Status: kl 19.19, Lördag

Ja nu är den väl inte 19.19 när detta inlägg postas, men det var då jag började skriva det - intresseklubben antecknar... I alla fall. Just nu sitter jag här:



I sängen! Med dator, mobil, filofax och anteckningsblocket. Jag är iklädd detta:



Nytt från topp till tå nästan, mjukisbyxorna iköpta idag för 13 timmars lång bussresa till Edinburgh samma ändå mål för den rosa mjukis-tröjan och det blåa linnet är bara bra att ha, bas liksom. Tanken är att jag ska kolla i dessa böcker inför Scotland:



Men istället surfar jag på nätet och kollar in det jag köpte igår, typ solbrillorna:



Yeah!



Såå snyggt. Hum. Notera att jag prövar läppstiftet jag fick från Clinique och de stora hjärtörhängena jag köpte igår!



£10.28 nagellacket jag fick gratis när vi köpte biljetter till Confessions of a shopaholic.



Egentligen borde jag packa denna...



Men det blir nog Harry Potter och M&M's när jag tänker efter :)

Puss å ha en fin kväll!

/emma.


Saturday plans?

Jag har verkligen inga planer idag, eller på helgen heller för den delen. I fredags sken solen som bara den och man hade höga förväntningar på resten av helgen, egentligen visste jag ju inte riktigt vad jag skulle göra men någonting dyker ju alltid upp! Hade en mysig kväll igår med tjejerna på Thairestaurangen i Kemp Town, riktigt god mat! Sen gick vi till PavTav (Royal Pavilion Tavern) och tog en öl, mötte upp andra (glada i hågen) från skolan och satt där en stund. Jag var inte ett dugg taggad så jag var hemma innan tio och sov tio - skönt. Vaknade av mig själv en timma innan jag tänkt, gick upp, sminkade mig och åt nyss frukost.

Nu är ju bara frågan vad jag ska hitta på, vädret är inte alltför strålande som igår, men imorgon ska det tydligen regna å sånt ruskigt. Måste in till Brighton idag och låna lite böcker om Edinburgh hade jag tänkt. Så Brighton får det minsann bli! Känner mig inte direkt taggad på utgång ikväll heller så det blir kanske en lugn kväll med en film eller två? Mys.

Kanske dags att hoppa in i duschen? Kommer känna mig lite piggare då kan jag tänka mig :) Puss på er och ha en fin dag!



/emma.

Må-bra-bilder

Saker man mår bra av att titta på helt enkelt.











/emma.

Thai i Kemp Town

Nu ska jag strax rusa till bussen, ska in till Brighton och äta Thaimat i Kemp Town ("gay delen" av Brighton) med Jenny, Sofia och Lina. Ladies nigh med andra ord! Sen vet man i och för sig inte om man stöter på några andra i vimmlet (a.k.a på någon pub). Kommer bli riktigt trevligt vilket som! :)

Idag har solen skinit som bara den, vår, vår, vår! Gjorde helt rätt val när jag tog på mig klänning och vårkappa imorse. Åkte in till Brighton efter skolan och köpte solbrillor samt annat nödvändigt. Typ en zip-tröja till 13 timmars-bussresan till Edinburgh på måndag och sånt. Men som sagt. Dags att röra sig mot bussen!

Ha en fin kväll och puss å kram :-*

/emma.

Glad :)

Nu är jag tillbaka igen! Både bokstavligt- och bildligt talat. Okej jag ska inte lova för mycket men det känns liksom bra. Idag hade jag och Johanna en presentation jag våndats över sen igår när vi fick reda på att vi skulle göra den, första presentationen jag gjort på Engelska hitills sen jag kom hit. Blää. Jag gillar verkligen inte redovisningar och denna skulle jag göra på engelska om ett ämne jag inte riktigt greppar. Jag tycker liksom inte det är intressant med environmental issues, visst det är viktiga och seriösa grejer men liksom inget för mig. I alla fall, det är över nu och det gick bra så jag är glad! Firade det med en fika på stan :) Kändes redan efter sista lektionen (redovisningen) att det var helg! Underbar känsla. Imorgon har vi bara två lektioner och lunch och sen kan man göra vad man vill! Det bästa av allt är väl att det är Scotland och Edinburgh som gäller på måndag också! Kommer bli riktigt äventyrligt. Antagligen kommer jag få äta upp de orden några timmar in på bussresan, bara 13 timmar enkel resa... Men det ska bli kul ändå! Åker ju med några av de bästa :) Som ni kanske förstår blir bloggen vilandes under denna vecka eftersom Hostelet antagligen inte står för datorer och Wifi, det är bara att föreställa sig hur bra vi kommer ha det helt enkelt! Måste börja packa i helgen också, lätt packning och mycket varmt. Har hört att det kan vara ganska ruggit där uppe?! Fleesen och underställ? Ser verkligen fram emot det! Tjo!

Imorgon efter lunchen ska jag till ett B&B och kolla in deras rum för mammas och syskonens räkning. Saknar er riktigt, riktigt mycket! Kommer bli så kul när ni kommer! Appropå syskonen, fick en bild av Emil som togs innan jul och Thailandsresan hos moster Stina. Vi hade lilla julafton och så här gulligt blev kortet :)



Älskar er ♥

Nu ska jag allt sova. Trött, trött. Ska upp och duscha imorgonbitti också vilket kräver en kvart extra... Natti och dröm sött!

/emma.

P.S. Sjuk skön träningsvärk efter Box-passet igår. Aj aj i armarna! ;)

En av anledningarna till att England är bra, nr 2

Det är vårväder här var och varannan dag! Helt fantastiskt att tänka att Sverige har snö och iskallt när det är vårkapps-väder här! Älskar England! <3

/emma.

En av anledningarna till att England är bra

Jag fattade först nu att Sverige inte ens haft galapremiären av En shoppaholics bekännelser! Galet. En annan vanlig tjej (jag) var och såg den på bio i lördags! Och gissa vad, jag fick ett nagellack, ett rosa fin fint nagellack. Alla fick ett sånt lack när man köpte biljetterna till och med Anton! Tror lacket kostar ca £10 så det var verkligen ett kap! Hoho. Jag diggar verkligen England!

/emma.

Sedär ja

Just nu är jag hemma, ligger i sängen med datorn på magen. Skönt och slappt. Ska snart ta mig samman och duscha av mig, kanske göra nån läxa och sen blir det film hos Amanda med Sofie också. De ska tydligen visas en fotbollsmatch i Pavilion men med ett intresse på noll när det gäller sport väljer jag nog tjejkväll med film! Spelade volleyboll i skolan idag också, riktigt kul men jag måste bli bra igen, har tappat allt som helst fokus sen jag spelade volleyboll i skolan (gymnasiet). Men man kan bara bli bättre vad jag hört! Imorgon ska jag på Box och svettas. Härligt. Men just nu... Orkar inte mycket, kanske kolla på nån film eller så och vänta på att badrummet ska bli ledigt så man kan duscha!

Puss å ha en fin kväll!

/emma.

Nonchigt värre

Jo man tackar. Jag vet inte, men har man sagt nåt så ska man väl stå för det, eller? Något att gå i taket för. Morr. Men faan åsså som Simon sagt på skånska. Tror du hajjar.

Men. Jag har i alla fall hunnit med en hel del idag, skola, morotskaka i stan, kolla in B&B't där mamma och syskonen ev ska bo när de kommer i påsk, hem, ätit macka, iväg igen för att träna med Sofie, duschat och nu några avsnitt Vänner innan läggdags. Träningen var inte direkt i tyngsta laget, ganska skrattretande faktiskt, men på onsdag ska jag Boxas istället så då ska det svettas! Imorgon är det skola som vanligt, måste nog till Boundary Road och handla lite mat eller så, läxor ska också göras och juste det, volleyboll på "sport timman" imorgon då?!

Nej, Vänner blir det nu, behöver dra lite på smilbanden innan jag somnar ;) Puss och hopps dagen varit bra!

/emma.

Vårdag i Arundel

I lördags var jag och ett gäng klasskompisar (tänk att man skulle få säga det igen) i Arundel. Vi åkte skolans minibuss dit med Thom, en av våra lärare. Gabriella kom oanmäld och ville följa med, men hon fick ligga i bagageutrymmet hela vägen. Ajaj, aningens olagligt!



Gabriella där bak.



Vi hoppade av vid en liten sjö, alla ville ut i liten roddbåt och bara njuta av solen.



Lina och jag stod i kön för att "få" en båt.



Äntligen ute på det "stora" blå!



Anton var först ut att ro...



Underbart verkligen...



Jag var grym på att ro, bäst i denna båten i alla fall ;)



Cream tea i solskenet - fab, fab, fab!



Anton och jag var de enda som tog varsin Cream tea - man får inte missa ett ypperligt tillfälle!



Vi gick in till centrum av Arundel.



Ett stycke slott.



Loppis, mycket prylar!



Stadskärnan, inte speciellt stor :)



Söta hus och små gator.



Vi gick uppför mot slottet, man såg långt om man kollade tillbaka...



Stor port, liten Emma.



Arundal Castle!



Sofia och jag på en solig bänk.



Abbey... Nånting...



Fint, maffigt.



Moi.



Quality new & nearly new clothes. Nearly? Hur kan nåt vara nearly new? :)



En glass i solen innan hemfärden!



Anton fick inte plats på bänken stackarn.



En buss stannade precis där vi satt och ja, det var allt från Arundal det!

/emma.

Mycket, mycket att berätta om

Eftersom jag inte lagt över alla bilder på kameran på länge blev det en hel del att berätta om när jag la över bilderna i "morse" (ca kl 12). Bara att börja berätta då!



Två till smaker av B&J fick komma med mig hem för att testas. Måste nog säga att Half baked är favoriten tätt följd av Cookie dough. Mumma!


Jag klämnde ner mina höfter i en pennkjol - regler om att höfter och rumpa av min size inte ska ha pennkjolar är till för att brytas. Nå?



Tripp med Britain and the environment gruppen till Devil'd Dyke (googla för mer info) Johanna och skylt i bild.



Det var en svinkall dag och det blåste ganska bra där uppe. Vissa ville flyga-segla-greja, för kallt för sånt trams tyckte jag.



Vi gick till andra sidan, phu - inte lika blåsigt.



Kollade in den fantastiska utsikten och pratade environmental stuff.



Vi har ju lektioner också, mycket fokuserade sådanna måste jag säga. Sofie främst, sen Johannas hår och lärare Thom.



Vi skulle beskriva saker (adverb), typ Sinans (Thoms egentligen) fina (?) mössa, Amhad till höger.



Sofie lever sig in i rollen när hon prövar denna handuk för hårtorkning (eller vad det nu var).



Till kvällen blev det utgång. Jag och tre killar. Killarna spelade biljard och jag tog kort från mitt hörn.



Notera kannan med öl i vänstra hörnet, typ andra eller tredje?



En duktigt full fröken Emma (ledsen mamma men du vet ju hur det ligger till;)



Alla <3 :ns dag, Amanda och Sofie på softaste puben.



Jenny och jag filosoferade på söndagen den 15e februari.



Ny vecka, Bahar och jag på St:George (lokal pub i Old Village) innan vi gick hem till henne. Killarna spelade biljard så det var roligare att snacka förtroligt hemma hos henne.



Det blev varmt och vårigt i luften = vårkappan invigdes!



Solen fortsatte stråla, satt ute på rasten och läste läxor...



... Innan vi åkte på tripp igen med Britain and the environment, Simon och Nils vid havet där vi snackade vågor, sten och sånna saker.


Jag och Jenny åkte in till stan i fredags och jag köpte ett lägglans från Clinique.



Och OPI nagellacket för superfynd priset!



Jag köpte en eyeliner från Clinique också eftersom jag då fick denna tjusiga present:



En söt söt necessär fylld med detta:



Ohh. Superglada blev vi! Både Jenny och jag slog till på detta kap, och eyelinern har jag velat ha oavsett, det var bara en tidsfråga.



Till kvällen (i fredags) blev det utgång. Vi åkte i samlad trupp (Amanda, Sofie, Amhad, Richard, Anton, Lina och jag) till The Font där det blev nåra öl och två hamburgare för £5. Billig middag gillar vi! Sofie och jag med våra första öl.



Nåra glada personer, Lina, Richard och Anton.



Nu är det roliga med bilden Sofie till höger bakom mitt gigantiska ansikte. Oslagbar!



Vi åt nyttig med andra ord!



Vi bytte platser till denna soffa, det skulle ju komma minst fyra pers till!



Sen bytte vi soffa ännu en gång, men det var ännu mindre platser så vi flyttade tillbaka till den andra soffan igen...



Sofie och jag spexade ner för trappen, man kan roa sig med lite ;)



Vi beställde in en flaska vitt, skål säger Lina och Emma.



Hej hej!



...



Det blev mycket kort! Kul, kul med kort!



Lisa, Nils och Simon kom, Simons glasögon skulle provas!



Ägaren av glasögonen; Simon.



Hum, kanske inte bästa modellen för mig!



Amhad och Lisa.



Skönt gäng :)



Färgglada Jenny kom! Hon hade varit på musikal el var det teater?



Det filosoferades djupt av dessa två herrar, minst sagt. Djupt ner i ölkannan kanske?



Dags att dra vidare tror jag allt... Mot Tru!



Jenny shakade loss...



På ett coolt dansgolv, de ändrade färg och hade sig! Helt klart bra.



På bussen hem igen, Nils får pröva Jennys trofé för kvällen (nån kille var utklädd till tjej, hans svensexa).

Nej nu får det räcka för detta inlägg. Arundal bilderna kommer i nästa eller näst nästa :) Puss å hej.

/emma.

Brb

Återkommer senare med allt - massa bilder! Nu promenad! Puss

Vårdag!

Idag har det varit fantastiskt väder, F-A-N-T-A-S-T-I-S-K-T väder! Upp mot 13 grader varmt, vårkappan åkte på och jag gick med lätta steg till skolan i morsen kl 10.20. Vid skolan mötte jag upp de andra som också ville se Arundal och vi åkte dit i skolans minibuss. Ska självklart berätta mer om det sen, men just nu laddar jag mobilen och jag har bara en adapter med mig så datorn blir lidande... Kvällen igår var också kul! Är sjukt trött idag bara eftersom jag kom hem ca tre och gick upp vid nio. Vi var på The Font först och käkade hamburgare (två för £5) och drack öl, vin och drinkar. Måste säga att jag tycker öl blir bättre och bättre! Sen gick vi till Tru och dansade tills vi tog bussen hem med en avstingare till Burger King - aj aj. Nu ikväll ska jag på bio med Sofie, Amanda och Anton - Confessions of a shopaholic - finally ska jag få se filmatiseringen av första boken i Shopaholic-serien. Kommer bli fab. Men eftersom jag är trött och jävlig blir det nog hemgång efter bion och lika trevligt är väl det, älskar att gå på bio! Popcorn tror jag allt det blir :)

Som sagt, jag åkterkommer imorgon med bilder och massa skoj! (För dem som är intresserade:) Puss på er och hoppas ni också haft en förträfflig lördag!



Jag hoppas mer på handlingen och skådespeleriet än kläderna, outfitsen är ju förfärliga! Men kul ska det bli :)

/emma.

Utgång!

Jepp ikväll blir det utgång. Ska bli kul :) Hoppas på det bästa: en riktigt grym kväll! Känner att jag skulle behöva dansa lite också, för att öka på endorfinerna. Just nu har jag precis målat naglarna, köpte äntligen mitt mörkröda nagellack från OPI för bara £8,5 i Sverige kostar det 140SEK! Galet. Väntar på att färgen ska torka så jag kan byta om till något mer festligt...

Idag var det skola såklart, bara två lektioner och lunch sen freedom! Jag och Jenny åkte in till stan för jag ville ha morotskaka (sen igår typ) mums. Droppade såklart in på några ställen på väg till bussen... Mer om det imorgon eller på söndag! Imorgon ska jag och nåra andra från klassen på "frivillig klassresa" till nån by/stad. Ska bli mysigt. Kände att jag ville ha en vettig sysselsättning i helgen (mer vettig än att ligga på sängen) så en utflykt it is! Yeey! Men som sagt, mer blogg en annan dag!

Puss på er och ha en fin fin kväll!

/emma.

Söt

Blev taggad på en bild på facebook med Bahar och mig. En bild från en av pubarna på alla hjärtans dag <3 Du är söt du vännen!



/emma.

Slow, slow

Jisses va jag är seg alltså. Jag vet inte, jag vill inte bla bla osv. Ska ha en riktigt hjärndöd kväll ikväll, tänkte kolla på filmer och så, kolla över läxan lite snabbt innan bara, var inget direkt betungande... Vi åkte på en liten tur till Southwick idag på Britain and the environment gick runt lite (sista lektionen), kollade in en power station där och snackade sten och vågor och sånt skoj. Solen sken stundvis vilket inte är fel alls! Sen hängde jag med Nils, Simon och Jens till en av pubarna i Old Village för att fördriva tiden. Jag drack sodavatten, killarna öl och de spelade biljard och dart. Jag kunde väl hittat på något roligare men orkade inte riktigt. Segt när man känner det så! Kom väl hem för nån timma sen, har ätit kalkon- och philadelphiamackor (grovaste sortens bröd) samt finn crisp med hommus. Gott! Men nu ont i magen. Ja, att ligga ner och kolla på en film låter väldigt skönt! Gäsp. Tror det blir en dusch imorgon bitti istället för ikväll... Och för tusan! Det är ju fredag imorgon :-D Hej hopp för det. Och sen är det bara en vecka kvar till Scotland också!

Ha en skön kväll! Pusss



/emma.

Bättre?

Hej hopp alla! Idag är det väl lite mer positivt tänktande än på sistone (lovar dock inte för mycket). Va tusan, jag ska vara glad ju! Just nu knaprar jag på soltorkad annanas som jag köpte i hälsokostbutiken på Boudary Road. Mums. Ska sluta äta M&M's nu i alla fall. Har knaprat i mig minst 6-7 sånna påsar sen jag kom hit och de är inte små "svenska" påsar det inte, det är stora grejer, inte direkt bra med andra ord. Iofs, en 100g påse med annanas kanske också är ja. Som sagt, allt är relativt. När jag ändå var på Boudary Road skulle jag gå och kolla in boendet till mamma, Emil och Maja när de kommer men jag hittade det inte! Jag gick in på gatan jag trodde det skulle ligga men blev istället uppdraggad av nåra killar. Hua. De sa hej och jag log lite till svar och skyndade förbi, då hör jag nån säga "Nice ass" och jag försöker gå fortare utan att det ska märkas. Blä. Jag tror jag ska ringa stället jag letade efter istället!

Nu måste jag sätta igång med morgondagens läxor! Har bland annat en essay att skriva och sen ska jag till skolan och kolla på film igen. Soft sådär! Men då måste läxorna vara klara först... Kanske en hommusmacka först bara?

Puss puss

Just let it go

Jag måste verkligen tänka om när det gäller vissa saker och inte hänga upp mig. Blir bara så irriterad på mig själv när jag ser det glasklart, oftast för sent. Lev dit liv liksom. Gaah. Det är ingen som märker någon skillnad eller bryr sig om vilket, inse det! Gör saker för din skull och sluta lev genom andra, det gäller allt och alltid. Det är inte värt det och som sagt, ingen märker någon skillnad ändå bara du själv, bara jag. Jag. Jag. Så kom igen, se saker för vad de verkligen är och se ditt eget värde, Emma du vet bättre. Det vet du. Även om det är lätt att köra i samma hjulspår kan man vända, vika av från dem när som helst, även om det är körigt. Så sluta, snälla, lev genom dig själv. (Monolog till mig själv...)

Nu ska jag till Pavilion och kolla på någon film - hoppas någon bra, orkar inte med nån "tung" action rulle som killar gillar. Nej, jag vill ha nåt att gosa in mig i, få försvinna från allt för en stund och sen gå hem med ett leende på läpparna. Typ.

Whats the matter with me liksom? Fuck the halo.

Hoppas dagen där hemma varit bra! Saknar er mina små söta syskon och mamma <3 Riktigt mycket. I need you.



/emma.

Känner

Det jag känner är att jag rädd
Ser jag inte det jag behöver kan jag backa
Det enda som behövs är att blir sedd
Och inte att med blicken flacka

Men inte är det lätt att känna
Speciellt när man inte riktigt vågar
Det kan göra ont, det kan bränna
Fast det bara är mig själv jag plågar

Jag vill ha det annorlunda, jag vill följa ruset
Jag vill inte tänka efter, jag vill våga
Men något håller mig tillbaka, trots ljuset
Denna brännande och förrädiska låga

Visa mig att det inte bara är jag
Som är där med min öppna hand
Med rädslan för att känna mig svag
Med ett hjärta nära till brand.

/emma.

See it, feel it



Jag är verkligen helt, helt, completely insnöad på denna låten. Den är underbar. Det jag känner mest är väl att orden träffar. Typiskt mig. Remember those walls I built, well baby they tumbling down, It’s the risk that I’m taking, I ain't never gonna shut you out. Så vill jag ha det. Varför ska jag ändå känna det som att jag är naken inpå bara skinnet, lätt att bli bränd, lätt att bli förledd, lätt att bli lurad och lätt att få falska förhoppningar. Eller?

Åt helsike med alla mina murar
Blås bort molnen med dystra drömmar
Det är bara mig själv jag lurar
Och låt mig ledas bort av nya strömmar


/emma.

Oh så fin

Lyssna på detta; Beyonce med Halo. Gick tyvärr inte att lägga upp den här, hade inte tvekat.

/emma.



Underbar text... ♥

Remember those walls I built
Well baby they tumbling down
And they didn’t even put up a fight
They didn’t even make a sound
I found a way to let you in
But I never really had a doubt
Standing in the light of your halo
I got my angel now

Bridge:
It’s like I’ve been awakened
Every rule I had you breaking
 It’s the risk that I’m taking
I ain't never gonna shut you out
Everywhere I’m looking now
I’m surrounded by your embrace
Baby I can see your halo
You know you’re my saving grace
You’re everything I need and more
It’s written all over your face
Baby I can feel your halo
Pray it won’t fade away

Chorus:
 I can’t feel your halo halo halo
I can see your halo halo halo
I can feel your halo halo halo
I can see your halo halo halo

Hit me like a ray of sun
Burning through my darkest night
You’re the only one that I want
Think I’m addicted to your light
I swore I’d never fall again
But this don’t even feel like falling
Gravity can’t forget
So pull me to the ground again

Bridge:
Feels like I’ve been awakened
 Every rule I had you breaking
The risk that I’m taking
I’m never gonna shut you out
Everywhere I’m looking now
I’m surrounded by your embrace
Baby I can see your halo
You know you’re my saving grace
You’re everything I need and more
It’s written all over your face
Baby I can feel your halo
Pray it won’t fade away

Chorus:
 I can feel your halo halo halo
I can see your halo halo halo
....
Halooooo ouuuu
Halooooo ouuuu
Ouuuuu ouuuuu ouuuuu

Bridge:
Everywhere I’m looking now
I’m surrounded by your embrace
Baby I can see your halo
You know you’re my saving grace
You’re everything I need and more
It’s written all over your face
Baby I can feel your halo
Pray it won’t fade away

Chorus:
 I can feel your halo halo
I can see your halo halo halo
...

Känner så.



Nu gick den att lägga upp! Enjoy. Åhh.



Lovely

Igår var toppen. Mysigt och fint. Soft barhäng inne i Brighton, middag och sen ännu mer soft barhäng. Verkligen perfekt. Mycket fint folk, några av dem bästa :) Gick till nåt 80-tals-musik-ställe innan vi åkte hem, visserligen hann klockan bli två på natten/morgonen ;) Mer sånt!

Nu ska min dag bestå av att röja runt i rummet, har ju förmågan att placera allt där det hamnar (läs: golvet) och eftersom jag ska hålla rummet någolunda städat gäller det ju att hålla efter sig. Jisses. Mamma du hade varit stolt över mig om du sett hur duktig jag är på att ha det hyffsat städat ^^ Sen ska jag göra alla läxor som ska vara klara till måndag, har ju en sångpresentation också (som jag inte vill göra) men sångtexten jag skulle skriva ut gick inte att skriva ut så det blir nog inget på måndag ;) Åhh. Hatar presentationer, speciellt på engelska - hjälp mig! Men innan det (städning och plugg) ska jag måla naglarna och kolla bloggar - skön söndagssyssla!

Glad, gladare, gladast. (Hög på socker sen sista m&m'sen åts upp för tre minuter sen?)

Later darlings <3



/emma.

Say it with words


























/emma ♥

Samtal

Pratade med mamma imorse, jag satt och åt frukost sådär lagom skakig, hon ringde mig och jag svarade på en gång, tror tanten lyfte på luren hon med och ja, aja, hon somnar väl om om inte annat (hon jobbar natt, åtta till åtta på morgonen). Tydligen mår inte pappa så bra, inget allvarligt vad jag vet och allt är under kontroll men ändå. Maja smsade mig det strax innan mamma tänkte ringa och säga det. Ingen har ringt och sagt det till oss! Maja fick reda på det för att hon försökte få tag på pappa och inte fick det, tillslut fick hon tag på Jenny och hon sa "vadå visste du inte det?" Hur ska vi kunna veta något om ingen ringer och säger det? Tragiskt. Vi är ju hans barn liksom, vi borde väl få veta?! Hoppas du mår bättre och att allt gick som det skulle. Hela släkten visste det såklart sedan länge...

När jag pratar med mamma inser jag hur mycket jag saknar henne! Vi babblade på som vanligt tills vi kom på att det kanske kan kosta lite mycket. Men det är lätt hänt att börja prata om allt och inget och viktiga saker. Vi har den förmågan vi två att prata :) Älskar dig min söta mamma! Kul att få prata med dig på alla hjärtans dag och allt! (Ja jag vet, men idag är den enda dagen jag får tjata om det så då tänker jag göra det, åtminstone en gång i varje blogginlägg ;)

Nu vaknade någon, July? Dags att ta tag i sitt liv kanske?

Puss å kärlek



/emma.

Tredje gången gilt?

Igår slog jag runt på stan igen, vet inte om man säger så men det dog så många hjärnceller i natt att jag inte riktigt har "kollen" idag. Hum. Tanten jobbade, hennes inneboende också + att dottern sov hos någon annan. Innan har jag passat mig för att bli lite överförfriskad för att inte väcka någon när jag kommer hem och att i överhuvudtaget kunna ta mig hem. Men igår var det ju "fritt fram" för sånt så att säga, jag körde vitt - vitt vin. Fick som tur var assistans att komma hem ordentligt! Snipp snapp snut så var sagan slut.

Idag då? Alla hjärtans dag, tror ingen missat det :) Och har man gjort det kan man ligga pyrt till, eller inte det beror ju lite på. Än så länge ligger jag i sängen och funderar på en lite uppfriskande dusch och mot kvällen får vi se. Men kärlek måste det bli! Kärlek till alla söta personer som är här i Brighton med mig! Puss på er!

Solen skiner faktiskt ganska rejält där ute, funderar på en promenad för att fräscha upp huvudet innan man ska ta tag i att grooma sig till kvällen. Ska i alla fall ta det lugnare med vinet ikväll, eller vad som nu hamnar i mitt glas. Faktiskt. Om inte annat jobbar inte tanten ikväll, hon ska på sin systers 50års fest och kommer hem så småningom, så jag måste kunna ta mig från ytterdörren till sängen utan att låta allt för mycket. Faktiskt. Japp, det får bli mitt mission!

Puss på er och kärlek såklart!



/emma.

Kärlek

Kärlek är när Google ändrar sin "logga" på alla hjärtans dag...





/emma.

Valentine's day







Bilder säger med än miljoner ord. Ha en fantastisk alla ♥-ns dag var du än befinner dig! Krama om dina närmaste - hårt! Jag skulle ge vad som helst för att få krama om mina där hemma. Älskar er!

/emma.

Lite for mycket?

Bakis alltsa. Igar blev jag kanske lite mer overforfriskad an jag tankt eller raknat med. Nu kanske det later varre an det var, jag var typ salongsberusad men i morse kandes det inte sa ;) Hoho. Ikvall ska vi ut igen sa det blir spannande att se hur jag kommer ma i morgon bitti. Fortsattning foljer...

Ha en festlig kvall om jag inte tittar in har igen! Puss a kram hela dan!

/emma.

Joda det rullar på

Så, vad ska man skriva om idag? Kände att det var dags att skriva några rader (hellre än att göra läxorna...) så här kommer dem :) Kom hem för en liten stund sen från skolan, på Britain and the environment, sista lektionen, åkte vi till Devil's dyke som ligger strax utanför Brighton och kollade. Det är riktigt fint! Kallt som 17 bara, så det var inte helt angenämnt... Men ja, verkligen vackert.

Nu ska jag egentligen göra nån läxa eller så men vi får väl se hur det blir med det. Måste göra det innan 18 iaf, ska ha en "Team Challange Game" nåt i skolan - ska bli trevligt. Liten cocktail med tilltugg vid 18, sen ska vi ha utmaningar och vid åtta-tiden blir det middag (två rätters) + dryck. Alla har tyvärr inte skrivit upp sig, men vi blir kanske hälften av oss där (den roligare hälften;). Funderar på ett par heels kvällen till ära! Det är ju inte så långt till skolan så det fixar mina fötter sen ska vi nog inte gå så mycket mer liksom. Inviga paljett pumpsen eller köra på det säkra kortet?

Nåja, läxor var det! Puss på er å ha en fin kväll!

/emma.

Idag

Skola som vanligt kl 9.00, det var ingen presentation idag visade det sig (phu) så jag slipper det till på måndag när jag ska presentera en låt jag gillar... Suck. Har i alla fall bestämt mig för vilken låt jag ska berätta om. The Scientist med Coldplay - love that tune! Sen var det en lecture om att hålla presentationer (passande) och på det lite lunch. (Kyckling med ost, tomatröra aktikti och sånt på med potatismos (!) och majs. Gott!) Efter det har vi egentligen sport eller nån annan social aktivitet, man kan gå hem om man vill, ja det är fritt! Men vi som har Britan and the environment hade en lektion att se fram emot (istället för på onsdag) så vi satt där och gäspade innan vi kunde åka till Sea Life (eller vad det hette) och kolla in fiskarna. Nu var det kanske inte så jättefashinerande som jag hade trott, men men, stora fiskar! Lite Dorisar (från Hitta Nemo) och sånt, lite haj och nåra sköldpaddor. Jag och Amanda gick nog därifrån ganska snart efter vi sett allt, mötte upp Sofie och tog en fika (ja, jag vet!) innan Jenny kom och vi kollade i lite affärer. Köpte en vanlig svart kofta och en pennkjol på H&M. Koftan behöver jag faktiskt och kjolen är ett expriment. Eftersom jag har en hel del rumpa är det kanske inte det bästa man kan klä den i, en tight kjol som är lite längre liksom - en pennkjol helt enkelt. Får känna om det är något att ha, men jag vill så gärna ha en pennkjol! Kanske att den får göra premiär imorgon.. Får känna efter :) Var 20% rabatt på H&M idag med :P

Nu ska jag göra läxorna hade jag tänkt, bra klockan är ju bara 19.50. Suck. Kom hem för kanske en timma sen och jag vill ju duscha också.. Hua hua.

Puss på er och ha en härlig tisdagskväll!



Hej hej! (Bild från förra veckan eller nåt)

/emma.

Don't forget Valentines day

A gentle reminder...

OBS! Varning för lite heta scener om du trycker på länken ovan, men jag kunde inte låta bli - Agent Provocateur är bara för underbart:)

/emma.



Fuck B&J

Oj oj oj som i OJ OJ OJ. Nu har jag köpt Ben & Jerrys igen, denna gången blev det Cookie dough och Chocolate Brownie Fudge (£5 för två) och jag kan säga så här: Cookie dough finns inte mer. Slut. Finito. I magen. Ajabaja. Jag måste verkligen lägga ner detta nu. Synd att jag har en förpackning Chocolate Brownie Fudge kvar... Nån som vill ha? Var blev det av mitt snack att börja träna? Seriöst alltså. VAR tog mitt hälsosamma snack vägen? Jag är snart i desperat behov av en spark i rumpan för att komma igång igen... Kanske man ska köpa ett sånt där 10ggr klippkort på gymmet jag snackade om förut, de där Fit For All. Må Gud ge mig styrka att göra det - seriöst. Jag måste göra nåt i alla fall. Lite body pump och sånt har ju ingen dött av! Men glass däremot dör man nog av... Tillslut.

Appropå den där jä*la presentationen jag ska göra imorgon, hur kul på en skala? Jag fattar ju inte ens vad jag ska göra... Får väl bli två minuter om ett företag som har increasat eller decreasat sina profits på senaste. Kul. Skrattretande kul. Not.



/emma

Sommar när den är som bäst

Åh, när vi ändå kollar in gammla bilder, kolla in den här! Det här är sommar för mig. Jag och mamma skulle äta räkor på några klippor i Strömstad. Sommar på väskusten är det allra bästa! Räkor är också något fantastiskt. Hugo var också med så klart (den lilla pricken till vänster).

Helt enkelt sommar när den är som bäst!



/emma.

Saknar er

Har precis pratat klart med mamma över Skype. Åhh vad jag saknar min mamma och mina syskon! Massor! Vi pratade om när de ska komma hit till Brighton och det blir på påsklovet nån gång, de ska kolla upp datum mer och sen ska det bokas! Kommer bli jättemysigt ♥



En galet gammal bild på oss fyra, ja fem med lilla Hugo. Älskar er!

Nu ska jag nog avrunda och sova eller nåt, känner mig ganska slut även fast jag bara degat hela dagen.. Hum. Men imorgon är det måndag och en ny dag i skolan!

Godnatt pussar
/emma.

Mätt

Jo men visst, här är det rejäl mat som gäller. Shit. Börjar känna mig lite för mätt. Idag var det stew till middag med potatis och broccoli och till efterrätt var det butter-bread-pudding nånting. Man dränker (vitt) bröd i mjölk och ägg. Socker och russin ska också i och sen åker det in i ugnen typ. Till det får man custard (typ vaniljsås) och det serverades varmt. Hoho. Godare än det låter alltså. Nu ligger jag på sängen och ojar mig för att jag är så mätt, man har ju varit med om värre iofs.

Dagen har spenderats i sängen, mer eller mindre halvliggandes. Har gjort lite läxor men långt ifrån alla... Suck. Drar man ut på det tar allt bara längre tid ju, men det är sånt jag aldrig lär mig! Så nu är jag mätt OCH har läxor att göra! Tror denna veckan som kommer ska vara grymt mycket mer fri från sötsaker och slask än det varit hitills. Ett substitut för marmeladen på toasten på morgonen någon?

Ha en fin kväll där hemma, eller var ni nu befinner er <3



Mm.

/emma.

"Liten" resumé

Det är dags att uppdatera lite grovt då, har lite kort på lager som kanske kan beskriva det som hänt ganska bra! Har ju som sagt (eller det har jag nog inte nämnt) spenderat lite slantar på ett par skor som ersätter mina förstörda stövlar. De jag haft hela vintern är alltså fortfarande blöta sen snöyran i måndags - galet! Men är det syntet går det inte att rädda, därför var jag i desperat behov av ett par ersättare. Blev ett par stövlar med kort skaft i skinn, sved lite i plånboken men de kommer hålla länge har jag bestämt! Sen tänkte jag visa lite bilder på snön som kom i måndags, snön som fick hela England att stanna upp...



Bilarna körde i slowmotion så jag vaknade för ovanlighetens skull inte av den dånande trafiken.



Från mitt fönster.



Tantens bakgård/trädgård.

I måndags hade jag också på mig det här, en rosa tröja David hade med sig till mig från Sverige. Tyckte kontrasten med det rosa gulliga och rosetten mot mitt svarta nagellack var ganska eh.. Cool? Fräck? Ja nånting i alla fall :)



Jag har druckit te ur min fina mugg-termos Emil och Maja gav mig i födelsedagspresent (David hade med den också). Teet fick jag av mamma samma dag jag åkte till England, ett vitt te med smak av saffran och ros - udnerbart! Så fint att kunna kolla på sina syskon också - saknar er och mamma massor! <3



Äntligen köpte jag Ben & Jerrys ice cream som jag (också, refererar till Cream Tea:t) tjatat om en hel del, två stora förpackningar för £5! Galet gott! Behöver jag tillägga att de är slut nu?



Mmm som i Mums.



Sen köpte jag ju de där ersättarna till mina stövlar - sköna och ja, jag tror jag gillar dem. Om inte annars måste jag:)



Sweet.



Nytt (sommar) kjoltyg i garderoben!



Ett par röda paljett pumps måste varje flicka ha, dessa fyndade jag för £18! True love.



Soft outfit i fredags, älskar verkligen fodralklänningen jag köpte i Gbg, har använt den flitigt!



En närmare titt... Blev den stooora blåa koftan från H&M över för värmens skull + ugglan.



Ny skorna fick göra premiär.



Igår var vi ute ett gäng, åt på Italiensk restaurang och sen gick vi till puben Viktoria som också ligger på Boundary Road. Vi var väldigt många från skolan där, dessa fastnade på bild: Först ut är Anton!



Vi stod och väntade på att få sjunga Kareoke men det blev aldrig vår tur. Bra eller dåligt? ;)



Claire vände sig bort men Amanda (en ny tjej från Gbg) och Jenny tittade rätt!



Okej, vi tar det från vänster: Maria, Daneas syster, Danea och Bahar! Puss på er :)



Sist men inte minst, Sofia och jag! :D Kan också säga att vi drog hem innan det blev vår tur att sjunga Dancing Queen med Abba, jag och Jenny var såå besvikna ;)



Min rosa, rosa plånbok jag köpte i London!



Trevlig färg alltså! ;)

Nu ska jag greja vidare, borde sätta igång med alla projekt jag funderar över, typ framtidsgrejer. Men det är liksom så stora saker att det tar ett tag att komma igång. Vi får se. Film ska det iaf bli - jag tar ju "the evening off", ska vara hemma och ta det lugnt! Skööönt!

Puss på er alla sötisar! Och grattis till Elina som fyller år idag!

/emma.

Cream Tea

Idag fick jag äntligen min önskan (en av dem) uppfylld - Cream Tea i Rottingdean. (Klingar otroligt fint:) Har tjatat om de där Cream Tea:t ända sedan vår lärare nämnde det på rundturen i buss andra dagen i skolan. Åh-känsla så det bara smäller om det. Och nu idag fick jag äntligen sätta tänderna i scones med grädde och sylt + te så klart. Först gick vi till Brighton; Jenny, Cecilia, Johanna och Sofie, resten av tjejerna mötte vi upp på North Street där vi tog buss nr 12 till Rottingdean. Efter promenaden på en dryg timma från Portslade till Brighton kände jag att sconesen skulle smaka ypperligt bra. Vilket de också gjorde! Mums. Något jag däremot blev förvånad över var att de har russin i sina scones, det har man ju aldrig hemma på sin höjd rosmarin i (vilket är en höjdare) så det var nytt. Helt okej, men scones utan russin är nog ännu bättre! Pratade även med July (min tant Helens inneboende kollega) igår kväll när jag kom hem efter Italienskt-restaurang-besök och två öl på Viktoria (en pub) på Boundary Road. Vi pratade om allt möjligt men också om Cream Tea och hon sa att ska man ha Cream Tea i London ska man ta det på Liberty. Liberty ligger på Oxford Street nära Selfridge & Co (stort shoppingcenter). Det kostar hela £28 men man får en hel platå med scones och bakelser på och champagne. Lätt värt £28! Så är någon sugen på en Cream Tea i London är jag på - bara det blir på Liberty ;)

När vi ätit oss mätta på scones tog vi bussen tillbaka hem och nu sitter jag här. Har bestämt mig för att stanna hemma ikväll och ta det lugnt. Har rännt ute varje helg både fredag och lördag på sistone så det ska bli skönt med en lugn och skön kväll! Verkligen. Ska ta igen lite bloggning, kolla på en film eller två, äta middag om en timma med Helen och ja, inte göra någonting! Välbehövlig "Emma-egen-tid" helt enkelt!



Svart Earl grey med mjölk såklart :)



Ja nu var det inte bara mina scones, vi var tre som delade på detta kalas!



Mums!

/emma.

Stilla

Det är som att hela världen står stilla. Några reagerar, andra väntar, väntar på att jag kanske ska förklara eller på att det ska ske något nytt. Hur kan man förklara när man inte vet? Känns som facebook är ett enda stort skämt, att det är som en offentlig förnedring när det gäller detta. Något som känns privat är genast en offentlig handling och alla kan ta del av det. Självklart vet ju alla vänner om det tillslut ändå, men kanske inte genom att läsa sig till det. Att statusen ändras säger ju inget om hur det är eller hur det gick till. Känns för lätt när det inte alls är lätt. Man kan titta på orden och inte förstå, man ser på dem och allt är bara stilla. Där står det svart på vitt, inget mitt emellan eller lagom - där är det. Det är aboslut tyst och jag bara tittar, försöker förstå själv, vad är det jag gjort? Och vad vill jag egentligen. Men det känns ändå rätt, även fast det är fel. Men ja, det är så. Det kan inte bli tydligare än så och inte mer offentligt heller.

/emma.

Inga ord

Jag har inga mer ord, men en massa läxor. I morgon är det fredag, ska ha en lugn och skön helg med vänner! Blir en promenad till Brighton längs med the sea front på lördag, sen ska vi ta bussen till Rottingdean och ta en Cream-tea på ett mysigt ställe. Cream-tea är scone med sylt, grädde och te på klassiskt Engelskt vis! Kommer bli myspys.

Ha en fin kväll och en härlig fredag!

Det är hemskt, det är fel, det är usch. Jag vet alltså fortfarande inte det jag bör veta, veta om mig själv, veta vad jag vill. Men det kanske är bäst, men hemskt för det. Jag är ledsen...


/emma.

Pretty hot (pink)!

Mjau. Alexander McQueen kontrar Louboutin med neonrosa. Något att satsa på? Mig behöver man inte ens fråga ;)


/emma.

The weekend in London

Tänkte jag skulle berätta lite mer om helgen i London. Så här började den:

Skola först såklart, åkte till Brighton Station efter lunchen och tog första bästa tåg mot London. När jag hoppade av tåget i London på Victoria Station stöter jag på två st 40+:are från skolan som åkt med samma tåg. "Eh?? Hallå? Vad gör ni här? Bla bla bla..." Jag säger hej då till dem och köper mig ett Tube/Underground kort, so far so good. Tills jag tar mig ner i tunnelbanesystemet vill säga. Jag ställer mig och glor på en sån där karta över alla linjer och försöker verkligen fatta vad jag tittar på. Jag skulle till Tottenham Court Road, men det är jäkligt mycket stationer att kolla igenom. En kille som också står och inspekterar kartan frågar om jag behöver hjälp och jag svarar tacksamt ja. Han säger att jag ska ta linjen "bla bla" till stationen "bla bla" och byta till linjen "bla bla". Aha. Jag tackade för mig, fattade inte riktigt så mycket som jag kanske behövt men man måste ju börja någon stans! Åker ner för rullrapporna och hoppar på en tunnelbana åt ena hållet. Jag åker en station, hoppar av för att jag blev orolig för att jag tagit fel tåg i fel riktining. Jag bestämmer mig för att det nog var rätt i alla fall och hoppar på nästa tåg som går åt samma håll som det tåget jag hoppade av. Två stationer senare hoppar jag av pch byter plattform, inspekterar alla kartor och tur-scheman - fattar verkligen noll och ingenting är rätt ställt. Trots det hoppar jag på en tunnelbana och åker en bit innan jag blir nervös och hoppar av för att byta till ett tåg som har en annan slutdestination. Okej. Jag byter tåg och hamnar ändå på fel del av linjen - vad i helvete! Byter på Euston Station och vänder tillbaka med ett tåg åt andra hållet. Ett x-antal stationer senare hoppar jag äntligen av på Tottenham Court Road och ringder David. Han kommer och möter upp mig och vi går till hotellet. Precis utanför hotellet stöter jag på en annan 40+are och hennes man som bor på samma hotell som vi! Världen är verkligen liten. Knepigt liten faktiskt.



På tåget, Londonguiden, biljetten och en latte!

Vi bestämde oss för att gå ut på en gång, men kom på att det nog var smartare att byta om och äta middag på en gång när vi ändå skulle gå ut liksom. En snabb dusch, en kjol och lite smink senare och vi gick ut på Londons gator. Vi gick mot Picdilly Circus så jag fick kolla in det - en sak avbockad på listan! - effektfullt när det var mörkt ute också! Sen blev jag hungrig, hungrig och vi hamnade på en Italiensk restaurang, beställde en förätt med massa gott på som vi delade på, en flaska rött och sen huvudrätten (pasta med massa gott för min del). Detta var i Soho/Chinatown och när vi ätit upp gick vi vidare i Soho för att hitta en trevlig bar/pub för att ta en drink/öl. Första stället visade sig vara en Bög-bar (inget emot det alltså) men vi blev lite överraskade liksom, BARA massa killar i hela lokalen, jag var typ en av tre tjejer, jag tog en Cosmo och David en öl. Kändes ganska kul att stå där och känna sig lite "fel". Toaletten var också en upplevelse, en vakt kom och sa att det var unisex-toaletter till mig och det var nån snubbe som klappade mig över håret när jag tvättade händerna. Galet. Vi gick vidare när vi druckit upp och insåg att hela gatan vad full med ställen där det bara drällde ut killar. Vi hittade en lite mer blandad bar och tog oss ännu en Cosmo (jag) och en öl (David). Vi blev sugna på efterrätt och gick tillbaka till den Italienska restaurangen och tog varsin efterrätt. Mäktigt och mättande. Efter det kände vi oss ganska slut så vi gick hem till hotellet.


På lördagen gick vi upp vid nio för att äta frukost och ge oss ut på Londons gator igen. När vi väntar på hissen kommer 40+aren och hennes man från sitt rum och vi äter frukost tillsammans innan jag och David tog tunnelbanan till Notting Hill. Vi gick längs med Portobello Road, massor med prylar överallt! Det var är jag köpte min sko-tavla! Vi fikade på The Hummingbird Bakery som jag velat göra länge nu, vi tog varsin Cupcake (såklart!) jag en latte och D en varmchoklad. Mm. Take away muggarna var helt rosa med en colobri på! Underbart. Efter några timmar på den lååånga gatan åkte vi till Harrods bara för att kolla - verkligen. Jag mådde nästan dåligt av att gå omkring där, allt var ju bara DYRA saker, inget sånt som jag får köpa... Snyft. En Chanel, Miu miu, Marc Jacobs och ett par Louboutin klackar tack! Sen åkte vi mot hotellet, en avstickare för lite försenad lunch i Chinatown och sen hotellet där jag började göra mig i ordning för kvällens big thing. Nämligen The Phantom of the Opera!



























Vi åkte tunnelbana till Haymarket, hämtade ut biljetterna och gick över gatan för att ta något att tugga på innan föreställningen. Blev supergoda tapas och en Cosmo (igen jag vet). Sen var det äntligen dags för föreställningen! Det var verkligen mäktigt och storslaget alltså. Man fick rysningar! Underbart verkligen! :) När The Phantom var slut tog vi oss en efterätt på en restaruang nån stans i Soho innan vi bestämde oss för att vi var ganska trötta och gick till hotellet.



Her Majestys Theatre!



En helt okej Limmo...

På söndagen blev det en lugn dag på Oxford Street, lite shopping om man säger så! Jag lämnade tillbaka min paljettklänning jag köpte på H&M - den va inte så bra trots allt - och jag köpte det andra jag bloggade om tidigare. Vi avslutade med en lunch på nån paralellgata vid Oxford Street och sen gick vi mot hotellet igen för att hämta väskorna och åka åt olika håll...

Kändes skönt att inte springa runt på alla "måsten" när vi var där, jag kommer ju åka dit flera gånger och kolla in alla turistgrejer allt efter som, bara skönt att inte känna någon stress:) Hade en fin helg!

/emma.

Annars då?

Förra inlägget var bara lite "skriva av sig och stoppa undan upprördheten", mitt humör är lite upp och ner, tänk dig en jojo. Men jag har det bra här, det är inte snack om den saken alltså, men det är mycket som surrar i huvet för tillfället, har väl en sån period just nu... Blir mer blogg imorgon! Nu ska jag iväg :)

Ha en fin kväll! Pussar :-*

/emma.

Jag; Emma

När det gäller mig själv har jag ett återkommande problem, jag vet inte vad jag vill. Emellanåt vet jag precis vad jag vill men vågar bara inte säga det, antligen för att jag inte vågar eller för att någon ska tycka att jag är något som jag egentligen inte är. Flummigt? Oja. Det blir väldigt flummigt när man inte vet något. Speciellt när man inte vet vem man själv är.

Okej, det är inte helt sant. Jag vet saker, jag vet massor faktiskt. Jag vet vad jag inte vill, jag vet vad jag vill säga, jag vet vad jag vill göra, men jag vet bara inte hur jag ska få fram det. Som en konflikträdd person skyr man alla typer av konflikter, eller känslor. Det behöver inte handla om att någon kanske blir ledsen eller att det blir en upprörd stämmning, att man bråkar (vilket jag avskyr) utan också de fina sakerna man kan känna. Oavsett om jag känner glädje, sorg eller illska kan jag inte riktigt ta hand om det och vet inte var jag ska ta vägen. Det är läskigt att känna sig berörd, av både fina (kärlek) och upprörda känslor. Jag vill bara att alla ska "tycka om mig", sväljer ofta det jag själv tycker för att inte skapa en diskussion - vilken kan verka ganska mesigt. Jag är egentligen en jäkel på att argumentera och jag vet ju vad jag tycker. Men vet jag inte exakt säger jag helst inget, eller så säger jag något och så blir det fel vilket jag ser som ett nederlag mot mig själv även fast ingen annan tänkt på det. Jag tar det för personligt och är rädd för att bli uppdrörd eller ledsen, eller att någon annan skulle bli det. Hur tusan handskas man med sånt?

Vissa dagar kan jag känna mig riktigt stolt över mig själv, som t ex det här med att jag åkte hit, till Brighton, alldeles själv. Att jag bodde alldeles själv i tre år, jag åkte till Falun i två veckor och tog körkort. Jag är inte rädd för att göra något helt nytt, kanske på grund av att jag inte är helt 100 på var jag hör hemma (12 år i Uppsala, ca 6 år i Strömstad och ca 3½ år i Stockholm), jag känner att jag ändå kan göra vad jag vill. Jga är inte rotad i grund och botten och jag är inte rädd för att röra på mig. Visst, jag kan gå och tjata om något ett tag innan jag kommer till skott och verkligen gör det, men tillslut smäller det, när jag har bestämt mig så har jag bestämt mig.

Så det jag skulle behöva: Hitta mig själv, bestämma mig för vad jag vill och inte påverkas av andra för att jag är osäker. Inte hänga upp mig på vad andra tycker och tänker om mig, utan försöka fatta att det bara är jag som kan bestämma över hur jag ska vara eller hur jag vill vara. Våga ifrågasätta och ha en åsikt utan att ändra mig eller sky alla konflikter för att det är läskigt. Bli starkare.

Jag är egenligen stark, allt jag har gjort hitills i mitt liv har gjort mig till personen jag är idag, alla val jag gjort, det jag åstakommit för mig själv - allt - har gjort mig till den jag är. Och jag är stark, men ibland glömmer jag bort det och känner mig som väldens minsta, att vem som helst kan trampa på mig och att jag låter det ske. Men till vilken nytta? Jag är värd mer än så, jag ska ju vara den viktigaste personen i mitt liv. Men det är inte så jäkla lätt att ändra på sitt eget synsätt eller på ens sätt att vara.

Jag har sagt det förr och jag antar att jag får påminna mig ofta - det är dags att ändra på detta - det är dags att säga vad jag tycker och vad jag vill. Dags att jag gör mina val och skrämmer bort alla hjärnspöken. Ingen annan är inblandad, det är ju bara mig det handlar om, det är ju bara jag som kan göra något åt det. För det vill jag.

Positiv, glad och full av energi - så känner jag inte alltid, men det är sån jag är. För mig själv och min egenskull. Det finns ingen mening med att förställa sig och vara någon annan - vem tjänar på det i längden? Inte jag i alla fall.



Mitt öga, svart på vitt.

/emma.

Snö yra = kaos in England

Ni fattade rätt, här är det kaos om det snöar lite och i natt snöade det inte lite - utan mycket! Typ en och en halv decimeter eller så. Så i morse vaknade jag inte av trafiken utanför mitt fönster utan enbart av väckarklockan, bilarna på vägen utanför kröp fram i snigelfart - man till och med gick fortare! Hoho (som tomten säger). Fick ett samtal av en klasskompis att alla skolor är inställda och inga elever behöver gå till jobbet, men vi går ju i en svenskskola så vi gick dit för att kolla. Mycket riktigt så var det en vanlig skoldag förutom en lärare som fastnat hemma. Galet. Britterna har ju inga vinterdäck heller så det var väldigt intressant att se hur de fastnade i snön och slirade runt ;) Snöflingorna fortsatte falla lite smått hela dagen men nu är det mest slaskigt och dant ute, mina fötter var helt dyngsura efter promenaden till och från Tesco.

Tog en dusch nyss, ska krypa ner i sängen med en film eller nåt, kanske att man ska ta sig lite Ben & Jerrys glass som jag köpte på Tesco, man fick två stora byttor för £5! Ganska bra va? Köpte Phish Food och Half baked - yummie! Sen blir det kanske skolan och Pavilion om jag orkar ;)

Puss på er!

Jag bara måste

Okej, jo faktiskt, jag måste bara visa det fina jag köpte i London (sug på den meningen!) Visserligen hade jag gärna shoppat loss på Harrods eller Selfridge men eftersom man är en nudelätande student som räknar ören (du fattar) kan man inte bara köpa en Marc Jacobs väska eller varför inte ett par Dior heels bara sådär. Nej, som student håller man sig till lite mer billiga butiker. Inte för att jag klagar, kolla bara så fint:



Höga höjder från Dorothy Perkins. Första blåa skorna i samligen! <3



Skor har man inte bara på fötterna, man kan ha dem på väggen också! Köpt på Portobello Road.



Fin, fint rosa bälte med rosett från samma affär som de blåa skorna. Köpte även en rosa plånbok där men den glömde jag att ta kort på...



Rutig sommarklänning från H&M i favorit modellen, axelbandslös tigt över bröstet och vidd i kjolen!

Det var nog allt, inte så pjåkigt, kan ha glömt något mer än plånboken dock ;) Natti!

/emma.

Emma är "hemma"!

Nu kanske man kan ha undrat var jag har hållit hus i helgen, det skulle nog jag ha gjort, eftersom jag inte skrev något på bloggen liksom. Hann inte med det om sanningen ska fram! Jag åkte alltså till London i fredags efter lunchen för att spendera en helg med David! Vi har haft det väldigt trevligt om jag får säga det själv. Vi bodde precis vid Oxford Street (shopping, shopping, shopping-gatan) så vi kunde gå nästan överallt. Eftersom jag kommer åka till London flera gånger eftersom jag bor relativt nära kände jag ingen hets att göra ALLT man "ska" göra när man är i London. Vi gick runt en hel del, jag fick kolla in Picadilly Circus och vi åt (mycket) gott! Jag ska abslout berätta mer sen, men just nu borde jag verkligen packa upp väskan (proppfull med grejer som David tog med sig) och göra läxorna. Suck. Måste ändå säga att det är skönt att vara "hemma" igen :)

Hoppas du haft en fin helg!



/emma.

RSS 2.0