A Saturday walk and a latte at Starbucks!

Dagen har varit strålande bra! Först väcktes jag vid 8.30 av Älsklingen som ringde min mobil (vi i England ligger ju en timma efter er i Sverige), vi pratade bara en kortis, har inte pratat med honom sen jag åkte faktiskt, bara skickat nåt sms när jag fick ett engelskt nr! Naaw, saknar dig hjärtat <3 Var nog fortfarande halvt sovande när han ringde plus att jag inte ville prata för högt och väcka tanten i rummet brevid. Vi ska prata mer sen när han kommer hem från Idre! När vi lagt på somnade jag om och vaknade vid tio av väckarklockan men var så trött att jag ställde om den till kl 11, vaknade av röster nere i köket halv 11 och bestämde mig för att gå upp och ta en dusch. Åh! En dusch på morgonen är det bästa som finns, även denna lika skållhet som de andra duscharna hitills, min hud måste ju få men eller nåt... Jag satte på datorn och började chatta med Bahar om promenaden vi skulle ta runt kl 12. Perfekt, en timma kvar, jag gick ner till köket och tog mig lite frukost (mjölk med flingor och två kritvita rostade bröd med smör och lite lite marmelad. Helen (tanten) kom ner och började laga maten till ikväll, vi började snacka och det visade sig att Helen ska till Australien, Nya Zeeland och Bankok en sväng i april i en månad. Jisses vad häftigt! Sen blev klockan jättemycket märkte jag när jag äntligen gick upp till mitt rum så jag fick slänga på mig kläder, skita i att sminka mig eller fixa håret och bara kasta mig ut! Phu.

Mötte upp Bahar och Dannea vi skolan och vi började promenera ner till the sea front genom Baountary Road (shoppinggatan i Portslade) rakt ner till havet. Häftigt. Vi började gå mot Brighton längs med vattnet, det var en liten dam som frusigt till is där det åkte runt folk på skridskor (eller på skorna) och massa svanar stod vid kanten och tiggde lite mat. Vi fortsatte gå och gå och gå, tog massa kort och gick ännu mer tills vi kom till första piren (West Pier) som är ett vrak. Den stängdes för flera år sen och det disskuterades om de skulle bygga upp den eller inte, tills någon satte eld på den. Sen dess har den bara stått där ute i havet som ett skelett och ingen bryr sig. Lite häftigt ändå.

Nästa pir är Brighton pier som har ett litet nöjesfält längst ut (burr att åka karusell nu!), vi gick ut på den och kollade lite, massa spelautomater mitt i, helt galet, massa människor som spelade faktiskt! Riktigt kyligt var det längst ut på piren, så vi vände och siktade in oss på en fika istället! Vi glömde vår "packed lunch" hemma dumt nog, annars hade vi kunnat sätta oss på en bänk och äta den, får bli så nästa gång! Vi gick in på Starbucks! Första gången för mig! Jag är så lycklig nu ;) Måste köpa en sån där mugg också med Starbucksloggan på innan jag åker hem - jag MÅSTE det! Åhh. Den upplevelsen kommer jag leva på länge. Vi tog varsin latte och jag tog också en morotskaka - bara för att! Kaffe har jag inte druckit på jättelänge men en latte på Starbucks är ju bara ett måste!! :) Sen köpte sig Bahar ett engelskt sim-kort och vi kollade in New look igen, jag hade nämligen fäst mig vid ett par otroligt tjusiga pjäser för £20. (men mamma jag lovar, ska inte shoppa på länge nu!) Hoo, de är sååå fina! Ska ha den ikväll, att de har en så förträffligt tjusig färg gör ju väldigt mycket det med :) Sen tog vi bussen hem och jag slank upp till mitt rum för att sätta mig här. Åt en av mackorna i min packed lunch och smuttar på vattnet i vattenflaskan - det jag saknar mest med sverige än så länge (jag saknar självklart babe och min familj också!) är svenskt vatten! Jisses, fatta att vattnet i England smakar klor - fiii fan. Så detta vatten i flaskan ska jag suga på länge! Nu hör jag Helen slamra med tallrikar, dags för middag snart. Chiliconcarne tror jag det är! Efter middagen ska jag göra mig fin och möta upp friends vid skolan och åka till en pub åt Shoreham-hållet för att lyssna på ett band (en värdfamiljs son spelar i det bandet). Najs! Mina nya pjucks åker på!



Portsdale train station på Bountary Road.



Bountary Road i motljus.



Ohh, havet! Ja, bakom dammen eller vad det är där folk åkte skridskor.



Svanar som käkar och en frusen liten damm eller nåt.



Lite småkyligt, men väldigt fint!


Det var massa färgglada små hus längs strandpromenaden, här har Brightonborna sina sommargrejer på sommaren.



Låång promenad - javisst! Den svarta pricken mitt på himlen är min trasiga kamera - nån som vill skänka mig en ny? :)




West Pier - mest ett skelett.



Tre flanerande brudar, Danea, Bahar och jag! West Pier bakom Danea.


West Pier, sett rakt fram i från.


Brighton Pier från strandpromenaden sett.


På väg ut på Brighton Pier.


Ute på Brighton Pier, Bahar i ena hörnet, fiint!


Spelaoutomaterna i Brighton Pier, galet.


Åh, åh! Latte och morotskaka på mitt första Starbucks besök ever! Loved it!



Första latten på länge - ljuvligt! På Starbuscks!!



Åhh mina supercoola och trendy shoes, de är mörkare lila än vad de ser ut här!


Delicious!

Nu har jag precis ätit, dags att sätta på sig lite välbehövligt smink bara! Och kläder såklart:)

Puss på er och ha en fin lördagkväll!
/emma.

Fina kommentarer

Skriv något sött här! :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback