Happy New Year

Jag tänkte ta tillfället i akt och önska Gott Nytt År redan nu! Imorgon bitti åker vi nämligen till Åre och sen har jag väl ingen större chans att blogga om äventyren på plats. Så jag tänkte passa på att önska er alla ett magiskt Gott Nytt År!

Parta lungt (hysteriskt med andra ord), jag ska försöka, och kom på några riktigt bra nyårslöften till det nya året 2008!



image1657

/emma.

P.S. Älsklingen hälsar också Gott Nytt År :)

Alternativa pepparkakor

Nu är det där med julen förbi och allt som har med julen känns meningslöst att prata om. Det är ju ett helt år till nästa liksom! Trots detta faktum måste jag ge tips på något juligt, vem vet du kanske kommer ihåg det om ett år?! Dessa pepparkakor är väl något att satsa på? Både juligt - och sminkit (?) inspirerade! Gissa vilka jag hade valt :)

image1682

/emma.

Ho ho?

Ja, var har jag tagit vägen? Vet inte riktigt. Men jag kan ju passa på att visa mig en stund nu!

Det har varit jul, den har passerat med stimm, stoj och julmat hit och dit. Jag har varit lite extra ledig eftersom julafton inföll på en måndag, det tackar man inte nej till! Nu jobbar jag andra och sista dagen för denna vecka och sen är jag lite extra ledig i nästa vecka i samband med nyår. Ska bli riktigt skönt! Visserligen kommer jag spendera veckan i Åre så det blir nog inte mycket vila på "det sättet", med party och andra galna upptåg, inte mig emot - det kommer bli toppen-skoj! Vi åker nu på lördag (imorgon!) morgon kl 6.00 och jag har i vanlig ordning inte riktigt packat klart... Jag har en idé om vad som ska packas ned, men mer än så är det inte...

Ska kolla på en hyresrätt idag också! Dock är den på 20 kvm ungefär och det är lite litet i min smak. Den ligger här i trakterna så det blir inte långt till jobbet! Får se hur den ser ut. Jag är på fjärde plats i kön så det är inte ens säkert att jag har chans att få den, aja, vi får se! Måste hinna med en snabb visit till Lidingö Centrum idag också, och köpa nödvändigheter som linsvätska och... och... en varm tröja? Får muta darlingen att ta en sväng förbi där :)

Måste passa på att dela med mig av den nya boken jag läser! Är det någon där? av Marian Keyes och som alltid fastnar jag i boken och vill inte göra något annat än att läsa när jag får en ledig stund över. Vilket inte bidrar till att jag tar tag i viktigare saker som t ex packninen till Åre, betala fakturor eller blogga. Har bara läst hälften av boken än och vad jag har att säga hitills är att den verkligen är toppen! Lite sorglig nu när några frågetecken reddes ut, men jag hoppas såklart att den slutar lyckligt! :)

Massor med jobb! Back to business....

image1676


/emma.

P.S. Jag klämde mig på en galje i morse också, inte så kul, har ont i tummen!

Kalkonmiddag

Först tänkte jag önska God fortsättning till er alla! Sen tänkte ja... Öh. Nä jag har inget mer att säga :)

Gårdagen (aka julafton) var väldigt intensiv! Det är så mycket ståhej kring den dagen och alla springer omkring och ska fixa det sista! Snacka om att höja stressnivån! Det där med att mysa stilla i lugn och ro missar man liksom, man glömmer bort det och intriktar sig på att allt ska vara så perfekt som möjligt. Så julafton stormade in genom dörren, virvlade runt som en orkan och for sen ut genom ett fönster. Ingen förstod vad som hänt, och vad intensiviteten kom ifrån, när det var över undrade alla vad det var som egentligen skett och vad som skulle hända sen... Det var julen det. Den stormade in och plötsligt var den över. Jag vill ha tillbaka det där mysiga och kravlösa som julen egentligen ska innebära!

Men aboslut, jag hade en jätte bra jul med släkten, var länge sen sist, med grova skämt och whiskey :) Mycket fina julklappar och TP på kvällen när alla gått. Vi spelade TP igår också, men denna gången hade vi en annan variant som var lite lättare, så även jag kunde få komma med några bra svar någon gång :)

Klockan fyra ska vi till Farmor och Farfar på kalkonmiddag (förra året hade släkten tydligen omröstning och den vanliga hederliga julmaten kom på vacker tvåa). Därför kommer vi äta kalkon och allt vad det innebär! Jag räknar med mycket fantasi och variation när det gäller snappsvisorna och mycket kackel runt bordet! Oh my!

Jag säger bara en sak, skål och ha en mysig juldag!



image1656

/emma.

A Very Merry Christmas!

Nu är jag i Uppsala hos pappa för att fira jul på deras vis. Var väldigt länge sen jag var här på julafton, men man kommer ingen stans på att leva i det förgångna så nu är jag här igen! Det är Rasmus första jul och det kan man heller inte missa! Inte för att han kommer att komma ihåg sin första jul men vi syskon kommer att minnas den. Idag fyller han ett halvår, tänk att det gått så fort sen han föddes!

Klockan två kommer farmor och farfar, min farbror och hans fru med barn, ännu en farbror och det var nog alla. Det är redan fullt med julklappar under granen och mer kommer det bli! Undrar om man i överhuvud taget kan komma in i vardagsrummet då?!

Imorgon är det kalkonmiddag hos farmor och farfar och min darling ska invigas i våra vanor när det gäller nubbe och mat ;) Det är första gången vi har kalkonmiddag, det är alltid julmiddag igen på juldagen, men förra året lovade farmor att hitta på något annat, så det ska minst sagt bli intressant att se hur det blir!

Men idag är det Julafton och snart kommer allt folk, så jag tänkte önska er en riktigt God Jul och hoppas ni får en riktigt mysig dag med nära och kära!



image1653

/emma.

Julledigt

Detta skrev jag i går, fredags, men kunde inte lägga upp det förns nu...

Nästan alla mina inlägg heter något med "jul", inget fel med det, man måste ju passa på nu innan jul när man får snacka vitt och brett om tomtar och snöflingor! Dagen till ära klädde jag mig i rött, eftersom det var sista dagen innan julafton på jobbet idag. Denna tröja köpte jag när jag gick i tvåan på gymnaiset tror jag, tänk att den fortfarande är kvar! Men jag älskar den, äger inte många röda plagg och denna tröja är i och försig inte röd röd, snarare röd cerise-aktig... Avgör själv!


Snart ska jag nog sova, är så trött, grymt trött. Ska bli skönt med tre dagars extra ledighet! Imorgon kommer mormor och moster Stina, vi ska ha lilla julafton och mysa lite. På söndag ska jag fika-lunch med Sophie och kanske Lotta innan jag åker vidare till Uppsala där jag ska fria jul hos pappa... Vi får se hur det går ;)

Puss och ha en härlig fredags kväll! /emma.

Vad skor kan göra med en klänning

En klänning och tre par skor. Bara att ändra skor kan göra väldigt mycket med en enkel svart klänning. Rött sätter lite edge på outfiten, rosa gör den lite "gulligare" och guld gör looken glammig. Bara att välja beroende på vem du är!


image1671

/emma.

Sista julklappen

image1654

En liten julklapp kvar, bemärkelsen liten just för att det är till lilla Rasmus. Kanske någon gullig liten pyjamas? Ja, det får nog bli det. Ska köpa det på söndag tror jag... Eller i centrum imorgon, kanske närmare och skönare så! Något litet på H&M kanske jag ska hitta! Ja :)

Är du klart med alla julklappar?

/emma.

This is me

Jag är många saker, många bra saker och har, som alla andra, också några sämre sidor. Men varför fokusera på det negativa, det positiva är så mycket bättre att tänka på! :) Kom på några av mina små egenheter och när man väl börjar skriva kommer man på så mycket... Skulle jag skriva allt skulle det bara bli mängder med text, så jag hoppar det och skriver bara ner lite av allt! Så nu ska vi se vad som döljer sig bakom mitt personliga drapperi...

För mig är det allt eller inget. Jag gör aldrig något till hälften, antingen skiter jag i det eller så gör jag det fullt ut.
Jag lägger märke till alla små detaljer som ingen annan tänker på. T ex när jag var hemma hos en kompis och hennes kille för fösta gången (aningens (bara förnamnet) stökig lägenhet) och hon letade efter en borste eller kam, jag sa "iskallt" att den var i hennes necesär (den stack upp lite). Jag hade inte varit hos henne i mer än typ tio minuter! Sånna grejer lägger jag märke till! Sånna där egentligen onödiga och små saker som man egentligen inte behöver lägga märke till... Ibland kan jag också vara slarvig med detaljerna som t ex när jag skrivit en text, då orkar jag inte läsa igenom den ordentligt efteråt för att se att allt är rättstavat och ser bra ut. Dubbelt va?
Jag är perfektionist och kan skriva om mina "kom ihåg lappar" tio gånger tills de ser perfekta ut, samtidigt som mitt rum kan se ut som ett rent helvete. Jag får mina ryck och kan börja rensa ur lådor eller riva ut kläder ur garderoben med tanken "nu ska det bli ordning!", dock kan jag bli "avbruten" av annat och "glömma bort" att göra klart det jag rivit fram...
Jag har jättemycket energi men jag gör inte alltid av med den som jag borde. Ibland får jag lust att bara springa! Springa långt och få ur mig all energi som far runt i mig!
Om jag dricker hallonsaft blir jag "full", samma sak gäller när jag har ätit mat, om någon säger något kul då flippar jag och kan hoppa omkring som en galning och bara skratta hur länge som helst. Tror det är sockret som gör mig hög! :)
Jag blir lätt lite sné om någon beordrar mig att göra något, jag vill helst göra det själv utan att bli tillsagd först. Kan också få mina släng av långsint het ;) Jag är konflikträdd och vågar inte alltid säga ifrån, men samtidigt kan jag ryta till ordentligt när det verkligen gäller!
Jag är bestämd och när jag väl gjort ett val står jag fast vid det. Jag är också snabb med att göra ett val t ex om jag ska köpa nya glasögon, då bestämer jag mig på en gång och snabbt medan mamma måste vela i en månad innan hon bestämt sig. Jag vet på en gång om jag vill ha något, om du skulle tycka att jag inte kan bestämma mig någon gång är det "spelat", för jag vågar inte säga vad jag verkligen vill ;)
Jag är glad och positiv, glaset är alltid halvfullt och ingenting är egentligen omöjligt - bara man vill det riktigt mycket. Säger inte nej (även fast man kanske borde) och bangar inte för äventyr!

Jag tror på kärlek, jag tror att det finns någon för alla, jag tror att evig kärlek finns och att alla kan älska.
Jag tror på ödet, jag tror på att det finns något stort, något mäktigt och att varje människa själv kan påverka sitt liv.
Jag tror på framtiden och att det finns något som väntar på var och en, en framtid som passar en perfekt.
Jag tror på lycka, att varje männsika kan finna sin egen lycka, kanske inte på en gång alltid, men den kommer, för den finns där!

Oh my, nu blev det deep(och mycket). Men jag kände för det!

image1670

/emma.

Nyårslöften

Jag har redan börjat tänka på det där med nyårslöften. Har en hel hög med saker jag vill lova mig själv och sen hålla. Snacka om att sätta krav på sig själv och det om något måste ju ge en del ångest... Anyway, jag ska nu sätta lite press på mig själv redan nu och våndas över allt jag måste lova till det nya året! Då börjar vi då!

♥ Träna, träna, TRÄNA!
♥ Sluta äta så mycket socker (totalt godisförbud skulle inte funka på mig).
♥ Deffa inför beach 2008 (se löftena ovan)
♥ Ta det förbaskade körkortet.
♥ Bli lite mer ekonomisk.
♥ Fundera på framtiden... Min framtid.
♥ Skratta mig igenom allt och inte hänga upp mig på negativa saker.


Roligare löften (som mest går ut på att sabba min ekonomi):
♥ Köpa en tv! En sån där platt sak.
♥ Köpa en ny (fungerande) sterio.
♥ Åka på minst en solsemester!

image1669

/emma.

P.S. Kommer antagligen komma på fler saker...

All I want for christmas is you

Denna låten är verkligen en jullåt, just den versionen kommer från filmen Love actually och det är den ultimata kärleksfilmen som utspelars sig just runt julen! Det går inte att tröttna på den! Love it!

All I want for christmas is you...



/emma.

Mitt rum (update)

Imorgon har vi bott i nya huset i en vecka. Det känns fortfarande ovant att det är här vi bor, i detta sprillans nybyggda hus. Känns lite främmande och ovant. Packade upp några kartonger till idag, innan jag gick ut med vovven till ICA med mamma, sen lagade jag mat och nu sitter jag här. Att allt ska ta sån tid! Jag hinner ju inte med mig själv... Sköööönt med lite långledigt snart!

Lite bilder på mitt rum och mitt föster + lite annat av huset! Har packat upp lite i hyllan nu, trots att det springer omkring snickare i huset hela dagarna och att man aldrig vet när de ska greja i ens rum. I mellandagarna ska jag till och med bo på kontoret för att de ska kunna måla och feja ordentligt utan att man är i vägen... Hoppas huset blir klart snart!

image1664


Mitt svar på julpynt är mitt smyckesträd med lite bling-bling i och två ljuslyktor med änglar "på", samt julkortet jag fått av Alina:) Min ängel-ljusslinga har inte kommit upp än. Vet inte riktigt var jag ska ha den...



Det där med dagens outfit, nä blä, ingen inspiration alls. Jag bjuder dock på en dagens-mys, rosa-vit flees och rosa-rutiga pyjamasbyxor, det kallar jag avslappnat och skönt!



/emma.

Jul kul

Efter jobbet ska jag hem och julstöka lite! Mamma föreslog knäck-bak och det låter ju inte helt fel. Om jag inte somnart på sängen på vägen såklart... Det är min dag att laga mat också så vi får se hur mycket knäck jag hinner ät...baka! :) Kanske ska spela på nya julskivan jag fick som julklapp från jobbet, fick också en bok om klimatet som heter Klimat smart. Fick ännu en annan julklapp av ett annat försäljningsbolag, ett fint fat! Känner mig riktigt uppskattad :P

Julen är ju kul!

image1655

/emma.

Mera nostalgi

Haha ännu en sån där bild. Hopp, hopp i sommarnatten...

image1660

Loijs, jag och Nattis.

/emma.

Yeey!

Jaaa! De finns igen! De där guldiga rosettpumpsen som jag beställde men som var för små, finns nu på hemsidan igen! Jag klickade hem dem på en gång! Sånna darlings ska inte falla mig ur händerna så lätt :) Hoppas nu att en storlek större inte är för stort?! Har haft lite problem med vad jag har för skostorlek på sistone, 38 kan vara för smått eller för stort, om jag då testar en mindre eller större storlek är det också fel. Kanske har jag 38½ och ibland 37½ ? Knepigt och lite irriterande. Anyway. Nu längtar jag efter dessa skönheter...

image1659

/emma.

På önskelistan

För länge sedan (känns som hundra år sen) "gjorde" jag mina naglar. Jag gick till en nagelskulpturist och fixade schyssta naglar i gelé. Åhh så fina dem blev! Men efter ett tag blev jag hemmablind och tänkte inte på att jag hade dem och då spelade det nästan ingen roll längre. Så dan efter jag kom hem från Zakynthos (i början på augusti) dampade jag och tog bort naglarna (tog mer än tre timmar). Sen dess har jag varit neutral på nagelfronten och visst, det har ju sin charm det med. Men nu när jag såg några av Zakynthosbilderna ser jag hur snyggt det är med sånna naglar! Åhh vill ha... Men min nagelskulptör har flyttat till USA (för nåra år) så jag får ge mig ut och leta efter någon annan om jag vill ge mig in i det där med nagleplågeri en gång i månaden igen...

Perfekt julklapp va?! Kanske inte till alla, men till mig ;)

image1648


/emma.

***

P.S. Så här såg mina naglar ut med den franska manikyren... Kanske att jag tar silke nästa gång jag bestämmer mig för att göra naglarna igen?!

image1649

image1650image1651image1652

Nostalgi

Råkade titta in på mina Zakynthosbilder. Åhh va härligt det var där! Varmt, lite för varmt kanske, och solsken! Hääärligt! Jag måste nog åka på en solsemester snart igen, blir riktigt sugen! Kolla in alla bilder här.

Detta är en favorit, en bild tagen på dansgolvet första kvällen, samma kväll som vi kom fram till Zakynthos! Jag och Loijs, lite bleka, osminkade, svettiga och trötta - men oj vad vi dansade! Haha.

image1647

(Nej, jag va inte full!)

/emma.

The golden compass

Igår var jag lite piggare, idag är jag desto tröttare! Var på bio igår med min babe, vi såg Guldkomapassen och visst var den bra! Den var riktigt bra! Älsklingen fattade inte så mycket, men jag kom ihåg allt från när jag läste böckerna. Det är en triologi av författaren Philip Pullman vars böcker jag har läst, detta var första filmen baserad på första boken. Även fast man brukar säga att böckerna är bättre än filmen, blev jag inte besviken! Ohh. Jag gillar fantasy! Grym. Se den!

image1646

Vi gick på nio-bion vilket ledde till att klockan blev en del, typ elva, och när väl jag kom till Ropsten fick jag vänta en halvtimma. Och väl på tåget ska ju allt vara bra, men icke. I AGA fick alla gå av tåget och vänta på ersättningsbussar då det var något växlingsfel i Skärsätra - pain! Alla passagerare stod och huttrade i väntan på bussen. Efter kanske tjugo-tjugofem minuter kom bussen! Då säger busschaffisen att han bara kör till Kottla och att vi där ska hoppa på ett tåg mot Gåshaga. Meh! Ja, tåget kom tillslut det med, men då ska vi vänta på att vår buss hämtar några andra. What liksom? Ja om man summerar detta tog det två timmar för mig att ta mig hem. Jag stupade lite efter kl ett. Trött är bara förnamnet.

En dag kvar, en dag kvar, en dag kvar till helgen...

/emma.

Cold as ice

Det är inte bara kallt hemma (sov med pyjamasbyxor, raggsockar, t-shirt och grovstickadkofta - min nya kärlek by the way - i natt) utan också på jobbet! Hemma vet vi inte riktigt vad som händer, vi har en hög snickare, elektriker och andra hantverkare där om dagarna, men varmare blir inte huset för det. Hoppas det är skönt och varmt när jag kommer hem ikväll sen. Här på jobbet är det också freezing, så jag har fått en alldeles egen kupévärmare, i detta fall växeln-värmare :) Den står under skrivbordet och värmer mina fossingar... Mm. En sån borde vi ha hemma i huset, eller i alla fall hemma på mitt rum!

image1645

/emma.

P.S. Det är varm broccolisoppa till lunch idag och det kommer värma gott!

Var är julkänslorna?

Just nu känns det inte ett dugg som att det snart är jul. Inte alls. Men redan på måndag är det Kalle Anka, julgröt och julklappar, och en jultomte som knackar på dörren och säger "Ho ho finns det några snälla barn här?". Men jag kan inte riktigt tro att julen är här så snart, det har gått så fort, jag hänger inte med. Mina julkänslor brukar som vanligt komma och gå, men när det lackar mot jul brukar dem inte vara så långt borta... Men var är de nu? Kanske lite julmusik skulle göra susen?!

image1644

/emma

Tecknat

Idag har jag varit extremt trött, men det beror nog mest på att jag är sjuk... Segt är det i alla fall. När jag kom hem var huset sådär kallt igen (knas med värmen) så jag klädde på mig massa tröjor och dunsockarna för att få upp värmen. Sen bestämde jag mig för att kolla på en film och jag har inte så många än och de jag har, har jag sätt cirka tusen gånger. Tillslut valde jag min enda tecknade film jag äger, min favorit Anastasia! Det är inte Disney som har gjort den, så den är lite annorlunda och jag kommer nog alltid ha den som min personliga favorit! Jag somnade såklart på en gång, så jag såg klart den nu... :)

image1643

Anastasia och Dimitri - true love :) ♥

Det blir en tidig kväll ikväll, jag måste sova så mycket som möjligt för att krya på mig... Imorgon ska jag in till stan och förhoppningsvis köpa sista julklapparna, ska också gå på bio med min darling. Guldkompassen it is! Jag har läst hela triologin av Philip Phullman, då första boken heter Gulkompassen, så det ska bli spännande att se hur filmen är, böckerna var kanon!

God natt på er!

/emma.

Underställ

Något som är väldigt (ironi) kul att lägga pengar på är saker som t ex strumpor, schampoo, rakblad och så vidare. Ännu en sån "rolig" sak är underställ, nödvändigt, väldigt nödvändigt till och med, men tråkigt att lägga pengar på. Men eftersom jag fick ett presentkort på Stadium passar det ju utmärkt att köpa ett underställ just där! Hittade detta rosa, nedsatt med 100kr också från Helly Hansen. Frågan är om ett svart underställ är bättre och mer smickrande än rosa? Jag kan ju alltid pröva på plats för att kolla, men rosa är ju trotsallt min färg :)

image1642

/emma.

IKEA wishlist

Mycket vill man ha, många idéer har man, mycket av de många idéerna finns att hitta på IKEA! Vi var ju där i söndags och kollade lite. Nu har jag möblerat om lite på rummet och konstaterat att en ny byrå behöver jag egentligen inte, jag ska bara måla om och snygga till den befintliga byrån jag har. Den är så stor och djup och sväljer mycket så det är nog en bra idé att behålla den. Nu när jag flyttade hyllan och så blev det bättre plats för den. Sen funderar jag på ett klapp/klaff/vik-bord (eller vad det heter) att sätta fast på väggen under fönstret för att ha som skrivbord, sitta och titta ut på den underbara utsikten och låta mig inspireras! Då är ett bord som man kan fälla "ner" perfekt när rummet inte är stort. Hittade två varianter på IKEA, ena är lite bredare än det andra, så får inspektera närmare nästa gång jag är på IKEA. Sen ska jag välja färg också.. Helst den vänstra tror jag...

En lång spegel (helkropps) ska jag också köpa, att sätta i "smatten"/hallen till mitt rum - perfekt! Samt ett väldigt smalt sängbord, som får plats mellan sängen och garderoberna! + några färgglada gardiner, väggarna är trotsallt vita... Kul kul! I love to inreda!



/emma.

Min första julklapp!

Ja det blev ännu ett till "första", men denna gången handlar det inte om nya huset utan om julen och julklappar! Idag när jag satt i telefonen kom en kollega förbi med ett kuvert som hon släppte ner på mitt skrivbord. Jag blev såklart nyfiken så jag öppnade det på en gång, samtidigt som jag snackade med kunden eller säljaren eller vem det nu var (bra simultan förmåga eller vadå?!). I kuvertet (som var "pyntat" med ett rött snöre och mitt namn skriven med röd penna) låg ett presentkort på Stadium, bra tajming, jag som måste köpa lite "sport grejer" till Åre! Jag har alltså fått en julklapp, den första för i år, av ett av våra försäljningsbolag, undertecknat två FC/SL för det bolaget! Hur coolt är inte det! Jag blev hur glad som helst! Känner mig uppskattad, att de tänkte på MIG liksom! Wow. Snacka om good feeling!


image1639


/emmaFeelingGreat

Måndag

Känns inte riktigt som måndag idag. Jag är sjuk, håller på att bli mer sjuk just nu också. Bläää. I alla fall, denna kofta åkte på igen. Behövde den värmen :)



Ha en bra dag!

/emma.

Bilder från helgen

Tog en massa bilder på dopet på söta, söta Rasmus, här kommer några av dem.





Kolla in mitt lite hysteriska leende på bild nr 4, Rasmus hade ett ganska bra tag om mitt hår...

image1634

Ajaj, Rasmus dra inte så hårt i mitt hår!

/emma.

Första, första och tredje

Det är verkligen mycket tjat om den "första bla bla bla" just nu. Men så är det väl när det händer något nytt här i livet. Vi har flyttat till de coolaste huset ever (det kommer i alla fall bli det när det är klart) och imorse gick jag till jobbet för första gången från det nya huset. När jag jobbat klart kommer det vara första gången jag går hem från jobbet till det nya huset, i alla fall en måndag, kom på nu att jag gick hem till det nya huset för första gången i fredags. Damn. I natt sov jag i mitt rum när det var varmt (i alla fall varmare) för första gången. Och så här kan jag nog hålla på i en evighet! Tror ni har hajat så jag slutar nu...

Helgen har varit intensiv och härlig. Fick ett litet stressanfall i lördags dock och när jag väl kommer upp till en viss nivå av stress blir det inte bra... Blev som sagt väckt vid åtta i lördags och slavade några timmar, kopplade av i soffan en stund med min dator + en kopp kaffe. Njutning. Kort därefterk om min darling och strax efter det skulle vi vidare till glöggen hos Jonas. Trots att jag kan vara ganska snabb (om jag måste) med att hitta rätt kläder till ändamålet tog det ganska lång tid denna gången. Det hjälper ju inte direkt att man har flyttkartonger och allmän oreda när man ska hitta kläderna. Jag tror bestämt att en kläd-kartong är borta också! Jaja.

Vidare till glöggen! Himla trevlig och massor med folk! Jobbigt att jag kan ha lite taskigt namnminne bara ochatt jag ibland har lite svårt att avgöra om man redan hälsat på varandra en gång, innan man av misstag sträcker fram handen igen... Hum. Helmysig "familj" du har darling :) Efter det, till Willys och handla trerätters (jag lovade bort mina och Älsklingens kokonster till mamma och Olle...) Fort hem och styla Maja! Jag hann precis färdigt med hennes hår innan hon skulle iväg till balen. Sen var det maten ja, fortsatte stressa runt, bossade, bitchade och sånt "uppskattat". Nää. Jag var helt ur balans, hoppas ingen tog illa upp! ;) Maten blev i alla fall väldigt god och uppskattad! Vilka duktiga kockar vi är!

Söndag. Dop. Men inte vilket dop som helst, utan Rasmus dop! Det var så lyxigt att vi åkte bil hela vägen till Uppsala från Lidingö, ända fram till kyrkan, i sista minuten dock, nästan så det var tal om en "handpromssvängning" upp till kyrkportarna. Vi slapp det som tur var, vi stormade bara in i kyrkan och hann precis sätta oss innan det var dax. Rasmus var lätt coolast och kollade runt, gillade läget liksom. Ja, cool unge. Kyrkor är mysiga, jag gillar dem. Jag tänker på när jag tog studenten 2006 och att vi sjöng "Den blomstertid nu kommer" och att jag då nästan fick en tår i ögat för att det kanske var sista gången jag var i en kyrka i sammanhanget "sista dagen på skolåret och sen är det sommarlov". Men vem vet om jag kanske kommer gå på andras skolavslutningar i kyrkan om massa år?! Snacka om att komma in på sidospår! Vi bjöds på "lättare förtärning" efter dopet och blå prinsesstårta. När vi skulle hem röstade jag och darlingen för ett IKEA i Uppsala, när vi ändå "åkte förbi", Maja röstade "neeeeej", men man säger ju att majoriteten vinner :) Kul att köpa lite småprylar till rummet, ska tillbaka dit sen igen när jag vet hur jag vill möblera mitt rum! Snart var vi hemma igen, efter en avstickare till Solna... Vi var helt slut när vi kom innanför dörren, men då var det dags att ta tag i alla kartonger och få lite ordning på alla prylar. Yeey liksom.

Helgen var lovley, men som sagt intensiv, och jag saknar dig redan babe!

image1621

Rasmus och jag.

Puss å kram /emma.

P.S. Det där med tredje, jag syftar såklart på tredje advent! Om exakt en vecka är det julafton. Mysigt!

Första (kalla)natten

Nu har vi sovit en natt, första natten, i det nybyggda huset! Kallt för min del. Mitt rum var som ett kylskåp i morse när mamma kom och väckte mig. Resten av huset var mer som en bastu, snacka om konstigt. Jag gick alltså upp vid åtta (insane va?!) för att åka till gamla huset och hämta en tavla och lite annat skräp som jag glömt kvar. Mamma och Olle hade glömt kvar desto mer och jag fick rycka in även där, så först två timmar senare fick jag åka hem till huset igen och äta frukost. Jag hade bara gått rakt upp ur sängen när hon väckt mig så jag hade nog skrämt vem som hellst med min nyvakna look :)

Nu har jag värmt mig med en dusch (dock lite nervöst, vi har inga persienner för fönstret i badrummet än + att duschkabinen saknas. Grannarna har alltså full insyn - alltid lika spännande) sminkat mig och klätt på mig lite myspys-kläder. Nu har jag kopplat upp mig igen med 3-modemet och dricker en kopp kaffe. En liten geisha-kola, eller förlåt, tre stycken har försvunnit på något mirakulöst sätt. Nyss var en Modern Living-kille (Modern Living är de som designat och byggt huset) här och fixade värmen i mitt rum. Som sagt var det ISKALLT i mitt rum, jag sov med yllesockar, byxor, t-shirt och kofta, täcken och filtar. Nu är det i alla fall på väg att bli varmare och bara det är ju en värmande tanke!

Snart kommer min darling och vi ska vidare på den där glöggen hos Jonas, ska bli najs! Vet inte vad han har att säga om min röra bara haha.

image1620

Denna mössan hade behövts i natt...

Puss på er sötnosar och ha en mysig lördag!
/emma.

Home sweet home

Nu har vi flyttat och som jag skrev tidigare så är huset inte klart. Men man kan tydligt se att det kommer bli ett toppen hus när allt är klart! Just nu är jag uppkopplad med ett 3-modem som Modern Living betalar för, då de pajat våra kablar. Vi har alltså varken telefon eller bredband, men jag har överlevt värre (typ bagage-lös i Sydafrika). Det är massa små tejpbitar överallt i huset så att hantverkarna ska veta var de ska fixa, och man kan inte riktigt packa upp då när de ska hit på måndag och greja. Dilemma, dilemma. Det kommer alltså stå kartonger lite var stans ett tag framöver... Hade velat ha bort dem till jul. Aja, nu blir det förhoppningsvis snart mat och sen kan man smälta dagen!

Så, är ni redo för lite pics? Det här är bara vardagsrummet, köket och mitt rum (de första bilderna)...



Nej nu ska resten av familjen ta mitt internet :) Ha en skön kväll!

/emma.

The road is long

Ibland blåser det, ibland är det vindstilla, andra gånger kanske det blåser storm, det snöar sällan utan kyla, det kanske regnar. Men som uttrycket säger "efter regnet kommer solen".

Mäklaren till lägenheten ringde nyss och mitt bud är fortfarande de högsta, trots att det var tre till intresserade och de hade extra visning i helgen. Säljaren går inte med på mitt bud utan vill ha det begärda priset och då frågade jag rakt ut om jag var bunden till mitt bud om säljaren skulle ändra sig någon gång i framtiden. Han sa nej nej man är bara bunden till något när man skriver på. Skönt! Därför kontaktar väl han mig om säljaren ändrar sig men jag måste inte säga ja! Och det är skönt.

Mitt liv har i princip bara börjat och senaste har jag känt mig lite orolig för det där med lägenheten. Jag får ju flytta in i ett sprillans nytt hus just nu, just idag. Varför ska jag egentligen ha bråttom? Tänk om jag vill plugga om ett år? Eller åka ut i världen? Vad ska jag då göra med en lägenhet? Jag kan nog vänta några år till med min lägenhet! Varför ha panik och bråttom liksom? The road is long...

image1609

/emma.

200 fel och brister

Jag har fått lite insider information angående huset. Min bror kom förbi och hämtade maten mamma beställt åt dem och jag passade på att fråga ut honom. Vi flyttar som sagt idag, säkert nu i skrivandets ögonblick, och de skulle besiktiga huset i morse. Besiktningsmannen gav upp ganska fort och sa att det kanske var 200 fel, mer eller mindre, så han kommer tillbaka en annan dag och kollar. Jisses! Listan var lång på alla fel och brister, bland annat hade de inte fogat, lagt fogmassa på, (om man nu säger så) mosaiken i köket, det saknas lister, eluttag, garderober är felmonterade, de har haft sönder en toalettstol (vi har en tillfällig nu), de höll på att spackla "fläckar" på väggarna där de stött in i väggen med grejer så färgen var borta. Men shit! Sen satte de nyss på värmen, vi har golvvärme i hela huset, fjärrvärme, och det tar en stund at värma upp ett helt betonghus! Tänk dig att vi ikväll sitter på ett iskallt golv och äter lasange bland alla flyttkartonger. Haha! Sen funkar inte internet heller och det är ganska viktigt då mamma och Olle jobbar nästan hela tiden med internet så de skulle iväg nu och köpa 3 modem eller nåt. Som Modern Living (de som har designat huset) ska betala. Haha. Det är ju skrattretande!

So long, but you'll never know!

image1608

/emma.

Jag är slut som artist

Jag är slut, färdig, ont i ryggen, trött och sammanfattningsvis: slut som artist. Ändå är det här bara början. Vi har inte ens börjat packa upp kartongerna än...Idag går flyttlasset, ungefär precis nu packar väl flyttgubbarna in kartonger i lastbilen. Blåa kartonger till bottenplan, röda till övervåningen och svarta till förrådet (vi har märkt upp kartongerna). Mamma och Olle besiktar huset (hoppas de hunnit lägga alla golv...) för att se om allt är bra... I eftermiddag när jag kommer hem (hem som i "hem till nya huset") från jobbet kommer alla springa omkring som "torra skin" och leta efter sina kartonger, svära när man slår tårna i olämpligt placeradade möbler och skrika saker som "Har någon sätt....?". Det ska bli minst sagt kul att beskåda detta strax efter kl 16.00 idag. Som tur är kommer mammas kompis med lasange så vi slipper i alla fall tänka på att vi ska laga middag i all denna tomult. Eftersom det inte är långt kvar till jul heller, vill man komma i ordning så mycket som möjligt och julpynta (igen). Appropå jul så snöade det lite igår och då kändes det som Lucia - på riktigt.

När man har packat kartonger alla de (få) timmar man har varit hemma (jobbar ju hela dagarna) blir man lite smått galen efter ett tag. Ränkade efter att jag packat 14st kartonger, men det känns lite, känns mer som om jag har packat kanske 50st kartonger. Minst. Tänk om jag nu skulle få den där sablans lägenheten jag har lagt bud på? Mäklaren har inte ringt sen i söndags, så antagligen har det inte hänt något alls. Jobbigt att bara gå och vänta! Tänk om jag har ångrat mig då? Jag kanske vill bo i nya huset en stund framöver... Och smutsa ner lite. Typ.

I helgen blir det hektiskt med alla göromål, det största är flytten och uppackningen av alla kartonger - det tar en hel del energi! På lördag ska min söta syster Maja sin bal, 9:ornas bal, tänk att hon är så stor nu (pluttinuttan och gulligull - haha) och jag har ställt upp som stylist när det gäller hår och make up. Jag älskar sånt, så det är bara kul! Min babe ramlar väl in någon gång på lördag eftermiddag, var ett tag sen vi sågs nu... Miss you! Packa upp, packa upp och senare på lördagen ska vi på glögg-kväll hos en kompis. Söndagen bjuder en hel del bland annat Rasmus dop (tänk när han var så här liten!) halv två i Uppsala och kanske ett smyg-besök på IKEA när vi ändå "åker förbi" på hemvägen. Ska bara muta Maja som också är med i bilen - tror inte det blir några större problem :) Och så hem till uppackningen igen... Sen var det måndag.

Vad ska ni göra i helgen?

image1607

/emma.

En sån där igen

Ja, alltså en "update" för veckan som varit, lite seg är man allt ibland! Så jag gör som många gånger förut, tar allt på en gång :)

Måndag: Tog aldrig något kort här är måndagens kläder.

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag:

Fredag: Återstår att se...

Mitt (tomma)rum just nu, i detta ögonblicket:

image1606

/emma.

The new look (again)

Det lackar mot jul, tror ingen har missat det, och då tyckte jag att bloggen behövde en liten touch av julen! Kontaktade som vanligt brorsan och jag i princip tvingade honom att göra något åt saken. Här är resultatet! Juligt och fint va? Vågade mig på rött denna gången istället för min alltid lika rosa look, lite förändring är väl aldrig fel?

Just nu packar jag saker som en idiot! Det är sista kvällen i detta huset föralltid (but you'll never know) och det är ju lite vemodigt på sitt sätt. Fast jag fokuserar mer på att jag har MASSOR kvar fast jag vet inte vad... Flyttgubbarna tar tydligen inte "lösa prylar" så jag är i stortsett körd. En kartong till? Jag vågar inte ens räkna efter hur många kartonger jag är uppe i. Den senaste kartongen var minst sagt annorlunda och nytänkande, jag blandade sterio, suddigummssammlingen, två lampor, dvdn... Vad mer? Ja, nåra andra minnessaker och en gardin. Det kallar jag. Nej jag saknar ord. Men mina dagar som "kartong-packerska" är räknade, för länge sen egentligen...

Nej, vad gör jag här? Borde ju göra klart, disskutera med mamma vad jag ska göra av all småskit. Gaaaah! Jag hatar att flytta när det gäller packningen! Hoppas huset är klart imorgon också... Fast även det vet man inte säkert (golven var inte lagda i alla rum). Jisses.

image1597

/emma.

New haircut?

Haha kolla in det här och testa kändisarnas frisyrer: här

Här är jag i några alternativa hårfärger och frisyrer, vilken ska jag välja? :)

image1584image1585

image1594image1587

image1588image1589

image1590image1591

image1592image1593

Vad tycks?

/emma.

Santa Lucia

Tänk att ett år har gått sen Lucia! För ett år sen var det jag som stod där som nyanställd framför kollegorna och sjöng. Jag var till och med Lucia fö första gången i mitt liv (jag räknar inte med när alla tjejer i klassen ville vara Lucia på samma gång i tvåan)! Det är en policy här på företaget att alla nyanställda för året ska hålla i allt kring Lucia, från att koka glögg till att hitta twista till Luciatåget. I år var det Arne Weise som presenterade årets julkort och de hade skrivit om låttexterna till de klassiska melodierna som visas på teve på julafton. Bland annat Baloo's "Var nöjd med allt som livet ger". Det var jätte kul och bra gjort, jag är impad på de proffsiga rimmen i låtarna!

Igår packade jag typ fem, sex kartonger + att jag lagade mat till la familla, slitit om inte annat! Tre kartonger med kläder och en med annat skit och ytterligare än med annat strunt. Jisses va jag har mycket prylar! Och jag är bara 20, tänk om 20 år till - OMG säger jag bara. Ikväll är sista kvällen i gamla huset, sista packdagen, sista natten. Lite vemodigt egentligen, men stamtidigt spännande. Tänk ett helt nytt och fräscht hus! Kommer antagligen ta bilder sen på röran med kartonger och sånt! Undrar om vi har internet på en gång...? Olle måste nog ha det så det tar nog inte lång tid innan det är fixar :)

Åter till kaffekoppen nu då. Ha en riktigt mysig Lucia, även om det inte är någon snö på backen... Mysigt ändå, med lite Lucia-feelings!

image1583

/emma.

P.S. Alltid lika roligt att prata med dig söta Sara, saknar dig!

Hur långt kan man gå?

Hur långt skulle du gå för att skaffa fram lite koffein? Alldeles nyss hade jag min lilla rejd för att hitta en kopp kaffe och jag ska tillägga att det var inte helt enkelt. Kaffemaskinen är trasig, igen, så det enklaste sättet att få fram en kopp var utom räckhåll. Jag satsade, greppade första bästa kaffekopp och sprang upp för trapporna till ekonomiavdelningen. Hojtar hela vägen "Finns det kaffe? Finns det KAFFE??" Ingen hinner svara innan jag är framme vid kaffebryggaren, YES - kaffe! Mjölken då? Hum... Telefonen kan ringa när som helst så värst mycket betänketid hade jag inte. Jag kutar ner igen, med kaffet i handen - utan mjölk. Jag ställer ifrån mig koppen på skrivbordet, kollar i Café-kylen, inte ett spår av ett endaste litet mjölkpaket. Ska jag satsa igen? Ja, jag gör det! Jag springer på tå (de har nämligen tagit bort mattorna i korridorerna och det skulle annars låta som om en hel elefanthjord kom springandes) i högklackat, håller i headsetet så att jag ska höra om det ringer där borta i receptionen och riktar in mig på Inköps-kylen. Där fanns det mjölk! Jag häller upp lite i en kopp och KUTAR tillbaka till min plats. Jag skakar lite lätt på handen när jag häller upp mjölken i koppen. Befrielse. Jag tar en klunk kaffe. Himmelriket.

image1582

/emma.

Skibabe?

Skibabe, nja skulle inte tro det va, i alla fall inte om jag skulle ha haft den här skidoutfiten! Eva Longoria må passa i den men jag, njaaa... Det får bli något annat än detta när jag svischar ner för backarna i Åre!

image1581

/emma.

Desperate igår

Igår tog jag mig en powernap så fort jag kom hem, jag kunde inte hålla ögonen öppna, vaknade av att det var middag, åt lite, pratade mer min darling ♥, packade två kartonger och sen var det DH. Jag njuter alltid lika mycket varje gång av den serien! Klockren. Hade sett gårdagens avsnitt tidigare, men det gjorde inte ett dugg! You gotta love them!

image1580

/emma.

Gör som grekerna

Hur var det nu igen Henke? "Gör som de gamla grekerna". Nu har grekerna gjort en del, men just nu är det detta som gäller: att slå sig själv någon annan stans än där man redan har ont. Smart. (Ganska internt, men Henke hittade på att det var så man gjorde förr i tiden.) Frågan är om det funkar, kanske bäst att kolla det innan jag springer in i en vägg eller hoppar ner från ett tak... Om inte annat kan folk börja undra. Men just nu har jag god lust att pröva! Jag blir gaaaalen! (Ont är kanske fel ord, irriterande är nog mer passande). Liiid med mig.

image1579

/emmaGoingCrazy

Terrorn har bara börjat

Som företagets ansikte utåt, spindeln i nätet, växelhäxa (a.k.a. receptionist) osv. får man stå ut med mycket. Det ringer först på ena telefonen, sen på andra (om man har riktig otur ringer det på den tredje), samtidigt kommer det kanske 15 besökare som jag ska hjälpa att logga in sig. Man ska le oavbrutet och alltid ha ett klingande skratt nära till hands (vet inte om mitt häx-skratt klassas som "klingande", men ändå). Du ska aldrig bli stressad och om du trotsallt blir det; var beredd på ännu mer stress, någon kanske vill ha ett telefonmöte med nån från Ukraina, eller var det nu var för land. Någon annan ber dig kopiera fem pärmar (tre kopior av varje), trots att du inte har någon kopiator, eller kanske att det i dessa tider ska slås in lite julklappar. Allt detta och lite till + de ständigt överhängande fakturorna som blidar (snö)drivor på skrivbordet. Detta är en del av vad jag pysslar med i vardagen och här kommer terrorn: Mitt i allt detta får man, i början av december, skymta baksidan av konceptet "julen". Det börjar ramla in julgodis från alla möjliga håll! Alla som någon gång har varit i kontakt med företaget skickar sina bästa julhälsningar och julgodis och gissa var allt det hamnar?! Jo, i växeln. Så, när jag är som mest stressad finns det, inte bara kakor och godis i rummet brevid, utan julgodis över hela receptionsdisken! Vad gör jag inte då? Exakt! Jag sträcker fram en näve och grabbar tag i första bästa godis, detta följs av ännu en utsträckt näve mot en annan godishög. Scenariot forstätter och du förstår vad jag vill få fram. Julen får mig att äta mer snask och onyttigheter än annars och jag har inte ens något val. Jag sitter där jag sitter, med två telefoner (oftast headset) mot öronen, tre personer står och vill att jag gör något åt dem i samma ögonblick mat-menyn krackelerar. Jag är dömd. Det finns inget hopp.

Idag kom första hjärtformade kartongen med jul-kolor.

Update: Nu är kolorna slut...

image1578

/emma.

Julklappsshopping

Det finns två sorters julklappar, de man köper till andra och de man köper till sig själv. Idag och igår har jag handlat julklappar av båda sorterna och jag är supernöjd! Har nu betat av ännu några stycken från listan och har bara tre kvar! Eftersom julklapparna till nära och kära är hemliga kan jag bara visa mina personliga julklappar, lika bra att börja då! Tidigare idag nämnde jag julinspirerade undies och igår och idag köpte jag lite nytt och juligt på den fronten. Köpte också ett par handskar från VILA med rosett (!), mina hudkrämer som börjat ta slut, hårspray och lite till. Fick idag också hem smycken jag beställt från Le shop med massa smått och gott, och en julklapp till mamma... (Hon läser inte här så ofta så jag vågar mig på att skriva det). Juste! En doppresent till Rasmus också, Rasmus på luffen av Astrid Lindgren blev det igår (han kan inte läsa än så jag vågar skriva det här)! Säkert något mer, men det kommer jag inte ihåg nu...



***

Sen de hemliga julklapparna...

image1577

/emma.

Today

Idag invigde jag den nya fiina koftan jag köpte igår på Åhléns från Att. Jag gillar den skarpt, att den är mysig och mjuk bidrar bara ännu mer till att det var ett bra köp! Bjuder på ett "dagens jag " också, väldigt naturlig sminkning, orkade inte direkt med några krusiduller imorse...



/emma.


Uppdatering

Jag vet, jag är lite seg ibland att uppdatera vissa saker, som typ dagens outfit. Förra veckan var jag inte super inspirerad på klädfronten så jag bjuder bara på fredagens jobb-look samt partyoutfiten som åkte på till kvällen när jag dansade loss på Riddarkällaren i gamla stan!

Fredag.



Fredagkväll, lockat hår med rosett-diadem, sotade ögon och gammal klänning. Klänningen är perfekt i synpunkten fest-men-ändå-vardag! Knapparna och det ganska enkla snittet med det svarta lite glansiga tyget gör den precis lagom! Min guliga kuvertväska till och jag var redo att springa till tåget!




image1562

Vimmelbild - det var så JÄKLA mycket folk!

/emma.

In a hurry

Julafton is coming up (ingen har nog missat det) och då ska det fixas julklappar och mer där till. Sen har vi en Åre-resa inte alltför långt bort och det ska bli super mysigt! Det som ligger närmare i tiden är den stundande flytten, flytten till nya huset, redan nu på fredag! Idag tänkte jag åka till Fältan och kolla på julklappar till de jag inte köpt till än, det känns som jag inte har några julklappar kvar, men det har jag ju! Har typ köpt två julklappar bara. OMG. Hur ska jag hinna allt? Det där med skidkläder tror jag att jag skjuter upp till efter jul, då kanske man hittar något på REA? Pengarna kommer om inte annat räcka till nu innan jag får lön igen - oops. Men jag tycker jag har skött mig ganska bra när det gäller min personlig ekonomi, kanske lite för tidigt att säga än. ;) Hinner inte träna denna veckan heller... Äsch det händer ju inte varje dag att man ska flytta, så jag får komma igen och träna nästa vecka istället. Dock är det sista veckan innan jul! Helt sjukt. Saknar snön på backen, den kanske kommer till julafton om vi har tur!

image1555

Lite fast-food deluxe för att matcha mitt hektiska schema?

/emma.



Jul innefrån och ut

Jul, jul, strålande jul... Är jag lite av en jul-oman kanske? Förra året var jag inte alls lika frälst i allt runt julen, iofs befann vi i familjen oss på Teneriffa så det var minst sagt en varmare jul, men i år är det annorlunda. Jag fullkommligt andas jul och julmusiken jag lyssnade på igår gav mig gåshud och massor med minnen... Nu var detkanske inte det jag tänkte skriva om i första hand utan något helt annat. Nämligen juliga kläder! Det känns helrätt att ha något rött på sig på självaste julafton, det hör liksom till, klart man kan ha någon helt annan färg på sig också, jag är inte helt hundra på att jag hade rött förra julen, eller julen innan dess och så vidare... Däremot har jag alltid röda undies och i år är inget undantag, så även det är något att sätta på min personliga önskelista! Om jag befunnit mig i USA hade jag inhandlat något från Victoria's Secret, men eftersom jag blir kvar på dessa breddgrader får det bli något annat...

image1554

Victoria's Secrets svar på jul.

/emma.

Insikt

Igår somnade jag senare än nödvändigt, det känner jag om inte annat nu. (Zzz) Jag kom hem, hoppade in i duschen, ner i pjamasen, in på rummet, starta datorn, fixa fram lite julmusik och sen var det det där med packningen. Ja, nu på fredag så flyttar vi och jag har i dagsläget packat endast fyra kartonger. Tro mig, mitt rum är inte färdigpackat! Inte på långa vägar, så jag har en hel del att sätta tänderna i. Efter lite middag i form av thaimat från Superwok blev jag tvingad (att säga nej är inte ett alternativ) att gå ut med vovven. Det regnade, så mina rosa gummistövlar åkte på, lite vardagsglamour är bara nyttigt! Efter promenixen i regnet och vattenpölarna + blöt hund, på 25 minuter kom jag äntligen hem. När jag gick genom grinden fick jag en insikt om att jag antagligen inte kommer skaffa hund själv (man ska aldrig säga aldrig), men det är riktigt mycket jobb med dem! Om man t ex ska åka bort en helg måste man ha hundvakt. Och mycket mer där till. De där promenaderna i regnet är väl inget som lockar heller. Inget ont om hundar, I love them, men att ha det ansvaret är inte lika gulligt som att gulla med dem då och då (inomhus). Iofs så har jag ju hund nu, och tvingas ta ut honom på promenader när man minst anar det, så helt befriad är jag inte. Inte förns jag flyttar hemifrån då vill säga :)

image1553

/emma.

Can't wait!

Åhhh.. Jag längtar grymt mycket efter Sex and the City the movie, det är helt sjukt vad den serien kan få mig att må bra! Och nu är det dags för filmen, hoppas den är minst lika bra som serien! Hittade denna länken på en annan blogg; trailern till filmen! Enjoy!

image1552

/emmaInTheCity

Lovely helg

När jag kom hem från jobbet i fredags var jag ovanligt pigg och satte igång med att packa ihop lite på mitt rum. Jag har nu packat tre kartonger och det syns inte ens! Kanske beror det på att jag packat sånt som vanligtvis är gömt i garderober eller i hyllan... Mm hög tid att ta tag i resten av röran. Blä. Det finns inte mycket tid kvar nu och socialtumgänge efter jobbet är nog inte ens att tänka på!
I fredagskväll mötte jag upp min darling i gamla stan och dansade loss med hans lumpar-polare, skit kul! Det var väldigt mycket folk så man blev nertrampad när man minst anade det och att det var varmt är bara förnamnet. Men det var skoj! Min dag hade varit lång så jag gav upp efter ett par timmar och vi åkte hem. På lördagen åkte vi till Utö (andra gången jag var där, första gången var midsommar) och det blev lite bråttom att hinna med båten, men vi hann! Väl framme var det julmarknad och senare julbord som gällde, helt underbart god mat! Har fått lära mig att "doggy-bag" är en oskriven regel och att handväskor är uppskattade i det sammanhanget. Sen någon (nämner inga namn) drog ner lite julpynt är en annan femma ;) Vi sov över i en liten stuga vi fått låna, en liten söt stuga med ett rum och kallt golv. Gillade dock inte spindlarna jag såg när det var dagsljus nu imorse ;) Lite shopping i en galleria och sen hem igen... Nu efter lite thaimat ska jag packa minst en kartong till och sen tvingas jag gå ut med Hugo. Gahh!

Lyssnar på julmusik i den underbara julskivan som får mig alldeles nostalgisk, hela helgen har varit julig och man har verkligen kommit i julstämning... Love you honey och tack för i helgen!

image1550

/emma.

P.S. Att titta upp på himlen en stjärnklar kväll (otroligt klar himmel igår med många starkt lysande stjärnor) i minusgrader är klart något jag måste göra oftare...

Christmas gifts

Som jag nämde tidigare har jag bara köpt en julklapp hitills, den lättaste av dem alla, dumt att ta den först... Nu har jag bara en, två, tre... sju julklappar kvar och fyra av dem vet jag vad jag ska köpa... Mammas julklapp kom jag på idag, så det är fixat! Fick förslaget att åka till IKEA nu i helgen... Fasen att jag egentligen inte har en minut över på min helg! Skulle vilja träna en gång till också, men det går nog inte att få ihop :( Kan vi inte skjuta upp IKEA lite darling? Snääälla! Kanske ska fråga dig direkt innan jag skriver det här.. Haha.. Men jag har inte riktigt bestämt mig, om man är snabb kanske IKEA är ett alternatvi ändå?! Ja! *hoppas hoppas* (Länge sen man gjorde fjortis-stjärnorna (*) haha) Även på IKEA kan man ju hitta julklappar och kanske ett och annat till mig och mitt rum :)


image1549

/emma.

Åre is coming up

Det går ju så himskans (länge sen du hörde det ordet?) fort! Nu i helgen är det andra advent, helgen efter det ska vi flytta (!) och samma helg är det också Rasmus dop. Sen efter det är det typ JUL! Först lite mellandagsrea och efter det ska vi åka till Åre över nyår! Min darling och massa friends ska göra Åre osäkert! Yeah! Om inte annat kommer alla i backen ligga i risk-zonen för att bli påkörda av mig! Mohahaha. Detta innebär att jag är "tillåten" att shoppa, dock under kategorin: skidkläder. Hade varit roligare att få shoppa med kategorin: gala, glamour och skor. Men ibland har man kan man inte få allt. Har kollat lite gran på skidjacka och byxor men det är ju svajn-dyrt! Ge mig något rosa och billigt! Nehepp, så det är väl en kostnad att räkna med denna månad... Kanske ska kolla lite idag när jag ändå åker in till stan. Behöver ett underställ också... Och googles (tydligen)... Helst allt i rosa. Men vadå? Man lever bara en gång!

image1548

"Emma, hur gick det?"

/emma.

Needs

Jag har behov, flera sorters olika behov. Allt från att sova och äta till kramar och kläder. Just idag handlar det om skor. Denna månaden har jag varit väldigt duktig (visserligen har den nyss börjat men det är en annan sak) och inte shoppat speciellt mycket (en julklapp, ett par stövlar utan klack som jag måste ha men som ger mig ett he*vetes skoskav, en kofta och en t-shirt + två latte, en halv bio och en middag). Visst jag har ju shoppat och roat mig lite, men just när det gäller inköp som skor och kläder har jag legat lågt. Jag är positivt överraskad att jag inte åkt in till stan och shoppat upp en hel affär, än. Nu börjar shopping-nerven dock klia och kittlas lite och snart kan jag inte hålla mig längre... Hur ska det här gå? Idag ska jag nämligen in till stan och köpa lite julklappar och kanske risken finns att något litet och billigt (fynd räknas inte som shopping...) råkar komma med hem?! I så fall ska jag gömma påsarna för mamma... Eller säga att det är hemliga julklappar!

Hoppas hon inte läser bloggen...

image1547

Kanske ett par röda, ett par silver, ett par rosa och ett par blå...?

/emma.

Bling bling à la Emma

Haha jag har hittat något i Emma-style, en kaffemaskin (som kan göra bla cappuccino med) täckt av Swarovskikristaller! Gissa vilken färg jag hade valt?

image1546

/emma.

Att fika

Idag fick jag en sån där känsla. Jag vill fika. Fika på riktigt. Med ett stort glas kaffe-latte och en bit morotskaka, eller kanske en ceasarsalld (är jag lätt att läsa av eller vad? Jag köper alltid samma fika/lunch på caféer...) Sitta ner i en skön soffa eller fotölj, små prata med någon och bara mysa. Ta det lugnt och inte bli stressad av någonting... NJUTA. Trots att många kanske tycker att en fika kan vara vilken sorts fika som helst, men det är det inte. En speciell fika är det jag vill ha...

image1545

/emma.

Härlig kväll

Igår var det en sån där maxad dag, på ett bra sätt, det var mycket på G mest hela dagen. Först jobb, sen körskolan (det gick inte så jätte bra att köra tyvärr, motorstopp är bara förnamnet - gaah. Jag fick totalknäpp och morrade en del, läraren frågade om jag ville springa ut och skrika lite... Hum) sen mötte jag upp min darling i Lidingö Centrum och därifrån åkte vi vidare till Gångsätra gymnasium där det var UF mäss-utställning typ. Kul att se alla déer! Jag kommer ihåg när jag höll på med mitt UF företag och vilket jobb det var! Jisses... Efter det bar det av till Lidingö Centrum igen och vi tjaffsade om vilken film vi skulle se, tjejerna mot killarna kan man ju säga. Pinsamt att erkänna, men killarna vann.. (Denna gången ja.) Sen åkte vi vidare in till stan och promenerade till Rice, en asiatisk restaurang med buffé! Hur mycket sushi man ville och allt annat gott! Muuummms. Jag drack thailändsk öl (singha) och blev lite på örat av bara den, haha. Jag skrattade tills jag fick ont i magen också och min hals gjorde till och med ont av att skrattande! Men det är det lätt värt! Skit kul! Kvällen var hel lyckad och slutade minst sagt toppen!

Ny dag idag och den började med ett core-träningspass. Höll dock på att somna när jag låg på mattan och skulle göra alla konstiga övningar, vinglade en hel del bara för att jag var så trött.. Zzz. Nu är jag piggare, lunchen var god (thai-soppa by the way) och nu ska jag försöka göra nåt av röran på mitt skrivbord. Time to go.


image1544


/emma.

Still got a chance?

Den där lägenheten. Den jag blev lite kär i, speciellt när hyran var så låg + att den var på 44kvm! Den är fortfarande till salu, säljaren accepterade nämligen inte ett bud på 1,1 miljoner när han egentligen vill ha 1, 950 000kr. Mäklaren sa att om jag höjer lite "kanske 25 eller 50 tusen till så kanske säljaren kan tänka sig det". Okej. "Bara" 25 (eller 50) tusen till då alltså. Hum. Kluvet. Jag har ju de pengarna själv, eller så kan jag låna av familjen, det är inte det största problemet. Men är lägenheten värd det? Kommer säljaren gå med på det? Vill jag det här? Grymt svårt är det! Funderar på att lägga ytterligare ett bud och se vad som händer... Hade varit så jäkla gött (göteborska) med en lägenhet! Julpynta lite och bara vara... Slippa tänka på att man ockuperar badrummet i en timma på morgonen... Städa när man vill, stöka ner en massa och känna att man är hemma. Detta är minst sagt en svår nöt att knäcka! Sen var det där med att det kostar en hel del att bo själv... Samtidigt som jag vill bo själv! Vuxen eller barn? Barn eller vuxen?

Give me an answer!

image1543

Barn på ett vuxet vi men vuxen på ett barnsligt sätt?

/emma.

Tomten är far till alla barnen

Glasklart, men samtidigt väldigt läskigt. Knäppt! Vem bryr sig om mig då? Två dagar... och jag undar redan hur det ska gå...

Något gammalt

Rotade fram en kofta från förr, den långt in i garderoben, men där var den! En kofta jag köpte för säkert... hum.. tre år sen? Jag gillar den i alla fall och det kommer jag nog göra långt framöver! Dagen till ära: svart kofta med rosett! Carpe Diem halsbandet åkte också på...

image1542

/emma.


Finast

"Där är vi älskling"

image1541

Sjuk?

Nej sjuk kanske är fel ord, men jag mår dåligt. Det är inte kul... Hoppas det går över för snart får jag inte fram en enda stavelse och det är inte så bra eftersom mitt jobb är att snacka i telefon. Aj aj. Ont,ont... Jag halvligger typ i stolen nu. Bläk. Det tragiska är att jag inte vill be om hjälp, så nån kan komma och byta av mig. Alla är så stressade och ingen vill riktigt så varför ens försöka? Men jag måste få komma ifrån...

Make me wake

Jag säger det en gång: Fy. Fan. Va. Jag. Är. Trött.

Just nu kurerar jag mig med andra koppen kaffe (denna starkare än den första), en Cola (dricker nästan aldrig läsk, speciellt inte på morgonen) och salta pinnar. Om det hjälper? Jo, jag börjar faktiskt drabbas av en liten socker- och koffeinchock här. Jag välkommnar det! Just igår kväll la jag mig inte så jätte sent... Men jag har kanske en del sömn att ta igen så tröttheten slog till just nu. Kunde den inte kommit på helgen istället? Jag skojar nämligen inte när jag säger att jag nyss (innan koffeinchocken) hade kunnat somna rakt upp och ner, vilket inte är att rekomendera...

image1540

/emma.

Ljuva måndag

Idag är det måndag, men det har ändå inte riktigt känts som det och det är alltid en fördel! En ny dag är lika med en "ny" outfit och här kommer den. Lite julig med den röda koftan och den svarta kjolen + rosetthalsbandet... En sedvanlig knut gör susen när man har en bad hairday!



/emma.

P.S. Notera pack-kartongen som står i bakgrunden.. Ja exakt, det är hög tid att börja packa inför flytten. Hög tid.


Att skratta

Igår hade mam och Olle hyrt den sköna rullen Music & Lyrics. Mam och jag såg den på bio för ett tag sen och vi skrattade lika mycket då som igår! Den är så bra, och Hugh Grant är verkligen kul! Haha! Skrattade tills jag fick ont i magen :) Mamma och jag har så lika humor och triggar igång varandras skratt ganska bra. Jag t ex få henne att skratta åt mitt skratt för att det är så roligt bara det i sig! (Hon hävdar att jag gör till mig när jag skrattar och att jag egentligen inte skrattar som jag gör.) Det är härligt att få skratta så mycket ibland :)

image1534

En skrattande Kate Hudson.

Tydligen

Uppenbarligen så kan alla ignorera inlägget nedan, eftersom jag trots min motvilja somnade tillslut. Imorse fightades jag med väckarklockan som vanligt och lovade helgit att jag ska somna tidigt ikväll. Vi får väl se...

Något annat som är väldigt tydligt är att det var ett himla DRAG i lördags! Detta trodde ni inte om mig va? Inte jag heller... Här sjöng vi Lena PH's "Det gör ont" med tillhörande "mic-ställ" Jag säger som i låten:

"Finns det något mer att säga?..."

image1528



OMG som i Oh My God! Jag minns mer och mer... Men det bjuder jag på! :)

Jag vill inte

Jag vägrar sova! Jag sitter här på sängkanten och bara stirrar, stirrar på inget speciellt och känner mig sådär trotsig. Jag vet vad som förväntas av mig. Jag ska borsta tänderna, tvätta ansiktet, krypa ner under täcket, sova och imorgon vakna med ett strålande leende på mina läppar för att börja den nya dagen. Not gonna happen. För just nu vägrar jag sömn och vill ha mer helg, eller något. Jag vill ha lite kontroll, alltså vägrar jag att sova. Make sense. Eller inte.

Jaja... Kanske kan göra alla skönthetsbestyr och sen krypa ner i sängen för att kolla på ett Grey's Anatomy avsnitt av dem som min söta lillebror laddat ned!? Mm... Det låter bra! För sova tänker jag då rakt inte.

image1527

/emma.

Do they know it's christmas

Detta är en av de låtar jag verkligen förknippar med julen... Härlig video va, 80-tal? :)



/emma.

I Love You

I lördags bar det av till bushen/landet (ta inte illa upp darling) igen och då åkte den nya t-shirten från Ginatricot på + den gråa överdimensionerade koftan från i måndags... Perfekt :)

image1526

/emma.

Invignings- och julfesten på jobbet

Här bjuder jag på galna bilder från i fredags, då alla slog klackarna i taket och rockade loss, både framför kareoke-maskinen och på dansgolvet! Vilket drag! Jag är stolt över er :)



En look ihopslängd på ca 35 minuter (inkl locka håret!) Måste vara personligt rekord!



Yeah! Party. party! Lägg märke till att jag (kanske gäller alla?) blir mer och mer slirig ;)

image1525

Snö?

Släktmiddag

Bilder från kvällen på den Italienska restaurangen med släkten (på mammas sida)...



Alla bilder är helt galna och ingen fattar att någon tar kort... Sorry släkten ;)

/emma.

1:a

Det är den första advent idag, det händer varje år och det är alltid lika mysigt och ger alltid samma känslor. Man tror det knappt när det händer, går det verkligen så fort? Ja det gör det och vips så är det snart jul... Har haft en toppen helg, party på fredagen med jobbet - kareoke drottning, jag? Och ett underbart slut på helgen hemma hos dig baby... :)

image1501

/emma.

Onsdag, restaurang, torstag & fredag

Det jag menar är att nu kommer onsdagens, resturangbesökets, torsdagens och fredagens outfit! Vi börjar med onsdagen för att göra det enkelt!



Överdimensionerad kofta i grått från Ginatricot + vitt linne med knappar och jeans, samt rosetthalsband.



Nya rosetttröjan från H&M (rosettema vecka?) och jeans. Till restaurangbesökte blev det en svart kjol istället för jeans och lockat hår och såklart högklackat :)



Torsdag... Lite tris, men varmt! Svart stor kofta från VILA...



En tröja jag köpte i alla hast, utan att pröva + min sydafrika sjal!

Thats it... Pusss


RSS 2.0