Nostalgi

För tillfället befinner jag mig på Sveriges västra sida, också kallad väskusten, i staden ca 20 min från Norge, alltså Strömstad. Kom hit i lörsdags (gick upp kl 6, var inte så pigg efter "power napen" på ca två timmar, var ute innan och firade Sandra) vid 14 tiden, sen åkte jag ut på havet med Fredrik och nåra till. Jätte mysigt, solen sken och allt sånt! Frös ihjäl när båten gick i 580 (ja jag vet, det kallas knop men vad vet jag;), höll på att fara ur nåra gånger, mamma hade dött! hehe.. Men jag lever :)

Har varit fruktansvärt pollen allergisk, nyser och mina ögon vill bara klia, mest hela tiden. Pollen syns inte, men tro mig det finns där, i mängder massor och ja, kul är det inte. Kommer nog öveleva även denna vår... Träffade Karin och Karen idag! Lunchade med Karin på Park och snackade en massa. Sen gick jag på stan med Karen, shoppade lite och klippte mig för 200kr! Är hel nöjd faktiskt! Man märker att det är billigare här om man jämför med Sthlms trakterna. Har jag blivit en norrman med rikssvenska som modersmål? (Norrmännen som invarderar Strömstad, speciellt systembolagen, tror de ska bygga ännu ett, alltså systembolag = tre stycken) I alla fall. Idag är det valborg och jag trodde inte jag skulle befinna mig här då. Trodde jag var färdig med Strömstad, har visserligen 500 ton grejer kvar här, ska ta med mig lite grejer nu men det är långt ifrån allt...

Känns lite kostigt att vara här i igen, fast bra på samma gång. Man ska vara här ibland och hälsa på, njuta av saltvatten, vind, måsar (till en viss gräns och båtturer. Men att bo här året om är nog inget för mig, i alla fall inte längre.

Ha en trevlig valborg nu alla!
/emma

Kära hjärtanes!

Som du vet, eller iaf om du läste gårdagens inlägg, så shoppade jag loss lite igår! (Som alla andra stockholmare vid löning.) Hittade först inget, det var varmt, mycket folk och jag blev lite smått irriterad. För i de butiker jag räknat mest med, fanns inget av det jag ville ha! Inklusive MASSA folk. Gallerian däremot stillade mitt shoppingbehov  något och vips hade jag ett X-antal påsar av olika slag i händerna. Härligt! Jag köpte två blusar, kanske man kan kalla det, en av dem är vit med massa små svarta hjärtan, väldigt söt! Sen köpte jag en halterneck klänning också i samma tyg med hjärtan, vet inte riktigt när jag ska ha den men tillfällen ges med all säkerhet i sommar! Vad mer... Köpte ett par skor, men de vill jag inte ha, jag kommer få skoskav av dem och det är allt bra att undvika. Sen en klänning till i mörkblått, med hjärtan, samt ett linne med hjärtan. Ett paraply som är vitt med svarta hjärtan...

"Summan av kardemumman" är att jag är väldigt förtjust i hjärtan ljust nu, behöver jag tillägga att jag har mitt hjärt- halsband idag?

/lilla hjärtat

Det lönar sig

Ja så sant, idag fylls kontot åter igen på med lite cash! Det riktigt kliar i fingrarna att få gå på stan, kolla in alla butiker och tillslut bestämma sig för det man vill köpa, eller så tar man allt. "Det är ju öppet köp!" (Så om det inte passar, varken min figur eller plånboken, kan man lämna tillbaks det...) Det är nästan så att jag blir lite rädd för mig själv! ;) Att man kan få sånna kickar av att komma hem med händerna fulla med kassar av olika slag och former!

Har gjort upp en lista i mitt huvud över vad jag skulle vilja ha... Skor! Skor! En handväska kanske, min förra favorit hällde jag sån där likör i (som finns i "finare" choklad, man tror att de ska vara jätte goda, tills man sätter tänderna i den och det är massa flytande, söt, sliskig å äcklig sörja i dem!) jag hade sönder en sån choklad "bit" över min öppna handväska. Alla mina saker, mobil, plånbok, byrålådan, (och innehållet i den), kläderna, golvet. Ja typ allt! En sån där äcklig chokladboll med likör innehåll, har verkligen en förmåga att hamna överallt om man mosar den mellan fingrarna (Asså? Verkligen? Smart Emma!). Men åter till shoppingen! Måste naturligtvis köpa nåra nya toppar, kanske en (eller tre) fin klänning?! En sån där klänning man kan ha både på jobbet och på partyt :) Skor sa jag va? Mm... Jag ser fram emot att sätta mig på Lidingö tåget in till stan 15.14 för rusa in och ut ur affärer och provrum! (Även om provrum kan vara ganska plågsamt, iaf det hemska ljuset).

Sen är den stora frågan om jag ska åka med till Strömstad eller inte? Mamma sa igår att jag kanske inte behöver åka med... Vilket förvånade mig för det är mina grejer de ska släpa upp och ner för 50 000 trappor (ungefär, det finns iaf ingen hiss). Skulle i och för sig vara kul att komma dit och kolla läget, sitta i hamnen och titta på människor (mest norrmän), måsar, båtar. Åka till Koster kanske? Det ska ju bli toppen väder! Hoppas det inte bara gäller för Sthlms sidan?! Vi får se... Här i Sthlm lockar en Squash fest med Lovisa och alla squashare, samt härligt "park häng" i Uppsala på Valborg. Hum. Allt kan fortfarande hända!

Puss så länge/emma

Dagens sanning

Det är bara jag som kan veta vad jag verkligen vill. Ibland säger jag "kanske", för att slippa säga "ja" eller "nej". Jag säger "jag vet inte", fast jag egentligen vet. Klart att jag vet, men varför ska jag gå runt det verkliga svaret på din fråga. Okej, jag säger nej.

Säger jag "kanske" och "jag vet inte" för att skydda personen som ställer frågan? För att undvika att någon blir sårad eller besviken. Ja, så kan det vara. Jag vill ju inte att någon ska tycka illa om mig, och jag gillar verkligen inte att göra någon ledsen. Konfilkträdd, jag? Kan vara så.

Vissa saker får mig lätt att brusa upp, som nu, när jag blir irriterad över allt tjat! Fast jag kunnat sätta ned foten för länge sedan och sagt "nej" eller "ja". Jag vet vad jag vill men jag drar mig för att säga sanningen. Är jag rädd för att ingen ska kunna hantera den? Eller handar det om att jag inte tål att höra min "egen" sanning? Vad kan sanningen göra med mig? Jag antar: allt och ingenting. Det beror på hur jag väljer att hantera den.

Dagens sanning är: Nej

Valborg

Det går så otroligt fort! Nu är det en lång helg till! Mamma, Olle och jag funderar på att åka till Strömstad över helgen. Jag har 1000 000 tals prylar som ligger å skräpar på en vind. Denna vind är också fullproppad med ägarens (till vinden) prylar! Så när han flyttar in till sin lägenhet igen på måndagen, får vi fixa allt på tisdagen? Men det är ju då vi ska åka hem... Hinner vi med det vi ska göra då? Får snacka med mamma lite!

Sen ska alla mina prylar förvaras i en liten "låda", för i det nya huset finns ingen källare eller vind och det betyder mycket litet förvaringsutrymme... Vi är sju pers när vi är alla! Det här kan orsaka problem. Så Emma får ha sina ägodelar på annan ort, i avkroken Strömstad av alla ställen. Kommer jag någonsin "bli kvitt" den staden? I wonder...

Sen har jag blivit erbjuden sovplats (det kunde ha blivit problem, om jag inte ville tälta förstås) och en båttur och vädret är fint. Ut till Koster! Hoppas det är strålande väder! Lite mysigt ändå att komma till Strömstad igen, den lilla staden. Fullproppad med norrmän och fiskmåsar, och ca 9000 invånare (dubbelt så många på sommaren, alla norrmän!)

Nu blir det lite eftermiddagsfika, baserat på vindruvor, grönt te, vatten och trevligt sällskap!

Kramar å sånt /emma.

P.S. Trots alla missöden idag (se inlägget nedan: Slarver!) Så är jag väldigt uppåt, glad och ja, positiv?! Solen har börjat skina och snart ska jag trippa hemmåt. Kanske förbi ICA och skämma ut mig :)

Slarver!

Ja, idag är jag så slarvig, eller ska jag säga klantig? Just idag... Vet inte riktigt vad problemet är. Egentligen är det inte ett problem, bara lite klantigt :) Imorse jag jag upp kl 5 (okej då, tio över), jag skulle nämligen fixa morgonmötet här på jobbet.

Badrummet: När jag ska sminka mig så välter jag ut hela innehållet i min necessär, puderdosor, rogue, ögonskuggor å maskaran åkte ner på elementet och bakom, sen vidare ner på golvet. För det första så skramalade och lät det en hel del (åh nej, jag väcker alla!), för det andra så sprack pudret... Trevligt... Inga fler missöden när jag sminkade mig.

Köket: Jag gör min frukost i godan ro, äter den och läser samtidigt väldigt viktiga artiklar i Cosmo. När jag reser mig från bordet och tar min tallrik så åker kniven av tallriken. Jag bara tittar och ser det hända. PANG, skrammel o.s.v. Trevligt nr 2. (åh nej, väckte jag alla, igen?) Jag hoppar (liten överdrift) upp för trappan till rummet.

Rummet: Får ett ögonblicks stillestånd i tanke-funktionerna och förstår bara inte hur jag ska hitta lämplig utstyrsel för dagen. Jag har ca tjugo min på mig. Efter att ha stirrat in i garderoben en kvart tar jag tag i första bästa kjol. (Jag är klädd för en sommar dag, det regnar bara, men det är en annan femma). Och juste, jag välter ut allt innehåll i väskan på golvet.

Promenaden till jobbet: Jag vrickar foten. (Har bara ca sex centimeters klack, men det räcker tydligen när man är lite små trött).

Fixar frukosten: Jag tappar gaffel efter gaffel, sticker mig på kniven. Tappar lite gurka och tomatskivor på golvet. Tror det var allt. I detta ögonblick (när jag plockat upp tomater å gurka från golvet, samt gafflarna - allt sker nämligen i ett) så förstår jag att det kommer bli en aningens slarvig dag. Undrar vad som händer här näst!?

/emmaDilemma

Update: Jag har lyckats med nåt annat! Jag har fått en maska i mina nylånstrumpbyxor! (stay-ups) Så jag har en mycket klädsam linje som sakta men säkert letar sig ner. Just nu är den vid knät... Vilken dag!

Prinsar & Prinsessor

Prinsessa söker prins,
för jag vill hoppas att han finns.

På hur många baler ska jag dansa?
eller räcker det att bara chansa?
Men vita riddare finns det många,
och jag vill ej valet ångra.
Är det grodor jag ska kyssa?
eller ska jag bara på dig lyssna?
Eller på ekot i sagornas brunn,
så att jag får de rätta orden i min mun.
För vem vill inte finna prinsen sin?
och hålla fast vid att han är min.

Prinsessa söker prins,
för jag vet ju att han
finns.


/emma


Jag mår bra :)

Tänkte precis efter och ja, jag mår faktiskt bra! Skönt att känna efter och inte känna att det är något speciellt som gör ont eller skaver. Nej inte ens mina high heels (pumpsen) gör ont! Tränade nyss och känner mig relativt uppfriskad och pigg! Är inte ens socker-söt sugen, trots att det är godis förbud sen i måndags... Klarar mig väldigt bra än så länge till och med utan kolhydrater... Vi får se var detta leder :) Beachen 2007 närmar sig med stora kliv!

Jag känner för Yoga eller nåt lugnt, å massa te och filtar. Bara mysa. Får bli när jag kommer hem sen! Ja, lite av en prinsessa kanske ;) Klart man ska ha det bästa, det ska alla!

/The Princess

Fördämningar som brister

Hur mycket jag än vet hur jag är innerst inne gör jag inte någonting åt det. Eller hur skulle jag kunna göra det? Jag var säkert murare i ett annat liv, säkert en mycket skicklig en. För tro mig, jag kan bygga höga murar, så perfekta och felfria, utan minska lilla spricka där varken ljus, vatten eller vind kan komma igenom. Det är skrämmande hur duktig jag är på detta. Jag lägger helhjärtat ner energi på att bygga upp dessa väggar, för att skydda mig eller låta bli att bli berörd (trots att jag egentligen är det). Denna energi det tar att bygga alla väggar, murar och hinder för känslor att flöda fritt, tar sin tid att skapa. Under denna tid behöver jag därför inte känna efter så mycket och känner mig helt bekymmers lös, för när man ständig har händerna fulla med diverse verktyg och murbruk ligger koncentrationen på dessa ting. När denna massiva, solida vägg är byggd och står klar... Vad ska man göra då? Stå och beundra sitt verk? När jag tittar på det jag skapat ser jag vad muren är byggd av, alla känslor man kan hitta, men man måste titta nära, annars är det svårt att upptäcka vad som egentligen finns där. Och när jag upptäcker att muren inte riktigt håller vad den lovat mig, för efter så mycket energi jag lagt ned för att skapa den borde jag väl få nåt i utbyte? Skydd mot, vind, åska, moln och regn? I denna stund är jag sårbar och minsta lilla kan få alla dessa känslor muren innehåller att förstöra sig själv. Jag blir förkrossad. Jag som gav mitt yttersta för att få muren att hålla ihop. Jag samlar ihop det som finns kvar, en tegelsten där, lite murbruk och det starkaste limmet i världen och ska strax påbörja mitt arbete återigen.

Det finns trotsallt en liten grund av muren kvar, och efter varje "mur-ras" finns det lite mer kvar, av min förut så prerfekta mur. Hur hög ska min mur bli? Jag vill ju fortfarande känna solens strålar och all den värme som finns, var går min gräns? Kommer jag bygga in mig själv och aldrig mer komma ut? Det hoppas jag inte. Jag vill samtidigt inte överge mitt byggande, det som jag är så pass bra på och det är mitt sätt att hålla huvudet över ytan.

Tack...

Sälen

Hejsan hoppsan!

Nu har jag återvänt till den verkliga vardagen, bara sådär hux flux, konstigt att jobba en dag och sen ha ledigt för helg. Ganska mysko. (Använder det ordet en hel del, kanske är ett av mina ord/uttryck?!) I alla fall. Har haft en trevlig vecka eller ska jag säga lång weekend i Sälen, sön till tors. Har åkt skidor som aldrig förr, nej tro det eller ej men jag har blivit liiite bättre! Härligt! Snart, eller ja om ett tag åker jag till Götet (också kallat Göteborg) för att hälsa på en kompis å gå på en fest som hon anordnat! Ska bli jätte kul! Lite intensivt bara att vara hemma nåra timmar, sova i sin egna säng och sen åka iväg på en gång... Men kul ska det bli!


Lite Sälen bilder på mig :)


Hur kan man glömma nåt så kul?

Ojojoj, nu har jag glömt någonting stort! (Eller ganska iaf.) Jag var ju inte i lördags med Lovisa, vi var på Cafét! Och den här gången hade jag riktigt roligt!! Har inte haft en dunderkul utekväll här i Sthlm än men nu, ja nu smällde det:) Jag och Lovisa dansade mest hela kvällen, först var vi på Oxid och tog oss ett glas för att inte komma för tidigt till Cafét. Vi stod på listan också så vi bara travade in och sen var det full rulle:) Träffade Bertil och dansade med honom större delen av kvällen, jätte kul! Han var till och med schysst nog att skjutsa hem Lovisa och mig :) (Nej han hade inte druckit).

Aja, var bara tvungen att säga det: Kanonkul kväll!
/emma

Påsk (godis)

Har haft Påskkänslor ett tag nu, just nu har de "svalnat" något, nu när det verkligen är Påsk! När andra har vårkänslor har jag påskkänslor, känner verkligen en markant skillnad på dem :) Det är så härligt att känna sånna känslor, även fast man inte kan sätta fingret på vad man engetligen känner. Man (eller ska jag säga jag) känner mig otroligt glad och lycklig, allt är så ljust och det finns verkligen en framtid för mig med. No dubt! Ljuset finns både utanför fönstren och inom mig och det är väl den "dubbla dosen" som får mig att verkligen känna allt detta ljus.

Snacka om flum! Ska vi gå vidare till nåt annat... Jo, fick två stora påskägg att ha på receptionsdisken och mängden godis minskar stadigt (inte bara min förtjänst). Verkligen ja, lite förödande. Men va tusan, det är ju påsk och vad skulle påsken vara utan lite (eller mycket) påskgodis?! Nej precis, inte sig likt. Så vräk på med godis! (Ta smällen efter påskhelgen!)

På söndag åker jag till Sälen för lite skidåkning, åker hem på torsdagen och jobbar därför endast fredagen den veckan. Värsta semestern sådär mitt i! Ska försöka på min skidåkning också, jag kan säga att jag ser ganska kul ut när jag åker ner för backarna. Lite spretig stil och åt alla håll, fort går det också. Sammanfattningsvis: okontrollerat.

Tiden springer iväg när man har roligt, så hej hopp och Glad Påsk om jag inte tittar in här något mer innana jag far iväg!

/emmaSkibum


Pump it!

Ja, vad känner jag idag? Lite blasé kanske... Kanske inte rätt ord. Var på Body Pump med mamma på nya SATS här på Lidingö. Helt okej, tiden gick verkligen fort och jag kan erkänna att jag har träningsverk idag, lite var stans i nästan alla muskler. Härligt! Men samtidigt är jag grymt seeeg, och lite smått, ja, jag är allmänt lite kostig, men ändå inte!

Äh, nu ska jag rycka upp mig! Snart träning igen och sen en kväll med mamma å syrran, lite Desperate Housewives! Har med andra ord en nice kväll framför mig!

/em.


RSS 2.0