Make up my mind

Åh! Det är fredag! Och jag är "ledig"! Har nyss ätit frukost med baby (som undrade varför vi gick upp så tidigt) och nu har jag sminkat mig. Eller ja, lite concealer bara, för jag ska ju på make up kurs på Make Up Store kl 15! Fick det i födelsedagspresent men har inte använt den än så nu är det dags och det ska bli hur kul som helst! Innan dess ska jag till Universitetet och ha individuell handledning kl 12 där vi ska prata om ämnet jag och Matilda ska skriva om. Sen kan man ju passa på att plugga innan sminkningen! Hejja!

Ha en fin Valborg! Vår blir luuuugn. Räkor och vin i soffan och sen blir det till att kika på en kase till kvällen :)



Puss

/emma.


Mostly tired

Idag ska jag jobba hela dagen på Cohn&Wolfe igen... Kom hem halv 11 från teatern igår = TRÖTT. Men jag rycker väl upp mig strax kan tänkas. Vill imorgon sova cirkus ett dygn för att återhämta mig. Vi får la se!

Ha en fin-fin dag!

A queen

Ändrade planer! Ingen träning, men teater med mamma och systeryster på Stadsteatern! Vi ska se Drottning Kristina och jag har en känsla av att det är smygpremiär idag... Premiär imorgon enligt hemsidan. Kul, kul! Har nyss haft seminarium och jag tycker synd om seminarieledaren. Det var bara jag och fem andra som hade läst den viktigaste texten och då blir det inte direkt någon diskussion + att jag är rädd att säga fel och inte förstå så jag var nog inte den mest pratglada heller. Skärpning till nästa gång!

Plus att jag inte kan skaka av mig komvux-tanternas taskiga kommentarer. Men jag är ju så grymt mycket bättre än så! Varför inte ta det som kunstruktivkritik och bättra mig istället för att ta det så extremt personligt. Ja säg det. Hur ska man annars kunna lära sig än göra fel? T ex på seminarierna, våga snacka och våga säga fel!

Puss å hej!

I can see your halo

I helgen var alltså jag i Göteborg och det var hur fint som helst - att få träffa Sara alltså. Och Amanda! Och Dennis! Redan när jag gick av tåget (sex timmars resa med tuff-tuff-tåg) i Göteborg började det rycka i mungiporna av glädje - och där stod hon! Precis som jag mindes från sist och vi kunde typ inte sluta kramas. Rörande. Vi babblade på som aldrig förr och förrutom missödet med nån tvivelaktig karl som gav mig en luftkyss (ueeek) från en annan spårvagn, var Göteborg sig likt. Bortsett från min baksmälla (som gjorde mig förlamad av illamående typ) på lördagen hade jag en av de där superfina helgerna med fina personer. Jag fick även på fredagen träffa Amanda som jag inte sett sen förra sommaren. Dennis, min och Saras klasskompis från gymnasietiden, fick jag också träffa på fredagen, lagom till after worken (som slutade illa för min del;). Ja verkligen, en hur fin helg som helst! 

Förhoppningsvis dröjer det inte länge förrän jag får se dem igen! Över Kristihimmelfärdshelgen kommer Amanda och Sofie till Sthlm och hälsar på och Sara kanske också kommer över lite senare till sommaren. Hoppas! Saknar dig redan vännen ♥ 



Söta Sara och Dennis i soffan hemma hos Sara (inte "min" Sara, utan en annan).



Den bästa bilden på mig - och då menar jag verkligen bästa av typ 10 - och den är inte bra. Tjejen i vitt är alltså Sara vars lght vi var i. Hemskt (bilden alltså).

Mer bilder än så blir det inte, den ena var värre än den andra och jag har en känsla av att Sara och Dennis inte skulle gilla mig om jag la ut alla idolbilder på dem ;)

Puss!

/emma.


Chinos cosinos.

Som jag sa för nån dag sen, jag har köpt ett par chinos! Och det är ingen lätt sak med mina "nätta" bakdel, men nu ni! Det är typ det bästa plagget ju! Man kan ha typ vad som helst till, vitt randigt, kort ärmat, långärmat och man ser alltid lika sommar fräsh ut! Gillart skarpt. Så här kommer jag se ut idag:



Ny baströja från H&M också, bästa är dekorationerna på axlarna - ÄLSKAR!



Rosett i knuten. Såklart. (Bråten i bilden till vänster ska helst ner i ett förråd - men vi har ju inget...)

 

Tycker verkligen om vad som försegår på axlarna!



Sist men inte minst, mina chinos! <3

Hej så länge!

/emma.


Jag fick i alla fall MVG.

Okej. Det känns lite bättre nu... Jag tar det från början:

Jag jobbade hela dagen fram till strax innan fyra då jag åkte till Lidingö och komvux på Hersby gymnasium för att göra den sista delen i nationellaprovet för Engelska A - den muntliga. Nervös och opåläst om politik i allmänhet (inte min starka sida alls om jag ska vara ärlig) träffade jag två tanter (jag är arg på dem därför "tanter", att kalla dem kärringar känns lite väl) som skulle hålla i provet. Den ena tanten var hon som rättade de andra delarna och den andra (den suraste) hade jag inte träffat innan. Well. Jag snackade om böckerna, artiklarna, försökte lirka mig förbi det politiska men det gick inte alltför bra, läste en text och beskrev några understrukna ord. Pest och pina. Jag fick gå ut en stund, tanterna/kärringarna diskuterade "situation-Emma" och kallade in mig i klassrummet igen. Jag fick ett MVG. Men. Sen kom alla fel jag gjort som på löpande band (det gick inte att få stopp på dem när de väl börjat om man säger så), det är för pinsamt för att skriva här, men kul var det inte. Ska jag skratta eller gråta? Mitt MVG känns som ett stort skämt och jag ska verkligen inte läsa upp mitt Engelska B betyg som det känns nu. Inte på det kovuxet iaf. Den mest sura kärringen tillade när vi skulle gå, "att "politik är bra för ens personliga utveckling och att man borde skämmas utan den," - i princip. Om vi säger så här, skor gör mig mycket lyckligare. Kärring.

Men hey, ett MVG it is!

/emma.

Uppe i ottan, som dem säger

Har nu varit vaken i 30 minuter och känner mig duktigt trött. Har återupptäckt Philadelphia föresten (på min frukostmacka). Sara och jag åt det alltid til frukost under gymnasietiden och nu när jag var och hälsade på henne i helgen var det bland annat Philadelphia på frukostbordet. Mm! Gott, gott! Gäller att ladda rätt för jobbet hela dagen i repan hos Cohn&Wolfe.

Är lite kluven inför det Engelska A nationella (muntliga) provet jag ska ha efter jobbet... Hur pratar man engelska nu igen?! Och varför måste jag lära mig om UK's och USA's politik och sånt? Onödigt. Eller viktigt... Eh. Har läst två böcker och en artikel - måste hitta en till artikel bums! Och sen skulle jag såklart ha läst en undervisningsbok på engelska också. Men det är en annan femma.

Nu ska jag dra på mig mina nya chinos! Ja, ni hörde rätt! Jag hittade äntligen ett par chinos som inte förstorade (och förstorade och förstorade) min fina bakdel alltför mycket så det känns som det perfekta "på jobbet byxor" + en vit tröja och man är fresch!

Ha en bra dag hörrni!



/emma.


Multitasking

Jisses, om man får lov att  säga så. Har idag först haft föreläsning, sen snabb lunch och på det jobbade jag till 17 och efter det tog jag mig till SATS på Lidingö (via Apoteket för att förskaffa mer pollenmedicin) för att träna Body Pump kl 18.30. Och nu är jag hemma. Handlade lite mat på vägen hem och nu är snart middagen klar. Samtidigt är tvn på med Arn och jag ska just ge mig i kast med att betala räkningar medans pastan kokar (lär fortsätta med räkningarna när jag käkar...) Sen kommer väl baby hem när som helst också.

Dessutom ska jag:

[ ] Plugga engelska - muntliga nationella i Eng A imorgon efter jobbet. HJÄLP!
[X] Organisera röran som råder på min sänghalva.
[X] Diska.
[X] Hitta nåt att sätta på mig imorgon (kläder).

Vilken dag. Jag hör av mig när jag får möjlighet om jag säger så! Nu middag! Ahhh.

/emma.

What a weekend!

Jag berättar mer när jag kommer hem. Nu ska Sara och jag mysa sista timman innan jag åker hem :) Har haft det underbart (förutom baksmällan igår då - jäkligt illa!) och det har varit såå mysigt att få träffa min sötaste Sara igen. Love ♥

Götlaborg!

Nu ska jag slänga på mig kläder, stänga väskan - försöka iaf - (jag kan verkligen aldrig packa mini-lite...) och sen ska jag till skolan för en föreläsning innan jag tar och springer till Centralen för att åka till Sara och Göteborg. Asså jag är verkligen jätteexalterad! Ska bli såå kul att få träffa både Sara och Amanda igen och att det bir lite som en semester-weekend utomlands - fast i Sverige då! Fantastiskt.

Ha en toppen helg hörrni! Saknar er redan ;)



Hej hopp!

/emma.


West Coast

Imorgon drar jag till Västkusten och Göteborg för att hälsa på fint folk. Jag ska äntligen få träffa Sara (typ 100 år sen sist - minst) och ska dessutom träffa Amanda på fredag, förmiddag-lunch! När jag tänker efter var det väldigt länge sen jag såg bästa Manda också, förra sommaren! Jisses. Värsta perfekta helgen med andra ord! Ska bli hur mysigt som helst att få komma iväg en helg och göra nåt helt annat än att dra runt i Sthlm, plugga och jobba. Miljöombyte ibland is the shit! Har dock inte packat än så det är väl hög tid nu... Visserligen har jag skrivit ungefär 20 check-listor med vad jag ska packa och göra innan jag åker - älskar listor! Att skriva dem och sen stryka över och bocka av det man gjort. I like!

Idag var jag föresten i skolan hela dagen, från kl 9 för att plugga och snacka med Matilda om vad vi ska skriva om i vår vetenskapliga uppsats - spännande! Och sen var det seminarium från 13-15 där vi pratade om vad vi ska skriva om. Det är viktigt att avgränsa har vi märkt, annars blir det lätt mer än 15 sidor... Men nu är det full fokus på packning och Gbg! SKA BLI SÅ HIMLA KUL!



Kanske att jag packar ner mina prickiga strumpbyxor... Prickar piggar upp!

/emma.


Power me happy

Efter att ha vistas en timma ute och promenerat är jag helt klart värdig en kopp kaffe när jag sätter igång och läser About a boy som ska läsas ut senast i helgen - får se hur långt jag hinner idag! Ikväll ska jag hem till Eva och äta middag lite casual sådär. Går alltid för lång tid mellan gångerna man ses tycker jag. Måste helt klart bli bättre på det. Nu: LÄSA! Måste dessutom läsa en text till seminariet imorgon också... Vi ska skriva värsta vetenskapliga texten, en empirisk text (vi ska själva skriva om något, forska om det typ inte ta andras teorier och dra slutsats av deras arbeten som innan utan helt tvärt om - kul men klurigt!) om nåt med mode. Jag och Matilda klurar på vad vi ska ta...

Hej så länge i vårsolen!

/emma.

Ess

Oh yes jag är värsta bästa projektledaren produktionsledaren jag! Ringer runt och fixar och trixar. Mamma behövde hjälp så jag ringde lite kursare för att anställa dem för ett jobb. Lite kul faktiskt att få det att funka! :) I ROCK! Sen diskade jag lite emellan och innan det gick jag till Brevik för att lämna in mina killer heels på omklackning och omsulning, sen gick jag lite via Långängen hem. Skönt med sol! Får gå till SATS imorgon mitt på dan istället (det skulle regna va?) - hum. Nu känner jag mig lite speedad och borde få mer pyssel gjort (förutom att blogga då)... Just! Har fått ca 2½ dagars jobb under hela maj hos Cohn&Wolfe + söndagarna hos Erik Olsson då. Nu är det bara sommarjobbet som måste fixas! GE MIG ETT! WOHO!

Okej, jag borde gå och läsa min engelskabok till nästa vecka då jag ska göra det muntliga i Engelska A. (Jag fick G i gymnaiset men nu har jag chans på MVG). Sen måste jag ju kolla på Arn kl 20.00 - bra skit. (Jag låter faktiskt lite onykter...) Plugga då?



Sprillans kompendium till nya kursen, finaste hitills är det lätt.

/emma.


Mycket lustigt hörru

Okej. Så en kvinnlig alkis säger åt mig att tänka på hur jag klär mig för att det kan missuppfattas och tros att jag "fnaskar". Jag bara gapade. Öhh? Då slog det mig att jag minsann inte ska ta skit och säger att "det är väl en fråga om smak" och då säger hon att "det är det minann inte och att jag har levt det hårda livet, jag vill bara ge dig ett råd och att klä sig så där är inte bra, för jag vet minsann". Herregud. Att någon tycker jag klär mig som någon som säljer mig (och tydligen visar det öppet) är något nytt. Någon gång måste iofs vara den första... Haha! Jag hade alltså på mig det här och inte en raffset el liknande. Någon som vill lägga ett bud?



Ganska mycket randigt, en basker på huvet och röda läppar = lättfotad?



Kan det vara de nya (köpte dem för två månader sen typ) strumpbyxorna jag invigde idag?



Eller min lite otvättade uppsyn? Humm...



Det kanske var mina darlings fel? De är ju ganska dräpande om jag får säga det själv.

/emma.


Ännu en dag till enda

Har jobbat som visningsvärd idag. Kände mig trött efter jobbet. Sen kom jag hem till lagad mat med en påse chips under armen. Är det söndag så är det. Nu blir det en skräp rulle (DVD) innan läggdags för imorgon är det skola för min del och jobb för Nils. Det är första föreläsningen på den nya (och sista) kursen Vetenskapligt skrivande. Tror det kommer bli riktigt bra! Att lära sig skriva vetenskapliga texter liksom. Sen måste jag till Lidingö Centrum och låna en bok (för Engelska A-nationella som jag helt glömt bort att jag håller på att tenta upp). Käka en bit lunch hemma och sen är det ju bara det att jag borde träna också. Vi får se.

G'natt på er!


Saturday

Idag ska vi fixa lite i lghten innan vi får besök av Farmor och Farfar (F&F), städa och baka kaka står på schemat! Riktigt husligt och kul. Andra gången jag bakar kladdkaka här sen vi flyttade in! Det blir första gången de ser lghten och de ska kika på Emils lght också (på andra sidan vägen typ). Trevligt!

Igår fick jag rycka in och jobba i repan hos Cohn&Wolfe igen på eftermiddagen - snabba ryck blev det! Från att sitta i morgonrock och läsa en bok till att kleta på mig smink och flyga iväg till tåget med träningskläder (BodyCombat!) - phu! Men jag kan maximera min effektivitet om jag vill :)

Nej, nu är det massa att stå i! Ha en fin dag <3

Update: Lägenheten är städad och fin men farmor var helförkyld så de får komma nån annan gång helt enkelt. Snart dags att tvätta. Skönt med städat tycker jag!

Moooring has broooken

Jag har alltså varit vaken i en timma det är inte så, men jag känner mig lite lagom seg och ska strax sätta mig i soffan och läsa tänkte jag... Har börjat läsa på Mina hemligheter av Sophie Kinsella som är kul och bra! Läste den på Zakynthos för ungefär hundra år sen käns det som - hög tid att läsa den igen! Skrattade redan vid första raden ^^

Igår på SC var givande! Jag fick tips hur jag kan ändra mitt CV och sen träffade jag hon som intervjuade och anställde mig som visningsvärd. Jag sa att jag var på jakt efter sommarjobb och att hon sa att hon skulle hålla ögonen öppna - kul! :)

Nu ska jag som sagt läsa och vänta på att mäklaren ringer mig ang jobb på söndag! Jag har flyt mina vänner!

Pussen.

Ibland funkar det bara.

Jag fick ett trevligt samtal igår från Reklam-/PR-byrån jag jobbade extra på några dagar förra veckan och i måndags och de undrade om jag kan jobba i maj. Alltså två-tre dagar i veckan eller så. Toppen ju! Nästa och sista kursen jag läser på SU är Vetenskapligt skrivande och det är knappt någon litteratur alls att läsa så jag tror det kommer gå bra att jobba så pass mycket! Sen är ju bara frågan hur resten av sommaren kommer te sig... Därför ska jag och Hedvig gå på Öppet Hus hos Student Consulting (SC) i eftermiddag (där jag är anställd som visningsvärd) och se om de har några tips eller om de har sommarjobb att erbjuda på plats. Vore verkligen kalas om det går att ordna nu på en gång så man kan släppa den oron. Sen är mitt liv ta mig tusan perfekt!

Därför ska jag slänga mig in i duschen och göra mig presentabel, vid halv fem åker jag till stan för att möta Hedvig och sen blir det till att fånga möjligheter hos SC!



Underbar bild från TheCherryBlossomGirl.

/emma.


Glädjande ting

En snabb och solig promenad på nästan 40 minuter gjorde mig glad och lite friskare till sinnes (om man kan säga så). Helt underbart verkligen! Solen skiner där ute och jag dissade träning inne så jag tänkte att en powerwalk kan väl inte vara helt fel. Helt rätt. Det var helrätt!

Jag tittar på min väggklocka i köket och måste le. Jag har organiserat mina 13 olika val till högskoleplugg till hösten och skickat in min anmälan. Jag känner att jag har energi och har lust att ringa alla vänner jag inte pratat med på länge. Jag får lust att blogga om fina saker och visa inspirerande bilder. Jag tar en tugga på min äggmacka och tycker det kanske är det godaste som finns ibland. Jag tar en klunk vatten ur glaset och funderar och det slår mig att det mesta löser sig ändå.






/emma.


Because I'm worth it

Jag måste nog säga att jag ändå är värd dem. Kom på att jag inte köpt ett enda par skor sen i oktober! Det är ju helt galet! Den gången var det också ett par fina som kommer hålla länge och gången innan det var nog i september när jag köpte mina älskade Vagabond-kilklackar. Dem här ska ersätta mina första stövletter som just nu har börjat prata (sulan har lossnat en del...) så dessa fina pjäser ska få bli mina nästa oumbärliga stövletter genom våren och sen till hösten igen. Visst är dem helt strålande fina!



Platå, killer-klackar, svart läder och snörning - check!



Perfektion! (Det ni ser i skon är en skön sula som gör det till en fröjd att dansa i dessa monster heels).

/emmaHappy.

P.S. Men herregud! Det är ju helt klart en belöning till mig själv också för att jag klarade den förra (apsvåra) tentan och att jag igår gjorde ännu en tenta som jag hoppas jag bra! Så klart.


Naughty girl...

Efter tentan lockade Matilda med mig in till stan som sagt... Just ja. Bland annat det här kom med hem - aj aj aj aj aj!



Vad som finns i påsen får ni veta imorgon. Men jag kan säga att de är typ dem perfekta _ _ _ _ _ _ ;)



REA på H&M, från 499 till 150kr - kap! Extra bra för att det är köpt på presentkort! :)

Nu blir det slapp framför en film. Helt slut känner jag mig, både i huvet och i kroppen.. Tufft liv. Speciellt att springa på stan i höga klackar. Hade förövrigt på mig det här (dåligt bild I know) idag:



Första gången på länge jag hade kjol som sitter högt i midjan kom jag på - och blommor för att det är vår.



Glada skor på fötterna är ett måste (men jäklar vad ont jag fick!).

/emma.


Lugn

Sprider sig! Ahh tentan är avklarad, och jag känner faktiskt att det gick bra. Peppar, peppar. Man ska väl inte säga så, men det känns okej och jag tror att jag kommer klara det :) Gött! Hela helgen ledig till nästa kurs (och sista) börjar nästa vecka. SKÖNT! Ska ta en tur med Matilda på stan och sen ska jag hämta Hugo som ska vara hos oss i eftermiddag :)

SÅ JÄKLA SKÖNT!

/emma.

Tentaplugg

Strax ska jag gå ner till stationen och hämta upp tre tjejer från kursen. Det står plugg, plugg, plugg på schemat och det är inte nådigt! Imorgon är det tenta och efter två dagars jobb har jag inte direkt pluggat så mycket som jag velat... Men idag får vi köra så det ryker!

En irriterande grej bara, fick en slutfaktura från Telenor med tre månader extra på som jag tydligen ska betala  - ha! Det tror dem? Jag kollade med dem innan jag sa upp att jag minsann sa upp det så jag.. FAN! Tänk om dem har rätt? Att jag alltså ska betala 972kr. Kul liv. Men å andra sidan ska jag SKÄLLA på dem att de inte informerade, i så fall hade jag väntat. Jävla svin. 

Pardon my french ovan, men man blir inte glad av oväntade "överraskingar". Ni kan tänka er.

Nu drar jag!

Pusss


Vårfin

Idag invigde jag min nya somriga blus från H&M när jag jobbade i repan på Cohn&Wolfe. Matchade med tight trikåkjol så det inte blev ett jätteslappt intryck. En knut i håret och skärp i midjan och jag rodde hem dagens våriga look. Helt klart.

Nu dog jag och älskling i sängen. Jag kom på att jag inte sett hela Gossip Girl avsnittet från förra veckan - måste göras snartast! Typ nu.



Färg, färg, färg!



Söta volanger upptill - såklart!

/emma.


Trött, tröttare, tröttast

Att man somnar på Lidingö-banan är iofs inget nytt, men jag var ganska trött när jag åkte hem efter jobbet. Imorgon blir det ännu en heldags jobb fast i repan på Reklambyrå/PR-byrå - alltid kul! Är dock ganska nervig eftersom jag jobbat där 1½ dag innan bara. Men jag ska bara fokusera på Cohn&Wolfe (PR) så jag behöver inte kunna Grey också. Det första jag ska göra imorgon är att duka fram till frukostmöte, skiva upp bröd och sånt, sätta på kaffe osv. Hoppas man får vara med på ett hörn ;)

Snart kommer mamma för att ta med sig tv-bänken hem tills dem, vi lånade Olles tills vi fick en av min kursare (som jag sagt typ 10000 gånger redan). Skönt att bli av med så mycket som möjligt av det som inte är vårt! Har bara 15 karonger kvar i vardagsrummet nu ;)

Nu vet ni! Blir lite lugnt här fram till onsdag då jag har tentan, bara jobb och plugg fram tills dess med andra ord! Ha det fint <3

/emma.

Jobb i dagarna två

Nu blir det minimalt med tentaplugg (på onsdag smäller det) för att jag ska jobba i två dagar. Imorgon som visningsvärd och på måndag i repan på Cohn&Wolfe/Grey. Mest nervös är jag inför måndag, drömde till och med en liten mardröm i natt att jag inte var där fast jag skulle det osv, tills jag kom på att det var helg och inte måndag. Phu! Varför drömmer jag alltid mardrömmar innan nya saker, speciellt nya jobb? Men det kommer ju gå så bra så, så det är luuugnt. Eh.

Nu sova! Natti ♥

Hög som ett hus...

... på koffein. Damn. Svepte andra stora koppen kaffe idag och det svider lite i magen. Inte bra! Kan säga så mycket som att eftermiddagen inte har varit alls lika effektiv på plugg-fronten. Dissade nyss en e-text som jag inte orkade läsa. Ska nog satsa på att gå igenom mina anteckningar och försöka skriva rent dem istället...

Förövrigt är jag väldigt sugen på att åka typ till England, helst Brighton (inte lika packat med folk som London) och shoppa. Pundet ligger lågt! Ja tänk va...



Mina absoluta älsklingar köpta på Zara i Brighton. Skyhöga klackar om man säger så.



Väska! Måste plocka fram denna nu, från Peacock i Brighton.



Bästa solbrillorna från New Look.

Med mera...

/emma.


Nytt i lyan

Kan först och främst stolt säga att jag läst alla tre böcker till tentan, nu är det bara "alla" e-texter kvar att gå igenom... Känner mig ändå positiv! Lyckades faktiskt ta mig till SATS imorse för att köra ett pass BodyPump. Skönt att jag åkte iväg alltså! Har blivit mästarnas-mästare på att maska med träningen nämligen. Ändrig ska det bli! Sommar och bikini snart ju (fy fan)! När jag kom hem käkade jag frukost med min karl, mysigt! Och nu kände jag att jag behövde en paus efter intensivt läsande i den otroligt upphetsande boken The Sociology of Consumption.

Igår fick vi på plats tv-bänken vi fick av min kursare Hedvig (som sagt) och jag tänkte bara visa en bild. Mycket finare än den vi hade innan, denna smälter liksom in mer - gillas! Sen är bara frågan hur länge den håller pga vikten från mastodont-tvn? Hehe.




Så här såg det alltså ut innan, ek-fanér-tv-bänk (?). (Tryck på bilden för att få den större.)



Taadaa! Och så här fint blev det!

Puss å hej!


Flitiga Lisa

Har mest spenderat dagen med näsan över kurslitteratur. Inte det roligaste, men absolut det nödvändigaste! Helst skulle jag vilja byta ut vinterkläderna i garderoben mot sommarlätta plagg... Allt för att inte plugga, right? Tänkte att jag sparar det till på onsdag när tentan är gjord. Appropå tenta, jag fick som jag trodde D! Kollade med Modeinstutionen först för att vara helt säker. Men så är det och det är helt fantastiskt skönt verkligen! Det var tyvärr ganska många som inte klarade det, fler än vanligt, så tentan var verkligen svår. Och jag som trodde att jag knappt skulle klara det - vilken lättnad! Nog skryt om det i och med att några inte alls är glada över sina besked. Punkt.

Just! Vi fick ju en tv-bänk av min kursare Hedvig och den kom på plats nu i eftermiddag. Bytte plats på den och den gamla (Olles) och riktigt bra blev det! Tick tack för det Hedvig! Ska självklart visa bild sen. Nu tycker jag allt att det är dags för middag. Solsidan ikväll också. Viktigt.

Puss å kram, tavelram.



Inte utan min basker - väldans bra uppfinning när man har bad-hair days vill jag lova (Biter mig alltså lite i underläppen, det är inte så att jag inte har nån^^).

/emma.


D

Om jag vågar lita på universitetets hemsida så fick jag ett D på tentan i föregående kurs (Modets roll i fransk och italiensk litteratur och kultur)... Jag tror faktiskt jag fick det! Och vilken lättnad! Att inte behöva göra om den och inte få på gränsen till godkänt (E). Men jag hade blivit överlycklig för ett E också, missförstå mig rätt :) SKÖNT! Nu kan man satsa fullt ut på nästa tenta på onsdag... Marknadsföring och sånt. Imorgon är det ingen skola så jag passar på att plöja böcker och texter hemma. Vore bra om jag tränade också men jag är inte helt motiverad om man säger så.

Fortsättning följer...

Natti!

Hej och hå

Igår var en lika fullspäckad dag som dagen innan, bara det att jag hade föreläsning på förmiddagen och sen åkte jag till jobbet (repan på Cohn&Wolfe/Grey) via ett café där jag käkade lunch med tre kursare, och jobbade resten av dagen innan jag åkte hem. Lagade mat med Nils och dog sen på sängen. Jag är sååå trött! Visserligen kan jag tänka mig att det delvis kan vara pollentabletterna jag har börjat ta + att jag sovit lite lite på sistonde (?). Alltså, iförrgår köpte jag upp halva lagret med pollenallergiprepparat. Ca 300kr fattigare gick jag därifrån med nässpray, tabletter och ögondroppar. Man blir trött av allergi OCH av allergimedicin. Nice.

Iförrgår innan jag "spinnade" och "corade" med mamma köpte jag också upp mig lite på H&M för presentkortet jag fick av Nils. Ska visa sen när jag får tid, och om jag behåller en av sakerna... Fina är dem!

Ha en underbar dag! Jag är så trött att jag sitter och vinglar. Skulle egentligen träna ikväll men vi får se om jag orkar. Tror jag skulle behöva vila lite (sämsta ursäkten...). Vi får se, vi får se! Puss!



/emma.


What a day

Kom i princip nyss hem. Jisses. Efter en dag på PR/reklambyrå i receptionen på Cohn&Wolfe/Grey och en timmas träning på det är jag lite trött. Men kul har det varit! Imorgon blir det minst lika fullspäckat schema, först föreläsning på förmiddagen och på eftermiddagen ska jag till Cohn&Wolfe och Grey igen. Först på torsdag ska jag fokusera på nästa veckas tenta. Ligger efter med läsningen (som vanligt) så det är bara att ta tag i det! Nu ska jag ta igen mig (kommer förmodligen somna). Hoppas dagen var fin <3

I got work to do

Yes. Idag jobbar jag som visningsvärd igen! Söndagen hamnade på en måndag istället pga påsken, lite långledigt för min del! Men oj vad trött jag var i morse, att somna sent och inte sova hela förmiddagen därefter gör nog att man blir trött. För trött. Imorgon och på onsdag ska jag jobba som recpetionist på PR/reklambyrå också! Kul! Blir en intensiv vecka... Sen har vi tenta nästa vecka på onsdag också. Ujuj. En sak i sänder!

Ska efter visningen åka direkt hem till mamma och träffa lite släkt och äta lite. Mys! Sen kommer ju darling hem till kvällen också <3

Ha en fin dag! Och juste, känns det inte jäkligt fel att det är snöstorm ute efter helgens fina vårväder?! Tur att jag har bilen till Ropsten! :)

Puss å hej.

Bra jobbat!

Dagens göromål: tvätta 10-15. Trodde jag ja! Jag gick upp (trött som 17) för att tvätta kl 10. Kommer ner med massa tvätt och tvättmedel för att se att jag ska tvätta mellan 15-20! Jisses. Bara att gå tillbaka till lghten... Har tänkt att jag ska plugga nu istället - ha! Men varför inte blogga först liksom?

Nu tänkte jag visa lite bilder från i fredags och igår - härliga stunder!



MAT! Svingott blev det!



Obligatoriskt gruppfoto.



Kanske världens minsta (och sötaste) chokladask.



Gott i soffan. Vår kladdkaka var outstanding!



Vi spelade spel! Urban Djungle och Cluedo - så jäkla bra!


Igår då? Jo, jag spenderade dagen med min mamma. Länge sen sist ändå, så det var mys pys!



Efter att Josefin åkt, gick jag via ICA, köpte "fitness ciabatta" och gick hem till mamma för macka och kaffe i solen. Riktigt skönt och varmt.



Hugo njöt också av solen.



När vi skulle åka till Lidingö Centrum stötte vi på problem. Mamma fick inte upp bagageluckan utifrån och hon hade lagt bilnycken längst in i ena hörnet av bagageluckan och fick därför krypa in genom baksätet. Haha!



Världens skitigaste hund? Promenad i solen på Långängen.



Titta vad fint jag hittade i Lidingö Centrum! Cupcake te-burken fick jag av mamma i påskpresent (TACK!) och den andra burken tyckte jag också skulle få flytta hem till oss. Passade på att köpa två tesorter också, eftersom jag är en sucker for Rooiboste så fick det bli två sånna, Jordgubb och grädde och "Wimbeldon" (lite blomigt).



GUD SÅ FINT!



Sen hade jag lördagsmys med mig själv, Wimbledonteet invigdes, jag käkade lite påskgodis, tittade på den fina blomman jag fick av Josefin i fredags och myste framför en film i sängen. Perfekt!



Åt den godaste lilla marsipankycklingen också. Mamma vet vad man ska stoppa i påskägget ;)


Det var allt för den här gången det. Nu ska jag nog plugga... Eller kolla klart på en film.. Eller plugga! Ha en fin dag!

/emma.

 


Påsk, påsk, påsk

Har haft en helt fantastisk dag hittills! Gick hem till mamma ett par timmar efter att Josefin åkte, vi drack kaffe och åt macka i solskenet (mamma blev röd), sen åkte vi till Lidingö Centrum, köpte blommor till mamma och teburkar till mig - de är hur fina som helst! Sen gick vi promenad med Hugo på Långängen och nu ska vi laga mat - lax och romsås blir det! :D Sen ska jag hem till kladdkakan som blev kvar igår ;) Toppendag helt enkelt!
Puss på er!

Ett år sen

För ett år sen på påsken var jag i Brighton och pluggade och min familj kom på besök. Eller halva kan man väl säga, mamma, Emil och Maja. Jag visade dem mitt Brighton och vi drog till London en sväng. Fina stunder!




Våren var på G i Brighton redan i februari men i april var det på allvar.



Vi åkte som sagt till London över en dag - skärtorsdagen närmare bestämt.



Spex i en telephone box i London. London calling?



Vi shoppade loss på Converse (alla utom Emil). Här är mina shiny vita allra första Convere <3

/emma.


Önskelista

Lite smått och gott att pynta lghten med så småning om!



En golvkandelaber brevid tv-möbeln? (JA, JA, JA!)



Ett sideboard i form av ett sånt här "brick-bord" kanske? Finns säkert enklare och lite mer "modernt minimalistiska" men denna typen tilltalar mig också.


Kuddar från Svenskt Tenn! Josefin gav mig inspiration och jag håller med, några sånna här fina färgglada kuddar skulle göra mycket!



En liten Iittala Alvar Aalto i grått/svart genomskillningt glas att ha flingsalt i!



Och typ hundra Iittala Kivik ljushållare i alla färger!

Bara att börja spara då ;)

/emma.


Glad Påsk typ

Iofs är det påsk ett bra tag nu (hela helgen). Så JÄKLA skönt med lite ledigt, jag jobbar på måndag och är alltså ledig imorgon - yeey! Josefin drog nyss iväg, vi pratade halva natten och kollade på Mamma Mia nu på morgonen på äkta tjejvis! Underbart!

Igår var det riktigt mysigt att ha tjejerna här! Vi har fem glada tjejer, vi gjorde taco-paj och kladdkaka, god sallad och sen åt vi mer choklad. Och spelade spel. Grymt mysigt! Sen sov alltså José över - mys pys!

Om nån timma ska jag träffa mamma och gå en promenad i vårvädret till Långängensgård och ta en kaffe eller så. Tipp! Så jäkla underbart, jag är sååå glad att lghten är klar att det finns inte! Har redan planerat vad vi ska köpa och pyta lghten med längre fram. Det kommer bli SÅ fint! Nog med mitt skryt om lghten!



/emma.


Välkommen hem till oss

Nu har jag storstädat lägenheten i över fyra timmar och städat undan alla prylar (Obs! Varning för ras i vår walk in closet...) och det är verkligen en sån ENORM lättnad! Jag har dammsugit vart enda vrå, dammtorkat som bara den, skurat badrummet, diskat, stuvat om grejer osv, osv, osv.

Men nu ni, nu ska jag presentera vår lghten som den ser ut nu - lite kvar att pilla med men på det stora hela KLART!



Tulpanerna jag fick av Nils tidigare i veckan <3

Hallen:



Ytterdörren till höger, toa till vänster, rakt fram är walk in closeten, mitt emot hatt-/skohyllan är ena dörren in till sovrummet.



Hattlådor och annat fint på hatt/sko-hyllan.



Vår fina hallhylla (saknar dock två korgar för de var slut på IKEA när vi var där förra helgen).

Badrummet:



Nystädat och putsat - såå skönt!



Mörkblå badrumsmatta och medaljongmönster i svart på duschdrapperiet.



Jag gillar vår badrumshylla skarpt!



Fancy huh?

Sovrummet:



Nybäddat är underbart. Får filura på överkast och andra kuddar kanske...?!



Nils sida av sängen (fönstrena är till vänster). Hängde upp dina kläder darling som låg på golvet när du drog i morse ^^



Min sida av sängen och mitt sängbord med fina kort på personer jag tycker om.



På min sida har jag också mitt skrivbord <3



Kolla in bokstäverna L-O-V-E. Kompromiss med svarta (jag vill helst ha vita) men nu tycker darling att det är okej iaf :)

Köket:



Går man ut genom ena dörren i sovrummet hamnar man i köket. Vi har inte den sexigaste köksutsikten kanske, men vi trivs ändå :)



Mitt emot fönstret har vi lilla spisen och diskhon.



Inviger min nya cupcake-kökshandduk!

Vardagsrummet:



Fortsätter man genom köket från sovrmmet kommer man alltså till vardagsrummet med soffa och matbord. (Fönstret är tll höger).



Har tagit mitt favoritporslin till tjejkvällen ikväll :)



Påskfint på bordet!



Tadaaa! (Puffen är föresten mörkbrun - solskenet spelade ett spratt).



Det enda som stör ögat... Våra kartonger som inte har något förråd... Sen ska vi iaf ha BILLY hyllor längs med hela väggen! :)



Min tv flyttades till sovrummet och Nils "lilla" tv står nu i vardagsrummet istället.



Brevid soffan (mot "kartong-väggen") har jag arrangerat mina coffeetable böcker på mitt gamla sängbord och min tavla från Paris. Tjusigt!

Det var allt för mig och vår lght ikväll det! Om en knapp timma ska jag möta tjejerna på ICA för att handla middag och gott till vår spelkväll! Dags att hoppa in i duschen och hitta rätt på lite kläder tycker jag! Ha en underbart härlig fredagskväll! Det ska jag ha i vår fina lght ♥

/emma.


Långfredag.

Okej. Jag är mer pepp än vad rubriken skvallrar om! Det är bara det att jag är lite, lite bakis sen igår (hallå noll rutin eller vad?!) Jag hängde med Nils ut och träffade några av hans jobbarkompisar! Lite spontant sådär. Först var vi på Mest på Söder och sen blev det Collage - första gången för min del! Och jag fick dansa för första gången på jag vet inte hur länge. Najs, I lajk. Sen åkte vi hem, Nils var trött (skratt) och jag ska ju städa idag. SNARK. Allt som allt så var det en kul, kul kväll :)

Nils drog hem till "Skaraborg" imorse över Påsk och jag ska få en hel hel själv i vår (numera) fina lght! Ska bli som ett litet äventyr, lagom att vara själv en helg typ ;) Men jag kommer inte bli ensam inte! Loijs, som är hemma från Örebro över Påsk, Eva, Josefin och Amelie kommer över ikväll! Vi ska spela spel, göra middag och bara ha det fint! Kommer bli kanon! Länge sen vi sågs allihopa tycker jag. Men just nu känner jag min bakis som sagt och skulle hellst krypa ner i sängen och sova en timma eller så. Vi ska ses första kl 18 så jag hinner nog ;)

Ha en fin dag så länge! Pussar.

Påskpresenter

Titta vad fint jag fick av älskling! Ett påskägg med goda mörkchoklad-praliner och ett presentkort på H&M! Du skämmer bort mig babe (här om dagen fick jag tulpaner när han kom hem) - men inte mig emot :) Love you!



Titta vad fint! Tänk att jag ska få shoppa loss på H&M utan dåligt samvete;)



En efterlängtad herrbetjänt fick Nils av mig, när jag såg den kunde jag inte låta bli med tanke på att han tjajat om att han vill ha en sen innan vi ens fick lägenheten - men den fick inte plats i nåt påskägg så lite gult snöre kirrade biffen.




Sen fick mamma också ett påskägg av mig fyllt med M&M's - vi är lite smått tokiga i de chokladtäckta jordnötterna om jag ska vara helt ärlig. Gott, gott!

GLAD PÅSK på er!

/emma.


Tjuvtitt?

Vill ni se lite hur det ser ut just för stunden i vår lägenhet? Det råder fortfarande "lite" kaos men möbler är flyttade dit dem ska och det som skulle monteras är monterat. Fint tycker jag.



Pastan flyttade in i fina burkar för några dagar sen.



Vår hatthylla som för tillfället står i sovrummet, den ska flyttas till hallen såklart, när vi flyttat på kartongerna...



Våra byråer! Älska utrymmet! Gissa vilken sida som är min och vilken som är Nils? ^^



Det kommer självklart bättre bilder när jag pimpat klart med alla prylar och när vi kommit i ordning helt. Men som skag ÄLSKAR att vi är nästan klara nu! :D



Vårt första och enda påskpynt! Söta ägg fån Åhléns. Kunde inte motstå!

Påsk-puss!

/emma.


Skön känsla

Underbart att för första gången vaknaupp i sovrummet och inte i vardagsrummet! FANTASTISKT! Vi höll på från att Nils kom hem vid 18-19 tiden till kl 12 på natten med att montera allt från IKEA, flytta tv-apparater och soffan, bygga köksbord, vika ner kläder i våra byråer (fyra lådor var!!). Sen fick jag världens bästa påskägg av min karl också - visar bild sen :)

Nu ska jag iväg en sväng, kommer tillbaka om ett par timmar tror jag allt! För jag måste ju hem och pyssla med alla grejer som än så länge är spritt lite över hela vardagsrummet... Jag ska bland annat gå igenom mina kartonger och se om jag missat att packa upp nåt och efter det ska dem staplas lite fint i vardagsrummet - hallen ska få sin hatthylla.

Vi är nöjda. Bilder kommer sen!

Pusss

/emma.

RSS 2.0