Socitets modevisning

Jo ni förstår, igår var jag på, ja något ganska simpelt, ett dop. Kan också tillägga att det är något jag inte gör sådär varje dag. Det var trevligt att se en kyrka från insidan, händer som sagt inte alltför ofta, och sen ha lite kaffe på det. Men det är inte det som gör detta dop så speciellt. Det var folket som kom som var spännande, nu mina vänner snackar vi om en del av Sthlms socitet, höga klackar (ja skorna var nästan det enda jag kollade på) men också dyra kläder och allt som hör till. Det var som en liten modevisning och alla skulle försöka klå den andra i stilsäkrast och snyggas outfit. Grejen är att vissa saker må vara dyra men de var fruktansvärt fula. Bara hallå? Ser ni inte det? Lite som Kejsarens nya stil. Vi drack såklart champagne när vi kom till kyrkans församling där vi skulle mingla lite. Jag fick två glas skumpa (det var då det "begav" sig) och sen när vi satt oss vid borden fick man vin, kan säga att jag i alla fall tackade nej till påfyllningen av mitt vinglas. (Stolt).

I alla fall, minglet var ju à la socitet med påklistrade leenden och fiiina sätt, jag spelade med ganska bra tills... Vi stod (mamma, syrran, jag och en faster till morsan vars barn döpts - hängde du med?) och kallpratade, tills vi kom på att vi kan ju alltid nämna det fina vädret, "ja vad varmt det är", "ja verkligen", "härligt med så fint väder" och så jag: "Det är verkligen skit varmt" Oooops, säger jag ja å sätter handen för munnen. Alla i det lilla sällskapet började skratta... Så där fick ni mitt socitetsmisslyckande serverat på ett silverfat. (Tänkte att silverfat verkade passande, a ni fattar...) Juste, alla (ja utom barnen) rökte en hel del, "Är det trendigt att röka?" frågade mamma. "Nej det är ur ute, men de håller ihop och försöker få det att verka coolt" svarade jag.

Dagen igår var så att säga ganska kul, med champagne och lite skrattmoment, sitta och as garva (ännu ett "socitetsuttryck" att säga inför eliten någon gång?) med mamma i bilen, på bolaget och vidare hem.

Puss på er/LadyEmmaMedBlåttBlod



Påväg till dopet, stannade såklart för att ta några fina bilder (med ja, min nya kamera;)!

Fina kommentarer

Skriv något sött här! :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback