1 + 1 = en ny livsstil

Kom på det nu faktiskt att jag började med "no carbs"-grejen måndagen den 1 september! Nu kan man ha stekoll på när en månad har gått osv. Hehe. Inte för det gör nån större skillnad kanske men det är ju lite kul, första dagen (1) av dieten den första (1) september och nu har det gått två dagar (1 + 1 = 2). Visst har jag skills när det gäller mattematik? Måste ju stila lite med vad jag kan liksom ;)

Kan berätta att med den lilla kost där man kan äta det mesta, utom kolhydrater då vill säga. Ibörjan utesluter man även rotfrukter och "nyttigare" kolhydrater som quinoa och dinkel mm, som man kan börja äta senare i dieten. (Gillar egentligen inte ordet diet, för det här är mer en livsstil...) Frukosten består till störst del av ägg med bacon (hitills dessa två dagar iaf) sen kan man göra äggen på olika sätt som t ex omelett, ägghack med majonäs (godare än vad det låter enligt mamma), med avokado eller makrill i tomatsås osv, om några veckor kan man ta lite fil med bär och linfrön, pumpakärnor osv. i om man vill. Till en början ska man alltså undvika alla rotfrukter, frukt (som innehåller fruktsocker vilket höjer insulinnivån som i sin tur bildar kortisol som gör att man går upp i vikt - kortdraget) och mejeriprodukter (utom fetgrädde i matlagning). Så egentligen får man ju det bästa, man får proteinet (kött, fågel, fisk) och de smarriga såserna (man ska inte vara rädd för fett!) med en stor och härlig sallad. Visst låter det bra!

En dag kan därför se ut så här (igår t ex):

Frukost: 2 st ägg och ett ½ paket bacon med en tomat.
Mellanmål: Avokado med skagenröra*
Lunch: Kycklingfilé med hommus och stor sallad
Mellanmål: Vitkålsblad att knapra på (osäker på om det ska undvikas just nu i början?)
Middag: GI-lasange på squash - supergott och enkelt! (Min matlåda idag!)

*Som mellamål kan man äta en hel del, t ex oststavar, brieost, en avokado med skagenröra (med stenbitsrom är också en hit) och massa annat gott. Ät sparsamt med nötter! De innehåller väldigt mycket (nyttiga) fetter, men lagom är bäst!

Mamma har en bok som heter GI - steg för steg (tror jag) som innehåller ett 30-dagarsprogram som maximerar förbränningen och hjälper en på vägen. Den är riktigt bra och innehåller många, många, goda recept! Jag kanske ska ta och publicera lite recept här allt efter som. T ex på Squash-lasanngen jag gjorde igår, det var mycket lättare än det låter också + att det var smarrigt. Att jag fick den som matlåda idag var ju inte fy skam det heller :) Perfekt!

Nu ska jag svepa lite vatten innan jag får gå på lunch och avnjuta min goda lasagne!



/emma.

P.S. Hehe. Såg först nu att du gjort lite liknande Elina ;)

Fina kommentarer
Postat av: Elina

ja lägg ut recept så jag får lite tips också :)

eller kanske kan få låna boken och skriva av den ;) haha =p

puss

Postat av: Emma

Ja, det är riktigt goda recept också :) Att skriva av den boken kommer ta veckor :P Kanske något att investera i själv? Den heter GI steg för steg: 30 dagars programmet tror jag. Pusss

2008-09-02 @ 14:01:21
URL: http://emmajohanna.webblogg.se/

Skriv något sött här! :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback