En dag i London

Kom hem för en dryg halvtimma 1½ timma sen efter en heldag i London med skolan. Helt fantastiskt egentligen att vi fick göra det här helt gratis! Vi åkte åtta i morse med buss till London, vi hoppade av vid Tate Modern och man fick välja om man ville gå till en marknad eller kolla in Tate. Jag valde Tate (har jag sagt att jag vill gå dit ett tag nu) och jag uppskattade det massor! Trodde jag skulle tycka det var trist och konstigt (modern konst mest) men det var riktigt intressand, det bästa var ändå att jag kunde en hel del konstnärer och fick se min första riktigta Claude Monet tavla IRL (jättestor och vacker). Åhh. Sen åt vi vår packed lunch på gräsmattan utanför där nåra DJ's rockade loss, efter lunchen och solen på näsan gick de som skulle till Parliament längs med Themsen till Westminster. Vi fick en guidad tur av en svensk (!) guide som måste ha bott i England en massa år, lite kul ändå med en svensk person där av alla ställen! Vi gick väl omkring där i en och en halv timma, fick se House of Lords, House of Commons och massa annat. Riktigt intressant! Efter det var vi "lediga" en knapp timma och jag köpte mig en pannkaka på samma ställe som alltid (tradition) och sen hoppade vi på bussen, plockade upp folk vid Shakespear Globe och sen åkte vi hem. Vilken dag!



Jag, Gill (absoluta favoritläraren!! Kommer sakna dig!) och Sofie tog oss en latte/cappuccino på Tates egna café. Himmelskt god latte, typ bästa hitills.



Tittade man upp från gräsmattan där vi satt och åt lunch fick man se Tates skorsten, lokalen var från början en sockerfabrik och nån gasstation (Johanna sa det, är inte helt 100 själv...). Konstig byggnad, men den passade perfekt med allt konstigt innehåll! :)



Detta lilla arrangemang satt jag och tittade på när jag åt min macka. Det står Love Chance i de små träden. <3



Vi passerade London Eye när vi gick mot Westminster och Parliament, stod rakt under det STORA snurrande hjulet. Galet egentligen, men mest maffigt.



Ett mörkt foto på Westminster Hall (enda stället man fick ta kort), den älsta delen av byggnaden, det som överlevde under årens lopp, denna del byggdes år 1097. Typ lite gammal. Även detta var mäktigt!

***

Ikväll ligger jag lågt och vilar upp mig till imorgon, ska gå in till Brighton med Sofie och Amanda för att sen ligga på stranden i bikinis och soooola! Packed lunch också såklart. Precis, vi är lovade strålande solskens-väder! :)

Godnatt och sov sött! Nu ska jag se om jag har nån film att se på. Puss puss.

/emma.

Fina kommentarer

Skriv något sött här! :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback