Glamoröst liv

Det jag har spenderat eftermiddagen med är inget glamorösare än att spackla. Yes, helt rätt. Söndagssyssla nr 1 för tillfället. Det bästa är ändå att jag alldeles, alldeles strax är klar. Var tvungen att käka nåt bara, kom på att jag inte ätit sen frukost, aj aj! Förövrigt så är att spackla är lite som ett träningspass, man blir varm, det värker i armar (och fingrar?) - speciellt när man ska stå på tå på en stol för att nå längst upp vid taket med mina 166 cm. Dags att köra det sista då! Sen ska vi släpa ner alla säckar med tapet osv till containern som lämligt nog står nere på gården för oss som vill bli av med prylar, i vårt fall mest 5-6 lager tapet.

Bad Nils ta bildbevis på att jag faktiskt spacklar. Mitt liv är fantastiskt glamoröst!



Näst sista sovrumsväggen fick sig en omgång. Jag är alltså bakom stegen.



OBS! Nils på tok för stora byxor fick åka på, därav megarumpa. Men annars, yes jag är ett proffs på spackling nu. Tänker däremot aldrig göra det igen (så pass omfattande alltså:).

Puss så länge!

/emma. 


Motavition please

Jag har nu läst ca 12 sidor i Seminarieboken "The Leopard" och jag är inte ett dugg övertygad. Har seminariet på torsdag och innan dess ska två andra böcker också läsas ut. Har en fet "JAG VILL INTE" känsla så jag kanske börjar spackla istället? Spacklade en hel del igår så nu är det bara en vägg kvar, iofs den största men hey, jag är grym!

En kopp kaffe får mig på piggare tankar!

Pusss

Slöast på Lidingö

Det är vi det. Men mest bekymmrad är jag över att jag har MASSOR att läsa och ändå inte gör det. Vad händer? Motivation please! Nu ska vi iaf gå till ICA - framsteg - och handla massa mat. Bra där.

Over and out.

Bored...

Efter två filmer och inget plugg (yes ni hörde rätt) så är jag uttråkad. Antar att Nils håller låda ett tag till (personalfest), så jag får hitta mig film nr 3 bland Nils DVDs. Mycket "hårda" filmer. Typiskt, jag som känner för nåt kul och lättsamt! Eller så kan man sova också... Och riskera att bli väckt? Nja, en film till får det bli! Lugnaste fredagen på länge - skönt!

Natti på er!

Update: Nils filmer är tråkiga som tusan, har nog sett dem jag ens kunde överväga vid det här laget ^^ Får gå på min chic-flick samling istället ;)


I <3 books

Kan här med stolt presentera en nya coffee table book i min samlig. Och jisses vad den är fin. Jag säger bara det. Det är boken som gjordes i samband med V&A's utställning i London om Haute Couture och jag suktade efter den redan då eftersom jag inte kunde gå på utställningen. Nu har jag den äntligen! En ny utgåva men ack så fin. Ta en titt vettja!



The cover.



A dress...



Fab.



Verkligen en fantastisk bok - ångrar mig inte en sekund! Nu ska vi bara skaffa ett soffbord eller sidobord att ha dem på ;)



Lite mindre glammigt, kurslitteratur till nästa delkurs, "mode, marknadsföring och kommunikation" nånting.

Btw, är ensam hemma ikväll. Darling ska på annat skoj! Undrar vad jag ska hitta på för bus... Diska? ;)

/emma.


Det blir inte alltid som man tänkt sig, ibland blir det bättre.

Först tänkte jag börja med att säga grattis till min Nils! Hurra för dig honey, du är så bra!

Vidare så är jag glad, glad. Fick väl en liten kick av "meditationen" till träningspass som Pilates tydligen var. Ganska skönt i och med att Eva kom hem kl 6 i morse (ute på galej) och att jag bara var seg. Soft liksom. Det är inte fel det heller, men nästa gång ska jag SVETTAS! 

På vägen hem hoppade jag av tåget i Brevik och lämnade in mina kostymbyxor för uppläggning. Så himla skönt att ha det gjort! Det kommer bli strålande bra! Han är så söt som har butiken också. Han skakade min hand och sa att det var kul att se mig igen (har inte varit där på ett drygt år, innan var jag där cirkus varje vecka och lämnade in skor på omklackling). Naaw! Eftersom tågen inte går så ofta mitt på dagen gick jag till Högberga Bageri och köpte mig en liten valnötsfralla. Älska! Så nu ska jag kolla lite på nätet, dricka kaffe ur Starbucksmugg och äta valnötsbröd med ost på. Kan det bli bättre?



En klassiker vid det här laget. Boken ska läsas ut till Seminariet nästa vecka...

/emma.


Pilates

Ska träna Pilates idag med Eva kl 12. Har aldrig testat just det passet tidigare och jag har en känsla av att det är väldigt lugnt och att man tränar upp styrka med sin egna kropp, typ. Mamma sa "ha det så kul på meditationen, själv ska jag svettas" i sitt sms, så jag får väl tá tag i en crosstrainer innan och bränna lite där då. I övrigt är jag alltså ledig idag, har himla mycket läsning att ta tag i till nästa vecka (och det jag fortfarande ligger efter). Tänkte att spacklingen av sovrummet får vänta till helgen, idag är fokus: plugg!

See you later!


Det man borde/måste osv.

Nyss hemkommen. Vilken pärs med fastfrusna växlar och krångliga signalsystem säger jag bara. Orkade inte stå och frysa extra mycket så åkte raka vägen hem istället för att lämna in byxorna i Brevik, gör det imorgon istället. Nu tänkte jag vara lite flitig och skriva ner vad vi kan tänka oss att äta framöver, för: den 25e = MATSHOPPING. Kan jag bli tråkigare? Får väl kompencera detta vuxenbestyr genom att säga att jag iaf köpte ett puder idag (mina två andra är i småsmulor). Efter att matlistan är klar ska jag börja plugga eller spackla, tänkte nog ta det lite om vart annat, ultimatomväxling? Vi får se, jag lovar inget.

Later!

/emma.

Skola, plugga, spackla?

Vad ska jag fokusera på? Helst vill jag nog bli klar med sovrummet lika med att jag måste spackla alla väggar (till att börja med), men det är säkert delvis för att jag sa slippa plugga ikapp mina ca 300 sidor... Tentan närmar sig med stora kliv! Hua. Så det känns som om jag borde fokusera på att läsa, har jäkligt mycket att läsa till nästa vecka också (seminarium dessutom!) så nädå, känn ingen panik!

Nu åker jag till skolan för en föreläsning! Ha en fin dag så länge!

Pusss


Awesome

Helt otroligt fantastiskt. Har skrivit på kontraktet och haft en introduktion på två timmar och kom hem ganska nyss (himla SL). Jag är numera Visningsvärd  Erik Olsson - "den bästa av dem alla" - och det känns helt fantastiskt toppen! Vi var ett gäng färskingar i receptionen hos Student Consulting, alla uppstyrda i kavaj (som jag mådde dåligt över min taskiga uppläggning av byxorna med mörkblåtråd - kostymen är mörkgrå...). Det var lite spänd stämning och ingen vågade riktigt säga något eller kallprata lite i stil med "Jahaja, så det är vi som är de nya visningsvärdarna? Spännande, spännande". Fast jag bidrog med att säga något iaf ("Ja, det kan ju vara skönt att hänga av sig kappan höhö" - i kapprumet) typ. Sen fick vi lite genomgång om tidsrapportering osv, skrev på och traskade över Sveavägen till Erik Olssons kontor.

Flott! Fick en peppande introduktion av en tjej som tidigare var Visningsvärd och som idag har hand om oss - hihi - Visningsvärdar. Hon var väldigt ung och det känns både positivt och kul! Ja, som sagt, jag är enormt peppad och ni anar inte hur grymt det kommer bli! Det passar mig som handen i hansken! Ska läsa på lite om hur man slår i alla bilagor osv (alltså inte bara objektbeskrivningen utan massa annat) så jag ska bli så bra som möjligt. Tipp!

Är lite för speedad för att sova än (som en tröttis till darling gör - naw söt!) så jag kanske läser på lite redan nu, sammanfattar mina anteckningar och sånt - ja ni hör ju hur proffsig jag är! Haha.

Sov sött. Puss å kram.



Snart i en bostad nära dig!

/emma.


Insnöade

Vår lght har fönstrena över ett lägre hus och där har det sammlats en massa snö, ja, eftersom det har snöat mängder. Därför har snön klättra upp över fönstren... Solen skiner idag så det finns iaf hopp om att det kommer försvinna till våren!



Nils Apor i underkant, han skrattar alltid när han tittar på dem (?).



Att tak rasat in pga snömassorna? Fönster då?

Nu måste jag greja lite, ska åka vid tre tiden. Börjar bli lite pirrig! Men för tusan, jag är ju anställd (snart på pappret) och det är en introkurs! I rock!

Puss på er!

/emma.


Hårblogg

Jag klippte mig senast i slutet av augusti då jag började Modevetenskap. Gissa om mitt hår har växt sen dess?! Det är makalöst. Jag kan definitivt inte klaga på att mitt hår växer långsamt och att det inte är tillräckligt tjockt - här är det mycket av den varan vill jag lova. Dags att klippa sig kanske?



Augusti 2009.



Slutet av februari 2010.

/emma.


Nytt grannlåt

Igår när jag frossade kostymer på H&M köpte jag även ett par solbrillor jag velat ha sen förra året (OMG världen går under...) när jag var i Brighton. Ett par sånna där som var inne förr-förra sommaren typ. Men nu är jag äntligen "där" och jag gillar dem. Från Lindex 79,90 pix. Bare å köp!



Pretty nice, ey?



Sen har ju Farmor varit duktig och stickat mig ett par knästrumpor! Hur underbara? Helt FANTASTISKT underbara! Tack Fajmoj <3

/emma.


Hello, I'm a business babe

Så, en intervju till avverkad - ser lovande ut och kul med! Hoppas, hoppas! Perfekt med två jobb, ett på söndagar och ett lite då och då vid behov. Hejja! Tänkte att ni skulle få ta del av mitt "professionella jag" och ser hur jag kommer se ut som Visningsvärdinna den kommande tiden. Att jag misslyckades rätt hårt med att lägga upp byxorna, eller föresten, jag lyckades jäkligt bra för att vara en rookie på "lägga-upp-byxor-fronten" så jag tänker lämna in dem istället så det blir snyggt och rätt gjort. Att sy sick-sack sömn för hand är inte min grej och tänk om det blir fel? Eller så kör jag på själv och så blir det bra. Vi får se, jobbar nog första gången nästa helg så jag hinner göra det själv - om jag vill.

Tadaa! En professionell Emma serverad.



Skjorta nr 1 ljusblå-vit-randig (den andra är som sagt ljusgrå-vit-randig).



Kavajen på. Tjusigt, tjusigt.



Nu är frågan, det är svinkallt ute, kan man ha en röd dunjacka över en kostym eller måste man ha kappa. Frysa ihjäl eller vara professionell ända ut i fingertopparna? Människan är ganska bra på att förtränga smärta/köld efter att det blir bra igen. Eller?

/emma.


Busy lady

Första: Intervju för ett "nån-gång-i-månaden-jobb" på Academic Work.

Andra: Stressa hem och svida om till my new business suit. (Jäklar vad kass jag var på att sy upp byxorna alltså, ska lämna in dem efter idag för att det ska bli bra!)

Tredje: Åka till Student Consulting och skriva på avtalet.

Fjärde: Gå över gatan från Student Consulting till Erik Olsson och ha introduktion!

Femte: Landa i sängen helt utmattad?


Ha en härlig och fin dag ♥

/emma.

Vuxet, mycket vuxet

Idag mina vänner har jag köpt min första hela kostym! Jag var smokin' alltså! Visserligen är byxorna lite i tiiiightaste laget - men går jag ner 10kg som jag sagt så är det ju lugnt (haha) - och att jag hade en storlek större av samtliga plagg var aningens störande. Men! Jag köpte alltså en mörk-mörkgrå kostym; kostymbyxor och kavaj. Sen köpte jag två randiga skjortor också att ha under, en ljusgrå/vit randig och en ljusblå/vit randig. Sjukt vuxet alltså. Herregud. Måste dessutom lägga upp byxorna till imorgon kl 16.30 när ska på introduktuonen och skriva avtal. Och stryka allt! Det är inte okej med rynkor, pressveck där de inte ska vara osv. Tur att jag har en karl i huset som kan stryka bättre än jag - upp till bevis!

Känns som värsta presenter-till-mig-själv-dagen förövrigt. Hämtade ett gäng böcker som jag beställt till nästa kurs, som visserligen såg ganska tråkiga ut, men jag hade också beställt en fin-fin-fin-och-urtjusig coffeetable-book! V&A's (Victoria and Albert Museum i London)  The Golden Age of Couture som jag velat äga sen jag var på V&A och kollade in deras klädutställning för snart ett år sen. L-O-V-E! Ska visa bilder snarast! Jag hade dessutom fått ett annat paket av farmor med ett par ljusgrå stickade knästrumpor med rosa band längst upp - såå fina! Exakt, värsta present-till-mig-själv-dagen!

Kul grej; när jag stod i provrummet på H&M (Hamngatan) i full kostym-mundering gick brandlarmet igång. Va? "Ta på er kläderna och gå ut! Det är brandlarmet som går! Det brinner, vi måste utrymma lokalerna! Bara ta på er och gå ut! Lämna allt i provrummen!" VA?! Skulle jag ha på mig H&M-kläderna eller mina kläder? Va? Va? Jag slet iaf av mig allt och satt på mig mina kläder fort som 17 (dock ut och in) och sprang ut med Mathilda (hade kostym-shoppinghjälp). Hela sergelgången utrymdes vid gallerian och det luktade lite rök. Shit vilket drama! Vi fick alltså gå till H&M på Drottninggatan istället och plocka ut samma kostymer (och lite till) igen och pröva andra storlekar osv. Värt. Men nu har jag min "Visningsvärd-outfit" så jag antar att jag ska vara nöjd. Det är jag. Hejja vad vuxet!

Nu ska jag kolla i utbildningskatalogen! Yes! Puss på er!



En av bilderna i min nya bok, The New Look av Christian Dior. Kärlek.

/emma.


Vi gör ett försök

Okej, eftersom jag var inte gav mig ut i lokaltrafiken igår för att gå på föreläsningen är det dags idag. Jag känner mig positiv, så jäkla illa kan det väl inte vara? Har haft grymt flyt andra dagar när det för andra varit kaos, så vem vet, jag kanske har flyt igen!

Efter föreläsningen måste jag åka till H&M och köpa en kostym till mitt jobb som Visningsvärd. Ska dit på introduktion imorgon och då skulle man helst vara klädd som man skulle på en visning = kreditkortet åker fram dagarna innan löning och det blir en kavaj, kostymbyxor, två skjortor/blusar. Sen ska jag på ännu en intervju imorgon också för ett annat jobb och som Nils säger: "Många bäckar små". Vi blev föresten klara igår också! Ångmaskinen ska tillbaka till järnaffären idag. Woho!

Nu måste jag skynda vidare. Ha en fin dag!

Finbesök

--- Kul at allt man skrivit försvinner helt plötsligt---

Jag skrev typ så här:

Eva föreslog att hon skulle komma idag och baka scone till oss i vår lägenhet. Jag blev lycklig och glad. Hade tänkt på scone samma dag. Kul, kul. Nu har jag städat för hennes skull (men får vår med - inte ok att leva i total kaos) och Nils tar det sista i sovrummet - hejja oss! Btw, första besöket från en "outsider", innan bara familj så det räknas inte riktigt. Kul, kul! Kommer bli grymt med besök och scone - jag lycklig. Som sagt.

Varför ska man alltid skriva fler ord än man behöver, alltså en förkortad version av vad jag skrev från början ovan.

Ha en fin dag - solen strålar!


/emma.


Satsa eller inte satsa?

Okej, SL uppmanar att stanna hemma... Och jag har råkar ha en föreläsning som man inte kunde läsa något till och som rör ett nytt ämne. Fasen alltså! Jag tror faktiskt inte det är värt det att ge sig ut, fastna någonstans och sen inte hinna iaf. Samtidigt som det inte alls är min stil och att jag aldrig missar en föreläsning. Hur ska jag kunna läsa mig till det här när vi inte har någon aktuell litteratur till just denna föreläsningen? Blää.

En bra grej, fick hyra tapetborttagaren till imorgon, bra eftersom vi inte helt har hunnit klart + att SL uppmanar att man inte ska ge sig ut och åka buss osv. Då så. Idag steamar vi alltså det sista i sovrummet.

Måste också tillägga att jag har ONT i kroppen sen BodyCombaten igår. Stel som en freakin' pinne. Speciellt i ryggen. Oh la la, jag kommer bli så fit till sommaren!

Men asså, hur ska jag göra?! Nils säger: stanna hemma, mitt samvete säger: ÅK! Okej, Lovisa och Joanna åker (förhoppningsvis) dit så då kan jag höra med dem vad som sas på föreläsningen. Nu får jag med andra ord släppa det... Gaah!

Hej så länge!



/emma.


Söndag morgon

Hoppla, jag skulle sova till tio men blev väckt halv nio istället. Det bästa är ändå att Nils går och lägger sig igen efter att ha varit uppe en liten stund, jisses. Sista rycket i sovrummet i dag med ångmaskinen, ca halva rummet kvar så det känns som att vi kommer hinna klart idag så jag kan lämna tillbaka den imorgonbitti innan föreläsningen kl 10 - gäsp! Ska nog passa på att plugga en sväng till och vid 15 ska jag med ett tåg till Stadion och SATS där jag förmodligen kommer dö under BodyCombat-passet. Sjukt konditionskrävande!

Ha en mysig söndag så länge!



/emma.


Svenssonliv

"Vilket Svenssonliv vi lever alltså..." sa darling, och jag håller med, det är ju faktiskt lite så det är. Vi är hemma en lördagskväll i mjukiskläder och renoverar sovrum. Det kallar jag Svensson alltså! Jag har diskat och plockat undan grejer, möblerat om i skåpet i köket osv medan Nils "leker" med ångmaskinen/tapetbortagaren i sovrummet. En vägg helt klart typ! Hejja Nils! Vi tog oss en macka och kaffe samtidigt som vi bläddrade i IKEA katalogen - vår bibel? - och spånade på hur vi ska göra i lghten så småning om. Om en liten stund ska jag börja med middagen och Nils ska ånga på med maskinen. Vilken härlig lördag va?! Imorgon blir det väl till att fortsätta i sovrummet blandat med plugg och en timmas BodyCombat med Eva (vi gör ett nytt försök) på eftermiddagen. Härligt, härligt!

Ha en fab kväll - oavsett om det är "svenssonaktigt" eller mer glammigt!



/emma.


Let's hit the walls

Nu har jag och darling precis fått i oss en rejäl lunch (köttfärssås och spagetti - mumsigt! - från igår) och kommit tillbaka in igenfrån det helt fantastiskt underbara snöovädret - not. Mest synd tycker jag nog om Nils som envisades med att ta på sig en vår-trench (eller sjömansrock som han säger att det heter, men vad vet han? Det är ju jag som pluggar mode;) och följdaktligen förs ihjäl på vägen dit och på vägen hem. Jag frös om benen och fötterna. Vi åkte alltså till Lidingös ena järnhandel (av två) och hämtade upp "ångmaskinen" som ska göra mirakel för våra tapetstripiga väggar i sovrummet. Nu ska vi köra tycker jag!

Så här såg det alltså ut innan, efterbild får ni sen! Ska iofs spackla alla väggar och tillsist måla tak en gång och väggarna två, men det är en HELT annan sak. Ha en fancy lördag hörrni!



/emma.


Ambitions!

Favvolåten just nu, passar ju ypperligt tycker jag! Man får lite ryckningar i benen också och vill bara dansa, dansa, hela natten lång! Både en klar inlämningsuppgift och nya jobbet att fira ju! Men vet ni vad, jag ska vara boring-sambo-människa-utan-pengar-thank-god-att-det-snart-är-den-25e och stanna hemma hela helgen. Imorgon ska vi ju hyra ångmaskin (helgens höjdpunkt?!) och ta ner all jäkla tapet i sovrummet - finally! Sen ska vi bara på med massa spackel och måla och det är done!

MITT LIV ÄR FANTASTISKT!

Lyssna på den här alltså ---->       Donkeyboy – Ambitions



/emma.

JAG FICK JOBBET!!!!!

Jag är så FETT MED GRYM!! Jag fick jobbet som visningsvärd genom en student-konsultfirma! Ska jobba hos en mäklarfirma för innerstan minst tre söndagar i veckan månaden (var för glad för att kunna skriva rätt märkte jag, tack för påpekandet;)! Och jag som precis nyss beklagade mig ang pengar och att jag måste skaffa ett extrajobb! Det här är ju perfekt!!! :D

Jag är grym, jag är grym, jag är GRYM!

Hej svejs! En kvarts A4 kvar på inlämningen också! JAG ÄR JU FÖR 17 ASGRYM!!



/emmaBÄST!

Minus 5

Jo! Juste, jag fick en glad överraskning igår när jag ställde mig på vågen på SATS. Trodde jag skulle få en lite sämre upplevelse i och med att jag inte tränat sen jag gjorde tatueringen i mitten av december och inte alls ätit speciellt nyttigt. Men tji fick jag. Här har man visst gått ner typ 5kg! Det är kanske så man ska göra, inte träna, äta lite hur som helst, renovera en lght och gå ner i vikt? Nä, men mår ju ändå bättre av att träna, man får mer energi och blir allmänt piggare och friskare så jag kör på det. Nu är det bara ett x-antal kg kvar och sen är man redo för beach 2010! Det finns hopp! :)

Så här såg jag ut i går.



Och kolla in! Vi har en helkroppsspegel - tack så mycket Nils föräldrar! :)



Herr Uggla fick åka på (köpde denna darling i Brighton för över ett år sen nu - åhh!)

Puss å hej så länge!

/emma.

@ the university

Hejja hejja friskt humör!

Är just nu i bibblan på Universitetet och surplar på mitt Prego-kaffe. Använder för första gången på länge min egna dator - LOVE IT! - då 3-modemet inte gick att installera på min dator har vi använt Nils. Skönt med sin egen dator ändå, alla mina bilder, dokumet och fint man har i den. Åh! Emil ska ha tillbaka sitt modem så det är väl dags att vi hittar en ny internetlösning iaf... Nåt internetgeni som har ett bra förslag?

Ska idag skriva inlämningsuppgiften som ska in på måndag. Mitt mål är att skriva klart den idag OCH hinna läsa ikapp. Det är för 17 bara två A4-sidor och inga konstigheter så jag borde fixa det ganska snabbt när jag väl kommer igång. Jag är på G!

Ang. lghten så har jag bokat en "ångmaskin" (som man tar bort tapet med) lör-sön så efter helgen kanske vi tom har spacklat hela väggarna och så kan jag måla lite i veckan sen! Att måla är ju typ det lättaste, det är förjobbet som är det dryga. Det känns positivt! YES!

Lär väl titta in här snart igen, om ca fem minuter tänkte jag ladda upp gårdagens outfit - men sen ska jag börja skriva! Hejja hejja!



Nu kör vi!

/emma.

Gift

Jag fick en tjusig sak av min darling ungefär när vi flyttade in i lghten och blev sambos. En berlock till mitt Thomas Sabo armband! Ett ankare i silver och ankare symboliserar ju hopp. Fint tycker jag. Thanks hun!



Fint va?! Love it!

/emma.


Right?

Vad händer egentligen? Känns lite motigt. Är det för att februari är segt? Trots allt börjar det bli ljusare ute, men det känns ändå ganska mörkt och geggigt på något sätt. Why? Mitt humör är mest uppåt men ibland kan man halka dit och bli lite "låg i tankarna" och jag skyller på vädret. Orkar inte skylla på det uppenbara så vi säger så. Jag måste börja vara mer i hjärtat än i huvudet, att tänka sig till allting löser inget, man måste känna för det också.

Därför försöker jag nu släppa det, inte tänk så mycket, göra det jag verkligen känner för och kanske måste mest. En sak i sänder. Annars blir det för mycket, jag kan vara superkvinna ett tag men tillslut blir ju även hon trött på att vara superkvinna. Det tror iaf jag. Vi säger så. Vanliga Emma är på ingång - det känns bra.

Ha en great day!





/emma.


Matblogg

Åh. Jag känner mig verkligen hungrig nu! Nils kommer när som helst och vi har inte planerat nåt speciellt... Fast det får väl bli nödlösningen, wok från frysen och nudlar. Det blir bra det. Just nu surrar den andra omgången med två lass tvätt nere i tvättstugan. Duktigt, duktigt! Hade en supermysig fika med Frida efter föreläsningen och vi fick "snacka igen oss", vi pratade mycket om framtiden och vad vi vill bli. Sjukt svårt det där... Hjälp! Tips? Shoot!

Har ätit lite godsaker på sistone också, speciellt måndags åt vi mums! Pasta, vitlök, matlagninggrädde, tomater och sånt smaskigt. Måste göras om - lätt!



Testa vettja! Jag höftade lite, men typ tre vitlöksklyftor, stekte champinjonerna, vräkte i tomater och sen de kokade haricot verteserna.



Tonfisksröra på macka. Gött gött.



Morgonmacka och kaffe. Underbart.

Hej så länge!

/emma.


Emma bjuder till

Tänkte för en gångs skull lägga upp "dagens outfit" här på min blogg (åhh vad nördigt) men jag hade en hel hög med svårigheter att få till en helt bra bild på hela mig, tog jag på halva mig blev det bara knas. Så här är jag, blek av blixten, i dagens kläder mitt i ett jäkligt stökigt vardagsrum. Men jag bjuder på det. I vilket fall så har jag en ca två år gammal rosettröja från H&M och en ny (aldrig använd med köpt för kanske en månad sen) kjol från tidigare nämnda butik. Svart, väldigt svart men helt okej + fläta i luggen. Lite stolt, för jag lyckades få till flätan "utanpå" istället för "inunder" håret liksom. Eh ja...Tadaa!

Nu ska jag ner i tvättstugan - duktig. Puss!



/emma.


100 ggr bättre

Snacka om att det känns bättre idag! Happy about it. Måste dock skynda mig om jag ska fixa make upen, hitta några kläder och sen dra till skolan. Yeey! Föreläsning! Plugga! Träffa Frida! Tvätta till kl 22.00 ikväll! Allting låter ju toppenkul :) Har däremot fortfarande ton med sidor att läsa, både till imorgon och det jag missade första föreläsningsveckan. Det känns som att jag har samma två orosmoment som ständigt ockuperar mina tankar, plugg och lght. Varför gå omkring och stressa över något när man ändå bara kan göra en sak i taget och prioritera? Just let it go liksom.

Btw! Vi vill ha två byråer har vi kommit på, det skulle lösa alla våra problem... Eller nåja, det skulle lösa iaf två problem! Vi skulle var och en få tre lådor att stoppa ner lite av kläderna som ligger och skräpar överallt och ställa Nils tv (yes vi har nu två dumburkar) på dem. MALM från IKEA med tre lådor i Ek. Ja tack!

Nä, nu måste jag fixa mig! Ha en fab dag!



/emma.


Inte konstigt

Denna dagen har varit "lite" fel från början till slut (iofs inte slut än). Den började inge vidare och sen vet jag inte vad som kan ha gått snett, men det är liksom inte bra. Dålig start ja. Mamma kom över och drack en kopp kaffe i ca tre kvart innan jag rusade till tåget och vidare till SU. Mysigt att prata lite med mamma, dock lite kort och intensivt kanske - men iaf! Föreläsningen var okej, kollade på en intressant dokumentär sista halvan och sen sprang jag upp och hämtade tentan för förra kursen. Fick C på både filmanalysen och hemtentan. Hejja mig! Fick väldigt mycket feedback också och det är bra! Tycker inte vi fick så mycket att gå på när vi skulle skriva uppgifterna så det är bra gjort det. Har en hemuppgift till på måndag (fnys) och en hel del att läsa. JAG ORKAR INTE! HAR JAG SAGT ATT JAG MÅSTE FIXA SOVRUMMET OCKSÅ???!!!! Blir galen.

Oj, nu blir det ingen boxning för mig. Eva har ont i halsen - dålig timing alltså! Får ta årets första träning på torsdag istället, imorgon gör jag ett nytt försök att träffa Frida efter föreläsningen... Kul!

Nu läsa.

Hej på er.



/emmaMAD.


Seg...

Gick upp strax innan Nils drog till jobbet, men min föreläsning börjar först kl 12. Den ni! Tanken är att plugga och göra sig i ordning innan jag åker dit, måste komma på någon lunch också. Kollade efter min träningsväska som jag stoppade undan någonstans innan vi åkte till Skara/Gössäter i helgen... Var kan den vara? Har kollat typ överallt redan, märkligt! Eller inte, det råder kaos här. Tror det får bli en dusch först så jag piggnar till. Har som sagt raggat sällskap till 2010's första träningspass, jag kommer dö och tigga om nåd. Wish me luck!

Ha en fin dag!



Pusss


Krubb

Nu är det banne mig dags att laga middag (NIIIILLLS för 17!! Upp ur soffan och ta tag i disken!!) och jag tänkte mig nåt med pasta (Nils föräldrar köpte massa godsaker när de var här i helgen - det tackar man för!:) champinjoner, tomater till mig (stekta), lite kryddor, vitlök, matlagningsgrädde och kanske lite haricot vertes?! Pastasåsgrejs med andra ord. HUNGRIG!

Hej hej.

/emma.

P.S. Är glad att jag raggade träningssällskap till imorgon, Eva och jag ska på Box!! Jag vill helst inte gå dit själv så jag såg till att ragga upp just Eva, sen är jag lite nervös också. Jag har nämligen inte tränat på ca två månader (HJÄLP), först pga tatueringen och sen blev jag sjuk i en månad och sen var det bara renovering. Men nu kan jag inte skylla på något, visst plugg. Men man blir ju pigg av träning så det håller inte. Därför: imorgon SATSar vi!

PUSS igen!

Salig

Åh! Fick gå upp tidigt (nåväl) för att gå på Hot Stone Massagen kl 10. Men det var det klart värt! Helt underbart var det, över en timmas massage med heta lavastenar. Fick hela kroppen genomarbetad som avslutades med ansiktet och till sist kalla stenar på ögonlocken för att pigga upp. Fick mig en "välgörande dryck" som avslut, vatten med ingefära. Jag är inget fan, men svepte gucket iaf - det är ju välgörande! Tack mamma för födelsedagspresent! Sen kom jag hem till en ganska nyvaken Nils och drack kaffe + macka och sen en bulle medan jag läste i Paris Fashion. Jag har lite ångest att det är så mycket jag ligger efter... Men det får fixa sig! Sen slog det mig att vi ska ha skrivit en inlämning till på måndag nästa vecka knutet till det vi läste till första föreläsningarna (det jag försöker komma ikapp nu) - LÄSA, LÄSA, LÄSA!

Men, med ylang-ylang (eteriskolja) doftande hud är jag salig ändå. Dags att återgå till pluggandet. Dock lite småhungrig... Vad göra?



/emma.


Hot stone?

Hur kan det komma sig? Brukar inte stenar kopplas ihop med ordet "kalla" snarare än "heta"? Men så är det sörrni. Jag ska nämligen på en Hot Stone Massage imorgon kl 10.00 (gäsp)! Fick det i födelsedagspresent av mamma och imorgon är sista dagen innan presentkortet gick ut. Skönt ska det bli! Har nog tagit massage max två gånger tidigare, ja, proffisionell massage alltså, så det ska bli riktigt spännande men framförallt skönt. Sen måste jag verkligen hem och plugga, fick inte ett skvatt gjort idag. Mest tittat på film faktiskt... Skönt det med ibland, men imorgon blir det andra bullar som man säger.

See you imorgon! Natti.

Tillbaka!

Fast, egentligen kom vi till Sthlm redan igår men det har varit full rule sen dess och datorn har fått vara orörd. Har haft en toppenhelg i Hällekis med Nils familj, fick bland annat snusa lite på Neo - en veckas-gammal/ny-bebis. MYS! Man blir ju typ sugen ;) Men sen kom jag på att jag måste göra massa grejer först som kanske inte är speciellt bra att göra när man har en bebis. Så, det får vänta! Men mys var det. Sen fick jag träffa resten av N's familj såklart och hundarna. Blev sjukt sugen på att rida också när jag såg hästarna, till våren kanske :) I går åkte vi från Hällekis med släp fyllt av Nils pinaler och prylar med Nils föräldrar. Så nu råder det kaos i lghten igen... Men det får fixa sig till kvällen tycker jag. Eller hur Nils?

Alla ♥-ans dag idag! Känner inte direkt någon vibrerande romans á la alla hjärtans dag i luften. Eller ja, jag har ju Nils men han är upptagen med korsord och jag ska plugga... Ingen alla hjärtans feeling alls ju! Får väl be om en puss eller så :) Vi fick iaf gott alla hjärtans fika hos mamma och Olle innan Nils föräldrar åkte hem, mamma hade bakat morotskaka som vi kalasade på - bästa! Älskar verkligen morotskaka!

Ha en supermysig dag och passa på att vara riktigt snälla mot varandra. Typ som på julafton, fast det är mer åt kärlekshållet, typ.



Jag och Neo! BÄÄÄBIIIISSS! Vi matchade i randigt. Trendigt!

/emma.


Gosch!

Jisses. Att dammsuga låter ju lätt. Men jag kan lova att det är det inte. Iaf inte om man har en lght med för mycket grejer i! Vi får inget förråd än på ett tag = kartonger och grejer överallt som egentligen inte behöver vara där (främst i vardagsrummet, hall, kök och förråd - hey! Det är ju alla rum vi har tillgängliga för tillfället - bra där). Vi måste slänga en del kartonger och annan skit som mest blivit en hög i ett hörn... Jag flyttade grejerna allt eftersom jag dammsög. Gaaah! Nästa gång är det  Nils tur att dammsuga ;) Sen tvättade jag en roller och pensel så de inte skulle torka och försökte göra plats till soffa osv som kommer upp på lör/sön. Uhhg! Så det blev jag klar med sen för en dryg halvtimma sen, belöning: dusch!

Sen måste jag säga att jag packat rekord-lite för tors-sön i annan ort. Mini-väska och lätt är den också, visserligen lär den väga mer efter att smink osv åkt ner... MEN iaf!

Ha en skön helg hörrni (andra gången gilt)!



Städning är inget för glamorösa tjejer det inte...

/emma.


Drar från Sthlm

Ikväll ska jag och Nils sätta oss på tåget till Skara/Hällekis/Gössäter för att spendera helgen med hans familj! Blir kanon det och yes, kurslitteraturen åker med (liiite pluggpanik) och en förhoppning att jag kommer öppna dem minst en gång iaf under helgens gång... Haha. BS!

Tills tåget går 17.30 ska jag dammsuga le lägenhet. Kul. Jäkligt dammigt har det hunnit bli, damma alla hyllor och alla kartonger? Underbart kul! Försöka förstå hur vi ska få in soffa m.m. när vi kommer tillbaka i vardagsrummet?! Intressant kommer det att blir - minst sagt!

Nej, nu blir det till att städa och så! Kul dag. Ha! Ha en skön helg!

Pusss



/emma.


Hej!

När jag ändå är i farten och laddar upp bilder så kan jag ju fortsätta! Hitta dessa i kameran också och jag ser liksom lite finurlig ut. Gillart.



Ursäkta pyjamas skjortan ;) Höll på att göra mig fin till intervjun i fredags.



:)



Serious ey?



Not much!

Puss!

/emma.


I'm such a moviestar

Hej!



Dagens look började ta form. Testade att fixa en sned knut (för första gången ever!).



Sedär ja! Det får bli dagens frisyr (och kofta) men...



En rosett fastnade över knuten så klart!!



Klart.



Ja, om inte annat kände jag mig lite som en moviestar i denna outfit. Det är ju riktigt roligt att hitta på nya saker en helt vanlig tisdag. Det är vardagslyx det!

/emma.


God morgon onsdag

Ahhh! Hur skönt är det inte att gå upp lite för tidigt så man har en massa tid på sig att ta det lugnt och så?! Nu har jag varit uppe sen tio över sju och har ätit macka, dricker lite kaffe och kollar på nyhetsmorgon. Det låter faktiskt helt förträffligt! Ska strax börja sminka mig och sen ska jag hitta något att ta på mig (har inte packat upp alla kläder än - oj oj) men jag har för mig att jag har både en kofta och en kjol jag aldrig använt nånstans!

Imorgon ska vi som sagt åka bort över helgen. Måste packa! Fast fick förmaningar om att "packa lite" då vi måste få plats med så mycket som möjligt i bilen och släpet upp till Sthlm sen... Det är så oskönt att inte ha lite valmöjligheter! Kör på komfort istället för flärd helt enkelt ;)

Ska efter seminariet idag träffa Frida och ha det trevligt! Vi sågs i förra veckan när jag var på intervju och nu ska vi uppdatera ännu mer, tror att vi sågs senast å nyårsafton 08/09 - galet länge sen ju!



Bild från http://emilydahl.blogspot.com/ - förövrigt urtjusiga bilder!

/emma.


KLAR!!!

Åh, underbart! 432 sidor senare och jag är klar med boken! Vilken lättnad! Nu ska jag hoppa in i duschen som belöning. Skönt att man har så små krav på belöningar nu för tiden ^^ Det som stressar mig "något" är att jag ligger efter ca 300 sidor sen de tre föreläsningarna första veckan på nya kursen... Jag renoverade istället. Apropå renovera, någon som vill riva ner resterande tapeter, spackla hela väggarna och sen måla tak en gång och väggar två gånger imorgon i sovrummet? Säg bara till! Jag bjuder på kaffe och bulle.

Åhhh! Men vad skönt! Bara att hugga med det andra att läsa då! Och på torsdag eftermiddag ska Nils och jag åka till Skara (eg typ Hällekis, eller Gössäter) och hälsa på hans familj + hämta lite möbler mm. Det som är kruxet med att hämta möbler är att vi inte har nån egentlig stans att ställa dem då sovrummet inte är klart... Nå? Är du sugen att fixa sovrummet imorgon? Kaffe och bulle för tusan! Ska bli myspys att träffa Nils familj också och nya lilla Neo som blir en vecka "gammal" på fredag. Lovely!

Nu kallar belöningen (dusch!). Fab.



Ladies Paradise (Au Bonheur des Dames) i Paris mitten av 1800-talet.

/emma.


Girl power

Jag är stolt. Det finns så sjukt mycket smarta tjejer "där ute" som är drivande, duktiga och gör verklighet av sina drömmar. Visserligen, vissa har det kanske mer eller mindre lätt att nå sina mål på olika sätt, fast i huvudsak har det åtminstone börjat någonstans och därifrån fortsatt - uppåt. Jag blir så motiverad och inspirerad! Klart som 17 att jag också kommer få mina drömmar (vilka de nu är) förverkligade och att jag också kommer få jobba med något som jag brinner för. Det är coolt och faktiskt, man kan komma hur långt som helst bara man vill det och tror på det.

Hell yeah!

3 månader

Jag och darling firar tre månader idag! Nåväl, vi har varit ihop i tre månader förut och ytterligare lite till, så vi är ju inte helt nya på den fronten. Vi träffades alltså för första gången i Brighton, jag kom dit den 4e januari 2009 och började skolan den 5e. Några dagar senare sa vi hej för första gången och nån månad efter det så var vi ihop. Men nu är det en ny omgång och det kan väl inte kännas bättre plus att vi nu bor ihop sen den 29e januari - coolt!

Love you babe!





/emma.


103

Nu har jag "bara" 103 sidor kvar att läsa i The Ladies' Paradise till seminariet imorgon. Sen har jag en längtan att jag ska komma igång med träningen... Gissa hur många träningspass jag bokat och sen bokat av denna veckan?! TVÅ! Ah, det kanske inte var så många... Men iaf. Kan nån knuffa mig över kanten dit? Jag behöver någon med illvilja, kämparglöd och envishet! Och jag måste komma igång igen! Hey liksom, var är min "träna-minst-tre-ggr-i-veckan-anda"? Come back, come back!

Till boken då. Där snackar vi illvilja.

Love you darling ♥

Måndagsknäpp?

Är man inte lite skogtokig om man helt plötsligt kommer på sig själv med att gå omkring, utan egentligt mål, i lägenheten och sjunga "118 800 (hundra aaarton åtta huuuundraaa) supeeer billiiig nummeeer upplysniiing. Via teleeefon och smeeesss..." Jag vet inte jag. Men är det då man söker hjälp? Fast det har jag inte tid med så jag återgår till att läsa i The Ladies Paradies, 268 sidor kvar att läsa. Engelska, min vän (hallå?! Jag är ju clearly tokig) men ändå bra. Laddade med en kopp kaffe i slutet av min skönsång och nu blire till att vara flitig. Klockan är ändå 11! OMG.

Ha en fin dag! <3

/emma.

Nybliven-sambo-upptäckt # 1

Det blir så in i hel*ete med många strumpor att hänga efter tvätt! Fy 17, det tog f*n aldrig slut! Nästa gång får du göra det darling! Det tog typ tio min att bara hänga alla strumpor, sen var det ju övriga undies, tröjor och sånt med. Jäkligt segt att vi inte har någon tvättställning i lghten heller, för torkskåpet är fullt nu och var ska då handdukarna hängas på tork?!

Men jo, det är fortfarande värt det ♥

/emma.

Jag tvättar...

... för första gången sen vi flyttade in. Mycket tvätta har det blivit! Massa lakan, strumpor, handdukar, tröjor ect. Nils hjälpte till att gå ner med första omgången och sen åkte han för att träffa några fotbollsmänniskor som han ska börja lira med sen. Kul, kul! På sätt och vis är det lite skönt att få vara hemma och pyssla lite själv. Visserligen har jag MEGAÅNGEST för att jag måste plugga så mycket och samtidigt är det FÖR messy här i lghten för att man ens ska kunna fokusera en minut. Till råga på allt är det nog dags att gå ner och hänga tvätt + lägga in två nya omgångar. Men skönt är det sen när man har massa nytvättat som man kan hänga in i garderoben... Eller lägga på hög i nåt hörn?! Jäklar.

Btw, kan man äta köttfärssås och spagetti till lördagsmat? Känns lite fel på något sätt... Men det är det enda jag kan komma på som vi kan göra, ja soppa också men det känns liksom ännu mer fel?! Har jag fel? I-landsproblem BIG TIME. 

Ska bara käka upp min macka och drickar ur sista slurpen kaffe och sen blire tvättstugan. Hejja Emma!



Jag diggar Willys tvättmedelpaket! Speciellt färgtvättmedlet, såå fint ju!

/emma. 


Been there, done that

Nyss tillbaka från intervjun och jag tycker det känns bra! :) En intensiv intervju på knappt en halvtimma och jag tror jag fick sagt det viktigaste - yeey! Sen fick jag en liten pratstund med Frida som dessutom jobbar där jag var på intervju (rekryteringsföretag alltså). Vi ska ses på onsdag och det ska bli så kul!

Nu måste jag ägna mig åt att läsa, men först måste jag värma på maten som blev kvar från igår så jag får lite energi.

Btw, kändes ganska kul att ha kavaj och knut och stilfull make up, speciellt när alla andra på intervjun var totalt nerklädda, men ska det vara kostym på jobbet (som jag sökte till) så får man väl visa att man iaf kan klä sig stiligt och inte ännu stiligare. Jo, men det känns bra hörrni!

Puss!

P.S. Kan inte heller sluta le, varför blir man så lycklig av bebisar? Jag är liksom så glad för lilla familjens skull! :)

Nervis?

Kunde inte sova längre än till åtta, trots att jag behövde gå upp först kl nio eller tio... Men är man lite pirrig så är man! Försöker gå igenom en checklista i huvet: Naglar - check, hår - halvcheck, kläder - halvcheck, skor - nånstans i lghten?, Kappa - check... (Trist lista!)

Måste desutom ta tillfället i akt och gratulera en familj som fick sin (andra) lilla pojkbebis i natt! Nils sa det när han var på väg ut genom dörren imorse och oj vad roligt! Så häftigt ju! Så grattis på er! ♥

Nu ska jag lugna nerverna med kaffe innan jag börjar stylingen! Ha en fab dag!

/emma.

Hiss eller diss

"Du trivs i kostym", var ett av direktiven i jobbanonsen. Så, fram med den enda kostymen i garderoben som inte är "moderiktig" eller "nytänkande" på något sätt. Hade tydligen bara en blus som passar för endamålet (att den jag hade på studenten inte gick att knäppa över bysten är en helt annan sak) så jag testade kombinationen för att se om den dög. Det får duga. Dock vet jag inte ens om jag gör rätt, varken stilmässigt eller jobbmässigt. Men det får duga som sagt, man har inte direkt råd att köpa sig en hel kostym för en intrevju, eller en blus heller för det delen, eller hur? Det får bli så här, hiss eller diss spelar ingen roll. Tänkte mest dela med mig... Why?



Hiss?



Diss?

Damn! Måste måla naglarna! Första gången sen jag började renovera... Och stryka på blusen!

/emma.


Till lghten # 1

Åh. Tänk, en sån här liten mini Aalto skål från Iittala, fast i svart glas, att ha flingsalt i hade varit så jäkla snyggt. Men efter storhandlingen på Willys idag får det nog skjutas upp lite... Typ i två månader?!


Mjaauu!



Eller för all del, minst ett dussin muggar från Åsa Lindström med olika motiv. Vill inte ens veta vad de kostar dock ^^

/emma.


Inspirerad (och stressad)

Mest mat och sånt här nu känns det som, så här kommer lite mer! Jag kan verkligen bli inspirerad på ett kick och känna att jag vill göra MASSA saker som är kul, typ framkalla alla Brighton bilder (tusentals...) och klista in i ett (snarare två eller tre) album, beställa en personlig almanacka (trots att den jag har bara är ett drygt halvår gammal - men jag ÄLSKAR almanackor), shoppa grejer till hemmet och få det lite snyggare här, borde börja med sovrummet på allvar, men främst måste jag ju plugga = inspirationen är slut. 

Men! Jag skjutsade mamma till Arlanda idag, sen spenderade jag typ en och en halv timma på Willys - storhandling - jag har planerat lite mat vi kan laga och har därför en hel del sånt hemma, måste organisera i köket och torka ur alla lådor egentligen... Äh, nu är jag tillbaka på jobbiga saker! Jag började läsa på The Ladies Paradise (på engelska) inför onsdag nästa vecka. Jag känner mig både pepp och stressad inför arbetsintervjun imorgon (gaaah!!) och sen är det typ 100 grejer till jag måste göra. Men jag får nog nöja mig med att läsa i min bok och sen laga mat tills Nils kommer hem (jag måste vara världens bästa flickvän, men bara så du vet - darling - så får du laga mat nästa gång:)

Lite pics innan jag fortsätter läsa.



Planerade mat och pluggade (dålig kombination?!) samtidigt som jag åt äggmacka - så jäkla gott!



Min skörd från Willys!



Inte illa måste jag säga, jag är typ bäst. 917 kr och vi har mat för en månad... Kanske inte en hel månad, men iaf! :D



Unnade mig därför en fralla från Högberga Bageri för 8kr + kaffe samtidigt som jag började läsa boken...



Seminarielitteratur. Dock har jag ju läst Madame Bovary nu. Nån som vill ha för 43kr? På engelska. Känns som att det kommer kosta lika mycket att skicka tillbaka den, så det får bli en klassiker i bokhyllan helt enkelt.



Detta hade väl varit smarrigt? Upptäckte att jag inte hade allt för att göra den, saknas lite av varje... Kanske efter nästa storhandling :)

Förtsätt läs nu då! Jaja...

/emma.


Känner mig som en riktig husmor! J

-e384decf96da4661fe0a7510fbc26a6.png

Kolla varifrån!

Känner mig som en riktig husmor! Jag har varit på Willys och shoppat mat för ett helt kompani, typ. Tvättmedel, Yes, hushålls- och toapapper är inte med på bild. Jag är nöjd! Nu blir det en välförtjänt kopp kaffe och macka med Ladies Paradise (seminarium nästa vecka). Ha det! Pusss


Duttit Emma

Juupp. Efter seminariet var jag pepp, käkade en äggmacka och sen blev det stan. Bytte ett underlakan till ett som passar vår, numera, 180 säng. Sen sprang jag runt och frågade efter "sängklämmor" tills nån sa att jag borde gå till en järnaffär och fråga om dem hade nåt som man kan få ihop sängarna med. (Hade varit så mycket lättare med en sängram istället...) På järnaffären köpte jag några "bläck" med skruvar, får hoppas att det funkar. Vandrade med andra ord runt på söder/skanstull i snöyran. Roligaste onsdagsnöjet på länge... Typ inte. Nu letade jag rätt på kokböckerna, siktar på att åka förbi Willys imorgon och shoppa mat. Känns som om det är det enda jag gör... Inget duschdraperi fick vi heller, men så kan det vara ibland. Fick en ny plupp till tvättstugebokningen så nu kan vi tvätta på lördag 12-17.00. GÖTT DE.

Hej då.

Edit: OMG! Anställningsintervju på fredag - dock: Jag måste i så fall skaffa en kostym! Och jag som inte är kompis med - speciellt - inte min rumpa i kostymbyxor :O

Det ljuva livet

Ahh, jag sov så gott i natt! Den nya bäddmadrassen gjorde iaf min säng så mycket mjukare och gosigare. Love it! Men gissa om jag inte ville gå upp kl halv sju, så det blev fem över åtta istället ^^ Ska banne mig unna mig en timma extra sömn imorgonbitti, ska bara vara hemma och plugga, plugga, plugga... Kul. Eh.

Idag är det seminarium mellan 11-13 om boken Madame Bovary. Blir alltid lite nervös över det, man vet ju aldrig vad de hittar på... Men läraren är toppen sen föreläsningarna och jag vet att hon kommer pressa oss - på ett bra sätt - att säga vad vi tycker osv. Ska bli kul att höra vad de andra tycker också, man kanske kan få nya idéer och uppslag :)

Sen ska jag byta ett lakan på Hemtex och köpa duschdraperi på Bolagret (Skanstull - suck). Men fint kommer det bli! Måste leta reda på sängklämmor/clips som man fäster under sängarna så de inte glider isär också. Tips på var det kan finnas?

Ha en fin dag! Puss å kram

On my way to meet my man

Fick ett sms av darling att jag ska möta honom på Slussen för att hjälpa till att släpa bäddmadrass och allt sånt. Jag menar, en bäddmadrass med måttet 180x200 kan inte vara att leka med. Jag som lessnade på min kurlitteratur efter ca 1,5 sidor var jag inte sen att säga "javisst". Ska därför snart dra mig, komma ur Nils (fotbolls?)shorts (värsta kapet att bli sambo = dubbelt så stor garderob!) och sen dra ner till tåget. Fick inte jättemycket röjt i lghten, lite, lite i walk in closeten och sen diskade jag av alla bestick så jag med gott samvete kan plocka fram dem när vi ska äta. Apropå äta, vad katten ska vi äta till middag?!

Hej svejs så länge!

/emma.

Underbart

Kom på att tvättkorgen svämmar över - dags att boka tvättstuga tänkte jag hurtigt. Går först lite vilse nere i källaren (tvättstugan i vår trappuppgång har brunnit - ! - så jag letade efter nån trappuppgång med tvättstuga. Frågade en äldre kvinna som satt på en solstol nere i källaren och löste korsord (?). Uppgång 23 och 25 tipsade hon om. Bra. Jag gick dit och hittade en passande lucka på lördag eftermiddag. Tipp! Jag tar fram boknings-pluggen och försöker få in den i hålet under rätt datum och tid. What?! Får den inte plats? Jag trycker och vrider och vänder lite på den, testar några andra hål i schemat, men nej. Den är för stor. Det är nämligen en ny plugg och inte en gammal från 70-talet. Toppen. Verkligen. Kul. Rena underkläder? Tror inte det. Verkligen bra att felanmälningsstället har öppet mellan 8-12 på vardagar.

/emma.


354 sidor

Så, nu har jag sen jag började med Madame Bovary läst ut hela boken. Vilken tragisk berättelse, inget förskönande och lyckligt slut här inte, eller ja kanske för en person men det var mest pga slughet och kanske inte riktigt genom de mest ädla metoder. Jisses. Men nu har jag läst en klassiker och om ett tag eller i kväll ska jag försöka besvara seminariefrågorna till imorgon. Nu funderar jag på om jag ska fixa i garderoben eller så. Jag har liksom inte haft ro att plocka i lghten förns boken blev utläst, så nu kanske jag ska ta en pluggpaus och röja?! Har över 100 sidor kurslitt som väntar, men en liten paus (en nyttig sådan) har ju ingen dött av :)

Min fina Nils har dessutom shoppat på Jyskt nyss på luchen, så vi kommer ha en hel bäddmadrass till sängarna istället för en till varje (känns som om man sover för långt bort ifrån varandra, speicellt när sängarna hela tiden åker isär... Sängklämmor?) och det kommer bli förträffligt! Mötte dessutom upp Nils pappa på centralen i morse och fick lite lakan mm av honom - tick tack! Sen ska vi dessutom åka till "Hällekis" nästa helg och hämta upp mer av Nils prylar. Ja, jag ska nog börja röja nu ;)

Puss å hej, leverpastej!

/emma.


Styrkepaus

Nu tog jag paus för att få i mig lite energi. Eftersom vi inte direkt hunnit storhandla har vi inte mycket hemma (tur att första pausen idag inträffade när rabatt-häftet från Willys damp ner i brevinkastet - jag blev förövrigt vettskrämd. Iaf...) så stod valet först på havregryns gröt, tills jag kom på att det finns frysta bär och fil hemma = smoothie! Den är jäkligt lite sur och kanske lite fantasilös, men god för det. Min stavmixer fixade biffen smoothien och nu får jag mer energi att forstätta läsa! Har snart bara en trejdedel kvar att läsa i Madame Bovary. Annorlunda bok och stackars tös... Åter till sörplandet av smoothie och läsning!

Hej så länge.



Förberedning...



Bär! Eftersom jag är både kräsen och allergisk när det gäller en del frukt är blåbär och hallon lätt smootiefavoriterna. :)



Ready to "eat" (dricka/sörpla)!

/emma.


Madame Bovary

Idag har jag och Madame Bovary dejt - hela dagen - på sängen (i brist på annat mjukt att sitta i som; soffa el fotölj). På onsdag är seminariet och imorgon kommer Nils pappa upp till Sthlm så det kanske blir lite svårt att läsa hela dagen. Därför satsar jag idag. Appropå satsa, SATS har saknat mina (förut) ihärdiga besök och snart är det dags för mig att dra dit igen! Känner mig faktiskt pepp! Har närmare till tåget och efter denna veckas seminarium tror jag att en timmas träning då och då bara hjälper till att få mig pluggnings-motiverad. Yeey! Men nu: läsa, läsa, läsa! (Thank god it's skönlitteratur!)

Ha en fab dag hörrni!

Pussss



Min utsikt från sängen. Trevlig hall måste jag säga (host). Mamma hade aldrig kunnat plugga i denna röra - men måste man så måste man :) Puss mam!

/emma.


RSS 2.0