En dröm att förverkliga

Ja, här har vi dagens "våta dröm", nej inte dagens - förlåt - veckans, månadens, årens... Att ha en (eller för alldel kanske fler) walk in closet är något som ligger nära mitt hjärta. Har ju trots allt någon som har lovat mig detta + ca 200 par skor med matchande väskor. Jag längtar honey! ;)

image269

/emmaDreamn'OfYou

Dålig tajming

Något som är väldigt trist är att jag inte får träffa lille bror Rasmus för att jag är förkyld... "Tänk dig en 6 dagar gammal bebis med snuvig näsa" sa pappa. Jag förstår honom, det är ju inte det mest förelaktiga läge att smitta ner någon som knappt har nåt imunförsvar alls. Men ja, hade ju så gärna träffat honom! Får bli nästa helg, åker dit på fredagen, hem på lördagen och på söndag åker Emil och jag tåg till Strömstad för en semester vecka där!

Men hallå? Var tog sommaren och det härliga vädret vägen? Jag har ju bara regn här hos mig. Trist.

Peace out!
/emma.

Uppiggande

Jag är fortfarande lite krasslig (kan inte riktigt prata och formulera ord) - men det börjar bli bättre! (Hoppar i sängen av lycka). Har på "morgonen" avverkat sex avsnitt av Sex and The City säsong 1, man ser verkligen skillnad på de äldre och de nyare avsnitten. Sen kokade jag kaffe (!) För er som inte vet så kokar jag aldrig kaffe hemma till mig själv. Och jo, jag vet hur man kokar kaffe, både på jobbet och hemma, men jag gör det aldrig till mig själv. Men idag behövde jag lite koffeinrus så jag har snart hällt i mig en rejäl kopp kaffe med mjölk. Kom på mig själv med att fundera på om jag skulle värma mjölken och skumma den - men nån måtta får det väl va!

Nu har jag druckit mer än hälften av kaffet och det börjar svalna... Dricker jag för långsamt då?

image268

En bild från förra sommaren när jag var och hälsade på Loijs i Hunnebostrand. En mycket fin bild på våra Kaffe Latte. Ett stort plus var ju de fina hjärtana. Loijs, jag kommer sakna dig dessa veckor när du inte är här!

/emma

Design på alstret

Jag hittade tips på en annan blogg om hur man designar sin blogg, hur man kan byta färg, bakgrund, header och förstora profilbilden. Tro mig, jag är inget proffs på detta men jag lyckades ändå klura ut hur man fick dit sin personliga bakgrund! Lite stolt ändå :) Sen försökte jag mig på att göra en egen header i simpla paint, jag fick till något någolunda bra, men sen att få den på plats var ett problem för sig... Jag tar det en annan dag istället! Är ju trots allt sjuk...

Så vad tycker ni om mina blommor?

/emma.


Whats up?

Ingen aning. Vad händer egentligen?

You tell me.

Ett manligt drag?

Jag är som sagt sjuk och har varit det från i måndags, från en urinvägsinfektion (den elakaste av dem) till en dunder förkylning - skit kul. Jag är väldigt sällan sjuk och när jag är det tror jag att jag ska avlida vilken sekund som helst. Har ingen direkt smärttröskel och ja, tror seriöst att jag ska dö. Är detta ett manligt drag, i den annars så kvinnliga Emma? För något som många förknippar orden "att dö" och "förkylning" med är just män. Lessen killar - men nu har ni fått en värdig motståndare till att behöva bli ompysslad!

Imorgon ska jag nog återvända till jobbet ändå, är fruktansvärt snuvig men jag kan tänka lite mer idag än vad jag kunde t ex igår... Inte illa att bara jobba en och en halvdag only denna vecka. Skulle dock hellre jobba än dras med denna skit...

Det var tänkt att jag imorgon skulle åka till Uppsala, men det kanske inte är det mest optimala att träffa nya lillebror Rasmus när jag knappt kan andas genom näsan. Hum? Kanske åker dit på lördag istället?

Nu ska jag återgå till att bläddra lite i IKEA katalogen, någon har åter inspirerat mig att vilja åka dit, fast det beror kanske mer på att det är ditt jobb?! Längtar efter den nya IKEA katalogen... Den kanske kommer snart! :)

Pussis å kram /emma

Bättre sent än aldrig

Jag vet... Har inte sagt mycket om midsommar, kändes lite oaktuellt när jag fick min lillebror (Rasmus Emil Jonathan, Emil efter min bror och Jonathan efter min plastbror). Men nu idag kan jag passa på, när jag är hemma och inte mår så bra. Jag blev sjuk i måndags och var hemma igår, när jag kom till jobbet i morse mådde jag inge vidare så jag fick gå hem efter en timme ungefär...

I alla fall. Min midsommar belv otroligt bra! Jag var mycket skeptisk till den lilla haken "sova i tält", men jag lyckades ragga in mig på en sovplats i båten och det blev vi (Loijs och jag) mäkta glada för! Sen en annan fördel var att jag och Loijs knappt behövde lyfta ett finger! Killarna skötte typ allt och det var verkligen enligt vår melodi :) Vi hjälpte dock till med att städa båten efteråt och jag vispade grädde till jordgubbstårtan helt på egen hand! Sen gjorde vi tzatzikin - mycket mer än så var det inte :)

Så här har vi lite pix från torsdag eftermiddag till lördag kväll, enjoy!




/emma

Min bror

Här har vi den "lilla gullungen" som min bror kallar honom. Han ska antingen heta Rasmus eller Benjamin tydligen... Chattade med pappa på msn och han frågade när jag skulle komma på besök och så, jag sa att jag kan komma i helgen. "Det blir jätte mysigt" sa han då.

image227

Så jag längtar till helgen och denne lille krabaten. Något som verkligen värmde var att på hemsidan där "nya" bebisar ligger inlagda med foto och info, är att det stod: "Välkommen Emmas, Emils, Majas och Jonathans lillbror, Du är efterlängtad" Att mitt namn stod med! Började nästan gråta när jag såg det. Jag är delaktig ändå!

/emmaStorasyster

Jag har fått en lillebror!

Igår ganska sent på kvällen kom min lillebror till världen. Jag fick veta av min lilla syster att pappa och Jenny åkt till BB på eftermiddagen, och jag tänkte väl på det mest hela tiden igår... Det kändes jätte konstigt och overkligt. Det var min syster Maja som smsade mamma och sa att det blev en pojke. Jag hoppades så klart på att pappa skulle smsa mig också... Kanske inte på en gång men nån gång. Sen skrev Maja att de skulle få åka och titta på honom, att det bara var syskonen som fick göra det. Men jag då! Är inte jag också ett syskon, nu är jag utanför på en gång, jag ville också vara med!

Mamma och jag satt på Terassen, Foresta, och åt en sen middag när vi fick veta det här. Mamma sa på en gång att hon kunde skjutsa mig till BB i Uppsala så jag också fick vara med. Och det värmde verkligen! Men det kändes dumt att komma inrusandes och inte meddela att man kommer. Igen förväntade sig väl att jag skulle kunna komma från Lidingö och hälsa på med så kort varsel. Men någon kunde väl ha frågat.

Maja skickade ett mms på min lillebror till mamma, en liten sak med lite ihoptryckt näsa och en gul anka brevid sig. Han var väldigt söt! Jag blev nästan lite gråtfärdig, han är ändå min bror och jag älskar honom nästan automatiskt på en gång. Emil (min bror) skickade ett sms till mig och sa att vi fått en lillebror och att "han är såå sööt!" Jag vill också vara där!

Maja skrev att pappa skulle ringa mig idag...

/emma


Jag är kvinna!

Kvinnlighets testet.
Hur mycket kvinna är du?

Din poäng: 313
Det är sådana som du som sätter definitionen för vad som är kvinnligt och inte. Du är ett praktexempel av kvinnlighet. Sträck på dig och var glad!

Totalt har 53462 personer tagit testet. Den genomsnittliga manlighetspoängen bland alla dessa är: 188.54390034


Kolla din kvinnlighet på:
http://www.environstudios.com/quiz/kvinnlighet.php


I'm Paris

You Belong in Paris
Stylish and expressive, you were meant for Paris.
The art, the fashion, the wine!
Whether you're enjoying the cafe life or a beautiful park...
You'll love living in the most chic place on earth.


 


What City Do You Belong In?
http://www.blogthings.com/whatcitydoyoubelonginquiz/


Sweet

Jag kunde inte låta bli den här bilden när jag såg den. Gillar verkligen svart vita bilder och när det är så gulligt motiv kan man ju bara inte motstå det!



Bebisar kommer med storken, eller hur?

Något jag inte sagt/skrivit något om detta faktum tidigare, kanske för att jag inte vill eller för att det gör mig ledsen. Och nej det handlar inte om att jag först nu kommit på att bebisar inte kommer med storken. Utan det att pappa ska få barn med sin nya fru (så ny är hon iofs inte, de har varit gifta några år - hans gamla fru då?), h♥n beräknas komma den 25:e, men sånt vet man aldrig riktigt säkert...

Jag har kanske inte nämnt det på grund av det att pappa och jag inte pratat på ett å ett halvt år?! Nu har vi träffats och det gick ju bra... Och när han nämde i ett mail och undrade om jag skulle komma och hälsa på när de fått tillökning så blev jag lite tagen om det är rätt ord. Jag ska liksom få ett syskon! Och det är ganska stort... Har förträngt det eftersom jag inte varit "kompis" med pappa på så länge. Han berättade det inte ens själv att de skulle ha ett till barn... Men nu är det så och jag kanske kommer att få hålla i en liten bebis snart?!

/emma.


Shoe-oholic

Jag har nyss blivit presenterad för en ny shopping sida på internet. Hittade dessa underbara skor! Det är samma sko i olika färger... I love them! Men jag får nog vänta med att shoppa loss tills lönen faller in på kontot igen :) Jag är mest sugen på någon av de rutiga skorna, mest de rosa/pastelliga så klart. Ha en fortsatt bra dag!

Kolla på Delias



/emma

Love it or hate it: Camping

Många av er trodde nog inte att den här dagen skulle komma, den dagen när jag självmant accepterar två nätter, ja ni höde mig: två nätter i (håll i er) tält/ev båt. Jag tror förstår inte själv att denna dagen är kommen... Kommer jag att överleva?

Från att ha absolut inget att göra så har jag plötsligt planer på saker att göra på självaste midsommarafton! Det är inte helt fel! Trodde hoppet var ute, men nej, det var det inte. Loijs Åre-kompis (ett nytt användbart ord?) Robin och hans gäng skulle åka ut till Utö över midsommar och han frågade om vi ville hänga på. Till en början var vi ytterst tveksamma till detta lilla påhitt. Jag menar två tjejer med sina prinsessfasoner, hur ska de överleva två nätter på en ö? Finns det ens hus där? Toalett och jacuzzi kanske? Guldkranar och aromaterapi? Loijs var mest emot denna idé och jag med, men sen ville jag verkligen. Vadå, man har väl överlevt värre saker än att bo i sovsäck? Hum... Jag undrar ja...

Så igår kväll panik packade jag det viktigaste; myggstift, bikini och galaklänningen. Eller ja, kanske några mjukisbyxor och varma koftor + high heels. (Lite ironi ska tilläggas när det gäller innehållet i min väska - bikinin t ex, det regnar ju alltid på midsommar). Allt detta fick plats i en mediumstor röd bag och jag är ganska stolt över mig själv, som lyckades åstakomma en ganska normalstor packning alltså! Har en ryggsäck också, ja ni hörde rätt: Emma ska ha en ryggsäck med sig! För att inte göra er för oroliga så innehåller den en handväska (phu).

Efter jobbet kommer Robin och hämtar mig och Loijs här på Lidingö! Det är en ganska stor omväg om man tänker sig att han bor i Bromma... Så det är otroligt schysst! Det skulle annars ha tagit två timmar att ta oss till Dalarö och båten därifrån till Utö skulle redan ha gått då... Så vi är otroligt tacksamma för Robin! :)

Nu ska jag återgå till att bita på naglarna eller rycka mig i håret av nervositet... (Bildligt talat)

Puss på er och ha en toppen midsommar!

/emma.






Gammalt blir nytt

Denna klänningen sydde farmor en gång i tiden till sig själv och nu passar den mig perfekt! Det är verkligen en färgklick och jag skulle faktiskt kunna tänka mig att ha den... Kanske i Grekland?

image226

Jag är hos farmor och farfar på deras altan.

Vilken sagoprinsessa är du?

Vad tycker du? ;) /emma

***

Detta skrev söta Loijs:

"Mitt i prick!! Kämpar och sliter, snygg (du vet vad jag tänker på ;) ) och jättevacker insida!! (Lät nästan lite som ett kärleksbrev...hmm)
pussssss
Lojjs"



Kolla vem du är på: http://www.brainfall.com/test6_1.php

50-tals tjej?

Idag sken solen något mer än igår och då åkte en klänning på! Varför inte passa på liksom? Min chef sa att jag såg ut som någon från 50- talet, med klänningen, hårer och skorna... (I guess) Jag tar det som en komplimang ;)



Klänning från Indiska
Leggins från Åhléns

Satte upp håret på fem minuter innan jag var tvungen att springa till jobbet för att öppna växeln prick kl 8.00. Ganska nöjd med dagens "hår- insats". Fick beröm för frisyren också, så varför inte lägga upp en bild eller två ;)



Ska jag tillägga att solen skiner fortfarande? Ska strax ta en glass med mam på altanen. Lovely!

/emma.

Vardags lyx

Förutom att gå på bio finns det andra saker som kan klassas som vardags lyx, om man nu inte råkar vara ledig på just vardagar och bada i pool, gå om kring på stan osv (som en viss person...). Alltså de som inte vardagslyxar ständigt, måste hitta de små sakerna som lyfter upp helheten - av vardagen. Det jag försöker säga är att jag var hos Loijs i förrgår och snackade lite, åt lite mer chokladkaka, snackade lite mer, kollade på en grymt dålig tonårsfilm. Men vi har ju så kul så vi överlevde! Precis innan jag skulle gå hemåt och krypa ner i sängen, åt vi lite mackor (jag som är så emot att äta mitt i natten, nåja klockan var ca 22.30 - 23.00). Men en sån sak, som att bara vara, i myspyskläder och att snacka om allt möjligt är guld värt!


Här fixar Loijs lite macka...

En annan sak som höjde mitt humör ytterligare denna dagen är mina färgglada (minst sagt) gummistövlar. Så dem åkte på påväg till Loijs :)



/MemmaFärgklick

Något nytt

Här om dagen hade jag premiär för ett nytt linne/tunika/klänning (avgör själv), som jag köpte på Indiska när jag var i Kista Gallerian med kollegan och X-kollegan. Jag gillar det skarpt! Förut propsade jag på att jag inte passar i dessa A-linje formade klänningar, toppar m.m. Men nu har jag sakta mjuknat och har mer sådan plagg i garderoben än innan! Me like :)



Vit kofta H&M
Rutig tunika/klänning Indiska
Jeans VILA

/emma

Music and Lyrics

Igår var jag och mamma på bio, vi såg den fantastiska Music and Lyrics! Det var verkligen en kanon film och Hugh Grant är alltid lika charmig och fin att titta på. Drew Barrymore är också en mycket bra skådespelerska, mamma sa att jag var lite lik henne efteråt. "Fast du är sötare!" tillade hon. Hehe! Mamma då :) En varm och rolig film, att Hugh är så bra på det han gör är ju inte ett minus. Musik och kärlek! Kan det bli bättre? Låten de lyckas skriva tillslut blir i alla fall riktigt bra. Kanske finns den att ladda ner, nej förlåt, köpa någonstans... Se den och njut, för det gjorde jag!

/emma - FullOfMusic&Lyrics




I slept with an orange because I'm good in bed

I slept with an orange because I'm good in bed

Följ instruktionerna.

Välj månaden (numret) du är född i:
1 - I ate
2 - I needed
3 - I ran naked with
4 - I shot
5 - I cuddled with
6 - I smoked with
7 - I banged
8 - I ran shirtless with
9 - I stabbed
10 - I killed
11 - I slept with
12 - I killed

Välj datumet du är född på:
01 - the trojan man
02 - a dog
03 - a jew
04 - Paris Hilton
05 - a toothbrush
06 - a homo
07 - Barny the dinosaur
08 - a prostitute
09 - a pornstar
10 - a bag of weed
11 - the kool-aid-man
12 - Santa Claus
13 - a condom
14 - a whorè
15 - an orange
16 - a stripper
17 - a bisexual
18 - a horse
19 - my boyfriend
20 - a crackhead
21 - a homeless guy
22 - my lover
23 - my crush
24 - an easter egg
25 - a jar of honey
26 - a hottie
27 - a bowl of cereal
28 - a french fry
29 - your dealer
30 - a glass of milk
31 - Your grandma

Välj färgen på tröjan/plagget du har på dig:
Black - because im sexy as hell
White - because thats how i roll
Pink - Because the lil people told me to
Red - because I have AMAZING boobs
Blue - because I'm a pimp and your jealous
Polka Dots - because I hate my life
Purple - because I'm gày
Gray - because I love marijuana
Other - because I have double D's
Green - because I'm good in bed
Orange - because I smoke crack
Turqoise - because I have a noodle in my nose
Brown - because i had to
Shirtless - because I've got abs

Vad blev du?


Lägenhets projektet

Jag har hört att ett projekts "kännetecken" är att det har en tydlig början och ett tydligt slut. Därför ska jag nu knyta ihop påsen (innehållande: att hyra eller inte hyra lägenhet i ett halvår). Och nej, jag ska inte ta den. Känns ganska onödigt att bo någonstans i ett halvår och sedan tvingas flytta, kanske hem igen (att flytta hem två gånger på raken, efter bara en liten paus blir kanske jobbigare). Just detta halvår betalar jag dessutom inget hemma, det ska jag börja göra när hela familjen flyttar in i det nya huset. Då kan jag ju passa på att spara pengar istället detta halvåret... Kanske börja med det där jäkla körkortet! Jo jag borde väl det - fan va segt.

Nu hoppas vi att molnen lättar och att jag kan ta tag i vissa saker...

/MemPem


20 x 2, -års fest!

Halloj så här på kvällningen!
Igår var det 20 års fest för Lovisa och David, ja de fyller samma dag (16:e juni). Så dem firade ordentligt! Jag och Loijs har tagit massa kort och här kommer ett antal av dem, många är just på oss, hoppas rdet går bra ;) Vi låter bilderna tala för sig självt, för man säger ju att en bild säger mer än tusen ord...




Det var verkligen en lyckad fest och utgång på White Room senare! Hel skön kväll helt enkelt. ;) Ja du anar inte...
God natt och sov gott, för det behöver jag göra nu innan jobbet i morgon bitti. Ooops!

Puss/emmaPartyPingla

Pirates of the Caribbean

Igår var jag på bio med Bertil och såg, som överskriften påpekar, Pirates of the Caribbean. Det var en bra film och det hände verkligen något hela tiden, inte en lugnt stund! Underhållande och ja, tre timmar har aldrig gått så fort! Något som var lite små störande var bög-paret, nej förlåt de homosexuella, de satt å pratade, skrattade högst och nästan låg på mig under större delen av filmen. Men åter till filmen, den var bra och ja, slutade lite sorgligt, jag grät näästan... Snyft. Se den om du inte sett den än!

Försökte lägga in en bild på filmen, men utan framgång. Jag antar att de flesta vet var jag snackar om så jag struntar i det:)

Men outfiten för jobbet igår då...



Favvo vita capribyxorna
En gamal kärlek till omlott topp, från Saracecilia
Nya skorna jag köpte på Dinsko i onsdags (se nedan)



/emma

Socitets modevisning

Jo ni förstår, igår var jag på, ja något ganska simpelt, ett dop. Kan också tillägga att det är något jag inte gör sådär varje dag. Det var trevligt att se en kyrka från insidan, händer som sagt inte alltför ofta, och sen ha lite kaffe på det. Men det är inte det som gör detta dop så speciellt. Det var folket som kom som var spännande, nu mina vänner snackar vi om en del av Sthlms socitet, höga klackar (ja skorna var nästan det enda jag kollade på) men också dyra kläder och allt som hör till. Det var som en liten modevisning och alla skulle försöka klå den andra i stilsäkrast och snyggas outfit. Grejen är att vissa saker må vara dyra men de var fruktansvärt fula. Bara hallå? Ser ni inte det? Lite som Kejsarens nya stil. Vi drack såklart champagne när vi kom till kyrkans församling där vi skulle mingla lite. Jag fick två glas skumpa (det var då det "begav" sig) och sen när vi satt oss vid borden fick man vin, kan säga att jag i alla fall tackade nej till påfyllningen av mitt vinglas. (Stolt).

I alla fall, minglet var ju à la socitet med påklistrade leenden och fiiina sätt, jag spelade med ganska bra tills... Vi stod (mamma, syrran, jag och en faster till morsan vars barn döpts - hängde du med?) och kallpratade, tills vi kom på att vi kan ju alltid nämna det fina vädret, "ja vad varmt det är", "ja verkligen", "härligt med så fint väder" och så jag: "Det är verkligen skit varmt" Oooops, säger jag ja å sätter handen för munnen. Alla i det lilla sällskapet började skratta... Så där fick ni mitt socitetsmisslyckande serverat på ett silverfat. (Tänkte att silverfat verkade passande, a ni fattar...) Juste, alla (ja utom barnen) rökte en hel del, "Är det trendigt att röka?" frågade mamma. "Nej det är ur ute, men de håller ihop och försöker få det att verka coolt" svarade jag.

Dagen igår var så att säga ganska kul, med champagne och lite skrattmoment, sitta och as garva (ännu ett "socitetsuttryck" att säga inför eliten någon gång?) med mamma i bilen, på bolaget och vidare hem.

Puss på er/LadyEmmaMedBlåttBlod



Påväg till dopet, stannade såklart för att ta några fina bilder (med ja, min nya kamera;)!

Upp och ned

Ja jag har satt mig själv i en situation som inte är allt för kul. Jag drar ut på att "rätta till det" för jag vill inte vara den personen. Varför kunde jag inte veta det innan jag påbörjade detta... Ibland tänker man inte längre än näsan är kort. Ännu en gång vill jag fly landet, för det gör väl saker och ting lättare, eller? Det är mitt svar på en snabb lösning, försvinn och hoppas att man glöms bort. Kan man återvända senare? Till det som var från början, utan att se tillbaka på det som varit, eller kommer de känslorna och såren finnas kvar, lika nya och ömmande som den dagen jag försvann? Jag borde säga vad jag känner men den konflikträdda personen i mig (en ganska stor del) backar och blundar vid blotta tanken...

Sen fick jag reda på något annat idag, som gjorde mig ganska upprörd. Visst var jag ledsen och besviken då, att det inte blev på det sättet jag ville, eller trodde att jag ville. Men att du gjorde så, samtidigt som du träffade mig gör ganska ont. Inte för att personen i sig betydde speciellt mycket, men själva handlingen du gjorde. På något sätt minskar den mitt värde, jag skäms och vill gråta. Men det var ju inte mitt fel. Fast om jag vetat hade jag visat dig dörren mycket tidigare. Det är lätt att vara efterklok, men detta kunde jag inte veta, och skulle kanske aldrig fått reda på.

Ja, åter in i dimman fyld av vilseledande tecken. Vilket håll ska jag gå? Hur ska jag ta mig dit? Och hur ska jag finna mig själv i detta kaos...

/emmaDilemma

mhhds

Jag vill flytta nu!

Fasen va man kan bli irriterad. Man kommer hem ont i magen, måste ha mat och tar för sig lite tacos som står på spisen. Men det får man ju fan för, eftersom det inte var tänkt till mig. Så jag får göra "ersättningsmat", i form av min matlåda till imorgon, grekisksallad med kyckling. Kul kul.

Slutsats: Jag ska nog flytta hemifrån ändå. Ett konstaterat faktum.

Sen finns det ju små humörshöjare som t ex Cosmopolitan och nu pratar jag inte om drinken, utan den trevliga tidningen man får direkt i brevlådan en gång i månaden.

Pussar/emma

P.S. Jag trodde det kanske, förhoppningsvis, runnit ut i sanden så att jag skulle slippa ta den diskusionen. Eller i överhuvudtaget såra. Men det verkar vara lättare sagt än gjort...

image179

Home sweet home

Ja ni hörde (läste) rätt, jag har kanske fått napp på en lägenhet! Min kollega, ordinare avbytare och ansvarig över växeln, har en son som har en lägenhet i Baggeby här på Lidingö. Han kom förbi och sa att den eventuellt skulle vara ledig från juli till mitten på januari någon gång. (Hoppar av glädje!) Den har alltså chans att bli min! 3000pix i månaden, möblerad (liten fördel eftersom allt mina möbler och diverse inredningsartiklar befinner sig i Strömstad, inget ont om den staden, men det är en bit bort. IKEA ligger närmare! Sluta skriv i parantesen nu Emma!) och fin. Så ja jag är mycket sugen. Nu frågade sonen om jag kunde ta den från första juli... Fast grejen är att jag har ju inte ett öre, om man ska dra bort senaste tidens investeringar, dator, kamera, Zaynthos resa... Men ändå!!

En annan grej, vill jag flytta hemmifrån igen? Sen i januari, ska jag flytta till någon annan lght då? Eller hamnar jag hemma igen? Lite sånna tankar har man allt. VET INTE!!! Toppen och botten. Måste snacka med mamma, I guess... Ikväll efter träningen kanske...

Puss/emma


Zakynthos närmar sig

Ojoj ännu en stor nyhet! I förrgår (också kallad tisdag) så betalade jag de slitgiltiga för Zakynthos resan! Det blir ju en hel del pengar för fem personer, men man betalar ju bara sin del så det är överkommligt. Men tänk att få in alla de pengarna på kontot - "Jag är ju rik!"  Kort efter förstår man att det inte är ens egna pengar, utan allas. Aja, shit happens. ;) Längtar i alla fall ofantligt mycket till den 24 juli då vi ska resa till denna lilla paradis ö! Vi kommer bo på stranden i princip och ja, sol är självklart. Sen finns det en del att se också, som ett vrak som ligger på en strand i någon vik. Tydligen är det en ganska slingrig och man ska nog ha haft en vit kväll/natt innan man sätter sig på bussen dit... Vi kanske kan planera in det redan nu, en vit afton alltså :)

Avis, någon?



Här ligger vraket, hur vi kommer ta oss dig och överlever färden märker vi då!

/emma.

Mötet med far

Jag börjde skriva en dikt, som skulle förklara vad jag kände, vad som sades och det som hände, när jag träffade pappa. Men dikten blev många rader av osammanhängande ord. Så jag tar det i "vanlig" text istället.

Vi sågs i ungefär en timme i fredags, innan Tessas student. Det var första gången vi sågs sedan förra juldagen 2005. Men shit, var det så länge sen!? Jo men inte denna juldagen som var nu, utan förra...? Jag och matte alltså: katastrof! Men i alla fall. Jag ringde dagen innan, när jag hade kommit till farmor och farfar och han sa att det var härligt att höra min röst igen. "Det har gått för lång tid..." sa han (om jag minns rätt). Sen när han kom så kramade han mig och sa "Va fin du är!" Då fick jag en tår i ögat och försökte intensivt blinka bort den. Jag lyckades och frågade om han ville ha kaffe. Sen pratade vi på om allt möjligt, typ "Ja, hur är det på jobbet då? Annars? Händer det något kul?" osv. Men det gick bra! Det var ett lättsamt och ganska kravlöst samtal.

Sen i förr går så hade han ringt mig och pratat in på telesvar (by the way så måste jag prata in ett nytt Eurovoice, du vill inte veta vad jag säger - av misstag!) han sa att han bara ringt, men av ingen speciell anledning. Han säger alltid "Hej gumman..." och de orden förknippar jag så väl med honom, speciellt på det sättet han säger orden... Jaja, han hade som sagt ring, utan större anledning, snarare ingen alls. Och det värmde verkligen. Jag skickade ett sms till honom och sa att det var "gulligt" gjort och att jag jobbade... Men inget svar?!

Nu: I need Kaffe!! Give me some...!

/emma.


P.S. Jag vet någon annan som inte är bra på att svara på sms. Du har gjort undantag för mig hitills... Men inte igår :(


I provrummet

Den omtalade och noggrant diskuterade shoppingturen till Kista Gallerian blev äntligen av! Jag "lyckades" så klart shoppa en del, och på mindre än en timma. För det blev såklart knappt om tid, efter allt prat och matätande...



Här är jag och kollegan på Lidingötåget påväg till Ropsten för att möta upp X-kollegan. Vi är fulla av förväntan och nej, hon har inte hittat någont under sätet, hon försöker bara komma på ett sätt att försvinna framför kameran. Lyckas hon? Avgör själv :)



Sen i provrummen... På första bilden prövar jag ett linne från Ginatricot, men jag var inte 100% säker om det var bra, det fanns bara i fel storlek dessutom. Men jag är ändå lite sugen på det... Köpte dock ett annat linne, svart med vita "strass" stenar på, till nästa party! Sen har vi en rosa klänning med band högt upp i midjan fårn H&M, den kunde jag inte låta bli att köpa! Sista bilden visar dagens outfit, svarta långa shorts, rosa linne och en vit kofta med trekvartsärm från Nice.



På väg hem efter shoppingen, sitter i bilden och väntar på shoppingpolarna. De var och köpte glass på McDonalds i Fältan. Oj så kul jag ser ut att ha det:) Föresten köpte ett par espandillos (eller vad det heter) och en till klänning/tunika.

Och ännu är det inte lön...

Sov så gott!
/emma

Boy or girl?

Kontakten med min kvinnliga sida:

Köpt en hårfön [ ] - fått en
Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut [x]
Följt med som smakråd vid en shoppingrunda [x] - oh yes!!
Pratat känslor...nykter [x]
Skrattat under en romantisk komedi [x]
Berömt en person av manligt kön för sitt utseende [x]
Ringt upp en person utan konkret syfte [x]
Funderat på namn åt mina barn [x]
Insett storheten hos Barbra Streisand [ ] - Vem?
Lyssnat på en skiva främst för att personerna i bandet är snygga [x]
Druckit cosmopolitan [x] - favorit drinken!
Sett ett avsnitt av "sex and the city" [x] - har hela boxen, har tappat räkningen på alla maraton ;)
Sett två avsnitt av "sex and the city" [x] - se ovan.
Känt mig sugen på en kopp te [x] - kvinnligt drag?!
Känt glädje över att få blommor i present [x]  - I love flowers
Gjort någonting romantiskt på eget initiativ [x] - kvinnligt drag (nr 2)?
Blivit arg utan anledning [x]  - Nejdå, är jag arg så har jag en anledning, eller jag tror i alla fall det...
Gråtit efter 9 fyllda år [x] - Tell me about it ;)
Brytt mig om HM´s val av modell [x] - Äh, bara fejk va?
Insett storheten i Linda Skugges krönikor [ ] 
Kramat en kille [x]
Dansat [x] - Allways and for ever - "Dansing Queen 87"

Kontakten med min manliga sida:

Ljugit om hur mycket jag har druckit [x] - åt vilket håll (mycket eller lite) är olika...
Ätit en blodig stek [x] - mat eller?
Läst en biltidning [x] - om jag blivit tvingad
Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap [x] - kolla in mina rakt hängade tavlor!
Styrketränat [x] - Boring...
Fortsatt prata med en person av kvinnligt kön även efter det att hon visat sig vara tråkig, enbart på grund av att hon var snygg [ ] - inget för mig
Sagt att något, som var på gränsen att få mig att gråta som ett spädbarn, inte alls gjorde ont [x] - åjo
Tillbringat en hel dag, enbart betraktandes sport på tv [ ] - Aldrig i livet!
Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det [x] - ibland hinner man ju bara inte
Läst en bok av Jan Guillou [x] - Ondskan & nån annan bok
Läst ett nummer av Slitz [x] - Pappa hade ett antal...
Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad [ ] - Jag klappar ;)
Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza [ ]
Gått på en Ulf Lundell-konsert [ ] - Är det manligt?
Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person [x] - kallas syskonkärlek
Gjort lumpen [ ] - Aldrig i livet nr 2
Känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning [x]
Känt mig häftig över att åka jättefort i en bil [ ] - har inte körkort än...
Enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar [ ]
Lagat någonting på egen hand [x] - mat eller prylar?
Skrikit "kom igen nu gubbar" på fotbollsplan [ ]
Tävlat i att dricka öl [x] - Jag vann inte...
Påpekat hur otroligt bögiga Westlife eller annat valfritt pojkband ser ut [ ] - "Show me the mening of beeing lonley..."

Kvinnliga: 18/22

Manliga: 11/24

***

Jag är tydligen tjej :)

/emma.

Ormen i dörren

Ja nu ska ni få höra på något fruktansvärt. Igår precis innan jag skulle gå för dagen, hör jag någon säga "Oj" i dörren... Ett externt besök som precis gått kom tillbaka och sa att det låg en orm i dörren, den hade klämt sig i dörren när den försökt ta sig in (!) "Vaaaaa?" Sen efter ne liten stund kommer en kollega in, med ormen i händerna! Jag trodde jag skulle dö. (Ja faktikt, nästan). Då har denna lilla snok försökt ta sig in genom dörrspringan för att, ja vad vet jag, men kolla in kontorsmiljön och eventuellt flytta in?! Sen tog kollegen ormen på en sight seeing, för att visa vad som skulle kunna varit hans hem om han inte varit dum nog och fastnat halvvägs, eller också för att skrämma livet ur alla stackars människor. Jag trodde inte jag var hispig när det gällde ormar, men tydligen. Kollegan bär ut den skadade lilla slingrande ormen i skogen (skogsdungen bakom matsalen typ), jag protesterar och bad honom gå en mil bort med den. "Emma, man har tur om man ser en orm, den kommer inte tillbaka." säger han. Mm visst. Jag och några till går in i gympasalen för lite workout och sen ser vi ormfantasten till kollega komma med ormen igen! Joho, nu förstår ni. Ormjäkeln hade tagit sig in igen, samma väg, genom springan i dörröppningen och klämt fast sig. Smart ormen, riktigt smart.

Sen hade kollegan släpat ut den igen, tre meter till in i "skogen", ja det räcker väl?! (INTE!) Någon annan hade lämnat dörren öppen på kvällen och vem vet, snart biter någon mig i vristen. Kuuuul! Ha en bra dag och ni kan ju hålla tummarna för att ormen inte hittar tillbaka!

/emma


Dagens outfit och sötsak

Ja idag var det en sommarinspirerad look (igen). Jag hittar mer och mer kläder i garderoben som man kan använda nu! Klänningar och blusar å ja, bara fantasin sätter gränser för hur det kan bli! :)



Vit blus med svarta rosor och blommor från Indiska
Vita capri jeans från Vero Moda
Svart flätat skärp från Vero Moda
Svarta pumps från Bianco
Någon annans välstädade rum (jag har inte städat ännu...)


Sen har vi det söööta:



Också kallad Hugo.

Imorgon blir det shopping med en X-kollega och en nuvarande kollega i Kista Gallerian, sålde precis lite aktier för att överleva månaden ut.. Smart? Nej. Men vadå, man måste ju äta (och shoppa)! ;) Ha en rikgit skön kväll nu allihopa!

/emma.

Dagens i-landsproblem

Jo, just nu är jag helt insnöad (eller ska jag säga solblindad?) på skor, men det vet ju dem flesta redan. Jag vet. Men nu har jag fått nys om ett skomärke som heter Orient Express och jag vet inte var man kan hitta närmaste återförsäljare... Och det gör mig lite smått galen! (Liiiten överdrift). Så är det någon som vet var man kan tänkas hitta dessa skor så är jag evigt tacksam!

Tack på förhand!
/emma


Chockartat (av den mildare formen)

Ja, lite i chocktillstånd är man allt. Jag försökte fixa en dokumenthållare som bara inte vill hålla sig någolunda i ordning, men i alla fall. När jag vänder mig om står en hel drös med brundbrända överkroppar framför receptionsdisken. Ehh?? "Heej...?" "Vi vill köpa dricka", sa en överkropp. (Efter en liten chock-paus) "Okej, det kan ni ta i kylen därborta..." Jo så lite tagen blev man allt. Jag menar när brukar fem-sex brunbrända överkroppar uppenbara sig bara sådär? En förklaring kan ju vara att de jobbar här just nu, med att bygga om vårt lager. Sen att de ville ha dricka kan bero på att det är jäkligt varmt ute, och ja det i sin tur kan förklara varför de var så bruna...

Nog om det. Jag fick ett annat besök här idag. Av Bertil! Alltid lika kul att se dig, fick en ros, men inte i marsipan form. :)

Nu back to business/work!
/emma


Sommar mys

Vad vill man helst göra en söndag när solen skiner och man inte har lust att pressa (kan det beror på brännskadorna från igår?). Man sitter under parasollet, äter frukost; fil med jordgubbar och flingor, läser sin bok och bara njuter... Boken jag läste ut idag var verkligen bra, lättsam, rolig och med en del kärlek och vänskapsrelationer. Om du vill läsa en bra bok i sommar är det absolut ett bra tips.






Sen har vi dagens outfit... En klänning jag hittade i garderoben idag, passade perfekt att bara dra på sig. Från Ellos.

Solig båttur

Idag har jag spenderat det mesta av dagen på vår båt, på någon ö i skärgården. Hel mysigt och framförallt hel varmt. Kan också säga att jag inte är helt utan brännskador... Men de har jag ingen bild på ;)



Som jag sa tidigare att jag premiärbadade i farmor och farfars pool här om dagn, så premiärbadade jag i sjön/havet (sött och salt, också kallat Kattegatt) idag! Hela 21 grader och det var helt underbart. Det var min brorsa, mamma, hennes guy, Lollovisa och Hugo + moi som var på båtturen. Lovisa raggade mamma upp på vägen till båten så det var lite spontant. Hugo stackarn får vara mer om mycket och lite till, men han fann sig i situationen och kröp ihop i ett skuggit hörn. Fråga mig inte vad som händer på bilden när jag har bikini...

Ha en fortsatt toppen lördag! Nu nalkas det kanske en svalkande drink med mam?!

Pussar å kramar/emma.

P.S. Jag tror jag vill segla på midsommar! Vem hakar?

Uppdate: Här har vi bildbevis på mitt premiärdopp i det stora blå! (Nej det är inte så kallt som det ser ut ;)




Nice new stuff

Godkväll och godmidnatt på er alla! Jag har en mycket spännande nyhet, åtminstone för min egen del. Jag har, tamtamta, fått min nya dator och digitalkamera idag! Weho! Ja fått och fått, jag betalar för det också, smakar det så kostar det. Men just nu sillas smärtan i plånboken av lyckoruset!


Här sitter min bror Emil och grejar med min sprillans nya dator. Han bor i Uppsala men kom hit för lite shopping med mor och för att hjälpa mig med datorn. Vilken ängel! (Nepp det är inte mitt välstädade rum, utan syrrans.)


Voilà gott folk! Här har du mitt välstädade rum. INTE. Kaos. Jag måste verkligen ta tag i denna röra och göra rummet beboligt! Snarast!?

Men imorgon ska ju hela tjocka familjen på ca sju pers, mer eller mindre, ut med båten över dagen. Härligt härligt! Ser fram emot det, så jag sparar rummet till imorgon kväll eller söndag kanske... Juste! Idag var ju Tessas student, det var toppen väder och vi tog emot henne när hon sprang ut ur skolan. Sen var vi (farmor, farfar å jag) hemma en sväng, jag passade på att sola och premiärbada i deras pool. Bara 25 grader sådär. Über-nice. Så grattis och Hurra Tessa!

Nu hemma på ön igen, jag har flängt och farit mycket på sistone, intensiv vecka om inte annat. Ska bli skönt att sova, om jag hittar sängen i rummet vill säga, ja ni är säkert fortfarande andlösa av synen på mitt rum ;)

Pusss å godnatt/emma

P.S. Korten är såklart tagna med min sprillans nya digitalkamera, en SONY Cyber-shot i rosa. Men det kan ni också se på de ypperligt skarpa och fina bilderna! :)

Grillfest på nationaldagen

Vilken dag det var igår! Vädret blir bara bättre och bättre! Varmare och varmare! Just nu sitter jag inomhus, och nästan fryser, fläkten blåser svalt... Men imorgon är jag ledig och den dagen spenderar jag antagligen utomhus och i solsket, när vi ska fira Tessas student dag! (Fasen vad jag tjatar om det!)

I alla fall. Igår var det grillfest hos Sophie som jag tidigare nämde. Det var jätte trevligt, kul och en hel del folk. Och efter som det tidigare nämda fina vädret höll i sig, satt vi på filtar direkt på gräsmattan åt grillat, jodrgubbar och glass +lite vin :) Efter som jag varit igång hela veckan och ska åka vidare till Uppsala idag efter jobbet så kommer jag inte få sätta mig ner och andas ut än på ett tag. Men det är kul! Åter till grillfesten, det var som sagt toppen väder, toppen mat och toppen sällskap! Vad kan man mer begära en sån kväll?

Kom hem ganska sent, om man tänker på att jag skulle upp tidigt och jobba. Men vadå?! Det är ju sommar! :)

/emma

P.S. Mitt himla tjat om att bilderna kommer senare, ja det kommer bilder även från denna kvällen (om det blev nån bra förstås;). Håll ut!


Festen på slottet

Åh, vad fint det var på Husby Säteri! Det var verkligen ett slott, jätte stort med massa gamla möbler och stora speglar. Konst på väggarna och högt till tak. Det som gjorde det hela lite mer modernt var Exit skyltarna och pappershandukshållarna i plast på toaletterna. Annars var det som att komma till en annan tidsålder... 

När vi kom fram vid ett tiden igår var det kokande varmt och man kunde knappt gå en meter innan man höll på att smälta bort. Först hade vi lite utvecklande grupparbeten, vi skulle välja fem ord som beskrev Rahmqvist- andan. Efter det skulle jag + sex personer åka 4-hjuling. Jag gasade på ganska bra och vann på tiden av alla tjejer i den gruppen (nej vi var inte bara två tjejer, utan 5)! Det var gropigt och guppigt och vattenpölar stora som studsmattor (den stora sortens studsmatta), massa rötter från träd och så. Ja jag trodde inte jag skulle komma helskinnad ur det där... Men det var bara att gasa och se vart man hamnade, i en vattenpöl eller med huvudet före i ett lerigt gupp. 

Efter det spaade jag och nästan alla tjejer, vi bastade, bubblade i en STOR jacuzzi. Sen skrubbade vi oss fräsha och bytte om inför den stundade "Barbeque à la Sweden" middagen. Alla skulle vara blå-gula, nationaldagen till ära, jag valde en gul solklänning, toppat med en gul kavaj, blå bikiniöverdel som skymtade under det tunna tyget. Det var en toppen kväll med sol och mycket god mat! Vi dansade loss i baren och hurrade för Majsan när klockan var tolv, hon fyllde ju år! :)

Nu har jag varit hemma ett tag, gjort en spabehandling till och väntar på att tiden ska gå.. Det är nämligen grillfest hos Sophie ikväll och det ska bli jätte kul! Men men... Nu ska jag försöka slå hål på lite tid till, men inte här.  Hittar lite bilder sen kanske från Husby festen, jag hade nämligen inte någon kamera med... Men det löser sig!

Ha en fortsatt bra nationaldag! (Heja Sverige!)

/emma

Sommar, sommar, sommar!

Ja vilket väder och det är tydligen bara början! Det ska bli varmare och varmare hela veckan! Weee! Är helt överförtjust! :) Båda idag och igår har jag solat i bikini och lite färg har man allt fått! Alla grannar klipper sina gräsmattor, så man hör gräsklippare hela tiden... Det är liv och rörelse i huset, hundar, barn och föräldrar springer om kring och fixar. Jag ryckte upp rabarber ur rabatten förut och snart ska vi äta rabarberpaj. Mums! Det är verkligen sommar det! 

Igår åt nästan hela familjen middag på Restaurang Bryggan, vi satt ute och hade solen i ansiktet hela kvällen, hur skönt som helst. Mamma och jag tog en drink innan, jag med min Cosmopolitan (förvånad?) och mamma med en Pims. Sen avnjöt vi en god god mat och en pannacotta till efterrätt. Så här vill jag att varje dag i sommar ska se ut...

Nästa vecka kommer vara fullspäckad! På måndag (imorgon) ska jag och kollegorna springa/jogga/gå Vårruset! Sen är man väl där hela kvällen... På tisdag, direkt från jobbet kl 10.00 åker de flesta till vår sommarfest till Husby Säteri. Ska bli hur kul som helst att få se företagets skott och festa tillsammans! Innan middagen den kvällen ska jag åka fyrhjuling och "spaa"! Sen är det blå-gult tema och barbeque à la Sverige! De flesta sover kvar på slottet, det sägs att det spökar där...

Vi kommer hem på onsdag mitt på dagen någon gång, jag ska direkt hem, greja lite. För på kvällen är det grillfest hos Sophie med massa folk! Ska bli hur kul som helst! :) Dan efter, torsdag, ska jag åka till Uppsala direkt efter jobbet kl 16, och det gäller att jag hunnit packa väskan dagen innan (maxat)! På fredag tar Tessa studenten (Hurra!) och det blir mottagning och massa sånt. Sen har jag ett olöst dilemma, ska jag åka till Sthlm på em/kväll på fredagen för att parta där? Eller ska jag stanna kvar i Uppsala? Det återstår att se...

Men så länge: Puss å kram och ha en toppen söndag! 

/emma

 Lördagens restaurang outfit. Silver, rosa och vitt...

image144

RSS 2.0