Trasig ballong

Vem skulle kunna vet vad som föregår bakom min panna, om man inte frågar vill säga. Idag frågade du, äntligen. Den här gången kunde jag ge ett ärligt svar. Ett svar som innebar att min fördämning brast och ut forsar det massor med vatten. Jag orkar inte mer, jag kräver för mycket av mig själv, alla kräver mycket av mig och jag lovar att ge dem det de vill ha, även fast jag inte kan.

När ska jag ta åt mig när någon säger att jag är duktig? När ska jag tro att jag verkligen är det? Jag kan tänka mig att jag är duktig, men jag kan inte alls känna att jag är det. Är det så att jag vill prestera? Att det är det jag strävar efter? Och när jag hela tiden ska prestera mer än jag kan och orkar, och kanske inte når mitt mål, blir jag förkrossad. Luften går ur mig, som ur en trasig ballong. Det blir bara jag kvar med en trasig fasad som inte gör någon som hellst nytta. Men jag är ju så mycket mer än en fasad, jag är full av liv, energi och ja så mycket mer. Men när ska jag se det? 

Jag orkar inte mer. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, hoppas på en skillnad denna gången. För min egen skull. Hur ska jag kunna hitta mig själv i dimman och alla mina labyrinter om jag inte låter solen värma mig och jaga iväg alla spöken och allt mörker. När ska jag upptäcka mig själv? Om jag inte kan se mig själv, hur ska jag då kunna se någon annan?

Helst vill jag fly landet, vara ensam. Inte bo hemma, tänka på mig själv och upptäcka vad jag vill och vad jag känner. Känner mig halv, trasig, kantstött och någon stans långt ifrån hemma, långt ifrån mig själv.

Dags att kasta kalendern ut genom fönstret och ta varje dag som den kommer? Hur fan det nu ska gå till.

/emmaBehöverEttStortPlåster & EnHinkSjälvkänsla

Fina kommentarer

Skriv något sött här! :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback