My day - oh, what a day

Dagen har spenderas på Universitetet och SATS idag. Jag säger å det. Fick se min första - hela - stumfilm av Mauritz Stiller (en av de tre största filmmakarna på 1920-talet), Erotikon. Bra ändå! Jag var inte ett dugg trött (iofs klunkat en stor kaffe strax innan) och vi skrattade faktiskt en del åt filmen. Sicken grej ändå. Som sagt, kul att få se en hel stumfilm, speciellt när man just läst om den och på så sätt förstår mer. Verkligen intressant!

En annan intressant aspekt också var att de på 1800-talet "kom på" att kvinnan var ett "eget" kön och inte en underutvecklad man som man trodde på 1700-talet. Ha! Det framställdes bilder av den farliga, djuriska kvinnan för att varna mannen att falla i hennes fördärv. Kvinnan skulle bli mannens undergång förstår ni. Ve och fasa.

Vi fick självklart veta massa mer intressant och en del om moderniteten som vi är överfödda på. Men ändå, väldigt pleasing. Sen plöjde jag igenom en text innan träningen om Josephiné Baker som också var mycket intressant. (Har jag sagt att jag älskar min kurs?!) Det var en artikel som handlade om när Baker kom till Sthlm för sin premiär av La Sirène des Tropiques (1927) och hur Sverige/Sthlm såg på det hela, hur hon kritiserades och hyllades. Baker var alltså mörkhyad som ansågs väldigt exotiskt på 20-talet speciellt i filmsammanhang, hon slog igenom som mest med sin dans i banankjolen. Osv, osv, osv. Kul, kul!

Yes, yes. Körde ett Step-pass på SATS och sen fick jag dra hem - finally! Snart dags att sova igen, blir en lång dag på SU imorgon igen med träning på det - Body Combat - sen ska jag hem och däcka! Gött de.

Puss å godnatt!



Lite glitter i vardagen är bara bra har jag hört.

/emma.

Fina kommentarer

Skriv något sött här! :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback