A trip to Brighton

Idag började skolan kl 8.50 och jag kom precis i tid, har inte riktigt koll på hur många minuter det tar att gå - det är inte speciellt långt i alla fall.



Det här är mitt hus! Mitt fönster är på övre våningen till höger.



Detta är Helens trädgård på baksidan - stor!



Längs denna gatan, Old Shoreham Road (som är sjukt lång), går jag till skolan varje dag.

Det var meningen att vi skulle bli indelade i våra klasser men det blev inte så då det kom ca 10st nya personer i morse så vi får vänta till imorgon istället! Vi delade oss på tre grupper och fick en första lektion. Vi lekte en mingellek och fick lära känna varandra lite mer, typ var vi var ifrån och vad vi gillar att göra. Sen gjorde vi en övning med hur vi ska prata med alla i england - det där med please, thank you, sorry och allt annat. Man måste tänka till ganska bra! Och typ överarbeta allt med artiga fraser och ord! Jisses. Har kommit på massa tillfällen då jag sagt fel... Sen gick alla till The Pavilion (andra huset) och fick lite information om Brighton och viktiga datum. Har massor med datum när det händer saker nu! Efter det blev det lunch (thank God - vi var såå hungriga) rostad potatis med två olika röror, en på tonfisk och en på ägg - gott faktiskt! Tog en yoghurt med mig till senare - man vet ju aldrig. Därefter skulle vi alla åka med en buss in till Brighton på en liten sight seeing tur längs the sea side. Väldigt fint! Vi åkte ner Bountary Road (shoppinggatan här i Portslade där vi bor och skolan ligger) rakt ner till havet och åkte längs med vattnet hela vägen till Brighton. Vi åkte ännu längre bort, förbi marinan och vidare. Vet inte riktigt vad det hette men vi hoppade av bussen och gick ner till vattnet. Kallt som tusan! Men solen sken och den värmde i alla fall lite. Riktigt fint var det! Stor stenig strand och solen som sken rakt över havet mot oss...







Ser varmare ut än det är!

Sen fortsatte vi in till Brighton via Brighton University som var som en egen liten by med pubar, affärer osv på skolområdet. Vi åkte förbi fina gröna fält, hästhagar och massa gulligt! Kändes som man var på semester - men jag ska bo här i 5 månader! Galet. Snart kom vi till Brighton och de som ville fick hoppa av och ta sig hem på egen hand de andra fick åka hem igen (och dem som inte gjort testerna än). Jag var självklart en av dem som stannade kvar! Det var ju en hel del som skulle göras, köpa busskort, skaffa ett International Student Card och ett sim-kort till mobilen! Sånna där stora tråkiga kostnader - men som är väldigt nödvändiga. Bara att ha varit utan telefon har gjort en vimmelkantig! Typ. Först skulle vi skaffa studentkortet och gick dit, tyvärr skulle man ha kort med sig så hälften av oss fick vända och leta kortautomat. Vi hittade en, tog kort (man skulle inte le eller någonting, snarare se sur ut, så detta måste nog vara ett av de värsta korten ever!) och gick tillbaka. Efter att vi fått våra studentkort för £9 gick vi till busskortsstället, där blev vi £100 fattigare och tillsist spenderade vi £20 på ett sim-kort. Phu. Men nu är det gjort och jag har ett mobilnr igen! Vill du ha det är det bara att maila mig!

Väl hemma var det dags för "the evening snack", fick bli havregrynsgröt med pyttelite socker och kanel, två tallrikar senare och en hel del småprat med Rachel som också satt i köket hamnade jag här. Ska gå och lägga mig snart! Går nog fortfarande på Sverigetid, vill sova nio och vaknar kl sex..

Hemläxan är gjord så det är bara att realxa, kanske läsa några rader! Imorgon är det skola igen - kul!
Puss på er!

Fina kommentarer
Postat av: marie burgman

Hej Emma



Du bor hur fint som helst ser jag på bilderna.Tänk vad mycket du nu kommer att få uppleva.

När jag var 16 år var jag en månad i Worthing det är ju nära där du är nu.

Jättekul att du berättar så mkt för oss via din blogg,så kan vi följa dig på din resa.Kram från moster Marie

2009-01-07 @ 10:19:03
Postat av: Emma

Hej Marie! Visste inte att du läste min blogg - kul! :) Ja, det är riktigt mysigt faktiskt, ombonat liksom. Jaa, det har bara gått en kort tid än, men det är ju bara början på allt kul! Jag har inte helt koll på kartan, men vi kommer säkert kika på de flesta ställena nära här. Kanske även Worthing :) Kul att du tycker det! Kram kram


Skriv något sött här! :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback