Mätt och belåten

Idag var det jag som lagade mat till familjen, antalet har minskat drastiskt från sju till endast tre pers idag. Skönt. Ändå gjorde jag säkert mat för minst fem, men det var så gott att Maja och jag åt det som godis och det endast blev kvar en portion iaf;) Så gott var det alltså. Korvgrytan med lite sting i! Jag ändrade recpetet ganska mycket - till det bättre vill jag påstå -, men är man bra på att improvisera (har haft stora problem med detta ordet, både stavnings- och utalsmässigt just nu...) så är man ^^

Nu taggar jag för Greys Anatomy kl 21. Ett tag kvar med andra ord. Sammanfatta mina föreläsningsanteckningar? Nää. Sen. Imorgon ska jag in till stan med Eva, vi ska kolla efter korsetter till maskeraden på Karlberg senare i oktober och jag ska också boka tid för tatueringen :D Kommer bli en kanondag, sen ska jag träna kl 18.30 också, Step igen. Känn pepp!

Äsch. Kvalitéts slappning är på ingång. Later!



Älskar den här bilden, Depp är HET (obs, minus för rökning!)!

/emma.

Onsdag morgon

Mys. Eller nja. Det var kallt utanför täcket när jag väcktes av väckarklockan och det var mörkt också. Fy. Men, mysigt är att svepa in sig i en lite för stor morgonrock och sticka fötterna i luddiga tofflor. Har precis avslutat min frukost (fil med müsli) och ska sätta fart så jag hinner både göra matsäck och plocka ur diskmaskinen! Hurry, hurry. I och med kyla och max 10 grader utomhus senare idag åker nåt skönt och stickat på - det är förövrigt också mysigt. Värst vad allt ska vara mysigt då, men men, det är jag det :)

Ha en lovely dag!

'


/emma.

Sweet dreams

Dags att sova. Har kollat på två Desperate Housewives avsnitt lite spontant sådär, har missat ganska mycket när jag var i England - men oj så bra det är ändå! Borde ta igen det på något sätt. Very well. Såg att det är premiär för Greys Anatomy imorgonkväll kl nio också - lycka!

Sov gott nu!



/emma.

Studentekonomi

Något jag har svårt att få in i systemet är att jag numera är student, och att jag var det redan i England, men jag förstår det inte ändå. Så, att spendera pengar till höger och vänster, dra VISA-kortet varmt och fika helst varje dag är vardagsmat för mig. Tyvärr funkar det ju inte i längden och jag kanske borde ändra på det bums. Men hur gör man? Visst finns det en bok om sånt här? Typ "studentsmart", var det inte ett UF-företag som skrev en bok om vad man egentligen behöver köpa och hur mycket allt verkligen kostar, samt vad man kan spara? Smart vilket som.

Anyway.

Känner mig dock stolt över matlådeinsatsen idag, det ska bli en god vana! Inte nog med att man sparar pengar, man kan göra riktigt nyttig lunch också. 2 in 1. Vad mer? Typ köp inga kläder... :( Eller iaf, planera vad man ska köpa i klädväg innan man åker ner på stan - eller så stannar jag bara hemma/i skolan. Nåt mer? Fest och party - blir lätt en dyr historia. Sen dras 550kr från SATS varje månad, samt mobilräkning och a-kassa + det jag betalar hemma. Äsch, detta fixar jag! Med lite planering och åtanke :)

Pusss


/emma.

(Jag har visst ont i mitt vänstra pekfinger också... Hum... Vad har jag gjort?)

It's getting colder

Det är faktiskt riktigt kallt ute (för att vara ovan), huttrade i mitt lilla "fodrallinne" med stora koftan, sjal och strumpbyxor + skinnjacka (min uniform nu för tiden) när jag gick från hem från tåget. Det är höst - officiellt.

Har haft en riktigt bra dag, tränade med Loijs (helt jättejobbigt var det!) och sen åt vi lunch, sallad med massa gott i till matlåda - på tunnelbanan - var såå hungriga att vi inte kunde vänta! Och sen fick jag läst det jag skulle ha läst tills i måndags i The Culture of Fashion. Nu har jag bara tre ynka sidor kvar i den jäkla boken - segast hitills! Befrielse!

Åt nyss god, god middag - lammfärsbiffar med soltorkade tomater i, klyftpotatis och tzatziki - mmm! Så, dags att läsa ut de tre sista sidorna i min bok och sen fundera över morgondagen - liknande upplägg.



Höst.

/emma.

Iväg igen

Det känns inte som om jag någonsin är hemma - hemma. Alltså en hel dag och gör inget, iofs måste jag ju plugga varje dag och hemma går det inte alltför strålande. Så, först blir det ett stopp på SATS följt av Universitetet - med matlåda! (dags att vara ekonomisk) - och plugg hela eftermiddagen. Längtar redan till kaffet som jag ska smutta på när jag sitter i en soffa uppe i Biblioteket. Mys!

Tillbaka ikväll alltså! Nu ska jag upp och fixa matlåda i köket - sallad gott folk! Mums!

Puss å kram



Jak & Jil. Såklart.

/emma.

P.S. Nu vet jag exakt var jag vill sätta min nästa tatuering! :D

Heldag

Kom hem för en dryg timma sen, har hållit mig borta hela dagen. Phu. Gick upp kl sex av någon konstig (väldigt konstig) anledning och det var tvär mörkt ute - ångest! Sen spöregnade det också, och det öste ner mer och mer, det dundrade verkligen! Galet. Eftersom jag gick upp så tidigt hann jag lägga in alla kläder som låg överallt i rummet i garderoben - bra, bra - och sen åkte jag till skolan kl nio med Loijs. Pluggade inte alltför effektivt tills det blev lunch och sen föreläsning för min del. Sen blev det Body Combat och nu är jag hemma. SLUT!

Imorgon blir det Step kl 12 följt av färd till Universitetet och plugg. Oj oj. Kommer bli en bra dag det med!

Nu ska jag andas. Hoppas dagen varit bra!

Pusss

/emma.

Jag är så duktig

... på att göra fel saker. Vad sa jag om att plugga när jag kom hem från brunchen. Istället har jag suttit och klistrat in alla bilder från Sydafrika i ett fotoalbum och skrivit en liten text under varje bild. Jag är helt fantastisk! Men jag och Loijs ska plugga imorgon, har föreläsning 13 - 15 men innan och efter är det hårt plugg och kl 17 blir det Body Combat - kärlek! Kommer bli grymt! Den eviga fråga: vad ska jag ha på mig imorgon då? Suck. Äsch, det löser sig nog :)

Sov gott! Puss å kram!

/emma.

Brunch med stort B

Vi åt brunch på Djurgården idag till mammas ära. GUD VAD GOTT! Vi höll till på Villa Källhagen och åt massa gott. Helt fantastiskt. Glömde ta kort på mina efterrätts tallrikar (!) med massa gott som; plättar (sjukt goda), pannacotta (musigast!), chokladtårta och blåbärs cheescake - åhh... Maten var verkligen super den med! Kolla bara in bilderna :)



The place to be a sunday like this!



The outfit.



Some flowers...



Love the colour! (Look at the napkin.)



"Some" food. Exquisite!



I drove us home. Love it!

/emma.

Pre-party

Förfesten igår höll till i Sumpan! Riktigt trevligt. Lite smakprov i bilder!



"Vill du att jag ska gå" - Oskar och sötaste Eva!



Mattias (längst till höger) delade ut Minttu shots. Första gången jag smakade det, och jag fick tre, en stor och två mindre. Är inte helt kompis med shots sen vissa charterresor med girlsen ^^



Vadå att jag tvingar folk att uttrycka känslor ^^



Vi tog pendeln in till Söder.



Inne på Bonden (?), på just Bondegatan. Nice!

Sen drog jag och Eva hem, via Donken såklart... Och jag var hemma innan Mamma och Olle - skammligt! Eva skulle iaf jobba kl 7 så hon hade ju en vettig anledning, jag skulle iofs upp och hoppa för att fira mamma på sängen och det är nog nästan viktigare!

/emma.

Fodralet

Det här hade jag alltså på mig igår kväll, mitt lila tiiighta fodral med dragkedjan synlig längs med ryggen. Om någon kände sig lockad att dra ner den? Jo, det hände väl ^^ Tur att jag är superskillad med snabba reflexer (fäkta med armarna och be någon annan dra upp dragkedjan).



Halsbandet för tredje dagen i rad. Love it.



Svartsotade ögon som vanligt...



Och två rosetter i håret (som åkte ut efter förfesten).

/emma.

Röda läppar

Kolla så snyggt mitt nya röda läppstift är! Dock sitter inte färgen kvar så bra när man äter och dricker... Men en duglig ersättare för mitt försvunna läppstift är det allt. Det känns glammigt på något sätt. Mmm! Det fick till och med åka på dagtid idag när vi var för att käka brunch!

/emma.


Två timmar

Min lillebror tittade in. Vi ska tydligen åka in till stan om två timmar. Oh my. Jag måste rycka upp mig! Duscha, sätta in linserna (glasögonorm it is!) och sminka mig. Vi ska tydligen på promenad först, antagligen Djurgården, och sen blir det brunch, brunch! :)

Kollade i kameran nu föresten... Lägger upp mer senare!



Jag på Bondegatan igår, hette stället Bonden? Köpte ett rött läppstift föresten - mitt andra är borta! Anyway, I like!

/emma.

Happy B-day Mam!

Idag är ingen vanlig dag, för idag fyller sötaste Mamma år! Hipp, hipp, hurra! Skönheten har blivit ännu ett år äldre, klokar och (även fast man inte tror det är möjligt) vackrare! Det är min mamma det!

Imorse kom syrran in och skakde liv i mig, vad jag kommer ihåg hade jag en grym dröm! Synd att jag inte hann drömma klart den... Asså, jag var på nåt tåg, sen på en strand, sen dansade jag afrikansdans (?) och sånt. Men den var liksom en skön dröm vad jag minns ;) Aja. Vi har alltså sjungt för mamma (fina tonarter så här på morgonkvisten), hon har öppnat paket och vi har babblat en massa. I eftermiddag ska vi åka och käka Brunch någonstans på ön, blir väl i Elfvik (norra delen av ön) på Villa Söderås eller nåt sånt där. JAG ÄLSKAR BRUNCH! Så jag är personifierad pure happyness! - Aa för mammas skull alltså :)

Nu ska jag knapra i mig det sista av mitt valnötsbröd (älskar det med!) och slurpa i mig det sista ur kaffekoppen. Sen ska jag nog gå upp till mamma och ge henne en födelsedagspuss. Sen funderar jag stark på att läsa lite kurslitteratur... Måste ju. Fast det är ju mammas födelsedag och allt. Vi får la se :)

Ha en lovely dag om jag inte kikar in om ca fem minuter igen. Igårkväll var great btw! Hahah! Så mycket kul :)



/emma.

Minttu

Jag har druckit Minttu för första gången i mitt liv. Jag är dödstrött, ögonen svider. Ska sova. Har haft en najs kväll om jag ska summera, va en sväng på Söder också. Och mamma fyller år idag. Ingen hemma? Hum. Jag tror jag börjar bli gammal... Puss!

I'm going out - out!

Dags att lägga på ett kål! Ska vara hos Evas kompis i Sumpan halv sex och äta pizza - faaab! Och sen efter det ska vi se vad vi hittar på. Eva sa något om en spelning av något slag och lite trevligheter på det. Nice! Jag ska ta det lugnt ändå, mamma fyller ju år imorgon! Hurra, hurra hurra!

Men oj, nu måste jag skynda mig. Vet inte vad jag ska ha på mig, har inte läst klart det jag skulle läsa i dag (shame on me!) och jag ska ta tåget kl 16.34 - OMG. Man lever bara en gång :P

Ha en toppen kväll! Ses imorgon ;)



Snyggingen "EmsEdge".

/emma.

Kramar

Kramar är något av det finaste som finns. Kramar är verkligen fantastiska, speciellt när du kramar någon du verkligen tycker om. Mamma, lillebror, lillasyster, fina vänner, glada personer, den där killen du tycker om... Ibland är jag extra kramig, (eller kramsjuk/kärleksfull som Loijs tyckte att jag var när jag bara ville krama henne hela tiden) senast fick min lillebror en riktigt kram av mig, jag kunde inte sluta kramas heller, ville liksom kramas för alltid. Jag rår inte för det, men när jag känner mig glad vill jag krama fina personer som jag tycker om. Självklart behöver man kramas när man är lite ledsen också. I det stora hela är alltså kramar bra, riktigt bra. Det är fint tycker jag.





/emma.


Korsett

Maskeraden som hålls på Karlberg slott den 30 oktober går under temat "Halloween" och det innebär ju utklädnad. Det är egentligen ett ganska "öppet" tema då man i princip kan klä ut sig till vad som helst. Jag tände direkt på det hela och tänkte gå all in med nåt rather sexy. Loijs kontrade med att hon "inte vill klä ut sig till nåt som anspelar på sex". Eh. Är det bara jag som ser en möjlighet att klä ut mig och då ta i som bara den för att jag får och kan? Hoppas inte det... Så, jag tänker alltså korsett (alltid velat ha en anledning att köpa en;) alltså ingen liten sak i spets, utan en ganska "anständing" korsett i heltäckande tyg - kan ju inte gå omkring nästan naken! Vet inte riktigt vad jag ska vara för något/någon heller så det kanske jag ska bestämma mig för först ;)

Det är ändå lite ironiskt att jag själv är på jakt efter en korsett när jag precis läst om kvinnor som snörs in i omöjliga korsetter - och sen att jag skriver ett arbete om det och är grymt skeptisk och skyller det mesta på männen. Vilken hycklare jag är. Korsett och höga klackar ja, inte direkt det bekvämaste men ändå väljer jag att ha det. Ser ni en koppling? Hycklare ja. Inte för att jag ger mig gällande min kritiska inställning till korsetter förr i tiden! Då var det inget snack om saken att man skulle snöras in i korsetter, skjuta fram bysten, snöra åt midjan till ett minimum och skjuta bak höfterna för den moderiktiga S-linjen. Speciellt inte om man tillhörde en förmögen familj. Sidospår?

Eh...

Anyway, kollade in i den sexiga underklädesbutiken Agent Provocateur igår. Såg en underbar korsett och sen tittade jag lite snabbt på den inte lika underbara prislappen - 3 papp för en korsett!? OMG. Jag får nog gå till H&M eller något liknande och kolla istället - snyft!



Visst är den lovely! Ack om man hade några tusenlappar över sådär ;)

/emma.

'Morning babes!

Lördag morgon. Jag struntade i att träna - bästa beslutet just nu känner jag - och snoozade till halv elva. Ahh. Livet är skönt. Har precis stoppat i mig lite frukost och nu börjar det väl dra ihop sig till att läsa klart allt till måndag. Bara 119 sidor eller vad det nu var. Visserligen är jag snart, snart klar med ena boken - fröjd!

Nu snöade jag in på The Phantom of the Opera. Såg den i London i slutet av januari och det var mäktigt! Man fick rysningar av musiken, kanske speciellt signaturmusiken som man förknippar mest med hela uppsättningen (iaf innan man sett den). Fick en CD med låtarna i födelesdagspresent, men det är först nu efteråt kan jag lyssna på det och njuta ordentligt (<-- värsta kärlekslåten). Det är fint det.

Så, dags att ta upp boken I think! I must.

Pusss



/emma.

52

Oj, jag missade visst ett besöksrekord (!) Hade 52 unika besökare på min blogg igår den 24e, eller ja, det är ju den 26e idag - kolla på klockan - (måste gå och lägga mig!!). Jisses. 52st. Vilka är ni? Mer än hälften är nog engagerad släkt, men resten då? Hade varit riktigt kul att veta vem du är, lämna en kommentar om du känner dig hågad vettja! Make my day :)

Natti och sov gott!

/emma.

Kanske igår?

Detta har jag haft på mig idag och möjligtvis igår. Samma halsband båda dagarna - har letat fram en gammal flamma :)



Romantiskt mysigt - det bästa är ändå att strumpbyxor är såå mycket skönare än jeans. Amen!



Stora svarta stickade tröjan har blivit en bästis. Men halsbandet ser man till och med lite mer preppy ut :)



Halsbandet är här för att stanna! Do you feel the Chanel on me? ;)

/emma.

Nu är det fredagsmys

Kom hem för ca en timma sen, har inte varit hemma på hela dagen känns det som! Vilket jag iofs inte har varit. Föreläsning kl 10 till 12 idag om Dräkthistora 1600-1700-talet, sen satt jag kvar i skolan och läste vidare i Costume and Fashion de sidor som ska vara lästa på måndag, bara 119 sidor eller nåt (hann inte klart alltså), tur att den boken är relativt lättläst! När jag tröttnat på det drog jag in till stan lite tidigare och kollade runt lite. Väntade mest på att Body Combaten skulle börja kl 17.30. Wow vad jag öste! Jag är så stol över mig själv ^^.

Innan träningen hade jag en liten tanke på lösgodis i bakhuvudet. Jag tänkte att om jag fortfarande vill ha det efter träningen köper jag lite! Vem slutar vara sugen på lösgodis? Nej, precis. Jag skuttade glatt in på ICA vid Östermalmstorgs tunnelbanan och gick raka vägen till plockgodiset. Mmm. Hittade mina favoriter snabbt, tänkte flyktigt på min absoluta favorit lakrits - "K-märket" - och började kolla efter det - och där var dem! Åhh! Jag tog mig en hel skopa av godbitarna, nostalgi från Strömstad eller vad?! Det brukar inte finnas "K-märken" i vanliga fall så jag var happy, happy. Tog även en skopa "kronjuveler" (som M'n'M's fast andra färger och lite sötare - mmm) och en eller två Cola-flaskor. Mina favvoblandning det!



Fin kombination va, träning toppat med godis!? Men det var ju på tok för länge sen jag köpte mig lite plockgodis!



Favoriterna från förr - kärt återseende!

/emma.

Sitter i biblioteket på universite

11cd906ebc05e511039ac12f7607412a.png

Kolla varifrån!

Sitter i biblioteket på universitetet och läser om modet på 1850 till 1900-talet. Kul! :) Har haft ännu en intressant föreläsning tidigare idag samt en trevlig lunch med en kursare och om några timmar sätter jag av till Sats och ett svettigt Body combat-pass! Love it! Blir en lugn kväll ikväll, så jag tittar in senare igen:) Pusss så länge! /emma.


Jag är kritisk

Oj vad jag är aggro i min första inlämningsuppgift. Jag har rättat och fixat till den nu och jag tror jag är redo att skriva ut den för att sen lämna in den imorgon efter föreläsningen. Jag skyller i princip det mesta på männen, iaf när det gäller det obekväma i kvinnornas mode på 1800-talet, typ korsetten. Nu är det ju inte så enkelt att man kan skylla allt på dem(haha), men det blev visst så och jag har inte utrymme att dividera ytterligare och vidare. Nänä. Det får bli bra det här!

Så, nu får vi se vad jag ska göra här näst. Plocka in de rena kläder i garderoben, hoppa in i duschen kanske och lite smått och gott. Kommer bli en skön kväll!

Pussar å kramar!



/emma.

Less

Nu är less på att läsa i den där jäkla boken, den är typ den segaste av de böckerna jag läst hitills - inte okej. Men nu har jag ca fyra sidor hårdsmält fakta kvar att läsa och sen är jag fri! Eller ja, jag hade ju lovat mig själv att skriva klart min inlämningsuppgift för att lämna in den imorgon efter föreläsningen. Just ja. Men det är iaf annat än att läsa och åter läsa.

Sen fick jag en vild idé att kanske börja sätta in bilder i ett fotoalbum. Alla Sydafrikabilder som bara väntar på att få komma på plats i ett fin fint album, när var jag där egentligen hösten 2007? Ja det blir nog det. Men först ska jag bli klar. Juste.

Pusss /emma.

Heavy rain + tea = true

Att det kan regna så mycket?! Helt galet. Sen började det hagla också, fick springa ner till mitt rum och stänga fönstret - det hade skvätt in en del vatten och hagel, trots att man öppnar fönstret nertill och utåt. Jaja, en ursäkt att kolla datorn också :)

Sitter uppe i soffan, läser i The Culture of Fashion och sörplar te, riktigt mysigt - speciellt när det regnar.

So long, puss!

/emma.

Babycake must study

Gillar det ordet. Lite i stil med sugarpie och sånt sött.

Läsa kurslitteratur ja. Det är dags. Nu har jag uppdaterat mig i bloggvärlden, kollat mailen, chattat lite och ätit min tallrik med fil och müsli. Det är dags.

Jag går upp till soffan i vardagsrummet - känns inte som att sitta i mitt rum och plugga inte funkar. Fick dock en sugande längtan att baka scone och jag som drar mig för sånt annars!? Det är nog för att jag ska plugga...

Babycake. Tick tock, later you guys!


/emma.

Bland flätor, litteratur och namnsdagspresenter

Min dag har "som vanligt" varit bra - inga nedåtgående sprialer här inte! Började med en ganska tidigt morgon för att åka till SU och dagens föreläsning kl 10. Intressant som vanligt och riktigt kul, älskar vår kursledares exempel på Kawamuras teori:

"att jag känner mig fin i mitt nya skärp gör mig glad, vilket gör andra glada, vilket gör mig ännu gladare och kan vidare skapa lycka i världen"

(Okej, jag har ingen aning om hur jag fick citatet att bli rosa och så där enormt stort, men men. Jag får väl leva med det!)

Fint sammanfattat av en av mina kursare ;) Efter föreläsningen åkte jag till stan med syskonen och fixa lite innan jag åkte hem och pluggade. Läste faktiskt ut det jag skulle läsa i Costume and Fashion - bara den mastigaste boken kvar att läsa imorgon då! Men det fixar jag, ska vara hemma och bara läsa, läsa, läsa hade jag tänkt. Skönt! Ett annat mål med morgondagen är att skriva klart mitt arbete, skriva ut och sen lämna in på fredag! Sounds good to me.

Sen till titeln på detta inlägg, här har vi det:



Flätade luggen idag och satte upp resten av håret i en toffs, blev snyggare än förväntat - 10 poäng!



Kurslitteratur som jag köpte idag - så sjukt fin är den! - vår kursansvarige är en av dem som skrivit boken.



Därför bad jag Dirk att signera den. Haha! Jättefånigt jag vet, men jättekul :)



Min namnsdagspresent! Mamma, Maja och jag har likadana. Det är ursprungligen ett litet ettui där man kan stoppa linskopparna när man t ex reser, men man kan ju ha smycken och annat lull-lull i den när man är på vift. Perfekt. Älskar verkligen små söta askar som man kan stoppa söta små saker i - tack Mam! ♥

***

Dagens löfte (i stil med nyårslöfte): lägg fram kläder dagen innan så jag slipper riva ut allt ur garderoben, slänga kläder överallt, gråtfärdig försöka komma på vad f*n jag ska ha på mig, när jag borde ha gått till tåget för flera minuter sen... Jag kan i alla försöka lova mig själv det och bespara mig gråa hår om inte annat. Faktiskt.

Sovdags! Puss å kramar /emma.

In and out

Nu är jag hemma igen efter dagens trevliga föreläsning (man blir så glad!) för några timmar. Tänkte sätta mig för att läsa som bara den i en av mina böcker jag ska läsa nåra hundra (eller vad det nu är) sidor i tills fredag. Sen har jag ännu en bok att läsa en massa i tills dess - men man måste ju börja någonstans! - I love my life!

Som sagt, en kopp te och min Costume and Fashion väntar. Kl 19.00 ska jag boxa skiten ur min lillebror ;) Inte helt fel om man säger så! ^^


/emma.

Föreläsning: Mode som system

Yes, nu ska jag hitta nåt fint att sätta på mig och sen blir det till att springa till tåget och tillslut komma fram till Univeristetet och min föreläsning. Känner pepp! Läste ut boken till dagens föreläsning men nu ska jag bli påmind om allt - det fastnade inte riktigt om man säger så - och anteckna som en liten galning! En kaffe på det och saken är biff!

Sen blir det stan en sväng och därefter hem, hämta träningskläder och åka till SATS och ett Box-pass! Min lillebror ska invigas i Boxningens härliga värld (och träningvärk)! Yeah - bring it!

Ha en super dag! Pusss




/emma.

Vardagslyx för mig

Något som jag nästan uppskattar mer än "det-jättelyxiga-som-händer-väldigt-sällan-men-väldigt-lyxiga-händelser/saker-typ" - äsch, jag kom inte på nåt bra exempel men kanske saker som; ehh... bröllop? Aja. Det jag skulle komma fram till är iaf att jag uppskattar det "lilla" i vardagen, också kallat: vardagslyx.

Det kan vara saker som; en nybäddad säng (det lukar gudomligt och det "frasar" lite skönt), en kopp rött te under en filt när det regnar ute, att ha nyrakade ben (speciellt i kombination med nybäddad säng - fantastiskt!), ett sött sms, att komma ut ur duschen efter ett hårt träningspass och känna sig pigg och snygg, nymålade tånaglar, kramas, att använda ett par nya heels första gången en fredagkväll, att dricka kaffe ur en fin mugg, prata med en kompis i telefon i minst en timma, gå på bio mitt på dagen en vardag, att pyssla och klistra, att läsa en otroligt bra bok, att mumsa på en saftig morotskaka, att ha en bra hårdag...

Ja, jag skulle kunna fortsätta i en liten evighet och jag kommer säkert fylla på här allt eftersom jag kommer på nya saker. Men vardagslyx är banne mig bättre många gånger - dock förkastar jag inte "vanlig" lyx för det ;)



/emma.

Today, mostly at school

Idag efter mitt mycket jobbiga träningspass - shit vad vi öste på Stepen - åkte Loijs och jag till Universitetet för att plugga. Vi passade på att äta lunch det första vi gjorde när vi kom dit och gick till bibloteket där vi slog oss ner i en soffa och började plugga... Inte mycket att berätta om själva pluggandet, jag läste liksom i min bok. Så segt. Satt kvar till tjugo i sju innan jag drog mig till tunnelbanan och hem. Ändå var jag inte klar med min läsning så jag fick fortsätta hemma och för kanske en timma sen hade jag äntligen läst ut den jäkla boken på 165 sidor. Skönt.

Anywho, jag hade på mig det här. Skönaste! Tight nära kroppen och stort och mjut över. En kofta från Svea som jag köpte för en billig peng nu i sommar (har aldrig ägt ett Sveaplagg innan! Äger egentligen inga dyra märkesplagg heller för den delen...) i strl L - skönast! Mm. Denna outfit kommer lätt i repris!



Stort var ordet, skönt var det.



Självklart var mina nya darlings på fötterna! (Ursäkta lite messy hall).

/emma.

Fara och fläkta

Nu sitter jag på sängkanten och ska strax ta mig i kragen (är tanken iaf) och stoppa ner träningskläderna i en väska, tillsammans med ett kollegieblock och min bok. Först blir det ett Step-pass och efter det drar jag och Loijs till Universitetet för att plugga. Känns faktiskt som att de där 165 sidorna kommer vara färdiglästa i slutet av dagen - vilket å andra sidan är nödvändigt. Kommer bli en härlig dag :)

Liten parantes:
Det där lilla dilemmat när jag skulle byta lakan igår (självklart väntade jag tills kvällen med att bädda nya lakan...) och kom på att det minsann inte var så lätt som jag trott att få fram nya lakan... Kommer nån ihåg en av alla gånger jag sagt att jag ska städa? Och när jag just har "städat" har jag mest tryckt in all skit i utrymmet under trappen, stängt dörren och pustat ut. Nu råkar det vara ganska logiskt som att allt nytt man slänger in där är i vägen för det som redan fanns där inna. T ex lakan. Så att bädda nytt känns som en ganska mycket jobbigare bedrift än det redan är. Du förstår nog var jag vill komma...

***

Som sagt, ta sig i kragen! Ha det fint idag!


Pusss ♥

/emma.

Studiedag med Loijs

Blev nyss påmind om att jag ska plugga med Loijs imorgon efter träningen kl 12. Step it is! Så kul :) Sen ska vill alltså till Universitetet och plugga, jag ska som sagt "bara" läsa ut min bok, Modeologi, och sen helst sammanfatta kapitlena (vilket jag säger hela tiden, men som aldrig händer). Kommer bli en bra dag!

Nu ska jag sova. Tittar i kors.

Puss!

Jag är så barnslig

När Eva kläckte nyheten i fredags, att det blir maskeradKarlberg slott igen skrek jag och Loijs rakt ut, precis samtidigt och nästan pga samma sak ^^ Eva dog typ av skratt för att vi var så knäppt samspelta i reaktionen. Nästan pinsamt. Men iaf, så är det! Jag ska på maskerad igen och denna gången är det Halloweentema! Love, love. Och jag ska minsann köra på något riktigt fräsigt - typ korsett! Hell yeah! Ska nog inte tupera håret denna gången - väldigt trassligt dan efter ^^

/emma.

Kikärtsbiffar

Jag säger bara en sak: Mmmmmmmmmmm!!!!!

Jag har aldrig gjort egna kikärtsbiffar, men idag prövade Maja och jag vår lycka genom att laga det till middag. Och oj så gott! Dock är jag inte helt 100 förtjust i just koriander men det funkade faktiskt riktigt bra :)

Recept: 
2 port
1 burk konserverade kikärtor        
1 st kokt potatis        
0,5 dl hackad salladslök
0,5 dl hackad koriander        
0,5 tsk örtsalt        
1 nypa vitpeppar        
0,5 dl polentagryn       
0,5 msk olivolja
2 msk mjuk tofu        
1 dl fryst spenat                        
Muskot och örtsalt efter smak        

Spenatsallad:
        
40 gram färsk spenat       
0,25 st kärnor av granatäpple (kör på en hel vettja, massa antioxidanter)

Gör så här:
1. Skölj kikärtorna ordentligt och lägg i en matberedare tillsammans med potatisen och mixa i någon minut. Blanda kikärtor, potatis, salladslök, koriander, örtsalt och vitpeppar i en skål. Forma blandningen till biffar, ca 1 cm tjocka. Panera dem i polentagrynen

2. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek biffarna gyllenbruna på medelvärme i ca 5 minuter per sida.

3. Hetta upp en kastrull med tofuost och lägg i den frysta spenaten. Smaka av såsen med riven muskot och örtsalt. Servera biffarna med spenatsåsen och en spenatsallad.

(Angående tofu- och spenat-röran gjorde vi lite annorlunda då jag inte tål tofu (iaf inte Tofuglass) så vi gjorde en spenatröra utan tofun - minst lika gott - om inte godare!)

Extra:
Creme fraiche
Pressad vitlök
Svartpeppar och salt

Maja blandade ihop en sås som passade jättebra till, som en dipp till de goda biffarna helt enkelt!



Ungefär allt du behöver.



Sen blir det så här. Så otroligt gott! Skulle kunna äta ca 15 kikärtsbiffar som godis!

/emma.


Irriterande eller vad

Min blogg ser helt fantastisk knasig ut. Vet inte varför, måste antagligen kontakta min webb-konstruktör, lillebror Emil och ta reda på vad katten som har hänt! Men tills dess ska jag upp i köket med lillsyrran och göra middag till familjen. Kikärtsbiffar blir det! Så sjukt gott! Har inte smakat mina egna förut men det ska bli intressant :)

Puss å kram

P.S. Peer-review grejen gick jättebra så nu ska jag bara rätta till lite saker i mitt arbete och sen lämna in det. Orka vänta till deadline nästa vecka på torsdag. Lika bra att ha det klart!

Edit: Nu ser bloggen normal ut igen. Konstigt.

Bloody monday

Nejdå, det är en fantastik ny dag! Jag ska strax iväg till skolan, men innan dess ska jag hänga tvätt, bädda nytt i sängen (troligtvis kommer jag bara riva ut lakanen jag har nu och sen lämna att bädda nytt till kvällen... I know me), hitta lämplig outfit till dagen och sen hinna till tåget. Känns som något jag ska hinna åstakomma på en knapp timma. Ska bara sätta igång...

Ikväll ska jag och Maja laga mat till la familla, vi tänkter göra kikärtsbiffar! Åh, det är så gott och jag har aldrig gjort det själv faktiskt. Ska bli kul att se hur det kommer gå!

Puss å kram hela dan!



/emma.

Bra film

Den där typiska "tjejfilmen" som genast placeras i facket Romantisk-Komedi. Hade dock lite väl höga förväntingar, men ändå, den var riktigt bra. Jag fick sånna där jobbiga feelings i slutet dock. Typ, Bhuuhuuuu. Snyft, snyft. (asså jag grät inte!) Åhh vad fint. bla bla bla bla... Äsch. Jag borde ha sett på någon Saw film istället. Fast nä, inte min grej alls. (Har inte sett nån av dem en dock, men jag kan tänka mig!)

Så, vill du se nåt sött med massa snygga (tjejer som killar) personer i? Se Dumpa honom (He's just not that in to you) och du har en trevlig stund på det torra (om du inte är överdrivet blödig - erhm.. host host) Hehe. Närå, men bra var den!

Nu ska jag snart knyta mig, skola imorgon, visserligen inte förns kl 13 men jag ska vara i skolan i tre timmar och ge min Peer-review grupp feedback på deras arbeten. Tre timmar för det liksom? Ska antagligen hjälpas åt att skriva om allt också.. Hoppas jag verkligen inte!

På återseende! Puss å godnatt!


/emma.

Oj, det spöregnar!

Planering

Kollade precis i kalendern, det händer en hel del ändå! Lite festligheter som dyker upp blandat med föreläsningar och annat smått och gott. Första tentan kommer ske den 26e oktober t ex. Sjukt läskigt! Ska vara duktig och läsa precis allt och försöka sammanfatta det jag läser också - viktigt! Har som sagt börjat läsa på mina 165 sidor i Modeologi boken och den är lättläst! Vilken omställning att få läsa på svenska helt plötsligt. That reminds me, jag ska ju läsa upp Engelska A och B också! Jisses. Mer att läsa med andra ord. Men kul är det :)

75% mörk choklad är förövrigt min räddning. Suget avtar efter endast en eller två bitar. Mm. Skönt.

Åh! Mamma har hyrt film! Dumpa honom! el He's just not that in to you som den heter på engelska. Har bara hört bra om den. Myspys! Söndagsmys när det är som bäst :)

Pusss!

Mumsig morotssoppa

Oj så seg jag är när det gällde att lägga upp just det här inlägget då! Men nu kommer det, receptet på den mumsigaste av de mumsiga morotsoppan! Som godis är den! Slurp säger det och sen är den slut! Så jag rekommenderar starkt att du någon gång under ditt liv testar denna godig, helst imorgon. Boosta med C-vitamin är ju inte heller så tokigt nu i förkylningstider (nämner inte en viss influensa jag nej)! Så vad väntar du på? Köp ett gäng morötter och sätt igång!

Recept:
2 port - enkelt att dubbla (eller fyrdubbla som jag gjorde) och spara till senare tillfällen.

½ hackad gul lök
½ skalad och finhackad vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja
1 tsk torkad timjan el 1 msk hackad färsk
1 msk smör el olivolja
6 skalade och skivade morötter
5 dl vatten
1 tärning höns- el grönsaksbuljong
1 dl matlagningsgrädde
saften av ½ dl apelsinjuice
salt och nymalen peppar



Inte lite morötter som ska skalas när ca sju pers ska ha mat. 24 st rättare sagt.



Phu. Färdigskalat!



Dags att hacka gulöken.



Finhackat ska det vara. Ja, jag hackade den ytterligare, dessa bitar ser ju lite väl stora ut!



Hacka persiljan och timjan (går lika bra med torkad som sagt) och gör vitlöken klar för att pressas.



Fräs på löken, kryddorna och vitlöken utan att de får färg, innan...



... du släner ner morötterna du hackat i fina bitar så att de får "svettas" lite innan...



... Det är dags att hälla på vattnet och få fason på soppan!



Smula ner buljongen och låt koka i ca 20 minuter eller tills morötterna mjuknat.



Under tiden pressar du apelsiner (eller klipper upp juicekoncentratsförpackningen).



När morötterna är färdigkokta mixar du allt med en stavmixer eller matberedare, tills soppan är slät.



Blanda i grädden, apelcinjuicen/koncentratet samt salta och peppra.



Färdigt! Gud så gott det blev. Värt tre timmars slit i köket? Nästan så alltså. Otroligt smaskigt och fullt med massa trevliga vitaminer! Win, win situation helt enkelt! Avnjut med en bit bröd och gott pålägg. Mmmm!

/emma.

Release me

Snart dags att skutta till träningen. Känner inte helt 100 pepp för stunden. Men det kommer, att dansa och skaka rumpan är ju riktigt endorfinbefriande :) As we all know. Sen är det nåt nytt som vaknat till liv. Galet. Spännande! Fortsättning följer...

Puss å hej!


Studiestunder

Jag kan nog plugga om jag verkligen vill verkar det som och när jag inte sitter på mitt rum. (Ja jag är tillbaka i mitt rum för tillfället). I torsdags satt jag uppe i vardagsrummet i soffan under en filt och i en stor härlig kofta och läste. Vilket funkade perfekt. Idag tyckte mamma att jag skulle sätta mig i solen utomhus och läsa vilket jag också gjorde. Nu har jag därför inte bara läst ut Adorned in Dreams utan jag har också fått en härlig liten bränna - me like!

Nu ska jag börja läsa i den enda svenska boken vi har i denna kursen på 15hp. Modeologi närmare bestämt. Men jag flyttade in för att det började blåsa lite mycket för små shorts och ett linne, och om ett par timmar ska jag bege mig till SATS och dansa lite. Livet är inte så dumt ändå. Fast, jag ska läsa ut Modeologi tills onsdag och det är ju bara 165 sidor - dock på svenska så det ska nog gå lite fortare än när jag läser på engelska :) Sen ska jag sammanställa min feedback för de fyra töserna i min Peer-review grupp till imorgon. Det kommer gå kanon!



I torsdags...



Idag!



Min bok.



Mitt sällskap - sötaste Hugo :)

/emma.

Endast Emma är vaken

Okej, så tidigt är det faktiskt inte. Men när jag kikade in på Facebook var det bara tre pers online - brukar ligga på något runt 20 annars - insåg att jag inte varit ute och slagit runt igår natt. Typ första lördagen på riktigt länge då jag bara stannar hemma och inte gör någonting. Visserligen hade jag behövt plugga men det ska jag göra idag. Big time!

Skulle egentligen ha kört ett Body Combat pass med Loijs men eftersom det ligger vid Stadion och Loijs bangade orkar jag inte åka dit. Tänkte försöka mig på ett DanceAerobics pass här på ön istället för att det är närmare och kan vara ganska kul när man väl får en hum om stegen. Där snackar vi tungvrickning för fötterna! Första gången jag testade det funderade jag på att gå ur salen. Det är sjukt svårt att få allting rätt kan jag lova! "För dem som söker mer utmaning är Aerobics", jo tjena! Jag kan ha problem med lite vanlig Aerobics jag... Wish me luck helt enkelt! Men jag tänker banne mig inte ge upp heller!

Puss å kram så länge

/emma.

"Soft" barhäng

Jo, tjenare. Visst blev det barhäng igår och inte ett så jäkla lugnt heller - som vi sagt. Men oj vad roligt man kan ha det! Ni är bäst tjejer!! Dock såg jag ut som en förrymd nunna i min präktiga blus/skjorta, tur att jag hade svart bh under iaf ;)



Det hela började med vin och sushi hos Loijs i hennes Farföräldrars lght på Kungsholmen. I like!



Att det var varmt, är min ursäkt. ^^



Hittade ett passande ställe på Fridhemsplan.



Jaja, öl är gott tycker du inte?



Mycket skratt - älskart!



Titta! Linda tittar! Vi har ett jäkla problem med att få den rösen att ha ögonen öppna på kort alltså ^^



Här försöker man vara kärleksfull, men vad får man?



Se där ja!



Ni skulle se bilden innan den här, men med respekt mot Eva lägger jag inte upp den :P



Min karl! Jag var typ hans groupie, även fast jag inte snackade med honom. Engelsman och han spelade Johnny Cash för mig :) Det gillas!



Sjukt kul kväll!



Dags att dra hem kanske?



Avslutar med den här bilden på Linda. Älskar den!

/emma.

Nya pjäser

Kolla in mina skor jag köpte förra fredagen. Jag älskar dem. Har redan haft dem på mig ett tiotal gånger och de är så sköna! Bästa höstinvesteringen lätt. En annan toppen sak med dem är att jag partat i dem två gånger och att jag då inte måste ha med "back up skor" för att de blir för jobbiga att gå i - älskart!



Svimmar nästan så fint.



De är exakt sånna skor jag ville ha, kilklack, sköna vardagsskor, med snörning i svart. Kärlek. Vagabond - en investering om man säger så, men ack så värt. Kommer inte lämna dem för en sekund.

/emma.

Some clothing

Här har vi det, ny tight kjol (man kan knappt sitta i den märkte jag) som är riktigt nice. Till någon lite lösare top blir den perfa. Kände mig classy när jag svassade omkring i den i skolan i onsdags :)

Sen har vi ännu en ny förmåga. En blus som jag blev inspirerad att köpa när Josefin visade mig den. Så fin! Och med en svart bh under blir det inte mycket nunna över det ändå. Me like!

En ny favorit? Tror bestämt det.

/emma.


Dagens hjälteinsats

Tänk dig att du vaknar av väckarklockan kl sju på morgonen inne i stan hos en kompis efter två-tre timmars sömn och du vet att du måste upp för att ta dig hem till halv nio. För att sen rycka upp dig och skaka bort eventuell baksmälla och spendera ett x-antal timmar med att släpa grejer från ett förråd i Danderyd till ett annat på Lidingö - fem härliga timmar med släpandes, lyftande och organisering i små trånga utrymmen. Automatiskt dyker en fråga upp: Var fan kommer alla prylar i från?!

Det har varit min dag det. Sov två timmar (ganska bra röj igår om man säger så - pyttsan för en lugn och stillsam kväll med tjejerna ^^) och sen har jag släpat, konkat tunga saker samtidigt som världen snurrat mig yr. Avslutade med en fika på Långängensgård (dit jag velat gå ett tag nu) med mamma och Olle. Att vi fick vänta en hel "liten" evighet på våra Chèvre chaud sallader (sjukt gott btw!!) kom de äntligen och jag fick i mig mat för första gången på många, många timmar. Det är tufft att ligga på topp!

Nu måste jag bekanta mig med omvärlden och mina böcker som jag måste läsa en massa ur till nästa veckas föreläsning, för att inte snacka om Peer-review grejen på måndag. Som tur är har jag imorgon på mig också! Är inte helt i form idag om man säger så. Hoho. Men jag gillart.

Juste! Mitt körkort fyller 1 år idag! Grattis till mig :)

Många pussar!

/emma.

Darling, darling.

Smart casual evening

Kör på en ganska neutral, fräsh men ändå lite sexig stil idag;) Ska iväg till Loijs strax och möta upp Eva och Linda för sushi och eventuellt en eller två drinkar/öl efteråt! Mums. Så gott det är med sushi - och drinkar för den delen! Bilder får ni se imorgon :)

Har fikat namnsdagsfika med mamma och syskonen idag också, vi fick inte tillfälle i sommar när vi hade namnsdagar egentligen. Men nu så! Ni är så fina - älskar er! ♥

Ha en fab kväll! Imorgon blir en ny fantastisk dag som innebär bl a flytt av grejer från ett förråd till ett annat + en himla massa plugg. Kommer bli grymt! ^^

Pussar å kramar!

Power!

En ny morgon, fredag morgon dessutom! Fantastiskt. Jag ska iväg på Power Step en timma (ett av de jobbigaste passen!) och sen är jag tillbaka hemma för att PLUGGA. Till kvällen ska jag nämnligen träffa Fröknarna Eva och Loijs för middag och kanske en drink eller två på stan. Känns perfekt.

Puss å hej så länge!

/emma.

Nu kör vi!

Jag har läst tre kapitel i Adorned in Dreams idag - bara ett kvar och sen är boken slut. Funderar strakt på att sammanfatta varje kapitel också. Lika bra. Imorgon ska jag läsa vidare i andra böcker + alla arbeten jag fått in av de andra i min peer-review-grupp - ska ge alla feedback på måndag som sagt.

Nu ska jag och mamma dra till SATS där jag ska köra både Yoga och sen Step (yrsel är inget bra om man ska fäkta runt på en stepbräda, så jag åkte hem med mamma efter Yogan). Härligt!

Feel the pepp!

/emma.

Förskräckligt

Ja det är inte alls förskräckligt i förhållande till värre saker om jag säger så, men jag har inte fått fika/luncha på Långängen i år! Jag säger ofta att man borde gå dig och jag älskar ju stället! Det är ett litet snett och vint hus byggt på 1600-talet eller så, som gör bland de godaste morotskakorna (och massa annat gott) där man vill sitta i timmar och bara mysa. Så varför har jag inte varit där än? Har för mig att det var samma sak förra sommaren också, fick jag fika där någon gång då? Jo, det fick jag nog. Men iaf. Jag måste dit snarast!

Tills dess gör jag mig en fika på hemmaplan. Ska upp till köket och koka kaffe, sen sätter jag mig i soffan med kurslitteratur, pennor och kollegieblock - plugga, plugga, plugga!

Love it.

/emma.

Finally!

Nu har jag skrivit klart första utkastet till mitt arbete och skickat det till min Peer-Review-grupp. Alla ska skicka in sina arbeten till varandra idag kl 12 och sen ska vi läsa igenom det och på måndag ska vi ge varandra feedback på det var och en skrivit. En mjukstart för en rookie som mig helt enkelt :) Känns hyfsat okej ändå, tror jag fick med en del bra grejer, sen är bara frågan om min stil att skriva det hela på är rätt. Försökte tona ner blogg-krönikören i mig själv helt och hållet... Men vi får se på måndag helt enkelt! Nu kan jag ägna mig helt åt att läsa massa kurslitteratur till föreläsningarna nästa vecka, har verkligen massor att läsa, bland annat en hel bok verkar det som + att jag skulle ha läst ut Adorned in Dreams i tisdags :)

Mamma får besök också så jag ska ta upp kläderna på golvet hade jag tänkt :) Skönt! Obeskrivligt när man är klar med både första seminariumet och den första delen i övningsuppgiften! Lovely ♥

Puss så länge!



/emma.

Finlir

Nu har jag äntligen kommit igång med mitt arbete - och så hamnade jag här?! Men jag tänkte faktiskt sova nu - trött, trött, trött. Det enda kruxet med arbetet just nu är att man ska skriva fotnoter och grejer varje gång man refererar eller citerar någon eller ur någon bok. Men vad katten har man fått allt ifrån då? Det jag hört på föreläsningar har ju fastnat mer än exakta ord ur böcker. Hum. Kan man skriva "Som John Potvin menar i föreläsningen om Trissot"? Klurigt.

Men jag spinner vidare och letar reda på alla citat och refereat med sidor och allt sånt imorgonbitti innan kl 12 då jag ska maila min grupp. Struntar i att åka till skolan, utan kör plugg hela dagen hemma (om det nu går - bevisligen inte) med ett avslutande Step-pass kl 18.30. Skön dag det kommer bli ändå!

Godnatt nu! Time to sleep!

/emma.

Ännu en dag i mitt liv

Idag har jag haft mitt livs första Seminarium! Jag är så grym. Och nej, det var ju faktiskt inte såå farligt som jag trodde att det skulle vara. Jag sammanfattade min artikel innan i biblioteket med tre andra tjejer från min kurs så jag hade ganska bra hum om artikeln. Även om den var väldigt knepig och dan. På seminariet blev vi indelade i grupper och snackade ihop oss i ca 45 minuter innan vi samlades allihopa och snackade om frågorna tillsammans. Och vet ni vad, jag sa en sak inför alla! Jag tänkte, nu säger jag det, nu säger jag det och han få en puls som låg på 180 innan jag väl sa det. Men jag sa det! :D Så nu har jag gjort det. Nästa gång ska jag besvara frågorna lite bättre innan själv.

Sen käkade jag en macka innan jag drog till SATS Lidingö och Box-passet (bytte pass från Combat till Box då Loijs var mer sugen på det än att stå på väntelistan) som jag körde med Loijs. Riktigt kul som alltid!

Men nu kära vänner ska jag skriva mitt första arbete i denna kurs, jag har i princip inte börjat så det är ju en del att sätta på print. Visserligen är det bara första utkastet som ska till min lilla Peer-review-grupp så det måste inte vara helt klart. Men ändå, man får ju mer feedback ju mer man har skrivit!

Let's go!

Puss!



/emma.

Just det, jag älskar mitt liv!

Hej!

Har jag någonsin börjat ett inlägg med rubriken "Hej!"? Jag undrar jag. Anyway, det är onsdag och ganska tidigt. Jag är nästan klar, ska bara borsta tänderna och sätta på mig nåt stilfullt. Känner att jag ska klä mig stiligt idag nämligen. Yes, yes. Knut på huvet och hela kittet om man säger så.

Äsch, vad jag tjatar ;) Solen skiner här! Och det känns som om vi har ett sånt där härligt väder mest hela tiden. Man behöver ingen jacka, bara en tjockare tröja eller kavaj. Och det är knappt att man behöver strumpbyxor, utan helst vill man ha bara ben. Tycker riktigt mycket om den här årstiden, brukar det vara så här fint väder nu? (Nu kommer det säkert börja regna för att jag säger så här, men strunt samma). Troligtvis. Har för mig att vädret var riktigt fint i september för tre år sen då jag flyttade hit igen, till Sthlm, så det stämmer nog. Sensommar-höst-solsken är riktigt bra. Mycket bra.

Ha nu en förtjusande dag! Jag sätter av till skolan och direkt efter Seminariumet (mitt livs första!!) kl 17 ska jag till SATS och köra järnet på Body Combaten kl 18 - kommer bli så jäkla kul! Älskar Body Combat. Sen ska jag hem och skriva klart mitt arbete som jag sen ska maila till min lilla grupp (som visst är på 10 pers och inte 5-6 - oops!). Hum. Det löser sig!

Pussar å kramar



Fashion, fashion, fashion.

/emma.

Åh, nu kom mamma ner med lite "hälsogröt", du ska bara veta alla gryn och frön hon räknade upp :) Riktigt ambitiöst. Gott också!

Okej då

Nu har jag läst artikeln ur Fashion Theory som vi ska prata om imorgon på Seminariet. Känns okej ändå. Förstod lite åtmistone ^^ Närå, men imorgon på dagen ska jag sammanfatta det jag läst och sen skriva ner lite "svar" på frågorna vi ska besvara. Kommer bli kanoners! Sen har jag ju min fina skrivuppgift också, men den tänkte jag också skriva klart imorgon. Jag får nog acceptera att jag är en sån där som gör saker i sista stund - även fast jag själv tycker det är otroligt frusterande. Man kan alltid bli bättre har jag hört! :)

Imorgon, plugga i skolan med bl a Joanna - tip top! Sen seminarium och på det ett Body Combat pass på Stureplan! Yeey! Vilken dag det kommer bli :)

Sleep tight!

/emma.

Focus Emma, focus

Nu är det dags att rikta all min energi på plugget. Mitt mål är att skriva åtminstone en sida av min uppsats och sen också att läsa texten till seminariumet jag ska på imorgon. Läskigt när man gör saker för första gången. Men jag har hört att det är lite mer som en lektion och att det inte alls är så läskigt som man tror att det är - skönt! Har också planerat en studiedag med en kursare, Joanna, och säkert några fler. Kommer bli najs! Lättare att plugga någon annanstans än hemma + att man kan bolla idéer om man får just idétorka. Förnuftigt. Kl 10.00 ska jag alltså vara på Univeristetet för nya tag. Men nu blir det plugg. Nu ska jag banne mig komma någonstans också!

Kan också säga att jag är på aningens sämre humör just nu. Lagade mat till familjen, sju pers, och jag fick göra mer pastasås eftersom första satsen inte räckte. Då bränner skiten fast! Händer mig sällan, men just idag skulle det naturligtvis hända. Suck. Om jag har skrubbat? Oja. Och då blev jag lagom grinig ^^ Men nu är det bekymmret ur världen och jag ska bara plugga hela kvällen! Värre saker har ju hänt liksom.

Puss å hej!



Mycket roligare, Eva + affro när vi var på väg hem från spelkvällen hos Josefin. Gud vad vi skrattade, både det ena och det andra hade fastnat i peruken, bland annat lite Vildvittra från maskeraden kvällen innan. Haha!

Fokusera nu då! Jaja. Jag ska bara...

/emma.

Enkel matematik

Detta lite lediga gamla linne med rosett...



Plus dessa söta rosettörhängen...



Blir...



Dagens outfit! Känns som om mitt koncept - rosetter - är vinnande. Härligt tycker jag.

/emma.

And off I go

Dags att sätta fart på den här dagen också! Ska till skolan strax och avverka ännu en fin föreläsning (har jag sagt att jag älskar min kurs?!;) och efter det måste jag läsa, läsa och vid fem-tiden laga mat till familjen. Försöker också komma åt en elektronisk artikel på MittSU men det går inte! Damn. Ska ju läsa det till Seminariumet på onsdag hade jag tänkt... Suck. Det hinner nog lösa sig tills jag ska vara i skolan, kan ju printa det där om inte annat. Antar att ganska många blir lätt irriterade på att det inte funkar att logga in på sitt konto. Jaja.

Träningsvärk också! Härligt. + att jag tror mig minnas att jag vrickade foten ca två gånger i fredags. Fotleden gör ont ibland. Hum. Antar att det är en ganska lätt skada eftersom jag kan både gå i klackar och träna :)

Men som sagt, på med kläder och iväg! Ha en underbar dag :)

Puss å hej!



/emma.

Måndagens

Detta hade jag på mig igår... Inte så nytänkande som jag hade velat, men är inte inspirationen på topp går det inte hela vägen :)



/emma.

This day

Hum. Inte har jag fått vidare mycket gjort idag heller. Skärpning! Någon som kan ge mig en kurs i diciplinerat pluggande? Eller typ hur man fokuserar på det som är viktigt? Inte sortera bilderna i datorn eller städa i bokhyllan så de kommer i färgordning osv. Inte bra.

Iaf, skola idag, kollade på en Italiensk film - Cronaco di un Amore (regi Michelangelo Antonioni) - där vi framför allt skulle notera kläderna och hur de såg ut genom filmen och hur det ändrades i slutet. Jag somnade. Vet inte hur länge jag slumrade till men inte så länge ändå. Fick nog en ganska klar bild hur kläderna såg ut iaf så det är nog lugnt. Imorgon har vi föreläsning om just Fashion and Cinema så det ska bli riktigt kul :)

Nu ska jag läsa klart kapitlet i Adorned in Dreams som vi har till imorgon. Träffade söta Josefin inne i stan för en fika och lite snack innan jag drog till SATS på Lidingö och körde ett halvt Afro pass, inte så kul så jag och Loijs gick ut och körde loss (i typ 5 minuter) på en roddmaskin och sen ställde jag mig på crosstrainern (ca 5 min) innan vi promenerade hemåt, jag tog tåget från Kottla så en liten promenad fick jag iaf. Aja. Kör hårt som tusan på onsdag och Body Combaten istället!

Meh, läs nu då!

Ha en fin kväll :) Puss!



Man skulle kanske dragit ut till en herrgård och stosat runt istället... (<--- Något jag skrev den 14 november 2008).

/emma.

God måndag morgon!

En ny vecka och nya möjligheter. Känns lika fantastiskt som alltid! Har dock lite ångest över att jag inte pluggat ett smack i helgen, med boken i Högdalen och lite idétorka på skriva-hemuppgiften-fronten så känner jag mig lite hysterisk. Hade planerat att skriva en massa nu på morgonen och vad händer? Jo, jag sätter på datorn... Hum.

Nej, nu ska jag välja kläder, packa träningsväskan (ska testa Afro på SATS i eftermiddag!) fixa håret - har fortfarande inte fått ur alla tovor trots att jag tvättat och borstat det;) - och allt annat viktigt. Wish me luck!

Have a lovely day!

xoxo



/emma.

Ojojojojoj, hittade en länk till den lite längre trailern för New Moon, premiär 20 november (alla Twilight nördar vet). Kolla, kolla, kolla!

Vilken dag ändå

Min dag har varit lite difus, det känns som om jag inte hunnit med en bråkdel av vad jag borde ha hunnit med, samtidigt som den känns hyfsat lång. Eller nja, jag vet inte jag. Eftersom min bok är kvar hos Josefin har jag inte kunnat plugga ett dugg. Suck. Jag började på min uppsats innan jag skulle åka till träningen (Body Combat - sjukt kul och så härligt jobbigt!) men jag hann inte så mycket... Och när jag skulle skriva lite på vägen till träningen upptäckte jag att jag inte packat med någon penna. Gaah! Måste verkligen fortsätta skriva nu, men helst vill jag krypa ner under täcket och kolla på True Blood eller något på tv. Och somna tidigt, tidigt. Kanske går upp tidigare imorgon innan skolan och skriver en massa då? Ja kanske det :)

Sov så gott! Puss å kram



Kom att tänka på en viktig sak, jag har så många fina vänner <3

/emma.

P.S. Juste. Mamma och Maja var på bio igårkväll och såg The Ugly Truth och den var tydligen skitbra - den vill jag också se! Måste fixas snarast.

Söndag

Iofs trodde jag att det var söndag igår, det kändes liksom som det. Vad jag behöver göra nu är att plugga, men eftersom boken jag ska läsa är kvar hos Josefin är inte läget oprimalt. Kan dock börja på mitt skrivarbete som ska in första gången på torsdag. Oj var ska man börja? Sen kan jag också läsa texten till semiariumet på onsdag.

Men först tänkte jag städa. Det ser för jävligt ut! Funderar på att mosa in allt under trappen. Det har ju funkat förr om man säger så.

Juste! Spelkvällen igår hos Josefin och Marcus var himskans trevlig! Vi fick massa god plockmat (jag har börjat älska brieost verkar det som... Gott gott gott!) och spelade spel. Typ spelet; beskriv-ett-ord-utan-att-säga-ordet och sen Sing Star! Jag var faktiskt helt okej på att sjunga, iaf de låtarna jag kunde :P Perfekt lördagssyssla när man är sliten sen fredagen. Att Eva blev sugen på en öl när vi var i Slussen ignorerade jag stenhårt. Så jag såg ut alltså! Till och med en fd kollega jag träffade på tåget sa typ tre gånger att jag verkligen såg sliten ut. Aja. Känns det så är det ju inget att göra åt ändå. Om vad var skönt att sova sen? Åh ja.

Ha en fin dag nu! Dags att ta tag i min röra här hemma och sen blir det ett Body Combat pass på Stadion. I think I really need it.

Puss å hej!



Lösögonfransarna är lätt en ny bästa vän. Vem behöver inte lite glamour i vardagen?

/emma.

Vad är väl en bal på slottet

Det ska ni minsann få se nu! Här har vi ett axplock av alla bilder jag tog fredags/lördags - oj så kul vi hade det!



Det hela började med styling! Jag älskar att få sminka och fixa med hår! Tur att mina vänner låter mig ;)



Sexy mama! Fick äran att fixa hennes hår också :D



Som om jag kommer få problem med att få ut det där ruffset?!



The outfit! Oj vad jag har pillat med denna outfit! Sytt fjädrar, fjädrar som bara den.



Middag såklart.



Ronja rövardotter och Vildvittra nr 1.



På väg till Karlbergs slott! Oh so sexy ^^



Party pepp!?



Kolla in mina ögonfrasar! Äkta såklart. Not.



Haha!



Väntar på pendeln, Vildvittre-trion - visar outfitsen!



Kiss me!



Linda gillar att blunda på kort så jag löste det :P



Vilseledande tycker jag.



The Trio - snyggast!



Lovisa och Sandra var också i vimmlet!



Dans, dans!



:D



Full flärd!



20kr för en öl är ju klockrent!



Delade systerligt på godisen som låg i Evas drink.



Weey, det blev dags för dans! Man fick akta sig för Karlsson på taket's fläkt/propeller.



Rekvesita-dans när den är som bäst.



Säkert nån låt som "Det gör ont, det gör ont, det gör ont..."



Haha. En sån där ögonblicksbild ;)



Jag ser verkligen grym ut. Åtminstone tyckte jag att jag var det ;)



Nånstans här tog musiken slut och vi gick till efterfesten som slutade 4-5 nån gång. Resten är historia!

Tack för en lovely kväll girls! <3

/emma.

Vilken kväll!

Jag hade så underbart roligt igår kväll alltså! Riktigt kul var det :) Maskerad på ett slott liksom?! Kan knappast bli bättre! Men det blev inte många timmars sömn inte och nu känner jag mest för att sova lite innan jag ska till Josefin på spelkväll! Singstar någon? Ska bli grymt! :)

Har en massa trevliga bilder att lägga upp, men batteriet i kameran dog väldigt fördelaktigt.. Hum. Det får bli imorgon istället! Funderar på att kolla lite på True Blood, risken är nog bara att jag somnar efter fem minuter sekunder :)

Ha en fin kväll om jag inte tittar in lite senare då! Puss å kram



/emma.

Edit: Herregud vad med bilder vi tog igår! Det kommer ta en liten evighet att ladda upp både här och på Facebook ^^

Fredagsskål!

Nu ska jag springa till Loijs där vi ska laga mat och styla oss klart som Vildvittror och kvällens maskerad! Nasty! Kommer bli en kanonkväll, den saken är klar :) Har efter mycket om och men fått på mig mina lösögonfransar. De tjusiga jag köpte på Make Up Store var knasiga. Den ena fjädern stod ner så jag såg helt skev ut - inte bra! Som tur var köpte jag "vanliga" lösögonfrasar från H&M så dem sitter prydligt på plats nu. Ojoj, måste samla ihop mig och dra till Loijs, kan väl sy klart därkten där om inte annat :D Vilken kväll det kommer bli!

Ha en underbar kväll!

Tillbaka imorgon - skål!!



Detta ska jag skåla i hemma hos Loijs innan vi tar oss in till Karlbergs slott :)

/emma.

Finally friday folks

Visst är det det! Redan? Jag blir verkligen helt lost av att inte gå i skolan varje dag! Men inte mig emot :) Ska strax välja lämpliga kläder för dagen och sen ska jag nog koka kaffe och fylla upp min fina termos (som jag fick av mina syskon när jag fyllde år i höstas) - varför har jag inte tänkt på det tidigare?! Perfekt ju! Föreläsningen är 10-12 och handlar om The Bohemian dress och efter det drar jag hem för att läsa minst ett kapitel och kanske till och med börja tänka på vår skrivuppgift... Nej, let's face it, jag kommer inte göra det ;) Ska sy klart min Vildvittredräkt också, har sytt fjädrar på hela framsidan nu, har ryggen kvar. Måste också tänka lite hur jag ska göra med håret - spretigt, stort - fågelbo? Hehe. Det kommer bli kalas!

Ha en underbar dag nu! Puss å kram på er!



/emma.

Vildvittra

Äsch, jag skriver vad jag ska vara direkt istället :) Jag ska vara Vildvittra såklart! De är ju helt okej sexiga, dock taskiga som fan, men ändå. Vi ska alla tre ha samma klänning, ett svart fodral som sitter åt som bara den + att vi ska sy fast fjädrar runt urringningen både fram och i bak. Ska också fixa armband med fjädrar i hade jag tänkt. Sen hittade jag lösögonfransar på Make Up Stor på REA med fjädrar på som jag slog till på! Vad kul det ska bli! Har tänkt mig spretit, ruffsigt hår med fjädrar även i det + svarta ögonlock. Vad jag ska ha för skor är ännu oklart, har inget riktigt edgy är jag rädd. Men jag vet i alla fall att jag ska dricka bubbel tillsammans med Loijs och Eva innan vi drar till Karlberg!

Weey! Ja nu måste jag verkligen sy på min kostym så den hinner bli klar!

Puss å kram



Gud så snyggt! Hoppas bara jag får till det, har aldrig använt lösögonfransar innan :)

/emma.

Godnatt!

Min dag

Dagen började tidigt då jag skulle åka till föreläsningen kl 10.00. Laddade med lite Metro på Lidingöbanan innan jag tog upp Adorned in dreams...

Efter föreläsningen käkade jag lunch och läste vidare i boken till morgondagens föreläsning. Sen åkte jag till Fältöversten för att köpa lite grejer till festligheterna och maskeraden imorgon på Karlbergs slott! Åh! Vad kul det ska bli.


Hittade lite smått och gott. Bland annat köpte jag tråkiga saker som strumpbyxor och torrschampo (min bästa vän vissa mornar!). Men också den här:


 

Ett superfint tårtfat! Min kusin hade det på sitt födelsedagskalas (han blev iofs typ 25 eller nåt, så kalas kanske är fel ord;) i somras och jag blev kär i den! Förstå min lycka när jag hittade ett likadant på Åhléns idag. <3


När jag köpt det jag behöver till maskeraden och de andra viktiga sakerna satte jag mig i rondellen på Karlaplan utanför Fältan för att läsa klart kapitlet vi ska ha läst till imorgon...


Ja alltså, det är ingen liten vanlig rondell inte, den har till och med en stor fontän i mitten. Här satt jag i solen nån timma eller så och läste ut kapitlet. Innan det var dags att dra sig hemåt...


Sen åkte jag alltså hem efter en lång dag, men inte utan att svänga förbi SATS och köra ett Step-pass såklart :)

/emma.


Ledtråd

Har jag sagt att jag ska på maskerad imorgon? (Har lite kasst närminne ibland är jag rädd...) För det ska jag nämligen! Maskerad med temat Astrid Lindgren (vilket jag tycker är aningens beige). Maskeraden hålls på Karlbergs slott ("militärt slott nånting") och de brukar ha temafester lite titt som tätt, de där militärerna, och den här gången är även jag bjuden! Eller, ja jag står i alla fall på listan. Det kommer bli så jäkla kul!!

Eftersom temat är just Astrid Lindgren har jag haft det lite knepigt med att bestämma mig för vad jag skulle vara. De flesta kvinnliga karaktärerna är ju ganska beskedliga och snälla - iaf till utseende (Lotta på bråkmakargatan var ju faktiskt ganska bråkig) - tills jag och Loijs båda två två slogs av denna idén. För vem vill ha en lång klänning och förkläde på maskerad? Man vill ju vara het! Alltid ;)

Vad tror ni att Loijs, Eva och jag ska vara? En ledtråd eller två...



Fjädrar?!

/emma.

Time to sleep

Hög tid att sova. Jag ska upp tidigt imorgon och denna gången ska jag inte ta tåget 9.34 när föreläsningen börjar kl 10. Suck. Att det kan bli så knasigt ibland! Imorgon ska jag sitta på 8.44 tåget som också var tanken i tisdags och gå in och sätta mig på föreläsningen kl 10.00. Basta. Föreläsningen kommer handla om "Ninetheenth century dress". Spännande! Sen ska jag vara kvar i skolan och plugga hade jag tänkt, lunch också såklart och kl 18.30 kommer jag entra SATS och Step-passet. Har sjukt dåligt samvete för att jag inte tränat än i veckan. Men jag ska inte vara för hård mot mig själv - jag var ju väldigt duktig förra veckan :)

Godnatt och sov gott!

Puss å kram

/emma.

Vad gör man som student?

Jo, precis - man fikar! Och det är väl ingen hemlighet att jag är en sucker för fika så jag hakar lätt på den trenden! Eller ja, det måstet när man är student och allt :)

Morotskaka gånger två!

Gårdagens fika i solen i Kungsträdgården, ganska nära Cafét (Café Opera). Såå god alltså, en av de bättre jag smakat i mina dagar faktiskt!

 

Dagens fika! När jag pluggade med Loijs och Josefin i skolan efter lunch (Eva var med innan lunch men skulle jobba sen vid tre). Den heter tillråga på allt "Saftig Morotskaka" och visst var den det - såååå god! Btw, boken jag läser just nu, Adorned in Dreams, är hårdvaluta i vår kurs. Den är slut överallt och alla måste ha den. Tur att jag köpte den redan dagen efter jag fick kurslitteraturslistan! Phu! Författarinnan till boken ska förövrigt hålla i de tre kommande föreläsningarna :)

 

/emma.


Hallwyska Muséet

Igår eftermiddag efter lunchen spenderade jag tid på Hallwyska Muséet med fem tjejer från kursen (och massa andra som också gick dit i just tisdags). Riktigt fint där inne och vi gick ju in gratis dessutom. Det är alltså ett hus som greven och grevinnan nånting Hallwysk-nånting "gav bort" som muséeum och nu har de en speciell utställning med dräkter från deras sammlig. Vår uppgift är att välja ett objekt, en dräkt och sen skriva 3-4 sidor om det utifrån tre olika alternativ. Något jag måste börja med i helgen! Hoppas det går bra, det är ett nytt sätt att skriva för mig, eller jag vet ju inte vad de vill ha riktigt... Sen ska vi ge varandra feedback på varandras uppsatser innan vi lämnar in det till läraren. Huhu. Hoppas det blir bra!

Innan vi gick in läste vi igenom frågorna och njöt av det fina vädret. Det var riktigt härligt väder igår alltså! Sen höll mina fötter på att dö så att sitta ner välkomnades verkligen!



Jag, Lovisa och Matilda.



Så trevligt!



Den andra bänken! Jonna, Sandra och Sofia! :)

Gissa vad vi gjorde efter muséet? Fikade såklart! :) Såå mysigt!

/emma.

Gårdagens knockout

Igår blev jag riktigt nöjd med vad jag lyckades kombinera ihop till dagens outfit. Använde mina nya röda kjol för första gången (köpte den för ganska länge sen men har inte haft rätt tillfälle att använda den) och kombinerade med massa flotta ting. Kolla bara in!



Svart topp med volangkant upptill...



Nitbältet i midjan (såklart) tar bort den "gulliga" känslan.



Kavajen över - perfekta jackan just nu! Älskar att jag köpte denna raring.



Kjolen är gjord av något underbart tyg som liksom svävar runt kroppen. Lätt som luft och lent mellan fingrarna. Helt himmelskt. Sen blåste den upp ganska lätt när jag gick på stan men det är ju en annan sak...



Klackar på fötterna och jag var redo att dra till skolan. Dock gjorde jag största missen och kollade på tiden jag skrivit upp att jag skulle vara framme i skolan och trodde jag skulle ta tåget då. Så jag missade första halvan av föreläsningen - sjuk ångest. Men jag fick en genomgång av söta tjejer över en fika senare samma eftermiddag. Thanks!

/emma.

Grattis bloggen 3 år!

Tänk att jag har bloggat i hela tre år idag. Det är helt sjukt. Men så otroligt sjukt roligt! :) Räkna med mig i flera år framöver!

Grattis, grattis, grattis liksom! Om jag hade kunnat hade jag bjudit bloggen på en fika. Jag tycker ju om den så mycket! :)



/emmaTheBlogger.

(Har haft ett späckat schema minst sagt och ska iväg nu igen! Åter ikväll eller imorgon ;)

Sent uppe? Igen?!

Nu är jag uppe så här sent igen. Inte bra! Att laga middag idag tog mig ca tre timmar! What liksom? Men att skala 24 morötter tar tydligen sin lilla tid. Illa. Och att läsa de sista 50 sidorna i The Culture of Fashion gick inte heller så bra. Är för ofokuserad och inte så intresserad just nu känner jag. Iofs läste jag om ungefär samma saker i den andra boken och den var mycket mer lättläst och lättförsålig.

Sova ja. Måste organisera vad jag ska ha på mig! Snarast. Morgondagen är fortfarande ett frågetecken och på onsdag ska jag upp tidigt och träna och då måste jag också veta vad jag ska ha på mig innan. + Att jag ska på en grej på onsdag kväll genom skolan, Centre for Fashion Studies - The Rise and Fall of Chanel - jag har verkligen hamnat så rätt! Love, love, love <3

Antar att jag inte hinner titta in här imorgonbitti, så ha en bra dag! Själv har jag en föreläsning om Dräkthistorian - spännande! Följt av lunch med lite kurskompisar och besöket på Hallwyska Muséet. Verkar dessutom som om jag ska träffa en kompis på stan efteråt!

Puss å kram, sleep tight!



/emma.

Cooking

Just nu lagar jag mat till familjen. Morotssoppa ska det bli! Just nu väntar jag på att morötterna ska vara färdigkokta så jag kan mixa allting. Sen ska det vara färdigt att äta! Denna soppan är verkligen toppengod, nästan som godis! Lägger upp receptet imorgon eller på onsdag! Till blir det lite gott bröd med goda saker att lägga på, fin skinka och lite tomat och gurka. Mums! Men som sagt, snart, snart klart!

Föreläsningen idag var intressant men lite förrvirrande. Det fanns liksom inga riktiga svar på saker och ting och det mesta hade flera olika sidor och sätt att se det på. Hum. Det var inte bara jag som tyckte så heller, men jag ska gå igenom anteckningarna och få rätsida på det sen tänkte jag. Imorgon är det ännu en föreläsning som följs av lunch och muséebesök. Kommer bli en fantastisk dag!

Kommer tillbaka sen om jag hinner läsa klart alla sidor till morgondagens föreläsning :) Nu ska soppan mixas!

Pusss

/emma.

Måndagsmys

Nu när jag satt och läste på sängen kom mamma ner med detta till mig, hur gulligt är inte det? En kopp kaffe ur finaste muggen och en knäckemacka med Västerbottensost. Mums! Perfekt för att läsa klart de sista sidorna i boken innan kläderna åker på och jag ska iväg till skolan. Tack söta Mam! :)



Åh!

Som sagt, kläder. Funderar på om man ska sätta på sig något relativt somrigt eftersom det ska bli ca 20 grader idag, imorgon och på onsdag - om man kan lita på väderleksrapporten vill säga... Bara ben i alla fall!

Ha en fin fin dag nu! Tillbaka ikväll :)

Pusss /emma.

Monday morning

Ännu en fin måndag har kommit. Känns härligt. Nu ska jag läsa klart sidorna i Costume and Fashion innan jag ska hugga in på de nästa 74 sidorna i The Culture of Fashion. Detta är alltså till föreläsningen imorgon, men det gäller att ligga före - många sidor att läsa! Struntar i att träna idag föresten, orkar inte släpa med grejer till skolan och imorgon blir det inte heller nån träning pga muséebesöket. Men resten av veckan ska jag göra rätt för mig! Inga problem.

Som sagt, dags att läsa! Sen åker jag till skolan för min föreläsning kl 14-16.00 som "heter" Fashion and museums - kan knappt berga mig! Det är samma roliga kille från Kanada som ska hålla föreläsningen så jag räknar med två roliga timmar med ett leende på läpparna :)

Ha en förträffligt fin dag!



Plugg, plugg - älskart!

/emma.

Happy as can be

Fortfarande glad, glad. Inget nytt på den fronten :)

Fint citat uppsnappat på Facebook (what else?): "Om kärlek vore tid skulle jag ge dig en evighet" Hur fint? Sjukt fint.

Har varit ganska duktig ändå och pluggat tills filmen på trean började, Maid in Manhattan, såg den på bio med Lovisa för en massa år sen. Gud vad tiden går fort! Appropå tid, det är måndag imorgon igen och det innebär nya tag! Har fyra föreläsningar nästa vecka och det ska bli så himla kul! Dock mycket att läsa. Så på onsdag ska Loijs, Josefin och jag ha pluggdag tillsammans, jag har till och med bokat grupprum! Så duktigt så :) Och på tisdag ska jag och tre andra tjejer från kursen gå till Hallwyska muséet efter föreläsningen (och lunchen) och kolla in utställningen vi ska skriva om. Kommer bli en sjukt bra vecka! I'm feelin' it!

Puss och godnatt!

/emma.

Plugga ja!

Åh, tog en liten paus från boken Costume and Fashion visserligen borde jag inte det eftersom jag har typ 100 sidor att läsa till tisdag + typ 70 sidor i The Culture of Fashion - it's good to be me! Tur att det är intressant så jag faktiskt tycker det är kul att läsa, annat hade varit förödiskt.

Kom på en sak. Jag är en sån där människa som jag vill vara. Jag gillar henne och det hon gör. Skönt att jag är just henne då. The one and only - Emma! Så himmla härligt på något sätt. Jag är nöjd och jag gör minsann det bästa av situationen! Happy, happy!

Back to the studies!

/emma.

En av de bästa söndagarna

Trots att jag vaknade upp på fel sida av stan och aningens seg efter gårdagens (nattens) bravader är jag så glad, så glad. Först fick jag ju scones som Josefin (min gud!) bakade i morse och sen fick jag låna hennes mjukisbyxor hela vägen hem. Skönt. Fick en uppfriskande lugn promenad från tåget hem. Och inte nog med det, mamma hade köpte med sig ett valnötsbröd till mig från bakeriet och jag hoppade typ av glädje. Om jag är en sucker for bröd? Det verkar inte bättre. Men åhh så gott det är. Rött te till mina valnötsbröd och jag är i sjunde himmlen.

Förövrigt, jag är så glad, så glad. Jag har en fin familj, fina vänner, jag gör något jag tycker är kul (läser Modevetenskap) och jag vet inte allt kul som jag är glad för att jag har runt omkring mig. Livet är fan fantastiskt. Håll med mig! För så är det. :D

Och nu ska jag sätta igång med pluggandet, det har fått vänta allt för länge! Fyra föreläsningar nästa vecka! Om jag diggar? Jag diggar!!



Yummie, yummie! Rött te och valnötsbröd med Västerbottens ost och gurka! LOVE!

/emma.

Vem drack 13 öl?

Igår var jättetrevligt! Josefin, Eva, Loijs och jag käkade middag i Loijs farföräldrars lght på Kungsholmen innan vi gick till St:Eriktsplan och Rörstrandsgatan där vi placerade oss med ca 14 andra människor på en Skottsk pub. Bartendrarna snackade engelska! Och till min förtjusning hade dem Fosters (min darling sen Brightontiden). Så förstå min nostalgi-eufori när jag fick beställa Fosters på engelska! Åhh. Efter två öl  gick vi vidare, ca två meter, till nästa ställe. Vi blev kanske 25 pers allt som allt och tillslut hamnade vi på olika ställen allihopa. Vi sprang kors och tvärs mellan uteställena :) Riktigt kul!

Juste! En sjukt kul grej! Jag blev uppraggad och det är typ första gången jag märker det (skyller på att jag inte märker om nån stöter på mig, men egentligen kanske ingen gör det, haha!). Vi möttes i en spiraltrappa på ett ställe och han säger "Åh vad fint klädd du är" Glad! "Tack!" och så går jag ner. Han kommer efter mig och frågar efter mitt nummer och frågar om vi ska fika imorgon (idag). "Nää jag måste plugga". Hehe. Egokick!

Anyway, jag fick i mig fem öl allt som allt, hellre det än 13 om man säger så. Mycket moget om jag får säga det själv. Tror en kille vid namn Johannes tog hem segern även denna gång. Men det är lite osäkert ;)

Tog tyvärr inte så mycket bilder igår, men här har vi ett litet smakprov!

Enjoy!



Ovanligt gul öl tycker ni inte? Oj juste! Presentation: Nathalie, Loijs och jag.



Eva och Josefin - sötnosar!



En del av resterande gänget! Killen i rutiga skjortan, Johannes var nog han som tog hem det. Men ingen kommer riktigt ihåg så det är lite luddigt i kanterna vad gäller vinnare. Men jag tror nog han vinner även denna gången (han vann sist också).



En bartender (snubben med rakat huvud men som sparat en toffs hår i nacken) erbjöd sig att ta kort på oss. Hej hej!



Alla sa: Guuuuuud vilken snygg bild!! Jag är dock inte övertygad...



Fosters!!



Dags att byta ställe?



Det bästa av allt! Jag hängde som sagt med Josefin hem och hon lovade att göra scones till frukost. Förstå min lycka! Här är man inte svårflirtad heller och jag måste säga att det var himmelskt! - Bortamatch när den är som bäst! Mys mys mys. Tack stumpis!

/emma.

Fett med najs

Kvällens outfit då? Självklart. Eftersom jag ligger så bra till tidsmässigt (hittills iaf) kan jag ju lägga upp några bilder innan röjet på stan. :) Svart tyllkjol, vitt linne, lite nit-bälte och armband. Svarta nails, feta drag med eyelinern och ett par heels på detta (jag ska alltså ha svarta strumpbyxor och inte gå barbent). Rött läppstift? Blir kanske lite väl vampigt? Fast vampigt är ju inte så fel iofs. Vi får väl se hur det hela slutar! :)

Kalas!



Hey baby!



Bara håret att fixa och sen är man ready to go!



Nitar, nitar å mina kära nitar! Ett bra sätt att bryta av det "gulliga" med kjolen!



Grrr! Black is fab.



Hej hej! Tillbaka imorgon!

/emma.

I gotta feeling

"I gotta feeling ... ohhh... That tonight's gonna be a good night..."

LÄNK TILL LÅTEN <--- Tryck här!

(Det gick inte att lägga in en Youtube-ruta här - illa!! Varför?!!)

***

Oh yes! Ikväll kommer det bli kanon! Lyssnar på denna härliga låt och jag är faktiskt snart klar att dra iväg! Men jag behöver inte gå förns om en dryg timma så det är ju lungt! Och vet ni vad, det blev tylkjolen - länge leve barnsligt sinne! Med ett par dödligt höga heels på det så klart! Lila eller blå? Vi får la se :)



Gettin' in the mood!



Håret fixar jag hos Loijs precis innan utgång!



Oh yes, I'm feelin' it!

/emma.

Gissa vem jag tänkte på...

... när jag upptäkte denna text på ett tuggummipaket jag köpte i England? Haha. Fotboll var det ja! Hur stor är chansen att man sitter och lusläser på ett tuggummipaket egentligen? Iofs, tror jag skulle plugga då ^^



/emma.

Jag är så duktig!

Idag slogs jag av att jag är så duktig. Stolt över mig själv är vad jag är! Jajamensan, här kör vi på ego-boost så det står härliga till! Jag gick upp kl åtta och kände mig måttligt utsövd - men sova kan man ju som bekant föra när man är död ^^. Därför slank jag i träningskläderna och slängde i mig lite frukost innan jag avverkade två pass på SATS - Body Pump och SATSDance. Härligt att få shaka kroppen lite innan kvällens aktiviteter som lätt kommer fortsätta på samma spår - dance, dance! Men först en rejäl ölrunda på Rörstrandsgatan. 13 pubar ska avverkas med en öl på varje ställe (jag ska definitivt inte dricka 13 öl) sen får vi se var vi hamnar. Det är en skara härliga babes + ett gäng kompisar till Loijs som ska "göra" Rörstrandsgatan och efter det drar vi lätt vidare! Eva hade kanske nåt kul på G? :P

Så, naglarna är lackade (svart), eyelinern är dragen (svart) och kläderna är inte valda. Känns bekant på något sätt. Dags att röja i garderoben! Josefin satsar på något tjusigt och jag är sällan den som bangar att klä upp mig lite extra. Den svarta tyllkjolen som jag endast använt en gång? Hum... Fortsättning följer!

Puss å hej så länge!


/emma.

Jag älskar min kurs!

Modevetenskap in my heart alltså. Två timmars föreläsning som gick fort - puts veck! Fantastiskt. Denna föreläsning handlade om konstnären Trissot och det var en Kanadensare som höll i föreläsningen (ja på engelska) och han var riktigt rolig. Vi skrattade massor + att allt han sa var så intressant, känns som att jag har fått en klarare bild på vad Moderniteten och 1900-talets mode handlar om (alltså inte om enbart kläder utan hela begreppet, fashionabla gester, hur man betedde sig osv.). Att vi kunde utläsa det ur målningar som fångat just 1900-talet och ja, det var verkligen fantastiskt! Kort och gott: jag älskar min kurs!

Nu är det officiellt fredag och det ska bli skönt med helg, är dock inte direkt trött, trött som jag brukade vara när jag jobbade och det ska jag utnyttja genom att träna och plugga i helgen. Med undantag för utgång imorgon kväll med tjejerna (och massa annat kul folk). Pub-runda it is! Vi ska gå längs med Rörstrandsgatan och dess 13 pubar/barer och tävlingen går ut på att först dricka en öl på varje pub/bar. 13 öl! Jag ska definitivt satsa på varannan vatten eller att vi kommer lite senare än kl 17 så att vi är med på sluttampen istället ;)

Nu tänkte jag sörpla i mig resten av mitt röda te (love!) och läsa igenom anteckningarna från föreläsningen innan det blir till att laga fredagsmat. Mys.

Ha en fab kväll hörrni! Jag tittar säkert in sen igen :)

Pusss



/emma.

P.S. Jag trodde jag skulle stryka med på morgonens Power Step. Fy katten! Men mer ska det bli :)

Åh jisses vad gott med avocadosall

0-16e186a016c1023b1432dd13759b73fc.png

Kolla varifrån!

Åh jisses vad gott med avocadosallad med räkor, lax och bulgur - speciellt efter ett TUFFT Power Step pass - helt slut. Men nu får jag alltså återhämta mig på Prinsess i lidingö centrum innan föreläsningen kl 14 (trodde den var kl 13 och stressade som bara den... Förstå min lättnad när jag såg att den var kl 14!) Dags att läsa lite i 'The Culture of Fashion'! Livet är fantastiskt! Ha en bra dag:) Pusss


Ready to go, go?

Ojoj. Jag börjar drabbas av lite panik nu - vad ska man ha på sig när man går på VIP-shopping? Hum. Känner att klackar kan ställa till bekymmer för mina stackars fötter (shoppa bland "tusentals" människor = stå upp för många minuter i trängsel). Hum. Men sminkning och håret är iaf klart! Håret fick lite struktur med plattången och sminket är relativt neutralt, diskret sotning runt ögonen och mitt mineralpuder fick göra premiär för hösten :)

Loijs kunde inte följa med (hon skyller på pluggerier!) så jag tar med mig bästa Josefin! Gud vilken tur att man har så fina vänner som ställer upp i vått och torrt (shopping-mingel?!). :)

Middag också! Jisses. Bråttom? Nehejdå (?). Ska ta tåget fem i åtta och förhoppningsvis har jag klätt på mig något passande tills dess. Ha en toppen kväll!!

Pusss



Diggar "svallet" i håret jag lyckades fixa fram :)



Hej hej VIP - men what to wear?

/emma.

Flitens lampa lyser

Yes, i ett par timmar till ska jag vara flitig innan jag styr upp sminkning och letar fram en outfit till ikväll. Jag ska nämnligen till Souk Gallerian med Loijs på "nattöppet mingel och shopping" (Edit: Det kallas tydligen VIP-shopping på Topshop/Topman). Det ska bjudas på drinkar och 40% rea på Topshop och jag skrev upp mig och "en vän" på listan genom Mikaela Forni här om dan. Det ska bli riktigt kul! Det börjar kl 20.30 och forstätter till 22 el 23 tror jag. Sen är det eftefest på Spy Bar till kl 05.00 om man känner för det. Själv ska jag nog åka hem efter minglet/shoppingen på Souk - det är ju en dag imorgon också. En rolig dag med först Power Step och sen föreläsning + att det är fredag! Yeeey för det :)

Men som sagt, back to work plugget. Puss!



Läser just nu inför nästa veckas föreläsning, en artikel ur en tidsskrift som bara finns på nätet. Men det är bara nio sidor så jag är nöjd :) + att jag avnjuter en kopp kaffe ur denna underbart fina mugg - det är vardagslyx det! (Vill hemskt gärna äga denna muggen själv, det är husets mugg, - köpa nånstans?)

/emma.

Som på posten

Exakt. Detta kom på/från posten idag!



Dösnygga skor från H&M - men de var allför trånga i tårna för att behållas - snyft! :(



Fyra böcker till, till min kurs på 15ph - Introduktion till Modevetenskap - riktigt rolig kurslitteratur måste jag säga att jag har, även fast den är ganska knepig att läsa på engelska stundvis - tacka vet jag mitt halvår i England!

/emma.

Having a "me day"

Det känns så i alla fall. Ska vara hemma idag och läsa massa kurslitteratur vilket går under benämningen "plugg" men innan dess har jag duschat och ätit frukost. Även fast det är ganska basic så känns det lite lyxigt att inte behöva stressa iväg någonstans (än) utan att man nästan har all tid i världen. Tänkte torka (eller bara titta på) håret lite så det inte självtorkar med konstiga virrvlar osv. Sen ska jag gå med Hugo till Brevik och hämta ut alla mina böcker jag beställt till kursen samt ett paket från H&M - vad nu det kan vara?! Kul! :) Efter det ska jag fortsätta med plugget, har läst kapitlet till imorgon, men jag tänkte fortsätta och läsa på när jag ändå har tid. Nästa vecka har jag nämnligen fyra föreläsningar! Skillnad mot två som i den här veckan. Fabulous!

Kanske ska måla ett lager rött nagellack på tånaglarna när jag ändå har en sån här "me day". Det passar liksom in under den rubriken om jag får säga det själv :)

Puss så länge!



/emma.

Den andra delen av dagen

Självklart slutade inte dagen efter den mycket trevliga föreläsningen! Jag satte mig i A-huset där de serverar mackor/fika (heter Frescati nåntig) och läste i min andra bok The Culture of Fashion i det kapitel jag ska ha läst till fredagen. Har bara några sidor kvar nu vilket känns toppen! Kan läsa dem imorgon på förmiddagen innan jag går till Brevik och hämtar ut resten av böckerna som har kommit :) Efter att ha läst dryga en och en halv timma närmade sig klockan halv sex och jag drog mig till tunnelbanan för att åka till SATS på Lidingö och avverka både ett Core- och Box- pass! Shit vad jag känner mig duktig nu alltså och om det var riktigt gott att äta köttfärssås och spagetti när jag kom hem! Mat smakar bäst efter träning - lätt!

Om snart en halvitmma ska jag se det andra avsnittet av True Blood på SVT 1 som jag faktiskt blev lite förtjust i förra veckan. Om tre avsnitt ska tydligen Alexander Skarsgård göra entré i den Amerikanska serien - jag kommer ihåg alla tjejers förälskelse i den killen när vi kollade på Vingar av glas för tredje gången samma kväll - han var ju bara sååå snygg!! ;)

Ha en fin kväll - vi ses imorgon!

Puss å godnatt!

/emma.

Min (varma)dag

Vilken dag jag har haft! Den känns väldigt lång men samtidigt kort på något konstigt vis... Det började med att jag gick upp halv nio och segade runt innan jag som vanligt fick mindre gott om tid och fick stressa runt lite. Det jag kan tycka är aningens förargligt just nu är vädret. Man vet aldrig hur det ska bli! Det regnade när jag vaknade och himlen såg ganska grå ut när jag väl skulle gå, dock regnade det inte så jag droppade paraplyt. Dilemmat är vad man ska ha för kläder, jag har en förmåga att just nu klä mig för varmt - för vem vill inte krypa in i en stor tröja och mysa när det är kasst väder ute? - och istället känner sig klibbig och för vintrig när solen väl tittar fram bakom de vilseledande molnen. Ja, jag säger då det. På fredagens föreläsning ska jag lätt ha på mig mindre kläder! Eh, alltså mindre vintriga och varma :)



Svart, svart, svart. Ja jag sa ju det - opraktiskt!



Exakt, det var ju stickat också - ännu svalare... Erhm...



Aouch! Ännu mer kläder? Ja se där ja, kavaj som jacka och sjal på det - hur ska det här sluta?



Det ante mig! Klackar på det. Gissa om mina fötter är glada nu efter en dags knatande?



Men jag hade i alla fall en lila rosett i håret - åh, dagen var räddad!

/emma.

Föreläsningen gick jättesnabbt! Ri

-7e5113fb267961054c766c5fca33cea.png

Kolla varifrån!

Föreläsningen gick jättesnabbt! Riktigt intressant också, det bästa var att jag kände igen mycket från det jag läst! Nu sitter jag därför kvar på universitetet och läser på inför fredagens föreläsning. Ska åka direkt till träningen om en timma hade jag tänkt:) Jag älskar den här kursen! Puss så länge.


Godnatt 1a september

Ja, en helt ny månad är det. Igen. Och det är minsann dags för mig att sova så jag orkar med morgondagen. Ska åka till universitetet och träffa Sandra som också går Modevetenskap för en lunch innan föreläsningen kl 13.00. Hejja! Min första föreläsning (tjat, tjat) och gissa vad? Jag ska åka dit på mitt SL-kort för studenter (ännu mera tjat^^). Äsch jag behöver uppenbarligen sova nu märker jag. Det spårar lite här ;)

Kom också på att imorgon, den 2a september är det tre år sen jag flyttade till Stockholm från Strömstad (bodde där själv under gymnasiet och flyttade hem till mamma efter sista sommarlovet). Hade bott i Sthlm i nian också men innan dess var det Strömstad och från allra första början Uppsala där jag är född. Jisses, jag måste verkligen sluta skriva nu, snart skriver jag säkert något mer utläggande om något "jätteviktigt". Men tre år alltså. Tiden går ju fort, fort!

Som sagt, hög tid att packa skolväskan + träningsväskan till imorgon och sova - skönt :) Hoppas min förkylning är borta imorgonbitti också!

Puss å godnatt!

/emma.

Kyckling á la Manda

När jag var i Tranemo/Nittorp och hälsade på (Oj! Jag har inte lagt upp bilder på det än! Skämmes!) Amanda och Sofie blev jag bjuden på mycket god mat, bland annat det här! Se till att testa det för sjutton gubbar!

Recept 4 port

4 st kycklingfiléer
½ tst salt
1 krm vitpeppar

Blanda:
2-3 dl cremé fraiche
50gr strimmlad rökt skinka/bacon
2 msk persilja (jag öste på!)
1 tsk fransk senap
2 dl riven ost

Servera med antingen (klyft)potatis eller ris - vilket som funkar vad jag vet!



Hacka den rökta skinkan och färska persiljan (eller inte om du köpt fryst).



Stek baconen (jepp vi körde på både skinka och bacon - why not liksom?) och lägg den på hushållspapper så allt överflödigt fett "torkas upp".



Blanda ihop allt som ska vara med i röran.



Juste, skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg det i en ungsfastform samt salta och peppra. Om du vill göra det extra bra steker du kycklingen först så den får lite stekyta - jag glömde helt bort det!



Exakt, sen brer du över röran över kycklingen och "tjoffar" in den i ugnen i 20-25 minuter i 225° beroende på kycklingbitarnas storlek.



Rör ihop en tjusig sallad när kycklingen och potatisen är i ugenen - söta mamma hjälpte mig med denna. Jupp, vattenmelon!



Var faktiskt sjukt gott! Ja, ni ser ju min gaffel komma smygandes från sidan för att ta sig en första smakbit :)

/emma.

Plugg, plugg, plugg

Jag har nog inte riktigt insett hur lång tid det tar att läsa en massa kapitel (fyra st)! På komplicerad engelska dessutom. Tacka vet jag att jag varit i England ett halvår! Annars hade jag nog haft ett himla meck med all kurslitteratur. Väldigt skönt känns det! Iaf, fyra kapitel i Adorned in Dreams har alltså nått sitt slut och det har tagit tid! Visserligen har jag kanske inte läst effektivt hela eftermiddagen (började kanske två) och kvällen (var klar för kanske en halvtimma sen) men jag tycker jag varit hyffsad diciplinerad - för att vara mig - och dessutom var kaptilen otroligt långa. Ett himla massa svammel om jag ska vara ärlig, får se hur mycket som fastnat imorgon. Sammanfattade bara två kapitel, de andra två orkade jag bara inte med att sammanfatta ;) Ska kolla igenom kompendietexten imorgon innan skolan och sen är jag done! Ja, för denna föreläsning - min första föreläsning ever! Ja, det jag läser om nu är modetshistoria och modet "på gatan" och vad andra skribenter anser om ämnet mode. På engelska då. Intressant!

Men innan allt detta plugg körde jag ett Step pass och gisses vad jag var svettig (ursäkta) - det sved i ögonen av allt salt! Men skönt är det! Dessvärre verkar jag ha dragit på mig en förkylning, halsontet har gått över till snuvig näsa och massa nysningar - argh - som jag hoppas är över imorgon. Ska ju både på föreläsning och träna efter det - vill vill vill! Boxas ju! Anyway. Jag kom hem, gjorde mig en kopp kaffe - aah - och två mackor och sen började jag läsa...



Lånade mammas Starbucksmugg - den är ju så perfekt! Min är så galet stor!



Läsa, läsa, läsa...

/emma.

Change of plans

Min plan att åka till Lidingös bibliotek och plugga gick i stöpet... Jag hade glömt handduken och då går det ju inte direkt att duscha. Dessutom låg mitt kort kvar hemma (iofs sa söta mamma att hon kunde låna mig pengar till lunch) + att kompendiet också var kvar hemma. Det är så typiskt mig att ha mycket tid på mig och sen hänga kvar vid något som inte alls är viktigt för stunden (läs: datorn) och sen få kuta till tåget. Suck. Det ser alltså ut som om jag pluggar hemifrån idag. Ska placera mig i köket och lämna mitt rum med dess innehåll (läs: dator) för en plats där jag bara ska plugga och inte pilla med annat. Har ju en del att läsa och sammanfatta till föreläsningen imorgon - min första föreläsning! :D

Puss å hej så länge!

/emma.

P.S. Räkna med att jag lägger upp ett recept här ikväll på det jag lagade till familjen igår. Mums!

Gårdagens skratt

Just det! Jag kom på ännu en klantig grej med mig, eller en knäpp sak jag sa igår när jag var på väg till Stadsbiblioteket. En Telia kille (eller vilket det nu var) kom fram till mig och frågade om jag hade Qomviqe. Nej sa jag "Jag har Telenor... Men jag är ändå upplåst ett bra tag till" Han tittade konstigt på mig och upprepade "Upplåst?!" sen skrattade han. Jag förstod nog inte rikigt så jag tittade bara på honom. "Hur länge är du uppbunden då?" fortsätter han med skratten i halsen. "Typ ett år till eller så" sa jag utan att fatta nåt. "Okej, ha en bra dag!" Sa killen och gick tillbaka. Då fattade jag! Om jag skrattade. Jag är fasen bäst på att lägga ihop två helt olika saker! I det här fallet uppbunden + låst = upplåst. Skönt att veta att man är skärpt!

/emma.

On my way

Nu ska jag snart dra på mig träningskläderna och avverka ett Step-pass på SATS med Loijs. Denna vecka ska ju som sagt bli mer fokuserad på träningen än förra veckan. Loijs kunde på onsdag kväll så då ska jag få minsann Boxas! Sen är ju frågan hur pigg man är på söndagen efter lördagens utgång - orkar man Body Combat? Eller ska jag köra på lite lugnare Pilates? Får väl känna det när jag vaknar på söndag morgon om inte annat :)

Sen är tanken att plugga, plugga, plugga! Har en hel del att läsa igenom till föreläsningen imorgon. Juste! Jag ska ju luncha med en av tjejerna från kursen innan föreläsningen börjar imorgon - det ska bli trevligt :) Det ska bli kul att börja lära känna folket som läser kursen, så man inte bara är en av 200 människor! Kuslig tanke.

Ha en fin dag hörrni!



Chloé! Yes please.

/emma.

Frustration

Alltså. Det är officiellt Monki - eller någon/något - har tagit 1400kr från mitt konto! Monki kunde inte hitta något fel i sitt betalningssystem och de kunde inte se att de dragit den summan av mig på fredagen. Nu hade de nya händelserna också trillat in - 1040kr från Monki i lördags då jag köptet kappan. Så, Monki kan inget göra påstod hon där och nu ska jag ringa banken. Aargghh! (<--Argt läte).

Fortsättning följer...

Ingen mindre än jag är tokig. Det stod ju inte ens ett minus framför beloppet! Som tur var hann jag aldrig fram till banken. Kul att man har koll på sina egna transaktioner. Ehh...

/emma.

RSS 2.0