The new haircut

Så, efter nio månader - då jag klippte mig sist - fick jag äntligen klippa mig. Mina toppar behövde det verkligen enligt frisörskan och glad var jag att jag fick möjlighet att klippa det! Innan var det mest en frisyr jag hade för nio månader sen (julas) som växt ut någon decimeter och några centimeter och bara var som det var. Men nu har jag lite fason på det igen. Visserligen kommer jag styla det annorlunda när jag tvättat det en gång, min bena kommer inte vara så mycket mitt på som den blev nu osv. Ja men ta en titt vettja - på det stora hela känns det bra! Fick flera gånger kommentarer om mitt makalöst tjocka hår också - och nu när det är lite uppklippt är det såå mycket lättare - skönt!



Hej, hej.



Playin' with it...



Helt okej ändå :)

/emma.

Blandad kompott

Dagen har bestått av det mesta, väntade samt oväntade saker. Jag tog mig in till stan försökte kräva tillbaka mina pengar men det visade sig vara krångligare än jag trott. Så imorgon måste jag ringa min bank det första jag gör. Suck!! 1400kr på villovägar?! Snacka om dålig timing (är det iofs alltid). Jag åkte vidare till Odenplan och skaffade mig ett bibliotekskort på Stadsbiblioteket (vilket Josefin sa var ett ganska kasst ställe att plugga på senare idag - damn!) men det är ju bra med ett bibliotekskort för mycket - iaf om man ska tolka vår kursansvariga rätt.

Istället för att slå mig ner i det överfulla biblioteket (där jag kollade) gick jag gatan ner och hamnade på det föredetta Ginos Coffee där jag har spenderat många timmar över en latte, sallad eller en morotskaka när jag var nyinflyttade i Sthlm för snart tre år sen. Jag köpte mig en kopp rött te medans jag väntade på Loijs. Jag läste igenom mitt kompendium och försökte förstå vad som menades med det jag läst. Allt jag läser just nu är på engelska, ytterst lite litteratur kommer vara på svenska, och det var ganska mycket konstiga ord och meningsbyggnader. Mycket information på få rader om man säger så. Imorgon gäller det därför att läsa allt så att jag förstår och sen sammanfatta det. Ja, det är fyra kapitel i Adorned in Dreams också så det blir minsann något att bita i! Ska åka till Lidingö Centrum imorgon efter Stepen kl 12 för att plugga på biblioteket där hade jag tänkt. Good plan!

Sen det mest oväntade som hände idag; jag fick en klipptid! Mammas kompis är hårfrisörska på just Odengatan och jag och min syrra har fått möjligheten att klippa oss hos henne för en billigare peng än ordinarie pris (hurra för det!) och idag fick hon ett återbud och frågade mamma om Maja eller jag var i närheten. Jag som befann mig på Odengatan kunde glatt skutta till hennes salong efter min salladslunch med Loijs! En timma senare åkte jag hem - fin i håret - och lagade middag till familjen...

Vill du se hur håret blev? Stay tuned! Först blir det dagens outfit.



Woha! En bil på tröjan? Jepp, that's the case!



Close up. Lite nice ändå om jag får säga det själv :)

/emma.

Morrn morrn!

Godmorgon! Ny vecka och nya tag som sagt. Härligt. För mig ska jag inleda veckan med att läsa massa kapitel i kurslitteraturen till föreläsningen på onsdag. Det gäller att vara förberedd! Tänkte sätta mig på något bibliotek där jag inte kan bli distraherad av allt jag blir distraherad av här hemma, typ internet, Facebook eller att ev sortera in bilder i mappar ect ect - allt annat än att göra det jag ska helt enkelt. Först ska jag kräva tillbaka mina pengar från Monki så jag kan släppa det. Ringde dem nyss och ska komma in med kvitto och ett kontoutdrag och sen ska det vara löst förhoppningsvis!

Är tillbaka senare i eftermiddag. Ha en strålande fin dag!



/emma.

P.S. Jag älskar att jag pluggar Modevetenskap!!

Oflyt

Jaha. Tur att man kollar internetbanken ibland. Monki hade dragit 400kr för mycket när jag köpte kappan igår. Suck. Herregud vad krångligt allt ska vara! Nu måste jag ju åka in till stan imorgon och fixa det. Hur gör man det då? Skriver ut ett kontoutdrag och tar med till butiken tillsammans med kvittot? Så jäkla segt. Men man kan ju se det positiva i det hela genom att jag kommer skaffa mig ett bibliotekskort eller två när jag ändå är inne i stan. Kul.

Sen mår jag illa också, åt antagligen för mycket midddag... Så det blir till att kolla på film i sängen och sen sova!

God natt på er!

/emma.

Emma satsar

Imorgon är det måndag, vilket innebär en ny vecka och nya tag. Förövrigt när det gäller veckodagar är jag helt snurrig. Jag vet aldrig vilken dag det är när jag tänker efter. Är det helg eller? Va? Är det söndag? Noll sunday feeling what so ever. Eftersom jag inte jobbar längre utan endast kommer ha föreläsningar 2-3 gånger i veckan lär det bli ännu mer tillkonstlat för min del. Gott folk, jag är förvirrad! Men än så länge har jag inte glömt att det är måndag imorgon och jag ska minsann göra rätt för mig och gå upp i bra tid och sen läsa de kapitel och den delen i kompendiumet som jag ska ha läst till på onsdag då föreläsningen äger rum. Yes. Funderar till och med på att åka in till Stadsbiblioteket eller så och läsa där, tror faktiskt man får mer studiero då. Får fundera lite!

Nu till min satsning. Då denna veckan varit lite oproduktiv på träningsfronten bokade jag in hej vilt med träningspass nästa vecka! Nu vet jag att boxningen antagligen kommer ändras om inte Loijs kan träna med mig, samt att jag inte vet om jag kommer åka in till stan på torsdag och träna på Odenplan. Förövrigt kommer jag upp i väldigt många timmar allt som allt, så jag kan lätt ta bort två timmar utan dåligt samvete. Se bara! Någon som kommer köra en hårdare vecka än jag? Kom an bara!

Heja Emma!



/emma.

Pure sweetness

Ja, kolla bara in min nya vinterkappa (nåja, inte i varmaste laget kanske...) från Monki! Den är ju bara helt fantastisk!



Jag avnjuter det hela blundandes (ser det ut som iaf)... Notera att jag har en ny hårbandsmojäng i håret (två lila flätade band), funkar ju fin fint, speciellt när man tränar!



Kolla så fint!



Jag dör - det är ju rosetter över fickorna!! Vi kör ett hopp på det.

Puss!

Visning!

Jag är verkligen grymt sugen på en egen lägenhet (har redan bott själv i tre år - 2,5 om ni frågar mamma - samt bott i England i sex månader = jobbigt att bo hemma och "lära om") och jag ska därför gå på ännu (var på visning förra veckan) en visning snart. Det enda kruxet är att jag är studerande och inte kan få lån - whats up with that?! - trots att jag faktiskt skulle ha råd att bo där. Det skulle ju kosta mindre än det jag betalar hemma (iofs tillkommer mat och hemförsäkring - but still!) och jag skulle få 25,5 kvm för mig själv! Någon som vill låna mig nåra hundra tusen? Bara att säga till :)

Tillbaks sen! Om jag inte drunknar under min klädhög vill säga ;)

Puss!

Lite kläder också

När jag ändå är på G med att blogg lägger jag upp fredagens outfitbild, alltså det jag hade på mig innan festligheterna på kvällen. Tyvärr missbedömde jag vädret ganska bra och lädde mig lite för varmt och opraktiskt. Men det funkade ändå ^^



Borde bli bättre på det där med "outfits bilder", jag får de alltid lite sådär konstnärligt sneda...



Drog på mig ett gammalt halsband jag köpte i Falun förra året i september när jag var där och tog körkort. Rosetter är ju som bekant min grej :)

Puss å hej nu! Dags att snygga till både mig och mitt rum!

/emma.

Lockigt med plattång

Jag exprimenterade med mitt hår i fredags. Jag lockade nämnligen håret med en plattång! Motsägelsefullt? Jo, jag menar det! Men riktigt smidigt var det. Jag får i princip panik av att locka mitt hår med locktång då det tar ca 100 år att gå igenom hela håret (har väldigt tjockt hår), så att göra det med en plattång gör det hela mycket lättare! Visst det tar fortfarande lång tid att gå igenom hela håret men oj så mycket lättare det är! Kolla in hur tjusigt det blev i fredags!



Crazy curls så att säga!



Det slutgiltiga resultatet, nålade fast håret lite med just hårnålar, hade blivit lite too much annars!



Sotade ögonen! På med paljett-väst-bolero-grejen samt heelsen och jag var redo för fest!

/emma.

Andra gången gilt

Den här veckan har jag inte direkt varit vidare duktig med träningen (om man jämför med annars, 4-5 pass/veckan) då halsen krånglat och jag helt enkelt behövt vila upp mig. Men i morse bestämde jag mig för att köra ett Shape pass vilket jag också gjorde. Men det är inte direkt mitt favorit pass så nästa gång väljer jag nåt annat. Det är för lugnt för min del;) (Använder sig av viktplattor, skivstång, hantlar och bräda, mycket smidighet och styrka). Skönt ändå!

Nu MÅSTE jag fixa i mitt rum IGEN. Jag har en fabulös förmåga att stöka till på minimalt med tid. Blir näst intill galen på det! Eller jättegalen faktiskt. Men har man för mycket kläder för sitt eget bästa (eller de två garderoberna) läggs de lätt på hög (volym och höjd likt berget Mont Blanc). Klädhögen just nu är nog näst intill rekordstor...

Sen känner jag att jag borde börja läsa min kurslitteratur, eller i alla fall de kapitel jag ska läsa till föreläsningen på onsdag. Snart.. Snart. Borde snygga till mig lite först!

Pusss!



Har på mig detta btw... Skönt och svalt, somrigt (solen skiner ju trots allt där ute!)

/emma.

Dance moves

Jag har ju lite bilder att dela med mig av från i fredags! Let's have a look!



Loijs och Angelica (?) på tunnelbanan på väg in till Söder!



Favorit i repris, sminkning i tunnelbanan (ni har sett det förr, dock var jag mycket onyktrare då^^).



Underhållning på hög nivå!



På "Ett Ställe" på Söder. I en soffa - mysandes!



Ja ni ser ju, detta är kärlek!



Sen hände det som jag väntat på! De spelade "Single ladies" med Beyoncé. Dans, dans! Eller ja först skrek jag sådär tjejigt i falsett och klappade händerna innan jag studsade ur soffan och satte av mot dansgolvet... Erhm... Men det bjuder jag på! Man har inte tid att bry sig för mycket om vad andra tycker ^^



Weey! Det svängde ju! Tror bestämt jag buggade lite med Loijs här :P



"If you like it then you shoulda put a ring on it!" Jag lever mig in i låten - what else!



Love on the dancefloor! (Jepp, fortfarande samma låt..)



Eva är inte den som är den - man ska ge allt till bra låtar!

Tack tjejer (och killar) för en skön kväll som slutade kl 4.30 när jag äntligen låg i sängen :)

/emma.

Time to say good night

Ville bara dela med mig av detta. Jag lever nämligen mig in i de låtar jag dansar till, här Single ladies av Beyoncé (min gudinna) på "Ett ställe" på Söder.



"If you like it then you shoulda put a ring on it..."


/emma.

En "liten" sväng på stan

Dagens 1½ timmes projekt (köpa kappan) blev till hela-eftermiddagen-projekt istället. Men men. Nu sitter jag mätt och belåten och vill helst av allt krypa ner i sängen och sucka djupt. Men det är en stor hög med rena kläder som t'cker just hela min säng så jag skjuter på det en stund till. Sen kan jag också säga att det nog ska vara första gången jag (som äldre/vuxen) gråter för att jag inte får fika (!). Att jag hade så låg blodsockernivå att jag dessutom väljer att gråta mitt inne i en proppfull 7-Eleven butik. Jaja, någon gång måste ju vara den första.

Ska lägga in bilderna från gårdagen i datorn nu och imorgon lägger jag förhoppningsvis upp dem här :) Ha en fin kväll!

Pusss :-*

L8er

Oj vilken kväll det blev igår! Men den berättar jag mer om sen! Nu måste jag åka till stan och köpa min vackra kappa - pronto!

Puss så länge!

To die for

Väldans vad fin kappaMonki jag hittade idag! Jag dog, vaknade till liv och tog fram Visa-kortet (observera: ej kreditkortet!) för att betala trevligheten. Men. Jag hade inte nog med pengar på kortet så jag fick släppa den motvilligt och lägga undan den till imorgon... Suck.

Fikan med Sofie då? Det var himla trevligt måste jag säga! Jag träffade henne på Centralen och vi gick till Drottninggatan där vi tog oss en välbehövlig fika :) Vi snackade om allt och inget och uppdaterade oss om vad som händer - så mysigt så!

Men nu måste jag preppa och fixa mig inför kvällens festligheter! Ha en lovely kväll!

Puss!



/emma.

På väg

Nu är det dags att skynda sig lite - helt plötsligt. Varför ska jag alltid vara så att jag gör saker jag kan göra nån annan gång när jag egentligen måste skynda mig? Det är nog mänskligt har jag hört. Man börjar om inte annat i tidig ålder och säger "jag ska bara..." när mamma säger åt en att gå och lägga sig. Det är alltså medfött och en svår rutin att få bort. Skönt då kan jag skylla på det!

Först ska jag i alla fall klä på mig (relativt väsentligt) samt gå ut med Hugo (så mamma kan sluta oroa sig;) och sen ska jag ge mig av in till stan. Ett litet dilemma angående dagens klädsel. Vad ska man ha på sig när vädret är sådär lite till och från? Inte för varmt och inte för kallt. Sverige alltså!

Mors'!



/emma.

Halsont = inte många knop

Vad irriterad man kan bli! När man liksom är peppat och känner sig redo att träna som bara den, ställer sig lite halsont i vägen. Lite och lite, det gör faktiskt ganska ont :( Och då ska man ju som bekant inte träna... Damn. Men men. Om jag fortfarande är dålig imorgon kör jag på Pilates istället för Body Combat. Det är inte lika konditionskrävande så det kan nog bli bra!

Vaknade redan kvart över sju av någon outgrundlig anledning, kan vara nån som smällde i någon dörr eller liknande. När jag bokat av PowerStepen la jag mig i sängen igen och läste lite på Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson. Och nu är jag här! Dags för en dusch kanske?!

Kan också säga att jag faktiskt lyckades röja ut en hel del ur utrymmet under trappen (mitt lilla föråd). Så det jag har kvar att göra är väl idag är lite roddande och fixande :) Får inte glömma min date med Sofie kl 13 heller!

Puss å kram hela dan!



/emma.

Sleep tight

Känner mig ordentligt trött och att det är dags att blunda några timmar (helst 100) innan det är dags för en ny dag: Fredag! Stämde precis date med Sofie (inte Tranemo-Sofie;) från Brighton imorgon kl 13 för en fika! Det blir ju alla tiders det, stämma av vad som hänt sen Brighton-tiden samt snacka minnen - åh alla dessa minnen! Men innan det ska jag träna minsann - om jag ska! - Power Step på SATS. Oh yeah. Hoppas inte mitt halsont blir värre till imorgon bitti bara ^^.

Till kvällen är det utgång på schemat! Ska hem till Eva på lite drinkmingel innan utgång på passande ställe inne i stan. Och jag säger som Eva i tisdags, "den här gången ska du inte dricka så mycket Emma" och jag ska heller inte bli så bakis för den delen (plågsamt minne). Kul ska det bli! :D

På lördag blir det till att ta det lugnt, åka till förådet med prylar jag börjar rota fram ur utrymmet under trappen - massa skit jag inte använder! Perfekt. Till kvällen blir det seriöst mys med syskonen och mamma - kan det bli bättre? Nä knappast va.

Men som sagt, sova! Kanske ska röja lite till under trappen bara. Bara lite... Sov gott hörrni!



Åhh! Titta bara på bilden <3

/emma.

Ännu en skön dag!

Jag känner mig verkligen glad :) Har som sagt ingen föreläsning förns nästa vecka på tisdag och innan dess har jag tänkt läsa i de två böckerna jag köpte idag, träna, städa på rummet (nerver ending story) och träffa fina människor. Good plan huh!? Yes indeed.

Så, solen har strålat idag, det har blåst lite milda vindar och jag har spenderat några (många) timmar på stan bland en massa folk. Jobbar folk inte? Eller är det fortfarande semestertider? Fattar noll. Jag köpte två böker till, till kursen Introduktion Modevetenskap på 15hp för sammanlagt 547kr. Har redan spenderat 599kr på de andra fyra böckerna och 100kr på stipendiet. Det kostar att vara student ^^ Fast jag är ganska nöjd med att jag tvingas shoppa (haha!). Och böckerna är riktigt flotta också! Handlar ju om det jag älskar - underbart.



Perfekt "gå-på-stan-och-göra-lite-av-varje-outfit" om jag får säga det själv.

Sen måste jag ju bara nämna det här en gång för alla (förhoppningsvis också den sista). Jag tror jag har tjatat om det där nedrans SL-kortet för studenter, 1 sep - 31 dec, i över en vecka nu och gissa vad! Nu kan jag sluta tjata om det - för nu har jag det! Köade ett x-antal minuter idag med massa andra sparsamma studenter och nu äntligen är det mitt! Sluttjatat? Ja vi får väl se ;)



Tummen upp!

/emma.

Vem har sagt att ett inte är rolig

11a5c0a3a7efb2dbe14740679314b965.png

Kolla varifrån!

Vem har sagt att ett inte är roligt att köpa kurslitteratur för 1150kr? Men hey det är ju bara för de 15 första poängen;) Jag struntar i att åka till Universitetet och den där biblioteksrundvandringen. Firar mina två nyinköpta böcker med en latte på Waynes istället! Underbart. Puss på er!


Pysslar vidare...

Idag blir det massa pyssel hit och dit. Ska in till stan efter att jag så nära som städat lite på mitt rum och fixa SL-kortet (det jag tjatar mest om här på bloggen just nu) och annat smått och gott. Ska även till Universitetet igen tänkte jag och gå på den där "biblioteksrundvandringen kl 16", Satsa en timma - spara hundra heter det fyndigt nog. Tänkte också köpa två av kurslitteraturen på Frescatis Akademibokhandel - de var slut på nätet! Well, well. Dags att sätta igång då!

/emma.

De måste skämta?!

Jag gick in på Bokus.se för att beställa min kurslitteratur, alla böckerna till första kursen "Introduktion till modevetenskap" 15hp fanns utom två. Som tur var gick jag även in på Adlibris.se för att kolla om de hade böckerna jag saknade och tur var väl det. För annars hade jag fått pröjsa 150kr mer för samma böcker på Bokus! Även om det är fraktfritt att beställa på Bokus med CSN-kortet tjänar man ju inte på det. Så mitt tips till dig - Adlibris i alla lägen! Ja eller om du hittar begagnade böcker är nog det bäst - men jag orkar inte leta efter det just nu!

Nu ska jag forstätta att pyssla med alla grejer jag måste fixa :)

/emma.

Edit: Adlibris var också fraktfritt! Fyra böcker för 599kr och två kvar att köpa på Adlibris Akademibokhandeln (trött?!) imorgon!

Min första dag i skolan

Oj vilken dag det har varit. Känner mig helt slut. Kan bero på en begynnande förkylning som jag försöker ignorera stenhårt... Visserligen gick jag inte upp alltför tidigt, utan skulle vara i skolan kl 12.00 för lite Välkomstsnack i Aula Magna. (Om jag ska vara ärlig så var dagen inte den bästa till att börja med... "Nån" hade snott mitt paraply så jag fick ta det självlysande gula Chiquita paraplyt istället (gaaah!) sen var det strömbrott från AGA till Lidingöbron och vi skulle vänta på ersättningsbussar. Tillslut kom strömmen tillbaka och jag hoppade på Lidingöbanan igen. Bla bla bla...) Anyway, jag hittade dit (följde strömmen) och satte mig lite nervöst på en av de 1500 platserna i just Aula Magna. Helt plötsligt är det nån som säger mitt namn och där står Malin från Brighton! Hon skulle också läsa en kurs på SU och det var verkligen jätteskönt att se någon man kände igen. Hon sprang i och för sig upp till sin pojkvän ganska kvickt nåra rader upp, men i alla fall :)

När första pausen kom kl 14, om jag inte missminner mig, begav jag mig ut på jakt efter grejer, så som Campuskortet, det där nedrans SL-intyget och massa sånt. Jag hittade också ett ställe där man fick gratis korv där jag genast ställde mig i kö då magen kurrade sen frukosten vid 9-tiden. Jag hittade också stället att fixa SL-kortet på - Weeey! - och fixade det. Check! Sen gick jag runt lite i Aulan (utanför själv aula-salen alltså) och samlade på mig lite information och fick lite smått och gott. Jag ställde mig också i den milslånga kön för att hämta ut mitt Campuskort. Men sen var det också klart! Då gick jag ut i solen igen och tog mig en till korv, satte mig på en mur och väntade på att klockan skulle bli tre så jag kunde gå med på en guidad tur runt Frescati. Det kan ju vara bra att hitta om inte annat!

När klockan närmade sig 16 avvek jag från "gruppen-på-rundvandring" och sökte upp min sal där jag skulle registrera mig. Utanför flockades det med människor och jag antog att de tillhörde min kurs (Modevetenskap). Det var mest tjejer (vad annars?) och väl inne i salen såg jag att det även var en del killar. Riktigt kul att se vilka som ska läsa kursen med mig, de var verkligen en blandad skara med olika människor - och stilar - på 200 pers. Vi fick information på ca en och en halv timma och vi fick i uppdrag att skaffa två bibliotekskort, det på Campus men också på Kungliga biblioteket el liknande. Sen skulle vi också "ragga" upp några personer att bilda en Peer-review - grupp på 5-6 pers med. Jag lyckades samla på mig namnen på de som satt på min rad - phu!

När jag registrerat mig och köpt ett kompendium för 100kr hade klockan hunnit bli 18 och jag var riktigt slut. Hungrig, ont i halsen och huvudvärk. Ingen bra kombination. Läxa för min egen del: ta med vattenflaska, något att stoppa i magen när man får blodsockerfall och ett mindre paraply samt ytterkläder till nästa gång. Det var varmt!

Nu måste jag återgå till allt pyssel. Ska beställa kurslitteratur och skriva in alla föreläsningar och seminarium i min almanacka - älskart!

Puss på er alla!



Så här såg jag ut idag. Noll inspiration what so ever och massa stressigt när jag skulle välja kläder imorse...



Men fin i håret var jag!



Och glad också! Inte varje dag man börjar skolan och det regnar ute!



En "goodie bag" fylld med massa smått och gott, pennor, choklad, broschyrer, papper och kondomer (!). Mycket kul kunde man sammla på sig! ;)

/emma.

Idag börjar jag skolan!

Regnet faller där ute och det låter när det landar mot fönsterbläcket... Idag börjar jag skolan - Modevetenskap! :) Jag ska bege mig till Sthlms universitet strax innan elva och sen ska jag hitta Aulan där jag ska spendera fyra timmar - Välkomstdag - innan jag får leta rätt på min instutition och registrera mig! Ska också lyckas skaffa mig ett SL-intyg, och efter det kan jag vara någolunda lung ett tag... Tills jag kommer på nåt annat att oroa mig för ;) Allting har ju en första gång och det är nog alltid lika nervöst när man ska börja på en ny skolan. Fast... Denna skolan är ju inte riktigt en skola med klasser på 30 pers utan snarare ett megastort skolområde med ca 270 pers i varje "klass". Nemas. Och vad jag ska ha på mig? Nepp, inte kommit fram till något än ;)

Ha en fin dag och håll tummarna för mig!

Pusss

Den som inte tar bort luddet ska dö, nr 2

Min favorit i denna underbara bok som jag köpte igår, är nog denna:

"Du som följde med hem i fre.
Tog inte bara min oskuld utan
även tvättstuge nyckeln. Varför?
Onödigt. Det här förhållandet
saknar kommunikation. /D"

Hahahahaha!

Puss på er och ha en fin kväll (nr2)!

/emma.

Modevetenskap ja!

Det slog mig nu. Precis nu. Jag ska börja plugga imorgon! Ca tusen frågor dök upp i mitt huvud. Allt känns så komplicerat! Var ska jag börja? Jag måste ju bland annat skaffa ett SL-intyg så jag får köpa mitt SL-kort till studentpris. Jag måste köpa kurslitteratur! Jag måste hitta rätt - vet du hur stort det är på Frescati!? Och VAD ska jag ha på mig? Kanske är en bra idé att skippa "softa-tills-jag-måste-gå-plan" och städa på rummet istället... Jo, det är nog det...

Nu kom Hugo och ville bli klappad :) Phu. Skönt att man har någon runt sig som är coollugn och inte hänger upp sig på småsaker.

/emma.

Sköna dagar

Idag väcktes jag av tassar mot parkettgolvet när Olle släppte in Hugo i mitt rum. Han satte sig nedanför sängen för att bli klappad vilket jag lydigt gjorde. Jag kliade honom bakom öronen och både han och jag gäspade. Sen tröttnade han och gick. Jag kollade på klockan, 9.55, dags att gå upp. Efter frukosten tog vi oss en promenad, Hugo och jag alltså. Sen gav jag mig av mot SATS och Step-passet vid 12. Skönt. Solen sken och jag var minst sagt slut efter passet. Kom hem, satte mig i solen en stund innan jag började sminka mig inför kvällens fest. Lotta håller avskedsfest i just kväll, eftersom hon åker till Österrike på torsdag! Snyft. Kul för henne men tråkigt för oss - i alla fall för sex-fem månader... Så fest it is! Fast jag funderar på om jag kanske ska ta bilen dit - börjar ju skolan imorgon - och skippa alkoholen. Man har ju lätt kul ändå! Jag tänkte grilla lax också  - perfekt väder för det - grillning alltså!

Nej nu ska jag antingen städa på rummet eller göra nåt skönare, typ softa. Softa! Ha en fab kväll, det ska jag :)



När jag och Hugo skulle ut på promenad. Han vägrade titta in i kameran. Illbatting!



Såja. Dock var det jag som fick placera mig framför honom för att ta detta kort. Envisa hund ;)

/emma.

Den som inte tar bort luddet ska dö!

Idag har jag haft en heldag på stan. Började med att åka in till Gamla stan med Loijs för att "luncha". Precis när vi gått genom spärrarna nöp någon mig i rumpan. Jag skrek och där var Josefin. Hon skulle ta sig en lunch hon med och hängde därför på oss. Vilken trevlig överraskning! Vilken slump om man säger så. Vi hittade ett café och placerade oss ute med varsitt bakverk (bara Josefin som var duktig och åt mat för både jag och Loijs var mätta när det väl kom till kritan...). När Josefin skulle åka till jobbet gick jag och Loijs lite fram och tillbaka i Gamla stan tills vi bestämde oss för att gå vidare in mot stan. När vi kom till Grand Hotell gick vi vidare till Strandvägen och när vi väl var där gick vi vidare till Östermalm och på Östermalstorg bestämde vi oss för att gå till Karlaplan. Jepp. Vi gick alltså till Karlaplan och efter en runda på Fältan tog vi t-banan hem. Vad vi har gått! Lite motion fick vi allt ändå, trots att vi struntade i att träna :)

Fick med mig en riktigt rolig bok från Designtorget hem, Den som inte tar bort luddet ska dö!, jag är säkert sist med att skaffa denna förträffligt roliga bok, men som man säger: bättre sent än aldrig. Ska bestämt bläddra igenom den nu och skratta lite för mig själv. Fast precis innan det ska jag lägga in alla räkningar som ska betalas i min internetbank så jag slipper tänka på det imorgon :) Weey! Planera mera som man säger.

Puss å ha en fin kväll!



Haha! Väntade på Lidingö-banan och såg sådär härligt sarkastisk ut ;)



Nybrokajen? Slottet bakom Loijs och kameran i alla fall och Djurgården bakom mig. Turistigt.



En av världens roligaste böcker? Bilder på lappar folk sätter upp i olika sammanhang och kommentarerna tar ju priset. Skratt!

/emma.

Check, check!

Ringde A-kassan och de tyckte jag skulle fortsätta vara medlem. Ok. Sen ringde jag Kårexpiditionen (har inte fått någon räkning med kåravgiften) fick inte prata med någon, kollade på internet igen och voilá - denna gången funkade det att hitta de uppgifter om betalningen som jag behövde! La in en betalning som går igenom imorgon (LÖNING!) och nu är jag mest bekymmrad över att jag behöver någon typ av bevis att jag har betalat in kåravgiften så jag kan få köpa ett SL-studentkort från 1 sep. Bekymmer, bekymmer. Men ändock! Jag har ju lyckats göra det jag skulle. Nu ska jag kleta på lite smink och packa ner träningskläderna för att sen åka till SATS och köra ett Shape pass - fab! Äsch kör på en vilodag idag istället, Loijs var förkyld och jag var inte sugen på Shape. Gött. Blir kvalitétstidsfika med Loijs istället - salladslunch it is!

Puss på er!

/emma.

Inspiration

Igår när jag träffade Josefin hade jag på mig det här (länge sen sen en outfitsbild tycker du inte? Intresseklubben anntecknar...). Mitt 40krs linne från Lager 157 som jag köpte i Gällsta när jag var där med Amanda och Sofie. Fick lite bråttom igår när jag skulle till tåget innan träningen och drog på mig ett nitbälte och min gröna kofta över. Först då insåg att jag i princip kopierat/inspirerats av Sofies "Ullareds-outfit" (det hon hade på sig när vi åkte dit i förra veckan). Hehe. Ganska kul ändå. Jaja, här har vi resultatet!



Jupp. Notera att jag verkligen fixat frisyren för detta kortet! Ehh...



Vad jag slänger på mig idag får bli nåt snarlikt, var ju så skönt att trippa runt i denna stora linne-klänningsgrej!

/emma.

Kompensation

Efter Loijs och mitt tuffa träningspass (svetten rann från oss! Var sjukt varmt i salen och ja, vi var ju bara 40 pers där inne) åkte jag in till Östermalmstorg och träffade Josefin för lite trevligheter! Vi gick till Cremé där vi fick i oss lite energi och sen gick vi ut i Stockholmskvällen. Jag kunde inte låta bli att köpa en McFlurry Daim - så det gjorde jag. Sen traskade vi vidare och hamnade tillslut i Gamla stan där vi tog oss ytterligare en glass - tänka sig. Känns som om mitt träningspass är kompenserat - lätt. Om jag inte dessutom ligger på minus igen? Aja. Ska träna imorgon igen med Loijs, Shape. Har aldrig testat det förut men jag kan tänka mig att det är lite smidighet, styrka och sånt. Sen ska jag och Loijs inta lunch på något nytt (man har ju en vana att alltid gå till samma ställe) och kul ställe för god, god sallad. I can't wait!

Kanske att man ska tänka på refrängen nu då? Måste se till att vakna kl nio i alla fall för att ringa SU och fråga om kåravgiften osv. Suck. Sen kan jag släppa det! Yes!

So long. Puss å god natt!

Still in bed?

Yes. Jag borde kanske lägga på ett kol och ta mig ur sängen eller nåt sånt. Framsteg att jag iaf ätit frukost och gick tillbaka till sängen. Borde kanske äta lunch snart så jag orkar träna Body Combat sen kl 16.30 med Loijs och efter det ska jag träffa Josefin! Kommer bli en fin eftermiddag, tills dess ska jag väl vila upp mig. Inte som om det behövs :)

Puss å ha en fin dag!

/emma.

Again and again

Efter att ha sett klart på två säsonger av Gossip Girl har jag ägnat tid åt de två sista Greys Anatom avsnitten. Fasen. När Izzie får gifta sig istället för Meredith blir man knäsvag om inte annat. Senast jag såg det grät jag hysteriskt, men denna gången log jag bara. Vem var det som sa att jag skulle sluta med romatiska grejer?

Jag undrar jag...

/emma.

The sweet love

Varför blir man alltid lika lycklig när de får varandra i slutet? Men samtidigt vemodig? Jag måste seriöst sluta titta på filmer och serier som slutar sådär underbart jä*la bra. Man mår ju bara dåligt då. Damn. Men fint är det. Kärlek. Javisst, jag är en sån där obotilg romantiker som älskar att leva mig in i fina berättelser och framför allt de fina sluten i dem. För kan man få nog?  Jag vet, jag vet. Allt har sin tid. Men kan man rå för att man blir otålig?

Xoxo - the sweet love.



/emmaLoveWeek - OrStrong - who knows.

Just precis!

Det var ju fisksoppa till middag! Så himla gott alltså. Blåmusslor, räkor, lax, torsk, purjo- och gullök, färskbasilika, grädde, vitt vin, fiskbuljong och saffran m.m. Fantastiskt gott! Testa, testa! Jag skulle lätt kunna leva på enbart skaldjur. Mm.

Receptet? Självklart.

Fisksoppa/Grya med saffran
4 port rek. att göra dubbel sats.

½ purjolök, finhackad
½ gul lök, finhackad
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1½ tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika (godast med färsk) hackad

2½ dl vitt vin
1½ dl fiskbuljong
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl cremé fraiche
1 pkt saffran
700g torsk eller lax (eller bådeock)
300g räkor
150g musslor

Fräs purjo- och gul löken i smöret med vitlöken och kryddorna. Koka ihop vinet och fiskbuljongen (rekommenderar att koka buljongen med vatten för att få mer vätska och mer "soppig" känsla på det hela). Tillsätt fisken och låt koka i ca 7 minuter. Tillsätt räkorna och musslorna sist, de ska ej kokas bara värmas upp.

Servera gärna med en klick aioli och gott (vitlöks)bröd! Bon appétit!



Måste smakas - fantasiskt gott!

/emma.

Gissa vad jag får till middag?

Ledtråd: Middagen innhåller bland annat detta som jag precis skrubbat rent. Mmm!



Stay tuned!

/emma.

Lördagsmys

Just nu sitter jag i soffan med mamma och myser. Har druckit kaffe ur min Starbucksmugg för första gången och smaskat på nybakat valnötsbröd med västerbottensost och marmelat. Mmm... Har läst några sidor i Män som hatar kvinnor också, men jag har inte riktigt blivit helt betagen än. Väntar på det! Det bästa är ändå att jag också hunnit träna redan, Body Pump kl 9.30! Så skönt att ha det gjort. Nu ska jag beställa lite kurslitteratur osv hade jag tänkt. Ska ju bara ha ca 500 böcker bara till de första 15hp. Men det är iaf litteratur som intresserar mig! Yeey!

Puss så länge!



Smaskigt!



Goa grejer, goa muggar! Osminkad i mysoutfiten i soffan med mamma :)



/emma.

Ändrade planer

Det fick bli Ulla Winbladh på Djurgården och deras oslagbart goda köttbullar istället för drink på Josefina. Min energi var i botten och det vi alla behövde var en bit mat. Så, slutet gott allting gott. Så gott och så mysigt!

Nu blir det mer Gossip Girl är jag rädd. Känner att jag måste se klart alla de kvarstående avsnitten i säsong två :) Jäklar! Hemsidan funkade inte just nu (där jag tittar på avsnitten). Grrr. Får väl bli Twilight istället då, kollade aldrig på den igår...

Ha en fin fredagskväll! (Kom på nu att det var fredag - galet ju...)

Puss!

Lägesrapport

Ligger ner på sängen och pustar lite. Tränade Power Step kl 12 idag och det var minst sagt jobbigt! Jisses vad jag svettades :-O Har aldrig testat just det passet innan så det var en överraskning hur jobbigt det var, konditionsmässigt alltså. Man hoppar upp och ner som en galning på stepbrädan och gör lite koregrafiska övningar och mitt i allt varvar man med att lyfta skivstången. Phu.

Nu väntar jag på att lillasyster yster Maja ska komma hem så vi kan åka in till stan och Djurgården - Josefina. Mamma, Maja och jag ska nämligen ha en liten After Work tillsammans :) Kommer bli mysigt! Hoppas solen håller sig framme tills fröken Maja kommer hem...

Puss å hej så länge.

/emma.

Skjuter gärna upp saker...

Det där jag sa om att städa på sängen? Pyttsan heller. Istället fastnade jag i köket med mamma där vi har lagat mat. Det står exotisk korvstroganoff på menyn. Ska bli gott! Så först efter det antar jag att jag kommer komma ner till mitt rum och börja kriget med grejerna på sängen. Måste ju ha någonstans att sova ikväll om inte annat ;) Myser förövrigt runt i en stor slapp, linne-klännings-grej från Lager 157, fick betala det makalösa priset på 40kr för den. Ja, det är ju förskräckligt.

Antagligen ska jag fixa vidare på mitt rum efter maten och är nog tillbaka först imorgon igen. En ny dag och nya tag. Fast en dag med semester å andra sidan :D Tror bestämt jag ska kolla på Twilight för femhundraelfte gången ikväll sen (när jag städat sängen alltså), köpte den på Ullared! Lycka.

Btw, jag är JÄTTEGLAD. Lycklig och jag bara ler. Det är fantastiskt. Livet är fantastiskt.



Mina fina tjejer när vi gick en promenad vid Tranemosjön i tisdagskväll ♥

/emma.

Tiden rullar på

Efter att ha fixat med bilderna från helgen och i veckan på Facebook nu, gick tiden åt. Känner jag att jag borde lämna dumburken för ett tag och gå ner i mitt rum för att ta reda på grejerna på sängen (räknar med några timmar...). Så bilderna från Brighton Reunionen får vänta här på bloggen.

Har förövrigt bokat in en massa träningspass på SATS den närmaste tiden. Kolla bara in. Är osäker på hur torsdag och fredag kommer se ut eftersom jag börjar skolan på onsdag. Så det kanske tillkommer ett träningspass eller två :)





















Hej hej hurtigbulle!

/emma.

Pepp!

Nu mina vänner, kom jag precis hem från min raska (kanske att man kan säga power walk?!) promenad till och från Brevik. Det hela avslutades med en hopp-session på vår studsmatta till mina favvo-pepp-låt (just nu iaf). Helt svett! Ska minsann hoppa in i duschen bums. Tänkte bara dela med mig av just min pepp-låt!

Håll tillgodo!



Pepp-puss!

/emma.

Semestersysslor

Vaknade (väckarklockan ringde) kl tio, men jag kom inte upp förns tjugo minuter senare. Hasade upp i köket och käkade lite fil med müsli. Mm. Bläddrade i en tidning och funderade lite lagom mycket sådär. Sen placerade jag mig på balkongen/altanen (den är liksom på övervåningen ovanpå mitt rum och enrén typ) och läste lite till i tidningen. När jag kände att jag behövde sola ryggen också skuttade jag ner till gräsmattan och dåsade bort några minuter även där. Började läsa på Stieg Larssons Män som hatar kvinnor. Har börjat en gång tidigare men efter ett kapitel lät jag det liksom vara, nu är jag inne på det andra kapitlet och det verkar lovande!

Btw, jag har insett först nu att jag har semester! Redan sen i måndags faktiskt. Men jag har haft så mycket roligt för mig att jag liksom inte tänkt på det... Ganska skönt att ha några lugna dagar innan jag börjar plugga! :)



Jag blev sugen på lite mat efter en stund på gräsmattan. Gick in och fixade två mumsiga mackor med ost och paprika som jag avnjöd med kaffe. Ahhh.



Sen har jag en gnagande känsla av att jag borde städa på mitt rum också. Allting som låg på golvet är för tillfället uppslängt på min säng. Om jag inte haft alla dessa prylar hade mitt rum sett väldigt prydligt ut... Faktiskt.

Men först, innan jag städar på rummet, ska jag knata (kan man använda det ordet?) till Brevik och hämta ut ett paket (har tydligen beställt något, inte så förvånande iofs). Härligt med en promenad i solskenet! Hade varit mysigt med Amanda och Sofie-sällskap men jag får klara mig utan det nu :)

Later you guys! Ha en fin dag!
Pusss /emma.

Hem ljuva hem

Nu är jag hemma igen. Tog mig ca fyra timmar och hundrafyrtioelva byten med buss/tåg för att komma hem. Inte så tokigt ändå. Sen kom mamma och mötte mig vid Centralen som tur var :) Har haft det så underbart mysigt med Amanda och Sofie där ute i skogen men nu var det som man brukar säga, riktigt skönt att komma hem. Har ju varit på vift sen i fredags eftermiddag. Är också riktigt stolt över att jag tältade hela två nätter och inte klagade en endaste gång, jag tycker till och med att det var riktigt mysigt emellanåt :)

Nu ska jag nog tänka på refrängen. Har hört att vädret ska bli bra även imorgon (gick en promenad efter frukosten idag i shorts och linne och sen solade vi innan lunchen) så då blir det nog seriös-solning. Måste även kolla upp lite vad gäller plugget som startar 26e augusti. Jag blir inte klok på hur jag ska betala in kåravgiften?! Har inte fått någon som helst info om det, bara att den ska vara betald den 26e. Gaaah.

Sov sött och godnatt!

/emma.

Mys i skogem

Nu har vi landat hos Amanda igen efter god, god middag och god efterrätt (turkisk youghurt med blåbär och hallon, honung och mandel - för dem som tål det då). Ullared ja. Jag är fortfarande i chock. Galet. Imorgon ska jag och hurtigbullarna ut på promenad i en och en halv timma (blir du glad nu mamma?) med matsäck och kaffe. Mandas lilla vovve Max ska också med minsann. Sen ska vi till Lager 157 (mycket outlet-shopping här!) och härja lite. Oh yes! Men nu ska jag tvätta ansiktet och krypa till kojs. Amanda och Sofie har redan däckat på sina sängar/madrasser :)

Pussar å kramar och sov gott!

/emma.

Hej hej från skogen! Nu åker vi fr

0-5310870c3d0dd6f4820a34eeb2210a18.png

Kolla varifrån!

Hej hej från skogen! Nu åker vi från Ullared och Ge-kås efter en dag med shopping bland ca en el två miljoner människor. Dagens bästa: spikmatta för 349kr. Dagens roligaste: 3-killen som raggade precis när vi skulle gå och erbjöd mig jobb:p dagens finaste: Amanda och Sofie! Ha en fin kväll. Pusss


Nånstans mellan Tranemo och Nittorp

Jag har överlevt! Tältandet sen i fredags har gått över förväntan och baksmällorna inte alltför påtagliga. Ska definitivt berätta mer om Visingsöbravaderna med bilder! Just med de här raderna tänkte jag bara meddela att jag är i säkert förvar mitt ute i skogen hos finaste Amanda mellan Nittorp och Tranemo någonstans. Känns tryggt. Hästar som betar utanför husknuten och det är lugnt och stilla i skogen. Härligt. Fridfullt på något sätt :)


Imorgon ska sötaste Sofie komma och plocka upp Manda och mig för att åka till Ullared för shopping. Erhm, inget större shoppande för mig dock. Jag ska ju ta mig hem också! Men Manda ska shoppa desto mer eftersom hon snart ska flytta till Gbg för att plugga - perfekt!

Kan också meddela att att duscha var det skönaste på länge. Kanske speciellt efter en helgs tältande och campingliv som jag förövrigt fixade galant - för att vara mig. Men nu får det vara nog med det för ett sekel eller två ^^

Godnatt och sov sött!

Pusss /emma.


Tillbaka på onsdag!

Nu åker jag till Solna Centrum för att möta upp Calle och åka vidare till Visingsö. Börjar ha lite "second thoughts" ang. tältningen... Men vad tusan! Man lever bara en gång och helgen kommer bli strååålande kul! Yoowh jippie jippie hey!

Ha en fantastisk helg och börja på nästa vecka! Jag kommer tillbaka till Sthlm på onsdag kväll, så bloggen blir nog uppdaterad först torsdag :) Om jag inte skickar tusentals blogginlägg via mobilen vill säga. Troligen blir det så! Måste ju meddela hur bra jag har det hos Amanda och Sofie sen i Tranemo/Nittorp. Vi kommer få det så mysigt så! Men först blir det Visingö, tältning, alkohol och sköna människor! Fantastiskt.



Våran fina Hugo, Emil är fotografen såklart.

/emma.

Fina presenter från fina kollegor

Idag blev jag avtackad på jobbet av alla fina kollegor och det sades många fina ord om mig. Blev rikigt rörd men lyckades att inte gråta hysteriskt (lite olägligt kan tyckas). Jag vet liksom inte var jag ska ta vägen när jag får höra massa fint. Tack för alla fina ord ♥

Det serverades prinsesstårtor, bara prinsesstårtor - min favvo! Jag knep en rosa ros också (det får man när man fyller år eller blir firad på något sätt, annars är det ju lite smått fult;) Mums! Sen fick jag presenter också! MASSOR med ROSA prylar, många Rahmqvist produkter men också ett rosa kollegeblock och block från nån annanstans. Det känns som om budskapet gått fram och att jag lyckats sälja min image ganska bra! Haha! Fick också ett jättefint halsband i silver med två hjärtan - väldigt snyggt! Sen blombuketten! Rosa, rosa och med ett hjärta i <3 Som sagt, folk känner mig och alla vet att jag gillar rosa och hjärtan. Underbart!

Kolla så fint allting är!



Blommor! Rosa - check, hjärta - check, romantiskt - check!



Hjärta!!! ♥



En kartong fylld med rosa prylar - hallelulja! (vet jag kan verkligen inte stava det ordet, makes no sens). Bland annat rosa Rahmqvist sand (!) men jag kommer lätt hitta på ett användningsområde till den!



Mitt halsband! Visst är det fint!



Det var det det. Tack igen alla fina kollegor! Vi ses när jag kommer och hälsar på igen :)

/emma.

Drömmer mig bort...

Hittade bilder i ett USB, Emil is the fotograf (hans kamera). Kolla bara - Thailand! ♥



Första kvällen i Thailand, jag och lillasyster hoppar i vattenbrynet. Lycka!



Min drink, en Cosmo närmare bestämt, smakade bara sprit... Hum.



En middag på stranden, supergoda kycklingspett och het het sallad.



Poolhäng kallas det va?



Busar med mamma och lillasyrran i poolen.



Världens finaste lillebror <3



Ännu en dag på beachen... Helt okej.



Sten-coola syskon!



Mata liten elefant.



Flummade loss framför en solnedgång.



Min syrra är den sötaste ever! Så jäkla söt! :)



Maja och jag, lite överexponerad kanske...



Världens vackraste mamma! <3

/emma.

Min sista dag

Idag är det också min sista dag som recpetionist och ekonomiassistent på Rahmqvist. I tre år, i september, (minus sex månader i Brighton) har jag jobbat här och idag är det min sista dag. Det känns väldigt märkligt må jag säga, det är liksom mer verkligt nu när några redan sagt hej då och önskat mig lycka till. Den här gången kommer jag inte tillbaka efter några månader som sist, utan den här gången är det hej då på riktigt. Jag ska vidare och lära mig nytt och utvecklas. Trots att det är så positivt är det ändå sorgligt. Jag har ju varit här så länge, lärt känna många fina människor och nu ska jag sluta. Men i föhållande till det jag vinner är det rätt. Helt rätt. Trots det är det väl inte mer än mänskligt att känna lite vemod. Kommer sakna alla fina människor!

Tack för den här tiden!



Nu är det inte längre jag som svarar i telefonen på Rahmqvist.

/emma.

Skogshuggare

Igår gjorde jag nåt dumt när jag var i Lidingö Centrum. Jag köpte nämligen en klänning... Men det är faktiskt exakt en sån jag velat ha i 100 år! Nåja, några månader eller ett halvår iaf. Riktigt tjusig och den passar perfekt nu när jag ska campa i två hela nätter, sådär skogshuggare-inspirerat liksom. Grymt ju. Börjar dock bli lite skakig i knäna (faktiskt! Saknar helt scout-skills) med tanke på att jag ska tillbringa två nätter i "förhoppningsvis" blöt och klibbig miljö utan faciliteter som helkaklade badrum, guldkranar osv. Fy katten. Vi ska bara slå upp våra tält på nåt ställe där det finns plats, nära vattnet och bo där. I. Två. Dagar. Aja. Det som inte dödar härdar har jag hört...



Hej hej skogshuggare!



Diggar klänningen riktigt mycket!



Rosett i håret till och med, (måste ju bryta av den "hårda" looken i övrigt^^).



Bälte i midjan - check. Tror det är lite min grej, rosetter och bälten i midjan. Fina grejer tycker ni inte?



Införskaffade även ett nitarmband igår - så snyggt - som jag matchade med två andra armband. Alina, ser du att det bruna flätade armbandet är det vänskapsarmbandet jag fick av dig för många år sen?! Det är ju bara moderiktigt nu! :)

/emma.

Drar redan imorgon!

Fick ett sms av Calle cirkus halv tio-halv elva ikväll med förslag att vi ska samåka till Visingsö redan imorgon. Han ska ta bilen och visst lät det lockande! Mina 400kr för tågbiljetten går iofs förlorade, men att åka bil hela vägen och slippa åka nattbuss på lördag morgon (vid typ 4-5) är guld. Så. Kl 23 bestämde vi oss för att jag ska möta honom i Solna och sen åker vi där ifrån till Visingsö. Jag fick packningspanik och började packa. Nu börjar jag bli klar och har lite grepp om min packning. Hoppas jag. Måste organisera min alkohol, samt alla krämer och smink. Svårt också att packa det jag måste använda imorgon... I-landsproblem det där!

Nej åter till röran! Måste fixa spellistor i iPoden och lägga över alla bilder från kameran i datorn, ladda kameran osv. GUD!

Ses imorgon, sov sött <3

/emma.

Hos Emil

Nu har jag fastnat hemma hos Emil igen. Vi har ätit Tacos och kollat på tv. Nu diskar vi (ja, jag har faktiskt diskat lite jag med) och snart ska jag och Maja dra hem. Vi ska ju bara gå hem i regnet. Fina grejer.

Imorgon är det fredag! Och inte nog med det, det är min sista dag på Rahmqvist. Galet ju!

Pusss

Fixardag

Idag efter jobbet har jag ungefär tusen saker jag ska fixa med! Ska först sätta av in till Lidingö Centrum när jag slutat och besöka bolaget (tänker vin) eller fasen, ska jag köra på sprit och läsk istället? Har ju det hemma ^^ Mm kanske får bli så! Ekonomiskt om inte annat! Sen ska jag köpa linsvätska (blä tråkigt) och efter det hoppar jag på bussen tillbaka hemåt med stopp på Hersby (komvux) där jag ska få listan på litteratur jag ska läsa på inför tentan (tentorna) jag ska ta sen. Vet inte om jag ska börja med bara Engelska A och ta B kursen sen? Hum... Måste göra det innan december iaf! Lika bra att börja. Diciplin är dock inte en av mina starkare sidor... Fast å andra sidan, detta är ju något jag vill göra!

Efter Lidingö Centrum och Hersby ska jag till Emil och sno musik från honom (gillar verkligen inte innehållet i min iPod just nu). Maja kommer också joina och vi ska göra mat i Emils lilla mini kök. Jag föreslog taco - känns som om jag fick medhåll! Great. Sen måste jag hem i tid och få mig lite skönhetssömn, samt plocka lite i rummet - BEHÖVS.

Imorgon är det fredag vilket också innebär fix. Har lite småpanik över att mitt rum är värre än ett bombnedslag och att jag har kläder ÖVERALLT. Det är hög tid att packa för helgen också - mer panik! Måste fixa musiken i iPoden som sagt, tömma kameraminnet på bilder (fullt nu), ladda batteriet i kamera, mobil och iPod. Packa - eller har jag sagt det? Ja du fattar. Mycket att göra! Innan det ska jag träna så jag tigger om nåd kl 17.30 (Body Combat). Hell yeah! Kommer bli grymt.




Tur att jag är ett stort fan av att skriva listor i min anteckningsbok :)

/emma.

Grr!

Ja ni kan ju nästan gissa vad jag har gjort... Farligt det här. H&M. Oemotståndliga. Så jäkla heta!



/emma.


Träna, träna, träna

Efter min lilla "rehab" på fyra dagar sen festen i lördags (erhm...) tränade jag för första gången den här veckan igår. Och jag ångrar djupt att jag inte åt något energifyllt och bra innan träningen! Jag var verkligen svimmfärdig efter ca tio minuters boxning. Muskelpasset jag körde timman innan var inte lika konditionskrävande - men ändå jobbigt! Har aldrig testat Muskel innan och det var lite blandning mellan Core och Body Pump, mycket smidighet och styrka med plattor (skivstångs-tyngder) och gummiband mm. Jobbigt!

Idag kör jag en vilodag, måste till Komvux och se över vad jag ska läsa på innan jag ska tenta upp både Engelska A och B. Måste också köpa linsvätska och en flaska vin inne i Lidingö Centrum - mycket att stå i!

Så här pepp var jag igår innan träningen... Jag kommer aboslut var minst lika pepp imorgon fredag innan Body Combaten - älskart!



Här är en gräsligt dålig bild på mina nya träningsbyxor btw. Lite loose-fit i tre-kvarts-längd.

/emma.

Gipsy style

Idag tog jag på mig en söt historia från Brighton tiden, en top med volanger och lite spets som bara går över ena axeln. När jag hade på mig den i Brighton för första gången sa Julie att jag såg ut lite som en "Gipsy" med stora örhängen och armband till. :) Egentligen skulle jag ha haft stort lockigt hårt till - men allt är ju inte möjligt när man har ca tre kvart på sig att komma iväg till jobbet...



Det är alltså en resår i midjan som man kanske kan se...



Nära inpå, spets och romantiskt är min grej det.

/emma.

Gissa lördagens outfit!

Jo, den här sköna t-shirten! Jag beställde den från Lokalpatriot.se och fick den bara en eller två dagar efter beställning - tip top! Dock är den stor som ett 10-manna-tält så det var väl inte bra. (Hett tips, ta inte Medium i storlek om ni har samma storlek som jag i vanliga fall, satsa på minst Small!) Men jag tänkte sätta ett skärp eller en kjol i midjan så jag får någ till någon så när passform ändå. Jag tänkte ju köpa en sån här "turist t-shirt" redan i Brighton men vi hittade inga bra, så nu passade jag på - lagom till Brighton Reunionen på lördag ju!

Sen blir det nog en ypperlig sovt-shirt att drömma söta Brightondrömmar i :)



I ♥ Brighton.



/emma.

Blodsmak

Idag tog jag i som attans på Boxningen. Skönt. Hade dock inte ätit något sen lunch = svim- och spyfärdig. Inte skönt.

Sitter i sängen och är inne på kvällens andra telefonsamtal.

Tillbaka imorgon.

Puss!

Min tillkommande

Jag mailade en tatueringsstudio en kollega tipsade om på Söder och frågade om de kunde hjälpa mig att rita klart rosetten jag vill tatuera. De kunde hjälpa mig och det ingick i priset! Priset beror lite på var jag vill ha den samt hur stor jag vill ha den, mellan 1400 - 1900kr sa han i mailet. Fasen vad kul! Nu måste jag bara spara pengar till det först innan jag ens kommer i närheten av att boka en tid :)

Åhh. Längtar! Fast... Jag måste också bestämma mig 100% var jag vill placera den. Nu funderar jag på sidan av kroppen, på revbenen (aj aj aj!!) liksom. Hum... Sånt här ska man tänka noga på! Eller på ryggen vid svanken till höger, strax över rumpan. Svårt att förklara! Men typ :)

Jag tror jag har bestämt mig var jag vill ha den! På min högra sida av kroppen på revbenen liksom, precis under där BHn går runt kroppen om det går att förstå vad jag menar?! Tror det skulle vara kalas!



Kom till Emma!

/emma.

Två dagar kvar

Idag är det onsdag. Bara två dagar kvar på mitt jobb nu. Känns kontigt. Efter tre år här (eller jag 2,5år minus Brighton-vistelsen) ska jag sluta och gå vidare. Grymt härlig känsla iofs :) Men ändå. Två och ett halvt år på samma ställe - det är en hel del det...

Idag ska jag i alla fall ta tag i mig själv och träna, träna, träna! Jag och Loijs kommer kick some ass! I alla fall på boxningen, och säkert på Muskel-passet innan också. Helt övertygad. Och juste, jag har på mig typ det här idag.

Sen kom jag på att det är hög tid att börja packa inför Brighton reunionen på Visingsö i helgen. Jag åker ner tiiidigt på lördagmorgon (tåget går 6.21 från Centralen = jag måste ta nattbuss in till stan. Svälj.) och kommer fram 12.25 till Visingsö. Ska ta mig till nåt ställe som heter Näs, men det är allt jag vet - jag har ju aldrig varit där tidigare! Förhoppningsvis kanske jag möter upp Amanda (?) lagom till att jag gått vilse ;)

Packa alltså...

[X] Bikini + handduk
[X] Pyjamas!
[X] Smink, krämer, schampo osv.
[X] Strumpor + undies
[X] Kjol x 2 (blommigt och svart)
[X] Klänningar (randiga och stora svarta t-shirten?)
[X] Koftor (blåa längre, svart och vit) - ehh?
[X] Varm kofta/fleece
[X] Sneakers, Gladiatorsandaler, Kilklackarna
[X] Linnen x 5 (färgglatt och svart/vitt)
[X] Randig tröja x 2
[X] Ett par jeans
[X] Sovsäck o liggunderlag (!) - kudde?
[X] Jacka (skinnjacka eller trenchcoat?)
[X] Lite bling, bling!
[X] Minst ett bälte! (2st)
[ ] T-shirt x 2
[X] Leggins
[X] Sjal x 2 (max!)
[X] Handväska x 2 (lilla volang söta röda!)
[ ] Kavaj hade ju varit flott (men osmart?!)
[X] iPod + bok (attans att jag bara har en tegelsten till bok just nu...)

[X] SPRIT!


Oj, herregud. Jag får inte glömma att jag ska släpa allting själv till den där jäkla ön också! "Bara" fyra byten på ditresan... Visserligen ska jag till Sofie och Amanda ett par dag till onsdag så jag behöver ju en del grejer :) Sofie tipsade om "vandrarkängor" eftersom hon säkert kommer tvinga ut mig på skogsmulle-bravader (haha). Mitt svar på vandrarkängor blir sneakers :) Men seriöst, jag måste ju minska packningen rejält om jag vill att mina armar ska överleva resan till och från skogen där runt Visingsö och Tranemo...

Pusss!

/emma.

Nighti-night

Nu har jag missbrukat Gossip Girl sen jag kom hem. OM jag ska träna imorgon. Behöver slå ur mig lite på Boxningen om inte annat. Hell yeah.

Sov gott på er <3

/emma.

Manda! Jag ringer dig imorgon - fasen att jag glömde! :(

Det blev mörkare

Ljuset och solen som tappert hängt kvar där ute efter lunchen har för tillfället försvunnit. Det kommer nog bli en riktig regnskur vad det lider... Tur att jag haffade ett paraply - inte kul att gå hem utan jacka och bli dyngsur måste jag nog påstå. Måste försöka hålla energin uppe och städa rummet när jag kommer hem - risken är stor att jag lägger mig raklång på sängen och struntar i att träna - inte bra! Gud vad lockande det känns att hoppa över träningen, nu när jag nämnde det. Den är ju så sent?! Kl 18.30. Då hinner man ju lägga sig på sängen och slappa ett bra tag = man orkar inte ta tag i sig själv och ge sig ut i ett busväder för att träna. Oj vad nära jag är på att banga nu alltså. Illa illa. Hum...

Hoppas ni inte blir alltför besvikna om jag inte tränar idag... Vill inte. ;)

/emma.

Edit: Jag gör så här. Jag struntar i Stepen idag och kör två timmar imorgon istället. Deal? Ett muskel pass och sen på det ett svettigt pass Box med Loijs. Det blir grejer det! Grymt.


Tillbaks

Nu är vanliga Emma tillbaka, känns iaf bättre om man säger så ;) Idag efter jobbet ska jag hem och styra upp oredan på mitt rum och sen blir det raka vägen till SATS. Mina tre dagars "vila" ska det minsann bli ändring på! Yeey för det.

Vidare, bara massa fakturor som väntar på att bli fixade. Gäller att kämpa på de sista dagarna här nu!

Puss å hej så länge!

/emma.

Morning walk

På min tio minuters "långa" promenad till jobbet hinner jag vakna till lite. Jag lyssnar på musik (är förövrigt jätteless på musiken i min iPod... Emil kan jag komma över och ta lite musik av dig innan helgen? Please:), jag dansar lite när jag går, går i takt med musiken och mimar när jag kan texten. Sen tänker jag på fina saker och njuter av det härliga vädret (idag iaf). Måste säga att det är en fin, fin start på morgonen!

Livet är fantastiskt!



Så här glad (dock lite trött) var jag i skogsdungen bakom jobbet i morse. Nytvättat hår är så härligt! (Glad för minsta lilla grej idag verkar det som?! Back to normal alltså.)



Lite outfit. Lång gammal (två-tre år?) chiffong klänning från Ellos, vit kofta från Nice och ny väska från Lindex! (49kr's fynd i skinn!)



Kilklackarna på fötterna. Visst är väskan härlig? Massa färg och perfekt storlek.



Fast... Jag kunde inte riktigt bestämma mig för om jag gillar den eller inte. Lite fulsnygg sådär. Tror jag gillart. Ja det gör jag! :)

/emma.

Sommaren med Göran

Jag och mamma kom precis hem från bion nu, vi bokade biobiljetter lite impulsivt och oj vad vi skrattade! Haha. Så jäkla kul. Sverige kan ju! Hehe.

Innan körde jag in till stan för att mamma skulle byta en tröja och jag parkerade olovligt på en MC-ruta. Nervöst. Men sen flyttade sig bilen framför och jag kunde glida in i den fickan istället. Phu. Två sekunder senare kom mamma. Hon körde oss tillbaka till ön och där bänkade vi oss framför Sommaren med Göran. Bra bakis-medicin!

Nu ska jag lägga mig raklång på sängen och pusta lite till. Känner att baksmällan sakta men säkert börjar ge med sig nu. Skönt! Mycket skönt. Det var faktiskt på tiden om jag säger så!

Puss å hej.

/emma.

Sviter av baksmälla

Fy. Jag mår fortfarande inte 100% bra... Jag måste nog strunta i mina två inbokade träningspass idag. Det går ju inte att hoppa runt och se glad ut om man mår dåligt. Förnuftigt. Satsar på Step imorgon istället, kanske med lite Pilates innan?! Vad säger du Loijs?

Idag har jag haft minst sagt fullt upp här på jobbet och jag ser fortfarande inte botten på högarna, iofs har jag ju precis börjat ta tag i dem... Imorgon blir det desto mer action på "jobba-undan-högarna-fronten". Weoho! Bara fyra dagar kvar nu också på jobbet. Sen är det lite ledigt och på det plugg! Kommer bli kalas!

Men först hem och vila. Lite Gossip Girl blir det lätt.

Puss så länge! ♥

Min lördag

Jag hade en oförglömmlig lördag i lördags. Sen att jag fick ta igen det på söndagen är ju en annan sak. Men här kommer bildbeviset! Jag skrattade så jag fick ont i lördags kväll! Love you girls <3



Jag väntade på båten ut till Grinda på Gåshaga Brygga. (Om man försätter bort runt hörnet till vänster kommer man till mitt hus efter 10 min :)) Fint väder - check. Varmt - check. Matsäck - check.



Första doppet, väl framme på Grinda. Skööönt!



Vattenmelon. Sög i mig mer än ett kilo tror jag bestämt. Gott!



Strålande bra väder och fina båtar att kolla in.



Jag och fina Lotta <3 Solen träffar oss ganska bra så vi ser sådär likbleka ut...



Min sallad! Måste säga att mina matsäck vann i alla kategorier!



De andras lunch, grillade korvar som egentligen var kokkorv ;)



Sallad är gott :)



Fina tjejer :)



Sen fick vi springa till båten (vad är grejen med att de kommer mycket tidigare än beräknat?!) och trängas med alla människor. Kramkalas!



Eva och Therese softar.



Thereses brorsa var också med :)



Till kvällen åkte fodralet på. Tog tyvärr bort helkroppsbilden (?). Men tänk tight, kort och synlig dragkedja i ryggen med mina blåa höööga heels. Najs.



Vi käkade hemmagjorda hamburgare - gott gott! - utomhus i det sköna vädret hos Eva.



Skål!



Vi flyttade in när det blev lite kyligare och myggen kom fram (har kliat sönder mig på benen pga de elaka rackarna!)



Fina tjejer! Amelie och Therese!



Vin och kaffe - utlimat kombo för en festlig kväll :)



Amelie fixade musik i djungeln!



Ni är bäst!



Ni också!



Gud så fint.



Vi spelade Tabu (sjukt kul - iaf det jag kommer ihåg), Amelie blev bekymmrad över nåt...



Vi åkte till Söder för att inta dansgolvet på "Ett ställe" (stället hette så).



Puss!



En ful-puss?!



Sådär ja :)



Jag fixa sista touchen på maken.



Bästa. Bra pepp innan vi hoppade av på Söder!



Nån finlandsvensk gubbe försökte ragga på mig. Jag dissade (tydligen) stenhårt. Trots att han snackade om mina klackar som han inte förstod hur jag kunde gå i. Ha!



Väl på "Ett ställe". Känn pepp!



Tror bestämt det begav sig ganska bra här (för min del iaf).



:)



Sista bilden i kameran. No memory at all... ;)

Vilken lördag säger jag bara. Störtskön! Dock var ju gårdagen något man inte vill minnas... Det sitter i ganska bra idag också tyvärr. Får se om jag pallar att träna i eftermiddag :P

Puss så länge!

/emma.

Hej jag heter Emma

och jag är bakis. Den här dagen alltså. Nu börjar världen få färger igen. Herregud. Tillbaka imorgon!

Puss på er!

P.S. Kvällen igår var störtskön! Skrattade tills jag fick ont och sånna saker :P

Spontan utgång

Oh yes! Jag ska minsann få röja ordentligt idag! Det blir utgång med tjejerna ikväll! Kommer bli så skoj! Kom precis hem nu, hoppade in i duschen och nu ska jag styra sminkningen! Yeey!

Förövrigt har dagen varit fantastisk! Har minsann fått lite färg på näsan ser jag nu, "glömde" solkrämen just i ansiktet. Ryggen och bröstet smörjde jag minsann in med SPF 10. Duktigt. Hoppas det är lika fint väder imorgon - då kan solen räkna med mig igen :)

Ha en kanonskön kväll! Själv ska man ut i Sthlms-natten och röja på ett eller annat dansgolv! Räkna med mig.

Pusss

Skepp o hoj

Nu drar jag ut i Skärgården med fina tjejer (och en kille) till ön Grinda! Kommer spendera hela dagen där i solskenet :D Älskart! Kommer bli en fantastisk dag. Nu ska jag skutta upp i köket och göra mig frukost och sen fixa matsäcken. Känner pepp till tusen! Wow. Livet är bra. Solen skiner!

Ha en lovley dag vad du än hittar på!



Första och enda gången jag seglat med segelbåt (och faktiskt hjälpte till med nåt) sommaren 2006.

Puss!

/emma.

Helg - soon enough

Snart kan jag säga att det är helg. På riktigt. Ska bli så skönt! Börjar helgen med ett svettigt träningspass i mina nya träningsbyxor på SATS - "lite" Combat står på schemat. Sen ska jag planer inför morgondagen, ska se om jag kan låna mammas cykel och trampa bort till ICA för att handla matsäck för skärgården imorgon. Sen måste jag se mer Gossip Girl! Shit vilken brud jag är...

Annars har det inte hänt något speciellt idag, utom att det är fredags-lugnt här på kontoret. Tur att jag upptäckt radion i "rummet bakom".

Ha en härlig fredagseftermiddag!

Många kramar /emma.




Åh nej

Jag som precis sagt att min "Edward Cullen förälskelse" gått över. BS. Såg en bild nu. Inte så tokigt om man säger så...



Mjau..

/emma.

Fenomenalt

Jag har uppträckt Gossip Girl. Jäkligt sent kan vissa tycka (till och med vissa killar - !) men jag har bara inte haft tid. Men plötsligt händer det som det sägs, och här är jag - hooked. Gossip Girl in my ♥



/emma.

Vad händer och fötter?

Sjukt dålig rubrik - I know. Men ja, vad händer då? Det är fredag idag (trummvirvel!) vilket innebär helg! Bra grejer. Imorgon ska jag sätta mig på en Skärgårdsbåt kl 10.30 ut till skärgården och Grinda med massa fina babes (och en kille som jag inte träffat än). De kanske ska åka ut redan i eftermiddag och tälta till imorgon, men nja. Det hinner jag nog inte... Måste fixa matsäck och gott till imorgon också, måste göra nåt gott annars är det så trist liksom. Verkar som vädret kommer hålla i sig och då kan man räkna med att jag ska absorbera vart endaste liten solstråle! (Kontorsråttan måste få lite färg på näsan). Så handduk, bikini, massa vätska, mat och solkräm. Strålande! Känns kul att jag får lite hav och vind för en gångs skull, som jag skrev om här om dagen. Ser verkligen fram emot det!

Sen ska jag självfallet hinna med att träna också, redan idag blir det Body Combat på Stureplan (igen) och sen på söndag ska jag testa Muskel klassen, har inte testat det förr så det ska bli kul! Känns som om det kommer bli en bra helg hörrni!

Du är i mina tankar finaste S.



/emma.

Kick ass sexy dress

För att kontra med det gulliga inlägget nedan (hål-i-tänderna-söta-klänningen) ska jag visa er vad jag hittade för skönt klänning igår på H&M. Först tänkte jag inte ens testa den (vet med mig att de där tiiighta kläningarna inte sitter alltför bra på mig alla gånger), men den här gången grabbade jag tag i just en sån där tight förmåga. Och gissa vad?! Den satt som en smäck! Kanske lite pga den mycket tighta passformen och gissa nåt mer! Den höll in som bara den så jag ser ju riktigt tight/fit ut i den allså. Kunde därför inte, inte köpa den. Det hade varit skammligt.

Så nu måste jag och min sexy dress få gå ut och dansa av oss! Set a date babes!



The front, lite svårt att fånga den på bild, men det är som massa tygremsor som är fast sydda till varandra horisontellt liksom... Öh.. Nej det går inte att förklara - måste upplevas ;)



Som fin, fin detalj har den en synlig dragkedja där bak. Grrr!



Close up. Och nej, den är inte grå, men blixten på kameran kan ju ställa till det en del.

Gillar vi? Jag älskar! <3

/emma.

Baby doll

Hittade en gammal klänning i garderoben som jag tvekat lite att ta på mig. Den är liksom för gullig på något sätt, kanske inte bästa modellen för min kropp heller... Men jag fick tummen upp av mamma - så jag satsade! Lite casual sweet på något sätt, det är ju trots allt fredag!



Beställde den från Ellos förra (eller förr förra?) sommaren om jag inte minns fel...



Hej hej lite smutsiga spegel!



Tur att jag har svarta naglar så jag inte blir för mycket sockervadd!

/emma.

På sängkanten

Sitter i skräddarställning i sängen med ett öga på en film "Min brors flickvän" och det andra här på skärmen. Hittade okej träningsbyxor som dessutom var på rea! 250 kr för ett par svarta Nike träningsbyxor i lite lösare passform som slutar under knät. Bra grejer! Sen råkade jag hitta nåt annat också... Ett träningslinne och en kick ass sexig svart tiiight klänning på H&M. När ska den invigas månne?

Later!

/emma.

Bored

Den här eftermiddagen har gått rekordlångsamt, har inte känt så på hela sommaren ens! Då har dagarna gått väldigt fort för att det har varit lugnt. Väldigt märkligt det där.

Men snart får jag dra, springa ut till tåget för att jag ska hinna med det fem över fyra och åka till Fältan på Karlaplan. Ska först och främst hitta ett par bra träningsbyxor. Dessvärre är det mest den där slimmade, tighta modellen som slutar under knät som finns i butik just nu. Vad hände med gammla hederliga långa lite löst sittande träningsbyxorna? Vettekatten om det inte är jäkligt osexigt det sånna där små tighta förmågor, nästan bättre med svettiga ljusgrå byxor då alltså. Hum. Får väl testa och se helt enkelt!

Sen blir det hemåtfärd, känner för att lägga mig raklång på sängen och andas lite. Behöver ringa ett samtal också, nu när man landat lite och kan tänka mer klart liksom...

Ha en toppen eftermiddag!

/emma.

Mätt

Har både ätit rejäl lunch och fikat med mamma som kom förbi nu, fick mig en bulle - så oj oj vad mätt jag är nu! Jag brukar ju inte ta fikapaus på eftermiddagarna för jag "missar" det liksom, därför passade jag på nu när mamma kom förbi :) Mysigt!

Sen har jag inget mer att säga. Puss så länge.

/emma.

Hunger?

Jo visst är jag hungrig. Men det är nog inte det heller...

Ska jag lägga av att skriva ner mina teorier? Mm. Det hade nog varit på sin plats. Men jag blir tokig! Vill veta vad tusan det är jag har glömt... Eller inte vet om - än (?).

So long...

/emma.

Kan det var shopping?

Att jag har shopping-abstinens? Kan det vara så "enkelt"? Houston, I think we got a problem...

Haha! Oroa er inte Jag tror nog det är lite djupare än så... Det där jag inte kan komma på! Störande...



Ett par sånna tack! :D

/emma.

En känsla

Jag har "drabbats" av en känsla som jag inte kan sätta fingret på. Det är något som gnager lite i det omedvetna och jag kan inte för mitt liv komma på vad det kan vara. Jag tror inte det är något negativt men kanske inte heller helt positivt, som om något jag missat eller något jag glömt... Så otroligt störande att inte komma på det. Det är något jag missar! Något jag vet att jag vill skriva om eller prata med någon om, något som har att göra med mig och mitt liv. Något jag vill göra? Vad kan det vara... Det är något jag missar. Please tell me!



Bara för det blir det en random bild, för den har ju inte heller med "saken" att göra. Saken jag inte vet något om... Snygga skor i alla fall! Jak&Jil såklart.

Dots and some blue

Kör på prickigt och blått idag. Känner mig prydlig och fin! Har mina lackade kilklackar och Mulberryn till. Håret fick sig en rosett över toffsen ca två sekunder innan jag gick till jobbet. Som sagt, känner mig prydlig :)



H&M kjol och Peacocs (Brighton) tub-top.



Ha en underbar dag!

/emma.

Goda gubbar

Finns det något bättre sätta att börja morgonen på, än en tallrik fil med müsli/flingor och jordgubbar. Det är sommar det. I morse fick just jag möjlighet att droppa några jordgubbar i min fil. Mumsigt värre!



/emma.

Put the blame on me

Trött. Igen. Inte så konstigt om man tänker på hur jag ränner omkring om nätterna. Fy Emma. Igår var jag kvar hos Emil till ca halv tolv eller något sånt. Vi började titta på Harry Potter och Fenixordern och jag tänkte dra mig hemåt vid lämplig tid, men de där filmerna är ju väldigt bra så jag blev kvar - to the bitter end. Sen fick jag lydigt gå hem (dö-läskig den branta trappan var föresten när det var mörkt!) min 15-20 min långa promenad hem. Men det var riktigt mysigt att sitta där med Emil, käka tortelinis (typ det enda vi åt när vi var ensama hemma i tre veckor) och kolla på film i hans lägenhet. Förstår att det måste kännas fantastiskt lillebror! :)

Så jag skyller på mig själv när det gäller min trötthet. Ikväll ska jag däremot försöka ta det lugnt. Tänkte åka till Lidingö Centrum - eller Fältan - och hitta ett par bra träningsbyxor. Jag tänker svart - de ljusgrå är ju inte så nice när de blir blöta av svett ;) Skönt med ett "uppdrag för dagen" dock dumt att uppdraget innehåller ordet "shopping"... Efter det ska jag raka vägen hem och kanske leta fram resten av mina träningskläder som jag misstänker är djupt nergrävda i utrymmet under trappen.



Hade mycket hellre legat kvar i sängen i morse... och snusat någon i nacken.

/emma.

Hemma hos Emil

Just nu befinner jag mig lillebror Emils lilla lägenhet. Så gullig! Åkte hit direkt efter träningen och snart ska vi käka middag ihop - tortelinis (vad annars?). Han har inte lika mycket prylar som jag som tur är så de 19 kvm är inte lika fullproppade med prylar som det hade varit om jag var den som skulle bo här ;) Dock fick han tre inflyttningpresenter att fylla ut placet med, en grön plast smörkniv, en grej man mäter upp pasta med och ett sett med dl-mått osv. :) 

I stan träffade jag Elina också! Vi har ju inte hunnit ses sen jag kom hem så nu var det dags. Vi fikade på Kofi (mitt favoritställe en gång i tiden - vad är det med mig och att hamna på samma fik om och om igen?!), hon käkade mat (smart) och jag tog en morotskaka (inte så smart). Vi satt där och snackade tills jag var tvungen att dra till träningen tvärs över gatan - Body Combat - och jisses vad jag svettades! Äckligt nästa... Det är ju så att man svettas mer och mer ju mer man tränar och idag måste ha varit något personligt rekord. Uäk. Det dumma är ju att jag har ljusgrå ganska tighta träningsbyxor - inte smickrande. Ska åka in till Lidingö Centrum imorgon och köpa mig ett par svarta träningsbyxor istället! Deal. 

Nu ska jag vara lite mer social med Emil. Tortelinisarna är klara också - bara att käka med andra ord. Kanske kan muta mig till en film? Och lite mer Polly.

Ha en underbar kväll!

Pusss

Mot Stureplan

Alltå, jag åker snart dit bratsen flockas - där det är som tätast med brats - dem är överallt på Stureplan! Nu kanske detta är hyckleri från min sida kan ni tänka, jag menar jag bor ju på Lidingö av alla ställen. Tyvärr måste jag nog slå hål på alla klyschor kring det och mig. Jag har bott här i sammanlagt snart fyra år (ett år när jag gick i nian och sen nu sen september 2006 och minus mina sex månader i Brighton) och känner mig inte direkt som en inbiten brat. Stockholmare visst, jag bor ju här just nu, men alla fördommar kan ni ta dit pepparn ryker! Jag jobbar, betalar hemma och sköter mig själv. En helt vanlig svensk tjej helt enkelt. Eller ja inte helt vanlig, jag är ju one of a kind ;) Brukar också dra till med att jag kommer från Uppsala och har bott i Strömstad i sex år, det blanserar i alla fall upp lite :P Okej...? Hum.

Sidospår? Sidospår.

Jag ska alltså in till Stureplan och träffa Elina! Det var på tiden! Vi har inte setts än sen jag kom hem innan midsommar, men har man ett busy life så har man :) Sen kl 18.30 ska jag köra en timma tuff Body Combat!

Puss på er och ha en fin dag! Solen strålar där ute!

/emma.

Har hittat rätt

Jag har hittat den rätta rosetten för mig. Denna vill jag väldigt gärna pryda kroppen med inom en snar framtid... Funderar på svanken, eller lite mer åt ena hållet i svank-höjd så att säga. Mmm. Vågar man smärtan i svanken då? Återstår att se!



/emma.

Svensk semester

Jag trodde att jag inte har saknat det, men nu slog det mig att jag visst har saknat det. Jag har inte haft någon semester i sommar och tills nu har det varit okej. Jag har till och med tyckt att det varit skönt (lider med de stackrarna som kommer tillbaka från semestern nu och tycker det är riktigt segt att gå upp tidigt på mornarna). Men nu råkade jag se bilder på glittrande vatten, soledgångar, tår i sanden, svala kläder och picknickfiltar. Jag skulle nog ge nästan vad som helst för några stillsamma dagar på västkusten. Jag skulle kunna bo i en liten sjöbod med en stor dörr ut mot havet...

♣♣♣

På morgonen när man vaknar av att solen skiner in genom fönstret sträcker man på sig innan man sakta sätter sig upp på sängkanten och sticker fötterna i tofflorna. Man går sakta till dörren för att öppna den och titta ut över havet. Man tar ett extra djupt andetag och känner den salta, lite fuktiga luften mot ansiktet.

Frukosten består av en nybakad fralla från bageriet tio minuters cykeltur bort och en kopp rykande varmt kaffe. Helst smuttar man på kaffet och knaprar på brödet sittandes på bryggkanten med fötterna dinglandes över vattenytan.

Resten av dagen är mest som en dimma, man gör inte direkt någonting. Man läser en god bok, löser ett korsord, riktar ansiktet mot solen och känner värmen från solstrålarna, doppar tårna i vattnet för att känna om det är varmt nog för att doppa hela kroppen, får sig många goda skratt, slumrar till i skuggan och dricker saft med sugrör.

När kvällen närmar sig brer man ut en filt på en klippa och dukar upp en enkel middag. Helst ska den bestå av färska räkor, aioli och baguette. Man bryter bitar av baguetten doppar den i aiolin och lägger sen på några skalade räkor, man tar en stor tugga och njuter av smakupplevelsen. Blir man törstig gör sig päroncider utan alkohol susen. Allt detta gör man utan att ta blicken från solen som sakta är på väg ner i havet, långt bort i horisonten.


♣♣♣



/emma.

Komvux

Jajamensan, jag ska minsann plugga upp både Engelska A och B i höst har jag tänkt. Tänkte att eftersom jag varit i England ett halvår passar det ju ypperligt att fixa till betygen när man har möjlighet. Planen är att tenta upp betygen till minst VG (hade G innan). Ska dit i nästa vecka och hämta anmälningsblanketter, listan på vad jag ska läsa för böcker  osv. Weho! Ännu ett steg i rätt riktning! :)

Happy, happy.



/emma.

Tre öl med Rickardo

Igår träffade jag som sagt Rickard på stan. Vi gick till Café 60 (Igen I know. Jag går alltid dit! I brist på annat, börjar ju bli tråkigt...) först och jag tog mig en mandelbisvi och te. Sen skulle Rickard möte upp lite kompisar för en öl eller två och innan dem kom in till stan tyckte han att jag skulle hänga med på en öl med honom. Det tackar man ju inte nej till, har ju inte druckit öl på väldigt länge (typ bara en gång sen jag kom hem från England!). Vi drog därför till Söder och satte oss på nåt ställe, snackade mer Brightonminnen (åhhh) och hade det supertrevligt. Han är så skön den där Rickard! Och det är ju så kul att kunna snacka om Brighton med någon som också varit där, som vet allt, vet vilka alla personer är och som delar minnen med allt som hände. Oslagbart. Sen kom Rickards kompisar och vi gick till någon annan bar/pub där man kunde sitta ute i den varma kvällsluften. Härligt. Jag hann få i mig tre öl och klockan blev halv tio när jag begav mig hemmåt. Stötte på hela två kollegor på vägen hem också! Hehe. Kände mig ganska "pratig" som man kanske kan tänka sig...

Längtar till nästa helg då jag ska få återse i alla fall några från Brighton-tiden. Miss you guys!



/emma.

Träningsfreak, jag?

Tydligen har jag gått och blivit någon typ av träningsentusiast sen jag började träna igen i juli på SATS. Kolla bara in mina bokningar på Sats resten av denna veckan och nästa (åker till Visingsö på lördag i ottan så helgen försvinner). Sen kommer jag hem igen onsdagen efter och då blir det seriöst med träning igen!

Min träning slutet v 32 och början av v 33. Herregud, blir ju helt slut bara av att se det ;) Men härligt är det!

Onsdag  BodyCombat - √
Fredag BodyCombat - √
Söndag Muskel
Måndag Aerobics
Måndag BodyPump
Tisdag  Step (eller något annat någon annan stans.)
Onsdag Muskel - √
Onsdag Box - hänger på om jag får sällskap... med Loijs! - √
Fredag BodyCombat

Woho! Känn pepp!

/emma.

White bow

Kör på en gammal goding från förra sommaren. Har bara annat hår, andra skor, andra smycken och ett ganska stökigt rum... Väldigt jag :)



Vitt linne från H&M tror jag - andningsvänligt! Ser nu att jag borde ha strykt linnet lite ^^



Knut i håret. Såklart.



Dessa örhängen fick jag i studentpresent (2006) och jag har inte använt dem på år och dagar, men idag tog jag fram dem igen. De är mycket mer rosa än vad som syns på bilden. Antar att blixten blekte färgen rejält. Riktigt tjusiga ju! Känns lite mer vuxna på något sätt.

/emma.

Det existerar inte

Jag är alltid där det vet du. Du behöver bara säga ett ord och jag är där. Alltid. No matter what.

Älskar dig.

Brightonbesök

Stämmer bra det! Rickard (som egentligen bor här i Sthlm) är på besök hemma i Sverige just nu och idag efter jobbet ska jag minsann träffa honom! Killen klippte sig och fixade ett jobb i Brighton och hoppade av skolan efter påsklovet och där är han kvar! Riktigt kul! Men desto roligare att han är hemma så man får träffa honom :) Det lutar väl åt en fika (det är ju det man gör allra bäst gär i Sverige) och massa snack. Ska bli kul att höra vad som hänt sen sist!

Sen blir det till att ta det lugnt för min del ikväll. Har lovat mig själv att somna i någolunda bra tid för en gång skull. Är ju tröttare än tröttast annars på mornarna!

Ha en fin eftermiddag hörrni!

/emma.


Roy Lichtenstein och jag

Åh. En sån här stor fet tavla vill jag ha! Typ exakt den här. Finns det någon när dem kysser varandra? Finare ju. Eller nån brud som snackar i telefon. Men helst en med en puss! Pussar är fint. Typ han den där Roy som gör dem. Tidigt födelesedagspresent? Om jag skulle få den behöver jag en lägenhet också, för jag har liksom ingen kvarstående väggyta att sätta den på! Tick tack.



/emma.

Yich!

Fy vad jag luktar illa nu! Hela matsalen var dränkt i matos (hamburgare och raggmunkar samt fläsk har stekts) och även fast jag bara var där ett fåtal minuter stinker jag nu! Mitt hår som var nytvättat och allt :(

Blä för matos.

/emma.

Mer utrymme tack!

Antingen har jag för mycket prylar eller så har jag för lite plats.

Tror jag håller på bristen av utrymme faktiskt.



Mina lite mer gåvänliga skodon har fått hedersplatsen under spegeln i mitt rum. Ja de rosa heelsen är inte gåvänliga om jag tänker efter. Resten ligger i en låda under sängen... Och i utrymmet under trappan...

/emma.

Emil flyttar ut

Min lillebror flyttade igårkväll till sin första lägenhet! Galet ju. Och nej faktiskt, jag har redan bott själv i tre år när jag gick i gymnasiet så jag ligger fortfarande plus! So no hard feelings! Ha! Det finns allt lite godhet i mig också ;) Riktigt kul för Emil ju! Måste se till att komma förbi och titta på lghten snart bara. Ska åka in till stan efter jobbet och träffa Rickard (från Brighton tiden), men kanske efter det?! Vi får väl se :)

Det var väl pretty much min dag idag. Jobba, åka in till stan och träffa Rickard, sen ska jag hem och SOVA. Trött som bara den idag... Så blir det när man somnar för sent! Zzzzz. What else? Jo! Jag hittade ett Body Butter under trappan (har ett litet "föråd" under trappen i mitt rum där det fullproppat med mina och andras grejer) som jag inte ens hade öppnat. Letade efter min body lotion men det var spårlöst borta! Fick ta till Body Buttret istället och himmel vad gott den luktar! Nu luktar alltså mina ben smörkola eller smörkolekaramell eller bara toffeekola. Mmm. Sjukt god doft! En sådär söt och smörig doft liksom, "nästan" så att man blir sugen på godis :)



Vi tre syskon hos Farmor och Farfar i lördags. Älskar er <3

/emma.

En (inte så flitig) fotograf

Visst var min kamera med i lördags på farmor och farfars 145års fest, men inte tog jag mycket bilder för det. Pinsamt ju! Tog några bilder innan och någon efter i princip, synd... För det var ju en hel del folk (84pers) plus det var tal och grejer. Här är i alla fall det jag lyckades fånga på bild.



Lugnet innan stormen, ett av de tre partytälten. Det här är F&F's uppfart.



Farfar och kusin Calle styr drinkbord.



Lillasyster Maja och kusin Wiliam fixade med buffén. (Kusinerna (de äldre) och syrran var alltså lite kökspersonal under tillställningen).



Farfars specialare. Drajja! Dry Martini alltså. Dock inte min kopp av te, bubbel funkade fint för mig!



Maja roddar med kaffe. Kolla in snygga frisyren! Gissa vem som fixat ;) Dock tog det längre tid än normalt den här gången...



Sötaste syster!! Hon är snygg hon min syster!



Storasyster jag. Så här såg jag ut föresten. Gillar inte att jag numera är kontors-blek. När jag kom hem från England var jag ju brun!

Ja, det var det! Lite väl lite bilder... Men men. Ibland kan man inte tänka på allt :)

/emma.

Blossom

Fyndade en kjol för hundralappen i fredags (damn! jag som trodde jag hållt mig sen förra helgen!) innan jag tränade Body Combat på Stureplan. Riktigt fin faktiskt, den är dock lite knepig i resåren i midjan och den har en förmåga att hasa upp när man går. Jaja. Men fin ä den!



Hej hej, morgonpigg med blött hår. Nej nej, trött trött imorse...



Tänkte att det var dags att damma av min Mulberry.



Mulberry Bayswater oak + blommig Åhléns kjol.



Skärp H&M och gammalt linne från MQ.

/emma.

Gårdagens detaljer

Orkade inte vara vidare "seriös" i går morse och ta en outfit bild... För det första hade jag noll inspiration att hitta på något nytt att ta på mig och för det andra så kändes det lite sådär.. Men men. Detaljerna av gårdagens kläder har vi här!



Örhänge.



Blus.

/emma.

I'm back!

Det peppiga jag är tillbaka - känns det som iaf! Jag har tränat, både Aerobics och Body Pump och det känns fantastiskt! Nu är det Lipstick jungle på tv. Jag är med andra ord upptagen! :)

Later!

Inte helt pepp

Idag har jag inte haft en sån där fantastiskt klockren dag som jag hade nästan hela förra veckan. Men hey, man kan ju inte ligga på topp hela tiden. Misstolka mig rätt, jag är glad, jag är frisk, jag är sugen på något och jag slutar snart, inget allvarligare fel på mig alltså. Men bara grejen att jag trodde det var tisdag eller något sånt när det bara var måndag, och att det ringer som tusan periodvis (ovan) och att jag inte är helt pepp på att träna sen. Ska ju bara hem och byta till träningskläder och sen iväg igen till Aerobicsen... Loijs hotar med Body Pump också, men vi får se... Vill ju hellst inte ha biff-armmuskler... (Dagens i-landsproblem månne?)

Avskedsmiddagen för Lotta är spikad nu föresten! Tjejen drar till Österrike - igen! - för att plugga en termin utomlands. Perfekt för att få lite omväxling på KTH studierna, men sorgligt för oss hemma i Sverige. Hon är ju bright den där tjejen alltså! Go Lotta, go Lotta!

Har också kommit fram till att jag är grymt sugen på fest. Alltså riktigt fest. Har inte fått slå runt på ett tag nu, inte heller har jag fått lufta (några) av mina klackar på något dansgolv på länge. I think I need it! Om det inte händer nu till helgen, får jag nog vänta till nästa när jag drar till Visingsö på Reunionparty! Om jag så ska fixa festen själv :D

Äsch då. Puss så länge. Är antagligen tillbaka ikväll, lite piggare, mycket svettigare (förhoppningsvis nyduschad efter träningen)!



/emma.

Himmel och pannkaka!

Gud så det ringer! Det märks att folk är tillbaka från semestrarna nu. Galet ju. Jag som hade det så lugnt och skönt! ^^

/emma.

The reunion is coming up

Snackade lite med sötaste Amanda på msn igår kväll om bland annat reunionen på Visingsö den 15e augusti. Nu verkar det inte som om Sofie ska med (buuuhhhhh!!!) men Manda och jag kommer iaf slå upp ett tält (förhoppningsvis) och partaja med alla andra goa människor. Kommer bli så sjukt nice att träffa "alla" igen och stämma av vad som hänt sen sist! Sen ska jag ju hänga med Amanda tillbaka djupare in i bushen och slå läger där några dagar. Räknar dock med att bo i vanligt hederligt hus eller liknande och slippa tältet (?). Amanda föreslog Ullared och Lager 157 eftersom jag är shoppingnarkoman... Undrar om det är så smart ja ;) Kommer i alla fall bli fantastiskt att träffa både Sofie och Amanda några extra dagar! Sen ska jag hem och ha lite ledigt innan skolan börjar. Så jag får minsann lite semester jag med! :)



My feet in front of West Pier in Brighton a warm sunday evening. Love <3

/emma.

Vette katten

En ny dag, en ny vecka, en ny månad. En ny start? Visst är det väl många som börjar sitt "nya liv" på just måndagar? Som för att ställa helgens svullande till rätta. Egentligen har jag inte ens tänk tanken att göra det den här måndagen. Aja. Sidospår! Måste ändå säga att jag är riktigt duktig när det gäller min träning, snittar på fyra timmars (hård) träning i veckan nu! Idag blir det Aerobics t ex. Jag ser än så länge ingen direkt skillnad på min kropp (är ganska bra på att "kompensera" med bakverk, godis och annan skit...), möjligtvis att jag blivit starkare och ökat på konditionen - och det är ju inte fy skam det inte! Tummen upp för mig!

Annars då?! Hum. Vet inte så noga. Kan inte riktigt bestämma mig för vilket humör jag är på dag... Det har börjat ringa ganska bra på jobbet också. Hum. Ska bli skönt att göra annat i höst känner jag :)

Puss så länge!



/emma.

The yacht week

Jag tror bestämt jag sa det förra året och nu säger jag det igen. Jag vill också spendera en vecka i Kroatien på en båt, en fet båt, en yacht närmare bestämt! Vad är grejen liksom?! Så svårt kan det väl inte vara att fixa? Nästa år igen då. Jepp. Nya tag och nya försök. Ska försöka komma ihåg det också ;) Antar att jag återkommer med ungefär samma rader om ett år igen, eller så händer det något fantastiskt och jag får också njuta av The Yacht Week i Kroatien (som alla andra lyckliga jäklar).

Livet är nice!


/emma.

P.S. Kosta typ 3800kr/per skalle om man är 8st, för en vecka på en båt, för fester utan dess like, turkost vatten och bara massa skoj. Typ värt det ju. Vilka hänger på?

I'm alive!

Oj oj glömde ju skriva något här innan kl 21 i alla fall. Men visst kom jag hem! Inga missöden alls... Ja utom en liiiten felåkning, men den rättade jag till själv (mamma svarade inte) och kom hem i tryggt förvar! Nu har jag precis valt ut bilder jag vill framkalla från Brighton... Sex månader bara sådär, det blev 592 bilder! Galet ju. Ska nog gallra lite så det inte blir såå mycket att klistra in i albumet sen :)

Nu ska jag röja lite på rummet tror jag... Tror jag... Eller bara krypa ner under täcket och kolla på en film :) Sov gott!

Ses imorgon. Jobb, jobb, jobb.

Puss!

För kärlekens skull



/emma.

Hem till Sthlm igen

Just nu sitter jag och försöker peppa mig att INTE åka "en sväng" förbi IKEA. Jag skulle ju behöva en byrå i mitt rum att gömma en massa prylar i. Behöver ja. Men samtidigt, nej. Jag borde inte köpa någonting eftersom jag kanske inte vill ha just den byrån sen när jag väl flyttar = pengar i sjön. Man kan nästan höra kugghjulen röra på sig i mitt huvud. Vad göra? Mitt intellekt (jepp har faktiskt ett sånt) säger att jag ska ta sätta mig i bilen och inte stanna förrän jag har parkerat utanför vårt hus hemma på Lidingö. Det får allt bli så. Ska "bara" packa ihop mina prylar jag så fint spridit ut över gästrummet... Sen blir det till att åka hemmåt!

Ska faktiskt bli mysigt att åka hem själv, även fast jag inte åkte själv längre sträckor förut så ska det bli trevligt. Lyssna på musik, tänka lite och bara vara. Får någon för sig att ringa mig under de närmsta timmarna (vet inte exakt när jag åker) så kommer jag inte svara. Har jag däremot inte skrivit något här på bloggen vid niotiden ikväll kan det ju vara gulligt om någon tänker på mig och kollar efter så jag inte blivit road kill eller nåt sånt ;) Haha. SKOJA! Mamma om du läser det här, radera det ur ditt minne! Vi ses om några timmar, med både mig och bilen i behåll!

Och just! Festen igår var riktigt trevlig! En massa, massa folk var här, 84pers! Hälften visste man vilka de var och den andra hälften var sånna som visste vem jag var men att jag var kanske tre- fyra år när jag träffade dem senast. Noll minne från den åldern! + att alla ser likadana ut när de har grått hår, glasögon, kostym/dräkt - alltså alla ser nästan likadana ut när de blir äldre ;) Tack för igår farmor och farfar!

Puss på er!

/emma.

Nu kan festen börja! Jag och Emil

0-1e8a3434cae8e5e9dfb9a65367a0a734.png

Kolla varifrån!

Nu kan festen börja! Jag och Emil började dagen med att träna, sen körde jag till Uppsala där vi befinner oss nu:) Kul att få köra bil! Men som sagt. Fest! Fira, fira farmor och farfar - 145 år! Ha en toppen kväll! Puss


RSS 2.0