Födelsedagsmorgon - två veckor för sent.

Bättre sent än aldrig som man säger. Har inte bara bilder från födelsedagsfesten utan även några bilder från min födelsedagsmorgon som jag tänkte visa. Visserligen fyllde jag år den 15e november och nu är månaden nästan slut... Men men. Vill man se mig utan smink kollar man nedan, annars skiter man i det!

Later!



Paketen - på väg in i mitt rum. Löv it!



Först gömmer jag mig (hallå en kamera i nyllet direkt på morgonen?!)



Jag visar mig lite till... Men inte för mycket.



Men till sist måste man visa sig, måste ju kolla in presenterna och tårtan! (Och ja, så här ser jag ut i glasögon).



En jäkligt ful grimas lyckas jag frambringa - men jäkligt snygga presenter!



Man läser korten först! Mycket rim i år - kul!



Hugo ser sugen ut på tårtan. Härlig frukostbricka!



Emil och Maja protesterade ganska bra och gör allt för att inte vara med på bild!



Nu ska det öppnas paket! Pjamasbyxorna var först ut.



Hugo tröttnar (han fick ju ingen tårta) och tar sig en tupplur på paketen.



David var så klart med och sjöng på morgonen <3



Man blir glad av presenter och uppvaktining :)

/emma.

Två saker: Fredag och Födelsedagsfesten!

För det första vill jag bara säga att det är Fredag! Sug på den.

För det andra har jag äntligen laddat upp partybildern från min och Loijs födelsedagsfest lördagen den 15e november! För dig som inte har facebook kan jag dela med mig av några här :)
































De sista förberedelserna innan Festensbörjan. David jobbar och sliter, jag posar - what else?
































Nu kan gästerna komma! Prinsessan och Mexikanaren vid gottisbordet!
































De första gästerna har anlänt! Elina (Scarlet O'Hara) och hennes kille Johan (Bond, James Bond).
































Man släng-pussas till kameran! Mexico-Louise och Sandra (en modern Scarlet O'Hara/Betty Boop/och nån mer) var mer normala.



Stiligaste paret - Right babe? :) (David var Phanthom of the opera!)





Tjejligan: Prinsessa, Affro (peruken) Di (stod på tröjan) Te (tepåsar i öronen) (Eva), Mexicanare (Loijs)och Marilyn Monroe (Lotta).



Loijs gillar presenter! Men vem gör inte det?



Harriet/Sunshine girl, Tiger Woods (jag tyckte mest Robin var skitig), jag och Loijs - paketöppning!
































Uggla works the dance floor!
































In i dimman... lost in translation... fortsättning följer...
































Man ser det inte när man tar kort med blixt, men discolampan fixade specialeffekterna och musiken pumpade! Yeah!



Jag fick en tjusig rosa (!) kaffekokare som jag blev överförtjust i (som ni ser)!
































OMG! Grovhångel på dansgolvet!!



Viktor gör utfall och Uggla/Fredrik prövar på nytänkande dans-moves.
































Det svänger ju!
































Lillebror Emil (Björn Borg - man kunde kolla in kalsongkanten om man var osäker) med en mycket misstänksam vätska i glaset, VAD kan det vara?!



Browniepuss, Diana Ros/Josefin och en rosa prinsessa!
































Vilken stämmning! Här med en Sunshine girl/Harriet!



Mexikanaren har tagit av sig hatten och slängt på sig solbrillor, tillsammans med peace-sessan och Günther!



Lillasyrran som pårökt Paul McCartney och en prinsessa på kanelen.



Vi avslutar med en jävligt glad Tiger Woods/Robin.

Behöver jag säga att vi hade det grymt kul? Tänkte väl det.

/emma.

Upphittat

Hehe. Letade efter ett inlägg som jag inte publicerat i "Arkivet" och hittade det här. Har inget minne av att jag skrivit det alls. Men ja, har man skrivit det så ska det väl läsas?!

Här har vi lite tatueringstankar:

I natt drömde jag att jag tatuerade mig, ett hjärta nere på ankeln. På sista tiden har jag fått för mig att jag vill tatuera mig. Men det är klurigt! Jag vet inte var jag vill ha den i så fall... Jag vill ju som de flesta kunna dölja den samtidigt som man vill att den ska synas! T ex om man gifter sig en vacker dag, jag då vill ja ju ha en sån där klänning och har jag då tatuerat mig på skulderbladet kommer tatueringen att synas. Humm.. Skulderbladet är nog det bästa, men samtidigt... Det är svårt. Från alla första början var jag inne på att tatuera en fjäril (vet exakt hur den ska se ut) sen har jag kommit på att ett hjärta hade inte varit helt fel, eller ordet love? Kanske tecknet för skorpion (som jag är) det är ett M med en pil på.


Snart dax att gå hem! Yeey. Ska kolla på Desperate Housewives som jag spelade in när mamma och jag var på Inspirationskvällen i tisdags. Härligt. Sen blir det matlagning!

Puss å hej, snart drar jag hem! Tjoho för det :)

Träningen tar ut sin rätt

Mina armar! Mina stackars arma armar! Gårdagens Boxpass på SATS med Loijs känns mer än väl idag! Jisses. Det var rikgit tufft faktiskt, helt slut blev man! Mina armar var som spagetti igår när jag kom till David, kunde knappt hålla upp knäckemackan med makrillen på (inte så värst tungt)! Imorse kl 8.00 gav jag mig på ett Corepass på jobbet också - inte helt 100% pigg på att träna som man kan tänka sig. Gäsp! Ikväll blir det vila, ska laga mat till familjen (korvstroganoff) och läsa i Harry Potter boken (den sista) som jag äntligen börjat på! Du är vad du äter kl 20.00 hade jag också gärna kollat på... Jag är verkligen superdupertrött just nu, behöver alla sömn jag kommer över! Har bokat av mitt PT (personal trainer) pass som jag bokade in på lördag kl 15.30 - men det är en riktigt dum tid, med tanke på att jag ska köpa lite julklappar på stan, svänga förbi Davids scouters julmarknad och sen hem, byta om för att åka till stan igen, äta på Rice med Loijs (hennes födelsedag - hipp hurra!) och Eva. Phu. Det var min lördag det, så ett träningspass mitt i stressar nog bara upp mig mer. Ska träna Body Pump i morgon efter jobbet också, så det räcker nog med träning för min del denna vecka (måndag, onsdag, torsdag, fredag)... Kanske lite DansStep på söndag iofs?! :) Jag är så grymt duktig som tränar så mycket som jag gör just nu! Ska kolla lite i Detoxboken någon dag framöver också, lite kan man säkert ändra på i kostvanorna utan att Detoxa helt i 14-28 dagar. You go girl!



/emma.

Sexy in heels

På något sätt känner man sig alltid snygg och rent av sexig när man har högklackat! Man får en helt annan hållning, en annan stuns i stegen och man känner sig lite "yeah power!" om ni förstår vad jag menar. Lite uppsnoffsad och inte sådär vanligt tråkig trots att man i övrigt inte direkt är uppklädd. Idag bytte jag minna luddiga vinterskor till just ett par heels, mina plåtåheels för att vara korrekt. Känner att jag är ganska snygg när jag spatserar genom korridorerna på jobbet. Mer klackar åt folket helt enkelt!

Här är mina favoriter big time! Köpte dem på Haléns.se för snart ett år sen. Tiden går fort när man har klackar :)

Klicka f�r att st�nga bilden

/emma.

P.S. Nu när jag ser mina gråa strympbyxor på bilden, kom jag på att jag måste köpa mig lite sånna. Alla strumpbyxor från förra året är totalt utnötta och fula... Tråkigt! Men man måste ju om man ska ha kjol eller klänning i vinter!

Snön fortsätter falla

Var det inte idag all snö skulle töa bort och vi ska få vada i slask? Det verkar inte så i alla fall, snöflingor har börjat falla igen... Vi får väl se hur det blir framåt kvällen! Appropå kväll, efter jobbet ska jag slå hål på en timma innan träningen med (julklapps)shopping i Lidingö Centrum, ska kolla in på Lindex och sen kanske man köper nån mer del i en julklapp jag håller på med:) Sen blir det SATS med Loijs på Lidingö, ett Box pass kl 18.30 kommer få oss att svettas! Det är skönt att Loijs är med, sist fick jag ragga upp någon som kunde träna med mig... En ska ju slå med boxhandskar och en ska hålla mitsarna, det krävs alltså två. Men men. Det kommer bli kul! Är ju motiverad nu! Sen ska jag hem direkt till Dave Darling, vi ska mysa och kolla på Greys Anatomy som vanligt kl 21.00. <3





/emma.

Pepp och inspiration

Igår var jag och mamma på Inspirationskvällen Topphälsa arangerade på Rival. Det var verkligen hur bra som helst! Blandad kompott med olika hälso-människor som höll föredrag, bensträckare i form av lite gympasteg till en Mamma Mia låt (vi ställde oss bara upp), i första pausen kunde man mingla runt, äta en macka som var extra nyttig med kikärtsröra (hommus) och basilika och prata med alla som höll föredag.

Blossom var först ut med sitt, hon var härlig att lyssna på och man skrattade titt som tätt, det hon sa var liksom vettigt! (nähä). Hon pratade mycket om tankar, att man ska tänka att man är i toppform, att man bestämmer sig för det. Hon tog upp de sex grundprinciperna: Tankar, Andning, Vätska, Näring och Dygnsrytm. Blossom pratade mycket om Motivation och att det inte är något man bara kan få av någon. Det är inte så att när hon ligger i soffan och det regnar och snöar ute så hoppar hon upp och säger "Nu ska jag ut och jogga!!"  Det handlar om diciplin - att man bara gör det, till slut börjar man känna att det ger något och att man vill träna - då är man motiverad. Hon sa också "Din fysiska kapacitet bör vara på samma nivå som ditt intellekt". Jag skulle kunna citera i oändlighet men jag har ju några till att skriva om så jag går vidare.

Sen var det det lilla "gympapassets" tur med sköna Mamma Mia moves. Direkt efter det kom Ulrika Davidsson in på scenen och berättade om Detox. Alla bör göra en Detox helt enkelt. Rena kroppen från alla tillsatser, transfetter och skit vi får i oss. Hon hade en lista gå grejer som händer i kroppen om man gör en Detox, man blir piggare, går ner i vikt, bättre hy, bättre matsmälting osv osv. Hon har precis skrivit en ny kokbok som handlar om just Detox (mamma och jag köpte den i pausen för 175kr ord.pris 225kr - signerad och allt! :) där det står en massa intressant. Har inte hunnit läsa igenom den än, men det ska jag! Nu är det ganska dålig planering, massa julfester på G, vi ska till Thailand och sen åker jag till Brighton... Om inte annat får det bli en rejäl Detox när jag kommer hem från England igen - lär ju behöva det ;)

Mia Törnblom var näst ut på scenen. Hon var helt otrolig! En sån härlig människa! Man skrattade hela tiden. Hon hade en otrolig mimik och kropsspråk när hon pratade. Ändrade rösten och man fatta precis vad hon menade, hon spelade liksom lite teater fast utan att låtsas. Hon var på riktigt. Vi fick bland annat blunda och tänka ut två bra egenskaper vi själva har. Alla börja typ fnissa och mitt huvud var tomt. Vad ska man säga? Vad ska man säga? Det är så jäkla typiskt oss (människor) att man inte kan komma på nåt bra - hellre negativa saker. Galet. Men det är svårt. Ack så svårt. Kände mig riktigt träffad många gånger, typ att jag inte kan ta komplimanger, jag tar liksom inte åt mig dem! De bara rinner av. Jag bekräftar inte mig själv, eller accepterar den jag är och hur jag ser ut. Jag hakar tvärt om upp mig på allt som inte är bra enligt mig själv istället för att acceptera och gilla det jag har. Min rumpa bor liksom på mig, det är bara att gilla läget istället för att tycka illa om den. Det är lättare att bli av med något man gillar! För att börja jobba på självklänslan ska man skriva ner tre bra egenskaper om sig själv varje kväll i en bok. Inte "Jag skrev tre rapporter, jag ringde mormor osv" utan "Jag är effektiv och omtänksam..." Det är lätt att hänga upp sig på det man inte gör som typ "lösa värdsproblem, minska koldioxidutsläppen eller stoppa svälten i U länderna". Ja jag skulle kunna fortsätta i oändlighet! Men kort och gott: Genom att bekräfta sig själv bekräftar man andra, det kommer av sig självt. Men det börjar hos en själv ong ingen annan. Och glöm inte att den viktigaste personen i ditt liv är: DU!

Sen sjöng vi (550 pers) loss med Putte Nelsson från Så ska det låta och nån annan snubbe. Det svängde rigtigt ordentligt när alla släppte loss och sjöng för full hals! Ett skönt och uppiggande sätt att avsluta kvällen på! Innan vi gick fick vi varsen Goodie bag i rosa med smått och gott i! En Topphälsa tidning, omega 3 o 6 kapslar, multivitaminer, Mighty Green pulver (perfekt till morgondrinken), schampo, hudkrämoch rengöringskäm, någon bnyttig bar mm. Har inte kollat igenom allt ordentligt än :) Hel kul kväll verkligen! Tack mamma för presenten :)

Musslorna på Akkurat innan var verkligen kanon! Jag haffade ett bord precis vid fönstret så vi kunde se ut och med ett glas vitt och ett kg musslor + bröd kan det inte bli mycket bättre!



Mia Törnblom.

Pussar från en inspirerad Emma

Musslor på Akkurat

Jag frågade min kollega om tips på en bra restaurang på Söder i närheten av Rival, dit vi ska ikväll på Inspirationskvällen kl 18.30. Kollegan förslog Akkurat och jag gick genast in och kollade deras meny. Deras "grej" är tydligen musslor! Musslor i massor med bröd och pommes (tror jag). Jag föll för idén direkt och mamma var inte sen att haka på! Musslor liksom. Det är ju bara så gott. Det får mig att tänka på Paris, när jag var där med min Älskling i juli i somras... Kanske att vi ska gå dit vi med älskling? <3

Inspirationskvällen går av stapeln på Rival som sagt, en f.d. biograf. Vi kommer få goodie bags, tilltugg och härlig inspiration såklart! Blossom ska peppa oss att "Börja träna - och gilla det!". Mia Törnblom ska få oss att "Tycka mer om dig själv!". "Sjung dig lycklig" ska Putte Nelsson från Så ska det låta hjälpa oss med. Ulrika Davidsson vill få oss att "Våga testa detox!"

Läs mer på Topphälsas hemsida.

Det kommer bli en jättefin kväll med min mamma! Ska åka om en timma och paxa platser i baren på Akkurat, det var fullbokat i restaurangdelen, men det är vid barborden man ska sitta engligt kollegan och de går inte att boka. Så där hittar ni mig strax innan 17.00 i eftermiddag. Innan dess, lite julklappsshopping på Östermalm! Snacka om att vara snabb i svängarna, Östermalm vs. Södermalm. :)

Puss och ha en fin kväll!

Sorry guys

Jag är nog inne i en sån där hinner-inte-riktigt-med-allt-jag-vill-period, bland annat att blogga. Men det blir inte mycket tid över om man jobbar (faktiskt!) sen kanske man åker och tränar vilket tar ett par timmar med resan, byta om, träna, duscha, åka hem och ja, sen skulle man visst ut med hunden också (i snöyran igår). Idag blir det också fullspäckat schema, mestandels roliga saker! Jobb först, sen ska jag åka in till stan och shoppa lite julklappar tänkte jag, måste börja lite smått nu eftersom vi åker till Thailand den 13e och innan dess ska man typ vara klar. Efter min minijulklappsshopping ska jag och mamma träffas och äta middag på stan för att sen ta oss till Rival på Söder och gå på Inspirationskvällen. Kommer bli en riktigt kul kväll!! Fick biljetten i present när jag fyllde år förr förra .helgen - kul att ha en presen som man kan spara på :) Imorgon ska jag träna med Loijs igen efter jobbet, ett Box pass kl 18.30 på SATS Lidingö, direkt efter det ska jag sätta av hem till David som slutar jobba kl 20.00. Vet därför inte om det kommer komma upp några bilder från festen förns på torsdag... Då jag har matdag iofs. Ja du ser! Det finns faktiskt inte en enda stund över! Funderar på att ha en riktigt "Emmadag" på söndag. Inga måsten, inga tider att passa, ingen strress, bara bara vara, sova ut, gosa ner sig under täcken och filtar med en bra bok... Det låter det! Men innan dess finns det massor att göra. Bara att sätta igång med andra ord :)

/emma.

Snowy

Jäklar vad det snöar! Helt galet vad mycket snö det har kommit! Flera decimeter här ute på Lidingö... Fick pulsa till jobbet i morse. Snön har yrt och blåst omkring så på vissa ställen var snön knädjup och på andra kunde man se bar mark + isfläckar. Höll på att drutta om kull ett x antal gånger. Satte på mig raggsockar i stövlarna för att hålla fötterna varma (mina stövlar är allt annat än varma - burr - frös ihjäl om dem i lördags på julmarknaden!) och fick knappt igen dragkedjan med både fötter och tjockt stickade raggsockar... Mindre problem! Fötterna frös i alla fall inte ihjäl :)

Nu är det lunch! Gott. Är hungrig! Dock måste vi gå ut för att komma till matsalen och ja.. Det ser inte varmt ut - burr!

Pusss


Sweet sunday

Hallå där! Även denna helg har swischat förbi. Har hunnit med en hel del också. Igår var det dock mycket att hålla reda på men det gick fin fint ändå! Nu är jag hos David, vi ska äta frukost och sen ska jag in till stan och träffa några säljare från jobbet som är här över helgen. Så en fika it is!

Nej, nu ska jag sminka klart mig :) Återkommer lite senare tror jag allt! :)

Pussss

Snabbt mot helgen

Här är det ju fredag (om någon missat det)! Och det är bara ca en timma kvar tills jag får dra för dagen! Wow-känsla om något :) Känns fab, som vanligt. Dagen har gått riktigt fort, har haft grejer att göra hela tiden, sitter och uppdaterar alla listor över grejer jag gör på jobbet. Det blir en hel del och det gäller att komma ihåg allt man gör och skriva ner det på ett bra sätt. Fortsättning följer...

Om en timma sätter jag mig på Lidingötåget för att åka till Älvsjö och David. Ska träna Body Pump på SATS en timma först och sen blir det helg - på riktigt! Så skönt att träna och göra bra för sig för att sen ta det lugnt och känna att man är värd det. Jag och David ska till Frida och Johan och äta middag, dricka lite vin och snacka massa skit :) Kommer bli riktigt kul! De bor väldigt nära också vilket gör det ännu lättare! Kommer vara fullproppad med härliga träningsendorfiner hela kvällen också vilket är lovely!

Nej, nu ska jag satsa även det sista minutrarna av jobbdagen! Ha en fin fredagskväll :)




/emma.

P.S. De som börjar undra när bilderna från min och Loijs fest i lördags kommer upp på typ Facebook får vänta till åtminstone söndag... Hoppas ni klarar er! :)

Some english thoughts

Jag kommer hela tiden att tänka på att min Englandvistelse faktiskt närmar sig mer och mer... Det är läskigt men ja, självklart spännande! Jag är medveten om att jag kommer sitta som på 1000 nålar hela flygresan och fantisera om skräckscenarion om familjen jag ska bo i osv. Självklart är det helt onödigt att lägga energi på sånt. Det kan inte bli annat än bra liksom! Känns coolt om inte annat, att ta sin (överfulla) väska och muggtermos (den jag fick av syskonen) för att spendera ett halvår på annan ort, i ett annat land... Jag är riktigt cool faktiskt! Jag är grym som tar mitt pick och pack och åker i väg själv för att göra en sån här sak en längre tid - grym är ordet!

Nu ska jag fundera vidare...

Besiktad

Nu har jag genomgått min hälsoundersökning här på jobbet, det kom hit någon från Östermalmshälsan Feel good som kollade blodvärden, kolestorol, Hb, blodsocker osv. Jag är helt klart godkänd! Fin fina blodvärden! Blev bara lite stucken i fingret och det är jag glad för, långa nålar i armen är inget för mig. Skönt. Då var det klart...

Annars? Inget. Vet fortfarande inte vad jag ska laga för mat ikväll till familjen. Ska i alla fall lätt kolla på Du är vad du äter kl 20.00 ikväll. Det är faktiskt vår (jobbets) massageterapeut som är med idag! ;)

Puss

Fröken duktig

Igår när jag kom hem var jag sjukt trött! Jag la mig på sängen, knäppte på tvn och somnade typ på en gång. Maja kom ner nån timma eller två senare och sa att det var middag, hon fick typ skrika några gånger för att jag skulle vakna. Jag sov verkligen djupt! Man är så där konstig när man somnar sådär tidigt, och vaknar på det sättet, man blir typ illamående, skakis och seg, fattar inte vad man är och pulsen slår för fullt. Galet va? Middagen var riktigt god, laxssoppa! Fick det som lunch idag och det tackar man ju inte nej till :)

Efter middagen bokade jag mig en flygbiljett hem från Brighton den 13e juni. Så nu måste jag komma hem! Don't worrie. Fick också besked om att jag får CSN-lån och bidrag beviljat så det är också klart! Känner mig duktig som har sånna "stora grejer" avklarade. Ringde mitt försäkringsbolag förra veckan så jag får nog en inbetalningsavi för min försäkring (måste ha det när man pluggar utomlands) när som helst. Yes. Måste köpa den där jäkla adaptern också... Later!

I helgen blir det fullt upp, ska träffa Frida och Johan på fredag med David (väldigt trevligt) ska äntligen få se hur de bor! På lördag bär det av till Taxingeslott och spendera några timmar på julmarknaden med D's familj och min. Direkt efter det ska vi till Uppsala och fira min födelsedag hos pappa med farmor o farfar. En middag till kvällen och sen kör vi hem till Sthlm igen. På söndag? Hum. Ja då kan man väl träna lite Yoga en sväng om inte annat? Trevligt. Kommer bli en kul kväll! 

Nu ska jag fortsätta på mitt "duktiga spår" och göra fakturor!

Puss på er! 

32

Jisses. Kollade min statistik som snabbast och den 11/11 hade jag minsann 32 unika besökare! Coolt säger jag!

Inte för att varken Kenza eller Blondinbella skulle bli avis men i alla fall ;)


/emma.

Gäsp

Nä, nu får det vara nog va? Tydligen inte. Dagen vill aldrig ta slut! Jag hoppar över Pilatesen i eftermiddag och går hem och vilar en sista dag innan verklig och hård träning (step i morgon)... Man lär ju bara bli segare av Pilates... Right? Inte alltför många minuter kvar nu som tur är.

Kommer bli skönt att komma hem, slänga sig på sänge och ja... Bara vara liksom. Kanske kolla igenom Födelsedagsfestbilderna?! Låter okej.

Puss å hej

Instickare

Idag är jag tillbaka på jobbet. Känner mig inte lika vimmelkantig längre, så det var dags att återvända till verkligheten. Det tas i för fulla muggar kan jag säga! Jag har börjat lära upp min vikarie som ska sitta här när jag drar till Brighton ett halvår. Det gäller att förmedla min kunskap på bästa möjliga sätt och inte säga allt i fel ordning osv. Ganska lätt att låta ologisk och blanda ihop det, så det blir svårare att lära sig, när jag har allt i huvet och tänker på mitt sätt. Det var nog ingen som fatta det där heller;) Jaja. Jag ska strax återvända till min fakturahög, när vikarien återkommer från lunchen. Yeah! Måste nog börja slipa lite på alla manualer och grejer så de är fresch och uppdaterade när jag drar! Vikarien ska ju liksom inte stryka med av stressrelaterade syndrom när jag dra...

Ha en skön dag! I eftermiddag blir det Pilates på SATS - dags att börja röra på kroppsdelarna igen!

Puss

Presents!

Nu har jag letat reda på alla presenter jag fick igår och tagit kort på dem. Om jag missat något  - skjut mig! Jag har verkligen försökt att inte missa något i alla fall :)

Först ut: Älsklingsbabe, eftersom min present från honom är en upplevelse fick jag en cd med musiken som han spelade upp på morgonen när jag läste hans fina kort. Tänk att få se The Phantom of the opera i London med min Älskling på vår ettårs dag! Lovely!



Underbart fin kort! Han känner mig han, min Älskling!


Av mamma fick jag mycket fint, vi börjar med detta träffande kort!



Och ett sånt där tjusigt smyckesskrin med fransk text och underbara illustrationer!



Hattlådorna jag önskade mig! Det finns en till likadan låda innuti denna. Åh mamma!



En godisskål för en prinsessa :)



Värmande pjamasbyxor för kalla England (mina nuvarande är i trasor och mamma skämdes, så hon köpte nya) och två linnen, ett i svart och ett i vitt till. Mys!



Biljetten till Inspirationskvällen! Lovely, här ska det inspireras! Mamma och jag på Rival den 25e!



Böcker är kul! Tusen strålande solar fick jag av mammas sambos mamma, Remember me? och London Reseguid fick jag också av mamma.



En "muggtermos" för en person fick jag av mina söta syskon (de på bilden) - den ska jag ha med mig i skolan i Brighton!



En kungligt snygg krona som man hänger upp nånstans (t ex balkong) fick jag av söta Elina och Johan!



Fin fina Pilgrimsörhängen av självaste Loijs!



Av Lovisa, Lotta och Eva fick jag en rosa (!) kaffekokare (måste fundera ut hur den funkar...) Shopaholic-tuggummin i söt ask med spegel i och en blå ljushållare! Tack tjejer!



Något gott att smutta på? Oja! En glittrigsko kan göra vem som helst glad - här som julgranskula! Josefin, Marcus och Johan kunde sina grejer :)



Rosa (!) ljuhållare och en mask (för bakisdagar?) fick jag av Robin och Harriet! Härligt tjusigt!

Tror det var allt! Om inte, lägger jag upp en bild till!

/emma.

Party Princess

Nu har jag varit tyst länge nog va? Det har faktiskt sin lilla förklaring... (läs nedan). Nu ligger jag i sängen med datorn i knät och uppdaterar mig på omvärlden. Min lilla sötnos till Hugo (vovven) ligger brevd mig och snarkar, kliar man honom på magen grymtar han sådäe skönt och sträcker på sig, som bara hundar kan ;)

I lördags hade jag och Loijs vår födelsedagsmaskerad! Vi var så snygga och det var så himla kul! Jag var prinsessa så klart, när ska man annars få va det om inte på sin egen födelsedagsfest? Det är ju bara att passa på liksom! Jag var först bara prinsessa, sen var jag Törnrosa och till sista blev det Party princess! Yeah! Det kom mycket folk, det dansades (jag började ganska snabbt där med att "svänga mina luviga") och det "lite" bubbel mm. Hehe. Tyvärr avslutades kvällen med en vurpa grande, jag ramlade rakt bak och slog bakhuvet i stenplattorna vid ingången. AJ! Aj aj aj. Så jag håller mig hemma idag, raklång, stillaliggandes och sånt. Fick säkert nån liten minihjärnskakning eller nåt. Ska nog googla på det... Men det var ganska bra tajmat, folk var ändå på väg hem... dock var det kanske lite väl dramatsikt.. Hum. Skit samma! Jag lever och jag hade en helkul kväll! Tack alla ni som kom :)

Nu ska jag börja pilla på alla mina fina presenter, leka lite med dem sådär... Visserligen är det tydligen inte bra att vare sig läsa böcker, röra sig för mycket eller kolla på tv om man har hjärnskakning, men jag är typ bra nu säger vi. Är i alla fall inte lika snurrig nu som igår, inte illamående heller. Så ja, lite ska jag nog kunna greja med mina fina nya saker!



Ha en fin dag!

XOXO Party Princess

B-day!

Idag blir jag minsann 21år! Galet skoj! Hemskt kul att fylla år faktiskt. Känner mig som ett litet barn (överförtjust sådär) och inte alls som en vuxen 21 åring, men det kommer väl :) Man ska ju absolut inte tappa barnasinnet så det här är bara fullt normalt för mig att inte kunna bestämma migför vad jag är... Säger bara: happy birthday till mig :)

Har fått massa fina saker :) Jag och Älsklingen ska bland annat gå på The phantom of the opera i London när vi är där i slutet av januari. Hur kul som helst! Jag och Darlingen ska få klä upp oss till tänderna igen (Moulin Rouge senast) och wow. Den ska tydligen vara helt fantatsik! Av Emil och Maja fick jag en muggtermos i plast med ett kort på dem i - sååå fint så :) Av mamma fick jag en liten Londonguide, de två hattlådorna jag önskade mig, biljett till inspirationskvällen på Rival (med bl a Mia Törnblom, hälsocoacher mfl) den 25e december. En bok av Sophie Kinsella (som bl a skrivit "En shopaholics bekännelser" och "Mina hemligheter") på engelska - öva öva engelska! En sån där plåtlåda som ett smyckesskrin med illustrationer i rosa (så klart) och som det står fransktext på. Hum... Vad mer? Har säkert missat något men jag kan visa bilder på allt sen och repetera då! :)

Nu kommer strax lite besök till Althea (låtsas syster) som också fyller år idag, då blir det lite tårta och sen ska man äl göra sig i ordning inför festen!! Vi har redan varit där och fixat det mesta, pyntat, installerat musik och allt sånt! Kommer bli sååå bra!

Kommer bli helt splendid och självklart faboulus ikväll! Fester borde man ha fler av :)

Ses ikväll!

Pussar och kramar


/Födelsedagsbarnet!

Ska vi rymma till en herrgård älskling?

Tänk att få ge sig av. Packa en liten sliten väska och ge sig av in i landet, in mot trollskogarna och bort från mullret. Sätt sig i en bil, veva ner rutorna och få in luften och lukten utifrån, se landskapet utanför sakta förvandlas till något magiskt och förtrollande, något man förundras över och bara vill se mer av...

När man börjar närma sig svänger man in på en smal, smal och lite krokig väg som ormingas av träd med grenar som hänger ner  över vägen och bildar en naturlig tunnel. Det är alldeles tyst, löven rör sig sakta i vinden och små ljusglimtar silar som hastigast genom det tjocka lövverket. Det börjar pirrar i magen, det börjar närma sig, snart är man på den där platsen man bara hört talas om men aldrig riktigt fått uppleva. Ett ställe som egentligen är vad man gör det till. En fristad, ett tempel, ett hem.

Vägen svänger en sista gång och man börjar snart skymta en stor grind. På varje sida om grinden sträcker det sig en stor grön häck, som man ännu inte kan se var den slutar. Man hoppar ur bilen, ställer sig och tittar, tar ett djupt andetag och går sen till grinden för att öppna den. Det krasar så där härligt under fötterna när man går över grusgången. Grinden är stor och tung, så man får ta i när man skjuter upp den. Man kör vidare upp för grusvägen mot herrgården, stannar bilen och stänger av motorn. Lugn. Tystnad. Frid.

Med den lilla väskan i handen går man sakta över gruset till dörren, går upp för den breda trappan och sätter nyckeln i låste, vrider om och skjuter upp den massiva dörren. Man möts av en välkomnande och lite dammig luft, tar ett djupt andetag till och tar några steg in i hallen. Dörren stängs och rummet faller i ett dovt ljus, likt en slöja som faller över ögonen och får alla kanter att bli så där härligt mjuka och luddiga. Det är högt i tak och man känner sig med ens ganska liten i detta jättehus. Men man blir inte rädd för det, huset bemöter en med en väldig värme och öppna armar. Väskan får stå kvar i hallen när man styr stegen mot närmsta rum.

Ett rum som är ännu lite ljusare än hallen då stora fönster breder ut sig längs med väggarna och släpper in härliga mängder ljus genom de vita skira gardinerna. Den stora kristallkronan hänger stilla men döljer ett leende, den gnistar till då ljuset träffar en prisma och sen återgår den till sin slutna uppenbarelse. En öppen spis får spela huvudrollen och ser ut att kunna värma riktigt bra kyliga vinterkvällar. Man stryker handen längs med soffans rygg och känner hur tyget smeker en tillbaka. "Här kan man läsa böcker och tänka stora tankar" viskar den.

Nästa rum är minst lika inbjudande, med vackra gamla möbler och minnen i väggarna. En stor bokhylla med flera rader med böcker, böcker som alla har blivit lästa och som är fyllda med visdom. Man ökar på stegen och går in i nästa rum, köket, husets hjärta sägs det. Lite slitna och naggade köksbänkar, en stenhäll man kan göra storkok på och den gamla radion på hyllan, där man kan lyssna på musik. Ett litet köksbord för två, att dricka tidigt morgonkaffe med smörgås vid eller bara sitta ner och läsa recept. Man gläntar på en dörr och ser en matsal sträcka ut sig, ett stort bord med åtskilliga stolar står i mitten av rummet, även här en kristallkrona som hänger över bordet och tycks komma ihåg vart enda samtal som pågått runt bordet.

Går man en trappa upp kommer man till flera sovrum som alla har olika färger på väggarna och säger olika saker. Det ena rummet säger att här sover man lugn om nätterna, det andra skrattar förnöjt, det tredje viskar fina drömmar... Sängar med rejäla sängramar, fluffiga kuddar och duniga täcken. Man vill bara springa fram och kasta sig i sängen och med ens falla i sömn.

Mörkret har stilla lagt sig och det blir mörkare inomhus, man tänder flera ljusvart enda vrå och får ett mjukt ljus som sprider sig från alla håll. Ett ljus som kan värma vem som helst, hur kallt det än är, ända långt in i själen. Det är nu man sätter sig i soffan för stora tankar, framför en sprakande brasa och tittar långt in i flammorna. Det är då man känner det, mer än någonsin, hur bra det egentligen känns och att man någonstans inom sig äntligen har kommit hem.





















Magiskt hade det varit.

/emma.

Hungrig!

Jag är riktigt hungrig nu! Bara en halvtimma kvar till lunchen - skönt. Eftersom jag dumt nog aldrig äter mellanmål och håller mig på en mer jämn hungernivå blir jag istället VRÅLhungrig. Som tur är, är det inte jättelångt kvar tills jag får gå på lunch, typ 25 minuter. Har beställt thaimat idag också! Kommer bli supergott! Måste ju "öva" lite inför Thailandsresan ;) För den som undrar blir det kyckling och grönsaker (thailändska saker) i cocosmjölk, två chillisar starkt - mmmmummms! Min favvo.

/emma.


Edit: Nu har jag ätit så mycket thaimat att jag tror jag ska spy. En portion brukar vara så pass stor att det räcker till två portioner, en större och en mindre, men idag åt jag upp allt. ALLT. Och jag är verkligen mätt. Jisses. Samtidigt skulle jag inte tacka nej till ett mjukt bröd... Ajabaja!


Friday - at last

Mitt lilla problem att jag trott (önskat?) att det varit fredag varje morgon har nu äntligen botats. Idag är det faktiskt fredag! Och inte vilken fredag som helst - utan Annas födelsedag! Idag blir min BFF (fniss) 21 år! Bara en ynka dag innan mig. Vi har verkligen känt varandra hela livet (hennes pappa kom in med henne när min mamma låg i värkar (hon bad honom nog fara och flyga) med mig - och dan efter kom jag till världen). Så vi snackar om många års kvalitétstid - hela 21 år minsann! Eller ja, imorgon när jag föddes, blir det 21år! :)

Vad händer annars idag då? Joo, förstår du, det blir jobb som vanligt, sen ska jag pumpa upp lite obefintliga muskler på SATS kl 17.00 (BodyPump) för att sen släntra hem och pyssla vidare på rummet, förbereda mig mentalt på att bli 21 och sånt. :)



Grattis vännen! (Coolt att vi båda två har gröna ögon också:)

/emma.

En månad kvar

Idag är det exakt en månad kvar till att hela familjen åker till Thailand! Vi kommer sitta på Arlanda om en månad, pirriga, glada och alldeles uppe i taket av lycka över att få åka iväg när det är som tråkigast i Sverige. Jag ska försöka packa lätt har jag tänkt (haha), man har ju ändå bara ett par favoriter man använder mest + att det kommer vara så sjukt varmt att man inte vill ha något på sig (kanske bikini). Shit. Det kommer verkligen bli magiskt. Jag ska andas in lugnet, vara mitt i lugnet och känna att jag slappnar av till 100%. Det kommer bli en härlig två veckors lång ljusterapi och jag kommer ha fulladdade batterier när jag kommer hem en vecka, jobba tre dagar, kyssa Älsklingen "Gott Nytt År" och packar om väskan för att sen åka till Brighton. (Jag blev jäkligt nervös nu när jag insåg att det inte är långt kvar... Hjälp!)

Vi kommer få det så fint i Thailand! Ljuvligt.



/emma.

Hummingbird

Fick ett alldeles strålande tips av Sofi! Som "alla" vet finns det ett magiskt ställe så kallat Magnolia Bakery (<-- länk) i NYC där Carrie och de andra tjejerna i Sex and the City gärna lägger pengar på underbara Cupcakes (muffins). Nu finns det tydligen ett snartlikt i självaste London vid namn The Hummingbird Bakery (<--länk) där de också säljer sagolika cupcakes! Det finns två st i London, varav en en ligger i Notting Hill Portobello Road - älskling? Ett litet snabbt stopp på Cupcakes-paradiset? Snääälla söta du :)



Här sitter Carrie utanför Magnolia Bakery med sin Cupcake.

/emma.

Förvirrad vecka

En ny morgon, fortfarande inte fredag morgon... Fattar inte vad som hänt med mina veckor!? Jag ligger ständigt minst en dag för tidigt och tror alltid att nästa dag är fredag - men icke - det blir tvärtom aldrig fredag när jag tror (vill) det! Men i morgon är det faktiskt fredag (har kollat i kalendern) och det ska blir skönt. Är så jäkla trött! Har inte direkt energi nog att typ städa mitt stökiga rum... Ska nog sluta skriva att jag ska städa det eftersom jag aldrig gör det när jag säger att jag ska det. Kanske skriver om det när jag har städat istället. Ja.

Nu ska jag återgå till förvirringarnas näste...



/emma.

Spinning och Core

Även denna jobbdag börjar lida mot sitt slut... Ska ta mig direkt till SATS på Lidingö för en nice work out, först en halvtimma Spinning och på det en halvtimma Core - friska tag! Blir en snabbdusch innan jag åker hem igen och då väntar (förhoppningsvis) en middag och sen en kvällpromenad med vovven. Ganska intensivt. Igår däckade jag i sängen efter min och Loijs utflykt till bolaget och Willys så jag lyfte inte så mycket som ett finger i mitt rum (stökigt - ja, jag vet fortfarande), vilket jag skulle behöva. Snart är det ju helg och då är det fullt ös med festen - så det är hög tid att börja med röran i rummet.

Appropå stökigt (skitigt) rum, det satt en BIG spindel på min vägg i morse. Hua. Jag brukar inte ha problem med att döda spindlar (professionell mördare), men denna var så stor att det gick flera rysningar genom kroppen när jag närmade mig med papperstussen... Precis, jag är ingen mes som fångar spindeln och sen släpper ut den i naturen - hallå, de lär ju lätt hitta tillbaka + att det bara regnar hela november så det märks ingen skillnad ändå! :)

Morsning!



/emma.

12 juni

Tiden går som bekant fort. Hey - alldeles nyss var det sommar! Och nu är det snart jul... Helt galet, men sant. Visst kommer jag vara borta i ca ett halvår(24 veckor) i England men den tiden kommer också gå fort - speciellt eftersom jag antagligen kommer göra så mycket - så vips är jag hemma igen! Tänker mest på att jag kommer sakna Hjärtat väldigt mycket, men det går ju som sagt fort så snart är jag hemma igen :) Den 12 juni tar kursen slut så jag åker väl tidigast hem då, eller dagen efter (beror lite på vad som händer den 12e) på lördagen. Funderar på om jag ska ta en vecka ledigt extra när jag kommer hem, men jag lär vara pankare än pankast då kursavgiften (boendet och maten) höjts och blir nu den härliga summa på 34 000 istället för 31 000 SEK. Sen ska man ha försäkring och sån skit med + pengar att roa sig lite med. Kanske en flygbiljett hem? Hum hum. Det får snålas i Thailand! Skönt att det inte direkt är dyrt i Thailand där - värmen är det bästa!

Nu ska jag välja vilka kurser jag vill läsa under mina 24 veckor, det blir nog (om förstahandsvalet väljs) Screen printing 5e till 30 januari, Fashion 1 2a till 27e februari, Interantional Studies 9e mars till 3e april, British Culture 14e april till 8e maj och Creative English 11e maj till 12e juni.

Låter helt okej va? Börjar med lite "oseriösare" kurser till att börja med så jag kan bli varm i kläderna tills de mer seriösa kurserna börjar. Make sense hu? Ska pilla klart med siffrorna och skicka in dem idag tänkte jag! Hur jag ska lösa betalningen på 6 100kr varje månad är ju en annan femma - det lööööser sig, det gör det alltid... Öh? Whatever.

Puss på er!



I juni är jag hemma hos dig igen älskling ♥

/emma.

När Anna kommer...

... ska vi ha det riktigt roligt! Vi har det alltid lika kul och har alltid massor att babbla om. Funderar på om vi inte ska ta en mysig runda i Gamla stan, fika och kanske ta ett glas innan vi åker hem igen? Visst låter det mysigt?! Jag är sällan i Gamla stan - alldeles för sällan! Hade gärna myst runt på Söder också men Gamla stan känns lite mer kult på något sätt. :)

Så här såg det ut sist Anna var hos mig.

Nu ska jag snart (40 min) åka bil med mamma hem i spöregnet - blä. Sen ska jag ta bilen och möta upp Loijs i centrum för lite födelsedagsfests-shopping.

Attans att jag inte har mitt paraply med idag!!

Puss

Portobello Road

Igår hade Älsklingen rivit ut en sida ur Stockholm City som handlade om Notting Hill och Protrobello Road - som ligger i just Notting Hill. Det var en artikel om hur man bäst kan spendera en dag/helg i den mysiga stadsdelen och hinna med det mesta. Låter riktigt mysigt tycker jag! Det kanske blir en sväng förbi där på lördagen när marknaden är i full gång på Portobello Road? Kanske att man finner en vintage Chanel? Inte mig emot. :)



Portobello Roads marknad, där Hugh Grant går förbi varje dag i filmen Notting Hill.

/emma.

What to say?

Just nu funderar jag på om jag verkligen har något vettigt att säga... Tror inte det.

Jo, kanske det här: Igår tränade jag DansAerobics för första gången. När det hela sattes igång och blev lite mer avancerat tänkte jag "Va fan har jag gett mig in på?!" men allt eftersom fick jag in det någolunda och kunde också ge gärnet! Riktigt kul alltså! Såg nog inte så jätteproffsig ut i spegeln, men jag lät bli att kolla och gjorde bara som jag trodde var rätt :) Svetten bara rann som vanligt - underbart! Sen gick vi hem till Älsklingen och gjorde mat. (Ett tips är att inte försöka vispa matlagningsgrädde - speciellt inte förhand!) Det blev en supergod Flygande jakob och till det blev det faktiskt ett glas rödvin - helt otippat men gott + att man blir lite "knasig" (speciellt jag) eller vad säger du Älskling? ;)

Efter jobbet ska jag ta mig hem, låna bilen och sen möta upp Loijs för lite seriös shopping inför festen! Hoppas vi inte glömt något och att vi har kommit ihåg allt... Jobbigt om man glömmer något viktigt, som typ musik eller sprit ^^ Men nej då, inget viktigt ska glömmas! ;)



/emma.

Jasså du

I morse var det ändå lite fint väder, det var ljust och klart, lite krispigt men fuktigt. Nu har det spöregnat och svarta, mörka moln har svept förbi. Det är som ett tjockt, mörkt täcke har lagt sig över allting som sväljer minsta lilla ljus och dröjer kvar som evigt mörker... Trist. Nu känns det om möjligt ännu bättre att vi ska till Thailand! High-five för den!

Känner stundvis att jag ganska glad ändå, eller att jag har mycket kul att se fram emot och att livet inte är så tokigt trots allt. Denna känsla försvinner titt som tätt för att sen komma tillbaka... Just nu väntar jag på att den fina känslan ska komma tillbaka och ersätta den gnagande lite små-tråkiga känslan. Försöker komma på exakt det jag vill känna just nu och det kan vara lite knepigt - minst sagt! Men ja, det är nog bra ändå!

Vidare till annat svammel! Jag ska ta min friskvårdstimma idag och åka till Dave Babe en timma tidigare, han lär inte ha slutat jobba än då, men jag kan ju hänga i hans lägenhet och vänta på att få gå och träna kl 18.00. Vi ska premiärträna tillsammans på SATS i Älvsjö. Dave ska i och för sig hålla sig mest i gymmet medan jag intar golvet till klasserna jag bokat upp mig på. Ska bli en halvtimma Core och direkt efter en timma DansAerobics, coren har jag inga problem med, men DansAerobicsen? Jisses. "Det är en klass för de som söker svårare koregrafi än vanlig Aerobics"  - typ. Och jag som med nöd och neppe klarar vanlig Aerobics... Önska mig lycka till!

Om ca en timma drar jag - tjo!



/emma.

Denna vecka

Jag kom på i morse att jag minsann fyller år på lördag! Hela 21år. Känner mig lite som ett barn igen, som när man inte kunde sova om nätterna för att man skulle fylla år om en månad... Typ. Lite kul är det allt att fylla år :) Ska ju ha fest med Loijs i år också så det kommer bli helkul! Lite fix inför festen får det allt bli denna veckan och på lördag smäller det! Woho!

[X] Måndag: Jobba, Core och DansAerobics SATS Älvsjö fr kl 18.00, hem till D <3
[X] Tisdag: Jobba, Pilates 17.30, köpa allt inför festen med Loijs, ut med vovven?, DH
[X] Onsdag: Jobba, Spinning och Core kl 17.30-18.30, fixa för Brighton, Greys Anatomy
[X] Torsdag: Jobba, laga mat till familjen, lämna grejer på jobbet inför festen?
[X] Fredag: Anna fyller 21! Jobba, BodyPump kl 17.00 L-ö, förbereda för festen!
[X] Lördag: Jag fyller 21! Gör klart allt för festen, fixa till kostymeringen och PARTA!!
[X] Söndag: Bakisdag? Ta med Älsklingen på promenad till Långängen och fika? Mys.

Kan också tillägga att gårdagens träningspass på SATS i Uppsala (BodyCombat) har gett mig en härlig träningsvÄrk (den du Maja!) - löv it!

/emma.

Kjolen med stort K

Denna underbara kjol köpte jag på Vero Moda i fredags när jag ändå var på stan och blev sminkad. Den har tre lagar och är sådär fint tyllig (dagens nya ord) sitter uppe i midjan och står ut åt alla håll och kanter. Man känner sig verkligen kalasfin i den! Åhh. 359,95 riksdaler fick jag betala för den - inte helt fel om jag får säga det själv!





/emma.

One, two, three

Innan jag hänger upp tvätten (skjuter på det) slänger jag upp två bilder på onsdagens, torsdagens och fredagens outfits. Har som sagt lite svårt att få till det så de kommer upp samma dag det gäller. Nu är det typ väldigt oaktuellt men skit samma, här är dem:








Nää nu ska jag allt sova. Natti!

/emma.

The Body Shop

I fredags var jag på The Body Shop i Gallerian och fick mig en sminkning - väldigt trevligt. Tjejen var jättegullig och vi snackade på, hon var inte utbildad make up artist men duktig iofs jag sminkar mig nog bättre själv - på mitt sätt - men det var kul att bli ompysslad och få lite nya idéer. Köpte tre produkter (och betalade för två), bland annat en ögonskuggs-palett med fem ögonskuggor, en ansiktstvätt och en guldglitter eyeliner. Riktigt flådigt! För att jag köpte grejer över 400kr fick jag 50kr i rabatt eller en neccessär med fyra mini-produkter. Jag tog så klart gåvan! Kolla så tjusigt:



Fin fina grejer!



Nice colors...



Ska vi kolla vad det ligger i den?



Spännande!



Ohhh tjusigt!

Sminkningen då, ja den blev så här:



Gröna skimmrande ögonskuggor...



Och kanske lite mycket rouge för min smak... (Syns inte lika mycket på bilden.)



Här ser man guld eyelinern. Najs.



Creepy bild - men gröna ögon har jag allt :)

/emma.

Just another sunday

Farsdag.

I helgen har jag spenderat min tid i Uppsala. I går var det kalas för Emil som fyllde år i tisdags, släkten kom över till pappa och Jenny för lite tårta och kaffe.



Rasmus och jag är väl de enda som kollar in i kameran - killen har lärt sig! ;)



Tårta är gott - och härligt smetigt!



Skjortan då, smakar den gott?



Det är kul med kalas (uppmärksamhet)!

I dag tränade jag BodyCombat för första gången på SATS i Uppsala innan jag träffade Karin kl 13.20 utanför Åhléns huvudingång (klassiker). Vi gick till Café Ofandahls på andra sidan ån och njöt av en långfika. Riktigt kul att träffa henne igen och prata om allt. Hon pluggar för fullt för att bli vetrinär och stortrivs i Uppsala! Härligt. Riktigt mysig eftermiddag med andra ord :) Sen gick jag hem till mormor där Maja, mamma och Olle + mormor så klart satt och fikade. Jag fick mig också en tårtbit och sen åkte vi hem. Nu har jag röjt undan i rummet lite (bombnedslaget som hägrar) och funderar på att dammsuga nån dag i veckan... Har en tvätt som ska hängas i tvättstuga också... Hum. Snart.

Hade en jättemysig lunch med Sofia i lördags också! Vi satt och pratade några timmar, fikade och sånt. Sen fick vi skjuts till kalaset för Emil. Sofia är verkligen jättegullig :) Har haft en väldigt trevlig helg faktiskt, hunnit med mycket och ätit mycket tårta! Blir seriös träning redan i morgon!

Puss

/emma.

Mute

Varför gör det mig så nervös att prata engelska? Speceillt med någon som är bra på det. Idag har vi en tvättäkta engelsman här på kontoret, han jobbar för Rahmqvist i Storbritannien och kommer och hälsar på ibland. Så fort jag ska prata med honom fastnar orden i munnen och det som kommer fram blir inte riktigt vad jag tänkt mig... Dilemma va? Jag blir liksom så nervös över att jag är dålig att allt bara samlas upp i halsen och när jag väl får fram orden hoppar jag över att uttala någon stavelse här och där och mummlar mest - så jag får ta om det igen istället. Jobbigt. Men det är ju det jag ska råda bot på nu när jag åker till Brighton! OM jag ska. Men just nu är det lite jobbigt... Även om han sitter mest i möten kommer han förbi ibland. Och han är typ världens snällaste, men det engelska språket får mig att blir nervös och skygg... Trist. Men som sagt - jag kommer bli grym på det sen efter mitt halvår i england - var så säker! Jag måste det helt enkelt.


/emma.

Lovely news

Enligt Elin Kling blir det en uppföljare av Sex and the City the Movie! Galet! Frågan är om det kan bli bättre? Vad kommer hända? Älskar i alla fall känslan den filmen ger mig - så jag bara tackar och tar emot! Alla kläderna... Och alla skorna. Åh. De ska tydligen börja filminspelningen nästa sommar så vi får allt vänta ett tag... Men det är bra att längta har jag hört! :) Totally fab anyways!



/emma.

Back to school

Igår när jag kom hem väntade ett kuvert från Braheskolan på Visingsö med information om Birghton. Jag ska välja vilka kurser jag ska läsa under mina 23 veckor, börja betala av summan för boende och mat och lite annat smått och gott. Jag kommer ha påsklov, två andra dagar så kallade "bank days" som innebär ledighet, det kommer pågå en festival i Brighton under några veckor i maj och vi kommer ha en vecka att resa runt och sånt och sen göra något arbete om det. Jag börjar minst sagt bli lite nervös nu! Men det kommer bli bra :) Kanske att någon vill hälsa på under påsklovet?

Dags att börja planera lite mer kanske? Typ teckna en reseförsäkring så det är klart och den där adaptern måste jag ju köpa nångång! Hjälp. Men det kommer bli kul!



/emma.

Denna kanske?

Denna randiga tröjan jag beställde från H&M, men som var för liten så jag skickade tillbaka den... Den kanske får följa med hem idag istället?


/emma.

Happy friday!

Jag har druckit min lilla kopp kaffe, jag börjar piggna till och det är fredag! Känner mig lite inspirerad och sugen på shopping. Konstigt. Inte...

Imorse hade jag nämligen väldiga problem med dagens outfit... Hade bestämt vad jag skulle ha på mig redan i tisdags (!) men att koftan jag skulle ha inte vara ren ställde till med problem - minst sagt. Jaha? What to wear? Att mitt rum ser värre ut än - nej det går inte ens att likna ett bombnedslag - hjälper inte riktigt till. Igår kom nämligen någon snubbe som skulle kolla varför det går att frysa isbitar i mitt rum och det visade sig att värmen har tydligen varit avstängd på hela nedrebotten av huset! De andra rummen på nedervåningen i huset, tvättstuga och badrum har fått värme från övervåningen och eftersom jag inte har några rum runt mitt rum har jag inte fått någon värme mer än kylan utifrån - burr. Jag har en balkong precis över mig och den är inte direkt varm. Så nu vet vi det, och det var alltså därför slet snubben ut alla grejer jag har under trappen där reglaget för golvvärmen sitter = mitt rum är STÖKIGT. Att jag inte kunde öppna garderoben pga alla grejer var inte heller något som förkortade mitt letande efter lämplig outfit i morse... Tillslut blev det en kjol istället för jeans (ville kunna andas normalt idag) med en tröja och pärlhalsbandet - inte direkt casual friday... Men men. Jag har i alla fall kläder på kroppen! :)

Ska in till stan efter jobbet och få den där sminkningen som blev framskjuten en vecka, blev felbokat sist av någon anledning... Ska bli jättekul! Älskar sånt :) Funderar på att köpa en julklapp eller två när jag ändå är i stan också - passa på liksom. Kommer kanske råka köpa en randig tröja till mig också - det är ju så snyggt - i alla fall på andra men kanske på mig med... Woho! Jag är pepp!

I morgon ska jag och Maja till Uppsala och träffa fd. ingifta faster Sofia! Kommer bli väldigt mysigt :) Jag bara måste få träna innan, hoppas det är okej att ses först 12 någonting?! Annars lutar det åt att jag får ställa in träningen :-S Får smsa Sofia och höra med henne. Tydligen är det ju ett kalas kl 15 hos pappa för Emil... Men fint folk kommer alltid sent? Farsdag? Ingen lust att "fira" det men det lutar väl åt det... Vad ska jag köpa i så fall? Ge honom en värdecheck på en fika med mig? När nu det skulle hinnas med? Jaja.

Åter till pepp! Randig tröja it is! Och julklapparna då ;)

Puss!



She's hot!

/emma.

Som bortblåst

Mina pigga och allerta feelings jag kände i morse är som bortblåsta. Nu är jag segare än någonsin... Shit. Vill bara hem och stupa i säng, men det går ju inte... Jag ska nämligen laga mat för hela familjen och diska därefter. Sen kommer Loijs och vi ska planera fest... Matbiten är det svåra, för det första vet jag inte VAD jag ska laga och för det andra orkar jag bara inte. Suck. Mörker fungerar för övrigt som sömnpiller på mig - man blir ju helt seg i kolan! Appropå kola, kan en daim få en ännu segare? Det verkar så.

/emma.

Wake up happy

Idag känner jag mig något piggare än igår - skönt! Kom i säng tidigare och det gör så sjukt mycket! Åkte till Älvsjö efter jobbet, gick hem till D och lämna grejer för att sen vända och gå till SATS. Jag tränade i en och en halv timma igår - härligt! Först en halvtimma core som fokuserar på mag- och ryggmuskulaturen så det var inte konditionsmässigt krävande (som tur var) direkt efter tog jag fram en stepbräda och det var bara att ge gärnet. Efter en halvtimma var jag ganska trött, kollade på klockan och häpnade över att det bara gått en halvtimma - men det gick! Jag öste bara på mer och svetten rann! Även fast det var ganska svårt ibland med stegen, armarna och hur man skulle hoppa fram och tillbaka över brädan fick jag in det ganska bra. Det blev liksom lite dans över det och låtarna fick en att ryckas med och ge gärnet. HÄRLIGT! Kände mig jätteglad efter passet och gick hem till David igen för att ta en välförtjänt dusch och äta god middag :) Sen kollade vi på veckans Greys Anatomy avsnitt - alltid lika bra! Jag har det så mysigt med dig hjärtat <3

Var trött som vanligt när jag skulle gå upp i morse, men upp kom jag och nu är det jobb som gäller. Idag är det min matdag också... Vad jag nu ska laga till? Tips någon? Sen kommer Loijs förbi och vi ska planera festen!

Ha en fin dag! Puss



/emma.

Trött

Idag är jag riktigt trött. Ögonlocken vill knappt hålla sig uppe... Vi var ju ute igår och jag sov inte förns närmare halv ett. Zzz. Det känner jag verkligen idag! Annars försöker jag somna ca kl 22 om kvällarna och det är såå skönt! Har jag börjat bli gammal? ;) Men sömn är verkligen något man uppskattar - speciellt på mornarna!

Ikväll ska jag till Darling, innan dess blir det en och en halv timma på SATS i Älvsjö - härligt! Först 30 min Core och sen en timma Step, kommer nog minst sagt bli svettigt! Kl 21.00 är det ännu ett trevligt avsnitt av Greys Anatomy som jag ser fram emot! Kommer bli en fin kväll!



/emma.

Grubblar

Jag kan inte släppa det riktigt, det där... Jag tror inte det är något för mig - då ska man väl lyssna på sin magkänsla eller hur? Men vem är jag att bestämma? Hum.

Födelsedagsfirande i bilder

Så här såg vår kväll ut igår! Vi är verkligen knäppa på vissa bilder - men det bjuder vi på eller hur syrran?

Jag tog bort denna bilden, lite taskigt mot Emil ändå... :) Se - jag har ju hjärta!

Sorry Emil, men det här är ju din första LAGLIGA öl!



Maja äter vitlöksfrästa scampis (en av alla de 16 smårätterna hon och jag beställde in).



Och fina mamma var där!



Redan småfull Emil?



Så ska det se ut!



Jag drack faktiskt vatten, med Maja vet jag inte... ;)



Vi kan minsann vi med!



Man blir glad av god Libanesisk mat! (Skålen jag håller i handen tappade jag i stengolvet strax efter att kortet togs, den gick i tusen bitar - oops!)



Glada i hågen.



Vi med :)



Vidare till puben Bishop arms south på Belmansgatan. Mamma var lite seg ;)



En cool 18åring!



Dave Babe var också med på puben :)



Tredje och sista (?) ölen för kvällen...



Oj oj vilka linslusar - kolla in söta mamma till höger :)



Hela gänget innan hemfärden!

Over and out!

/emma.


News

Jag måste erkänna att jag inte direkt är vidare insatt i politik - i överhuvudtaget. I går pratade kollegorna om en Valvaka som tydligen skulle hållas hela kvällen/natten/morgonen igår/idag och det var först då jag noterade att det började närma sig slutet av valkampanjen i USA och att det var dags att få reda på vem som skulle vinna. Självklart har jag snappat upp att det var dags för en ny president "där borta" men riktigt hur, vem och när har gått mig ganska stilla förbi. Är det egentligen pinsamt att jag inte har någon större koll på sådana världsomfattande grejer? Men jag är liksom inte riktigt intresserad och då plockar jag inte upp informationen på samma sätt som om jag skulle vara intresserad - så klart. Inte för att det inte är intressant - vi påverkas ju också även fast vi inte kunde vara med och påverka - men jag ja, bryr mig inte riktigt? Det lät i och för sig väldigt slött, men jag erkänner i alla fall att jag inte riktigt hänger med i svängarna... Jag skulle nog egentligen vilja vara mer insatt, typ om alla krig, vilka länder som ligger pyrt till, växthuseffekter hit och dit - alla sånna där viktiga grejer. Nu lät jag ännu osmartare va? ;) Jaja. Måste ändå hålla med om att det är spännande med första mörkhyade presidenten på alla år och det kommer nog bli toppen! Eh... Ja, alla andra verkar tycka att det är toppen så jag håller bara med :) Behöver jag säga att det var Obama som vann?

Shit. Jag borde kolla mer på nyheter.



/emma.

Sötsug?

Är man väldigt godissugen om man proppar i sig en Läkerolask utan att blinka på ca fem minuter? Jag tror det. Nu ska jag gå loss på vattenflaskan tror jag bestämt. Vad som helst annat än socker och godis i alla fall!

Kan också berätta att ikväll blir det trevligheter på Söder med mamma, Maja och Emil. Emil fyller som sagt 18år idag och det ska ju firas med middag ute och ett krogbesök! Kommer bli en kul och mysig kväll! Vi ska äta på nåt ställe en kompis till mamma tipsade om och sen blir det nån pub i krokarna på Söder. David hade scouter ikväll så han kommer senare för att joina pubrundan! Härligt.

Nu ska jag återgå till vattnet, klunka, klunka och förtränga sötsuget!

/emma.

Lite vuxet ändå

Att man köper present ihop med sin pojkvän är faktiskt lite vuxet, att båda namnen står på paketet som man ger bort. Det är faktiskt kul :) Kan inte låta bli att tänka på när Carrie i ett SATC-avsnitt försöker få Mr Big att skriva på ett kort till en bröllopspresent - han ville liksom inte. Nu har jag inga sånna problem med David (vad jag märkt;) men ja, kan inte låta bli och tycka att vi är lite vuxna ändå. Detta tillsammans med mitt ICA kort, körkort, att jag bott själv i (hitills) tre år, ätit surströmming (äckligt!), gått på bolaget osv är ganska tunga bevis. Men barnslig är jag fortfarande - ibland :)

Puss!

50-tal

Mammas första kommentar när hon såg mig i morse var "50-tal!" Och hon har nog rätt. En svart kjol med vita prickar som sitter högt i midjan, en luddig blå tröja med stor krage och pärlhalsband + min frisyr. Det är nog ganska 50-tal faktiskt!









/emma.

Emil 18år!

Idag fyller min lillebror (plutt skrutten) 18 hela år! Är det inte galet? Snart fyller väl lillasyster också 18... Tiden går fort alltså. I morse sjöng vi alltså för födelsedagsbarnet i vanlig ordning, med frukost på sängen och paket. Av mig och David fick han en kameraväska han själv valt ut, så det var väl ingen vidare överraskning, men han ville ju ha den så det var nog bra ändå :)

Kolla in min ursnygga inslagning, klippte ut stjärnor ur ett annat inslagningspapper som kort och klistrade direkt på paketet.







I paketet fanns som sagt kameraväskan till systemkameran Emil ska köpa snart! Tänkte att stjärnorna passade ganska bra - kamera - klick - blixt = stjärnor (hehe). Det står Skål! på den minsta stjärnan ;)

/emma.

En sån där vecka

Tycker det är ganska skönt att göra en sån där lista där man ser vad jag ska göra i veckan och pricka av allt eftersom (älskar att pricka av saker på listor!). Denna veckan blir det blandad kompott, födelsedagsfirande (Grattis Emil 18år imorgon tisdag!), träning så klart, lite pussande på Darling? Och massa annat. Självklart lite planerande inför min och Loijs Födelsedagsmaskerad!

[X] Måndag: Jobba, Aerobics 17.30 på SATS, äta middag och sen träffa Loijs och Lovisa.
[X] Tisdag: Emil fyller 18! Sjunga för Emil, jobba, pubrunda m Emil, D, Maja och Mam.
[X] Onsdag: Jobba, Core kl 17.30 och Step kl 18.00 på SATS, Greys Anatomy kl 21.00
[X] Torsdag: Jobba, laga mat till familjen, träffa Loijs och planera festen!
[X] Fredag: Jobba, Make up-rådgivningen på The Body Shop kl 17.00 (felbokat senast).
[X] Lördag: Body Pump kl 9.30. Till Uppsala, träffa Sofia, kalas för Emil med släkten.
[X] Söndag: Träna BodyCombat kl 12.00 på SATS i Uppsala, träffa Karin! Hem till Sthlm.

Hur ser din vecka ut?

/emma.

Dagens nya

Eftersom mitt rum är lika varmt som i en iskub klär man helst på sig mycket kläder när man ska i väg. Bara att byta från pyjamas (pyjamasbyxor, pyjamas skjorta, raggsockar och typ vantar - det är ett måste när man i princip vaknar med istappar i håret) till kläder är ruggigtkallt - det går fort att byta om om man säger så. Burr. Idag har jag därför på mig min nya stickade halsduk/sjal från Gina Tricot (bytte mina - för små - spetsleggins mot den i fredags) om halsen - otroligt värmande och skönt! Till det har jag en gamla mörkbrun tröja, sjalen får liksom stå i centrum med sin bländande rosa nyans - mys!





/emma.

Crazy curls

Till 50års festen i lördags lockade jag håret. Jag har aldrig lockat håret sen jag klippte av mina 30cm, så det var hög tid att testa! Fram med locktången - det fick bära eller brista. Och jag tror jag gillart! Det blev helt galet lockigt och stod ut åt alla håll! Riktigt festligt :) MMS:ade Sara och skrev att "det påminner väl ändå lite om Carrie när hon hade kort hår?" "Carrie kan slänga sig i väggen!" fick jag som svar! Tack stumpan! <3 Så jag entrade festen i crazy lockigt hår och min rosa klänning med "snygga ryggen". Mjau! Det var jättetrevligt på 50års kalaset, jättegod mat, mycket nytt folk, liveband med drag i och en hel del dansande :) Just the way I like it! En lite rolig grej var när Älsklingen kom, (han var tvungen att jobba så han kom lite senare) - så kände han inte igen mig! Han stod precis framför mig vänd mot mig, kollade över mitt huvud som om han letade efter någon (mig). "Hallå?!" sa jag. Han tittar ner och efter nåra sekunder föll poletten ner. Haha. Han hade inte känt igen mig med det lockiga hårt ^^ Jisses. Hur ska det här sluta älskling?



Med galet lockigt hår och halvfärdig sminkning.











Det kallar jag volym! Nog med bilder på ruffset?

/emma.

1 november

Känner att jag har lite små bråttom! Har precis målat naglarna och ska gå till tåget om en halvtimma, har jag sagt att jag sitter i morgonrock? Hum. Och måste hänga en tvätt... Naglarna får banne mig torka nu! Ska locka håret kvällen till ära tänkte jag mig och då måste man ha lite marginal om det skiter sig... *håll tummarna*

Det är alltså 50års fest ikväll ute på Tyresö. Sminkningen är i alla fall klar och det är ju alltid nåt! :)

Ha en toppen kväll! Återkommer i morgon. Nu måste jag skynda mig!

/emma.

RSS 2.0