Mätt och trött

Nu har jag varit hemma kanske en timma sen Oxford. Kom hem typ tjugo över sex med coachen och då var det bara att rusa hem för att äta. Har haft en fin dag i Oxford! Blev guidad bland universiteten av Lina - riktigt bra jobbat! Och solen har skinit. Blev även nån "local" Ale på Eagle and child puben dit bland annat J.R.R Tolkien satt och disskuterade saker under sin skoltid i universitetet på andra sidan gatan. Hugh Grant gick också på ett av universiteten i Oxford - mäkta impad att han tydligen har mer (smarthet) än ett schysst utseende ;) Såå, jag är grymt seg nu och ska kolla lite på Vänner innan jag måste göra engelskaläxan till imorgon, vi ska presentera stället vi bor på och sälja in det så man vill bo där - typ. Men först gäsa på sängen efter steakpie och applepie med custard... Uhgrh.

Juste, Högskoleprovet ja. Haha. Jag är verkligen ingen prov-människa + att matte är lite trist nu som det var förr = jag har förträngt och glömt att jag någonsin lärt mig. Låt mig säga så här, nu har jag testat på det och det lutar väl åt att jag inte kommer göra om det. Sicken lördag alltså... Men 60-års festen till kvällen var riktigt trevlig! 80-åriga tanter som dansar loss är en härlig syn :)

Puss å hej för idag!



/emma.

Sötnöt

Nils är en sötnöt, pläskling och knäppis-korkis. Alla var mina ord från början, men nu har han tagit dem och säger numera att det är hans ord. Nu råkar det vara så att det inte är sant darling. Sugarpie kan du få, men inte pälskling eller mormors "knäppis-korkis". Alltså, det jag tänkte säga var bara att jag hittade nåra fina bilder från när vi var i Edinburgh, inte alltför lätt att hamna på bild med denna herrn - tro mig. Men söt är han ju. En riktig sötnöt med andra ord.

God natt!



Trötta sista kvällen i Edinburgh innan bussen gick hem. Men glada! :)

/emma.

A walk to remember

Ja, nu har jag precis kollat klart på filmen A walk to remember och den är verkligen fin. Nästan så att jag var tvungen att fälla en tår, men jag ville inte det så jag lät bli. Men den sorgsna känslan hänger kvar, shit va sorligt egentligen. Men nu ska jag ju inte avslöja filmen om någon tänkt se den :) Den är i alla fall hur fin som helst!

Själv känner jag mig inte 100, har en ordentlig förkylning på G känner jag :-S Och jag som ska göra Högskoleprovet och det imorgon... Suck. Hoppas jag inte blir helt insnöad. Har känt mig lite sisådär hela dagen idag faktiskt. Hoppas väl på att kunna sova bort det nu i natt. Är helt ensam hemma, hör och häpna, både Helen och July jobbar och Rachel är hos någon kompis eller så. Skönt att vara helt själv ibland, även om man inte gör något som man inte får ;) Hade velat krama Nils lite, men jag antar att det är bäst att sova ordentligt inför ett prov istället för att trängas i en 90 säng och väcka varandra när man vill vända på sig. Jo, nej någon gång måste jag tänka smart + att han nog inte hade velat se A walk to Remeber heller ;) Jaja. Imorgon blir det alltså prov hela dagen (håll tummarna) och till kvällen ska jag på 60-års fest om jag inte blir helt jätte sjuk (håll tummarna för det med). På söndag måste jag upp early, early igen för att åka till Oxford. Får väl sova på bussen dit om inte annat!

Antar att jag inte kommer vara speciellt aktiv här imorgon, så ha en underbar dag! Nu ska jag plocka ut linserna och borsta tänderna, plocka fram blyertspennorna och suddet. Fy 17 för prov alltså.



A walk to remember; Calton Hill in Edinburgh. Kallt som fan.

/emma.

Helg!

Nu ar man fri for helgen, eller egentligen inte, har ju massor att gora... Hogskoleprovet ar nog det roligaste - NOT. Jaja, ska in till Brighton med Nils nu och kolla runt lite. Ska lamna tillbaka en klanning pa H&M osv, om det gar... Igar blev det lite av en helkvall, eller ja en hel del ol och en Cosmopolitan... Men nar man far en ol for £1.5 ar det ganska latt bestalla nagra under kvallens gang. Maste saga att jag ar ganska bakis idag... Illa va. Tur att jag har en kvall pa mig att aterhamta mig till Hogskoleprovet imorgon. Kanner mig sjukt osmart idag namligen :) Aterkommer ikvall, planerar att ligga lagt (pa sangen) och ta det lugnt. Skont. Solen skiner lite nu ocksa, kann pa den!

Puss och kram

Idag: Torsdag

Jepp. Torsdag idag. Snart helg igen. Denna helgen kommer bli totalt fullproppad med grejer, bland annat en "urroligt" Hogskoleprov! Tjo for det! En mycket mer rolig resa till Oxford med klassen pa sondag och juste, en 60-ars fest for en av mina klasskompisars "vard-pappa", ska med henne pa den festen pa lordag! Najs, I lajk. Nu ska vi snart ha en otroligt motiverande och stimulerande International Studies (kanner mig typ inte smartast pa de lektionerna). Sen ska vi aka in till stan for att fira Danea som fyller ar idag! Efter den fikan blir det antagligen mat, och vidare till en pub dar det halls en Quiz evening eller liknande. Ska bli kul!

Ha en fin dag! Har ar det blasigt, mulet och gratt + kallt! Kul va?! Vill ha tillbaka sommarvarmen fran forra veckan! NU!

Puss och kram hela dan!

Back on track?

Jorå, det blev väl bara lite mycket igår. Inget jätteallvarligt så inget att oroa sig för så! :) Ni är så söta! Jag lovar att återkomma till er som det så fint heter, men idag hinner jag knappt skriva det här. Ska skriva en essay nu och sen blir det Boxning och direkt efter det hamnar jag nog i Pavilion igen för lite film eller liknande. Kom hem ny från stan och en smoothie med Jenny på ett trevligt ställe! Mer sånt. Mer vitaminer och mindre bröd! Man ska ju ta hand om sig själv :)

Ha en fin eftermiddag och kväll, är tillbaka imorgon igen! Puss pusss

Sådär faktiskt...

Nu lutar det mesta ner. Alltså känslomässigt. Illa. Fy. Inget känns kul just nu och jag vet inte vad jag vill. Hatar verkligen att inte veta vad jag vill. Det var det jag syftade på i förra inlägget (Hjälp!). Jag behöver lite hjälp eller tips på vad jag vill göra, vad jag har för framtidsplaner osv. Känner ingen inspiration what so ever och inget känns speciellt kul just nu. Jag vill inte känna så här, jag är ju egentligen en positiv jäkel som ska skratta och inte få fram ett enda förståndigt ord för att jag bara skrattar. A du fattar? Eller antagligen inte. Botten. Skit. Blä. Okej, jag vet att det är destruktivt att gräva ner sig men det är svårt att undvika det när man inte vet.

Jag är en sån där person som vill veta och som vill ha koll. Kontrollfreak? Nja, men planeringsmänniska mer. Eller ja jag gillar att ha saker och ting i ordning, organiserat är ett annat bra ord. Jag och min Filofax har minst sagt en oändligt kärleksaffär. Det säger en hel del.

Nej nu ska jag kanske göra nån läxa, eller inte, har ingen lust och Thom (en av lärarna) bryr sig ändå inte så det är nog okej. Puss å godnatt.



En gammal bild från förr.

/emma.

Hjälp!

Jag får inget moraltiskt stöd eller support här. Har ju livsviktiga frågor att ta i tu med men ingen vill hjälpa mig :( Mamma! Eller typ Anna, eller Sara, eller Alina, eller alla andra sötisar (ingen får känna sig utanför)! Hjälp mig. Buhuu.. Okej det är inte allvarligt som det låter, men jag får ju inget stöd här i skolan (sitter i pavilion just nu).

Buuuhhh.

/emmaSomInteVet

Beachen nästa!

Jo, alltså det är beach volleyboll på G om nån timma inne i Brighton på Sea Front. Har precis ätit lunch (soppa + massa bröd och pannkakor (två)) och sitter nu och fryser i datasalen med en kopp rött te. Solen skiner idag och det är riktigt fint om man jämför med igår, men det är kallare än man tror... Får se hur kallt det kommer bli på Sea Front med barfota-fötter i sanden och vind i håret. Burr! Aja. Funderar på att slita mig nu, är riktigt kallt här uppe. Brukar vara mycket varmare och mer olidligt kvavt än kallt, knepigt. Oviktigt vetande...

Återkommer senare! Puss å hej.

Goder afton, goder afton

Sitter i Pavilion som vanligt på vardagarna, ganska dött. Två pers är "lite" på örat, Rickard och jag är allmänt (o)sociala med varsin dator, Sinan och hans tjej är nån annan stans, nåra spelar tv-spel (tror jag). Jag har varit nyttig och ätit couscous-sallad idag tills nyss när jag köpte mig en Snickers... Men det är ju volleyboll imorgon! Tjo.

Var och handlade idag med lite guys från skolan på Boundary Road och sen gick vi hem igen. Jag la mig på sängen för att läsa på min bok Chasing Harry Winston av Lauren Weisberger och somnade ganska snart. Vaknade lagom för att läsa lite till och sen dra mig bort till skolan. Uppdaterade lite på Resedagboken nyss också, skrev en ap-lång reseskilldring om Edinburgh-resan. Alltid nåt. Nu ska jag nog läsa lite till om jag inte blir alltför störd av de två något vimsiga personerna i soffan som spelar Trivial Pursuit. Illa bara som det är men denna är såklart på engelska ;) Good luck!

Puss å ha en fin kväll! Sov gott!



Glad Emma förra onsdagen på Burger King ;)

/emma.

Monday, just monday

Imorse var jag trott! Det tar ju pa krafterna att dela 90-sang med en bredaxlad lang kille. Men mysigt :) Har varit en relativt kort dag idag i skolan, har bara tva lektioner pa mandagar och sen lunch. Vantar just nu pa utvecklingssamtalet jag ska ha kl 13.40. Sen ar jag fri som en fagel! Ska val till Boundary Road och shoppa middag till ikvall osv. Sen hander det inte fruktansvart mycket mer. Hum. Men i morgon blir det beach volleyboll pa Sea Front inne i Brighton, de har en beach volley plan dar (eller vad det nu heter), ska bli kul! Hoppas bara det blir finare vader, idag ar det molningt och inte alls lika varmt som forra veckan - buhu. Har ju blivit bortskamd med solsken och varme nu!

I ovrigt da, jo, pa onsdag ar det BBQ-kvall har i skolan, funderar dock pa hur det ska bli med Boxningen jag egentligen ska ga pa... Kanske det lutar at traningen anda. Pa lordag ska jag gora Hogskoleprovet! Fy har en rejal angest redan faktiskt, kommer kanna mig saa blast nar jag sitter dar pa lordag. Men men. Pa sondag ska jag till Oxford med nastan alla andra pa skolan, ska bli riktigt kul! Trodde jag skulle missa det nar den egentligen var placerad pa lordagen och det ar da jag gor Hogskoleprovet, men de andrade pa det! :) Yeey. Aja. Nu ska jag pa utvecklingssamtal!

/emma.

Topshop - the very first time

Tro det eller ej men jag har aldrig köpt något på Topshop! Häpnadsväckande va? Jo, asså om man inte tänker på den gången i Hastings när jag köpte en kofta som kosta £31,5 och Nils sa "Va? Köpte du en kofta för £31?? Är du galen?!" typ. Så jag gick tillbaka med en gång och lämnade tillbaka den. Inte bara för att det var dyr utan för att jag var osäker på om jag verkligen ville ha den. Kan också säga att det var första dagen jag och Nils verkligen pratade också, haha. Snacka om att vara ärlig, visserligen drev han... ;) I alla fall, Topshop. I torsdags tror jag det var, köpte jag mig ett linne på Topshop, ett sånt där sommarlinne som man bara måste ha! Kolla så fint:



Mjauu!



Tänk att man kan bli glad av fina detaljer...



Man blir glad av att få använda det också + solskenet såklart! (I fredags i skolan).

/emma.

Underbar dag!

Idag har jag haft en riktigt fin dag! Vaknade av solskenet halv tio och gick ner för att äta min vanliga frukost på cereal with milk and toast with philadelphia (bättre det än marmelad!). Sen blev det en (skållhet) dusch och lite röjning i rummet. Kl 12 träffade jag upp Nils för promenad eller nåt, vi kom dock bara till Boundary Road och Tesco där Nils shoppade loss lite. Han ville hem och läsa nya tidningen och nya boken men jag ville inte hem så jag hoppade på en buss in till stan istället. Jag strosade runt lite i köpcentret och köpte såklart "lite" nödvändinga prylar. Ska visa bilder! När jag köpt en Cosmopolitan (tidningen alltså) stötte jag på Bahar och Melike som också strosade runt på stan. Vi snackade lite och sen gick vi vidare åt olika håll, jag köpte mig en morotskaka och latte på Starbucks och kollade i min tidning. Fick bara ännu mer shoppingsug efter att ha kollat i den så jag gick till New Look också och köpte mig ett par ballerinaskor. Sen var det dags att ta bussen hem och där stötte jag på Sofie så vi fick oss en trevlig bussresa hem tillsammans. Nu sitter jag här (nähä), har plockat ner lite saker mamma och syskonen ska få med sig hem när de kommer i en väska och rensat på skrivbordet. Läxorna ska göras och tidsnog blir det middag! Nils ska komma över på film ikväll också (tanten jobbar, dock är July och Rachel hemma men de är schyssta(re):) och det ska bli mysigt!



Vardags(eller söndags)lyx på hög nivå!



Underbart fint halsband från Accessorize!



Rosa ballerinas från New Look.



Och svarta ballerinas från H&M - faktiskt jättenödvändigt! Hade ju inget att sätta på fötterna! Men nu har jag det :)



Och dagens klädsel, ny blus från H&M, sommarfräsht! :)

/emma.

Godnatt

Nu är det dags att säga godnatt, har kollat klart på en film, lyssnar på musik och ja, alltmät segar. Kollar på bilder från Edinburgh-resan. Det var några fina dagar ändå.

Den här bilden tog Sinan eller Ahmad på mig när vi var på väg upp till Edinburgh Castle. Jag vet inte riktigt om jag gillar den egentligen, men något visst har den. Det kan vara min ögon...


Jaja, jag skulle bara säga godnatt! Ses imorgon! Promenad med Nils igen, finns liksom inget bättre att göra här ;) Speciellt eftersom man inte kan vara hemma hos någon så där bara. Men det är bra med promenader! 10 000 steg om dan har jag hört!

Puss å godnatt

/emma.

Emma är hemma

Fyndig rubrik va? Jepp, så kul är jag :) Har varit hemma en stund nu sen jag kom hem från stan. Vi tog bussen hem igen efter promenaden på dryga två timmar in till Brighton längs Sea Front. Det tar typ en timma att gå in om man går fort ;) Solen sken och jag kunde gå i bara linnet en bit! Mys pys att promenera med sin knäppis-korkis <3

När vi närmade oss Brighton och Brighton Pier blev det riktigt mycket folk på strandpromenaden, det märks att det är fint väder och att alla vill ta tillfället i akt och vara ute. Ett gäng skönta typer från skolan satt på stranden vid piren så vi gick dit och satt där några timmar. Rickard och Anton spelade gitarr, jag köpte en glass, Nils ritade på stenar, Jenny smuttade på kaffe och de andra gjorde nog lite liknande saker de med. Mysigast var nog att ligga på Nils rygg och känna solen i ansiktet.

Snart är det dags för käk, tanten ringde nyss och sa att hon var lite försenad, men det är lugnt. Ingen orkade göra nåt speciellt idag så det blir nog en kväll inne med filmer. Kan vara skönt ibland det med! Saknar er fina människor där hemma! I påsk får jag träffa några av er :)

Nu kom tanten, fish and chips blir det tydligen! Jisses. Bra att jag fick mig en promenad på över tiotusen steg idag!



Pussar är bra. Väldigt bra.

/emma.

Solskenspromenad

Nu ska jag snart klä på mig och möta upp Nils vid macken (inte så sexigt kanske;) kl 12 och sen ska vi gå en promenad in till Brighton längs med Sea Front. Sist vi gjorde det var väl Nils inte helt inne på idén men denna gången var det faktiskt hans förslag - hör och häpna. Solen skiner ju så varför inte passa på!

Igår gillade vi som sagt på skolans gräsmatta, det var inte sådär superlyckat kanske efter som engångsgrillen inte riktigt ville fungera så jag fick grilla min lax i Jennys tants innomhusgrillanordning istället. Vi delade på min flaska vin jag införskaffat på Sainsbury som var förvånandsvärt god faktiskt! Sen skrattade vi mest och gick tillbaka till skolan där de lyckats få fart på grillningen med nytt kol. Jag och Jenny drog ner till en Off Licence butik där jag köpte en vinflaska för £1.99 sen gick vi in på en pub mittemot, vi var fyra stycken gäster där inne med oss. Hehe. Vi drack ett glas vin till och skrattade. Sen tog Jenny bussen in till stan och jag gick till skolan igen. Stannade där en stund när de andra städade undan (jag hjälpte till lite;) och sen gick jag hem. Blev en tidig kväll men skönt, somande innan tio tror jag.

Men som sagt! Dags att sätta på sig lite kläder, ta fram solbrillorna och ge sig ut på promenad! Ha en fin fin dag!

Många kramar.



Så här såg det ut lite varstans i mitten på februari här i Brighton. Vår!



Mer vårblommor!

/emma.

Solig fredag

Nastan alla mina inlagg borde borja med sol nagonting, eftersom solen skiner for jamnan har! Tjoho. Fredag ar det ocksa, sitter i skolan nu men ska snart ga hem och lamna lite grejer innan vi nagra ska ga till Sainsburys eller Tesco for att handla lite mat till ikvall och dricka sa klart :) Vi ska namligen grilla har i skolans tradgard - forsta grillningen ute det har aret! Tjing pa den ;) Vet inte riktigt vad jag ska grilla eller ata men det loser sig nog. Sen kanske vi ska vidare ut eller vad man kan tanka sig att man kanner for. Aterkommer probably imorgon igen med annu mer solsken. Kanske lite harligt strandhang i solen med packed lunch?! Later harligt! :)

Ha en fin fin eftermiddag och kvall! Manga pussar fran solen!

/emma.

Godafton!

Nu hänger jag i Pavilion igen, händer inte fruktansvärt mycket direkt. Kom hit direkt från stan med Amanda (åkte in med Sofie, Sofia, Hilda också) efterl ite shopping. Solen och sommarkänslorna fick mig att vilja köpa något fint ;) Har dock problem med att jag måste hitta ett par ballerinas eller liknande... Finns ju inget! Massor med höga klackar, men det passar sig ju inte till vardags - tyvärr. Well, well imorgon är det fredag! Eftersom solen skiner som 17 mest hela tiden, nja inte just nu när det är kväll och mörkt, men hela veckan har varit strålande! Fantastiskt! Imorgon ska vi till och med ha grillkväll här i skolan, eller ja på gräsmattan. Sen blir det väl lite partaj inne i Pavilion när det blir kallare och sen utgång kanske?! :) Låter kul och härligt i alla fall. Antar att Sverige är sjukt kallt och jäkligt? Hur känns det när jag säger att jag inte behöver jacka om dagarna och vi sitter ute och solar på rasterna? Yummie. Kjol, t-shirt och solbrillor. Mjau. Ja jag älskar nog England ändå!

Nu ska jag lämna tillbaka datorn jag kidnappat av Rickard :) Ha det så bra och fint där hemma! Godnatt och pussar :-*

/emma.

Morrn, morrn!

Oj, nu måste det gått rekordlång tid sen jag bloggade sist. Ska snart rusa till skolan, solen skiner och legginsarna har premiär för detta år. Presentationen gick bra! Kommer inte ihåg så mycket men men, det känns sååå skönt nu efteråt. Som om livet har börjat igen eller så ;) Närå. Men skönt är det. Nu ska jag rusa som sagt! Återkommer senare :)

Ha en underbar dag!

Puss å kram /emma.

Snart gäller det

Sitter i Pavilion just nu och har gått igenom presentationen med Bahar. Just nu orkar jag inte vara nervös men imorgon kommer jag väl drabbas av stora tunga nervositeten. Blä. Men tio-femton minuter efter kl 10.20 kommer vi vara klara och kunna leva igen! Tror det ska firas med morotskaka och en Good-Friday t-shirt (förra fredagens välgörenhets grej). Tydligen är det St: Patrics Day imorgon också och det innebär öldrickande, ganska bra timing ändå. Klara med presentationen och det = fira! Japp. Låter bra. Några (typ tre pers, samma som skrang omkring toppless i skolans trädgård efter en boll tidigare idag) är lite "smått" överförfriskade och spelar poker just nu. Urk. Aja. Snart får jag gå hem och sova. Ska kanske prata mig igenom min presentation ikväll en gång till innan det är dags också. Wish me luck (sista gången för denna gången)!

Massa kram och godnatt! :-*

The day before the D day

Nu sitter jag i biblioteket i skolan och försöker mentalt förbereda mig inför presentationen vi ska hålla för en lärare om en stund. Gick igenom mina texter för en liten stund sen och får helt enkelt hoppas på det bästa! Känns okej ändå just nu tror jag... Imorgon är det på riktigt, inför alla andra i skolan så då är man kanske aningen mer nervös, probably. Jaja, man kan inte annat än svimma, dö eller sånt och det har man väl överlevt?! ;) Återkommer senare. Varmt är det i alla fall ute, solen skiner. Tre killar (idioter:) spelar fotboll utomhus och har nu tagit av sig på överkroppen. Nils, Jens och Simon alltså. Herregud. Vi blir ju bländade! Hehe. Sååå varmt är det faktiskt inte!

Wish me luck!

Puss så länge!

Kärlek är fint

Kärlek är mycket, kärlek må vara allt. Kärlek är dofter man förknippar med den man älskar, kärlek är att tänka tillbaka på ett fint minne och inte kunna sluta le. Kärlek är att kunna vara sig själv och trivas tillsammans. Kärlek är att få en oväntad kyss i pannan och fina ord viskade i örat. Kärlek är att veta vilken favoritlåten för stunden är och vad som får ens hjärta att slå fortare. Kärlek är att tänka på samma sak och avsluta varandras meningar. Kärlek är att titta på när någon sover och bli varm i själen. Kärlek är att se till att jag inte fryser och i så fall värma en som bara du kan. Kärlek är att finnas där och veta att man alltid har stöd oavsett vad det gäller. Kärlek är när någon nämner ditt namn och mitt hjärta hoppar över ett slag. Kärlek är att andas i samma takt eller gå med samma fot först i långa trappor. Kärlek är äventyr man vill uppleva tillsammans. Kärlek är är att skratta. Kärlek är att leva. Kärlek är kyssar. Kärlek är allt. Kärlek är fint.



/emma.

Tell me why, I don't like Sundays

Ja, nu är söndagen här. Söndagen då jag ska skriva klart presentationen till imorgon (genrep inför lärare) och på tisdag (det är då det gäller inför alla andra). I fredags fick jag väl lite koll och surfade runt på nätet efter information, nu ska jag "bara" knyta ihop påsen... Äsch. Nu ska jag helt enkelt bara bestämma mig för att det komemr gå bra, alla är lika nervösa, ingen kommer skratta åt oss och vi får helt enkelt föra så gott vi kan! Punkt. Ingen idé att trycka ner sig själv inför en sån här sak, jag är helt enkelt för bra för det! Härligt att ha det klart för sig.

Annars då? Jo, är man medlem på Facebook har det antagligen inte undgått någon att jag är ihop med Nils? Facebook är verkligen på gott och ont, när det gäller roliga nyheter som det här är det ju bara kul, men annars vet jag inte. Så är det i alla fall! Han är fin han min Nils, han gillar fotboll (Arsenal har jag förstått) både att spela själv, titta på och tv-spel, har har samma (o)vana att köpa mycket kläder och skor - om det är en fördel eller inte vet jag inte ;) Han är självklart massa mer, frågan är bara hur mycket han vill att jag ska skriva här ;) Skulle kunna hitta på en hel del trevligt att skriva om!

Igår var jag i London också ju! Fick träffa den manliga biten av släkten på pappas sida, pappa, farfar, två farbröder och farmors bror. Pappa mötte mig på stationen och vi mötte upp de andra på en pub vid Themsen. Jag fick min första öl för dagen (halv tolv) och vi åt lunch på samma ställe (fish 'n' chips). Sen skulle pappa och ena farbrorn till Arsenal - Blackburn - matchen så jag fick sightseeinga runt med farfar, en farbror och en bakis farmors bror! Fick se Big Ben, Buckingham (som blev Fuckingham efter min andra öl) palace, Covent Garden, Picadilly, Trafalgar square - en hel del med andra ord och tre pubbar innan vi träffade upp pappa och farbror Thomas på en restaruang där vi alla åt Spare Ribs till middag - mätt! De satte mig i en taxi och runt elva - tolv var jag äntligen hemma. Det blev en lång dag igår - men riktigt kul! Tänk att man skulle stöta på dem i London av alla ställen liksom, i England där jag bor just nu! Galet. Tack för igår hörrni! :)

Men som sagt nu ska jag göra min presentation, ska öva senare idag med Bahar också. Det dumma är att vädret utomhus är "smått" fantastiskt. Men det kommer fler sådana dagar!



Darling och jag vid Edinburgh Castle.


Ha en fortsatt fin söndag alla! Pussar å kramar

/emma.

Fredagsångest?

Jag trodde nog aldrig att jag skulle drabbas av det faktiskt, fredagsångest liksom?! Nu älskar jag fredagar över lag så det är ju inte det, det är bara det att veckan har gått för fort och presentationen är inte helt klar än... På måndag är det genrep inför lärarna och på tisdag smäller det på riktigt, inför alla andra. Visst vi var i Edinburgh och det är ju kul att berätta om, men nu måste vi ju berätta om Edinburghs History och det är ju inte riktigt lika upphetsande om man säger så. Har i alla fall lyckats hitta en hel del information nu och sen blir det väl som det blir, vi kommer berätta om det vi såg och inte så mycket mer tror jag. Varför snacka om historia när vi inte kollat in just de bitarna? Eller är det kanske det man ska göra... Gud. Jag blir galen. Ikväll blir det nog en hamburgare (eller två för £5) på The Font för att det ska hända nåt liksom. Imorgon ska jag faktiskt till London för andra gången i mitt lilla liv! Pappa, farfar, mina farbröder och farmors bror är där och gör stan. (Läs: dricker öl). Fick ett samtal från pappa att de har de bra och att de dricker öl "lite lagom" sådär. "Ja klockan är ju två så det är väl lugnt" sa jag. " Aa men vi börja nog kl tio" sa pappa då. Ett annat ganska skönt citat är nog Peter som sa att "Visst vi ses på Victoria's secret!"  i bakgrunden. Vi snackade om Victora Station alltså ;) Hehe. Ska bli kul att få träffa dem imorgon!

Nej nu ska jag rulla från skolan, dags att ta tag i sitt liv. Släppa det med presentationen lite tror jag och snygga till mig till kvällen. Jepp. Hamburgare och öl låter bra! Dock måste jag hem hyffsat så jag inte blir aptrött när jag ska upp imorgonbitti och till tåget. Tjo!

Ha en fin kväll!



/emma.

Mja?!

Sitter i Pavilion just nu och försöker greja till presentationen vi ska hålla nästa vecka om vår activity week. Det sega är att det känns som om jag drar tyngsta lasset och jag kommer liksom inte fram till nåt. Vem vill lyssna på Edinburghs History liksom? Typ ingen. Vem är intresserad av vilken byggnad som byggdes först osv? Typ inte många där heller. Gaah. Men jag har iaf börjat och det är ju alltid nåt. (Positivttänkande).

Igår var vi ute och slog runt föresten. Jag Boxades och var totalt slut, sen blev det en flaska vin :) Kan berätta mer någon annan gång, nu orkar jag inte.

Puss å hej!

Tre dagar i Edinburgh

Här ska ni få se på lite bilder. Har egentligen ingen slående lust att lägga upp massa bilder här eftersom jag nyss laddat upp allt på Facebook. Det ville inte funka de första 15 gångerna heller så jaja, lite ska jag allt visa!



Här sov vi tre "mysiga" nätter, i en kyrka, i ett rum med bara väggar och en dörr utan lås. Taket var kyrkans tak långt där över oss...



Vi promenerade in till stadskärnan första morgonen och såg Edinburgh Castle på kullen.



Vår första och definitivt inte sista fika, Bahar och Nils skrattar i soffan.



Ahmad och jag satt på andra sidan bordet.



Vi gick över North Bridge till stadens äldre delar för att kolla in muséer och sånt. Självklart började det regna.



Utiskten från National Museum of Scotland's tak.



Första Edinburghska pub besöket på ett ställe på George Street.



Sinan (längst till höger) kom med flyg samma dag, han var den enda som bangade attraktiv och härlig bussresa á 13 timmar enkel resa.



Söta Bahar vid frukost bordet andra morgonen.



En söt Nils vid samma frukostbord på Pret.



Min frukost den morgonen (+ en macka).



Jag och Bahar på väg upp till slottet.



Trappa upp och trappa upp...



Edinburgh Castle!



Utiskt, kolla in de snötäckta bergen där borta...



Utsikt och jag.



Utiskt från slottsparken.



Jag igen (börjar det bli tjatigt?) + utsikten från slottet.



Vi gick in till de äldre delarna av stan längs The Royal Mile, stötte på lite byggnader som denna...



Vi hamnade på puben Jackal and Hyde till kvällen, här suger Jenny på en Envy (cremé the menthe och mjölk typ).



Jag tog mig en sliskigare drink, amaretto, baileys, chokladsås, kaluha och sånt. Nils tog sig en öl (eller tre).



Ganska creepy (coolt) ställe, toaletterna var gömda bakom en vägg, visste man inte var de var kunde man inte hitta dem!



Sista morgonen, dags att lämna vårt kära Hostel.



Dagens ändamål var att ta sig upp på Calton Hill, vi gick lite vilse först...



Men tillslut hittade vi rätt och klättrade i trappor och gick upp för backar.




The national monument till minne av Napoleon kriget.



En kanon och jag i ruskvädret, det snöade och regnade och blåste son f*n.



Det sprack upp när vi gick ner till Edinburgh igen, vi kollade in museum i the Old town och...



... käkade Edinburghsk fudge! Mums. Där satt vi några timmar innan vi mötte upp Jenny och åt sista middagen på Bella Italia innan bussen gick hem kl 22.00.

Verkligen en fin, fin resa! Men bussresan måste jag nog ändå säga att den var mindre fab ;)

/emma.

Tänkte bara...

... titta in och säga hej. Sitter just nu och knaprar på ännu en tillagad "måltid" - grekisk sallad med massa gott! Jag måste säga att jag fortfarande är stolt över mig själv - heja Emma liksom! Nu måste jag svänga ihop en Essay till imorgon innan jag går till träningen, samt att jag måste läsa en tidningsartikel på tre sidor... Nåt mer? Säkert. Vad nu det var. Kan också säga att jag har ganska fin träningsvärk idag som alla skrattar åt, eftersom ingen annan har det är det ett säkert tecken på att jag är grymt ofit just nu. Kul. Något att ändra på! :) Ska till pavilion direkt efter träningen (nåja, ska duscha först) och sen blir det faktiskt utgång! Ska bli kul, första utgången mitt i veckan?! Nja, utom den där torsdagen för ett tag sen då... :)

Puss på er och ha en fin kväll!



/emma.

P.S. Solen skiner!!

Glad, glad överraskning!

Åhh, jag blev så himla glad nu! Sinan sa att jag fått ett brev till skolan, ett lila kuvert sa han. Nu hämtade han det (fotbollsmatchen skulle precis börja och allt) och gissa om jag blev glad! Ett lila kuvert med ett fin fint kort i från sötaste Josefin! Åhh. Blir så himla glad verkligen! Tack gumman! Du är så söt som tänker på mig! Saknar dig stumpan! Vi ses lätt, ska kolla datum! Annars blir det party varje helg i sommar! Weehoo!



Du och jag bruden! I somras på coolaste busshållplatsen :P

/emma.

Hurtigbulle!

Ja nu ska ni får höra! Jag har gått i skolan idag (som alltid), sen var det volleyboll i två och en halv timma, jag flippa och va ganska galen mest. På det åkte jag och Amanda till Boundary Road och handlade på Tesco. Jag köpte bara nyttiga saker! Typ sallad, sallad, tomater och tonfisk. Kom hem, duschade och förberedde maten som jag skulle ta med till Pavilion (där jag sitter nu) och äta med Rickard och Amanda. Svängde ihop tonfisk-, keso-, gurk- och rödlöks-röran och åt den med sallad, tomater, paprika och sånt. Riktigt duktig känner jag mig. Nu knaprar jag på granatäppleskärnor och dricker det vita teet jag fick av mamma. Mm. Ska börja forska seriöst om Edinburgh nu också, presentationen is comming up! Vädret har varit upp och ner idag, solsken sen regn, sol i tre minuter och sen spöregn osv. Trevligt. Iaf om man är inne!



/emma.


P.S. Glömde jag säga att det blir Box imorgon kl 18.15? Japp. Så är det!

Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne

Idag är det vårväder här igen, gillart! Solen skiner sen i morse, jag blev faktiskt väckt av solen så jag vaknade redan vid sex tiden. Älskar att vakna av mig själv av solsken, man kan ju inte bli annat än glad :) Nu sitter jag i skolan och ska egentligen kolla upp grejer för presentationen vi ska hålla nästa vecka. Vi ska redovisa vårt Activity week-project och eftersom Bahar och jag mest knatade runt och tog kort på saker vi tyckte var fina kanske det är dags att kolla upp lite riktigt fakta istället. Jepp. Det var väl därför jag gick upp till datasalen, dags att börja då? Mm. Snart.

Nu är frågan vad man ska hitta på resten av dagen? Solen skiner, vilket är riktigt bra, dagen är inte slut, vilket också är härligt. Men vad gör man egentligen här? Har faktiskt börjat drappas av lite tristess... Visserligen borde jag handla mat och göra läxor... Kul, verkligen, jättekul.

Jaja, tittar kanske förbi senare! So long.

Puss å hej! /emma.

Internationella kvinnodagen?

Ja tydligen, idag firar man alla kvinnor. Inte för jag har märkt någon större skillnad, men i alla fall. Vaknade ganska tidigt idag, kunde liksom inte sova vidare så jag gick upp strax efter nio och gjorde mig i ordning. Åkte in till Brighton för att lämna tillbaka min darling till väska som gick sönder i Edinburgh och fick turligt nog fick jag en ny! Hade nämligen inte kvittot kvar. Skulle också lämna tillbaka mina skor som har gått sönder i hälen men det gick inte lika bra, fick hälgrepp som plåster på (skav)såren. Jaja, det kan nog hjälpa. Köpte en bok faktiskt, Chasing Harry Winston av Lauren Weisberger (samma författare som till Djävlulen bär Prada) innan jag tog bussen hem igen. Glömde säga att solen sken underbart härligt när jag var på stan, började blåsa när jag skulle gå hem från bussen och nu har det regnat också. Vilket väder! Nu ska jag skala mig en eller två apelsiner och kolla på Bridget Jones's Diary även om jag sett det typ 100 gånger är det rikgit kul! Middag ca kl 18 och ja, en film till på det och kvällen är kirrad?! Skola imorgon igen... Ja, men det ska bli kul!

Ha en fin eftermiddag och kväll!



/emma.

...





Here we go again then...

/emma.

Utmanad

Elina som är nyss hemkommen från Thailand gav sig ut i bloggvärlden bums och tog sig an en utmaning, en utmaning som hon bussade på mig...

4 av mina favoritprogram på TV
* Sex and the City
* Desperate Housewives
* Greys Anatomy
* Vänner

4 saker jag gjorde igår
* Packade upp väskan sen Edinburgh
* Sov middag
* Gick till Tescos för att handla mat med Bahar
* Åt middag och kollade på film med Jenny - mys!

4 saker som jag ser fram emot
* Sommar och sol
* Börja träna igen
* Att mamma, Maja och Emil kommer i Påsk!
* Att äta svensk mat igen i juni!

4 av mina favoritrestauranger

* Restaurang Bryggan (Gåshaga, Lidingö - blandat massa gott!)
* Sahara - Sthlm, Libanesisk restaurang
* La Coupole - Paris, skaldjursplatå!
* Räkor, aioli och baguett på en klippa på västkusten - åhh.

4 saker på min önskelista
* Drömjobbet
* Lycka
* Lägenhet
* Chanel clutch (eller en MiuMiu eller en Marc Jacobs... Eller...)

Nu är jag lite emot sånna här utmaningar, eller ja att säga vilka som också ska göra dem osv. ;) Så den som vill får ta och plita ner vad de tycker och känner! Bara att börja! Lycka till :)

/emma.

Phu!

Ja, idag var man uppe tidigt (eller ja typ) kl 9.30 och sen fick jag rusa till B&B't där mamma och syskonen ska bo när de kommer hit. Men nu är det klart och fixat så jag slipper tänka på det! Skönt. Nu har jag städat på rummet, packat upp min väska, ätit min packed lunch. Idag fick jag något som kan ha varit leverpastej (en engelsk konstig sort i så fall) och gulsmetig-pickelsröra grej. Hum. Helt okej ändå! Nu ska jag hoppa i mina sneakers och möta upp Nils på en promenad in till Brighton, måste röra på mig sen de 13 timmarna på bussen från Edinburgh. Ska bli skönt! Vädret är väl sådär men det är inte för kallt. Alltid nåt!

Later! Puss å kramar.

/emma.

Fint avslut på dagen

Kom hem för en liten stund sen. När jag och Bahar stod utanför Tesco på Boundary Road såg vi Jenny komma gåendes och blev alldeles till oss. Tänk vad världen är liten (eller Portslade). Bahar åkte in till Brighton och Jenny och jag gick in på Tescos. Där inne stötte vi på Anton som varit i London under sin activity week. Jisses. Jag köpte mig blåbär, yoghurt, hommus, gurka, paprika och avocados som jag tog med hem till Jenny. Jag fick i mig lite middag och vi kollade på film. Hallam Foe heter den. Jenny köpte den i Edinburgh och det är också där den utspelar sig. Samma skådespelare som i Billy Elliotte-filmen och verkligen ja, oförutsägbar. Tycker den var bra! Nu ska jag strax borsta tänderna, gör ett ytterligare försök att ladda upp bilderna på Facebook gick inte så bra de första tre gångerna...

Puss å natti!

/emma.



Detta kunde tydligen inte postas igår så det hamnade på dagens istället :)

Time to wake up!

Slött. Nu har jag slöat sen jag kom hem och det börjar bli dags att införskaffa lite mat. Eftersom det är fredag ska jag själv fixa min middag... Ska väl ladda upp bilderna från Edinburgh på Facebook hade jag tänkt också. Men först blir det promenix till Boundary Road med Bahar för lite införskaffning av käk. Solen skiner fortfarande! :)

Puss på er :-*

Fin känsla liksom

Att hålla handen är fint, att hålla handen är mysigt, att hålla handen är kärlek.



/emma.

Tillbaks i Brighton!

Jajamensan, precis som rubriken säger är jag tillbaka hemma i Brighton igen. Kom hem för kanske tjugo minuter sen, vad startar man inte på en gång om inte datorn ;) Har suttit på buss sen 22.00 igår kväll, en buss som har tagit oss enda från Edinburgh till London där vi var framme ca 6.00 i morse... Vi lyckades komma med en tidigare buss hem istället för att vänta ännu en timma i London - skönt. Här skiner solen för fulla muggar, synd bara att man har noll energi och är ganska trött efter bussresan. Kanske en promenad senare? Måste handla lite lämplig middag eller nåt också...

Edinburgh då? Jo, det har varit fantastiskt! Det har både regnat och snöat och bjussats på lite solsken. Har fått se slottet, gått runt i de äldre delarna av staden (The Royal Mile), fikat en massa, ätit en massa och fikat lite till... Kollat in muséeum också såklart! Hostelet var i en kyrka... Ska berätta mer om allt sen, men just nu känner jag mest för att slötitta på Vänner i nåra timmar innan det är dags att ta sig samman :) Hoppas veckan varit fin för er andra!

Puss å hej!

/emmaTrött.

Edinburgh nästa!

Så, nu börjar det dra ihop sig! Imorgon ska jag upp strax efter kl fyra för att gå till skolan och ta en taxi med de andra kl 5.00 in till Brighton för att ta bussen till Skottland kl 6.00. Phu. Trots att det är en tidig timma kommer det bli kul - ett riktigt äventyr! Kommer antagligen sova ganska mycket! Två timmar senare kommer vi till London där vi ska byta buss/vänta en timma innan vi fortsätter norr ut mot Skottland och Edinburgh! Vilket äventyr! Kommer bli riktigt, riktigt kul :) Pratade med lilla mamma på Skype i en timma för en stund sen, lika mysigt som alltid! Maja och Emil tittade också förbi så vi fick säga hej. Emil ska till Frankrike imorgon faktiskt, till Genevé och Paris. Vi barn är bra på att hitta på grejer, den saken är säker! Och min packning då? Jovars, väskan är proppad och då har jag inte ens försökt få ner nesessären och sminket än! Önska mig lycka till :)

Ha en riktigt bra vecka! Det ska jag ha! Kommer tillbaka på fredag förmiddag, om jag har mer bloggningssug än sovsug då återstår att se. Men jag säger definitivt hej till fredag eftermiddag! Ha det bäst! Massa kramar ♥



Edinburgh Castle ska minsann besökas!

/emmaPåÄventyr.



Dagens stora projekt

Idag är "största" grejen att gå till stora Tesco och handla färdkost till imorgon. Skottland imorgon ju för 17! Ska bli väldigt roligt :) Kl 13 kommer Bahar, Jenny och Nils hit till mig och så går vi i sammlad trupp resten av vägen. Hum... Det är i alla fall roligare att vara fler när man ska handla! Håller på att fixa med spellistorna i iTunes just nu, råkade radera en spellista förra veckan och det är inte ett litet projekt att reparera den skadan... Suck. Men det blir nog bra tillslut! Sen måste jag seriöst börja packa väskan också, har bara stoppat ner strumpor och trosor i väskan än så länge... Å andra sidan har jag hela dagen på mig :) Först Tescos!

Ha en härlig söndag! Pusss :-*

P.S. Bjuder på en härlig låt så här på söndagen. Love this one! Broken strings med James Morrison och Nelly Frutado.



/emma.

RSS 2.0