Sightseeing i Tyskland (utan mig)

Jahopp. Tänkte bara säga att mina guldsandaletter (de jag skulle hämta igår, omklackade och klara) är påväg till Tyskland nu. Trevligt att de får se mer av världen än Sveriges uteställen samt min garderob, men det är i vanliga fall det - nu är dem i Tyskland. Verkligen. Jätte. Trevligt.

Min uttänkta partyoutfit för imorgon faller därför totalt. Det var ju guldskorna/sandaletterna som gjorde det! Liiid med mig!

Nu äre party och avsked av en (egentligen två)  kolleg(or)a... Snyft! Men ikväll är det bara glada minerLet's paarty! Yeah!

image803

Socker

Nu får jag nästan ta och ge mig! Om jag skriver det här kanske det blir mer verkligt och jag kanske till och med kan sluta med mina fasoner?! Eller? Kom igen Emma, du har väl mer karaktär än så här? Inte alltid tydligen.

Jag erkänner nu. Jag är sockerberoende, man kan kalla det socker-o-holic, efterson jag redan är shoppaholic, bloggoholic och you name it, så kan vi ju forsätta att sätta "namn" på mina laster. Jag är konstant sugen på något sött, eller ja, jag kan vara sugen på något utan att vet vad jag är sugen på. Det är om möjligt ännu mer frustrerande! Nästa vecka ska jag ha sockerförbud, denna veckan är nämligen redan körd, det var tårta igår också för den som vill veta, och jag fick ännu en bit idag. Just nu äter jag Daim, även fast jag egentligen är mätt efter lunchen. Shit, man borde lägga in mig på rehab som alla kändisar. Jag kommer nog klättra på väggarna på måndag, men jag ska f-n inte äta något socker (medvetet). Det är ju en annan sak om någon råkar stoppa en chokladbit i min mat eller så, för då märker jag det ju inte ;) Haha... Okej, inte ens jag är så naiv men jag kommer lätt att önska det nästa vecka...

Oh dear God, give me strength! (Nepp, inte såå kristen, men är man desperat så är man.)

image802

/emma.

Tidig önskelista

Nu vet jag mycket väl att jag inte fyller år än, mamma ska hinna fylla, Sophie, Micke, farmor, Mathilda, Emil och Anna (men bara en dag innan), sen jag, Loijs fyller också år och säkert många fler (känn dig inte dissad om du inte är omnämnd, jag kan ju inte ha alla i huvet - ni finns isåfall i kalendern).

Jag är just idag 19år, 9 månader och 16 dagar och jag föddes för 7229dagar sedan.
Fyller faktiskt 20 ganska snart, det går i alla fall himla fort! Och när jag fyllt så vipps så är det jul och juklappar. Jag hinner liksom inte riktigt med! Men något jag hunnit tänka på (för en gångs skull) är en önskelista, för när det väl börjar närma sig har jag ingen aning om vad jag skulle vilja ha...

♥ En klocka (den jag har nu fick jag när jag fyllde typ 16)
♥ En silverring (ej nödvändigtvis en förlovningsring - i platina) ;)
♥ En lägenhet (helst 30-35 kvadrat)
♥ En dyyyr väska, Murberry eller kanske ne Chanel?
♥ Presentkort på Systemet
♥ VIP-kort (om det finns ett kort till samtliga uteställen i Sthlm)

Några av "punkterna" på önskelistan är ju lite oseriösare än andra. Och bara för att jag skulle skriva ner det jag kommit på att jag vill ha, står det helt stilla i huvet. Aja, får väl uppdatera allt eftersom :)

image801

Enjoy your day!

/emma.

Grönöga

Den andra koftan jag köpte igår är grön till färgen och enkel men ändå annorlunda, lite basic är det allt över den :) Ett annat plus att den går nästan i samma nyans som mina ögon och det är ju inte helt fel. Jag gillar att vara grönögd, mamma är också det och det var hon och jag mot resten av familjen. Pappa, Emil och Maja är nämligen brunögda, så mamma och jag var mer speciella liksom :) Men det var när jag var liten, när vi bodde ihop allihopa innan pappa och mamma skilde sig, nu är jag inte Grönöga längre, i alla fall inte på det sättet...

Dagens: (ber om ursäkt för dammet på speglen, samt fingeravtrycken lite varstans;)



Detta grå linnet med lite silver i tyget samt silver "nitar" (det är något annat, men ändå påklistrade silver bitar) köpte jag för halva priset med mitt rabatthäfte jag fått av mamma. Nu känner jag mig lite frågande till om den är så snygg... Men jag måste ju ha något på festen imorgon!



Jag skulle åka för att hämta mina skor min kollega lämnat in för "omklackning", men när jag kommer dit visar det sig att hon redan hämtat dem. Till råga på allt så åkte hon bilvägen ner till Tyskland idag och ska vara borta en vecka! Jag ville ju ha skorna imorgon eller på lördag :( Möjligtvis överlever jag, men jag känner mig lite stressad inför allt jag måste tänka på till imorgon. T ex hur jag ska göra med håret? Vad jag ska ha på mig? Skor?? Jag orkar inte tänka på det, men jag måste nog. Och ja, jag vet - Dagens i-landsproblem i ett nötskal. Lid med mig.

/emma.

Sara Sweet

Min söta kompis Sara i Göteborg, vi som gick i samma klass genom gymnasiet, heter just Sara Sweet i min telefonbok. Hon har hetat det i min mobil i några år nu, nästan hela tiden från att vi lärde känna varandra. Igår ringde jag henne för att höra hur läget var på västkusten och vi pratade en liten stund. Hon ska börja plugga på måndag och senare i nästa veckan ska hon få sitt schema för läsåret och då ska vi boka in första bästa helg för mig att åka och hälsa på! Ska verkligen bli jätte kul! Jag saknar ju min tjej!

Fick en liten flash-back om när Sara och jag träffades första gången:

Jag hade bott i Sthlm på Lidingö ett år i nian och var relativt ny i stan när jag skulle börja 1an på Strömstad gymnasium. Jag hade gamla kompisar sedan de åren när jag bott där tidigare, men de var inte så övertygade om att de skulle ta hand om mig som jag var att se ett bekant ansikte första dagen. Hur som helst så klarade jag mig och hamnade i en klass där jag kände igen många. Några var däremot nya, från andra kommuner i närheten av Strömstad, en av dem var Sara. Vi började prata ganska snart och när första dagen var slut babblade vi på som värsta kompisarna. Jag höjde på ögonbrynet när hon sa att hon trodde jag vara en fotbollstjej och plugghäst - tänk så fel man kan ha. Men hon förstod ganska snart att läget inte var så och sedan den första dagen i skolan har vi umgåtts genom hela gymnasietiden. Vi har haft "sleepovers" och pratat om allt mellan himel och jord, killar - jo man kan ju börja undra hur de fungerar egentligen, shoppat hål i plånboken tillsammans, skämt ut oss på fyllan och gjort många saker man kan vara mindre stolt över, men desto fler saker att glädjas och vara stolt över! Nu bor vi på varsin sida av landet men ändå är det alltid lika lätt att prata med varandra som när vi sågs varje dag. Vi plockar upp tråden där vi slutade sist och jag vet att jag alltid kommer att ha en kompis i Sara Sweet, och hon kommer alltid att ha mig, EmmaPemma.

jjhg
En bild från en utekväll i Göteborg våren 2006 strax innan studenten!

/emma.

Driving licence = Licence to kill?

Mohaha! Nejdå, oroa dig inte i onödan, jag har inte fått körkort än. Jag har i princip inte ens slagit upp Teoriboken, men jag är ändå ett litet steg närmare att kanske, en dag ta körkort! Känner mig ruinerad redan nu när jag har bokat in mig på sex st teorilektioner á två timmar, samt fem st dubbelkörlektioner. Detta kommer lada på den nätta summan 5700 riksdaler. Sen tillkommer väl halkan, själva teoriprovet (hur många vet jag inte i förväg), själva uppkörningen och gud vet allt. Men nu är jag i alla fall på G och jag säger bara en sak: Se upp, om du är rädd om ditt liv. ;)

image792

Sökes: Värme

Luften är krispig och klar, det känns friskt att andas och hösten känns närmare än förut. Man andas en helt annan luft på hösten än under sommarhalvåret, det känns som "ren" luft på något sätt. De bästa höstdagarna är när det är helt vindstilla och solen skiner, då man nästan kan ta på luften man andas in och solstrålarna liksom silar genom den. Trots att hösten är en förtjusande årstid längtar jag ändå till värme, kollade på bilderna från Zakynthos här om dagen och det känns som det var jätte länge sedan vi åkte dit, solade, badade, hade det underbart - längtar tillbaka!

En grej som slog mig är att jag ska till Sydafrika i oktober med jobbet! Och där är det garanterat varmare än vad det är här hemma den månaden! Det ska verkligen bli jätte kul - tänk vilken upplevelse! Jag ska också få spendera några dagar i Kapstaden! Ska dock vaccinera mig och det ska man göra sex veckor innan man åker, har jag sagt att jag är lite spruträdd? Det är ju läskigt och gör ont och personen (oftast sjuksköternska) som ska sticka (nålen) i mig, brukar försöka babbla om något annat, fråga massa "bäbis frågor". Som t ex innan jul när jag var på ö-hälsan och skulle göra en "nyanställnings-undersökning", då skulle sjuksköterskan ta blod från stackars mig och dialogen såg ut ungefär så här:

Syster: Vad ska du göra i jul då?
Jag: Ska till Teneriffa.
Syster: Jaha, vad roligt! Vilka åker du med?
Jag: Familjen.
Syster: Det låter ju härligt, har du varit där tidigare?
Jag: Nej.
Syster: Jaha, vad jobbar du med då?
Jag: Receptionist.
Syster: Det låter ju roligt... Jag hittar inget blod här, jag får ta andra armen istället...
Jag: ... Okej... *panik i rösten* (andas lugnt, andas lugnt)
Syster: Dåså, vad ska ni göra på Teneriffa då?
Jag: .........Sola?

På samma sätt fortsätter dialogen mellan sjuksyster och mig när hon massakerar min andra arm, stackars, stackars lilla armveck (båda två av dem)!

Nu ser jag så klart fram emot denna vaccination som består av två sprutor, hepatit (nån variant av den, finns typ A, B och C) och en annan spruta vars "sjukdom" jag inte tänker berätta, mohaha! :) Kostar ca 450kr à spruta. Nästa månad får det bli, då lönen trillat in. (jag vet, jag är hopplös!) Längtar verkligen ihjäl mig... Ehh... Inte.

Kanske en ny reseväska med tillhörande beautybox? Vem vill inte vara chic på flygplatsen? Dessa väskor hade passat mig bra, någon som inte håller med? Mums (om man kunnat äta dem alltså...)!

image791

Basic

Som sagt, igår skulle det inhandlas lite basic kläder till garderoben (som är ett stort svart hål just nu) och jag hittade minsann lite av varje. På Lindex hittade jag mest, de kan faktiskt ha bra grejer och de blir bättre och bättre! Förr var Lindex en "tantbutik" men nu har de stylat till sig lite och de gillar vi! Köpte två koftor (välbehövda), ett svart linne med lite spets kant och knappar med en lyxig feeling (det är roligare när det "händer" något på ett vanligt svart linne än när det är helt plain) samt tre par stringtrosor (ta tre betala 119kr - min melodi det!) Jag gav upp när det gällde att köpa vinterstövlar utan klack, hittade inga lämpliga objekt. Och det suger, jag ville nämligen ha det klart... Hoppas det kommer in mer av den varan i butikerna snart!

När jag kom hem kapsejsade jag på sängen, men var ändå så pass "vaken" att jag slog på datorn i samma veva - jag är skillad som man säger på Liiidingö. :)

image788image789

Sen såg jag på en annan blogg detta halsband (www.m925.se), med en handväska. Måste medge att jag är aningens, liiite, ytte pytte sugen på att beställa den ;)

image790

So long, over and out! /emma.

(Går)dagens

Mm, lite uppdatering här nu då! Igår såg jag ut så här:



(Inte mycket fantasi där inte...)

Okej, dagens kommer här. Eftersom jag frös så pass mycket igår klädde jag mig i min nya ultravarma, mysiga kofta från VILA, idag. Men solen sken ganska bra så jag ångrade mitt svarta klädval när det var dags för lunch ute med mamma i solskenet...



***

Alla dagar är denna varelse lika söt...

image786

image787

Sov gott! Pusss /emma.


Mamma? Jag?

Haha, jag kan inte låta bli att le när jag tänker på det som hände eller snarare sades idag. Jag satt och åt en ceasarsallad (börjar du se ett mönster?) på Fältan och en mamma med sin lilla dotter satt vid ett bord brevid. Barnet skrek och protesterade en del och gillade tydligen inte något som mamman gjorde. När jag sneglade på barnet en gång för mycket frågade mamman "Ja, du kanske också har barn?" Jag visste inte riktigt om jag skulle skratta eller gråta! "Ehh... Nej jag är bara 20 så jag har inte hunnit med det än." Hon skrattade till lite och sa "Se till och res en massa innan du skaffar barn... och en bra man förstås!"

Det kära vänner, är dagens visdomsord och dem ska jag ta tillvara på :)

/emma.

Att bli med bas

Jag slogs precis av en svindlande tanke. (Nåja, kanske inte svindlande) På senaste tiden har jag nämligen kollat in i garderoben och sett: INGENTING. Det är som ett stort svart hål, och jag har inte mycket som ligger i tvättkorgen. Mysko. Jag får bara mindre och mindre kläder för var dag som går, känns det som i alla fall, och fantasin räcker inte så långt när man inte har något att välja mellan. Då kom jag på den strålande idén: jag kanske behöver en bättre basgarderob, allstå vanliga linnen, längärmade tröjor, enkla toppar i svart, vitt eller någon neutral färg. Som man lättare kan kombinera med färglada asseccoarer eller liknande, typ väskor, sjalar, koftor, smycken - You name it! Detta ska därför inhandlas pronto, så jag slipper stå och stirra in i garderoben som ett fån, endast iklädd underkläder, fem minuter innan jag ska gå till jobbet. Det är ganska stressrelaterande - så varför inte redan idag?



image774

Segis

Igår var jag ganska "bortkopplad", jag kom hem och la mig i sängen på en gång, satte på ett avsnitt av Sex and the city för att koppla av. Ett avsnitt blev till flera - lätt hänt! Jag var dock tvungen att laga mat till mamma, Olle och Maja inkl. mig själv, och jag ville verkligen inte. Är ganska snabb så maten var klar på 20 min och vi åt väl halv nio - lite väl sent va? Mamma skulle tydligen träna först... Jag var inte ett dugg hungrig eller sugen på mat, men vadå, har man lagat det måste man ju äta. Lite små less och aningens avig var jag allt igår. Ganska lat, eller nja, seg trött och jag-orkar-inte-just-nu - känslor. Jag shoppade alltså inte igår, tar det idag istället! Läängtar!

Nu på morgonen hade vi infomöte och det är jag och min ordinära avbytare som ska fixa frullen innan mötet börjar. Det flöt på bra, men bara grejen att gå upp kl 05.00 på morgonen är inte alltför lockande, trots det var jag förvånandsvärt pigg och glad när vi gjorde i ordning frukostbordet. Skojade och skämtade till och med med alla som tittade förbi, jag är tydligen riktigt kul, när jag lägger den sidan till - omedvetet :)

Nya tag och en ny dag. En kopp kaffe till - någon?

image773

/emma.

Värmehöjare

Mm, överväger starkt att köpa upp samtliga affärers lager innehållande koftor, varma och mysiga koftor! Så Fältan - se upp, för här kommer den frostskadade Emma! I alla fall, jag ska till Fältan och kolla på vinterstövlar (utan klack) samt det jag nämnde tidigare koftor. Här ska det investeras i värmade tyger för att jag ska kunna svara ordentligt i telefon om dagarna. Kanske ett par torg-vantar? Njaa. Not my style. Som grädden på moset fick jag ett rabatthäfte av mamma med rabatter på just Fältan, så det blir 30% på de vinterstövlar jag hittar, förhoppningsvis idag! :)

Kollade på hm.se och denna kofta är jag lite sugen på, det är dock 3/4 (tre-kvarts) ärm, men jag får väl ta till en filt om jag fryser om armarna. Jag är också lite osäker på vilken färg jag vill ha. Den hallonröda/mörk cericerosa är en färgklick och det är alltid kul och den vita är alltid lika användbar... Jag undar sa flundran, om gädda är en fisk? Eller vilken jag ska ha!?
image771image772

Ge mig värme


Var så snäll och mig värm
Ge mig mer än bara din ärm
Värm mig utifrån och ända in
Värmer du min själ, så värmer jag din.

***


Jag vet inte riktigt vad jag vill säga med dessa rader, mer än att jag kanske fryser - ganska mycket. Det är verkligen kallt, 9 grader ute just nu - burr. Kände att det nästan är dags för fingervantar och trenchcoaten är snart för kall. Ja hösten är verkligen här. Jag vehöver en rejäl kofta eller en dunjacka, men det kanske ser lite knas ut här i receptionen...

Ha en bra dag, och det tips till de som inte lämnat hemmet än, KLÄ PÅ DIG NÅGOT VARMT! Det är nämnligen väldigt kallt ;)

image770

/emma.

Underbar?

"Du är underbar!"
"Du med..."


image769



Höst i luften

Som så många andra redan märkt så är hösten på ingång, det är svalare i luften, solen värmer inte lika mycket som den brukade. Man rent av fryser lite när solen går i moln. Det är alltså dags att börja klä sig lite varmare och det är ett välkänt faktum att koftor och jeans värmer mer än kjolar och klänningar... Jag ska dock inte överge min förtjusning för vida kjolar och söta klänningar, men det får bli lite "vintrigare", alltså inga blommor och bara ben, snarare tjockare leggings och stövlar. Längtar nästan efter att ta fram mina högklackade stövlar som ligger i sina kartonger under sängen (bland mina elaka under-sängen-troll). Något annatjag ska försöka hitta denna månad är ett par stövlar utan klack för att gå lite längre promenader i vinter, än vad man kanske kan gå i 10cm klack :)

Dagens skofråga (om det finns något som heter så) är vilka utav dessa skor (nedan) som jag ska ha? Har köpt de till vänster, men var inne på de högra med knyt först. Vilka ska jag ha? Risken finns att de jag äger just nu kan ge mig skavsår. Hjälp mig! Vilka ska jag köpa/behålla? Självkart är skorna snyggar på fötterna i verkligheten, dessa bilder gör dem inte rättvisa ;)



***

Dagens outfit var så fantasilös att jag inte ville fota den. Men okej, om sanningen ska fram så hann jag inte ta nån bild. Stod princip i underkläder tjugo i åtta och det är vid den tiden jag ska gå. Ehhh - hjärnsläpp - kaos - va f-n ska jag ha på mig? - moment. Satt på mig mina nya svarta jeans, den nya lila koftan (trots att jag hade den förra veckan - OMG!) de nya ballerina skorna, som förövrigt matchade koftan perfekt med sin mörklila färg, samt mitt sko-fjärils-guldiga halsband.

- Jag vill shoppa meeer...
- Sök hjälp!

Som hittat!

Tamtamtaaa! Emma har gjort det igen, JA! Hon har (trumvirvel) shoppat! Tro det eller ej, men inte för hela lönen! (Än så länge.) Jag har gjort av med lite drygt 2000kr, fick hjälp att räkna ut det så det inte skulle bli eventuella avdrag, (har inte räknat med fikan och SL-kortet...) utan rätt och slätt fullt riktig uträknat. Tack Henrik ;) Jag har dock kommit på andra tankar när det gäller ett par av jeansen jag köpte idag, ska jag verkligen ha dem? De var inte dyra, men de kan komma att töja sig i benen, asså på låren under rumpan, jag kan inte ha en mindre storlek för min "ljuva" rumpas skull, men ja, stretch har ju en förmåga att töööja sig. Hum. Sen vet jag inte riktigt med ett par av skorna, stövletterna, dem bytte jag i sista sekund mot ett par andra jag köpte tidigare idag. Samma modell ungefär men med snörning (sidenband) frampå istället, aningens skönare var de med snörning också... Ja, ska nog sova på saken som mamma brukar säga. Överlag så har jag fått mycket för lite pengar och är helnöjd!

Dagens shoppingoutfit: (jag snackade i mobilen med headset när jag tog bilderna om du undar vad sladdarna gör för nytta.)



Dagens shoppingfynd:



Den lila klänningen kostade bara 199 (!), jeansen på bild 2 är de jag är lite osäker på, de svarta ska jag behålla, endast 200kr! Friis & Company väska på Majas axel (vi köpte likadana) på REA, en svart kofta från VILA - myspys! Stövletterna som jag är också osäker på, men de billiga ballerinorna ska jag behålla - endast 180kr! En gratis påse/väska som jag fick när jag köpte stövletterna på DinSko. Hon i kassan frågare "Rosa eller grå?" Jag nästan skrek "ROSA!" eh.. Hon sa: "Såklart..." som att hon kunde förstå det, hade ju trots allt en rosa tunika/klänning dagen till ära ;)

***

image765

En bild när Maja och jag fikade på John Chris och jag är förvånandsvärt glad om tänker på de lilla incidenten som inträffade strax innan...

Jag ska nu berätta: Jag beställde en sedvanlig kaffe-latte och en ceasarsalld. Latten fick jag på en gång, på en bricka som jag tog i händerna (som redan var överfulla med diverse kassar och väskor) ställde ifrån mig den på bänken där de hade besticken och servetterna. Jag tänkte taken att "nu får jag inte välta glaset, eller komma åt brickan". Mycket riktigt. Jag stöter till brickan och glaset ramlar, häller ut sitt innehåll över mig, alla påsar, golvet, fötterna och ja, håret. Det är inte sant. Men tyvärr så är det det, det kom personal som torkade upp och sa att de skulle fixa en ny latte. (Vilka änglar - jag älskar det caféet!) Jag återhämtar mig sakta, börjar torka av mig i ansiktet, håret, på benen och lite varstans. Beundar kaffefläckarna som snabbt sprider sig på kläderna. Underbart. Jag blir dock inte knäckt för det utan går ut och sätter mig vid bordet där Maja väntar. (Jag fick nämligen fika och shopping sällskap av henne idag - helmysigt.) Jag är fortfarande förundrad över att jag min tanke att jag kanske skulle spilla ut latten blev till verklighet. Salladen och latten (när jag väl fick den) var i alla fall god och det gav mig energi att fortsätta shoppingen...

Ha en najs kväll!
/emma

Soft

En liite grej till. Jag shoppade som sagt i tisdags i Kista och köpte den lila koftan, men också mjukisbyxor och tillhörande munktröja/hood. Byxorna blev svarta med hooden köpte jag i mörkblå, ville inte bli helsvart när jag använder denna lilla mjukisuniform. :)



Dagen idag kommer bli soft - rakt igenom. Jag orkar inte göra något mer ansträngande, bara att tänka går lite trögt. Haha. Men imorgon ska jag in till stan och spendera lönen som alla andra svenskar... Trängas i butiker och armbåga mig fram till kassan, svära över skrikande barn och barnvagnar. Ta mig en lugnande kaffe på fösta bästa café för att sedan fortsätta galenskaperna genom att plöja igenom butik efter butik. Ja, det är ju en viss charm över denna löne-shopping-mani - inte.

Allas vår egen sötnös HugoPugo-pluttSöt (eh), han är i alla fall så här pigg även klockan 7 på morgonen. Det ska han ha kredd för!



/emma.

Igår - fredag

Det var verkligen en stressig dag igår, ett stressigt slut på en stressig vecka. Men nu är det helg och idag tar jag det riktigt lugnt! Som tur är, för igår fick jag springa till restaurangen, kom på att det var lite knappt om tid för att snacka och äta, jag skulle ju med ett tåg, för att kolla på bio och jag sprang från den ena aktiviteten till den andra... Rush Hour 3 blev det och den var kul! Fick ont i halsen av allt skrattande, folk applåderade till och med i biosalongen (!) Jag bara "What?" Ofta man gör det, ja utom när man är på charterresa och alla applåderar när planet har landat o.s.v. (Man skäms ju nästan för att vara svensk!)

På jobbet fick jag mycket beröm för gårdagens håruppsättning, flera personer som var på kursen (College) sa att det var fint, samt kollegor... Nån kille frågade hur mycket tidigare jag fick gå upp för att fixa håret? Jag sa lite nochalant "5 minuter", men allvarligt, det tar kanske 5-10 minuter! Det är ju så skojj med håruppsättningar! Och smink, och skor och... Men åter till frillan, det man behöver är hårmousse, hårnålar, spray, ett glittrigt hårspänne och en del fantasi: voilá!



Västen gjorde klädseln lite dressy, men jeansen klädde ner det sådär lagom. Det var ju ändå fredag och då ska det ju bara lite casual trots allt... Solen sken mest hela dan och jag ångrade snabbt mina jeans - liiite hot blev det allt. (I solen alltså)



Ja vad mer? Juste! Restaurang- och bioklädeseln blev följande: (stod verkligen i valet och kvalet och fick tillslut ta "samma gamla" klänning... Men jag släppte ut min uppsättning och lockade till håret lite extra med min bästa vän locktången (jag gillar verkligen lockigt hår, hellre det än rakt. Det är väl alltid så, att man vill ha det man inte har, i mitt fall lockar). Här har vi hårsvallet, klänningen, sjalen och trenchen, solbrillorna (det var strålande sol och vi satt ute och åt) + en del udda miner. ;)



Dags att ta tag i dagen? Njaa... Läste nyss ut en bok i alla fall!

/emma.

Bryggan

Ikväll är det fredagsfest! Ska först på restaurang med Maria för mat och dryck. Resturangen vi ska gå till heter Bryggan och är verkligen helcharmig. Det är en soft stämning där och man kan verkligen njuta av god mat och god stämning. En drink och lite mat blir nog som terapi för denna hektiska vecka ;) Sen ska jag på bio... Najs najs!

image728

Bild från Bryggans altan/uteservering i solnedgången...

Pöss

Hugohund

Lite smått kär (eller totalt upp över öronen förälskad) i Hugo, men det visste vi ju redan! Hittade en bild på en "Hugo-hund", alltså en hund av samma ras som Hugo fast i andra färger, trickolor om man ska vara exakt... Söt bild på en "Hugo-hunds"- valp med andra ord! :) Man kan ju inte låta bli att prata bäbisspråk till dessa små überunderbara varelser. Mm, du skulle höra hur jag pratar med Hugo när jag väl kommer igång! Till min ursäkt så kan jag säga att det sker per automatik. Slår vad om att du skulle göra lika dant!

image727

/emmaBabytalk

Juste!

Jag glömde en sak, koftan jag har på mig i föregående inlägg är ny, köpte den i tisdags... Jag gillar färgen skarpt, att lila är en av höstens färger är ju alltid ett stort plus i kanten! :) Me like!

Pösss

P.S. Koftan matchar Läkerol Salvi (som jag äter just nu) väldigt bra - färgmässigt alltså ;)

image726

Busy woman

Jag far och flyger, land och rike (typ)! Har knappt varit hemma nån dag efter jobbet utan att fara iväg på äventyr igen efter att ha varit hemma i max 10 minuter. Ja, det är inte lätt att vara poppis, eller upptagen kanske är rätt ord :) Nu kom jag nyss hem från stan (låter kanske bekant - men jag shoppade INGET, gjorde jag i och för sig inte igår heller(!)) och en fika. Det var jätte kul och vi hade massor att prata om! Men hungern drev på och vi åkte hem åt varsitt håll, men jag orkar inte fixa mat så just nu knaprar jag Läkerol Salvi - det är bra grejer det ;)



Möttes av den alltid lika förtjusande lilla Hugo i dörren, han är alltid lika glad att se en - underbart! God natt och sov gott!


image725

/mem.

Stress vs. Lugn

Att ha lugn och ro är väldigt skönt, men det finns en risk för att man lägger den slöa sidan till och tänker "det hinner jag imorgon... eller någon annan dag". Är det stressigt och mycket att göra vet man inte var man ska börja och har flera bollar i luften samtidigt, man vill mest av allt få en lugnt liten liten stund. Jag tycker i och för sig att det är kul att jobba under stress, att veta att jag har koll även i stressade situationer, jag kan få ett litet "rus" av det. Men när stressen övergår i något långvarigt, att man aldrig hinner hämta andan emellanåt är det en annan femma, då blir man lite lättirriterad och vet inte vad man ska göra när det är lugnt i 5 minuter. Om det ens blir lugnt och stannar upp någon gång... Hur vill jag ha det så? Stressat eller lugnt? En blandning kanske - lagom? (Snacka om utnött ord.)

Vad gör jag här när jag nu har så mycket att göra? Jo, det kanske är mitt sätt att koppla av och pausa, för att sen ta den nya energin och ta tag i resten av alla jobbmoment. Kort och gott. Men jag har ju en fika att se framemot efter jobbet. Sen är det bara fredagen kvar med pyssel och plock. Heeeelg!!

Tills dess... Ja nu är det dags att jobba igen!

/emma.

P.S. Delmoment 2 är här, för att stanna hoppas jag inte....


Dagens

Nu kom jag hem från stan och fikan/middagen med Lovisa, det blev en chevrè sallad - mums- Jag är nog lite insnöad på sallader, är det inte Ceasar så är det Chevrè! På fredag på Bryggan med Maria blir det kanske ännu en Ceasar. Nästan pinigt ju! Appropå fika så har jag en lyxvana och det är att gå ut och fika efter jobbet, men istället för fika blir det en sallad och det blir som middag. Jag slipper laga mat, är nog lite lat när jag lägger den sidan till, och ja, det är lite slösaktigt att lägga pengar på sånt... Men vadå, ibland får man ju unna sig + att jag inte gör naglarna längre! De du!

Klädvalet för denna stressade dag: (Har inte riktigt kommit över att jag var helt hyper idag, har inte kunnat slappna av helt än heller...)





Klänningen köpte jag i våras någon gång på Saracecilia, bara för att det var så kallt på jobbet idag fick jag sätta på mig både koftan och sjalen allt eftersom, när jag gick för dagen satte jag på mig jacka också, men fick ta av mig allt då solen lyste ganska starkt. Alltså, jag tog inte av mig allt, bara ytterkläderna... ;) Håret satte jag upp imorse innan klänningen åkte på, den blåa saken med kinesiska/japanska tecken är alltså inte "min tröja för dagen". Det kallas tydligen morgonrock...

Sov gott!

/emma.

Gårdagens

Okej, snabba ryck! Ska med nästa tåg in till stan för att möta Lovisa för en fika... Så här har vi gårdagens look och kvälls läsning! (Cosmo).



image712

Alltid lika kul att få denna tidining neddimpandes i brevlådan!

Viktigt vetande (?)

Igår var jag som sagt och shoppade med två kollegor, eller ja, snart kommer båda vara X-kollegor, än så länge är bara en av dem det... Öh. Aja, vi hade mer tid än vad vi brukade denna gången när vi skulle shoppa loss och det är verkligen att rekommendera, att ha tid på sig alltså, rekomentation av shopping är ju givet. Tidigare har vi haft ca en timma på oss att "göra" alla butiker och det är knappt om tid det! Ja, då får man jobba på konditionen! - Tro mig. Nu var vi där tidigt, kollade i ett par affärer innan det var dags för den obligatoriska måltiden, det är samma upplägg i Kista gallerian som det är i Kungshallen på Hötorget inne i stan (sthlm). Där det finns många restauranger, alla olika, allt från husmanskost till Italienskt, man köper mat på valfritt ställe, sen tar man sin bricka och sätter sig vid närmsta, lediga bord och avnjuter måltiden. Jag tog, som jag tidigare nämnde, en Ceasarsallad och rent ut sagt: mums! Jag är nog svag för just den sortens sallad :)

Det jag shoppade dyker förhoppningsvis upp på bild ikväll, tillsammans med gårdagens och dagens outfit (onödigt vetande). För den som bryr sig alltså...

Kan tillägga att jag fryser som f*n och har lindat in mig med en filt för att lindra frostskadorna som uppkommit på benen. Känner att läget är kritiskt för mina tår, men jag hoppas de också ska överleva! (Ännu mer saker för intresseklubben att anteckna...)

Senare idag ska jag träffa Lovisa för en fika och update om livet, I guess. I övermorgon är det ännu en fika och det är inte helt fel! Ja, sen var det fredag va? Jisses. På fredag är det middag på Bryggan med X-kollegan Maria och det blir nog liiite vin till det. Lördag? Ja, vi är bjudna på barnkalas till Olles, brors dotters 2års kalas, eller nåt. Mamma mutar med att det kanske serveras skumpa (alt. vin) och att vi kan gå vidare till Riche efter det och parta vidare. Det lilla kruxet är att kalaset antagligen är vi två tiden?! Orka hålla igång så länge, om man ska orka parta för "fulla muggar" senare, eller ja hela dagen... Vi får väl se!

Update:
Jag var tvungen att dra innan jag hann publicera detta inlägg. Jag har sprungit som en idiot idag på kontoret, fram och tillbaka i korridorerna. Snacka om stressande. Men nu är det viktigaste avklarade och imorgon blir det massa pyssel med College, samt på fredag. Jisses (x2). Nu ska jag ägna mig åt djup, in- och utandning.

Ha en skön kväll/eftermiddag!
/emma.

Uppdrag: shopping

När vi ändå är inne på ämnet "shopping" så kan jag ju passa på att säga att idag blir det ännu en utflykt till Kista Galleria. Jag, min X-kollega och en nuvarande kollega var där tidigare i år, innan sommaren, för att shoppa loss. Nu åker vi dit igen! En gemensam nämnare nu som då, är att jag inte har mycket pengar att spendera, denna gången har jag dock inte sålt några fonder - det du! Så jag ska försöka att vara smart i mina klädinköp och inte övertrackasera kontot - inte denna månaden i alla fall... Kul ska det bli och jag ser fram emot att få min Ceasarsallad när vi är framme! Mums!

image708

/emma.


Just my style?

Upptäckte denna kjol på Ellos nyss, och ja den har ju en del av dem komponenter som jag söker, när det gäller klädesplagg då alltså! Rosetten i midjan- inte att förglömma, får mig att vilja köpa den på en gång. Men jag kanske ska vänta lite... Bara lite, kanske finns något mer jag kan beställa på samma gång.

Just nu har jag en motvilja till jeans, det är nästan lite ångestframkallande (nej nu tog jag i) att ha jeans hela dagarna, nu när det börjar bli kallare faller mig inte riktigt i smaken. Att försöka klämma in sig i jeans och knappt kunna andas, okej jag tog i - igen. Grejen är att jag är van att ha kjol hela dagarna, nu när det har varit "varmt" ett tag. Så det kanske blir en höst och vinter med kjol som huvudplagg?! Jaa! Nu ska kjolarna bara inhandlas :)

image707

Just denna kjolen skulle passa perfa på jobbet! (Ännu en fördel som kanske gör att jag köper den!)

Missade något historisk!

Oj oj, jag glömde något oförglömligt och raffinerande (eh). Men det är faktiskt så här: BHn fyllde 100år igår! Weho! Tack för den uppfinningen! :)

image706

Black and white

Det moln som har hängt över mig sen i torsdags har nu skingras, eller i alla fall moment 1, del 2 får vi vänta på ett tag till. Men det lär ju komma som på posten - i dubbel bemärkelse. Snacka om plåga, men ja, jag har ju lärt mig något av det.

Efter jobbet så fick jag spänna musklerna och ge konditonen vad den tålde - kan tillägg att det inte var mycket den tålde! Shit, jag var helt slut, svettades som en... Kanske inte så förtjusande samtalsämne, men i alla fall - jag har tränat och det var jobbigt!

Nu sitter jag på min sängkant i ett väldigt städat rum, att det kunde bli så fint?! Det trodde jag aldrig. Får se hur länge det håller bara... Hum...


The look: Black and white



***

Jag har märkt att det blir kallare och solen värmer inte längre lika mycket som den brukade. Nu är snart hösten här och det känns som om sommaren bara försvunnit. Den har liksom inte riktigt varit här i överhuvudtaget. Snart måste man ha på sig jeans och koftor, ajöss med sommar kjolar och tunna linnen. Men jag ska nog stå ut ett tag till, kan ju inte inte på allvar överge klänningarna, kjolarna och sandalerna än!

Ha en härlig kväll!

/emma.

Lämna boet

Det är många av mina vänner som flyger iväg på egna äventyr nu till hösten, många stannar kvar i stan, vissa flyttar till andra städer för att plugga, andra åker utomlands för några månader. Hösten är nog en allmän "göra något nytt" - period. Det går mot nya tider, man har haft semester och förhoppningsvis upplevt solen. Man är beredd att ta tag i nya saker och nya utmaningar för att komma vidare i sin egen utveckling. Man får en känsla av att "det är nu det börjar" och man har samlat energi under sommaren för att kasta sig in i det livet har att erbjuda.

När man försvinner iväg på utmaningar som man sett fram emot, lämnar man samtidigt något bakom sig, inte för alltid, men för en stund. Som för mig, Loijs åkte till Jönköping igår och Lovisa ska snart fara till Frankrike för att satsa på squashen. Lotta ska börja på KTH, Sophie har börjat på en reklambyrå och har det bara kul! Anna som har börjat ett nytt jobba och ska lära sig mycket på en gång. Alina Pralina ska flytta till Umeå, jobba och umgås med sina kompisar. Sara Sweet har börjat på en ny kula inne i Göteborg och ska börja plugga vilken dag som helst. Karin började plugga förra hösten och stortrivs. Det finns många fler att nämna, som jag kommer att sakna när de "lämnar boet" för att pröva sina egna vingar. Bland annat kollegor som ska sluta, för att flytta till sin hemstad och jobba närmare sina nära och kära, er kommer jag också att sakna!

Det låter kanske lite vemodigt det här, men det är inte sant - för det är ju helt otroligt! Att man får uppleva sina drömmar och samtidigt skapa ständigt nya på vägen. Jag stannar kvar på mitt jobb och jag trivs verkligen med det! Samtidigt som det känns som att jag kanske står och trampar lite på samma fläck, kanske lite för länge? Vill jag inte komma vidare? Och vad skulle jag kommar vidare med? Vill jag också ha något nytt att ta tag i? Vågar jag i sånna fall ta det steget? Tänk om jag ångar mig?

Ja, i dessa tider då många söker sig till nya saker och upplevelser kan man också börja undra om det man själv gör är "rätt". Eller jag gör det i alla fall. Men jag trivs ju. Varför ska man söka sig till något nytt om man är nöjd med tillvaron? Ja, eller så är det syndromet: "Gräset är (inte) grönare på andra sidan"

Det jag vill ha sagt är: Lycka till alla mina kompisar, nämnda som onämnda, nära och kära, vi ses igen! :)

image701

/emma.

"Fett bra"

Igår hade jag en riktig maraton av filmer - trots solskenet utomhus som många poängterade, kände mig riktigt kass för att jag inte var ute. Men vadå jag ORKADE inte! Hum, kanske inte en bra anledning men jag överlever... Den sista filmen jag såg var Se upp för dårararna och den var hur kul som helst, eller ja, den var överraskande bra! Och sista repliken var klockren! "Fett bra" - man måste nog ha sett filmen för att förstå det roliga med det :) Så se den! Sällskapet var ju inte att klaga på heller...

(Underbar? - Tydligen.)

image699

I'll miss you

Idag åkte min solstrålen Loijs till Jönköping för att plugga juridik i 5 år, hon var ganska nervis igår, men jag tror det kommer bli toppen! Kommer dock att sakna dig stumpan!

image698

Lycka till Loijs! Du kommer rocka fett i Jönköping! ;) Jag kommer snart och hälsar på!!

/emma.

Förfest

Igår var det som sagt "klackarna i taket" - men det blev inte riktigt så, åtminstone inte för min del... Luften gick ur mig och jag blev supertrött, åkte hem med Loijs och Sophie och de andra fortsatte åt sitt håll. Jag var hemma ett, så det var en lång förfest! Alltid kul att sitta och snacka och ha det trevligt! Shit, jag känner mig så gammal när jag känner att jag hellre varit hemma i sängen, eller i soffan framför en bra film. Hallå? Var tog partyprinsessan vägen? Visserligen kommer nog "prinsessan" i mig aldrig försvinna ;)



Före:


Efter:




Pix från förfesten igårkväll:



/emma.

Har ni fest eller?

Ja nu nalkas det fest och vad har Emma inte tagit då om inte Partyoutfits bild! (Knepigt ord det där). Men jaja, ska ner till Loijs nu och käka, sen ska jag bara locka håret, slänga på lite mer ögonskugga och sen är jag ready to go!



Okej, snabba ryck här, Loijs vill att jag kommer ner till henne bums! Ska ju lägga upp dagens jobboutfit också! *phu*



Jag har lite allmän idétroka på outfits fronten (sagt odret outfit tillräckligt många gånger nu?) Men vadå, man har väl överlevt värre. Party kläderna är ganska enkla och jag ska försöka skramla fram lite smycken som piffar till lite extra! Oj oj, nu måste jag kuta, som sagt... Att locka håret tar ju sin tid + att Loijs vill att jag ska hjälpa till med maten ;)

Ha en buskul kväll everyone!

/emma

Ja?

image677

I would like to know...

Tränerier (dagens 2a ord?)

Jag glömde nåt! Jag tränade igår (!) och har sånt träningsverk idag - tro mig! Har inte tränat på hela sommaren (rullar numera fram) och igår tog jag i så det stod härliga till! Det var riktigt kul att få röra på sig, kände att kondisen inte är vad den varit.. Men det kommer det med! Ska fixa Friskis kortet även för detta halvår (HT-07) och sätta igång på allvar! Yeah! 4ggr i veckan som i våras kanske? :) Just nu knaprar jag Twix - kanske inte det mest muskelframkallande medlet?! Hum...

image674

VS.

image675

Jag är taggad!

"You got tagged!" - Exakt,det är Facebook som talar. När jag kollade på de bilder folk "taggat" mig på hittade jag en del bilder, samt några äldre, från studenten och när Anna var och hälsade på mig här i Sthlm när jag nyss flyttat hit förra året i september. Saknar dig tjejen!! När ska vi ta och ses? Vi sa ju att det inte skulle dröja alltför länge tills nästa gång, men nu är det snart september igen och ett år har gått. Ja tänk, det går i en himla fart! Den 2 september förra året åkte jag till Sthlm för att bo. Mamma mötte mig i Göteborg när jag hoppade av bussen där, hon hade varit på kräftskiva kvällen innan och var lite bakis (sorry mamma, men du är för rolig:) när hon såg all min packning sa hon kort "Jag hämtar en till vagn." För tro mig det var inte nådigt med packning, 7st plastbagar, en rullbag (stor väska med andra ord), en stor handväska och en påse. Kort och gott - vi klarade det knappt med två bagagevagnar! Haha! Nån kille som mötte mamma när hon skulle hämta den andra vagnen sa "Ja, lycka till". Mamma hade knorrat nåt till svar... Haha, glada minnen, och ja det var inte lite bökigt, vi funderade till och med på om någon kunde neka oss all packning på tåget. Finns det någon maxgräns på X2000 liksom?

Anyway, här är lite nostalgikort!



Anna och jag, jag på studenten och några fler i sluttningen bakom Laholmen. David och Lovisas 20års fest, på sista bilden skymtar ni en dansande Emma i högra hörnet, bakom killens axel. Fråga mig inte!


image673

Lotta och jag på Terassen i maj någon gång. Lotta hade precis kommit hem från Österrike!

***

Har många fina minnen från min tid här i Sthlm hitills och jag ser fram emot att skapa ännu fler! För jag har verkligen trivts bra här med mina vänner och mitt jobb! Ja, jag hade verkligen flyt när jag flyttade hit! Flytet ska inte försvinna och jag ska vara samma glada Emma som alltid :)

/emma.

P.S. Jag är taggad inför ikväll! Tjejer, det ska bli lot of fun! (Hysteriskt mycket "P.S." nu förtiden va?!)

Leende fredag

Jag är på förvånansvärt bra humör, om man tänker på omstäningheterna... Tack för stödet Mickey, Mickey Hey! Men de är en ny dag och solen ska skina! I alla fall om man ska tro kollegornas resonemang igår. Hoppas på det för jag drog på mig något sommrigt, man får liksom passa på innan det blir lite för kyligt. Visserligen kommer jag inte sitta ute i solen mer än på lunchen och möjligtvis rasten, men vadå lite sommarfeeling har ju ingen dött av! Blåser dock kallt rakt på mig från fläkten här i receptionen - burr!

Well well... Söta kollegan kom förbi med två kort på mig idag, som hon tog när vi var på sommarfesten på Husby i Söderköping i maj någon gång. Vi tog nämligen en morgonpromenad innan frukosten på hemresedagen, vi gick ner till vattnet och hon tog ett kort på mig på bryggan, man ser slutet på sjön och där speglar sig alla träd i vattnet och vattnet är helt stilla och klart. Ja en riktigt fin bild, juste jag är med på ett hörn ;) Anledningen till att jag ens följde med på denna promenad är att jag "råkade" gå upp en timma tidigare än tänkt. Det är så typiskt mig! Nån gång varje år händer det! Och just denna morgon, när jag var dödstrött efter dansen å festen kvällen innan, när jag inte ville något annat än att sova vidare - ja då ställer jag klockan en timma tidigare! Drar mig upp ur sängen (den varma goa sängen) och in i duchen... Ser kollegan utanför huset och springer efter henne, hon ser frågande på mig och säger "Vad gör du upp nu?" Ehh.. "Vadå? Vad är klockan då?" undar jag. "Ja halv åtta" Fan. "Va? Inte halv nio??" Okej. Jag har officiellt gjort det igen! Jag fick i alla fall ett fint kort, i pappersformat och det är lite speciellt om man tänker på att vi lever i en rätt så digital värld. Appropå det ska jag nog framkalla lite kort från Zakynthos snart...

Ha en härlig fredag!
/emma.

P.S. Nu är jag där igen (en annan sak än "nötighets-faktorn" - dagens ord?), jaha... Inget mer än så? Eller är det det? Jag borde verkligen lära mig nån gång! Ska jag fråga? Med risk för att det blir tredje gången gilt? Att du var på när det gällde det är ju en sak, men den andra biten då? Baah!

En nöt till Emma

Jag är en nöt. Inget mer att säga om den saken. Jag kan inte säga vad det handlar om, men jag skulle gör (nästan) vad som helst för att vrida tillbaka tiden... Får veta hur läget är på måndag, kan inte tänka på annat. Men imorgon ska jag göra ett försök att "supa ner" mig så jag slipper tänka på skiten! (eh)

Idag har jag varit riktigt duktig på jobbet och gjort nästan alla fakturor i högen, sista betalningsdag idag. Stress, stress och ingen ro. Eftersom hela dagen igår gick bort när jag skulle fram och tillbaka till Ö-hälsan, samt att jag skulle till SEB och snacka lån så fick jag inte mycket gjort den dagen... Fick ta igen det hela dan idag, plus att jag dessutom fick ett lass med varor från Servera med godis, kakor, Loka, Cola och massa mer. En grej jag verkligen hatar, eller ogillar starkt är att plocka upp varor! Jag har gjort det på tidigare jobb och det är verkligen inget för mig! Men man är ju så illa tvungen...

Bla bla.. Skitsnack skitsnack... Nu ska jag presentera dagens outfit och inte mycket mer... Kan säga att det regnade som om hela himlen öppnat sig, eller ska jag säga haven - fast upp och ned. Sprang in i huset igen i sista sekunden och drog på mig mina rosa gummistövlar med lila prickar på! (Love them) Paraplyet höll på att ge vika av de stora vattendropparna och vattnet ran på ryggen (paraplyt va för litet) - myspys.



/emma.

P.S. Jag är en nörd

Jag kan bara inte sluta skratta! Det är väl för härligt?! Jag var som sagt inne i centrum idag med för att snacka lån med SEB, och ja det är en hel del att hålla reda på och man blir lite skeptisk till alla avgifter - bla bla bla... Sen att man kanske ska ha 100 000 kr (minst) i kontantinsats för att slippa Topplån och så, ja snacka om att se sig i stjärnorna efter de pengarna, i alla fall som läget är nu... Men egentligen så kanske en hyresrätt hamnar på samma månadskostnad som en bostadsrätt, och en hyresrätt äger man ju inte. Hum. Tåls att tänka på!

Åter till "flabbet" (a.k.a. skrattet) boken är helt otroligt roligt och karaktärerna så klockrena att jag vet inte var jag ska ta vägen! Allra minst när jag sitter på ett tåg eller i en buss, eller för all del, när jag väntar på de två nämnda färdmedlen. Jag kan alltså INTE hålla mig för skratt, jag försöker gömma mig bakom boken, knipa ihop läpparna och kväva de förtjusta lätet i halsen. Men det går inte! Tro mig, jag försökte slappna av och sluta skratta, men att tänka så gjorde mig bara ännu mer skrattbenägen. Alla tittade konstigt på mig och lär ha undrat om en bok verkligen kunde vara så rolig. Wow, jag längtade så tills jag skulle komma hem för att få skratta ordentligt, skrika av skratt och hålla mig för magen, kasta huvet bakåt (varför gör man det egentligen?) och skratta tills tårarna rinner. Ja, det är banne mig en härlig känsla det! Det var ett tag sen jag hade sån lust att skratta så här mycket, som jag gjort de närmaste timmarna idag. Tror jag behövde den här boken...

Tog lite kort på boken och mig när jag ligger i sängen och läser, fortfarande iförd "jobbkläderna", lite konstigt egentligen för dem brukar jag hoppa ut så fort jag kommer hem och istället krypa ner i pjamasen eller mjukiskläderna.



Jahopp, sen var det då den nu något tillskrynklade "jobbklädseln". Here you go!



Nää jag är inte så mordisk som jag ser ut på bilden och jag kan också passa på att säga att det vara ganska svårt att få en närbild på ögonen, eller ett av dem. Det blev väldigt oskarpt, kanske ett uppdrag för en systemkamera i så fall :) Nu ska jag återgå till min bok och mitt skrattande!

Pusss å natti /emma.

P.S. Synd att du inte säger nåt...

P.S. Jag är kär

Stopp och belägg, jag är inte kär på det sättet. Nej, för hör här: 1. Det är ingen person, 2. Det är inte djur (ve och fasa) 3. Det är inte ett klädesplagg 4. Nepp, inga skor heller (fast förresten...) 5. Äh, nu säger jag det! Det är en bok! Jag vet, jag är en liten bokmal när jag lägger den sidan till! Shit, man kan ju bli skrämd av värre, men ja, lets face it - jag är (för tillfället) fast! När jag väl lägger vantarna på en bok med potential så "grottar jag ned mig" ganska lätt, det enda jag tänker på är "läsa" och ser varje paus i vardagen som en möjlighet till att just läsa. För länge sen när jag var inne i en perod när jag gick från bok till bok, kanske 1an på gymnasiet (jag vet lääänge sen;) och mamma undrade om jag var deprimerad. "Det är inte normalt att läsa så mycket, du flyr från verkligheten - Emma du måste lida av depression!" Sicken mamma va?! Haha! Nej, jag va inte deppig och ja, jag gillar att "fly" in i böckernas värld, eller i alla fall just den boken jag för tillfället läser...

Igår köpte jag 4 böcker till priset av 3 (måste bara poängtera faktumet att jag tjänade på det), började läsa på boken som var mest rosa och som hade ett hjärta på sig, nämligen Middag med mr latte i hopp om att den skulle stilla min förtjusning för kärlek, skratt och ja, allt det man kan hoppas på av en rosa bok. Men, hallå? Vilken besvikelse. Den var skriven som en dagbok, en dagbok en tjej/kvinna/whatever skrivit under ett år eller så, INGA detaljer, inga ömhetsbevis, det "snuskigaste" som skrivs är typ "han nuddade i förbifarten min arm" och inte ett snack om en puss. *suck* Okej, jag vet man ska läsa halva boken innan man dissar den, men jag orkade inte med sånt tjaffs. Jag ville ju åt alla känslorna vissa böcker kan förmedla. Jag valde istället boken P.S. Jag älskar dig av Cecilia Ahern och ja, jag älskar den! Läste en del påvägen till Ö-hälsan och sen på tillbakavägen, började asgarva och hela tågvagnen vände sig om. Ooops! Men det var ju så förbaskat roligt! Sånna böcker kan man inte få nog av! De böcker som får en att skratta högt och som man försvinner in i och inte tänker på var man skrattar högt. Det var samma med boken jag hade med till Zakynthos, Mina hemligheter av Sophie Kinsella, jag satt och skrattade ihjäl mig hela tiden: på stranden, på hotellrummet, helst på restaurangen - men det kunde ju vara lite asocialt... När denna boken tar slut, vill inte ens tänka tanken, hoppas jag att den andra boken jag köpte av samma författare är lika bra och rolig! Jaa! I cant wait!

image654 ... image655

/emma.

Ö-hälsan nästa

På "internspråk" här på kontoret kallar vi Östermalmshälsan för just Ö-hälsan. Det är en förmån vi har här på kontoret att man får gå dit om man känner sig krasslig eller sjuk för att kolla upp vad det kan tänkas vara, kostnadsfritt. Ja, att vaccinera sig och så för man nog pröjsa själv...

Jag har inte blivit bättre i halsen och jag får svårare att svälja, ganska påfrestande att sitta i en växel också när man ska prata hela tiden... Ringde därför till Ö-hälsa efter kl 8 i morse och sa vad problemet var, jag fick en tid kl 11 idag! Snabba ryck! Kollegorna här är så gulliga! Någon föreslog att jag skulle fråga en kille på lagret om han inte skulle åkta förbi Ropsten idag och det visade sig att han skulle det. Han ändrade till och med sin tid att åka för att skjutsa mig - hela vägen! (Det kan ta sin lilla tid att åka dit, med tåg och buss och gud vet allt!) Nu ringde vaktis och erbjöd sig samma sak! So sweet! Jag gillar verkligen personerna jag jobbar med, man ställer upp för varandra och ja, det är ju kollegorna som gör arbetet roligt att gå till!

Snart ska jag åka och få min "dom". Puss å hej så länge!

/emma.

Tisdagstrött

Shopping - igen! Jag är ju helt omöjlig! Nu har jag gjort det igen - shoppingen drog mig till Lidingö Centrum, men jag hade ett annat ärende som gjorde att jag hamnade där. Annars hade jag nog varit skonad. Imorgon ska jag dit igen och snacka lån på SEB, ska se vad jag har för möjligheter och lite sånt...

Åter till shoppingen. På sätt och vis var det ju inte så farligt för jag lämnade tillbaka en ganska dyr kofta på H&M och fick en kjol och kofta för samma pris (la till 47kr). En kofta har jag varit på jakt efter länge, nu när det är höst om ett tag kan man inte gå omkring i bara linnen. Sen är det väldigt kallt där jag sitter på jobbet, AC rätt på mig. Så fler koftor behövs! Sen råkade jag köpa lite peeling och deo också men det är ju nödvändigt. Glömde dock det viktigaste på shoppinglistan! Linsvätska! Tur att jag ska tillbaka imorgon då! Juste! Köpte fyra böcker till priset av tre. Sicket kap! Jag känner mig på läshumör och min förra bok Andra kvinnor tog slut här om dan. Började läsa Självkänsla nu! av Mia Törnblom men orka! Jag behöver lite romantik i form av bok just nu, så jag kör på det. Undrar vilken jag ska börja med...



Lotta ringde mig när jag satt på bussen fårn centrum till Kottla (skulle ansluta till tåget därifrån) och frågade om jag ville hänga med ut på fredag? Det var grymt länge sen jag var ute i Sthlm, så jag sa ja och om man inte vill "parta sönder" sig kan man alltid njuta av sällskapet! Jag har en förmåga att bli väldigt trött och längta hem till sängen när jag går ut på en fredag efter en hel jobbvecka, men vadå, man lever bara en gång! Jag är för duktig, till och med kollegorna tycker jag är lite för duktig när vi går ut. "Det är faktiskt torsdag och vi ska upp och jobba imorgon!" säger snusförnuftiga Emma. "Men Emma du som är ung ska inte säga så!" får jag tillbaka. Aha. Okej.

Solen skymtade lite i morse och jag passade på att klä mig i något sommrigt och ljust..



Känns som om jag ska tuppa av (somna) när som helst nu, ska nog börja på en av böckerna och sluta min ögon (som förövrigt är gröna) för en stund... Frågan är om det blir svårt att somna sen då, klockan är trotsallt 19.43.

Pyss å kjam /emma.

Big girls don't cry

"You can hold my hand if you want to, 'cause I wanna hold yours too."

***

      La,da,da,da
The smell of your skin lingers on me now
You're probably on your flight back to your hometown
I need some shelter of my own protection baby
to be with myself in center, clarity
Peace, Serenity

I hope you know, I hope you know
That this has nothing to do with you
It's personal, myself and I
We got some straightening out to do
And I'm gonna miss you like a child misses their
blanket
But I've gotta move on with my life
It's time to be a big girl now
And big girls don't cry
Don't cry,
Don't cry,
Don't cry

The path that I'm walking, I must go alone
I must take the baby steps till I'm full grown,full
grown
Fairy tales don't always have a happy ending do they
And I for seek the dark ahead if I stay

I hope you know, I hope you know
That this has nothing to do with you
It's personal, myself and I
We got some straightening out to do
And I'm gonna miss you like a child misses their
blanket

But I've gotta move on with my life
It's time to be a big girl now
And big girls don't cry

Like a little school mate in the school yard
We'll play jacks and Uno cards
I'll be your best friend and you'll be mine
Valentine
Yes you can hold my hand if you want to
'cause I wanna hold yours too
We'll be playmates and lovers and share our secret
words
But it's time for me to go home
It's getting late, dark outside
I need to be with myself in center, clarity
Peace, Serenity

I
hope you know, I hope you know
That this has nothing to do with you
It's personal, myself and I
We got some straight
ening out to do
And I'm gonna miss you like a child misses their
blanket
But I've gotta get a move on with my life
It's time to be a big girl now
And big girls don't cry
Don't cry,
Don't cry,
Don't cry

La Da Da Da Da Da (more)

***

image646

P.S. Jag har sjukt ont i halsen och mina halsmandlar är big, kan knappt svälja :( Hoppas det inte blir nåt... Men alla penicilinkurer denna sommaren hjälper nog bakterierna och virusen på traven... Hoppas hoppas, bli frisk, bli frisk!

Sko-avis

Mamma har köpt skor! Och inte vilka skor som helst utan sånna som jag skulle kunna köpa! De är Tiger till märket och rosa inuti (!) Ja, hon sa ju faktiskt att jag skulle kunna få låna dem - om hon fick låna mina *svälj* Här är dyrgriparna på mina fötter...



/emmis

Flummeri

Haha, fick två bilder till av Maja på Emil och mig och ytterligare en på bara mig. Jag undrar bara en sak - äter man verkligen kakor så där?



Appropå flumm. Jag pratade med Sara igår för första gången på länge och det var verkligen jätte kul! Vi babblade på som vanligt även fast vi inte hörts på ett tag, det är ju toppen att det kan vara så! Hon bor i Göteborg och ska snart flytta in i sin nya lägenhet (hon med!) vi pratade om killar, inredning och ja... Allt! Vi råkade snöa in på ett speciellt område ganska snabbt och pratade mest om det sen ;) Haha, det är för roligt! Jag ska åka och hälsa på henne någon helg framöver! Fun, fun!

image643

Mm, jag vet jag ser lite ihoppressad ut, men jag trodde vi inte skulle få plats, hade ställt in självutlösaren ;) Bilden är tagen våren/sommaren 06 innan Sara och jag skulle ut och dansa på Avenyn i (goa) Göteborg. Notera att jag hade nästan rött hår - kan bero på den nyligen gjorda toningen...


So long, puss å kram

/emma.

Det kom som på posten

Paketet alltså. Jag fick ett litet (varför jag kallar det litet vet jag inte säkert) sms idag på jobbet och det innehöll en litet (?) meddelande som sa att jag kunde hämta mitt paket från Ellos på Sabis. Weej! Jag hoppade på första bästa tåg (16.05) och hämtade paketet, jag hade till och med sånt flyt att tåget tillbaka kom exakt när jag skulle gå över vägen till tågstationen! Wow! För att få komma hem och riva upp paketet så fort som möjligt små springer jag upp för alla backar hem (det är fan backar hela vägen!) och jag är lite varm när jag flåsar in genom grinden. Upp för tappan och sliter i plastförpackningen. Öppnar skokartongen först (nähä) men de stövlarna var för små lite var stans och de är gjorda i syntet - njaa. Så dem skickar jag tillbaka. Koftan däremot är mys pys och kommer vara varm och skön i vinter!


En annat vinterinspirerad klädesplagg, som jag köpte igår närmare bestämt, är en vinterjacka! Mm, det är nu som alla höjer på ögonbrynet och ger mig en frågan blick. "Det är ju fortfarande sommar!" eller "Är inte det lite tidigt?"bespara dig för här kommer mitt argument: Det är nu alla höst- och vinterjackor kommer och sen tar de slut. Som förr förra hösten/vintern då tog alla jackor slut i affärerna (i alla fall i Göteborg) för att många väntade med att köpa. Ha! Plus att jag hittade en jacka på Zara som jag verkligen ville ha - varför, jag säger varför ska man då vänta? Jag kommer ju inte använda den förns senare när det blir kallt. Don't worrie! (Be happy) Kan tillägga att den är grymt läcker och den passar mig perfekt!



En sak till bara, dagens outfit! :)



Jag adderade sjalen senare på jobbet när jag frös, det funkade ju, kanske inte ihop med mina blodröda naglar men som värmegivare var den lagom!


Photogallery

Nu ska ni få se på grejer! Maja fick bland annat en kamera i konfirmationspresent och med den tog hon många bilder. På mig och Rasmus hann det bli en hel del! Hon ställde in så hon tog flera bilder eller något på raken så det blev en liten bildserie. Jepp - kolla här:



Okej slut på fåneriet, det kan man ju kalla bildhändelsen ovan, här är några seriösa bilder...


image626

Puss!


Dagens pryl

Gammal nyheter: Emma gillar rosa. En annan lite mer "ny" nyhet, om man kan kalla något från förra sommaren en nyhet: Emma gillar kaffe. Tog precis min andra kopp för dagen. Jag är lite frussen, sitter med min sjal och försöker värma mig, har också ont i halsen. Hoppas det inte blir något oangenämnt som förkylning eller så... Den som lever får se!

Kombon av dess två ting blir en rosa kaffe"maskin"! Det kostar vad det smakar, men man kan ju alltid önska sig ;)

image615

***

När vi ändå är inna på "dagens" så har jag en favvo låt för dagen: Big girls don't cry med Fergie. Jag lyssnade på den låten påväg till jobbet idag, om och om igen. Hann lyssna på den 2½ gång innan jag kom innanför dörren...

/emma (FeelingEmpty)

Inredning

Innan jag säger något annat. Jag kollade inte på någon lägenhet igår, jag kände att det är nog bäst så, för om jag skulle gilla någon av lägenheterna (vilket jag antagligen skulle) hade jag tagit dumma beslut och kanske lån på nåra mille. Inte vad som är smartast just nu kanske. Men det finns två mindre snygga och lite "billigare" lägenheter här på ön... Tänkte kolla på en av dem! Lite målarfärg och fantasi kan ju alltid få en ful lägenhet snygg! Eller?

Började greja i rummet igår, lite för att få utlopp för min irritation. Blev lite dissad, hade ju räknat med att få träffa dig men det blev tydligen lite för "tight med tid". Aja, life goes on. Tog i alla fall till vara på irritations-energin och rev ut allt ur mina garderober. Om det blev bättre? Eh. Svar: nej. Det är om möjligt ännu stökigare! Jag ser ett resultat i garderoben och det är till det bättre, ska bara få in alla kläder som ligger i min tidigare nämnda reseväska och korgstol. Kör hårt bruden!

Har funderat en del på smart förvaring den senaste tiden och IKEA lockar ganska bra, ska bara få mamma att känna samma vilja att åka dit. Kungenskurva kanske?  Vill ha förvaringsboxar, kanske några till mina skor (vet faktiskt inte hur jag ska lyckas förvara dem på något bra sätt) Har fem ton tidiningar också, har grymt svårt för att slänga sånt. Har börjat rensa ur garderoben, givit Maja massa tröjor - det var svårt, mycket svårt. Men jag tror jag överlever. Var det kanske jobbigare att se att tröjorna satt så mycket snyggare på henne nu än på mig? A, det kanske är där skon klämmer...

Så detta vill jag ha från IKEA (en bråkdel av det jag vill ha, men ändå!):



1. Förvaringslådor - alltid bra att ha! 2. Pappers- och tidsskriftsförvare 3. Skolådor, med genomskillning front -super! 4. En större låda att förvara grejs i. 5. Fotoramar till alla mina kort som vill synas. 6. Nattduksbord 7. Matchande byrå med många lådor! 8. En sänglåda att förvara grejer under sängen. Hälften av prylarna ovan kan jag nog skaffa mig relativt smärtfritt (utan att plånboken börjar blöda och be om terapi).

Dagens ord: Förvarning

Puss å hej!

The new look

Ja men se där ja, när jag skulle kolla in på bloggen nu på morgonen så ser jag att den ändrat utseende över natten! Jag visste ju att Emil pillade lite med designen efter att jag tjatat lite. Chattade med Johan här om dan och han ändrade looken på skorna som står i högra hörnet och det sa jag till brorsan och han fixade en ny header. Bakgrunden har han själv valt... Man vill ju ständigt förnya sig, stackars Emil som har att göra med mig, för jag nöjer mig inte förns det är perfekt och när det är perfekt så vill jag förnya utseendet på bloggen igen. Det är inte lätt!

Vad tycker du om nya blogg-looken?

/emma.

Konfamottagning nr två

Maja konfirmerade sig som sagt förra lördagen och idag var det dags för mottagning nummer två hos pappa i Uppsala. Åkte bara dit över dagen, lite intensivt kanske men jag vill komma hem igen. Det är ganska påfrestande att vara där på något sätt, stämningen eller nåt... Svårt att sätta ord på. En grej som stör mig lite är att när släkten kom och dem som vet att det inte varit en dans på rosor, frågar om det är bra mellan oss och att "va skönt att det ordnat sig" (ungefär) Då blir jag lite trotsig och vill inte hålla med, för har det gjort det? Visst, det är alltid en bit på vägen men ordnat sig är väl att ta i?

Fick hälsa på min solstråle till lillebror Rasmus, han är alltid lika söt och ja, han växer verkligen fort, på bara en vecka! Satt och höll honom ett bra tag och han somnade till sist :) Maja fick en digitalkamera så hon har fler bilder som jag kan lägga upp här sen. Tog bara några få denna gången...



Det var riktigt varmt idag, sådär kvavt och klibbigt och hett. Det är då man ska bada stup i ett, men man befinner sig ju inte i Grekland längre har jag märkt. (Där havet låg nära till hands.) Klädde mig efter vädret, i ganska lite tyg för att minimera risken för värmeslag.



Sen noterade jag ett faktum i mitt rum, nej inte att det stökigt det vet jag redan, utan att min resväska står kvar där jag la den när jag kom från Arlanda... Ja den där natten, 1 augusti? Hum... Jag har en teori, att väskan fungerar som förvaring och "kamouflage" av överflödiga saker. Alltså, jag stoppar ned saker som ligger på golvet i den och stänger locket - voilà! "Städat" rum!? Men nu är den full så jag har börjat lägga saker i korgstolen också... Dags att packa upp väskan kanske? Den städningstekninken håller liksom inte i längden och reseväskan tar ganska stor plats, den är ju bara på 105 liter... Inget vidare bra kamouflage med andra ord.



Nu ska jag få i mig någon föda, sen kommer Loijs och vi ska på prommenix, sen ska vi kolla på film och mysa i soffan. Min lilla Loijs kommer snart att flytta till Jönköping för att plugga juridik - varför försvinner du alltid så långt bort? Vi bor ju grannar egentligen! Kommer sakna dig pluttan! Imorgon ska vi träffas igen och shoppa lite. Vi ska också kolla på två (eller var det tre?) lägenheter på Gärdet - ja för min räkning. Najs, najs... Äta var det ja! Ha en toppen kväll!

Puss å kram /emma.

Casual friday

Äntligen fredag (tänk att jag börjat säga det nu igen i och med att semestern är slut, bara en veckas jobb hitills ju...) och helg! Jag njöt av den känslan redan på morgonen, klädde mig lite "casual", eller nja, lite avslappnat i alla fall. Det är märkligt hur alla verkar klä "ner" sig lite på fredagar, jag kan vara lite tvärtom, jag klär upp mig! Det är ju helg och det ska firas! Ja kanske inte idag, men annars!



Blev mött av en mycket glad och underbar Hugo i dörren när jag kom hem efter jobbet och rundan på stan. Ja, jag gick på stan - helt knas! Med tanke på att det är fredag efter jobbet, man är trött och ja... Äh, finns ingen vettig förklaring, ingen idé att argumentera. Åter till Hugo, han är en solstråle utan dess like och jag tog en serie suddiga och konstiga kort på honom. Han var inte på foto humör, så jag fick mest svans å ja, avgör själv! Här har vi charmtrollet personifierat:



Imorgon ska jag till Uppsala på Majas andra konfirmationsmottagning hos pappa... Hur nu det ska gå. Men det tar vi som det kommer! "Ses" kanske imorgon kväll då!

Puss och godnatt!
/emma.

Gårdagens bilder

Ännu mer bilder! Härligt :) Lite på Lottas lägenhet och hur jag såg ut innan jag drog till tåget. Samma kläder som på jobbet men andra skor, nya favvo skorna som tyvärr gör liiite ont. Men plåster fixar det mesta!



Lotta hade som sagt en najs lya och här har jag lite bilder på soffan och ena fondväggen, hennes orkidé (jag gillar verkligen den sortens blomma, kanske favoriten? Men. Man ska hålla den vid liv också!) Jag gillade hennes "penn och pryl" hållare från Åhléns, men de finns nog inte längre. *snyft* En kul grej var också Lottas listor, hon hade massa papperslappar på insidan av en garderobsdörr och det var jag bara tvungen att fota! "Så jag kommer ihåg allt" förklarade hon;)



/emma.

Avis till tusen

Igår fick jag alltså se Lottas nya lya (gillar att säga så "nya lya", om någon vill veta) och den var verkligen fin! Precis lagom stor och nyrenoverad! Det var en etta men den hade ändå ett litet rum för sängen, skönt att kuna ha den avskilt! Killen som bott där innan tyckte tydligen det var kul med inredning och att göra om och så, så köket var helt nytt och fräscht, kylen hade han pajat strax innan han flyttade, så Lotta hade en hitech varint med värsta displayen. Sen stannar mina kunskaper i just kylar. Hon hade fond väggar, ljusbeige/sand/naturvit (nåt) medaljongtapet i hallen, hur snyggt som helst! Sen i vardagsrummet var hela "långväggen" tapetserad med en svart tapet med blommor, typ snirkliga och stora (inget "plotter plotter"). Den också hur snygg som helst! Det var kakel/klinkel (vet inte riktigt skillnaden) i hela köket, golv till tak. Det var klinkers (det är när det är golv va?) i hallen också. Ja, jag gillade hennes lägenhet skarpt och det hjälper mig inte direkt att bli kvitt mitt växande behov för en egen lägenhet... Vi tog några bilder igår som jag lägger upp ikväll!

Här nedan har vi i alla fall Lottas 2 in 1 present! Låt mig därför förklara två saker, Lotta gillar the och det mycket, hon har helst minst 50 sorters the hemma och testar ständigt på nya smaker som marknaden har att erbjuda (ehh). Den andra saken är att hon gillar Ahlgrens Bilar, men inte bilarna utan de syrliga skyltarna. Jag tänkte att en kombo av dessa två ting skulle bli den ultimata "Lotta- presenten" och slog därför till! På Indiska köpte jag den fina muggen, det ingick ett fat också, men det fick jag veta först när jag stod i kassan för att betala. (Bonus!) Skyltarna är köpta på ICA, fick köpa två påsar - koppen är ju så stor! Ack så simpel och ack så uppskattat. Ja, för Lotta blev ju glad :)

+ =

ååpkk

Kvällens citat av Lotta "Jag addar honom på Facebook!"

Haha, lite internt kanske, men Lotta är en motståndare till facebook men blev nyligen övertalad att skaffa det. Nu ångar hon sig djupt. Men vadå, man kan ju alltid adda nån ;)

Puss å det, ha en skön och regnig dag!
/emma

Middag hos Lotta

Nu ska jag strax prommera mot tåget (springer oftast, men det är ju en annan sak) för att åka till Lottas nya lägenhet och avnjuta mat. Känns väldigt vuxet och det ska verkligen bli kul att se hur Lotta har det! Tar 18.23 tåget, ska bara plåstra om mina fötter... Jo, de skorna jag fick härom dan gav mig lite skoskav efter språngmachen på Fältan. Aj aj. Och mina andra pumps, de som inte gör ont alls, har blivit lite stora och glappar, speciellt på vänstra foten. Snacka om dilemma! Aja. Plåster it is.

Nu tar jag paketet under armen och travar iväg mot 18.23 tåget! Ha en härlig afton!

image576

/emma.

Namnsdag

Jag har glömt något stort! Nämligen att jag hade namnsdag i fruntimmersveckan (hur det nu stavas), båda två av mina namn faktiskt (Emma och Johanna). Mamma, mormor, moster och syster Maja samt jag har namnsdag var och varannan dag den veckan och vi har alltid firat dem dagarna med buller och bång. Eftersom en viss Emma fyller så sent som den 15 november är det tråkigt att inte få anledning att äta tårta mer än då. Därför köper vi presenter och bakar tårta alternativt fikar på ett café. Alla var utflygna ur huset de dagarna jag hade namnsdag och därför fick jag mammas paket när vi var hemma allihopa. Jag fick två underbara ting...

image573



För det första: Fjärilar, för det andra: rosa och fina färger, för det tredje: verktygslådan är snart komplett. Låt mig förklara det sista. När jag fyllde år förra hösten fick jag en hammare av mamma, med blommor på och allmänt rosa. (Svimmade nästan när jag fick den). En annan grej som är bra med den hammaren är att det finns skruvmejslar i den, som blir mindre och mindre ju mer man skruvar bort. Den minsta är i Barbie size. Jag pep av förtjusning när jag upptäckte den! I alla fall. I påskas fick jag en tång (verktygstypen av tång, inte pincett eller liknande) i matchande blommor och rosa. Nu fick jag denna saxen, det är inte riktigt samma mönster på den, men blommig och rosa lila är den allt. Det enda jag behöver nu är en verktygslåda med blommor och jag kan i princip flytta hemifrån! (Igen).

/emma.

Update:

Här är mina omnämnda verktyg!

image575


Sekriterarlooken - fullbordad

Idag kände jag mig väldigt classy, färgen var svart och pumpsen likaså och såklart nya guldhalsbandet som plicken över i:t! Lite sekriterar aktigt, lilla klänningen och höga klackarna ;)

***



***

Snart ska jag iväg till Lotta på hennes inflyttningsmiddag, ska bli väldigt trevligt! Men först ska jag kanske göra ytterligare en insats i att försöka städa mitt rum. (Hum). Ska också slå in paketet...

/emma.

Jag vill ha...

... ett nytt sovrum! Eller för all del ett nytt rum, ett stort rum, som inte är till brädden fyllt med prylar, kläder, skor, små skit och ja, you name it. Ett lite större rum med schysst färg på väggarna (den skrika gula jag har nu är inte så rogivande), nåt naturellt som kanske sandfärgat, beigeaktig, kaffe latte, naturvitt? Något annat än gult och jag är nöjd! Hittade denna bild på ett gulligt sovrum på Mio.se. Jag vet inte om jag är beredd att gå så långt för rosa/lila - som att måla väggarna i den färgen. Men fint är det ju! Gillar vitt också i inredning, lantligt modernt och romantisk - ännu ett tecken på "Emma-aktighet"?

Gillar hon "romatiska saker"? - Det menar du inte!

image563

/emma.

Tredje gången gilt

Idag klädde jag mig i nåt jag inte hade för så länge sen, men jag gillar den ju! Men en "regel" jag har är att jag aldrig klär mig i samma klädeskombination, top/klänning/kofta (vilken överdel som helst), igen inom två veckor. No way. Alltså, jag bryr mig inte om någon annan har samma tröja två gånger i samma vecka eller så, men jag har problem med att själv gör det. Ännu ett tecken på knäpphet? ;) Det som gör det okej att ha denna tunika ännu en gång, är att jag haft den i olika männiksors sällskap, en gång på jobbet, en gång i Uppsala och i söndags... En bra grej är att jag alla tre gångerna kombinerade med olika nederdelar, svarta leggins, vitajeanskjolen och idag vita capribyxor.

+ =

Ha en skön eftermiddag och kväll! Nu ska jag lata mig en timma och sen blir det städning, eller ska jag ta städningen först? Har en känsla av att om jag väntar med att fixa mitt stökiga rum kommer det inte bli av...

/emma.

Shop like never before

Shit, jag börjar seriöst överväga att jag är drabbad av shoppolism eller nåt, om jag inte är shoppoholic rätt igenom (är faktiskt inte det, har lite kontroll;) är jag nog en släkting till "shoppoholic". Men det är ju så himla kul! Har jag sagt att jag såg några underbara skor på Wedins igår? Finns ingen bild att visa, men de var gudomliga - sexiga rent ut sagt. Grr! De kostade 699kr och det är lite saftigt om man tänker på att skoshoppingen redan har överstigit det normala denna månaden. Nästa månad kanske? Emma står först i kön efter löning!

Jag ägnade en minut åt internetshopping idag. (Är jag kusin med "shoppoholicen" kanske?) Köpte de svarta stövlarna jag visade i förra inlägget och en kofta från Ellos. Den är faktiskt riktigt fin, kanske inte min stil egentligen, men ja, en rosett är det ju och varma koftor kan man inte få nog av på vintern!

image559

Nu ska jag hem till mitt stökiga rum och röjja (förhoppningsvis)... Ha det!

/emma.

Höstens detaljer

Igår var jag på Fältan (som sagt) och shoppade inte direkt ihjäl mig. Men det var kul att kolla utbudet på höstkläderna som nyss kommit in i butikerna. Intressant att studera färgerna och tänka ut eventuella inköp. Ska jag t ex våga satsa på en röd väska? Rött är inte riktigt den färgen man förknippar med mig, jag är väl mer rosa (no shit) och ja, röd är nog färgen som är mest frånvarande i min garderob, ja utom spygrönt och orange möjligtvis... Annars kommer höstens mode gå i många starka färger och det passar mig perfekt! Jag är inte direkt rädd för att lysa upp vardagen med färg, speciellt en lite grå, men förhoppningsvis solig höstdag:)

image555image551image552image549

image558

Dags att köpa färglada höst accessoarer! Kanske att jag vågar på mig nåt rött? Vi får se!

Puss å hej!

/emma.

Silver VS Gold

Jag är en silver-tjej, helt klart. Ingen golddigger här inte, inte i den bemärkelsen i alla fall. Därför överraskade jag mig själv när jag föll pladask för guldhalsbandet med skon och fjärilen, var ju en del glitter och det kan man inte motstå i första taget. No no, för 17!

Är det så att jag, som inbiten silverförespråkare, kan konvertera - nej nu ska jag inte ta i - kan acceptera att guld också kan vara något för mig? Men idag när jag absolut ville ha mitt nya guldiga halsband så matchade det inte riktigt med de kläderna jag tänk mig. Och tro mig, det går snabbare att byta smycken än att tänka om helt på klädfronten - för det kan ta tid. Klockan var cirkus 07.35 (Jag går till jobbet 07.40, senast 07.45) när jag befann mig i detta skede åkte därför silvret på istället för guldet. Men vem kan klandra mig, jag är nybörjare när det gäller guld och de mesta av mina kläder går i lite svalare nyanser och då matchar silvermycket bättre. En ny garderob till hösten kanske?! (Jaaa!!)

Läget just nu är att jag får vara naturell inför guldet och behålla min förkärlek till silver, eller vitt guld eller varför inte platina? ;) Kanske något från Tiffanys & Co? Why not liksom.

image548

***

Peace out!

/emma.



Ny-gamla

En sak till, bara en, innan det är dags att seriöst överväga om man blivit "blogg-galen" för dagen... Så här är det, som jag nämnde tidigare rök min franska manikyr, jag slängde den bokstavligttalat ut genom fönstret. Kvar blev mina egna naglar som jag inte sätt på månader, säkert över ett halvår eller så... De är sköra, tunna och lite repiga. Men de kommer ta igen sig så småning om! Har ägnat några minuter åt att pyssla om dem såhär på kvällen och här har vi resultatet: Ljusrosa nagellack och en suddig bild :)

image545


Puss å natti

/emmaBloggCrazy

***

P.S. Här nedan är en före bild, asså innan "manikyr-massakern".Vad är finast då? Och kom igen, ge mina egna naglar en ärlig chans, de har bara sett dagsljus i två dagar! :)


image546



Forgotten

Kom på en annan sak jag köpte, nej inte idag, utan i torsdags när mamma och jag var i Lidingö centrum. Ett fynd, ett riktigt fynd - jo jag lovar! Det var i den gulliga butiken SaraCecilia (förövrigt ett charmigt namn) som har en blandad kompott med kläder, lite VILA, Twist and Tango, Muus (dyrt), Pour, Fornarina och massa mer... Jag hittade, förutom tunikan, en vit jeanskjol från ovan nämnda VILA. Och här kommer det intressanta, det var nämligen ett fynd redan från början, den kostade 149kr. Här kommer det ännu mer intressanta: när jag skulle betala var det tydligen 70% rabatt på den! Hör och häpna. För 37,50 (SEK) blev kjolen min! En riktigt wow-upplevelse med andra ord!

image544

/emma.


Sko-nörd

Ja ja, jag vet, jag vet. Vart enda blogginlägg senaste har innehållit "sko" nånstans... Men kan du klandra mig? Jag diggar ju skor, stenhårt! Idag var jag som sagt och shoppade, i mina nya skor som jag fick igår, kan ju tillägga att jag fick grymt ont efter en stund. De var första dan jag använde dem, och att trava runt på Fältan är kanske inte det mest optimala. Who knows - I do (now). Men fin var jag:) Det jag inhandlade var fin fina grejer och jag är verkligen helnöjd! Ett linne, In Wear på rea (!) från MQ och ett halsband jag bara måste ha (Friis & Company), också från MQ, med en sko på och en fjäril (kunde det bli bättre och ja jag vet - Emma i ett nötskal!) Sen köpte jag två "kitt" på Indiska, 4st koppar/muggar och 4st djupa skålar med samma mönster. Ja, min abstinens efter en lägenhet sätter sig på det jag inhandlar. För inte kommer jag packa upp de muggarna och skålarna, nej, de kommer bara ta plats. Har ju inget kök eller lämpligt skåp att ställa dem i. Får mosa in dem i garderoben eller under sängen... Och självklart, Lottas inflyttningspresent köpte jag också! Vad tänker jag inte avslöja :)



***

Sen har vi (tamtaamtaaa) dagens (trumvirvel) outfit!



+ skorna från igår då!

***

/emmShoppyness

Kvällslektyr

I förrgår var jag på ICA och inhandlade lite nödvändigheter, mat och sånt. Men precis när jag skulle gå till kassan passerade jag hyllan med pocketböcker och tvärnitade när jag såg denna skönhet:

image532

Andra kvinnor av Kristy Crawford. Än så länge kan jag inte säga annat än att den är urtjusig till utseende, übertjusig till och med! Eller hur? Innehållet vet jag inte så mycket om än, började läsa igår innan jag skulle sova, orkade bara med ett kapitel innan jag slocknade... Men jag kan säga att det verkar lovande!

/emma.

Skoprise (surprise)

Lustigt nog har jag fått sms om att jag har ett paket från La Redoute att hämta ut, fick till och med en påminnelse via sms när jag var i Grekland. När jag kom hem väntade en avi i pappersformat och jag undrade mig tokig på vad det skulle kunna vara! Jag åkte därför till Brevik igår för att ta reda på detta. Mycket riktigt, det var inte fejk och jag hade faktiskt ett paket att hämta ut från den omnämnda La Redoute. Jag var såklart så nyfiken att jag öppnade påsen med en fyrkantig låda i (vilka skor, jag antog att det var skor, hade jag beställt nu igen?), precis som jag trott: ett par skor, ett par skor som jag trodde var slutsålda och att jag inte skulle få dem. Men där var dem och jag hoppades innerligt att de skulle passa när jag kom hem - vilket det gjorde. Det är inte varje dag man får en sån överraskining, och att de är gjorda helt i skin och var på rea är ett stort plus i kanten!

***



***

Jag sammanfattar med tre ord: I Love Them.

Shopping time - big time!

Neeej då, jag ska inte shoppa mycket, bara liiite. Yttersta nödvändigheterna. Lovar.

Måste ju kolla in vissa saker som, nåt halsband eller smycke kanske, kofta(or) (det drar ju så kallt i receptionen), nåt med hjärtan på eller kanske nån rosett eller två?! Nåväl, ska inte enda in till stan, bara Karlaplan och "fältan". Sen bjuder Lotta på middag i sin nya lya på torsdag och hon ska ju så klart få nåt litet :)

Har jag sagt att jag har drabbats av "flytta hemmifrån" och "skaffa egen lägenhets" - noja? Då kan jag ju berätta att så är fallet och jag är drabbad big time, det är inte nådigt och ja... *frustrerad* Som jag sa till mamma och Olle igår:

"Lottas föräldrar har köpt en lägenhet till henne... GET THE HINT, get the hint!!" sa jag.
"Haha..."
"Ju längre bort du flyttar desto dyrare lägenhet kan du få. Vad sägs om Nya Zeeland? Då kan du få ett palats! Get the hint, get the hint!" sa Olle

Tack Olle! ;)

Puss å kram

Zakynthos sommaren 2007!

Nu ska ni få se på grejer! Jag vet att jag har varit ganska seg på att lägga upp bilder från semesterveckan i Grekland. Men jag själv hade ca 260 bilder och sen har jag fått alla andra tjejers (4pers) bilder. Nu har jag försökt gallra ur och tagit de bästa bilderna, men tror mig det var mycket fint och oj, så svårt. Blev väl nåra hundra bilder jag valde ut. Oops...

Då börjar vi!




***

image528

Varje bild har sin egen historia, vilken får du du gissa dig till eller så kan du alltid fråga :) Enjoy!

/emma.

Klockrent första-dan-på-jobbet-sen-semstern-väder

Eller hur. Solen har strålat hela dagen, jag har noterat det faktum från mitt (mina) fönster... Skit skojigt :D Men men, vissa ska ju få ha det bra på sin semester också, nämner inga namn men jag vet att det finns några lyckligt lottade. Morr.

Jag klädde mig efter dagens väder, men till och med det blev riktigt varmt när jag skulle gå hem från jobbet.



Blåblus med massa små vita hjärtan (såklart) från Ginatricot
♥ Vitt skärp i midjan från Veromoda
♥ Mammas gamla kjol
♥ Pärlkam från Glitter (som jag förövrigt tog ur sen på jobbet)

Trots att det var varmt ut och man fick ett sms av mamma, där hon sa att hon solade och badade i grannens pool, hela dagen, så var det kul att jobba. Back to business liksom och massa små pyssel att göra. Positivt överraskad. Mindre kul var det när jag kom innanför dörren och mamma beundrade sin solbränna...

Pöss på er!

Lacka på lacket

Nja, nu hade jag ju inte nagellack på min franska manikyr. Men jag blev totalt irriterad på mina naglar igår kväll, de växte dubbelt så fort när jag var utomlands och ja, det kom in lite sand mellan min nagel och gelén... I alla fall, jag lackade stenhårt (som man säger i Stockholm). Hämtade saxen i badrummet och gick loss på mina naglar. Det kenpiga är att gelén sitter som berget och det tar flera timmar att fila ner, bända, klippa och ha sig. Phu. Det som fanns kvar under är mina engna, något sköra naglar. "Trevligt att ses igen" liksom, det var ett bra tag sen jag såg dem om man säger så. Väldigt ovant och nu skriver jag på tangentbordet utan "klick-klirr-klapper", jag nuddar tangenterna med fingertopparna! De ni!

Men, jag säger men. Ångrar jag mig då? Ett stund, efter att ha massakerat två naglar, känner jag en viss tvivel krypa över mig. Det är ju en del pengar jag förstör, eftersom nästa gång måste jag göra om alla naglar och smakar det så kostar det. Fast, vadå en paus är nog alltid nyttigt, så jag inte helt fastnar i denna lyxvana... (Andas lugnt, in och ut...) Efter ett tag med fejk-naglarna så blir man lite "hemma blind", man ser dem liksom inte, andra gör det och säger kanske "Åhh va fina" Sen när man får höra "Du älskade ju dina naglar Emma!" Fylls man av en del "åhhh NO!" - känslor. Men nej det är nog rätt, eller? Get over it Emma!

Om detta blogginlägg skulle man kunna säga: "Intresseklubben antecknar!"

Konfirmation, Sala, Kristina kyrkan

Min lilla syster yster Maja konfirmerade sig igår och vi åkte till Sala (en håla utanför Uppsala) och Kristina kyrkan. Jag åkte med pappa, farmor, farfar och Emil eftersom jag sov över hos pappa från natten innan. Gick upp vid åtta nån gång och var väldigt effektiv på "göra-sig-fin-som-en-vårdag" fronten. Fick just detta bekräftat när mamma sa "Där är som vanligt vacker som en dag" ;) Tack mamma!



Kyrkans tak och altare. Alla kofirmader, en psalmbok och program. Jag och mamma. Maja och två tjejer som sjöng en sång (Maja längst till höger).

***

image420

Konfirmations looken...

Efter kyrkan åkte vi hemåt för att förbereda för mottagningen med diverse släkt. Dock bara mammas sida av släkten, pappa och dem ska ha en separat mottagning nästa helg på lördagen. Vi får se hur det slutar...

Vi var och kollad på huset igår också, värsta långpromenaden på nästan två timmar. Kusin Daniel och hans sambo, mormor, moster Stina och hennes kille, bror Emil och syster Maja, mamma och vovve Hugo. (Missat någon?) Alla klättrade in i huset och gick upp på övervåningen och så, det kommer nog bli väldigt fint när det är klart. Den 12 december tror jag att vi får flytta in. Spännande! Jag sprang sista biten hem för jag var så törstig... Hade ett missat samtal och några minuter senare var jag on my way på äventyr ;)

Ha en fortsatt härlig söndagskväll med solen!
Pussar /emma.

Uppföljning: Uppsala

De senaste två blogginläggen var kanske de inte mest glada och positiva sådana, det tänkte jag kompensera med lite bilder på lillebror Rasmus... För sen på kvällen i fredags, när pappa å frugan samt Rasmus, äntligen kom tillbaka så fick jag hålla Rasmus väldigt länge :)

(Nya sjalen påväg till tåget.)

***



***

image411

/emma.

Dags för murras?

Som jag skrev alldeles nyss är jag i Uppsala på besök hos pappa, för att främst hälsa på lillebror, men jag blev lämnad ett par (lååånga) timmar. Pappa kom förbi för att säga att det blev ytterligare fördröjningar hos grannen... Lillebror och hans mamma är där nere, men jag vill aboslut inte tränga mig på och jag skulle inte få för mig att fråga om jag får hålla Rasmus. Även fast jag väldigt gärna vill. Emil är ute och åker cross och jag lånar hans dator...

Jag vill helst bara gråta, känner mig ensamare än på länge, kanske just på grund av att jag är ensam. Men inte kan jag gråta nu, fasen vad pinsamt. Så blir/blev det ju alltid, i alla fall förr. Om jag skulle säga till pappa nu att jag är besviken, för att han hellre spenderar tid med nån el-installation än med sin egen dotter som han knappt har träffat två gånger inom snart två år, så skulle mina tårkanaler drabbas av översvämmning. Åter igen och som alltid i liknande situationer.

Jag som lyckats hålla ut så länge, och känt mig starkare, gladare och säkrare än jag gjorde när jag bodde i Strömstad. Jag försöker ju närma mig dig pappa, och kanske lyckas fylla ut den tomma plats i mig där du ska eller borde finnas. Men du måste för en gångs skull möta mig på vägen och inte låta mig stå där och skämmas för att jag försökte tro att du skulle springa mot mig med öppna armar. Istället blev jag nedknuffad i diket, har skrapsår på både knän och armbågar, kläderna är trasiga och jag vågar inte annat än att vända om. Vända om och gå hela vägen tillbaka hem och vem vet när jag ska våga mig ut på vägen igen för att kanske se skymten av dig i horisonten? Det blir svårare och svårare att säga.

Varför vill du inte finnas där för mig?

I vått och torrt, i ur och skur,
Medan jag ser svaren frågar du dig hur...


Besviken

Jag åkte till Uppsala idag för att få träffa lilla Rasmus men blev efter tjugo minuter lämnad ensam i ett hus jag inte bor i och inte känner mig speciellt hemma i. Inte alls. Har varit ensam några timmar nu och ja man känner sig rätt överflödig. Jag kom ju hit för att träffa folket som bor här inte studera tysta rum och väggar...

Jag ska ju ge det en chans, men det är svårt när ingen är med och hjälper till på traven. Det är ju oss jag ska ge en chans, inte mig själv...

KLURIGT och boooring.

Nu kom någon innanför dörren, kanske ska ner och kika vem det kan tänkas vara...

Påminnelse

Igår fick jag det påpekat att jag inte bloggat mer än en gång sen jag kom hem och att det är brist på Zakynthos bilder på just bloggen. ;) Jag tar det till mig och ska härmed bättra mig! Håller med om att det inte riktigt är likt mig men jag har liksom inte hunnit med nånting känns det som, sen jag kom hem. Igår var jag och Loijs hos Sophie och bytte bilder, vi fick allas bilder, så just nu har man ett x-antal hundra bilder i mappen "Zakynthos". Ska snart organisera lite där och lägga upp de finaste bilderna här! :D

Tills dess så kan jag dela med mig av dagens look!



Mamma och jag var och shoppade lite igår, innan jag skulle till Sophie, i Lidingö centrum. Vi hittade såklart några saker vi bara måste ha! Att vi köpte två saker som var likadana är ju en annan femma, som vanligt:) Denna tunika/klänning är från SaraCecilia. Köpte även en rosa skarf, Bh och trosor, hudkräm och en konfirmationspresent till Maja! Sen plockade vi blommor i en trädgård vid Ulriksdalsslott till Majas konfirmations mottagning...

Imorgon är det nämligen dags för Majas konfirmation och då bär det av till Sala kyrka. Grattis fröken Maja!

Ha en toppen dag, nu ska jag till Uppsala å hälsa på lillebror Rasmus!

/emma.

Hemma och brun!

Wow, vilken resa! Helt otroligt underbar!! Ja, visst är det tråkigt att åka hem, men lite skönt var det allt att sova i sin egen säng igen :) Har tittat på bilder nu och imorgon ska alla ses, utom Lovisa som är påväg ner till Skåne, och ge alla, alla sina bilder. Många fina minnen har det blivit och ja, jag ska berätta mer sen! Lovar;)

Snart kommer mamma hem från Uppsala, ska bli kul att jämföra lite solbränna ;) (Hon var ju också på Zakynthos, men kom hem innan oss, hoppas jag är brunare!!)

Men so long, här är en bild från sista dagen, då vi spenderade hela dagen i solstolarna och i vattnet! Underbart!

image397

/emma.

RSS 2.0