Pustar

Herregud vad jag tog i på Body Combaten - phu! Svetten rann och mina armar fick känna att de levde (och sen hur de dog). Hur härligt är inte det? Känns sjukt bra i alla fall. Nu sitter jag i sängen i vanlig ordning och kollar på Mumien på 3an, har faktiskt inte sett dem filmerna. Emil kommer med M'n M's till mig sen när han slutat jobbet - Brighton flash back! Åt ju M'n M's till middag ett x-antal gånger i Brighton ;) Men visst måste man få kompencera träningen? Body Pump imorgon bitti också och sen blir det Uppsala för F&F's fest!

Pusss

/emma.

Where'd you go



/emma.

Yeey!

Yes! Jag har nu gjort vart endaste faktura som jag hade att göra! Hur det känns? Toppen! Nu kan jag gå för helgen och veta att det blir en fresh start på måndag med nya fakturor och annat nytt att göra. Slippa ha gammalt skroll hängandes över en hela helgen - strålande! Vilket lyft! Nu ska jag röja lite här på skrivbordet och torka bort kaffefläckar. Officiellt har jag inget att göra nu, ja utom att svara i telefon om den skulle behaga att ringa. Gött.

Vi ses på Body Combaten kl 17.30 då! Puss så länge :)



/emma.

I'm freezing

Gud vad kallt det kan vara då! Inomhus. Jag har jeans och långärmad tröja men sitter näst intill och hackar tänder. Burrr! Det är varmare ute många gånger om trots att vädret inte är direkt strålande idag. Tänk då hur det är på vintern när det är kallt både inne och ute. Fattar inte att rätt rumstemperatur och rätt luftkonditionering kan vara svårt?

Som sagt: BURRRRR!!

/emma.

Planen

Helgen är ju här snart! Och självklart bjuds det på det ena och det andra! Ikväll blir det till att ligga lågt (var obotligt trött imorse!) och packa till Uppsala m.m. Det är ju 145års fest hos Farmor och Farfar på lördag! Farmor fyllde 70 i år och farfar fyller 75 snart. Det kommer komma sammanlagt 84pers till denna tillställning men vi i "närmsta" släkten ska vara där redan kl 15.00 på lördagen och sen kommer resten rammla in allt efter som. Kommer bli riktigt trevligt!

Mina tankar går ju oundvikligt till vad jag ska ha på mig och jag är nog relativt säker på vad det kommer bli. Lutar åt en klänning farmor hade när hon var i min ålder, jag prövade den för några år sen hemma hos dem och sa då att hon kan ju sy om den lite vilket hon också gjorde. Ärmarna rök och kjolen blev kortare, den är i chiffong och kjolen är sådär härligt flygig. Överdelen är mörkblå med vita små prickar och kjolen är mörkblå eller svart (kommer inte ihåg exakt). Blir ett svart lackbälte i midjan och mina lack-svarta kilklackar till det. Kanske röda naglar, rosett i håret och eyeliner också - tror bestämt det. 40-50-tal så det skriker om det :) Innan jag åker till Uppsala på lördagen tänkte jag köra ett Body Pump pass kl 9.30 med Loijs, sen åker jag direkt till Uppsala - kommer bli en strålande start på dagen!

Söndag ska få bli en lugn dag, ingen stress att vakna tidigt och jäkta till något tåg eller träningspass. Kommer sova över hos farmor och farfar så jag går väl upp i passande tid och äter frukost med dem på altanen (måste vara sol!) och kanske till och med ett dopp i poolen :) Sen åker jag väl hem någon gång på eftermiddagen och skulle klockan inte vara mer än strax innan fyra när jag kommer till Sthlm kanske jag åker till SATS Stadion och kör ett Bocy Combat pass till... Vi får se, men som sagt ingen stress!

Låter som en bra helg tycker jag!



Hurra, hurra för farmor och farfar!

/emma.

Samtal

Eftersom jag svarar i telefon hela dagarna på jobbet (något mindre nu sommartid) undviker jag helst att svara i den hemma. Jag har fått erfara att det sällan är till mig ändå och när man av misstag svarar "Välkommen till Rahmqvistkoncernen" är det inte lika roligt. Inte heller om man slår nollan först för att komma ut på linjen eller när man ska ge telefonen till någon annan i huset och säger "då kopplar jag dig". Men att prata med någon man inte patat med på länge, som man bestämmer "telefon-dejt" med av en tillfällighet är ju riktigt trevligt. Det är då man kommer på hur man saknar att prata i telefon lite längre än vanligt, med någon man inte träffat på ett tag...

Jag kommer ihåg när man var yngre och pratade i flera timmar med sina bästisar eller med killen man var så kär i, så länge att hela familjen fick lida. Mitt rekord att snacka i telefon med någon ligger nog på nio timmar faktiskt - vad fan snackade vi om? - och det fick ju inte direkt mamma på toppenhumör... Man gjorde mycket knäppt när man gick i nian säger jag bara. Men visst är det lite mysigt ändå? Ja, kanske inte att snacka i nio timmar i sträck med en och samma person... Men att ringa någon man inte pratat med på ett tag, eller träffar till vardags, så man kan snacka om vad som hänt under en längre tid, uppdatera och bara snacka om inget viktigt sådär.

Det händer alltför sällan just nu, man har inte riktigt tid eller ork, alla har olika tider och scheman så det sällan stämmer överrens med ens egna planer, men när det väl händer blir man påmind och kan inte låta bli att tycka det är fint.

Så ring igen!



/emma.

Navy

En gammal tröja från Ginatricot som jag köpte för kanske två-tre år sedan fick åka på idag. Tog lärdom av gårdagens klädsel (capribyxor, linne och en kofta) att det var för kallt för receptionen på jobbet. Fick bli jeans och långärmad tröja idag istället. Varmare så! + att vädret där ute inte kommer bli så strålande idag har jag hört. Lika bra då!



Det var det de...

Hej hej!

/emma.

Apelsin- och rosmarinlax

Igår lagade jag alltså mat till familjen. Back to rutinerna (de kom hem från sin semester i söndags) som man säger. Men jag kom på något riktigt bra, gott och enkelt att svänga ihop så det tog väl inte mer än någon halvtimma att få allt klart och framdukat på bordet! Det var faktiskt David som introducerade det här receptet för mig och sen har jag spridit det vidare till familjen - annat vore ju olagligt!

Ingredienser
4 port

4 bitar skinn- och benfri laxfilé, ca 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
2 msk JO koncentrat, apelsinjuice

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Blanda grädde och apelsinjuice. Häll det över laxen. Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Servera med lättstekta grönsaker (eller sallad!) och kokt ris.



Pretty much all you need. Jag använder hellre färsk rosmarin för att det blir godare smak, men det går minst lika bra med "vanlig" torkad rosmarin.



Hacka, hacka rosmarin i finare bitar.



Blanda ned rosmarinen med apelsinkoncentratet och mellangrädden.



Egentligen står det i receptet att man ska strö rosmarinen över laxen, men jag blandar ner den i såsen direkt istället så det bara är att hälla över laxen när den är färdigblandad.



Man rör alltså om i röran.



Häll sendan allt över laxen och stoppa in den i ugnen. Passa på att sätta riset på spisen så det timar in bra tills laxen är klar! Glöm heller inte salladen så mamma blir glad!



Jag tog tyvärr ingen bild på det slutgiltiga resultatet, men jag la ändå inte upp det så snyggt på min tallrik. Ni får en bild på min sallad istället :)

Testa detta! Sjukt gott och sjukt enkelt + att lax är bland det bästa jag vet!

/emma.

Tränings-ache

Uttråkad just nu! Illa. Sen har jag träningsvärk också sen boxingen igår... Det känns mest i armar och jag kan inte göra mycket med dem just nu utan att det gör ont - härligt! Imorgon ska jag köra en timma Body Combat på Stureplan vilket definitivt kommer kännas i mina redan ömma muskler :)

Kanske ska sova istället... Det kommer ju inte direkt hända något på en timma som gör min mindre uttråkad... Jag kommer alltså få mer välbehövlig sömn :D

Puss!

Middag till familjen

Nu är maten klar, en knapp halvtimma senare - det kallar jag smidigt! Enkelt och riktigt gott det är min melodi det! Jag bjuder idag på Apelsin- och rosmarinslax med ris och sallad. Mmmm... Tog bilder på hela processen så det kommer väl upp här imorgon :) Nu väntar vi bara på att mamma ska komma tillbaka hem med Hugo så vi kan äta, hoppas allt inte hinner kallna för mycket...

Puss å hej!

/emma.

Så här glad

Blev alldeles nyss taggad på den här bilden på Facebook från när jag var på Grönalund med två kollegor. Visst ser jag fantastiskt glad och lycklig ut. Älskar den! Dumt att min hand skulle komma och förstöra lite, men vadå man är ju rörlig ;) Eller kan man photoshopa bort den Emil?



/emma.

MJ tribute

Fick det här klippet av Josefin nu. Så coolt ju! Det är i Sthlm det händer :)



/emma.

A new thursday

En ny torsdag, en ny morgon, en ny dag... Sitter mest och små-ler och tänker på hur bra det är. Att jag är glad. Solen sken när jag gick till jobbet, nu är det dock lite molningt där ute - men vad gör det när jag sitter inne?! Kaffet är uppdrucket och vattenflaskan påfylld, jag har lunch-grejer i kylen, sallad och grilladkyckling - mums det! Ska försöka undvika glassen i eftermiddag har jag tänkt... ;)

Idag blir det lugnt på träningsfronten, blir nog "bara" fyra träningstillfällen denna veckan eftersom jag ska till Uppsala på lördag till söndag. Ska laga mat till familjen idag också, dags att kolla ut något bra recept känns det som... Senare!

Pussss


/emma.

Livet är fantastiskt

Jag måste faktiskt säga att det är så. Kanske inte varje dag och vart eviga minut, men helheten är den samma - fantastiskt. Livet är fantastiskt.

Det känns liksom som att jag är på väg någonstans nu, jag står inte still och trampar på samma ställe längre - jag är på g! Att ha jobbat i snart tre år (med sex månaders avdrag för Brighton) på samma arbetsplats har gett mig mycket, erfarenhet och mycket personlig utveckling. Men nu är det dags! Och det är en otroligt härlig känsla att veta att jag är i rörelse, att jag går framåt för att lära mig nya saker och så småning om kommer nå ett mål, ett mål jag inte vet vad det är än, ett mål jag kommer känna till lite längre fram på vägen.

Jag "bröt mig loss" i Brighton, när jag insåg att jag minsann kan göra precis vad jag vill och att jag lyckas med det, jag kände mig stolt - med all rätt! När jag väl var där fick jag distans till mitt liv hemma i Sverige och kände mer var jag ville göra, i vilken riktigtning jag ville gå eller i alla fall vad jag inte vill ägna min tid åt. Jag sa upp mig, sökte högskoleutbilningar, möttes av negativa röster som tyckte att det var dumdristigt att säga upp sig utan att ha någon försörjning osv. Röster jag försöker stänga ut så gott jag kan, men visst är det lätt att bli nerdragen av negativa åsikter - de väger ju så mycket mer än de positivia - men faktiskt, jag lyckades/lyckas stänga ute dem ganska bra. För jag ger mig inte och jag vet att allting löser sig. Allting handlar om inställningen och att den är positiv. Man vinner mer på att vara glad och gilla de val man gör i livet än att göra något man inte tycker är kul som man bara blir bitter av. Jag tror rent av "folk" är avundsjuka för att jag vågar, att jag vågar satsa på mig själv och det som intresserar mig. Livet är helt enkelt för kort för att bry sig om vad andra tycker om allting man gör, vem ska leva ditt liv egentligen, du eller någon annan?

Nu är jag här, jag är på väg någonstans. Jag vet inte min slutdestination men jag vet att jag kommer dit en dag och min väg dit kommer bli fantastisk. Jag kommer göra de val som jag vet att jag personligen kommer vinna mest på - nämligen de val som jag mår bra av och blir glad av.



/emma.

Sällskap i sängen

Åhh. Efter ett svettigt (med näst intill blodsmak i munnen) Box pass med Loijs åkte vi hem och jag dog lite på sängen. Jag fick inte njuta länge av det innan det var middag. Vi satt och snackade ett bra tag och skrattade där uppe på balkongen/altanen. Mys. Nu sitter Maja och jag i min säng och surfar på varsin dator, hon blev inspirerad av min kalender jag beställde för ett tag sen och skapar nu sin egna :) Tycker det är så mysigt att "umgås" så här, man snackar när man känner för det och sitter när varandra utan några måsten. Jag gillart!

En iakttagelse så här kl tio på kvällen, det går inget bra på tv just nu! Inte en endaste rolig film, nepp inget. Men folk som har semester då? Som vill se en bra film? Eller vi andra som jobbar och vill se en bra film? Nej, skärpning!

Linserna håller på att haka upp sig, kanske är dags att tänka på refrängen... Har ett ganska starkt minne av att jag var dödstrött i morse :)

Sov sött!

/emma.

Jabb, jabb, cross, hook, hook

Boxning står först på schemat nu! Eller ja om ca en kvart när jag får dra för dan! Ska bli så jäkla skönt! Sist jag boxades var ju i kära Brighton med finaste Sofie och Amanda - det ska det bli ändring på nu! Får ni boxas något tjejer?

Ha en fin eftermiddag och kväll om jag inte orkar titta in sen igen (risken finns pga svaga armar)!

Pusss

En till? En till!

Det blev en glass till... Om någon hade kommit på mig hade jag nog sett ut som för två somrar sen, så här:



"Påkommen" med glass i mun och strösselburken i handen.

/emma.

Thaimat, sol och cookie glass

Thaimat till lunch.

Åkte med tre kollegor till Super Woken och käkade fyra små rätter av olika thaimat. Gott och solsken! Sen föreslog en kollega att vi skulle jobba ute/utifrån en stund. Om jag tackade nej? Pyttsan eller! Satt gott ute i solen ett bra tag och fick lite solsken på näsan! Nästan alla säljare och övriga kollegor på kontoret är på konferens resten av veckan, så det är minst sagt lugnt. Nästa vecka lär det komma igång mer på allvar - lika bra att passa på tycker jag :)

Nu käkar jag cookie glass igen. Inte så bra, men för tusan, jag ska ju boxas i eftermiddag med Loijs!

Gaah. Helt åt helsike med den här kjolen, kan ju knappt andas + att jag sitter rakryggad som få (iofs bra), men det är ju inte en kotte som ser det... Antar att det inte hjälper att käka en glass till?



Glad som 17 förra fredagen!

/emma.

X-tra jobb

Jag känner mig faktiskt riktigt duktigt! Igår finslipade på på mitt CV och personliga brev för att kunna söka extrajobb till hösten vid sidan av mina studier - ett måste "nästan". Ska fixa med mina referenser och arbetsintyg när jag kommer hem idag, efter Boxen med Loijs, hade jag tänkt. Yeey för mig! Känner pepp! Jag kan inte låta bli att tycka bra om mig själv idag helt enkelt, så som det ska vara varje dag. Måste ändå säga att jag är en god bit på väg! Hurra, hurra!

Älska mer! Älska dig själv ♥



/emma.

Potter = humor

Jag och Maja satte oss alltså tillrätta framför Harry Potter och Halvblodsprinsen igår kväll. Dem är ju rysligt bra de där filmerna! Och denna gången var det mer humor än vad det brukar vara vilket ledde till att Maja och jag vred oss av skratt många gånger om. Så sjukt kul! Spännande är bara förnamnet! Jag har läst alla böckerna men kommer självklart inte ihåg allting, men man hade ändå på känn vad som ska hända eller så visste man det redan innan - trots det blev man lika skrämd eller förvånad för det. Filmen var riktigt bra gjort och många gånger ville vi bara gömma oss, vi till och med höll för ögonen en kort stund trots att vi visste vad som skulle hända. Hehe. Riktigt bra! Jag blev liksom påmind om hur mycket jag egentligen gillar de där filmerna men framförallt böckerna. Ruggit bra.

Se den!



Sen att Emma Watson är så otroligt söt är ju helt otroligt!

/emma.

Grått är minsann flott

Jag är ju en "liten" nörd när det gäller kläder och definitivt en större nörd när det gäller att ha samma kläder på sig två dagar i rad - det går INTE. Nej, nej, nej. Jag bryr mig inte ett smack om andra har på sig samma kofta eller tröja en hel vecka (om det inte börjar lukta illa då...) men jag kan inte ha på mig samma kläder inom minst två veckors tid. Galet jag vet. Finns säkert fler som jag där ute?! Hursom. Därför blir jag liksom extra nöjd när jag kommer på nya sätt att kombinera mina kläder, något jag inte haft förut eller ens tänkt tanken på att kombinera, som blir som något riktigt bra i slutändan! Nöjd ja. Så idag känner jag mig så där lite extra nöjd över att jag hittade på något nytt att göra med alla mina kläder (som bara väller ut ur garderoben, sen när är bara två garderober standard i var och ens rum?!) och detta är vad jag åstakom:



Voilá! Linne, New Look, kjol och skärp H&M, halsband Lindex - hej hej budget!



Modereportens (ehh jag...) anm. "det gråa linnet klär ner och kjolen klär upp = ultimat vardags kombination". Jag är så sjukt road som kanske märks... Ignorera!



Flätade till luggen och satte upp resten i en toffs, roligare än bara vanligt "hästsvans" om jag får säga det själv :)

/emma.

Bästa Mr Potter

Jajamensan! Det blir Harry Potter och Halvblodsprinsen ikväll på bio med syrran (och brorsan?)! Kommer bli strålande skoj :) Älskar att gå på bio och Harry Potter måste jag bara se på bio, har sett alla andra filmerna på bio också. Det hör liksom till! Kommer bli himskans mysigt i alla fall.

Kör alltså på "träningsfri" dag idag och kommer passa på att mysa lite med mamma och nåt/båda syskon/en efter jobbet. Var ju en stund sen man snackade med mamma! Hon kom föresten in här på jobbet i morse när hon var på löparrunda (bra där!). Hon sa att hon kommer sakna mig här och jag håller med, det är alltid lika mysigt att få se ett sött ansikte bara så där när hon kommer förbi mitt jobb då och då om dagarna. Men nu blir det andra bullar, vilket bara är kul :) Efter mys med mamma i eftermiddag blir det som sagt bio. Josåatthe, dagen kommer bli grym!



/emma.

Big white tee

Yeah, stor vit t-shirt var det här! Så skönt och så fint på samma gång. Mm. Andas kan man också göra! Ultimat ju.



Drog på mig min mörkblå långa kofta från New Look (Brighton) och en sjal från VILA innan jag drog till jobbet (lite kyligt ute idag ändå...), och svarta capribyxor på benen.



Knut i håret! What else?



Lite bling på det och dagen outfiten var räddad! Dock bytte jag ut armbandet mot silverarmband, mest för att matcha min baby.

Puss! /emma.

Med doft av kaffe

En av de godaste dofterna måste vara nybryggt kaffe på morgonen. Redan innan jag ens gillade smaken av kaffe tyckte jag doften var ljuvlig. Jag kunde för mitt liv aldrig tänka mig att dricka "skiten" men sommaren efter studenten lärde jag mig så smått dricka kaffe och det ångrar jag inte en sekund! En kopp kaffe om dagen tycker jag är okej och på helgerna dricker jag kanske inte något kaffe alls, otroligt bra ju! Andra goda dofter som nytvättade lakan eller som när man snusar lite mot en söt persons hals är ju inte helt fel det heller...

Godmorgon ja! Kaffekoppen är slut, så snart speedar väl energin igång på allvar! Härligt, härligt. Skrev ut mina tågbiljetter till Visingsö nu också och tänkte på Sara. Det var ju meningen att jag skulle åka förbi Gbg när jag ändå var åt det hållet, men det blev för dyrt :( Men du Sara, vi får se ut en helg längre fram, när vi vet vad som händer i våra skolor och så, då får det bli en helg med bara dig och mig! :)

Puss å kram så länge!



/emma.

Mot (Sherwood) skogen!

Yes! Jag bokade precis tågbiljetter till Visingsö, då jag ska på Brighton-reunion i augusti! Kommer bli så himla kul! Efter festen på lördagkväll ska jag åka med Sofie och Amanda djupare in i skogarna och mysa med dem ett par dagar innan jag åker tillbaka till Sthlm! Det kommer bli fantastiskt och kontot är lensat. Perfekt. Men som en fd. chef sa "Den som har pengar kvar på kontot den 5e är feg". Och jag som är där redan innan månaden ens är slut måste vara supercool! :) Man kan ju försöka intala sig det iaf...

Godnatt nu hörrni! Puss puss :-*



/emma.

Salty

Sitter och käkar på saltapinnar, egentligen är det inte gott längre så jag biter bara bort saltbitarna istället och låter resten av pinnen åka i sopkorgen. Lika bra det.

Jag tränade bara Aerobics ändå, mina benhinnor började göra så jävulskt ont så jag drog hem istället. Fick låna bilen av mamma också så det var så smidigt så :)

Äsch, åter till min dejt med tvn, Lipstick Jungle är faktiskt riktigt bra!

Puss.

Att bita i glass

Ilar det i dina tänder bara jag nämner "bita i glass" eller är du en cool jäkel som kan sätta tändera i det mesta utan att stryka med? Jag trodde jag tillhörde den första kategorin men tydligen inte. Här sitter jag nämligen och BITER i en glass, iofs en Cookie-glass som man typ måste bita i, men i alla fall! Coola grejer.

Eh. Anyway...

Dagen närmar sig sitt slut, i alla fall här på jobbet, och jag ska hem för att plocka upp "träningsutrustningen" och dra till SATS. Min "kära" kompis Loijs tvingar mig till att Body Pumpa efter Aerobicsen även fast jag tänkte skippa den. Schysst kompis. Verkligen. Jag vill ju inte ha biff-armar ju! Men men.

Have a lovely afternoon you guys!



/emma.

Alla behöver lite action i tillvaron

Action och action... Men visst är det så! Idag händer det mer här på kontoret, action är nog lite att ta i, men det händer i alla fall något. Flera stycken kollegor har kommit tillbaka från sin semester och det är riktigt "tomult" borta på kontorsdelarna om man jämför med förra veckan då vi var en näpen skara på fem-fyra stycken. Riktigt kul! Man blir ju glad om inte annat att se lite folk runt omkring sig! Sen har jag fått lite små uppdrag som jag kan fixa med, ni kan inte föreställa er hur skönt det är att kunna ta med sig en bärbartelefon när man går iväg för att fixa i övernattningsrum osv. Guld. Extra bra är det också för att det inte ringer så mycket (än). Nästa vecka lär linjen gå het igen efter semestern då nästan alla är tillbaka... Så, jag tar till vara på denna veckan har jag tänkt, lite lugnt mjukstart har ju ingen dött av :)

Efter jobbet då? Känner att PT cirkel passet igår tog "ganska" bra, lite stel i "kanterna" (kurvorna?!) känner jag. I eftermiddag är tanken Aerobics och Body Pump, men jag tror fasen jag struntar i Pumpen, känner att jag börjar få ganska "biffiga" armar och det är ju inte tanken direkt. (Hur tusan får man bort underhudsfettet?!) Så jag tror jag minskar till ett Body Pump pass i veckan. Vad tror vi? Sen ringde söta syster från bilen igår och föreslog bio, Harry Potter - har ju inte sett den än!! Så det kanske blir det ikväll efter träningen eller imorgon :)

Nu ska jag jobba vidare, dags att jobba sig ner i lite högar!

Puss så länge!

Äsch bilden va inge snygg :P

Dagens Emma i morse, hårborste någon? Har en ovana att aldrig borsta håret.. Humm..

/emma.

Monki, Monki, Monki

Jag har, som sagt, hittat en ny kärlek - MONKI - och jag är glatt överraskad att jag gillar den butiken så mycket som jag gör! Innan har jag inte ens orkat gå in där... Men nu jäklar! Inte så bra kanske, men de har iaf 50% på nästan allting och det tackar man ju inte nej till!



En liten näpen sak att lägga småprylar i - typ 35kr! Älskar sånna här!



Min lite större portmonä som jag köpte när Anna var på besök i juni är redan en favorit, den sväljer ju nästan allt! + att den är riktigt fin :)

/emma.

Bling rimmar på ring

Min nya ring ja. Den är så förskräckligt fin. Jag har inte haft en så fin ring på många år nu, en äkta ring som inte färgar av sig eller tappar färg tillslut alltså. De flesta av mina äkta smycken (konfirmationspresenter osv) blev stulna för några år sen, jag råkade klantigt nog glömma en väska inne i Uppsala by night efter att ha åkt hela vägen från Strömstad... Suck. Iaf, jag fick tillbaka nästan allt, utom alla äkta smycken och mina glasögon(!). Så sen dess har jag liksom inte haft någon favoritring som man vill ha på sig varje dag... Tills nu!

Detta är min första (och förhoppningsvis inte sista) KumKum-ring. Den är handgjord i silver med pärlor och halvädelstenar. Och den är så grymt fin! Blev inspirerad av Josefins KumKum-ring (på brunchen i lördags) och när hon berättade om ett ställe på Söder (nära Café String) som säljer just KumKum ringar blev jag eld och lågor. Även min plånbok kanske ska tilläggas...



Första ringen, den deffekta, den saknar en liten silver"plupp" mellan en pärla och en sten, syns typ inte på denna bilden. Men mina falkögon såg detta och jag åkte alltså tillbaka igår och fick en ny, den här:



Oh. My. God. Så. Fin.
(Btw, sjukt svårt att ta "smickrande" bilder på sina fingrar på nära håll alltså.)



Inte för mycket och inte för lite, perfekt till vardags och till fest! Bra slogan eller vad? ;)



Jag dör lite.

Hur kul är det inte att köpa en present till sig själv? Okej, ja jag vet, jag gör det hela tiden typ. Men oftast lägger jag inte mycket pengar på en och samma grej, denna ring kommer bestå länge, länge och det känns kul att köpa något fint till sig själv. Love it <3

/emma.

Morning has broken...

Måndag morgon. Och inte nog med det - jag är pigg! Helt unbelievable, jag vaknade innan klockan ens hann ringa och låg och mys-slumrade tills jag var tvungen att gå upp (efter femtioelfte snoozningen). Med ett leende på läpparna hoppade (ja faktiskt) jag in i duschen. Härligt. Sminkade mig och käkade havregryns- och quinoagröt med kanel och lite socker - dock utan mjölk vilket var ganska torrt - samtidigt som jag kollade på nyheterna. Nya bantiningsgrejen; ät massa kolhydrater. Eller hur! Pyttsan.

Kröp i en stor svart t-shirt som jag köpte i fredags för 149kr och som jag näst in till bott i sen dess. Ultimata plagget ju! Så här kan det användas:



Softa hemma, endast med leggins och knut i håret.



På stan med friends (hade dock annat på mig i lördags), addera bara ett skärp i midjan för lite finess och form.



På jobbet, längre kofta i upplyftande färg för ett lite mer "klätt" intryck.



Skönare jobb-outfit får man nog leta efter!



Dagens details, skärpet matchar fiffigt nog både naglar och kofta - bra där! Och om du kikar närmre på mitt (högra) ringfinger ser ni min fina, fina sak jag köpte i lördags och bytte i söndags (den var lite deffekt). ÄLSKAR! Värsta presenten till mig själv ju. Oslagbart. Mer bilder sen :)

/emma.

Combat blev PT cirkel

Okej, så efter en dag liggandes på sängen, eller ja åtminstone till kl två åkte jag in till Söder och bytte ut min fina pryl jag köpte (visar bilder imorgon!) och sen drog jag raka vägen till SATS Stadion för att träna Body Combat. Men ledaren uteblev och två andra ledare ställde upp så det fick bli PT cirkel (PT = personlig tränare) istället. Fy. Fan. Jag kan knappt andas för att magmusklerna är helt slut. Galet ju. Kommer antagligen inte kunna röra mig alls imorgon. Hoho. Tur att jag har ett stillasittande jobb då - eller inte - när jag väl reser mig upp kommer jag nog vara ännu stelare...

Nu sitter jag uppe i köket med Emil som kollar på tvn, själv väntar jag på att filmen för kvällen ska börja, Huset vid sjön, jag har sett den förut och har för mig att den var riktigt mysig :)

Åter imorgon, jobb, jobb, jobb.

Puss! /emma.

Mot Söder

Yes, den där fina, fina saken jag köpte igår visade sig vara lite deffekt så jag måste åka tillbaka till Söder innan kl 16 idag och sen dra direkt till SATS Stadion och träna Boby Combat en timma. Suger att man inte kan få glädjas åt en ny pryl innan man inser att den minsann inte var hel... Suck. Men annars känner jag pepp inför träningen!! :D Blir femte passet den här veckan! Imorgon blir det Aerobics och Body Pump igen - phu!

Idag kommer familjen hem igen också efter tre veckors semester på annan ort, huset kommer bli fullt igen med andra ord... Sista timmarna av stillhet nu då.. Eller ja, tvättmaskinen går för fullt :)

Råkade börja titta på The Rachel Zoe Project och jag gillart! En stylist som bara rör sig med det dyraste, hon shoppade liksom en Birkin bara sådär! Och en Chanel halsband och nån Balmain klänning från ett annat århundrade. Helt galet. Men en åhh vilken dröm!

Nu måste fixa make upen och plocka ihop mina träningskläder, städa upp lite i köket innan jag drar till Söder.

Puss!



Bling, bling... Gissa vad jag köpte igår ;)

/emma.

Hur fint!?

Kolla vad jag hittade på Le Love - helt fantastiskt ju! Hur kul var inte den starten på vigseln? Texten i sången är ju perfekt också :) Lova mig bara att du kollar på videon!



/emma.

Lördag och slut

Nu kom jag hem igen efter en heldag fylld med roliga grejer! Helt slut känner jag mig. Kollapsade lite här på sängen med datorn i knät... Vaknade väcktes kl kvart i sju imorse, sminkade mig och käkade lite flingor med mjölk innan jag tog tag i träningsväskan och drog till SATS. Svettades en timma med skivstången (Body Pump) med Loijs (och alla andra då), jag var ganska opepp och stel sen gårdagens Combat men det gick okej. Sen tog vi tåget in mot Söder och träffade Josefin och hennes kompis Sofie på Café String. Vi åt brunch och jag fick nog i mig sex-sju pannkakor - inte illa! Vid två tiden bröt vi upp och kollade lite i affärer och hag blivit en glad, glad ägare av något jag velat ha länge. Ska visa bild sen! Den visade sig vara lite deffekt bara, så jag måste åka tillbaka till Söder imorgon och byta - suck... Men fin fin fin är den!

Så kollaps står först på schemat. Skönt! Kvällen kommer bli lugn, lugn.

Pusss!

/emma.

TGIF

Yes. Bra att det är helg säger jag bara! Helgen kommer ju bli kanoners också :) Visserligen är det en timma och 50 minuter innan jag får ta helg men man kan ju suga lite på karamellen en stund... Karamell? Kanske att man skulle ta sig en sån... Aj aj aj. Nej nej nej.

Just! Jag ska få se på film när jag kommer hem, en sån där Blue-Ray DVD - The Reader med Kate Winslet. Kommer bli toppen! Finns väl inget bättre sätt att börja helgen på, träning och sen en film... Kalas, kalas!

Puss å hej!



/emma.

Internet Explorer suger!

Fick en smärre chock när jag gick in och kollade på min blogg i Internet Explorer (IE) istället för Firefox. Vad f*n?!! Bloggen är helt åt helvete i IE, jag hoppas verkligen att de som brukar titta in på min blogg använder Firefox och inte IE! Man får bläddra ner i ca 100 år innan man ens ser headern och sen är alla bokstäver i versaler - sjukt jobbigt att läsa då ju!

Om du nödvändigtvis måste använda dig av IE (gud förbjude!) tryck på den aktuella månaden till vänster (några mils skrollande neråt senare) och du får en bättre uppsikt över inläggen.


Emil! Vad göra? Så här kan det ju inte vara! Hjälp din arma o-grafisktfromgivande syster! Please!

/emmaFörkrossad (I know, dagens i-landsproblem...)

Weekend plans

Kaffet är uppdrcket och nu väntar jag på att koffeinet ska kicka in. Vilket det troligen redan har gjort nu, känner mig inte lika medvetslöst-trött längre - och det är ju ett framsteg! Jag förstår faktiskt inte hur jag kan vara så trött som jag har varit den här veckan. Klart, det har blivit många sena kvällar och nätter när jag inte haft vett att somna i tid, men ändå? Jag kan inte minnas att jag brukade vara så här trött en längre tid i Brighton, eller? Trots mer alkohol och sena nätter... Fast iofs, man har ju en otrolig förmåga att glömma vissa saker. Jag vet inte jag.



Dagens enda kopp kaffe förbrukad.

Idag är det iaf fredag! Tjo för det! Ska minsann försöka vila upp med lite i helgen hade jag tänkt. Det är ju trots allt tre veckor kvar att jobba innan plugg - hoho vad kul! Ska träna idag efter jobbet, intensiv Body Combat (boxning, tai chi och karate inspirerad träning - kondition!), blir Body Pump imorgonbitti kl 9.30 innan jag och Loijs åker vidare till Söder för brunchCafé String - så jäkla nice ställe! Brunch för 65kr! Josefin + tre friends till henne ska också med. Kommer bli så mysigt. Pannkakor och glass, fil och flingor, ägg och hummos och massa mer! På söndag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, jo förutom att jag ska träna Body Combat igen - så det så! Familjen är tillbaka på söndag efter tre veckors semester på både västkusten och österlen/skåne så det lär ju bli trafikstockning hemma igen (bara sju pers + hund under ett och samma tak). Kommer bli kalas!



Uttråkad? Uttråkad.



Hysterisk? Hysterisk.



Äsch, det är "bara" jag. Hej hej!

/emma.

KISS AND MAKE UP

Fredag, fredag, fredag. Trött, trött, trött. Vila, vila, vila. Skönt, skönt, skönt.



Kör på denna najsiga t-shirt igen (love the message!), fast med längre casual kofta i ärtgrönt - ärtigt!



Casual friday, kräver casual skodon. Svarta Converse med rosa-rosa detaljer inomhus, rosa-rosa stövlar med lila prickar utomhus (regn).

/emma.

Intar snart horisontellt läge

Oja, så sant som det är sagt skrivet, jag ska hem och lägga mig på sängen. Put my feet up som man säger på engelska och bara andas, antagligen sova också. Ska bli skönt med en hemma kväll och försöka somna tidigare än vid midnatt. Håll tummarna!

Later, eller imorgon!

Puss!

En till?

Jag är riktigt sugen på att tatuera mig igen, nån liten till söt sak kan ju inte direkt skada... Älskar mitt hjärta jag gjorde i Brighton, den är bara så jag, en "sucker for love" som man är. Haha. Det jag hade tänkt tatuera för flera år sen känns nu lite B, alltså ALLA skaffade just detta motivet för några år sen och nu känns det bara löjligt att skaffa det nu - om man inte redan har den alltså. En fjäril. Vet ju exakt vilket form fjärilen ska ha i så fall men nä, jag tror inte det. En rosett däremot, det hade varit något det! Jag ritade en rosett själv för ett tag sen som jag verkligen gillar formen på, har dock inte fått till själva banden som ska sticka ner under... Vem vet, det kanske blir en så?! Eller en text, det hade också varit superfint. Men det är aboslut inte på tal om en text eftersom jag inte vet vad jag vill skriva. Det enda som känns rätt på en gång är ordet "Love", men det står ju redan mitt hjärta för... Får fundera vidare, det är ju inte direkt ett beslut man skyndar fram i alla fall :)



Megan Fox's snygga tatuering. Hade också kunnat tänka mig att ha en tattoo där, dock inte så stor.



Ultimata kompromissen, text och fjäril i ett - perfekt ;)



Gillar själva rosetten på denna, lite så som jag har tänkt, men banden som hänger ner ska inte se ut så alls.

/emma.

Äsch, jag tar det i morgon...

Hade faktiskt tänkt träna idag efter tre dagars uppehåll... Men då visade det sig att Body Combaten är imorgon och att det enda som är på Lidingö idag (eller det som är kul på alla SATS i Sthlm) är Yoga. Och jag orkar inte Yoga! Inte idag. Känner att jag kommer somna, eller mest svära för att jag är klen i axlarna när man gör "den stående huden" (sjukt jobbig position!). Positivt tänkande ja... Och jag som har packat väskan och allt. Iofs kan jag låta den stå kvar här på jobbet till imorgon när jag SKA träna Combat på Stureplan kl 17.30 (bokat - check!). Efter det föreslog Josefin middag ute någonstans - why not liksom?! Blir nog en lite stillsammare tillställning och det känns skönt, jag är alltid så förbaskat trött på fredagar. På lördag frestade jag med brunch på Café String (där jag var med Lotta, Amelie och Lovisa när jag precis kommit hem från England) som Josefin hakade på - helnajs ju! Juste, på lördag morgon blir det Body Pump igen kl 9.30 (bokat - check!) med Loijs, blir väl till att åka direkt till Café String efter det antar jag - kul! På söndag får jag banne mig köra ett till Combat pass (bokat - check!) och sen kan jag vara nöjd med denna veckan också (ur träningssynvinkel). Hela fem träningspass denna veckan i så fall. Fem! Bra, har käkat en del kolor och popcorn denna veckan så träningskontont ligger nog på plus minus noll (i bästa fall). Duktig jag är! :)



Hennes (Scarlet Johansson) kropp kan man ju inte direkt klaga på - give me? - !

/emma.

Too cool for school

Jag gick in och kollade på antagningsstatistiken för Modevetenskaps-kursen jag ska läsa nu i ett år. Wow säger jag bara. Det var sammanlagt 1080 personer som sökte kursen, 966 pers kom vidare till urvalet och jag är en av 270 som faktiskt ska läsa kursen i höst. Jag är en av de 89 pers som kom in på sitt reslutat på Högskoleprovet - vilken jäkla tur att jag gjorde det i England! Galet ju. Vilken grej att jag kom in på den kursen trots att så många sökte och att resultatet på mitt Högskoleprov inte är direkt strålande (ganska kasst faktiskt)! Wow. Jag är ju fantastiskt grym!



/emma.

"Bara" 1200 euro

Jäklar! Jag har hittat en vintage-shop på internet, en blogg som säljer vintage prylar (framför allt väskor) av märken som Chanel och Hermés osv. Direkt från Paris. Jag noterade att de hade en av mina drömmväskor, Classic Chanel vintage 2.55 mademoiselle, och kunde liksom inte låta bli att maila dem och fråga vad den kostar. För att se hur mycket får man betala för godsaken. Fick till svar att den kostar "ynka" 1200 € + ytterligare 20 € shipping. Så typ 12 000kr då. Ja men lätt. Får bara hitta någon som skulle vilja investera ca 12 000kr i en väska till mig då. Pice of cake. Erhm.

Jag antar vet att det blir min tur en vacker dag, tills dess håller jag tillgodo med min tjusiga "Chanel liknande" clutch från Peacocs, Brighton. Nästan lika bra ^^



Ja tack!

/emma.

Dagisfröken?

Igår innan jag träffade Lotta hade jag några minuter på mig att titta in i någon butik, jag drog till Monki i Souk-huset. Har ju relativt nyss upptäckt Monki så jag har en liten nyförälskelse till stället - som man kan förstå. Att dem har 50% på typ allt är ju inte fy skam det inte. Hittade en vanlig vit t-shirt som var näst intill perfekt, men det var såklart inte på rea, dock "bara" 120kr men jag hoppade över den... Kom hem med ett vitt lite slappare linne istället för 50kr med ett blåaktigt tryck med de där söta små Monki-gubbarna på :) Känner mig lite som en dagisfröken, lekfull klädsel idag med andra ord.



Sötsak.



Matchar Monki med Monki, koftan alltså.



Kör på rosett över hästsvansen, perfekt ju eftersom mitt hår är så tjockt skulle jag aldrig få in det i en sån klämma, men man kan ju fuska med en toffs och bara stätta rosetten ovanför - taadaa!

/emma.

Ofokuserat

T-R-Ö-T-T.

Bion (The Proposal) igår var skitbra! Jag satt och garvade så jag inte fick luft! Det knasiga var att både jag och Lotta hade druckit en stor kopp te innan så det blev minst sagt jobbigt att skratta ihjäl sig i slutet av filmen. Skitkul verkligen hahaha! Lika mysigt att träffa Lotta också, vi fikade innan bion i vanlig ordning och snackade igenom det som hänt på sistone. Det har blivit lite "vår grej" det här med att gå på bio och fika tillsammans! Fab. Lotta sa en väldigt bra grej igår också, att jag liksom har börjat röra på mig, jag åkte till England och nu ska jag börja plugga till hösten. Hade jag inte gjort något av det hade jag varit kvar där jag var för ett drygt halvår sen, jag hade suttit fast, vilket jag också kände själv, en känsla jag inte gillade om man säger så. Men nu jäklar händer det grejer! Och vet du vad det bästa är? Jag älskart!



Klockren film!

En annan sak, det är min andra namnsdag idag - Emma - och även denna gången hann Farmor först med ett sms, hon är riktigt pigg den där tanten! Cirkus kvart över sju imorse ramlade det alltså in ett sms. Jag tycker det är mys med namnsdagar! Saknar dock att inte få fira med mamma... Tårtakalas och små mini-presenter (typ nyckelringar och sånt) som denna fina prins groda som jag fick förra sommaren. Åh!

Vidare: O-F-O-K-US-E-R-A-T



Gud vad jag är trött alltså.



K-A-F-F-E.

/emma.

Bio med Lotta

Idag (eller ikväll snarare) ska jag på bio med Lotta! Jag ska äntligen få se The Proposal! Kommer bli så mysigt så :) JAg älskar verkligen att gå på bio, det är så mysigt att sitta där i mörkret och kolla på en stooor stor bild och bara försvinna in i en annan värld. Sen känslan när man kommer ut igen i ljuset (om det inte är natt vill säga) känns det också minst sagt speciellt - på ett bra sätt :) Vi ska först hämta ut biljetterna och sen ta en kopp te på något fik i väntan på att filmen ska börja. fin kväll jag kommer få!

Appropå Lotta, hon la upp lite bilder på Facebook från förra helgen när vi började med mysmiddag hemma hos just Lotta och sen fortsatte ut till F12 :) Fina grejer och fina tjejer!



Nästan hela gänget, Lotta bakom kameran och Josefin på väg (snacka med henne i mobilen här ^^).



Lotta, Sophie (som åker tillbaka till Sidney på fredag - snyft!), jag och Eva!



Goda skratt förlänger livet har jag hört, asgarv (se mig) måste göra en nästan odödlig....

/emma.

Paris i repris

Eftersom jag var mer levande än död - eh mer död än levande heter det va? - imorse tog jag på mig första bästa tröja som kom i min väg. Paris fick det bli igen. Den är så skönt och stor, man kan liksom andas utav tusan utan att det syns ett smack - det gillar vi!



Favorit i repris <3

/emma.

Gårdagens "åhh-moment"

Förstå min lycka när jag fick hem ett paket med posten igår! Jag specialdesignade en kalender här om veckan på www.personligalmanacka.se och igår fick jag alltså hem den. Helt fantastiskt. Skrattade högt för mig själv i typ tio minuter - så fin är den. Rosa såklart och med en liten fågel på en kvist på framsidan, innehållet är också noga utvalt, rätt färger, lite extra tillval, har lagt in massa födelesedagar som är färdigtryckt direkt i kalendern också + att den även har åtta sidor sudoku längst bak i den! Hur trevligt? Väldigt trevligt.

Kolla in så fint! Min alldeles egna skolstarts-kalender! Min filofax blir för tung och onödig att släpa runt på så denna lilla rackare blir perfekt - en starta-skolan-present till mig själv helt enkelt!



Gud så tjusigt.



Fantastiskt!



Inte lika fantastiskt att min kamera lämnar en svart fläck mitt i bilden...



Där på söndagen ser ni en födelsedag!



Här även kluddat ett fint citat från Moulin Rouge (filmen) och lite personal info. Fint tycker jag!

/emma.

Har det ganska bra tycker jag

Javisst, jag gör inte många knop just nu inte :) Har ätit middag med Emil (!) för andra gången nu på dessa snart tre veckor - visst är vi duktiga? ;) Nu ska jag återgå till le tv.

Ha en fin kväll :)

Puss!

Jag fuskar

Loijs ringde mig och sa att hon var minst lika opepp på att träna. JAAAAAAA! Nästan skrek jag av lycka! Fasen vad skönt!! Får ta nya tag i morgon innan bion med Lotta kanske eller på torsdag... Eller på fredag. Nej, en slappisdag måste man ju få ha! Hem till sängen säger jag bara! Ska bli skönt att somna i tid ikväll (får väl se hur det blir med den saken...)!

Puss å hej, nu drar jag hem!

/emma.

Svart

Helt plötsligt blev det alldeles mörkt här på kontoret, som om någon lagt en tung svart filt över hela huset. Jag tittade ut - regn. Spöregn.

Sitter ihopkrupen under en filt, det är så kallt här där jag sitter, och funderar lite. Känner mig trött och vill bara hem och sova, men träningen väntar ju och efteråt kommer det kännas så bra, så bra. Man får tänka på det långsiktiga.

Det är så mörkt att jag känner att jag måste tända lamporna i taket!

/emma.


Edit: Ljust igen. Solen skiner till och med!

Work(out)

Jag är så trött, så trött idag. Somnade på tok för sent. Varför går tiden så fort på kvällarna? Iofs tränade jag i två timmar efter jobbet, Aerobics och Body Pump (ingen träningsvärk än så länge!) så jag var inte hemma förns ca halv nio. Satte mig framför datorn och sen flöt tiden bara på. Suck. Att man aldrig kan lära sig att morgonen efter en sen natt (om man ska upp tidigt och jobba) är minst sagt ett litet helvete... Lovade heligt och dyrt att jag ska somna tidigare ikväll, men vi får väl se hur det blir med den saken... Ska träna två timmar idag också - Pilates och Step. (Pilates är mer långsam muskelträning, man använder kroppen och gör massa styrkeövningar där man fokuserar på bålstabilitet (vad jag har förstått) och Stepen ja, fullt ös medvetslös på en bräda!) Kommer att rinna bort... Men imorgon ska jag på bio med Lotta och se The Proposal som vi sköt upp från förra veckan - kommer bli myspys! :)

Puss så länge! Zzzz...



/emma.

Johanna!

Jag höll på att missa någonting nu alltså, en hel vecka närmare bestämt - det är ju fruntimmersveckan! Denna speciella vecka i juli firar mamma (grattis i efterskott, Margareta!), mormor, moster, Alina (grattis i efterskott, Greta!) och jag namnsdag. Enda anledning till att jag kom på det var för att farmor skickade ett sms med ett grattis nyss. Det var som katten, Johanna firas alltså idag :) Imorgon är det mammas tur igen och sen är det Emma på torsdag, följt av mormor och moster. Denna veckan brukar vi fira med tårta och nån liten lite present, för fyller man år så sent på året är det ju trist att inte få någon anledning att äta tårta mitt i sommaren också! Nu råkar majoriteten av familjen befinna sig i Falkenberg så jag och Emil får hålla till godo själva, eller så firar vi när alla är hemma igen :)

Kul info: Enligt Bondepraktiken brukar fruntimmersveckan vara regnig, de ansåg att det definitivt skulle regna då för kvinnor har lätt att falla i gråt. Haha!




Grattis alla namnsdagsflickor denna vecka!

/emma.

Förkyld eller pollenallergisk?!

Jag har ett bestående dilemma. I förra veckan fick jag ont i halsen och tog det lugnt i tre dagar med träningen bara därför, halsontet gick över men nu är jag vrålsnuvig (vaknar på morgonen av att jag inte kan andas typ - vägrar andas genom munnen, speciellt när jag sover) iaf på mornarna. Jag har en trevlig hosta också kan jag tillägga. Det märkliga är att jag inte känner mig sjuk (visserligen är jag obotligt trött idag, men det är ju en annan sak), jag känner mig inte förkyld-hänig eller sådär "pyssla-om-mig-jag-dör-vilken-sekund-som-helst-för-jag-är-sjuk-sjuk". Nej jag känner mig ganska normal, normal för att vara mig, förutom att jag snörvlar och hostar hela tiden då. För pollen kan det ju inte vara? Gräs? Nu? Nej, det borde vara något annat?! Det lutar nog åt förkylning ändå.

Fortsättning följer....

/emma.

Eftermiddagssysslor

Gissa var jag kommer befinna mig från 17.30 - 19.30 ikväll?! Jo, på SATS, först Aerobics och sen Body Pump. Det är nästan så att jag är (tränings) skadad/narkoman! Men jag gillart, det kommer nog bli muskler av mig med! Woho! Så beach 2010 kanske blir något att räkna med om inte annat, kanske att man till och med ska slå till på en utlandssemester för att fira då! :)

Så nu vet ni var jag finns i eftermiddag/kväll med Loijs!

/emma.

Bustier

Hade så hemskt gärna ägt en sån här, en blommig en som man kan ha till en helt vanlig kjol, eller till jeans, under en kavaj eller kofta - tänk så fint - en bustier. Men var kan man hitta en sån? Känns inte som det är säsong för det just nu i butikerna och det drives me crazy!

Hjälp!



/emma.

Fet herrklocka

Jag vill ha en fet herrklocka. Den skulle få vara en bra avbytare till min kära Bocla klocka med rosa Swarovsky kristaller som sen förra sommaren pryder min vänstra handled. Från tjejigt till killigt på ett kick! Helt rätt.

Fixar nån?




/emma.

Sunshine me happy

I fredags när jag gick från jobbet kl 16.00 sken solen som bara den och det var riktigt varmt, samma sak i lördags - perfekt för Grönalund - och igår söndag var det bara kvavt och varmt. Har inga riktigt sommar-feelings generellt men det kanske har att göra med att jag inte har någon semester (+ vädret idag?) heller... Men jag klagar inte! Har egentligen inget bättre för mig än att jobba och träna, bättre det än att jag är ledig för då gör jag bara av med pengar ^^ Visst har jag en bra självkännedom? Något jag borde investera i idag är mat, borde göra något liknande som GI-lasagnen så man har matlåda några dagar framöver - kan var smart om inte annat! (Edit: Jag får mat från Super Woken idag - Kyckling med kokosmjölk och pangan curry eller vad det nu heter! Två dagars lunch solved!) Eller så köper jag på mig ett gäng Keldas färdiga soppor som man bara värmer på och knaprar knäckemacka till. Kan funka.

Puss å hej så länge!



Puss i fredags i väntan på tåget in till stan och Body Pumpen på Hötorget.




Varmt vare' ja! Uppskattat med hjärtan framför ögonen med andra ord! Både funktion och flärd.



Så man var ju minst sagt glad av kombinationen: solsken och fredag!

/emma.

Detalj

När jag kom hem från Brighton den 13e juni väntade ett paket på min säng. Mamma hade köpt en fin fin välkommen-hem-present. En väldigt Emmig present om man säger så. Sen att den har ett praktiskt syfte också är ett stort plus. Tjo för fina och praktiskta grejer!

Sen att det råkar vara en fin inredningsdetalj är givetvis uppskattat!



Fyra genomskillniga skolådor från Designtorget med några av mina fina heels i, de står bra där snett under spegeln.

/emma.

Arvegods

Idag regnade det när jag vaknade - kul med måndag liksom! Men vadå, jag jobbar ju hela dagarna så det gör inte mig någon större skillnad... Jeans, stora, randiga, slappa tröjan passade bra + gummistövlarna ute i regnet. Perfa.

Just idag är jag förlovad också, satte på mig min farmors mors förlovnings- och vigselring som farmor designat om lite. Jag och Maja fick varsin ring av farmor för något år sen, jag fick denna ringen, eller två ringar som farmor satte ihop med hjälp av en guldsmed, och Maja fick en ring som farmors mammas mamma hade när hon var gift. Visst är det häftigt sånt där? Tänk vilka minnen som sitter i ringar och vad de symboliserar. Ja, så idag är jag förlovad, och kanske till och med gift. Med mig själv alltså.



Mys.



My ring(s).



Det är alltså två ringar i 18k's guld som sitter ihop med hjälp av små kulor av vitt guld. Jag är mer en silver/vitt guld (eller varför inte platina?!) -tjej men denna ringen har ju lite bådeock + att den betyder något! Alltså, Design by Farmor. <3

/emma.

Min söndagsfika

Igår hade jag en riktigt slapp och skön dag kan man säga, väcktes av mobilalarmet halv elva, reste mig långsamt ur sängen och insåg att jag för stunden inte var tvungen att göra ett smack! Hur skönt? Väldigt skönt! Jag ringde sötaste Bahar vid två tiden och vi bestämde oss för att ses kl 17 vid Åhléns (standard, men varför ändra på ett vinnande koncept?)  för att fika nånstans. Det var sååå kul att träffa Bahar igen! Det känns så otroligt udda och konstigt att ses här, hemma i Sverige, och inte i Brighton. Jättemysko känsla. I Brighton var det ju en sak, men här hemma lever ju alla som om Brighton inte har hänt, alla gick tillbaka till sina liv utan konstigheter och krusiduller. Jättekonstigt känns det. Sen bor ju inte alla på samma ställe så det är ju inte det mest naturliga att bara ses så, men äntligen fick jag träffa Bahar igen (vi bor ju ändå i samma stad - schämmes!) och snacka gamla minnen och Brighton. Det är väl det också, alla här hemma kan ju fråga vad man gjort i ett halvår i England, men de kommer aldrig riktigt förstå. Men att få snacka med dem man var i Brighton med är en helt annan sak - för dem vet! Man delar någonting med varandra. Oslagbart.

Ja jag sa ju det, skitmysko känsla det där... Anywho, detta hade jag på mig när jag träffade Fröken Bahar...



Ny t-shirt från Ginatricot - love the print! - med kavaj, jeans, vita Converse och diadem!



Kiss and Make Up - is the shit.



Exakt, jag menar det :)

/emma.

1, 2, 3, 4

Min lillasyster Maja introducerade mig för den här låten (1, 2, 3, 4) av Plain White T's och jag gillar den! Så fint och riktigt fin video också. Kärlek är ta mig tusan överallt! Hum...



/emma.

Dejt med Bahar

Idag ska jag få träffa söta Bahar! Ska ringa henne snart och se var vi ska ses osv. Kommer bli himla mysigt! Är kanske tillbaka senare idag, men man vet ju aldrig ;)



Jag och Bahar på väg upp till Edinburgh Castle i Edinburgh, The Scott Monument in the background. <3

Puss /emma.

Gårdagen på Grönan

Gårdagens mest överraskande: Jag gillar karuseller! Det var ju inte SÅ farligt. Och jag dog faktiskt inte - även fast jag sa det typ 20ggr per åkattraktion. Extreme trodde jag aldrig att jag skulle testa eller klara av - men det gjorde jag! Riktigt skoj ju!

Gårdagens märkligaste: "Är du gravid?! Åh vad gulligt", en jäkla karl på 40+ säger detta till mig på vägen hem igår på t-centralen. Jag bara "Tsss" och höjde på ögonbrynet. Vad är grejen liksom? Tittade sjäklvart ner på magen för att titta efter, nepp ingen skillnad där inte (midjekjol).

Gårdagens obekvämaste: Skoskav. I say no more.

Gårdagens dumdristigaste
: Kjol (och klackar) på ett nöjsefält? Tror alla stackars barn fick se något som berövar deras barndom i trappen till Lustigahuset. Fy. Eller så var det bara Sabrina och David (kollegor) som noterade detta. Humm... Att en mega fläkt i golvet fick kjolen att lyfta på en halv nano sekund var nog också relativt underhållande, tur att man har relativt snabba reflexer så jag han få ner lite typ iaf. Stackars barn säger jag bara...

Gårdagens mest oväntade
: Stötte på Jens från Brighton på Sveavägen bara sådär. Såg en typ jag liksom kände igen och det var han! Riktigt kul ju :)

Gårdagens övertalning: Sabrina och David övertygade mig att köpa ett åkband som dem - och det ångrar jag inte!

Gårdagens första karusell: Tekopparna - känns bra att mjukstarta!



Jag och David sitter nervösa i en kopp.



Motljus. Jag med Insane i bakgrunden - aldrig i livet!



Det är gulligt där på Grönalund...



Lustigahuset. Den trappan + kjol = ingen bra kombo. Ni kan nog tänka er...



Släng-gungorna. Åh...



Man skulle tydligen sitta längst ut. Sure did. Lite små scary att åka över vattnet, att jag är höjdrädd gjorde det hela lite mer spännande om man säger så.



P-A-I-N!



Lilla Fritt Fall - i min smak det! 6 meter över marken räcker för mig det!



Bläckfisken - också en karusell jag och barnen diggar.



Fyller på med socker - rosa socker såklart.



Radiobilarna! Jag fick tips av Sabrina och David - NU fattar jag vad man egentligen ska göra, för att backa och åka frammåt altlså ^^ De borde ha en teorikurs för rookies!



Extreme - svälj...



Hum. Att jag ens satte mig i den där saken som snurra både fram och bak och upp och ner är fortfarande oförståligt för mig.



Näst sista "karusellen"  fick bli Kvasten. Man hänger och dinglar med benen liksom, kul men kort!



Pop-express åkte vi två gånger på raken innan vi drog från Grönan, jag mådde lite lätt illa efter andra omgången om man säger så... :D

Fasen vad kul! Det kanske har blivit en karusell-brud av mig ändå! Jag och Sabrina åkte hem, både hon jag jag haltade (hon blev sparkad av en häst tidigare den dagen och jag med min märkliga skoskav) och var hemma halv ett ungefär. Underbart snälla Emil hämtade mig med moppen :) Thank god.

Btw, alla bilder är tagna med min fina mobil! Visst blev bilderna bra!! Jag hade glömt min kamera men mobilen funkade ju minst lika bra :)

/emma.

Sockervadd är ett måste på nöjesfä

4a295257e77fe7b5e9a09878d26bcfe7.png

Kolla varifrån!

Sockervadd är ett måste på nöjesfält:) mina kollegor fick mig att köpa ett åkband, så vi startade med te-kopparna, sju attraktioner senare blir det vilda musen! Let's go crazy:p Pusss


Nu är jag på väg in till stan för

28b35e3987710d68dda36d2328f035b0.png

Kolla varifrån!

Nu är jag på väg in till stan för att fika med en kompis. Har denna morgon inte bara tränat utan också städat hela huset - phu. Ska till grönalund senare idag också, och jag som typiskt nog glömde kameran! Damn. I guess I'll survive :) ha en underbar dag i solskenet! Puss!


41 - det blev 43

Nu händer det visst grejer här! Idag (eller var det igår?) hade jag 41 unika besökare på bloggen - DET är galet. Hehe. Men riktigt, riktigt kul :) Hoppas ni stannar kvar! :)

Puss!

Edit: Det blev visst 43 besökare allt som allt i fredags - hoho vad kul! :)

Sweet dreams

Nu ska jag nog försöka somna, ska nämligen träna imorgonbitti igen - Body Pump igen - med Loijs. Kl 9.30 händer det... Bra där Emma! Sen blir det dammsugning hemma, om inte solen skiner då vill jag sola!! Efter det blir det stan och fika, Grönan mm.

På återseende hörrni :)

Puss å kram och godnatt!

Jäklar!

När jag hade svettats klart på Body Pumpen på Hötorget gick jag ner mot t-banan. Missade precis tåget till Ropsten så jag slank in på Pressbyrån på jakt efter något litet (och nyttigt) att stoppa i magen. Eftersom jag inte tål så mycket frukt och fullkommligt hatar banan är att köpa en vanlig frukt helt uteslutet. Så, jag hittar en hylla med Chiquitas (stavning?) smoothies och ser en lila-aktig en som ska innehålla hallon och björnbär. Det kan nog smaka tänker och jag köper den. Bra energi efter träning liksom. När jag gått genom spärrarna och står och väntar på tunnelbanan vänder jag på flaskan och ser små illustrerade bilder på frukter som den också innehåller, alltså tydligen inte bara hallon och björnbär. Först ut är en gul liten banan (!) - en halv jäv*a banan är det i den 28ml stora flaskan! Det är mycket banan det - speciellt om man verkligen avskyr det. Hellskotta. Vad kan man göra? Inte direkt lämna tillbaka den... Suck. Jag öppnar locket och sniffar lite avvaktande på innehållet. Det stank banan! Huääk. Jaja, jag tar mod till mig och smakar lite på "hallon- och björnbärs" geggan. Nog kunde jag känna banansmaken allt. Men inte lika mycket som det luktade. Alltid nåt... Jag häller i mig sörjan fort som ögat och slänger den lilla plastflaskan för att undanröja beviset att det i över huvud taget har hänt.

23kr fattigare.

/emma.

Nu bär det av in till stan med Lid

26ef1e789aaf33a3c23c61475d578e7f.png

Kolla varifrån!

Nu bär det av in till stan med Lidingöbanan! Solen skiner som bara den, känns som om det blir en bra helg:) Ännu bättre att jag startar den med träning! Ha en underbar fredageftermiddag. Puss å hej!


BP istället

Body Pump. Loijs bangade Boxen och boxas vill man inte göra själv (tänker inte genomgå det hemska som att ragga upp en box-partner för en timma som jag gjorde första gången...) så det får bli lite enmanna Body Pump! Först tänkte jag hoppa över det helt, men sen tänkte jag på vad jag skulle göra istället - inget?! Så varför inte vara duktigt (och känna sig superduktig sen) och träna en timma! Snacka om att peppa sig själv - jag börjar bli bra på't! :D

Later you guys - en timma kvar tills jag får stänga ner växeln och DRA!

/emma.

Brun på lunchen

Hur mycket gillar man inte att man kan få lite välbehövlig sol på näsan över lunchen? Ca 45 minuters solande med axelbanden till linnet nerhasade över axlarna och kjolen uppdragen över knäna. Fina grejer det! + att min hemmalagade GI-lasagne var hur god som helst - bara så ni vet :)

/emma.

My weekend plans

Fredag - redan. Herregud. Skönt att det inte går långsamt iaf :) Efter jobbet blir det som sagt Box på SATS och sen ska jag hem och fixa. Började städa upp ganska bra igår så det är bara att forstätta på det spåret så man kan komma att dammsuga inom en snar framtid... Imorgon ska jag upp ganska tidigt - gäsp - för att åka in till stan och fika med en kompis från jobbet redan kl 10 (!) och efter det vet jag inte riktigt, men denna kompis försöker också dra mig vidare till Grönan (Grönalund för den som inte hajjar;) på eftermiddagen/kvällen... Hum. I'm not particulary fond of amusement parks... Men hey, jag har ju bara varit på Grönan en enda gång i mitt lilla liv, så det kanske är dags för ett återbesök!? Min vikarie ska också med faktiskt och sen säljarens polers så vi blir nog ett gäng - kan ju inte bli annat än trevligt! Tror jag köper mig lite sockervadd och sen bara går runt och kollar, ska inte vara där förns vid sex-tiden så det kommer nog vara mys-pys! Gillar inte riktigt jobbiga berg-och-dal-banor så åkbandet skippar jag. Kan ju ta en tripp i lustigahuset om jag känner för det :)

På söndag ska jag få träffa finaste Bahar! Blir kanske ännu en fika (I'm all about the fika!) och efter det ska jag minsann träna Body Combat vid kl16.30. Kommer bli en kanonhelg!

Puss å hej så länge!



/emma.

Box!

Nu har jag haft en paus från träningen i hela tre dagar - fy. Så nu är det dags igen! Jag har haft ont i halsen och det kittlas i näsan - nästan som om man vore pollenallergisk (?). Men pollen nu? I don't get it... Kanske är en förkylning iaf då. Skitsamma, jag ska boxas med Loijs idag inne i stan kl 17.00 och det kommer bli så kul! Var ju senast i Brighton jag boxades med Sofie! Body Combat är ju lite samma sak men inte med handskar och kuddar (pads på engelska). Kommer bli så sjukt kul! Ösa massa slag och få ut (gömda?) aggressioner - perfekt! Sen kan jag varva ner inför helgen och allt var den kommer innehålla. Det kommer bli splendid!



Hela gänget på Boxercisen i Brighton! Söta Sofie, vår snygga ledare, jag och finaste Amanda! Åhh vad jag saknar det!

/emma.

Matlåda som i matlåda

Igår när Emil svängde ihop kvällens middag passade jag på att göra 4 portioner GI-lasagne - skit gott är det! Eftersom jag blev så nöjd med mitt tidigare "bild- och receptrepotage" när jag lagade mat, tänkte jag att varför inte göra ett till?! Jag drog alltså fram kameran och tog bilder hejvilt - Emil har såklart snyggare bilder i sin mega-bra-systemkamera men jag orkar liksom inte vänta på dem.. De kan ju få ett helt eget inlägg senare!

Här är alltså receptet - och här kommer bilderna!




Man skivar och lägger upp squashen på hushållspapper och strör över lite salt för att få bort överflödig vätska.



Man steker på löken och lägger det sen på ett fat...



För att sen steka på köttfärsen och blanda i alla örter, krossadetomater och lök tillsammans.



När köttfärsröran är klar lägger man ett lager squash i botten av en smörad ungssäkerform och varvar med köttfärsröran och ett lager squash till...



Häll på grädden och riv (jag orkade inte riva så jag hackade) mozzarellan och strö över hela skapelsen - och in i ugnen 225°!



20-30 minuter senare - klart! Färdig att avnjutas (eller som jag gjorde, dela upp den i lagom stora portionsbitar och ha fyra matlådor bara sådär! :)

Sjukt gott!

/emma

Glad-fredags-outfit

Även idag lyckades jag gräva mig ganska djupt ner i garderobens mörker. Det jag hittade var den här "gammla" trasan/kjolen från Indiska modell längre. Drog på mig ett av mina älskade New Look linnen (ångrar att jag inte köpte på mig massor! Sjukt bra baslinnen!) samt ett skärp från London och Dorothy Perkins. Det galet stora diademet med rosetten fick också hänga med på dagens äventyr!



Man blir ju riktigt glad av den här outfiten! :D



De där brillorna alltså - älskar dem!



Mörblå-grå kjol alltså - lite sommrigare med det rosa skärpet i midjan!



Är inte bilderna slut snart?!



Närbild, rosa skärp i fokus samt guldiga halsbandet "Elements of Love" (jag vet, jag vet, men jag kommer aldrig tröttna på Löööve).



Lackade naglarna röda igår också, ser att de redan behöver en liten uppfräshning - ikväll it is!

/emma.

Ahh!

Oj så vi har kämpat nu! Emil och jag har lagat mat och ätit middag + att jag har röjt på rummet (inte helt klart då...) Jag lagade GI-Lasagne som jag ska ha som matlåda typ fyra dagar framöver och till middag gjorde Emil sallad med kallröktlax till. Mums! Nu har jag dock ont i ryggen, vet inte vad det är men jag får alltid ont i ryggen när jag städar, diskar och lagar mat. Är det någon där uppe som försöker säga mig nåt? Typ låt andra göra hushållsgörat?! Det hade varit nåt det!

Nu ska jag bädda rent i sängen och se om det är nåt kul på tv... Annars får det väl bli en sån där kärleks komedi igen ;)

Puss!

Stampar med foten sådär stressat

Nu har jag ingen vidare lust att sitta inomhus hörrni... Sitter och går igenom ca 200 ekäter och skriver upp vad alla svartat, ja, nej, förstår, förstår ej, ondödigt osv osv. Jag har i alla fall att göra kan man tänka, men just nu vill jag bara hem. Göra nåt annat. Jag är så less!

Nu gick alla ut i solen - jag hänger lätt på!

/emma.

Lägenhet sökes

Jag vill så väldigt gärna hitta en liten lägenhet där jag kan bo. Där jag kan sprida ut mina älskade prylar i och göra precis som jag vill (alltså äta mat när jag vill, komma och gå som jag vill osv. Obs. Betyder nödvändigtvis inte vila fester!)! Hur fantastiskt hade inte det varit? Nu är det ju ganska svårt (läs: jäv*igt svårt) att hitta en lägenhet i Sthlm... Men min bror däremot! Han har minsann flirtat till sig en hyresrätt - it's not fair! Klart jag är glad för min söta brors skull! Men alltså, jag är ju äldst så någon rättvisa borde det väl finnas? ;) Hehe. Antagligen får jag be om en reservnyckel till hans place och gömma mig hos honom ibland... Vad säger du Emil? Deal?

Hur svårt ska det vara egentligen kan man tycka? En lägenhet hit eller dit kan väl inte göra någon skillnad? Bara att ge mig en liksom! Jag kan typ betalat 3500kr/månaden, för en sån där ljus lägenhet med stora fönster! Gott, då säger vi det då.

Gud vad skönt att ha det avklarat. Och juste - tack!



/emma.

Prima ballerina

Av någon anledning tänkte jag på en "prima ballerina" när jag såg mig själv i spegeln i morse, hade som vanligt ingen aning vad jag skulle ta på mig kl 7.25 imorse = aningens bråttom. Att man aldrig vet hur vädret ska bli under dagen är ju också en bidragande (svårighets) faktor. Som tur var fick jag en idé et voilá jag hade passande kläder på kroppen! Och ballerina-knuten i håret såklart!

En känsla av tyllkjol pga av "vippigheten" (dagens ord?) i den svarta kjolen och lite body-känsla i linnet - right? Herregud... Kan tillägga att jag skrattar när jag läser mina egna texter ibland ;)



Kjol, leggins, bälte och skor från H&M.



Det korall/orangea linnet är från New Look i Brighton - toppenbra baslinne!



Close up.

/emma.

"I'm looking for corny in my life"

Nu har jag precis kollat klart på The Holiday typ en sjukt bra film, än av de bästa vill jag nog påstå. Vet inte varför jag just nu omringar mig med sånt där (läs:kärlek) - det är ju bara jobbigt. Som att digga en vampyr t ex. Ja, jag menar det, var ska det hela sluta? Anyway, min rubrik var en av replikerna i filmen, jag föll för den som man säger.

Nu har jag nog inget mer (vettigt?) att säga. Risken är att det svävar ut i det oändliga, sånt jag inte ska tänka på. Så god natt på er!

/emma.

Crush and burn

Officially, I have a major crush on Edward Cullen. It's not the way he looks (which is "fine"), it's the way he acts in the books and the movie(s)... Damn you!

Fan, jag måste läsa nån brutal deckare för att sluta med detta tonårsnonsens! Iofs såg jag bilder på "Edward" Robert Pattison där han rökte, lika bra det, nu vill jag inte ha honom längre! Skönt...

Eller?

Äsch. Nu går jag hem!

/emma

Att leva i synd hörrni. Dessutom t

0516b407733c43b41cd631baed27f611.png

Kolla varifrån!

Att leva i synd hörrni. Dessutom tränade jag inte igår pga halsont.. Vad gör man inte när man blir sockersugen? Nä nu ska jag återgå till mitt okynnesätande;) puss så länge


Resor, resor, resor

Jag är sugen på att resa! Jag vill åka till flera ställen samtidigt och bara uppleva och njuta. Jag måste få se Barcelona minst en lång weekend, jag vill se HELA Italien (har aldrig varit där men det känns som om jag älskar landet ändå!) ändå från norr till söder + öar, jag vill åka till USA, spendera minst en vecka i New York (shoppa, dricka drinkar, uppleva SATC-turen, Magnolia Bakery, kolla runt, shoppa osv) sen skulle San Francisco och LA inte varit så dumt det heller... Har en känsla av att Prag skulle vara helt i min smak det med, en långweekend - åtminstone! Jag kan faktiskt tänka mig att tågluffa (detta kommer jag nog få äta upp...) i Europa för att ta en närmare titt på allt fint som finns inte alltför långt från Sverige. Självklart lockar ju Australien, Nya Zeeland och alla underbara paradisöar "där borta". Men först på listan står nog ändå New York och det som finns att hitta i Europa! Det enda som återstår är fint resesällskap och pengar (får jobba på efter detta året med studier!) för att kunna börja beta av min lista!

Så förskräckligt underbart det kommer bli!!




/emma.

Om...

... man blir skrämd av att få ett sms - är det lugnt och tyst då eller?

Hej på dig onsdag!

Trött, tröttare, tröttast. Det är jag det. Superlativet av trött alltså. Eftersom jag var helt fångad i den lilla "mini-boken" om Edward från the Twilight Saga somnade jag inte förns mina ögonlock föll ner vid elva tiden av trötthet. Jag har haft för många sena vakna nätter på sistone, men igårkväll blev det för mycket och jag somnade lite tidigare iaf. Skönt det. Imorse längtade jag som tusan tills jag får gå hem och slänga mig på sängen en stund, power nap á la tre timmar? Juste, bioplanerna med Lotta blev uppskjutna till nästa vecka, tösabiten ska nämligen jobba både idag och imorgon... Jag får allt längta lite till då! (Jäklar vad jag länkar loss nu då!).

Trött var det ja. Men är man trött kan man ju drömma...

Later you guys!

/emma.

P.S. Det var riktigt trevligt att träffa Maud igår! Hon är som sagt min föredetta närmsta kollega och vi har det alltid lika kul! Vi drack en och en halv öl var och käka lite nötter. Vi drog oss hem vid 19- tiden och då hade vi suttit på bryggan till Restaurang J/Gåshaga sen typ 16! Vi vet hur man har kvalitétstid vi :)

Fångad igen

Upptäckten om att den sista boken om Edward, ur hans synvikel, fanns på nätet fångde ganska snabbt mitt intresse och se vad som hände: jag är fångad i Twilights värld - igen. Nu måste jag läsa lite till innan jag ska sova :)

Här hittar du boken, det är alltså ett utkast som illegalt lades ut på internet och nu vill inte författaren slutföra det som bok  men hon känner ändå att alla ska få möjlighet att läsa den. Gud så bra säger jag! Detta hade jag ju inte för mitt liv velat missa...

Puss å godnatt!

2008

Attans! Damn. Jag missade något historiskt (nåja) men för 8 inlägg sen, inkl detta, hade jag bloggat hela 2000 inlägg på knappt tre år! Hur knäppt är inte det? Väldigt knäppt egentligen. Men men, skål för det!


/emma.

No 1

Det som står först och högst upp på min lista på "måste-ha-innan-jag-dör-skor" är ett par "vanliga", "simpla" Christian Louboutin pumps. Svarta, matta (tror jag, fast lack är också hett) lagom hög klack (medelhöjden 100 blir nog bra) med den obligatoriska röda sulan. Det går inte att sluta beundra... Gimmie, gimmie!

Maja, när du och jag drar till NYC ska vi bestämma att vi blir ett par (eller två) röda sulor rikare? ;)







De kommer bli mina - en dag. ♥

/emma.

Preppy sailor

Eftersom vädret är lite sådär molnigt och inte allt för strålande drog jag på mig varmare kläder än igår (frös pga bara ben och kjol). Jeans, långärmad randig tröja och kavajen utomhus fick det bli. Blev bra det!



Hej hopp i stugan/Skepp och hoj i båten!



Ett trött leende på morgonkvisten...



Kavaja från Zara i Brighton och H&M tröja från Brighton as well.

/emma.

Funderar starkt

Här om dan när jag var med Loijs på stan hamnade vi på NK av en slump (jag rör mig i princip aldrig där - jag lägger hellre pengarna på fler saker än en dyr sak) och kom in på deras väskavdelning. Jag råkade hamna framfören hylla med Marc Jacobs väskor och blev lite sådär drömmande till sinnes. Tänk om man hade haft en sån där ändå?! Hade inte det varit fint... Väldigt fint faktiskt. När jag kollade på prislappen blev jag förvånad över att de faktiskt inte var dyrt, men ja, fortfarande dyrt för att vara mig. Ca 3000kr för en större variant, de mindre typ cluch-likandne med dragkedja kostade lika mycket - för en mindre?! Aja. Nu är jag riktigt sugen på att kanske ge mig själv en sån i skolstartspresent! (svimma inte mamma!:) Men det beror helt på vad jag får i lön efter denna sommarens jobb. Jag hade 19 dagar semester att ta ut men de kommer jag få utbetalt istället, upptäckte också att jag hade en hel del timmar flex = catching! Vi får helt enkelt se, men hade inte denna varit en fin investering ändå? (Ja ja ja!)

Sen är det ju bara en
Miu miu och en Chanel som saknas i sammlingen... Och kanske en sån där Balenciaga... (osv)




TYP. Inte denna färgen, snarare svart eller mörkblå men typ denna modellen, hittade ingen bättre bild tyvärr. Men oj så fint!


Edit: Här är den rätta modellen, exakt samma typ fast med bara en axelrem - såå fint. Och i annan färg då!



Mjauu.... Fast, frågan är vad som är mest praktiskt, en eller två axelremmar?! Det löser sig - om jag ens ska köpa en alltså. Jisses vad jag drömmer mig bort!

/emma.

Förkyld?!

Imorse vaknade jag med en skum känsla i halsen - oh no! Inte förkyld nu! Jag som precis kommit gång ordentligt med träningen - kanske lite för ordentligt (tränade två ggr på raken igår). Så idag tar jag paus, tänkte egentligen köra ett Step pass efter att jag träffat min föredetta kollega på ett glas nere på J, men jag skiter i det. Känns skönt att komma hem lite och röja på rummet (behövs!!) - jag vet jag säger det här typ varje dag och det händer aldrig att jag verkligen gör som jag säger... Men idag har jag en lite föraning om att det kanske kommer att hända ändå! Imorgon och på torsdag har jag också tänkt vila, hoppas halsen hinner bli bättre tills fredag så jag kan träna igen! Håll tummarna :)

So long /emma.

Dags att sova

Efter två avklarade träningspass är det nästan dags att tänka på refrängen. Både aerobics och body pump alltså! Jisses. Imorgon måste jag genomlida ett pass step också! Skavsår! :( Ska bli skönt att sova nu, var på tok för trött imorse...

Godnatt.

Puss /emma.

Fina lillebror

Eftersom jag saknade bild på min fina lillebror Emil tidigare idag fick det vänta tills jag kom hem... Här är han, världens finaste lillebror! Idag stötte vi på varandra på SATS idag av alla ställen :) Denna vecka och nästa är det han och jag, vi har bestämt oss för dammsugning och matlagning tillsammans på torsdag. Bra. Vi behöver struktur! ;) Du är fin du lillebror!



/emma.

Nu är det dags för SATS! Väntar ut

-d05245e6baa9e27d6e303927335ef17.png

Kolla varifrån!

Nu är det dags för SATS! Väntar utanför i solen på att Loijs ska komma:) tänk att vädret skulle bli så bra till sist efter allt spöregn. Aerobics nu då! Jag lovar att jag ska ösa:-D Pusss


Time to shake that ass

Oh yes! Det blir Aerobics kl 17.30 på SATS Lidingö. Jag och Loijs kommer regera - eller NOT. Det blir andra gången för mig och den koregrafin och lätt är det aboslut inte. Mycket armar och ben att hålla reda på vill jag lova! Sen att jag känner hur träningsvärken från Body Combaten igår sprider sig i kroppen kanske inte är till min fördel. Loijs ville köra ett Body Pump pass direkt efter Aerobicsen - de vette fan alltså... Vad göra?

Ha en fin eftermiddag! Dags att rusa hem och byta om :)

/emma.

The Proposal

Helt rätt, jag och Lotta (kanske också Loijs) ska placera våra rumpor framför bioduken på onsdag! Vi ska se The Proposal såklart! Jag vet, jag vet. Vilken skitfilm att lägga pengar på kan man tycka. Men vet ni vad? Jo, syrran såg den och hon tyckte den var SKITBRA och skrattade vid minnet av den mest hela dagarna. Så det så! (Vadå barnrumpa?!) Sen har jag hört andra som också tyckte den var riktigt kul. Vad förväntar man sig av en komedi egentligen? Fred på jorden? Nä tänkte väl det. Jag är minst sagt riktigt pepp och det kommer bli mys att gömma sig i biomörkret med fina vänner en helt vanlig onsdag. Det är vardagslyx det!




/emma.

Syster söt

Vi kör lite syskontema här på bloggen! Näst ut är min fina lillasyster Maja. Just nu är hon på västkusten med mamma så det är bara jag och Emil hemma. Vi har det så mysigt vi tre! Så kul nu när de blivit äldre (var iofs en stund sen) så man kan hänga med varanda och har lite liknande intressen! Skitkul ju :)



Maja och jag i påskas när mamma, Emil och Maja var och hälsade på mig i Brighton. <3



Jag och fröken Maja på Daniels 25års-kalas. Du är så snygg!

/emma.

Rasmus liten

När jag var i Uppsala för några helger sen träffade jag lillebror Rasmus och firade hans 2års dag. Jag tog tyvärr inga bilder på sötnosen, men efter att ha lånat Emils kamera i helgen kunde jag sno åt mig lite bilder som låg i hans kamera! Ruskigt smart Emma.

Tänk att lillebror Rasmus har blivit så stor! Hela två år! Munnen full med söta mjölktänder och småbarns babbel. Kan det bli bättre så säg?!



Det krävs koncentration när man äter jordgubbar med mjölk och socker med sked.



Sicken linslus man kan vara då!



Hela vattenmelonen på en gång - som det ska vara.



Storasyster Maja pussar på kinden.



På promenad. Har man små, söta och korta ben gäller det att spurta på om man vill ut på äventyr.



"Vem har du på tröjan Rasmus?" - "Yoda" (med gullig småbarns nuttig röst).



Hemma hos pappa och Jenny, sandlådan är en favorit!



Jag tycker allt lillkillen har skön stil. Ena benet över det andra lite sådär lill-gammalt ;)



Lillasyster/storasyster Maja och storasyser Emma. Vad Rasmus pekar på har jag inte en blekaste. Puss på er!

/emma.

Något fint, något man kan använda

Tada! En större bild på min lilla över-axeln-väska! Tjusigare blir det knappast.



/emma.

Polka dots

Idag kör jag på prickar och vitt. Synd att solen gick i moln bara... (Update: REGNAR!) Mina bara ben får skynda sig hem sen om det blir kallt!



Knut i håret - som vanligt.



/emma.

God(måndag)morgon

Först vill jag bara säga: Kolla in inlägget nedan! Värsta grejen ju, nu kan man blogga lite överallt (igen) + att det dyker upp en karta så man kan se vara jag är - bra? Hum.. Aja. Kul är det iaf, jag och min nya älskling (mobilen) kommer riktigt bra överens! Och visst är väskan fin sen! En liten näpen sak i en härlig röd nyans med volanger - bara det liksom!

Vidare kan jag säga att jag har härlig träningsvärk i hela ryggen, har en känsla av att träningsvärken kommer sprida ut sig lite skönt under dagen. Kl 17.30 är det dags för ett Aerobics pass på SATS med Loijs (sjukt bra att vi sporrar varandra alltså! Iofs föreslog Loijs Body Pump efter Aerobicsen, men det vette fan?!) - underbart! Jag kommer antagligen inte kunna röra mig imorgon och då ska jag ju ösa på med ett Step pass. Önska mig lycka till!

Puss!



/emma.

god morgon! Här ska mms-bloggning

0-7317047d97e9785f351d0b84d72773b1.png

Kolla varifrån!

 

god morgon! Här ska mms-bloggning testas! Så jäkla kul ju:) ja jag vet, jag borde skaffa ett lite mer innehållsrikt liv.. Träningsvärk i ryggen idag kan man säga. Over and out! Pusss P.S. Väskan är bara för lovely, fynd från åhléns!

 


F12

Igår åkte jag till Gärdet och Lotta för middag innan utgång. (Bra mening!) Det hela började så här:



Jag satte röd färg på mina läppar...



... och på mina fötter!



Håret pryddes av en rosett, en ganska stor en.



Jag gick till tåget.



Jag hade några minuter över innan tåget kom - så jag tog kort.



Min outfit från ovan... Såklart.



Hittade någon konstig inställning på (Emils) kamera(n) och tog ännu ett kort innan tåget kom.



Efter en supermysig middag hos Lotta åkte vi vidare in till stan och F12 (Fredsgatan 12). Riktigt schysst ställe! Men efter en stund var stället fullproppat med folk. Är man dessutom nykter pallar man inte obekvämligheter som inget utrymme, så ca två eller nåt drog vi oss mot tunnelbanan. Men jag upprepar; riktigt najs ställe!



Fina tjejer alltså! Lotta och Eva.



Sophie är hemma över sommaren! Annars befinner hon sig i Sidney. Så igår fick jag njuta av hennes sällskap igen!



Nån random snubbe och söta Josefin!



Underbar utsikt från F12, hela utestället var utomhus och detta såg man från en av "balkongerna". Sthlm by night.



Sophie och jag (+ sthlm by night där bakom).



On the dance floor så att säga. Fjortiskort var det! Alltså taget på fjortisvis, vad jag har hört. Grymt tjejer!

Nu ska jag sova. Ses imorgon, sleep tight! (Rekommenderar F12! Dock 145kr i inträde - svälj.)

/emma.

Vilken söndag!

Här flödar energin känner jag! Jag vaknade upp ur mitt koma när jag väl gick till tåget för att åka in till stan. Första stoppet blev Telenor där jag lämnat in min mobil för över tre veckor sen och nu var det dags att hämta den. Antingen hämta den gamla eller hoppas på att jag skulle få en ny... Det var i Sony Ericssons händer det. Gissa vad?! Jag fick en NY! Så jäkla glad blev jag! Den uppdaterade versionen av min gamla (15 ggr bättre sa killen i butiken) - jo jag tackar jag! Jag frågade lite sådär generat "Vilken färg är det?" och tittade lite blygt på killen. "Rosa" sa han bara. "Åh vad bra..." pust. Haha - ha!



Varm och go med ny mobil!

Sen hoppade jag glatt vidare och mötte upp Loijs. Loijs skulle köpa väska och sånt och jag var mest sugen på nån lunch och att pilla på min nya leksak... Tillslut fick jag lite mat i magen och en kopp kaffe + tillåtelsen att kolla på min nya kompis. Lycka!

När vi fikat klart var Loijs angelägen om att gå vidare och leta väska, Åhléns fick det bli! När väskor var inköpta sprang jag upp en våning och jagade rätt på Bahar! Har inte sett henne sen Brighton så det var så kul så att krama om henne! Vi ska ses nästa söndag btw :)

Efter det satte vi av mot SATS Stadion för ett Body Combat pass. Huhu. Svetten rann vill jag lova! Så sjukt kul! Det är alltså som att boxas fast man gör det själv och alla slagen i luften istället. Konditionskrävande om något och massa kickar och sparkar både fram och bak och till sidorna. Riktigt skön träning! Underbart.

Nu har jag kollat på de Gossip Gril avsnitten vi hade i tvn - och jag som vill se allt! Aja. Riktigt bra är det iaf. Kanske lika bra att jag kolla klart på dem för annars hade jag väl aldrig gått ner till mitt rum och röjt undan lite... Sova också kanske? Jobb imorgon ju!



Söta Loijs mitt emot.



Grillad Foccatcha (stavning?) med sallad. Helt okej!



Puss puss på dig nya mobilen! W595 var det visst.

/emma.

Hej du söndag!

Vaken (?) efter en god natts sömn. Visserligen somnade jag först kl 03.00 (kanske inte riktigt prick, men typ)och känner mig nästan lite bakis trots att jag inte drack en droppe alkohol igår... Typiskt. Nu kollar jag på Gossip Girl som någon sparat i boxens hårddisk, har ju tänkt att jag kanske ska kolla igenom dem. Nån som har boxen?

Sen borde jag verkligen göra mig i ordning och åka in till stan. Ska hämta min mobil (hoppas jag får en ny!) och sen träna med Loijs - Body Combat!

Kvällen igår var riktigt trevlig! Fina tjejer på F12 - najs stället!

/emma.

Ut i Stockholmsnatten

Snart bär det av! Jag ska "bara" komma på vad jag ska ta på mig... Ehh... Vet att jag vill ha mina lila skor med volang men that's it. Jeans? Vad fan ska jag ha på överkroppen då? Gud. Varför ska det alltid vara så svårt?! Jaja, jag ska inte klaga, jag är ju klar med sminkningen! Way to go Emma! Ska stoppa i mig lite sallad som blev över igår när jag och Loijs gjorde sallad - feta ost och rödbetor! Mums. Ja vidare då... Jo jag ska köra nyktert ikväll! Hoho. Den har man ju hört förut ;) Imorgon ska jag och Loijs träna igen - Body Combat! Så jäkla najs att ha en träningskompis då kan man pusha varandra hårdare, lätt att banga en tidigt lördagsmorgon kl kvart över åtta annars...

Hej hopp och ha en helskön kväll vad som än händer!



Ett öga...



Med lite eyeliner - jag gillart!



En släng puss...



Till dig!



Ha en fin kväll nu!

Pusss!

/emma.

Beauty fix

Nu har jag vaknat upp lite - äntligen. Sitter nere (jag och datorn är tillfälligt placerad uppe i köket/vardagsrummet) i min säng framför spegeln som står på fönsterbrädet och plockar ögonbrynen. Något jag inte gjort på evigheter känns det som, eller iaf inte grundligt. Hög tid nu då! Sen blir det sminkning och efter det ska jag sätta mig och glo in i garderoben för att komma på vad jag ska ha på mig... Funderade på jeans och något nyss men sen snackade jag med Josefin som också ska ut med några kompisar och hon ska ha klänning. Hum... Tur att jag har god tid på mig! Ska inte in till Lotta förns ca åtta ikväll och käka middag - god tid på mig som sagt. Mysigt kommer vi få det!!

Nej, back to work (skönhetsfixet) då!



Jag och Maja på vår balkong i Thailand, operation plocka ögonbryn på hög nivå. Sällskap förnöjer! Haha!

/emma.

Dog lite

Ja, en ja vad blir det, tre timmar senare (!) så vaknar jag igen. Jag la mig alltså på soffan för en power nap och se vad som hände! Skönt som tusan men med lite ångest i huvet. Varför det liksom? Jag hade ju inte direkt några stora planer så då spelar det ju ingen roll! Nu äter jag ett par tortelinis och sen ska jag allt se sätta igång för att piggna till. Löser sig!

Puss så länge.

Slut och trött

Oj va trött jag är nu. Gick upp kvart över åtta i morse för att bli upphämtad av Loijs kvart i nio och sen åka till SATS för Body Pump passet. Riktigt skönt alltså! Man får i gång dagen och man får träna - perfekt ju! Nu är jag dock helt svimfärdig - av trötthet alltså. Funderar på att ta en liten power nap ändå. Har ju inga planer för dagen, så why not. Middag ikväll hos Lotta med girslen, men innan dess lugna gatan. Kommer bli en kanonkväll!! :)

Skönt.



Haha. Störtskön bild på mig och Sofie efter ett Boxercise pass i Brighton. Bästa ever! (Btw, vem fan blir svettig på knäna? Eller bena kanske det är... Tror vi körde massiv magträningsövning det sista vi gjorde på det passet = stå på nåns fötter med knäna och hålla padsen framför personen som ligger ner på rygg och beordra hur många slag personen ska slå åt gången. Ha!)

/emma.

Lugn fredag

Jag hade lite planer på att spela Brännboll (nåja) på Gärdet med lite folks men nja. Känner mig ganska trött och att ge sig ut efter jobbet för att...? Nä. Vädret växlar ganska bra också, storm har jag hört, sol och sen oroväckande moln. Ska få hem Loijs på nyttig middag och film istället! Riktigt kvalitétsmys det! Känns som en fredag som passar mitt humör :)

Imorgonbitti (kl9.30) ska jag och Loijs på Body Pump på SATS. DET är hurtigt! Imorse tänkte jag "nej, jag orkar inte gå upp tidigt för SATS imorgonbitti - är det helg så är det" men nu när Loijs uppenbarligen skaffat kort på SATS måste jag ju. Vilket är bra om man tänker efter... Kan sova på söndag! Imorgon eftermiddag har Loijs tvingat med mig till Grönalund också (hon mutade med bilskjuts till SATS imorgonbitti). Damn. Men det kan bli trevligt, ska få träffa några av hennes kollegor också! Är inte så mycket för karuseller så jag kan mest mysa runt och käka sockervadd (tradition). Det roliga är att jag blev medbjuden till Grönan nästa helg också. Galet. Två Grönalund invites på samma dag inom fem minuter. Galet.

Nä, nu är det dags för helg!

Puss å kram



/emma.


Student - på riktigt

Jag är verkligen jätteglad att jag kom in - förstod nog inte riktigt att jag skulle bli så här glad?! Men det är jag! Såg att jag kom in på mitt Högskoleprovsresultat - och det som var så dåligt? Herregud. Jag tänker iaf aldrig göra om det - någonsin - men det visade sig ju att det var bra att ha ändå :) Tjo! Jag är så grym! Fina Anna ringde nyss och sa grattis och jag har fått en himla massa grattis även på Facebook (shit). Tack hörrni!! Känns bara bra och så rätt. 60 högskolepoäng, ett år, heltid - bara roliga saker! Dessa kurser ska jag läsa; Introduktion till Modevetenskap, Flärd & Film, Modets roll i frans och italiensk litteratur och kultur, Mode konsumtion & marknadsföring samt Vetenskapligt skrivande. Kommer bli ett skitkul år! Yeeey!

Detta känns lite mer på riktigt än mitt halvår i Brighton (iofs Folkhögskola), jag kommer träffa massor med människor på SU (Sthlms univeristet), det kommer hända massa kul och allting är nytt. Känner mig redan lite nervös inför första "skoldagen". Men det är ju ingen match för mig, har ju övat sju gånger att börja ny skola, eller ja åtta med Brighton om det räknas! Undrar hur alla andra är om de är sånna där vågade modelejon eller mer som jag, som tar på mig det man gillar och inte kan sätta ett ord på sin egna stil. Shit vad roligt! Hade inte varit helt fel med en liten studentlägenhet heller, nån som har en över sådär? Ni vet var jag finns :)

Haha-ha vad jag är bra! :D



Glad, glad, glad.

/emma.

New necklace

Jag gjorde som Anna och köpte det där fina halsbandet från Lindex, 50kr. Bargain! Kolla bara så snyggt! Det kan ju lyfta vilken outfit som helst!



Ser så exklusivt ut som en kollega sa ;)



Blev ganska casual i övrigt, vitt linne och långa blå koftan + jeans. Knut i håret och läderarmbandet med silvergrejer på, på handleden. Dock fick jag världens skoskav av min Ked´s - attans!

/emma.

(Anna, det fanns tyvärr bara ett sånt halsband kvar i den butiken jag tittade i... Ska kolla nästa gång jag går förbi någon Lindexbutik om det finns något till Lovisa också - bara så du vet...)

Yes, yes, yes!

Jag känner mig verkligen jätteglad för att jag kom in på Modevetenskap på Stockholms Universitet! Känner mig skitglad och skrattar mest hela tiden! Det är så rätt liksom! :D

Här kan man kolla in om man undrar vad det är för något.

Back to work!


/emma.

Modevetenskap i höst!!

Gissa om jag är glad nu! Jag klickade mig precis in på studera.nu och såg att jag kommit in på Sthlms universitet och den ett åriga kursen Modevetenskap! Jag började skratta och klappa händerna - så glad blev jag! Kände ju inte helt för Mediakommunikation och PR bla bla utbildningen på tre år i Gbg - orkar inte flytta igen + att jag inte vet riktigt om det är rätt. Men detta! Shit va roligt! Känns verkligen som om jag kommer digga det stenhårt! I höst forstätter jag alltså plugga (aningens mer seriöst - än Brighton alltså;) och det kommer bli så kul!

Typ mega lycklig! :D



/emmaGLAD.

Hårigt?!

Jag har insett något - iofs insåg jag det för länge sen men nu finns det ingen hejd längre - mitt hår hårar! Jag har inte klippt mig sen innan julen förra året och så det har växt! Sen har jag en (o)vana att inte borsta mitt hår heller. När det var kortare spelade det ingen som hellst roll om jag inte borstade det - det tovade sig aldrig. Men nu när det blivit längre (och torrare?) tovar det sig ganska bra... Att jag sen helst undviker att borsta det när det är blött för att inte få det så platt gör inte saken direkt bättre. Så nu tappar jag massa hår bara för att jag aldrig borstar ur det och bort de hårstråna som lossnat. Min svartklädda rygg är inte alltför najs om jag säger så. Massa blonda (!) hår! Skärpning, skärpning. Har funderat ett tag på om det inte är dags att klippa mig?! Har inte direkt någon struktur eller frisyr på det hela, det hänger ju bara. Vilken frisyr då? Det är frågan det....



Jag och mitt hår i december 2008. Kort, kort!



Jag och mitt hår, nästan åtta månader senare, juli 2009. Sen har det blivigt ganska mycket blondare också - all sol ni vet ;)

Tror banne mig det är dags att klippa mig!

/emma.

Lugna puckar

Det blir en skön dag idag när jag kommer hem. Funderar starkt på att kolla in i min garderob och se vad jag har för möjligheter på "outfits-fronten", känner att jag snöat in mig lite på att jag alltid måste ha nåt nytt på mig (nyshoppat alltså) men så är det ju inte alls, finns ju massa fint som gömmer sig i min garderob, bortglömt och dammigt. Egentligen ska man ha det som regel att se över det man har innan man köper nytt. Haha. Vilket skämt. Känns inte som något jag kommer ägna mycket tid till i framtiden...

Ska faktiskt bli riktigt skönt att komma hem och pyssla lite, ska nog fortsätta klistra in de framkallade 2007-2008 fotona i mitt album. Måste även köpa fler album, de stora svarta med spiralrygg från Lagerhaus är prisvärda (dyyyrt med fotoalbum ju!) typ 179kr eller så. Har MASSA kort från Sydafrika som jag tänkt klistra in i ett album för sig - sjukt många bilder. Sen Brighton såklart - där snackar vi tusentals bilder! Men oj så skoj när det är klart! Titta tillbaka i och minnas <3

En lugn och pysslig eftermiddag-kväll alltså. Låter fint.



/emma.

Sugen # 2

Nu är jag inte sugen på att shoppa (nåja...) utan mer sugen på socker (läs: godis). Vad är det med mig? Allt eller inget ja. Blir ingen träning idag heller (inget kul pass idag) så jag borde inte stoppa i mig onyttigheter. Samtidigt så regnar det ju och det är ju perfekt godis-och-softa-väder. Damn att vi ska ha en kiosk här på jobbet!

/emma.

Dejt

Ja! Precis, det är nog lika bra att jag inte har någon bok att läsa ändå så jag kan ägna mig åt lite socialare ändamål. Typ som idag, jag ska träffa min föredetta kollega. Hon och jag var bara såå tighta! Vi jobbade ca 2,5m från varandra och var varandras stöd här i receptionen. Trots åldersskillnad så har vi det riktigt kul ihop! Saknar henner verkligen här på jobbet... Men nu har hon gått i pension och jag kan tänka mig att det är riktigt skönt för henne:) Efter jobbet idag ska jag få träffa henne på något vänster och uppdatera mig. Kommer bli så mysigt :) Ser verkligen fram emot det!



/emma.


Edit: Äsch då, dejten med fd kollegan blir nästa vecka istället när vädret är bättre. Inge kul att gå ner till J och ta en öl eller så när det regnar. Usch och fy. Nästa vecka it is!

Det där med cupcakes

Jag är barnsligt förtjust i cupcakes, jag förstår det nog inte riktigt själv. Det som gör det hela lite märkligare är att jag egentligen inte gillar att äta cupcakes, de är liksom inte helt i min smak. Det jag älskar med dem är att de är sååå fina! De är så söta och tjusiga att titta på. Så vem har sagt att godis för ögonen inte måste ätas upp - för mig räcker det med att titta på dem. Åhh så gott!

Gud vad tjejig jag är.




Det är nästan så mina ögon tåras! Denna cupcake har Therez gjort - riktigt fint! Ritkigt pyssligt att fixa en sån där mini-ros i marsipan också.

/emma.

Känner mig tom

Nu är sista boken i Twilight-serien slut. Breaking dawn. Jaha? Vad nu då? Vad ska jag göra nu? Återgå till det vanliga eller kasta mig över nästa bok? Ibland blir jag lite småknäpp på mig själv, det är verkligen allt eller inget som gäller. Antingen läser jag inte alls eller så läser jag (nästan) bara, antingen äter jag nyttigt eller så äter jag onyttigt, antingen träffar jag massa folk hela tiden eller inga alls på en stund, antingen eller, allt eller inget - alltid. Men jag är i alla fall medveten om det ;)

Åter till boken/böckerna. Jag tycker nog Eclipse är den bästa i serien, den tredje boken, sista boken var lite seg emellanåt men också riktigt bra. Kände mig lite "jaha" när den var slut. Men ändå - shit vad fint! Jag har nog sumpat idén om en "egen" vampyr - verkar ganska jobbigt ändå - men alla känslor som böckerna innehöll - ack så fint. Självklar innehöll varje bok sitt och man visste aldrig riktigt vad som skulle hända - det gillas skarpt. Jag säger det igen, och antagligen inte för sista gången, läs böckerna!

Puss å kram



/emma.

Edit: Tydligen ska det även snart släppas en bok som handlar om Edward, händelserna genom hans ögon och två - tre kapitel till efter det sista som skrivs i sista boken. Så än var det inte slut nej...

Edit nr 2: Hur knäppt är det inte om man även drömmer om Twilight? I natt var jag Bella... Herregud.

Fina kläder efter väder

Bara för att det rengar slår jag på stort! Fram med en (lite varmare) klänning från Brajjan, köpte den på New Look och jag har minsann tänkt på den de senaste dagarna - nästan så jag längtar till hösten bara för att få använda den, fy bövelen! - och idag fick jag min chans. Och jag tog den! (Chansen alltså.) Perfa klänning liksom, vardagsfin, svart, tätstickad och långärmad. Till den har jag ett par heels, ja inomhus, till jobbet gick jag i mina rosa gummistövlar med lila prickar på. You got to love them! Älskar att klä upp mig lite utan egentlig anledning. Eller jo, att klä upp sig för sin egen skull är guld!



Hatar att jag inte kan få en helkroppsbild utan att använda spegel - blir ju så dåligt. I-landsproblem I know.
Annars - kurvigt värre! :)



Anywhoo jag kör på nitbälte i midjan bara för att. Typ lite edgy sådär.



Fickor har denna sköning också - grymt ju!



Torr om fötterna - check!



Blir så full i skratt. Kan man någonsin se seriös (eller vuxen) ut i rosa gummistövlar? Tror inte det. Men man blir sjukt glad!



Fick bli snajsiga sjalen från Brighton också - matching matching med de silvriga nitarna i bältet.



Gummistövlarna får vila på jobbet, istället blev det heels från New Look (de första klackarna jag köpte i Brighton?!)



Gud så najs.

Ha en förträffligt fin dag alla!

/emma.

Inte så snyggt - men gott

Igår efter att jag tagit en glass med Josefin inne i stan - vi uppdaterade oss på varandras liv, kollade lite i butiker och snackade på - kul att träffa henne igen! Sen åkte jag hem, var hemma cirkus kl sju och började med maten. Strimmlade en kycklingfilé och stekte på den, sen hällde jag över lite cremé fraiche och pesto för att få en sås och kokade "fullkorns"pasta till. Ganska lätt ändå och helt okej. Gjorde sig dock inte så himla bra på bild, men det är definitivt ett mattips :) Mums mums. Det bästa är att jag bara käkade upp halva kycklingfilén igår så jag har matlåda idag! Shit vad bra.



/emma.

Puss å hej!

Jepp, nu spurtar jag till tåget och fikan med Josefin :) Ha en lovely eftermiddag och kväll!

Puss /emma.

Change of plans?

Nu fick jag ett sms av Josefin att hon kan ses ändå = alla andra (duktiga) planer går i stöpet. Men jag är ju inte den som bangar lite kvalitétstid med en fining när man inte setts på ett över halvår!

Hold on...

Edit 15.05: Det blir stan och Josefin för en fika! Najs najs :)

Slow

Imorse när jag vaknade var jag trött, trött, trött. Sen vaknade jag liksom aldrig riktigt upp, jag brukar piggna till efter att jag tvättat ansiktet på morgonen eller åtminstone när jag gått min tio minuters promenad till jobbet. Men nehejdå. Inte ens mitt morgonkaffe kickade igång mig. Knepigt sånt där. Sen går inte tiden speciellt fort heller, så jag väntar mest på att dagen ska passera... Men shit, sån negativ inställning kan man ju inte ha - Carpe diem heter det ju! Jaja. Jag har iaf nåra missions på schemat efter jobbet, förbi Lidingö Centrum och sen ICA för lite matinhandling och efter det ska jag laga mat ju - matlåde mat. Om jag orkar... Läsa ska jag definitivt! Snart är även den fjärde och sista boken i Twilight-serien slut. Snyft.


/emma.

Sugen

Fina Anna köpte ett riktigt snyggt halsband på Lindex när hon var här i helgen. Jag har funderat ett tag (tre dagar?) på om inte jag också skulle ha ett. 40kr dårå.



Mjauu.

/emma.

Vila

Idag ska jag vila hade jag tänkt, alltså vila från träningen. Avverkade ett Step-pass igår och det var riktigt kul - och komplicerat. Jag fattar inte själv att jag lyckades så bra som jag gjorde, dels är det ganska knepigt koregrafiskt och första gången är det ganska mycket på en gång. Men redan nästa gång (på tisdag) ska jag köra igen och då lär jag komma ihåg det och få in det lite bättre. Yeey för det! Men idag och imorgon är det inga roliga pass på SATS så jag tar det som vila och göra andra saker. Tänkte gå till ICA efter jobbet och köpa lite mat, ska göra GI-lasagne ikväll tänkte jag, som matlåda till imorgon och på fredag. Har ingen mat med mig idag dock... Får bli fil och flingor! Hum... Nej skärpning på matfronten får det bli, man orkar ju inte träna som en tok om man inte får i sig bra energi också! Måste investera i bra mellanmål också. Phu. Det tar på krafterna att vara förståndig alltså.

Solen skiner faktiskt idag också, skönt i jämförelse med HÄLLregn igår (det va som om nån hällde ut ett hav eller så över oss) och åskan - hatar åska. Dock sitter jag inne och fryser, sjukt kallt här där jag sitter... Burr burr!



/emma.

Dagens

Let's begin! Dagens:



Dagens hår.



Dagens kläder på övre delen av kroppen.



Dagens detalj och byxor.



Dagens skor (ett av de bästa köpen i sommar! £7.99 på H&M i Brighton, använda som 17, sen att de är så billiga gör det lättare att slänga dem när de är helt slut senare i sommar).



Dagens fejja/smile - ett trött ett :)

/emma.

H&M outfit

Hehe. Så kul har jag det, hittade en ny funktion på H&M's hemsida. Jaja. Där slog man hål på ca en halv minut. Känner också ett stort sug att shoppa. Men jisses, senast var ju söndags?! Jag blir nästan rädd för mig själv...




/emma.

Inspired even though it's raining

Ja, tänka sig. Jag känner mig så glad och sådär varm. Livet är gott, det är gott att leva. Jag är frisk, jag är här och jag har massa fina människor runt om kring mig. (Blir nästan rädd för mig själv - kan man vara mer positiv?) I eftermiddag ska jag får träffa söta Sophie som kommit hem från Australien för sommaren, hon åker tillbaka om en knapp månad för att forstätta sin utbildning i Sidney. Därför är det hög tid att jag får träffa henne! Ska bli riktigt kul :) Sen ska jag försöka komma iväg till Step-passet kl 18.30 på SATS hade jag tänkt... Hoppas jag hinner, beror ju lite på vad vi ska hitta på. Får kanske förvarna med ett sms :)

Imorgon kanske jag får träffa Josefin fin fin igen, vi är så dåliga på att bestämma något - schämmes (på norrlänsk). Tänkte ta en paus med träningen just i morgon så det passade ju bra! Får se vad vi hittar på... På torsdag kanske jag ska träffa min kollega Maud som inte jobbar kvar här, ska bli mysigt att uppdatera lite där! Vi var ju minst sagt tighta här i repan! Tänk att vi kan ha så kul vi två trots stor åldersskillnad! Underbart ju. Sen är det typ helg. Lite brännboll på Gärdet tydligen (om det regnar då?) och sen i helgen, fest? Softa? Träna! Låter bra det.

Tjo för regniga tisdagar!



En solig söndagsfika...

/emma.

Breaking dawn

Sista boken nu, sista boken i Twilight-serien. Var ganska frustrerande där ett tag men nu känns det bra igen, har halva boken kvar än så länge och den är inte tunn inte. Kommer njuta av var enda ord som återstår och insupa var endaste liten känsla. Det går inte att inte älska dessa böcker. Jag kan knappt sitta still när jag tänker på nästa film, New Moon, som har premiär i höst (20 november). Tänker också på hur de andra filmerna kommer bli, för visst måste de väl filmatisera alla fyra böckerna? Tycker jag. Visst har man klara bilder i huvudet hur det måste se ut från att läsa böckerna, miljöerna och alla människor, iofs har jag ju sett första filmen så jag har redan den uppfattningen. Men man kan göra så mycket häftigt på film, som sagt, kan knappt bärga mig! Det kan inte bli annat än bra.



Så länge vi båda andas
som den heter på svenska.



Läser dem på engelska och det går strålande bra! De är ganska "lättlästa" och författarinnan använder inte mycket svåra ord så jag känner inte att jag missar nåt viktigt. Gud så bra!

(Anna kom ihåg vad jag sa, stick i väg till bibblan nu, ögona böj!)

/emma.

Fuchsia

Regn = mysig outfit (givet) = längre kofta. (Matematik på hög nivå, vet dock inte om man inte måste ha + el - nånstans med i ekvationen - säger man ekvation? Äsch. Jag lämnar ämnet.)



Längre kofta från Monki - rea rea - i färgen fuchsia, 150kr!



Från Lindex - Love love love. Ser så dyrt ut också vilket är ett stort plus! Alltså "silvret" ser relativt äkta ut för att vara fejk, fejk, fejk. :) Btw, jag har inte svarta hår på armen, snarare vita...



Jag diggar att man kan hitta ett par schyssta jeans för 300kr! Speciellt när man behöver ett par.



Casual och skönt kräver likvärdigt skodon, Converse från Brighton, inköpta dagen innan hemfärden - prisvärt, bara att passa på!

/emma.

Nästa: aerobics

Jajamensan! Nu ska jag bara hem och byta om till träningskläder och sen är det dags att hoppa på tåget till AGA och avverka ett Aerobics pass. Känns bra faktiskt! Det var på tiden att jag kom igång igen tycker jag :)

Later!

/emma.

Fika, fika, fika

I helgen har Anna och jag fikat ca tre gånger va? Kanske till och med fyra gånger om man räknar McFlurryn i lördags natt. Det är bra det. Att fika alltså.

Sista fikan för helgen blev igår med Anna på Café 60 innan hon skulle med sin buss hem till Norrköping igen. Tack för denna helgen stumpan!



God cheesecake, dock är mammas sjumilakliv godare!



Söta Anna, "ta kort när det inte är meningen" - hehe.



Jag, liiite mer "medveten".

/emma.

Börjar vakna

Dagens (enda) kopp kaffe är uppdrucken och jag börjar smått vakna till. Vaknade faktiskt till innan väckarklockan ringde i morse och gick upp tidigare än normalt. Passade på att läsa i sista boken i Twilight serien och kolla på MTV (det är grejer det) varvat med TV4's nyhetsmorgon.

Mamma och Olle åkte till Bästkusten igår eftermiddag så vi "barn" har huset för oss själva. Ganska skönt alltså, kunna komma och gå som man vill, äta när man är hungrig och inte behöva tävla om badrummet. Great stuff!



Psst, smygreklam!



Dags att klippa håret, eller åtminstone börja borsta det kanske?! (Stirrar lite lätt).

/emma.

Glada saker

Som sagt, det har spenderats lite pengar i helgen. Men mycket har varit riktiga fynd (för att försvara mig).



Typ det här helläckra durkslaget i metall från Lagerhaus (49kr) - till min framtida lägenhet! (Ja, jag vet sämre bild får man leta efter). Anna köpte likadant (såklart). :)



10kr/st från Willys - helt i min smak! (Också till mitt framtida boende och kommande picknincks.)



Gratis är gott! Denna tjusiga påse delades ut nånstans vid Kungsan med en heminredningsdesign tidning i - helt i min smak!

/emma.

Monki

Hade förutom Weekday en annan "första gången upplevelse" på Monki. Har varit inne i en Monki butik två gånger tidigare men aldrig riktigt fattat grejen, förns igår, Rea. En längre kofta i cerise-lila-aktig färg för 150kr och en liten portmonä (att lägga småskit i som man har i väskan för att sen lätt byta väska bara genom att lägga över den... Do you get it?) för 60pix. Hade gärnat hittat massa linnen på rean också, men inte igår, är nöjd med det jag fick!



Gulligaste loggan lätt!



Gammaldags sådär.



Himlans fint tycker jag.

/emma.

Paris

Anna och jag är nog inte så bra för varandra ändå... Iaf inte när det gäller att göra av med pengar. Herregud. Det roliga är ändå att vi prövar/faller för samma kläder och många gånger köper precis likadana saker, som igår, vi gick in på Weekday för första gången (även första gången för mig fast butiken funnits i Sthlm ett bra tag) och kom ut med likadana tröjor med texten Paris. Vi valde mellan den och en i rostrött med texten New York, men vi valde Paris för att vi varit där. Skitsnygga ju! Självklart tog jag på mig den idag, det är ju sådär mulet och halvtrist väder så why not!

Anna, har du också Paris på dig idag?



Stor och skön.



Hasar lätt ner över ena axeln...



Riktigt najs under min kavaj!

Detta är äkta kärlek hörrni.

/emma.

Annas och min helg

Bilderna kommer svämma över, lika bra att börja då!



Finaste Anna när vi fikade (första gången) i lördags, vi delade på morotskakan, har kommit fram till att England suger (sucks) när det gäller att baka GOD morotskaka. Anna och jag hamnade på Coppola som vanligt när hon är i Sthlm. Nästan pinsamt ju...



Samma mortoskaka, den gjorde sig ju så bra i bild...



När Anna och jag sprungit runt på stan ett bra tag mötte vi upp Maja, Emil och mamma för en fika (till). Hamnade på Créme på Nybrogatan. Mys pys. Emil och jag.



Sen fick han en puss också, förvånad lillebror?



På andra sidan bordet hade vi söta lillasyster Maja, Mam snutt och fina Anna <3



Anna kom över till mig och delade stol ett slag :)



Vi köpte en flarra vin var, Anna drack rött och jag vitt. Slurp!



På Josefina i solnedgången.



Anna och Loijs på andra sidan bordet. Fina!



Gud så tjusigt ;)



Vi hade det sjukt kul alltså, det ser i alla fall ut så här!



Aningens ur fokus kanske man kan säga ;)



Puss på dig gullunge! <3



På väg hem (ja jag vet, tidigt men vadå ingen va direkt sugen på utgång så vi slutade med humöret på topp!), kort stopp på Djurgårdsbron för en fjortisbild på bara oss. Så det ska va!



Man får göra det bästa av en midnattspromenad på väg till tunnelbanan!



Oh yes!



Tummen upp för att vänta på tunnelbanan på Karlaplan med bla McFlurry som sällskap. Mer sånt!



Skön bakgrund som inte Loijs va helt pepp på...



Snart hemma nu...



Några meter från mitt hus, en liten rackare, tror bestämt det är en kopparödla eller nåt.

Over and out!

/emma.

Najs helg!

Anna och jag har haft det minst sagt toppen i helgen! Hon är fortfarande kvar här så än så länge kommer jag inte sätta mig framför datorn. Tänkte iaf bjuda på en bild från middagen på balkongen i gårkväll innan vi gav oss ut på äventyr i Sthlms-natten på Josefina (Djurgården) med Loijs och Anna (annan Anna). Det var hur kul som helst! :)



Puss på er!

/emma.

Dags att gå för helgen

Herregud vilket väder det har varit idag. Det va sol och varmt, sen blev himmlen svart och regnet öste ner tillsammans med åskmuller så in i bänken, sen sprack det upp igen och blev sådär klibbigt igen. Så, nyss kom åskan tillbaka och dånade så rutorna skallrade (blixten slog ner här nånstans i närheten) och regnet joinade snart med hällande likhet. Men nu blev himmlen blå igen och solen tittar fram. Om jag ska ta med mig ett paraply i förebyggande? Tror bestämt det.

Sen blir det stan, SATS står först på schemat och efter det ska jag träffa Anna! Helgen kommer bli fab :)

Puss på er!

/emma.

Speechless

Ja, Eclipse är slut. Nu är det bara en bok kvar. Böckerna är bara för bra!

/emma.

Pump it up!

Jajamensan, idag ska jag minsann börja träna! Har tänkt mig Body Pump passet på SATS inne i stan, perfekt tajming innan jag möter/hämtar Anna på Centralen. Känner mig dock lite nervig, är ganska otränad ju + att det är massa läskiga muskelberg överallt i gymmet. Hua. Känner mig så felplacerad som om jag inte hör hemma där och att det typ står skrivet i pannan att jag är en rookie. Men men, man måste ju börja någonstans! Ska bli skönt att komma över den tröskel och liksom börja någon gång :)

Tjo!

/emma.

Spöregn

Jisses, nu spöregnar det här. Smattrar ganska bra mot taket! Värmen i morse försvann och det blev mörkt på himmelen, nu öppnade sig himelen och det bara öser ner. Hoppas det lättar tills jag slutar, har nämligen varken jacka eller paraply. Som tur var packade jag ner leggins iaf.

Damn! Nu åskar det också! Jag hatar åska, tycker inte alls om det :-S

/emma.

Casual friday

Idag tänkte jag utnyttja uttrycket "casual friday" och verkligen vara lite casual, annars brukar jag snarare klä upp mig istället för tvärtom. Fick bli min älskade jeanskjol från Oasis i Brighton och linne + gladiatorsandalerna.



Har ett fin fint halsband också, "Elements of Love".



/emma.

Why so quiet?

Just nu är jag ganska tyst här (bloggen) om kvällarna, framför datorn i överhuvudtaget faktiskt, har ju min bok att vara trogen tills den är slut... och jag börjar på nästa. Sista och fjärdebocken är inom räckhåll! Tror bestämt jag hinner läsa ut Eclipse idag och sen på söndagkväll (när jag vinkat av Anna) kommer jag ta tag i fyran. Det är bara så bra! Igår dog jag nästan (ja igen) när jag läste, sååå romantiskt och spännande. Jag fnissade för mig själv ett bra tag och visste inte var jag skulle ta vägen. Herregud liksom. Man kanske ska skaffa sig en vampyr? Å andra sidan verkar det minst sagt ganska jobbigt...



Som sagt, jag kan inte slita mig en sekund, varmt som 17 var det hemma igår också, speciellt när jag lagade mat och stod vid ugnen. Shorts från Thailand (Jepp I'm pretty sure they are fake;) och linne var det enda som funkade i den värmen. Btw tror bestämt nån har tvättat min spegel!

/emma.

Min matdag (igår)

Igår lagade jag mat till familjen, fick tillbaka min matdag (torsdagar) bara sådär och vips var man inne i rutinerna till fullo igen. Brukar vanligtvis bara laga nåt tråkigt, noll inspiration är vanligt för min del när jag sitter samma dag och försöker komma på något. Jag sliter mig i håret och slår huvet i väggen... Typ. Men igår sökte jag på "sallad" på Arla.se och första lockande receptet som dök upp fick bli gårdagens middag! Här har ni receptet:

Sallad på rostade rotfrukter och skinka (eller lax)

Ingredienser
4 port
1 kg rödlök, morötter, palsternacka, rödbetor
2 msk smör-&rapsolja (jag tog bara olivolja och det funkade lika bra!)
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk rosmarin
1 burk linser
1 liter blandad grönsallad
250 g rökt skinka i skivor

Sås:
150 g Fetaost
2 dl creme fraiche

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Skala lök, morötter, palsternacka och rödbetor. Skär rotfrukterna i bitar och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper med rödbetorna för sig. Häll över smör-&rapsolja blandat med vitlök, salt, peppar och rosmarin. Blanda runt och stek i mitten av ugnen 25–30 min. Skölj linserna och låt dem rinna av. Mosa osten och blanda med minifraiche. Blanda rotfrukter, linser och sallad på ett stort fat. Toppa med skinkan. Servera med såsen.



Först hackar du allt, lägg röbetorna för sig i ugnen (antar att de färgar av sig ganska hårt annars).



Du blandar ihop "dressingen" och häller den över alla hackade rotsaker. (Jag tog två extra vitlöksklyftor för att hotta upp det lite extra, vitlök kan man inte få för mycket av! Om du inte är ensam om att äta det vill säga...)



Blanda om ordentligt!



Medan rotsakerna är i ugnen kan man fixa såsen, mosa fetaosten med en gaffel...



... och blanda ihop den med creme fraichen.



Jag valde kallrökt lax istället för skinka till salladen, vilket funkar minst lika bra - om inte bättre! Skivade upp den och la den lite konstnärligt på ett fat.



Sen var rotsakerna klara, röbetorna tog aningens längre tid - de är sega rackare!



Sen blandar man bara ihop allt i en snygg skål, jag blandade det med ruccola och vips:



Så var det färdigt! Mums mums.

En riktigt läcker sallad faktiskt, lite segt med allt hackande, iofs skillnad att hacka rotsaker till 8pers, aningens lättare om man bara är 4 antar jag :) Sen var det riktigt kul att leka matbloggare och ta massa bilder! Kanske att man har en framtid även där? ;)

So, go for it! Yum yum och nyttigt är det också!

/emma.



Jag tror jag dör!

Oj oj oj oj oj oj oj oj...

Andas!

Okej...

Ni anar inte vad jag hittat! En helt fantastisk hemsida (<-- LÄNK, LÄNK, LÄNK!!!) med MASSA inredning i PRECIS min smak. Det är helt fantastiskt faktiskt. Jag var tvungen att stänga ner den för att suget blev för stort. Jag kan ju omöjligt beställa hem ALLT! Om inte pga av pengabrist så pga utrymmesbrist. Fick nåra favoriter efter ca fem sekunder och sen fortsatte det bara så jag var tvungen att klicka ner rutan som sagt. Fyyy så fina grejer de hade! Åhh...



Lantligt och romatiskt är fiiina grejer det!

Hade jag varit tvungen att välja nåt hade det nog blivit Dixi plåtburkarna. De är sju sjukt fina! Fick en när jag fyllde år, ett smyckeskrin. Nu vill jag ha ALLA! Girig någon? Kanske lite väl stort ha-begär bara... Men kom inte och säg att man inte vill fylla sitt hem, eller alla fall i sitt kök, med dessa ursöta burkar?!



Typ för ris och flingor, och sen för alla andra grejer man har i skafferiet!


/emma.


Brighton

Jag tänkte på en sak i morse när jag gick till jobbet. Att Brighton känns så avlägset nu, nästan som om det aldrig hänt. Att det mer är något som något jag drömt, att jag en gång var där men att det nu är helt overkligt och bara svaga minnen kvar. Det går så fort att glömma och sluta tänka på det helt. Klart jag tänker på det, men inte lika ofta som när jag precis kom hem. Jag vill inte glömma och jag vill komma ihåg allt. Jag vill kunna uppskatta allt jag varit med om och ta till vara på allting jag lärt mig, mycket om mig själv. Tur att man har så väldigt mycket bilder, fina vänner som finns kvar runt om i landet + allt jag skrivit här på bloggen. Ovärderligt ju. Trots att det känns lite snopet att så lätt glömma allt bra, känns det väldigt bra att vara hemma. Jag var liksom klar där, ett halvår var precis lagom och i slutet längtade jag hem. Det är verkligen en tid att minnas, som det som vi pratade om på någon av de sista lektionerna, frågan: vilken tid man vill komma tillbaka till om det hade varit möjligt. Jag sa att i så fall hade det varit tiden nu, tillbaka till Brighton, för en så härlig tillvaro kan det nog vara svårt att få igen. Inga direkt ansvar (förutom skola och sånt förstås), massa fritid, bara sig själv att ta hand om, ta det lugnt, ett halvårs semester nästan. Tänk att man fått det! Jag ångrar inte en sekund att jag åkte. Jag har lärt mig så mycket, inte bara engelska men en hel del om mig själv. Jag kom alltså inte hem med  bara en massa packning (7kg övervikt) utan också ett några snäpp bättre självförtroende och en bättre självkänsla.

Det är ovärderligt. Jag kommer aldrig att glömma.



Min första helg i Brighton, mitt första besök ever på Starbucks.



Sista kortet på mig på flygplatsen hem, sista Frappuccinon från Starbucks - alla fall för denna gången.

/emma.

Anna kommer!

Tjoho! Ni kan aldrig ana vad som händer i helgen! Eller jo, typ rubriken skvallrar ganska hårt om det. Anna från Norrköping kommer! (She's the one and only, hon är en dag äldre än mig och vi har hängt sen dess typ, redan när vi låg i våra mammors magar faktiskt.) Vi sågs senast i april förra året om jag inte minns fel (2008 iaf) här hos mig i Sthlm, äsch, nu ljög jag, vi sågs nog i Norrköping senast när jag åkte till Homeopaten föresten. Men okej så här då, vi spenderade senast en helg ihop förra året i april! Så nu äntligen så händer det! Anna kommer hit på fredag kväll (imorgon!) och åker hem igen på söndag kväll. Shit vad kul vi kommer ha det! Vi snackade igår i tele och började babbla på ganska bra som vanligt, vi kommer antagligen inte ha en tyst sekund på hela helgen :) Sjukt kul iaf. Har planerat stan på lördag om vi inte kokar över och vill sola (packa ner bikinin Anna!) och till kvällen blir det antagligen Josefina på Djurgården, har ju inte varit där än så nu är det hög tid att kolla in stället! Loijs och några till hänger på! På söndagen får vi se vad som händer, funderar starkt på att gå till Långängen och käka lunch, det tar kanske 20 minuter att gå dit hemifrån mig och det är såå fint och så god mat! Hursom, det kommer bli en kalashelg!

Välkommen hit vännen! ♥



När Anna kom på besök till mig när jag precis flyttat till Sthlm från Strömstad september 2007.



Sjukt länge sen, något påsklov när vi gick i tvåan tror jag. Haha. Kolla in mitt hår! Urklippt lugg och allmänt uppklippt, tonat i färgen röd-brunt. Lila ögonskugga va tydligen hett också... Haha. Puss på dig Anna!



När Anna var hos mig i april 2008. Anna måste ha varit utomlands om man jämför skillnaden på hudtonen ;)



Jag och Anna knäppar oss med kameran i Emils Mac. Haha. Också april 2008. Riktigt snyggt ju :P

Vi kommer få en toppen helg!!

/emma.

Kläder efter väder

Jupp, igår var jag på tok för varmt klädd, med jeans och långärmat, så idag när jag såg solen utanför fönstret drog jag på mig svarta shorts och vit tunn blus aktig sak + mina svarta kilklackar, allt från H&M. Shortsen känns lite korta så här nu i efterhand... Men jaja, så få människor på kontoret ändå så det är nog lugnt! :)



Knut - definitivt min nya grej, love it! - och härliga örhängen från H&M.



Svarta shorts från förra sommaren, blus från Brighton, ganska osmickrande bild men men...



Färgtema; svart, vitt och guld.



I lajk! Till blev det lilla svarta quiltade cluchen till med guld detaljer.



Perfekta vardagsskorna som är såå sköna!

/emma.

Eclipse

Twilight, åh Twilight (lessen men jag kommer inte sluta tjata om det på ett bra tag) igår när jag gick från jobbet, tog jag vägen längs med vattnet hem. Satte mig på en brygga i någon timma eller så och läste i Eclipse (Ljudet av ditt hjärta). Så härligt att sitta där vid vattnet, känna solen i nacken och vinden som fläktade lite skönt (kanske lite för lite...) Jag är verkligen helt uppslukad av dessa böcker. Lova mig att du läser dem!



Trean i den fantastiska bokserien, det slutar aldrig vara spännande! Förövrigt var det lite varmt att ha jeans och längärmat (dock stor och luftig) där på bryggan, trots det lätta regnet på morgonen strålade solen fin fint resten av dagen.



När jag tittade upp såg jag det här, till vänster har vi södra delen av ön där jag bo och till höger har vi norra delen av ön, tar ett bra tag att åka bil dit, men att simma tar inte alls lång tid ;) Kan ju inte säga annat än att det är vackert alltså.

/emma.

1 juni

Ja för katten, igår hade vi besök av en familj vi umgicks med mycket förr när vi var mindre (vi barn.. iofs alla var mindre för några år sen...) och det var riktigt trevligt. Daniel hade jag inte sett sen vi gick i 5an och de andra två, Marcus och Gustav, träffade jag för några år sen. De är alltså (nästan) jämngamla med mig och mina syskon och hängde en del när vi var mindre som sagt Vi käkade pizza och snackade hela kvällen, sen tog vi en promenad längs med vattnet nedanför vårt hus och in i skogen en sväng. Ja, vi skrattade och snackade gamla minnen :) Det roliga är att Daniel faktiskt bor i Sthlm sen ett och ett halvt år tillbaka, men vi har liksom inte setts. Aja. Det var en riktigt fin kväll i alla fall!

Sen läste jag ut andra boken i Twilight-serien igårkväll (natt) - de är såå bra! Den andra boken läste jag alltså ut på ca ett dygn. Läsningen efter jobbet i förrgår resulterade i att jag läste halva boken och andra halvan igårnatt. Mmm. Kan knappt hålla mig tills jag får sätta tänderna (haha) i den tredje boken, Eclipse eller Ljudet av ditt hjärta som den heter på svenska. Som sagt, jag kan verkligen bara fokusera på boken jag läser om den är bra och inget annat. Shit, jag kanske är ganska enkelspårig... Eller? Vilket som, nu fick jag de engelska upplagorna av de två sista böckerna i serien. Guuud så bra!

Men, idag börjar mitt SATS-kort ticka igång! Weho! Idag ska jag börja mitt nya liv (ingen som sagt det innan va?) och träna som en jäkla galning. Weho! Böcker och träning kommer bli min sommar det, ja, samt massa vin i kvällssolen med fina vänner osv osv. Kommer ha fullt upp om man säger så! :D

Box kl 18.30 på SATS Lidingö då, med lillebror Emil. OM jag ska ösa! Damn, det var förra veckan, dumma sommarschema! Får bli ett muskelpass istället, vad nu det innebär... Box får bli nån annan vecka! Nästa?

Puss å hej!


/emma.

I got stripes

Jupp. Idag skiner inte solen lika starkt och det föll till och med några regndroppar på näsan på väg till jobbet. Ganska skönt ändå tycker jag (sorry alla semesterfirare) som sitter inne och får värmeslag på lunchen. Fick alltså tillfälle att dra på mig ett par jeans och en långärmad tröja bara för det, en randig, stor, lite luftigare sak - inte fy skam de inte! Najs I lajk.

Ganska skoj ändå att jag för någon månad sa att ränder inte var min grej, men på andra var det skitsnyggt, sen började jag bara att köpa massa ränder och nu är frågan om jag någonsin kommer botas/sluta? Ja jag vet. "Intresseklubben antecknar".



Ännu en rosett har fått flytta in, här på ett diadem. Diggar starkt.



Tjoflöjt i morse!



Nepp, har inte tvättat spegeln än, ska jag vara ärlig komme det nog inte hända...



Till detta, gladiatorsandalerna.

/emma.

RSS 2.0