Nästa sommar kanske?

Nu kom jag på en sak jag vill göra som gjorde att jag ville hoppa högt av gladhet! Hur mysigt hade det inte varit att åka ner till Skåne och bo på olika vandrarhem, besöka små mysiga byar och städer, uppleva på vackra Österlen. Jag har spenderat många somrar i Skåne, varje sommar när jag var mindre, både för att besöka morfar, men också för att åka runt och se mer av Skåne. På senare tid har jag däremot inte haft möjlighet att åka till Skåne, man har jobbat, varit uppbokad på annat eller helt enkelt hellre spenderat tid med vänner istället för familjen. ;)

Jag tror jag har varit nästan överallt i Skåne, i fina Barsebäck på västsidan med alla söta hus där morfars särbo bor, längs med hela Österlen, Kivik, Simrishamn, Ystad och alla andra små söta städer. Åhh. Jag får nästan rysningar när jag tänker på det, det är ju så fint där! Jag har så många fina barndomsminnen från sommrarna nere i Skåne! De vita husen med hallmtak och stockrosor i alla möjliga färger som klättrar på husens väggar. Jag skulle kunna tänka mig att bo i ett sånt där litet hus eller torp med hallmtak och rosor i hela trädgården, potatis och gräslök i ett litet hörn av tomten och ett körsbärsträd (som jag bjuder andra på då jag inte tål körsbär). Rabarber skulle också finnas och smultron som man kan plocka och ha i filen på mornarna när man sitter i de fina utemöblerna i morgonsolen... Vilken idyll!

Österlen är favoriten av alla fina ställen som finns i Skåne. Ett välbesökt ställe är Kronovalls slott som ligger i Tomelilla kommun som byggdes på 1890-talet i fransk barockstil. När vi är nere i Skåne åker vi i regel alltid dit, där också Åkesson som gör fina viner håller till. Då sitter vi ute och ser över det fina området och äter deras berömda pizza, bakad i stenugn med bara massa godsaker på. Sist var det godis som parmaskinka, mozzarella, pesto och ruccola på pizzorna på pizzan. Mums. När jag var mindre sa jag att jag skulle gifta mig där. I en av de söta kyrkorna som ligger nåra minuter runt "husknuten" och sen ha festen i slottets salar. Precis som i sagornas värld, precis som en prinsessa ;)



Slottets framsida...



... och baksidan med trädgården.

Nu var det riktigt länge sen jag var i Skåne och i sommar missar jag det igen. Men kanske nästa sommar? För visst hade det väl varit mysigt? Att åka ner och uppleva de söta små fiskebyarna, alla små söta hus och den fina naturen. Det hade varit precis som när jag var liten - helt fantastiskt! Följer du med älskling? :)


/emma.

Fina kommentarer

Skriv något sött här! :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback