$$$

Gissa vem som har växlat sina första dollar?! Och mer ska det bli! Jag ska gå bananas med shoppingen - var så säker! En hel sommar utan att få shoppa nåt har gjort mig GALEN (jepp, man tror inte det är möjligt men så är det!)

Ice, ice baby!


Bland annat denna ska bli min! :D


Det kallas livet

Tills nu har jag känt att mina studier är ett stort orosmoment i min tillvaro. Vad vill jag egentligen? Vad är användbart? Vad brinner jag för? Osv. Idag hade jag första föreläsningen som sagt och det var lite väl tankspritt för min smak, visserligen var det mest information kring kursen, lite praktiskt om litteratur och lite genomgång av blocken vi ska läsa de första 7,5hp. Och jag känner bara "NEJ" inom mig. Jag känner NEJ jag vill inge gör det här, NEJ det här är inte kul och NEJ NEJ NEJ. Dock har jag inte ens haft en riktigt föreläsning eller ens ett seminarium och jag känner redan så här?! Är det för att det på nåt sätt är läskigt, att det kommer bli mycket att ta in och det är ämnen jag lite dragit mig undan för tidigare?

Det jag har bestämt mig för hitills är följande:
1. Läs klart Socialantropologi I, 30hp nu i höst.
2. Börja kolla på andra program jag hellre vill läsa.

3. Sök utbilningarna!
4. Eventuellt läsa Matte C för större valmöjlighet (hjälp!)

5. När det är dags att tacka ja till någon utbildning - känn efter om det är rätt!

6. Släpp oron och ha kul det här halvåret!

7. Plus: Se det här halvåret som en möjlighet att bli lite mer allmänbildad ;)

***

Sound like a plan, huh? Jag tycker vi kör på det så länge! Det dumma med mig är jag vill bestämma mig på en gång men nu gäller det att go with the flow så att säga och börja om på nåt nytt till våren!

Nu måste jag läsa, läsa, läsa! För ikväll ska mamma, Maja och jag på MAX-invigning för att klippa bandet, få lite gratis krubb och trevligt vip-snack :) Se varje dag och ögonblick som en möjlighet att utvecklas helt enkelt! Hurra för mig!



/emma.


1a föreläsningen

Nu börjar mitt andra år som student på allvar. Imorgon har jag min första föreläsning i Kandidatprogrammet Socialantropologi - det ska bli spännade! Måste se till att prata med så många som möjligt i pausen så man inte känner sig som en "lonely planet" el nåt. Och jag är ju inte helt lost när det gäller att snacka (på gott och ont) ;) Nu har jag dock slöat till och gjort 100 andra saker än att läsa till imorgon... Ska nu läsa klart och sen blir det duschen! Tur att N jobbar kväll så jag inte blir distraherad i mitt kvälls-plugg! ;)

Pusss å sov gott senare!

/emma.

Inrednings-dille

Jag har helt plötsligt drabbats av en väldigt dominerande kreativitet. Jag tar fram ramar jag haft undanstoppade, byter kort i dem och försöker hitta på nya kreativa lösningar. Jag vill ha massa tavlor! Måste skaffa fler ramar bara, har iaf fyra lite större bilder som måste få ram innan de kan hamna på väggen. Inspirerande!

Dessutom köpte jag en snygg-snygg och stilren vas idag på Lagerhaus, för de två vaserna jag har sen innan är katastrofala. Seriöst. Så denna nya förmåga är en 12 poängare (av 10 möjliga) + att jag hittade en burk till knöckebrödet - som tar för stor plats i dagsläget och inte är så snyggt förpackat att ha framme - dock är den väl egentligen för kakor (att dömma texten på locket) men det får duga!



Detta har hamnat på köksbordet lite spontant, tillsammans med fina rosorna i fula vasen (den gamla).



Svartvitt är nästan det finaste jag vet ;)



Kolla in nya vasen! Schhnyggt!



En bråkdel av mitt rama-in-kort-dille.



Ha! Kolla bara i köket, där har den här rackaren hamnat så länge (Nils kommer H-A-T-A det... Snyft!)



Här har vi vår lilla samling av teburkar, den blå Marimekko-burken fick jag av N. "Jag gör som Indianerna, en fredsgåva". Naaw!



En kanin står på huvet i vardagsrumsfönstret.

***

Länge leve inramningar av fina bilder!

/emma.

Monday, I'm in love

Kan redan checka av ett par saker på dagens lista:

[X] Ring och felanmäl lite grejer i lghten
[X] Frys in fläskotletterna (!)
[X] Diska
[X] Läs klart inför föreläsningen imorgon
[X] Sälj böckerna på SU kl 14
[X] Börja läsa till onsdag och seminariumet

[X] Putsa alla fönster! - Det gick åt helvete. Måste nog skaffa en sån där skrapa...

[ ] Allmänt fix och trix!



Min fredagsmiddag - enklaste möjligt, Kelda thaisoppa och lite räkor från frysen!



Mina fina rosor! Älskar att ha färska blommor hemma :)

Puss å hej och ha en fin dag!


/emma.


Nystart

Förändringar är bra, de kan sparka en i rumpan lite så att man blir lite mer motiverad och satsar lite extra. Det gäller många saker. Som imorgon t ex, då invigs min första vecka med plugg. Jag har inte föreläsning förrän på tisdag men ändå - det är mycket som ska läsas vill jag lova! Nya vanor (förhoppningsvis) och på onsdag börjar mitt SATS-kort gälla igen, jag frös det heeela sommaren och till råga på allt får jag nu studentpiset! Hurra för det!

Igår hängde jag med familjen, Maja jobbade på M3 så Emil, mamma, mormor och jag drog dit en sväng och på det käkade vi en korv eller två på ICA (tummen upp för Käppala-dagen) och sen drog vi till Uppsala. Mormor skulle få skjuts hem och jag såg (och tog) min chans att köpa ett par billiga ramar på IKEA (fotoväggen hägrar). Dessutom fick jag öva på körningen lite genom att köra alla hem, inkl Hugo och exkl mormor. Och när jag kom hem stod ett vas med rosa-rosa rosor på köksbordet. Älska fredsgåvor! ;)

Nu har jag precis putsat på mina nya skor som ska gå joina mig första dagen i skolan imorgon, funderar på att sitta där och plugga lite på eftermiddagen, blir så distraherad hemma! Funderar på om jag ska leta rätt på min svarta skokräm också, den är försvunnen!

Pusssss <3







/emma.

P.S. Jag är såå sugen på inredning hörrni! Tänk typ fetaste guldramen på en stor spegel, en golvkandelaber (oh yes, vi snackar kitchigt!), två Emma-fotöljer (ska berätta sen;)i guld-beige, min fotovägg och färgstarka kuddar i en mjuk, fluffig mörkgrå/brun-beige soffa... Det är bara början! 


Sunday, bloody Sunday

Dags att vakna på riktigt och hoppa i kostymen då! Ahhh. Hade varit skönt att ha söndagarna helt lediga! Men men, när jag kommer igång med studierna har man ändå ingen koll på veckodagar så jag kan ju ha en chill-dag mitt i veckan om det skulle vara så ;) Fast. Antagligen inte. Kommer nog mest ha jag-ligger-300-sidor-efter-ångest. Men - trumvirrvel - idag är det 24 dagar kvar tills NY och precis därefter blir det Toscana - så äntligen kommer det jag tänkt på heeela sommaren för att hålla modet uppe när det varit som svettigast på jobbet. Otroligt! Äntligen kommer belöningen! Och OM jag välkomnar den! :D

Nu kallar Söder. Ha en fin söndag!

I couldn't help but wonder

Det är helt otroligt hur pepp och glad jag kan bli av bra böcker, en trevlig film med fint slut, men framförallt av Sex And The City - serien. Den är magisk! Slutet är så bra, det sägs himla rätt saker och jag får alltid en liten tår i ögonvrån. Sen får jag lust att sätta på hög musik, rensa i garderoben och samtidigt byta skor var 10e minut. Tyvärr stannar det ofta där, ungefär när jag går in i vår garderob och inser att det mest är en stor röra där inne och att lghten inte riktigt ser ut som jag skulle vilja att den gjorde. Tänk om vi kunde bli klara! Jag har massor med idéer, det gäller bara att få fram dem (läs: gå och shoppa intredning!) och vara nöjd. Fast, nöjd blir man nog aldrig, vad ska då driva en framåt? Ge mig mer, mer, mer!

Äsch! Nu drar jag på mig ett par paljett-heels och sätter på något i stil med Beyoncé (gotta love her and hey - inget ont om min musiksmak nu;) och låta mig INSPIRERAS ända ut i fingertopparna.

Puss.



/emma.


Glädje och ljus/Shopping efter köpstopp

Oh yes. Jag har shoppat! Heeeelt fantastiskt var det och nu sitter jag här med min lilla skörd och vet inte riktigt vad jag ska göra här näst (egentligen läsa ut en kursbok eller två...). Tänkte att det var sin plats att treata mig lite eftersom jag "blir av" med min kurslitteratur till Modevetenskapen på måndag (efter att jag har ryckt in och jobbat som receptionist på SC i 5 timmar De sköt upp det, så de hör av sig i nästa vecka när det blir istället). Därför är ett par stövletter med lagom hög och stabil klack är numera mina. Jag har haft ett ha-begär kring de skorna sen förra hösten då de helt plötsligt uppenbarade sig. Och nu är de mina. Skinn! Nästan mocka tydligen, en lite ruggad yta karaktiserar (!) denna typen av skinn som ska vara extra fint tydligen. Spraya, putsa och undvika vattenpölar med andra ord! De är bruna också, alla mina skor är i princip svarta så när 38an var slut i svart såg jag det som ett tecken! Brunt är det nya svarta.

Ahh, och sen följde några svarta vanliga strumpor och ett par tights med hem + en ögonskugga från Make Up Store då. IM HAPPY!




Samma färg som dessa, fast lite lägre klack och ingen rem på dragkedjan. Me likey!

/emma.


Like/Want/Need

Kolla in dessa fina kuddar som Lisa Bengtsson har designat. Jag har som sagt en "thing" för hennes fina design, speciellt tygerna. Dessa kuddar i linne hittar man på Em.com och kostar mellan 299-599kr. Åh!











Gimme, gimme!

***
/emma.


Blod, svett och tårar/Morotsbröd

Det är en kamp när det kommer till utbakningen av det ofantligt kletiga degen. Helt otroligt. Att jag i princip mer än tre dubblar dosen med mjöl från 8-10dl till 18-30dl. Typ. Annars är den helt ohanterbar. Men försvinnande gott är det!

Recept:  1 plåt.

5dl mjölk
50g jäst
0,5 dl rapsolja
2-3 stora finrivna morötter
1 tsk salt
2 rejäla msk honung
8-10dl vetemjöl (ha!)
1 dl grahamsmjöl
1dl havregryn
Några msk skalade sesamfrön & hela linfrön (om man vill)

1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken til 37° (fingervarmt) och blanda med jästen. När jästen lösts upp i mjölken blandar man ner olja, morötter, honung och salt.

2. Tillsätt så mycket mjöl som degen "klarar av" (en hel jäkla del med andra ord) och spara lite till utbaket. Tillstätt sesamfrön och linfröna nånstans här så det blandas ihop med degen. Arbeta ihop allt i kraftiga tag och låt jäsa i ca 30 min.

3. Baka därefter ut degen på mjölad bänk och lägg ut i en långpanna med bakpapper (jag använde en plåt) Platta ut och skär försiktgt i rutor och nagga med gaffel.

4. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter och grädda sedan i ugn på 220° i ca 15 min. Låt kallna under handduk och skär sedan i bitar. Släng in i frysen det du inte äter på en gång. Godis-gott!

Bon appétit!

 

Här har jag rivit morötter tills knogarna blödde (skämt och sido), passade på att göra en dubbel sats därav de två skålarna med varm mjölk och jäst + tallrik överfull med finrivna morötter.



Här har jag blandat i morötterna, saltet, rapsoljan och honungen. Näst blir mjölet - men här började det bli för kletigt för att hålla kameran.



Jäsning på G! Det ser ut som att degen till höger har jäst klart. Dags för utbakning! Också det otroligt kletigt (som sagt) så här saknas det ytterligare någon bild!



Tadaa! Här håller jag på att skiva upp och stoppa i påsar för infrysning. (Glömde linfröna i degen så jag strödde på lite ovanpå, smart tänkte jag. Tills det var klart och ALLA linfrön bara åkte av brödbitarna, inget hade fastnat som det skulle nepp...)



Gott i höstrusket väntar nu i frysen - any time baby!

Hej hej och enjoy!

/emma.

Lägesraport













/emma.


Vilse i pannkakan

Två flugor i en smäll (är förvirrad och åt pannkakor till lunch!) vad gäller rubriken. Anyway. Hade som sagt registrering på SU idag för Socialantropologin. GUD VAD MED FOLK! Vet visserligen inte vad jag hade förväntat mig men det var en hel del som ska läsa Kandidatprogrammet! Efteråt kände jag mig heeelt lost, är det rätt? Vill jag det här? Ska jag läsa Marknadskommunikation & IT istället? Om jag kommer in vill säga, reserv 35... Vill jag ens läsa det? Det verkar 100ggr tristare, iaf första året. Ska i så fall läsa med KTH:are och nörda mig med IT och matte. MEN HJÄLP! Äsch. Nu har jag bestämt mig (för 876e gången) och det blir Socialantropologi. Inget är bortkastat så det är bara att köra och känna efter! Tydligen kan man köra på ett utbytesår andra året ;)

Passade på att norpa åt mig en kurs-bok som kommer ta år och dagar att få från Bokus. Tur att jag passade på, tror de kommer vara slut imorgon, om inte redan nu?! 10 poäng till Emma. Ha-ha-haa!

Nu då? Jao, ska pyssla vidare, kanske kolla lite i kurslitteraturen redan nu och känna efter ytterligare. Imorgon ska jag fixa med lite fler ärenden, troligtvis med start tidigt. Flow! + att jag numera får studentpriset på SATS - om jag går dit innan sista augusti - som jag såklart ska! Ha! Superduperbra!



/emma.

P.S. Dagens/veckans/årets "vill ha": En MacBook och ett par nya glasögon!


YES!

Okej, vet inte om det är koffeinet som kickade in eller om jag bara känner mig taggad bara för att! Ja! Ska snart sätta på mig en kofta, linda en sjal runt halsen, packa ner paraplyet i väskan och dra till Liiiidingö-banan för att åka till Odenplan och möta upp lite peeps. Grymt ju! (Okej, det är nog mest koffeinet som spökar). Imorgon är det registrering i skolan och sen börjar det! A-l-l-v-a-r-e-t.

YES!

Måste komma ihåg att hämta böckerna i Brevik, måste komma ihåg att hämta böckerna i Brevik, måste komma ihåg att hämta böckerna i Brevik, måste komma ihåg att hämta böckerna i Brevik, måste komma ihåg att hämta böckerna i Brevik...

Hej så länge babycakes!

Måndags-göra

Hej hej! Händer inte mycket, njuter mest av lediga dagar! Gick upp på tok för tidigt imorse, tyvärr blev det inte som Lotta och jag hade tänkt oss... Men istället delade vi på en kanna kaffe på Foam innan vi åkte åt olika håll. Väl hemma bakade jag till en dubbel sats av Morotsbrödet! Fy farao vad smetig och kletig den degen blir! Jag fattar inte?! Och jag dubblar näst intill mjöldoseringen. Galet. Men också galet gott!

Nu då? Jao... Slappa i bästa Emma-stil känner jag! Kanske dessutom ska ge Fångarna på fortet en liiiten chans. Får se. Konstigt att det ligger på måndagkvällar? Inte helt hett som på den gamla goda tiden då det sändes på fredag/lördag? 

Imorgon ska besöka Matildas lght med lite kursare! Blir bra det :) Och på onsdag börjar skolan! JAA! Nästan alla böcker har anlänt till Brevik dessutom :D

So long!


Multi-lördag

Träffade Anna och Eva på Café String för brunch. Helnajs. Sen gick vi mot Slussen och besökte Fotografiska i väntan på Lotta och Lovisa. Jag svor och stånkade i mina mega-heels. Jag tänkte ju inte gå annat än till och från Café String, vilket är ungefär vad man klara om jag säger så. Plus att nyheterna "lovade" regn och jag klädde mig därefter = värmebölja under svart långärmand tröja (och icke att förglömma, bultande fötter). Men. Fotografiska var riktigt najs - älska studentrabatten! - massa fina fotografier! Diggade kändisporträtten mest tror jag. Helfestligt! Sen stånkade vi (jag inte Eva) vidare till Kungsträdgården där Lotta, Lovisa och Sandra väntade. Därifrån gick vi ganska snabbt till ett cafe i närheten - Sandra var hungrig. Där satt vi och snick-snackade tills det blev dags att dra sig hemåt. Jättemysig dag och jag fick träffa så många sötnosar som möjligt! Nästan alla ska plugga i andra städer nu till hösten... Buuh! Tur att jag kommer träffa massa nytt folk i skolan ocks :)

Jag och Nils möttes på ICA för lite matshopping, sen började vi röja lite smått följt av att jag dammsög vår ganska lortiga lägenhet. Älska noll dammkorn under fötterna när man går runt :)

Imorgon blir det jobb! Hej så länge!



/emma.

P.S. Kommer sakna Josefin som jag träffade igår efter Skansen med Nils. Vi snackade en massa, åt sushi och dammade av lite hyllor hos henne igår. Imorgon flyttar hon till Jönköping. Too bad. <3


Säljes: Kurslitteratur Modevetenskap 60hp

SÅLT!


Jag säljer nu min kurslitteratur till Modevetenskaps-kursen på 60hp. Så har du blivit antagen på Stockholms Universitet och kursen Modevetenskap kan detta vara värt att kolla in! Eftersom det är så pass många som läser den kursen (150-200 pers när jag började) så tar litteraturen snabbt slut!

Priserna varierar från bok till bok beroende på skick. Alla böcker är köpta direkt i bokhandeln, från Adlibris.se eller Bokus.se. Maila mig på [email protected] om du är intresserad! 


- The Sociology of Consumption: Peter Corrigan
- Nypris: 306kr - mitt pris: 220kr

- Modeologi, en introduktion till modevetenskap: Yuniya Kawamura
- Nypris: 185kr - mitt pris: 140kr (behövdes till över hälften av kurserna)

- Märken och Människor: Anders Bengtsson & Jacob Östberg
- Nypris: 220kr - mitt pris: 165kr

- Camera Lucida: Roland Barthes
- Nypris: 120kr - mitt pris: 85kr

- The Culture of Fashion: Christopher Breward
- Nypris: 240kr - mitt pris: 170kr

- The Ladies Paradise: Émile Zola
- Nypris: 104kr - mitt pris: 80kr

- Madame Bovary: Gustave Flaubert
- Nypris: 43kr - mitt pris: 40kr (oläst pga att jag inte hann få den till ett seminarium)

- The Leopard: Tomasi Di Lampedusa
- Nypris: 121kr - mitt pris: 95kr

- Dream Worlds: Rosalind H. Williams
- Nypris: 195kr - mitt pris: 145kr

- Fashion, Desire and Anxiety: Rebecca Arnold
- Nypris: 195kr - mitt pris: 140kr

- Paris Fashion: Valerie Steele
- Nypris: 280kr - mitt pris: 210kr

- Italian Fashion: Nicola White
- Nypris: 302kr - mitt pris: 220kr

- Fashion Under Fascism: Eugenia Paulicelli

- Nypris: 253kr - mitt pris: 190kr

***

Psst! Du sparar ca 730kr jämfört med om du köper allt nytt!



Först till kvarn! Och inga skambud tack!



/emma.


Idag och säkert flera gånger framöver

Invigde idag mina mörkblå "Treggins" när jag träffade Hedvig och Lovisa på stan för en fika och lite hederligt "häng". Asnice! Både när det gäller dagens outfit och att träffa tjejerna ^^ Skämt och sido. Det var en fin eftermiddag! Tittade förbi Matilda på NK också. Lika bra att passa på tycker jag! Solen sken också så det han blir varmt, varmt!

Kan erkänna att jag just för stunden "lider" av lite splittrade känslor, jag har äntligen lite semester som bekant och jag vet inte var jag ska ta vägen! Jag är helt uppe i varv, hur tusan varvar man ner egentligen? Obegripligt. Det kommer väl. Alldeles nyss låg jag på sängen, läste lite men blev uttråkad, funderade på om jag skulle sova lite men var inte sååå trött och på tok för rastlös, tänkte på om jag skulle städa men nää. Det enda jag kom på som var en okej syssla var att knäppa på datorn och kolla tågbiljetter. Gosh! Nu är jag lite mer motiverad inför att röja i min ständigt växande klädhög vd sidan av sängen - yes! Men först ska jag ladda upp en eller två bilder här! :)



Vitt och blått är kanon!



Svalt.



Och lite "bling" från förra sommarens rea, som många sagt snälla saker om. Kul! :)

Hej!


Lyckorus

Jag fick så mycket fint beröm på jobbet - åhh blir så glad! Dessutom fick jag två biobiljetter till mig och min karl OCH min kollega hade bakat en kladdkaka! Naaw! Blev så himla glad för de fina orden också :) Nu, ja nu ligger jag på sängen, kollar på SATC och undrar vad man gör när man är ledig... Asså, jag har massor att pyssla med (bombnedslag vid min säng) men, jag har inte ro liksom. Kanske tar ett par dagar att komma in i det! :)

Btw, ännu en lyckobringade detalj. Jag shoppade idag! OMG! Och jag som hade köpstopp tänker du nu. Här kommer twisten - jag hade värdecheckar på H&M! Vilket resulterade i två "Treggings" och en större lite oversize svart tröja. I LOVE! Nu kan jag börja skolan nästa vecka :)

Puss!

Hurra!

Nu är dagen här! Sista jobbdagen för den här sommaren på Schenker! Har lärt mig massor och det har varit kul! Men semester! Ahh. Inte en dag för tidigt! Imorgon har jag alltså några mer än välförtjänta dagar ledigt (minus söndagens jobb för Erik Olsson då) och till onsdag då jag ska registera mig. Jag är verkligen så pepp (ledsen om jag tjatar ut ordet, eller nä förresten jag är inte ledsen, för jag är glad och då får man nöta positiva ord så mycket man vill!!) Ha! Har massa mys planerat framöver - mitt liv är tillbaka! - ska bland annat träffa några kursare imorgon på eftermiddagen, sen träffa mamma ♥ och på fredag ska jag med Nils och hans två kollegor till Skansen! (Nils har tjatat om Skansen sen han flyttade upp hit för snart ett år sen, speciellt aporna och björnarna...) Ska bli myspys! Var år och dar sen jag var där själv. På fredagkväll ska jag MYSA lite till, med Josefin som flyttar till Jönköping på söndag för att plugga (snyft och bööööl!), vi ska käka hämtmat, troligen sushi (åhh så länge sen!) och packa lite :) Lördag?! Lotta! Eva! Nils-och-Emma-tid på kvällen och söndag blire jobb. Underbara planer helt enkelt (kanske inte jobb-grejen, men det andra)!

Puss! 

Igen och igen

För snart ett år sen, den 22 augusti 2009 gjorde jag det här. (<-- länk) Jag hade en urmysig dag, åt valnötsbröd från Högberga Bageri med Västerbottensost och drack kaffe ur min Starbucksmugg med sällskap av mamma och en bok i soffan. Åh. Det här måste jag göra nu innan plugget börjar. Obligatorisk softning innan plugg helt klart! På torsdag kanske? Ja. Jag längtar efter lite Emma-tid och avslappnat mys!

/emma.

Two

Tidig morgon i morse. Zzz. Tänk, på torsdag ska jag få sovmorgon! Åh, som den hägrar! Ha! Sen var tanken att åka till Universitetet och skaffa lite begagnad kurslitteratur. Tji fick jag. De böcker jag behöver till första kursen är slut i Campus-butiken. Himla tur att jag såg det, så jag beställde allt nytt nu istället. Hej för svajndyra böcker i mängder. Men de här böckerna ska jag försöka sälja! Mina modeböcker däremot är "lätt" massakerade med understrykningspennor plus att de är riktigt fina att ha i bokhyllan. Kanske att jag säljer nån, frågan är bara om jag får något för dem eftersom jag skrivit så mycket i dem osv. Aja. Annat blir det i denna litteraturen, blyertsunderstrykningar får det bli!

Har redan börjat känna av att jag fått mitt liv tillbaka (tidiga mornar är ingen hit om man vill göra nåt kvällen innan) och igår ringde jag runt för att planera saker! Love it! Däremot borde lönen komma redan nu och inte nästa vecka. Humf. Bra när man har köpstopp dock! :)

Puss å hej!

Feelin' it, lovin' it

Jag är pepp, pepp, pepp och glad och pigg och GLAD (sa jag det?)! Ha! Det är måndag men jag är positivt inställd till det hela! Jag känner att andra är lite mer drabbade av "måndags-känslan", det har varit en del strul under dagen, men jag har inte blivit drabbad! Ha - underbart! Och sen kan det ju vara det att det är nedräkning för fulla muggar för min del 2 dagar - 18 timmar kvar att jobba! Heeeeeeja!

Måste var sjukt jobbigt att läsa peppiga och glada inlägg?! Om man inte är på samma nivå som jag alltså. Den positiva nivån! Okej, jag ger mig. Hej då!

/emma.

Mind your own (effin) business

Först kan jag säga att helgen var fin! Fick kalasväder på lördagen, passade på att hänga på mammas gräsmatta, fick sällskap av Loijs, gick och käkade en glass, åkte hem, käkade mer glass och sen gick jag hem till Loijs och fick middag och kladdigaste-kladdkakan. Igår jobbade jag.

Det rubriken syftar till är min lilla frustration vad gäller människor som gärna lägger sig i, har synpunkter och antar en lätt nedlåtande ton när de tycker att något är märkligt, eller helt enkelt fel i deras ögon. Hade en kund i förra veckan som började förhöra mig på det mesta. Det lät mest så här: "Trivs du här? Sommarjobb eller? Jaha, vad tjänar du då? Pluggar? Jaha, Modevetenskap och Socialantropologi? Märklig kombination? Vad vill du med det då? Finns det några jobb sen då? Vet du vad du vill bli? Vad vill du med du läser? Alla borde läsa juridik. Aha, bra med arbetslivserfarenhet, där gjorde du helt rätt" osv osv osv.

Men HERREGUD! Allt detta med ett lätt höjt ögonbryn ovanför svarta solglasögon - tillhör det inte hyffs att ta av sig solbrillorna när man pratar med någon? Sjukt störigt - och en nedlåtande ton. Som sagt. Mind your own business! Okej, jag har inte problem med om någon frågar mig vad jag pluggar och vad jag tycker om mitt sommarjobb mm. Men när man gör det på ett så drygt sätt och sen ser nermina val och vad jag ska plugga osv. Alla vill inte göra samma sak och anser kanske inte att det jag gör är rätt eller att de vill göra samma sak. Fine. Men man behöver inte trycka ner det jag vill för att det anses "dumt" eller fel för någon annan. Hyffs för fan! Styr upp er! Det är inte okej.

Såklart, jag gav bestämda svar och kände hur det ryckte i arg-nerven och kontrade med att fråga om han blivit vad han ville, dock skulle jag ha frågat vad han tjänar (jag sa iofs bara att jag är timanställd). Attans!

Men annars, hej och hå! Tre dagar kvar nu, eller två och en halv egentligen och sen är det SEMESTER! Ja, i ett par dagar iaf. :D

Puss!


Iiih!

Gissa vem som ska visa en lght på Lilla Essingen med utgångspris på 6 900 000kr på söndag? 6 rok! Två våningsplan! Ja! Ringde precis mäklaren och hon lät jättetrevlig och jag åker raka spåret dit utan att vare sig hämta eller lämna material - tipp! Känner mig pepp inför denna visningen - inställningen gör allt! YEAH!

Apropå inställning - DET ÄR FREDAG! Nils-snuttis (naaaw) åker till sin familj för att fira sina föräldrar (och jag måste jobba...) över helgen så jag blir "gräsänka". Helt okej, med tanke på att jag ska få kvalitétsmys med syskonen ikväll, en totalt soft dag imorgon, hänga lite med Loijs och på söndag blir det visning i fyra timmar. Och nästa vecka - trumvirrvel - jobbar jag bara tre dagar och sen är det mini-break för min del innan plugg! Ska åka direkt till SU och leta begagnad litteratur på torsdagen, efter en skön sovmorgon alltså :) Jaaaaa!

Puss å hej!

P.S. FREDAG!!!

What to say?

Det är torsdag. Solen skiner och temperaturen stiger i repan. Bara 32,2 grader för tillfället. Kors i taket! Jag är pepp och taggat för helg. Ska ta det coollugnt, hänga lite med syskonen och sen jobba på söndag då. Mindre soft. Men a girl gotta do what a girl gotta do, om man säger så.

Hej o hå!


5 + 42 + 53 = NICE

5 dagar kvar att jobba innan mitt "sommarlov" (host - på drygt en helg dårå). 42 dagar kvar tills jag och Anna sitter på flyget till USA! Och 53 dagar kvar till jag får åka med Nils familj till Toscana. Ha! Värsta nedräkningen med andra ord. Helt fantastiskt om ni frågar mig!

Min kollega kom tillbaka nu för en stund sen så jag behöver inte jobba över - skönt! Öppnade imorse (igen, men dock planerat så jag steg upp halv fem... Zzz) så att sluta lite tidigare i eftermiddag kommer sitta fint. Hej och hå.

Nej nu så, hej på er!

/emma.

It's gonna be a tough day

Min kollega är sjuk = jag åkte hemifrån utan att hinna borsta tänderna och hann fram precis fem minuter innan öppning av receptionen. Det kallar jag att högprestera. Ska alltså jobba hela dagen ensam idag, bortsätt från avbyte på lunchen då. Hua mig. Men det fixar jag! Jag är ju sjukt bra om man säger så! Att min blus är allmänt ostruken spelar inte någon som helst roll - jag satsade och hann i tid vilket är mer värt. Gött att ha något att skylla på (istället för lathet).

Hej svejs!



/emma.


Sista hela veckan

Oh yes. Jag kommer NÖTA in det - att jag inte har många dagar kvar på sommarjobbet. Som sagt, jag trivs toppen och det är kul, men att få lite ledigt och sen börja plugga. Jag är pepp! JA JA JA! Käkade kräftor igår, älsklingen och jag, värsta fredagsmiddagen (eh trött?) söndagsmiddagen helt enkelt! Var helt färdig efter visningen, det var så kvavt ute och att stå inne med komplett kostym är inte helt fab. Men annars var det en fin-fin lägenhet på Söder! Jag vill bo på Söder, helt klart.

 

Nu ska jag sortera post!

/emma.


Nerverna rycker

Alltså. Jag ska ju visa en lägenhet på söndag för första gången på hela sommaren och jag är N-E-R-V-Ö-S! Jag kommer "ha" en ny mäklare som jag inte jobbat för tidigare så det är väl det. Har hitills haft samma mäklare varje helg, utom en gång, så jag vet exakt hur jag ska göra och hur hon helst vill att jag gör. Nu blir det till att känna efter vad den här mäklaren tycker är viktigast och vill att jag ska säga osv. Jag vet att när jag står där kommer jag göra mitt jobb (och jag gör det bra!) och inte ha tid att vara nervös. Skönt. Det jag har "nervryckningar" av nu är att jag väntar på att mäklaren ska ringa upp mig... Man ska som visningsvärd ringa innan kl 12 på fredagen, vilket jag gjorde imorse och pratade inte ett meddelande, så nu är det jag som får gå och vänta och slänga blickar på telefonen stup i ett i väntan på samtalet. Segt när man har ett heltidsjobb att sköta samtidigt! I-landsproblemet för dagen. Helt klart.

Eller nej förresten! Jag vill träffa min pojkvän, det är brist på den varan - men ni bor ju ihop tänker du säkert nu - men i och med att han har jobbat kvällspass de senaste tre veckorna och jag som ska upp i ottan helst ska försöka sova när han kommer hem blir det inget med det. Jäkla pyssel hörrni! I helgen då tänkte du istället, nej tänker jag. Vi har båda en massa vi ska göra på olika håll och söndag blir det jobb för min del. Jäklar alltså. Nästa helg åker han dessutom hem till sina föräldrar och jag måste jobba. FASEN!

Äh. Det är iaf fredag och jag tänker baske mig ha sovmorgon imorgon. Jajjemen! Och sen blir det picknick med Josefin och massa andra goingar :)

YES!


10 veckor (nästan)

Min sommar och lite sånt i bilder:



Osminkad men med finaste rosetten i håret!



Jag och Nils gled runt på mammas jobbs sommarfest!



Inte nog med att man fick en (eller flera) hamburgare bara man viftade lite med handen så stod mina söta syskon i baren! (Ledsen Maja och Emil och bilden är kass men den andra var inte bra den heller...) Himla röj på innergården vi Garnisonen måste jag säga. Hejja mammas jobbs sommarfester helt enkelt :)

En helt vanlig sommaroutfit.



Mat. Köttfärsbiffar med soltorkade tomater, mozzarella och vitlök. Alltså, de är inte tillagade.



Gissa vilken maträtt Josefin tror att jag lagar hela tiden? Och som kanske är sant...



Kjoltyg.



Ännu en jobboutfit. Precis, jag har jobbat hela sommaren ;)



Och ännu en! Det gällde att tänka smart ang klädsel på jobbet då det var mest en bastu de första och varmaste veckorna av sommaren.



Man är bra trött kl 5.30...



En tiiiidig morgon med solen i ryggen.



Marint är fint.



Jag fick äran att träff Lotta och Sophie samma dag i Humlan. Middagspicknick!



Trion!



Vi drog till Snaps.



Drack en öl och skrattade mest.



I denna klädsel besökte jag IKEA med pappa och Emil.



När jag kom hem från IKEA hade jag fått rosor av älsklingen! Jag hade nämnligen namnsdag. Bästa färgen! Bästa killen!



Jag gick på Lovisas och Amelies födelsedagsfest. Jag skulle jobba dan efter (what else) så jag var bara där en kortis, men varför inte slå på stort och göra sig ordentligt fin? Jag menar det, så jag drog på mig något sjusigt och satte heelsen på fötterna!



Jag spenderade en helg hos Farmor och Farfar i Uppsala. Jag snodde Farmors tofflor (så man inte skulle trampa på nån geting, de är väldigt svåra att se på alla mattor förstår ni...). Jätteskön helg!



Farmor i sitt älskade växthus. Inte dumt alls tycker jag, för vem fick hem två pinfärska gurkor månne?



Jag fick en "släng" av hurtighet och bakade inte bara en sorts bröd utan två (det på bilden och morotsbröd - men det hann jag inte ta en bild på innan jag åt upp allt - typ). Dessutom lagade jag mängder mat! En helt vanlig vardag efter jobbet. Jisses.



Älska svala och sköna sommarkläder!

Mer och ännu mer kläder på bild. Jag säger å det.

 



Sara kom till Sthlm!



Haha. Fika i vanlig ordning. Rätt ska vara rätt.

 

Vi kollade in Pride-festivalen!



TACOS! Ultimat innan utgång och charader på det!



Se där ja, håret fixat och fint!



I soffan. Ulle och José!

 

Bästa och jag!

 

 

Amba.

 



Maja in action. Hon styr fin fin (eller god kanske man säger) latte till Sara och mig.

 

Jag bänkad framför bryggan med latte och chokladkaka! Livet!

 



Samma sak här fast i stolen brevid!

 

Det ska föreställa carbonara - tror jag...

 



En något varmare outfit.



Idag hade jag på mig det här - tadaa!



Det var alles för den här gången hörrni! Tack och hej.

/emma.


Klappat och klart!

Jag ska läsa Socialantropologi i höst och i tre år framåt och tillslut få mig en Kandidatexamen! Ha ha! Alltså, Antagningsbesked nr 2 finns nu på Studera.nu (för den som är intresserad) och jag såg att jag nu ligger 54 i reserv på mitt första val (jag var 121 i reserv efter första antagningsbeskedet) så det var ju kul. Jag blev ju antagen redan till första antagningen men ville se om jag hade någon chans på mitt första val. Nu tar jag det säkra före det osäkra (plus att jag peppat inför Socialantropologin nu) och tackar JA! till det. Skitkul ska det bli att börja plugga igen! JA JA JA!

Om ni nu undra vad det är jag ska läsa kan ni kolla här (<-- länk) och sen får jag väl berätta allt eftersom vad jag egentligen lär mig :) Tjo!

/emma.

Vardags-lunk/panik

De senaste dagarna har jag tyvärr känt av en smärre vardagsdeppighet. Jäklar liksom! Det känns som om jag är fast i nåt jäkla ekorrhjul och dessutom är medveten om det. Förjäkligt som sagt. HELA sommaren har gått och jag har jobbat sen efter midsommarhelgen, med knappa två veckor kvar här på Schenker blir det alltså H-E-L-A sommaren likamed H-E-L-A 10 veckor. Det är inte det att jag inte har trivits, det har varit jättekul och lärorikt! Så jobbet är det inget fel på, det är snarare bristen på ett break jag saknar. Lite livs-njuteri och ledighet i allmänhet. Nu känns det som om jag gått miste om sommaren, den har snuvats mitt framför ögonen på mig och jag kan inte göra annat än att chockat titta på. Eller springa runt, runt i ekorrhjulet - vad som nu är bäst vet jag inte.

Jag hann precis avsluta plugget för sommaren och började direkt jobba, non-stop. Nu kommer även jobba söndagar paralellt med veckodagarna på Schenker. Får. Typ. Panik. Är det så här mina dagar kommer se ut när jag väl börjar jobba på allvar (dock på mitt drömjobb med max 10 min pendlingsavstånd)? Upp i ottan, jobba, jobba, sen åka hem, vara dödshungrig, försöka hitta nån inspiration och laga middag (tillräckligt så det räcker till matlåda - fan vad oglammigt) och sen falla ihop som en säck på soffan/sängen. Herregud vad deprimerande! Så ska jag INTE ha det vill jag lova.

Jag ser ljuset i tunneln! Solen skiner dessutom som för att förtydliga ljuset. Hö. Jag har ju MASSOR att se fram emot i höst! Jag ska inte klaga, men ändring får det bli, annars vette katten alltså. Tjo för pigga och positiva förändringar!

Hej hej!

Ännu en dag till enda

Jag ligger efter med blider hörrni! Det kommer ett bildregn ut av bara helsike när jag väl får tummen ur. Big time! Har bilder på några av sommarens outfits, bilder från lite olika händelser, i helgen när Sara var här osv. Kanske att det blir av i helgen? Har min enda lediga dag på lördag, för på söndag ska jag jobba som visningsvärd igen. Hela augusti kommer det tydligen vara väldigt, väldigt mycket visningar så ingen ledighet accepteras. Nähänej. Men jag är inte den som är den! Här ska det jobbas!

Dags att samla ihop pick och pack och dra hem snart! Hej så länge!

/emma.

P.S. Nu är det bara 2 veckor kvar på Schenker.


Today I'm wearing this

Tadaa! Tisdag. Tidigt som fan. Och jag har på mig en ny kofta från H&M. 49kr kostade den! I LOVE! Nu ångrar jag mig att jag inte beställde en i typ varje färg. Typ. La la la laaa! Jag är uppåt! Har dock swain ont i halsen och det är ju inte bra. Har ju som sagt ett par veckor och lite till kvar att jobba innan sommaren är över. Tänk. Jag har jobbat HELA sommaren. Shit. Men belöningen kommer lagom till mina resor och en helg eller så hinner jag få ledigt innan plugget börjar. Jäklar vad jag kommer behöva plugga. Phu. Nervös! Men jag ser också fram emot det!

Ha en fab dag. Det ska jag och min tröja ha (nerd I know)!


/emma.


Efter solsken kan det komma regn

Vilken himla tur vi hade i helgen! Att regnet öste ner i dag och inte i lördags, eller igår eller i fredags heller för den delen. Jag och Sara har haft det toppen! Liten runda på stan i lördags, kollade in Pride-paraden, en kille med dreads trodde Sara och jag var ett par osv. Händelserikt med andra ord! Till kvällen kom Josefin och Ulle hem till mig (Nils stackarn fick rymma till sovrummet, iofs fick han spela tv-spel hela vällen så det var nog helt okej ändå;) och vi käkade tacos, spelade charader (typ, fast med en tvist) - ASKUL! Sen blev det Amba, stod på listan och trippade in utan att hosta upp inträde (perfekt!). Därför gjorde det inget att vi inte var kvar där till gryningen, utan dansade lite, drack en öl, dansade lite till och sen drog hem. Vi var lagom möra ändå... Sen igår tog vi det lugnt, gick ner till Majas jobb och fick världens godaste latte (blink) och en bit chokladkaka. Åh.

Nu är det måndag, jag har ca 2½ veckor kvar på jobbet och jag fick schemat till Socialatropologin. Höll andan och hoppades på det bästa - att jag inte missar något när jag åker till NY och sen Toscana direkt efter. Men. Oops... Missar visst en tenta och ett (el två?) seminarium. Illa. Men det löser sig alltid! Jag ska ju få uppleva världens resor! :)

Puss å hej så länge!

RSS 2.0