Besök

I helgen får jag besök! Hej och hå! Ska möta upp Sara på stan efter jobbet, ta en sväng förbi Bolaget och sen åka hem och ha en skön hemmakväll. GUD VA SKÖNT! Ladda inför imorgon istället :) Kommer bli kanonkul och trevligt! I know so! Weey!

Ha en fin helg, kommer antagligen ligga lågt med uppdateringar ;) PUSS!

Älska!

Okej, seriöst alltså: HUR fint hade det inte varit med en stol inklätt i ett av Lisa Bengtssons tyger? Älskar hennes mönster och tryck, riktigt mycket. Våra koppar från Indiska har hon ju designat! Nu skulle det sitta fint med typ 1000 kuddar i hennes olika tyger - minst! Och ca 60 tallrikar... Åh!



/emma.

Pssst! Stolen till vänster är av modell "Emma fåtölj"... Ah sug på den ni!


Regn faller ner som dripp-dropp, dripp-dropp

Vaknade vid tre-fyra-tiden av ett muller. ÅSKA! Jag kutade upp med täcket i famnen och stängde av internetet, drog ur tv-sladdarna och sen gick jag och la mig igen. Helt sjukt snabb reaktionsförmåga! Haha. Sen var jag dödligt trött imorse. Fy katten säger jag bara! Jag somnade hela tiden, på Lidingö-banan, tunnelbanan, pendeln och sen bussen. Jag önskade och hoppades att tröttheten skulle försvinna lagom till att jag började jobba. Som tur var blev jag lite piggare. Tacka vet jag för kaffe.

Nu regnar det där ute och snart är det lunch. Ägnade en stud åt att kolla på Saks hemsida och botanisera i Marc by Marc Jacobs väskor. Vill. Ha. Massa. Olika. Nu. In New York baby! Frågan är bara hur jag ska kunna välja?! Ge mig en miljon! 

Ikväll blir det lite röjning i lgheten, Sara kommer som bekant imorgon och då är det ju ett + om IKEA-kartongerna är slängda och sånt. Pust och stön. 

Äh, nu blire puss och hej så länge!

P.S. Asglad för en (inrednings)grej! :D

Tusen moln och en ljusglimt

Man får ta tillvara på de solstrålar som bjuds, men jag ska absolut inte klaga! Jag sitter och myser i en lagom varm reception istället för att vara ute (och ledig). Åh nej, jag är inte bitter. Jag trivs med tillvaron! Kunde dock ha varit mindre trött och mindre hungrig. Men snart är det lunch och då löser sig det ena, det andra fixar sig när jag får komma hem (slutar tidigt idag!) och lägga mig raklång på sängen (el liknande). Käka upp resten av Morotsbrödet? Åh. Fint det!

Puss!

P.S. Just nu vill jag INTE laga mat när jag kommer hem.

Sara!

Jag har glömt nåt! Sara kommer hit från Göteborg i helgen och det ska bli såå kul! Hon förväntar sig en riktigt utekväll på lördag (sist i Göteborg blev det väl inte riktigt som vi hade tänkt oss, jag.. eh.. var orsaken till att vi åkte hem när de andra åkte vidare.. Eh..) med Stureplans-nattklubbs-häng och det ena med det fjärde. Jag ser fram emot det! Nu måste jag bara dra ihop ett danssuget gäng som vill svänga sina lurviga/rakade med oss i vimmlet! Facebookevent någon? Ha!

Måste dessutom SKRYTA (jag älskar att skryta om mig själv och framstå som en väldigt-bra-person), igår när jag kom hem, efter svängen förbi ICA, ställde jag mig i köket bums och rörde ihop en smet till goda-goda-bikarbonats-mörka-och-nyttiga-Sofie-brödet (ni vet). När de två formarna stod i ugnen satte jag igång med att baka Morotsbröd (<-- länk till recept)! Ja ni hörde rätt. Rivna morötter, jäst och hela baletten. Jag är inte den som brukar baka bröd väldigt ofta, utom bikarbonatsbrödet då, så att ge sig på en deg med jäst i var ingen enkel match. Att jag efter första jäsningen skulle baka ut degen stog med kletig smet upp till armbågarna förtog nöjet något. Till råga på allt smetade jag ner hela mjölpåsen när jag skulle hälla ut mer mjöl för att göra degen lite mer.. eh.. lätthanterlig. Inte hjälpte det heller. Med smetiga händer, smetig mjölpåse och en bänk insmetad med deg gav jag upp och drämde ut skiten degen på en plåt. Det fick duga som utbakning tyckte jag. Under gräddningen var jag supernervös att det skulle vara slit i onödan men ack så fel jag hade. Brödet var ENASTÅENDE gott! Ahh. Här nånstans lyckades jag skrubba potatis och forma köttfärsbiffar med soltorkadetomater i + fetaoströra till som fick bli - tamtaaa - matlåda. JAG ÄR SÅ JÄKLA BRA OCH EFFEKTIV!

Nu sitter jag därför mest och drömmer om mitt saftiga och asgoda Morotsbröd...

/emma.


No-bloging-weekend

Jag försvinner lite under helgerna, som om en datorn inte finns spenderar jag mina lediga stunder på annat håll. Så kan det vara ibland! Jag åkte som sagt till Uppsala, bodde hos F&F, umgicks med dem och i lördags åkte jag in till Uppsala och åt grillat med mormor, och mostrarna M & S. Himla trevligt hade vi det på mormors bakgråd lagom till efterrätt/fika började det regna och då flyttade vi upp till balkongen. Igår åkte jag hem igen och fixade klart det sista med våra BILLY-hyllor och ställde upp alla böcker i dem. Att vi nu inte har plats för alla Nils hundratals DVD-filmer är en annan sak. Minst en BILLY till får det bli!

Nu ska det jobbas i regnrusket. Fin fint väder att jobba i tycker jag! Ha! :)

Pusss

P.S. Btw "bara" 58 dagar kvar till NYC!

Thank god its friday! Faktiskt. Trött är...

Thank god its friday! Faktiskt. Trött är bara förnamnet och i helgen ska jag till farmor och farfar. Hade som sagt tänkt sola och bada men det blir nog inte mycket av solandet... På lördag ska jag dessutom träffa mormor en sväng :) Igår var jag på födelsedagsfest, men jag var bara där en timma så jag vet inte om det räknas. Kul att få säga hej till så många sötnosar iaf;) Nu är jag snart på jobbet så... Tänkte passa på att önska en trevlig helg! Ha det bäst! Puss <3 P.S. Mamma hann först idag istället på "Emma-dagen" :)


Pik

Nu kära mamma och Farmor. Brukar inte ni tävla om att hinna först med att säga grattis på namnsdagen? De som kom ihåg den ytterst viktiga dag (nåja) var lillasyster Maja som smsade på förmiddagen och när jag kom hem hade älskligen köpt rosa rosor - ååååhh! Så fina! Tack älskling! Johanna är ett bra andranamn.

Så mamma, var är smset? ;)

Svensson-liv när det är som bäst! Äntligen...

20100721301 (MMS)

Svensson-liv när det är som bäst! Äntligen är vi på väg hem från IKEA med en sväng om Karlhäll (Emil köpte en tvättmaskin på Blocket) och det är tiiight i bilen. Min del av skörden är fyra platta långa kartonger och resten är Emils. Det här är alltså vad jag ser från fosterställnings-läget i baksätet. Pappa med kartock i bakhuvet och Emil i hörnet till höger. Nu ska vi bara komma till Lidingö i ett stycke! Wish us luck...


IKEA!

HALLELULJAH! (Jag vet, jag kan inte stava det ordet...) Jag ska till IKEA! Hihi. Nu ska Nils och jag äntligen få ett par hyllor till våra böcker (den stackars bokhyllan vi har nu är minst sagt överbelastad och vinglig, dubbla rader böcker och dessutom har vi tre kartonger till med fler böcker ståendes) samt ett väggskåp med glasdörr där vi ska ha lite finare glas = mer utrymme i skåpet i köket! Ja, ja! Ska åka dit när jag slutar kl 16 och möta upp pappa och lillebror på plats. Jag kommer få nästan en timma för mig själv innan de joinar så jag kommer säkert hitta MILJONER grejer jag vill ha! Men lung (speciellt du älskling), vi har inget utrymme för undantag (varken plats- eller ekonomimässigt) så jag ska följa listan (2 BILLY och 1 FAKTUM) med undantag för ett skohorn á 9kr. Känns okej. :D

Ha en fin eftermiddag och kväll! Det ska jag ha!

/emma.


INTE ett bra slut på dagen. 1. Skrivaren ...

INTE ett bra slut på dagen. 1. Skrivaren pajar en halvtimma innan stängning = får springa i en korridor fram och tillbaka för att ta kopior på vart eviga fraktsedel = svett i pannan och varmt i för tight kjol. Plus att jag får skriva fraktsedlar för hand. 2. Jag måste ringa och felanmäla skrivaren/faxen mellan alla kunder som envisades med att komma innan stägning. Tyvärr kommer de inte serva skiten förrän imorgon nångång = mer spring i korridoren. On top of that är jag själv en haltimme el så imorgonbitti. 3. Jag missade bussen (otur!) o måste gå långt i hettan (bristningsgränsen). 4.Jag missade de två andra bussarna som gick precis efter varandra och ändå småsprang jag dit. 5.Kjolen åker upp och jag måste dra ner den heeela tiden när jag går. 6.När en buss väl kommer skakade jag på huvudet för att jag tror att det är fel buss - när det inte var det! SUCK! 7.Pendeltåget kröööp fram till t-centralen. Kul!


Feel free to hate

Jomensåatteh. Hata.Tre. Ja, mobil-skiten alltså. Suck. Har fått ringa ca 17522455 ggr (igår funkade det dock inte, nätet var tydligen pajj) och frågat var F-A-N (fast inte med de ordvalet och med snäll Emma-röst som är mer förstående än vad dem förstjänar - typiskt mig) mina 250kr är. De ska ringa upp och meddela, någon glömmer fixa det och en annan glömmer tydligen bort att jag vill ha de där pengarna, "men oj det står inget om det här" och min historia om vad jag vill när jag ringer är nu uppe i typ fem minuter. Bara det. SUCK. Nu ska jag tydligen få pengarna - äntligen. Fast. PÅ NÄSTA FAKTURA. Ha! Misstagent uppenbarade sig (och jag kom på det strax innan) förra fakturan/månaden och jag ringde på stört. "Vi fixar det nu om du verkligen vill ha pengarna" sas det. Ja tack. Perfekt. (Hahahahahah!) Och nu får jag det inte fixat denna fakturan heller utan först nästa. Underbart.

Sen att mitt abonnemang först går ut NÄSTA år i juli är ju en annan femma. F-A-N-T-A-S-T-I-S-K-T. Morr.


Idérik

Fick en slående bra idé. Sen ska den ju bara genomföras också... Eh. Men tänkt, om man byggt en fet sängmöbel som innebar att sängarna låg ovanpå/i en annordning med lådor under sängarna. Så man slapp dammsuga där under (nåja, inte varje vecka iaf) och samtidigt hade sjukt mycket förvaring! Drömmen det. Vi och vår lägenhet som inte direkt har mycket förvaring (plus avsaknad av källarförråd) och som är "lätt" översvämmad. Hu. Hade varit klockrent om någon ville komma och bygga ihop denna anordning också! Jag fick nog efter tre månaders renovering i lghten i januari-mars, så jag tänker definitivt inte snickra ihopt'! Någon frivillig?

/emma.


På väg till jobbet i vanlig ordning. Det...

På väg till jobbet i vanlig ordning. Det är ruggit tidigt, but a man (woman?) gotta' do, what a man gotta' do. Well. Helgen har varit lugn men bra, har mest läst ut böcker, organiserat om kartong-väggen, gett lillebror lite inredningstips och läst lite till. Nu till helgen ska vi åka en sväng till F&F, hoppas på bra väder så poolen kan utnyttjas! :) Först ska man bara jobba en vecka! Yeey! Ha en bra dag nu vettja! Puss å hej <3


Ice, ice baby

Åh! BRA INITIATIV säger jag bara. En kollega frågade om vi inte ville ha en glass och drog iväg till ICA. JAAA! Perfekt i våra 33 grader (än så länge, det finns hopp om ökning på värmefronten) med lite svalka!

Heeej fredag!

P.S. Hade det FAB igår med Lotta och Sophie i Humlan, käkade wraps och snackade om allt. Sen mötte vi upp Gustav också, som jag träffade en gång för läänge sen genom Sophie. Kommer ihåg ett eventuellt fyllesnack vi hade om livet har jag för mig, djupa saker. Ehrm. Vi drog till Snaps för en öl och sen åkte jag hem till darling. Mys!

Regn? Eh...

Jovisst serru, enligt Smhi skulle det regna idag. Men nej då. 38 grader senare i repan och jag är minst sagt klibbig! Uäähk! Som tur är öppnade jag idag (7.45) så jag får gå strax efter 16. Raka vägen in till stan för att träffa Sophie, Lotta och Loijs - med flera! Eftersom det är fint väder blir det nog Humlan (Humlegården) och lite picknickaktigt till middag. Attans att jag glömde filten då! Glada-grodfilten alltså. Så trots klibbet och värmen på jobbet kommer dagens avslut bli tipp! Och det är torsdag! Yeey!

Hej så länge!

När jag gifter mig...

... ska jag ha på mig...

Maria Lucia Hohan 09

Något fantastiskt drömlikt.

Christian Louboutin Margi Diams 120 sandals

I ett par skor som säger allt.

Maria Lucia Hohan 11

Och en liten väska som bara rymmer det viktigaste.

/emma.


Ge mig en kamera!

Vi kan väl börja med att säga att kameran jag har, som har cirkus tre-fyra år på nacken, är KASS. I Thailand förr förra julen (2008) pajade den. Vart enda liten bild jag tar har en svart suddig fläck preciiis i mitten. Den blir extra "skarp" och ännu större om jag använder zoomen. Därför säger jag alltid "ZOOMA-INTE-DET-BLIR-SVART-FLÄCK-INTE-BRA-MITT-PÅ-BILDEN" om någon annan ska ta ett kort med den. Sicken pärs. Och nu innan mina två fantastiska resor skulle det ju inte vara fy skam att skaffa sig en ny förmåga som tar bättre bilder (vilket inte kan vara så svårt i jämföresles med den jag har). Helst skulle en systemkamera sitta fint, men det är lite väl saftigt och en liten digitalkamera funkar ju det med (jag är inte den som är den). Men. Nu undrar jag därför; VARFÖR fyller jag år i november efter mina två fantastiska resor? Mamma och pappa, hur tänkte ni där?! Dålig planering säger jag bara.



/emma.


Svalka

Idag är det molnigt i Sthlm, dock är 27 grader utlovat lite senare idag av Tv4-nyheterna, jag välkomnar denna tillfälliga svalka detta i den annars bastulika receptionen. Nästan lite kyligt - I LOVE!

Annars drömmer jag mest om mina två fantastiska resor jag ska få vara med om i september-oktober. New York med bästa Anna och sen Toscana med Nils fina familj. Jag är helt salig. L-Ä-N-G-T-A-R. (Och ja, jag TJATAR and I love it!)

Puss så länge!

Solsting typ

Hur jobbigt att jag (förmodligen) inte kommer in på det jag vill. Snackar Universitetsstudier nu alltså. Ett år med nåt annat, som såklart kan vara askul men jag är lite tveksam. Jobba vill jag inte. Jag vill ju plugga och komma nån vart! JA!

Eller affirmationer?!

JAG PLUGGAR KANDIDATPROGRAMMET MARKNADSKOMMUNIKATION OCH IT!
JAG PLUGGAR KANDIDATPROGRAMMET MARKNADSKOMMUNIKATION OCH IT!
JAG PLUGGAR KANDIDATPROGRAMMET MARKNADSKOMMUNIKATION OCH IT!

Osv, osv, osv...

I övrigt, har hitills:

[X] Gått upp astidigt
[X] Åkt till jobbet
[X] Läst bok
[X] Kokat kaffe, fixat inför öppning av repan
[X] Öppnat repan
[X] Snackat skit med vakten
[X] Haft ca tre kunder
[X] Läst in fraksedlar

Senare:

[X] Hem och laga mat
[X] Diska
[X] Dö. I. Soffa/Säng.
[X] Hata. Att. Det. Är. Kokande. I. Lägenheten.
[X] Förhoppningsvis somna trots hetta...

Reserv

Första "Antagningsbeskedet" ligger ute på Studera.nu och jag är Reserv nr 11 för mitt förstahandsval Marknadskommunikation och IT. Jag VILL komma in där! Det jag sen blev antagen till kan jag knappt uttala och när jag kikade närmare på det verkar det dötrist (varför sökte jag det?) Socialogatropolog (eller vad det nu hette, jag kan inte ens säga det - ett tecken!) så jag tackade glatt ja till min reservplats och håller nu tummarna för att ca 12 pers tackar nej. JA JA JA!

Btw. Är GRYMT sugen på att köpa mig ett nummer av ELLE. Framsidan var ju så fantastiskt fin. Åh. Dör. Vill. Ha.

Tror jag treatar mig med en ELLE ta mig tusan, vem behöver mat när det finns hundra gånger viktiga saker? Typ fina saker. Jag behöver nämligen en dos med nåt flott nu. Smälter bort i vämen på kontoret, luften står stilla och det klibbar. Fy. Därför: ELLE. Mycket viktigt för överlevnad i hettan. De bara måste ha den på ICA när jag börjar närma mig hemma!



/emma.

 

Edit-SUCK! Jag är reserv nr 11 i en av urvalsgrupperna om 6 pers. Min chans att komma in där är typ noll. Aptrist ju. Får bli ett halvår tråk Socio-nånting. Eller så blir det as kalas bra. En sak är i alla fall säker, jag måste lära mig att säga ordet på det jag ska plugga. Socialantropologi, Socialantropologi, Socialantropologi, Socialantropologi, Socialantropologi, Socialantropologi osv osv osv. A-R-T-I-K-U-L-E-R-A helt enkelt.


Livet har sina goda stunder! Ligger ännu e...

20100710293 (MMS)

Livet har sina goda stunder! Ligger ännu en gång på Badön och har det bra (läs: varmt). Har nyss käkat en macka och nu är det efterrät: vattenmelon. Mm! Har börjat läsa om mina böcker i bokhyllan dessutom, böcker man läste 2004-2007 har liksom fått ett nytt skimmer. I like! Efter att ha läst ut 'Bergdorfblondiner' på ett dygn började jag nu läsa 'Singel på nytt' av samma författare, Plum Sykes. Älskart! Plus böljande värme så. Puss på er babycakes!


Finaste tapeten?

Titta så fin tapet! Passar nog bäst i en sån där stor lite studio-aktig lght med högt i tak och andra trevliga kreativa lösningar. Älska tapeter som får en att le och som gör att det börja rycka i de kreativa nerverna och man vill liksom sätta sig med en pensel över ett vitt papper och bara ösa på med färg. Nu är bara frågan om man kommer äga en sån här cool lght så man får möjlighet att ha en helknasig (dock inspirerande och kul) tapet på en vägg eller två. Hade varit väldigt fint tycker jag.



/emma.


För jag bara jobbar...

... Börjar det lugna ner sig på Le Work. Många har nog gått på semester och nästa vecka är det med all säkerhet ännu fler som ligger och lapar sol istället för att hämta paket och gods... Shämmes!

Haha. Så blev det rush!

Framförhållning

Jag säger å det, jag är ute i god tid jag. Igår fixade jag ettårs-presenten till Nils (vi firar den 9e november), men hur skönt är det inte när man kommer på något bra och sen gör klart det på en gång?! Jag tror det kommer bli fin fint och förhoppningsvis kommer älsklingen älskat'! ♥


Appropå framförhållning och planering funderar jag mycket på New York och hittar hela tiden mer och mer intressant info och tips och jag trackaserar Annas mail med alla länkar och planeringslistor (sorry vännen!). Sen får jag inte glömma att jag ska till Toscana med Nils söta familj strax efter NY och det ska bli så fantastiskt! Måste börja kolla upp lite kring det också (yeey!)! Dock vet inte Nils var vi skulle bo, i vilken stad, så jag kan inte kolla upp nåt! Vi ska landa i Pisa om jag minns rätt men var vi ska åka efter det är blankt. Började det på "R"?

När jag kommer hem ska det lagas mat - igen! Phu. Slit och släp.

Hej hej!


Måndagstrött

Åt ett halvt paket Digestivekex till middag. Dumt nog måste jag laga mat också... Annars blir det ingen matlåda till imorgon! Jag får sätta igång snart... Snart. En dusch skulle sitta fint och sen är det dags att preppa inför ännu en jobbdag på Schenker! Toppen det!

Pusss

She leads a lovely life

Oj, ingen dator för min del på ett par dagar = no blogg. Men nu så, tittar in för att säga att ha helg känns fantastiskt, speciellt efter en vecka, första veckan, på sommarjobbet. Att jag dessutom inte behövde kasta mig iväg för att visa en lägenhet idag känns guld. Jag får en normal tvådagars helg som alla andra (finns väl undantag kan tänkas).

I fredags efter jobbet åkte jag hem, mötte upp Nils och hans föräldrar som skulle sova över i lghten en natt innan de skulle vidare. Trevligt att få ses en stund! Nils och jag åkte in till stan och mammas jobb för att ta del av Sommar Festen! Hehe. Sicket skådespel! Hehe. Det var riktigt kul, mina syskon stod i baren (jag skulle egentligen ha gjort det också men skonades) det fanns en DJ, man fick en hamburgare på beställning och ett vip-band till Sture Companiet. Helkväll med andra ord!

Igår var jag TRÖTT men tvingade upp mig för att vi skulle ju minsann SOLA på Badön, med picknick hade jag bestämt. Det fläktade skönt så det kändes precis lagom, att Nils rygg inte skulle smörjas in med solkräm fick färg om man säger så. Dessutom badade jag för första gången i år (jag är ingen storbadare), nåväl, det var ett dopp från stegen och sen rakt upp igen. Som sagt, ingen storbadare.

Nu är ju frågan vad som händer idag. Jag vill ut idag igen, frågan är bara om Nils brända hud fixart' och mega matsäck har vi inte heller förberett. Får väcka honom och höra hur det blir helt enkelt.

Ha en fin och solig dag!



/emma.


Min älskling är bäst! Igår ringde han ...

Min älskling är bäst! Igår ringde han (visserligen) och väckte mig för att säga att jag ska gå och köpa tekannan idag efter jobbet! Jag frågade ca 50 gånger om han var säker och om det verkligen var okej?! Han sa "ja, men sluta fåga innan jag ändrar mig!" Åhhhh. Happy feeling heeela torsdagen! Först jobb, sen köpa bästa tekannan och sen picknick i Humlan med Josefin och Ulle. Och bästa slutklämmen: ECLIPSE på bio! Puss på er darlings!


RSS 2.0