Virgina Woolfs hus!



Ännu mer traskande... Jisses. Vi började bli lite trötta nu...



Då var det äntligen dags för lite fri-tid.



Nehe, vi var inte klara än, vi skulle kolla in Anne of Cleves hus först...



Jag testade en gammal "uppfinning", torka-av-skorna-grej vid sidan av dörren in till nåt hus.



Här sa jag att jag skulle kunna bo, titta bara vad utsökt gulligt det är!



Nu fick vi äntligen strosa runt på egen hand, Amanda lovsjunger detta!



Underbart fina rosa blommor - sånt här gör mig såå glad!



Take away fika i en park. Underbart gott! Morotskakan får 9 av 10 i betyg. Mm.



Nöden har ingen lag, eller i alla fall inte för mig, Amanda vägrade sätta sin fot på denna allmänna toalett. Sen tog vi tåget hem. Tjo!

/emma.

Min kärlek till bilder

Jag kan verkligen bli fängslad av vackra och fina bilder. Inte bara bilder med ett "trevligt" motiv utan bilder med allt. De bilder som får en att känna vad de känner, en bild som kan förklara allt men ändå lämnar en frågvis, en bild som får en att rysa och vilja bli ett med bilden. Det finns många bilder som kan summera vad jag själv vill ha en vacker dag. Kanske något åt det här hållet:











Godnatt.

/emma.

3-0

Dagen har till mestandel spenderats sittandes, kollat in män med tighta kroppar som springer omkring på en relativt stor gräsmatta. Jepp, 3-0 till Arsenal blev det i dagens match i Portsmouth. Riktigt kul var det faktiskt! Vi hade väldigt bra platser också och ja, det var grymt! Så nu är jag en erfarenhet rikare! + att Nils och jag blev utskällda av en vakt när vi ställde oss upp och klappade händerna när Arsenal gjorde första målet. Vi satt en läktare med både Portsmouth och Arsenal supportrar, men vi Arsenal-personer var det inte många av, vi var lätt minoritet (typ fyra), och vakten gillade inte tanken på att vi skulle bli nerslagna av nån galen, illsken och allmänt skev person... Ooops. Därför stack vi fem minuter innan matchen var klar för att vara på den säkra sidan - spänning!

Nu är jag nyss hemkommen ska kolla in filmen Försoning nu hade jag tänkt, orkar inte ens tänka tanken på att gå ut ikväll. Ingen av oss var direkt pigga och fräscha i morse, riktigt bakis och sånt var vi. Ja, utom Ahmad då som inte dricker alkohol. Lyllo han. En annan anledning att stanna inne och kolla på film är min Half Baked Ben & Jerrys som jag köpte med mig från Tesco. Mums. I alla fall, summan av kardemumman är att dagen har varit rikgit kul!

Återkommer med bilder och mer sånt imorgon (tror jag)! Ha en mys kväll.

Puss

/emma.

Fotboll i Portsmouth

Nu är det snart dags att åka till Portsmouth och kolla på fotboll! Ska faktiskt blir riktigt kul, jag menar första gången ever för min del ska jag gå på fotboll :) Weho! Kvällen igår var riktigt kul, men slutade ganska tidigt. Tjejförfesten hos mig - weho :) Vaknade upp med ett blodigt knä och huvudvärk... Hum. Kanske ska leta mig ner till köket och se hur mycket som ska städas undan innan jag drar till tåget ;)

Men nu ska jag lägga på ett kol så jag hinner med tåget sen, frukost och städning står högst upp på listan! Ha en fab dag, jag återkommer antagligen ikväll eller möjligen imorgon :)

Puss å kram!

P.S. Juste, de som spelar är Arsenal och Portsmouth!

P.S 2. Eftersom jag inte är en fotbollsnörd hejar jag på Arsenal som Nils.

Kvällens (alkohol) citat

"När ska man vara fjortis om inte nu? Man kan ju inte vara det när man är trettio!"

/emma,amanda,jenny,sofie,evelina,emelie,ida

Volleyboll och fest!

Jajamen! Nu händer det grejer, har sminkat och fixat mig klart, dricker lite öl (hör och häpna, drinktjejen har lärt sig dricka öl!) och kollar runt på nätet medans jag väntar på att girlsen kommer. Kommer bli sjukt nice ikväll!

Mötte upp Simon och James på beach volleyboll-stället inne i Brighton och spelade volleyboll (nähä) i en timma. Riktigt kul! Det var ganska dåligt väder imorse men det lättade och blev faktiskt lite soligt :) Nej, nu kom Jenny! Dags att vara lite social och avsluta detta.

Och självklart ska vi ut sen ;) Puss på er!

/emma.

RSS 2.0