The weekend in London

Tänkte jag skulle berätta lite mer om helgen i London. Så här började den:

Skola först såklart, åkte till Brighton Station efter lunchen och tog första bästa tåg mot London. När jag hoppade av tåget i London på Victoria Station stöter jag på två st 40+:are från skolan som åkt med samma tåg. "Eh?? Hallå? Vad gör ni här? Bla bla bla..." Jag säger hej då till dem och köper mig ett Tube/Underground kort, so far so good. Tills jag tar mig ner i tunnelbanesystemet vill säga. Jag ställer mig och glor på en sån där karta över alla linjer och försöker verkligen fatta vad jag tittar på. Jag skulle till Tottenham Court Road, men det är jäkligt mycket stationer att kolla igenom. En kille som också står och inspekterar kartan frågar om jag behöver hjälp och jag svarar tacksamt ja. Han säger att jag ska ta linjen "bla bla" till stationen "bla bla" och byta till linjen "bla bla". Aha. Jag tackade för mig, fattade inte riktigt så mycket som jag kanske behövt men man måste ju börja någon stans! Åker ner för rullrapporna och hoppar på en tunnelbana åt ena hållet. Jag åker en station, hoppar av för att jag blev orolig för att jag tagit fel tåg i fel riktining. Jag bestämmer mig för att det nog var rätt i alla fall och hoppar på nästa tåg som går åt samma håll som det tåget jag hoppade av. Två stationer senare hoppar jag av pch byter plattform, inspekterar alla kartor och tur-scheman - fattar verkligen noll och ingenting är rätt ställt. Trots det hoppar jag på en tunnelbana och åker en bit innan jag blir nervös och hoppar av för att byta till ett tåg som har en annan slutdestination. Okej. Jag byter tåg och hamnar ändå på fel del av linjen - vad i helvete! Byter på Euston Station och vänder tillbaka med ett tåg åt andra hållet. Ett x-antal stationer senare hoppar jag äntligen av på Tottenham Court Road och ringder David. Han kommer och möter upp mig och vi går till hotellet. Precis utanför hotellet stöter jag på en annan 40+are och hennes man som bor på samma hotell som vi! Världen är verkligen liten. Knepigt liten faktiskt.



På tåget, Londonguiden, biljetten och en latte!

Vi bestämde oss för att gå ut på en gång, men kom på att det nog var smartare att byta om och äta middag på en gång när vi ändå skulle gå ut liksom. En snabb dusch, en kjol och lite smink senare och vi gick ut på Londons gator. Vi gick mot Picdilly Circus så jag fick kolla in det - en sak avbockad på listan! - effektfullt när det var mörkt ute också! Sen blev jag hungrig, hungrig och vi hamnade på en Italiensk restaurang, beställde en förätt med massa gott på som vi delade på, en flaska rött och sen huvudrätten (pasta med massa gott för min del). Detta var i Soho/Chinatown och när vi ätit upp gick vi vidare i Soho för att hitta en trevlig bar/pub för att ta en drink/öl. Första stället visade sig vara en Bög-bar (inget emot det alltså) men vi blev lite överraskade liksom, BARA massa killar i hela lokalen, jag var typ en av tre tjejer, jag tog en Cosmo och David en öl. Kändes ganska kul att stå där och känna sig lite "fel". Toaletten var också en upplevelse, en vakt kom och sa att det var unisex-toaletter till mig och det var nån snubbe som klappade mig över håret när jag tvättade händerna. Galet. Vi gick vidare när vi druckit upp och insåg att hela gatan vad full med ställen där det bara drällde ut killar. Vi hittade en lite mer blandad bar och tog oss ännu en Cosmo (jag) och en öl (David). Vi blev sugna på efterrätt och gick tillbaka till den Italienska restaurangen och tog varsin efterrätt. Mäktigt och mättande. Efter det kände vi oss ganska slut så vi gick hem till hotellet.


På lördagen gick vi upp vid nio för att äta frukost och ge oss ut på Londons gator igen. När vi väntar på hissen kommer 40+aren och hennes man från sitt rum och vi äter frukost tillsammans innan jag och David tog tunnelbanan till Notting Hill. Vi gick längs med Portobello Road, massor med prylar överallt! Det var är jag köpte min sko-tavla! Vi fikade på The Hummingbird Bakery som jag velat göra länge nu, vi tog varsin Cupcake (såklart!) jag en latte och D en varmchoklad. Mm. Take away muggarna var helt rosa med en colobri på! Underbart. Efter några timmar på den lååånga gatan åkte vi till Harrods bara för att kolla - verkligen. Jag mådde nästan dåligt av att gå omkring där, allt var ju bara DYRA saker, inget sånt som jag får köpa... Snyft. En Chanel, Miu miu, Marc Jacobs och ett par Louboutin klackar tack! Sen åkte vi mot hotellet, en avstickare för lite försenad lunch i Chinatown och sen hotellet där jag började göra mig i ordning för kvällens big thing. Nämligen The Phantom of the Opera!



























Vi åkte tunnelbana till Haymarket, hämtade ut biljetterna och gick över gatan för att ta något att tugga på innan föreställningen. Blev supergoda tapas och en Cosmo (igen jag vet). Sen var det äntligen dags för föreställningen! Det var verkligen mäktigt och storslaget alltså. Man fick rysningar! Underbart verkligen! :) När The Phantom var slut tog vi oss en efterätt på en restaruang nån stans i Soho innan vi bestämde oss för att vi var ganska trötta och gick till hotellet.



Her Majestys Theatre!



En helt okej Limmo...

På söndagen blev det en lugn dag på Oxford Street, lite shopping om man säger så! Jag lämnade tillbaka min paljettklänning jag köpte på H&M - den va inte så bra trots allt - och jag köpte det andra jag bloggade om tidigare. Vi avslutade med en lunch på nån paralellgata vid Oxford Street och sen gick vi mot hotellet igen för att hämta väskorna och åka åt olika håll...

Kändes skönt att inte springa runt på alla "måsten" när vi var där, jag kommer ju åka dit flera gånger och kolla in alla turistgrejer allt efter som, bara skönt att inte känna någon stress:) Hade en fin helg!

/emma.

Fina kommentarer

Skriv något sött här! :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback