Just precis!

Det var ju fisksoppa till middag! Så himla gott alltså. Blåmusslor, räkor, lax, torsk, purjo- och gullök, färskbasilika, grädde, vitt vin, fiskbuljong och saffran m.m. Fantastiskt gott! Testa, testa! Jag skulle lätt kunna leva på enbart skaldjur. Mm.

Receptet? Självklart.

Fisksoppa/Grya med saffran
4 port rek. att göra dubbel sats.

½ purjolök, finhackad
½ gul lök, finhackad
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1½ tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika (godast med färsk) hackad

2½ dl vitt vin
1½ dl fiskbuljong
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl cremé fraiche
1 pkt saffran
700g torsk eller lax (eller bådeock)
300g räkor
150g musslor

Fräs purjo- och gul löken i smöret med vitlöken och kryddorna. Koka ihop vinet och fiskbuljongen (rekommenderar att koka buljongen med vatten för att få mer vätska och mer "soppig" känsla på det hela). Tillsätt fisken och låt koka i ca 7 minuter. Tillsätt räkorna och musslorna sist, de ska ej kokas bara värmas upp.

Servera gärna med en klick aioli och gott (vitlöks)bröd! Bon appétit!



Måste smakas - fantasiskt gott!

/emma.

Fina kommentarer

Skriv något sött här! :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback