Pyjamasparty!

Nu är jag hos Eva, fick lite brått förut så jag hann inte blogga hemma :) Vaknade vid tio - hjärtat slog hårt och världen snurrade om jag rörde mig för fort (vilket var mest i sengångartakt). Ehhhhh. Noooo! Så jag käka frukost, somnade om och sov till halv två. Vaknade och kände mig bättre. Värt. Surfade the net så att säga och sen fick jag rycka upp mig och påbörja slitet med att göra sig representatibel...

Nu är jag alltså hos Eva, kom tidigare än tänkt, fick skjuts av mamma med alla tusen saker folk lämnade kvar hos mig igår osv. Kalas! Nu ska vi börja med maten. Tre rätters, godis och film, sova över och brunch med american pancakes, smoothie och scone imorgon. Livet! Lätt.

Puss på er!

/emma.

Nu ska vi till Karlberg skott! Lad

62f16af57bae12df2ec3d2e1c6b07783.png

Kolla varifrån!

Nu ska vi till Karlberg skott! Laddade eller vad! Snygga som få är vi också;) Pusss


Almost there

Min sminkning är klar, shit vad jag är ute i god tid! Kul att det är så för omväxlingsskull... Nu ska jag bara fixa håret och jag är redo att gå... Eh ja typ. Väntar på tjejerna som kommer rulla in så småning om! Vi ska laga mat, vinet är på kylning - KALAS!



/emma.

Masquerade, masquerade!

Ikväll är det maskerad på Karlberg slott igen - sååå kul det ska bli! Senast var minst sagt lyckat och vem gillar inte att få en anledning att klä ut sig, dricka öl för 20kr och dansa hela natten lång?! Jag ska o-orginellt nog vara djävul, med allt vad det innebär (svart body med en röd kjol till, stay ups, strumpeband (röda och svarta såklart), röda plajett pumps, lockigt stort hår, röda läppar och röda naglar, sotade ögonlock med långa förföriska lösögonfransar och horn såklart. Har velat vara det ganska länge nu, helst hade jag velat ha en korsett, men det får bli nästa gång ;)

Om några timmar kommer Josefin och Sofia hit för att fixa sig och bara ha det najs! Eva kommer och så småning om och sen håller vi tummarna för att Loijs flyg från Portugal inte är mer än två timmar fösenat så hon hinner fixa sig och komma med hon med! Yes, yes. Nu ska jag klistra på lösögonfransarna!

Halloween kan börja!! Ha det bäst babycakes! :)

Prepp inför förra maskeraden på Karlberg - vildvittror ja!

Snygg-Eva!

Som sagt: NU KÖR VI!

/emma.


PowerStep

Nu ska jag snart åka iväg på PowerStep, mamma är gulligull som lånar ut bilen så jag slipper ägna år och dag att ta mig till SATS och hem. Lycka! Sen ska jag hem, och börja förbereda mig inför maskeraden ikväll! Typ ta fram plajettskorna, locktång, måla naglarna med ett till lager rött OPI osv osv osv. Massa tjejgrejer helt enkelt! Kommer bli SÅ JÄKLA KUL! Måste nog testa min outfit och se så allt funkar, drömmde till och med om den i natt så det är nog lika bra ;)

Ha en schysst förmiddag pumpkins!

/emma.

Toujour

Idag åkte jag som sagt in till stan och träffade Josefin. Hon köpte nog det bästa ändå, en iPhone! Galet ju. Jag köpte ett vitt underlakan - inte alls lika kul... Men det är till Loijs som hon ska ha imorgon på maskeraden (yeeey för maskerad) och eftersom hon kommer hem från Portugal imorgon precis innan maskeraden fick jag ställa upp! Ska tjata mer om maskeraden imorgon tänkte jag, har hela dagen på mig att fixa och trixa till mig och min utstrysel - det får bära eller brista, har ju inte testat allt ihop än - håll tummarna! Kommer bli så grymt kul!!

Iaf, Josefin föreslog en sopplunch på NK och jag bangade inte det! Har en förkärlek till soppor just nu helt enkelt - perfekt för kalla höstdagar :) Köpte mig en flaska vitt vin till imorgon och sen drog jag hem. Nu ska jag snart dra iväg igen!

Ha en myskväll hörrni :)

Puss!

Something new, something white

Idag hade min nya kofta från Lindex premiär. Så fin så!



Så otroligt många detaljer och finurligheter med denna kofta måsta jag säga.



Som t ex att det ser ut som jag har en sol i ryggen och att den går ut lite nertill, lite i stil med en petticoat från 1800-talet . Man kan inte låta bli att gilla den skarpt!

/emma.

Emmas värmande gryta

Jag är så fräck att jag döper denna gryta efter mig själv! Jag följde ett recept och sen gjorde jag om det ganska rejält och la till massa extra ingredienser så det kändes inte mer än rätt. Supergott blev det kan jag lova! Jag är lätt mästerkock när jag väl lägger den sidan till!

Recept:
4 port (ganska stora port.)

2 gula lökar
½ kg potatis
¼ strimmlat vitkålshuvud
3-4 morötter
¼ blomkålshuvud el mindre
1 msk smör/oliv/rapsolja
2 tärningar kalvbuljong/2 msk konc kalvfond
8 dl vatten
Vitkål efter smak
4st kryddiga korvar (jag tog chorizo)
1 tsk salt
2 krm nymalen peppar

Till servering:
Lite dijonsenap om man känner för det.



Strimmla den gula löken och släng ner den i kastrullen/grytan för att fräsas lite.



Passa på att skrubba potatisen och skala morötterna och sen skär du dem i lämpligt stora bitar.



Släng ner rubbet i kastrullen/grytan...



Varför inte slänga ner lite mer gott? Blomkål och purjolök vettja!



På med vatten och buljong och låt sjuda i ca 10 min (eller tills potatisen och morötterna är klara).



När det sjudit klart slänger man ner korven och vitkålen också och låter det puttra i 5 min. Salta och peppra.



Ser lite småäckligt ut faktiskt, men låt dig inte luras - det var kalasgott!

/emma.

Sweet, oh so sweet

Scarlett Johansson är typ sötast och snyggast ever. Kolla bara in det här!

Nu säger vi godnatt!

Puss!

Some plans

Imorgon ska jag dra in till stan och träffa Josefin-fin-fin kl 10! Länge sen sist nu så det kommer bli kalas! Vi ska kolla efter lite utklädningsprylar (till maskeraden på fredag) och kanske hinna med en mysig fika - ett måste nästintill! Sen ska jag hem, svida om till träningskläder och åka på Yoga med mammi. Efter det måste jag hjälpa T med packningen (tydligen) då han ska på sitt livs resa - tänk att jag ska klara mig hans galenskaper i en månad! Allt som allt, det kommer bli en kanondag!

Gonatt på er!



/emma.

Miss Effektiv

Jag har smörjt in två par skor med skokräm, stoppat in (tryckt in) lite ren tvätt i garderoben, målat tånaglarna och... Eh.. Nä inget mer. Effektiv timma måste jag säga. Ha! Nu ska jag laga mat till familjen, rotsaks- och korvgryta typ. Mums i höstmörkret!

Puss!



Hon såg lite väl plågad ut kanske?

/emma.

La la laa laa!

Knäppt. Fick värsta energiruschen nu. Mer pepp än igår kan man säga! Kan det vara min nyss uppdruckna kopp kaffe? Kanske ska röja undan lite på golvet i rummet, sätta på musik (poppa lite så att säga) och kanske måla naglarna - röda (för att passa min karakträr till maskeraden på fredag om inte annat) - sen ja. Pyssla lite. Ska laga mat till familjen också så det är väl dags att börja med det om cirkus en timma vilket fall som helst. Jaja.

Hare gött så länge!

Puss!

/emma.

P.S. Kom på nåt fantastiskt! Greys Anatomy ikväll! Love, love!

Note to self: aldrig mer BootCamp

Hade onda aningar redan innan mamma och jag kom in i salen på SATS. BootCamp var det ja. Jag såg alla stationer och i mitt huvud skrek en röst "GE DIG AV!"

Men vi stannade.

Blodsmak i munnen, såg vita prickar snurra runt framför ögonen, hjärtat uppe i halsgropen, illamående.

55 minuter senare. Ahh. Men jag säger bara det: aldrig mer!

/emma.

Too much time on my hands

Jag har haft lov i tre dagar nu, med idag räknat, och det kliar i kroppen. Att gå från plugg 24-7, tidiga mornar och välanpassat träningsschema till detta; sova hur länge man vill (vilket jag inte tillåter mer än igår - halv tre?!), göra vad man vill (resulterar mest till ingenting) osv. Nu är det alltså onsdag - redan! - och jag ska tvinga mig till att träna (kollar på musikvideos på MTV och blir ännu mer övertygad om att jag ska träna). Vad har hänt? Måste ta mig i skinnet och vara lite mer produktiv känner jag. Nu, nu, nu.

Så, ingen idé att skriva om all min lediga tid här heller känns det som. Who cares liksom. Ha en toppen dag bra vettja!

Puss!


/emma.

Velmaja

Jag har ändrat mig igen! Har hunnit göra det tre gånger sen jag vaknade. Drömde tom att jag bokade om! BootCamp känns inte alls kul och jag bokade om till ett Body Combat pass kl 18.00 inne i stan. Sen kom jag på att jag nyss sa till mamma att jag skulle laga mat ikväll... Gaaah! Kollade vidare på olika SATS center inne i stan och då bestämde jag mig för Afro, som jag tycker är okej men inte toppenkul det heller. Men nu börjar jag fundera igen, åka in till stan för det när jag kan gå på Lidingö? Haha. Nu bokade jag om igen! Det blir nog BootCamp iaf. Men vem vet, jag hinner nog ändra mig ca 15 gånger igen...

/emma.

P.S. Slutsats: man har nog för mycket tid att fundera över sånna här saker när man har två veckors lov helt enkelt.

Velig

Går det ens att räkna ut hur många gånger jag ändrat mig ang morgondagens träning?! Jag har bokat, bokat av, bokat in på ett annat SATS center, bokat av igen, bokat på annan tid, bokat av, bokat igen osv osv osv. Tills nu, nu har jag bestämt mig (tror jag) och det blir ett BootCamp pass på SATS kl 12. Jag gillar verkligen inte det passet, cirkelträning med olika stationer. Men jag får ta och bita ihop och träna iaf, har ju inte gjort det sen i lördags så jag är dags!

Borde kanske försöka sova snart så jag inte vänder helt på dygnet, lätt hänt :)

Puss å gonatt!

/emma.

DH time

Desperate Housewives nu! You got to love it :)



/emma.

Nya pjucks

Jag köpte ett par skor igår, i skinn från Marzio som liger på Nybrogatan/Riddargatan. Och detta mina vänner är rejäla grejer. Kanske inte det varmaste i vinter, men ett par klassiker som kommer hålla länge! 800kr kostade dem efter 50% rabatt. Dock fick jag skavsårskänningar när jag gick från tåget vilket betyder att de måste gås in - sånt är fruktansvärt irriterande! Man vill ju använda dem på en gång! Men jag ska ge dem en ärlig chans, de är ju så flotta!



I must say; they'r rather nice actually.



Puss å hej för nu!

/emma.

In darkness there is light

Eva ringde nyss. Jag frågade om det är möjligt att spara ihop 50-60 000kr på ett halvår på extrajobb? Sen skrattade vi. Speciellt när jag sa "men om jag jobbar två helger i veckan då?" Ja tänk om. Hahah! Jag vill nämligen tågluffa i Europa och det vill hon med - perfect match med andra ord!

Sen kom vi in på helgens planer och jag blev glad. Maskerad på fredag på Karlberg slott! Tipp! Kommer bli så jäkla kul verkligen! Och helgens andra glädjeämne är att Eva ska ha ett pyjamasparty på lördag! HUR kul liksom?! Vi ska äta god mat, dricka vin, kolla på film och äta godis. Sen sover vi girls över och på morgonen/förmiddagen ska vi göra brunch på scone, smoothies och american pancakes! Jag blir så varm innombords. Vilken helg jag kommer få va! Med en massa fint folk runt om kring mig :)


Puss!
/emma.

Darkness

Nu är det bäckmörkt ute. Varför, varför? Blir ju deprimerad av mörker. Vet inte men denna dagen har varit lite ångestladdad, alkoholens förtjänst? Börjar nog bli gammal ^^ Skulle egentligen träna ikväll men jag vill verkligen inte = jag struntar i det. Var länge sen jag hade en dag när jag inte gjorde något så det är kanske lika bra att passa på att inte göra något idag. Imorgon kör jag, Humanistdagen kanske? Träning blir det lätt.

Nu ska jag sluta tänka på alla måsten och bara vara. Adjöss så länge!

/emma.

Ladies night

Igår var jag ute med fin, fina töser från min kurs! Vi träffades vid "svampen" (haha) och gick till Vapiano där vi åt god - oh så god - mat! Tror bestämt kocken som gjorde min mat flirtade med mig - haha! Han trodde jag var full för att jag inte hörde vad han sa - iofs inte så smickrande... - frågade vad vi firade, vad Modevetenskap är och vad jag tycker om dagens mode (ehh?!). Aja. Jag beställde nån pasta med jätteräkor, spenat, pesto, gräddbaserad sås - mmmmm! Himmelriket!

Vi drack vin och sen vid elva började vi fundera på var vi skulle gå egentligen - inte helt lätt när det är måndag och alla typ har stängt. Illa planerat med tenta på måndagar! Vi drog till Hornstull och Strand där jag stannade kvar i typ en timma innan jag kutade till sista t-banan. Trodde jag ja, jag skulle tydligen ta en buss! Aj aj. Som tur var fick jag hjälp med kommunaltrafiken och kom hem kanske halv tre. :)

Sen sov jag till halv tre idag också. Det var länge sen det! Förut (i mina ungdomens år) kunde jag utan problem sova till fyra på helgerna. Herregud. Vadå ångest att man missar hela dagen? Nu är det bäckmörkt ute också.. :( Vill ha sommar och solsken!

Anyway, här är bilder från igår!



Hedvig och Marja på Vapiano.



Många skratt :)



Försök till poser...



Av denna donna fick vi läppglans som ska förstora läpparna en aning - aj aj vad det stacks!



Enda kortet på Joanna, har starka aningar att hon raderade kort på henne... Hum. Snyggo!



Sicken brud va, Lovisa i egen hög person :)



Avslutande bilden från min kamera.

Joannas bilder, snodda från Facebook - vad annars:



Middag på Vapiano var det ja.



Fina Lovisa.



Här har vi kamerans ägare, Joanna, och Hedvig!



Jag.



På strand - Marja spexar!



Jag är vanlig ;)



Sen drog jag hem. Ville inte sitta en timma ute i regnet och vänta på bussen hem kl tre, när Strand stänger kl två. Cool bild va? Fina färger också :)

/emma.

Framtidsgrubbel

Jag blir så ledsen, jag vet verkligen inte just nu! Vad ska jag plugga till nästa höst, vad har jag för möjligheter att läsa det jag (tror) jag vill läsa? Gaaah! Har i alla fall kommit en bit på vägen och bokat tid med en "syoperson" på Modevetenskapliga instutitionen. Då borde man ju kunna få lite tips, idéer och hjälp. Skönt. Tills dess ska jag släppa det... Eller kolla i utbildningskatalogerna jag besällt (ca 4kg papper - vadå miljövänligt?!) eller börja läsa på mina engelska bok inför muntliga provet i engelska A...

Det går förövrigt inte att bara säga hur man ska göra något till någon annan, för det är jäkligt lätt att säga något, men sen att göra det kan vara mer komplicerat än så.


Puss.

The new one/The look

Så här ser jag ut för kvällen och nu drar jag ut i Sthlmsnatten! :D



Lekt med plattången igen (motsägelsefullt I know) - et voilá!



Tjo i stugan!



Blink!



Min nya klänning från Topshop!! Älskar!



Satte på mig mitt älskade långa pärlhalsband sen - tipp!



Känner mig redo för fest! Ska packa partyväskan och sätta på mig mina kilklackar och ge mig ut i natten! Ha en toppen kväll alla ni andra som inte slår runt på måndagar eller ha lov i två veckor, eller för all del - har gjort en tenta idag! :D

Pussss!

/emma.

Tentan avklarad - nu kör vi!

Tentan är avklarad! Skönt så in i bänken (säger man så nu för tiden?)! Hur det gick? Svårt att säga. Det känns ju som om jag verkligen kan det här nu men det var ändå klurigt att sätta egna ord på frågornas svar. Mer än hälften var tre-valsfrågor så det var inte mycket man skulle skriva själv - de kunde jag typ! Men resten då? Jag måste bara få godkänt iaf! 30 av 60 ska jag väl lyckas skrapa ihop?! På måndag nästa vecka vet vi...

Åkte in till stan efteråt med sköna tjejer från kursen, alla kände att de skulle köpa något som belöning. Det blev lite grejer för min del (berättar mer imorgon!) och en lunch på Rice (där jag var senast i fredags med Eva förövrigt). Åt mig mätt på sushi och friterade räkor med sötsur sås - illamående! Men gott, gott.

Nu är jag hemma sen en stund, har öst på med svart ögonskugga på ögonlocken och ska strax sätta igång med håret. Vi ska alltså ut och fira att tentan är över! Ska äntligen få gå till Vapiano och käka Italienskt, efter det blir det bar/pub och sen kanske lite dans om vi har tur! Känns ju inte som om måndagarna är festernas dag direkt. Men Berns hade tydligen öppet och igång varje dag! Har inte varit där än heller så... Yeey!

Känns grymt bra att jag har gjort den här tentan nu, hela helgen gick liksom bort och det känns som om det är fredag idag! Bästa: jag är ledig två veckor!! Höstlov x 2 veckor någon?! Ha! Dock ska jag plugga till Engelska A muntiga delen, samt Engelska B, bara att passa på när man inte har kurslitteratur att läsa! Duktigt, duktigt Emma.

Nya klänningen åker på! Puss å hej och ha en skööönt måndagkväll!



/emma.

Nu gäller det!

Känner mig fortfarande lite blasé gällande tentan. Har en "det-kommer-gå-bra-känsla" och om några timmar är det över! Känn på den liksom :D

Är verkligen bra på klockan föresten... NOT... Var inte länge sen jag var uppe en timma för tidigt och nu har jag gjort det igen... Visserligen kunde jag sovit kanske en halvtimma till, inte en hel timma så det är väl typ lugnt. Eh. Jaja. Ska vara i skolan åtta och träffa Loivsa för en genrepetition!

Efter tentan ska vi korka upp! Fast jag har inget att korka upp, så vi drar nog hem var och en hos sig och pustar innan vi ses på stan igen och har en kul, kul kväll ute! :)

Ha en superbra dag!



/emma.

Mer plugg?!

Jag känner mig ganska slut i huvudet om jag ska vara ärlig. Känns inte som om jag har pluggat så ihärdigt till 100% men pluggat har jag iaf. Har bara hälften av en artikel kvar att läsa och sen har jag läst ALLT när det gäller kurslitteratur och artiklar. Galet. Dock kommer jag ju inte ihåg allt för det... Men någonstans orkar jag inte mer, det jag inte kan nu kan jag ju inte heller om en timma. Klart, att repetera är ju inte fel, anteckningarna ska jag gå igeonom en gång till och sen ska jag också plugga in modet i historien, Medeltid, Renässans, Barock, Rokoko, Modernitet och 1900-talet. Phu. Det gäller att hålla tungan rätt i munnen om man säger så! Jag gillar inte direkt att slipa på detaljer och gå igenom samma sak om och om igen, jag vill gå vidare! Men imorgon från kl 9 och några timmar framåt får jag släppa det och njuta!

Ska fira på bästa vis med härliga tjejer från kursen! Verkar inte som om det blev någon arrangerad tentafest, ingen ville ha ansvar för det och ingen har väl tid med det när man ska plugga till en tenta. Därför kör vi själva på något skoj efter tentan! Alla som vill får hänga med såklart :) Blir väl till att åka hem och byta kläder och sen middag och härlig dryck på mysigt ställe - den vet man aldrig vad det hela slutar! :) Längtar som 17 tills dess att tentan är över alltså...

Tror att jag ger pluggandet max en timma till, sen går det nog inte mer. Ska upp tidigt, tidigt imorgon också. Bestämde med Lovisa att ses i skolan reda åtta, en timma innan provet, för att gå igeonom lite och ge varandra moraliskt/peppande stöd - eller nåt sånt :) Oj, nu blev jag lite nervös ändå! Men äsch, jag kan det övergripande och då borde jag få minst godkänt (E) och då ska jag vara nöjd! Första tentan i hela mitt liv ju. Känn ingen press liksom ;)

Puss och gondatt på er (känns som att klockan är minst nio...)! Hålla tummarna för mig imorgon!



Jag kör en modevetenskapligfråga till er: Vem har designat denna klänning? (Konst möter mode).

A. Dior
B. YSL
C. Chanel

/emma.

Tentaplugg

Om jag skriver något mer på min blogg idag borde jag få skäll. Det är idag det gäller, det är bara idag jag har kvar att plugga och jag känner mig lugn. Fattar inte hur det kan komma sig?! Det är min första tenta ever och jag känner att jag inte vill pressa in mer, utan mer att jag kommer fixa det här och att det kommer gå bra med de kunskaper jag redan har. Tror ändå att lite nervositet skulle sporra mig lite, men den är putts veck!

Härligt, med vintertid också föresten. För hur skönt var det inte när jag i morse på något sätt stängt av min väckarklocka och vaknade av mig själv. Kollade på klockan och kände panik - är klockan 12!? - sen infann sig lugnet när jag insåg att det är numera vintertid och att klockan bara var 11. Ahh. Vilken fin present liksom!

Ha en toppen dag! Jag måste försöka hålla mig borta från datorn så gott det går när man har den brevid sig, så ikväll innan "läggdags", först då, kanske jag skriver några trevliga rader igen! :)

Puss å kram på er!



/emma.

Middag med syskonen

Nu har jag och mina två syskon precis ätit middag, det blev Taco lördagkvällen till ära. Nu måste jag återigen lägga fokus på tentaplugget och se om jag kan lära mig lite till ikväll innan det är dags att sova och sen imorgon återuppta läsandet och repeterandet. Känner mig fortfarande (för?) lugn, det känns som om jag har fattat det stora hela, och helheten gällande modets roll i olika aspekter. Eller borde jag känna mig mer nervös? Känns för tillfället som ett ganska litet problem... Jag ger det en halvtimma till och sen ska vi kolla på en Coco Chanel film med Maja som mamma fick med Plaza Kvinna för ett tag sen - ge mig mer Chanel! (Kanske rent av en liten Chanel classic cluch 2,55?!;)

Ha en bra kväll där ute! Typ alla är nog ute och roar sig lönings/studielån/studiebidrags helg och allt! Kör hårt :) Själv njuter jag av en stillsam kväll hemma - borde jag vara orolig?

Puss å kram



/emma.

Hjärtesorg

När man har nått en viss punkt,
och inte vet var man ska gå här näst.
När armar och huvud faller tungt,
och man inte vet vad som egentligen är bäst.

Vad är bäst för mig, bäst för mitt hjärta?
Dem säger ju att tiden läker alla sår.
Eller har dem fel, kommer dem för alltid att smärta?
Fast ändå, efter vintern kommer alltid en vår...

För oavsett åt vilket håll man sig vänder,
och åt vilket håll man sitt hjärtat riktar.
Går det inte att skydda sig mot ilskna bränder,
Och man måste lita på att modet aldrig sviktar.

För oavsett om man kommer tillräckligt nära,
tillräckligt nära, så att man det nästan kan greppa.
Så att man det för alltid kan med sig kan bära,
Men se upp, du vill det aldrig någonsin släppa.


/emma.

***

Skrev direkt vad som kom i mina tankar, ta det för vad det är.
Ibland är det skönt att bara får sätta ord på det man känner.

Vi säger hej för ett tag och låter resten vara osagt.

Låg

Har en klump i magen, inte gällande tentan utan något annat. Vill göra något, vet inte vad. Kan inte göra något, men vill... Vad? Att det kan bli så tokigt...

/emma.

Full fokus: tentaplugg

Nu har jag installerat mig i köket vi köksbordet och mitt tillfälliga tenta-pluggs-tillhak. Ska läsa klart allt man ska ha läst och sen gå igenom Elizabeth Wilsons föreläsningsanteckningar. Yes. Slurprar lite kaffe och knaprar lite på god macka. Bara att köra! Ska försöka ignorera Facebook också - good luck liksom! Har redan förbrukat snart en timma där... :P

Puss på er! Ha en förträffligt fin lördag! Ni vet var ni hittar mig, djupt ner i kurslitteraturen och anteckningar...



/emma.

Knäppis-korkis

Lånar mormors uttryck rakt av; Knäppis-korkis. När klockan ringde åtta i morse kände jag direkt, "Vem fan tränar egentligen på en lördagmorgon?" Kruxet är ju att man måste boka av sina pass man bokat in sig på senast en timma innan, så jag satte på datorn, i samband med det piggnade jag till och tänkte hur bra det kommer kännas efter träningen... Och när jag ändå var i princip "vaken" så...  Fasen!

Så nu ska jag bara sätta på mig träningskläderna och ge mig av, jag vet att jag kommer känna mig så sjukt stolt efteråt! Sen pluggar man säkert bättre med lite frigjorda endorfiner i kroppen. Annars hade jag bara sovit längre och pluggat senare, men det går ju inte - tentan är på måndag!

Det blir tipp det! Nu blir det Body Pump och Steamy Windows, hemma om dryga två-tre timmar då! Då blir det en macka och en kaffekopp medans jag läser om "Den groteska kroppen" och de sista fem sidorna i The Fashoned Body, och varför inte även de 60 sidorna från Fashion Theory. Plenty to do!

Puss!


/emma.

Sjukt bra

Coco - livet före Chanel, får man säga att det var en av de bästa filmerna jag sett? Den hamnar verkligen i den kategorin! Den var verkligen fantastisk. Och ännu mer fantastisk blev det i och med att jag läst så mycket om Chanel i och med Modevetenskapen samt att jag känner igen övriga modet kvinnorna (och männen, dock inte lika utmärkande) hade. Helheten får en helt annan betydelse! Jag är lyrisk.

Ögonen går lite i kors, dags att sova känner jag. Imorgon blir det mer plugg men först två timmars träning, Body Pump och Steamy Windows ("porrig" dans-aktig klass), hoppade träningen imorse då jag pluggade med Joanna och Lovisa här hemma hos mig istället. Föreläsningen i eftermiddags var intressant som vanligt, sorgligt bara när vår kursansvarige sa hej då och att det varit kul att undervisa oss bla bla bla. Vemod. Tänk att vi läst 15hp av 60hp nu! Ja, om vi fixar tentan på måndag.

Tentaångest? Inte alls faktiskt. Jag känner mig lugn - för lugn? Borde jag vara mer nervös? Det känns ändå som om jag lärt mig så mycket och ser på foton/tavlor/film/kläder på ett helt annat sätt, jag har fått en större förståelse för mode helt enkelt. Och nu ska ni inte tro att mode är något som modebloggare visar upp i sina "dagens outfit bilder", det är mycket mer än så! Men det får jag ta en annan gång, på tok för trött nu.

Just! Käkade med Eva innan bion på Rice, massor med sushi blev det! Buffé med massa annan asiatisk mat också - jag var glad och jag blev mätt, ack så mätt. Sa inte jag att jag skulle sova?

Puss å gonatt!



Hon är bara för söt och otroligt duktig skådespelerska!



Vilken kvinna hon var ändå, Coco Chanel...





SE DEN!

/emma.

Let's begin

Nu har jag duschat, städat rummet, käkat frukost, sminkat mig och dragit första bästa kläderna över huvudet. Ska gå ut med Hugo nu en sväng och sen börja plugga, får se om jag får sällskap av tjejerna (Lovisa och Joanna) - annars får jag klara mig själv tills föreläsningen kl 16-18.

Ser mest fram emot bioupplevelsen med Eva ikväll, Coco - livet före Chanel. Längtar!

Tills dess, ha fin fin dag!



Tänk vad mycket fina bilder det finns ändå.

/emma.

Tillfällig roomie

Har burit in Hugos "bädd" i mitt rum nu, han satt och gnällde på hallmattan. Jag gick till och med ut en sväng till med honom i regnet (!) för jag trodde det var det. Men nej, han blev minsann pigg när han skymta en katt/hare/räv men mer än så var det inte. Trots extra promenaden gnällde han vidare, så jag bar in honom och bädden till mitt rum, så nu ligger han och snarkar i sin "säng" på mitt golv. Dags för mig att sova också känner jag. Har bloggat för flera dagar nu känns det som och det ligger fortfarande ren tvätt på sängen. Gaah. Upp med tuppen i morgonbitti istället då!

Puss och godnatt!

/emma.

Coco avant Chanel

Eller Coco - livet före Chanel som den heter på svenska. Den ska jag äntligen få se på bio imorgon kväll med Eva Babe! Känns som ett perfekt avslut på veckan och inte fullt så bakisframkallande som en fylla ute på krogen som vi egentligen planerat. Väldigt bra i och med att jag ska plugga hela helgen till tentan på måndag och då sinkar baksmällor mer än gynnar - men det kan vem som helst räkna ut ;)

Ser iaf fram emot det som bara den! En föreläsning 16-18 och sen blir det bio 20.30 med lite mys innan såklart. Toppen och kalas!



/emma.

Samtidigt...

Trots att mitt liv är på rätt kurs på ett sätt, är det något som gör mig ledsen. Något som inte riktigt gick att lösa och nu är det som det är. Vill inte att du ska vara ledsen, känns hemskt och jag vet inte vad jag kan göra... "Får" ju inte reagera eller säga något, för att det kan bli värre och det är det vi har sagt. Om du läser det här så vet du. Jag tänker på det. Och det är inte kul... Alls.



/emma.

Insp.

Insp. står för inspiration. Har mina naglar nylackade, la på andra lagret lack ikväll - OPI är i världsklass - Tasmanian Devil Made Me Do It. Sen har jag en bild på Lovisas systers söta hund på besök när vi var där och pluggade i tisdags, jag blev superallergisk, men söt var den rackaren, Gucci, Jack Russel korstat med Chiauhah (rätt stavat Maja?). Snutt!



Mjauu om jag får säga det själv, lite retro röd-orange typ. Bara ett lager.



Gucci i egen hög person! Typ en miniliten vovve på 3 år med drag av Jack Russel - liten och sööt!

/emma.

Dagarnas

Jag får inte riktigt in rutin på det där med dagens outfit märker jag, blir lätt att jag slänger upp alla outfits från veckan i ett och samma inlägg. Jepp, här är ännu ett sådant. Halva veckan alltså, en dag missade jag dock, men jag var inte så stilad då så det gör inget! Man får ta tillfället i akt när jag väl känner för det och helt enkelt göra det. (Ja jag borde plugga eller städa rummet - men det här är ju mycket roligare! :)



Paris- och koftmys!



Jag har för tillfället flyttat in i mina koftor - så mysigt!



Fast ändå inte, denna gamla kjol åkte fram för säsongen.



Med rosett såklart.



Slarv outfit! Men skönt som rackarns :) Jeans leggings, stor t-shirt och stor kofta (Brighton nostalgi) och bad hair day - kan det bli bättre?



Skönt var ordet, ordet var skönt!

/emma.

Right before now

Hugo kom in och tittade till mig för någon timma sen. Han är söt han. Har för en stund sen kurerat hans stackars små öron som har infektioner osv. Undra på att han inte hört något på senaste! Nu ska jag röja undan kläderna på golvet - får ju lite oväntat besök imorgon - vilket bara är bra!



Klappa mig matte, klappa mig!



Äsch, matte är ju bara tråkig... Sen gick han. (Smakprov på mitt stökiga rum;)

/emma.

What a day

Skolan - hela dagen! Har suttit i en soffa i bibblan och läst och läst och ändå känns det inte som om jag kommit någon stans. Eller jo, snart har jag läst det jag ska läsa i The Fashioned Body och det tackar vi för. Har ca 40 sidor från Fashion Theory (elektroniska artiklar) att läsa dock och sen har jag läst allt man ska läsa - bara att börja repetera då?! Hua.

Edit: Nu verkar det som om jag får sällskap av töser från kursen imorgon när jag ska plugga på hemmaplan! Najs I like!

Men nu ska jag upp till vardagsrummet och dricka te med mormor som passat Hugo idag :) Sen ska jag läsa vidare och efter det lär jag ju röja lite på rummet innan jag får besök imorgon!

Pusss så länge!

/emma.

Promenixat

Okej, nu ska jag gå till tåget. Har haft en uppfriskande (minst sagt) promenad med Hugo ute i regnet - härligt, härligt! Stackarn haltar för att hans ensa ben varit ur led uppe i "axeln". Sen hör han ingenting heller (vi har funderat länge på varför han inte märker när vi ropar/pratar med honom) då han har massa skit och en och annan sjukdom i öronen - men det ska vi råda bot på!

Ut i regnet igen och bege mig till tåget då, gummistövlar och paraply + en väska fylld med anteckningslock och böcker. Hejja för pluggerier!

Puss <3

/emma.

P.S. Jag antar att mamma och Olle har något bättre väder i Barcelona nu... :D

Puss!

Ha en bra dag som sagt! Hittade en "fin" bild från några helger sen innan vi skulle på maskeraden på Karlberg! Inte nu i helgen, men nästa är vi där igen tjejer!

Livet!



Puss? Eller kanske mer en grimas av något slag?

/emma.

I'm all out








/emma.

Inte helt övertygad

Nej, en ny tidig morgon, det är mörkt ute och jag har varit "vaken" i tre kvart. Ska klä på mig och sen ska jag ut med Hugo på morgonpromenad. Mormor kommer om några timmar först och håller honom sällskap medan jag och Maja är i skolan (olika skolor då).

TRÖTT. Och vila är ännu inte i skikte. Tenta på måndag och sen kan jag pusta. Men tills dess är det långa dagar maxat med plugg. Idag tror jag starkt på min plugg-instats. Ska åka till Universitetet och sitta i Biblioteket hela dagen tills jag drar hem och käka middag med mormor och Maja.

Så, ut i rugg-vädret nu då! Inte helt pepp om jag ska vara ärlig. Men lilla Hugo måste ju få gå ut en sväng så det är bara att stå i! :)

Ha en fantastisk dag nu hörrni!



/emma.

Mör

Har boxats och det känns verkligen! Mina armar darrar och benen är minst sagt helt slut de med. Har haft en lite märklig dag ändå, började med föreläsning, käkade lunch med Lovisa, Joanna och Loijs innan vi gick och hämtade våra inlämningsuppgifter - vi fick alla godkänt! Toppen kul ju! :D Sen drog vi in till stan, jag och Loijs hamnade på Café NoCo där vi klämde en rejäl pajbit och en kaffe. Jag somnade typ när jag läste min bok så jag började skriva rent mina anteckningar istället, höll mig mer vaken då iaf. Sen var det som sagt träning, en halvtimma Core och sen en timma svettigt Box. Yeah för oss!

Imorgon har jag ingen föreläsning men jag ska spendera hela dagen på SU i bibblan och bara läsa, skriva och försöka sammanfatta lite litteratur! Great. Känns bra. Mormor kommer hit och passar Hugo så det blir smarrig middag som bara mormor gör bäst, fläskkarré med potatis och äppelmos - mums! Barndomsnostalgi så det skriker om det. Blir ingen träning till kvällen med andra ord, men jag lär vara lite mör imorgonbitti i ett x-antal kroppsdelar ändå ;) Kör ett till PowerStep pass på fredag morgon och Body Pump + Steamy Windows på lördag morgon som avslutning på den här veckan!

Nu ska jag upp och stämma av lite med mamma, hon och Olle drar till Barcelona imorgon - inte alls avis - så vi måste styra promenader med Hugo mm. :)

Puss puss på er och godnatt!


I'm gonna miss you...

/emma.

Onsdag morgon

Ska jag ha tentaångest nu? Min första tenta händer på onsdag... Vill inte riktigt tänka på det. Bort, bort.

Måste skynda mig nu och komma på vad jag ska ha på mig innan jag måste kuta till tåget. Vissa saker tog längre tid än tänkt den här morgonen, men så kan det vara ibland. Känns som att problemet med vad jag ska ha på mig är även det ett långdraget moment. Får hoppas på det bästa dock :)

Föreläsning 10-12.00, plugg på SU och sen ska jag Boxas med Loijs på SATS - I like!

Puss på er!



/emma.

...



/emma.

Allergi, godis, träning, glass

Dagen, mest nyst och snörvlat. Lovisas systers hund Gucci, Jack Russel korsat med Chiuaua (orkar inte kolla upp stavningen) var i Lovisas lght idag. Jag trodde jag inte var så allergisk eftersom jag har hund hemma, men det är väl skillnad på hund och hund antar jag... Jag nös och nös och nös. Sen var jag så trött efter lunchen att jag somnade en stund. Sen köpte jag och Lovisa godis när de andra drog hem. Vi snacka lite om modets historia och sen åkte jag hem för att laga mat och sen träna (Power Step) - duktigt! Har dock 60 sidor kvar att läsa till kl 10 imorgon då vi har föreläsning. Får nog läsa det efter lunch om jag ska vara ärlig, nu måste jag mest sova.

Föreläsning imorgon då! 10-12.00 och sen blir det plugg på det. Förhoppningsvis kommer jag vara mer fokuserad utan allergi i näsa och ögon och i en lugn bibbla. Hoppas på det! Ska hämta min inlämningsuppgift vi lämnade in för tre-fyra veckor sedan imorgon också - hoppas jag får godkänt och slipper göra om den! :)

Men nu, godnatt på er!


/emma.

Gäspa lite

Morrn, morrn helt enkelt! Inte helt pigg i morse heller, somnade kl tolv istället för ett iaf - alltid något. Nu ska jag mirakulöst komma på något jag vill ha på mig idag och sen åka till Lovisa igen för studiestunder - hela dagen! Idag har vi planerat att vi mest ska läsa, har fortfarande mina dryga 100 sidor kvar att läsa i The Fashioned Body och sen måste vi börja sammanfatta och repetera. Till nästa delkurs har vi dyrt och heligt lovat att vi ska sammanfatta det vi läser på EN GÅNG - inte vänta tills innan tentan. Jaja. Men jag har a good feeling anyway :)

Ha en fin fin dag hörrni!



/emma.

Faktum





/emma.

Mode-tidslinjen

Nu är den klar! Mina tidslinje med mode. Helt otroligt. Känns som om jag fått till det mesta, ska se om mamma fortfarande är vaken så hon kan printa den. Hade varit fab, så kan jag ha med den till Lovisa imorgon när vi ska plugga och eventuellt fylla i den lite :) Stolt!

Men sova nu ja, känner mig "lite smått" död. Imorse var det ingen fröjd att dra sig ur sängen kan jag säga. Känns just nu som att det kommer bli en repris på det imorgonbitti... Får inte glömma att packa träningskläderna eller lunchlådan heller!

Sleep tight!

/emma.

Tadaah!

Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska sammanfatta den här dagen. Men det har liksom varit riktigt bra samtidigt som jag fick en rejäl dipp och höll på att somna lite på första delen av föreläsningen. Var hos Lovisa och pluggade, slipade på vår tidslinje, tog sin lilla tid men nu har vi lite mer koll på modet och dess förändring. Ska renskriva i datorn nu tror jag och skriva ut till imorgon :) Oj, vad vi skrattade idag också! Gick knappt att sluta när vi kom igång - underbart!

Imorgon blir det snarlikt upplägg med plugg hos Lovisa, har ingen föreläsning så jag kör på ett DansAerobics pass till kvällen istället :) Kommer bli kanoners! Matilda kommer också joina så vi blir fyra brudar i en etta med modevetenskapsböcker - kalas, kalas!

Glass någon? Ska iaf sätta mig med Word och min tidslinje nu, kombinerat med Sveriges fulaste hem - kommer nog gå fantastiskt bra! ^^

Puss!



Joanna tog sjukt snygga bilder alltså ;)



Lunch! Joanna kör på något nyttigare lunch än Lovisa och mig - sjukt snygg bild det här med ^^

/emma.

New day

Måndag. Och vet du? Det känns faktiskt som måndag idag. Det var grymt tröttsamt i morse och det regnar. Om en halvtimma borde jag bege mig till tåget för att åka hem till Lovisa (kursare) och plugga. En halvtimma?! Frågan är om jag hinner komma på vad jag ska ha på mig... Annars skjuter jag upp det en kvart, kan ju inte skada :) Så, vad ska man ha på sig?!! Vilket dilemma va... Men mina naglar är iaf fin fint lackade i Tasmanian devil made me do it från OPI. :)

Ha en superduperdag vettja!



Godmorgon!

/emma.

Mörkt

Det är mörkt ute och jag tror hela tiden att klockan är mer än vad den egentligen är! Lite små jobbigt... I-landsproblem dock ^^ Går inget vidare kul på tv, kollar just nu på "Ensam mamma söker" vilket säger det mesta, visst det är ett mysigt program men jag vill se nåt kul, kul! Får se om det börjar nåt kl nio :) Käkar glass ikväll igen, gott som tusan är det! Har bokat in massa träningspass nästa vecka så jag får nog allt kompenserat för mitt gottande, just nu är jag uppe i sex inbokade pass. Herregud jag är galen!

Det får bli allt för ikväll tycker jag! Imorgon kommer jag befinna mig hemma hos Lovisa med Joanna för plugg, plugg innan föreläsningen 16-18. Fab om jag får säga det själv!

Puss pusss



Perfekt mys, detta förra helgen med Eva och Loijs hemma hos Eva. Bästa! Scone och te. Jag dog lite.

/emma.

Last week

Lite av förra veckans klädval och annat smått och gott helt enkelt!




Kjolar i mitt hjärta!



Randigt också i mitt hjärta :)



Mer stickat såklart. Samma nitbälte som tidigare i veckan - najs I lajk.



Lekte lite med plattången! Lite glammigt blev det allt ;)



Svarta naglar och en clementin. Nu ska jag lacka dem med mitt nya röd-orangea OPI istället!

/emma.

A gift

Farmor och Farfar var i New York för någon vecka sen och hade det trevligt (inte alls avis, verkligen inte... Hum...) och Maja och jag tog tillfället i akt att önska oss nagellack från OPI - älska! Jag önskade mig ett svart och ett röd-orange (lite korall-aktigt) och dem fick vi idag! Åhh - lycka :)



Mjaaauu! Rosettörhängena är mina favvisar sen jag tog körkort (present till mig själv) för ett år sen.

/emma.

Lovely day

Har haft en otroligt fin dag med Farmor och Farfar idag (F&F). Vi promenerade i två timmar till Djurgården från Centralstationen och sen vidare på Djurgården med lunch på Ulla Winbladh - gud vad gott! Och gud vad fantastiskt trevligt!

Imorse var det lite risigt väder så både jag och Maja tog på oss våra gummistövlar... Självklart blev det fin fint väder hela dagen för det - inte oss emot alltså! Solen sken när vi gick runt Djurgården och vi pratade på. Att köttbullarna på Ulla håller tipp-topp-klass är ingen överraskning och sen bjöd F&F oss på en fika på NK innan de åkte hem strax efter fyra. Så en heldag helt enkelt - så himla mysigt!



Farmor, Maja, Emil och Farfar (med farmors handväska - han är en riktigt karl han;) när vi traskade på Djurgården.



Fikan på NK efter mums-lunchen på Ulla. Ett glatt gäng - går inte att säga annat!



Lillebror Emil och jag + min latte alltså.



Svårt att tajma in att kolla in i rätt kamera när det är två som dyker upp samtidigt.

/emma.

Vi hade iaf tur med vädret

Kanske inte, men man får se det positivt - det kunde ha varit värre! Just nu sitter jag i sägen och kollar på musikvideos, borde sminka mig och fixa lite innan vi syskon ska åka in till stan där vi ska träffa F&F (a.k.a. Farmor och Farfar) på stationen. Vi ska ta en promenad vilket kanske inte känns optimalt just i nuläget (regn), men det är ju uppfriskande och skönt för det. Till lunchen ska vi gå till Ulla Winbladh som sagt och käka deras köttbullar - livet! Perfekt att komma in och värma sig på ett mysigt ställe efter en ruggig promenad om inte annat!

Ha en underbar söndag! Det ska minsann jag :)

Puss å hej!



Är det bara jag som är svag, svag, svag för underbart tjusiga körsbärsträd när de blommar?

/emma.

Trött javisst

Höll på att somna på Lidingöbanan runt kl åtta ikväll när jag var på väg hem från träningen och sen är jag ändå uppe till nu?! Jag är nog ganska vrickad. Bra att veta... ^^

Imorgon ska jag nämligen upp tidigt igen och spendera dagen med Farmor och Farfar och mina syskon på stan. Vi hittade inget bra muséeum så vi får se hur det blir med den saken, men promenad på Djurgården och en lunch på Ulla Winbladh blir det iaf :) Kommer bli himskans trevligt!

Godnatt på er sötnisar!



/emma.

P.S. Johan, gå och lägg dig!

Power x 2

Idag måste jag sätta lite fart med både träningen och plugget. Bär av in till stan om ett slag och sen ska jag läsa minst 50 sidor (vilket inte räcker till...) och sen träna ett svettigt PowerStep pass på Odenplan. Jobbigt! Men det är ändå lördag! Imorgon kommer dagen iofs också gå bort lite då F&F kommer på besök! Najs, najs. Inte mig emot! Kommer bli kalas kalas!

Ha en toppen dag nu! Pusss



Men först frukost, gissa mitt punctum i denna bild ;) (Initialerna på skeden - iofs fokus men ändå)

/emma.

Plugg i kombination med fika måste

-8a4e892b9e7de7ed438ace23bb17ae5.png

Kolla varifrån!

Plugg i kombination med fika måste vara optimalt. Att det regnar ute gör det ännu mysigare! Sitter på mitt favoritcafé, eller dit jag gick ganska ofta för några år sen:) Mys! Ha en din dag! Puss på er!


Tillbaka på lördag?

Snart ska jag åka till Centralen och hämta mitt besök :) Kommer antagligen var lite frånvarande här på bloggen tills lördag kväll (blir plugg på något café och sen ett PowerStep pass på det - måste! - på lördag). På söndag kommer Farmor och Farfar till Sthlm (gav dem det i födelsedagspresent) för att ha en hel dag med oss barnbarn! Blir nog en promenad, en lunch och kanske något muséebesök. Kanoners!

Ha det riktigt bra, och bli inte för ledsen om jag inte skriver något längre här till på lördag;) Jag kommer tillbaka! ^^

Puss på er!



Bjuder på en mysbild.

/emma.

Feja och fixa

Jag röjer undan högen högarna på golvet just nu, skönt att se hur golvet ser ut för en gångsskull. Jag har alltså sjukt mycket prylar (eller liten yta att ha dem på) men framför allt kläder. Stoppade undan sommarkläderna i mitt utrymme under trappen (hett tips: öppna inte dörren om du inte vill hamna under en lavin av prylar) och tog fram vinterkläderna (det jag hittade - har stoppat undan dem lite överallt verkar det som). Börjar faktiskt likna något. Ska organisera lite på skrivbordet och släta till lakanen och sen kan jag nog kosta på mig att sova - det är en ny dag imorgon! :)

Gonatt på er!



Hade jag inte sagt nej till nej, skoförvaring och skor!!

/emma.

83 av 86

Fyra ord: JAG ÄR SÅ GRYM!

Idag har jag både haft seminarium och nationellt prov i Engelska A. Om jag rockade på båda? Självklart!

Seminariet gick strålande. Träffade bl a Joanna och Lovisa innan och vi diskuterade våra modefotografier inför seminariet där vi skulle visa just våra egenvalda modefotografier. Två timmar alltså. Vi blev indelade i grupper där vi gick igenom frågorna vi skulle besvara till boken och artikeln vi valt innan vi sen fick gå upp som grupp inför alla och sammanfatta vad vi kommit fram till och sen presentera vårt foto. Det gick toppen! Jag var inte ens lite nervös när jag stod där uppe! Brukar alltid få lite hjärtflimmer men nu - nada! Väldigt intressant att höra allas åsikter om studium och punctum och deras tankar kring "mupp-boken" (som jag faktiskt börjat gilla nu).

Sen lunchade med Lovisa som åkte till London direkt när hon käkat upp, jag satt kvar en stund med en annan kursare, Hedvig och snackade lite innan vi begav oss till tunnelbanan. Jag åkte till Lidingö Centrum och köpte en Risifrutti och choklad (mm!) till nationella provet. Satt på bibblan en halvtimma innan jag tog bussen till Hersby Gymnasium.

Jag fick provet och skulle börja med "Listening", första delen var att förstå vilket yrke personerna snackade om och skriva ner det i rätt ording. När exemplet de tog upp inte stämde - yrket de snacka om fanns inte ens på mitt papper! - blev jag lite fundersam men forstatte, tänkte att jag hört fel eller inte fattat. När sen förstod exakt vilka yrken de snackade om men att de inte fanns med på provet kändes det jättekonstigt. Men jag tänkte att det var väl jag... Sen när de sa att nästa del av provet skulle handla om "Mountain... nånting" fattade jag att jag fått fel CD, det skulle handla om "The Queen of Rockabilly" inte om om berg! Fick gå ner till komvux-tanten och be om rätt CD vilket jag fick och efter det gick det super! Efter Listening-delen var det dags för läsförståelse (reading) och det gick även det galant, var klar fortare än tänkt. Sista och tredje delen var "Writing", ämnet var datorer och internet. Tror jag fick ihop en bra text ändå och hoppas såklart på ett bra resultat! När jag lämnade in den hade komvux-tanten rättat mina två första delar och sa att jag låg på ett starkt MVG och aboslut tyckte att jag skulle tenta upp Engelska B också. Bara tre fel på båda proven! :D Behöver jag säga att jag skuttade av lycka därifrån? Det skriftliga ska rättas och jag ska köra det muntliga sen är jag klar med Engelska A!

Kallt som katten var det när jag skulle åka hem vid sju tiden. Burr! Och nu borde jag städa rummet, ser förjäkligt ut! Tänkte ta ledigt från planerad träning imorgon så jag hinner fixa kvar innan jag ska till Centralen. Det blir kalas det!

Nu: Greys Anatomy.

Sen: Sov gott!

Pusss



/emma.

Night-i-night

Trött sa jag att jag var ja, kanske ska sova då också. Bara borsta tänderna och krypa ner under täcket... Bara och bara. Just nu känns det grymt viktigt att hålla sig vaken - trots att jag inte gör ett skit (vettig skit alltså).

Okej, det blev det nya avsnittet av Gossip Girl - inte mig emot. Men nu är det dags att sova. Ska upp kl 6 imorgonbitti med för att vara i skolan halv nio och genrepa inför semiariet med girlsen! Wish me luck :)

Pusss

Hinner inte landa

Nu är jag hemma igen efter ett PowerStep pass med mamma på Gärdet. Svinjobbigt som vanligt. Men lätt värt! Käkade både biskvi och kanelbulle i eftermiddags. Mums. Så jag tog i! Mina ben var som gele på andra konditionslåten. Aj aj. Men med lite middag i magen och klockan som närmar sig 21 blir det Desperate Housewives och relax.

Har haft en ganska produktiv dag i skolan idag, har föreberett och disskuterat kring Seminariet vi (mina närmaste kurs-buddies och jag) har imorgonbitti. Tror det blir bra faktiskt, har valt ett modefotografi som jag gillar och jag ska säga varför jag valt det, utifrån punctum. Den som inte vet var det är kan slå en pling så kan jag göra ett utlägg på ca tio minuter, kan blanda in studium, konnotation och denotation också om du vill. Fina grejer! Läste nästan ut kapitel 1 i The Fashioned Body efter föreläsningen idag, bara tre kapitel på över 100 sidor kvar sen till måndag! Woho! + en eller annan elektronisk artikel.

Imorgon blir det ännu en lång dag (börjar bli lite less att aldrig få vara hemma och bara pausa) då det är två timmar ovan nämnda seminarium följt av fyra timmars nationellt prov i Engelska A - betyget ska upp upp från G! :D Kommer nog vara lätt slut imorgonkväll också, ska iaf inte träna. Och resten av veckan har jag tagit ledigt när jag får besök :)

Äsch. Lite te till DH och jag har min kväll under kontroll.



/emma.

@ the University

Av någon märklig anledning kunde jag inte komma in på bloggen igårkväll hemma och inte heller i morse,. Det inlägget jag skrev igår fick tre bilder och allt var huller om buller. Fixat nu! Phu. Så, nu är jag alltså i bibblan på SU och ska gå och köpa mig en välförtjänt morgonkaffe som jag ska avnjuta med en medhavd macka :)

Ha en toppen dag!

/emma.

Long day (again)

Åkte till skolan tjugo i nio och var där strax efter. Läste ut mupp-boken och sen även en artikel vi skulle ha läst till idag (om de inte bytt plats på några föreläsningar). Sen käka vi lunch och läste lite till. Hade föreläsning mellan 15-17 och på det tränade jag kl 18.30 på Stureplan. Det var SVÅRT. Någon dansvariant av Step - sen att jag aldrig kört det tidigare heller gjorde det inte lättare. Men fanns det inget annat inom en rimmlig area i Sthlmsområdet som jag kunde träna efter föreläsningen så kör man. Imorgon blir det PowerStep för att ta igen - kommer hata det för att det är så jobbigt - men det är bra! :D

Imorgon ska jag vara på Universitetet kl nio och plugga som katten igen, vi ska gå igenom seminarieuppgiften tillsammans och slipa lite på det vi ska säga och sen måste jag läsa på som 17. Kommer inte kunna läsa tors-lördag så det gäller att sätta fart!

Btw, nickade till x-antal gånger på föresläningen idag. När jag nickade till som mest (så jag t o m piggnade till) sa föreläsaren att vi nog började bli trötta - jag satt rakt framför honom på tredje raden. Ooops!

Nu ska jag ta ur linserna och tvätta ansiktet, sjukt trött. Och imorgon blir det tidigt igen!

 



/emma.


Godmorgon måndag

Ännu en härlig morgon, drog mig upp redan kl sex, vet inte varför egentligen, ja eller förutom om det känns som om jag har massor att pyssla med innan det är dags att dra till skolan. Yes, du hörde rätt, dagen ska spenderas på Universitetet med en hög sötnosar och sen ska jag på Step 18.30 innan jag drar hem. Mupp-boken måste läsas ut och helst förstås till onsdag då Seminariet är, ska läsa ut den nu på morgonen och sen är målet att vi ska prata om uppgiften tillsammans idag i bibblan. Har massa annat skoj att läsa också, eller det verkar vilket fall mycket mer skoj än mupp-boken...

Ha en fantastisk dag alla fina människor!



Wake up happy :)

/emma.

The Phantom of the Opera

Den är så bra. Filmen var riktigt bra den med om man jämför med att se det live på en teater i London. Har inte sett den förut, känner att jag vill se den imorgon igen! Kärlek säger jag bara. Gud så fint!



/emma.

Mys

Har haft en mysig kväll med Eva och Loijs hos Eva. Vi åt scones, snackade och myste. Kollade på Snygg Sexig Singel för första gången på en evighet - nostalgi säger jag bara och rejält pinsam ;) Känner mig gladare nu! :) Nu kollar jag på The Phantom of the Opera och jag får rysningar. Musiken är så bra och jag minns väl när jag såg den i London i slutet av januari.

Ska återgå till filmen nu, sov sött sötnosar!

"... and now I dream again...
"

/emma.

The gate is open

Fördämningar som brister. Skrev denna text för länge sen, april 2007. Men det är samma sak om och om igen. Man tror att det upphör, men varje gång lyckas man övertyga sig själv så bra att man blir lika förvånad varje gång det brister. Och svämmar över. Alltid av samma anledning. Man tror man är starkast på jorden och stålsätter sig mot allt, men minsat lilla grej, det där man inte skyddat sig mot för man inte hade anat att det skull hända, kan utlösa förödande känslor - och då händer det.

Det är inte rättvist.


/emma.

Inspire me happy



Kisses.



Sweet tasting food.



Bows, a lot of bows.



Crazyness.



Holidays in the sun.



Unforgettable movies.



Everyday love.



Yes, love.

/emma.

Livet

Min helg har i stort sett inneburit softa, äta, slöa. Jag har läst ca 15 till sidor i "mupp-boken" och jag har ca 60 sidor kvar. Woho. Ska ha läst ut den till imorgon för att kunna gå igenom den med några kursare och förbereda för Seminariet vi har på onsdag. Jag fattar noll! Boken är kryptisk och förjäklig helt enkelt. Tänkte ta tag i den nu, om en stund.

Men först: DUSCHA! Kommer bli helt fantastiskt. Ahh. Sen ska jag sminka mig lite och krypa ner i rena, tvättmedlesdoftande kläder. Härligt! Efter söndagsmiddagen vi ska ha här hemma kl 17 ska jag och Loijs åka till Eva för scone och myskväll. Älskar mina vänner <3

Nästa vecka blir intensiv till en början, ska ha en föreläsning, seminarium och nationellt prov i engelska A och på torsdag får jag besök till lördag :) Så därför gäller det att jag läser som bara den och ligger i fas till föreläsningen på måndag (ska bara läsa fyra kapitel till måndag i en bok med långa kapitel). På söndag ska Farmor och Farfar komma till Sthlm då vi bjöd hit dem i deras födelsedagspresent. En dag med oss barnbarn - vilken vinst! Hehe. Nej men det ska bli riktigt mysigt. Hoppas på fint väder, en promenad, en trevlig lunch och kanske ett muséeumbesök!

Fast nu, duschen hägrar. Later sugarpies!

/emma.

Bortamatch

Jag är hos Loijs! Kladdkake-mys igår blev till scone-mys och (för min del) till att sova på soffan. Så jag är fortfarande at the Loijs resident. Planderar att stanna kvar tills jag läst ut mupp-boken och sen jag kan gå hem för att styra upp träningskläder osv. Loijs är dödligt sugen på kladdkaka nu så risken finns att jag får det iaf, fast idag liksom :) Sen snackade jag/vi (högtalartelefon sista halvtimman) med Eva igår och vi beslutade oss för att ses på scone efter Loijs och mitt träningspass. It'a a date then! Världens softaste helg på länge. Så, nu måste jag plugga!
Roland Barthes (författaren till mupp-boken) har nog tagit en Magiser i svårast möjliga fackliga termer i fu*ked-up meningar och bara snacka blaja - helst i böcker som vi ska läsa. Lovisa och jag kom fram till det. Whoho!

/emma.

Sex timmars sömn

Och man är fit for fight igen! Eller? Jo, just nu känner jag mig ovanligt pigg för en kväll som igår. Vad har hänt med minna dräpande bakfyllor? Peppar, peppar såklart. Detta är ju så mycket bättre! Försöker get a hold of Loijs för "bakisdag". Vi planerade det i förväg (skillat va?!) och Loijs ska baka kladdkaka t o m! Jag sa att jag minsann inte skulle hjälpa henne med det och då sa hon att hon bakar iaf, bra - dåligt? Just nu känns det toppen!

Och gissa vad - jag tog inte ett enda kort igår! What liksom? Kameramaffian? Nähä. Men det var en kul kväll! Först käkade Eva, Louise och jag middag hos Louise (Loijs) innan vi drog in mot stan. Eva skulle hänga på diverse pubar medan jag och Loijs åkte till Nathalie på St Eriksplan för förfest. En massa utbytesstudenter hängde där så jag fick snacka en hel del engelska. (Har du någonsin tänkt på att det är ganska svårt att få tungan att lyda och säga saker som man hör vad det är för ord efter några glas? Tänk dig då att göra det på engelska! En skrattfest.) Sen blev det Solidarietet och jag fick dansa! Sen var jag på 7-eleven där alla andra var och sen.. Just! Hells Kitchen - men VEM betalar 200kr i inträde?! Inte jag. Eller, iaf inte "student-jaget".

Men ja, jag kom alltså hem strax innan kl sex i morse (ca sju timmar sen nu) och somnade kl sex. Jag hade sånt oflyt! Tog tunnelbanan och glömde hoppa av på T-centralen och kom på det när jag var i gamla stan vilket förmodligen gjorde så att jag missade tåget till Ropsten. Fick glatt sätta mig och vänta i 24 minuter, men det var kallt så jag åkte till Östermalmstorg och satt där resten av tiden där jag träffade Karlis och hans kompis av en slump. Så lite sällskap på vägen hade jag! Visserligen bor jag ju längst bort på Lidingö och Karlis i centrum, så jag fick sitta och kämpa mot sömnen och försöka vakna tills dess att jag skulle av själv. Och det gick bra! Ställde alarmet på mobilen. Dock svinkallt ute! Burr.

Så, nu måste jag försöka få tag på Louise igen och se om vi kan få ihop en kladdkaka och lite läsande i någon kurslitteratursbok?! Kom igen, halva dan har ju gått ;)



Mysbild. Hade varit mys.

/emma.

Vad har man chipsen i?

SKÅL!

Nu ska jag gå till Loijs och sen blire fest på Stureplan tydligen! Woho! In i dimman, vi ses i vimmlet :)



/emma.

Knäppgök

Det är jag det. Iaf ibland. Som nyss. Jag fick inte tag på Loijs och började gå till tåget (sen som vanligt) i lite panik. Ringde henne på mobilen och då svarar hon och säger att hon sover. What? Why? Jaha. Klockan var 7.50 inte 8.50. Jag och klockan alltså! Ibland blir det tvärt kortslutning och inget funkar. Men, det är ju bra att jag ligger en timma före och inte efter. Ja, det är ju alltid nåt.

Nu städar jag garderoben en timma innan jag kan dra till SATS. Bra där!

/emma.

Godmorgon fredag!

Nu är jag uppe så här rysligt tidigt igen, eller nja, skulle egentligen gå upp kl sex men snoozade i 50 minuter så klockan var mer sju när jag ryckte upp mig och hasade upp till köket. Först på planeringen är ett jobbigt träningspass på SATS, Power Step är verkligen ett av de jobbigaste passen konditionsmässigt. Helt sinnes är det. Man varvar kondition med styrka (skivstång) och svetten RINNER. Har en hat-kärlek till det passet, är verkligen så jobbigt men efteråt känns det också bra - vilket är ett måste! Intervallträning och fettförbränning när den är som bäst helt enkelt!

Sen måste jag vi Lidingö Centrum och köpa en flaska vin och efter det får vi (Loijs och jag) dra till Universitetet. Hoppas nästan att Loijs har bli så kan vi dumpa våra väskor och så i den och inte släpa runt på det halva dagen... Sen ska vi alltså ut, var vet jag inte, har en liten oroskänsla av att det kanske inte kommer bli som förväntat... Loijs och Nattis vill nämligen till Stureplan någonstans och jag är inte helt hundra. Var länge sen jag var där nu och det är fan snobbigt! Tricket är väl att komma på innan var man ska och sen komma in och därefter - pusta ut! Det löser sig, bra musik är också ett nyckelord.

Nu ska jag hoppa i träningskläderna och packa ner det jag ska ha på mig senare - vad, vad, vad? -, borsta tänderna och sätta av till tåget. Yeey! Ännu en pepp dag och det bästa är väl att det är fredag! Dock ingen ro och ingen rast - plenty to study! Tentan har faktiskt börjat närma sig, 26 oktober händer den - svälj. Men det kommer gå fin, fint!

Puss å kram på er!



/emma.

Lång dag

Min dag har varit lång, känner mig helt slut i hela kroppen nu - visserligen har jag tränat ikväll - och trött i huvudet. Åkte med mamma till Ropsten och sen vidare till Universitetet strax innan åtta och sen stannade jag kvar där tills halv sex då jag åkte till SATS på Lidingö. LÅNG DAG. Kom hem för kanske en timma sen och jag är matt. Ska nog tänka på refrängen ganska snart ändå. Men måste röja på rummet, packa träningsväskan - Power Step imorgonbitti - och allmänt förbereda mig inför morgondagen. Ska ut imorgon ju!

Så, upp tidigt, på med träningskläder, iväg till SATS, sen till Lidingö Centrum - fixa alkohol till kvällen, till SU - föreläsning, hem igen och snygga till mig innan middag hos Eva och sen utgång! Phu. Jag måste nog sova snart alltså... Känner mig lite stressad. Inte bra

Blir sur på en sak, mitt mms-blogg-inlägg kom inte fram i morse - andra gången nu!

Godnatt på er! Hoppas ni haft en kalasdag :)

/emma.

Morrn, morrn!

Gissa vilken galning som gick upp kl sex imorse? Alltså för en timma sen, och i princip är klar att möta dagen (ehh... ja när jag väl kommer på vad jag ska ha på mig, fixat håret och packat träningskläderna alltså) - jo jag. Och twisten? Jag är "ledig" idag! Iofs, pluggar man ska man ju vara duktig mer än på föreläsningarna, men det känns liksom som att jag är lite väl ambitiös ibland - vilket bara är strålande! Att jag känner pepp inför en dag på Universitetet liksom! Woho - bara att tacka och ta emot. Dock är min iPod urladdad, var är min sladd? Den är spårlöst. Får se om syrran vill vara en darling ännu en gång (hon har också iPod-laddar-sladd) - oj jag hade kvar sladde sen sist ^^ - Thank god för en söt systeryster!

Ligger två-tre plus på min personliga pluslista idag föresten! 1, Jag har matlåda till lunchen idag. 2, Jag har gjort en macka med ost och gruka att ha till kaffet jag köper på SU. BLESS! 3, Hum.. Äsch, alltmänt bra start på dagen helt enkelt!

Jag måste ändå säga att jag är glad att jag sällan vaknar och är på dåligt humör, visst - jag är trött som tusan som alla andra - men jag är sällan, sällan grinig och förbannad när jag vaknar. Vet dock inte hur mycket påfrestning (tjat någon?) som behövs för att jag ska bli sur på morgonen, men det händer så sällan att jag inte har någon koll. Något att vara glad för antar jag, för vem har lust att vakna sur som ett citron varje morgon? Nä, precis, hellre glad som en sol! :)

Ha en fantastisk dag! Det är torsdag, snart helg för dem som kämpar för den, en helt vanlig dag för vissa och kanske en dag då något extra speciellt kommer hända... Vem vet, det är din dag och du väljer vad du gör med den! :)

Pussar å kramar



Pyssla lite kanske?

/emma.

Still up

Yes. Varför kan jag inte bara gå och lägga mig kl 22.00 (eller iaf 23?) för en gång skull? Mja. Inget för mig verkar det som, även fast jag vet att jag kommer vara d-ö-d imorgon bitti (kålsvart är det ute också!). Jaja. Ska bläddra lite mer i utbildningskatalogerna, blev inte mycket av den varan när jag kollade på Greys Anatomy - alltid lika bra! - och sen kollade jag på Gossip Girl också, nytt avsnitt ute igår ;)

Men jaja. Blir Universitetet imorgon också, toppat av ett Step-pass kl 18.30 - naaajs! Myser redan med tanken att jag kommer sitta i en soffa med en kopp kaffe imorgonbitti :)

Sov gott sen!

/emma.

Great day - as usual

Som vanligt då, majoriteten av mina dagar är ju just bra! Har spenderat just denna härliga dag mestandels på Universitetet där jag pluggat i en av bibliotekets soffor (stammis), snackat med min söta kursare Lovisa när hon dök upp strax efter tio och sen avnjutit tre timmars föreläsning och tenta-info. Underbart var att jag hade läst kompendiet inför föreläsningen och att föreläsningen var så bra att jag nu förstår precis. Okej, det där kommer jag antagligen få äta upp sen - men ändå!

Jag hade en liten idé i bakhuvudet under dagen också, såg igår att man som student får se The ugly truth denna vecka för endast 60kr (som på den gamla goda tiden) vilket jag hemskt gärna ville göra! Rabatten håller i sig måndag till torsdag och imorgon vill jag helst bara plugga hela dagen, avslutat med ett träningspass så jag chansade och åkte in till stan och Sergel för att kolla på just The ugly truth kl 16.30. Föreläsningen slutade alltså kl 16... Men jag hann! 16.25 stod jag i kassan på Sergel och bad att få köpa en biljett. Cool. Jag fick äntligen se filmen och den var jättebra! Inte "The-Proposal-bra" men absolut bra, skrattade rejält många gånger! Haha. Bl a vibrerande trosor på en restaurang... Ska inte gå in mer på det men det var kul om man säger så ;) Se den om du vill också har en förkärlek till romantiska komedier! Ett härligt avslut på denna dagen helt enkelt. Eller iofs, den är ju inte slut än - Greys Anatomy kl 21.00 och lite bläddrande i utbildningskataloger kommer fullända den :)

Puss och kram!


/emma.


En ny dag

Godmorgon alla fina människor som finns där ute i världen!

En ny morgon, en ny dag och det är nu det börjar! Själv ska jag åka till Universitetet och plugga innan maratonföreläsning på tre timmar, visserligen tentainfo också. Tror jag får sällskap av Lovisa (kursare) vilket är väldigt trevligt! Någon att luncha med och snacka gojja med när man inte orkar läsa längre. Längtar redan efter den där kaffen jag alltid köpter när jag kommit fram och erövrat en soffa. Tar av mig skorna och kryper ihop i ett hörn av soffan och smuttar på mitt kaffe. Ahh! Underbart.

Fick inget sällskap till Boxen imorgon så jag kör en vilodag, får köra desto hårdare med träningen senare i veckan. Yes indeed! Ha en fantastisk dag, vad du än beslutar dig för att göra!

Puss ♥

 

/emma.


Close your eyes...

Nu är denna dagen slut, längtar redan till imorgon då jag minsann ska lägga på ett kål gällande lite allt möjligt. Känns som att denna dagen rann mig lite ur händerna. Men man ska ju få ha sånna dagar också har jag hört. Yes, yes.

Sov gott!

DH

DH som i Desperate Housewives - har missat många avsnitt men det skiter jag i - dags att kolla in Wisteria Lane och de heta hemmafruarna!

/emma.

Middag i ugnen

Lagar mat just nu! Eller ja kanske inte just precis nu, men pannkakan är i ugnen. Skönt att inte behöva konstla allt för mycket! Sen skippade jag att ta bilder på middags-processen idag, känns liksom som att alla vet hur det ser ut när man gör ugnspannkaka med bacon och spenat. Man behöver ju inte vara övertydlig ;)

Kanske ska passa på att läsa lite i Fashion Therory när jag ändå väntar på pannkakan. Good plan. Grejen med mig är ofta att jag säger att jag ska göra ca 100 saker och sen gör jag max en av de 100 göromålen. Som med plugget t ex, alla i min kurs tror att jag är en överambitiös jävel som pluggar hela tiden. Men så är det ju inte! Okej visst, jag säger ofta att jag ska det men sen gör jag det ju inte! Gaah. Man kan ju bli tokig! Fast, jag kan om jag vill och ibland pluggar jag faktiskt som jag säger att jag ska göra. Som imorgon, har föreläsning och tenta-info mellan 13-16.00 och innan dess kan jag faktiskt sitta i en soffa i biblioteket på SU och plugga innan - går mycket bättre än att sitta hemma iaf!

Pusss

/emma.

Fika, fika och plugg

I söndags, kanelbullensdag, gick jag igenom mycket för att få den där kanelbullen och kaffen. Hade träningsvärk som hette duga och det spöregnade ute. Ändå gav jag mig av till ICA, a du kan tänka dig. Jag är officiellt en sucker för fika. Finns det rehab för sånt här? Eller är det okej så länge jag ger fan i sockerrika bakverk (vattnas i munnen bara jag tänker på det) och gör latten hemma istället? Vet inte jag. Men å andra sidan är det riktigt mysigt att fika hemma ändå, speciellt i kombination med att plugga (som jag visserligen inte gjort idag). Så här såg det ut i söndags på min säng. Mmm!



Kaffe (vanligt kaffe, mjölk-latten gav ingen effekt) i Starbucksmugg.



Den omtalade kanelbullen, dock från ICA och inte ett bageri... God för det!!



Plugg.

/emma.

GårDAGENS

Jag hade på mig mysigt och stickat igår (vad annars) då jag satt i en soffa på Universitetet och läste. Skönt, skönt. Passar mig perfekt. Just nu tycker jag ändå om vädret där ute, det är kallt, jojo, men det regnar inte och man kan klä på sig lite extra bara. Värre blir det sen när det är snö blandat regn och blåst och det känns som att inga stickade koftor står emot kylan. Det är vackert ute och vackrare kommer det bli. Färgerna är på ingång och det är så där frasigt ute. Ja jag gillart. Så igår hade jag på mig passande kläder helt enkelt. Stickat från Monki, ett fodral och leggings - min personliga uniform.



Myspys att försvinna i.



En rosett på det såklart!

/emma.

Baristamästare?

Ärligt nu då. Jag har läst en sida i The Fashioned Body. Bra där! Istället har jag övat på mina Baristakunskaper för att få mig en dos med koffein för dagen. Dricker bara en kopp kaffe om dagen och de vanliga bryggkaffet var slut - panik! Så jag fick göra ett andra försök med espressomaskinen och ång-sprutar-munstycket (för att skumma mjölken). Och gissa vad! Jag fick till det. Jag är kung! Eller drottning. Min latte smakade inte bara mjölk utan även kaffe denna gången! Så, mästaren i Baristakonster hittar ni här! Kanske ska öppna ett café istället för att plugga...



Åh så fin! Skummet är i världsklass (vad annars).



Stolt, stolt, stolt. Med kanel på toppen! Nästan så att det liknar ett hjärta - shit va jag är grym! :D

/emma.

66

Jag blev inte lite chockad när jag kollade in min statistik och såg att jag haft 66 unika besökare på bloggen igår! Det är galet! Välkomna! :D

/emma.

Vaken?

Nu är jag lite piggare än jag var förut - thank god! Blev om inte annat mer vaken efter mitt svettiga Step pass - åh det är så härligt efteråt! Nu är jag alltså hemma igen, nyduschad och redo att plugga. Ska gå upp till vardagsrummet och en soffa med filt för att läsa lite i en ny bok, The Fashioned Body, som känns ganska lovande ändå. På engelska men ändå inte så knepigt "posh" engelsk och den verkar lättläst! Woho för det.

Såg också att man som student denna veckan får gå på bl a The ugly truth för 60kr på bio. Det ska jag lätt göra! Om ingen hänger med går jag själv - jag ska se den! - på torsdag tänkte jag. Älskart, vardagslyx!



(Tycker dock omslaget ser ut som något en treåring åstakommit i paint - jag skulle kunna göra det såå mycket snyggare! - paint!:)

/emma.

Tired

Oj vad trött jag kände mig när klockan ringde kl 9 i morse. Visst, det är inte tidigt och jag somnade iaf innan tolv igårkväll (visserligen sent ändå) men jag kände mig helt död imorse. Funderade först på om det var helg, sen undrade jag vilken dag det egentligen är osv. Tills jag kom fram till att det är tisdag. Helt vimsig!

Om cirkus en timma ska jag sätta mig på Lidingö tåget och hoppa av vid SATS för att köra ett Step-pass. Nu kan jag koregrafin så det blir riktigt jobbigt, man kan liksom ta i mer då. Sist orkade jag inte stå och stepa upp och ner mellan varven - bara segt ju! Roligare att bara köra! Så! Det blir det första träningspasset denna vecka och minst tre till ska det bli, iaf om jag får bestämma! :) Hej hej beach 2010!

/emma.

Framtid

Åh. Känner mig helt trött just nu. Var i skolan halv tio, fick skjuts till Ropsten vilket skyndade på det något. Har alltså pluggat hela dagen, med en viss betoning på att jag inte pluggat speciellt effektivt hela dagen, så det är minst sagt en överdrift. Men ett kompendium är i alla fall utläst och jag tror jag har greppat lite vad det handlar om - vilket är en fördel - trots att texten var sjukt flummig.

Sen snackade jag och Lovisa (min kursare) om framtiden idag och hon sa att hon vet något om en "Fashion manager, managment" utbildning i Borås. Jag blev eld och lågor - såklart! Kollade upp det hela i en dator en timma senare och blev minst sagt besviken när jag såg att jag var tvungen att ha en kandidatexamen i företagsekonomi, design, teknik eller industriell ekonomi - hur fixar man det på en vecka liksom? + Att jag måste läsa Matte C (gjorde aldrig det pga att jag typ failade Matte B - fick G) vilket fick motivationsnivån att gå i botten...

Ledsen och besviken skönk jag ner i en soffa igen och läste vidare. Sen när Lovisa kom tillbaka efter några timmar sa jag att det inte alls går att genomföra. Då sa hon att vi visst kan det och att det är en kanditad vi ska ta först för att sen ha möjlighet att lägga på ett år eller två och ta en magister. Aha. Gud va bra! Blev toppen-kalas-glad igen! Vi kollade i en dator efter föreläsningen för att leta upp utbildningen och den enda vi hittade som verkar vara den utbildning Lovisa hittat innan heter:  Textil produktutveckling med entreprenörs- och affärsinriktning och man kan jobba med bl a inköp, försäljning, marknadsföring eller kvalitetsuppföljning. Och sen kan man som sagt lägga på t ex ett år med denna kurs: Magisterutbildning i Fashion Managment med intriktning modemarknadsföring som låter prima, prima!

Jaha, nu har jag i mina tankar redan kommit in på denna utbildning och funderar på om jag ska kolla efter boende. Hoppas nu bara att jag har tillräckligt med bra betyg för att komma in till nästa höst, förhoppningsvis kan jag läsa upp Engelska A och även B till åtminstone VG så bättrar jag på chansen lite iaf. Håll tummarna i typ ett år nu då!

Hade varit sååå bra!!!!! Känns liksom som något jag faktiskt vill läsa och skulle tycka var kul! Yes, yes.



/emma.

It's time





Ha en underbar dag!!

/emma.

Godnatt världen

Ska upp kl halv sju imorgon hade jag tänkt. Lika bra att sova då! Kommer bli en kanonvecka känner jag på mig! Denna helgen har varit väldigt lat, om man bortser från hårdträningen i lördags (mastodontträningsvärk idag) så har jag inte gjort mycket. Det har varit skönt, men det kommer bli ännu skönare att starta en ny vecka och sätta igång igen. Det får inte bli förmycket av det goda - eller nja, mer gott kommer det ju bli! :D

Så godnatt, är tillbaka imorgonkväll igen. Har föreläsning med underbare Potvin 16-17 som kommer bli kanoners med plugg före det!

Sweet dreams!



/emma.

Korvgryta med sting

Maten jag lagade förra veckan till familjen blev väldigt god, lika god som godis ungefär. Testa bara, lätta var den att göra också och snabbt gick det! Jag ändrade receptet något men till det bättre vill jag påstå :)

Recept
4 port

300 gram
Falukorv (jag tog chorizo istället)
1 st
gul lök
1 msk
olivolja
1 st
röd paprika
1 tsk
curry
0,5 tsk
chiliflingor, torkade (funkar lika bra med chilipulver)
1 burk
konserverade kidneybönor
4 dl
krossade tomater, med basilika (jag tog med chilismak)
1 dl
vatten
1,5 dl
crème fraiche
0,5 st
grönsaksbuljongtärning


salt och peppar



Ingridienserna. Färgstarkt!



Hacka lök och korv i lämpligt stora bitar med bra form.



Stek på löken och korven ett slag (i olivoljan) innan du slänger på den hackade paprikan också.



Oj nu gick det undan, men efter föregående bild/steg strör man över curryn (hade dock ingen hemma så jag körde utan) och chilin. Tillsätt sen de sköljda kidneybönorna, vatten, krossade tomater, creme fraiche och buljongtärningen (tips: smula sönder den över grytan). Låt koka i 5 minuter och smaka av med salt och peppar.



Servera med ris (eller varför inte bulgur?) och en god sallad. Och sanna mina ord, det var sjuuuukt gott! Är nog svag för kryddig korv alltså, och kryddig mat i största allmänhet, fast - lagom är bäst!

Enjoy!

/emma.

Downwards

Liten svacka. Men imorgon är det en ny dag som innebär helhjärtat plugg och en timmas föreläsning med vår favorit Potvin (Kanadensisk homosexuell med humor i världsklass) som ska snacka om "advertising the male body" eller nåt sånt. Kommer bli kalas! Tar tåget vid nio imorgon och ska innan dess fixa matlåda hade jag tänkt. Spara lite pengar någon?

7 miljonärer gör väl varken från eller till just nu, men det är iaf något att titta på - lite smått hjärndött men skönt för det - på 5an.

Puss!

Nu då?

Efter bulle, kaffe och 134 minuter Star Wars, Episode III: Revenge of the Sith, kan jag äntligen börja plugga. Skönt att det har tagit hela dagen att komma på det. Sen small min sänglampa till så den måste jag byta först. Hoho liksom.

Äsch. Hej hej!


Värt?

Jag gick till ICA nu i spöregn, med rosa gummistövlar på fötterna, och mastodont träningsvärk (tänk steloperation) - för en kanelbulle! Var det värt det? Hum. Ska koka en kopp kaffe (mjölklatten har inte haft någon effekt) och smaka på bullen. Sen återkommer jag om det var värt det eller ej!

/emma.

Edit: SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ värt! En kopp kaffe och dagen är fulländad! Plugg? Mja, film låter mysigare... ;)

Beyond behind

Vad är det med mig?! Missade något så stort som att det är Kanelbullensdag idag. Tur att man har Facebook (myntet trillade inte ens ner när jag kollade på nyhetsmorgon där de bakade bullar och snackade om "bakverkshögtider"...) och alla vänner som skriver att de ska käka kanelbullar i sin status. Phu. (Var är världen på väg?) Men vad skulle man göra utan Facebook? Ha ett liv och massa tid över. Kanske det.

Så, jag läste en sida i mitt kompendium innan jag bestämde mig för att ge mig ut i regenet (damn) och gå till ICA för att lämna tillbaka filmen och köpa en kanelbulle. Mumma! Ska bara sätta upp håret och sätta på mig nåt med luva och dra ut... Snart...

/emma.

Blod, svett och tårar

Mamma tyckte att jag också skulle göra en latte i vår lilla espressomaskin som vi tydligen har, istället för att koka kaffe i vår hederliga kaffebryggare. Hon har köpt en liten grej som maler kaffebönor (ekologiska såklart) och sen har man "olika insatser" och man ska värma upp vattnet, glöm inte vattnet! Och sen ska man skumma mjölk, håll handen under behållaren tills du känner att mjölken blir varm, (jag är livrädd för allt som är skållhett, typ ugnar och sånt, inte minst munstycken som sprutar skållhet vattenånga) sen ska du fixa lite till, banka bort luftbubblor och gud vet allt. Sen fastnade ju det malda kaffet i maskinen också. Spruta ut överflödigt vatten bla bla bla...

Resultat: Min första egengjorda latte smakar mest varm mjölk. Skummet är dock i värdsklass (halva glaset). Om det var värt det? Eh. Jag förstår i alla fall varför en latte kostar vad den kostar på Caféer. Det är ett tårdrypande jobb!

/emma.

Söndag, söndag, söndag

Jag tog sovmorgon, eller ja, jag ställde klockan på 10 men snoozade till halv 11 och nu har klockan hunnit bli 12. Bra där. Jag skippar träningen - träningsvärk i benen som heter duga - och funderar på att plocka ut alla sommarkläder ur garderoben och ersätta dem med stickat och varmt. Sen plugga också. Börjar känna mig pepp på det! Kanske en snabbdusch, några tryck på kaffebryggaren och en macka och allt är all set. Sounds good to me.

Antar att jag kommer läsa ca tre rader och sen blogga lite mer. I know me. Men vi kan ju hoppas på en liten förändring :P

Puss!

Män som hatar kvinnor

Jag gav upp när det gäller att läsa Milleniumtriologin av Stieg Larsson och kollade på filmen ikväll istället. GUD. VAD. BRA. DEN. VAR. Helt fantastiskt. Läskig, spännande, oförväntad och ja, så jäkla bra. Grotesk oja, många gånger och sjukt hemsk men ack så bra. Älskar Lisbeths hämd. Den är underbar. På ett tragiskt sätt såklart, men sånna jävlar... Okej, jag borde varva ner. Men den var sjukt bra! Se den om du inte sätt den säger jag bara!



/emma.

Brighton reunion (två månader senare)

Ja men typ, jag måste ju skärpa mig. Men jag har helt glömt av det och kom på det nu! Bara till att ladda upp foton då! Let's do it!



Ahh, efter en fartfylld (bokstavligt talat) resa med Calle från Sthlm i hans gamla SAAB var vi äntligen framme (i ett stycke).



Många kära återseenden!



Många intressanta diskussioner efter några öl, mycket intressant ^^



Öldrickande i riktig Brighton-anda.



Och det var första kvällen det. Är stolt över Calle som reste tält full som en kastrull där jag sen fick sova - ahh!



Vårt första camp, sen tyckte Jon att vi skulel flytta. Suck.



Klädde mig passande dagen till ära - den "stora" Brighton-reunion-festen skulle gå av stapeln till kvällen!



På väg till vårt andra camp, vi tog en "liten" omväg runt hela ön. Pumpa i bilen. Fett med cool (eh?!)



Ös var bara förnamnet.



Är man arbetslös hittar man på annat att göra, t ex bugga en monstermegamusikmaskin i en vecka. Det är riktiga takter det Calle!



Middag innan partyt. Eve med sin bakpotatis och skagenröra - mm!



Jag tog min första öl för kvällen.



Det rammlade in nytt härligt folk till ön (Visingsö). Bla snyggo Idis.



Ida och hennes syrra Hanna drog runt knuten på Värdshuset och bättrade på fyllan.



Mer kramkalas, Emelie åkte hem efter bara en eller två ynka timmar på ön - snyft!



Vi drog till skolan (Braheskolan som alltså hör ihop med skolan jag pluggade på i Brighton) och invarderade. Jag med min härliga grogg och Calle + Helena. Det är på god väg!



Jag fick mig många svängom's med bla Idis! Älskar att bugga när jag börjar... Eh. Ja, när allt blir kul :)



Nils aka Snel Hest med Jon på ryggen och jag då - inte alls krystat.



Makin' love to the music - tydligen.



Skönaste bilden. Att jag äntligen lyckas blunda med ena ögat och hålla det andra öppet förvånar mig fortfarande och jag kan inte för mitt liv komma på hur jag gjorde...



Dans var det ja! Satt inte still en sekund, nåväl kanske för att ta en klunk eller två :)



Hoppbilder när de är som bäst - jag lyckas alltid!



Inlevelse när den är som bäst.



Dan efter. Förvånandsvärt pigga måste jag säga. Men det är klart, musik gör det mesta!



Fika <3



Första försöket att vara kulturella. En kyrka. Jag har min bästa vän för helgen - nyponsoppan!



Nåt slott/fästning som visst haft betydelse.



Hitta ett monster.



Sen åkte jag med den här bruden (bästa Amanda) mot Tranemo och Nittorp - men det är en annan histora. (Inte utan min nyponsoppa!)

Puss!

/emma.




Oslagbar trio

Kollade på lite bilder från de senaste helgernas bravader. Blir mycket kul med dessa två damer. Puss på er! <3





/emma.

I'm a geek

Jag kollar på Star Wars Episode II, Attack of the clones. Kom på att jag inte sett de två sista (eller ska jag säga första?) filmerna. Dags nu då! Lite nördigt men för 17, man ska i alla fall ha sett dem alla en gång :) Fast snart blir det till att fixa tacos och efter det ska jag hem till Loijs som sagt. Ha en skön kväll!

Puss å hej igen!

Sounds like heaven

Loijs ringde nyss, hon ska inte ut trots allt, istället föreslog hon filmkväll och godis! Det kan ju inte bli mer passande. Det regnar ute (det fina höstvädret ersattes av regn) och min fika med mamma i soffan kunde inte heller ha varit bättre. Mysispysis! Så, jag har bokat Män som hatar kvinnor och Emil är gullig nog att plocka ut den så jag slipper gå till ICA om redan en timma. Jag struntar i att läsa Stieg Larsson böckerna, jag har inte tid och jag vill så gärna se filmerna! Apropå läsa, har inte pluggat en rad idag, men imorgon innan träningen (lutar åt Body Combat) måste jag se till att läsa lite, har inte direkt läst det jag tänkte att jag skulle läsa den här veckan. Men det är okej. En sån här "gör-inget-speciellt-dag" måste man få ha ibland. Ack så skönt det har varit också!

Pussar å kramar för kvällen!



Le Love.

/emma.

Hot and steamy

Nu på morgonen har jag tränat både Body Pump (länge sen nu!) och Steamy Windows, som är en eventklass för sex veckor framåt. Oj. Det var porrigt på hög nivå (för att tillhöra de stela svenska folkslaget alltså). Vi fick jucka (ursäkta) och vicka på höfterna så in i h-vete! Så jäkla kul var det också! Man kunde ju inte låta bli att fnissa när man svängde på rumpan hit och dit och trixade på stången. Klev över stången, sparkade upp den och gud vet allt. Vi använde oss alltså av skivstång som käpp, utan vikter. Kul, kul, kul! Det måste jag lätt göra om nästan lördag! Var ganska mör i musklerna efter Pumpen dock, men jag fixade det ju! Grym jag e ;)

Nu har jag knaprat i mig en knäckemacka med potatis på (sinnesgott). Mamma ska komma hem med bröd från Högberga och vi ska ta en mysfika ihop i soffan med kaffe. Det är lördagsmys det! Sen vill hon få ut mig på promenad, men jag känner mig helt död i benen så vi får se. :)

Tills jag skriver igen, ha en myspys lördag! Kolla in de fina färgerna på löven om du inte har nåt att göra vettja!

Pusss


/emma.

Från lillebror

Min lillebror är BMW frälst. Detta fick jag av honom nu. För att citera "man längtar så efter just resan till jobbet att man inte ens hinner öppna dörren". Måste medge att den är bra :)

Sov gott!


/emma.

Burr

Öppnade fönstret för lite frisk luft i rummet. Aj aj. Kallt som i en iglo här nu. Koftan på, nästan så fingervantarna också åker på (om jag hade hittat dem). Så, kollade min internetbank - OMG - får fasen baka eget om jag ska fika i fortsättningen - vilket jag ändå inte borde göra!

Ska köra Body Pump och Steamy Windows imorgonbitti på SATS hade jag tänkt! Steamy Windows är en eventklass som ska hålla på i fem-sex veckor framåt. Ska bli kul att se vad det är. Vi kommer använda oss av en skivstång (utan vikter då) som käpp och sen blir det dans och till att svänga på höfterna om jag förstått rätt :) Kommer bli askul!

Klockan åtta ska jag upp imorgon alltså. Hua. Ska kanske till och med fråga mamma om jag får låna bilen... Om hon inte hinner läsa det här såklart ;)

Nu ska jag fixa inför morgondagen, måste organisera, komma på vad jag ska ha på mig och sånna tunga grejer ^^

Puss på er!

/emma.

Pyssel vs. plugg

Det här gjorde jag förra söndagen när jag egentligen skulle ha pluggat - kan man tycka. Men mitt Sydafrika-album är iaf klart så jag åstakom ju något nödvändigt iaf. Hrm...



Stolt.



Ser ut som något en 5-åring åstakommit, kan ju trösta med att det är snyggare i albumet än på denna första sida ^^



När jag var klar med albummet, gick jag upp till vardagsrummet och åt tårta för mamma <3 Härligt söndag måste jag säga!

/emma.

Muffins Fabriken

I torsdags var som sagt jag och Eva på Muffins Fabriken och jag dog lite. Har velat gå dit sen lillsyrran sa att den fanns och att hon brukar hänga där jämt. Jag var avis. Tills Eva sa något i stil med "Men jag vet! Vi går till Muffins Frabriken" Jag: eld och lågor! Så, jag fick mig en sån där enorm muffins och en kopp rött te. Det kunde knappt bli bättre!



Eva drack sitt andra glas mjölk för dagen, borde jag vara orolig?!



Söt-Eva och hennes kardemumma och vanil(sås?) muffins - hon är svag för just kardemumma sen hon började gilla det (logiskt).



Jag ♥ Morotskaka = alla vet.



Ganska mätt efter denna "nätta" lilla muffins, om man säger så.

/emma.

Kläder efter väder

Veckan började relativt varm och sen har den gradvis blivit kyligare och kyligare... Men då ser jag stora möjligheter att klä mig i stora stickade tröjor - sånna som man kan krypa in i och gömma sig i. Älskart!



Som sagt, varmare i måndags. Skön outfit att krypa ihop i en soffa i Biblioteket och läsa i :)



Onsdag, ännu en "krypa-upp-i-en-soffa-och-plugga-outfit", stor stickad svart tröja och färgglad sjal!



Hängde på stan med Eva (+ Loijs och Josefin då) i torsdags, köpte denna skapelse i sommras när jag hälsade på Manda och Sofie (saknar er plenty!!). Varm och skön! + vit stor stickad halsduk och skinnjacka.



Och så idag, detta hade jag under...



Min mega, bamse-stora, mysiga kofta! Hääärligt! + nya kappan och sjal (samma som i onsdags) då och mina Vagabond knyt-kilklackskor ;)

Nu är ju frågan vad man ska ha på sig imorgon?!

/emma.

Sömnpiller/Symposium

Symposiumet idag på Filmhuset på Gärdet. Gäsp! Jag höll på att somna ca 1000 ggr under de första två timmarna, ville dra där ifrån på rasten men stannade kvar tills lunch, ville ju se hur Breward (The Culture of Fashion författaren) såg ut. Blev smått förvånad, hade förväntat mig typ en gammal gubbe som ätit mycket gott i sina dagar. Men istället stod det en mörkhårig, smal och lång snubbe runt 35-40 (max) framme på scenen. Fördommar ja. Som tur var satt jag och Lovisa (kursare) och "busade" (gjorde annat, fnissade och grejade á la högstadiet) så jag höll mig fri från nickningar efter rasten och den andra sessionen. Finns det någon jobbigare känsla än att vara trött och nästan somna när man vill och måste vara vaken? Undrar jag...

Lunchen bestod av sushi - love! Sen ville jag fika (som vanligt, jag vet, jag borde läggas in på avvänjning) och vi gick till Tösse bageri som jag aldrig besökt och alltid velat besöka. Mys! De är så söta tjejerna från kursen jag hänger mest med :) Jag höll nästan på att få se Chanel filmen med Lovisa, men det får bli en annan dag (om inte annat som research till min kurs - liksom okej att göra av med 90kr på bio då).

Fantastisk dag med andra ord! Kallt som katten ute också, men det är fint. Krispig, kylig luft som nyper en i kinderna och friskar upp alla sinnen. Speciellt mysigt är det när man har på sig många lager av koftor och sjalar. Min nya vinterkappa åkte till och med på idag. Ja, härligt.



Morotskake muffin - igen?! - och kaffe på Tösse.



Min kursare Joanna (som antagligen skulle skjuta mig om hon visste att jag la upp bilder på henne här?!) och jag + min muffins.



Så här glad blir jag av att fika!



Närbilder är ju kul.. Eh. Mums och slurp sa det så var den slut!

/emma.

Ett sånt där Symposium

Jag kommer vara busy, busy idag! Ska mellan 9-17.00 vara på Filmhuset på Gärdet med mina fashionstudy-mates och kolla in fyra "pass" med föreläsningar av olika personer/proffesorer. Bland annat författaren till mina "favoritbok" The Culture of Fashion ska föreläsa - hoppas han är roligare in person och inte lika seg som sin bok ^^

Så, time to move. Måste sätta på mig kläder (något varmt sjukt kallt där ute!) - massor med kläder och borsta gaddarna (nostalgi-ord!) innan det blir till att gå till tåget och möta om fina tjejer vid Karlaplan och gå till Filmhuset. Fab.

Toppen dag!!



Hehe. Vad är det här för bild egentligen? ;)

/emma.

60

Säg inte det! Besöksantalet ökade med två pers efter att jag somnat och vips så hade jag ett nytt rekord! Woho! Det är ju grymt :)

/emma.

58

Woha! Oj, ännu ett rekord! 58 unika besökare idag. Galet. Måste jag börja passa mig för vad jag skriver numera? :P But you know I like it! Thanks!

Over and out!

/emma.

Med det...

... säger jag godnatt!



Josefin, den här är för dig - eller ja oss! :)

/emma.

Fullspäckad dag

Måste ändå säga att jag är ganska nöjd (läs: asnöjd) med min insats idag. Har träffat Eva, Loijs och Josefin vid olika tillfällen, fikat två gånger och ätit lunch en. Hittade typ en korsett, det är mer en body (hummm) men raffig då. Loijs är mycket skeptisk men Josefin godkände den så det känns bra! Ska se vad jag har till och därefter bestämma mig för om jag ska köra på "korsetten" el inte. Tänker inte säga än vad jag ska vara, men när jag visar en bild på en avgörande detalj jag inte köpt än kommer alla pusselbitar falla på plats ;)

Så, Eva och jag har haft en strålande dag på Söder! Vi sågs på Götgatan där vi traskade ner mot Medborgarplatsen och bortåt. Jag svängde förbi Swahili Bob där jag ska göra min andra tatuering! Bokade tid. Men gissa om jag ska vänta länge tills jag får göra den! Den 11 december har Klara (hon som var bäst för mitt motiv) tid för mig. DECEMBER! Aja. Då hinner jag definitivt fundera och dividera vidare... Efter det svängde vi om Café String (vårt älskade brunchställe) och tog oss en varm (mer toastad kanske) macka och jag en kaffe. Aah! Sen gav vi oss vidare och köpte nödvändiga och några onödvändiga saker. Sen blev jag fikasugen (nähä) och letade fik. Då utbrister Eva "Muffins Fabriken!" Jag hoppar upp och ner och klappar händer (lätt att föreställa sig för er som känner mig) och börjar nästan småspringa dit. Har aldrig varit där och det känns verkligen som en milstople i mitt liv. Skämt och sido. Jag tog mig en Morotskake-muffin och var i himmlen.

Eva drog hem och jag hoppade av vid T-centralen för att kolla in H&M på Drottninggatan, jag skulle bara ha en korsett och jag hade sett några korsett-historior just där. Där nånstans kom Loijs och skrämde mig, sa att hon inte orkade träna och drog hem. Men Josefin hade ju ringt och sagt att hon var på väg in till stan så jag hookade upp med henne och snackade en massa över en smoothie på John Chris. Vi kommer så bra överrens Josefin och jag, speciellt när det gäller en sak: Twilight. Senaste nytt är "Eddie, Eddie åhh Eddie!!" - vi är så barnsliga :)

Sen åkte jag hem via SATS på Lidingö och svettades ihjäl på Step-passet. Och efteråt: grymmaste känslan - att jag är grym helt enkelt. Känner mig så sjukt duktigt efter att jag har tränat!

Imorgon ska jag till Filmhuset på Gärdet och kolla in massa föreläsningar från kl 9-17.00. Även på lördag ska jag dit, men bara mellan 10-15.00. Ja, det är alltså för min kurs räkning :) Kommer bli great!

Time to put my feet up (done and done)!

Pussss



/emma.

Mot stan!

Yes, om a while ska jag in till stan där jag ska möta upp Eva och gå på jakt efter lite atteraljer. Jag ska lämna tillbaka en tröja, boka tatueringstid samt leta reda på den där korsetten jag behöver tills maskeraden på Karlberg Slott. Det gäller att ha bra framförhållning har jag hört? Hehe. Nä men Eva och jag ska se vad vi hittar och fundera på våra utstyrslar - såå kul!

Nu behöver jag bara sminka mig och packa ner träningskläderna (blir Step kl 17.30) för att sen åka in till stan, första stoppet blir Söder!

Solen skiner, det är sälert iskallt ute - nån varmare jacka än skinnjackan åker lätt på!

Pusss



Dock inte kära Brighton och här North Steet. Saknar!

/emma.

RSS 2.0