Arlanda nästa!

Nu har jag fått ihop väskan också (ett stort plus) och den vägde 16,5 kg om jag vägde den rätt. Ja, det är en hel del grejer i den ;) Får inte shoppa för mycket på plats, men vadå man kan ju ha mer handbagage på vägen hem! + All sprit men det är ju en annan femma! Det löööser sig!

image394

Detta är min väska, inköpt för denna resan, och kommande resor så klart, och den genomskillniga plastväskan jag köpte här om dan. (Vet inte vad det är för vit fläck mitt på väskan, är väl nåt på kamera linsen...)



Rese-outfiten, det är lite halvdåligt väder här hemma i Sverige (Yes, denna resan var välplanerad!), lite molnigt och regn emellanåt, så jag fick ta mina sköna trekvartsbyxor från VILA och ett linne + kofta (också från VILA) Vi landar 20.30 på Zakynthos så det lär inte vara så dödligt varmt just då och därför går det ju bra att ha "byxor" på sig.

Nu ska jag bara konka ner väskan ner för trapporna till hallen...

Ha det bäst!

/emmaPackningsExpert (?)

Resefeber

Nu mina vänner är äntligen dagen här, den dagen vi fem tjejer åker till Grekland! Helt otroligt va det ska bli kul!!! Mamma och Olle har varit på Zakynthos en vecka nu, så vi möts i princip på flygplatsen. Det var tydligen 43 grader i skuggan igår! Jisses, jag kommer ju bli brun :D

Ha det toppen här hemma, håll ställningarna som det så fint heter! Jag återkommer om en vecka och då blir det mycket bilder och brunbränd hud :)

Pusss/emma.

image393

Jag tar gärna en drink exra för dig, speciellt en rosa sådan ;)

Vårt nya hus

Jag vet inte om jag sagt det tidigare,att vi håller på att bygga ett hus?! Men det gör vi, det ligger där mamma bodde förut, precis vid vattnet. Igår tog jag mig en prommenad för att se vad som händer där borta och det har verkligen hänt en hel del! Vi ska ju trots allt flytta in i novemeber - december :)



Första bilden är tagen från den lilla grusvägen som går nedanför huset, huset ligger på en höjd så den har ännu bättre utsikt över vattnet än vad jag lyckades fånga nedifrån vägen. Ja ska bli kul med ett nytt fräsht hus!


Ha en najs dag på er alla! Jag ska snart ner till Loijs som kom hem igår från väskkusten! Ska hjälpa henne med hennes packning.. Hehe..

/emma.

Sovmorgon och melon

Nej jag gick inte upp nu, men klockan var näramare tolv när jag gick upp... Skönt att sova och slippa tänka på att man måste upp, prestera något speciellt. Gjorde i ordning lite fil, med honungsmelon, flingor å lite solroskärnor. Mums blev det! Melon är en av de frukter jag tål och som faktiskt är god (tål banan men de fulkommligt hatar jag, fick för mycket när jag var liten). Idag ska jag bara ta det lugnt, ska strax ut i solen men första ska jag gå en sväng till ICA och köpa batterier till min nya uppvärmingsbara ögonfransböjare, måste ju se om den funkar!

Sen tänkte jag göra sånna bra saker, som att städa lådan i badrummet, kolla runt i mina papper efter pass och obetalda fakturor så man inte behöver tänka på det det första man gör när man kommer hem.

En skön och avslappnad dag med lite inslag av organisering och att packa väskan rätt!

Gå-och-handla-på-ICA-outfiten...

/emma.

Summer in the city

Somnade riktigt sent i natt/morse... Hum... Men jag klarade ändå att gå upp halv elva, springa runt lite i huset, greja och feja. Sen åkte jag in till stan för att träffa en vän, ta en glass och ett glas vin. Det var jätte trevligt! Vinet gick rätt ned i tårna men det belv inga förödande följder för det ;) Sen fick jag också oväntad shopping/styling hjälp! Mycket uppskattat och jag älskar verkligen skorna jag köpte och allt det andra...



Topp i blått med en rosett av svart sidenband i linningen från Ginatricot
♥ En uppvärmbar ögonfransböjare och liten necessär från Make Up store
♥ Svart prickig plast väska från Wedins
♥ Guldiga sandaletter från H&M
♥ Peeling och peelingsvamp från The Body Shop

Nu har jag städat rummet och är välförtjänt av lite avkoppling i soffan...

Ha en skön kväll!
/emma.

Fånerier

Jag vet att det är ganska fånigt men jag är lite av "förälskad" i Sex and the City, och det känns som om det kommer vara en livslång förälskelse. Gogglade lite på Sarah Jessica Parker som Carrie så fint heter i verkligeheten och hittade klänningen jag blev så kär i för ett tag sedan... Den fanns också i en annan färg, gissa vilken?! ;) Jepp rätt, rosa och den var snäppet vassare!

image380

Packningsprojekt

Semster, semester å du ljuva semester! Fasen vad glad jag är, semester i två veckor och en vecka i Grekland på Zakynthos snart! (Har någon missat den fina "countdownen" i headern som duktiga Emil lagt till?) Denna gången jag går på semester i två veckor känns mer som semester än när jag var i Strömstad en vecka. Ska bli väldigt skönt :)

Varmt var det idag också den raska promenaden hem gjorde mig inte direkt svalare. Sen är jag ju själv just nu och när jag är själv så är jag "duktigare" känns det som. Satte på diskmaskinen imorse, nu återstår bara att plocka ur den (fnys) och jag slängde in en tvätt i morse med, nu är den i troktummlaren och ny omgång tvätt ligger just nu, as we speak, i tvättmaskinen för att bli ren. Har packat min väska, nej det är inte klart men jag har tagit fram det mesta av det jag behöver, skor, handväskor och allt sånt! Men ändringar kommer garanterat att ske!

image374

När jag skulle rota runt i gardroben efter passande klänningar och sånt hittade jag några gammla flammor. En liten nostalgitrip med andra ord. De första två klänningarna är från Nice - resan förra sommaren. Den tredje klänningen är från Ginatricot - vi har varit med om mycket vi!




Dagens skor och tillhörande outfit:

+ = Dagens look!

***

Nu däckar jag på soffan... Ha det najs! Pussar å kramar

/emma.



Segling ohoj!

Äntligen fredag! Sista dagen att jobba på två veckor! Yippie keyej mo.. (Nej jag har inte sett en enda Die hard film) Men men. Snart måste jag gå till jobbet men först blir det lite bilder. Det är lite sailor inspirerad look idag, egentligen är det kanske inte riktigt min stil. Men det är väl det som gör mode så kul, man kan ha olika stil varje dag! :)



♥ Vit-röd randigt linne från H&M
♥Vit kjol med "virkade" detaljer Esprit (studentdags kjolen)
♥ Kofta köpt i Nice förra sommaren



♥ Armband SNÖ, ring med blomma Pilgrim
♥ Halsband SNÖ

Have a great day everyone!

En dikt från sängkanten

På kvällen och eftermiddagen idag har jag tagit det mycket lugnt. Började med att sitta framför datorn, chatta, skratta, muttra lite och blogga. Ja, allt utom att städa mitt rum. Hum. Sen stoppade jag i en DVD i datorn och började kolla på lite Sex and the City, nu sex avsnitt senare sitter jag här på sängkanten igen och ja, sova snart kanske? Mamma och Olle ska med ett flyg som går kl 03 nån gång, de ska till Zakynthos de med! Dem blev så inspirerade av att vi bokat resa dit så de tog sig en restresa/sista minuten. Vi är bara där två-tre dar samtidigt och de ska bo en bit bort. Så tjejer: ring mamma om ni behöver bärhjälp när Emma däckat ;) Nja, ska nog skona dem (Mamma och Olle alltså)!

I ett av avsnitten jag såg idag skrev Carrie en dikt som hon läste upp på en väns bröllop. Kunde inte låta bli att skriva ned den...


***

His hello was the end of her endings
Her laugh
was the first step down the aisle
His hand would be hers to hold forever
His forever was as simple as her smile
He said she was what missing
She said instantly she new
She was a question to be answered
And his answer was I do

***

Hans hej var slutet på hennes slut
Med hennes skratt kom altaret närmare
Hans hand var hennes att hålla för evigt
Hans för evigt var enkelt som att se henne le
Han sa hon var vad han saknat
Hon visste med ens vem han var
Hon var en fråga att besvara
Och hans svar var Ja


***

Jag skrev ned dikten på engelska och svenska men det klingar lite bättre på engelska, inte riktigt samma sak på svenska. Men när jag läser texten för mig själv hör jag orden Carrie läser på engelska, jag har nog sett alla avsnitt ganska många gånger. Det är kanske inte så konstigt att jag kan många repliker utantill...

Dags att sova för imorgon är det fredag och sen är det semseter igen! Ska bli så skönt, måste packa lite som jag tidigare sagt - men det hände liksom inte idag... God natt och sov gott!

/emma.

image365

Sarah Jessica Parker som Carrie Bradshaw

Glamdrottning?

Nej, det är inte . Jag har inte förändrats, jag är fortfarande samma person. Jag är ingen kall, ytlig, "näsan upp i vädret" - glam-tjej! Nästan en sårande kommentar. Visst, jag skriver inte här i bloggen på samma sätt som förut, men det väljer jag väl själv? Jag tycker kläder och sånt är väldigt kul och då är det väl ganska självklart att jag skriver om det jag tycker om här på bloggen. Man skriver ju om det man vill och gillar, det man för stunden känner att man vill berätta om. Att skriva om sina innersta känslor är ganska utelämnande, i alla fall om man är ledsen, arg eller besviken på någon. Jag skrev mer om mina innersta känslor förut men jag vill inte längre blotta mitt innersta. Så för att "skydda" eller öka min integritet har jag dragit ned på just det. Jag skriver fortfarande med mina ord och på så sätt förmedlar jag fortfarande vem jag är. Det är fortfarande samma glada (om inte gladare) tjej som finns bakom orden du kan läsa och bilderna du titta på. Bara för att jag bor i Sthlm och gillar mode m.m. betyder inte det att automatiskt blir en "snobb". Du som känner mig vet att jag är mer än bara glamour.

/emma - More than that



Kläder på morgonkvisten

Detta har aldrig hänt tidigare i min blogghistoria, jag har "kopplat upp" mig innan jag går till jobbet! Brukar ta det efter jobbet eller så har jag helt enkelt inte tid. Men denna morgonen blev det annat. Så nu kan jag lägga upp dagens outfit innan dagen hunnit gå. Kan säga att det regnar, är grått och alltmänt trist. Därför är jag lite oinspirerad att hoppa i första bästa party klänning... Ja, det blev i alla fall det här i klädväg:



Jeans VILA
Lila linne Cubus
Mörkgrå kofta Lindex
Halsband med lila stenar, studentpresent
Rosa gummistövlar med lila princkar, födelsedagspresent

Ha en fin dag!
/emma.

Färdlektyr

Något att läsa på planet och playan kanske? Köpte boken Mina hemligeter av Sophie Kinsella som också har skrivit bla En shoppaholic bekännelser. Har läst just den sistnämnda boken tidigare och nu hoppas jag att denna ska vara lika bra! Den ska jag spara till Grekland, Cosmopolitan kanske jag inte kan hålla mig från att läsa... Vi får se!

image357


God natt/emma.

Jisses

Det är ju snart vi fem tjejer åker till Grekland och Zakynthos! Igår var det exakt en vecka och idag är det only sex dagar kvar! Ska blir så enormt kul! Inte trodde man att när jag och Lovisa bokade resan i mars-april, att det skulle gå så himla fort. Men det är ju så det är, tiden överraskar oss ständigt och även fast man mycket väl vet det, blir man ständigt förvånad...

Vips så är det helg och snart måndag och det är dagen innan vi åker till värmen och vår semester! Jag har såklart börjat på en packningslista, men någonstans spårar det alltid ut och jag får börja på en ny. Men vadå, har man så många klänningar som jag hunnit skaff (lämpliga för utlandsresor) är det inte helt lätt att välja bort någon. (!)

Har jag sagt att jag beräknat ta med ca sju skor?

/emma with ♥ to U

image353image354
image355

Bilder från Laganas och en bild på jättesköldpaddorna som finns just runt Zakynthos. Åhh, I can't wait!

"Prylar is the shit"

Imorse när jag stod i badrummet och sminkade mig hörde jag plötsligt något som pep, högt och hela tiden och alltmänt jobbigt. Först tänkte jag att det var min väckarklocka men den hade jag stängt av... Springer ned till hallen och undar om det är inbrottslarmet som har gått?! Sen tittar jag på brandlarmet och känner mig allmänt (ja jag vet allt jag skrivit allmänt två tre gånger nu) skräckslagen - tänk om det skulle brinna någonstans?! Springer upp till övervåningen igen och knackar på mammas och Olles dörr för att rådgöra med dem (ja de sov, det kallas tydligen semester.) Olle föreslår att det är en väckarklocka nån stans i huset, jaha, så jag går ned igen och försöker lyssna på var det ihärdiga pipandet kommer ifrån. Jag spårar ljudet, det låter nerifrån källar-planet, eller? Mycket riktigt där ner piper det olidligt högt från en väckarklocka. Det var Olles yngsta som har glömt den på, hon åkte nämligen på kollo i tisdagsmorse och hade glömt att trycka av den. Morgongympa i alla fall upp och ned för alla husets (två) trappor. Weee! (Inte)

Sen slog tanken mig, om det skulle ha brunnit då? Det är typ en av mina värsta mardrömmar! Vad skulle man rädda först? Ja, förutom människor och djur, prylar och sånt. Var skulle jag börja? Jag kanske är lite materialistisk, för jag kan inte välja bara en favorit pryl, inte en chans. Kanske denna datorn, kameran och handväskan med innehåll, kläderna, SKORNA, necessären och... Och, och... Ja helt omöjligt. Det får helt enkelt inte utbryta något kaos som det! Skönt att ha det avklarat:)

Outfit för växlande molnighet, blåst och regn (sol?)



Favvo koftan just nu, från Lindex
Rosa/rött linne från Zara
City shorts från VILA
Halsband i silver med stort hjärta
Flip flops från DinSko

Sen kollade jag på och såg att den var kvart i - ooops. Då var det dags att springa till jobbet!

Hann dock med att ta en "hår-look" bild på vägen, tog den liiite kortare vägen genom skogen, annars tar jag den vanliga vägen med asfalt och så... Fasen vad väsentligt! ;)

Dagen gick väl ganska segt som vanligt, inte många samtal att svara på och nu har min vikarie för kommande två veckor börjat svara i telefonen så jag behöver typ inte göra ett skit. Kanske att vi kan städa rummet bakom receptionen, kanske...

Ha en skön eftermiddag och kväll allihopa!

Pussar å kramar/ /a.k.a emma

Rosa pix

Jag erkänner det: jag är lite pryltokig. Hellst ska prylarna var rosa - förstår inte vad jag fått den idén ifrån - men fint är det! Här har vi lite innehåll i min väska, alla grejer är inte med, saknas nån penna och så på bilden. För tro mig, min väska är stökigare än så och innehåller mer än bilden visar! :)



Kalender, mobil, Guess plånbok, läppglans, iPod nano, Extra tuggummi, nyckelknippa, SL-korts fodral
iPod nano i rosa - såklart
♥ Min Friis & Company väska i närbild
♥ Mitt ny inköpta armband, som man kan köpa massa berlocker till. Första berlocken blev en sko, någon förvånad? Thomas Sabo heter märket.

Dagens look; lite rosa-änglalikt-mjukt-fluff till jeans.



Empire inspirerat linne i rosa med spetsdetaljer från Ginatricot
Klockhalsband från Pieces
Zoul jeans från MQ

***

Snart ska jag hoppa på tåget in till stan för att fika med Lovisa och Lotta! Ska bli najs att uppdatera sig lite!
Ha en skön kväll everyone!

/emma.

Sommar och sol

När jag gick ut utanför dörren imorse för att gå till jobbet möts jag av solsken och värme. Bra tajmat. Kul att man väljer fel vecka att ha semester liksom... Hoppas det regnar resten av veckan så jag slipper våndas över fint väder när jag måste vara inne. Inte för jag missunnar någon annan värme och semester, verkligen inte. Nej nej. Vem försöker jag övertyga? :)

Måndag och solsken, måste jag säga att telefonen inte riktigt ringde varm? Ganska dött med andra ord. Ska lära upp ännu en vikarie denna veckan, han ska sitta för mig v 30 och 31. Det fixar han galant! Men det ringer inte mycket och vad kan man göra då? Plus att det går grymt mycket segare med lite att göra!

Klädvalet för dagen:



Vit t-shirt Esprit
Blå och vitblommig omlottkjol från Lindex
Svarta pumps från Bianco


Mitt riktiga namn

YOUR REAL NAME:
Emma

YOUR GANGSTA NAME
(first 3 letters of your first name + izzle):
Emmizzle

YOUR DETECTIVE NAME
(favorite colour and animal):
Pink Giraff

YOUR SOAP OPERA NAME
(middle name and current street name):
Johanna Tellus

YOUR STAR WARS NAME
(the first 3 letters of your last name, the first 2 letters of your first name,
first 3 letters of your mom's maiden name):
Sonemkar

YOUR SUPERHERO NAME
(2nd favorite colour, and favorite drink):
Purple Breezer

YOUR IRAQI NAME
(2nd letter of your first name, 3rd letter of your last name,
any letter of your middle name, 2nd letter of your mom's maiden name,
3rd letter of your dads middle name, 1st letter of a siblings name,
last letter of your mom's middle name):
Mnharea

YOUR WITNESS PROTECTION NAME
(father's middle name):
Jörgen

YOUR GOTH NAME
(black, and the name of one of your pets):
Black Hugo

Mr Harry Potter!

Var som sagt på bio ikväll med Felicia (som vikkat för mig denna veckan på jobbet och som styr kosan hem till Helsingborg imorgon) och såg Harry Potter och Fenixordern - den var verkligen rysligt bra! Spännande och ganska läskig, det är verkligen inte en barnfilm längre. Så se den omgående! Jag väntar också med spänning på den sista boken, har hört rykten om att Potter ska dö, men sånt vet man aldrig säkert...

Kvällens biolook + favvoväska (Friis & Company) just nu!



Sov sött! /emma.

P.S. Tack Emil för min nya fina finish på bloggen! Love ya'!

Under konstruktion

Ha tålamod! Bloggen ska fräshas upp och därför kommer den kanske se lite konstig ut de närmaste dagarna. Men innehållet är det samma!

See ya soon!

/emma.

Summering

Efter en veckas semester har det blivit söndag och imorgon ska jag upp och jobba som vanligt igen. Känns ganska konstigt, har inte riktigt fattat att jag har haft semester heller, har jag det? Har jag varit ledig nu alltså?! Oj då.

Hann med en del i Strömstad, men planerna på att fixa på vinden där alla mina pryla är hände liksom inte. Hum. Träffade Alina i fredags, vi åt på Park och köpte lite godis som vi avnjöt till en film, Stolthet och fördom, åhh den var bra! Sen i lördags innan jag åkte till Resö träffade jag Karin! Lite flum bilder på Alina och mig när vi skulle äta här nedan.



Sen bilresan igår, var väldigt skoj på slutet, jag och mamma rockade loss till en gammal goding. Har det på film, men jag har en känsla av att mamma inte skulle uppskatta om jag la ut den på nätet. Lägger ändå in en tvivelaktig bild på henne, har en anledning att hämnas, se texten under bilderna ;)



En ganska "kul" upplevelse i går. Jag åkte buss från Strömstad till Kragenäs Vägskäl, där skulle mamma hämta upp mig för att skjutsa mig till stugan. Det går inte att gå där ifrån, allra minst med packning, "bara" 10 kilometer eller så. Ringer mamma och hon har inte åkt än, nehe, hon säger åt mig att börja gå. För hon vill inte köra ut på stora vägen.

"Men mamma det regnar och jag har massa packning"
"Har du inget paraply?"
"Nej mamma, det har jag inte och hur skulle jag hålla det om jag haft det, har massa packning!"
"Börja gå i alla fall, det är väl bättre än att stå stilla?! Jag kommer snart..."

Jag visst, man lyder ju sin mor och börjar gå, det regnar på bra, efter några meter slår regnet ner som spö i backen. "FASEN VAD JAG ÄLSKAR DIG MAMMA!" Jag har min kära dator med mig och datorväskan klarar kanske inte så mycket regn?! Jag ställer mig tillslut på en liten avtagsväg och öppnar min jacka för att gömma datorväskan där. Bilar åker förbi mig och kollar på den "knäppa tjejen som står i regnet med en bag och två påsar, samt datorväska under jackan". Haha. Jag stod och asgarvade, det var så jäkla komiskt. Tillslut kommer Olle. "Varför står du här?" undrade han. "Mamma sa åt mig att börja gå..." svarar jag.

Efter denna traumatiska uppelvelse undar man kanske om jag är mentalt återställt, och ja jag tror det. Ska på bio med Felicia ikväll! Så jag kommer nog återhämta mig sakta men säkert... Det är ju trots allt Harry Potter vi ska se! Den verkade minst sagt lite små läskig! Kanske får hålla nåns hand? ;)

Puss å kramar/emma.

Dags att sova

Tänkte bara kika in en sväng på nätet innan jag bestämmer mig för att sova. Vi kom hem för kanske tjugo minuter sedan, mamma och Olle har varit duktiga och kört hela vägen från Strömstad redan idag, istället för imorgon. Jätte skönt att ha en hel dag imorgon på sig innan man ska jobba på måndag igen...

Nu har jag borstat tänderna och smörjt in ansiktet med nattkrämen så det är helt i sin ordning att krypa ned i sin alldeles egna säng, i sina alldeles egna lakan och sova sin skönhetssömn. Åh, visst låter det underbart.

God natt och sov sött! /emma.

Sjuk igen

Helt galet, jag är aldrig sjuk (peppar peppar) och nu får jag en hel del olika åtkommor samtidigt. Var tvungen att gå till Strömstad sjukhus imorse. Och det tog emot ganska bra eftersom jag var ute på krogen natten innan, sov inte många timmar - skojj! (Nepp.) Gick alltså upp strax efter sju på morgonen och satte på mig okej kläder för att visa sig in public... Sjukhuset i Strömstad är inte känt för sin snabba service, man har suttit där och väntat på doktor i tre timmar ibland fyra eller mer. Så jag blev mäkta förvånad när jag fick hjälp inom tjugo minuter inte ens det! Wow! Jag är impad!
 
Jag har alltså åkt på en till omgång av urinvägsinfektion, inte lite jobbigt som den jag hade nyss, jag har inte börjat gråta eller så ;) Men den jag hade gick liksom aldrig riktigt över. Så nu fick jag nåt starkt som ska ta allt, kanske också de bra grejerna. Känner mig ganska utslagen... Hum. Ska käka dessa piller i 10 dagar nu och det är precis dagen innan Greklands resan! Phu! Frågade doktorn (som var norsk by the way) om det är okej att dricka alkohol när man äter penicillin, han sa att det var okej, men inte för mycket. Okej.

Inget vildare party i helgen alltså... Dags att kurera sig igen då!

image312

So long/emma.

Personligt

PERSONLIGT

01. vad heter du? Emma
02. vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Gillar Emma, men när jag var mindre var Josefin eller Elin bättre
03. vilka andra namn hade dina föräldrar tänkt ge dig? Mathias
04. vad vill du bli när du blir äldre? Ingen aning, borde jag veta?


UTSEENDE

01. hur lång är du? 166 cm
02. hur mycket väger du? Nja, svårt att säga
03. hur mycket väger du på riktigt? Har ingen våg så jag upprepar: svårt att säga
04. skostorlek? 38
05. glasögon? Jepp, men jag anväder nästan bara linser


FAVORITER

01. filmer? Borta med vinden, The Holidag mfl
02. låtar? Beautiful girls - Sean Kingston: tillägnad Feliziia
03. mat/dryck? Ceasar sallad, skaldjur och fisk/Loka Citrus och vitt vin
04. djur? En vovve: Hugo + x-antal dammråttor...
05. kändis? Är inte så uppdate på kändisar


Perfekt match

Iförrgår tror jag det var, så "gjorde jag stan" i Strömstad (tog inte så lång tid, kanske fem min) och hittade en kalender som jag blev fullkommligt kär i! Jag är känd för att vara lite smått kalender tokig, i alla fall om jag hittar någon jag gillar skarpt. Köpte en ny kalender för inte så länge sen för min befintliga tog slut i augusti - hade väl köpt någon skol/termin variant. Men den gillade jag inte så mycket, den inhandlades i en krissituation och är grön, inget illa menat om grönt. Jag gillar grönt. Men jag gillar rosa/lila mer... Så jag hittade denna skönhet och tog den under mina vingarsbeskydd fortast möjligt!

image311


/emma.

Party party!

Var är brudarna? Har ni fest eller?

Mm tydligen, igår blev det riktigt röj! Efter en vinare, en eller två cider och en halv shot jäger (det smakar ju värre än hostmedicin) så var jag riktigt på G! Jojo, känner nu att jag fick i mig en del igår... Hoho! Skickade massa sms, som ledde till ett samtal från Italien igår kväll och ett annat samtal idag, jisses - vissa får ju verkligen till det. Sen raderade jag alla skickade sms igår för att slippa skämmas över det idag, typ. Men nu har jag ju ingen aning om vad jag skickat och till vilka. Smart Emma, verkligen smart. Så om du har något stötande sms alternativt mms så ber jag så mycket om ursäkt ;)

Puss å sånt, dags att kliva ur pjamasen och in i duschen.

/emma.

Favorit i repris

Åt middag nyss, jag gjorde lax (den färska sorten) med citronsås och potaits + sallad. Fasen vad det är mums! Denna maträtt åt jag och Sara ganska ofta när jag bodde i Strömstad och gick i skolan. Ofta hade vi sleepovers och då hade vi ett himla sjå med att välja middag. Antingen blev det grillad kycklning, alternativt rostbiff, med potatissallad eller tortelinis eller just lax med citronsås och potatis. Den citronsåsen är Keldas och ja, det är otroligt gott :)

Ska jag säga att jag driker vin as we speak, tänkte bara tillägga det om jag verkar lite "ovanför marken".

Ha en skön kväll!
/emma.

I Love WLAN

Tog första bästa buss in till Strömstad "city" imorse, fick gå upp kl 9 för att hinna med alla skönhetsbestyr m.m. Olle skjutsade mig till busshållplatsen och jag kände mig lättare bara av att veta att bussen snart skulle komma och ta mig till civilisationen (hur det nu stavas). Freddan var inte hemma så jag vek in på Egg and Milk tog mig en latte och kyckling bagel. Mums! Det var gratis WLAN för deras gäster så det var bara att köra på och gå online. Jag vet, jag är ju ganska barnslig som har abstinens efter internet efter bara en å en halv dag ungefär. Men hallå? Vi lever ju i ett modernt samhälle - trodde jag. Resö tillhör tydligen inte de mest trendiga delen av samhället.

Sitter och känner riktig storstadskänsla med min latte och laptop. Fasen va jag är kär i denna lilla händiga pryl med blank skärm (den är inte sådär matt du vet...) Samt kompisar med den finurliga saken kallad "trådlöst internet".

Snart bär det tydligen av till Konsum, måste man äta? Jag kanske viker in på Lindex istället, fick precis ett sms att jag har ytterligare 20% rabatt på rean. :D Weeijj - det finns kanske hopp om att stilla mitt shoppingsug...

Puss så länge/emma.

Resö - en öde ö utan täckning

I söndags kom Emil och jag till Strömstad med tåget, resan hade gått undan och vi hade avverkat en film och en del musik. Gick super fort faktiskt! Vi åker till Konsum för att handla och jag känner på en gång att jag inte vill åka ifrån stan, jag vill stanna kvar, inte åka till någon jävla ö. På Konsum träffar jag en person som gick i en parallell klass på gymnasiet och vi babblar på, träffade dock ingen mer just på Konsum - annars brukar det vara ett säkert kort. Vi åker från bebyggelsen ut på vischan, förbi Daftö och bara åker och åker. Till Resö och en liten stuga, oj då vi är ju bara sju pers plus hund.


Stugan var väldigt gullig och jag gillar verkligen inredningen, lite lantlig och gammaldags stil, med vita skåp och blommiga soffor. Mycket sött! Upptäcker snart att jag inte har någon täckning på min mobil (panik moment), internet visste jag ju att det inte fanns men det var lite frustrerande det med (panik moment 2), drabbas av rastlöshet och klättrar nästan i taket (panik momenten forstätter)


Min mobil börjar ringa! Sara ringer mig! Jaaaa! Jag har kontakt med omvärlden, jag är inte helt isolerad! :D Hör knappt vad Sara säger och rusar upp på övervåningen, hon var kvar i luren och vi kunde prata lite, det var ett tag sen hon och jag pratade så det var kul att höra vad som händer på den breddgraden. Saknar dig stumpan!

 

Det blir tillslut en ny dag och vi åker tillslut in till stan a.k.a. Strömstad, jag fikar med Fredrik och solen tittar fram. Yes! När man har semester ska det faktiskt vara solsken! Det hör liksom till.

 

Nu är det redan tisdag (00.43 enligt datorn) och om jag ska orka gå upp kl 9.00 för att ta mig in till stan med en buss som går 10.39 är det kanske dags att sova lite. Måste bara klaga på Ströstads busstrafik, det går bussar utanför oss, precis där vi bor, men - jag säger men - den bussen går endast på torsdagar (!) Eh. Torsdagar? Är det någon helig dag här liksom? De kanske drog lott när de var tvungna att bestämma EN dag när bussen skulle uppenbara sig på Resös vägar (väg kanske är ett mer passande ord).

 

Anyway, imorgon ska jag in till stan och koppla upp mig mot internet och publicera alla mina inlägg jag skrivit för bloggen! Resultatet ser du här!

 

Gonatt eller god morgon - precis som du vill.

 

/emma.

 


Dejting dilemma

Jag måste säga att jag är ganska kluven. Eller ja, jag vet ju vad jag inte vill och det är ju alltid en början. Som jag skrev i min dikt Prinsar och Prinsessor "På hur många baler ska jag dansa?" stämmer ganska bra. Jag byter ut ordet bal mot dejting för att det ska bli lättare att förstå. Nu har jag inte dejtat så mycket och vad är egentligen mycket? Somliga kanske klassar 10 dejter som mycket och andra kanske tycker 30 dejter är lite i underkant. Hur som helst, dejting ska vara kul och man får chans att lära känna nya människor. När jag tänker efter har jag kanske inte dejtat så som man "ska", för hur mycket har jag lärt känna killen jag dejtat? Ibland kan man ju träffa någon och inte tycka att det är ens i närheten av en dejt, men den andra personen då? Han kanske tycker det är en dejt och lägger massa energi på det medans jag bara flyter med och har en kul stund.

Nu blev det mycket olika saker på en gång, meningar som innehåller ordet dejt ganska mycket, så det kanske är på det jag ska fokusera? Jag är faktiskt lite less på att dejta - även fast jag kanske inte riktigt gjort det - men det är kanske singel jag är less på att vara? Jo, men varför är jag det då? Är det för att jag känner mig ensam? I så fall kanske det inte är det smartaste att bara ihop med någon för att känna mig mindre ensam. Men det vet jag inte riktigt? I vissa situationer vill jag vara singel och i andra vill jag vara en del av en duo. Den senare situationen kanske uppstår oftare. För i det långa loppet är det väl "meningen" att hitta sin andra hälft. Fasen va mycket klyshor jag blandar in här.

Vissa personer som man träffat/dejtat/jag-vet-inte-vad känner man på en gång att man kanske vill träffa igen eller vara tillsammans med, andra "neeej kanske inte var så rätt ändå". Detta kan man inse olika fort men oftast med en gång. Man orkar kanske inte alltid ta tag i att antingen bryta eller ta reda på om den andra personen vill samma. Om man vill bryta kan man ju alltid försöka få det att rinna ut i sanden, kanske blocka från msn. (Jag har blockad 25 pers på min msn, vissa var pervon som frågade om jag hade cam.) Men det är ganska taskigt att göra så, jag hade inte gillat att den varianten blivit utövad på mig. Sen har jag ju frågat några (två) gånger "är vi ihop nu?" och fått kalla handen. Grrr. Det gillas inte och varit ganska knäckande. Nu drar jag mig från att fråga det och försöka att inte bry mig, men egentligen bryr jag mig ju. Jag vill för min egen skull veta vad som händer men vill samtidigt inte veta om jag inte får det svar jag vill ha. Ganska knäckande. Så nu undrar jag: "Kan det här bli något eller ska jag hoppa av tåget innan det har hunnit få upp farten?"

Jag gillar inte dejting - det ger inga garantier. Får nog börja fråga chans istället.

/emma.


Cremè de la cremè/Cremé de la cremé

För ett tag sen var jag och shoppade sånt som man måste ha, tråkigt att köpa men man kan nästan inte överleva utan det. (överdrift? Tänk på barnen i Afrika Emma!) Alltså, jag snackar krämer och sånt. Ansiktsrengörning, hudkrämer en för natt och en för dag, kanske lite schampo och balsam, deo - you name it! Alla sånna saker som man behöver och måste köpa brukar alltid ta slut samtidigt. Så vissa månader står det endast "tråk produkter" på shoppinglistan. Men mina Weleda krämer är ändå ganska fina att titta på och bra - så jag får ju något för mödan!


image300

/emma.

Påväg

Nu sitter jag och Emil på tåget, vi står stilla i Uddevalla för tillfället. Oj, vad det var länge sen man befann sig här. Vi har åkt direkttåg till Strömstad med X2000 och det har gått jätte bra. Vi har kollat på en film, Bandits, med Bruce Willis och några till. Den var faktiskt jätte bra! Se den! Mycket kul film, vi satt och skrattade men jag var tvungen att stoppa ansiktet i min skarf för att inte göra hela tågvagnen irriterad :)

Dagens outfit för tågresan, min nya kofta, en gammal t-shirt med döskallar å band i midjan.

 

Framme i Strömstad om en och en halvtimma, kanske ska kolla in en till film? Tur att Emil tog med sin hårddisk! :D

Pussar å Tuttuff tuff tuff (ett försök att imitera tåget)

/emma.

 


Rasmus

Imorgon fyller Rasmus två veckor, 14 dagar. Jag fick träffa honom för första gången igår. Var hemmas hos pappa också för första gången på över ett och ett halvt år, sov över där till idag. Men det gick bra att vara där, var som sagt ett tag sen men det flöt på bra. Ville man snacka kunde man alltid säga nåt om söta Rasmus.

Satt och höll honom en hel timma i förmiddags, man kan ju bara inte få nog! Ursäkta min "nyvakna look" med glasögon å pjamas ;)




Lite bilder innan jag fick se honom, när han bara var några timmar och några dagar gammal...




I ♥ U

image293

/emma.

Pizza och grisar

Efter jobbet kutade jag och Felicia till Gåshaga tågstation för att hinna med 16.05 tåget. Men vi hade inte behövt skynda oss för när vi kom fram till Ropsten skulle tunnelbanan stå stilla i 30 minuter och ersättningsbussar skulle få rycka in. Men när vi kom ner till bussen blev den full innan vi kom fram och strax efter ser vi tunnelbanan åka. Fan. Vi går upp till tunnelbanan igen och får äntligen komma iväg. När vi sitter och diskuterar eventuell pizza till middag så kommer nån gammal gubbe och sätter sig brevid oss. Han börjar snacka om polacker och sånt. Ska jag nämna att han luktade alkohol? 

I alla fall. Eftersom jag missat bussen och vi var ganska hungriga beslöt vi oss för en pizza. Ojoj. Felicia blev mätt och kläckte ur sig dagens citat: "Det känns som om jag har svalt typ... en gris!" Öhh.. Haha! Ja, det skulle man nog märka om man hade gjort :)

Nu är jag i Uppsala och har fått träffa lilla lillebror Rasmus. Han är pyttepytteytte liiten. Är rädd att jag ska ha sönder honom... Men jag klarade mig ganska bra och han somnade i mitt knä :) Nu har han blivit väckt för att få sig lite mat. Kanske ska gå och kolla in honom lite.. Han är ju trots allt väldigt söt att titta på!

Pussssar/emma.


Va, funkar det?

Igår gjorde jag ett nytt försök att installera en webcam, jag hade försökt innan och det gick åt skogen. Så denna gången var jag inte direkt hoppfull. Jag har Windows Vista och då funkar inte alla drivrutiner och Gud vet allt. Så ni kan förstå om jag blev förvånad när den lilla webcam ikonen syntes under min bild på msn. Wow - Emma kan ju!

image277

/emma.

Inför-semester-shopping

Ja det är semester tider och det tror jag ingen missat, detta faktum att det är sommar nu också känner vi till. Solen lyser dock inte lika starkt som vi kanske hoppts. Well. Trots detta ska jag ha semster! Nästa vecka närmare bestämt, sen ska jag jobba en vecka och efter det v. 30-31 kommer jag ta ännu ett break. Underbart!

På söndag åker jag och min bror tåg till Strömstad, vi ska åka X2000 och det går hela vägen till Strömstad, inte ett enda byte. Tåget kommer dock inte gå i max hastighet sträckan mellan Göteborg och Strömstad. Jag måste verkligen börja packa nu, ska till Uppsala imorgon direkt efter jobbet för att äntligen få träffa min lille bror Rasmus! Sen på lördagen ska jag och min bror Emil åka till Sthlm för att sova här till söndag och tidigt på morgonen ska vi ta oss till Centralen och sätta oss på tåget. Phu - lång mening det där! Så, sammanfattningsvis ligger jag efter ganska bra i planeringen när det gäller organisering av kläder och diverse prycklar.

Något jag absolut hann med var den lilla mini-shoppingen jag tog mig tid till efter jobbet. Åkte in till Lidingö centrum och hittade en hel del. Här har vi dagens fynd!




Eller ja, fynd är väl att ta i, för det mesta är köpt till ordinarie pris :) Bild 1: Bikini från H&M som jag blev kär i. Handdukar från Hemtex som mamma gav i "sommarpresent" och en body scrub. Bild 2: Mönstret på bikinin. Bild 3: Kofta på Rea från Lindex. Bild 4: Ta tre betala för två, trosor från Lindex. Är verkligen nöjd med dagens shoppinginsats! Nu kanske jag kan börja packa då? Snart...

Ha en tipp topp fortsättning på dagen!
/emma.

Olika fyllor - villken kommer du tillämpa i sommar?

Askungen-fylla: Du kommer hem och har tappat en sko och kläderna hänger i trasor.
Törnrosa-fylla: Du slocknar i hundra år.
Snövit-fylla: Du vaknar upp med sju främmande män i sängen.
Lilla Sjöjungfrun-fylla: Dina fötter klibbar ihop och luktar fisk.
Lilla Rödluvan-fylla: Du vaknar upp med mormor i samma säng.
Kejsarens nya kläder-fylla: Du vaknar helt naken i rännstenen och upptäcker en pekande folksamling.
Fula Ankungen-fylla: Du vaknar upp med en äkta hälft - men det är inte din. Den här är snyggare.
Nalle Puh-fylla: Din buk har svällt till dubbel storlek och din mun är kladdig.
Stålmannen-fylla: Din kropp är både röd och blå, och folks viskningar låter som höga skrik.
Joakim von Anka-fylla: Du vaknar och har en stor hög med pengar men inga byxor.
Musse Pigg-fylla: Dina öron är svullna och du har dina vita handskar, men av fracken syns inte ett spår.
Pippi Långstrump-fylla: Du vaknar mellan en häst och en apa och finner väskan full med pengar.
Stora Stygga Vargen-fylla: Du har så taskig andedräkt att du kan blåsa omkull ett hus.
Bambi-fylla: Dina ben vägrar lyda dig och ditt huvud känns stort som en badboll.
Hitler-fylla: Du slocknar i en bunker.
Tarzan-fylla: Du vaknar halvnaken i skogen och undrar varför du är så hes.

Jag ska själv tillämpa Emma-fyllan. Det innebär att man aldrig vet vad som kan hända och att det finns en hel del konstiga sms i mobilen dagen efter.

/emma.

Lets talk

Idag ännu en dag på jobbet, det är som alltid väldigt lugnt, ringer inte många alls. Men vadå det är ju semester tider som hägrar! Felicia (min vikarie) och jag snackade oss igenom det mesta, men hon mådde inte så bra och fick feber å sånt så hon fick gå hem lite tidigare. Bättre att hon kommer imorgon är blir stört sjuk! Krya på dig!

Sen gick jag för ovanlighetens skull förbi ICA, har fått känningar av ännu en urinvägsinfektion. Blää. Jag skulle köpa cirton, c-vitamin på brustablett och tuggummi (storhandling då alltså). I butiken stöter jag på en viss person, säger hej och går vidare. Men sen när jag ska gå står personen där ingen och vill "prata lite". Okej? "Jag har en halvtimmas rast, möt mig där ute." Okej? Juste fick en liten spark på benet. I alla fall. Vi skulle alltså kallprata... Trevligt.

Nu är jag hemma - äntligen! Och ja, har ätit lite choklad som blev kvar från igår. (Jag tvingade min syrra att cykla till ICA igår innan de stängde för att köpa choklad till mig, fick ett sånt suuug, så jag sa att "jag gör nääästan vad som hellst! Snääälla söööta raaara!" Om du undar varför inte jag gjorde det själv har du svaret här: jag så förjävlig ut och det ska så få som möjligt behöva uppleva.) Såå nu åkte sista rutan Marabu Schweizernöt in i munnen, för er som inte vet tål jag egentligen inte nötter - men det är ju så förbaskat gott! Mums!

Jag och syrran ska nog ut och springa sen. Hoppas jag, med tanke på chokladen...

/emma.

Onsdags looken

En outfit bild hade kanske suttit på plats, så varför inte publicera nu!

image272

Skjorta från Vero Moda
Skärp från VILA
Jeans köpta på MQ för kanske 3 år sedan

Skjortan har jag inte haft på jätte länge, kan bero på att det är just en skjorta och skjortor behöver man stryka. Struntade i att stryka den, bältet rättade till det lite. Hade inte hunnit med att stryka ändå, var tvungen att gå inom 5 min... Om du undar varför jag har ställt spegeln i sängen är det för att den inte går att hänga upp och i brist på annat att kolla kläderna i så fick den stå där ett tag.

Pusss/emma.

Sushi x 2

Nu har det blivit "mycket" sushi på sistone, senast i söndags, som jag åt med några bekanta från midsommarafton, samma personer som jag var på bio med senare den kvällen. Jag fick i mig nio eller tio bitar och sen var jag proppmätt. I måndags beställde jag sushi på jobbet, men personen som skulle hämta det var försenad och jag fick ta till lite micromat istället. Sushin åt jag igår istället, innan middagen (inte så smart kanske). Men sen ville alla i familjen ha sig en bit eller två. Men jag plockade ur godbitarna först:)

/emma.

image271

Time to sleep?!

Jag är verkligen extremt trött, kom gårdagens trötthet idag? Jag somnade nästan när jag gick från jobbet vid fyra, vid matbordet, framför datorn, vid/framför... Borde sova nu, med tanke på att jag är så trött, och återhämta mig lite... Men vad gör jag? Sitter jag kvar här? Sitter jag och skriver på bloggen just nu, as we speak? Hum. Konstigt. Sov. Nu. Emma.

Men jag ska bara...

- Sov. Nu. Emma.
- Jo. Gå. Och. Lägg. Dig.

Jaja...

Full fart

Wow, ibland har man bara mycket för sig! Och jag gillar det, i alla fall nu när det är under kontroll! Idag, men också gårdagen, hade man en del för sig och det är i princip motsatsen till hur förra veckan var, i och med att jag var sjuk och det. Så lite fart och fläkt i lagom dos har ju ingen dött av:)

Var på bio igår i Heron City, hade aldrig varit där förut, det såg ut lite som ett nöjesfält lite ameriakanskt sådär. Såg Ocean's 13 den var bra! Kul och ja, bra! Jag gillar de filmerna och man fick sig några goda skratt! När jag tänker efter har jag nog sett alla på bio, de första två med mamma och denna... Imorse gick det ändå förvånandsvärt bra att gå upp tidigare och det var annorlunda att åka tåg till jobbet - det är man inte "bortskämd" med.

Denna veckan ska jag lära upp en tjej som ska sitta i växeln när jag är ledig nästa vecka. Hon är jätte trevlig och vi kommer bra överrens! Så det är kul att ha någon att snacka med:) Hon och åkte direkt in till stan efter jobbet, jag hade nageltid kl 18 och jag kunde lika gärna hänga på henne en stund. Vi hittade Urban Outfitters, jag har aldrig varit där innan men det var minst sagt en rolig affär! Dit ska jag gå igen...

Nu är det bed time, för länge sen... Sov så gott och dröm fina drömmar!

image270


/emma.

RSS 2.0